KENDELSE. Afsagt den 21. maj Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF FC København, afviklet 14. april 2019

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe

DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere

DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere.

KENDELSE. Afsagt den 09. juli Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Brøndby IF FC Midtjylland, afviklet 17. maj 2019

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2019.

NY FODBOLDLOV ÆNDRINGER OG PRÆCISERINGER EN DEL AF NOGET STØRRE

INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018

Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). For U10 og yngre spilles på tværs af håndboldbane

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010

1 spiller over midten. Målmand må tage bold med hænder

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto

DBU Lolland-Falster. Spilleregler m. v.

Hvilket af nedenstående kriterier indgår IKKE i vurderingen af en mulig 'bremse et lovende angreb'-forseelse?

Praktik og retningslinjer. KFD s breddedommere

Reglement for kommunemesterskab i Slagelse 2018

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den Side 1 af 5

Spilleregler for indefodbold

Kampleder 7- og11 mands

Stoholm Håndbold og Frederikshavn FI Pr. mail

Kamp nr DD Roskilde Håndbold TMS Ringsted spillet 19. november 2016 i Roskilde Hallerne

Hobro IK Fodbold inviterer til FYRKAT CUP 2015

Ændringer i fodboldloven 2019/2020

KENDELSE. Afsagt den 1. august Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Befordringsgodtgørelse til amatørspillere Odder IGF Fodbold

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2018.

Below water no one can hear you scream...

Der er 11 spillere på en fodboldbane. De fordeles i målet, i forsvaret, på midtbanen og i angrebet. Spillernes rolle.

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen

Målet med disciplinærbestemmelserne er, at DBTU lægger sig så tæt som muligt på de regler, der er vedtaget af det internationale forbund; ITTF.

Kære 8 mands dommer til Kronborg Cup.

Dansk Håndbold Forbund

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag.

Præsentation nye regler 2016

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9.

KENDELSE. Afsagt den 10. september Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. FC København Brøndby IF, afviklet 12. august 2018

Spilleregler for DAI Indefodbold Til små mål og med bander

DBU JYLLAND INDEFODBOLD. SPILLEREGLER (udsnit) - små mål 2013/2014

DBU Lolland-Falsters retningslinjer for Futsal,

Reglement for DGI Midt- og Vestsjælland - indendørs julestævne 2017

SPILLEREGLER Smurfit Kappa Cup Juleturneringen - små mål (håndbold mål)

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

KFD Teorimesterskab 2013

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

BSF FAIRPLAY FODBOLD FITNESS STÆVNE

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF)

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

KENDELSE. afsagt den 3. oktober Fodboldens Appelinstans. i sagen. F.C. København

Der må ikke skrives på opgavearket. Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

Reglement for DGI Midt- og Vestsjælland Indendørs fodbold 2017/2018

Hvad er betingelserne for at måtte spærre en modspiller vejen til bolden med kroppen?

Turneringsregler til Firmaidræt Open i fodbold - udefodbold

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

Spørgsmål og svar samt orientering.

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

DM i Fodboldloven Ja, hvis de ikke har brugt tre udskiftningsspillere allerede

BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på?

Der må ikke skrives på opgavearket

Regeltest distriktsforbund, region og kredse august Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug

TEMA. Dennis T.L. Jensen, træner for AGF/Viby U-19 Drenge Mesterrække

Time Out. Diskvalifikation af RØD 7 og nyt opgiverkast.

DIF s APPELINSTANS KENDELSE

DBUs repræsentantskabsmøde Lørdag den 28. februar Ad dagsordenens pkt. 4: Indkomne forslag

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER gældende fra 1. januar 2009

14. samt januar

Rækker Mølle har indgivet protest ved protestskema dateret den 16. november 2014 og har anført følgende:

Udviklervejledning. Udvikleren skal passe på ikke at være for flink, men udfordre dommeren.

Futsal i DGI. Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information

Snooker regler. Den Danske Billard Union's spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til gældende internationale regler.

