KURSUS-KONFERENCE TILBUD FOR DE FAGLIGE SELSKABER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KURSUS-KONFERENCE TILBUD FOR DE FAGLIGE SELSKABER"

Transkript

1 KURSUS-KONFERENCE TILBUD FOR DE FAGLIGE SELSKABER Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads 30 Postboks Kbh. K.

2 Kursuspakke 1 - grundpakke DSR kursusadministration varetager: Udfærdigelse af budget efter modtagelse af program samt oversigt af underviserhonorarer fra Kursusleder/Arbejdsgruppe. Annoncering af kurset på DSR s hjemmeside samt i Sygeplejersken. Administration af tilmeldinger, udsendelse af bekræftelser, udsendelse af EAN-faktura til arbejdsgiveren/girokort samt registrering af deltagerbetaling. Udarbejdelse af deltagerliste, evt gruppeinddeling samt udsendelse af endeligt program til deltagere. Udfærdigelse af kursusbeviser, reverskilte til deltagerne/bordkort, afregningssæt til undervisere/kursusledere. Efter kurset afslutter kursussekretæren med attestation af regning fra kursussted samt afregning af undervisere, kursusledere. Efterfølgende laves der regnskab ud fra de faktiske udgifter. Evt. overskud/underskud tilfalder det Faglige Selskab. Pris: Kursusadministration grundbeløb: kr ,-

3 Kursuspakke 1 - grundpakke Kursuslederens/Arbejdsgruppens opgaver i forbindelse med den praktiske afvikling af kurserne: Tager kontrakt hjem på kursussted. Optager kontakt med underviserne med henblik på nærmere aftaler om undervisning, honorar samt tidspunkt for undervisning. Kursusledelsen har det fulde ansvar for det faglige indhold. Bekræfter kursuslederens/arbejdsgruppens aftale med underviserne skriftligt. I tilfælde af eventuel afbud fra oplægsholder/underviser er det kursusledelsens ansvar at finde en passende erstatning. Udfærdiger endeligt program Sender brev til kursussted vedlagt deltagerliste/indkvarteringsliste, program samt aftaler pauser/av-midler/bordpostilling/evt. grupperum, m.m. Sammen med den ansvarlige kursussekretær medvirker ved eventuel udpegning af kursusdeltagere i tilfælde af, at et kursus er overtegnet. Kopiering og distribuering af undervisningsmateriale til deltagerne før eller under kursusforløb. Det forventes at kursuslederen er tilstede under hele kursusforløbet. Indcheckning og indregistering af deltagere på kursusstedet. At underskrive de af kursussekretærens udfærdigede kursusbeviser, som udleveres inden kursusafslutningen.

4 Kursuspakke 2 - standardpakke DSR kursusadministration varetager: Tager kontrakt hjem samt løbende kontakt til kursussted. Udfærdigelse af budget efter modtagelse af program samt oversigt af underviserhonorarer fra Kursusleder/Arbejdsgruppe. Annoncering af kurset på DSR s hjemmeside samt i Sygeplejersken. Bekræfter kursuslederens/arbejdsgruppens aftale med underviserne skriftligt. Administration af tilmeldinger, udsendelse af bekræftelser, udsendelse af EANfaktura til arbejdsgiveren/girokort samt registrering af deltagerbetaling. Udarbejdelse af deltagerliste, evt. gruppeinddeling, endeligt program med henblik på at sende ud til deltagere samt andet underviserbrev, og brev til kursusleder/ arbejdsgruppe med afregningssæt. Sender brev til kursussted vedlagt deltagerliste/indkvarteringsliste, program samt aftaler pauser/av-midler/bordpostilling/evt. grupperum, m.m. Udfærdige kursusbeviser, reverskilte til deltagerne/bordkort, kopiering af undervisningsmateriale samt afregningssæt til undervisere/ kursusledere. Det er kursussekretærens ansvar at alt praktisk i forbindelse med afholdelse af kurset/konferencen er bestilt. Efter kurset afslutter kursussekretæren med attestation af regning fra kursussted samt afregning af undervisere, kursusledere. Efterfølgende laves der regnskab ud fra de faktiske udgifter. Evt. overskud/underskud tilfalder det Faglige Selskab. Pris: Kursusadministration grundbeløb: kr ,- samt 75,- kr. per deltager.

5 Kursuspakke 2 - standardpakke Kursuslederens/Arbejdsgruppens opgaver i forbindelse med den praktiske afvikling af kurserne: Optager kontakt med underviserne med henblik på nærmere aftaler om undervisning, honorar samt tidspunkt for undervisning. Kursusledelsen har det fulde ansvar for det faglige indhold. Udfærdiger endeligt program I tilfælde af eventuel afbud fra oplægsholder/underviser er det kursusledelsens ansvar at finde en passende erstatning. Sammen med den ansvarlige kursussekretær at medvirke ved eventuel udpegning af kursusdeltagere i tilfælde af, at et kursus er overtegnet. Senest 3 uger før kursusstart at fremsende evt. undervisningsmateriale til kursussekretær, for videreformidling til deltagerne før eller under kursusforløb. Det forventes at kursuslederen er tilstede under hele kursusforløbet. Indcheckning og indregistering af deltagere på kursusstedet. Underskriver de af kursussekretærens udfærdigede kursusbeviser, som udleveres inden kursusafslutningen.

