Nedenfor findes listen over valgfag for studerende optaget på Markedsføringsøkonomuddannelsen med studiestart i september 2017.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nedenfor findes listen over valgfag for studerende optaget på Markedsføringsøkonomuddannelsen med studiestart i september 2017."

Transkript

1 Valgfag / Electives Nedenfor findes listen over valgfag for studerende optaget på Markedsføringsøkonomuddannelsen med studiestart i september Below is the list of elective courses for students enrolled in the AP degree Marketing and Management DRIFTSØKONOMI ECTS Omfang: 10 ECTS Indhold: Grundlag for, og udvidet forståelse af, omkostningsstrukturer, omkostningskalkuler og valg mellem forskellige alternativer herunder alternativomkostninger Grundlag for og udvidet forståelse af investeringsbeslutninger med tilhørende følsomhedsanalyser/break-even analyser før og efter skat Udvidet forståelse af finansieringsformer (inkl. leasing), og kriterier for sammenligning både før og efter skat. Prisoptimering (inkl. prisdifferentiering på tværs af to markeder) Læringsmål: Viden Den studerende skal have viden om: Almindelige omkostnings- og lønsomhedskalkuler på kort og lang sigt Forskellige markedsformers betydning for parameterindsatsen. De klassiske omkostningsfordelingssystemer samt aktivitetsbaseret omkostningssystemer (Activity Based Costing) Sammenhænge mellem indsats af produktionsfaktorer og produktion af varer og ydelser (LP) Valg mellem flere investeringsmuligheder i en før og efter skat betragtning Økonomisk optimal levetid og udskiftningstidspunkt i forbindelse med investeringer Opstilling af investeringskalkuler som grundlag for valg af handlingsalternativer med en længere tidshorisont. Forskellige finansieringsformer, herunder køb og leasing. Forudsætninger for forskellige økonomiske beregningsmetoder. Færdigheder Den studerende skal have færdigheder i at kunne: Kunne anvende Excel som værktøj til alsidige økonomiske analyser Kunne anvende omkostningsbegreber, der har relation til beslutningstagning. Kunne prisoptimere under forskellige markedsformer. Kunne prisoptimere på tværs af to markeder med forskellig prisfølsomhed (prisdifferentiering) Kunne analysere hvorledes driverne til et aktivitetsbaseret omkostningsfordelingssystem (Activity Based Costing) kan bestemmes. Kunne optimere produktsammensætningen på baggrund af lineær programmering (LP)

2 Kunne gennemføre følsomhedsanalyser i forbindelse med investeringsovervejelser Kunne foretage beregninger af kapitalbehov og betalingsstrømme som grundlag for opstilling af investeringskalkuler både for anlægs-vog omsætningsaktiver Kunne foretage beregninger af forskellige lån og kreditters effektive renter, før og efter skat. Kunne begrunde valg af finansieringsform (herunder egenkapital og fremmedkapital) i forbindelse med investeringer i anlægs- og omsætningsaktiver Kunne analysere hvorvidt forudsætningerne for forskellige beregningsmetoder er opfyldt i en given situation. Kunne præsentere og formidle økonomiske løsningsmuligheder. Kompetencer: Den studerende skal opnå kompetencer til at kunne: Selvstændigt at kunne udvikle mindre analyser i Excel regnearksmodeller Selvstændigt kunne udarbejde forslag til optimering af parameterindsatsen ud fra givne afsætnings- og omkostningsforudsætninger. Selvstændigt at kunne vurdere økonomiske konsekvenser af planlagte markedsføringsaktiviteter Selvstændigt at kunne udarbejde lønsomhedsanalyser baseret på et aktivitetsbaseret omkostningsfordelingssystem (Activity Based Costing). Selvstændigt at analysere investerings- og finansieringsalternativer i forhold til konkrete planlægningsopgaver. Selvstændigt at kunne reflektere over hvorvidt resultatet af økonomiske beregninger er retvisende. Prøve: 5 timers skriftlig prøve. Alle hjælpemidler er tilladt. Eksamensdato:

3 Statistik ECTS Omfang: 10 ECTS Indhold: Sandsynlighedsregning Stokastiske variable og sandsynlighedsfordelinger Regressionsanalyse Variansanalyse Hypotesetests for én parameter Hypotesetests for to parametre Læringsmål: Viden Den studerende skal have viden om: Beskrivende statistik og sandsynlighedsregning Stokastiske variable og sandsynlighedsfordelingerne Normalfordelingen Binomialfordelingen Hypergeometrisk fordeling Poissonfordelingen Skalering Regressionsanalyse af typerne med Multiple parametre Dummy variable Ikke lineære sammenhænge Variansanalyse Positions og spredningsmåls betydning for hypotesetest Hypotesetest for én parameter Hypotesetest for to parametre Færdigheder Den studerende skal have færdigheder i at kunne: beregne og fortolke forskellige mål for central tendens og variation foretage sandsynlighedsberegninger for stokastiske variable/sandsynlighedsfordelinger opstille, gennemføre og analysere en regressionsmodel med én eller flere forklarende variable, herunder dummy variable beregne og fortolke hypotesetest efter kritisk værdi-, P-værdi- og konfidensintervalmetoden beregne og fortolke hypotesetest med kendt eller ukendt varians ved middelværdi test og ved middelværditest på forskelle mellem to middelværdier beregne og fortolke hypotesetest for en eller to andele, varianser eller intensiteter At redegøre for forudsætningerne i sandsynlighedsfordelinger, regression, variansanalyse og hypotesetests Kompetencer: Den studerende skal opnå kompetencer til at kunne: Fortolke en regressionsmodel med en eller flere forklarende parametre til et specifikt marketingeller salgsformål Udføre specifikke sandsynlighedsberegninger i tilknytning til marketing- og salgsformål

4 Udføre deskriptiv statistik i tilknytning til marketing- og salgsformål Udarbejde og forklare resultaterne fra hypotesetests for middelværdi(er), andel(e), varians(er) og intensitet(er) Vurdere specifikke hypotesetests styrke i tilknytning til marketing- og salgsformål Prøve: 5 timers skriftlig eksamen Eksamensdato:

5 Datadreven markedsføring ECTS Omfang: 10 ECTS Indhold: Dataforberedelse Supervised modeller Unsupervised modeller Læringsmål: Viden Den studerende skal have viden om: K-nærmeste nabo Klassifikationstræer Logistisk regression Naive Bayes Support Vector Machines Neural netværk Multipel lineær regression Klyngeanalyse Associations regler Tekst mining Færdigheder Den studerende skal have færdigheder i at kunne: Undersøge og forberede data ved hjælp af visualisering, dimensionsreduktion og sikring af datakvaliteten træne og teste modellerne evaluere modellerne gøre modellerne brugbar for virksomheden Kompetencer: Den studerende skal opnå kompetencer til at kunne: Selvstændigt undersøge virksomhedens data og finde skjulte mønstre, korrelationer samt andre brugbar informationer om kunder og produkter for at træffe bedre markeds- og salgsmæssige beslutninger Hjælpe virksomheden med at opnå ny kunde- og produktindsigt ved brug af big data Prøve: 4 timers skriftlig eksamen Eksamensdato:

6 Entreprenørskab ECTS Omfang: 10 ECTS Indhold: Entreprenørskabstankegangen Entreprenørskabsværktøjer både i eksisterende og nye virksomheder f.eks. inden for innovation samt lancering af nye koncepter og produkter Fra idé til forretningsplan Kommunikation og forhandling i forbindelse med forretningsplanen Læringsmål: Viden Den studerende skal have viden om: Hvilke forhold der fremmer entreprenørskab, samt hvad der afgør succes og fiasko ved opstart af nye virksomheder/lancering af nye koncepter Nødvendige kompetencer med hensyn til markedsføring, budgettering, organisering i en nystartet virksomhed Hvordan en bæredygtig forretningsplan udarbejdes Færdigheder Den studerende skal have færdigheder i at kunne: Udarbejde markedsanalyser og behovsdokumentation samt en praktisk handlingsplan for gennemførelsen af en konkret idé Udarbejde forskellige økonomiske scenarier Indgå i en evt. forhandling vedr. finansiering eller lignende i forbindelse med implementeringen af forretningsplanen Kompetencer Den studerende skal opnå kompetencer til at kunne: Udarbejde en forretningsplan og dermed skabe grundlag for etablering af egen virksomhed Sælge idéen gennem præsentation af forretningsplanen Prøve: Skriftlig aflevering af forretningsplan i grupper, som grundlag for den mundtlige eksamen. Eksamen afvikles med fælles gruppepræsentation i 20 minutter, derefter 20 minutters individuel eksamination. Karakteren gives på baggrund af en samlet vurdering. Eksamensdato:

7 Videregående markedskommunikation og mediaplanlægning Omfang: 10 ECTS Indhold: Formålet med faget er at sætte den studerende i stand til at analysere, planlægge og gennemføre virksomhedens markedskommunikation. Den studerende skal kende til den samlede planlægningsproces fra marketingmål til udformningen af budskabet til hvilke mediegrupper der vil være bedst i den givne situation. Den studerende kan også kende til de forskellige aktørers rolle på markedet samt have kendskab til sekundære datakilder. Læringsmål: Viden Den studerende skal have viden om: Hvilke aktører der findes på markedet deres roller og samarbejde samt de forandringer der sker på markedet. Hvordan reklame virker - responsfunktioner Hvordan forbrugerne lærer om kommunikation indlæringsteori Hvilke sekundære datakilder der findes Hvordan Infosys/ TV metersystemet fungerer Grundbegreberne inden for mediaplanlægning Styrker og svagheder ved forskellige mediagrupper Færdigheder Den studerende skal have færdigheder i at kunne: Samarbejde med relevante aktører Kunne diagnosticere virksomhedens kommunikative problemer Kunne vurdere forskellige forslag til kreativ udformning Kunne analysere forskellige medier Kompetencer Den studerende skal opnå kompetencer til at kunne: Analysere virksomhedens markedskommunikation Opstille forslag til gennemførelse af virksomhedens markedskommunikation At vurdere og argumentere for valg af mediastrategi Eksamen: De studerende udarbejder en opgave på 6-8 sider i grupper af maks. 3 personer. Den skriftlige opgave danner grundlag for en mundtlig eksamen. Karakteren er en samlet vurdering på baggrund af den skriftlige opgave og det individuelle forsvar. Aflevering af rapport: Eksamen:

8 Export Weight: 10 ECTS The aim of the course is to give the student understanding of the practical elements in export sale, and competences to act in relation to the company s internationalization and sales to international customers. The course shall strengthen the student s ability to plan and execute export sales on a tactical and operational level. Content: The overall export strategy The international value chain Target group evaluation and identification of international clients Risk management in exports International sales and delivery conditions and trade contracts Planning and follow-up Organizing the export sales The exports salesperson and the role Understanding technical sales Export in ebusiness Learning objectives: Knowledge The student must have knowledge of: Praxis and central theories and methods within export strategy and planning Corporation with agents and distributers and own branches Use theories and methods in the practical export sales Praxis of the organization of export sales Export networks and support from national and international organization Understand the role and tasks of the export sales person I relation to the company Skills The student must have skills: Use digital marketing tools, models and theories to evaluate the potential for selling online as well as offline internationally Use central methods and tools in developing a general export strategy and specific go-to market strategies. Systematic uncover the international value chain in sales to international customers based in central theories of supply chain management Plan and follow-up export sales targets Techniques to choose, motivate, control and evaluate foreign agents and distributers Competences The student must obtain competences to: Plan and execute export sales Identify foreign potential customers and partners Develop export tasks to optional exploitation of the potential for foreign sales Develop client plans for key accounts Exam: Group project with individual oral exam

9 Business English ECTS weight: 5 ECTS Aim of the course The aim of the course is to provide students the opportunity to improve their English language skills in the context of international business. Content Language skills as well as cultural awareness are prerequisites for working with export sales or export marketing. In this elective, you will improve your written and oral English skills in the areas of company culture practices, international meetings, sales and negotiation through real cases and exercises related to the current world of international business. The course and exam will be carried out entirely in English. Learning objectives: Knowledge: The student will gain knowledge about: Advanced business English terminology in sales, marketing, purchasing and meetings Business environments in the English-speaking world and other Different communication strategies in business Skills: The student will get the skills to: Speak English at an advanced level for international business Communicate effectively in cross-cultural environments in English Utilize international business language in practical situations for marketing, purchasing, selling and customer service Apply acquired knowledge of communicative strategies in practice Competences: The student will learn to: Participate in oral and written communication tasks in English in relation to marketing, sales and business communication Cooperate with customers and suppliers with a different cultural and linguistic background Undertake strategic business communication tasks in English Interact in inter-cultural business environments Exam: Five to six-page paper with a follow-up oral exam. The student will write a paper discussing the communication, cultural and business aspects of a case. The follow-up oral exam will take its point of departure in the paper. Both written and oral English communication skills will be the focus for assessment (50/50%). Hand in: Exam date:

10 German-Danish Management Course (in english) ECTS weight: 5 ECTS Aim of the course This international module intends to give the student an introduction to German/Danish society and culture in business relations and enables the student to understand a company s internal and external situation as well as to act operationally on a strategic level. By applying analytical tools, the student gains the competencies to support strategic analysis, international negotiation and business understandings in general. Content As markets globalize, firms are increasingly looking beyond their domestic market for growth opportunities. The course highlights the conceptual, descriptive and strategic issues involved in identifying and capturing international marketing opportunities and aims at last the various environments that have an impact on international marketing. One of the core challenges here is to find the right balance between standardization of the international marketing mix and adaptation to each country market, while taking into consideration relevant inter-cultural aspects. This course intends to give a compact overview of the most relevant concepts and developments in International Management with a German-Danish perspective. The cross-border perspective is the primary focus however, the course will give the student the ability to take part in international business in general. The course is designed to give students an introduction to a cross-border understanding of the following four areas of business: - International Marketing - International Trade with introduction to Business Law, Accounting and Taxation - Culture and international organizational behavior - Cross-cultural communication The student will gain an understanding of concepts and theories in organizational structure and organizational culture. Based on cultural understanding, the student will have the competencies to implement their learnings and skills in companies and take part in international trade. The module ensures that the students can methodically apply the relevant analysis tools and on this basis, draw up and disseminate the basis of decisions within sales, marketing and economics. Learning objectives: Knowledge: The student will gain knowledge about: The company s accounting matters, including relevant accounting standards Ensuring that the student gets knowledge of the overall legal framework for good business To give the student an understanding of the German/Danish legal system with an added international perspective hereunder aspects such as o Contract Law o Sale of Goods o Company Law o Marketing law Introduction to German/Danish Business language Principles of global marketing; hereunder the global marketing mix, market opportunity analysis, segmentation, targeting, and positioning for Germany/Denmark Understanding of consumer behavior and decision making To make sure that the students get a basic understanding of a company s organization, resources and competencies To give the student an introduction to the organization s culture and structure - theories and concepts

11 Skills: The student will get the skills to: The student is competent to act professionally in collaborative relationships The student can use sales and negotiation techniques for the implementation of personal sales Put together the right marketing mix in relation to the market opportunities discovered The student is able to explore the market in order to choose the most profitable relations in an international perspective The ability to conduct an efficient marketing research designed to the German/Danish market Competences: The student will learn to: Enabling the student to understand a company s internal and external situation, in a global perspective Gives the student the ability to communicate and negotiate with the company s stakeholders Enabling the student to use the different phases of sales processes Gives the student the ability to take part in international trades Exam: Written Business Case & Oral Exam Exam date:

12 Oplevelsesøkonomi ECTS Omfang: 10 ECTS Indhold: Formålet med valgfaget Oplevelsesøkonomi er at kvalificere den studerende til at identificere, analysere og løse oplevelsesøkonomiske problemstillinger. Således, at der opnås forståelse for betydningen af oplevelsesøkonomien i forbindelse med markedsføring af en virksomhed og dens produkter og services. Den studerende skal være i stand til at anvende oplevelsesøkonomiske begreber, teorier og modeller. Indarbejde begreber, teorier og modeller fra oplevelsesøkonomien via lærebøger, cases og virksomhedskontakt Analysere både producerende virksomheder, servicevirksomheder og eventvirksomheders oplevelseskoncepter ud fra oplevelsesøkonomiske modeller Arbejde med markedsføring af oplevelser som produkt Arbejde med markedsføring af organisationer, virksomheder og produkter via oplevelser Egen udvikling af oplevelseskoncepter og organisering af disse Læringsmål: Viden Kendskab til og forståelse for begreber, teorier og modeller inden for oplevelsesøkonomien Forståelse for oplevelser som markedsføringsredskab både fysiske og digitale Kendskab til og forståelse for udvikling og organisering af oplevelseskoncepter Kendskab til brug af adfærdsdesign og fremtidsforskning i relation til oplevelsesøkonomi Færdigheder Den studerende skal have færdigheder i at kunne: Analysere virksomheder, organisationer og branchers oplevelseskoncepter Identificere og udvikle egne oplevelseskoncepter Opstille forslag til opbygning af organisation og vurdering af oplevelsens markedsmulighed Formidle sin analyse og sit oplevelseskoncept Kompetencer Den studerende skal opnå kompetencer til selvstændigt kunne gennemføre de indledende vurderinger ved opstart af et nyt koncept, projekt, produkt eller en ny virksomhed Prøve: Aflevering af synops i grupper, som grundlag for den mundtlige eksamen. Eksamen afvikles med fælles gruppepræsentation i 20 minutter, derefter 20 minutters individuel eksamination. Karakteren gives på baggrund af en samlet vurdering. Eksamensdato:

13 Brand Management ECTS Omfang: 10 ECTS Indhold: Formålet med faget er at give de studerende en grundlæggende forståelse af branding, herunder forsyne dem med forskellige redskaber til opbygning af stærke service- og produktbrands. De studerende vil arbejde med tilblivelsen af brands som en konstruktion mellem forbrugere og virksomhed. Dermed skal de studerende opnå en forståelse af hvordan man, som virksomhed, opbygger, udvikler og vedligeholder brands i en proces, hvor forbrugerne er medspillere i denne konstruktion. Læringsmål: Den studerende skal have viden om: Forskellen mellem produkt- og brand management Forskellige perspektiver og skoler for opbygning og forståelse af branding Forhold, som er relevante for udvikling af branding strategier på B2B, B2C og B2G markederne Den studerende skal have færdigheder i at kunne: Analysere og forstå branding fra et forbruger- virksomheds- og organisatorisk perspektiv Anvende relevante teorier og modeller til opbygning og vedligeholdelse af brands Analysere mulighederne for opbygning af stærke brands Den studerende skal opbygge kompetencer til at kunne: Planlægge, eksekvere og evaluere relevante branding strategier Anvende brand building som strategisk ledelsesredskab Anvende branding i et oplevelsesøkonomisk perspektiv Prøve: 5 timers skriftlig prøve Eksamensdato:

14 Digital markedsføring ECTS Omfang: 10 ECTS Formålet med faget er at give den studerende kompetence til at kunne optimere og effektuere strategier for online marketing samt udvikle, implementere og optimere koncepter og online kommunikation for specifikke markeder og målgruppesegmenter. Indhold: Digital strategi og mobile marketing Digital konceptudvikling Digitale marketingværktøjer Content management og CMS er: Web-produktion Content marketing SEO, SEM, Affiliate & Display, influencer marketing Sociale medier Marketing automation KPI og CRO, analyse og test UX, IA, UI og usability Læringsmål: Viden Den studerende skal have viden om: centrale digitale marketingbegreber praksis for udvikling af digitale marketing strategier, samt planlægning og eksekvering af digitale aktiviteter Centrale dataindsamlingsmetoder i relation til arbejdet med markedsanalyse og effektmåling af markedsføringen Den digitale strategis betydning og relevans Metoder til digital markedsføring Færdigheder Den studerende skal have færdigheder i at kunne: Anvende centrale metoder og redskaber, der knytter sig til digital markedsføring i praksis Opstille mål og vurdere nøgleområder for virksomhedens digitale strategi i henhold til virksomhedens forretningsmæssige målsætninger Anvende centrale metoder og værktøjer til at planlægge og forbedre arbejdet med usability og brugertests Vurdere virksomhedens ranking i søgemaskiner og stille forslag til konverteringsrateoptimering Udarbejde annonce- og reklamekampagner i digitale medier Identificere relevant jura og vurdere konsekvenserne for virksomhedens digitale markedsføring Kompetencer Den studerende skal opnå kompetencer til at kunne:

15 Deltage i tværfaglige teams i forbindelse med virksomhedens arbejde med digital markedsføring Selvstændigt analysere, planlægge og gennemføre opgaver i forbindelse med digital markedsføring Håndtere udvikling af den digitale strategi med udgangspunkt i virksomhedens situation og med inddragelse af relevante interessenter Gennem brug af webstatistik og brugertests tilrettelægge og optimere den digitale markedsføringsindsats Eksamen: Digitalt Mock-Up (hjemmeside), disposition og 20 min. mundtlig eksamen Eksamensdato:

16 BUSINESS ECONOMICS Weight: 10 ECTS Content: Basis for an extended understanding of cost structures, cost estimates and choices between various alternatives including opportunity costs. Basis for an extended understanding of investment decisions with break-even analysis before and after tax Price optimization under different market structures (incl. price discrimination) Basis for an extended understanding of financing forms including leasing and criteria for decisionmaking both before and after tax. Knowledge The student will gain knowledge of: Profitability calculations for the short and long term. Different market structures and their influence on pricing and output decisions. Standard cost accounting systems as well as activity-based cost systems (Activity Based Costing) Correlations between factor consumption and the production of goods and services (LP model) Investments in connection with the choice between several investment opportunities, before and after tax. Optimal lifetime of assets in connection with investment decisions. Investment calculations, as a basis for the selection of alternatives in a long-run perspective. Different types of financing. Underlying assumptions of different methods of economic analysis. Skills The student will acquire the skills to: Be able to use Excel as a tool for versatile economic analyses. Optimize price and output under different market structures. Optimize price and output across two markets with different price elasticities of demand (price discrimination) Be able to use key costing concepts that are related to decision-making Be able to analyze how the drivers for an activity based cost accounting system (Activity Based Costing) can be determined Optimize product mix using linear programming (LP) Conduct break-even analyses in connection with investment decisions Be able to make calculate capital requirements and cash flows as the basis for investment calculations for both the fixed and the current assets Be able to calculate the effective interest rate on different loans before and after tax Be able to justify the choice of financing type (including equity and debt) in connection with investments in fixed and current assets Be able to present and explain economic recommendations Identify the underlying assumptions of different methods of economic analysis. Competencies The student will learn to: Independently develop smaller analyses in Excel spreadsheet models Independently be able to assess the economic implications of planned marketing activities

17 Independently asses a company s pricing strategy based on optimization calculations. Independently analyze profitability using an activity based cost accounting system (Activity Based Costing). Independently analyze investment and financing alternatives in relation to planning decisions Independently evaluate the validity of economic analyses. 5 hours written exam All aids allowed Exam date:

18 Statistics Weight: 10 ECTS Content: probability theory random variables and probabilitydistributions regression analysis analysis of variance hypothesis tests, one parameter hypothesis tests, two parameters Learning objectives: Knowledge The student will gain knowledge about: descriptive statistics and probability theory random variables and the probability distributions Normal distribution Binomial distribution Hypergeometric distribution Poisson distribution scaling regression analysis, the following types Multiple parameters Dummy variables Non-linear relations analysis of variance position and variance measures importance for hypothesistests hypothesis tests, one parameter hypothesis tests, two parameters Skills The student will achieve the skills to: calculate and interpret the various objectives for central tendencies andvariability make probability calculations for random variables/probabilitydistributions formulate, implement and analyze a regression model with one or more explanatory variables, including dummy variables calculate and interpret hypothesis tests from critical value-, P-value and the confidence interval methods calculate and interpret hypothesis tests with known or unknown variance for mean value and for difference between two mean values calculate and interpret hypothesis tests for one or two proportion, variances or intensities. Explain the required assumptions in probability distributions, regression analysis, variance analysis and hypothesis testing Competencies The student will learn to: independently interpret a regression model with one or more explanatory variables for a specific marketing and salesissue assess specific probability calculations in connection with marketing and salesissues assess the descriptive statistics of the marketing and salesissues work out an independent interpretation of the results from hypothesis tests for mean value(s), proportion(s) and variance(s) evaluate specific hypothesis tests strength and use related to marketing- and salesissues

19 5 hours written exam All aids allowed Exam date:

20 Brand Management Weight: 10 ECTS Content: The purpose of the subject is to give the student a fundamental understanding of branding including equipping them with various tools for building strong service and product brands. Students will work with creation of brands as a construct between consumer and company, thereby achieving understanding of how a company builds, develops and maintains brands in a process where the consumer plays an active role in this construct. Learning objectives: The student must have knowledge about: The difference between product management and brand management Various perspectives and schools for building the understanding branding Conditions that are relevant for developing branding strategies in B2B, B2C and B2G markets The student must have skills to: Analyze and understand branding from the perspectives of consumer, company and organization Apply relevant theory and models for building and maintaining brands Analyze opportunities for building strong brands The student must develop competencies to: Plan and evaluate relevant branding strategies Apply brand building as a strategic management tool Apply branding in the perspective of experience economy Prøve: 5 hours written exam Exam date:

21 Digital Marketing Weight: 10 ECTS The aim of this elective is to give the student competencies to optimize and launch strategies for Online Marketing, to develop, implement and optimize Online Communications for specific markets and Target Group segments. Content: Digital Strategy and Mobile Marketing Digital Concept Development Digital marketing Tools Content Management and CMS s: Web Production Content Marketing SEO, SEM, Affiliate & Display, Influencer Marketing Social Media Marketing Automation KPI and CRO, analysis and test UX, IA, UI and Usability Learning Objectives: Knowledge The student must have knowledge about: key online marketing concepts the practice for developing a digital marketing strategy, and planning and executing online marketing activities key data collection methods in relation to market analysis and impact measurement of marketing activities the importance and relevance of the digital strategy digital marketing methods Skills The student must have skills in: using key methods and tools that relate to digital marketing in practice setting goals and assess key areas for the company's digital strategy according to the company's business objectives using key methods and tools for Usability and User Testing, in order to improve Usability assessing ranking in search engines and making suggestions for conversion rate optimization developing ads and advertising campaigns in digital media identifying relevant legal issues and assess the consequences for the company's digital marketing Competencies The student must obtain competencies to: participate in cross organizational teams in connection with the company's work with digital marketing analyze, plan and implement tasks related to digital marketing

22 Manage development of the digital strategy based on the company's situation and with the involvement of relevant stakeholders organize and optimize digital marketing efforts through the use of web statistics and user tests Exam: Digital Mock-Up (homepage), 1-page synopsis and 20 min. oral exam Exam date:

Studieordning del 3,

Studieordning del 3, Studieordning del 3, 2014-2016 Autoteknolog, Valgfri Uddannelseselementer Academy Profession Degree in Automotive Technology Version 0.1 Revideret 19. august 2015 Side 0 af 6 Indhold Studieordningens del

Læs mere

Den uddannede har viden om: Den uddannede kan:

Den uddannede har viden om: Den uddannede kan: Den uddannede har viden om: Den uddannede kan: Den uddannede kan: Den studerende har udviklingsbaseret viden om og forståelse for Den studerende kan Den studerende kan Den studerende har udviklingsbaseret

Læs mere

Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication

Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense 2009 1

Læs mere

Studieordning del 3. Markedsføringsøkonom. Valgfri uddannelseselementer forår 2018

Studieordning del 3. Markedsføringsøkonom. Valgfri uddannelseselementer forår 2018 Studieordning del 3 Markedsføringsøkonom Valgfri uddannelseselementer forår 2018 Version 1.0 Revideret september 2017 Indhold Institutionsdel; valgfagskatalog 1. Rammer for studieordningen del 3, valgfagskatalog...1

Læs mere

Forventer du at afslutte uddannelsen/har du afsluttet/ denne sommer?

Forventer du at afslutte uddannelsen/har du afsluttet/ denne sommer? Kandidatuddannelsen i Informationsvidenskab - Aalborg 2 respondenter 5 spørgeskemamodtagere Svarprocent: 40% Forventer du at afslutte uddannelsen/har du afsluttet/ denne sommer? I hvilken grad har uddannelsen

Læs mere

Forventer du at afslutte uddannelsen/har du afsluttet/ denne sommer?

Forventer du at afslutte uddannelsen/har du afsluttet/ denne sommer? Kandidatuddannelsen i Informationsarkitektur - Aalborg 3 respondenter 10 spørgeskemamodtagere Svarprocent: 30% Forventer du at afslutte uddannelsen/har du afsluttet/ denne sommer? I hvilken grad har uddannelsen

Læs mere

Dagsorden. 1.Sidste nyt fra uddannelsen. 3.Markedsføring og deltagelse på uddannelsesmesser. 4.Praktik i efterårssemesteret 2009

Dagsorden. 1.Sidste nyt fra uddannelsen. 3.Markedsføring og deltagelse på uddannelsesmesser. 4.Praktik i efterårssemesteret 2009 Dagsorden 1.Sidste nyt fra uddannelsen 2.Valg Vl af formand for udvalget 3.Markedsføring og deltagelse på uddannelsesmesser 4.Praktik i efterårssemesteret 2009 5.Valg af faglige repræsentanter til udvalget

Læs mere

Financial Management -II

Financial Management -II SEMESTER V Financial Management -II To understand theories of value, risk and return, capital investment decisions, financing decisions, dividend policy, capital structure, and options. Also, to study

Læs mere

Time- og eksamensplaner, efterår 2014

Time- og eksamensplaner, efterår 2014 Time- og eksamensplaner, efterår 2014 For at undgå sammenfald af timer og eksaminer er planlægningen af undervisning og eksamen på cand.merc. gennem flere år sket med udgangspunkt i nedenstående fagklynger.

Læs mere

Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside

Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside Mandatory Core Topic: BUITA Om kurset Subject Activitytype Teaching language Registration Informatik master course English Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode,

Læs mere

Curriculum Part 3. Marketing Management. Elective programme elements Autumn 2016

Curriculum Part 3. Marketing Management. Elective programme elements Autumn 2016 Curriculum Part 3 Marketing Management Elective programme elements Autumn 2016 Version 2.0 Revised december 2016 Content Institutional Part; electives catalogue 1. Framework for the curriculum part 3,

Læs mere

Ændringerne gælder studerende der er indskrevet på uddannelsen per 1. september 2016.

Ændringerne gælder studerende der er indskrevet på uddannelsen per 1. september 2016. August 2016 Netværket for uddannelsen har fastlagt indholdsmæssige ændringer: Ændrede udbydere Kerneområdet Innovation, udvikling og vækst Kerneområdet Praktisk virksomhedsdrift Det obligatoriske uddannelseselement

Læs mere

Flag s on the move Gijon Spain - March 2010. Money makes the world go round How to encourage viable private investment

Flag s on the move Gijon Spain - March 2010. Money makes the world go round How to encourage viable private investment Flag s on the move Gijon Spain - March 2010 Money makes the world go round How to encourage viable private investment Local action groups in fisheries areas of Denmark Nordfyn The organization of FLAG

Læs mere

Procuring sustainable refurbishment

Procuring sustainable refurbishment SURE den 21. marts 2012 Procuring sustainable refurbishment Niels-Arne Jensen, Copenhagen City Properties (KEjd) Copenhagen Municipality KOMMUNE 1 Agenda About Copenhagen City Properties Background and

Læs mere

Kriterie for at bestå: Deltagelse i undervisningstiden, udarbejdelse af e-magasin, deltagelse i fælles fremlægning.

