Frivilligt Veteranforum

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frivilligt Veteranforum"

Transkript

1 Frivilligt Veteranforum Referat af møde afholdt d. 12.august 2015 på Veterancenteret i Ringsted Tilstede: Veterancenteret, Frivilligcenter Herlev, KFUM s Soldatermission, Homemind, Fonden Danske Veteranhjem, SSOP, Veteranhaven, Veteran oasen, Politiets Blå Baretter, Nature Retreat, De Blå Baretter/KSO, Centralforeningen af Stampersonel, HKKF/Livlinen, SIOP, Soldaterlegatet, Familienetværket, Mentornetværket. Fraværende efter afbud: Bag Krigens Ansigter,Veteraner i Syd,Interforce. 1.Velkomst: Efter en kort velkomst ved koordinator Bjarne Berner, bød Major Peter Serup velkommen på Veterancenterets vegne. Veterancenteret udtrykte tilfredshed med de input, og de gode samarbejdsrelationer,de får ved at lægge hus til vores møder i Frivilligt Veteranforum. Peter Serup orienterede videre om sidst afholdte møde i Veteranforum, hvor man som noget nyt havde arbejdet i grupper med fokus på pårørende. Dette havde været meget lærerigt, og referat herfra kan læses på Veterancenterets hjemmeside. 2. Referat fra sidste møde: Intet at bemærke. 3.Frivilligt Veteranforums repræsentation i Veteranforum: Major Lars Højbak og Fuldmægtig Thomas Renard orienterede herefter om Veterancenterets tilbud om, at Frivilligt Veteranforum kunne få tildelt en fast plads i Veteranforums 2 årlig møder. Frivilligt Veteranforum vedtog, at Koordinatoren fik denne opgave fremover, med mulighed for at have suppleant fra anden organisation med til møderne. 4.Koordinator 2016: Veteranforum udpegede Thore Clausen, Soldaterlegatet, til koordinator for Veteranforum fra 2016.

2 5.Mødedatoer 2016: Mødedatoer for 2016 blev ikke endelig fastlagt, men der var enighed om, at månederne maj, september og november vil være de rigtige. Koordinator 2016 udmelder de endelige mødedatoer senere. 6.Præsentation af nye medlemmer: Frivilligt Veteranforum bød velkommen til 2 nye medlemsorganisationer, Veteran Oasen og Politiets Blå Baretter. Veteraner i Syd var forhindrede pga. sygdom. Veteran Oasen v/tina B. Kristensen orienterede om, at de var opstået ud fra et konkret behov for aktiviteter for sygemeldte/pensionerede Veteraner i Nordjylland. Deres plan er at lave et bosted med tilknyttet dagtilbud. De har på nuværende tidspunkt indgået samarbejdsaftaler med 4 Nordjyske kommuner. De har endnu ikke fået egne/faste lokaler men låner sig frem i forbindelse med deres aktiviteter. De vil snarest starte en indsamling for derigennem at kunne købe deres eget hus, og i den forbindelse vil de oprette sig som fond. Veteran Oasen samarbejder allerede med eksisterende organisationer og projekter, og er også meget aktive på lokal- og regionalpolitiske platforme. Politiets Blå Baretter v/gert Remmen fortalte, at organisation havde eksisteret i 20 år og pt. talte 245 medlemmer. Han forklarede videre om de særlige forhold i forbindelse med manglende anerkendelse af deres Veteraner fra forskellige missioner. Tildeling af medaljer til polititjenestemænd går via Justitsministeriet. Ministeriets embedsmænd var ikke enige i værdien af tildeling af medaljer efter udsendelse, og denne anerkendelse arbejdede de konkret på at opnå på lige vilkår med andre Veteraner. Foreningen holder ét årligt 2 dages arrangement hvor de samler tidligere udsendte polititjenestemænd, de udgiver 4 årlige foreningsblade og er lokalt engagerede i Veteranarbejde. De deltager også lokalt på den nationale Flagdag. Politiets Blå Baretter er en centralt placeret forening som indtil nu har savnet en mulighed for tilknytning til andre som kunne støtte dem i deres arbejde med, at få støtte til de af deres kollegaer der måtte få brug for hjælp

3 7.Medlemsrunden: a.veterancenteret: Veterancenteret v/lars Højbak og Thomas Renard orienterede om diverse puljer. Man afventede endelig svar på 10 millioner kroners pulje. Deadline til 2015/2016 puljer måtte forventes at være snarest, så der blev opfordret til at være opmærksomme på at deadline for sommerlejre millioner kroners puljen; Lars Højbak orienterede om muligheden for transport til Veteraner i forbindelse med behandling, og om muligheden for opsøgende økonomisk rådgivning i forbindelse med tildeling af erstatning til skadede Veteraner. De afholdte Prep-kurser for par har været en meget stor succes, det næste afvikles d. 1. september i år, og der planlægges yderligere 6 lignende kurser. Der vil blive afviklet kurser for børn af Veteraner i henholdsvis Høvelte og Holstebro. Der har været afholdt 3 familiesommerlejre. Man arbejder pt. på udvikling af et nyt APS baseret behandlingstilbud til Veteraner, det kommer vi til at høre mere om senere. b.soldaterlegatet: Thore Clausen orienterede om, at de har fået bevilliget Startpulje midler til 2 beskæftigelsesprojekter. 1: Et projekt i samarbejde med PTSD klinik på Rigshospitalet og klinik i Aarhus med mentorordning for Veteraner der bliver udskrevet fra behandling. Anna Christina fra Handicappens Idrætscenter er tovholder på projektet. 2: Et projekt hvor en netværksforening bringer ovenstående målgruppe nærmere beskæftigelse. c.nature Retreat Anne Line Ussing orienterede om, at de har meget travlt med 4 konstante beboere, og stadig større søgning til deres tilbud. De har også haft en enkelt Amerikansk Veteran blandt deres beboere. Efter udskrivning fortsætter man fra projektets side som mentorer for Veteranen for, at sikre en ordentlig overgang tilbage til hverdagen. Deres bevilling fra Veluxfonden udløber snart, men de ser fortrøstningsfuldt på fremtiden.

