Uge

Relaterede dokumenter
Nyhedsbrev. Michael Skolen. Uge

Uge

Uge

Uge

Uge

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Uge

Uge

Uge

Uge

Uge

Nyhedsbrev. Michael Skolen. Nyhedsbrevet: Nu kun på nettet (næsten)

Uge

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge

Uge

Uge

Uge

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge

Uge

Uge

Uge

Uge

Uge

Nyhedsbrev. Michael Skolen. Advent. Tre er mine lys, som skinner, tre som over mørket vinder. Kærlighed og håb og tro, vil i mit hjerte finde bo.

Uge

17. december (3-4år)

Uge

Jeg kender Jesus -3. Jesus kan alt

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Nyhedsbrev. Michael Skolen. Advent. Fire lys i dag er tændt, et bud er os fra himlen sendt. I nord og syd og øst og vest, vi samles nu til julefest.

Uge

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Med Pigegruppen i Sydafrika

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR.3 SIDEN SIDST FK

[deadline mandag kl. 8.30]

Balletskolen i København. Nåleøjet

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Sebastian og Skytsånden

Uge

Uge

På mandag begynder Ida på prøve i femte klasse. Ida er fra Ebeltoft, og vil gerne være en del af vores skole. Velkommen til Ida og hendes familie.

Uge

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på

ISENHEIMERALTERET. I dag er alterbillederne opstillet på museet Unterlinden i Colmar, og det tiltrækker altid mange besøgende.

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

Denne dagbog tilhører Max

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et

Dette bliver så skoleårets sidste nyhedsbrev. Forude venter sommerferien. Næste nyhedsbrev udsendes i uge 31.

Når mor eller far har en rygmarvsskade

18. september klokken SFO og Klub har åbent

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Nyhedsbrev fra SFO april 2013

Uge

Om eleverne på Læringslokomotivet

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

14. DECEMBER INDSKRIVNING

Uge

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Københavnerdrengen 1

Husk at aflevere sedler til SFO en omkring aflevering og afhentning på Rønde Højskole i uge 11!

Arrild Privatskole og Børnehuset

Uge

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Uge

Uge

En fortælling om drengen Didrik

Nyhedsbrev Januar - februar 2009 Ungdomsklubben Langeskov - Strandgård

10 dilemmaer om hash og unge. Hvad mener du?

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU?

Skolelederens beretning 2010

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge

UGEBREV nr. 36 uge 21

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse.

Vuggestuen Heimdalsvej

Præsentation. december Ingelise Nordenhof

Nyhedsbrev. Michael Skolen. Uge

Kristi Himmelfart. Jesus tog hjem til sin far i himlen

/

SAMVÆRS- OG AKTIVITETSCENTER HJORTDAL

Nyhedsbrev. Maj Barnets navn: (Sæt kryds de dage I ønsker at komme) Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Forældreunderskrift: Uge 28 (6/7-10/7)

Læseudviklingens 12 trin

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Bilag 5. Transskribering af Fokusgruppeinterview 1

Nyhedsbrev. Michael Skolen. Uge

Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017.

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave. Nyhedsbrev uge Dukketeater i børnehøjde. Side 1 af 10. Side 4. LAN-party 15.

Velkommen i Holmegårdens Dagpleje

Fredagsbrev d uge 36

Det er koldt derude, hvis ikke ungerne har, så send hue og vanter med til pauserne.

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Transkript:

Nyhedsbrev Michael Skolen Uge 4 2016 www.michaelskolen.dk/nyhedsbreve/nyhedsbreve/

7. klasse har været i teateret. Her er nogle af deres anmeldelser/reaktioner Mandag den 18. januar var min klasse og jeg på Edison Teater for at se HJEM SVÆRE HJEM. C:NTACT står bag stykket, som handler om hjemløse. Det særlige ved HJEM SVÆRE HJEM er, at det er hjemløse som fortæller deres egne historier. Det handler om: Cathrine, Edmund, Emilie, Erik, Jamal, Josefine, Orla, Steen og Susanna. Der er hjemløse og har valgt at stille op og fortælle hver deres livshistorier om at være hjemløs. DE KALDER SIG GADENS KONGER Der kommer 10 hjemløse ind på scenen med stærkt humør, men stadig med et budskab og forståelse af deres liv. De fik min opmærksomhed med det samme For mig var det tankevækkende. Man kan let tage ting for givet, og så var der dem som ingenting havde. Noget der særligt gjorde indtryk på mig, var en pige som sagde: Jeg blev smidt ud af min mor. Det må virkelig have gjort ondt. Der var en mand som havde arbejdet med børn, havde levet et helt almindeligt liv. Nu havde han intet og var blevet helt skør af at ryge hash og tage andre stoffer.

