Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenteret Baunehøj

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenteret Baunehøj"

Transkript

1 Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenteret Baunehøj September oktober 2017

2 Mærkedage Fødselsdag: September: Birte Arbøll, Kaj Hansen, Ellen Hærvig, Inger Porsager, Esther Svane. Oktober: Mette Gelberg.

3 Fra Aages kramkiste Juni og juli er gået på lykke og fromme, Og august er halvvejs forbi, Desværre vil sommeren slet ikke komme; Måske er den gået i hi. For her har det regnet og regnet og regnet, På sol er der slet ingen tegn. I Danmark er sommeren slet ikke egnet Til den store mængde regn. Man burde flygte til fremmede lande, Måske blive Fransk eller Spansk. Hus os er man tvunget til at træde vande Fordi man desværre er dansk. Hvis bare vejrguderne var med på en lytter så kunne han sikkert forstå. At vejrmæssigt har vi squ brug for en bytter Så himlen igen bliver blå. Vejrguderne gav os en lunefuld sommer, Og nu er den næsten forbi, Men sådan en sommer, der går før den kommer, Er simpelt bedrageri. Så gudernes skalten og valten med vejret Har gjort mig til vejr ateist. Så hellere tror jeg på Maren i kæret For hun lover godt vejr til sidst.

4 Nyt fra Aktivitetscenteret Når I modtager dette blad er det blevet september. Vi kan da håbe på en dejlig varm og solrig måned som kan kompensere for den regnfulde sommer og at det kommer til at passe, at septembers himmel er så blå. Der vil ikke være planlagte udflugter i efteråret, men vi kan tage på spontane udflugter når der er nok personale til stede og bussen er ledig. Ellers må vi finde på noget indendørs, der afviger fra hverdagen.

5 Aktuelle historier "Ferie, ferie, ferie, slap nu af, du har fri, og syng en glad melodi." Mange skoleelever har skrålet med på disse strofer med sommerfugle i maven over den forestående ferie. Og i disse dage kan skoleelever se frem til en uges efterårshygge med kastanjedyr og svampeplukning og "se, far har lavet varm kakao", og hvad forældre ellers finder på for at aktivere poderne. Men sådan har det ikke altid været. Da undervisningspligten blev indført med skoleloven i 1814, tog den fra starten hensyn til, at børn på landet var mere aktive i hjemmet end børn i byen. Hvor by børn kom i skole dagligt, måtte landbørnene nøjes med at lære at regne og skrive hver anden dag. Desuden gav Frederik VI "forældre og husbønder" lov til at holde arbejdsduelige børn på landet hjemme, når arbejdet i marken krævede alle hænder. I første omgang drejede det sig om nogle fri uger til at så og høste i, men i 1823 blev det også tilladt at holde børnene hjemme, når kartoflerne skulle op af jorden. Men faktisk var kartoflen ikke ret populær i det tidlige 1800-tal. "I starten ville bønderne kun dyrke kartofler til grisefoder. Bonden fandt ud af, at mange kartofler gav mange grislinger, men bønderne fik børn nok i forvejen. Desuden vidste de dengang ikke, at man skulle koge kartoflerne. Og så er de jo ikke så interessante," siger Jesper Ussing, der er frivillig direktør på det danske kartoffelmuseum i Otterup på Fyn. En anden fynbo, pastor Laurits Minis, skrev i sin dagbog sidst i tallet, at det måske kunne være nemmere at "indføre en ny religion end at indføre potatos" hos de kartoffelskeptiske bønder. Men hvor bønderne vrængede ad kartoflen, vidste overklassen allerede tidligt, at den gav god næring. "I slutningen af 1700-tallet og starten af 1800-tallet, gjorde de kloge en

6 masse krumspring for at få bønderne til at spise kartofler. Når hele lokalsamfundet var samlet ved festlige lejligheder, spiste herremanden kartofler ved højbordet for at vise bønderne, at det var en fin spise," siger Jesper Ussing. Trods bøndernes første uvilje vandt kartoflen indpas på middagsbordet, og fra midten af 1800-tallet afløste den så småt brødet som den væsentligste ingrediens i måltidet. Kartofler er sårbare over for mug og råddenskab, hvis de bliver høstet for sent eller ligger afdækkede på markerne. Så børnene blev i første omgang trukket ud af skolen, når behovet var der, snarere end når kalenderen tillod det. Men det var svært for lærerne på landet at få undervisningen til at hænge sammen, når børnene ikke var fraværende på samme tid, og da den irritation havde vokset sig stærk nok i 1899, blev det fastlagt, at kartoffelferien skulle ligge i uge 42. I dag rimer nye kartofler på lyse sommernætter og friske jordbær, men de kartofler, vi dyrkede i Danmark for små 200 år siden, var en anden sort. De skulle ikke være små og faste delikatesser, men give så meget mad på bordet som muligt. Derfor dyrkede man kartoffelsorter, som kunne vokse helt til oktober, hvor de blev samlet med hjælp fra børn helt ned til seksårsalderen, der allerede var vant til at tage fra. "Formålet med at være barn på landet i 1800-tallet var ikke at gå i skole, men at deltage i arbejdet på gården. Børnene havde ansvar for smådyr som gæs, geder og lam og trissede rundt efter dem. Pigerne hjalp med kvindernes arbejdsopgaver og drengene med mændenes. Arbejdet mellem kartoffelrækker kom altså oven i de pligter, børnene havde i forvejen," fortæller Benedikte Jeppesen, der er formidlingsleder i Den Fynske Landsby. Mens husfaderen eller karlen gik forrest gennem kartoffelrækkerne med hesten og en simpel plov, der skubbede kartoflerne op af jorden, kravlede ungerne bagefter og samlede knoldene.

