Til at lære mere om IDAs mange fordele. Viden der styrker ida.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til at lære mere om IDAs mange fordele. Viden der styrker ida.dk"

Transkript

1 Viden der styrker ida.dk Ingeniørforeningen, IDA er en interesseorganisation for tekniske og naturvidenskabelige akademikere Til at lære mere om IDAs mange fordele

2 EN GOD fagforening GÅR ALTID FORREST FOR AT STÅ BAG SINE MEDLEMMER

3 IDA er for ingeniører og cand.scient.er. Derfor bliver du en del af et stærkt netværk, der arbejder for samme sag. Du er netop kommet lidt tættere på over kollegaer. Så mange er vi i IDA, og så mange, står vi sammen for at skabe de bedst mulige rammer for ingeniører og cand.scient.er i Danmark. I IDA møder du en verden af muligheder og tilbud, og vi håber, at du vil bruge os så meget som muligt. IDA spiller en vigtig rolle I IDA vil vi gerne være en naturlig del af din hverdag. Det mener vi helt bogstaveligt, for vi tror på, at vi kan være med til at gøre en forskel i dit liv. Det kan være de mange kontante fordele, der sparer dig og din familie penge, men i lige så høj grad vores høje, faglige fokus, som styrker og opdaterer din viden og giver dig mulighed for at dele din viden med andre. IDA hjælper også med at forhandle overenskomsten på din arbejdsplads, så du får de bedst mulige løn- og arbejdsvilkår og mulighed for at realisere dine professionelle såvel som personlige mål. Fællesskab Selvom vi i IDA alle sammen er forenet i et stærkt netværk, betyder det ikke, at vi ikke kan have forskellige interesser. Derfor tilbyder IDA et hav af professionelle netværk og arrangementer, som giver dig mulighed for at møde ligesindede samt udvide dit netværk og viden indenfor dit interesseområde. Fx støtter IDA organiserede netværk på offentlige arbejdspladser med konsulentstøtte samt med tilskud til faglige arrangementer. Hverdagens problemknusere Som offentligt ansat medlem af IDA, har du mulighed for at blive tillidsrepræsentant på din arbejdsplads. Tillidsrepræsentanten vælges af sine kollegaer og fungerer som talsmand for de ansatte, forhandlingspart i forhold til ledelsen samt IDAs lokale repræsentant. Opgaven som tillidsrepræsentant er udfordrende, hvorfor viden, entusiasme og engagement er vigtige egenskaber. IDA tilbyder en spændende og udviklende tillidsrepræsentantuddannelse og holder hvert år en konference for at sikre, at du er klædt godt på til opgaven. Læs mere på: KORT OG GODT OM IDA Ingeniørforeningen, IDA er en moderne fagforening for tekniske og naturvidenskabelige akademikere. Vi har over medlemmer og varetager både ansattes, lederes og selvstændiges interesser inden for løn og ansættelse, arbejdsmarked, erhvervspolitik, kompetence, karriere og uddannelse, arbejdsmiljø samt teknologi og forskning. VISIONEN IDA har en ambitiøs vision, der løber frem til Målet er at skabe en forening, der driver og udvikler medlemsfordele i dialog med medlemmerne, en forening der tænker og arbejder globalt. Vi vil i endnu højere grad give et klart billede af ingeniører og cand.scient.ers arbejde og deres store betydning for, hvordan fremtidens store udfordringer bliver løst.

4 Over 80 netværk giver dig muligheder, du ikke finder andre steder. TRE TYPER NETVÆRK IDAs netværk er inddelt i tre forskellige typer. Fagtekniske netværk er inddelt efter branche, regionale netværk er inddelt efter geografi og andre netværk er en god blanding af netværk, der henvender sig til specielle grupper. Se mere om de forskellige muligheder på ida.dk. SÅDAN BLIVER DU MEDLEM Når du er medlem af IDA, kan du tilmelde dig alle de netværk, du har lyst til. Du kan læse mere om de forskellige netværk på ida.dk og nemt tilmelde dig på Mit IDA under Mine netværk og abonnementer. I IDA er vi drevet af viden. Derfor har du mange muligheder for at dyrke dine faglige interesser med andre. Det er også vigtigt, at du hele tiden er opdateret og følger med udviklingen, og det kan du bl.a. gøre ved at melde dig ind i vores forskellige spændende netværk. Netværk for alle IDA er en fagforening med mange stærke netværk. De er bl.a. delt op i faglige og regionale netværk, og der er helt sikkert et eller flere af de netværk, som fanger din interesse. Hvis du brænder for en idé eller et fagligt område, der endnu ikke har et netværk, så har du endda mulighed for selv at starte et. I IDA bakker vi nemlig op om alle gode initiativer, der styrker og deler viden. Over arrangementer Du har også mulighed for at deltage i flere end faglige og sociale arrangementer om året. Der er alt fra specialiserede møder på særlige fagområder til alment inspirerende møder, der giver nye perspektiver og værdifulde værktøjer. Værd at vide for offentligt ansatte Som offentligt ansat er det vigtigt at stå sammen i en stærk forening for at sikre de bedst mulige løn- og arbejdsvilkår samt skabe muligheder for at styrke og udvikle sin viden og kompetencer. IDA Offentlig har til formål at styrke medlemmer af IDA, som er ansat i staten, regioner og kommuner samt i fælleskommunale virksomheder. IDA Offentlig styrker tillidsrepræsentantarbejdet og medvirker til erfaringsudveksling, videndeling og netværksdannelse inden for relevante fagområder.... og for ledere Det er et stort ansvar at være leder, og det kræver gode værktøjer at blive en dygtig leder. I IDA har vi et stort fokus på lederkarriere og flere initiativer, der gør dig bedre til at motivere, tage beslutninger, håndtere problemstillinger og gå forrest. Du kan også få juridisk rådgivning om løn og ansættelsesvilkår, så du er godt rustet til at tage det ansvar, som et lederjob kræver. Hvad enten du er projektleder, mellemleder, chef med personaleansvar, topleder eller har ambitioner om at blive leder, har du mulighed for at udvikle dig og styrke dine faglige kompetencer. IDA Lederforum tilbyder bl.a.: Mentorordning Karrieresparring Juridisk rådgivning Faglige konferencer Muligheder for at engagere sig