6 Kursuspakke 3 udvidet pakke DSR kursusadministration varetager: Tager kontrakt hjem samt løbende kontakt til kursussted. Udfærdigelse af budget efter modtagelse af program samtoversigt af underviser honorarer fra Kursusleder/Arbejdsgruppe. Annoncering af kurset på DSR s hjemmeside samt i Sygeplejersken. Bekræfter kursuslederens/arbejdsgruppens aftale med underviserne skriftligt. Administration af tilmeldinger, udsendelse af bekræftelser, udsendelse af EANfaktura til arbejdsgiveren/girokort samt registrere deltagerbetaling. Udarbejder deltagerliste, evt. gruppeinddeling, endeligt program med henblik på at sende ud til deltagere samt andet underviserbrev, og brev til kursusleder/arbejdsgruppe med afregningssæt. Sender brev til kursussted vedlagt deltagerliste/indkvarteringsliste, program samt aftale pauser/av-midler/bordpostilling/evt. grupperum, m.m. Udfærdiger kursusbeviser, reverskilte til deltagerne/bordkort, kopiering af undervisningsmateriale samt afregningssæt til undervisere/ kursusledere. Kursussekretæren deltager som opstart af kurset på 1. dagen. Kursussekretæren deltager under hele eller dele af arrangementet hvis FS ønsker det. Dette aftales særligt. Det er kursussekretærens ansvar at alt praktisk i forbindelse med afholdelse af kurset/konferencen er i orden med kursusstedet og bestilt. Efter kurset afslutter kursussekretæren med att. af regning fra kursussted samt afregning af undervisere, kursusledere. Efterfølgende laves der regnskab ud fra de faktiske udgifter. Evt. overskud/underskud tilfalder det Faglige Selskab. Pris: Kursusadministration grundbeløb: kr ,- samt 75,- kr. per deltager. Derudover 3.000,- kr. per dag, ved deltagelse af kursussekretær udover 1. dagen.

7 Kursuspakke 3 udvidet pakke Kursuslederens/Arbejdsgruppens opgaver i forbindelse med den praktiske afvikling af kurserne: Optager kontakt med underviserne med henblik på nærmere aftaler om undervisning, honorar samt tidspunkt for undervisning. Kursusledelsen har det fulde ansvar for det faglige indhold. Udfærdiger endeligt program I tilfælde af eventuel afbud fra oplægsholder/underviser er det kursusledelsens ansvar at finde en passende erstatning. Sammen med den ansvarlige kursussekretær at medvirke ved eventuel udpegning af kursusdeltagere i tilfælde af, at et kursus er overtegnet. Senest 3 uger før kursusstart at fremsende evt. undervisningsmateriale til kursussekretær, for videreformidling til deltagerne før eller under kursusforløb. Det forventes at kursuslederen er tilstede under hele kursusforløbet. Underskriver de af kursussekretærens udfærdigede kursusbeviser, som udleveres inden kursusafslutningen.

8 10 gode råd når du skal lave en konference Planlægningen af en større konference med adskillige oplægsholdere, workshops m.m. kræver et stort forarbejde. Det anbefales derfor at nedsætte en arbejdsgruppe, så man kan få en god sparring angående tema, form m.m. Opstart med indledende møder i planlægningsgruppen minimum 8 10 måneder før kursusstart. Lav en klar opgavefordeling imellem jer i gruppen, så det hele ikke hænger på én person. Udpeg en kursusledelse som er deltager og kursusansvarlig under kursus/konferenceforløbet. Beslut hvem er målgruppen? Kun egne medlemmer, andre faggrupper eller andet? Det største arbejde er som regel at finde og kontakte de rette oplægsholdere og få aftaler på plads. Vær opmærksom på om prisen er inkl. eller ekskl. moms. Beslut hvad max. prisen må være for jeres oplægsholdere, i forhold hvor dyrt/billigt konferencen skal tilbydes jeres medlemmer. I forhold til kursusstedet, vær opmærksom på hvilke ting der er inkluderet i prisen. Forplejning, lokaleleje m.m. Vær opmærksom på, at DSR har hotelaftaler (rabatordninger) med en del forskellige hoteller og konferencesteder rundt om i landet, som I også kan benytte jer af. Dette skal oplyses ved bestilling. Sørg for at alt undervisningsmateriale er kopieret inden kursusstart, da det er meget dyrt at fotokopiere på kursusstedet og derfor en stor ekstraudgift. Hvis det er en konference over flere dage med fuldt program hver dag, anbefales det at hvert oplæg varer max. 1 ½ time. Indtænk gerne i programmet flere pauser, indlagt både før og efter frokost, så deltagerne ikke mister pusten og koncentrationen. God ide at lave og udlevere evalueringsskemaer til deltagerne som afslutning på et kursus/konference, så man har et godt udgangspunkt for det næste arrangement.

Kursuskatalog. med kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2013. Kirkeministeriets IT-Kontor, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. med kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2013. Kirkeministeriets IT-Kontor, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog med kurser i Personregistrering 2. halvår 2013 Kirkeministeriets IT-Kontor, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog med kurser i personregistrering

Læs mere

Checklister. Version 1: 30/8-2017

Checklister. Version 1: 30/8-2017 Checklister Når du skal i gang med at forberede dit kursus, er der en række helt praktiske ting som du skal have styr på. Du er dog ikke alene. Alle kursusledere har en kursuskoordinator i PLO-E som tager

Læs mere

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 1. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 1. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog over kurser i Personregistrering 1. halvår 2015 Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog over kurser i personregistrering 1. halvår

Læs mere

Velkommen. Uddannelse af kursusleder

Velkommen. Uddannelse af kursusleder v/ 2 Velkommen Tusinde tak for at du har valgt at blive frivillig kursusleder. Gennem dit frivillige arbejde er du med til at sikre, at forældre til børn med ADHD, voksne med ADHD og søskende til børn

Læs mere

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2015. Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog over kurser i Personregistrering 2. halvår 2015 Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog over kurser i personregistrering 2. halvår

Læs mere

At-VEJLEDNING ØVRIGE OMRÅDER F.2.3. Arbejdsmiljøuddannelse for koordinatorer af sikkerheds- og sundhedsarbejdet på bygge- og anlægspladser

At-VEJLEDNING ØVRIGE OMRÅDER F.2.3. Arbejdsmiljøuddannelse for koordinatorer af sikkerheds- og sundhedsarbejdet på bygge- og anlægspladser At-VEJLEDNING ØVRIGE OMRÅDER F.2.3 Arbejdsmiljøuddannelse for koordinatorer af sikkerheds- og sundhedsarbejdet på bygge- og anlægspladser Vejledning om indhold, omfang og deltagere samt tilmelding og gennemførelse