7 I Den Fynske Landsby er der i efterårsferien mulighed for at prøve tallets markarbejde på egen krop, og Benedikte Jeppesen er da også af den overbevisning, at det ikke var den værste tid for børnene. "Selvfølgelig er det hårdt for ryggen at sanke kartofler, som det hedder, men jeg tror ikke, det er lige så hårdt som høsten i bagende sol. I dag ser man jo alt med mere romantiserede briller, men jeg forestiller mig faktisk, at det var et hyggeligt arbejde. Normalt arbejdede mændene og kvinderne hver for sig, men under kartoffelhøsten arbejdede alle sammen. Og så var der også ekstra god mad på bordet i perioderne med hårdt arbejde," siger formidlingslederen. Nogle vil mene, det lyder hyggeligt at bruge et par efterårsdage mellem kartoffelrækkerne i færd med noget så jordnært som at samle jordens guld til eget bord. Sådan husker 78-årige Herdis Seider bare ikke helt de lange dage i plovskærets sorte kølvand. "Det var vådt, koldt og modbydeligt. Ikke andet end en sur pligt, der bare skulle overstås," siger hun ved tanken om de efterårsferier under krigen, hvor hun samlede kartofler for en skilling så beskeden, at hun i dag knap kan huske, hvad pengene gik til. Da Herdis Seider var 10 år gammel, flyttede hun med sin mor væk fra bedsteforældrenes gård nær Klokkerholm i Nordjylland, men hun hjalp stadigvæk til i højsæsonen, for der var ikke mange andre muligheder for at tjene lommepenge under krigen. Om sommeren gravede hun tørv på heden, der i minderne summer og dufter af bier og blomster, og hvor solen skinner gavmildt ned i madpakken. Men kartoffelferieminderne udspiller sig på grå og mørke marker. I et vejr, hvor regnen hænger koldt i luften og gør det svært at vurdere, om det regner, eller om skyerne bare er helt nede og omklamre jorden. Arbejdet begyndte, når dagslyset tillod det, og det var også solen, der satte punktum om aftenen. Primært afbrudt af en pause midt på dagen, hvor mors rugbrøds madder med medister og frikadelle blev skyllet ned med kaffe fra termokanden i ly af laden sammen med den håndfuld

8 klassekammerater, der også brugte ferien på at få jord under neglene. "Vi kendte hinanden fra skolen, men jeg mindes ikke, at vi hyggede os. Det var et rigtigt møgarbejde, og om aftenen skyndte vi os bare hjem til den lune rede. Men sådan var det måske bare under krigen. Det var ikke glade dage," siger Herdis Seider, som tilhører den næstsidste generation af børn i kartoffelmarkerne. Fra sidst i 1950?erne og op gennem 1960?erne blev kartoffelferien efterhånden til en afslapningsferie. I 2010 er det begrænset, hvor mange danske børn der hjælper til i kartoffelmarkerne. Danskerne er ifølge formanden for Dansk Kartoffelproducentforening, Jørgen Nederby, ikke længere interesseret i den ekstra skilling, man kan tjene i landbrugets højsæson. "Så vi henter ekstra østeuropæere ind i højsæsonen. Før i tiden kom der en del ældre mennesker og hjalp til for at supplere pensionen, men nu vil pensionisterne hellere bruge tiden på golfbanen," siger han. Desuden skal der mere end en uge til at samle Danmarks samlede produktion af kartofler. Sidste år blev det til 1,6 millioner ton. Allerede i juni begynder producenterne at levere nye kartofler direkte til butikkerne, og de ender i forbrugernes maver, længe inden kartoffelferien begynder. De kartofler, som de danske producenter trækker op af muld- og sandjord her i efteråret, er melkartofler, der dyrkes for deres høje indhold af stivelse. "Vi har allerede haft en lang sæson, og nu begynder det at blive hektisk, for vi skal have de sidste kartofler op, inden frosten ødelægger dem," forklarer Jørgen Nederby, der kan se frem til en kartoffelferie mere præget af kartofler end af ferie. Resten af familien Danmark lægger trykket på "ferie" og tænker ikke meget på kartofler. I stedet står indkøbscentre, museer, biblioteker og forlystelseshaver klar med ekstra underholdning, så mange børn med rette kan nynne med på feriesangen med den glade melodi.

