PLEJEFAMILIER. Efteruddannelseskurser for. Forår 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PLEJEFAMILIER. Efteruddannelseskurser for. Forår 2015"

Transkript

1 Efteruddannelseskurser for PLEJEFAMILIER Forår 2015 DEN GODE BESKRIVELSE For plejefamilier og medarbejdere på opholdssteder Tirsdag d. 17. marts, Rødovregaard Om at udarbejde en skriftlig beskrivelse vedrørende det anbragte barns udvikling og status. Stadig flere plejefamilier og medarbejdere på opholdssteder bliver stillet denne opgave. Beskrivelsen bliver en del af barnets sagsmateriale, så det er både en udfordring og et stort ansvar at skrive den. Hvad skal skrives og hvordan? V/ Gitte Nyboe Jakobsen og Jeanette Hein AT HÅNDTERE FORSTYRRENDE TANKER OG FØLELSER I HVERDAGEN Temadag for familieplejere og professionelle samarbejdspartnere i barnets netværk Mandag d. 20. april, Østerbrohuset Om det særligt krævende ved relationsarbejde og de mange faktorer, der kan gribe forstyrrende ind. Hvordan holder vi fokus, løser opgaverne og passer på os selv i processen? Temadagen vil være teoretisk skarp på en helt forståelig måde og fyldt med mange konkrete redskaber. V/ Cand.psych. John Zeuthen DET KRÆNKEDE BARN For plejefamilier og medarbejdere på opholdssteder Onsdag d. 22. april, Rødovregaard Hvordan støtter vi langsigtet op om det krænkede barns videre udvikling? Om at skabe et støttende og udviklende miljø, som inviterer børnene til at bearbejde de grænseoverskridende oplevelser og opbygge evnen til at sætte egne grænser. V/ Cand.psych. Katrine Zeuthen

2

3 DEN GODE BESKRIVELSE Efteruddannelsesdag for plejeforældre og medarbejdere på opholdssteder V/ Gitte Nyboe Jakobsen og Jeanette Hein TIRSDAG D. 17. MARTS 2015 KL. 9:00 15:30 RØDOVREGAARD, KIRKESVINGET 1, 2610 RØDOVRE, HAVESTUEN Baggrund Plejeforældre og medarbejdere på opholdssteder oplever i stigende omfang at skulle udfærdige en skriftlig beskrivelse vedrørende plejebarnets udvikling og status. En sådan beskrivelse bliver en del af barnets sagsmateriale. Det kan derfor være både et stort ansvar og en udfordring at skrive den. Hvad skal skrives og hvordan? Formål Formålet med dette kursus er at give plejeforældre og opholdssteder en baggrundsviden og nogle konkrete redskaber, som vil gøre det lettere for dem til at skrive en fyldestgørende og formålstjenlig beskrivelse af plejebarnets udvikling. Indhold På kurset arbejder vi med følgende temaer: Hvad er formålet med beskrivelserne, og hvilke overvejelser giver dette anledning til? Hvem henvender beskrivelsen sig til, og hvem skal kunne læse den? Hvilke temaer skal beskrivelsen omfatte? Skriftsprog, etik og subjektive/objektive beskrivelser Modeller og metoder som støtte til udfærdigelse af beskrivelsen Sammenhæng mellem beskrivelsen og synet på barnet, dets udviklingsmuligheder og behov Kurset vil variere mellem oplæg, debat og arbejde med eksempler. Vi ser på den konkrete beskrivelse og sammenhængen i forhold til det daglige arbejde. Målgruppe Kurset henvender sig til plejeforældre og medarbejdere på opholdssteder. Undervisere Socialrådgiver Gitte Nyboe Jakobsen og socialrådgiver Jeanette Hein.

4 Pris kr ,- pr. deltager For plejefamilier/opholdssteder, der har et igangværende plejeforhold gennem Fabu, er kurset gratis. Kurset kan også rekvireres til egen kommune. Kontakt faglig leder Marianne Folden på mobil: eller mail: Tilmelding senest tirsdag d. 6. marts Du kan tilmelde dig online på vores hjemmeside eller til sekretær Randi Seeberg Løbger på mail hvor du bedes oplyse navn, adresse, telefonnummer, samt navnet på din konsulent, hvis du har et igangværende plejeforhold gennem Fabu. Vi skal bede om dit fulde navn, da Fabu efter endt uddannelse udsteder kursusbevis. Tilmelding er bindende. Et eventuelt afbud skal ske senest en uge før kursusstart. Ved for sent afbud skal der betales for kursuspladsen. Betaling sker til Nordea: reg. nr konto nr I forbindelse med betalingen skal kursusdeltagers navn og kursusnummer 2015_02 oplyses.

5 At håndtere forstyrrende tanker og følelser i hverdagen Temadag med cand.psych. John Zeuthen For plejefamilier og for de samarbejdspartnere, som udgør det faglige og personlige netværk omkring anbragte børn og unge MANDAG D. 20. APRIL 2015 KL. 9:30 15:30 ØSTERBROHUSET, ÅRHUSGADE 103, 2100 KØBENHAVN Ø, SALEN Baggrund Arbejdet med børn, der har relations og kontaktforstyrrelser og neurologiske dysfunktioner kræver fokus, klarhed og kærlig kommunikation. Det ved enhver plejefamilie. Anbragte børns vanskeligheder og deres forældres til tider uhensigtsmæssige adfærd kan give anledning til forstyrrelser i plejefamilierne og helt specifikt i plejefamiliens nervesystem. Det er altid plejefamiliens selvreguleringsevne, der berøres. Forstyrrelserne opsamles som energi-låsninger (også kaldet projektioner, projektiv identifikation og modoverføringer fine ord, som vi nok skal få styr på i løbet af temadagen). Disse låsninger kan medføre frygt for kritik, over eller underinvolvering i det enkelte barns liv, oplevelse af udbrændthed mv. I forhold til samarbejdspartnere kan det tage form af en ufrugtbar udveksling: Hvem er skyldig? Hvem lever ikke op til samarbejdskontrakten? Hvem burde skamme sig over deres langsommelighed? Osv. osv. Formål Med udgangspunkt i simple modeller vil vi gøre op med uduelige værdibetragtninger. Vi vil se på, hvad og hvem der forstyrrer os mest i hverdagen og belyse, hvordan vi kan frigør os fra de forskellige individuelle og kollektive processer, som kan forhindre klarhed og klogskab. Vi vil fokusere på hensigtsmæssige og uhensigtsmæssige reaktioner og handlinger i plejefamilier for børn med særlige behov. Indhold Temadagen vil være en intensiv faglig dag, hvor vi blandt andet besvarer følgende spørgsmål: Hvad er det for en opgave, vi skal løse for samfundet? Hvorfor er vi sårbare, når vi indgår i relationsarbejde?