Læs mere

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2016 og 1. halvår Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. over kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2016 og 1. halvår Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog over kurser i Personregistrering 2. halvår 2016 og 1. halvår 2017 Folkekirkens It, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog over kurser i personregistrering

Læs mere

Offentliggørelse af spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af kurser og konferencer under efteruddannelsespuljen

Offentliggørelse af spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af kurser og konferencer under efteruddannelsespuljen Notat Modtager(e): [Navn] Kopi: [Navn] Offentliggørelse af spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af kurser og konferencer under efteruddannelsespuljen Liste over spørgsmål og svar: Der foretaget en

Læs mere

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education 26.+27.+28. april 2016 Intensivt certificering-kursus Max. 10 deltagere Motivation Factor Job & Education er for dig, der Målgruppe Arbejder med ledige,

Læs mere

Vejledninger for. Uddannelse og afholdelse af kurser

Vejledninger for. Uddannelse og afholdelse af kurser Vejledninger for Uddannelse og afholdelse af kurser Indledning Uddannelsesudvalget tilbyder følgende kurser: Træner- og figurantkurser Disse kurser retter sig mod kredsenes trænere, figuranter og hundeførere.

Læs mere

Bestyrelsesseminar faglige foreninger 21. marts 2013

Bestyrelsesseminar faglige foreninger 21. marts 2013 Bestyrelsesseminar faglige foreninger 21. marts 2013 Regionale kurser Nationale kurser (en eller flere dage) Rejsekurser Kurser i samarbejde med andre fag Udviklingskurser (økonomisk støtte fra MBU) Samarbejde

Læs mere

Tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning i Hørsholm Kommune

Tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning i Hørsholm Kommune Tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning i Hørsholm Kommune Alle godkendte folkeoplysende foreninger, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning, kan søge om tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven.

Læs mere

Kursus i ekstern finansiering

Kursus i ekstern finansiering Kursus i ekstern finansiering Byggecentrum - Middelfart 4. - 6. oktober 2010 Administrativ Efteruddannelse for Universitetsansatte www.aeu.dk Kursus i ekstern finansiering Målgruppe Formål Form/indhold

Læs mere

Standard for store møder

Standard for store møder Standard for store møder Formål med standarden for store møder Når der holdes møder med mange deltagere, er det en stor investering for organisationen. Der bliver brugt mange timer på at forberede mødet,

Læs mere

Referat, MED-møde Dato: 7/2-14 kl. 9-11 i Ungdomshuset i Skørping Mødt: Ane Rikke, Kristine, Trine og Jens Afbud: Jacob

Referat, MED-møde Dato: 7/2-14 kl. 9-11 i Ungdomshuset i Skørping Mødt: Ane Rikke, Kristine, Trine og Jens Afbud: Jacob Referat, MED-møde Dato: 7/2-14 kl. 9-11 i Ungdomshuset i Skørping Mødt: Ane Rikke, Kristine, Trine og Jens Afbud: Jacob 1) Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt 2) Godkendelse af referat fra sidste

Læs mere

KL`s konference: Børn og Unge med Handicap 2015 9. sep. 2015 Tværsektoriel psykoedukation

KL`s konference: Børn og Unge med Handicap 2015 9. sep. 2015 Tværsektoriel psykoedukation KL`s konference: Børn og Unge med Handicap 2015 9. sep. 2015 Tværsektoriel psykoedukation Tove Bech, ledende socialrådgiver, Region Hovedstadens Psykiatri Susanne Kragh, specialkonsulent, Københavns Kommune

Læs mere

Patientens kvalitet. Hvad er det? Hvordan opnås den? Hvad er næste skridt? 30. september og 1. oktober 2015

Patientens kvalitet. Hvad er det? Hvordan opnås den? Hvad er næste skridt? 30. september og 1. oktober 2015 Årsmøde 2015 Patientens kvalitet Hvad er det? Hvordan opnås den? Hvad er næste skridt? 30. september og 1. oktober 2015 Arrangør: Fagligt Selskab for nefrologiske sygeplejersker (FS nefro) Konferencen

Læs mere

Samarbejdsaftale med DVBF

Samarbejdsaftale med DVBF ARKIVFOTO: DGI FOTOARKIV/ JENS ASTRUP Samarbejdsaftale med DVBF Aftalen bygger på et fælles ønske fra de tre parter om at udnytte hinandens styrker og kompetencer i et ligeværdigt samarbejde, så der kan

Læs mere

SDU Erhverv. Kurser og konferencer. Marts 2014

SDU Erhverv. Kurser og konferencer. Marts 2014 1 SDU Erhverv Kurser og konferencer Marts 2014 2 Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitets Efteruddannelse tilbyder kurser og konferencer opdateret med den nyeste forskningsbaserede viden.

Læs mere

Checklister. Version 1: 30/8-2017

Checklister. Version 1: 30/8-2017 Checklister Når du skal i gang med at forberede dit kursus, er der en række helt praktiske ting som du skal have styr på. Du er dog ikke alene. Alle kursusledere har en kursuskoordinator i PLO-E som tager

Læs mere

Kontrakt mellem. Sekretariatet for Specialpsykologuddannelsen. xxx

Kontrakt mellem. Sekretariatet for Specialpsykologuddannelsen. xxx Kontrakt mellem Sekretariatet for Specialpsykologuddannelsen og xxx Aftalen vedrører: xxx udvikler kurser til Specialpsykologuddannelsen indenfor hhv. Psykiatri og Børne- og Ungdomspsykiatri, samt udvikler

Læs mere

Vi byder dig velkommen til TEC på kursus 2015

Vi byder dig velkommen til TEC på kursus 2015 KURSER 2015 Indholdsfortegnelse Velkommen på TEC Vi byder dig velkommen til TEC på kursus 2015 I dette katalog finder du en oversigt over kurser- og efteruddannelsesmuligheder inden for de fagområder,

Læs mere

Kursusprogram Efterskolelærer parat! Kursus for nye efterskolelærere. Vejle Center Hotel 5. - 6. oktober 2011 og 26. 27.