9

10 Tilbageblik Frøken Friis Det lille madhus i Bondebyen. Torsdags gymnastikhold på udflugt.

11 Lagkage og kaffe, det er noget vi kan lide

12 Rollatorbanden

13 Otto Mortensen 1949 Septembers himmel er så blå, dens skyer lyser hvide, og lydt vi hører lærken slå som for ved forårstide. Den unge rug af mulden gror med grønne lyse klinger, men storken længst af lande for med sol på sine vinger. Der er en søndagsstille ro imellem træ'r og tage, en munter glæde ved at gro, som var det sommerdage. Og koen rusker i sit græs med saften om sin mule,

14 mens bonden kører hjem med læs der lyser solskinsgule. Hver stubbet mark, vi stirrer på, står brun og gul og gylden, og røn star rød og slåen blå, og purpursort står hylden. Og georginer spraglet gror blandt asters i vor have, sa rlg er årets sidste flor: oktobers offergave. De røde æbler løsner let fra træets trætte kviste, Snart lysner kronens bladenet, og hvert et løv må briste. Når aftensolen på sin flugt bag sorte grene svinder, om årets sidste røde frugt den tungt og mildt os minder. At flyve som et forårsfrø for sommerblomst at blive er kun at visne for at dø, kan ingen frugt du give. Hvis modenhedens milde magt af livet selv du lærte, da slår bag falmet rosendragt dit røde hybenhjerte.

15 N. F. S. Grundtvig Nu falmer skoven trindt om land, og fuglestemmen daler, nu storken flyver over strand, ham følge viltre svaler. Hvor marken bølged nys som guld med aks og vipper bolde, der ser man nu kun sorten muld og stubbene de golde. Men i vor lade, på vor lo, dér har vi nu Guds gave der virksomhed og velstand gro i tøndemål af traver.

16 Og han, som vokse lod på jord de gyldne aks og vipper, han bliver hos os med sit ord, det ord, som aldrig glipper. Ham takke alle vi med sang for alt, hvad han har givet, for hvad han vokse lod i vang, for ordet og for livet! Da over os det hele år sin fred han lyser gerne, og efter vinter kommer vår med sommer, korn og kærne. Og når til sidst på herrens bud vort timeglas udrinder, en evig sommer hos vor Gud i paradis vi finder. Da høste vi, som fugle nu, der ikke så' og pløje, da kommer aldrig mer i hu vi jordens strid og møje. For høsten her og høsten hist vor Gud ske tak og ære, som ved Vorherre Jesus Krist vor fader vilde være! Hans ånd, som alting kan og véd, i disse korte dage med tro og håb og kærlighed til himlen os ledsage

17 Rød fluesvamp Efterår

18 Pyntegræskar Kastanjer Farve univers

19 Ugens aktiviteter Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Bevægels e til musik Litteratur og musik Sang og dans Historie og Quiz Banko Yoga på stol Bevægels e til musik Kreativ Mandegruppe Bevægel se til musik Frokost Frokost Frokost Frokost Frokost Socialt samvær Socialt samvær Socialt samvær Socialt samvær Socialt samvær

20 Nyttige oplysninger Områdecenter Baunehøj Mandag fredag Aktivitetscentret Bauneporten Kgs. Lyngby Frisør Anette Andersen Hjælpemiddeldepot Demensteamet Kirsten Ryssing Mandag-fredag Mandag, tirsdag og torsdag kl Lukket onsdag og fredag Mandag - torsdag og Fredag Træffes tirsdag, onsdag og fredag Hjemmesygeplejersker Hjemmeplejen

Årsmøde i Hjertemotion september 2019

Årsmøde i Hjertemotion september 2019 Årsmøde i Hjertemotion 21. 22. september 2019 Septembers himmel er så blå... Septembers himmel er så blå dens skyer lyser hvide og lydt vi hører lærken slå som før ved forårstide. Den unge rug af mulden

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i Nazaret kirke. Du kan også finde sangene på vores hjemmeside www.fredensognazaret.dk. Her kan du

Læs mere

I dette nummer: September 2015. 100-års fødsel- 1 dag. Fødselsdage mv. Anitta skriver. Bruger/ pårørenderåd. Høreomsorg. Venner af Skovvænget

I dette nummer: September 2015. 100-års fødsel- 1 dag. Fødselsdage mv. Anitta skriver. Bruger/ pårørenderåd. Høreomsorg. Venner af Skovvænget Plejecenter Skovvænget September 2015 I dette nummer: 100-års fødsel- 1 dag Fødselsdage mv. 2 Anitta skriver 3 Bruger/ pårørenderåd 4 Høreomsorg 4 Venner af Skovvænget 4 Aktivitetens kalender 5 Sommerdage