4 d.veteranhaven: Rene Pamperin fortalte, at de inden valget nåede at have besøg af den afgåede forsvarsminister, de håber det positive indtryk han fik under besøget bliver overbragt til den nye minister. De har pt. 2 ansat i fleksjob i projektet. De er af Slagelse kommune blevet godkendt til at ansætte folk i fleksjob og arbejder også på at få en lignende aftale med Næstved kommune. De forventer sig meget positivt af dette fremover. De har søgt midler i National Naturpulje, og arbejder på at oprette sig som selvstændigt non-profit selskab. De har været aktive ved Hærløbet, afholdt familiedage i haven, haft besøg af chefen for en Amerikansk organisation Next Generation - og starter et egentligt samarbejde med dem, deltaget i Folkemødet på Bornholm sammen med Slagelse byråd, lavet åben have arrangementer, i samarbejde med Slagelse Kommunes sundhedsarrangement har de haft besøg af en Saudi Arabisk delegation, holdt masser af foredrag og haft massiv mediedækning. I forbindelse med den kommende flagdag laver de bål og grill om aftenen hvor alle er velkomne. Veteranhaven opretter snarest en støtteforening Veteranhavens venner. e.de Blå Baretter: Niels Hartvig Andersen fortalte, at der nu åbnes op for at andre foreninger/organisationer kan gøre brug af faciliteter og overnatningsmuligheder på Kammeratstøtteordningens Veteranhjem i Frøslev. Der opereres med en pris for overnatning på ca. 50 kr. Sammen med TV2 arrangerer De Blå Baretter forpremiere på filmen Dvor d. 4/ der kommer snarest yderligere information på De Blå Baretters hjemmeside. Man kan med fordel tilmelde sig nyhedsmail på samme hjemmeside, så bliver man automatisk orienteret om alle nyheder der måtte komme på siden. På De Blå Baretters hjemmeside finder man nu også alle missionsbøger indscannede. Der afholdes jubilarstævne i september på Slagelse kaserne, alle Veteraner uanset værn/mission er velkomne. Det er vigtigt at understrege, at alle arrangementer De Blå Baretter afvikler er åbne for alle Veteraner. Niels Hartvig Andersen kom med en personlig opfordring til, at man på div. Veteranfora bestræber sig på at holde en sober tone over for hinanden. Det var der stor enighed om var en rigtig god ide.

5 f.ssop: Jan Bruun Andersen orientere om, at man ser et markant fald i uddeling af økonomiske midler til Veteraner. De analyserer på dette, og overvejer at ændre kriterier for tildeling. De oplever, at flere organisationer arbejder med ligeartede tilbud, de opfordrer til vi koordinerer/samarbejder bedre. g.fonden Danske Veteranhjem: Jan Bruun Andersen fortalte, at Fredericia og København har begge 5 års jubilæum, og at Aalborg har det i november. Dagligdagen på hjemmene går som det skal. De kommende Veteranhjem i Odense og Aarhus har beurokratiske udfordringer, men nyder stor kommunal velvilje. g.mentornetværket: Henrik Danielsen orientere om, at man oplever faldende aktivitet. Sagerne de bliver del i er til gengæld væsentlig tungere. De samarbejder med 4 organisationer og 9 virksomheder om 9 Veteraner. De 9 virksomheder betaler udgifter der er i forbindelse med de 9 tilknyttede Veteraner. De samarbejder også med HKKF med de af deres medlemmer der sidder yderst i A-kassen. Dette er ofte K35 og +60 folk som de forsøger at skaffe civile jobs. Uanset hvilke økonomiske midler der fremover måtte være til deres rådighed vil Mentornetværket fortsætte deres arbejde Pro-Bono. Henrik Danielsen oplyste videre, at han er indtrådt i bestyrelsen af Veteranhjem København. h.siops: Claus Steenberg fortalte, at der ikke er så meget nyt. De oplever at få flere henvendelser fra pårørende der søger hjælp til Veteraner.

6 i.hkkf/livlinen: Lisbeth Brixen Nielsen oplyste, at man hos dem oplever travlhed, primært en øget tilgang af yngre Veteraner (Afghanistan) og frustration over den nye lovgivning på det sociale område, og den uens tolkning der finder sted lokalt af denne. j.veteranhjem Odense/Soldaterhjemmet Dannevirke: Henrik Dyhr fortalte, at arkitektkonkurrencen til det kommende Veteranhjem er afsluttet. Der blev valgt et meget flot byggeri, som til gengæld også er noget dyrere en beregnet, så man er ude i en runde omkring ansøgning af yderligere midler. k.kfums Soldatermission: Per Møller Henriksen fortalte, at de har stort set fuldt hus på deres rekreationer. De er i Varde blevet nomineret til Året Fundraiserpris. Rekreationen i Varde forventes indviet 8/ Veteranbo i Høvelte er i gang med en totalrenovering. Man ændrer bl, a det eksisterende så man får mindre haver, til gengæld bliver der så større fællesområder. Der bliver 4 familiehuse hvor man kan bo i op til 3 år og 4 feriehuse til Veteraner. Byggeriet forventes klar til ibrugtagelse i september 2015, og indvies officielt af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary d.23.oktober 2015 l.frivillig Center Herlev: Jeanne Blyme fortalte, at man her planlægger man afholdelse af aktivitet i forbindelse med Flagdagen. De har generelt mange aktiviteter, daglige såvel som ugentlige. De arbejder på en ny digital platform. Har planer om et filmprojekt som vi vil høre mere om senere i forløbet. De har etableret en wing-man ordning og har mange andre planer i støbeskeen for såvel Veteraner som pårørende. De oplyser videre, at FRICE er en sammenslutning af de 65 Frivillig Centre som ligger i Danmark, de vil tage op på et af deres kommende møder, om det var en ide at man fra centralt hold meldte sig ind i Frivilligt Veteranforum.

7 m.team Veteran: Jan Norgaard oplyste, at de har haft 12 deltagere med til maraton i Washington, en rigtig god oplevelse for alle. Kører pt. trim projekt med 5 deltagere. Starter lokalforeninger i Sønderjylland, Holstebro og Slagelse. Skal om kort tid en uge til KSO s Veteranhjem i Frøslev med en gruppe. Har netop færdiggjort en undersøgelse af deres arbejde med 5 deltagere, undersøgelsen er foretaget i samarbejde med Københavns Universitet. De har løbende overvejelser omkring reklame/annoncering for at tiltrække nye emner. n.homemind: Jette Kimer fortalte, at de er påbegyndt samarbejde med Amerikansk partner om screening, og har planer om et udvekslingsprojekt i USA til foråret for yderligere info, kontakt Homemind. De er i gang med opstart af bosted i Slagelse kommune. o.centralforeningen af Stampersonel: Bjarne Ambjørn Kehr oplyste, at de samarbejder med mange projekter, gerne med det formål at få Veteraner i civil beskæftigelse. Samarbejder med Niels Blok om kommende projekt med beskæftigelsesmuligheder i naturen. Arbejder fortsat meget aktivt på de politiske platforme.

