Dilemmaløbet. Start dilemma:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dilemmaløbet. Start dilemma:"

Transkript

1 Dilemmaløbet Du står nu overfor et dilemma løb som tager sig udgangspunkt i Zambia. Hver gang du træffer et valg, har det betydning for, hvordan dit liv udvikler sig, så overvej det grundigt inden du går videre. Start dilemma: Som barn i Zambia er der mange pligter, du skal hjælpe med i løbet af dagen. Som dreng skal du sørge for familiens dyr, køerne skal have vand og på græs og gederne skal også på græs, og som pige skal du hjælpe med at lave mad, hente vand, passe dine mindre søskende og gøre rent. Men du brokker dig ikke, for du ved du er heldig. Du hører nemlig til blandt de heldige børn i Zambia i det dine forældre har valgt at du skal gå i skole. Desværre er der langt i skole, du må gå 45 min. hver vej. Det betyder, at du aldrig kan nå både at lege med dine venner og læse lektier. Så hvad gør du? - Du pjækker fra skole for at kunne nå dine pligter og lege med dine venner (dilemma 1) - Du skynder dig alt hvad du kan med dine pligter, så du også kan nå at lave lektier. (dilemma 2)

2 Dilemma 1: Det er dyrt at have dig til at gå i skole, og da du klarer dig dårligt fordi du pjækker, beslutter dine forældre, at du skal stoppe i skolen. I stedet skal du nu bruge al din tid på at hjælpe til i marken. De penge der ikke længere skal bruges på din skolegang bliver i stedet brugt til at købe mere såsæd, hvilket betyder mere arbejde i marken. Da I nu producerer flere afgrøder end I selv kan spise, skal I finde en måde at sælge overskuddet på. I kan vælge selv at tage på markedet og sælge jeres afgrøder, men det betyder, at i må forlade marken, med fare for at impalaerne kommer og spiser jeres grøntsager. Men i kan også vælge at sælge grøntsagerne gennem en mellemmand, der så tager på markedet og sælger varerne for jer. Hvad gør I? - I vælger at sælge gennem en mellemmand, så I kan holde øje med markerne, så impalaer og andre dyr ikke kommer og ødelægger jeres afgrøder. (Dilemma 3) - I tager selv til markedet og sælger jeres grøntsager (Dilemma 4)

3 Dilemma 2: Fordi du har brugt tid på at lave lektier, er du blevet blandt de bedste elever i din klasse. Du kan både læse, og regne og det vil helt sikkert give dig en fordel i livet. Lige nu betyder det, at du får et stipendiat, så du kan færdiggøre din uddannelse uden at det koster dine forældre penge. Du er nu blevet færdig med grundskolen og du og din familie skal nu overveje om du skal rejse til byen for at læse videre, så du eksempelvis kan blive sygeplejerske eller om du skal blive i landsbyen og hjælpe din familie. Du har fået et stipendiat til det første år på studiet, så det år skal dine forældre ikke betale for. - Du og din familie bliver enige om at du skal rejse til byen og læse videre (Dilemma 5) - Du og din familie bliver enige om, at du skal blive i landsbyen og hjælpe dem med deres landbrug (Dilemma 6)

4 Dilemma 3: Mellemmanden er mere snu end I havde ventet. I har underskrevet en kontrakt, men da hverken du, dine søskende eller dine forældre kan læse, ved I ikke, hvad der står i kontrakten. Det viser sig at være en dårlig ide at sælge gennem en mellemmand, da han tager alt for stor en del af gevinsten. I kontrakten står der, at han er berettiget til 50% af indtægterne. Da det samtidig er et dårligt høstår hvor priserne på såsæd stiger, betyder det at i ikke har råd til at købe ret meget såsæd til næste år og sandsynligvis kommer til at sulte. Til gengæld har mellemmanden virkelig tjent godt. Men ikke nok med det. Oven i alt det andet går din bror hen og bliver syg. Det er dyrt at få ham til lægen og købe den medicin der skal til for at gøre ham rask. Han er ret syg og er alt for afkræftet til andet end at ligge i sengen. Så hvad gør i? - I gør alt hvad I kan for at samle penge sammen til at sende ham til lægen, det betyder, at I må gå sultne i seng mange aftner i streg. (Dilemma 7) - I håber han bliver rask af sig selv. Det er han jo blevet før, så det bliver han nok også denne gang. (Dilemma 8)

