PAS PÅ ALBERT OG ROSE I TRAFIKKEN. Opgaver til dig og dine forældre

Relaterede dokumenter
PAS PÅ. Opgaver til dig og dine forældre

PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN. Opgaver til dig og dine forældre

Pas på de små i trafikken

PAS PÅ DE SMÅ I TRAFIKKEN. Opgaver til dig og dine forældre

Lær om trafik. Opgaver til dig. Navn Klasse

Opgave 1. Hej, vi hedder Albert og Rose. Vi bor i det gule hus. I dag skal vi gå i skole. Hjælp os med at finde den sikreste vej.

Hvad gør du, når du møder en lastbil? Både når du går, og når du cykler? Hvordan skal din cykelhjelm sidde? Er din cykel nu også helt lovlig?

Klar til skolestart. Træn trafik med dit barn

Skoledagen starter allerede. På vej til skole. Gode råd. En god tommelfingerregel. at børn først kan overskue trafikken omkring årsalderen

På vej til skole På vej til skole Side 1

Baby i trafikken. Baby i trafikken Side 3

Hjælp os på vej! Færdselssikkerhedsrådet for Bornholm

10 gode råd om færdsel

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation

Foden på egen pedal Foden på egen pedal Side 1

Trafikken i og omkring skolen De voksne som gode rollemodeller

I Skodborg Børnecenter bestræber vi os på, at alle børn i centret får de bedste betingelser for at kunne færdes sikkert i trafikken.

CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN. i børnehusene

CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN. i børnehusene

Sorø Kommune. Ventemøllegården. Vejledning i Trafik

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN. på skolerne

Hvorfor kan jeg ikke bare køre mit barn frem og tilbage? Kære forældre. Cyklisternes By og Fyns Politi KOM SIKKERT TIL SKOLE MED DEN NYE MOBIL APP

Færdselsundervisning for tosprogede

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar

Elevopgaver. Nogle opgaver er tværgående, andre knytter sig direkte til læsebogens sider og kan løses med hjælp derfra.

Minihjelm, lærervejledning klasse

Gør dit barns skolevej sikker - til fods eller på cykel. Tegn skolevejen Træn ruten Kend reglerne

KNALLERT - SIKKERT AF STED

TRAFIKPOLITIK I DAGINSTITUTIONER I SYD- OG SØNDERJYLLANDS POLITIKREDS ANDERS HØRKJÆR PEDERSEN INGENIØR TEAM PLAN, BYG OG TRAFIK TØNDER KOMMUNE

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

På cykeltur med klassen. Lærervejledning

Trafikpolitik for Haldum-Hinnerup Skolen

Små passagerer på cyklen

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole

13. december (3-4år)

Skolevejsanalyse Hjørring Kommune Samlet rapport Fri- og privatskoler

foden på egen pedal for første gang

Trafikpolitik for Marienhoffskolen

Færdselsundervisning for tosprogede i modtagerklasser

Trafikpolitik for Voldumegnens Friskole

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Nordre Skole

Børn i bilen Børn i bilen Side 1

Børn i bilen Børn i bilen Side 1

Trafikpolitik for Herskind skole & børnehus

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

Brøker - forbind par. 8-9 år. Forbind par. Sæt pile mellem cirklerne med brøker og linjen med tal. Farv felterne i cirklerne, så de passer til linjen.

Solsikkens trafikpolitik

Færdselsloven gælder for alle også for dig. Ved at følge loven signalerer du ansvarlighed over for dine kunder og dine medtrafikanter.

Kom sikkert og trygt rundt i trafikken

Inspirationshæfte om trafik

Spørgeskema til ansøger (Børnebil)

Alminde-Viuf Fællesskoles trafikpolitik 2011.

Trafikpolitik. Toftlund Distriktsskole

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole

Cykel og gå mere til skole

Trafikpolitik for Ødsted Skole Indhold:

Reglen med cykelhjelm er indført af politiet og kommunen. Hvis I ikke ønsker at køre med cykelhjelm kan I ikke deltage i den praktiske prøve.