8 p.familienetværket: Boel Nauta oplyste, at de deltager i arrangementer for pårørende på kaserner. De har en del henvendelser fra pårørende som ønsker kontakt. De deltager sammen med Veterancenteret i et projekt med børnegrupper. De er med i et samarbejde omkring en film om pårørende til udsendte. De har deltaget i et teaterprojekt i Viborg, med stor succes, og har forsøgt det samme i Slagelse, desværre uden held itv. De har mangel på frivillige til at løfte opgaverne. q.kammeratstøtteordningen: Bjarne Berner fortalte om et stigende antal henvendelser fra bekymrede pårørende, og fra Veteraner med forskellige problemer. Henvendelserne kommer også via mail. Stor, og frugtbar, samarbejdsflade til kommuner, psykiatri, Veteranceterets medarbejdere, faglige organisationer og andre aktører. 8.Hjemmeside: Henrik Thiede, webmaster De Blå Baretter, viste Frivilligt Veteranforums hjemmeside og ikke mindst de funktioner siden kommer til at indeholde. Der er valgt en meget flad struktur på hjemmesiden, og det er hensigten at den fremover kommer til at indeholde faktuelle oplysninger om organisationerne, referater og dagsordener.

9 9.Eventuelt: Tiden var så fremskredet på mødet, at kun følgende punkter nåede at blive drøftet: Langelandsfestivalen: SSOP har fået henvendelse om et samarbejde hvor Veteraner kunne få deres eget camp-område på festivalen, og rabat på biletter. Jan Bruun Andersen fortsætter kontakten vedrørende dette, og orienterer senere om de aftaler der måtte blive indgået. Netværk til praktisk hjælp under udsendelse: Flere havde fået henvendelser fra pårørende der havde brug for rent praktisk hjælp under partnerens udsendelse. Familienetværket tager det med hjem til drøftelse, og ser om det er et behov de kan hjælpe med at dække. Veterancenteret oplyste, at de i stigende omfang får henvendelser fra Veteraner som oplever de ikke har noget netværk. Man ser muligheden for i fremtiden at melde disse behov ud i dette forum. Frivillig Center Herlev opfordrer til, at man tænker Frivilligcentrenes muligheder ind i denne forbindelse. Næste møde: Veterancenteret Ringsted d. 11. november 2015 kl Evt. punkter til dagsorden bedes sendt til koordinator Bjarne Berner Referant og koordinator Fyn d. 26.august 2015 Bjarne Berner

Frivilligt Veteranforum

Frivilligt Veteranforum Frivilligt Veteranforum Referat af møde afholdt d. 16/3 2015 på Veterancenteret i Ringsted Flg. Medlemsorganisationer var repræsenteret: Veterancenteret, Frivilligcenter Herlev, KFUM s soldatermission,

Læs mere

Frivillig Veteranforum

Frivillig Veteranforum Frivillig Veteranforum Referat af møde afholdt d. 14. september på Veterancentret i Ringsted. Tilstede: Veterancentret, Danmarks Veteraner/Veteranstøtten, Veteranhaven, Soldaterlegatet, Familienetværket,

Læs mere

Ad. dagsordenens pkt. 1. Chefen for Veterancentret, oberst Jette Albinus (JA) bød velkommen til årets første møde i Veteranforum.

Ad. dagsordenens pkt. 1. Chefen for Veterancentret, oberst Jette Albinus (JA) bød velkommen til årets første møde i Veteranforum. REFERAT, 1. MØDE I VETERANFORUM Veterancentret, den 28. maj 2015. Underbilag; 1. Oversigt over mødedeltagere. 2. Endelig dagsorden. MØDEDELTAGERE Jf. underbilag 1. ENDELIG DAGSORDEN Jf. underbilag 2. Ad.

Læs mere

Frivilligt Veteranforum

Frivilligt Veteranforum Frivilligt Veteranforum Referat af møde afholdt d. 16. november på Veterancentret i Ringsted. Tilstede: Veterancentret, Danmarks Veteraner/Veteranstøtten, Veteranhaven, Familienetværket, Frivillig Center

Læs mere

Møde i Frivilligt Veteranforum den 3. maj 2017

Møde i Frivilligt Veteranforum den 3. maj 2017 Møde i Frivilligt Veteranforum den 3. maj 2017 Sted: Aalborg Kaserne, Messen, Dronningestuen Til stede: Veteranstøtten/Danmarks Veteraner ved Bjarne Berner og Per Hinrichsen, Veteran Café Skive ved Preben

Læs mere

Gardehusarregimentet. Kontaktofficeren

Gardehusarregimentet. Kontaktofficeren Kontaktofficeren Emner Hvilken støtte/muligheder der findes for den hjemvendte soldat? SSOP, KSO, HKKF Livlinen, Soldaterlegatet, Danske Veteranhjem, Veterankortet, Forsvarets Veterancenter. Rotation.

Læs mere

Veteranpolitik Næstved kommune

Veteranpolitik Næstved kommune 2015 Veteranpolitik Næstved kommune Næstved Kommune 17-03-2015 Forord Forsvaret har altid haft en ganske særlig betydning for Næstved Kommune. Selvom Næstveds tidligere status som garnisonsby for Gardehusarregimentet

Læs mere

Gardehusarregimentet. Kontaktofficeren

Gardehusarregimentet. Kontaktofficeren Kontaktofficeren Emner Hvilken støtte/muligheder der findes for den hjemvendte soldat? SSOP, KSO, HKKF Livlinen, Soldaterlegatet, Danske Veteranhjem, Veterankortet, Forsvarets Veterancenter. Rotation.

Læs mere

Orientering om status vedr. veterankoordinatorfunktionen

Orientering om status vedr. veterankoordinatorfunktionen Punkt 4. Orientering om status vedr. veterankoordinatorfunktionen 2015-057330 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering status for veterankoordinatorfunktionen i Aalborg Kommune.