Læs mere

VELKOMMEN Forældremøde på Herning Gymnasium

VELKOMMEN Forældremøde på Herning Gymnasium VELKOMMEN Forældremøde på Herning Gymnasium Septembers himmel er så blå Septembers himmel er så blå dens skyer lyser hvide og lydt vi hører lærken slå som før ved forårstide. Den unge rug af mulden gror

Læs mere

Velkommen til. ÅRSMØDE i bruger- og pårørenderådet

Velkommen til. ÅRSMØDE i bruger- og pårørenderådet Velkommen til ÅRSMØDE i bruger- og pårørenderådet Søndag, den 28. oktober 2018, kl. 14.00-16.30 på Plejecenter Farsøhthus ÅRSMØDE i bruger- og pårørenderådet Endnu et år er hastet forbi os, og det er

Læs mere

Velkommen til regionsmøde i Region Hovedstaden V/ Kurt Damsted

Velkommen til regionsmøde i Region Hovedstaden V/ Kurt Damsted Velkommen til regionsmøde i Region Hovedstaden V/ Kurt Damsted Nu falmer skoven trindt om land Nu falmer skoven trindt om land, og fuglestemmen daler, nu storken flyver over strand, ham følge viltre svaler.

Læs mere

kristinehøj nyt Nyhedsblad til beboere og pårørende

kristinehøj nyt Nyhedsblad til beboere og pårørende kristinehøj nyt Nyhedsblad til beboere og pårørende Oktober & November 2017 1 Indhold Poul 3 Fødselsdage 4 Arrangementer 5-7 Pedellerne 8-9 Beboerferie 10-12 Husvenner 13 Efterårsferie 14-21 Pastorens

Læs mere

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenter Baunehøj. September oktober 2018

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenter Baunehøj. September oktober 2018 Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenter Baunehøj September oktober 2018 Redaktion: Charlotte Herbert, Annette Emerek, Anastassia T Skjøtt og Mariann S Pedersen Meddelelser Kørsel

Læs mere

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.:

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenteret Baunehøj Februar Marts 2017 Mærkedage Fødselsdag: Februar: Jytte Dinesen, Preben Jensen, Magna Jørgensen, Valborg Lorentsen, Herdis

Læs mere

Vinter. Det er hvidt derude

Vinter. Det er hvidt derude Vinter Det er hvidt derude Tekst: St. St. Blicher, 1838; Melodi: Thomas Laub, 1914 Det er hvidt herude, kyndelmisse slår sin knude overmåde hvas og hård, hvidt forneden, hvidt foroven, pudret tykt står

Læs mere

Præsident for SI Tønder, Anne Stig Andersen. Tema - Uddannelse i Tønder Folkeskolen ved Lisbeth Hoff, Tønder Kommune

Præsident for SI Tønder, Anne Stig Andersen. Tema - Uddannelse i Tønder Folkeskolen ved Lisbeth Hoff, Tønder Kommune PROGRAM Kl. 10.00 Kl. 10.30 Registrering. Velkomstkaffe med brød. Velkomst - i mødelokale K5 Præsident for SI Tønder, Anne Stig Andersen Tema - Uddannelse i Tønder Folkeskolen ved Lisbeth Hoff, Tønder

Læs mere

Aktivitetscenter Baunehøj Maj- Juni Juli 2019 Redaktion: Charlotte Herbert, Annette Emerek, Anastassia T Skjøtt og Mariann S Pedersen

Aktivitetscenter Baunehøj Maj- Juni Juli 2019 Redaktion: Charlotte Herbert, Annette Emerek, Anastassia T Skjøtt og Mariann S Pedersen Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenter Baunehøj Maj- Juni Juli 2019 Redaktion: Charlotte Herbert, Annette Emerek, Anastassia T Skjøtt og Mariann S Pedersen Fødselsdage Maj:

Læs mere

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenteret Baunehøj

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenteret Baunehøj Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenteret Baunehøj September-oktober 2016 Mærkedage Fødselsdag: September: Birte Arbøll, Kaj Hansen, Ellen Hærvig, Inger Porsager. Oktober: Rosa

Læs mere

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenteret Baunehøj

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenteret Baunehøj Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenteret Baunehøj Juni-juli-august 2018 Mærkedage Fødselsdag: Juni: Grethe Gotenborg og Lillian Bretvold. Juli: Gunnar Andersen, Inge Laulund,

Læs mere

ST RA N DPOSTEN NOVEMBER 2017 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RA N DPOSTEN NOVEMBER 2017 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RA N DPOSTEN NOVEMBER 2017 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Bo Petersen 55 36 39 40 bopn@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5

Læs mere

MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND

MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND Hüttel-Sørensens Vej 61, 9310 Vodskov Oktober 2016 1. Nu falmer skoven trindt om land, og fuglestemmen daler, nu storken flyver over strand, ham følge viltre svaler.

