Der ønskes en forvaltningsretlig vurdering af det refererede hændelsesforløb, herunder:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der ønskes en forvaltningsretlig vurdering af det refererede hændelsesforløb, herunder:"

Transkript

1 AO 1 Otto Hede ejede en grund beliggende i landzone ved vestkysten uden for sommerhusområde. Grunden havde været i familiens eje i over 100 år, og der havde altid været placeret en eller anden form for bebyggelse på grunden, senest siden 1965 et sommerhus. Bebyggelsen var lovlig, idet der ikke på dette tidspunkt krævedes tilladelse til bebyggelse i landzone. I 1999 udskiftede Otto Hede sommerhuset med et nyt af nogenlunde samme størrelse som det tidligere uden at indhente landzonetilladelse. Efter at Storborg Amt (amtskommunen) havde henledt hans opmærksomhed på, at der krævedes tilladelse, ansøgte han herom, men amtsrådet meddelte i 2000 afslag efter planlovens 35. Som begrundelse for afslaget anførte amtsrådet, at man havde en restriktiv praksis med hensyn til at tillade nyopførelse i naturskønne områder. Otto Hede påklagede straks amtets afslag til Naturklagenævnet, jf. planlovens 58, stk.1, nr. 1. Naturklagenævnet stadfæstede i begyndelsen af 2001 amtsrådets afgørelse med samme begrundelse, som amtsrådet havde givet. Otto Hede anlagde nu sag imod Naturklagenævnet med påstand om, at afslaget var ulovligt og ugyldigt, samt om at han havde ret til at få udstedt landzonetilladelse. I stævningen anførte han til støtte for påstanden, at afslaget var i strid med en lighedsgrundsætning, idet det formentlig ville kunne dokumenteres, at flere andre grundejere i området havde fået tilladelse til udskiftning af sommerhuse. Naturklagenævnet påstod frifindelse under henvisning til, at afgørelsen efter planlovens 35, stk.1, beror på et skøn, som ikke kan tilsidesættes af domstolene.

2 For at kunne underbygge det nævnte anbringende om, at afgørelsen var i strid med en lighedsgrundsætning, anmodede Otto Hede inden domsforhandlingen amtsrådet om aktindsigt i eventuelle landzonetilladelser vedrørende 30 matrikelnumre beliggende rundt om hans ejendom. Amtsrådet meddelte afslag med den begrundelse, at Otto Hede ikke, som det kræves, havde noget kendskab til sagernes eller dokumenternes eksistens før fremsættelsen af begæringen om aktindsigt. Hede påklagede afslaget til Naturklagenævnet, som traf afgørelse om, at der skulle meddeles aktindsigt, idet amtsrådet gennem sit journalsystem måtte antages at kunne identificere eventuelle sager vedrørende en bestemt fast ejendom på grundlag af ejendommens matrikelnummer. Otto Hede fik herefter aktindsigt, og det fremgik af sagerne, som blev fremlagt i retten, at der i en række tilfælde var givet zonetilladelse med henblik på opførelse af et sommerhus til erstatning for et ældre lovligt opført sommerhus. Der var dog også givet enkelte afslag. Arkitekt Ole Grøn, som var ansat i Storborg Amt, forklarede som vidne i retten, at der ifølge amtets og Naturklagenævnets praksis gives tilladelse til at udskifte lovligt opførte sommerhuse, medmindre landskabelige hensyn taler imod udskiftningen, hvorimod praksis er restriktiv, hvis der er tale om nyopførelse. Årsagen til afslaget var ifølge Grøn formentlig, at amtet og Naturklagenævnet havde forudsat, at det ældre sommerhus var ulovligt opstillet. Der ønskes en forvaltningsretlig vurdering af det refererede hændelsesforløb, herunder: 1. En vurdering af amtsrådets og Naturklagenævnets afgørelser om aktindsigt.

3 2. En stillingtagen til, hvilket udfald retssagen må antages at ville få. Det lægges ved besvarelsen til grund, at forvaltningslovens regler om partshøring og begrundelse er overholdt. Bilag: Uddrag af lov om planlægning: 35,stk.1, nr. 1: I landzoner må der ikke uden tilladelse fra kommunalbestyrelsen (tidligere amtsrådet)* foretages udstykning, opføres ny bebyggelse eller ske ændring af anvendelsen af bestående bebyggelse og ubebyggede arealer... 58, stk.1: Til Naturklagenævnet... kan påklages: 1) Kommunalbestyrelsers (tidligere amtsrådets)* afgørelser efter 35, stk.1. 2) Kommunalbestyrelsers afgørelser efter 47, stk. 1. 3) Amtsråds, i Hovedstadsområdet Hovedstadens Udviklingsråds, afgørelser om tilladelser efter regler fastsat af miljø- og energiministeren i henhold til 6 c, stk. 3. 4) Amtsråds, Hovedstadens Udviklingsråds og kommunalbestyrelsers afgørelser om andre forhold, der er omfattet af denne lov, for så vidt angår retlige spørgsmål. *Det bemærkes, at kompetencen efter 35, stk.1, på det for opgaven relevante tidspunkt lå hos amtsrådet (og ikke som nu hos kommunalbestyrelsen), og amtsrådets afgørelse kunne påklages til Naturklagenævnet efter 58, stk.1, nr. 1.

4 AO 2 Nævnet for støtte af bogudgivelser er oprettet ved lov, og det årlige støttebeløb nævnet råder over fastlægges i finansloven, for 2003 fastsat til 2 mio. kr. Nævnet har tre medlemmer udpeget af kulturministeren, en formand som skal være landsdommer, og to medlemmer udpeget efter indstilling fra henholdsvis Dansk Forfatterforening og Bogforlagenes Brancheforening. Der er ingen stedfortrædere for nævnsmedlemmerne. I loven er anført, at nævnet kan efter ansøgning yde økonomisk støtte til bogudgivelser, samt at nævnets afgørelser er endelige, og kan ikke indbringes for domstolene. Nævnet modtog hvert år et langt større antal ansøgninger end det var muligt at imødekomme. En nynazistisk forening ansøgte i februar 2003 nævnet om støtte til udgivelse af en bog beregnet til kampagnebrug for foreningen - og som foreningen gerne så anvendt som undervisningsmateriale i folkeskolen - om nynazismen som værdifuld faktor i et demokrati præget af pladderhumanisme. Ansøgningen beskrev i korte træk hvilket indhold bogen skulle have, og der ansøgtes om et beløb på kr., som skulle dække udgifterne til en navngivet forfatter og bogens udgivelse. På nævnets møde i maj 2003 blev det besluttet at meddele afslag på ansøgningen, da alle tre nævnsmedlemmer umiddelbart - og uden at det gav anledning til debat - anså bogen for at være useriøs partipropaganda og samfundsskadelig og dermed ikke støtteværdig. Nævnet havde også i tidligere sager konsekvent afslået at støtte bøger med politisk indhold. Forfattermedlemmet af nævnet havde et personligt modsætningsforhold til den i ansøgningen nævnte forfatter, men hun oplyste ikke noget om dette overfor nævnet. Afslaget blev

