SCOPINGNOTAT - MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SCOPINGNOTAT - MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN 2017"

Transkript

1 HORSENS KOMMUNE SCOPINGNOTAT - MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN 2017 ADRESSE COWI A/S Visionsvej Aalborg TLF FAX WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Kommuneplanforslagets forventede ændringer 2 3 Afgrænsning af miljøvurderingen 2 4 Miljøvurderingens omfang og detaljeringsniveau 3 5 Alternativer 3 6 Planscoping Retningslinjer Rammeområder 6 7 Miljøscoping 7 1 Indledning Horsens Kommune har igangsat arbejdet med forslag til Kommuneplan Planforslaget er en fuld revision af kommuneplanen. Omfang og fokus for revisionen er fastlagt i Planstrategi 2015, der er vedtaget af Byrådet i februar Revisionen omfatter både hovedstruktur, retningslinjer og kommuneplanrammerne med særlig fokus på fire temaer: Ny by(del) Byens puls Natur og multifunktionelle landskaber Fremtidens infrastruktur PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. 1 VERSION 1.1 UDGIVELSESDATO 21. april 2017 UDARBEJDET INAN KONTROLLERET LOJO GODKENDT LOJO

2 2/8 SCOPINGNOTAT - MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN 2017 HORSENS Derudover skal revisionen arbejde fokuseret og bevidst med bæredygtighed, klima og energi som et gennemgående tema. Lov om miljøvurdering stiller krav om, at ændringer i eksisterende planer, der har væsentlig indvirkning på miljøet, skal miljøvurderes. Miljøvurderingen skal omfatte de ændringer, der er foretaget i forhold til den gældende Kommuneplan Da der er tale om en fuld revision af kommuneplanen, er forslaget til Kommuneplan 2017 omfattet af bestemmelserne om miljøvurdering i Lov om Miljøvurdering af planer og programmer. Det indebærer, at der skal udarbejdes en miljørapport. Forud for dette foretages der en scoping - dvs. en afgrænsning af hvilke miljøforhold, der forventes at blive påvirket, hvis planen gennemføres, og hvordan de skal vurderes. Planen fastlægger på overordnet niveau mål, retningslinjer og rammer for den fysiske udvikling. Derfor skal kommuneplanforslaget vurderes på samme overordnede niveau. Dette medfører, at vurderingen således koncentrerer sig om generelle vurderinger af forhold, der kan have en indvirkning på miljøet, og hvilke afbødende foranstaltninger, det bør overvejes at inddrage i forbindelse med detailplanlægning af eksempelvis infrastruktur eller byudvikling. 2 Kommuneplanforslagets forventede ændringer Der er tale om en fuld revision af kommuneplanen, dvs. en ny hovedstruktur og revision af retningslinjer og rammer for lokalplanlægningen. Ændringerne i forhold til Kommuneplan 2013 er kort beskrevet i afsnit 6. 3 Afgrænsning af miljøvurderingen I lov om miljøvurdering af planer og programmer er der krav om, at miljøvurderingen skal omfatte følgende faktorer (det brede miljøbegreb): biologisk mangfoldighed fauna og flora befolkningens levevilkår materielle goder menneskers sundhed jordbund vand luft klimatiske faktorer landskab kulturarv, herunder kirker og deres omgivelser arkitektonisk og arkæologisk kulturarv, samt det indbyrdes forhold mellem disse faktorer

3 SCOPINGNOTAT - MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN 2017 HORSENS 3/8 Afgrænsningen af de sandsynlige væsentlige miljøpåvirkninger gennemføres i henhold til disse faktorer. Denne afgrænsning gennemføres for at identificere de områder, hvor der kan være sandsynlighed for en væsentlig miljøpåvirkning, og som derfor skal vurderes nærmere i miljørapporten. På baggrund af en scoping af ændringerne i det gældende plangrundlag fastlægges miljøvurderingens konkrete indhold og omfang. 4 Miljøvurderingens omfang og detaljeringsniveau Ifølge miljøvurderingsloven skal miljørapporten kun indeholde de oplysninger, som med rimelighed kan forlanges med hensyn til den aktuelle og gængse vurderingsmetoder, og til planens detaljeringsgrad og placering i planhierarkiet. I sagens natur vil konsekvensvurderingen derfor være afgrænset til vurderinger på et overordnet niveau, hvor den nærmere vurdering af de konkrete konsekvenser vil afhænge af den efterfølgende, mere detaljerede planlægning i lokalplanlægningen. Da der er tale om planlægning på et forholdsvis overordnet niveau, forventes miljøvurderingen gennemført med følgende detaljeringsniveau: Kort beskrivelse af planændringer mht. retningslinjer og rammer, samt metode for miljøvurderingen Miljøstatus og eksisterende miljøproblemer, samt beskrivelse af 0-alternativ Miljøvurdering af sandsynlige væsentlige påvirkninger Afbødende foranstaltninger Forslag til overvågning 5 Alternativer Miljøvurderingens 0-alternativ fastlægges som den situation, hvor forslag til Kommuneplan 2017 ikke vedtages, og plangrundlaget i Kommuneplan 2013 (med tillæg) videreføres. Der forventes ikke udarbejdet alternative kommuneplanforslag, og derfor forventes der ikke umiddelbart opstillet og vurderet andre alternativer. 0-alternativet medtages i miljøvurderingen som referenceramme for at kunne sammenholde konsekvenserne af en udvikling uden vedtagelse af forslag til Kommuneplan 2017.

