Uddybende bilag vedr. projektet: Fremskudt trivselsberedskab på ungdomsuddannelserne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddybende bilag vedr. projektet: Fremskudt trivselsberedskab på ungdomsuddannelserne"

Transkript

1 Uddybende bilag vedr. projektet: Fremskudt trivselsberedskab på ungdomsuddannelserne 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/14581 Projektnavn Fremskudt trivselsberedskab Ansøger Campus Vejle Adresse Boulevarden 48 Postnummer og by 7100 Vejle Kontaktperson Ulrich Skytte Kontaktoplysninger på kontaktperson Kommune Vejle CVR nummer Ansøgers beskrivelse af projektet: Projektet skaber øget trivsel for de mest frafaldstruede og sårbare unge på ungdomsuddannelser i seks mellemstore byer i regionen (Esbjerg, Kolding, Fredericia, Sønderborg, Haderslev og Svendborg). Trivslen skabes gennem fire aktiviteter Et formaliseret samarbejde et trivselsberedskab mellem kommuner og ungdomsuddannelser om fastholdelse af de frafaldstruede elever/ sårbare unge i (erhvervs)uddannelse. Trivselsberedskabet består af et tæt samarbejde mellem relevante personalegrupper i kommuner, på ungdomsuddannelserne og øvrige relevante aktører som fx misbrugscentre. Skolerne får egentlige trivselsmedarbejdere, som har til opgave at sikre det tværfaglige samarbejde, når det er relevant for at støtte de sårbare unge. Gennem deltagelse i PsykInfo kurser skabes et fælles sprog og en fælles opfattelse af målgruppens mangfoldighed, og relevante metoder/overvejelser om inklusion af de unge i undervisning og fællesskab drøftes. Individuelle aktiviteter til støtte for de sårbare unge, hvor de møder en fortrolig person, som de kan stole på, og som er parat til at hjælpe med at få flyttet de vigtigste hindringer af vejen, så der kan blive plads til at tænke på at få en hverdag til at fungere, hvor uddannelse indgår som et element. Gruppeaktiviteter, som kan bidrage til at nedbryde ensomheden og skabe et socialt netværk om de unge, som ofte føler sig ekskluderet. En trivselskultur, hvor trivselsmedarbejderne hver på deres måde har øje for, hvordan de bedst kan støtte den unges trivsel: lærerne gennem inklusion i undervisningen, trivselsmedarbejderne gennem individuelle- og gruppeaktiviteter samt tværfagligt samarbejde med eksterne aktører.

2 Projektet giver kommuner og ungdomsuddannelser mulighed for at vende den negative spiral og høste erfaringer med, hvordan partnerne i fællesskab kan løfte opgaven med at fastholde denne svære målgruppe. Partnere og deres roller i projektet: Øvrige netværksdeltagere: På de involverede ungdomsuddannelser er der et forventet frafald på 1552 unge i projektets løbetid. Med indsatsen forventes det, at ca. 25 % af disse unge fastholdes, og at 50 % håndholdt overleveres til fx kommune, andre ungdomsuddannelser, misbrugscentre, psykiatri m.m., så mønstret med frafald, ny start, nyt frafald osv. brydes. Ansøger: 1. Campus Vejle, Vejle, CVR: Økonomiske partnere: 2. Varde Handelsskole, Varde, CVR: Varde Kommune, Varde, CVR: EUC Lillebælt, Fredericia, CVR: Fredericia Kommune, Fredericia, CVR: Haderslev Handelsskole, Haderslev, CVR: Haderslev Kommune, Haderslev, CVR: Business College Syd, Sønderborg, CVR: IBC, Kolding, CVR: Hansenberg, Kolding, CVR: Kolding Kommune, Kolding, CVR: Middelfart Kommune, Middelfart, CVR: Rybners, Esbjerg, CVR: Esbjerg Kommune, Esbjerg, CVR: Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier, Svendborg, CVR: Svendborg Kommune, Svendborg, CVR: EUC Syd, Sønderborg, CVR: Sønderborg Statsskole, Sønderborg, CVR: Alssundgymnasiet Sønderborg, Sønderborg, CVR: Sønderborg Kommune, Sønderborg, CVR: Projektstart/projektslut: Vækstforums forretningsområde eller brede indsats: Strukturfondsprioritet: Bred indsats social inklusion 3.1.A. Social inklusion Ungdomsuddannelse for unge med særlige udfordringer Hovedaktiviteter: Output: Resultater / effekter på kort og på langt sigt: Etablering af 6 trivselsberedskaber i de seks byområder Antal deltagere: 1552 Trivslen blandt eleverne øges med 2 procentpoint. I Kort sigt: 388 deltagere er i uddannelse umiddelbart efter deltagelsen. Dette skal ses