Kursusprogram Efterskolelærer parat! Kursus for nye efterskolelærere. Vejle Center Hotel 5. - 6. oktober 2011 og 26. 27. Kursusprogram Efterskolelærer parat! Kursus for nye efterskolelærere Vejle Center Hotel 5. - 6. oktober 2011 og 26. 27. marts 2012 Efterskolelærer parat! Kursus for nye lærere i efterskolen Efterskolen

Læs mere

Kursuskatalog. med kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2012. Kirkeministeriets IT-Kontor, Rådhusstræde 2, 1466 København K

Kursuskatalog. med kurser i. Personregistrering. 2. halvår 2012. Kirkeministeriets IT-Kontor, Rådhusstræde 2, 1466 København K Kursuskatalog med kurser i Personregistrering 2. halvår Kirkeministeriets IT-Kontor, Rådhusstræde 2, 1466 København K Velkommen til Kirkeministeriets kursuskatalog med kurser i personregistrering 2. halvår.

Læs mere

Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter

Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter Produktion Samarbejde og psykisk arbejdsmiljø Forretning Regnskab Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter Kurset er for nyvalgte tillidsrepræsentanter, og

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Et kærligt skub til borgere på ledighedsydelse Projektperiode : 02.11.09

Læs mere

Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter

Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter Produktion Samarbejde og psykisk arbejdsmiljø Forretning Regnskab Samarbejdskursus for tillidsrepræsentanter Kurset er for nyvalgte tillidsrepræsentanter, og

Læs mere

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Kursusinvitation: Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Oktober 2014 januar 2015 VELKOMMEN til kursus i rekruttering af frivillige ledere til idrætsforeninger Frivillige ledere

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 29. januar Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker

Referat fra bestyrelsesmøde den 29. januar Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker Referat fra bestyrelsesmøde den 29. januar 10.00 15.00 Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker Deltagere: Yvonne Reinholdt, Gustavsen, Hanne Becker, Bodil Winter, Tilmize Aydemir, Rikke Ravn (ref.),

Læs mere

Drejebog til udvikling af undervisnings opgaver

Drejebog til udvikling af undervisnings opgaver Drejebog til udvikling af undervisnings opgaver Forberedt til: Institut Mekanisk Diagnostik og Terapi, Mckenzie Institut DK 2011 Institut Mekanisk Diagnostik og Terapi, Ny Kongevej 40 5000 Odense C info@mckenzie.dk

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen,

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fagligt Selskab for Diabetessygeplejersker

Forretningsorden for bestyrelsen for Fagligt Selskab for Diabetessygeplejersker Forretningsorden for bestyrelsen for Fagligt Selskab for Diabetessygeplejersker Bestyrelsen består af 5-7 medlemmer og indtil 2 suppleanter. Bestyrelsen konstituerer sig ved 1. bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen.

Læs mere

FORUMlOO% Program for Ledelse og udvikling af Skole-it-strategi

FORUMlOO% Program for Ledelse og udvikling af Skole-it-strategi 23. september 2014 Program for Ledelse og udvikling af Skole-it-strategi I løbet af februar og marts 2015 gennemfører foreningen Forum100% i samarbejde med Danske Erhvervsskoler, Lederne og Gymnasieskolernes

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Aktiv sygemelding Projektperiode: 2009 2010 Målgruppe: Målgruppen for

Læs mere

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt Sådan du med leder arbe spredt o jdere geografi ver eller tid Skab resultater trods distancen lær teknikker til målstyring, uddelegering

Læs mere

Unge på kanten af arbejdsmarkedet.

Unge på kanten af arbejdsmarkedet. Unge på kanten af arbejdsmarkedet. Dette kursusforløb henvender sig til dig der arbejder med unge med særlige behov, som er på kanten af enten arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet. Dit job kan være,

Læs mere

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education

Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education Bliv certificeret i Motivation Factor Job & Education 19. 20. 21. maj 2015 Intensivt certificering-kursus / Max. 10 deltagere [Målgruppe] Motivation Factor Job & Education er for dig, der Arbejder med

Læs mere

Moms- og afgiftsspecialisterne

Moms- og afgiftsspecialisterne KURSUS: Moms- og afgiftsspecialisterne På kurset i 2017 vil undervisere fra KPMG Acor Tax, SKAT, DLA Piper og SEGES sætte fokus på aktuelle emner for moms- og afgiftsspecialister i DLBR, som har et højt

Læs mere

Praktisk&& håndbog&for& delkursusledere&

Praktisk&& håndbog&for& delkursusledere& Praktisk håndbogfor delkursusledere Manualtildespecialespecifikkekurser DanskOrtopædiskSelskab2015 Udarbejdetafarbejdsgruppenvedrørende despecialespecifikkekurser.udgivetaf UddannelsesudvalgetunderDanskOrtopædiskSelskab.

Læs mere

invitation til Palliationskurset 2015.

invitation til Palliationskurset 2015. Thisted den 20. maj 2015 invitation til Palliationskurset 2015. Kære samarbejdspartner Det Palliative Team i Thisted fremsender hermed invitation med program og tilmeldingsblanket for Palliationskurset

Læs mere

2. Implementering af evidensbaseret praksis:

2. Implementering af evidensbaseret praksis: Referat 16. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 21. januar, 2013 kl. 10.30 16.00 Sted Mødeleder Referent Afbud Tove Lindhardt Lena Aadal Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads

Læs mere

Motivation Factor Job & Education

Motivation Factor Job & Education Styrk trivslen og motivationen - hos jeres målgruppe og jer selv! Motivation Factor Job & Education Sommerrabat på kurser, der afholdes internt i juni, august eller september 2015 3 dages internt kursus

Læs mere

Alle klager op til en værdi af 150.000 kr. vil kunne behandles. Det gælder også klager over virksomheder, der ikke er medlem af HORESTA.