5 ET NETVÆRK DER SKABER VÆRDI ER EN RIGTIG GOD INVESTERING

6 IDA er en fagforening, som hele tiden arbejder for dig. IDA står bag dig. IDA rådgiver dig. IDA hjælper dig med at udvide og dele din viden. IDA sikrer og udvikler dine rammer. IDA giver dig kontante fordele. IDA giver dig overskud til hverdagen. IDA kan styrke dig på rigtig mange områder, og vi håber, at du vil gøre brug af os. IDA er for hele familien IDA gør en forskel for hele familien. Glæde og succes på jobbet giver energi og glæde i hjemmet. IDAs dygtige rådgivere står klar til at hjælpe dig, når du har mest brug for det. Om det gælder spørgsmål og vejledning vedrørende orlov, lønforhandling, eller muligheder for at blive selvstændig, så står vi klar til at imødekomme alle dine behov. IDA er til for at hjælpe dig, og vi håber, at du vil bruge os. IDA giver også mange kontante fordele, så du og din familie kan opleve overskud i hverdagen. Du kan som IDA-medlem bl.a. tegne Danmarks nok billigste og bedst dækkende forsikringer hos IDA Forsikring, spare penge med Forbrugsforeningen og få særlige bankfordele hos Lån & Spar.

7 DINE FORDELE JURIDISK RÅDGIVNING Med IDAs jurister i ryggen får du den arbejdslivsmæssige tryghed, og derfor kan du fokusere på dig selv og din karriere. På ida.dk er der rådgivning døgnet rundt og hvis du fx sender din ansættelseskontrakt til IDAs jurister, får du senest svar dagen efter. Du kan også få hjælp af vores jurister til spørgsmål om alt fra fyringer og forfremmelser til barsel og ferie. RÅDGIVNING OG SPARRING Få svar på, hvad din viden er værd. IDA står klar til at give dig den vejledning, du har brug for. Det kan bl.a. gælde de konkrete tal i den årlige lønstatistik eller praktisk vejledning til at blive selvstændig. IDAs rådgivere står også klar til fx at hjælpe dig med at komme videre i karrieren, vejlede dig om stress eller andre situationer, som kan påvirke din dagligdag. KARRIEREUDVIKLING Bliv kaptajn i dit eget liv og få styr på karrieren med karriererådgivning, karriereplankurser og inspirationsaftener. Vi kan hjælpe dig godt på vej, uanset hvor du befinder dig i karrieren. LEDERE OG SELVSTÆNDIGE Er du leder eller selvstændig giver det særlige karrieremæssige udfordringer og muligheder. IDA tilbyder skræddersyet rådgivning, så du kan komme godt i gang, udvikle dig og forme karrieren, som du ønsker. IDA = IT, TEKNIK OG NATUR VIDENSKAB IDAs viden og juridiske kompetencer inden for rådgivning og udvikling er 100 % fokuseret på vores medlemmers situation. Det giver en specialiseret viden omkring ansættelses- og karriereforhold på områderne it, teknik og naturvidenskab. NETVÆRK OG ARRANGEMENTER Hvis du vil dele viden og selv blive klogere, så kan du blive en del af en lang række forskellige netværk. Du kan også deltage i over faglige og sociale arrangementer. INGENIØREN Hold dig opdateret om bl.a. karrieremuligheder og højaktuelle emner inden for it, teknik og naturvidenskab. Du kan også følge med på ing.dk og jobsiden jobfinder.dk. IDA LEDERFORUM IDA er Danmarks største organisation for ledere med teknisk og naturvidenskabelig baggrund. Der er cirka medlemmer i IDA Lederforum, der er et af IDAs mange tilbud om rådgivning og kompetenceudvikling for ledere. IDA FORSIKRING Få Danmarks nok billigste og bedst dækkende forsikringer. IDA Forsikring har lave omkostninger, medlemmerne har få skader, og så er der ingen aktionærer, der skal have et overskud, eller forsikringsrådgivere, som sælger for at få bonus. Det er seriøs rådgivning og besparelser, du selv kan regne ud på idaforsikring.dk.