4 4/8 SCOPINGNOTAT - MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN 2017 HORSENS 6 Planscoping 6.1 Retningslinjer Landskab Retningslinjerne fra Kommuneplan 2013 overføres ikke direkte til Kommuneplan 2017, men indholdet ligger implicit i de nye retningslinjer. Arealudpegninger fra Kommuneplan 2013 bibeholdes men justeres, så der ikke er overlap mellem landskabstemaer og arealer til f.eks. byudvikling og lignende. Skovrejsning Retningslinjerne fra Kommuneplan 2013 er ændret med nye mål og arealudpegninger. Alle arealudpegninger til skov ønsket og skov uønsket fra Kommuneplan 2013 overføres til Kommuneplan 2017, og der udpeges nye arealer til skovrejsning ønsket. Fritidsformål Mål og retningslinjer for fritidsformål er omstruktureret, og opdelt i fritidsmuligheder i det åbne land og i tilknytning til byer samt rekreative stier og overnatningssteder. Der er udpeget nye rekreative stier og et nyt stilleområde ved Salten Langsø. Der er foretaget mindre justeringer af udpegninger, f.eks. Horsens Lystbådehavn. Derudover er to eksisterende skydebaner blevet medtaget i udpegningen. Anvendelse af søer, vandløb og kystvande Retningslinjer for sejlads indgår ikke i Kommuneplan 2017, da det reguleres af bekendtgørelse om sejlads på Gudenåen og dels af vandløbsregulativer. Der udarbejdes nye retningslinjer for badesteder og udpeges nye badesteder. Der er foretaget en ny analyse på grundlag af nyeste højdemodel og skybrudskort og på den baggrund gennemført nye udpegninger. Der er udarbejdet nye generelle retningslinjer for lavbundsarealer og særlige retningslinjer for lavbundsarealer i byzone og byvækstområder. Naturbeskyttelse Der er foretaget en opdatering af udpegningen af områder med særlige naturbeskyttelsesinteresser og potentielle naturområder. Potentielle naturområder er udpeget, hvor de fysiske forhold giver mulighed for, at naturen kan genskabes indenfor en kort- til mellemlang tidshorisont. Mål og retningslinjer for naturbeskyttelse er opdateret. Udpegningerne her opfylder ligeledes kravene til Grønt Danmarkskort. Økologiske forbindelser Der er foretaget en komplet nyudpegning af områder med økologiske forbindelser. Udpegningen opfylder kravene til Grønt Danmarkskort, hvor der lægges særlig vægt på at skabe forbindelse på tværs af kommunegrænser. Mål og retningslinjer for økologiske forbindelser er opdateret.

5 SCOPINGNOTAT - MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN 2017 HORSENS 5/8 Genanvendelse af overskudsjord Genanvendelse af overskudsjord er et nyt tema i kommuneplanen, der skal sætte fokus på overskudsjord som en ressource, der håndteres inden for kommunen til bl.a. at skabe nye, rekreative landskaber. Der er udpeget konkrete arealer til formålet. Detailhandel Der er foretaget en gennemgribende revision af mål og retningslinjer for detailhandel. Revisionen er gennemført bl.a. med udgangspunkt i planlovens nye bestemmelser om detailhandel og forslaget til nyt bymønster for Horsens Kommune. Der er ligeledes foretaget en række større og mindre justeringer af udpegningerne. F.eks. af Horsens Bymidte. Derudover er der udpeget nye bydelscentre og områder til særlig pladskrævende varegrupper. Der er ikke udpeget aflastningscentre. Landdistrikter og landsbyer Mål og retningslinjer er revideret og forenklet, men indholdet i målene fra Kommuneplan 2013 ligger implicit i de nye mål. Bymønstret er ændret, herunder ændring af status og afgrænsning for nogle byer. Retningslinjer om jordbrugsparceller er taget ud, fordi loven ikke længere giver mulighed for jordbrugsparceller, og retningslinjer for fredning og øvrige kulturværdier er taget ud, fordi det reguleres af anden lovgivning. Der er endvidere foretaget en mindre udvidelse af landsbyafgrænsning i Elbæk. Geologiske bevaringsværdier Retningslinjerne er revideret mht. navngivning af udpegninger, så der opnås en klar sammenhæng mellem udpegninger og retningslinjer. Udpegningen af geologiske bevaringsværdier er uændret. Virksomheder med særlige beliggenhedskrav Der er foretaget en enkelt justering af et område til virksomheder med særlige beliggenhedskrav. Herudover er der tilføjet konsekvenszone på 500 meter omkring alle områder til virksomheder med særlige beliggenhedskrav. Produktionserhverv Produktionserhverv er et nyt tema i kommuneplanen. Udpegning af områder til produktionserhverv har til formål at sikre gode betingelser for virksomhederne og forebygge konflikter mellem naboer og virksomheder. Omkring områder til produktionserhverv udlægges konsekvensområder på meter. Det overvejes endvidere at udpege et transformationsområde (hvis ændringsforslag til planloven vedtages) mellem erhvervshavnen og inderhavnen. Støjbelastede arealer Udpegningen af støjbelastede arealer er opdateret i forhold til den nyeste viden og data. Der er ændringer vedr. virksomhedsstøj, støjende fritidsanlæg, flyvepladser, råstofindvinding og vindmøller. Landbrug Retningslinjerne er præciseret, og udpegningen er opdateret, så det afspejler de ændringer, der er sket i planperioden.