Læs mere

Bilag 3. Tematisering af høringssvar

Bilag 3. Tematisering af høringssvar Økonomi Administration Sagsbehandler: Rikke Østergaard Pedersen Sagsnr. 15.00.00-P05-4-15 Dato:08.01.2016 Bilag 3. Tematisering af høringssvar Forslaget til veteranstrategi for Horsens Kommune har været

Læs mere

Landsdækkende støtte

Landsdækkende støtte Grundfortælling Veterancentret er én indgang for støtte til soldater, veteraner og deres pårørende og arbejder for anerkendelse af deres indsats. Målet er med faglighed og ansvarlighed at styrke mulighederne

Læs mere

NYHEDSBREV TIL VÆRTER

NYHEDSBREV TIL VÆRTER NYHEDSBREV TIL VÆRTER NR. 1 Oktober 2011 1. ÅRGANG Formandens hjørne Af Carl Bratved Kære værter! Vi har nu overstået sommerferien, hvor der har været travlhed på Veteranhjemmet, men takket været jeres

Læs mere

Udkast - Februar 2016 Varde kommune Veteran- og pårørendepolitik. Veteran og pårørende politik. Varde Kommune

Udkast - Februar 2016 Varde kommune Veteran- og pårørendepolitik. Veteran og pårørende politik. Varde Kommune Udkast - Februar 2016 Veteran og pårørende politik Varde Kommune 2016-2020 1 Udkast - Februar 2016 En vigtig indsats De seneste 20 år har Danmark øget antallet af udsendte i internationale operationer

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 27. februar 2019 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 17:30-19:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan Møller

Læs mere

BILAG 5 REFERAT FRA RUNDBORDSSAMTALE 5: FRIVILLIGE ORGANISATIONER 29. FEBRUAR 2016

BILAG 5 REFERAT FRA RUNDBORDSSAMTALE 5: FRIVILLIGE ORGANISATIONER 29. FEBRUAR 2016 BILAG 5 REFERAT FRA RUNDBORDSSAMTALE 5: FRIVILLIGE ORGANISATIONER 29. FEBRUAR 2016 Følgende frivillige organisationer var repræsenteret ved rundbordssamtalen: Forsvarsministeriet v. kaptajn Christian Aarhus,

Læs mere

Velkommen til årets generalforsamling her på Fangel Kro, hvor det efterhånden er blevet en tradition at vi afholder vores generalforsamling/årsmøde.

Velkommen til årets generalforsamling her på Fangel Kro, hvor det efterhånden er blevet en tradition at vi afholder vores generalforsamling/årsmøde. Referat af Generalforsamling i Politiets Blå Baretter. På Fangel kro, torsdag den 27. april 2017 Generalforsamlingen blev afholdt i Foredragssalen på Fangel kro, Fangelvej 55, 5260 Odense S. Formanden

Læs mere

VETERAN STRATEGI. For tidligere udsendte og deres pårørende

VETERAN STRATEGI. For tidligere udsendte og deres pårørende VETERAN STRATEGI For tidligere udsendte og deres pårørende VETERANSTRATEGI FOR RANDERS KOMMUNE Med veteranstrategien vil Randers Kommune anerkende veteraner for den indsats, de har ydet for det danske

Læs mere

Veteranpolitik

Veteranpolitik Esbjerg Kommunes Veteranpolitik 2018-2022 2 I Esbjerg Kommune bor der cirka 650 veteraner. Selvom Esbjerg kommune ikke huser garnisoner eller kaserne, har vi et ansvar for, at tage hånd om de mange veteraner

Læs mere

Veteranstrategi for Randers Kommune

Veteranstrategi for Randers Kommune Veteranstrategi for Randers Kommune Med veteranstrategien vil Randers Kommune anerkende veteraner for den indsats, de har ydet for det danske samfund som udsendt i internationale operationer. De fleste

Læs mere

Politiets Blå Baretter

Politiets Blå Baretter Referat af Generalforsamlingen 2015 i Politiets Blå Baretter Generalforsamlingen blev afholdt på Fangel Kro, Fangelvej 55, 5260 Odense S, hvor den i øvrigt også blev afholdt sidste år. Før generalforsamlingens

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

Bilag til skrivelse til forligskredsen vedr. 8 mio. kr. puljen

Bilag til skrivelse til forligskredsen vedr. 8 mio. kr. puljen Forsvarsudvalget 2013-14 FOU Alm.del Bilag 13 Offentligt Bilag til skrivelse til forligskredsen vedr. 8 mio. kr. puljen 28. januar 2013 Bilaget indeholder: Oversigt over modtagne ansøgninger på beløb over

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2014-15 (1. samling) REU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 519 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 4. maj 2015 Kontor:

Læs mere

Veterancentret. Oplæg for Frivilligt veteranforum

Veterancentret. Oplæg for Frivilligt veteranforum Veterancentret Oplæg for Frivilligt veteranforum 18.05.16 Styrket samarbejde med kommuner og andre offentlige myndigheder Hvorfor? Hvordan? Hvem? Samarbejde med kommuner og andre offentlige myndigheder

Læs mere

Status over implementering af veteranpolitikken Sag: 15/6630 Dok:

Status over implementering af veteranpolitikken Sag: 15/6630 Dok: Status over implementering af veteranpolitikken Sag: 15/6630 Dok: 101221-17 Overskrift Målsætning Delmål Status Anerkendelse Aktivt italesætte veteranernes og de s indsats Sker kontinuerligt i forbindelse

Læs mere

Referat at bestyrelsesmøde i KIF tirsdag d. 28-6 2011.

Referat at bestyrelsesmøde i KIF tirsdag d. 28-6 2011. Knabstrup Idrætsforening Ventedgårdsvej 42, Knabstrup 4440 Mørkøv, Tlf.: 59 27 32 55 Referat at bestyrelsesmøde i KIF tirsdag d. 28-6 2011. 1. Præsentation. Hvem er mødt op? Vi skal have opdateret listen

Læs mere

Anni Hørringsen, Yvette Larsen, Ulla Spangtoft,Kirsten Torp, Johnny Hundt, Bent Jensen, Fouzia Awala, Esther Haugaard

Anni Hørringsen, Yvette Larsen, Ulla Spangtoft,Kirsten Torp, Johnny Hundt, Bent Jensen, Fouzia Awala, Esther Haugaard Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag d. 31. maj 2016, kl. 17.00 Tilstede: Afbud: Referent: Anni Hørringsen, Yvette Larsen, Ulla Spangtoft,Kirsten Torp, Johnny Hundt, Bent Jensen, Fouzia Awala, Esther Haugaard

Læs mere

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015 Fællesmøde i regionen torsdag den 8. januar. Vejgaard Bibliotek. Møde tidspunkt 18.30 Indkaldte : Mette Urup Jette Søndergaard Jan Jørgensen Hanne Koldkjær Bente Sand Per K. Nielsen Thomas Kaldsen Poul

Læs mere

Varde kommune Veteran- og pårørendepolitik. Veteran og pårørende politik. Varde Kommune