Læs mere

18. søndag efter trin. Joh. 15,1-11

18. søndag efter trin. Joh. 15,1-11 18. søndag efter trin. Joh. 15,1-11 729, 730, 750, 728 / 368, 477, 11 Ørslev, høst Som vintræsgrene til Kristus bundet, af Kristus brugt, skal vi i hverdagens nærkamp bære Guds nådes frugt! Amen Hver stubbet

Læs mere

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenter Baunehøj oktober-november 2015 Mærkedage oktober- sædemåned Fødselsdage: Mette Gellberg-Rita Leona Lauritzen november-slagtemåned Fødselsdage:

Læs mere

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09. Aktivitetscenteret Baunehøj

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09. Aktivitetscenteret Baunehøj Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenteret Baunehøj Juni-Juli-August 2016 Mærkedage Fødselsdag: Juni: Lillian Bretvold, Annelis Clausen, Grethe Gotenborg, Anni Hansen, Børge Pedersen.

Læs mere

i s k o v e n s d y b e, s t i l l e r o

i s k o v e n s d y b e, s t i l l e r o i s k o v e n s d y b e, s t i l l e r o I skovens dybe, stille ro, hvor sangerhære bo, hvor sjælen lytted mangen gang til fuglens glade sang, der er idyllisk stille fred i skovens ensomhed, og hjertets

Læs mere

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Prædiken Høstgudstj. søndag den 28. september 2014 i Skibet kirke fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Aktivitetscenter Baunehøj

Aktivitetscenter Baunehøj Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenter Baunehøj November 2018 - januar 2019 Redaktion: Charlotte Herbert, Annette Emerek, Anastassia T Skjøtt og Mariann S Pedersen Fødselsdage

Læs mere

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 5. Kære børn og forældre! Lemming d. 31. august 2018

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 5. Kære børn og forældre! Lemming d. 31. august 2018 U G E B R E V E T F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 5 Kære børn og forældre! Lemming d. 31. august 2018 Septembers himmel er så blå (i uddrag) Septembers himmel er så blå, dens skyer lyser hvide,

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Gulkrogbladet. August, september og oktober 2019

Gulkrogbladet. August, september og oktober 2019 Gulkrogbladet August, september og oktober 2019 Nyttige numre: Senior Service Område Øst Gulkrogcentret Gulkrog 9 7100 Vejle Tlf. 76 81 71 00 E-mail : Hjemmeside : omraadeost@vejle.dk www.gulkrog.vejle.dk

Læs mere

16. søndag efter trinitatis, Hurup og Helligsø

16. søndag efter trinitatis, Hurup og Helligsø 16. søndag efter trinitatis, Hurup og Helligsø Fald i staver mit barn fald bare i staver sid og glo ud i luften ind i væggen på en flue på ingenting vær fraværende vær væk et øjeblik eller timer alt har

Læs mere

15. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup. Høstgudstjeneste Mattæus 6, 24-34

15. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup. Høstgudstjeneste Mattæus 6, 24-34 15. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup. Høstgudstjeneste Mattæus 6, 24-34 Almægtige Gud og skaber. TAK, for at du giver os alt, hvad vi behøver; lær os at søge dit rige. AMEN Han havde dyrket markerne

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Klokkeringning intro prælud. m. procession Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen svar Indledning om høst Læsning: Gud sagde:»jorden

Læs mere

Tirsdag den 1. september 2015 Anders Eskedal Salme DDS nr. 743: Nu rinder solen op. Dagens bibelord:

Tirsdag den 1. september 2015 Anders Eskedal Salme DDS nr. 743: Nu rinder solen op. Dagens bibelord: Tirsdag den 1. september 2015 Salme DDS nr. 743: Nu rinder solen op To citater fra Klagesangene 3: Herrens troskab er ikke hørt op, hans barmhjertighed er ikke forbi, den er ny hver morgen (3,22-23a) Herren

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 17,11-17.

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 17,11-17. Bruger Side 1 20-09-2015 Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 17,11-17. Når døden rammer livet. I september måned fejrer vi høsten, at den er kommet i hus, og i år var det sen høst

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Onsdag, den 17 oktober 2012

Onsdag, den 17 oktober 2012 Ved bisættelse Onsdag, den 7 oktober 0 754 Se, nu stiger solen af havets skød Mel.: Lars Nielsen 89 Oluf Ring omkring 95 Se, nu stiger solen af havets skød, luft og bølge blusser i brand, i glød; hvilken

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Æblerne hænger og lyser, georginerne stråler i. bedet. En munter glæde ved at gro, som var det. forårsdage, som det hedder i sangen, der i de her

Æblerne hænger og lyser, georginerne stråler i. bedet. En munter glæde ved at gro, som var det. forårsdage, som det hedder i sangen, der i de her 16.s.e.trin.15.9.2013. Høstgudstjeneste. Domkirken kl. 10 og Gråbrødre 17: 729 Nu falmer, 730 Vi pløjed, (305 Kom Gud Helligånd), 224 Stat op, 728 Du gav mig. Nadver: 349 Herren, han har. Døden kaster