6 Forstyrrelser: Hvordan ser de ud? Hvad er limbisk resonans, projektion, overføring, parallelprocesser og ubearbejdede modoverføringer? Forholdet mellem det private, det personlige og det professionelle, når man er plejefamilie Dagen er teoretisk skarp på en helt forståelig måde og fyldt med mange konkrete visuelle redskaber. Målgruppe Kurset henvender sig både til plejefamilier og til de samarbejdspartnere, som danner det faglige og personlige netværk omkring anbragte børn og unge. Underviser John Zeuthen, cand.psych., er en inspirerende og erfaren underviser, som kommer med redskaber og nye input til alle, der arbejder inden for området med udsatte børn og unge. John Zeuthen har arbejdet som psykolog og konsulent inden for handicapområdet siden I dag yder han supervision og underviser opholdssteder, plejeforældre og aflastningsfamilier, men arbejder også bredere med specialpædagogisk/neuropædagogisk undervisning, konsultation og supervision inden for normal-, handicap-, psykiatri og misbrugsområdet. John Zeuthen har selv en udeboende handicappet datter på 20 år. Pris kr. 625,- pr. deltager For plejefamilier/opholdssteder, der har et igangværende plejeforhold gennem Fabu, er kurset gratis. Kurset kan også rekvireres til egen kommune. Kontakt faglig leder Marianne Folden på mobil: eller mail: mf@fabu.dk. Antal deltagere På denne temadag modtager vi max. 50 deltagere. Tilmelding senest mandag d. 6. april Du kan tilmelde dig online på vores hjemmeside eller til sekretær Randi Seeberg Løbger på mail rsl@fabu.dk, hvor du bedes oplyse navn, adresse, telefonnummer, samt navnet på din konsulent, hvis du har et igangværende plejeforhold gennem Fabu. Hvis du ønsker et kursusbevis, bedes du sende en mail om dette til rsl@fabu.dk, hvor du oplyser dit fulde navn og den adresse, kursusbeviset skal sendes til. Tilmelding er bindende. Et eventuelt afbud skal ske senest en uge før kursusstart. Ved for sent afbud skal der betales for kursuspladsen. Betaling sker til Nordea: reg. nr konto nr I forbindelse med betalingen skal kursusdeltagers navn og kursusnummer 2015_03 oplyses.

7 ONSDAG D. 22. APRIL 2015 KL. 9:00-15:00 DET KRÆNKEDE BARN Tryghed og støtte i et udviklende miljø Efteruddannelsesdag for plejeforældre og medarbejdere på opholdssteder V/ Cand.psych. Katrine Zeuthen og specialkonsulent Jeanette Hein RØDOVREGAARD, KIRKESVINGET 1, 2610 RØDOVRE, KOSTALDEN Formål Formålet med dette kursus er at give plejeforældre og medarbejdere på opholdssteder en baggrundsviden, som vil styrke dem i forhold til at aflæse krænkede børns signaler, og støtte dem i deres videre udvikling. Indhold Vi vil på kurset arbejde med de tegn og signaler, som børn, der har været udsat for overgreb, kan udvise. Der vil desuden være oplæg til, hvordan vi langsigtet kan arbejde med at skabe et støttende, omsorgsfuldt og udviklende miljø omkring børnene, så de inviteres til at tale om og bearbejde de grænseoverskridende oplevelser, de har haft. Endelig vil kurset sætte fokus på, hvordan vi støtter børnene i at lære at sætte egne grænser, samt aflæse andres grænser, så deres risiko for fremtidige overgreb mindskes. Målgruppe Plejefamilier og opholdssteder, som drager omsorg for børn og unge, der vides eller formodes at have været udsat for seksuelle eller fysiske krænkelser. Underviser og kursusansvarlig Socialrådgiver og specialkonsulent i Fabu, Jeanette Hein Ekstern oplægsholder Katrine Zeuthen er cand.psych., lektor på Københavns Universitet og specialiseret inden for klinisk børnepsykologi og psykoanalyse. Hun arbejder med og forsker i udviklingen af børns seksualitet og seksuelle overgreb. Pris kr ,- pr. deltager For plejefamilier/opholdssteder, der har et igangværende plejeforhold gennem Fabu, er kurset gratis.

8 Tilmelding senest 8. april Du kan tilmelde dig online på vores hjemmeside eller til sekretær Randi Seeberg Løbger på mail hvor du bedes oplyse navn, adresse, telefonnummer, samt navnet på din konsulent, hvis du aktuelt har plejebarn gennem Fabu. Vi skal bede om dit fulde navn, da Fabu efter endt uddannelse udsteder kursusbevis. På dette kursus modtager vi max. 25 deltagere. Tilmelding er bindende. Et eventuelt afbud skal ske senest en uge før kursusstart. Ved for sent afbud skal der betales for kursuspladsen. Betaling sker til Nordea: reg. nr konto nr I forbindelse med betalingen skal kursusdeltagers navn og kursusnummer 2015_01 oplyses.

Efterår Veje til mentalisering og tilknytning V/ Anne Larsen. Plejebørn i teenagealderen V/ Gitte Nyboe Jakobsen og Vivi Nielsen

Efterår Veje til mentalisering og tilknytning V/ Anne Larsen. Plejebørn i teenagealderen V/ Gitte Nyboe Jakobsen og Vivi Nielsen Efteruddannelseskurser for PLEJEFAMILIER Efterår 2016 Særligt sensitive og sansesøgende børn V/ Ergoterapeuter Marlene Sørensen og Karoline Enevoldsen En efteruddannelsesdag om at identificere børns sensoriske

Læs mere

Efteruddannelseskurser for plejefamilier, institutioner og kommunale fagpersoner

Efteruddannelseskurser for plejefamilier, institutioner og kommunale fagpersoner Efteruddannelseskurser for plejefamilier, institutioner og kommunale fagpersoner Samvær, tilknytning og forældresamarbejde Plejebørn i teenagealderen Efterværn og ungdomsuddannelse Samtaler og kommunikation