5 meddelt ved skrivelse af 19. maj 2003, hvori henvistes til den relevante lovregel og følgende standardbegrundelse: Nævnet har besluttet at meddele afslag på foreningens ansøgning, idet der ikke er fundet grundlag for at tildele støtte af de begrænsede midler nævnet råder over. Den ansøgende forening indbragte straks afslaget for kulturministeren, der imidlertid afviste at behandle sagen. Herefter anlagde foreningen retssag mod nævnet. Foreningen påstod principalt, at nævnet tilpligtedes at udbetale en støtte på kr. til foreningen, subsidiært at sagen hjemvistes til fornyet behandling ved nævnet. Til støtte for disse påstande gjorde foreningen gældende, at afslaget var ugyldigt, dels da det var udtryk for politisk forfølgelse og da varetagelse af politiske hensyn i sig selv var et usagligt hensyn, dels da der ved nævnets behandling af sagen var tilsidesat en garantiforskrift, idet et inhabilt medlem havde deltaget i afgørelsen. Endvidere gjordes det gældende, at sagen kunne prøves trods endelighedsbestemmelsen, samt at der udover annullation af afslaget endvidere skulle ske rettelse. Nævnet påstod principalt afvisning, subsidiært frifindelse. Til støtte for den principale påstand gjordes det gældende, at lovens endelighedsbestemmelse udelukkede domstolsprøvelse. Til støtte for den subsidiære påstand gjordes det gældende, at afslaget var båret af saglige hensyn, at der ikke forelå inhabilitet, at hvis det antoges, at der forelå inhabilitet, måtte denne mangel under alle omstændigheder være konkret uvæsentlig, og at der ikke var noget grundlag for at tilsidesætte nævnets vurdering af, at bogen ikke var støtteværdig. Endelig anførtes, at der i al fald ikke var grundlag for at domstolene kunne ændre afslaget til en imødekommelse af ansøgningen.

6 Der ønskes en stillingtagen til det beskrevne hændelsesforløb, og en stillingtagen til alle de af parterne anførte påstande og anbringender samt en angivelse af retssagens udfald. Det bemærkes, at opgaven og lovgrundlaget er konstrueret.

7 AO 3 Grønbjerg Kommunes gældende lokalplan, der trådte i kraft den 25. april 1985, udlægger et område til åben og lav boligbebyggelse (parcelhuskvarter). Den 23. oktober 2002 meddelte kommunalbestyrelsen Trine Hansen dispensation i henhold til planlovens ' 19 til at indrette en frisørsalon i sit parcelhus, der er beliggende på Østvej, inden for det pågældende lokalplanområde. Kort efter blev kommunalbestyrelsen opmærksom på, at dispensationen, uanset at den var lovlig, var en fejl, idet den afveg fra den restriktive praksis, som kommunalbestyrelsen havde haft og fortsat ønskede at have vedrørende erhvervsaktiviteter i det pågældende boligområde. Den 20. december 2002, hvor dispensationen endnu ikke var udnyttet, tilbagekaldte kommunalbestyrelsen dispensationen under henvisning til, at der ved en beklagelig fejl var sket en uønsket fravigelse af kommunalbestyrelsens praksis. Den 22. november 2002 ansøgte Irene Pedersen, der boede på Vestvej i samme kvarter i et parcelhus, der var underlagt samme lokalplan, om en dispensation til at indrette en frisørsalon i sit parcelhus. Irene Pedersen henviste til, at Trine Hansen havde fået dispensation, og at kommunalbestyrelsen herefter måtte være forpligtet til også at meddele hende (Irene Pedersen) dispensation fra lokalplanens bestemmelser. Kommunalbestyrelsen meddelte afslag til Irene Pedersen og henviste til, at dispensationen til Trine Hansen var en fejl.

8 Den 23. oktober 2002 havde kommunalbestyrelsen også meddelt dispensation til et boligselskab til opførelse af en større boligblok (etageboliger) inden for det pågældende lokalplanområde. Kommunalbestyrelsen erkendte kort efter - med rette - at dette var en ulovlig dispensation, idet den var i strid med principperne i planen (jf. planlovens ' 19, stk. 1). Kommunalbestyrelsen fandt herefter, at dispensationen måtte være ugyldig og meddelte den 23. januar 2003 boligselskabet, at man annullerede dispensationen, der endnu ikke var udnyttet. Ifølge boligselskabets vedtægter havde Grønbjerg Kommune ret til at udpege et medlem til selskabets repræsentantskab. Kommunalbestyrelsen havde udpeget borgmesteren til dette hverv. Borgmesteren medvirkede ved kommunalbestyrelsens behandling af boligselskabets dispensationsansøgning og ved beslutningen om annullationen af dispensationen til boligselskabet. Den 3. januar 2003 påklagede Trine Hansen - rettidigt - kommunalbestyrelsens tilbagekaldelse af dispensationen til hende til Naturklagenævnet. Den 25. februar 2003 meddelte Naturklagenævnet, at man ikke havde kompetence til at behandle klagen, da spørgsmålet om tilbagekaldelse beror på et skøn. I øvrigt oplyste Naturklagenævnet, at det alene kunne tage stilling til spørgsmål vedrørende planloven og ikke til almindelige forvaltningsretlige spørgsmål, som f.eks. tilbagekaldelse. Der ønskes en begrundet stillingtagen til de forvaltningsretlige problemer, som det i opgaven beskrevne hændelsesforløb rejser. Vedlagt: Planlovens ' 19, stk. 1 og 2, og ' 58, stk. 1.