6 6/8 SCOPINGNOTAT - MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN 2017 HORSENS Store husdyrbrug Retningslinjerne er præciseret, og udpegningen er opdateret, så det afspejler de ændringer, der er sket i planperioden. Afstandskravet til byzone er hævet fra meter. Tekniske anlæg Der er tilføjet nye retningslinjer for tekniske anlæg vedr. renseanlæg, pumpestationer, bassiner, højspændingsanlæg, naturgasledninger, master og antenneanlæg. Mål og retningslinjer for vindmøller, biogasanlæg og affaldshåndtering er justeret og opdateret. Der er ikke udpeget nye områder til tekniske anlæg. Klimatilpasning Klimatilpasningsplanens mål for klimatilpasningsplaner er erstattet af ny målsætning. Endvidere er områdeudpegningen opdateret efter den nyeste højdemodel. Kulturhistorie Temaet er revideret, så mål og retningslinjer for kulturhistorie er præciseret for de enkelte emner under temaet, herunder værdifulde kulturmiljøer, bevaringsværdige kulturværdier i form af kirkeomgivelser, fredede og bevaringsværdige bygninger samt fortidsminder og kulturarvsarealer. Der er ikke foretaget nye udpegninger. Trafik Temaet er omstruktureret, og der er nye udpegninger både til veje, jernbane, cykelstier og trafikknudepunkter. Byudvikling, herunder byzone og sommerhusområder Der udpeges ikke nye planlagte områder til byzone og sommerhusområder, men der udlægges et perspektivareal til en ny bydel samt potentielle omdannelsesområder og områder til byfortætning. Grundvand Temaet videreføres fra Kommuneplan 2013 med redaktionelle ændringer. Tekniske tiltag fra grundvandsredegørelsen i Kommuneplan 2013 skrives ind i de relevante rammer. 6.2 Rammeområder Hele kommuneplanens rammedel revideres. Der foretages justeringer og konsekvensrettelser, med tilføjelse af miljøklasser for erhverv i alle rammer, samt sikring af, at der fremgår bebyggelsesprocent, bygningshøjde mm. i alle rammeområder således, at de bliver mere præcise i forhold til de bebyggelsesregulerende bestemmelser for hvert enkelt rammeområde. Derudover er der foretaget justering i forhold til at sikre at geometrierne følger matrikelskel og vejskel i overensstemmelse med PlanDK2 (fælles datasystem for kommunale planer). De generelle rammebestemmelser er desuden revideret vedrørende tekniske tiltag for bebyggelse i områder med drikkevandsinteresser (OSD, indvindingsoplande og BNBO), for detailhandel, for højhuse og for opholds- og friarealer.

7 SCOPINGNOTAT - MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN 2017 HORSENS 7/8 7 Miljøscoping Der er gennemført en scoping af de registrerede ændringer i plangrundlaget med udgangspunkt i miljølovens brede miljøbegreb. Scopingen er den indledende kvalitative vurdering og afgrænsning af, hvilke miljømæssige konsekvenser planen kan forventes at få. Miljøfaktorer Biologisk mangfoldighed Fauna og flora Befolkningens sundhed og levevilkår Materielle goder Jordbund Vand Luft og klima Landskab og kulturmiljø Retningslinjer, der kan have indvirkning på miljøfaktoren Skovrejsning Naturbeskyttelse Økologiske forbindelser Fritidsformål Anvendelse af søer, vandløb og kystvande Detailhandel Landdistrikter og landsbyer Virksomheder med særlige beliggenhedskrav Produktionserhverv Støjbelastede arealer Landbrug Store husdyrbrug Trafik Byudvikling Det forventes ikke, at de ændrede retningslinjer vil medføre væsentlig indvirkning på materielle goder. Genanvendelse af overskudsjord Tekniske anlæg Grundvand Klimatilpasning Anvendelse af søer, vandløb og kystvande Klimatilpasning Trafik Produktionserhverv Virksomheder med særlige beliggenhedskrav Landdistrikter og landsbyer Landskab Skovrejsning Genanvendelse af overskudsjord Geologiske bevaringsværdier Store husdyrbrug Tekniske anlæg Kulturhistorie

8 8/8 SCOPINGNOTAT - MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLAN 2017 HORSENS Ændringen af rammeområder omfatter primært præcisering af gældende bestemmelser herunder de generelle rammebestemmelse og i mindre omfang arealmæssige ændringer, herunder udlæg af nye områder/ændring af eksisterende. Derfor gennemføres vurderingen af rammeområder overordnet med udgangspunkt i de ændrede generelle bestemmelser og principperne for indhold i de enkelte rammer. Vurderingen af rammerne omfatter således ikke en vurdering af det enkelte rammeområde, men alene en overordnet vurdering af de ændrede principper og generelle rammer.