3 Skabelse af en trivselskultur, hvor 555 lærere uddannes via eksisterende kurser til bedre at kunne spotte og håndtere frafaldstruede, psykisk sårbare elever Individuel støtte til sårbare og frafaldstruede elever, 1552 elever modtager individuelle vejlednings- og coachingforløb, der resulterer i en handlingsplan Gruppeaktiviteter til støtte af sårbare elever, hvor 781 elever deltager i gruppeaktiviteter dag ligger elevtrivslen på % jf. den årlige elevtrivselsmåling. 776 af de sårbare og frafaldsturede unge visiteres over i andre systemer, fx kommunen, misbrugscenter, andre uddannelser mv. Dette skal ses som et udtryk for, at trivselsberedskabet fungerer og får hjulpet den enkelte unge videre i rette tilbud. som et udtryk for en øget fastholdelse af målgruppen. 0 deltagere opnår formelle færdigheder umiddelbart efter deltagelsen. 0 deltagere er i beskæftigelse, herunder som selvstændig, 6 måneder efter deltagelsen. Langt sigt: Projektet forventer på lang sigt, at 250 sårbare unge årligt fastholdes i uddannelse, og at yderligere 250 sårbare unge får hjælp og derpå bliver i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse på langt sigt. 2. Økonomi, statsstøtte og særligt yderområdefokus: Ansøgt finansiering: Ansøgt: Procent: Nærmere beskrivelse: Samlede støtteberettigede ,08 kr. 100,00 % udgifter Strukturfondsmidler ,54 kr. 50,00 % Uddannelsespuljen (besluttes ved Regionsrådet) ,00 kr. 22,59 % Egenfinansiering ,54 kr. 27,41 % Kommuner og skoler medfinansierer i form af timer anvendt i projektet. Finansiering via deltagerunderhold 0,00 kr. 0,00 % Indstillet finansiering: Indstillet: Procent: Nærmere beskrivelse: Samlede støtteberettigede ,08 kr. 100,00 % udgifter Strukturfondsmidler ,54 kr. 50,00 % Uddannelsespuljen (besluttes ved Regionsrådet) ,00 kr. 22,59 % Egenfinansiering ,54 kr. 27,41 % Kommuner og skoler medfinansierer i form af timer anvendt i projektet. Finansiering via deltagerunderhold 0,00 kr. 0,00 % Kommentarer til budget og finansiering: Det vurderes at være en styrke ved projektet, at kommuner og skoler medfinansierer i form af timer, da dette kan ses som udtryk for ejerskab.

4 Statsstøttevurdering: Der vurderes ikke at være tale om statsstøtte i nærværende projekt. De kurser, som lærerne og relevante ansatte ved kommunen modtager i projektet er alle eksisterende gratis tilbud, som er offentligt tilgængelige. Har projektet et særligt yderområdefokus: Projektet har ikke et specifikt fokus på yderområder, men arbejder mere generelt med en metode til at fremme trivsel og dermed fastholde sårbare og frafaldstruede unge i deres ungdomsuddannelse. I projektet indgår dog kommuner og skoler omkring Svendborg og Sønderborg, der er defineret som yderområder. 3. Uddybende vurdering: Ansøgers kritiske antagelser: Ansøger anfører følgende kritiske forudsætninger for at kunne opnå de ønskede effekter: - Det er en forudsætning for at opnå projektets effekter, at eleverne trives både i og udenfor undervisningen. For at det kan ske, skal der skabes en trivselskultur, hvor alle, som har betydning for de sårbare unges trivsel, kender deres rolle og handlemuligheder. - Det er en forudsætning for at opnå en længerevarende effekt, at de unge, som ikke kan fastholdes i deres uddannelse, bliver håndholdt overleveret til en anden aktør, som kan give den unge den hjælp, den unge har brug for, så den negative spiral med at blive ind- og udskrevet af lokalområdets mange uddannelser bliver brudt. - Det er en forudsætning, at samarbejdet internt på skolerne fungerer, og at samarbejdet med de øvrige aktører - kommuner, misbrugscenter, sundhedsvæsen m.m. fungerer. Vækstforumsekretariatets uddybende vurderinger: Forhistorie/baggrund: Projektideen er udsprunget hos Rybners i Esbjerg og Varde Kommune og er efterfølgende drøftet i regi af den fælles EUD Taskforce, som repræsenterer alle erhvervsskoler i Syddanmark. Alle erhvervsskoler har fået tilbuddet om at være med i projektet under forudsætning af, at den relevante kommune også ville være med. Ansøgningens relation til den brede indsats krav/puljens krav: Projektet retter sig mod målgruppen af unge med særlige udfordringer, som er en af målgrupperne i Vækstforums brede indsats for social inklusion. Projektet ønsker gennem en trivselsindsats at fastholde unge med psykisk sårbarhed i det ordinære ungdomsuddannelsessystem. Dermed vurderes der at være overensstemmelse mellem projektindholdet og puljens krav. Vurdering af effektkæden, herunder den fremlagte argumentation/evidens samt overvejelser vedr. kritiske antagelser: Det vurderes, at effektkæden er sandsynlig og sammenhængende, og at det er sandsynliggjort, at effekterne kan realiseres. Det vurderes således, at projektets trivselsindsatser vil kunne øge de sårbare unges trivsel, og at det vil have afgørende betydning for de unges fastholdelse i uddannelse. Projektets målgruppe:

5 Målgruppen for projektet er sårbare og frafaldstruede unge på en ungdomsuddannelse. Det vurderes, at målgruppen er i overensstemmelse med puljematerialet for social inklusion. Tværgående kriterier: Virksomhedsengagement: Projektet foregår udelukkende på ungdomsuddannelserne, og der er ingen virksomheder involveret i projektet. De private virksomheder forventes dog at få gavn af projektet på den lange bane, da der bliver uddannet flere faglærte, og de unge får øget trivsel og derved også på sigt bliver en mere robust og attraktiv arbejdskraft for virksomhederne. Offentlig-private partnerskaber: Der etableres ikke offentlig-private partnerskaber. Derimod etableres der partnerskaber mellem ungdomsuddannelser, kommunerne og andre eksterne aktører, der er afgørende for, at sårbare unge får den hjælp de har brug for, for at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse. Samordning og koordinering: Det vurderes, at der sker en relevant og hensigtsmæssig koordinering mellem ungdomsuddannelsernes, kommunernes og andre aktørers indsatser for sårbare unge. Herved skabes der nye sammenhængende løsninger til gavn for de sårbare unge og på langt sigt de syddanske virksomheder. Fokusering: Ja, det vurderes, at projektet er lykkes med at samle de relevante aktører i seks geografier i Syddanmark om en markant og perspektivrig trivselsindsats, der har potentiale til at løfte sårbare unges trivsel og støtte dem i at gennemføre en ungdomsuddannelse. Globalisering: Projektet har ikke et særligt fokus på globalisering. Vækst i yderområder: Projektet er blandt andet lokaliseret i to yderområder, Sønderborg og Svendborg. Herved bidrager projektet på langt sigt til, at der uddannes flere faglærte i disse to områder. Bæredygtighed: Det vurderes, at projektet har en positiv betydning for den sociale bæredygtighed. De sårbare unge som fastholdes i uddannelse, har gode jobmuligheder efterfølgende og bedre forudsætninger for at undgå fattigdom. Samfinansiering: Ja, det vurderes at der er samfinansiering. Ungdomsuddannelserne lægger selv en del timer i projektet. Additionalitet: Det vurderes, at projektet er additionelt, fordi projektets aktiviteter omkring etablering af et trivselsberedskab og skabelse af en trivselskultur i kombination med individuelle og gruppebaserede indsatser over de sårbare og frafaldstruede unge er supplerende i forhold til de aktiviteter, som projektets partnere normalt gennemfører uden medfinansieringen fra EU.

6

Uddybende bilag vedr. projektet: STEM - kvalificeret arbejdskraft gennem fleksibel AMU (DEL 2)

Uddybende bilag vedr. projektet: STEM - kvalificeret arbejdskraft gennem fleksibel AMU (DEL 2) Uddybende bilag vedr. projektet: STEM - kvalificeret arbejdskraft gennem fleksibel AMU (DEL 2) 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/49736 Projektnavn STEM - kvalificeret arbejdskraft gennem fleksibel AMU

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: JEPS, Job Engagement, Personlig udvikling og Social inklusion

Uddybende bilag vedr. projektet: JEPS, Job Engagement, Personlig udvikling og Social inklusion Uddybende bilag vedr. projektet: JEPS, Job Engagement, Personlig udvikling og Social inklusion 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 17/43965 Projektnavn JEPS Job, Engagement, Personlig udvikling og Social inklusion

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4527 Projektnavn Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse

Læs mere

Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling

Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling Uddybende bilag vedr. projektet: Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling 1. Faktuelle oplysninger: Jr. Nr. 18/1506 Projektnavn Business Training Social inklusion af

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0

Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4928 Projektnavn Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 Ansøger Offshoreenergy.dk Adresse Dokvej

Læs mere

Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling

Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling Uddybende bilag vedr. projektet: Business Training Social inklusion af udsatte flygtninge - tillægsbevilling 1. Faktuelle oplysninger: Jr. Nr. 18/1506 Projektnavn Business Training Social inklusion af

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Kongresværtskab

Uddybende bilag vedr. projektet: Kongresværtskab Uddybende bilag vedr. projektet: Kongresværtskab 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/8589 Projektnavn Kongresværtskab Ansøger Inspiring Denmark Adresse Jernbanegade 75-77 Postnummer og by 5500 Middelfart

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Moving Global Talent

Uddybende bilag vedr. projektet: Moving Global Talent Uddybende bilag vedr. projektet: Moving Global Talent 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 17/42883 Projektnavn Moving Global Talent Ansøger work-live-stay southern denmark Adresse Green Tech Center Postnummer

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Medstrøm (oprindeligt Kreativitet og Iværksætteri) tillægsbevilling og forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Medstrøm (oprindeligt Kreativitet og Iværksætteri) tillægsbevilling og forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Medstrøm (oprindeligt Kreativitet og Iværksætteri) tillægsbevilling og forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/8577 Projektnavn Medstrøm (oprindeligt Kreativitet

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværket Smart Energy (Inno- SE) forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4448 tidligere 14/22132 Projektnavn Innovationsnetværket Smart Energy (Inno-SE)

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Digital Valley

Uddybende bilag vedr. projektet: Digital Valley Uddybende bilag vedr. projektet: Digital Valley 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/45508 Projektnavn Digital Valley Ansøger CLEAN Adresse Sundsmarkvej 20,1 Postnummer og by 6400 Sønderborg Kontaktperson

Læs mere

Ansøger: Offshoreenergy.dk, CVR:

Ansøger: Offshoreenergy.dk, CVR: Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationssamarbejder i Offshore klyngen 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4932 Projektnavn Innovationssamarbejder i Offshore klyngen Ansøger Offshoreenergy.dk Adresse

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: PE-Region Platform - Grænseoverskridende platform for energieffektiv effektelektronik

Uddybende bilag vedr. projektet: PE-Region Platform - Grænseoverskridende platform for energieffektiv effektelektronik Uddybende bilag vedr. projektet: PE-Region Platform - Grænseoverskridende platform for energieffektiv effektelektronik 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/45328 Projektnavn PE-Region Platform - Grænseoverskridende

Læs mere

Green Network. Dorthe Bramsen Clausen Vejle Kommune. Energi; energieffektivisering

Green Network. Dorthe Bramsen Clausen Vejle Kommune. Energi; energieffektivisering Bilag 26a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.718.550 kr. 1.718.550 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om

Læs mere

de regionale midler Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler 0 kr. 0 kr. Boulevarden 48, 7100 Vejle

de regionale midler Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler 0 kr. 0 kr. Boulevarden 48, 7100 Vejle Bilag 21a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden (23.353.246,00 ) af de konkurrenceudsatte midler ikke de regionale midler (23.353.246,00 )

Læs mere

Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber.

Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber. Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber. Vejle, 4. april 2017 1 PROGRAM Velkomst og introduktion Flere veje til kvalificeret

Læs mere

Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond ,45 kr ,45 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond ,45 kr ,45 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Smart Energy til markedet 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond 6.720.958,45 kr. 6.720.958,45

Læs mere

Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion. Vejle, 25. marts 2015

Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion. Vejle, 25. marts 2015 Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion Vejle, 25. marts 2015 1 PROGRAM 1. Velkomst 2. Vækstforum: Handlingsplan, mål og kriterier 3. Socialfonden 2014-20 rammer,

Læs mere

Social inklusion investeringsmuligheder

Social inklusion investeringsmuligheder Social inklusion investeringsmuligheder Syddansk Vækstforum har en målsætning om en øget erhvervsfrekvens. En vigtig forudsætning for at opfylde målsætningen er, at flest mulige syddanskere er en aktiv

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Design Business Boot Camp 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 3.168.548,08 kr. 3.016.823,14 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Disposition for Vækstforums Handlingsplan Bilag 3b Juni 2011

Disposition for Vækstforums Handlingsplan Bilag 3b Juni 2011 Disposition for Vækstforums Handlingsplan 2012-13 Bilag 3b Juni 2011 Medlemmerne af Syddansk Vækstforum Forord Omstillingsdagsorden (produktivitet) Handlingsplanen som udmøntning af erhvervsudviklingsstrategien

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt Optagelse på ungdomsuddannelse i Syddanmark 2019

Bilag til dagsordenspunkt Optagelse på ungdomsuddannelse i Syddanmark 2019 Bilag til dagsordenspunkt Optagelse på ungdomsuddannelse i Syddanmark 2019 Område: Regional Udvikling Afdeling: Uddannelse og Mobilitet Journal nr.: 19/38896 Dato: 3. oktober 2019 E-mail: bhe@rsyd.dk Telefon:

Læs mere

Ansøgning: Sundiværk for studerende

Ansøgning: Sundiværk for studerende Ansøgning: Sundiværk for studerende Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond Kr. 2.590.383,79 Kr. 2.590.383,79 Den Europæiske Regionalfond Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Uddybende bilag vedr.: Access & Acceleration

Uddybende bilag vedr.: Access & Acceleration Uddybende bilag vedr.: Access & Acceleration 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/45487 Projektnavn Access & Acceleration Ansøger Syddansk Universitet, Mads Clausen Instituttet Adresse Alsion Postnummer

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet Spirende fødevareoplevelser. 1. Indstilling:

Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet Spirende fødevareoplevelser. 1. Indstilling: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Spirende fødevareoplevelser 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Regionalfond 14.721.090,00 14.721.090,00 Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk forlængelse. 1. Faktuelle oplysninger:

Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk forlængelse. 1. Faktuelle oplysninger: Uddybende bilag vedr. projektet: Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk 2014-2018 - forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4943 og tidligere 14/32270 Projektnavn Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk

Læs mere

Den Europæiske Socialfond ,49 kr ,49 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 0,00 kr. 0,00 kr.

Den Europæiske Socialfond ,49 kr ,49 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 0,00 kr. 0,00 kr. BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Globale Vækstkompetencer 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 11.568.882,49 kr. 11.568.882,49 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

PAJ SYSTEMTEKNIK/POUL JESSEN. Sønderborg. Ingen partnere i projektet. Mekatronikklyngen, CVR.nr. XXXXXXXX. Velfærdsteknologi og service

PAJ SYSTEMTEKNIK/POUL JESSEN. Sønderborg. Ingen partnere i projektet. Mekatronikklyngen, CVR.nr. XXXXXXXX. Velfærdsteknologi og service Bilag 25a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.799.264 kr. 1.799.264 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om

Læs mere

Break Break 1. Vigtig information før du ansøger. EU medfinansiering (kr.) ,54. Vedhæftede filer. Bilag 1 Frafaldsstatistik Sønderborg.

Break Break 1. Vigtig information før du ansøger. EU medfinansiering (kr.) ,54. Vedhæftede filer. Bilag 1 Frafaldsstatistik Sønderborg. Projektets navn Fremskudt trivselsberedskab EU medfinansiering (kr.) 11.065.394,54 Vedhæftede filer Bilag 1 Frafaldsstatistik Sønderborg.xlsx Partnererklæring BCSyd.pdf Partnererklæring EUCL.pdf Partnererklæring

Læs mere

Ansøgere til ungdomsuddannelser og 10. klasse i Syddanmark opgjort på 3 måder

Ansøgere til ungdomsuddannelser og 10. klasse i Syddanmark opgjort på 3 måder Ansøgere til ungdomsuddannelser og 10. klasse i Syddanmark opgjort på 3 måder 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 Ændring 2018-2019 Fordeling af ansøgninger 2019 10. klasse Institution i Syddanmark 9.600

Læs mere

Målrettet erhvervsindsats vurdering af ansøgningen Styrket erhverv i gadeplan smart shops, smart business

Målrettet erhvervsindsats vurdering af ansøgningen Styrket erhverv i gadeplan smart shops, smart business Målrettet erhvervsindsats vurdering af ansøgningen Styrket erhverv i gadeplan smart shops, smart business Ansøgning om regionale erhvervsudviklingsmidler Ansøgt beløb I alt: 10.660.000kr. 2.660.000kr.i

Læs mere

Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: Ernæring af gravide kvinder

Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: Ernæring af gravide kvinder Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: Ernæring af gravide kvinder 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/27209 Projektnavn Ernæring af gravide kvinder Ansøger Biosynergy A/S - Skarø is Adresse Østerhovedvej

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Design Innovation 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 8.324.788,94 kr. 6.787.712,15 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: OPI Visuel akustisk pleje og behandling. 1. Faktuelle oplysninger:

Uddybende bilag vedr. projektet: OPI Visuel akustisk pleje og behandling. 1. Faktuelle oplysninger: Uddybende bilag vedr. projektet: OPI Visuel akustisk pleje og behandling 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 15/47358 Projektnavn OPI Visuel akustisk pleje og behandling Ansøger AKUART A/S Adresse Rådmandsgade

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.1.2: Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed Udfordring Unge med særlige udfordringer, der ingen eller sparsom tilknytning har til uddannelsessystemet

Læs mere

Afslutningskonference 24. november 2014. Mogens Kragh Andersen

Afslutningskonference 24. november 2014. Mogens Kragh Andersen Afslutningskonference 24. november 2014 Mogens Kragh Andersen Formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale 1 Disposition for velkomst Hvordan arbejdes der med uddannelse regionalt under Syddansk

Læs mere

J.nr.: 08/9017. Ungdomsskolen i erhvervsuddannelsen. Projektnavn: Odense Kommune, Korsløkke Ungdomsskole. Ansøger: Danmarksgade 10, 5000 Odense C

J.nr.: 08/9017. Ungdomsskolen i erhvervsuddannelsen. Projektnavn: Odense Kommune, Korsløkke Ungdomsskole. Ansøger: Danmarksgade 10, 5000 Odense C Indstillingsskema til vækstforum Bilag 18b Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 7.839.690 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Vækstforum 1. december 2015 Ansøgning: Team Vækst Danmark Sagsnr.: 15/39035 SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Indstilling: Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet:

Læs mere

BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet Effektelektronik Region. 1. Indstilling: kr kr.

BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet Effektelektronik Region. 1. Indstilling: kr kr. BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Effektelektronik Region 1. Indstilling: Regionale erhvervsudviklingsmidler Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet: Ansøgt beløb Indstillet beløb

Læs mere

Baggrund, retningslinjer og ansøgningsvejledning for ansøgninger til Vækstforums initiativ nr. 10 i handlingsplanen: Netværkssamarbejde om læring

Baggrund, retningslinjer og ansøgningsvejledning for ansøgninger til Vækstforums initiativ nr. 10 i handlingsplanen: Netværkssamarbejde om læring Baggrund, retningslinjer og ansøgningsvejledning for ansøgninger til Vækstforums initiativ nr. 10 i handlingsplanen: Netværkssamarbejde om læring 1 Initiativet Syddansk Vækstforum ønsker at bidrage til

Læs mere

Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: SmartGrid Enabled Public Buildings - SEPB

Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: SmartGrid Enabled Public Buildings - SEPB Uddybende bilag vedr. OPI-projektet: SmartGrid Enabled Public Buildings - SEPB 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/27339 Projektnavn SmartGrid Enabled Public Buildings - SEPB Ansøger S.C. Nordic ApS Adresse

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Growth Catalyst 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Regionalfond Kr. 3.310.065,87 Kr. 3.310.065,87 Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Bilag Vurdering af ansøgninger til uddannelsespuljen 15. marts 2018

Bilag Vurdering af ansøgninger til uddannelsespuljen 15. marts 2018 Bilag Vurdering af ansøgninger til uddannelsespuljen 15. marts 2018 Indhold ROBO leg læring livsvej (Robolæring)... 2 Unge med kant... 4 Fremskudt trivselsberedskab på ungdomsuddannelserne... 7 Digitale

Læs mere

J.nr.: 10/8509. Kompetenceudvikling for erhvervskonsulenter. Projektnavn: Væksthus Syddanmark. Ansøger: Adresse: Forskerparken 10C, 5230 Odense M.

J.nr.: 10/8509. Kompetenceudvikling for erhvervskonsulenter. Projektnavn: Væksthus Syddanmark. Ansøger: Adresse: Forskerparken 10C, 5230 Odense M. Bilag 17 Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.049.162 kr. kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland 1. Baggrund Vækstforum søger efter en operatør til at udmønte Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Læs mere

Region Syddanmarks supplerende bemærkninger til indstillinger om udbud af grundforløbenes

Region Syddanmarks supplerende bemærkninger til indstillinger om udbud af grundforløbenes Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K UDKAST Regional Udvikling Erhvervsstrategier og uddannelse Kontakt: Morten

Læs mere

fra de decentrale erhvervsfremmemidler til DEM-midler alene vil ikke blive taget i betragtning.

fra de decentrale erhvervsfremmemidler til DEM-midler alene vil ikke blive taget i betragtning. 9. maj 2019 /CN Sag Spørgsmål og svar fra informationsmødet vedr. Kvalificeret arbejdskraft ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Spørgsmål Kan man udarbejde en ansøgning, der dækker en mindre

Læs mere

Syddanmark som Science Region

Syddanmark som Science Region Syddanmark som Science Region Hvorfor og hvordan arbejder en Science Region? Eksempler på samarbejde mellem vækst og uddannelse 1 v/ Afdelingschef Thomas Dyhr Vestergaard Nationalt koordinatormøde den

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Innovation, iværksætteri og talenter på ungdomsuddannelser Udfordring Den regionale vækst og udviklingsstrategi adresserer

Læs mere

21. april Temadrøftelse om uddannelsesinstitutioner med faldende elevtal

21. april Temadrøftelse om uddannelsesinstitutioner med faldende elevtal 21. april 2010 Temadrøftelse om uddannelsesinstitutioner med faldende elevtal Uddannelsesinstitutionerne i Region Syddanmark Udfordring: Eleverne søger generelt til de større byer og væk fra de små byer