Alle klager op til en værdi af 150.000 kr. vil kunne behandles. Det gælder også klager over virksomheder, der ikke er medlem af HORESTA. Hvad man bør vide... når fester, møder og konferencer skal holdes i byen Gæstens sikkerhed Hvis der opstår uoverensstemmelser mellem parterne i forbindelse med reservation, afvikling af et arrangement

Læs mere

Information til faggrupper og sektioner. August Godt at vide

Information til faggrupper og sektioner. August Godt at vide Information til faggrupper og sektioner August 2016 Godt at vide Indhold Forord Bestyrelsen 3 Formanden 3 Kontaktpersonens rolle 4 Den politisk ansvarliges rolle 4 Sekretærbistand 5 DS mødelokaler 5 Planlægning

Læs mere

De 7 gode vaner. styrk dit personlige lederskab

De 7 gode vaner. styrk dit personlige lederskab En af verdens mest udbredte workshops i personlig ledelse og effektivitet 2-dages workshop med FranklinCovey Danmark De 7 gode vaner styrk dit personlige lederskab Få konkrete redskaber til at øge din

Læs mere

Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier. Gymnasiepædagogik. Kurser for vejledere og kursusledere Efteråret 2009

Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier. Gymnasiepædagogik. Kurser for vejledere og kursusledere Efteråret 2009 Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier Gymnasiepædagogik Kurser for vejledere og kursusledere Efteråret 2009 Forord: Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier afholder kurser for

Læs mere

i. Intern fordeling af ansvarsområder (f.eks. høringssvar) formel forretningsgang 2. Muligt fælles projekt (evt. i samarbejde med DSR?

i. Intern fordeling af ansvarsområder (f.eks. høringssvar) formel forretningsgang 2. Muligt fælles projekt (evt. i samarbejde med DSR? Referat: 17. september 2012 14. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 3. september, 2012 kl. 10.00 16.00 Sted Mødeleder Referent Lindhardt Leanne Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ

Læs mere

Få styr på Forenklede fælles mål i historie & samfundsfag

Få styr på Forenklede fælles mål i historie & samfundsfag Få styr på Forenklede fælles mål i historie & samfundsfag Kursusbeskrivelse Er de forenklede fællesmål en hjælp eller forhindring til at give historie- og samfundsfaget mening? Eller ligger sandheden et

Læs mere

Kursusprogram Efterår 2014

Kursusprogram Efterår 2014 Kursusprogram Efterår 2014 Introduktion til bisidderservice Kurset handler om at være bisidder for andre, der har behov for støtte, hjælp og tryghed i mødet med myndigheder, institutioner og organisationer.

Læs mere

Håndtering af vanskelige personer Sådan bruges forskellighed konstruktivt

Håndtering af vanskelige personer Sådan bruges forskellighed konstruktivt København 12. og 13. marts 2014 Aarhus 8. og 9. april 2014 Håndtering af vanskelige personer Sådan bruges forskellighed konstruktivt Lær at forstå, hvorfor andre reagerer og agerer anderledes end du gør

Læs mere

Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier. Gymnasiepædagogik. Kurser for vejledere og kursusledere Efteråret 2007

Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier. Gymnasiepædagogik. Kurser for vejledere og kursusledere Efteråret 2007 Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier Gymnasiepædagogik Kurser for vejledere og kursusledere Efteråret 2007 Forord: Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier afholder kurser for

Læs mere

It-kontrakter. Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter. Overblik over komplekse kontrakter. Undgå it-kontrakternes største faldgruber

It-kontrakter. Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter. Overblik over komplekse kontrakter. Undgå it-kontrakternes største faldgruber It-kontrakter 2 7. m a j 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter Kurset opfylder kravene til efteruddannelse for advokater

Læs mere

Du vil som kursusleder modtage et evalueringsskema samtidigt med deltagerne, som du skal udfylde og sende til kursuskoordinatoren.

Du vil som kursusleder modtage et evalueringsskema samtidigt med deltagerne, som du skal udfylde og sende til kursuskoordinatoren. Evaluering af Kurser For at vi kan tilpasse og udvikle kommende kurser har både du og vi brug for at evaluere dit kursus. Vi har udarbejdet et evalueringsskema til både deltagere og kursusledere som er

Læs mere

3. Kommunikationsstrategi 2013

3. Kommunikationsstrategi 2013 1 Referat fra 20. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Tirsdag d. 10. december, 2013 kl. 11.00 15.00 Sted Mødeleder Referent Tove Lindhardt Leanne Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads 30

Læs mere

Bestyrelsesmøde i FSK Mandag den 24. februar kl. 10.00 til tirsdag 25. februar 2014 kl. 14.30 Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads, København

Bestyrelsesmøde i FSK Mandag den 24. februar kl. 10.00 til tirsdag 25. februar 2014 kl. 14.30 Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads, København Mandag den 24. februar kl. 10.00 til tirsdag 25. kl. 14.30 Sted: Kvæsthuset, Sankt Annæ Plads, København DAGSORDEN: 1. Ordstyrer: Birgit Referent: Mette Deltagere: Hanne N, Hanne M, Bitten, Marianne, Marlene,

Læs mere

Referat fra FS 27 general forsamling

Referat fra FS 27 general forsamling Referat fra FS 27 general forsamling Fagligt Selskab for Infektionsmedicinske Sygeplejersker Afholder generalforsamling 6. november 2014 klokken 16.00-16.45 Dansk Sygepleje Råd, Sankt Annæ Plads 30, 1250

Læs mere

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Kursus: Servicedesign 1 Serviceydelser udgør en stor andel af samfundsøkonomien. Ny teknologi ændrer eksisterende serviceydelser

Læs mere

PLEJEFAMILIER. Efteruddannelseskurser for. Forår 2015

PLEJEFAMILIER. Efteruddannelseskurser for. Forår 2015 Efteruddannelseskurser for PLEJEFAMILIER Forår 2015 DEN GODE BESKRIVELSE For plejefamilier og medarbejdere på opholdssteder Tirsdag d. 17. marts, Rødovregaard Om at udarbejde en skriftlig beskrivelse vedrørende

Læs mere

Tænd din ildsjæl. Kursuscenter Brogaarden Den 05. 06.09.2013. Generator foredrag, kurser og konferencer. www.foredragogkonferencer.