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE, MILJØRAPPORT

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE, MILJØRAPPORT JANUAR 2018 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE, MILJØRAPPORT KOMMUNEPLAN 2017 FOR HORSENS KOMMUNE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE NOVEMBER 2013 HADERSLEV KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE KOMMUNEPLAN 2013-25 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOVEMBER 2013 HADERSLEV KOMMUNE

Læs mere

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Nedenstående matrice er et hjælpeværktøj særligt til scoping af planer og programmer, der er omfattet af lovens 3, stk. 1 nr. 1 og 3, stk. 1

Læs mere

7. Miljøvurdering 171

7. Miljøvurdering 171 7. Miljøvurdering 171 Sammenfattende miljøvurdering Miljøvurderingen belyser miljøpåvirkningerne af de ændringer, der er indarbejdet i Kommuneplan 2013-2025 set i forhold til Kommuneplan 2009-2021. Miljøvurderingen

Læs mere

MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR SÆRLIGT VÆRDIFULDE LANDBRUGSOMRÅDER KOMMUNEPLAN FOR TREKANTOMRÅDET 2013-2025

MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR SÆRLIGT VÆRDIFULDE LANDBRUGSOMRÅDER KOMMUNEPLAN FOR TREKANTOMRÅDET 2013-2025 MARTS 2014 TREKANTOMRÅDET DANMARK MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR SÆRLIGT VÆRDIFULDE LANDBRUGSOMRÅDER KOMMUNEPLAN FOR TREKANTOMRÅDET 2013-2025 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg

Læs mere

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE FEBRUAR 2018 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE AFGRÆNSNINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE FOR MILJØPÅVIRKNINGERNE AF ODSHERRED KOMMUNEPLAN 2013 INDHOLD. 1 Indledning 2

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE FOR MILJØPÅVIRKNINGERNE AF ODSHERRED KOMMUNEPLAN 2013 INDHOLD. 1 Indledning 2 SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE FOR MILJØPÅVIRKNINGERNE AF ODSHERRED KOMMUNEPLAN 2013 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk ODSHERRED KOMMUNE

Læs mere

Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan Forslag Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 11. juni - 6. juli 2018 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 2 for Kommuneplanramme 5.2.E.1 Erhvervsområde ved Toftegårdsvej i Glamsbjerg

Kommuneplantillæg nr. 2 for Kommuneplanramme 5.2.E.1 Erhvervsområde ved Toftegårdsvej i Glamsbjerg Kommuneplantillæg nr. 2 for Kommuneplanramme 5.2.E.1 Erhvervsområde ved Toftegårdsvej i Glamsbjerg Indholdsfortegnelse REDEGØRELSE FOR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 Kommuneplantilæggets baggrund og redegørelse...

Læs mere

Fynsk Naturråd. 2. møde 15. marts 2018 Kriterier for udpegning mv.

Fynsk Naturråd. 2. møde 15. marts 2018 Kriterier for udpegning mv. Fynsk Naturråd 2. møde 15. marts 2018 Kriterier for udpegning mv. Dagsorden 15:00 Velkomst 15:15 Godkendelse af referat 15:30 Oplæg om fælleskommunalt forarbejde 16:15 Diskussion af kriterier for udpegning

Læs mere

Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009

Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009 Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009 NOTAT 24. maj 2019 Indhold Indledning... 2 Planen der vurderes: Kommuneplantillæg nr. 009... 2 Metode... 2 Ikke-teknisk resumé... 3 Miljøvurdering... 4 Planforslagets

Læs mere

Retningslinjerevision 2019

Retningslinjerevision 2019 Retningslinjerevision 2019 MiljøVurdering af projekter Redegørelse MiljøVurdering af planer og programmer Fysisk Planlægning i Aalborg Kommune EU-Direktiver Statslig planlægning Fx De statslige udmeldinger

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Grønt Danmarkskort og potentiel natur Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter

Læs mere

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg 2017.11 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser

Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser Screening af: Planstrategi 2019 Kort beskrivelse af planen: Planstrategi 2019 er udarbejdet med henblik på at beskrive, hvilke områder, emner

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord 7 Indledning 8 Hovedstruktur 11 Vision 12 Overordnet struktur 13 Udvikling 21 Landskab 26 Bæredygtighed 28 Forudsætninger 32 Forhold til anden planlægning

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2014 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Plan December 2017 1 Miljøvurdering af Kommuneplan 2017 Indhold 2 Indhold 1. Hvad er en sammenfattende redegørelse 3 2. Planlægningen 4 3. Integrering af miljøhensyn i planen 5 4. Høringens indflydelse

Læs mere

MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR OMPLACERING OG UDLÆG AF NYE SOMMERHUSOMRÅDER I KYSTNÆRHEDSZONEN

MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR OMPLACERING OG UDLÆG AF NYE SOMMERHUSOMRÅDER I KYSTNÆRHEDSZONEN JANUAR 2019 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING AF LANDSPLANDIREKTIV FOR OMPLACERING OG UDLÆG AF NYE SOMMERHUSOMRÅDER I KYSTNÆRHEDSZONEN AFGRÆNSNINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

Scoping i forbindelse med miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg

Scoping i forbindelse med miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Til berørte myndigheder, organisationer og foreninger Team Plan Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring

Læs mere

Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby

Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Baggrund og formål Tillæg nr. 1 til lokalplan nr..2 muliggør etablering af to nye boliger inden for Karlstrup Landsby. Kommuneplanens ramme

Læs mere

Oversigtsskema over hvilke regionplanretningslinjer, Ikast-Brande Kommune ønsker ophævet

Oversigtsskema over hvilke regionplanretningslinjer, Ikast-Brande Kommune ønsker ophævet Oversigtsskema over hvilke regionplanretningslinjer, Ikast- Kommune ønsker ophævet Regionplan Regionplan Regionplan - Tekst Ny plan Ny retningslinje Planlov 11a 1knr Bymønster.1 Byområdernes nye roller

Læs mere

Miljøscreening. Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup

Miljøscreening. Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Miljøscreening Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Oversigtskort Kort 1: Kommunplanramme 2.1.T.3, der aflyses, er vist med blå markering.