Læs mere

God fornøjelse. Familieplejen Roskilde kommune

God fornøjelse. Familieplejen Roskilde kommune KURSER 2013 Kære plejefamilier. Vi har hermed fornøjelsen af igen i år at tilbyde jer 5 efteruddannelsesaktiviteter af høj faglig kvalitet. Ifølge Serviceloven har døgnplejefamilier ret og pligt til to

Læs mere

Familieplejen. Kurser forår 2019

Familieplejen. Kurser forår 2019 Familieplejen Kurser forår 2019 Arbejdet som familieplejer Obligatorisk grunduddannelse for alle, der ønsker at blive godkendt som familieplejer. Som plejefamilie skal I kunne varetage omsorgen for plejebarnet,

Læs mere

PUP Professionshøjskolernes uddannelse for Plejefamilier

PUP Professionshøjskolernes uddannelse for Plejefamilier P L EJEFAMILIERNES ANDSFORENING 2017 PUP Professionshøjskolernes uddannelse for Plejefamilier Professionshøjskolen UC SYD, Professionshøjskolen VIA samt Professionshøjskolen UCC Plejefamiliernes Landsforening

Læs mere

Konference. Forskernetværket om seksuelle overgreb mod børn afholder sin 5. konference den 5. og 6. september 2011 på Hindsgavl Slot, Middelfart

Konference. Forskernetværket om seksuelle overgreb mod børn afholder sin 5. konference den 5. og 6. september 2011 på Hindsgavl Slot, Middelfart Konference Forskernetværket om seksuelle overgreb mod børn afholder sin 5. konference den 5. og 6. september 2011 på Hindsgavl Slot, Middelfart Konferencen sætter fokus på, hvad der aktuelt sker i en dansk

Læs mere

Opfordringsskrivelse vedrørende eksterne undervisere til satspuljeprojekt

Opfordringsskrivelse vedrørende eksterne undervisere til satspuljeprojekt Opfordringsskrivelse vedrørende eksterne undervisere til satspuljeprojekt Styrket indsats til beskyttelse af børn mod seksuelle overgreb med særligt fokus på indsatsen i dagtilbud 1 Opfordringsskrivelse

Læs mere

Konference. Forskernetværket om seksuelle overgreb mod børn afholder sin 5. konference den 5. og 6. september 2011 på Hindsgavl Slot, Middelfart

Konference. Forskernetværket om seksuelle overgreb mod børn afholder sin 5. konference den 5. og 6. september 2011 på Hindsgavl Slot, Middelfart Konference Forskernetværket om seksuelle overgreb mod børn afholder sin 5. konference den 5. og 6. september 2011 på Hindsgavl Slot, Middelfart Konferencen sætter fokus på, hvad der aktuelt sker i en dansk

Læs mere

At blive aflastnings- eller plejefamilie

At blive aflastnings- eller plejefamilie At blive aflastnings- eller plejefamilie Vil I gerne være aflastnings- eller plejefamilie, er det vigtigt at I: Kan give barnet stabile og trygge rammer og støtte barnets udvikling Kan samarbejde med barnets

Læs mere

Familieplejen. Kurser efterår 2019

Familieplejen. Kurser efterår 2019 Familieplejen Kurser efterår 2019 Når et plejebarn i puberteten skal finde sit ståsted i en digitaliseret verden Arbejde med plejebarn i puberteten For en del børn og unge kan vejen til voksenlivet være

Læs mere

KURSUSKATALOG 2013 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2013 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2013 DØVBLINDEKONSULENTER Jagtvej 223,1. 2100 København Ø Fax: 4439 1639 Rugårdsvej 48 5000 Odense C Tlf.: 4439 1200 Fax: 4439 1208 E-mail: odense@cfd.dk Søren Frichs Vej 38L, st. tv 8230

Læs mere

Kurser 2015. www.autismecenter.dk

Kurser 2015. www.autismecenter.dk Kurser 2015 www.autismecenter.dk Indhold s. 3 s. 4 Undervisere og priser s. 5 Kurser til din arbejdsplads s. 7 Grundlæggende viden om autisme og ADHD - Modul 1 s. 8 Grundlæggende viden om autisme og ADHD

Læs mere

Netværksanbringelser aflønnes ikke med vederlag, men kun med omkostningsdelen.

Netværksanbringelser aflønnes ikke med vederlag, men kun med omkostningsdelen. Bliv plejefamilie. Familiepleje tilbydes til børn og unge med et særligt støttebehov, hvor det skønnes, at anbringelse uden for eget hjem er nødvendig. Barnet eller den unge flytter ind hos plejefamilien,

Læs mere

Kurser 2014 www.autismecenter.dk

Kurser 2014 www.autismecenter.dk Kurser 2014 www.autismecenter.dk Indhold s. 3 Autismecenter Storstrøm s. 4 Undervisere og priser s. 5 Kurser til din arbejdsplads s. 6 Grundlæggende viden om autisme og ADHD - Modul 1 s. 7 Grundlæggende

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK AMU

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK AMU ÅBNE PÆDAGOGISKE ARBEJDSMARKEDSUDDANNELSER FORÅR/EFTERÅR 2016 PÆDAGOGMEDHJÆLPER I DAGINSTITUTION PLANLÆGNING AF PÆDAGOGISKE AKTIVITETER LEG OG LÆRING MED DIGITALE MEDIER BØRNS KOMPETENCEUDVIKLING (0-5

Læs mere

Kontakt os. Har du lyst til at vide mere er du altid velkommen til at kontakte. Familieplejen på Bornholm Dovreåsvej 2 3700 Rønne 56 93 00 70

Kontakt os. Har du lyst til at vide mere er du altid velkommen til at kontakte. Familieplejen på Bornholm Dovreåsvej 2 3700 Rønne 56 93 00 70 Kontakt os Har du lyst til at vide mere er du altid velkommen til at kontakte Familieplejen på Bornholm Dovreåsvej 2 3700 Rønne 56 93 00 70 Leder Linette Westergaard Jørgensen LWJ@Familieplejen-Bornholm.dk

Læs mere

Forebyggelse af seksuelle overgreb mod døgnanbragte børn og unge - hvordan skaber vi trygge og sikre udviklingsmiljøer?