Varde kommune Veteran- og pårørendepolitik. Veteran og pårørende politik. Varde Kommune Veteran og pårørende politik Varde Kommune 2016-2020 1 Foto: Karen Dahlin Gennem åbenhed, dialog og samarbejde mellem veteranen, de pårørende, kommunen og de øvrige samarbejdspartnere skabes de bedste

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Referat. Netværksmøde for jyske familienetværk

Referat. Netværksmøde for jyske familienetværk Referat Netværksmøde for jyske familienetværk Aarhus, den 29. august 2015 Program Mit/mine vigtigste emner Udslusning af familier - hvornår og hvordan? Emne fra familienetværk i Kolding Udslusning af familier

Læs mere

Referat fra HSU møde den 19. marts 2012

Referat fra HSU møde den 19. marts 2012 Referat fra HSU møde den 19. marts 2012 Tid: kl. 14.00-16.30 Sted: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Deltagere: Mads Kofod MKO Lars Vesløv LV Signe Saabye Ottosen SSO Henrik Kofoed Svendsen HAKS

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg indenfor maler

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg indenfor maler 0 Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg indenfor maler 03-04-2014 Selandia Til stede / afbud / fraværende uden afbud Til stede: Charlotte Haslund Pet Vedel Helle Lemvig Ellis Jørgensen Niels

Læs mere

Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi

Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi Kære Alle på Veteranhjem Midtjylland i Aarhus Så blev det efterår. Det er i hvert fald det datoen siger, men jeg satser nu stadig på at vi kan få en masse timer med aktiviteter udenfor endnu. Det er ved

Læs mere

Dagsorden - Møde i Mariagerfjord Ungdomsskoles MED-udvalg. Onsdag den 23. januar 2013 kl. 17.00 19.00 i Ungdomshuset, Christiansgade 10, Hobro.

Dagsorden - Møde i Mariagerfjord Ungdomsskoles MED-udvalg. Onsdag den 23. januar 2013 kl. 17.00 19.00 i Ungdomshuset, Christiansgade 10, Hobro. Dagsorden - Møde i Mariagerfjord Ungdomsskoles MED-udvalg. Onsdag den 23. januar 2013 kl. 17.00 19.00 i Ungdomshuset, Christiansgade 10, Hobro. Mødt: Lars Otte Koefoed, Kasper Knudsen, Anne Gitte Bang

Læs mere

Rasmus Bak-Møller Anders Skov indtrådt i stedet for Marie Thodberg Ove Petersen indtrådt i stedet for Niels Bjørnø

Rasmus Bak-Møller Anders Skov indtrådt i stedet for Marie Thodberg Ove Petersen indtrådt i stedet for Niels Bjørnø Referat Møde i Aarhus Uddannelsesråd Mødedato: 23. maj 2014 Sted: Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J Afbud/Fravær: Rasmus Bak-Møller Anders Skov indtrådt i stedet for Marie Thodberg Ove Petersen indtrådt

Læs mere

Frederiksberg Kommunes Veteranpolitik 2011-2012

Frederiksberg Kommunes Veteranpolitik 2011-2012 Forslag til forelæggelse i Magistraten den 2. maj 2011 Frederiksberg Kommunes Veteranpolitik 2011-2012 (ikke endeligt design) Indhold 1. Om veteranpolitikken... 3 2. Baggrund... 3 3. Formål... 4 4. Målgruppe...

Læs mere

Til: Se fordelingsliste. Emne: Kommissorium for Veteranforum.

Til: Se fordelingsliste. Emne: Kommissorium for Veteranforum. Til: Se fordelingsliste Emne: Kommissorium for Veteranforum. 1. BAGGRUND Som følge af ny organisation indenfor koncernen ændres Veteranforum. Samarbejdet med de frivillige og faglige organisationer videreføres

Læs mere

Torsdag d kl

Torsdag d kl Mødedato: Torsdag d. 23.02. 2017 kl. 17.00 Mødested: Løgstrup-Hallens Cafeteria, Vordevej 1, 8831 Løgstrup Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer: Lone Frandsen Karsten Villadsen Anne Berggreen Federer Henrik

Læs mere

Nyhedsbrev nr juli 2019

Nyhedsbrev nr juli 2019 VETERANPROJEKT GRØNLAND 2 Nyhedsbrev nr. 3 4. juli 2019 1. Nyhedsbrev Nyhedsbrevet har til formål løbende at afrapportere om Veteranprojekt Grønland 2 forberedelse, fremdrift og resultater til sponsorer,

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT vedrørende forslag til lov om jobordning for veteraner (Lovforslag L 80)

KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT vedrørende forslag til lov om jobordning for veteraner (Lovforslag L 80) November 2016 KOMMENTERET HØRINGSOVERSIGT vedrørende forslag til lov om jobordning for veteraner (Lovforslag L 80) Et udkast til lovforslag har i perioden 5. oktober 2016 til 26. oktober 2016 været sendt

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Skørping Ældrecenter, Buderupholmvej 57, 9520 Skørping (Logen)

Referat. Ældrerådet. Skørping Ældrecenter, Buderupholmvej 57, 9520 Skørping (Logen) Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Skørping Ældrecenter, Buderupholmvej 57, 9520 Skørping (Logen) Møde slut: 12.30 Fraværende: Gytte Gade, Poul Larsen og Henrik Christensen deltog ikke i behandlingen

Læs mere

I Charlottes fravær er Dorthe mødeleder.

I Charlottes fravær er Dorthe mødeleder. Dagsorden til Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 2. december kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Charlotte og Bo. Til dette møde var også suppleant Bjarne Hansen indbudt. I Charlottes

Læs mere

VETERAN STRATEGI Slagelse kommune

VETERAN STRATEGI Slagelse kommune VETERAN STRATEGI Slagelse kommune Slagelse Kommune har valgt at understøtte Danmarks Veteranpolitik med en lokal veteranstrategi, der skal sætte retningen for veteranindsatsen i Slagelse Kommune. VETERAN

Læs mere

Veteranpolitik September 2016

Veteranpolitik September 2016 Veteranpolitik September 2016 Forord og formål Nyborg Kommune har besluttet, at der skal udarbejdes en veteranpolitik, som et udtryk for kommunens ønske om og vilje til at støtte Danmarks veteraner. Nyborg

Læs mere

Tirsdag 03. maj 2016 klokken 17.00

Tirsdag 03. maj 2016 klokken 17.00 Mødedato: Tirsdag 03. maj 2016 klokken 17.00 Mødested: Torvehallerne Jernbanegade 3 8830 Tjele Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer: Lone Frandsen Karsten Villadsen Anne Berggreen Federer Henrik Gaarde Nørgaard

Læs mere

Forord og formål. Nyborg Kommune. Efteråret 2016.