Læs mere

Introduktion til Syddanmark og Uddannelsesområdet

Introduktion til Syddanmark og Uddannelsesområdet Introduktion til Syddanmark og Uddannelsesområdet Regionsrådet Politisk valgt Valg I november 2009 41 medlemmer Carl Holst (V) 2 1 region - 22 kommuner Areal: 12,191 km 2 Indbyggertal: 1,2 millioner 3

Læs mere

Alle fire projekter har søgt om forlængelse i perioden 1.jan til og med 31. dec. 2015

Alle fire projekter har søgt om forlængelse i perioden 1.jan til og med 31. dec. 2015 1. Genbehandling - Ansøgning om forlængelse af ungeindsats i 2015 RESUMÉ Vækstforum vedtog på sit møde d.19. juni at give eksisterende rammeprogrammer mulighed for at kunne finansieres frem til udgangen

Læs mere

1 Baggrund. 2 Indhold og struktur

1 Baggrund. 2 Indhold og struktur Annoncering Pre Scale up initiativ Etablering af regionalt dækkende iværksætterinitiativ med henblik på blandt andet at øge optagelsen af syddanske iværksættere med højvækstpotentiale til Scale up Denmark.

Læs mere

Øhavets Restaureringscenter. Ærø Kommune. Ærø Kommune. Offentlig myndighed Ærø Turist- og Erhvervsforening CVR-nr.

Øhavets Restaureringscenter. Ærø Kommune. Ærø Kommune. Offentlig myndighed Ærø Turist- og Erhvervsforening CVR-nr. Bilag 19 Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden kr. kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 6.000.000 kr. 6.000.000 kr. Ansøger om Regionale

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer

Læs mere

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Byrådets Erhvervsuddannelsesstrategi 2019-2022: FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Baggrund Fredericia har en god og stærk tradition for erhvervsuddannelser og er tæt på at opfylde flere af de nationale

Læs mere

Invencon ApS. Danfoss Industrial Park, 6430 Nordborg. Hans Jørgen Pedersen Nordborg Kommune

Invencon ApS. Danfoss Industrial Park, 6430 Nordborg. Hans Jørgen Pedersen Nordborg Kommune Bilag 25c - Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 2.153.315,20 kr. Ansøger om Regionale

Læs mere

Annoncering efter ideer (Brevid 2871280) Titel Annoncering efter ideer vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ideer (Brevid 2871280) Titel Annoncering efter ideer vedrørende aktivitet; Annoncering efter ideer (Brevid 2871280) Titel Annoncering efter ideer vedrørende aktivitet; Social inklusion; forbedring af beskæftigelses- og uddannelsesmuligheder for personer på kanten af arbejdsmarkedet

Læs mere

Kofoed og Co Aps. Havnegade 29, 5000 Odense C. Christian Meisner Kofoed Odense. Velfærdsteknologier og -service

Kofoed og Co Aps. Havnegade 29, 5000 Odense C. Christian Meisner Kofoed Odense. Velfærdsteknologier og -service Indstillingsskema til vækstforum Bilag 30a Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 (2. samling) BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 45 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 (2. samling) BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 45 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 (2. samling) BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 45 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget Christiansborg Økonomi- og Koncernafdelingen Frederiksholms Kanal

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projekt We Know How You Grow With Less Energy 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond 7.149.841,25 kr. 7.149.841,25

Læs mere

Resultatkontrakt/opfølgning 09.2010

Resultatkontrakt/opfølgning 09.2010 Resultatkontrakt/opfølgning 09.2010 Vedrørende Hold Fast 01.01.2010-28.02.2013 Journalnummer: 1-33-70-2-09 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg

Læs mere

Dagsordenspunkt til Vækstforum -tillægsbevilling. Forretningsområde: Særlig indsats for fastholdelse af produktion gennem automatisering

Dagsordenspunkt til Vækstforum -tillægsbevilling. Forretningsområde: Særlig indsats for fastholdelse af produktion gennem automatisering Dagsordenspunkt til Vækstforum -tillægsbevilling Forretningsområde: Særlig indsats for fastholdelse af produktion gennem automatisering Sekretariatsgruppen har foretaget en vurdering og kategorisering

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 6 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Flere unge skal blive færdige med en ungdomsuddannelse Udfordring Det er en national målsætning, at 95 % af en ungdomsårgang

Læs mere

Investeringsfonden Ærø K/S. Stella Shipping A/S. Havnepladsen 11, 5960 Marstal. Anders Johansson Ærø

Investeringsfonden Ærø K/S. Stella Shipping A/S. Havnepladsen 11, 5960 Marstal. Anders Johansson Ærø Bilag 24 Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 10.170.000 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Virksom viden. Syddansk Universitet. Statslig selvejende institution CVR:

Virksom viden. Syddansk Universitet. Statslig selvejende institution CVR: Indstillingsskema til vækstforum Bilag 33b Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 9.843.531,60 kr. 9.843.531,60 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger

Læs mere

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518 Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518 Indstilling: Indstilles til tilskud X Indstilles med forbehold Indstilles til afslag Projektdata: Ansøgers navn Selandia, Center for Erhvervsrettet uddannelse

Læs mere

Kommunal medfinansiering

Kommunal medfinansiering Område: Økonomi Afdeling: Sundhedsøkonomi Journal nr.: Dato: 5. november 2012 Udarbejdet af: Diane Dreyer Pedersen E mail: Diane.Pedersen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631421 Notat Kommunal medfinansiering

Læs mere

Udfordringer for konkurrencestaten og velfærdssamfundet

Udfordringer for konkurrencestaten og velfærdssamfundet Udfordringer for konkurrencestaten og velfærdssamfundet Vi skal som uddannelsessektor sikre kvalificeret arbejdskraft indenfor LVU,MVU,KVU og faglærte, men kan vi det med de uddannelsesmodeller der er

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet Growth by Design 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Regionalfond 20.653.510,01 kr. 14.172.047,55 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler

Læs mere

Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 0 kr. 0 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 1.600.000 kr. 1.600.000 kr.

Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 0 kr. 0 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 1.600.000 kr. 1.600.000 kr. Bilag 21b Indstillingsskema til vækstforum Oprindelig ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond 0 kr. 0 kr. Den Europæiske Regionalfond 0 kr. 0 kr. Regionale erhvervsudviklingsmidler 1.600.000

Læs mere

Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017

Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017 Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017 Regionsrådet godkendte på sit møde den 29. november 2016 Udkast til Uddannelsesplanens fokusområder 2017-2018. Herunder blev det bl.a. vedtaget

Læs mere

J.nr.: 09/5571 Projektnavn: Brugerdreven innovation til udvikling af velfærdsteknologier (BIV) Ansøger: Afdeling for Kommunesamarbejde Adresse:

J.nr.: 09/5571 Projektnavn: Brugerdreven innovation til udvikling af velfærdsteknologier (BIV) Ansøger: Afdeling for Kommunesamarbejde Adresse: Bilag 20b Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden kr. kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 5.994.416,50 kr. 5.994.416,50 kr. Ansøger

Læs mere

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem Udkast til Partnerskabsaftale mellem Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Koordination af indsats og udveksling af information om praktikpladssøgende...

Læs mere

Hovedaftale for Syddansk Uddannelsesaftale. - sådan sikrer vi i fællesskab, at flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse

Hovedaftale for Syddansk Uddannelsesaftale. - sådan sikrer vi i fællesskab, at flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse Hovedaftale for Syddansk Uddannelsesaftale - sådan sikrer vi i fællesskab, at flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse September 2009 Baggrund for initiativet I Region Syddanmark er der taget initiativ

Læs mere

Gram Slot, Gram og Nybøl Godser A/S. Slotsvej 54, 6510 Gram. Svend Brodersen Haderslev

Gram Slot, Gram og Nybøl Godser A/S. Slotsvej 54, 6510 Gram. Svend Brodersen Haderslev Indstillingsskema til vækstforum Bilag 16a Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 5.998.796,49 kr. 5.998.796,49 kr. Ansøger

Læs mere

Partnerska bsafta le

Partnerska bsafta le Partnerska bsafta le mellem Vejen K dansk b vooerl..,.., HANSENBERG ~ fl J _ C ~EKNSK SKOLE ESBJERG ,. HANSEN DERi"~ 1r ~~~~~,.

Læs mere

UDKAST Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan

UDKAST Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan UDKAST Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan 2014-15 1 Forord v. Mogens Kragh Andersen, formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale 2 Syddansk Uddannelsesaftale Hvad er Syddansk Uddannelsesaftale?

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projektet TEK Innovation 2.0 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond 6.225.277,71 kr. 6.225.277,71 kr. Regionale

Læs mere

* Projektet har et samlet udgiftsbudget på kr. Det fremgår ikke af ansøgningen, hvilken midler der søges tilskud fra. Ridge Wing Turbine

* Projektet har et samlet udgiftsbudget på kr. Det fremgår ikke af ansøgningen, hvilken midler der søges tilskud fra. Ridge Wing Turbine Bilag 21e Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden * kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden * kr. 0 kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune 1 Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune En fælles handleplan for at få flere unge i uddannelse og job - med fokus på de uddannelsesegnede 15-25-årige 1. Indledning Beskæftigelsesregion

Læs mere

De unges geografiske søgemønstre til de gymnasiale uddannelser. Syddanmark

De unges geografiske søgemønstre til de gymnasiale uddannelser. Syddanmark De unges geografiske søgemønstre til de gymnasiale uddannelser i Region Syddanmark Dette er publikationen De unges geografiske søgemønstre til de gymnasiale uddannelser i Region Syddanmark. Publikationen

Læs mere

Uddannelse i Region Syddanmark - kommunale uddannelsesprofiler

Uddannelse i Region Syddanmark - kommunale uddannelsesprofiler Bilag til Uddannelse i Region Syddanmark - kommunale uddannelsesprofiler Chefanalytiker Carsten Ulstrup Regional udvikling Strategi og Analyse Indledning Hovedformålet med rapporten er at give en kvantitativ

Læs mere

J.nr.: 08/9139. Mobil Efteruddannelse. Projektnavn: Videnscenter for Integration. Ansøger: Adresse: Havneparken Vejle Kontaktperson:

J.nr.: 08/9139. Mobil Efteruddannelse. Projektnavn: Videnscenter for Integration. Ansøger: Adresse: Havneparken Vejle Kontaktperson: Indstillingsskema til vækstforum Bilag 19c Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 3.847.500 kr. 3.847.500 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale

Læs mere

DEM-midler alene vil ikke blive taget i betragtning. måder. Eksempelvis kan man søge om medfinansiering fra de decentrale erhvervsfremmemidler

DEM-midler alene vil ikke blive taget i betragtning. måder. Eksempelvis kan man søge om medfinansiering fra de decentrale erhvervsfremmemidler 5. juli 2019 Sag Spørgsmål og svar fra informationsmødet vedr. Kvalificeret arbejdskraft: - Inklusion af unge til erhvervsparathed - Tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft. Spørgsmål Kan man udarbejde

Læs mere

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Dato 07.05.14 Dok.nr. 46908-14 v2 Sagsnr. 14-3053 Ref. lcor Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Titel Baggrund Faglært til fremtiden Varde Kommune (der kan findes et nyt navn) I marts måned 2014