Forebyggelse af seksuelle overgreb mod døgnanbragte børn og unge - hvordan skaber vi trygge og sikre udviklingsmiljøer? Forebyggelse af seksuelle overgreb mod døgnanbragte børn og unge - hvordan skaber vi trygge og sikre udviklingsmiljøer? Merete Bonde Jørgensen og Anette Hammershøi, SISO SISO Sociale Indsatser ved Seksuelle

Læs mere

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Trin Barnets støttebehov/belastningsgrad Plejefamiliens kompetencer Plejefamiliens beskæftigelsesgrad 1 Laveste belastning Barnet har et almindeligt

Læs mere

- en effektundersøgelse

- en effektundersøgelse SKOLESTØTTE til børn i familiepleje - en effektundersøgelse Hvordan kan man bedst støtte op om god skoletrivsel, inklusion og faglig udvikling for børn i familiepleje? Dette forskningsprojekt skal undersøge

Læs mere

UCSYD ESBJERG, KOLDING, NÆSTVED OG SKANDERBORG - PLEJEFAMILIERNES LANDSFORENING Efteruddannelse for Plejefamilier efterår S Y D AMU

UCSYD ESBJERG, KOLDING, NÆSTVED OG SKANDERBORG - PLEJEFAMILIERNES LANDSFORENING Efteruddannelse for Plejefamilier efterår S Y D AMU UCSYD ESBJERG, KOLDING, NÆSTVED OG SKANDERBORG - PLEJEFAMILIERNES LANDSFORENING Efteruddannelse for Plejefamilier 2017 - efterår U C S Y D AMU Indhold Uddannelse i Kolding 5 - Neuropædagogik i pædagogisk

Læs mere

Den største frygt. om pædofiliskræk og forebyggelse af seksuelle overgreb. Konference. Scandic Roskilde 10.06.2013 Scandic Århus 11.06.

Den største frygt. om pædofiliskræk og forebyggelse af seksuelle overgreb. Konference. Scandic Roskilde 10.06.2013 Scandic Århus 11.06. Den største frygt om pædofiliskræk og forebyggelse Konference Scandic Roskilde 10.06.2013 Scandic Århus 11.06.2013 foredrag & konferencer www.foredragogkonferencer.dk Den største frygt om pædofiliskræk

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 54 August Nyhedsbrev nr. 54 fra Livsmod indeholder: Kommende temadage med datoer. Guide til tilmeldinger til temadage

Nyhedsbrev nr. 54 August Nyhedsbrev nr. 54 fra Livsmod indeholder: Kommende temadage med datoer. Guide til tilmeldinger til temadage Nyhedsbrev nr. 54 fra indeholder: Kommende temadage med datoer 1) Mental sundhedsfremme 30.8 (få pladser) 2) Seksuelle overgreb & Børnehus Hovedstaden 23.9 (få pladser) 3) Kompliceret sorg & Det Nationale

Læs mere

Ind i uddannelse og ud af misbrug

Ind i uddannelse og ud af misbrug Ind i uddannelse og ud af misbrug Et kursustilbud til dig der vil have inspiration og redskaber til arbejdet med unge, der har problemer med rusmidler. Kurset er tilrettet indsatser i de unges hverdagsliv.

Læs mere

Information til pleje- og aflastningsfamilier

Information til pleje- og aflastningsfamilier Informion til pleje- og aflastningsfamilier Struer Kommune Børne- og Familiecentret Revideret Marts 2016 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Indholdsfortegnelse 1. FORVENTNINGER TIL PLEJE- OG AFLASTNINGSFAMILIER...

Læs mere

Datoplan efteruddannelseskurser Plejefamilier VIA UC 2018

Datoplan efteruddannelseskurser Plejefamilier VIA UC 2018 Nummer Kurser Datoer Sted 629118046 Plejebørn og unge med udviklings- og adfærdsforstyrrelser Fagkode amu 47981 ti 04-09-2018 kl. 9-14.42; ti 11-09-18 kl. 9-14.30; on 12-09-18 kl. 9-14.30; on 26-09-18

Læs mere

Kursuskatalog 2012 C ENTER FOR FAMILIEPLEJE K ØBENHAVNS KOMMUNE

Kursuskatalog 2012 C ENTER FOR FAMILIEPLEJE K ØBENHAVNS KOMMUNE Kursuskatalog 2012 C ENTER FOR FAMILIEPLEJE K ØBENHAVNS KOMMUNE Det er med glæde vi hermed præsenterer jer for Center for Familieplejes efteruddannelsesprogram for 2012. 2 I skal vælge mindst to dage med

Læs mere

Observation af spæd- og småbørn og den tidlige forældre/barn kontakt (2 dg)

Observation af spæd- og småbørn og den tidlige forældre/barn kontakt (2 dg) Anna Rosenbeck cand.psych.klinisk psykolog Specialist i børnepsykologi og supervision Gl. Hareskovvej 329,3500 Værløse Tlf. (+45) 24600942 annarosenbeck@gmail.com www.psykologannarosenbeck.dk En tidlig

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kurser for efteråret 2013 Kære frivillige Velkommen til PTU s kursuskatalog for efteråret 2013. Vi tilbyder igen en række spændende kurser for alle vores dygtige

Læs mere

KULTURHUSET PULSEN & AFTENSKOLENES KURSUS PROGRAM

KULTURHUSET PULSEN & AFTENSKOLENES KURSUS PROGRAM KULTURHUSET PULSEN & AFTENSKOLENES KURSUS PROGRAM Kulturhuset Pulsen Information Kære borgere Fra den 15. august kan du som borger tilmelde dig alle de aktiviteter & kurser som vi udbyder underordnet hvilket

Læs mere

KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER INDHOLDSFORTEGNELSE Målgrupper... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse...

Læs mere

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Trin Barnets støttebehov/belastningsgrad Plejefamiliens kompetencer Plejefamiliens beskæftigelsesgrad 1 Laveste belastning Barnet har et almindeligt

Læs mere

Åbne KRAP kurser 8 dage i Ålborg og Middelfart, efteråret 2012

Åbne KRAP kurser 8 dage i Ålborg og Middelfart, efteråret 2012 Åbne KRAP kurser 8 dage i Ålborg og Middelfart, efteråret 2012 Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik for fagfolk, der arbejder med udsatte børn og unge KRAP er udviklet som et integreret

Læs mere

Dagtilbud Vemmelevs politik til forebyggelse af seksuelle overgreb og vold!