Tænd din ildsjæl. Kursuscenter Brogaarden Den 05. 06.09.2013. Generator foredrag, kurser og konferencer. www.foredragogkonferencer. Tænd din ildsjæl Et kursus om teenagecoaching og relationskompetence for fagfolk, der arbejder med unge Kursuscenter Brogaarden Den 05. 06.09.2013 Generator foredrag, kurser og konferencer www.foredragogkonferencer.dk

Læs mere

Videncenter for Sundhedsfremme Efter- og Videreuddannelsen W

Videncenter for Sundhedsfremme Efter- og Videreuddannelsen W Sårkursus Maj 2007 Videncenter for Sundhedsfremme Efter- og Videreuddannelsen Lembckesvej 3-7 6100 Haderslev T 74227722 E evus@cvusonderjylland.dk W www.cvusonderjylland.dk Kursets relevans Udviklingen

Læs mere

Dagsorden Beslutning/referat Ansvarlig

Dagsorden Beslutning/referat Ansvarlig Mødedato 12.-13. september 2016 Kvæsthuset, Dansk Sygeplejeråd København Mødedeltagere: Ditte Naundrup () Marianne Cuberland (MC) Charlotte Bang Pedersen (CP) Anne Bejlegaard () Birgit Longmose Jakobsen

Læs mere

LAS III - Kursus i ledelse, administration og samarbejde. Kursusbeskrivelse

LAS III - Kursus i ledelse, administration og samarbejde. Kursusbeskrivelse LAS III - Kursus i ledelse, administration og samarbejde Kursusbeskrivelse Oktober 2006 Revideret Juli 2008 Indholdsfortegnelse Kursusbeskrivelse...1 Indholdsfortegnelse...2 LAS III...3 Placering i hoveduddannelsen...3

Læs mere

Planlægning af opstart af det kontrollerede forsøg Mentor til indsatsklare unge uden uddannelse Version 3.0

Planlægning af opstart af det kontrollerede forsøg Mentor til indsatsklare unge uden uddannelse Version 3.0 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Dato 27. juni 2012 Jnr.: 2011-0015479 Planlægning af opstart af det kontrollerede forsøg Mentor til indsatsklare unge uden uddannelse Version 3.0 Beskæftigelsesregion

Læs mere

TÆND DIN ILDSJÆL ET KURSUS OM TEENAGECOACHING OG RELATIONSKOMPETENCE FOR FAGFOLK, DER ARBEJDER MED UNGE BRANDBJERG HØJSKOLE DEN 23. 24.

TÆND DIN ILDSJÆL ET KURSUS OM TEENAGECOACHING OG RELATIONSKOMPETENCE FOR FAGFOLK, DER ARBEJDER MED UNGE BRANDBJERG HØJSKOLE DEN 23. 24. TÆND DIN ILDSJÆL ET KURSUS OM TEENAGECOACHING OG RELATIONSKOMPETENCE FOR FAGFOLK, DER ARBEJDER MED UNGE BRANDBJERG HØJSKOLE DEN 23. 24. MAJ 2013 GENERATOR FOREDRAG, KURSER OG KONFERENCER WWW.FOREDRAGOGKONFERENCER.DK

Læs mere

for ikke-journalister

for ikke-journalister 2-DAGES KURSUS WEBJOURNALISTIK for ikke-journalister Du får både skriftlig og mundtlig evaluering af dit site! Væk dine brugeres interesse skab de rigtige overskrifter, vinkler og punch -lines på din hjemmeside

Læs mere

ART-træner-uddannelse Ungliv 2015

ART-træner-uddannelse Ungliv 2015 A.R.T. - Aggression Replacement Training er bygget på Kognitive Adfærds Terapeutiske principper, hvorfor en grundforståelse af KAT kan være en stor fordel såfremt man ønsker at implementere A.R.T. programmet

Læs mere

KURSUS GUIDE TIL KURSUSLEDERE

KURSUS GUIDE TIL KURSUSLEDERE KURSUS GUIDE TIL KURSUSLEDERE Nedenstående deadlines gælder alle FamilieNets interne kurser. Nogle kurser bliver afholdt i samarbejde med andre organisationer, og her kan der gælde andre deadlines og opgaver.

Læs mere

Skab bedre indtjening - få fokus på kerneforretningen

Skab bedre indtjening - få fokus på kerneforretningen Skab bedre indtjening - få fokus på kerneforretningen En indehaveruddannelse for Restauranter, caféer og mindre hoteller Kurset er godkendt af Horesta 19.-20. januar 2015 02.-03. februar 2015 og 23. februar

Læs mere

Initiativer til mindskelse af frafald på uddannelserne (Vejledning og uddybende retningslinjer findes nederst på skemaet)

Initiativer til mindskelse af frafald på uddannelserne (Vejledning og uddybende retningslinjer findes nederst på skemaet) Ilinniartitaanermut Ilisimatusarnermullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for Uddannelse og Forskning Initiativer til mindskelse af frafald på uddannelserne (Vejledning og uddybende retningslinjer findes

Læs mere

orretnings- dvikling Kursus i planlægning og implementering af vækstmuligheder

orretnings- dvikling Kursus i planlægning og implementering af vækstmuligheder orretnings- dvikling Kursus i planlægning og implementering af vækstmuligheder Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet KURSUS 2 KURSUS Planlægning alene spænder ben for

Læs mere

Fleksible tilrettelæggelsesformer

Fleksible tilrettelæggelsesformer Fleksible tilrettelæggelsesformer Nogle vigtige ting om fleksible tilrettelæggelsesformer Der er tale om en KAN bestemmelse! I behøver ikke lave fleksible tilrettelæggelsesformer, hvis I ikke vil. Der

Læs mere

GAD seminar. Græs, pleje ajourføring, den 5. 8. januar Rønnes Hotel, Slettestrand. Målgruppe. Løsninger og arbejdsbetingelser. Fagligt fællesskab

GAD seminar. Græs, pleje ajourføring, den 5. 8. januar Rønnes Hotel, Slettestrand. Målgruppe. Løsninger og arbejdsbetingelser. Fagligt fællesskab GAD seminar Græs, pleje ajourføring, den 5. 8. januar Rønnes Hotel, Slettestrand 2015 Målgruppe Kurset retter sig mod dig, der har interesse for pleje af idrætsanlæg, hvad enten du er budgetansvarlig,