Forord og formål. Nyborg Kommune. Efteråret 2016. Veteranpolitik November 2016 Forord og formål Nyborg Kommune har besluttet, at der skal udarbejdes en veteranpolitik, som et udtryk for kommunens ønske om og vilje til at støtte Danmarks veteraner og deres

Læs mere

Statutter for Kammeratstøtteordningen KSO

Statutter for Kammeratstøtteordningen KSO Statutter for Kammeratstøtteordningen KSO Bilag: Bestemmelser for økonomistyring og regler for refusion af afholdte udlæg. Grundlag KSO er oprettet i 2001 som en alternativ kontaktmulighed for soldater,

Læs mere

FORMANDSBERETNING DE BLÅ BARETTER, VIBORG & OMEGN GENERALFORSAMLING D. 19. FEBRUAR 2011

FORMANDSBERETNING DE BLÅ BARETTER, VIBORG & OMEGN GENERALFORSAMLING D. 19. FEBRUAR 2011 FORMANDSBERETNING DE BLÅ BARETTER, VIBORG & OMEGN GENERALFORSAMLING D. 19. FEBRUAR 2011 Dette er min 3. formandsberetning i foreningen. Foreningen har nu 173 medlemmer. Igen i det forløbne år har der været

Læs mere

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 1. september 2013 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, 2000 Frederiksberg.

Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 1. september 2013 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, 2000 Frederiksberg. REGION HOVEDSTADEN Referat af regionsledelsesmøde afholdt den 1. september 2013 kl. 10.00 på Frederiksberg Brandstation, Howitzvej 26, 2000 Frederiksberg. Tilstede: Carsten Lind Olsen, Kirsten Nielsen,

Læs mere

Møde i Handicaprådet. Handicaprådet. Dagsorden Referat

Møde i Handicaprådet. Handicaprådet. Dagsorden Referat Handicaprådet FREDERICIA X Mødedato: 2. februar 2017 Blad nr. 1 Mødested: Mødelokale 620, Rådhuset Mødetidspunkt: kl. 17-19 Møde i Handicaprådet Deltagere: Dorte S. Jensen, John Andreassen, Niklas Andersen,

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 01.03.2017 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Holbæk Der serveres

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: - 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 44 sprotokol fra sidste møde 3 45

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Fakta om Spejdernes Lejr 2012

Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Vidste du at: Lejrens afvikling blev en stor succes målt på samtlige parametre. 7.300 spejdere deltog på Spejdernes Lejr, hvor af de 26.400 spejdere

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i HjernetumorForeningen

Referat af bestyrelsesmøde i HjernetumorForeningen Referat af bestyrelsesmøde i HjernetumorForeningen Lørdag d. 10. feb. 2018 kl. 10-15 Kræftrådgivningen i Vejle, Beriderbakken 9 Deltagere: Iben Raffnsøe, Karen Risgaard, Mette Marino, Trine Salbøg Kristensen.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pileforeningens bestyrelse. Lørdag d. 2. april 2011

Referat fra bestyrelsesmøde i Pileforeningens bestyrelse. Lørdag d. 2. april 2011 Referat fra bestyrelsesmøde i Pileforeningens bestyrelse. Lørdag d. 2. april 2011 Tilstede: Lis, Anna E. Vibeke, Emma, Susanne og Hanne. Afbud: Lise Ref.: Hanne Referatet sendes til bestyrelsen og regnskabsføreren

Læs mere

Udkast til. Veteranstrategi. Guldborgsund Kommune

Udkast til. Veteranstrategi. Guldborgsund Kommune Udkast til Veteranstrategi Guldborgsund Kommune 1 Baggrund og formål Guldborgsund Kommune ønsker med denne veteranstrategi at udtrykke sin anerkendelse for den indsats, som Danmarks veteraner har udført

Læs mere

Referat. Netværksmøde for jyske familienetværk

Referat. Netværksmøde for jyske familienetværk Referat Netværksmøde for jyske familienetværk Aarhus, den 1. december 2014 Program Drøftelse af emner to og to Emnebank + udvælgelse af aftenens vigtigste emner Rekruttering af frivillige Forældre som

Læs mere

Mødereferat Dato: 13. april 2015

Mødereferat Dato: 13. april 2015 Mødereferat Dato: 13. april 2015 Mødeforum: LUU i AO Dato: Mandag den 13. april 2015 Tid: 14:00 16:00 Sted: Deltagere: Afbud: Uden besked: Referent: Palsgaard, Palsgaardsvej 1, 7130 Juelsminde Bo Petersen,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Tirsdag Kl

Indholdsfortegnelse. Tirsdag Kl Tirsdag 28. 08. 2019 Kl. 16.00 18.00 Til stede: Julie, Torben, Per, Per Ove, Peter S, Daglig leder Peter, Sekretariatschef Dorte Skov-Jespersen. Forfald: Lai Referent: Sofie Indholdsfortegnelse Godkendelse

Læs mere

Formands Nyt. Nr Februar. Livet skal leves hele livet

Formands Nyt. Nr Februar. Livet skal leves hele livet Formands Nyt Nr. 1-2015 Februar Livet skal leves hele livet OK-Klubberne i Danmark * Allégade 2 * 2000 Frederiksberg * tlf.: 33 85 45 01 * ok-klubberne.dk * facebook.com/okklubberne Formands Nyt nr.1,

Læs mere

Referat Mødedato: Mødetidspunkt: Sted: Møde slut: Fraværende:

Referat Mødedato: Mødetidspunkt: Sted: Møde slut: Fraværende: Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Bælum Ældrecenter, Møllevangen 1, 9574 Bælum Møde slut: 12.30 Fraværende: Poul Larsen og Torben Andersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 101 sprotokol

Læs mere

Referat af møde i Intergruppe Odense i Ansgar Kirkes Sognegård lørdag den 5.-4.- 2014

Referat af møde i Intergruppe Odense i Ansgar Kirkes Sognegård lørdag den 5.-4.- 2014 1 Referat af møde i Intergruppe Odense i Ansgar Kirkes Sognegård lørdag den 5.-4.- 2014 Deltagere: Uffe, Asger, Niels V., Trine, John, Kurt, Sven, Bjarne T. og Poul B. Ad.1: Velkomst ved John Oplæsning