Kriterie for at bestå: Deltagelse i undervisningstiden, udarbejdelse af e-magasin, deltagelse i fælles fremlægning. 1. E-MAGASINER (Herning) Hvem kan deltage: Studerende i Herning Kriterie for at bestå: Deltagelse i undervisningstiden, udarbejdelse af e-magasin, deltagelse i fælles fremlægning. På kurset lærer du at

Læs mere

Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside

Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside Research Seminar in Computer Science Om kurset Subject Activitytype Teaching language Registration Datalogi master course English Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode,

Læs mere

ESG reporting meeting investors needs

ESG reporting meeting investors needs ESG reporting meeting investors needs Carina Ohm Nordic Head of Climate Change and Sustainability Services, EY DIRF dagen, 24 September 2019 Investors have growing focus on ESG EY Investor Survey 2018

Læs mere

Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15 onsdag 11:40 3 36 41

Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15 onsdag 11:40 3 36 41 Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15 onsdag 11:40 3 36 41 BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15

Læs mere

From innovation to market

From innovation to market Nupark Accelerace From innovation to market Public money Accelerace VC Private Equity Stock market Available capital BA 2 What is Nupark Accelerace Hands-on investment and business developmentprograms

Læs mere

Online kursus: Certified Information Security Manager (CISM)

Online kursus: Certified Information Security Manager (CISM) Online kursus 365 dage DKK 5.999 Nr. 72845 P ekskl. moms Online kursus: Certified Information Security Manager (CISM) Dette kursus ser på rollen af informationssikkerhed og styring i en organisation. På

Læs mere

Byg din informationsarkitektur ud fra en velafprøvet forståelsesramme The Open Group Architecture Framework (TOGAF)

Byg din informationsarkitektur ud fra en velafprøvet forståelsesramme The Open Group Architecture Framework (TOGAF) Byg din informationsarkitektur ud fra en velafprøvet forståelsesramme The Open Group Framework (TOGAF) Otto Madsen Director of Enterprise Agenda TOGAF og informationsarkitektur på 30 min 1. Introduktion

Læs mere

Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15onsdag 11:40 3 36 41

Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15onsdag 11:40 3 36 41 Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15onsdag 11:40 3 36 41 BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15tirsdag

Læs mere

Projektledelse i praksis

Projektledelse i praksis Projektledelse i praksis - Hvordan skaber man (grundlaget) for gode beslutninger? Martin Malis Business Consulting, NNIT mtmi@nnit.com 20. maj, 2010 Agenda Project Governance Portfolio Management Project

Læs mere

Syddansk Universitet MBA beskrivelse af valgfag

Syddansk Universitet MBA beskrivelse af valgfag Syddansk Universitet MBA beskrivelse af valgfag Efterår 2016 Beskrivelse af fagene: Human resource management Strategisk kommunikation Innovationsledelse (undervises på engelsk) Business Performance Management

Læs mere

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com.

Engelsk. Niveau C. De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005. Casebaseret eksamen. www.jysk.dk og www.jysk.com. 052430_EngelskC 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau C www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Small Autonomous Devices in civil Engineering. Uses and requirements. By Peter H. Møller Rambøll

Small Autonomous Devices in civil Engineering. Uses and requirements. By Peter H. Møller Rambøll Small Autonomous Devices in civil Engineering Uses and requirements By Peter H. Møller Rambøll BACKGROUND My Background 20+ years within evaluation of condition and renovation of concrete structures Last

Læs mere

Marketing brochure - CV

Marketing brochure - CV EXECUTIVE CV Marketing brochure - CV Hvad er formålet med en brochure / CV? Identifikation af hvilke værdier produktet / personen kan tilføre en given virksomhed. forretningsmæssig værdiforøgelse Budskabet

Læs mere

Director Onboarding Værktøj til at sikre at nye bestyrelsesmedlemmer hurtigt får indsigt og kommer up to speed

Director Onboarding Værktøj til at sikre at nye bestyrelsesmedlemmer hurtigt får indsigt og kommer up to speed Director Onboarding Værktøj til at sikre at nye bestyrelsesmedlemmer hurtigt får indsigt og kommer up to speed 12. november 2014 Indhold Onboarding/Induction Nomineringsudvalg/vederlagsudvalg Page 2 Onboarding/Induction

Læs mere

Design til digitale kommunikationsplatforme-f2013

Design til digitale kommunikationsplatforme-f2013 E-travellbook Design til digitale kommunikationsplatforme-f2013 ITU 22.05.2013 Dreamers Lana Grunwald - svetlana.grunwald@gmail.com Iya Murash-Millo - iyam@itu.dk Hiwa Mansurbeg - hiwm@itu.dk Jørgen K.

Læs mere

Tilmelding sker via STADS-Selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside

Tilmelding sker via STADS-Selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside Visual Communication and Digital Om kurset Subject Activitytype Teaching language Registration Kommunikation master course English Tilmelding sker via STADS-Selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode,

Læs mere

IBM Software Group. SOA v akciji. Srečko Janjić WebSphere Business Integration technical presales IBM Software Group, CEMA / SEA IBM Corporation

IBM Software Group. SOA v akciji. Srečko Janjić WebSphere Business Integration technical presales IBM Software Group, CEMA / SEA IBM Corporation IBM Software Group SOA v akciji Srečko Janjić Business Integration technical presales IBM Software Group, CEMA / SEA Service Oriented Architecture Design principles and technology for building reusable,

Læs mere

Finn Gilling The Human Decision/ Gilling September Insights Danmark 2012 Hotel Scandic Aarhus City

Finn Gilling The Human Decision/ Gilling September Insights Danmark 2012 Hotel Scandic Aarhus City Finn Gilling The Human Decision/ Gilling 12. 13. September Insights Danmark 2012 Hotel Scandic Aarhus City At beslutte (To decide) fra latin: de`caedere, at skære fra (To cut off) Gilling er fokuseret

Læs mere

Partnerfunktion. Performed by partner. partner and producer. producer SALE MARKETING DISTRIBUTION AND LOGISTICS PRODUCTION ADMINISTRATION

Partnerfunktion. Performed by partner. partner and producer. producer SALE MARKETING DISTRIBUTION AND LOGISTICS PRODUCTION ADMINISTRATION Den ideelle partner Partnerfunktion Performed by partner Performed by producer Performed by partner and producer SALE MARKETING DISTRIBUTION AND LOGISTICS PRODUCTION ADMINISTRATION Fordeling af funktioner

Læs mere

l i n d a b presentation CMD 07 Business area Ventilation

l i n d a b presentation CMD 07 Business area Ventilation l i n d a b presentation CMD 07 Business area Ventilation 1 Ventilation Sales LTM June 4 097 MSEK EBIT LTM June 449 MSEK 11,0% Two Divisions ADS 85% Comfort 15% YTD June 07 % Sales +31 Nordic countries

Læs mere

Studieordning del 3. Markedsføringsøkonom. Valgfri uddannelseselementer efterår 2016

Studieordning del 3. Markedsføringsøkonom. Valgfri uddannelseselementer efterår 2016 Studieordning del 3 Markedsføringsøkonom Valgfri uddannelseselementer efterår 2016 Version 2.0 Revideret december 2016 Indhold Institutionsdel; valgfagskatalog 1. Rammer for studieordningen del 3, valgfagskatalog...1

Læs mere

2013-2015. Bilag: Studieordning for Markedsføringsøkonom. Supplement: Curriculum Marketing Management

2013-2015. Bilag: Studieordning for Markedsføringsøkonom. Supplement: Curriculum Marketing Management Bilag: Studieordning for Markedsføringsøkonom Supplement: Curriculum Marketing Management 2013-2015 Fagbeskrivelser af valgfag Description of electives Indhold / Contents Beskrivelse af valgfag udbudt