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen Miljøvurdering af planer og programmer Ved Gert Johansen Loven og direktivet Lov om miljøvurdering af planer og programmer Gennemfører direktiv 2001/42/EF om vurdering af bestemte planers og programmers

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Kommuneplantillæg nr. 1 for Hundested bymidte Dato 6. august 2015 Deltagere ved screeningsmøde: Inha og pvme Læservejledning:

Læs mere

MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLAN 2017

MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLAN 2017 JUNI 2017 HORSENS KOMMUNE MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FA +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2017 HORSENS KOMMUNE

Læs mere

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Nyt indhold i forslag til Kommuneplan 13

Nyt indhold i forslag til Kommuneplan 13 Notat Nyt indhold i forslag til Kommuneplan 13 Forslag til Kommuneplan 13 viderefører i betydeligt omfang indholdet i den nuværende Kommuneplan 09. Det nye indhold i forslaget til Kommuneplan 13 bygger

Læs mere

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget Tillæg 25 til Kommuneplan 2017 - Centererhverv ved Messingvej Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 18. marts 2019 Høringsperiode start: 18. marts 2019 Høringsperiode slut: 15. april 2019

Læs mere

Tønder Kommune 22. juni 2009 Teknisk Forvaltning Jnr. 2001947 dl12bn Dok.nr. 2154820

Tønder Kommune 22. juni 2009 Teknisk Forvaltning Jnr. 2001947 dl12bn Dok.nr. 2154820 Tønder Kommune 22. juni 2009 Teknisk Forvaltning Jnr. 2001947 dl12bn Dok.nr. 2154820 N O T A T Emne: Oversigt over korttemaer Kilde: Baggrund: De eksisterende kort i kommune og regionplan Der gives her

Læs mere

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune 25-03-2019 18/5824 1. Introduktion Glostrup

Læs mere

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser.

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser. Teknik og Miljø Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg SCREENING (FORUNDERSØGELSE) FOR MILJØVURDERING AF kommuneplantillæg nr. 11 for Grønt Danmarkskort i Nyborg Kommune Tlf. 6333 7000 Fa. 6333 7001 kommune@nyborg.dk

Læs mere

Planlægningen og landbruget. Det åbne land, biogas og landbrugsbygninger

Planlægningen og landbruget. Det åbne land, biogas og landbrugsbygninger Planlægningen og landbruget Det åbne land, biogas og landbrugsbygninger Det åbne land Kommunerne varetager mange interesser i det åbne land Lovgrundlaget er Lov om Planlægning, specifikt beskrevet i 11a

Læs mere

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan Forslag til Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget 19. december 2017 Forslag offentliggjort 13. december 2017 I høring 13.

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer.

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer. 1/9 Screening for miljøvurdering af Natura 2000-handleplan 2016-2021 Salten Å, Salten Langsø, Mossø og søer syd for Salten Langsø og dele af Gudenå nr. 52, habitatområde H48 og Fuglebeskyttelsesområde

Læs mere

Miljøvurdering af et kommuneplantillæg med VVM? Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af et kommuneplantillæg med VVM? Ved Gert Johansen Miljøvurdering af et kommuneplantillæg med VVM? Ved Gert Johansen Hvornår skal et VVM-tillæg miljøvurderes Udgangspunktet er at VVM-tillægget er et tillæg til kommuneplanen. At det sætter rammer (retningslinjer)

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

Tillæg 9 til kommuneplan - Etageboliger ved Fjordgade. Status: Vedtaget

Tillæg 9 til kommuneplan - Etageboliger ved Fjordgade. Status: Vedtaget Tillæg 9 til kommuneplan - Etageboliger ved Fjordgade Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 10. november 2017 Høringsperiode start: 10. november 2017 Høringsperiode slut: 22. december 2017

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Omfordeling af byzoneareal og nyt erhvervsområde forslag til tillæg nr. 49 Tillæg til byudvikling og rammebestemmelser Odense Kommune Hvad er en kommuneplan? I

Læs mere

Kommuneplan Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde. Rammeområde

Kommuneplan Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde. Rammeområde Kommuneplan 2017-2029 Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde ved Kildegade Rammeområde November 2017 INDLEDNING Med tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2017-2029 udlægges rammeområde 1.B.43 for at muliggøre

Læs mere

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV OUTLETCENTER, BILLUND 2013

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV OUTLETCENTER, BILLUND 2013 JANUAR 2013 NATURSTYRELSEN, MILJØMINISTERIET MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV OUTLETCENTER, BILLUND 2013 AFGRÆNSNINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

Kommuneplantillæg 23 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 23 til Kommuneplan Forslag til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 00. måned - 00. måned 2018 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets

Læs mere

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 MILJØVURDERING Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 Faxe Graveområde, mindre udvidelse mod sydvest Faxe Kommune Side 1 Beskrivelse af området Det foreslåede nye råstofgraveområde omfatter