8 Hos IDA oplever mange medlemmer at alene de kontante fordele gør deres medlemskab til en god forretning. Overskud i hverdagen Hos IDA kan du til hver en tid gøre brug af vores mange kontante fordele som fx billige forsikringer, rabat på indkøb og hoteller og bankfordele. Eksklusive tilbud Medlemskab hos IDA giver dig også mulighed for at benytte de eksklusive tilbud fra IDA Forsikring, som udbyder Danmarks nok billigste og bedst dækkende forsikringer. Hos IDA Forsikring får du en række unikke tilbud tilpasset IDAs medlemmer. På den online forsikringsberegner på idaforsikring.dk kan du nemt og hurtigt tjekke, hvad du kan spare. Derudover kan du som IDA-kunde hos Lån & Spar opleve fordelagtige renter på lån og opsparing, og gennem samarbejder med bl.a. Forbrugsforeningen og Hotel Express kan du købe ind og booke ferier til fordelagtige priser. Derfor oplever mange IDA-medlemmer, at de kontante fordele alene gør IDA-medlemskabet til en god forretning.

9 HER KAN DU SPARE IDA FORSIKRING Over halvdelen af IDAs medlemmer bruger allerede IDA Forsikring af den simple årsag, at de ikke får det billigere andre steder. Hos IDA Forsikring kan du ofte spare op til 30 % på dine forsikringer. Med IDA Forsikrings online forsikringsberegner kan du nemt finde ud af, hvor mange penge du kan spare. Find forsikringsberegneren på idaforsikring.dk og se straks dine priser og dækninger. FORBRUGSFORENINGEN Som medlem af IDA kan du få et betalingskort til Forbrugsforeningen. Med kortet kan du købe ind og spare penge. Den gennemsnitlige årlige besparelse for IDA-medlemmer er 1.032,- kroner i Hver eneste gang, du benytter Forbrugsforeningens betalingskort i en af de ca forretninger, som foreningen samarbejder med, optjener du en bonus. IDA BANK IDA Bank er et samarbejde med Lån & Spar, hvor du blandt andet får en fordelagtig høj rente på din lønkonto og ekstra bonusrente på din opsparing, gratis IDA Master- Card samt Visa/Dankort ved at samle dine bankforretninger. NYHEDSMAGASINET INGENIØREN Alle IDA-medlemmer kan få gratis viden og nyheder fra Danmarks førende avis til ingeniører og cand.scient.er. Hold dig opdateret om bl.a. karrieremuligheder og højaktuelle emner inden for it, teknik og naturvidenskab. Se også nyheder på ing.dk. ANDRE KONTANTE FORDELE Tjek løbende på ida.dk/benefits for flere besparelser og aftaler, du som medlem kan benytte dig af. Det gælder fx samarbejdet med Hotel Express Online om hotelbooking over hele verden.