Læs mere

15.13.28.30. Ansøgningsfrist 20. august 2010

15.13.28.30. Ansøgningsfrist 20. august 2010 Uddannelsespuljen; UDD Socialministeriet Uddannelsespuljen for frivilligt socialt arbejde Vejledning til ansøgningsskemaet for støtteform A år 2011 Økonomisk støtte til organisationernes egne kursusaktiviteter

Læs mere

To årtier med stærke visioner

To årtier med stærke visioner Book din standplads på DemensDagene 2019 inden 23. april og mød op mod 900 fagfolk med interesse for demens. DemensDagene 2019 finder sted i Tivoli Congress Center den 23. 24. maj 2019. DemensDagene er

Læs mere

"Et sundt liv for alle"

Et sundt liv for alle Book din standplads på DemensDagene 2016 inden 1. april og mød op mod 900 fagfolk med interesse for demens. DemensDagene 2016 finder sted i Tivoli Congress Center den 19. 20. maj 2016. DemensDagene er

Læs mere

VEJLEDNING vedrørende refusion af udlæg/tilskud til ARBEJDSMARKEDSKURSER (AMU). I D A N M A R K.

VEJLEDNING vedrørende refusion af udlæg/tilskud til ARBEJDSMARKEDSKURSER (AMU). I D A N M A R K. KULTUREQARNERMUT, ILINNIARTITAANERMUT, ILISIMATUSARNERMUT ILAGEEQARNERMULLU PISORTAQARFIK Direktoratet for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. Marts 2003 1. Generelt. GRØNLANDSKE ARBEJDSGIVERE og DE

Læs mere

STRATEGISK UDVIKLING OG LEDELSE AF FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER

STRATEGISK UDVIKLING OG LEDELSE AF FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER STRATEGISK UDVIKLING OG LEDELSE AF FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER FORÅR 2018 Målrettet ledere og medarbejdere på idræts- og fritidsfaciliteter som ønsker værktøjer til at styrke den daglige ledelse

Læs mere

Netværkshåndbog for JA

Netværkshåndbog for JA Netværkshåndbog for JA Peter Bangs Vej 30, 2000 Frederiksberg Alle netværk under JA kan holde møder og gennemføre arrangementer Når netværk under JA afholder et arrangement eller anden aktivitet, kan de

Læs mere

Før arrangementet. - Få rammerne på plads. Tjeklister: Få styr på rammerne Udvælg lokation Kommunikationsplan Planlægning af fagligt indhold

Før arrangementet. - Få rammerne på plads. Tjeklister: Få styr på rammerne Udvælg lokation Kommunikationsplan Planlægning af fagligt indhold Før arrangementet - Få rammerne på plads Få styr på dato og afholdelsessted, og gør jer helt klart hvor stort arrangementet skal være, hvem der skal deltage, og hvad de økonomiske rammer tillader. Skal

Læs mere

Præsentation & formidling med nerve og troværdighed

Præsentation & formidling med nerve og troværdighed Aarhus 21. og 22. oktober 2013 København 18. og 19. november 2013 Præsentation & formidling med nerve og troværdighed Styrk din gennemslagskraft og opnå mere! Sådan tilpasser du din præsentationsstil til

Læs mere

Positive Devicance Academy. Træning i PD praksis

Positive Devicance Academy. Træning i PD praksis Positive Devicance Academy Træning i PD praksis 1 Træning i PD praksis 1.1 Formål Formålet med kurset er todelt. Dels at deltagerne får et udvidet teoretisk og praktisk indblik i PD-metoden og dels at

Læs mere

Motivation Factor Education SPECIAL

Motivation Factor Education SPECIAL JobEdu udbyder i samarbejde med Nordic Coaching Motivation Factor Education SPECIAL den 26. 27 og 28. november 2013 Bliv uddannet i Motivation Factor Education SPECIAL og få viden og metoder, der hjælper

Læs mere

Kursuskalender. arbejdsmiljø, sikkerhed og sundhed

Kursuskalender. arbejdsmiljø, sikkerhed og sundhed Kursuskalender arbejdsmiljø, sikkerhed og sundhed November 2009 Lovpligtige kurser Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse for sikkerhedsgruppens medarbejdere Den 37 timers lovpligtige arbejdsmiljøuddannel

Læs mere

Sygeplejefaglig kvalitet indenfor nefrologien. Hvem? Hvordan? Og Hvorfor? 1. og 2. oktober 2014

Sygeplejefaglig kvalitet indenfor nefrologien. Hvem? Hvordan? Og Hvorfor? 1. og 2. oktober 2014 s Årsmøde 2014 Sygeplejefaglig kvalitet indenfor nefrologien Hvem? Hvordan? Og Hvorfor? 1. og 2. oktober 2014 Arrangør: Fagligt Selskab for nefrologiske sygeplejersker Konferencen afholdes på: Koldkærgaard

Læs mere

Konference om Psykiatrisk Sygepleje afholdes af Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker

Konference om Psykiatrisk Sygepleje afholdes af Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker Konference om Psykiatrisk Sygepleje afholdes af Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker 3. og 4. Juni 2014 Hotel Faaborg Fjord Tema Brugerinddragelse,

Læs mere

Motivation Factor Job & Education den 23. 24. 25. september 2014

Motivation Factor Job & Education den 23. 24. 25. september 2014 Motivation Factor Job & Education den 23. 24. 25. september 2014 Bliv uddannet i Motivation Factor Job & Education og få viden og metoder, der hjælper mennesker til at komme i mål med et job eller en uddannelse

Læs mere

KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, forår 2016

KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, forår 2016 KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, forår 2016 Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik for fagfolk, som arbejder med udsatte børn/unge eller med mennesker med særlige

Læs mere

Tilbud om gennemførelse af Idrætslederakademi 2010/2011. I Mariagerfjord Kommune

Tilbud om gennemførelse af Idrætslederakademi 2010/2011. I Mariagerfjord Kommune Tilbud om gennemførelse af Idrætslederakademi 2010/2011 I Mariagerfjord Kommune 1 Tilbud om idrætslederakademi Vi har hermed fornøjelsen at fremsende forslag til samarbejdsaftale omkring gennemførelse