Læs mere

Kommuneplan Sammenfattende redegørelse

Kommuneplan Sammenfattende redegørelse Kommuneplan 2017-2029 Sammenfattende redegørelse Thisted Kommune Maj 2018 Indholdsfortegnelse Indledning og baggrund...3 Miljøhensyn...4 Offentlig høring...5 Afledte konsekvenser...5 Alternativer...8 Overvågning...9

Læs mere

Miljøvurdering af Slagelse Kommuneplan 2009-2020

Miljøvurdering af Slagelse Kommuneplan 2009-2020 Miljøvurdering af Slagelse Kommuneplan 2009-2020 Planlægger Carsten Sloth Møller Slagelse Kommune Plan og Erhverv Slagelse Kommune Miljøvurdering af Kommuneplanen - Proces - Nye arealudlæg - Projekt i

Læs mere

HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING

HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING Til Hørsholm Kommune Dokumenttype Notat Dato Marts 2017 HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING HØRSHOLM KOMMUNE SMV-SCREENING Revision 0 Dato 2017-03-01 Udarbejdet af LSC

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 2 for Kommuneplanramme 5.2.E.1 Erhvervsområde ved Toftegårdsvej i Glamsbjerg

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 2 for Kommuneplanramme 5.2.E.1 Erhvervsområde ved Toftegårdsvej i Glamsbjerg Forslag til Kommuneplantillæg nr. 2 for Kommuneplanramme 5.2.E.1 Erhvervsområde ved Toftegårdsvej i Glamsbjerg Indholdsfortegnelse REDEGØRELSE FOR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 2 Kommuneplantilæggets baggrund

Læs mere

Skematisk oversigt ændringer i Forslag til Kommuneplan

Skematisk oversigt ændringer i Forslag til Kommuneplan Skematisk oversigt ændringer i Forslag til Kommuneplan 2017-29 Nedenstående oversigt er en oversigt over ændringer i Forslag til Kommuneplan 2017-29. Oversigten følger kommuneplanens inddeling i: Hovedstruktur

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018 Høring indtil: 15. februar 2019 Informationsmøde: 29. januar 2029 kl. 19:00 i Svend Gønge Hallen AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk

Læs mere

SEPTEMBER 2017 HADERSLEV KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE MILJØRAPPORT FÆLLES KOMMUNEPLAN 2017 FOR TREKANTOMRÅDET

SEPTEMBER 2017 HADERSLEV KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE MILJØRAPPORT FÆLLES KOMMUNEPLAN 2017 FOR TREKANTOMRÅDET SEPTEMBER 2017 HADERSLEV KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE MILJØRAPPORT FÆLLES KOMMUNEPLAN 2017 FOR TREKANTOMRÅDET ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering Screening for miljøvurdering I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer skal en myndighed udarbejde en miljøvurdering af planer og programmer, der antages at kunne få væsentlig indvirkning

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen Miljøvurdering af planer og programmer Ved Gert Johansen Loven og direktivet Lov om miljøvurdering af planer og programmer bek. nr. 1398 af 22. oktober 2007 Gennemfører direktiv 2001/42/EF om vurdering

Læs mere

T I L L Æ G N R. 5 2 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R. 5 2 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune T I L L Æ G N R. 5 2 Boligområde ved Svinholtvej og Vindingvej, Vinding Hører til lokalplan nr. 1237 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Endelig godkendt

Læs mere

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag T I L L Æ G N R. 5 7 Erhvervsområde med offentlige formål ved Soldalen Hører til lokalplan nr. 1245 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

SEPTEMBER 2017 KOLDING KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE MILJØRAPPORT FÆLLES KOMMUNEPLAN 2017 FOR TREKANTOMRÅDET

SEPTEMBER 2017 KOLDING KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE MILJØRAPPORT FÆLLES KOMMUNEPLAN 2017 FOR TREKANTOMRÅDET SEPTEMBER 2017 KOLDING KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE MILJØRAPPORT FÆLLES KOMMUNEPLAN 2017 FOR TREKANTOMRÅDET ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune

Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Ny rammeområde D15 Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan SMV Screening Forslag til TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø December 2013 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING 4 OBLIGATORISK MILJØVURRING? 6 SCREENINGSSKEMA 6 KONKLUSION 9 2 FORMALIA HVAD ER EN SMV SCREENING? En

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

Bilag 3 Scoping af ændrede arealudlæg

Bilag 3 Scoping af ændrede arealudlæg BILAG 3 TIL MILJØVURDERING KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 1 Bilag 3 Scoping af ændrede arealudlæg Der foretages i bilaget en systematisk gennemgang af planændringer og afledte miljøpåvirkninger. Dette bilag indeholder

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 TILLÆG NR Forslag til offentlig debat i perioden 1. juli 2014 til 26. august SKANDERBORG KOMMUNE

KOMMUNEPLAN 13 TILLÆG NR Forslag til offentlig debat i perioden 1. juli 2014 til 26. august SKANDERBORG KOMMUNE KOMMUNEPLAN 13 TILLÆG NR. 13-14 Forslag til offentlig debat i perioden 1. juli 2014 til 26. august 2014. SKANDERBORG KOMMUNE ENDELIGT VEDTAGET AF SKANDERBORG BYRÅD DEN. MÅNED 201 KOMMUNEPLAN 13 2 EMNE:

Læs mere

SEPTEMBER 2017 VEJLE KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE MILJØRAPPORT FÆLLES KOMMUNEPLAN 2017 FOR TREKANTOMRÅDET

SEPTEMBER 2017 VEJLE KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE MILJØRAPPORT FÆLLES KOMMUNEPLAN 2017 FOR TREKANTOMRÅDET SEPTEMBER 2017 VEJLE KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE MILJØRAPPORT FÆLLES KOMMUNEPLAN 2017 FOR TREKANTOMRÅDET ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

Foreløbig. Screeningsafgørelse om at der ikke vil blive gennemført en miljøvurdering

Foreløbig. Screeningsafgørelse om at der ikke vil blive gennemført en miljøvurdering 14. august 2019 Notat _ Foreløbig. Screeningsafgørelse om at der ikke vil blive gennemført en miljøvurdering Screening for miljøpåvirkninger af Tillæg til Planstrategi 2019 Udviklingsområder i kystnærhedszonen

Læs mere

Befolkning mv. Jordbund Vand. Sundhed. Natur

Befolkning mv. Jordbund Vand. Sundhed. Natur Påvirkning V = væsentlig M = mindre påvirkning I = ingen påvirkning Retningslinjer Arkitektur Geografisk ændring De nye retningslinjerne omfatter Hele Ringsted Kommue og specifikke områder som Ringsteds

Læs mere

ODENSE LETBANE 1. ETAPE

ODENSE LETBANE 1. ETAPE 1 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE ODENSE LETBANE 1. ETAPE 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Tillæg 7 Byvækst og fritidsformål til Kommuneplan 2013

Sammenfattende redegørelse Tillæg 7 Byvækst og fritidsformål til Kommuneplan 2013 Plan og By Sagsbehandler: Randi Vuust Skall Sagsnr. 01.02.03-P16-4-13 Dato:20.5.2015 Sammenfattende redegørelse Tillæg 7 Byvækst og fritidsformål til Kommuneplan 2013 Der er i forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 18 Tillæg nr. 18 Marts 2016 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen skal tages op til vurdering i

Læs mere

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 7. december 2016 Sag nr.: 2016-10545 /lismol + majbag Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 Herning Kommune har sendt forslag til kommuneplan nr. 2017

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST UDKAST Miljøscreeningsskema Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 2016-03 Odsherred Kommune har i samarbejde med Lejerbo udarbejdet en plan for en boligbebyggelse på ejendommen teglværkskrogen

Læs mere

Syddjurs Kommuneplan 2009 Hoveddokument. - på et sundt og bæredygtigt grundlag

Syddjurs Kommuneplan 2009 Hoveddokument. - på et sundt og bæredygtigt grundlag Syddjurs Kommuneplan 2009 Hoveddokument - på et sundt og bæredygtigt grundlag SYDDJURS KOMMUNEPLAN 2009 Forord Syddjurs Kommune skal være et godt og smukt sted at bo, leve og arbejde. Attraktive bolig-

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

Tillæg 30 til Kommuneplan Landsbyafgrænsning i Tjærby. Status: Vedtaget

Tillæg 30 til Kommuneplan Landsbyafgrænsning i Tjærby. Status: Vedtaget Tillæg 30 til Kommuneplan 2017 - Landsbyafgrænsning i Tjærby Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 1. april 2019 Høringsperiode start: 1. april 2019 Høringsperiode slut: 29. april 2019 Vedtagelsesdato:

Læs mere

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN Centerområde ved Havneparken og Havnegade i Vejle Hører til lokalplan nr.

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN Centerområde ved Havneparken og Havnegade i Vejle Hører til lokalplan nr. Forslag T I L L Æ G N R. 1 5 Centerområde ved Havneparken og Havnegade i Vejle Hører til lokalplan nr. 1260 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2017-2029 Forslag til KOMMUNEPLAN 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet

Læs mere

Afgørelse om Screeningspligt og Screening af planer og programmer efter lov om miljøvurdering

Afgørelse om Screeningspligt og Screening af planer og programmer efter lov om miljøvurdering Afgørelse om Screeningspligt og Screening af planer og programmer efter lov om miljøvurdering Navn på plan: Kommuneplantematillæg for Byudvikling og Fritidsformål Sagsbehandler: Randi Vuust Skall og Casper

Læs mere

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Tillæg nr 25 Hører til lokalplan nr. 1276 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2017-2019 KOMMUNEPLAN 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget den 21. november 2018 Forslag

Læs mere

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej

Kommuneplan for Billund Kommune Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej Tillæg nr. 28 for fjernparkeringsplads ved Granvej APRIL 2017 Forord Hvad er et kommuneplantillæg? Det er kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

Bilag. Screening af ændringer til mål og rammer

Bilag. Screening af ændringer til mål og rammer Bilag Screening af ændringer til mål og rammer Vurdering 1: Ikke relevant 2: Ikke væsentlig påvirkning 3: Mulig væsentlig påvirkning 4: Væsentlig påvirkning. Ændring (område/emne): Lokal retningslinje

Læs mere

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Forslag

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Forslag Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 20. juni 2018 Høringsperiode start: 20. juni 2018 Høringsperiode

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4

Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4 NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4 Dato: april

Læs mere

Tillæg nr. 44 til Kommuneplan

Tillæg nr. 44 til Kommuneplan Tillæg nr. 44 til Kommuneplan 2013-2025 Retningslinjer og rammebestemmelser for rammeområde VIBNV.C3.03_T44, VIBNV.C3.02_T44, VIBNV.C3.01_T44, VIBNV.E2.02_T44, VIBNV.E2.01_T44, VIBNV.E1.01_T44, samt butiksområde

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan 2017-2029 Marts 2019 UDKAST Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende kommuneplan.