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Leve Livet. September 2018

Leve Livet. September 2018 Leve Livet September 2018 ½ Indholdsfortegnelse: Nyt fra ledelsen... 2 Månedens fødselsdage... 4 Sangbogen... 5 Mindeord... 6 Livet leves... 7 Beboerliste... 21 Rart at vide:... 22 Månedskalender... 23

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND

MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND MÅNEDSBLAD FOR PENSIONISTBYEN LISELUND Hüttel-Sørensens Vej 61, 9310 Vodskov SEPTMBER 2017 Septembers himmel er så blå dens skyer lyser hvide og lydt vi hører lærken slå som før ved forårstide. Den unge

Læs mere

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/ Uge 11 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge11_dyr.indd 1 06/07/10 12.02 Uge 11 l Dyr Hipp og Hopp står under træet. Det er koldt, og de fryser. De

Læs mere

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen Konfirmation 24. april 2016 Sundkirken 10 Salmer: 749 I østen 369 Du, som gir os liv 14 Tænk, at livet koster livet 192 v. 7-9 Du, som har dig selv 752 v.4-5 Gå da frit 13 Måne og sol Bøn: Vor Gud og far

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.:

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenteret Baunehøj November december- 2016 Januar 2017 Mærkedage Fødselsdag: November: Åsmunn Döll, Asta Redder, Ingeborg Skarnes. December: Aase

Læs mere

Prædiken til midfaste kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til midfaste kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til midfaste kl. 10.00 i Engesvang 736 - Den mørke nat forgangen er 298 Helligånden trindt på jord 457 Du som gik foran os 69 - Du fødtes på jord 439 O, du Guds lam 539 v 4: Af mit lys i mørke

Læs mere

Redaktionelt. Jeg vil ønske jer et skønt efterår i alle efterårspalettens farver. Mange efterårshilsner fra Anita

Redaktionelt. Jeg vil ønske jer et skønt efterår i alle efterårspalettens farver. Mange efterårshilsner fra Anita EFTERÅRET 2018 PÅ Redaktionelt Septembers himmel er så blå dens skyer lyser hvide og lydt vi hører lærken slå som før ved forårstide. Den unge rug af mulden gror med grønne lyse klinger men storken længst

Læs mere

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste.

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. 1 16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. Tekster: Job 3,11-22. Ef. 3,13-21. Luk. 7,11-17. Hvorfor? Det ord kender vi alle alt for godt. Livet er fyldt med gåder og situationer, hvor vi står tilbage

Læs mere

Danish Songs Vol. III

Danish Songs Vol. III Danish Songs ol III oice and Guitar Arranged by ohn acobsen wwwstarmolecom Danish Songs ol III Nu falmer skoven Trindt om land Anna var i Anders kær Underlige aftenlufte Tunge, mørke natteskyer Hist, hvor

Læs mere

År 1700 f.v.t. 500 f.v.t

År 1700 f.v.t. 500 f.v.t År 1700 f.v.t. 500 f.v.t 1 Bronzealderen Bronzealderen er tiden lige efter bondestenalderen. Den varede fra 1700 f.v.t. til 500 f.v.t og hedder Bronzealderen på grund af det nye metal bronze. Da bronze

Læs mere

Marken er mejet. et forløb om høsten i børnehave og kirke

Marken er mejet. et forløb om høsten i børnehave og kirke Marken er mejet et forløb om høsten i børnehave og kirke De pædagogiske læreplaner, som børnehaverne siden 2004 har været forpligtet på at formulere, indeholder et punkt, der hedder kulturelle udtryksformer

Læs mere

Ja, du gør alting nyt på jord, En sommer rig på nåde. Men klarest lyser dog dit Ord Af kærlighedens gåde.

Ja, du gør alting nyt på jord, En sommer rig på nåde. Men klarest lyser dog dit Ord Af kærlighedens gåde. PRÆDIKEN HØSTGUDSTJENESTE SØNDAG DEN 28.SEPTEMBER 2014 15.SETRIN AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 14.00 Tekster: Sl.73,23-28; Ap.G. 8,26-39; Luk. 10,38-42 Salmer: 729,728,730,Nat med mørke,11 Ja, du gør

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

17. søndag efter Trinitatis

17. søndag efter Trinitatis 17. søndag efter Trinitatis Salmevalg 729: Nu falmer skoven trindt om land 392: Himlene, Herre, fortælle din ære 728: Du gav mig, o Herre, en lod af din jord 68: Se, hvilket menneske 730: Vi pløjed og

Læs mere

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have Min haves muld Hendes dejlige stemme guider mig ind i mig Ligger på sofaen alene hjemme trygt og rart Med tæppet over mig Min egen fred og ro Kun for mig indeni mig Hun fortæller mig at jeg har en smuk