9

10 Planlovens ' 19, stk. 1 og 2. ' 19. Kommunalbestyrelsen kan dispensere fra bestemmelser i en lokalplan eller en plan m.v., der er opretholdt efter ' 68, stk. 2, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen, jf. dog ' 40. Stk. 2. Videregående afvigelser end omhandlet i stk. 1 kan kun foretages ved tilvejebringelse af en ny lokalplan. Planlovens ' 58, stk. 1. Til Naturklagenævnet,..., kan påklages:... 1)... 2)... 3)... 4) Amtsråds, Hovedstadens Udviklingsråds og kommunalbestyrelsers afgørelser om andre forhold, der er omfattet af denne lov, for så vidt angår retlige spørgsmål.

Sommereksamen 2003 Rettevejledning AO 1

Sommereksamen 2003 Rettevejledning AO 1 Sommereksamen 2003 Rettevejledning AO 1 1. Spørgsmålet om aktindsigt a. Storborg Amts afgørelse om aktindsigt Da Otto Hede ikke er part i sager vedrørende andre ejendomme end hans egen, skal spørgsmålet

Læs mere

Afgørelse i sagen om Aabenraa Kommunes afslag på dispensation til plastvinduer i sommerhuse ved Sandskær.

Afgørelse i sagen om Aabenraa Kommunes afslag på dispensation til plastvinduer i sommerhuse ved Sandskær. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 4. juli 2005 J.nr.: 03-33/500-0091 Skr Afgørelse i sagen om

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Syddjurs Kommunes afgørelse efter lokalplan om et allerede opført sommerhus og udhus på Strandvejen, Følle Strand, Rønde.

AFGØRELSE i klagesag om Syddjurs Kommunes afgørelse efter lokalplan om et allerede opført sommerhus og udhus på Strandvejen, Følle Strand, Rønde. 9. januar 2018 Sagsnr. NMK-33-03859 KlageID: 117719 JLA-NH AFGØRELSE i klagesag om Syddjurs Kommunes afgørelse efter lokalplan om et allerede opført sommerhus og udhus på Strandvejen, Følle Strand, Rønde.

Læs mere

AO 1. Der ønskes en begrundet forvaltningsretlig stillingtagen til det beskrevne hændelsesforløb. Vedlagt: Planlovens 19, stk. 1, og 58 (uddrag).

AO 1. Der ønskes en begrundet forvaltningsretlig stillingtagen til det beskrevne hændelsesforløb. Vedlagt: Planlovens 19, stk. 1, og 58 (uddrag). AO 1 Anders Andersen ansøgte den 9. februar 2011 Storby Kommune om dispensation fra den for området gældende lokalplan, jf. planlovens 19, stk. 1, således at han kunne opføre en mindre tilbygning til sit

Læs mere

AO 1. På et efterfølgende møde i økonomiudvalget blev det derpå besluttet i stedet at tilbyde John Strid stillingen, et tilbud som John Strid modtog.

AO 1. På et efterfølgende møde i økonomiudvalget blev det derpå besluttet i stedet at tilbyde John Strid stillingen, et tilbud som John Strid modtog. AO 1 Ved udløbet af ansøgningsfristen vedrørende stillingen som kommunaldirektør (kommunens øverste forvaltningschef) i Lilleby Kommune var der fremkommet ansøgninger fra Lise Stille, økonomidirektør i

Læs mere

Afgørelse i klagesag om Glostrup Kommunes afslag på lovliggørende dispensation til carport i Hvissingeparken, Glostrup Sag NMK

Afgørelse i klagesag om Glostrup Kommunes afslag på lovliggørende dispensation til carport i Hvissingeparken, Glostrup Sag NMK Afgørelse i klagesag om Glostrup Kommunes afslag på lovliggørende dispensation til carport i Hvissingeparken, Glostrup Planklagenævnets afgørelse af 13. juli 2018 Sag NMK-33-04669 Glostrup Kommune har

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Sommereksamen 2013. Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Sommereksamen 2013. Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Ordning: Sommereksamen 2013 Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

Ansøgningen Det fremgår, at det ny sommerhus opføres til erstatning for det eksisterende, som nedrives på grund af dårlig stand.

Ansøgningen Det fremgår, at det ny sommerhus opføres til erstatning for det eksisterende, som nedrives på grund af dårlig stand. Plan og Kultur Tina Kofoed Steffensen Engvej 33 B,st 5230 Odense M 16-03-2017 Sags id: 2017-0061 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af nyt sommerhus på ejendommen

Læs mere

22. september 2005 J.nr.: 03-33/600-0150 SNI. Delafgørelse i sagen om regionplantillæg nr. 36 Varehus i Horsens i Horsens Kommune

22. september 2005 J.nr.: 03-33/600-0150 SNI. Delafgørelse i sagen om regionplantillæg nr. 36 Varehus i Horsens i Horsens Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 22. september 2005 J.nr.: 03-33/600-0150 SNI Delafgørelse i

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn]. København, den 16. december 2015 Sagsnr. 2015 1915 og 2015-1917/LIH 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat [A] og advokat [B], begge [bynavn]. Klagens

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Rebild Kommunes afgørelse af 16. august 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Rebild Kommunes afgørelse af 16. august 2016. Til: Hans Sørensen repræsenteret ved advokat Jacob Georg Naur Støvring Kraftvarmeværk A.m.b.a. Rebild Kommune Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 161 til udvidelse af eks. sommerhus matr.nr. 69BT HUNE BY, HUNE beliggende Sdr. Strandvej 17 (Planlovens 19 og 20).

Dispensation fra Lokalplan 161 til udvidelse af eks. sommerhus matr.nr. 69BT HUNE BY, HUNE beliggende Sdr. Strandvej 17 (Planlovens 19 og 20). Erik Jacobsen Koldingvej 165 8800 Viborg Byg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Poul Erik Nielsen Direkte 7257 7376 pon@jammerbugt.dk 04-06-2015

Læs mere

AFGØRELSE i sag om genoptagelse af Natur- og Miljøklagenævnets sag om aftægtsbolig i Vordingborg Kommune (nævnets j. nr.