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Til berørte myndigheder Den 3. marts 2017 Ref. srlr Miljøscreening af Høring I henhold til 3 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 1533 af 10. december

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Kommuneplan for erhvervsområde ved Skærbækvej og Vejle Landevej. Forslag vedtaget af Fredericia Byråd den xx. xx.

Tillæg nr. 4 til Kommuneplan for erhvervsområde ved Skærbækvej og Vejle Landevej. Forslag vedtaget af Fredericia Byråd den xx. xx. Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2017-2029 for erhvervsområde ved Skærbækvej og Vejle Landevej Forslag vedtaget af Fredericia Byråd den xx. xx. 2018 Indholdsfortegnelse Om kommuneplantillæg 3 Baggrund og formål

Læs mere

Væsentlig negativ indvirkning Skal anvendes, når planen medfører væsentlige ændringer i forhold til det bestående miljø.

Væsentlig negativ indvirkning Skal anvendes, når planen medfører væsentlige ændringer i forhold til det bestående miljø. 1/8 Screening for miljøvurdering af planforslag Rammeplan for grundvandsbeskyttelse i Skanderborg Kommune i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Udfyldning af skemaet Skemaet er udfyldt

Læs mere

Odense Letbane 1. etape

Odense Letbane 1. etape 1 Forslag til tillæg nr. 18 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Letbane 1. etape 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune

Læs mere

Plan, Byg og Erhverv MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLAN

Plan, Byg og Erhverv MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLAN Plan, Byg og Erhverv MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLAN 2017-2029 MILJØSCREENING AF KOMMUNEPLAN 2017-2029 Kommuneplan 2017 bygger i stort omfang på en videreførelse af Kommuneplan 20013-25 i uændret omfang.

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan

Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan PLAN, BYG OG MILJØ Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan 2017-2028 For erhvervsområder forbeholdt produktionserhverv Tillægget er offentlig bekendtgjort den 12. juni 2019 KALUNDBORG KOMMUNE Plan, Byg

Læs mere

MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLANTILLÆG 1 TIL KOMMUNEPLAN

MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLANTILLÆG 1 TIL KOMMUNEPLAN NOVEMBER 2013 ODSHERRED KOMMUNE MILJØVURDERING AF KOMMUNEPLANTILLÆG 1 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 MILJØVURDERINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

Tillæg nr. 30 til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 30 til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 30 til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinje og rammebestemmelser for VIBS.B3.02_T30 og VIBS.R1.01_T30, Viborg Syd Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Tillæg nr. 30 2 Tillæg

Læs mere

Kortbilag 1: Bebyggelse

Kortbilag 1: Bebyggelse Kortbilag 1: Bebyggelse h Skovvej -Driften Byvej h Ellevej Havvej vej Møllevej vej vej vej vej vej vej vej vej vej vej Strandvej vej vej næsvej By vej edgade By Afgrænsede byer Grøn_bosætning Byomdannelse

Læs mere

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Vedtaget

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Vedtaget Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 20. juni 2018 Høringsperiode start: 20. juni 2018 Høringsperiode

Læs mere

Strategisk miljøvurdering

Strategisk miljøvurdering SOLRØD KOMMUNE BYRÅDET Strategisk miljøvurdering Forslag til Kommuneplan 07-09 Plan/Programtitel: Forslag til Solrød Kommuneplan 07-09 Sagsbehandler: Susanne Prior Malling Dato: 0.06.07 Journalnummer:

Læs mere

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst Screening Afgørelse om miljøvurdering Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø 14. maj 2018 SCREENINGSSKEMA I henhold til 8 i lov om miljøvurdering

Læs mere

Tillæg 28 til Kommuneplan Tradium, Vester Allé. Status: Vedtaget

Tillæg 28 til Kommuneplan Tradium, Vester Allé. Status: Vedtaget Tillæg 28 til Kommuneplan 2017 - Tradium, Vester Allé Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 19. december 2018 Høringsperiode start: 19. december 2018 Høringsperiode slut: 16. januar 2019

Læs mere

Scoping af forslag til Assens Kommuneplan

Scoping af forslag til Assens Kommuneplan Scoping af forslag til Assens Kommuneplan 2009-2021 Assens Kommuneplan 2009-2021 er under udarbejdelse frem til den 19. januar 2009, hvor der skal ligge et 1. udkast til den endelige kommuneplan. I henhold

Læs mere

Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby Dato: 06. oktober 2017

Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby Dato: 06. oktober 2017 NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby

Læs mere

Miljøscreening Af forslag til Lemvig Kommuneplan 2013-25

Miljøscreening Af forslag til Lemvig Kommuneplan 2013-25 Miljøscreening Af forslag til Lemvig Kommuneplan 2013-25 Teknik & Miljø, april 2013 Indhold 1. Screening af forslag til Kommuneplan 2013 efter lov om miljøvurdering af planer og programmer... 3 1.1. Planscoping...

Læs mere