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Trinitatis søndag 2015.docx. 31-05-2015 side 1. Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Trinitatis søndag 2015.docx. 31-05-2015 side 1. Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs. 31-05-2015 side 1 Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs. 3,1-15 På den sidste forårsdag, den sidste søndag i maj, kun med teltdugen mellem os og Kærmindehavens grønne natur, mødes vi af en moden

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Dilemmaløbet. Start dilemma:

Dilemmaløbet. Start dilemma: Dilemmaløbet Du står nu overfor et dilemma løb som tager sig udgangspunkt i Zambia. Hver gang du træffer et valg, har det betydning for, hvordan dit liv udvikler sig, så overvej det grundigt inden du går

Læs mere

Bredebo-Nyt. for Aktivitetscenteret

Bredebo-Nyt. for Aktivitetscenteret Bredebo-Nyt for Aktivitetscenteret September/oktober 2018 Redaktion: Charlotte Herbert, Inge Graversen, Dorthe Hansen, Grethe Jensen, Grete Levinsen og Sonja Nielsen Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Vibeke Hamann eller Steen Hamann på tlf. 4399 8325 mail: hamann@post4.tele.dk

Vibeke Hamann eller Steen Hamann på tlf. 4399 8325 mail: hamann@post4.tele.dk Visens Venner i Taastrup Fredag den 26. September 2014 Næste viseaften er F R E D A G den 2 4. oktober 2014. i Kulturcentret, Poppel Allé 12, 2630 Taastrup klokken 18:15. Vi glæder os til at se jer igen.

Læs mere

(1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets bø

(1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets bø Gudstjeneste (1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets børn, at natten hun er nu omme! (2) Den

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn.

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn. MULIGHEDER Hvis mennesker havde fire ben, så ville alt gå i stykker. Hvis der ikke var kæledyr i Sevel, så ville København blive en landsby. Hvis Sevel var hovedstad i Danmark, så ville himlen blive grøn

Læs mere

BIBI & Æbletræet. lær om bier og bibelhistorie. Opgave 1. Her er Bibi og æbleblomsten. Farv Bibi: Farv æbleblomsten:

BIBI & Æbletræet. lær om bier og bibelhistorie. Opgave 1. Her er Bibi og æbleblomsten. Farv Bibi: Farv æbleblomsten: BIBI & Æbletræet Opgave 1 Her er Bibi og æbleblomsten. Farv Bibi: Farv æbleblomsten: lær om bier og bibelhistorie Navn: Klasse:. 2 Opgave 1 Der er 4 verdenshjørner. Det er Nord, Syd, Øst og Vest. Skriv

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Kristi Himmelfart. Jesus tog hjem til sin far i himlen

Kristi Himmelfart. Jesus tog hjem til sin far i himlen Kristi Jesus tog hjem til sin far i himlen Mål: Børn hører om Jesus himmelfart og genkomst. De hører om den opgave, som Jesus gav sine disciple. De hører, at Jesus ikke har efterladt os, men stadigvæk

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

At sidde under figentræet og se gedekiddene springe rundt bag huset. At stå ved brønden og se børnene lege på torvet

At sidde under figentræet og se gedekiddene springe rundt bag huset. At stå ved brønden og se børnene lege på torvet Tekster: Zak 9,9-10, Fil 2,5-11, Matt 21,1-9. Salmer: 176: Se, hvor nu Jesus træder (mel.: Min død er mig til gode) 177: Kom, sandhedskonge (mel.: Her ser jeg da et lam at gå) 172: Se, vi går op til Jerusalem

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31. 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre

Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31. 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31 Salmer: Lihme 9.00 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre Rødding 10.30 615.1-9 (dansk visemel.)

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

EAT på skemaet Opgaver/Indskoling. Frugt og grønsager

EAT på skemaet Opgaver/Indskoling. Frugt og grønsager Frugt og grønsager tema Frugt og grønsager Indhold Intro Frugt- og grøntbrikker Tænk og tegn dit kvarter Frugtsalat Hør om og smag på asparges Kongegrøntbold Quiz Over eller under jorden Intro Der findes

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Engle synger for hyrderne

Engle synger for hyrderne LUK 2,1; 1 THESS 4,16-17; ÅB 1,7; 14,1-3; 21; 22; ; DEN STORE MESTER, S. 25-28; VIDNESBYRD FOR MENIGHEDEN, BIND 1, S. 60-61, 67-70 Engle synger for hyrderne Huskevers: Med evig kærlighed har jeg elsket

Læs mere

Leve Livet. Nr. 30 September 2015

Leve Livet. Nr. 30 September 2015 Leve Livet Nr. 30 September 2015 Indhold Nyhedsbrev 2 Sangbogen 5 Månedens fødselsdage 6 Siden sidst 6 Mindeord 7 Livet leves 8 Beboeroversigt 18 Rart at vide 19 Månedskalender 20 Redaktion Anne-Marie