Dagtilbud Vemmelevs politik til forebyggelse af seksuelle overgreb og vold! Dagtilbud Vemmelevs politik til forebyggelse af seksuelle overgreb og vold! Dagtilbud Vemmelev består af to integrerede dagtilbud, Vejsgården og Nygården. I dagtilbud Vemmelev er vores mål, at alle børn

Læs mere

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER _ INDHOLDSFORTEGNELSE Målgrupper... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse...

Læs mere

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Trin Barnets støttebehov/belastningsgrad Plejefamiliens kompetencer Plejefamiliens beskæftigelsesgrad 1 Laveste belastning Barnet har et almindeligt

Læs mere

KURSUSTILBUD forår 2015

KURSUSTILBUD forår 2015 KURSUSTILBUD forår 2015 Om os Rådgivningsafdelingen Rådgivningsafdelingen er en afdeling under Autismecenter Nord-Bo. Vi udbyder autismefaglig rådgivning, supervision, vejledning og undervisning både internt

Læs mere

OPLÆG FOR LÆR FOR LIVET JANUSCENTRET. Børn og unge, der kan være seksuelt grænseoverskridende 17 SEPTEMBER 2017 VANESSA A.

OPLÆG FOR LÆR FOR LIVET JANUSCENTRET. Børn og unge, der kan være seksuelt grænseoverskridende 17 SEPTEMBER 2017 VANESSA A. OPLÆG FOR LÆR FOR LIVET 17 SEPTEMBER 2017 VANESSA A. SCHMIDT-RASMUSSEN JANUSCENTRET Børn og unge, der kan være seksuelt grænseoverskridende JANUSCENTRETS FORMÅL Vidensformidling om børn og unge med bekymrende

Læs mere

Professionel familiepleje

Professionel familiepleje Professionel familiepleje Nyt tiltag - En ny mulighed for anbringelse Professionel familiepleje åbner en ny mulighed for kommunernes anbringelse af børn og unge med særlige behov for pleje og omsorg. Professionel

Læs mere

Professionel/specialiseret/kommunal plejefamilie: 1/5

Professionel/specialiseret/kommunal plejefamilie: 1/5 Bliv plejefamilie. Familiepleje tilbydes til børn og unge med et særligt støttebehov, hvor det skønnes, at anbringelse uden for eget hjem er nødvendig. Barnet eller den unge flytter ind hos plejefamilien,

Læs mere

Medlemsblad nr. 11 2008. Nordsjællands lokalafdeling

Medlemsblad nr. 11 2008. Nordsjællands lokalafdeling ADHD Medlemsblad nr. 11 2008 Nordsjællands lokalafdeling Indhold side 5 side 7 side 9-13 Gode råd før du går til socialforvaltningen 5 Kursusoversigt 7 Søskendekursus 9-13 Forælderkursus 15-19 ADHD 21

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, sundhed og stressforebyggelse på arbejdspladsen. MRT TRÆNERUDDANNELSE

Læs mere

Kurser 2016. www.autismecenter.dk

Kurser 2016. www.autismecenter.dk Kurser 2016 www.autismecenter.dk Indhold s. 3 s. 4 Undervisere og priser s. 5 Kurser til din arbejdsplads s. 7 Grundlæggende viden om autisme og ADHD - Modul 1 s. 8 Grundlæggende viden om autisme og ADHD

Læs mere

ACT og Unge. 2-dags kursus

ACT og Unge. 2-dags kursus ACT og Unge 2-dags kursus Dato 6.-7. oktober 2015 i Hillerød (Tilmeldingsfrist 6. september 2015) 11.-12. november 2015 i Ryomgård (Tilmeldingsfrist 11. oktober 2015) Pris Kr. 2.950,- ex. moms, inkl. en

Læs mere

K U R S U S T I L B U D 2011

K U R S U S T I L B U D 2011 K U R S U S T I L B U D 2011 fra døvblindekonsulenterne At leve med et alvorligt syns og hørehandicap Indholdsfortegnelse Målgrupper og kursusform... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 For pårørende: At

Læs mere

STOP DIGITALE OVERGREB NU!

STOP DIGITALE OVERGREB NU! STOP DIGITALE OVERGREB NU! KONFERENCE SCANDIC AARHUS CITY 04.05.2015 KURSEROGKONFERENCER.DK Foto:Mette Frandsen PÆDAGOGIK & PSYKOLOGI STOP DIGITALE OVERGREB NU! Red Barnet har en unik viden om bekæmpelse

Læs mere

Velkommen til 1. kursusdag. Familien som arbejdsplads

Velkommen til 1. kursusdag. Familien som arbejdsplads Velkommen til 1. kursusdag Familien som arbejdsplads 6 læringsmål 1. Har udviklet indsigt i og kender egne ressourcer og begrænsninger i forhold til at drage omsorg for et plejebarns trivsel. Løbende tilegne

Læs mere

Nyhedsbrev Marts 2015

Nyhedsbrev Marts 2015 Nyhedsbrev Marts 2015 Kære aflastnings- og plejefamilier I skrivende stund pibler foråret frem med en altid livsbekræftende styrke. Men det er ikke kun foråret der kan bringe jer fornyet energi i det svære

Læs mere

Referat, MED-møde Dato: 7/2-14 kl. 9-11 i Ungdomshuset i Skørping Mødt: Ane Rikke, Kristine, Trine og Jens Afbud: Jacob

Referat, MED-møde Dato: 7/2-14 kl. 9-11 i Ungdomshuset i Skørping Mødt: Ane Rikke, Kristine, Trine og Jens Afbud: Jacob Referat, MED-møde Dato: 7/2-14 kl. 9-11 i Ungdomshuset i Skørping Mødt: Ane Rikke, Kristine, Trine og Jens Afbud: Jacob 1) Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt 2) Godkendelse af referat fra sidste

Læs mere

PSYKOLOGHUSET CLEMENS. - psykologisk klinik for udsatte børn, unge og familier

PSYKOLOGHUSET CLEMENS. - psykologisk klinik for udsatte børn, unge og familier PSYKOLOGHUSET CLEMENS - psykologisk klinik for udsatte børn, unge og familier PSYKOLOGHUSET CLEMENS Indehavere: Anne-Marie Thuesen og Signe Rakel Hein autoriserede psykologer Adresse: Schacksgade 4 1365

Læs mere

Netværkspleje. En helhedsorienteret støtte til barnet anbragt i netværket. Af Susanne Katz CAFA 01.10.06.