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde. d. 13/ kl Deltagere:

Referat bestyrelsesmøde. d. 13/ kl Deltagere: Referat bestyrelsesmøde d. 13/11 2018 kl. 17.00 Deltagere: Anne Rasmussen (leder) John G. Pedersen (formand) Henrik Wiingreen (næstformand/stifter) Maria Koordt (bestyrelsesmedlem) Christina S. Jensen

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

POLITIETS BLÅ BARETTER 28. APRIL 2016

POLITIETS BLÅ BARETTER 28. APRIL 2016 POLITIETS BLÅ BARETTER 28. APRIL 2016 Generalforsamlingen blev afholdt på Fangel Kro, hvor vi de sidste par år har afholdt generalforsamling/årsmøde. Før generalforsamlingen fik vi et indlæg fra Politiforbundet

Læs mere

Lokalrådet for Assens i Fyns Politikreds

Lokalrådet for Assens i Fyns Politikreds Referat af møde i Lokalrådet for Assens i Fyns Politikreds Tid: Tirsdag d. 12. august 2008 kl. 13.30 Sted: Fyns Politi, Assens, Toftevej 33, 5610 Assens. Afbud: Dorthe Dahlstrup og Jan Anker Skytte Ankersen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde for Fonden Danske Veteranhjem den 30. august 2017.

Referat af bestyrelsesmøde for Fonden Danske Veteranhjem den 30. august 2017. Referat af bestyrelsesmøde for Fonden Danske Veteranhjem den 30. august 2017. Mødet blev afholdt i på Veteranhjem Midtjylland i Aarhus og havde deltagelse af følgende: Christian Kurt Nielsen, Morten Wind

Læs mere

Referat af styregruppemøde d. 23/2 2015

Referat af styregruppemøde d. 23/2 2015 Referat af styregruppemøde d. 23/2 2015 Til stede: Hanne Heilmann, bestyrelsesmedlem i Nivåhøj III Peter Vilain, afdelingsformand i Nivåhøj III Helge From, afdelingsformand i Kvartererne Ole Månsson, souschef

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014

Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014 Referat af ekstraordinær generalforsamling på Privatskolen den 13-05-2014 1. Valg af dirigent. Advokat Lars Stuckert blev valgt som dirigent og bød efterfølgende velkommen. 2. Forslag til vedtægtsændring.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat af Handicaprådsmøde

TÅRNBY KOMMUNE. Referat af Handicaprådsmøde TÅRNBY KOMMUNE Referat af Handicaprådsmøde Dato: 22.10.2015 Tidspunkt: 16.00 Sted: Mødelokale 209 Deltagere: Camilla Schwalbe, Jan Jakobsen, Ole Holm Pedersen, Anders Krantz, Lars-Peter Brogaard Nielsen,

Læs mere

Beslutning og hvem gør hvad? Emne & Ansvarlig Hvad skal vi opnå med mødeemnet? Tid (min.)

Beslutning og hvem gør hvad? Emne & Ansvarlig Hvad skal vi opnå med mødeemnet? Tid (min.) Dagsorden og beslutningsreferat for Møde i Dialogforum for patienter, pårørende og ledelsen på PC Amager. Dato og tidspunkt: 13. marts 2017 kl. 15.30-17.00. Sted: Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110

Læs mere

Referat centerrådsmøde i CAS kl

Referat centerrådsmøde i CAS kl Referat centerrådsmøde i CAS 29.11.2016 kl. 17.00-20.00 Punkter Uddybelse Referat Orientering Nordlys/CAS 5 ønsker fremover at være 3 medlemmer i Centerråd, det var i orden med resten. De 3 valgte fra

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Nordhavnsgården

Bestyrelsesmøde i Nordhavnsgården Bestyrelsesmøde i Nordhavnsgården Tid: 11. januar 2012 kl. 18.00. Sted: Ricco s Kaffebar, Århusgade/Strandboulevarden. Indbudte: Anders, Anne, Jasper, Jens, Hanne, Helen, Søren. Tilstede: Anders, Anne,

Læs mere

Regionens formand Torben Ellgaard bød velkommen.

Regionens formand Torben Ellgaard bød velkommen. REFERAT Generalforsamling IDA København 19. marts 2014, kl. 18.00 Ingeniørhuset, København 20. marts 2014 Fremmødte: 36 Velkomst Regionens formand Torben Ellgaard bød velkommen. 1. Valg af dirigent Ellen

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2016 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne guide

Læs mere

1. Dagsordenen. Gauerslund Sogns Menighedsråd. Protokol

1. Dagsordenen. Gauerslund Sogns Menighedsråd. Protokol Blad nr. 210-210 - Referat fra menighedsrådsmøde onsdag den 9. januar 2013 klokken 19.00 i Sognehuset. Tilstede: Bente Normann Rasmussen, Elsebeth Karlskov, Jan Weber, Thorkild Højvig, Erik Risager Thomsen,

Læs mere

Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J

Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J Referat Aarhus Uddannelsesråd Dato for referat: 30. oktober 2012 Mødedato: 23. oktober 2012 Sted: Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J Deltagere: Afbud: Referent: Kopi til: Medlemmer af Uddannelsesrådet

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet d

Referat af møde i Ældrerådet d Referat af møde i Ældrerådet d. 13.-09.-2017 Mødeforum Sted Ældrerådet Marskgården, Marskvej 20B, 4700 Næstved Dato Onsdag den 13. september 2017 Tidsrum 10.00 ca. 15.30 Deltagere Bjerking, Tove Scheel,

Læs mere

Formands Nyt. Nr. 2-2015 Juni. Livet skal leves hele livet

Formands Nyt. Nr. 2-2015 Juni. Livet skal leves hele livet Formands Nyt Nr. 2-2015 Juni Livet skal leves hele livet OK-Klubberne i Danmark * Allégade 2 * 2000 Frederiksberg * tlf.: 33 85 45 01 * ok-klubberne.dk * facebook.com/okklubberne Formands Nyt nr.2, juni

Læs mere

Torben Madsen. FVC Give Knud Møller (næstf.) Erik Andersen. Handicapgruppen Jens Bork Peter Skov Jørgensen

Torben Madsen. FVC Give Knud Møller (næstf.) Erik Andersen. Handicapgruppen Jens Bork Peter Skov Jørgensen REFERAT FOR MØDE I FRIVILLIGRÅDET D. 4.2.19 KL. 16.00 - ca. 19.00 STED: Frivilligcenter Børkop, Englystparken 3, Børkop Tilmelding til Susanne Clausen på mail susanne@broen-vejle.dk Mødedato Mandag d.