AFGØRELSE i sag om genoptagelse af Natur- og Miljøklagenævnets sag om aftægtsbolig i Vordingborg Kommune (nævnets j. nr. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 03. marts 2014 J.nr.: NMK-31-01200 Ref.: LEVES AFGØRELSE i sag om genoptagelse af Natur- og Miljøklagenævnets sag om aftægtsbolig

Læs mere

Landzonetilladelse samt dispensation fra Lokalplan nr. 230 til udvidelse af boligarealet på Spergelvej 19, 9490 Pandrup.

Landzonetilladelse samt dispensation fra Lokalplan nr. 230 til udvidelse af boligarealet på Spergelvej 19, 9490 Pandrup. Anders Boysen Jepsen Spergelvej 19 9490 Pandrup Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk 20-02-2008

Læs mere

Klage over terrænregulering i henhold til byggelovens 13

Klage over terrænregulering i henhold til byggelovens 13 Klage over terrænregulering i henhold til byggelovens 13 Byggestyrelsens og boligministeriets standpunkt, hvorefter en klage over, at X kommune ikke havde anset en terrænregulering for at være til ulempe

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afslag på dispensation til tagterrasse på ejendommen Gammel Strandvej 199B

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afslag på dispensation til tagterrasse på ejendommen Gammel Strandvej 199B Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 29. maj 2015 J.nr.: NMK-33-02965 Ref.: MAOSK-NMKN AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afslag på dispensation til tagterrasse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve, august Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve, august Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Ordning: Omprøve, august 2014 Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

Tag udføres med valm og beklædes med sorte betontagsten. Ydervægge opføres i teglsten.

Tag udføres med valm og beklædes med sorte betontagsten. Ydervægge opføres i teglsten. Plan og Kultur Milton Huse A/S Plutovej 1 8700 Horsens 16-02-2017 Sags id: 2016-1176 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til genopførelse af enfamiliehus efter brand på ejendommen

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr. 1 6, stk. 9 taget skal danne en vinkel mellem 20 og 30 grader med den vandrette plan.

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr. 1 6, stk. 9 taget skal danne en vinkel mellem 20 og 30 grader med den vandrette plan. Til myndigheder, foreninger mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af et udhus på Smalbyvej 80, Biersted,

Landzonetilladelse til opførelse af et udhus på Smalbyvej 80, Biersted, Rune Wirenfeldt Høgh Smalbyvej 80 Biersted 9440 Aabybro Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Ansøgningen Ansøgningen omfatter nedrivning af eksisterende sommerhus og opførelse af tidssvarende nyt sommerhus.

Ansøgningen Ansøgningen omfatter nedrivning af eksisterende sommerhus og opførelse af tidssvarende nyt sommerhus. Plan og Kultur Anni Buhl Værge Helnæsvej 4 A Brydegaard 5683 Haarby 04-09-2017 Sags id: 2016-1076 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af nyt sommerhus på ejendommen

Læs mere

Ansøgning Der er ansøgt om at placere et udhus på 10 m² 0,5 meter fra skel mod nord.

Ansøgning Der er ansøgt om at placere et udhus på 10 m² 0,5 meter fra skel mod nord. Mette Tidselbak Torngårdsparken 34 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257

Læs mere

Ansøgningen Din ansøgning omfatter opførelsen af en 80 m² muret garage med tagmateriale af metalplader.

Ansøgningen Din ansøgning omfatter opførelsen af en 80 m² muret garage med tagmateriale af metalplader. Plan og Kultur Karsten Brian Jensen Bakkevej 58 5492 Vissenbjerg 15-08-2017 Sags id: 2017-0274 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af 80 m² garage på ejendommen matr.

Læs mere

Der overføres 8 m² fra udhus/garage til beboelse, sådan at samlet bebyggelse har et areal på maks. 135 m².

Der overføres 8 m² fra udhus/garage til beboelse, sådan at samlet bebyggelse har et areal på maks. 135 m². Til myndigheder, foreninger mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

En enkelt af servituttens bestemmelse vedrører imidlertid andre forhold og har følgende ordlyd:

En enkelt af servituttens bestemmelse vedrører imidlertid andre forhold og har følgende ordlyd: Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 22. juni 2009 J.nr. NKN-33-02991 mje Afgørelse i sagen om muligheden for at håndhæve

Læs mere

Planlovens landzonebestemmelser Fordi ejendommen ligger i landzone, er den omfattet at Planlovens landzonebestemmelser.

Planlovens landzonebestemmelser Fordi ejendommen ligger i landzone, er den omfattet at Planlovens landzonebestemmelser. Plan og Kultur Tomas Axel Frydahl Ørsbjergvej 54 B Ørsbjerg 5560 Aarup 19. oktober 2016 Sags id: 2016-0526 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til lovliggørelse af 70 m² udhus på

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 1.43 til fornyet skiltning på ejendommen matr. nr. 24Q Åby By, Åby, beliggende Nordstjernevej 2, 9440 Aabybro

Dispensation fra Lokalplan 1.43 til fornyet skiltning på ejendommen matr. nr. 24Q Åby By, Åby, beliggende Nordstjernevej 2, 9440 Aabybro CIRCLE K DANMARK A/S Borgmester Christiansens Gade 50 2450 København SV Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine

Læs mere

Planlovens landzonebestemmelser Fordi ejendommen ligger i landzone, er den omfattet at Planlovens landzonebestemmelser.

Planlovens landzonebestemmelser Fordi ejendommen ligger i landzone, er den omfattet at Planlovens landzonebestemmelser. Plan og Kultur Torben Stig Jull Pedersen Holtevej 67 Holte 5620 Glamsbjerg 17-08-2017 Sags id: 2017-0377 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af pavillon som ansøgt

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan nr skal beboelsesbygninger orienteres med længderetningen nord-syd eller øst-vest.

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan nr skal beboelsesbygninger orienteres med længderetningen nord-syd eller øst-vest. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 05-12-2018

Læs mere

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 6. juli 2017 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Herefter er der 4 ugers klagefrist.