Fodboldloven. 56. udgave 2005/2006 Udgivet af Dansk Boldspil-Union

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Katja Høegh, Jørgen Egholm) 6. marts 2012

Svar (regel) Spørgsmål

Prak9ske lovændringer 2016/2017

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH

Vikinge Cup 2016 EFTERÅR. Program FFB Vikinge Cup 2016 EFTERÅR

Sagsforløb kendelse og. præmisser. Sag Appellanten mod. Dansk Automobil Sports Union Banesportsudvalget

Reglement for DGI Midt- og Vestsjælland Indendørs fodbold 2018/2019

Stævneprogram. Søndag den 13. januar Rødovre Hallen Rødovre Parkvej Rødovre

Skjern Håndbold og HC Midtjylland

DCU Ordensudvalget har den 15. april 2019 truffet følgende afgørelse

KENDELSE. Protest i kampen mellem København Badminton Klub og Odense Badminton Klub indgivet af København Badminton Klub

Stævneprogram. Søndag den 27. januar Idrætshuset Gunnar Nu Hansens Plads Kbh. Ø

Danmarksmesterskabet i

Indholdsfortegnelse. FODBOLDLOVEN FOR 5-MANDS... 8 Diverse ændringer...8. DIVISIONERING Seniorer Ungdom Spillerbeskrivelser...

KENDELSE. Afsagt den 8. marts Fodboldens disciplinærinstans. i sagen. HB Køge - Brøndby IF, afviklet 29. oktober 2015

KENDELSE. afsagt den 15. december Fodboldens disciplinærinstans. i de forende sager. Nudi Ghelam og Frederik Nørrestrand

I NUGF Viborg spiller vi sammen

Spilleregler for 3-mands fodbold

KENDELSE. Afsagt den 8. oktober Fodboldens Disciplinærinstans. i sagen. Udbetaling af skattefri befordringsgodtgørelse til amatørspillere B1909

Kendelse Afsagt den 22. august 2016

Transkript:

KENDELSE Afsagt den 20. oktober 2017 af Fodboldens Disciplinærinstans i sagen Dino Mikanovic, AGF SAGEN I ALKA Superligakampen mandag den 16. oktober 2017 mellem AGF og Lyngby BK blev AGF s Dino Mikanovic i pausen tildelt sin anden advarsel for usportslig opførsel, jf. Fodboldlovens 12. Efterfølgende har AGF den 17. oktober 2017 nedlagt protest med opsættende virkning mod den samlede afvikling af kampen, det andet gule kort til Dino Mikanovic samt dommerens håndtering af hele forløbet med krav om, at 2. halvleg spilles om. PROTEST FRA AGF AGF har nedlagt følgende protest: AGF nedlægger herved protest med opsættende virkning over den samlede afvikling af Alka Superligaopgøret AGF-Lyngby den 16. oktober 2017, det andet gule kort til AGF-spiller Dino Mikanovic samt dommerens håndtering af hele forløbet med krav om, at 2. halvleg spilles om på sportslig fair vis, da de overnævnte forhold samlet set havde afgørende betydning for kampens resultat. I første halvlegs tillægstid får AGF-spiller Dino Mikanovic et gult kort for film (B1). Umiddelbart efter første halvlegs afslutning (klokken 19.47) viser tv-billederne (bilag 1), at Dino Mikanovic går fra banen i dialog med Lyngbys Oliver Lund, som var involveret i førnævnte gule kort til Dino Mikanovic, og de to spillere udviser flot sportsmanship, da de til slut ses omfavne hinanden og give hinanden high-five. På vej ud fra banen vælger Dino Mikanovic at benytte passagen mellem 4.-dommerens boks og Lyngbys spillerboks, hvor Lyngby har valgt at opstille fire lette plaststole, der normalt opstilles på den anden side af spillerboksen (til højre for boksen set fra hovedtribunen). De fire plaststole hvoraf to står uden for det tekniske område, som det ellers er 4.-dommerens opgave at håndhæve, at det ikke sker optager så megen plads, at de spærrer den normalt frie passage, og Dino Mikanovic skubber med hånden til en af fire lette plaststole. Ved skubbet på denne ene stol vælter de tre andre plaststole, blandt andet fordi en af stolene står tæt på kanten til trappetrinene ned til 4.- dommerens boks. Denne hændelse medfører overhovedet ingen reaktion fra hverken dommertrioen, der er på vej ud ad banen, eller 4.-dommeren, der tydeligt på billederne (bilag 2) ses kigge i andre retninger. Klokken 20.01 altså 14 minutter efter første halvlegs afslutning kommer dommertrioen ned i spillertunnellen, og dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen møder her AGF s fysiske træner Peter Sand og beder ham om at hente cheftræner David Nielsen, anfører Pierre Kanstrup og Dino Mikanovic ud af omklædningsrummet, da han skal tale med dem. David Nielsen, Pierre Kanstrup, Dino Mikanovic og Peter Sand bliver derpå af Mads-Kristoffer Kristoffersen informeret om, at 4.-dommeren Jørgen Burchhardt har gjort ham opmærksom på, at Dino Mikanovic har sparket til stolene, og at han derfor må give ham det 2. gule kort og dermed en udvisning. Mads-Kristoffer Kristoffersen viser dog ikke på noget tidspunkt fysisk Dino Mikanovic hverken det 2. gule kort eller det røde kort, hvilket ellers er påkrævet jf. 5 i Fodboldloven:

Dommeren har myndighed til at vise gule og røde kort, samt hvor turneringsreglerne tillader det, midlertidigt udvise en spiller, fra han træder ind på banen ved kampens begyndelse og indtil kampens afslutning (indbefattet pausen, forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence). Og endvidere 12 under følgestraffe: Når en spiller udvises for sin anden advarsel, skal dommeren først vise det gule og straks efter det røde kort for at tilkendegive, at der ikke er tale om en direkte udvisning. Gule og røde kort anvendes under kampen over for spillere, reserver og udskiftede spillere, men ikke over for trænere eller ledere. Før og efter kampen samt i pausen anvendes kortene i Danmark af administrative årsager over for de samme personer på strækningen mellem omklædningsrum og bane. I kampresumeet er dette 2. gule kort angivet som en A8: Gør sig skyldig i forseelser hvor andre end dommer og linjedommer generes. Det er uforståeligt og i øvrigt yderligere en procedurefejl, da der ingen personer er i nærheden, da stolene vælter, hvilket med al tydelighed fremgår af tv-optagelserne (bilag 1 og 2). Det 2. gule kort og dermed rødt bliver altså meddelt ikke vist 14 minutter efter første halvlegs afslutning. I pausen har AGF s træner og spillere drøftet taktikken for 2.-halvleg i forventning om at spille 11 mod 11, men 30-60 sekunder før holdet er klar til at gå ud til 2.-halvleg, får Dino Mikanovic fortalt, at han får sit andet gule kort, og hele holdets taktik for 2.-halvleg er ubrugelig. Anfører Pierre Kanstrup vælger med det samme at nedlægge protest, hvilket dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen efter kampen bekræfter overfor direktør Jacob Nielsen og sportschef Peter PC Christiansen og derfor forventeligt må fremgå af hans indberetning af forløbet. At der skal gå 14 minutter, fra episoden finder sted, til denne sanktioneres, er stærkt kritisabelt og afføder helt naturligt en række spørgsmål. Hvad sker der i dette tidsrum? Får dommerkvartetten vished om den påståede episode fra anden side og vælger på den baggrund at træffe en beslutning, som de ikke selv har været vidner til, som er faktuelt forkert, og som er på et lovmæssigt forkert grundlag. 15 minutter efter kampens afslutning er AGF s sportschef Peter Christiansen efter aftale med dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen i dommerkvartettens omklædningsrum, hvor han beder om en forklaring på det andet gule kort og håndteringen generelt. Her siger Mads-Kristoffer Kristoffersen på spørgsmålet om, hvem der ser hændelsen, at han selv fra sin vinkel ser Dino Mikanovic sparke til stolene. Og senere da dommerkvartetten er kommet op fra deres omklædningsrum - udvides denne forklaring nu til, at alle fire dommere har set, Dino Mikanovic sparke til stolene. Tv-billederne (bilag 1) viser imidlertid tydeligt, at hverken 4.-dommeren, der i øvrigt tidligere på sæsonen har vist Dino Mikanovic ud i et opgør mod Silkeborg, Mads-Kristoffer Kristoffersen eller de to linjedommere, ser episoden, endsige reagerer på den på vej ud af banen. Det er derimod Lyngbys assistenttræner Thomas Max Hansen, der går hen til 4.-dommeren og gør 4.-dommeren opmærksom på, at stolene er væltet. Det bekræfter tv-billederne, og kommunikationschef i AGF, Søren Højlund Carlsen, der står i baggrunden, kan ligeledes bevidne dette. Som det fremgår af ovennævnte, er der ikke hold i Mads-Kristoffer Kristoffersens forklaring, som også ændres flere gange i forløbet. Herudover finder AGF det direkte uacceptabelt, at dommerkvartetten skal bruge 14 minutter på at finde ud af, at der skal gives et gult kort og dermed udvisning i situationen. Denne langsommelighed havde en markant negativ indflydelse på forberedelserne til anden halvleg og dermed på kampens resultat. AGF følte sig i forvejen bortdømt i 1. halvleg på et ikke-dømt klokkeklart straffespark på AGF s Martin Spelmann, og hele forløbet tyder på, at dommerkvartetten bevidst har haft behov for at chikanere den forurettede spiller, som i slutminutterne af første halvleg, pga. flere klare fejldomme, havde flere diskussioner med dommer og linjedommer, blandt andet på grund af en klar fejldom på et hjørnespark og på grund af det førnævnte første gule kort for film. Dino Mikanovic mærkede i denne situation en tydelig kontakt, hvilket beviseligt også er korrekt (bilag 3), og kombineret med fejldommen umiddelbart forinden, følte han, at dommeren og linjedommeren havde set sig sure på ham. Samlet set gør vi gældende: At tv-billederne viser, at Dino Mikanovic ikke sparker til stolene, som ellers er begrundelsen for det