Læs mere

ØKONOMI. for ikke-økonomer i det offentlige. For ledere med budgetansvar. Få dybere indsigt i de økonomiske sammenhænge

ØKONOMI. for ikke-økonomer i det offentlige. For ledere med budgetansvar. Få dybere indsigt i de økonomiske sammenhænge 2-dags kursus ØKONOMI for ikke-økonomer i det offentlige For ledere med budgetansvar Få dybere indsigt i de økonomiske sammenhænge Hvad er økonomisk styring egentlig? Bliv bedre til at forstå og præsentere

Læs mere

DRF/DIF Træneruddannelser

DRF/DIF Træneruddannelser DRF/DIF Træneruddannelser TRÆNER NIVEAU 2 Målgruppe Træner 2 uddannelsen retter sig mod personer, som ønsker at opkvalificere deres kompetencer indenfor trænergerningen. Dette kan være udøvere, fungerende

Læs mere

Bestyrelsesarbejde. På kurset arbejder du med at: Lev op til dit ansvar i bestyrelseslokalet. Mød en advokat, en jurist og en økonom

Bestyrelsesarbejde. På kurset arbejder du med at: Lev op til dit ansvar i bestyrelseslokalet. Mød en advokat, en jurist og en økonom Bestyrelsesarbejde Bestyrelsesarbejde Bliv et værdiskabende, kompetent og ansvarligt bestyrelsesmedlem Lev op til dit ansvar i bestyrelseslokalet Bestyrelsen er virksomhedens øverste ledelse. Derfor er

Læs mere

Økonomi for ikke-økonomer

Økonomi for ikke-økonomer Til dig, der arbejder i offentlig sektor Fredericia 30. og 31. oktober København 1. og 2. december Økonomi for ikke-økonomer Få en dybere indsigt i de økonomiske sammenhæng Hvad er økonomisk styring egentlig?

Læs mere

Uddannelsespuljen for frivilligt socialt arbejde Ansøgningsskema for støtteform A år Ansøgningsfrist 20.

Uddannelsespuljen for frivilligt socialt arbejde Ansøgningsskema for støtteform A år Ansøgningsfrist 20. Uddannelsespuljen, UDD Rådet for frivilligt socialt arbejde Uddannelsespuljen for frivilligt socialt arbejde Ansøgningsskema for støtteform A år 2009 15.13.28.30 Ansøgningsfrist 20. august 2008 Der et

Læs mere

Vilkår ved supervisionsaftaler, workshops, undervisning og andre forløb

Vilkår ved supervisionsaftaler, workshops, undervisning og andre forløb Vilkår ved supervisionsaftaler, workshops, undervisning og andre forløb Indhold Vilkår ved supervisionsaftaler, workshops, undervisning og andre forløb... 1 Supervision... 1 Booking af datoer... 1 Praktiske

Læs mere

INKLUSIONSVEJLEDER KURSUS FOR LÆRERE, VEJLEDERE OG RÅDGIVERE, DER ARBEJDER MED AT UNDERSTØTTE INKLUSION KURSUSCENTER BROGAARDEN 02.-03.06.

INKLUSIONSVEJLEDER KURSUS FOR LÆRERE, VEJLEDERE OG RÅDGIVERE, DER ARBEJDER MED AT UNDERSTØTTE INKLUSION KURSUSCENTER BROGAARDEN 02.-03.06. INKLUSIONSVEJLEDER KURSUS FOR LÆRERE, VEJLEDERE OG RÅDGIVERE, DER ARBEJDER MED AT UNDERSTØTTE INKLUSION KURSUSCENTER BROGAARDEN 02.-03.06.2014 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK

Læs mere

KL indbyder igen i år de kommunale ledere fra topchefer til decentrale ledere til KL s Ledertræf tirsdag den 11. september 2012.

KL indbyder igen i år de kommunale ledere fra topchefer til decentrale ledere til KL s Ledertræf tirsdag den 11. september 2012. KL s Ledertræf 2012 - Standbrev Information om: Standleje/sponsorat ved KL s Ledertræf tirsdag den 11. september 2012. KL s Ledertræf går i år nye veje og sætter fokus på de kommunale lederes fysiske og

Læs mere

ÅBNE HOLD EFTERÅR 2010

ÅBNE HOLD EFTERÅR 2010 ÅBNE HOLD EFTERÅR 2010 BLS - Business Language Services When language means business færøsk hindi dansk hollandsk engelsk arabisk fransk polsk græsk portugisisk tysk svensk farsi russisk italiensk tagalog

Læs mere

Håndbog for samarbejdspartnere

Håndbog for samarbejdspartnere Håndbog for samarbejdspartnere Intro Velkommen til Erhvervsakademiet Nordsjælland. Som Erhvervsakademi dækker vi et bredt område af uddannelser og kurser. Vores mål er at være regionens kvalificerede uddannelsespartner

Læs mere

FUSA-projekt Pædagogisk kompetenceudvikling af laboratoriemedarbejdere AALBORG UNIVERSITET

FUSA-projekt Pædagogisk kompetenceudvikling af laboratoriemedarbejdere AALBORG UNIVERSITET FUSA-projekt Pædagogisk kompetenceudvikling af laboratoriemedarbejdere AALBORG UNIVERSITET INFORMATIONSMØDE 21/6 PROGRAM Venue FRB 7H, 1.102-1.106 08:30-08:40 Velkomst 08:40-08:50 Projektet formå l og

Læs mere

Vision: at påvirke den sygeplejefaglige udvikling med udgangspunkt i patientens perspektiv.

Vision: at påvirke den sygeplejefaglige udvikling med udgangspunkt i patientens perspektiv. Referat fra Generalforsamling Fagligt Selskab for udviklingssygeplejersker og kliniske oversygeplejersker Den 29. september 2009 på Helnan Marselis Hotel, Århus. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg

Læs mere