Netværkspleje. En helhedsorienteret støtte til barnet anbragt i netværket. Af Susanne Katz CAFA 01.10.06. Netværkspleje En helhedsorienteret støtte til barnet anbragt i netværket Om begrebet netværkspleje Af Susanne Katz CAFA 01.10.06. Først lidt om ordet netværkspleje. Netvækspleje har indtil anbringelsesreformen

Læs mere

- en effektundersøgelse

- en effektundersøgelse SKOLESTØTTE til børn i familiepleje - en effektundersøgelse Hvordan kan man bedst støtte op om god skoletrivsel, inklusion og faglig udvikling for børn i familiepleje? Dette forskningsprojekt skal undersøge

Læs mere

Beredskabsplan Handleguide om hjælp til børn og unge, der er udsat for overgreb

Beredskabsplan Handleguide om hjælp til børn og unge, der er udsat for overgreb Beredskabsplan Handleguide om hjælp til børn og unge, der er udsat for overgreb 1 Indhold Formål Beredskabsplanen skal sikre forebyggelse, tidlig opsporing og behandling af sager om overgreb mod børn og

Læs mere

KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, forår 2016

KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, forår 2016 KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, forår 2016 Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik for fagfolk, som arbejder med udsatte børn/unge eller med mennesker med særlige

Læs mere

UNGE OG SORG - OM REAKTIONER PÅ DØDSFALD OG SKILSMISSER

UNGE OG SORG - OM REAKTIONER PÅ DØDSFALD OG SKILSMISSER UNGE OG SORG - OM REAKTIONER PÅ DØDSFALD OG SKILSMISSER MIDDELFART 27.-28.10.15 KURSER & KONFERENCER KURSEROGKONFERENCER.DK UNGES SORG OM REAKTIONER PÅ DØDSFALD OG SKILSMISSER Når livet viser sig fra sin

Læs mere

SVENDBORG KOMMUNE 2015

SVENDBORG KOMMUNE 2015 SVENDBORG KOMMUNE 2015 KURSUSKATALOG FOR Døgnplejefamilier, aflastningsfamilier netværksfamilier samt akutplejefamilier INDLEDNING VIGTIG INFORMATION Det er med stor fornøjelse, at Familieplejeteamet i

Læs mere

Motiverende Kommunikation

Motiverende Kommunikation Motiverende Kommunikation med det sårbare menneske 23. og 24. april 2014 København Samtalen kører ned af et spor, som ender i en blindgyde med problemer, begrænsninger eller negative oplevelser. Langsomt,

Læs mere

DEN STRESSEDE UNGDOM

DEN STRESSEDE UNGDOM DEN STRESSEDE UNGDOM HVOR STORT ER PROBLEMET? OG HVAD KAN VI GØRE VED DET? KONFERENCE ODENSE MØDECENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DEN STRESSEDE UNGDOM Jeg begyndte for

Læs mere

15-08-2013. Børns Vilkår. Historien. Trine Natasja Sindahl

15-08-2013. Børns Vilkår. Historien. Trine Natasja Sindahl Trine Natasja Sindahl Cand.psych. Børnefaglig konsulent I Børns Vilkår Har arbejder med metodeudvikling på BørneTelefonen siden 2007 Ekstern lektor ved Institut for Psykologi, Københavns Universitet trine@bornsvilkar.dk

Læs mere

Status på familieplejeområdet 2013

Status på familieplejeområdet 2013 Status på familieplejeområdet 2013 Center Familie og Handicap - Godkendelse og Tilsyn (GoT). Familieplejeområdet arbejder ud fra følgende love: Lov om social service 66 stk. 1 og 2, jf. stk. 1, der omhandler

Læs mere

CEKU. Kursusoversigt (Foråret 2011) For VIP ansatte ved SUND og læger i Region Hovedstaden.

CEKU. Kursusoversigt (Foråret 2011) For VIP ansatte ved SUND og læger i Region Hovedstaden. Kursusoversigt (Foråret 2011) For VIP ansatte ved SUND og læger i Region Hovedstaden. Kursus Dato Introduktion til universitetsundervisning 31.01-04.02 (1. del af Adjunktpædagogikum) 07.03-11.03 V/Pædagogisk

Læs mere

K U R S U S T I L B U D 2011

K U R S U S T I L B U D 2011 K U R S U S T I L B U D 2011 fra døvblindekonsulenterne At leve med et alvorligt syns og hørehandicap Indholdsfortegnelse Målgrupper og kursusform... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 For pårørende: At

Læs mere

Vi har lyttet til jer...

Vi har lyttet til jer... Kursuskatalog for klinik - og lægesekretærer Vi har lyttet til jer... Vol. 2 Kurser - vinteren 2008 Vi gentager efterårets succes... - og er igen klar med kursuskatalog, der er tilpasset jeres ønsker og

Læs mere

Information til pleje- og aflastningsfamilier

Information til pleje- og aflastningsfamilier Informion til pleje- og aflastningsfamilier Struer Kommune Børne- og Familiecentret Revideret maj 2011 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Indholdsfortegnelse FORVENTNINGER TIL PLEJE- OG AFLASTNINGSFAMILIER...3

Læs mere

KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, efteråret 2015

KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, efteråret 2015 KRAP follow up kursus 8 dage på Brogaarden i Middelfart, efteråret 2015 Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik for fagfolk, som arbejder med udsatte børn/unge eller med mennesker med særlige

Læs mere

ET SAMARBEJDE MELLEM:

ET SAMARBEJDE MELLEM: Veje til recovery Kurser Efterår 2019 ET SAMARBEJDE MELLEM: Region Hovedstadens Psykiatri og kommunerne Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Gladsaxe. VELKOMMEN TIL SKOLE PÅ TVÆRS Hvad er Skole på Tværs

Læs mere

UDVIKLINGS HJULET. Fokus på forebyggelse af seksuelle overgreb mod døgnanbragte børn og unge

UDVIKLINGS HJULET. Fokus på forebyggelse af seksuelle overgreb mod døgnanbragte børn og unge UDVIKLINGS HJULET Fokus på forebyggelse af seksuelle overgreb mod døgnanbragte børn og unge UDVIKLINGSHJULET Fokus på forebyggelse af seksuelle overgreb mod døgnanbragte børn og unge Usikkerhed og tvivl