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 6. juli 2017 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Herefter er der 4 ugers klagefrist. Plan og Kultur Hans Hoppe Helnæs Byvej 9 5631 Ebberup 05-07-2017 Sags id: 2017-0136 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af 34 m² redskabsskur som ansøgt på ejendommen

Læs mere

Ansøgningen Det fremgår af ansøgningen, at ejendommens eksisterende garage og en del af beboelsen er brandskadet og ønskes genopført som bestående.

Ansøgningen Det fremgår af ansøgningen, at ejendommens eksisterende garage og en del af beboelsen er brandskadet og ønskes genopført som bestående. Plan og Kultur Ivan Nielsen s Tegnestue Krogsbøllevej 6 5450 Otterup 02-02-2017 Sags id: 2016-1180 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til genopførelse af garage og del af beboelse

Læs mere

Til ejer af ejendommen Langesbjergvej 74, 9440 Aabybro

Til ejer af ejendommen Langesbjergvej 74, 9440 Aabybro 1 - Landzonetilladelse Til ejer af ejendommen Langesbjergvej 74, 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Byg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af nyt stuehus på Langstedvej 67 Tommerup

Landzonetilladelse til opførelse af nyt stuehus på Langstedvej 67 Tommerup Ole Scheppan Langstedvej 67 5690 Tommerup 1. august 2016 sagsid: 16/15794 Landzonetilladelse til opførelse af nyt stuehus på Langstedvej 67 Tommerup Assens kommune har nu behandlet din ansøgning om landzonetilladelse

Læs mere

Vilkår for dispensation Der stilles som vilkår for dispensationen, at projektet udføres som ansøgt, jf. tegningsmateriale

Vilkår for dispensation Der stilles som vilkår for dispensationen, at projektet udføres som ansøgt, jf. tegningsmateriale Til ejer og interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk

Læs mere

Gældende bestemmelser 6.2: Der fastlægges en 5,00 meter byggelinje til beplantningsbæltet jf. Lokalplankort

Gældende bestemmelser 6.2: Der fastlægges en 5,00 meter byggelinje til beplantningsbæltet jf. Lokalplankort Ansøger, naboer mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Trine Grøntved Thomasen tgt@jammerbugt.dk 13-02-2018 Sagsnr.:

Læs mere

indeklima, energiforbrug og installationer], jf. BR10 kap. 1.3.1 stk. 1. Det er ansøgers ansvar, at disse bestemmelser bliver overholdt.

indeklima, energiforbrug og installationer], jf. BR10 kap. 1.3.1 stk. 1. Det er ansøgers ansvar, at disse bestemmelser bliver overholdt. REBILD ARKITEKTERNE ApS Hobrovej 91 9530 Støvring Byg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Henrik Hansen Direkte 7257 7383 hnh@jammerbugt.dk

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan området skal varmeforsynes med naturgas.

Gældende bestemmelser Jf. Lokalplan området skal varmeforsynes med naturgas. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk 29-11-2018 Sagsnr.:

Læs mere

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af byplan-

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af byplan- Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 10-08-2017

Læs mere

Favrskov Kommunes afgørelse af 2. maj 2010 indeholder ikke en klagevejledning, jf. vejlovens 1 4, stk. 3.

Favrskov Kommunes afgørelse af 2. maj 2010 indeholder ikke en klagevejledning, jf. vejlovens 1 4, stk. 3. Dato 26. august 2015 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon 7244 3119 Dokument 15/00207-23 Side 1/5 Byggelinje, Bøgevej 37 Favrskov Kommunes sagsnr. 710-2014-58978 Vejdirektoratet

Læs mere

Dispensation fra byplanvedtægt nr. 1 ang. bebyggelsesgrad på ejendommen matr. nr. 68GH Hune By, Hune, beliggende Vestvej 3, 9492 Blokhus.

Dispensation fra byplanvedtægt nr. 1 ang. bebyggelsesgrad på ejendommen matr. nr. 68GH Hune By, Hune, beliggende Vestvej 3, 9492 Blokhus. 1 - Dispensation fra Byplanvedttægt nr. 1- afgørelse p Hører til journalnummer: 01.02.05-P25-20-16 Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Til ansøger Bent Toft

Læs mere

Hanne og Mikkel Vendelin Olesen C.F. Richs Vej 50, st 2000 Frederiksberg

Hanne og Mikkel Vendelin Olesen C.F. Richs Vej 50, st 2000 Frederiksberg Hanne og Mikkel Vendelin Olesen C.F. Richs Vej 50, st 2000 Frederiksberg Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine

Læs mere

Klage over afslag på genoptagelse af sag om forlængelse af frist for tilslutning til Hejnsvig Varmeværk

Klage over afslag på genoptagelse af sag om forlængelse af frist for tilslutning til Hejnsvig Varmeværk XXX Afgørelsen offentliggøres I anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 1 ang. opførelse af garage på ejendommen matr. nr. 55BÆ Hune By, Hune, beliggende Pirupshvarrevej 79, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 1 ang. opførelse af garage på ejendommen matr. nr. 55BÆ Hune By, Hune, beliggende Pirupshvarrevej 79, 9492 Blokhus. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 15-11-2017

Læs mere

Landzonetilladelse til nyt anneks/udhus

Landzonetilladelse til nyt anneks/udhus 1 - Landzonetilladelse Til ejerne af ejendommen Løven 7, 9492 Blokhus Vækst og Udvikling Byg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Bro

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 53 ang. højde på ejendommen matr. nr. 1NF Slettegård, Hjortdal, beliggende Havbakkevej 4, 9690 Fjerritslev.

Dispensation fra Lokalplan 53 ang. højde på ejendommen matr. nr. 1NF Slettegård, Hjortdal, beliggende Havbakkevej 4, 9690 Fjerritslev. Ansøger Indsiger Interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Malene Stentoft Sørensen Direkte 7257 7365

Læs mere

Landzonetilladelse til ny garage samt lovliggørelse af øvrige bygninger

Landzonetilladelse til ny garage samt lovliggørelse af øvrige bygninger 1 - Landzonetilladelse Hører til journalnummer: 01.03.03-P19-48-18 Kent Bjerre Thistedvej 36 9690 Fjerritslev Vækst og Udvikling Byg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk

Læs mere

Planlovens landzonebestemmelser Sommerhuset, som ligger i landzone, er omfattet af Planlovens landzonebestemmelser.