andet gule kort. At tv-billederne viser, at hverken Mads-Kristoffer Kristoffersen, 4.-dommeren eller de to linjedommere har set episoden. De kommer frem til en kendelse, de tror, de har set, men både deres egen mangelfulde forklaring, som flere gange ændres undervejs og tv-billederne, er kun med til at understøtte, at de ikke har set den faktiske hændelse. At 4.-dommeren gøres opmærksom på hændelsen og dét, han tror, er sket af Lyngbys assistenttræner og dermed kommer til at dømme på opfordring. At det andet gule kort ikke bliver korrekt givet i henhold til fodboldloven At takseringen af hændelsen til en A8 ikke er korrekt og samtidig også indikerer, at dommerkvartetteten dømmer noget, de tror de har set/er blevet gjort opmærksom på. At det er helt uhørt, at der går 14 minutter, fra episoden sker, til meddelelsen om det andet gule overbringes, og det gør, at anden halvleg ikke gennemføres på en sportslig korrekt og fair måde. At dommer Mads-Kristoffer Kristoffersens skiftende forklaring undervejs med al tydelighed viser, at hans kendelse ikke har hold i virkeligheden, men at han med hjælp fra de tre andre dommere prøver at konstruere et hændelsesforløb, som kan retfærdiggøre beslutningen vel vidende at den bygger på et forkert grundlag. På den baggrund nedlægger vi protest med opsættende virkning, og gør krav på henholdsvis at Dino Mikanovic 2. advarsel annulleres, og at 2. halvleg spilles om, da den forkerte udvisning og den kritisable håndtering af forløbet har haft betydning for kampens resultat. REDEGØRELSE FRA DOMMER MADS-KRISTOFFER KRISTOFFERSEN Dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen har været forelagt AGF s protest og havde følgende bemærkninger: Fra hans position på banen var det hans opfattelse at Dino Mikanovic sparkede til stolene i Lyngbys tekniske område, således de vælter, hvorefter Dino Mikanovic fortsætter sin gang mod omklædningsrummet. Hans fjerdedommer havde samme opfattelse af situationen, da de efterfølgende mødtes i omklædningsrummet. De TV-billeder han efter kampen fik præsenteret på sit USB-stik viser, at der intet spark var foretaget fra Dino Mikanovic, men at stolene i det tekniske område blev væltet med et kraftigt puf. For ham er det dog underordnet om stolene er væltet grundet spark eller puf, da forseelsen isoleret set er at gøre sig skyldig i usportslig opførsel, hvorfor han fastholder den anden advarsel og dermed også udvisningen. Det er korrekt, at han hverken viser det gule eller røde kort over for Dino Mikanovic i pausen for netop ikke at overdramatisere og optrappe situationen yderligere. Han fortæller Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup og David Nielsen, at Dino Mikanovic får sin anden advarsel og dermed udvisning, da han står med disse tre personer ude foran døren til AGF s omklædningsrum. Kortene er primært for at signalere altså at give en servicemeddelelse. Dog skal en spiller stadigvæk advares eller udvises hvis han begår en af de forseelser, der er nævnt på side 52 og side 54 i Fodboldloven i casen her; gøre sig skyldig i usportslig opførsel. Teknisk set kunne han have glemt kortene derhjemme eller i omklædningsrummet og hvad så. Det fritager ikke for at tildelingen kan ske mundtligt. Dette er han også sikker på at DBU s Fodboldlovgruppe kan verificere, hvis der måtte være behov for det. Det er korrekt, at Pierre Kanstrup straks efter udvisningen nedlagde protest imod denne, hvilket også blev gentaget over for fjerdedommeren i løbet af 2. halvleg af AGF s holdleder. DISCIPLINÆRINSTANSENS BEMÆRKNINGER Jens Hjortskov, Jakob Berger Nielsen, Jesper Hansen, Stig Pedersen, Stephan Schors, og Steven Lustü har deltaget i sagens behandling. Disciplinærinstansen bemærker indledningsvis, at det er ubestridt, at AGF s anfører er gået korrekt frem efter Turneringspropositionerne for Herre-DM 28.1 ved umiddelbart efter kendelsens afsigelse at have protesteret over for Mads-Kristoffer Kristoffersen ligesom AGF skriftligt inden for den i bestemmelsen anførte 2-dages frist efter kampens afvikling har foretaget indberetningen til DBU om sagen og protesten samt indbetalt klagegebyr. Det fremgår af propositionernes 28.2, at bliver administrator bekendt med, at en dommer under en kamp har gjort en urigtig anvendelse af de i 22.1 nævnte spilleregler, der har fået direkte indflydelse på kampens resultat,