10 FORANDRINGER OG UDFORDRINGER KAN OGSÅ BETYDE NYE MULIGHEDER

11 Med IDA bliver du godt klædt på til at klare kriserne og komme godt fra start, når du trænger til nye udfordringer. Arbejdslivet kan byde på op- og nedture, men du er ikke alene. IDA står altid klar til at hjælpe dig. Vi har et stort team af jurister, specialister, og andre dygtige rådgivere, der er stærke på hver deres felt. IDA har også et stærkt team af forhandlere, der repræsenterer medlemmerne ved møder, voldgifter og retssager. Vi er til for dig, så brug os når du har brug for hjælp eller søger inspiration og viden. Karriere, løn og ledighed Uanset hvor du er i dit arbejdsliv, så kan IDA give dig tryghed og ro til at se fremad og pleje karriere og netværk. IDA kæmper for at sikre dig den bedst mulige overenskomst; bl.a. har IDA været med til at sikre offentligt ansatte en ekstra uges ferie, løn under barsel og andre vilkår, der rækker længere end det lovgivningsmæssige. IDAs tillidsrepræsentanter forhandler lokal løn og lokale løsninger på arbejdspladsen. Hvis der ikke er valgt en IDA-tillidsrepræsentant på den respektive arbejdsplads, forhandler IDA på de ansattes vegne. IDA hjælper dig, hvis du skulle blive ledig. Vi hjælper dig med at behandle din afskedigelsessag, hvis ikke alt er gået efter bogen. IDA hjælper dig også med jobsøgningen, og når du er godt på vej igen med at gennemgå din nye ansættelseskontrakt. Stress, sygdom og trivsel Stress er efterhånden blevet en folkesygdom, og vi ved, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du undgår at blive stresset. Det handler bl.a. om trivsel på arbejdspladsen, værktøjer til at planlægge din hverdag og åbenhed og ærlighed om, hvordan du har det. Hvis du er i tvivl, om du har stress, så læs mere om symptomerne på ida.dk/stress. Tag med IDA til udlandet Med ca medlemmer møder vi mange forskellige karrieremål, ambitioner og planer. IDA er med dig, uanset hvordan du prioriterer, og vi følger fx automatisk med, hvis du får job i udlandet. Før afgang kan vi gennemgå din ansættelseskontrakt, og under dit ophold er vi ikke længere væk end en opringning eller en mail. Men start på ida.dk/global. Her har vi samlet rådgivning og information til dig på det globale arbejdsmarked. HVAD NU HVIS? IDA har sikret rammerne for mange medlemmerne gennem årene, og det er vi også klar til for dig. Du skal bare huske at bruge os og stille spørgsmål, når du mangler svar. Den bedste start er de mange selvbetjeningsværktøjer, der ligger på ida.dk. Dem har du adgang til døgnet rundt og derved, når det bedst passer dig. IDA SKABER TRYGHED OG GIVER DIG KLAR BESKED Du er en vigtig del af IDA, og du betyder meget for os. Vi går rigtig langt for at sikre dig de bedste vilkår og værktøjer til at svare på spørgsmål eller håndtere udfordringer i dit arbejdsliv. Det gælder bl.a.: Løn Barsel Udlandsophold Stress Jobsøgning Egen virksomhed Personlig udvikling Karriere Sygdom og arbejdsskader

12 Basisløn er fastsat i overenskomsten efter anciennitet Tillidsrepræsentanten har krav på en årlig lønforhandling for de kolleger, han repræsenterer Kandidater når højeste trin efter 4 år Løndannelse Du har selv ansvar for at klæde tillidsrepræsentanten på til forhandlinger Særlige løntillæg kan være aftalt i overenskomsten Forhandlinger af lokale løntillæg foregår mellem IDAs tillidsrepræsentant og ansættelsesstedet

13 IDA kæmper for at sikre de bedst mulige løn- og arbejdsvilkår for offentligt ansatte ingeniører og cand.scient.er HVAD KÆMPER VI FOR? På det offentlige arbejdsmarked er en stor del af arbejdsvilkårene aftalt kollektivt. Derfor er det ekstra vigtigt at kæmpe i fællesskab for den bedst mulige overenskomst og derved løn- og ansættelsesvilkår. IDAs medlemmer er Danmarks fremtid og derfor kæmper vi sammen med andre akademikerorganisationer dag ud og dag ind for at sørge for, at lønningerne og arbejdsvilkårene lever op til det faktum. Tillidsrepræsentant Det er tillidsrepræsentanten, som skaber de gode lokale resultater og sikrer det gode samarbejde mellem medarbejdere og ledelse. Tillidsrepræsentanten kan på IDAs vegne forhandle lokale aftaler på arbejdspladsen. Det drejer sig f.eks. om lokale løntillæg og lokale arbejdstidsregler. Kort om løndannelse Som offentligt ansat er lønnen som udgangspunkt sammensat af en basisløn efter anciennitet, og en tillægsdel. Basislønnen er fastsat i overenskomsten og består af et meget kort trinforløb, hvor man som kandidat når sluttrin efter 4 års ansættelse. Ligeledes er der på overenskomstniveau aftalt løntillæg til særlige personalegrupper. Det gælder især for ansatte i uddannelses- og undervisningssektoren. Andre løntillæg aftales lokalt til den enkelte eller til grupper ved forhandlingerne mellem IDAs tillidsrepræsentant og ansættelsesstedet. De offentlige løntabeller finder du her: https://ida.dk/loenskalaer IDA har overenskomster med arbejdsgiverne på det offentlige område. Det betyder, at IDA forhandler grundvilkår om løn, arbejdstid, ferie m.v. for de offentligt ansatte ingeniører. Overenskomsterne er rammen om dine ansættelsesvilkår som offentligt ansat. IDA kæmper sammen med de øvrige akademikerorganisationer for at sikre de bedst mulige vilkår for dig. Herunder er eksempler på overenskomstaftalte vilkår: 37 timers arbejdsuge 6. ferieuge Løn under barsel Omsorgsdage Fri med løn på barns 1. og 2. sygedag Seniorordninger