Planlovens landzonebestemmelser Sommerhuset, som ligger i landzone, er omfattet af Planlovens landzonebestemmelser. Plan og Kultur Christen Seerup Ny Adelgade 61 5610 Assens 20-03-2017 Sags id: 2016-1206 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver lovliggørende landzonetilladelse til opførelse af nyt sommerhus til erstatning

Læs mere

Carsten Klausen Rafns Alle Aalborg

Carsten Klausen Rafns Alle Aalborg Carsten Klausen Rafns Alle 10 9000 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Kathrine

Læs mere

Landzonetilladelse til opstilling af en skøjtebane

Landzonetilladelse til opstilling af en skøjtebane 1 - Landzonetilladelse Til ejer af ejendommen Nolsvej 9, 9493 Saltum Vækst og Udvikling Byg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Bro Direkte

Læs mere

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr må ingen grund bebygges på mere end 1/10 af arealet.

Gældende bestemmelser Jf. Byplanvedtægt nr må ingen grund bebygges på mere end 1/10 af arealet. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 14-06-2019

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan nr ang. opsætning af hegn på ejendommen matr. nr. 48F Åby By, Åby, beliggende Kræn Spilmandsvej

Dispensation fra Lokalplan nr ang. opsætning af hegn på ejendommen matr. nr. 48F Åby By, Åby, beliggende Kræn Spilmandsvej Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 18-01-2018

Læs mere

Rækkevidden af klagebestemmelsen i byggelovens 23

Rækkevidden af klagebestemmelsen i byggelovens 23 Rækkevidden af klagebestemmelsen i byggelovens 23 Udtalt, at hverken boligministeriet eller byggestyrelsen i sine afgørelser som klageinstans vedrørende en byggesag tilstrækkeligt klart havde angivet at

Læs mere

20. november 2007 J.nr.: NKN-33-00573 JP. Afgørelse i sagen om udvidelse af et sommerhus på Kettrup Bjerge Vej i Jammerbugt Kommune

20. november 2007 J.nr.: NKN-33-00573 JP. Afgørelse i sagen om udvidelse af et sommerhus på Kettrup Bjerge Vej i Jammerbugt Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 20. november 2007 J.nr.: NKN-33-00573 JP Afgørelse i sagen om

Læs mere

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 9 ang. opførelse af udhus på ejendommen matr. nr. 39AT Hune By, Hune, beliggende Sætergaardsstien 6B, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 9 ang. opførelse af udhus på ejendommen matr. nr. 39AT Hune By, Hune, beliggende Sætergaardsstien 6B, 9492 Blokhus. Til ejer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Trine Grøntved Thomasen Direkte 7257 7209 tgt@jammerbugt.dk 02-07-2018

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Dragør Kommunes lovliggørende dispensation fra byplanvedtægten til et byggeri i 2 etager på Øresunds Allé, Dragør

AFGØRELSE i klagesag om Dragør Kommunes lovliggørende dispensation fra byplanvedtægten til et byggeri i 2 etager på Øresunds Allé, Dragør 29. april 2019 Sagsnr.: 18/06244 Klagenr.: 1001076 MAS AFGØRELSE i klagesag om Dragør Kommunes lovliggørende dispensation fra byplanvedtægten til et byggeri i 2 etager på Øresunds Allé, Dragør Dragør Kommune

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af lagerhal ved Ilskov i Herning Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af lagerhal ved Ilskov i Herning Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 28. september 2004 J.nr.: 03-31/650-0054 og 03-132/650-0018

Læs mere

Ejendommen er omfattet af Lokalplan 4.14, delområde 1, vedtaget i 2001 af daværende Aabybro Kommune. Jammerbugt Kommune er påtaleberettiget.

Ejendommen er omfattet af Lokalplan 4.14, delområde 1, vedtaget i 2001 af daværende Aabybro Kommune. Jammerbugt Kommune er påtaleberettiget. Til myndigheder, foreninger mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Til myndigheder, foreninger mv.

Til myndigheder, foreninger mv. Til myndigheder, foreninger mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Til interesseorganisationer

Til interesseorganisationer Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 06-10-2017

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 27-004 til flytning af forsinkelsesbassin på ejendommen matr. nr. 36b Åby By, Åby, Skovparken, 9440 Aabybro

Dispensation fra Lokalplan 27-004 til flytning af forsinkelsesbassin på ejendommen matr. nr. 36b Åby By, Åby, Skovparken, 9440 Aabybro Jammerbugt Forsyning A/S Lundbakvej 5 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Jens Peter Mølgaard Nielsen Kirsten Nielsen Søndentoft tv 9000 Aalborg

Jens Peter Mølgaard Nielsen Kirsten Nielsen Søndentoft tv 9000 Aalborg Jens Peter Mølgaard Nielsen Kirsten Nielsen Søndentoft 6. 1. tv 9000 Aalborg Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise

Læs mere

Jf. Byplanvedtægt nr. 2 5 stk. 3 gælder for bygninger beliggende inden for delområde II, at bygningernes længderetning skal være øst-vestlig.

Jf. Byplanvedtægt nr. 2 5 stk. 3 gælder for bygninger beliggende inden for delområde II, at bygningernes længderetning skal være øst-vestlig. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 28-04-2017

Læs mere

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed dispensation i medfør af Planlovens 19.

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed dispensation i medfør af Planlovens 19. Else Johansson Søren Christensen Egevej 38 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 9 ang. facadehøjde på ejendommen matr. nr. 33CP Hune By, Hune, beliggende Bregnehøjvej 7A, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 9 ang. facadehøjde på ejendommen matr. nr. 33CP Hune By, Hune, beliggende Bregnehøjvej 7A, 9492 Blokhus. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 21-11-2017

Læs mere

NOTAT 28. februar 2013

NOTAT 28. februar 2013 Kristian Raun Larsen Advokat Sagsnr. 043551-0006 djur/gsc T +45 72 27 33 27 krl@bechbruun.com NOTAT 28. februar 2013 Ophævelse af tilslutningspligt efter planloven 1. Indledning Formålet med dette notat

Læs mere

Pia Thriege Jesper Lindberg Thriege Sanglærkevej 39 Assentoft 8960 Randers

Pia Thriege Jesper Lindberg Thriege Sanglærkevej 39 Assentoft 8960 Randers Pia Thriege Jesper Lindberg Thriege Sanglærkevej 39 Assentoft 8960 Randers Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise

Læs mere

Klage skal være indgået til Jammerbugt Kommune senest den 5. februar 2015 kl. 17:00.