5 Dilemma 4: I er heldige, impalaerne har ikke spist af jeres grøntsager, så i tjener rigtig godt. På markedet fandt du ud af at det var en fordel at kunne læse og regne, for mange forsøgte på at snyde dig og betale for lidt for jeres vare. Da I har tjent godt på jeres vare er der råd til at sende dig i skole igen, men så skal du også sørge for at følge med i skolen. Hvad gør du? - Du vender tilbage til skolen (Dilemma 2) - Du fortsætter med at hjælpe i marken (Dilemma 9)

6 Dilemma 5: Du er nu kommet til Lusaka, hvor du læser til sygeplejerske. Selvom du kæmper hårdt er det lidt svært at følge med og du er ikke længere blandt de bedste i klassen. Så efter det første år får du ikke noget nyt stipendiat. Hvad gør du? - Du bliver i byen og forsøger at finde en måde hvorpå du kan tjene penge til at fortsætte din uddannelse? (Dilemma 10) - Du rejser hjem til landsbyen og din familie (Dilemma 6)

7 Dilemma 6: Fordi du er god til at læse og regne lykkes det for dig at få et lille fritidsjob i en lille lokal forretning, hvor der sælges majs, vaskepulver, olie, tyggegummi og andre småting. Det betyder, at du kan tjene lidt penge til familien. Fordi du har været med til at tjene pengene, får du lov til at være med til at beslutte om i skal købe afgrøder eller en ko for de ekstra penge du har tjent. - Du vælger, at I skal købe afgrøder i form af majs, korn og grøntsager. Du ved nemlig det er vigtigt ikke kun at dyrke en form for afgrøde, for så er I mere udsatte i tilfælde af oversvømmelser eller tørke. (Dilemma 11) - Du vælger at I skal købe to køer, som kan være en stor hjælp når markerne skal pløjes og derudover kan de give mælk. (Dilemma 12)

8 Dilemma 7: Det er hårdt at gå sulten i seng aften efter aften. Heldigvis kan du se, hvordan din bror hurtigt får det bedre. Da I har brugt mange penge på medicin til din bror har I ikke så mange penge at købe såsæd for. Så hvad gør I? - I vælger at så det mindre af de samme afgrøder som I plejer. Det vil sige lidt majs, lidt hvede, lidt sukkerrør og lidt tomater. (Dilemma 13) - I vælger kun at så majs da majs er de billigste såsæd I kan købe, og majs er jo basisfødevaren i Zambia. (Dilemma 14)

9 Dilemma 8: Din bror bliver mere og mere syg og til sidst dør han. Det betyder at I nu er en mindre til at passe marken og I bliver derfor nødt til at skære ned på, hvad I dyrker. Hvad gør I? - I vælger at så det mindre af de samme afgrøder som I plejer. Det vil sige lidt majs, lidt hvede, lidt sukkerrør og lidt tomater. (Dilemma 13) - I vælger kun at så majs, da majs er de billigste såsæd I kan købe, og majs er jo basisfødevaren i Zambia. (Dilemma 14)

10 Dilemma 9: Selvom vejret ikke er fordelagtig for majshøsten, klarer I jer ganske godt da vejret har været fantastisk for eksempelvis jeres tomater. Desværre går din far hen og bliver alvorligt syg. Det viser sig, at han har får HIV. Heldigvis er der fri adgang til medicin og der kommer jævnligt et rullende hospital til jeres landsby. Det er tabubelagt at være HIVpositiv, så I prøver at skjule det for de andre i landsbyen da I er bange for at de vil se ned på jer og ikke længer væres jeres venner, hvis de ved at din far er HIV-positiv. Selvom din far får medicin og er i bedring er han for afkræftet til at hjælpe i marken, og du, din mor og bror kan ikke selv klare alt arbejdet. Hvad gør I? - I jeres landsby findes der en gruppe af mennesker som hjælper HIV-positive med at dyrke deres mark, høste osv. Mens de er for syge til selv at gøre det. Men hvis I beder dem om hjælp betyder det, at andre folk i landsbyen også vil vide, at din far er HIV-positiv. (Dilemma 15) - I spænder livremmen ind, går sultne i seng med jævne mellemrum og bruger jeres sparepenge på at hyre en arbejder der kan hjælpe jer i marken. (Dilemma 16)