14 Nu er du forhåbentlig blevet lidt klogere på, hvad IDA står for. Det er ikke så lidt, og det bliver løbende til endnu mere. Vi arbejder nemlig hele tiden på at skabe bedre vilkår og endnu flere fordele. Netværket er styrken IDAs medlemmer er grunden til, at vi kan tilbyde så mange muligheder. En af vores styrker er vores størrelse, for jo flere vi er, des større indflydelse kan vi få. Når vi står sammen, kan vi rykke ved mere og spille en vigtig rolle både for dig, dine kollegaer og Danmarks ingeniører og cand.scient.er som helhed. På den private konto betyder størrelsen også bedre muligheder for at sikre dig endnu flere solide kontante fordele. Plads til flere I IDA har vi altid plads til udvikling, ny viden og flere medlemmer. Vi er fx godt i gang med vores vision om at komme endnu tættere på vores medlemmer, og det kommer både dig og IDA til gode. Du får flere fordele, og vi bliver klogere på, hvordan vi kan give dig den bedste ballast og støtte i dit arbejdsliv og privatliv. Et stort og vigtigt skridt på vejen er et endnu større IDA. Det betyder nemlig, at vi kommer til at stå stærkere og kan give dig endnu bedre vilkår og muligheder. Du kan gøre en forskel Vi er glade for al den gratis reklame, vi kan få, for det sparer penge til markedsføring. Penge som vi i stedet kan bruge på vores medlemmer. Som IDA-medlem eller tillidsrepræsentant er det derfor en stor hjælp, når du fortæller dine kollegaer om, hvordan du bruger IDA, og hvad du får ud af dit medlemskab. Husk også, at alle nye medlemmer kan få 3 måneders gratis medlemskab af IDA.

15 GLÆD EN KOLLEGA MED GRATIS FORDELE I 3 MÅNEDER Dine kollegaer ved måske ikke, at IDA styrker og deler viden gennem professionel rådgivning, udviklende netværk, en lang række sociale og faglige arrangementer samt attraktive forsikringer og andre kontante fordele. Derfor byder vi nye medlemmer velkommen med et 3 måneders gratis medlemskab, så de kan se, hvad vi står for. Vi er stærke sammen, og jo flere vi er des bedre. GLÆD EN KOLLEGA OG FÅ ET GAVEKORT Som medlem i IDA ved du allerede, hvordan du kan bruge os til at få ny viden og professionel rådgivning, styrke din karriere, udvide dine netværk, deltage i faglige og sociale arrangementer, få leveret Ingeniøren og spare mange penge gennem fx IDA Forsikring. Det ved dine kolleger måske ikke, så glæd dem med et 3 måneders gratis medlemskab. Så kan de uden forpligtelser prøve mulighederne, og vi glæder så dig med et gavekort for hver kollega, der fortsætter som medlem efter de 3 måneder. Læs mere om hvordan du kan glæde en kollega på ida.dk/mgm Viden der styrker Ingeniørforeningen, IDA er en moderne interesseorganisation for tekniske og naturvidenskabelige akademikere Glæd din kollega med 3 måneders gratis fordele Glæd dine kollegaer med 3 måneders medlemskab i IDA, så glæder vi dig med et gavekort for hver person, der fortsætter medlemskabet efter de 3 måneder.

16 Få eller giv 3 måneders gratis medlemskab af IDA! I IDA er vi i gavehumør, og derfor kan du lige nu blive medlem af IDA kvit og frit i 3 måneder og samtidig få et gavekort til gavekortet.dk på 200 kr. hvis du hverver en ven eller kollega til IDA. Vi håber selvfølgelig, at den største glæde er dit medlemskab i IDA, og at du vil fortsætte dit medlemskab efter de 3 måneder. Hos IDA bliver du en del af et stort og stærkt netværk, der giver dig en masse muligheder for at styrke dine kompetencer og din karriere GRATIS Ja, så enkelt er det i IDA. For du skal selvfølgelig have mulighed for at prøve et medlemskab ganske gratis, så du kan se, hvordan du kan dele viden, få rådgivning, udvide dine netværk, deltage i faglige og sociale arrangementer og blive opdateret af Ingeniøren hver fredag. Efter de tre måneder bestemmer du selv, om du vil fortsætte medlemskabet og udnytte de mange fordele. Det er helt op til dig, dine ønsker og behov. Vi håber, at vi har fanget din interesse. Klik ind på ida.dk/gavemedlemskab, for at få 3 måneders gratis medlemskab i Danmarks største fagforening for ingeniører og cand.scient.er!

Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv

Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv Velkommen i HK! HK skaber værdi, styrke og muligheder i dit arbejdsliv Velkommen i HK 01 Din overenskomst er vores fornemste opgave I HK arbejder vi med det helt klare mål at bevare og udvikle velfærden

Læs mere

Velkommen til Danske Bioanalytikere

Velkommen til Danske Bioanalytikere Velkommen til Danske Bioanalytikere Copyright 2011 Danske Bioanalytikere Sankt Annæ Plads 30 Postboks 74 1003 København K. Tlf.: 4695 3535 dbio@dbio.dk www.dbio.dk Redaktion: Danske Bioanalytikere Foto:

Læs mere

HK-medlemmer har flere muligheder

HK-medlemmer har flere muligheder Weidekampsgade 8 HK/Danmark +++ 2857 +++ 0900 København C 09 Det Og der er mange andre fordele vil tage lang tid at opremse alle de fordele, du automatisk får som medlem af HK. Du får medlemsblade og anden

Læs mere

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd

Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Gode grunde til at være medlem af Dansk Sygeplejeråd Layout: Dansk Sygeplejeråd 15-29 Illustrationer: Martin Schwartz Foto side 12: Søren Svendsen Copyright Dansk Sygeplejeråd juli 2015 Alle rettigheder

Læs mere

medlem hos Danske Fysioterapeuter Vejledning til tillidsrepræsentanter

medlem hos Danske Fysioterapeuter Vejledning til tillidsrepræsentanter Offentligt ansat medlem hos Danske Fysioterapeuter Vejledning til tillidsrepræsentanter Du mærker forskellen 02 Tillidsrepræsentanten er ambassadør for Danske Fysioterapeuter Mere end 8 ud af 10 offentligt

Læs mere

DM Fagforening for højtuddannede. Kickstart din karriere

DM Fagforening for højtuddannede. Kickstart din karriere DM Fagforening for højtuddannede Kickstart din karriere Tillykke med kandidatgraden Står du klar til at kaste dig ud i jagten på drømmejobbet? Eller overvejer du at prøve dine idéer af som selvstændig

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling

Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling Karriere kompetence forsikring Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling CA giver dig meget mere end a-kasse Dit økonomiske sikkerhedsnet A-kassen er først og fremmest din forsikring ved arbejdsløshed,

Læs mere

For dig, der vil være leder

For dig, der vil være leder For dig, der vil være leder 1 2 1+1=3 90.000 ledere har allerede set værdien de har valgt Lederne som deres organisation og a-kasse Lederne et medlemskab med værdi Hos Lederne får du en lang række tilbud,

Læs mere

Finansforbundet. Det naturlige valg i den finansielle sektor

Finansforbundet. Det naturlige valg i den finansielle sektor Finansforbundet Det naturlige valg i den finansielle sektor finansforbundet 2012 / Tekst: kommunikation / layout: katrine kruckow / foto: jasper carlberg Velkommen! Finansforbundet er en naturlig del af

Læs mere

DM Dansk Magisterforening. DM for kommunikatører dm.dk/kommunikation

DM Dansk Magisterforening. DM for kommunikatører dm.dk/kommunikation DM Dansk Magisterforening DM for kommunikatører dm.dk/kommunikation DM for kommunikatører DM (Dansk Magisterforening) er mødested for 36.000 kandidater og studerende inden for humaniora, samfundsfag, naturvidenskab

Læs mere

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet 1 Vi er til for dig Hver dag bliver HK Kommunal Århus kontaktet af mange medlemmer, der enten ringer, e-mailer eller møder op for at drøfte faglige eller personlige

Læs mere

Maskinmestrenes Forening arbejder for dig

Maskinmestrenes Forening arbejder for dig Dit faglige netværk Maskinmestrenes Forening arbejder for dig Som medlem får du adgang til viden og inspiration, fagligt og socialt fællesskab, rådgivning og en masse kontante fordele. Med et kontingent

Læs mere

DM dit naturlige valg som cand.scient. www.dm.dk/naturvidenskab

DM dit naturlige valg som cand.scient. www.dm.dk/naturvidenskab DM dit naturlige valg som cand.scient. www.dm.dk/naturvidenskab DM dit naturlige valg som cand.scient. DM er en fagforening for højtuddannede og mødestedet for 36.000 kandidater og studerende inden for

Læs mere

Lockouten gav et sammenhold, som intet teambuildings kursus kunne have gjort bedre. Det sammenhold må vi prøve at holde fast i.

Lockouten gav et sammenhold, som intet teambuildings kursus kunne have gjort bedre. Det sammenhold må vi prøve at holde fast i. Kære alle i kreds 3 Horsens den 31. maj 2013 Så er hverdagen ved at vende tilbage til skolerne. Alle har travlt med at nå at indhente forskellige gøremål og det bliver sikkert ikke helt godt igen, før

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

Ledernes Logbog til Lønforhandling

Ledernes Logbog til Lønforhandling Ledernes Logbog til Lønforhandling Lønhjul Lønsamtale Forberedelse af selve lønsamtalen Evaluering af lønsamtalen Noter dine succeser Opstil mål for det kommende år Noter løbende ændringer i ansvarsområde

Læs mere

SYV SKARPE OM FINANSFORBUNDET IT-MEDARBEJDERE I FINANSSEKTOREN

SYV SKARPE OM FINANSFORBUNDET IT-MEDARBEJDERE I FINANSSEKTOREN SYV SKARPE OM FINANSFORBUNDET IT-MEDARBEJDERE I FINANSSEKTOREN Finansforbundet September 2007 Tekst og layout: Kommunikation Oplag: 600 VALGET ER DIT Medlem af Finansforbundet eller ej? Valget er naturligvis