Klage skal være indgået til Jammerbugt Kommune senest den 5. februar 2015 kl. 17:00. Landinspektørfirmaet LE34 Strandvejen 18 9100 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Ansøger og ejer vil blive underrettet om evt. klage (Planlovens 60, stk. 5).

Ansøger og ejer vil blive underrettet om evt. klage (Planlovens 60, stk. 5). EDC Danebo Aabybro Morten Grauholm Lang mola@edc.dk Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 37 ang. grundstørrelse på ejendommen matr. nr. 1AS Torup Strandhuse, V. Torup, beliggende Skovstien 10, 9690 Fjerritslev.

Dispensation fra Lokalplan 37 ang. grundstørrelse på ejendommen matr. nr. 1AS Torup Strandhuse, V. Torup, beliggende Skovstien 10, 9690 Fjerritslev. Til ejer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk 23-04-2019

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af en carport på Trollesig 20, 9490 Pandrup.

Landzonetilladelse til opførelse af en carport på Trollesig 20, 9490 Pandrup. Ejeren af Trollesig 20 9490 Pandrup Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Klageberettigelse efter by- og landzoneloven

Klageberettigelse efter by- og landzoneloven Klageberettigelse efter by- og landzoneloven Ikke fundet grundlag for at kritisere, at miljøministeriets departement fandt, at en tidligere ejer af en ejendom, som havde modtaget afslag på en ansøgning

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 1.78 Bispehaven etape II, boligområde ved Hovensvej, Aabybro

Dispensation fra Lokalplan 1.78 Bispehaven etape II, boligområde ved Hovensvej, Aabybro Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte 7257 7364 jrm@jammerbugt.dk 09-07-2007 Sagsnr.: 1849-14929 Dispensation fra

Læs mere

Lokalplan 62 kan findes på kommunens hjemmeside jammerbugt.dk/lokalplaner

Lokalplan 62 kan findes på kommunens hjemmeside jammerbugt.dk/lokalplaner Ingrid Uglebjerg Thomsen Strandvejen 78 9460 Brovst Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Ansøgningen Ansøgningen omfatter opførelsen af 156 m² enfamiliehus samt 51 1 m² carport som vist på vedlagte ansøgningsmateriale.

Ansøgningen Ansøgningen omfatter opførelsen af 156 m² enfamiliehus samt 51 1 m² carport som vist på vedlagte ansøgningsmateriale. Plan og Kultur Karina Søndergaard Holm Bøgevej 14 5620 Glamsbjerg 15-06-2018 Sags id: 2017-0923 Nyt enfamiliehus og carport, Brunshusevej 61B, 5686 Haarby. Vi skriver til dig, fordi du tidligere på året

Læs mere

Afgørelse om byggeri truffet efter lokalplan og ikke efter landzoneregler

Afgørelse om byggeri truffet efter lokalplan og ikke efter landzoneregler Afgørelse om byggeri truffet efter lokalplan og ikke efter landzoneregler En kommune havde givet landzonetilladelse til et byggeri, men havde med henvisning til en lokalplan for området afslået at tillade

Læs mere

Gældende bestemmelser Ansøgningen indebærer, at der meddeles en dispensation fra Byplanvedtægt nr. 4:

Gældende bestemmelser Ansøgningen indebærer, at der meddeles en dispensation fra Byplanvedtægt nr. 4: Til ejer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Trine Grøntved Thomasen Direkte 7257 7209 tgt@jammerbugt.dk 03-12-2018

Læs mere

Landzonetilladelse til udstykning af vindmølleparcellen matr.nr. 14q Vust By, Vust.

Landzonetilladelse til udstykning af vindmølleparcellen matr.nr. 14q Vust By, Vust. Landinspektør Nord Att. landinspektør Carsten Overgaard Bredgade 206 9700 Brønderslev cos@landnord.dk Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Horsens Kommunes afslag på lovliggørende dispensation til at drive Bed & Breakfast på ejendommen Charlotteparken 34

AFGØRELSE i sag om Horsens Kommunes afslag på lovliggørende dispensation til at drive Bed & Breakfast på ejendommen Charlotteparken 34 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. januar 2016 J.nr.: NMK-33-02877 KlageID: 62959 Ref.: HO-NMKN AFGØRELSE i sag om Horsens Kommunes afslag på lovliggørende

Læs mere

1DF SLETTEGÅRD, HJORTDAL

1DF SLETTEGÅRD, HJORTDAL Feriecenter Slettestrand Slettestrandvej 140 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 53 til andet tagmateriale på ejendommen matr. nr. 1YØ Slettegård, Hjortdal, beliggende Tulipanvej 11, 9690 Fjerritslev.

Dispensation fra Lokalplan 53 til andet tagmateriale på ejendommen matr. nr. 1YØ Slettegård, Hjortdal, beliggende Tulipanvej 11, 9690 Fjerritslev. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.:72577777Fax:72578888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Pernille Maria Voss Direkte 7257 7785 pmv@jammerbugt.dk 29-05-2017

Læs mere

Planklagenævnet ophæver afgørelsen og hjemviser sagen til fornyet behandling i kommunen. Det betyder, at kommunens afgørelse ikke længere gælder.

Planklagenævnet ophæver afgørelsen og hjemviser sagen til fornyet behandling i kommunen. Det betyder, at kommunens afgørelse ikke længere gælder. 23. januar 2018 Sagsnr. NMK-33-04408 KlageID: 211183 AML-NH AFGØRELSE i klagesag om Frederiksberg Kommunes afslag på dispensation fra lokalplanens krav om etablering af 1 parkeringsplads pr. bolig ved

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Hillerød Kommunes afslag på landzonetilladelse til redskabsskur på Ravnsbjergvej, Alsønderup

AFGØRELSE i klagesag om Hillerød Kommunes afslag på landzonetilladelse til redskabsskur på Ravnsbjergvej, Alsønderup 7. juni 2018 Sagsnr. NMK-31-02245 KlageID: 183863 MAS-NH AFGØRELSE i klagesag om Hillerød Kommunes afslag på landzonetilladelse til redskabsskur på Ravnsbjergvej, Alsønderup Hillerød Kommune har den 18.