Læs mere

Mentaliseringsbegrebet og den mentaliseringsbaserede pædagogik

Mentaliseringsbegrebet og den mentaliseringsbaserede pædagogik INVITATION TIL KONFERENCE LØRDAG D. 12 SEPTEMBER 20 KL. 8.00-14. Aalborg Kongres- og Kultur Center Europa Plads 4. 9000 Aalborg Arrangører: VODSKOV SKOLE. EGEBAKKEN. ØSTER UTTRUP SKOLE GODTHÅBSKOLEN. HOSPITALSUNDERVISNINGEN

Læs mere

Forældre Undervisning

Forældre Undervisning Forældre Undervisning På en skole nær dig Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Efterår 2010 Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Hvorfor Forældreundervisning? Oplever du også at det

Læs mere

Grundlæggende undervisningsmateriale

Grundlæggende undervisningsmateriale EFTERUDDANNELSESUDVALGET FOR DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE OG SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET - Grundlæggende undervisningsmateriale - til inspiration Tværfagligt samarbejde om plejebarnet 45313 Udviklet af: Irene

Læs mere

EUROPAHALLEN Aalborg Kongres- og Kultur Center, Europa Plads 4, 9000 Aalborg. Lørdag den 13. september 2014 kl. 08.00-16.00.

EUROPAHALLEN Aalborg Kongres- og Kultur Center, Europa Plads 4, 9000 Aalborg. Lørdag den 13. september 2014 kl. 08.00-16.00. Komplekse autismetilstande: Når autismeperspektiv og autismepædagogik ikke rækker - en temadag om Gua-diagnosen og andre blandingstilstande ved autismespektrum forstyrrelser Niels Bilenberg Niels Bilenberg

Læs mere

invitation til Palliationskurset 2015.

invitation til Palliationskurset 2015. Thisted den 20. maj 2015 invitation til Palliationskurset 2015. Kære samarbejdspartner Det Palliative Team i Thisted fremsender hermed invitation med program og tilmeldingsblanket for Palliationskurset

Læs mere

Inkluderende og motiverende kommunikation

Inkluderende og motiverende kommunikation Inkluderende og motiverende kommunikation Hvilke aftryk ønsker du din kommunikation skal efterlade? 19. og 20. november 2014 København Samtalen kører ned af et spor, som ender i en blindgyde med problemer,

Læs mere

BRUGERFOKUSEREDE METODER I VISO- ARBEJDET. VISO konference 6. december 2016 Marianne Nøhr Larsen og Mette Larsen SOCIALFORVALTNINGEN

BRUGERFOKUSEREDE METODER I VISO- ARBEJDET. VISO konference 6. december 2016 Marianne Nøhr Larsen og Mette Larsen SOCIALFORVALTNINGEN BRUGERFOKUSEREDE METODER I VISO- ARBEJDET VISO konference 6. december 2016 Marianne Nøhr Larsen og Mette Larsen SOCIALFORVALTNINGEN METTE LARSEN: Antropolog, leder af VABU siden 2007 Forfatter til: Inspirationsmaterialer

Læs mere

Familieplejernes samarbejde med kommunerne

Familieplejernes samarbejde med kommunerne Familieplejernes samarbejde med kommunerne Undersøgelse af Familieplejeområdet Spørgeskemaundersøgelse Juni 2013 1 Undersøgelsen er udarbejdet af SOCIALPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND, Fag & socialpolitik ved

Læs mere

God planlægning, implementering og dokumentation

God planlægning, implementering og dokumentation God planlægning, implementering og dokumentation Et fælles løft af folkesundheden Et kursus for kommunale planlæggere af forebyggelse Formålet er at styrke deltagernes kompetencer til planlægning, implementering

Læs mere

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET 1 Nemt på Nettet Borgernes kommunikation med det offentlige bliver i stadig højere grad digital. Holbæk Kommunes projekt Nemt på Nettet er et

Læs mere

Grundlæggende undervisningsmateriale

Grundlæggende undervisningsmateriale EFTERUDDANNELSESUDVALGET FOR DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE OG SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET - Grundlæggende undervisningsmateriale - til inspiration 45315 Udviklet af: Irene Rasmussen Klosterbanken 54 4200 Slagelse

Læs mere

Med dette lille nyhedsbrev ønskes I alle en glædelig jul vi ses i det nye år

Med dette lille nyhedsbrev ønskes I alle en glædelig jul vi ses i det nye år Småbørnsnetværkets Nyhedsbrev November 2013 Kære netværk Efteråret går på hæld og lige om hjørnet venter vinteren og et nyt år! Husk at sæt et stort X i kalenderen til det kommende årsmøde se mere om dato,

Læs mere

Anbragte børns udvikling

Anbragte børns udvikling Kursusledere: Anita Winther Madsen og Lena Madsen. Tid: Kl. 17:30 21:15 Datoer: 25/2 + 5/3 + 13/3 + 21/3 2019 Sted: SOPU i Konferencesalen på 1. sal Milnersvej 40, 3400 Hillerød Modul 1 Mandag 25. februar

Læs mere

Sundhedsplejen. Til professionelle -støtte til sårbare gravide og familier med barn op til 2 år

Sundhedsplejen. Til professionelle -støtte til sårbare gravide og familier med barn op til 2 år Sundhedsplejen Til professionelle -støtte til sårbare gravide og familier med barn op til 2 år Hvad handler FORUD om? FORUD tilbyder støtte og vejledning til sårbare gravide og småbørnsfamilier med børn

Læs mere

Autisme Specialisering Aalborg

Autisme Specialisering Aalborg Autisme Specialisering 2019-2020 Aalborg AutismeSpecialisering AutismeSpecialisering henvender sig til fagpersoner, der ønsker at øge og udvikle deres faglige kompetencer og kvalifikationer inden for autismeområdet.