En mand ved navn Erik fortæller: FØRST SOV JEG PÅ SKRIVEBORDET. FOR HÅRDT. SÅ PÅ GULVET. FOR KOLDT. SÅ SOV JEG I KONTORSTOLEN I TRE MÅNEDER. Josefine fortæller: DET HANDLER IKKE OM, AT HAVE ET STED AT BO DET HANDLER OM AT LIGGE LYKKELIGT UNDER HIMLEN OVER ASTFALT MED MINE TANKER OG ET STYKKE KRIDT Hun var god til at fortælle med sang og ved at beskrive hvad det egentlig handler om. Det nævnte var bare udsnit fra to af de hjemløse, som jeg blev fanget af. Min familie har aldrig haft vildt mange penge, men da jeg så de hjemløse som ingenting har, havde jeg pludselig en masse Det var virkelig godt lavet. Det var bare SUPER GODT! Man kom virkelig tæt på deres liv og hvad de har brug for. Ikke så meget et hjem mere et sted de kunne føle sig trygge. Jeg fik et indblik i, hvad der er det vigtigste, alt det andet er bare noget vi lægger til, noget vi godt kunne tænke os. Mandag den 18. januar skulle vi mødes ved Edison teater. Da vi kom ind stod der ca 6 stole på scenen. Musikken begyndte og hver især kom de ind og satte sig. Der var fire personer. Den første fortalte, at han havde været misbruger i mange år. De 2. havde røget hash og var blevet syg af det, men er rask nu. Den3. var hjemløs i eget hjem. den 4. blev smidt ud af sin mor og bor nu på herberg. Nu kom den 5. ind på scenen. Han var maskeret mens han sang. Han levede af at sælge hash. Den 6. hørte til ved Nordhavnen og levede at at spille casino. Til sidst fik vi lov til at stille spørgsmål. Jeg syntes det var et godt arrangement. De har alle haft det svært. Jeg føler mig heldig, at jeg ikke er faldet i deres situation. Det eneste de har til fælles er, at de alle vil have tag over hovedet og gerne vil have et arbejde.

Jeg vil vil sikkert opfordre folk til at se dette spil. Skuespillerne fortæller levende om deres historie. De fortæller på en måde, så du ikke kan undgå at føle at det er dig der ha levet noget af deres liv og nogle gange kunne jeg genkende mig selv i nogle af personerne. Jeg syntes det var interessant at få et indblik i de hjemløses liv. Jeg syntes det var vildt fedt. Det var godt lavet og godt spillet af de hjemløse. Det var også godt lavet på den måde, at de fik vækket en masse tanker hos en. Mennesket er en afgrund, man bliver svimmel, når man kigger ned. Halvdelen af unge i hjemløshed har en psykisk sygdom. Mere end en forestilling. Over halvdelen af unge hjemløse under 23 år kommer fra et,middelklassehjem, hvor hverken mor eller far har misbrug eller psykisk sygdom. Der er sket en 80% stigning i antallet af hjemløse unge de sidste fire år. Mens jeg ligger i min seng og har det rart, er nogle hjemløse der fryser. Man kommer i tanke om hvor meget man selv har. Det er vigtigt at vi unge vågner og finder ud af, at en sky ikke smager af sukker. Der er mennesker derude, der ville kunne overleve af den rest vi smider ud og det glas vand vi hælder ud i vasken. Forestillingen egnede sig perfekt for unge mennesker. Jeg lærte meget om hvordan der var for dem, at være hjemløse og om hvordan de klarede sig. Jeg vil klart anbefale denne forestilling for folk som er interesserede, for de vil sikkert synes lige så godt om den som jeg.. Jeg tænkte meget over stykket de følgende dage.

ForældreKursus Skolebarnet ( 7-14 års alderen) Lørdag den 6. februar på Kristofferskolen På kurset præsenterer vi Rudolf Steiners syn på skolebarnet som et fysisk, sjæleligt og åndeligt væsen, samt hvad det er for en udvikling, barnet gennemlever i perioden 7-14 år. Vi ser på, hvad der sker ved Rubicon-krisen (9-10 år), samt temaer som knytter sig til puberteten. Der vil være praktiske forslag til, hvordan man imødekommer skolebarnets behov i hjemmet og opdrager gennem at være en kærlig autoritet. Det praktiske foregår ud fra deltagernes spørgsmål. Arrangør: Gitte Drewes, Steiner-pædagog og familieterapeut (M: 30 68 72 85) & Heidi Hansen, antroposofisk heilpraktiker (M: 51 49 07 05) Hvornår: Lørdag den 6. februar kl. 09.30 16.00 Hvor: Kristofferskolen i Roskilde Pris: 600 kr. incl. frokost, kaffe/te og kage Tilmelding: mail til heidi@helsepraksis.dk Mere info om kurset og os: www.steiner-inspiration.dk FolkCamp Kære alle Folkcamp er afprøvet af adskillige elever her fra skolen med stor succes. Mange kommer igen år efter år. Hvis I vil vide mere, er I velkomne til at kontakte Pernille Landing Lund, klasselærer i 2. klasse.

Kalenderen Januar Fredag d. 22. Nytårskoncert i Herlev Medborgerhus kl. 17.00-19.00 Tirsdag d. 26. 11. klasse forældremøde kl. 18.30 Torsdag d. 28. MISO kl. 19.00 Februar Mandag d. 1. Voksenkor kl. 19.00 Fredag d. 5. Fastelavn i Brombærhuset Mandag d. 8. 8. klasse forældremøde kl. 19.00 Torsdag d. 11. MISO-orkester kl. 19.00 Fredag d. 12. Fastelavn på skolen Uge 7 d. 15. d. 19. Vinterferie Torsdag d. 25. MISO-orkester kl. 19.00 Mandag d. 29. Voksenkor kl. 19.00 Marts Tirsdag d. 1. Skoleforeningsmøde kl. 19.00 Fredag d. 4. 12. klasse præsenterer årsopgaver Torsdag d. 10. MISO-orkester kl. 19.00 Lørdag d. 12. Lørdagsskole gamle elever Generalforsamling i Skoleforeningen kl. 13.00 Jobannonce Brombærhuset mangler faste tilkaldevikarer Hvis du er interesseret eller kender nogle der kunne være interesseret så kontakt Birgitte på telefon: 29 28 65 28 eller sende en mail til brombaerhuset2010@gmail.com.