Læs mere

HVAD ER DER I JA? NATUR MILJØ VIDENSKAB TEKNIK

HVAD ER DER I JA? NATUR MILJØ VIDENSKAB TEKNIK HVAD ER DER I JA? NATUR MILJØ VIDENSKAB TEKNIK JA er det naturlige valg for mig, fordi det er en fagforening, hvor jeg møder faglige interessefæller. DORTHE BRINCK LILLELUND, JA-MEDLEM 2 Foto: Sarah Bender

Læs mere

Finansforbundet. Det naturlige valg i den finansielle sektor

Finansforbundet. Det naturlige valg i den finansielle sektor Finansforbundet Det naturlige valg i den finansielle sektor Velkommen! Finansforbundet er en naturlig del af dit arbejdsliv i den finansielle sektor. Vi er fagforbundet for hele sektoren, og det betyder,

Læs mere

f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig

f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig f o a f a g o g a r b e j d e Vi går ikke på akkord med mennesker Læs hvad FOA gør for dig Det handler om mennesker Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter er helt specielle mennesker.

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud F O A F A G O G A R B E J D E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud 2006 FOA er til for dig FOA Fag og Arbejde er et fagligt fællesskab, hvor vi er omkring 210.000 medlemmer. Som medlem

Læs mere

Lønstatistik for studerende

Lønstatistik for studerende Lønstatistik for studerende Velkommen til KS lønstatistik for studerende 2013 Lønstatistikken giver dig svar på, hvad de gennemsnitlige timelønninger er, opgjort på baggrund af en række faktorer: er jobbet

Læs mere

SAMDATA\HK IT-FAGETS FAGFORENING \ FOR DIG, DER ARBEJDER MED IT

SAMDATA\HK IT-FAGETS FAGFORENING \ FOR DIG, DER ARBEJDER MED IT SAMDATA\HK IT-FAGETS FAGFORENING \ FOR DIG, DER ARBEJDER MED IT \ INDHOLD \ IT-FAGETS FAGFORENING...............................................\ 3 \ TRYGHED PÅ ARBEJDSPLADSEN......................................\

Læs mere

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening 3F 1 Velkommen til Danmarks stærkeste fagforening 2 Din fagforening Danmarks stærkeste Det danske arbejdsmarked er reguleret af aftaler kaldet overenskomster mellem arbejdsmarkedets parter suppleret med

Læs mere

Hvad er der i JA? natur miljø videnskab teknik

Hvad er der i JA? natur miljø videnskab teknik Hvad er der i JA? natur miljø videnskab teknik JA er det naturlige valg for mig, fordi det er en fagforening, hvor jeg møder faglige interessefæller. Dorthe Brinck Lillelund, JA-medlem 2 Foto: Sarah Bender

Læs mere

Brug din orlov! - der er nok til både far og mor!

Brug din orlov! - der er nok til både far og mor! Brug din orlov! - der er nok til både far og mor! 25 Brug din orlov - der er nok til både far og mor Udgivet af Minister for ligestilling Januar 2007 Distribution: Ligestillingsafdelingen Holmens Kanal

Læs mere

Medlemsundersøgelse 2013 Side 1

Medlemsundersøgelse 2013 Side 1 Medlemsundersøgelse 13 Side 1 Til: Fra: Hovedbestyrelsen Sekretariatet Notat 9.september 13 IDA Medlemsundersøgelse 13 IDA har i august 13 gennemført en undersøgelse af medlemmernes tilfredshed med IDA.

Læs mere

TILBUD TIL SYGEPLEJERSKER I ALLE FASER AF LIVET HVILKEN FASE ER DU I?

TILBUD TIL SYGEPLEJERSKER I ALLE FASER AF LIVET HVILKEN FASE ER DU I? TILBUD TIL SYGEPLEJERSKER I ALLE FASER AF LIVET HVILKEN FASE ER DU I? TILBUD TIL SYGEPLEJERSKER I ALLE FASER AF LIVET HVILKEN FASE ER DU I? Redaktion: Dansk Sygeplejeråd Foto: Lizette Kabré og Lena Rønsholdt

Læs mere

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... I FOA kan vi godt se forskel på de problemer, som brandmanden og pædagogmedhjælperen oplever i hverdagen. Vi ved også, at

Læs mere

FTF s ungdomsundersøgelse 2011 Særanalyse for Ergoterapeutforeningen

FTF s ungdomsundersøgelse 2011 Særanalyse for Ergoterapeutforeningen s ungdomsundersøgelse 2011 Særanalyse for Ergoterapeutforeningen 15. april 2011 Rådgivende Sociologer ApS Kronprinsessegade 34 st 1306 København K cvr 30209346 bank 5032 120996-2 tlf 33 15 36 26 fax 33