Læs mere

SOLDATERMISSION. i Va r d e

SOLDATERMISSION. i Va r d e KFUMs SOLDATERMISSION S o l d a t e r R e k r e a t i o n i Va r d e V a r d e Varde Kaserne er beliggende i byens sydlige del, og med KFUMs Soldaterhjem lige over for hovedvagten. August 2014 F o r m

Læs mere

Referat, Bestyrelsesmøde

Referat, Bestyrelsesmøde Referat, Bestyrelsesmøde Tid: 10. marts 2015 kl. 16:30-18:30 Sted: Forskerparken, mødelokale 2 Dagsorden 1. Velkomst, v/formanden 2. Underskrivning af referat fra bestyrelsesmødet den 11/11-14. Beslutning:

Læs mere

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle.

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle. Oktober 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Vi håber, at I nyder det smukke efterår og har samlet kræfter til vinteren og de lidt mørkere måneder. Samtidig betyder efteråret også, at der er gang i rigtig mange

Læs mere

Afdeling 42 dagsorden til afdelingsbestyrelsesmødet d. 3. august 2011 kl. 19.00 i bestyrelseslokalet, Parterren, Løget

Afdeling 42 dagsorden til afdelingsbestyrelsesmødet d. 3. august 2011 kl. 19.00 i bestyrelseslokalet, Parterren, Løget Afdeling 42 dagsorden til afdelingsbestyrelsesmødet d. 3. august 2011 kl. 19.00 i bestyrelseslokalet, Parterren, Løget Center 75 A. Deltagere: Afbud: Fraværende: John, Knud Erik, Max, Dorthe, Anita og

Læs mere

stevns kommune STEVNS KOMMUNE VETERANPOLITIK

stevns kommune STEVNS KOMMUNE VETERANPOLITIK STEVNS KOMMUNE VETERAN POLITIK 2018 VETERANPOLITIK Dette er Stevns Kommunes første veteranpolitik, og med den ønsker vi at række hånden ud til de veteraner, som har behov for det. stevns kommune Indhold

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

Bilag 2. Oversigt over høringssvar

Bilag 2. Oversigt over høringssvar Økonomi og Administration Sagsbehandler: Rikke Østergaard Pedersen Sagsnr. 15.00.00-P05-4-15 Dato: 08.01.2015 Bilag 2. Oversigt over høringssvar Centralforeningen for Stampersonel Allerførst tak for muligheden

Læs mere

Så er det atter tid til at gøre status efter en tennissæson, der i 2015 har været præget af både traditionelle og nye tiltag.

Så er det atter tid til at gøre status efter en tennissæson, der i 2015 har været præget af både traditionelle og nye tiltag. Bestyrelsens beretning 2015 ENDELIG VERSION 30.12.2015 Så er det atter tid til at gøre status efter en tennissæson, der i 2015 har været præget af både traditionelle og nye tiltag. Den valgte bestyrelse

Læs mere

MØDEREFERAT. Mødedato: Tirsdag, den 26. april 2011 kl. 19.00

MØDEREFERAT. Mødedato: Tirsdag, den 26. april 2011 kl. 19.00 MØDEREFERAT Mødedato: Tirsdag, den 26. april 2011 kl. 19.00 Sted: FDF Ørum Deltagere: De Grønne Pigespejdere Houlkær, Langsø Gruppen, DDS Birkegruppen Stoholm, DDS Rødkær Gruppen, DDS Hammershøj, DDS Waingunga

Læs mere

Forretningsudvalgsmøde i Kulturtjenesten

Forretningsudvalgsmøde i Kulturtjenesten Forretningsudvalgsmøde i Kulturtjenesten 1. Godkendelse af dagsorden... 2 2. Katalog 2016/17... 3 3. Studentermedhjælper, opsigelse... 4 4. Udviklingspuljen... 6 5. Næste mødedato... 7 6. Eventuelt...

Læs mere

Udkast til: Veteranstrategi for Faaborg-Midtfyn Kommune. Side 1

Udkast til: Veteranstrategi for Faaborg-Midtfyn Kommune. Side 1 Udkast til: Veteranstrategi for Faaborg-Midtfyn Kommune Side 1 Forord Veteraner, som har været udsendt i internationale operationer, har ydet en stor indsats for det danske samfund. Det er derfor vigtigt

Læs mere

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening.

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Kerteminde den 15.08.2016 Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Der var ikke nogen dagsorden, men aftenen forløb

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i. Eurasier Klub Danmark

Referat fra ordinær generalforsamling i. Eurasier Klub Danmark Referat fra ordinær generalforsamling i Eurasier Klub Danmark Lørdag d. 2. april 2011 fra kl. 12.00-16.00, Struer Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. valg af dirigent. 2. valg af referent. 3. valg af 2 stemmetællere.

Læs mere

Referat. Dato for referat: 3. marts Mødedato: 21. februar Peter L. Moesgaard, Niels Bjørnø, Helle Hollmann. Aarhus Uddannelsesråd

Referat. Dato for referat: 3. marts Mødedato: 21. februar Peter L. Moesgaard, Niels Bjørnø, Helle Hollmann. Aarhus Uddannelsesråd Referat Aarhus Uddannelsesråd Dato for referat: 3. marts 2014 Mødedato: 21. februar 2014 Sted: Aarhus Kommune, Børn og Unge Afbud: Peter L. Moesgaard, Niels Bjørnø, Helle Hollmann Aarhus Kommune Børn og

Læs mere

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen

Bodil Røn Winkel, Casper Reitz, Anders Nielsen Boligforeningen Fyn-Bo Bestyrelsen Referat fra møde i organisationsbestyrelsen mandag den 13. februar 2017, kl. 17.00, på kontoret hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5250 Odense S. Deltagere

Læs mere

Referat af møde i Centerrådet for CSB den

Referat af møde i Centerrådet for CSB den Referat af møde i Centerrådet for CSB den 8.5.2012 Tilstede: Michael Johansen, Tina Kejser, Steen Stavngaard, Jenny Paepcke, Karen Terney, Christa Hauser, Marianne Christensen. Afbud fra: Jesper Storskov,

Læs mere

Om Frivilligafdelingen

Om Frivilligafdelingen Frivillighåndbog Om Frivilligafdelingen Indhold Frivilligafdelingens opgaver... 3 Værktøjsmapper... 4 Frivilligafdelingen består af... 6 Mødrehjælpens lokalforeninger... 7 Mødrehjælpens fondsbutikker...

Læs mere