træffer Fodboldens Disciplinærinstans, uanset om der er nedlagt protest i overensstemmelse med 28.1 eller ej, de afgørelser og foranstaltninger, som må anses for nødvendige. Det fremgår således af propositionernes 28.1-28.2, at det er en betingelse for at, Fodboldens disciplinærinstans kan træffe afgørelse vedrørende en modtagen protest, at der er gjort urigtig anvendelse af Fodboldloven med tillæg, og at den urigtige anvendelse har fået direkte indflydelse på kampens resultat. Desuden fremgår det af de disciplinære bestemmelsers paragraf 1h, at en klub senest 24 timer efter kampens afslutning kan fremkomme med bemærkninger til en advarsel/udvisning af en spiller. De disciplinære bestemmelsers paragraf 1i, nr. 1), d., giver i så fald Fodboldens Disciplinærinstans mulighed for at forhøje eller nedsætte karantænepoint for en forseelse, der medfører advarsel eller udvisning. Den samlede afvikling af kampen Dommerens håndtering af hele forløbet: Tidsforløbet på ca. 14 minutter Ifølge Fodboldlovens 5 håndhæver dommeren spillets love. Af Fodboldlovens 12, under afsnittet om Standsning af en igangsættelse for at vise et kort, fremgår, at når dommeren har bestemt sig for at tildele en advarsel eller udvisning, må spillet ikke genoptages, før straffen er blevet tildelt. Det følger heraf, at dommeren blot skal tildele advarslen eller udvisningen inden spillet genoptages. Endvidere fremgår det af Fodboldlovens 5 om reglerne for en dommers afgørelser, at; Hvis spillet er genoptaget, halvlegen eller kampen fløjtet og dommeren har forladt banen, kan han ikke ændre sin kendelse, hvis han indser, at den er forkert eller får oplysninger herom fra et andet medlem af dommerteamet. Dette bekræfter dommerens generelle ret til at træffe afgørelse indtil spillet genoptages. Fodboldens Disciplinærinstans vurderer på denne baggrund, at det ikke er strid med Fodboldloven, at der går ca. 14 minutter fra hændelsen, der udløser Dino Mikanovic s anden advarsel, til advarslen tildeles. Der foreligger således ikke en urigtig anvendelse af Fodboldloven med tillæg, hvilket er en betingelse for at bringe 28.2 i anvendelse. Af denne grund er det ufornødent at tage stilling til, om tidsforløbet på ca. 14 minutter har fået direkte indflydelse på kampens resultat. Manglende visning af kort Ifølge Fodboldlovens 12, under afsnittet om Forseelser, som skal straffes med advarsel, fremgår bl.a., at en spiller skal advares, hvis han gør sig skyldig i usportslig opførsel. Af Fodboldlovens afsnit om Internationale fortolkninger og danske afgørelse, 12, fremgår om den situation, hvor en spiller udvises for sin anden advarsel; Når en spiller udvises for sin anden advarsel, skal dommeren først vise det gule og straks efter det røde kort for at tilkendegive, at der ikke er tale om en direkte udvisning. Fodboldens Disciplinærinstans anser denne bestemmelse som værende en procesbeskrivelse for at sikre sondringen mellem et rødt kort som følge af to gule kort og et direkte rødt kort, og således ikke en gyldighedsbestemmelse. Dette bekræftes ved, at Fodboldlovens 12, under afsnittet om Følgestraffe, siger, at det gule kort anvendes til at signalere, at en spiller, reserve eller udskiftet spiller er blevet advaret. Fodboldens Disciplinærinstans vurderer på baggrund heraf, at dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen skulle have vist Dino Mikanovic først det gule kort og straks efter det røde kort for at sikre den korrekte proces, men dog ikke at dette er en betingelse for, at udvisningen af Dino Mikanovic er at anse som gyldigt tildelt. Fodboldens Disciplinærinstans anser derfor tildelingen af den anden advarsel som værende gyldigt tildelt i henhold til Fodboldloven, men at Fodboldlovens procesbeskrivelse for tildelingen af et rødt kort som følge af to gule kort ikke er overholdt. Betingelsen for at bringe Turneringspropositionerne for Herre-DM 28.2 i anvendelse om, at der skal være sket en urigtig anvendelse af Fodboldloven er derfor opfyldt, dog uden at den anden advarsel og den deraf følgende udvisning på denne baggrund er at anse som ugyldig.