11 Dilemma 10: Der er mange andre, der også gerne vil have et job i Lusaka og det gør, at det er svært at få et, i hvert fald et der er ordentligt betalt. Så hvad gør du? - Du er stærkt besluttet på, at du vil blive i byen og gøre din uddannelse færdig, så du finder et job på en fabrik, der godt nok er både fysisk hårdt og dårlig betalt (Dilemma 17) - Opgiver og rejser til sidst hjem til familien, selvom du virkelig gerne ville have gjort din uddannelse færdig (Dilemma 6)

12 Dilemma 11: Selvom vejret ikke er fordelagtig for majshøsten, klarer I jer ganske godt da vejret har vejret fantastisk for eksempelvis jeres tomater. Så I får råd til endnu engang at købe godt med blandet såsæd. Desværre går din Far hen og bliver alvorligt syg. Det viser sig, at han har får HIV. Heldigvis er der fri adgang til medicin og der kommer jævnligt et rullende hospital til jeres landsby. Det er tabubelagt at være HIVpositiv, så I prøver at skjule det for de andre i landsbyen da I er bange for at de vil se ned på jer og ikke længer væres jeres venner, hvis de ved at din far er HIV-positiv. Selvom din far får medicin og er i bedring er han for afkræftet til at hjælpe i marken, og du, din mor og bror kan ikke selv klare alt arbejdet. Hvad gør I? - I jeres landsby findes der en gruppe af mennesker som hjælper HIV-positive med at dyrke deres mark, høste osv. Mens de er for syge til selv at gøre det. Men hvis I beder dem om hjælp betyder det, at andre folk i landsbyen også vil vide, at din far er HIV-positiv. (Dilemma 15) - I spænder livremmen ind, går sultne i seng med jævne mellemrum og bruger jeres sparepenge på at hyre en der kan hjælpe jer i marken. (Dilemma 16)

13 Dilemma 12: Du har fået bygget et lille halvtag til jeres to nyindkøbte køer og de trives godt og I har stor glæde af dem, da de kan hjælpe jer i marken og da den ene giver godt med mælk. Desværre går din Far hen og bliver alvorligt syg. Det viser sig, at han har får HIV. Heldigvis er der fri adgang til medicin og der kommer jævnligt et rullende hospital til jeres landsby. Det er tabubelagt at være HIVpositiv, så I prøver at skjule det for de andre i landsbyen da I er bange for, at de vil se ned på jer og ikke længer væres jeres venner, hvis de ved at din far er HIV-positiv. Selvom din far får medicin og er i bedring, er han for afkræftet til at hjælpe i marken, og du, din mor og bror kan ikke selv klare alt arbejdet, heller ikke selvom I får god hjælp fra køerne. Hvad gør I? - I jeres landsby findes der en gruppe af mennesker, som hjælper HIV-positive med at dyrke deres mark, høste osv. mens de er for syge til selv at gøre det. Men hvis I beder dem om hjælp betyder det, at andre folk i landsbyen også vil vide, at din far er HIV-positiv. (Dilemma 15) - I sælger jeres køer for at få penge til at hyre to, der kan hjælpe jer i marken (Dilemma 16)

14 Dilemma 13: Desværre er vejret ikke rigtig med jer. Først på året, hvor majsene har brug for meget vand, er der tørke i landet og sidst på sæsonen, hvor afgrøderne helst skal have masser af sol rammes I pludselig af voldsomme oversvømmelser så det meste af majsen drukner. Det var et godt valg at I valgte at dyrke forskellige afgrøder. Det betyder nemlig, at i også i år vil kunne få mad på bordet. Dels kan I spise nogen af jeres afgrøder selv, og dels kan i sælge nogen til en god pris da den dårlig høst har fået priserne til at ryge i vejret. I tjener godt på jeres salg i år, da i sørge for at sælge til folk i landsbyen så i hverken skal rejse langt eller sælge gennem mellemmand.

