Husk altid at skrive alle arbejdstimer, også ulønnede, samt timer med selvstændig virksomhed, ferie og sygdom på dagpengekortet.



Relaterede dokumenter
Vejledning om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet

FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB

SUPPLERENDE DAGPENGE - ved arbejde på nedsat tid

Byggefagenes A-kasse ************ Værd at vide Praktiske oplysninger om A-kasseregler i forbindelse med ledighed. 2015

F O A s A K A S S E. Dagpenge når du arbejder på nedsat tid

Ledighedserklæring - for nyuddannede og værnepligtige

Postnr. By Telefonnr. Adresse Postnr. By. Årsag til arbejdsophør?

Bibeskæftigelse som selvstændig og dagpenge

NYE REGLER HVORDAN OG HVORNÅR KOMMER DE NYE REGLER TIL AT VIRKE FOR DIG? FÅ ET OVERBLIK OVER SYGEDAGPENGESYSTEMET SYGEDAGPENGE- FRA 1.

Det skal I vide, når I planlægger jeres barsel

Din guide til dagpengesystemet

Selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse

Kelly-koncernen har hovedsæde i Troy, Michigan i USA og har siden opstarten i 1946 udviklet sig til en dynamisk virksomhed med kontorer verden over.

Når et medlem melder sig syg. nye muligheder og pligter for a-kasser Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2010

1. Indledning. 2. Den fleksible efterløn. Information fra Byggefagenes A-kasse om Fleksibel efterløn

Om Arbejde som honorarmodtager, freelancer, konsulent m.fl.

sådan gør du... [meld dig ledig]

VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN

Ny efterløn regler og eksempler

Når dit barns sag skal behandles i Børn- og Ungeudvalget

[jobsøgende] sådan gør du... [opret jobagent]

OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt?

Arbejde i Norge. Muligheder at søge job i Norge med danske dagpenge. Hvordan med a-kasse, mens man arbejder i Norge?

Lær at tackle jobsøgningsstress 2!

Kom godt i gang som selvstændig

Kom godt i gang som selvstændig

sådan gør du... [opret dit CV]

Den fleksible efterløn. for dig, der er født før 1. januar 1956

02 PLS vejleder om: 2. PRAKTIKPERIODE. - den pædagogiske institution

Tillægsforsikring ved arbejdsløshed

Transkript:

1 Vejledning om dine rettigheder og pligter som ledig Denne vejledning beskriver dine generelle rettigheder og pligter som ledig. Som ledig skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet, men der er flere andre ting, du skal være opmærksom på. Du skal indtaste dit dagpengekort Du udfylder og sender dit dagpengekort på nettet. Det gør du ved at bruge Den Digitale A-kasse. Vi skal have dine dagpengekort i a-kassen senest 3 måneder efter udbetalingsperiodens udløb. Hvis du indsender kortene for sent, kan du miste dagpengene for den pågældende periode. Husk altid at skrive alle arbejdstimer, også ulønnede, samt timer med selvstændig virksomhed, ferie og sygdom på dagpengekortet. Deltidsarbejde og supplerende dagpenge Hvis du får arbejde på nedsat tid, og du har et opsigelsesvarsel over for din arbejdsgiver, har du kun ret til supplerende dagpenge, hvis arbejdsgiveren giver dig en frigørelsesattest. Denne frigørelsesattest skal du sende til a-kassen så hurtigt som muligt og senest 5 uger efter, du er begyndt på deltidsarbejdet. Du kan højst få supplerende dagpenge i 30 uger inden for en periode på 104 uger. Og du skal fortsat stå til rådighed for formidlet arbejde og søge fuldtidsarbejde, mens du får supplerende dagpenge. Kontakt altid a-kassen, hvis du får deltidsarbejde. Du har pligt til at møde op, når du bliver indkaldt til samtale Du kan blive indkaldt til møde med dags varsel af a-kassen, jobcentret eller anden aktør. Hvis du ikke møder frem, kan det få alvorlige konsekvenser for dine dagpenge. Karantæne ved selvforskyldt ledighed Hvis du selv er skyld i, at du er blevet ledig, får du en karantæne. Hvis du for eksempel selv siger op, og du ikke har en gyldig grund, er du selvforskyldt ledig og får en karantæne på 3 uger. Hvis du 2 gange inden for 12 måneder bliver selvforskyldt ledig, mister du retten til dagpenge, indtil du har arbejdet 300 timer inden for 3 måneder, hvis du er månedslønnet. Er du uge- eller 14-dages lønnet, skal du have arbejdet 276 timer inden for 12 uger. Arbejdstimerne skal være indberettet til SKATs Indkomstregister af din arbejdsgiver.

2 Rådighedssamtale Efter 3 måneders ledighed vil du blive indkaldt til en rådighedssamtale, der er en personlig, individuel samtale, der tager udgangspunkt i din Plan for jobsøgning (læs mere om denne senere). Vi taler om dine jobmuligheder og ønsker, herunder kurser, aktivering mv. Og samtidig skal vi tjekke, at du mellem hver samtale har været aktivt arbejdssøgende til fuldtidsarbejde. Desuden skal vi foretage en vurdering af, om du er til rådighed for arbejdsmarkedet. Du har ret til selvvalgt uddannelse Som ledig har du ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse, når du har været ledig i 4 måneder. Uddannelsen skal være afsluttet, inden du har været ledig i 13 måneder. Hvis du er under 25 år, skal de 6 ugers uddannelse være afsluttet, inden du har været ledig i 10 måneder. Du har pligt til at deltage i aktivering og andre tilbud Jobcentret (evt. anden aktør) har mulighed for at tilbyde dig aktivering og andre tilbud. Det kan have alvorlige konsekvenser for din ret til dagpenge, hvis du afslår et tilbud, så kontakt os altid, hvis du ikke ønsker at benytte dig af et tilbud. Ved sygdom kan du få sygedagpenge Du skal melde dig syg på første sygedag. Det gør du på Min side på jobnet.dk, og så får a-kassen automatisk besked. Mens du er syg, får du udbetalt sygedagpenge af kommunen. Når du bliver rask igen, raskmelder du dig igen på Min side på jobnet.dk. Når du bliver rask, skal du desuden udfylde en Erklæring om tilmelding, som du finder ved at åbne ledighedserklæringen i Den Digitale A-kasse og herefter vælge punktet Sygdom, barsel eller kortere afmelding af Jobnet uden at have været i arbejde. Når du skal holde ferie Husk, at du skal meddele ferie på Min side på jobnet.dk. Det skal ske mindst 14 dage før ferien. Holder du ferie med feriedagpenge, skal du søge om feriedagpenge senest den dag, ferien starter. Du er nemlig først berettiget til feriedagpenge, når vi har modtaget din ansøgning. Husk at skrive Ferie på dit dagpengekort.

3 Individuelle forhold så spørg! Denne vejledning beskriver de generelle regler, der gælder for alle ledige. Har du brug for individuel vejledning hvis du fx driver selvstændig virksomhed så ring til vores Kontaktcenter eller henvend dig i din afdeling. Husk, at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.