Læs mere

Jylland. Kurser for forældre samt professionelle der arbejder med børn med høretab i alderen 0-6 år 2019/2020. Center for Høretab

Jylland. Kurser for forældre samt professionelle der arbejder med børn med høretab i alderen 0-6 år 2019/2020. Center for Høretab Kurser for forældre samt professionelle der arbejder med børn med høretab i alderen 0-6 år 2019/2020 Jylland INSTITUT FOR SYN, HØRELSE OG DØVBLINDHED - i gode hænder Center for Høretab Indholdsfortegnelse

Læs mere

ET SAMARBEJDE MELLEM:

ET SAMARBEJDE MELLEM: Veje til recovery Kurser Forår 2019 ET SAMARBEJDE MELLEM: Region Hovedstadens Psykiatri og kommunerne Rudersdal, Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Gladsaxe. VELKOMMEN TIL SKOLE PÅ TVÆRS Hvad er Skole på Tværs

Læs mere

Implementering af samtaleredskabet Spillerum. Et inspirationskatalog til medarbejdere i dagtilbud

Implementering af samtaleredskabet Spillerum. Et inspirationskatalog til medarbejdere i dagtilbud Implementering af samtaleredskabet Spillerum Et inspirationskatalog til medarbejdere i dagtilbud Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 1 1.1 Hvad er inspirationskataloget? 1 2. Rammesætning for arbejdet med

Læs mere

Evaluering af Videnscentret Familieafdelingen. Svendborg Kommune Medio marts 2013

Evaluering af Videnscentret Familieafdelingen. Svendborg Kommune Medio marts 2013 Familieafdelingen. Svendborg Kommune Medio marts 2013 Samlet evaluering af kommunale samarbejdspartnerne, biologiske forældre og plejeforældrene 1 Forord Formålet med evalueringen er: - At belyse Videnscentrets

Læs mere

KURSUSTILBUD 1. halvår 2016

KURSUSTILBUD 1. halvår 2016 KURSUSTILBUD 1. halvår 2016 Om os Rådgivningsafdelingen Rådgivningsafdelingen er en afdeling under Autismecenter Nord-Bo. Vi udbyder autismefaglig rådgivning, supervision, vejledning og undervisning både

Læs mere

Døvblindekonsulenternes kursuskatalog 2018 Østdanmark

Døvblindekonsulenternes kursuskatalog 2018 Østdanmark Døvblindekonsulenternes kursuskatalog 2018 Østdanmark INDHOLDSFORTEGNELSE Målgrupper... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse...

Læs mere

INKLUSIONSVEJLEDER KURSUS FOR LÆRERE, VEJLEDERE OG RÅDGIVERE, DER ARBEJDER MED AT UNDERSTØTTE INKLUSION KURSUSCENTER BROGAARDEN 02.-03.06.

INKLUSIONSVEJLEDER KURSUS FOR LÆRERE, VEJLEDERE OG RÅDGIVERE, DER ARBEJDER MED AT UNDERSTØTTE INKLUSION KURSUSCENTER BROGAARDEN 02.-03.06. INKLUSIONSVEJLEDER KURSUS FOR LÆRERE, VEJLEDERE OG RÅDGIVERE, DER ARBEJDER MED AT UNDERSTØTTE INKLUSION KURSUSCENTER BROGAARDEN 02.-03.06.2014 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK

Læs mere

Mentalt velvære fremmer recovery

Mentalt velvære fremmer recovery VELVÆRE I HVERDAGEN KURSUS 1 Mentalt velvære fremmer recovery HVEM ER VI? Alle undervisere i Skole på Tværs-tilbuddet har kendskab til recovery, enten gennem egne erfaringer eller som medarbejder med fagprofessionel

Læs mere

Kurser sommer/sensommer 2011

Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser og foredrag Sommeren i Frivilligcenter Aarhus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser og en temaaften at byde på. Skab overskud og trivsel i dit frivillige

Læs mere

Recoveryskolen Aarhus

Recoveryskolen Aarhus Recoveryskolen Aarhus Et undervisningstilbud for alle Kursuskatalog Foråret 2017 Velkommen til Recoveryskolen Hvad? Rammen for kurserne er recovery. Recovery handler om at komme sig, om at skabe en meningsfuld

Læs mere

Forældresamarbejde. Et værdifuldt samarbejde mellem forældre og plejefamilie SL Aalborg

Forældresamarbejde. Et værdifuldt samarbejde mellem forældre og plejefamilie SL Aalborg Forældresamarbejde Et værdifuldt samarbejde mellem forældre og plejefamilie SL Aalborg 23.1 2018 Et værdifuldt samarbejde Har stor betydning for børnenes trivsel og udvikling Vigtigt for forældrene at

Læs mere

Kursusprogram Efterår 2014

Kursusprogram Efterår 2014 Kursusprogram Efterår 2014 Introduktion til bisidderservice Kurset handler om at være bisidder for andre, der har behov for støtte, hjælp og tryghed i mødet med myndigheder, institutioner og organisationer.

Læs mere

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Oktober, 2007 Du kan ikke besvare denne nyhedsmail skriv i stedet til nyhedsbrevets redaktion på: lr@frivillighed.dk Indhold Nyt fra Center

Læs mere

Et samvær med mor og far kan også være omsorgssvigt!

Et samvær med mor og far kan også være omsorgssvigt! Anna Rosenbeck Candy Psych.Klinisk Psykolog Specialist i børnepsykologi og supervision. Gl. Hareskovvej 329 Hareskovby 3500 Værløse Tel +45 24600942 annarosenbeck@gmail.com www.psykologannarosenbeck.dk

Læs mere

'Supervisoruddannelsen'

'Supervisoruddannelsen' Kreds Aarhus udbyder 'Supervisoruddannelsen' I foråret 2017 er det muligt at deltage i supervisoruddannelsen i Kreds Aarhus (se indhold og formelle krav nedenfor eller se mere på www.dp.dk). Det vil blive

Læs mere

ART-træner-uddannelse Ungliv 2015

ART-træner-uddannelse Ungliv 2015 A.R.T. - Aggression Replacement Training er bygget på Kognitive Adfærds Terapeutiske principper, hvorfor en grundforståelse af KAT kan være en stor fordel såfremt man ønsker at implementere A.R.T. programmet

Læs mere

Tre-dags kursus om seksuelle overgreb

Tre-dags kursus om seksuelle overgreb Tre-dags kursus om seksuelle overgreb Godkendt af Dansk Psykologforening Undervisning, refleksion og dialog omkring seksuelle overgreb, hvor overgrebet ses som en alvorlig tilknytningsforstyrrelse mellem

Læs mere

Beredskab og Handlevejledning. Forebyggelse og håndtering af sager med mistanke eller viden om vold og seksuelle krænkelser af børn og unge

Beredskab og Handlevejledning. Forebyggelse og håndtering af sager med mistanke eller viden om vold og seksuelle krænkelser af børn og unge Beredskab og Handlevejledning Forebyggelse og håndtering af sager med mistanke eller viden om vold og seksuelle krænkelser af børn og unge Forord Dette beredskab retter sig mod alle medarbejdere og ledere

Læs mere

KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2014 DØVBLINDEKONSULENTER _ 2 _ Indholdsfortegnelse Målgrupper og kursusform... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og

Læs mere