Læs mere

Velkommen til regionsmøde. 18. September 2016 Region Midtjylland

Velkommen til regionsmøde. 18. September 2016 Region Midtjylland Velkommen til regionsmøde 18. September 2016 Region Midtjylland Velkomst ved formanden for Regionsudvalget i Region Midtjylland Jan Madsen Nu falmer skoven trindt om land Tekst: N. F. S. Grundtvig, 1844

Læs mere

Jeg kender Jesus -3. Jesus kan alt

Jeg kender Jesus -3. Jesus kan alt Jeg kender Jesus -3 Jesus kan alt Mål: Målet er, at børnene ved, at Jesus kan alt. Jesus er Herre over enhver situation og kan gribe ind i enhver situation. Der er ikke noget, der er håbløst, når Jesus

Læs mere

2. søndag efter Helligtrekonger

2. søndag efter Helligtrekonger 2. søndag efter Helligtrekonger Salmevalg 355: Gud har fra evighed givet sin Søn os til Herre 448: Fyldt af glæde 441: Alle mine kilder skal være hos dig 369: Du som gir os liv og gør os glade 29: Spænd

Læs mere

7. søndag efter trinitatis I Salmer: 743, 36, 597, 492, 477, 471

7. søndag efter trinitatis I Salmer: 743, 36, 597, 492, 477, 471 7. søndag efter trinitatis I Salmer: 743, 36, 597, 492, 477, 471 Zakæus var nok blevet mobbet, fordi han var lille og sky. Nu hævned han sig gennem jobbet; som tolder i Jeriko by. Sådan lyder det første

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

"I begyndelsen var ordet," begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os:

I begyndelsen var ordet, begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os: Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, 25/9 2016 Vor Frue Kirke Københavns Domkirke Stine Munch Da evangelisten Johannes vil fortælle evangeliet om Jesus Kristus begynder han historien på samme måde

Læs mere

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden.

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden. Kære Gud og far Nu bliver det påske. Festen for foråret. Festen for dit folks udfrielse af Ægypten Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Han forlod sin himmel og blev ét med os i

Læs mere

I al sin glans. Elevhæfte. Salmesang om pinse og Helligånd for 4. - 6. klasse. Kolofon. Materialet er skrevet af

I al sin glans. Elevhæfte. Salmesang om pinse og Helligånd for 4. - 6. klasse. Kolofon. Materialet er skrevet af Elevhæfte I al sin glans Salmesang om pinse og Helligånd for 4. - 6. klasse Kolofon Materialet er skrevet af Skole-Kirke-Samarbejdet i Sydthy, Thisted og Morsø Provstier Konsulent Svende Grøn t: 23432337

Læs mere

Vi holdt en lege pause, i en hule og der blev fisket i et vandhul. Diverse blade, grene og svampe blev samlet, til at tage med hjem.

Vi holdt en lege pause, i en hule og der blev fisket i et vandhul. Diverse blade, grene og svampe blev samlet, til at tage med hjem. Rundt om Slotssøen.. Idag gik turen til Gråsten, hvor vi startede med en tur gennem slotshaven. Her fik vi en rutchetur, inden vi satte kurs mod skoven. Med alle sanser i brug, begav vi os nu på vej rundt

Læs mere

AALBORG DOMKIRKE LØRDAG DEN 8. OKTOBER 2005 KL MEDVIRKENDE: KONCERT I ANLEDNING AF DEN INTERNATIONALE HOSPICEDAG

AALBORG DOMKIRKE LØRDAG DEN 8. OKTOBER 2005 KL MEDVIRKENDE: KONCERT I ANLEDNING AF DEN INTERNATIONALE HOSPICEDAG AALBORG DOMKIRKE LØRDAG DEN 8. OKTOBER 2005 KL. 16.00 KONCERT I ANLEDNING AF DEN INTERNATIONALE HOSPICEDAG MEDVIRKENDE: TOVE HYLDGAARD, SOPRAN TONNY LANDY, TENOR CAROL CONRAD, FLYGEL MARGRETHE T. ØSTERGAARD,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Roms fontæner og pinjer

Roms fontæner og pinjer Roms fontæner og pinjer På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille to forskellige musikværker.

Læs mere

Bliv god til tillægsord

Bliv god til tillægsord Navn og klasse: LÆR OM Tillægsord MED DANSKTIP Bliv god til tillægsord lækker god lang mørk grøn sjov billig ung morsom hurtig 2019 dansktip.dk Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole.

Læs mere

Ugebrev 41 Indskolingen 2015

Ugebrev 41 Indskolingen 2015 Ugebrev 41 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Efter en dejlig PMU- uge, hvor hele skolen summede af Storm P og alle hans fluer, fantasifulde opfindelser og finurlige figurer er den

Læs mere