Læs mere

Skiltet langs Østergade placeres i en vejbyggelinje, som Vejdirektoratet har dispenseret

Skiltet langs Østergade placeres i en vejbyggelinje, som Vejdirektoratet har dispenseret GODIK ApS Terndrupvej 100 9460 Brovst Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk 01-08-2014

Læs mere

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed afslag på ansøgning om anvendelse af betontagsten som tagbeklædning.

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed afslag på ansøgning om anvendelse af betontagsten som tagbeklædning. Til myndigheder, foreninger mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Offentliggørelse Landzonetilladelsen offentliggøres på kommunens hjemmeside

Offentliggørelse Landzonetilladelsen offentliggøres på kommunens hjemmeside 1 - Landzonetilladelse Hører til journalnummer: 01.03.03-P19-30-18 Henrik Møller Oluf Borchs Vej 9 9000 Aalborg Vækst og Udvikling Byg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk

Læs mere

Samtidig meddeles der dispensation fra skovbyggelinje jf. naturbeskyttelseslovens 17. Dispensationen er meddelt med hjemmel i NBL 65, stk. 2.

Samtidig meddeles der dispensation fra skovbyggelinje jf. naturbeskyttelseslovens 17. Dispensationen er meddelt med hjemmel i NBL 65, stk. 2. M2PLUS ApS Svend Engelunds Vej 11 9000 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte 7257 7364 jrm@jammerbugt.dk

Læs mere

Landzonetilladelse. Kristian Bøgedal Jørgensen Fuglekildevej 62 Verninge 5690 Tommerup

Landzonetilladelse. Kristian Bøgedal Jørgensen Fuglekildevej 62 Verninge 5690 Tommerup By, Land og Kultur Kristian Bøgedal Jørgensen Fuglekildevej 62 Verninge 5690 Tommerup Landzonetilladelse Assens Kommune giver landzonetilladelse til udvidelse af eksisterende garage til i alt 86 m² som

Læs mere

Ejendommen er jf. den gældende byplanvedtægt beliggende i et sommerhusområde.

Ejendommen er jf. den gældende byplanvedtægt beliggende i et sommerhusområde. Kirsten Ahrendt-Jensen Rungsted Strandvej 51 2960 Rungsted Kyst Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af carport

Landzonetilladelse til opførelse af carport Frank Pilgaard Jeppesen Purkærvej 44 9490 Pandrup Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed dispensation fra Byplanvedtægt nr. 4, 6 stk. 5 til facadehøjde på 2,75 m på ovennævnte ejendom.

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed dispensation fra Byplanvedtægt nr. 4, 6 stk. 5 til facadehøjde på 2,75 m på ovennævnte ejendom. Til myndigheder, foreninger, mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 1. september 2017 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 1. september 2017 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Plan og Kultur Vivi Ann Ryssel-Olsen Andebøllemosevej 48 Andeb Mose 5492 Vissenbjerg Dato:31-08-2017 Sags id: 2017-0378 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til den ansøgte tilbygning

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan ang. bo-enheder på ejendommen matr. nr. 5AI Brovst By, Brovst, beliggende Poppelvej 3, 9460 Brovst.

Dispensation fra Lokalplan ang. bo-enheder på ejendommen matr. nr. 5AI Brovst By, Brovst, beliggende Poppelvej 3, 9460 Brovst. EDC Mæglerne Morten Brix Jernbanegade 8 9460 Brovst Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Malene Stentoft Sørensen Direkte 7257 7365 mss@jammerbugt.dk

Læs mere

Der meddeles afslag på ansøgning om lovliggørelse af udhus på ejendommen i henhold til Planlovens 19.

Der meddeles afslag på ansøgning om lovliggørelse af udhus på ejendommen i henhold til Planlovens 19. Til ejer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Trine G. Thomasen Direkte 7257 7209 tgt@jammerbugt.dk 18-06-2018 Sagsnr.:

Læs mere

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 1 til udstykning af ejendommen matr.nr. 57at Hune By, Hune, beliggende Højmarksvej 35, 9492 Blokhus.

Dispensation fra Byplanvedtægt nr. 1 til udstykning af ejendommen matr.nr. 57at Hune By, Hune, beliggende Højmarksvej 35, 9492 Blokhus. Mona Brask Laursen Gildestræde 8 2620 Albertslund Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Karsten T. Jørgensen Direkte 7257

Læs mere

Landzonetilladelse til byggeri

Landzonetilladelse til byggeri Otto Ladegaard Gøttrupholmevej 7 9690 Fjerritslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

UNIVERSITET Formular II - side 1. Sommereksamen, Maj Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen

UNIVERSITET Formular II - side 1. Sommereksamen, Maj Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Sommereksamen, Maj 2017 Ordning: Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype:

Læs mere

Efter gennemførelse af byggeriet udgør bruttoetagearealet 94 m2, fordelt på 36 m2 carport, 46 m2 udhus og 12 m2 overdækket areal.

Efter gennemførelse af byggeriet udgør bruttoetagearealet 94 m2, fordelt på 36 m2 carport, 46 m2 udhus og 12 m2 overdækket areal. Mette Marie Kronborg Kristian Brejdahl Skjødt Grønhøjvej 31 9690 Fjerritslev Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise

Læs mere

Gældende bestemmelser Byplanvedtægt nr. 1 6, stk. 4: Ingen grund må bebygges mere end 1/10 af arealet.

Gældende bestemmelser Byplanvedtægt nr. 1 6, stk. 4: Ingen grund må bebygges mere end 1/10 af arealet. Til interesseorganisationer Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kenan Dedovic Direkte 7257 7367 kdc@jammerbugt.dk 06-11-2017

Læs mere

Afgørelse i sagen om udskiftning af sommerhus på Læsø, Nordjyllands Amt

Afgørelse i sagen om udskiftning af sommerhus på Læsø, Nordjyllands Amt NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 29. juni 2004 J.nr.: 03-132/800-0008 AGS Afgørelse i sagen om

Læs mere