Trafikpolitik Ulsted Skole

Nordstjerneskolens trafikpolitik

Hils på Villads fra Valby

Skolevejsanalyse 2013 Friskolen i Thorlund

Trafikpolitik for. Rådet for Sikker Trafik har erfaring med, at trafikpolitik på skolerne er et godt værktøj til at skabe mere sikker trafik.

Vejledning til internetbaseret skolevejsanalyse

Navn Skole By. Når datofristen er passeret, får læreren besked om, hvilke hold, der kan komme med til Flensborg.

Vinding Skoles Trafikpolitik

5. klassernes cykeldag fredag den 12. juni 2015

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen

Når man kører på skateboard i trafikken, skal man køre på - Vejen - Cykelstien - Fortovet - Det er ikke tilladt at køre på skateboard i trafikken

Gåprøve i 0-1.klasse

Danske unge har i høj grad fravalgt at bruge cykelhjelm. Især i aldersgruppen år står

Lærerguide. Lær om trafikken med Brumbassen

Trafikpolitik. Askov-Malt Skole

Små passagerer på cyklen

Trafikpolitik ved Bogense Skole

Hellerup Skoles trafikpolitik

Layout Svendborg. Layout Svendborg. Layout Svendborg

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole

e s ly a n a js e v le HJØRRING KOMMUNE o k S

Små passagerer på cyklen

Minihjelm, lærervejledning klasse

Trafikpolitik - Stauning Skole og børnehus

Vejrup skoles trafikpolitik

Børnehaven Svalehusets trafikpolitik

Velkommen til Snowy s verden

Trafikpolitik på Torslev Skole

Trafikpolitik for Firkløverskolen Give

Færdsel og Førstehjælp på Taarbæk Skole

Der er sket en ulykke Lærervejledning

GÅPRØVEN TRIN FOR TRIN TIL LÆREREN

Sammenlægning af skoler på Amager - Trafikale forhold

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole

Trafikpolitik Dueholmskolen

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Sdr. Vissing Skole. Februar Tillægsrapport

Historien om ulykken. Ulykke på ringvejen OPGAVE 2A

Typiske ulykker med ældre bilister

Trafikpolitik Herstedøster Skole

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Generelt for hele distriktet

Transkript:

ALBERT OG ROSE I Opgaver til dig og dine forældre

Her ser du Albert og Rose. De er begge 6 år og lige begyndt i skole. Albert går med sin mor i hånden, og Rose følges med sin far. De har trænet skolevejen mange gange sammen med deres mor og far. Men der er stadig meget, de ikke er helt sikre på i trafikken. Kan du hjælpe dem? Ud for svarmulighederne står et bogstav. Skriv bogstavet for det rigtige svar på linjen under hver opgave. Klassekonkurrence: Når I har løst alle 8 opgaver, samler I bog - staverne på bagsiden af hæftet, så de danner et ord. Bogstaverne skal skrives i samme rækkefølge som opgaverne. Når alle i din klasse har løst opgaverne, tilmelder din lærer klassen til en konkurrence. Så har klassen chancen for at være blandt de heldige, der vinder.000 kr. til klassekassen. Fristen for at deltage i konkurrencen er d. 5. september 00, og tilmeldingen sker på www.sikkertrafik.dk/skolestart. Opgave I dag går Albert og Rose til skole. Hjælp dem med at finde den sikreste vej. L S M P På Albert og Roses sikreste vej til skole kom de forbi bogstavet Hvis dit barn går til skole Den sikreste skolevej er ikke nødvendigvis den korteste vej. Vælg en rute, hvor I skal krydse vejen færrest gange. Træn turen mange gange og aftal nogle regler, som er lette at huske for dit barn.

Opgave For det meste går Albert og Rose til skole. De har øvet en helt bestemt rute mange gange sammen med deres far og mor. Et sted skal de krydse en vej. Hvad skal de især se efter, før de går over vejen? Sæt kryds J K L Isbutikken Bilen Hunden Bogstavet ud for det rigtige svar er Du må gerne farve tegningen i nogle flotte farver. Hvis dit barn går til skole Børn har svært ved at bedømme afstand og hastighed. Aftal derfor en sikkerhedszone med dit barn. Sikkerhedszonen kan være mellem to punkter på vejen fx en butik og et hus længere nede ad vejen. Aftal med dit barn, at det først må krydse vejen, når der ingen biler er i sikkerhedszonen.