Læs mere

Sags id: Den 2. august 2007

Sags id: Den 2. august 2007 Sags id: 07-9493 Den 2. august 2007 Baggrund og retningslinier for ansøgninger til Vækstforums initiativ nr. 9 i handlingsplanen: Syddansk akademikersatsning. 1. Initiativet Vækstforum vil sikre, at regionens

Læs mere

Registerbaseret monitorering og effektvurdering af strukturfondsindsatsen i Danmark. v/ vicedirektør Anders Hoffmann

Registerbaseret monitorering og effektvurdering af strukturfondsindsatsen i Danmark. v/ vicedirektør Anders Hoffmann Registerbaseret monitorering og effektvurdering af strukturfondsindsatsen i Danmark v/ vicedirektør Anders Hoffmann Kort om strukturfondsindsatsen i Danmark DK har i 2007-2013 fået ca. ½ mia. kr. årligt

Læs mere

09/12777 Investeringsfonden Ærø K/S. Stella Shipping A/S. Havnepladsen 11, 5960 Marstal. Anders Johansson

09/12777 Investeringsfonden Ærø K/S. Stella Shipping A/S. Havnepladsen 11, 5960 Marstal. Anders Johansson Bilag 25c Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 10.170.000 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale

Læs mere

Bilag: Erhvervsuddannelserne

Bilag: Erhvervsuddannelserne Bilag: Erhvervsuddannelserne Dette bilag viser hvordan tilmeldingen til erhvervsuddannelserne fordeler sig på erhvervsuddannelsesinstitutionerne for 2014 og 2015. Bilaget indeholder 26 tabeller. Tabel

Læs mere

TietgenSkolen, Tietgen KompetenceCenter. Kim Tværgaard Larsen Odense

TietgenSkolen, Tietgen KompetenceCenter. Kim Tværgaard Larsen Odense Indstillingsskema til vækstforum Bilag 24 Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 5.872.539 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden kr. kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Se yderligere bemærkninger nederst i dokumentet. Der tages forbehold for fejl. Antal. LO-Storkøbenhavn 1305 2 0,2 % 207 18,9 %

Se yderligere bemærkninger nederst i dokumentet. Der tages forbehold for fejl. Antal. LO-Storkøbenhavn 1305 2 0,2 % 207 18,9 % Den 20. maj 2009 3UDNWLNSODGVV JHQGHHOHYHUPDUWVIRUGHOWSn/2 VHNWLRQHU Denne opgørelse baserer sig på praktikpladstal for marts måned 2009. Tallene er offentliggjort af Undervisningsministeriet, og beregningerne

Læs mere

Uddannelse i Region Syddanmark - kommunale uddannelsesprofiler, 2013

Uddannelse i Region Syddanmark - kommunale uddannelsesprofiler, 2013 Uddannelse i Region Syddanmark - kommunale uddannelsesprofiler, 213 Kapitel 6: Elever og studerende på uddannelsesinstitutionerne i Region Syddanmark Afsnit 6.6 Fremskrivning af ansøger- og klassetal i

Læs mere

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning Ansøgning Industriens uddannelser Fremtidens uddannelser Ansøgning på vegne af DS Håndværk og Industri Skive-Viborg & Omegn: Kasserer Jørgen Jacobsen, Vestermarken 25, Vester Jølby, 7950 Erslev. Tlf: 2363

Læs mere

Offshore Innovationsnetværk. Offshore Center Danmark. Esbjerg Kommune. Samlet projekt 1. januar 2009 Klynger

Offshore Innovationsnetværk. Offshore Center Danmark. Esbjerg Kommune. Samlet projekt 1. januar 2009 Klynger Bilag 18b Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Til godkendelse i regionsrådet 12. december 2011

Til godkendelse i regionsrådet 12. december 2011 UDKAST Til godkendelse i regionsrådet 12. december 2011 Syddansk uddannelsesaftales handlingsplan 2012-13 Aftalens parter Region Syddanmark Kommunerne i Syddanmark Ungdommens Uddannelsesvejledning Produktionsskolerne

Læs mere

Campusvej 55, 5230 Odense M. Louise Heidemann Odense. Statslig selvejende institution CVR nr

Campusvej 55, 5230 Odense M. Louise Heidemann Odense. Statslig selvejende institution CVR nr Bilag 30e Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 10.776.138,78 kr. 10.776.138,78 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger

Læs mere

BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet FURGY Clean Innovation. 1. Indstilling: Regionale erhvervsudviklingsmidler

BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum. Projektet FURGY Clean Innovation. 1. Indstilling: Regionale erhvervsudviklingsmidler BILAG: Indstillingsskema til Vækstforum Projektet FURGY Clean Innovation 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Regionale erhvervsudviklingsmidler Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet:

Læs mere

UDKAST Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Flere unge i erhvervsuddannelser

UDKAST Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Flere unge i erhvervsuddannelser Side 1 af 7 UDKAST Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Flere unge i erhvervsuddannelser Udfordring Der vil i det kommende år være stor mangel på faglært arbejdskraft i Region

Læs mere

Antal. LO-Storkøbenhavn 1352 53 4,1 % 307 29,4 % BEC Business Education College 33-2 -5,7 % -32-49,2 % Niels Brock 8-10 -55,6 % -1-11,1 %

Antal. LO-Storkøbenhavn 1352 53 4,1 % 307 29,4 % BEC Business Education College 33-2 -5,7 % -32-49,2 % Niels Brock 8-10 -55,6 % -1-11,1 % Den 22. juni 2009 3UDNWLNSODGVV JHQGHHOHYHUDSULOIRUGHOWSn/2 VHNWLRQHU Denne opgørelse baserer sig på tal for perioden april måned 2009. Tallene er offentliggjort af Undervisningsministeriet, og beregningerne

Læs mere