Læs mere

Lovkrav vs. udvikling af sundhedsapps

Lovkrav vs. udvikling af sundhedsapps Lovkrav vs. udvikling af sundhedsapps Health apps give patients better control User Data Social media Pharma Products User behaviour Relatives www Self monitoring (app) data extract Healthcare specialists

Læs mere

United Nations Secretariat Procurement Division

United Nations Secretariat Procurement Division United Nations Secretariat Procurement Division Vendor Registration Overview Higher Standards, Better Solutions The United Nations Global Marketplace (UNGM) Why Register? On-line registration Free of charge

Læs mere

Financing and procurement models for light rails in a new financial landscape

Financing and procurement models for light rails in a new financial landscape Financing and procurement models for light rails in a new financial landscape Jens Hoeck, Partner, Capital Markets Services 8 November 2011 Content 1. Why a need for rethinking 2. Criteria for a rethought

Læs mere

Cross-Sectorial Collaboration between the Primary Sector, the Secondary Sector and the Research Communities

Cross-Sectorial Collaboration between the Primary Sector, the Secondary Sector and the Research Communities Cross-Sectorial Collaboration between the Primary Sector, the Secondary Sector and the Research Communities B I R G I T T E M A D S E N, P S Y C H O L O G I S T Agenda Early Discovery How? Skills, framework,

Læs mere

Process Mapping Tool

Process Mapping Tool Process Mapping Tool Summary of Documentation Selected recommendations from PA Mål, midler og indsatser: Det bør fremgå hvilke målsætninger, der vedrører kommunens ydelser/indsatser og hvilke målsætninger,

Læs mere

Fagplan for statistik, efteråret 2015

Fagplan for statistik, efteråret 2015 Side 1 af 7 M Fagplan for statistik, efteråret 20 Litteratur Kenneth Hansen & Charlotte Koldsø (HK): Statistik I økonomisk perspektiv, Hans Reitzels Forlag 2012, 2. udgave, ISBN 9788741256047 HypoStat

Læs mere

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen. og

Engelsk. Niveau D. De Merkantile Erhvervsuddannelser September Casebaseret eksamen.  og 052431_EngelskD 08/09/05 13:29 Side 1 De Merkantile Erhvervsuddannelser September 2005 Side 1 af 4 sider Casebaseret eksamen Engelsk Niveau D www.jysk.dk og www.jysk.com Indhold: Opgave 1 Presentation

Læs mere

Mission and Vision. ISPE Nordic PAT COP Marts Jesper Wagner, AN GROUP A/S, Mejeribakken 8, 3540 Lynge, Denmark

Mission and Vision. ISPE Nordic PAT COP Marts Jesper Wagner, AN GROUP A/S, Mejeribakken 8, 3540 Lynge, Denmark Mission and Vision ISPE Nordic PAT COP Marts 2007 Mission Statement To provide a professional technical group to support all levels of competence of Process Analytical Technology within the Scandinavian

Læs mere

Vendor Management Strategies for Managing Your Outsource Relationships

Vendor Management Strategies for Managing Your Outsource Relationships Vendor Management Strategies for Managing Your Outsource Relationships Scott C. Lessard Sr. Program Manager, Global Support Agenda 2008 NetApp. All rights reserved. 2 Vendor Selection 4 Steps to Vendor

Læs mere

MOC On-Demand Identity with Windows Server 2016 [20742]

MOC On-Demand Identity with Windows Server 2016 [20742] E-learning 90 dage DKK 7.999 Nr. 89067 P ekskl. moms Dato Sted 29-12-2019 Virtuelt kursus MOC On-Demand Identity with Windows Server 2016 [20742] Online undervisning når det passer dig MOC On-Demand er

Læs mere

Bilag. Resume. Side 1 af 12

Bilag. Resume. Side 1 af 12 Bilag Resume I denne opgave, lægges der fokus på unge og ensomhed gennem sociale medier. Vi har i denne opgave valgt at benytte Facebook som det sociale medie vi ligger fokus på, da det er det største

Læs mere

FAST FORRETNINGSSTED FAST FORRETNINGSSTED I DANSK PRAKSIS

FAST FORRETNINGSSTED FAST FORRETNINGSSTED I DANSK PRAKSIS FAST FORRETNINGSSTED FAST FORRETNINGSSTED I DANSK PRAKSIS SKM2012.64.SR FORRETNINGSSTED I LUXEMBOURG En dansk udbyder af internet-spil ønsker at etablere et fast forretningssted i Luxembourg: Scenarier:

Læs mere

Oversigt over ønskede ændringer på cand.merc.-linjer. Innovation Management udbudt af Institut for Virksomhedsledelse. Optag 2015: Optag 2016:

Oversigt over ønskede ændringer på cand.merc.-linjer. Innovation Management udbudt af Institut for Virksomhedsledelse. Optag 2015: Optag 2016: Oversigt over ønskede ændringer på cand.merc.-linjer. Innovation Management udbudt af Institut for Virksomhedsledelse Optag 201: Management Research Method (+ SOL + IB) FAG 2013 Entrepreneurship: Shaping

Læs mere

HKDSE Biology and Combined Science (Biology) Public Assessment: School-based Assessment. 22 & 29 Nov 2008

HKDSE Biology and Combined Science (Biology) Public Assessment: School-based Assessment. 22 & 29 Nov 2008 HKDSE Biology and Combined Science (Biology) Public Assessment: School-based Assessment 22 & 29 Nov 2008 1 HKDSE Bio School-Based Assessment Principles of SBA design: integrate assessment with teaching

Læs mere

Reexam questions in Statistics and Evidence-based medicine, august sem. Medis/Medicin, Modul 2.4.

Reexam questions in Statistics and Evidence-based medicine, august sem. Medis/Medicin, Modul 2.4. Reexam questions in Statistics and Evidence-based medicine, august 2013 2. sem. Medis/Medicin, Modul 2.4. Statistics : ESSAY-TYPE QUESTION 1. Intelligence tests are constructed such that the average score

Læs mere

What s Our Current Position? Uddannelsesstruktur i AUE. What Can You Choose After DE5? Uddannelsesstruktur i AUE

What s Our Current Position? Uddannelsesstruktur i AUE. What Can You Choose After DE5? Uddannelsesstruktur i AUE Information Meeting for DE5 and DE3 Further Study Possibilities What s Our Current Position? General Education Structure Andre muligheder DE3-DE5 Semesters (AUE) What Can You Choose After DE5? Diplomingeniøruddannelsen

Læs mere

En god Facebook historie Uddannelser og valgfag målrettet datacenterindustrien!?

En god Facebook historie Uddannelser og valgfag målrettet datacenterindustrien!? En god Facebook historie Uddannelser og valgfag målrettet datacenterindustrien!? DDI møde 18.09.2019 - UCL, Odense. V/ Projektleder og lektor Lars Bojen, IT & Tech uddannelserne, lcbn@ucl.dk Agenda 1.