Eftersom den anden advarsel og den deraf følgende udvisningen er gyldigt tildelt vurderer disciplinærinstansen ikke, at manglende overholdelse af procesbeskrivelsen i Fodboldloven har haft direkte indflydelse på kampens resultat, hvilket er en betingelse for at bringe 28.2 i anvendelse. AGF s krav om, at anden halvleg spilles om afvises derfor. Annullation af Dino Mikanovic 2. advarsel - Nedsættelse af karantænepoint: Disciplinærinstansen finder det ikke relevant at tage Disciplinære bestemmelsers paragraf 1i, nr. 1), d., i anvendelse i forbindelse med tildelingen af den anden advarsel til Dino Mikanovic, idet kampens dommer efter forelagt dokumentation ikke har ændret sin vurdering af, at Dino Mikanovic har gjort sig skyldig i usportslig opførsel. AGF s begæring om opsættende virkning tages som følge heraf ikke til følge. AGF s påstand om omspil af anden halvleg afvises. **** Fodboldens Disciplinærinstans afsiger herefter følgende KENDELSE Advarslen og deraf følgende karantænepoint til Dino Mikanovic fastholdes. Kendelsen er endelig, jf. DBUs Love 30.7. Brøndby, den 20. oktober 2017 På Fodboldens Disciplinærinstans vegne Michael Andersen