Opgave Nogle gange bliver Albert og Rose kørt til skole i bil. Alberts far sætter dem af ved skolen, inden han kører på arbejde. For at sidde på bilens almindelige sæde uden autostol eller selepude skal man være mindst 5 cm høj. Her er Rose, Albert og Roses storesøster. Hvem af dem må sidde på bilens almindelige sæde? Sæt kryds. 50 45 40 5 0 5 0 5 0 05 00 95 90 85 80 75 70 65 60 55 50 45 40 5 0 5 0 5 0 5 Bogstavet ud for det rigtige svar er N O P Når du kører dit barn i bil Børn under 5 cm må ikke sidde på bilens almindelige sæde. De skal bruge barnestol eller selepude. Tænk på dit barns sikkerhed og tænk på, at du risikerer at få et klip i kørekortet, hvis dit barn ikke sidder korrekt fastspændt i godkendt sikkerhedsudstyr.

Opgave 4 Her sidder Albert og Rose på bagsædet af Alberts fars bil. En af tegningerne er forskellig fra de andre. Sæt kryds ved den. I n J n K n L n Mn Nn Hvilket bogstav er der ud for den tegning, der er forskellig fra de andre? Hvad er der galt på tegningen? I DE SMÅEN K TRAFIK Når du kører dit barn i bil De fleste skoler har regler for, hvor børn i bil skal sættes af. Følg disse regler, så er du med til at gøre skolevejen mere sikker både for dit eget barn og andre børn i trafikken. Lær dit barn, at det altid skal stige ud af bilen i den side, der vender ind mod fortovet.

Opgave 5 Albert og Rose elsker at cykle. De bor heldigvis et sted uden ret meget trafik. Derfor kan de øve sig, næsten alt det de vil. Roses mor har fri hver fredag, så den dag har de gjort til cykledag. Albert og Rose ved, hvad der skal være på en cykel, for at den er i orden. Ved du også det? Der mangler nogle ting på den røde cykel. Sæt en streg hen til det sted, hvor de skal være. B C Om cykelhjelme Når hageremmen er spændt rigtigt, er der plads til en pegefinger og langfinger mellem hage og rem. Hjelmen skal sidde fast og lige på hovedet. Og husk: Hvis hjelmen har fået et hårdt slag, skal den skiftes ud. D A E F Hvilket bogstav står ud for den ting, der ikke har noget med en cykel at gøre? Det skulle have været en refleks. Ved du, hvilken farve den skal have? Dit barn kan ikke cykle alene Børn under 0 år er ikke gamle nok til at cykle alene på trafikfarlige strækninger, fordi de endnu ikke kan bedømme afstand og hastighed. Vent derfor til den rigtige alder og husk cykelhjelmen. Svar: Refleksen skal være hvid.

Opgave 6 Inden Albert og Rose cykler af sted, skal de huske cykelhjelmen. Og de skal sørge for, at den er i orden og sidder rigtigt. Sæt kryds ved den hjelm, der sidder rigtigt. V X Y Hvilket bogstav står ud for den hjelm, der sidder rigtigt? Opgave 7 BI UGLE SNEGL SLANGE ELEFANT NÆSEHORN 4 5 6 Skriv det bogstav, som dyr nummer 5 begynder med, her: Hvis dit barn skal med bussen i skole Lær dit barn at passe særligt på, når det stiger på og af bussen især hvis busstoppestedet er lige ved en cykelsti. Hvis barnet skal krydse vejen ved stoppestedet, må det aldrig ske foran bussen der kan være blinde vinkler, hvor chaufføren ikke kan se barnet. Vis, at man skal vente, til bussen er kørt, og barnet kan se hele vejen.

Opgave 8 Hvad forestiller tegningen? H En ringeklokke? I En cykellygte? J En cykelhjelm? 4 Farvelæg således: = sort, = rød, =grøn, 4=grå Skriv bogstavet på det rigtige svar her Når du har løst alle opgaverne sammen med din mor, far eller din klasse, skriver du alle bogstaverne her: Navn: Klasse: Kommunerne i Danmark