Læs mere

Dagens præsentation. Udfordringerne ESSnet projektet Measuring Global Value Chains Det fremtidige arbejde med globalisering

Dagens præsentation. Udfordringerne ESSnet projektet Measuring Global Value Chains Det fremtidige arbejde med globalisering Globalisering Møde i Brugerudvalget for Vidensamfundet 6. februar 2014 Peter Bøegh Nielsen Dagens præsentation Udfordringerne ESSnet projektet Measuring Global Value Chains Det fremtidige arbejde med globalisering

Læs mere

Interkulturelle Markedsstudier

Interkulturelle Markedsstudier Udkast til Kandidatuddannelse Interkulturelle Markedsstudier Sprog, Kultur og Markeder KU og CBS 2016 Fælles kommissorium....universiteterne ønsker at udvikle en eller flere fælles kandidatuddannelser

Læs mere

Roskilde Universitet Jeanette Lindholm PHD-.student

Roskilde Universitet Jeanette Lindholm PHD-.student Roskilde Universitet Jeanette Lindholm PHD-.student jeaneli@ruc.dk Recognition of Prior Learning in Health Educations JEANETTE LINDHOLM PHD-STUDENT Research question How do RPL students experience themselves

Læs mere

KENDSKAB TIL MARKETING AUTOMATION RAPPORT MARTS 2017

KENDSKAB TIL MARKETING AUTOMATION RAPPORT MARTS 2017 KENDSKAB TIL MARKETING AUTOMATION RAPPORT MARTS 2017 HOVEDRESULTATER Selvom marketing automation er et fokusområde blandt 33% af de deltagende virksomheder, er det kun en lille gruppe der siger deres virksomhed

Læs mere

Susan Svec of Susan s Soaps. Visit Her At:

Susan Svec of Susan s Soaps. Visit Her At: Susan Svec of Susan s Soaps Visit Her At: www.susansoaps.com Background Based on All-Natural Soap and Other Products Started Due to Experience with Eczema Common Beginning Transition to Business Started

Læs mere

Information Meeting for DE5 and DE3 Further Study Possibilities

Information Meeting for DE5 and DE3 Further Study Possibilities Information Meeting for DE5 and DE3 Further Study Possibilities General Education Structure Diplomingeniør i Datateknik og Elektronik Civilingeniør i Datateknik og Elektronik Civilingeniør i Softwarekonstruktion

Læs mere

Basic statistics for experimental medical researchers

Basic statistics for experimental medical researchers Basic statistics for experimental medical researchers Sample size calculations September 15th 2016 Christian Pipper Department of public health (IFSV) Faculty of Health and Medicinal Science (SUND) E-mail:

Læs mere

Udbud på engelsk i UCL. Skabelon til beskrivelse

Udbud på engelsk i UCL. Skabelon til beskrivelse Udbud på engelsk i UCL Skabelon til beskrivelse Indhold 1. Forord... 3 2. What to do... 3 3. Skabelon... 4 3.1 Course Overview... 4 3.2 Target Group... 4 3.3 Purpose of the module... 4 3.4 Content of the

Læs mere

Danske Bank Leadership Communication

Danske Bank Leadership Communication Danske Bank Leadership Communication Morten Dal - Chief Communications Advisor Info-netværkskonferencen 7.- 8. oktober Munkebjerg Hotel Vejle 09-10-2013 2 3 3 Agenda slide Background MOVE Feedback reports

Læs mere

Medinddragelse af patienter i forskningsprocessen. Hanne Konradsen Lektor, Karolinska Institutet Stockholm

Medinddragelse af patienter i forskningsprocessen. Hanne Konradsen Lektor, Karolinska Institutet Stockholm Medinddragelse af patienter i forskningsprocessen Hanne Konradsen Lektor, Karolinska Institutet Stockholm Værdi eller politisk korrekt (formentlig krav i fremtidige fondsansøgninger) Hurtigere, effektivere,

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring STUDIEORDNING for Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring Del IV: Valgfrit fagelement - Specialemodul - Emnekatalog Ikrafttrædelse: 21. august 2017 Gældende for indskrivning

Læs mere

Online kursus: Certified Business Analysis Professional (CBAP )

Online kursus: Certified Business Analysis Professional (CBAP ) Online kursus 365 dage DKK 5.999 Nr. 72885 P ekskl. moms Online kursus: Certified Business Analysis Professional (CBAP ) Bliv klædt på til at varetage en business analysis-funktion i din organisation.

Læs mere

Kalkulation: Hvordan fungerer tal? Jan Mouritsen, professor Institut for Produktion og Erhvervsøkonomi

Kalkulation: Hvordan fungerer tal? Jan Mouritsen, professor Institut for Produktion og Erhvervsøkonomi Kalkulation: Hvordan fungerer tal? Jan Mouritsen, professor Institut for Produktion og Erhvervsøkonomi Udbud d af kalkulationsmetoder l t Economic Value Added, Balanced Scorecard, Activity Based Costing,

Læs mere

Interim report. 24 October 2008

Interim report. 24 October 2008 Interim report 24 October 2008 2 2008 Key figures July-September 2008 Net sales were SEK 3,690 m (3,748) Organic growth was 1% Operating profit (EBIT) declined by 32% to SEK 186 m (272). Negative currency

Læs mere

Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside

Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside Methodology course in Advanced Molecular Biology - Antimicrobial Peptides B - Experimental Om kurset Subject Activitytype Teaching language Registration Medicinal biologi / Molekylær biologi master course

Læs mere

Kursuskalender 2015. Savner du et kursus på listen, er du meget velkommen til at kontakte os på mail: saskurser@sas.com

Kursuskalender 2015. Savner du et kursus på listen, er du meget velkommen til at kontakte os på mail: saskurser@sas.com Kurser Dage januar februar marts april maj juni SAS College SAS College: Analyse 12. & 26. 9. & 23. 7. & 21. SAS College: Data Visualization SAS College: SAS Visual Analytics Advanced Foundation - Programming

Læs mere

Experience. Knowledge. Business. Across media and regions.

Experience. Knowledge. Business. Across media and regions. Experience. Knowledge. Business. Across media and regions. 1 SPOT Music. Film. Interactive. Velkommen. Program. - Introduktion - Formål og muligheder - Målgruppen - Udfordringerne vi har identificeret

Læs mere

Intro til CIRCuIT. Circular Construction in Regenerative Cities Mette Skovgaard, Ressourcer & Affald Teknik- og Miljøforvaltningen

Intro til CIRCuIT. Circular Construction in Regenerative Cities Mette Skovgaard, Ressourcer & Affald Teknik- og Miljøforvaltningen 27-08-2019 Mette Skovgaard, Ressourcer & Affald Teknik- og Miljøforvaltningen Intro til CIRCuIT Circular Construction in Regenerative Cities This project has received funding from the European Union s

Læs mere

KEA The sky is the limit 20. November 2013

KEA The sky is the limit 20. November 2013 KEA The sky is the limit 20. November 2013 Agenda Kort om Dansk Standard og standarder Dansk Standard er den nationale standardiseringsorganisation i Danmark Omsætning DKK 194 mio.kr. 160 medarbejdere

Læs mere

Managing stakeholders on major projects. - Learnings from Odense Letbane. Benthe Vestergård Communication director Odense Letbane P/S

Managing stakeholders on major projects. - Learnings from Odense Letbane. Benthe Vestergård Communication director Odense Letbane P/S Managing stakeholders on major projects - Learnings from Odense Letbane Benthe Vestergård Communication director Odense Letbane P/S Light Rail Day, Bergen 15 November 2016 Slide om Odense Nedenstående

Læs mere

Kris,an Bilenberg. Joachim Allerup

Kris,an Bilenberg. Joachim Allerup Digital strategi 1 Kris,an Bilenberg Web Editor, Teamleder, Online Servicechef og Op;miza;on Manager hos TDC Digital Strategy Manager hos Novicell fra januar 2014. Joachim Allerup Konsulent i +10 år fra

Læs mere

Central Statistical Agency.