15 Dilemma 14: Desværre er vejret ikke rigtig med jer. Først på året, hvor afgrøderne har brug for meget vand er der tørke i landet og sidst på sæsonen hvor afgrøderne helst skal have masser af sol rammes I pludselig af voldsomme oversvømmelser, der drukner både majs og korn. I klare jer rigtig dårligt og sulter i mange år.

16 Dilemma 15: I får hjælp af den lokale gruppe og selvom flere i landsbyen finder ud af at din far er HIV-positiv viser det sig at de hjælper jer i stedet for at støde jer fra sig. Det er skyldes, at den lokale gruppe af frivillige, der hjælper jer i marken også sørger for at arrangere nogle møder i landsbyen, hvor de oplyser om HIV, og hvor de fortæller, at det slet ikke er farligt at være sammen med HIV-positive, men at de har brug for alt den hjælp de kan få. Din far får det bedre og bedre og efter noget tid, er han klar til at arbejde videre i marken, og I kan atter selv dyrke alle jeres afgrøder og sælge dem på markedet.

17 Dilemma 16: I hyre hjælp i marken, men det vare ikke længe før i ikke har råd til ekstra arbejdskraft længere. Jeres far er meget syg, og efter som i ikke har råd til at give ham varieret kost, virker medicinen ikke, og han dør efter få måneder. Resten af familien klare sig meget dårligt og dør i en tidlig alder på grund af fejlernæring og sult.

18 Dilemma 17: Selvom det er hårdt at klare både arbejde og skole, lykkes det for dig. Du bliver færdig som sygeplejerske og finder et job i Lusaka. Det betyder, at du begynder at tjene penge, som du kan sende hjælp til din familie, der får en meget bedre levestandart end før. I lever lykkeligt i mange år.

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Når mor eller far har en rygmarvsskade

Når mor eller far har en rygmarvsskade Når mor eller far har en rygmarvsskade 2 når mor eller far har en rygmarvsskade Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder med en rygmarvsskade. Kan dit barn læse,

Læs mere

Pilte og væbnere. Alle har ret til mad. Aktiviteter for: FDFs missionsprojekt i 2010-2011

Pilte og væbnere. Alle har ret til mad. Aktiviteter for: FDFs missionsprojekt i 2010-2011 Aktiviteter for: Pilte og væbnere FDFs missionsprojekt i 2010-2011 Alle har ret til mad Dette hætet har modtaget støtte fra Danidas Oplysningsbevilling www.noedhjaelp.dk www.silkeborghojskole.dk FDF.dk/zambia

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1 Børn i skilsmisse Ingrid Bové Jakobsen Kristent Pædagogisk Institut - pædagogik med værdi 1 Rosa på ni år kom hjem fra skole en helt almindelig fredag. Hun tænkte på, at de i aften sammen skulle se Disney

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

Lær at tackle jobsøgningsstress 2!

Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Min forrige artikel tog udgangspunkt i, hvordan du kunne tackle de krav, der bliver stillet fra forskellige sider, inklusive fra dig selv, samt at du skulle anse din

Læs mere

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst.

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Kald 4: Hvad er dit behov lige nu. Nu er det tid til at ligge ønskerne lidt væk. Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Men i dag skal vi tale om dit behov.

Læs mere

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb

Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Kun en dråbe... 3 historier i én: Spildevandet på landet Spildevandet i byen Vandets kredsløb Følg en vanddråbes rejse fra vandhanen, gennem kloakken, renseanlægget og naturens eget renseproces. DANSKE

Læs mere

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Mød Sofie og Lukas Vi vil gerne have at du møder Sofie og Lukas (og Tiger). De har også en lillebror som hedder Rasmus. De skal hjælpe dig

Læs mere

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE HVIS MAN GØR DET, MAN ALTID HAR GJORT, FÅR MAN DE RESULTATER, MAN ALTID HAR FÅET. Hvad er Backspin? I Backspin tilbyder vi børn og unge personlige og faglige

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv.

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

Et hul i taget. Huskevers: En ven kan være mere trofast end en bror. (Ordsp 18,24)

Et hul i taget. Huskevers: En ven kan være mere trofast end en bror. (Ordsp 18,24) LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 3 Et hul i taget Ugens tekst og referencer: Luk 5,17-26. Den store Mester, kap. 27. Huskevers: En ven kan være mere trofast end en bror. (Ordsp 18,24) Hovedformålet er, at

Læs mere