Central Statistical Agency. Central Statistical Agency www.csa.gov.et 1 Outline Introduction Characteristics of Construction Aim of the Survey Methodology Result Conclusion 2 Introduction Meaning of Construction Construction may

Læs mere

Molio specifications, development and challenges. ICIS DA 2019 Portland, Kim Streuli, Molio,

Molio specifications, development and challenges. ICIS DA 2019 Portland, Kim Streuli, Molio, Molio specifications, development and challenges ICIS DA 2019 Portland, Kim Streuli, Molio, 2019-06-04 Introduction The current structure is challenged by different factors. These are for example : Complex

Læs mere

PEMS RDE Workshop. AVL M.O.V.E Integrative Mobile Vehicle Evaluation

PEMS RDE Workshop. AVL M.O.V.E Integrative Mobile Vehicle Evaluation PEMS RDE Workshop AVL M.O.V.E Integrative Mobile Vehicle Evaluation NEW - M.O.V.E Mobile Testing Platform Key Requirements for Measuring Systems Robustness Shock / vibrations Change of environment Compact

Læs mere

FOKUSGRUPPE TYSKLAND. LOGSTOR Claus Brun

FOKUSGRUPPE TYSKLAND. LOGSTOR Claus Brun FOKUSGRUPPE TYSKLAND LOGSTOR Claus Brun Market overview Customer Segments Contractors End User Consulting Engineer 60% of turnover Main Focus: 1. Price 2. Delivery performance 3. Product Quality 25% of

Læs mere

Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside

Tilmelding sker via stads selvbetjening indenfor annonceret tilmeldingsperiode, som du kan se på Studieadministrationens hjemmeside BK3 Theory of natural al science e (NIB) Om kurset Subject Activitytype Teaching language Registration Den internationale naturvidenskabelige bacheloruddannelse basic course English Der sker løbende opdatering

Læs mere

DIRF IR strategi og implementering. 15 Marts 2011, Michael von Bulow, IR, Danmark

DIRF IR strategi og implementering. 15 Marts 2011, Michael von Bulow, IR, Danmark DIRF IR strategi og implementering 15 Marts 2011, Michael von Bulow, IR, Danmark Agenda Vores værdier IR og organisationen Planning wheel IR politik Aktiviteter & Output & KPI Udfordringer 2 Our five values

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring STUDIEORDNING for Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring Del IV: Valgfrit fagelement - Specialemodul - Emnekatalog Ikrafttrædelse: 1. december 2018 Indhold 1. Valgfrit fagelement

Læs mere

Engelsk 8. klasse årsplan 2018/2019

Engelsk 8. klasse årsplan 2018/2019 Måned Uge nr. Forløb Antal lektioner Kompetencemål og færdigheds- og vidensområder August 32 Zombie Apocalypse 11 Skriftlig kommunikation 33 Læsning 34 35 Lytning Samtale September 36 Titanic 10 Skriftlig

Læs mere

Geografi / Teksam / Miljørisiko / Spatial Designs and Society

Geografi / Teksam / Miljørisiko / Spatial Designs and Society GIS & Visualisation Om kurset Uddannelse Aktivitetstype Undervisningssprog Tilmelding Geografi / Teksam / Miljørisiko / Spatial Designs and Society kandidatkursus dansk / engelsk Tilmelding sker via stads

Læs mere

Statistik vejledende læreplan og læringsmål, foråret 2015 SmartLearning

Statistik vejledende læreplan og læringsmål, foråret 2015 SmartLearning Side 1 af 6 Statistik vejledende læreplan og læringsmål, foråret 2015 SmartLearning Litteratur: Kenneth Hansen & Charlotte Koldsø: Statistik I økonomisk perspektiv, Hans Reitzels Forlag 2012, 2. udgave,

Læs mere

Kapitalstruktur i Danmark. M. Borberg og J. Motzfeldt

Kapitalstruktur i Danmark. M. Borberg og J. Motzfeldt Kapitalstruktur i Danmark M. Borberg og J. Motzfeldt KORT OM ANALYSEN Omfattende studie i samarbejde med Økonomisk Ugebrev Indblik i ledelsens motiver for valg af kapitalstruktur Er der en optimal kapitalstruktur

Læs mere

X M Y. What is mediation? Mediation analysis an introduction. Definition

X M Y. What is mediation? Mediation analysis an introduction. Definition What is mediation? an introduction Ulla Hvidtfeldt Section of Social Medicine - Investigate underlying mechanisms of an association Opening the black box - Strengthen/support the main effect hypothesis

Læs mere

Online kursus: Content Mangement System - Wordpress

Online kursus: Content Mangement System - Wordpress Online kursus 365 dage DKK 1.999 Nr. 90213 P ekskl. moms Wordpress er et open-source content management system, som anvendes af mere end 23% af verdens 10 millioner mest besøgte hjemmesider. Det er et

Læs mere

Eksempel på eksamensspørgsmål til caseeksamen

Eksempel på eksamensspørgsmål til caseeksamen Eksempel på eksamensspørgsmål til caseeksamen Engelsk niveau E, TIVOLI 2004/2005: in a British traveller s magazine. Make an advertisement presenting Tivoli as an amusement park. In your advertisement,

Læs mere

2a. Conceptual Modeling Methods

2a. Conceptual Modeling Methods ICT Enhanced Buildings Potentials IKT og Videnrepræsentationer - ICT and Knowledge Representations. 2a. Conceptual Modeling Methods Cand. Scient. Bygningsinformatik. Semester 2, 2010. CONTENT Conceptual

Læs mere

Knowledge FOr Resilient

Knowledge FOr Resilient Date: 26.04.2017 Place: Aalborg University Knowledge FOr Resilient society LLL modalities at DTU Danmarks Technical University Department of Civil Engineering Section for Building Design Fire Safety Group

Læs mere

Web Development (Top-Up PBA)

Web Development (Top-Up PBA) Web Development (Top-Up PBA) Få job inden for: Design og konstruktion af webapplikationer Planlægning og arkitektur af websystemer Webkonsulent Under uddannelsen til professionsbachelor i webudvikling

Læs mere

Strategic Enrolment Management

Strategic Enrolment Management Strategic Enrolment Management Morton J. Mendelson, PhD Deputy Provost (Student Life and Learning) Senate Presentation March 25, 2009 Aim of Presentation Raise awareness about SEM Very brief report on

Læs mere

Challenges for the Future Greater Helsinki - North-European Metropolis

Challenges for the Future Greater Helsinki - North-European Metropolis Challenges for the Future Greater Helsinki - North-European Metropolis Prof. Dr.-Ing. / M.A. soc. pol. HafenCity University Hamburg Personal introduction background: - urban and regional planning - political

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2014 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning, niveau

Læs mere

Generalized Probit Model in Design of Dose Finding Experiments. Yuehui Wu Valerii V. Fedorov RSU, GlaxoSmithKline, US

Generalized Probit Model in Design of Dose Finding Experiments. Yuehui Wu Valerii V. Fedorov RSU, GlaxoSmithKline, US Generalized Probit Model in Design of Dose Finding Experiments Yuehui Wu Valerii V. Fedorov RSU, GlaxoSmithKline, US Outline Motivation Generalized probit model Utility function Locally optimal designs

Læs mere

Ændringerne gælder studerende der påbegynder uddannelsen per 1. september 2016.

Ændringerne gælder studerende der påbegynder uddannelsen per 1. september 2016. Netværket for uddannelsen har fastlagt indholdsmæssige ændringer: Kerneområdet Erhvervsret Det obligatoriske uddannelseselement Markedsforståelse Det obligatoriske uddannelseselement Taktisk og operationel

Læs mere

A Strategic Partnership between Aarhus University, Nykredit & PwC. - Focusing on Small and Medium-sized Enterprises

A Strategic Partnership between Aarhus University, Nykredit & PwC. - Focusing on Small and Medium-sized Enterprises A Strategic Partnership between Aarhus University, Nykredit & PwC - Focusing on Small and Medium-sized Enterprises 04-12-2013 1 Why Danmark vinder bronze i innovation, men sakker bagud i forhold til vores

Læs mere

Implementing SNOMED CT in a Danish region. Making sharable and comparable nursing documentation

Implementing SNOMED CT in a Danish region. Making sharable and comparable nursing documentation Implementing SNOMED CT in a Danish region Making sharable and comparable nursing documentation INTRODUCTION Co-operation pilot project between: The Region of Zealand Their EHR vendor - CSC Scandihealth

Læs mere

extreme Programming Kunders og udvikleres menneskerettigheder

extreme Programming Kunders og udvikleres menneskerettigheder extreme Programming Software Engineering 13 1 Kunders og udvikleres menneskerettigheder Kunder: At sætte mål og få projektet til at følge dem At kende varighed og pris At bestemme softwarefunktionalitet

Læs mere

Evaluering af Master in Leadership and Innovation in Complex Systems

Evaluering af Master in Leadership and Innovation in Complex Systems Evaluering af Master in Leadership and Innovation in Complex Systems På masteruddannelsen i Leadership and Innovation in Complex Systems blev der i efteråret 2009 udbudt undervisning i følgende to moduler:

Læs mere