Læs mere

Vi arbejder for din fremtid

Vi arbejder for din fremtid Dit faglige netværk Dit faglige netværk Vi arbejder for din fremtid Maskinmestrenes Forening arbejder for din fremtid. Som medlem får du under studiet adgang til et fagligt netværk, socialt fællesskab

Læs mere

Netop færdig ABC for nyuddannede sygeplejersker

Netop færdig ABC for nyuddannede sygeplejersker Netop færdig ABC for nyuddannede sygeplejersker Redaktion: Dansk Sygeplejeråd 09-62, 6. udgave jan. 2014 Layout: Dansk Sygeplejeråd Grafisk Enhed: 09-62 ISBN 87-7266-310-3 Copyright Dansk Sygeplejeråd

Læs mere

Økonomen som leder. -CA sætter fokus på lederne. En undersøgelse fra CA s medlemspanel. CA, Økonomernes a-kasse og karriererådgivning.

Økonomen som leder. -CA sætter fokus på lederne. En undersøgelse fra CA s medlemspanel. CA, Økonomernes a-kasse og karriererådgivning. CA, Økonomernes a-kasse og karriererådgivning Økonomen som leder -CA sætter fokus på lederne En undersøgelse fra CA s medlemspanel marts 2005 Økonomen som leder er udgivet af CA, Økonomernes a-kasse og

Læs mere

det er her, du hører til

det er her, du hører til DM (Dansk Magisterforening) Peter Bangs Vej 30 2000 Frederiksberg 38 15 66 00 dm.dk MA København Peter Bangs Vej 30 2000 Frederiksberg MA Odense Slotsgade 21B 5000 Odense C MA Aarhus Vesterbro Torv 1-3,

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud F O R B U N D E T A F O F F E N T L I G T A N S A T T E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud FOA er til for dig Forbundet af Offentligt Ansatte FOA er et fagligt fællesskab, hvor

Læs mere

DM Fagforening for højtuddannede. Styrk dit studieliv

DM Fagforening for højtuddannede. Styrk dit studieliv DM Fagforening for højtuddannede Styrk dit studieliv DM Fagforening for højtuddannede er mødestedet for 36.000 kandidater og studerende inden for humaniora, naturvidenskab, samfundsfag og sundhedsvidenskab.

Læs mere

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste pædagogmedhjælpere er medlem af FOA, som med ca. 200.000 medlemmer er langt den største

Læs mere

t i t e l p å a f s n i t

t i t e l p å a f s n i t t i t e l p å a f s n i t 1 Bliv medlem af DM Fordele i dit arbejdsliv dm.dk 2 0 1 0 2 a r b e j d s l i v Kan du se dig selv? DM hører til de mest erfarne og bredeste fagforeninger i Danmark. Det betyder,

Læs mere

OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt?

OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt? OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt? IDA er i fuld gang med at forhandle de offentlige overenskomster. Ved fornyelse af enhver overenskomst er der altid en risiko for konflikt. Denne vejledning

Læs mere

IDA LANDEGUIDE 2011 Island

IDA LANDEGUIDE 2011 Island IDA LANDEGUIDE 2011 Island 1. LANDET 1. Opholdsland Island 7 100,0% 2. Status for ophold Opholder du dig i udlandet, er du vendt tilbage til Danmark eller bor du i enten Sverige eller Tyskland og arbejder

Læs mere

Ingeniøren som leder. Resume

Ingeniøren som leder. Resume August 2010 Ingeniøren som Resume skab fremstår i dag som en uomgængelig faktor og en afgørende forudsætning for, at private og offentlige virksomheder og organisationer kan udvikle og begå sig i en stadigt

Læs mere

Kort om kontante fordele

Kort om kontante fordele ... medlemskab betaler sig Kort om kontante fordele TJEN DIT KONTINGENT HJEM medlemskab betaler sig Som kreativ specialist er du bogstaveligt talt noget særligt. Det skal din fagforening naturligvis også

Læs mere

Dansk Metals servicenøgle

Dansk Metals servicenøgle Dansk Metals servicenøgle - et overblik over service, rettigheder og vigtige regler Velkommen i Metal Som medlem af Dansk Metal er du med i et stærkt fagligt fællesskab, der arbejder på at sikre alle medlemmer

Læs mere

Tag godt imod en kollega i fleksjob. guideline for tillidsvalgte

Tag godt imod en kollega i fleksjob. guideline for tillidsvalgte Tag godt imod en kollega i fleksjob guideline for tillidsvalgte OM FLEKSJOB Tag godt imod en guideline fo Fleksjob er et job på særlige vilkår med offentlig lønrefusion til arbejdsgiveren. Fleksjob bruges

Læs mere

Lønstatistik for studerende

Lønstatistik for studerende Lønstatistik for studerende 2014 Velkommen til KS lønstatistik for studerende 2014 Lønstatistikken giver dig svar på, hvad de gennemsnitlige timelønninger er, opgjort på baggrund af en række faktorer:

Læs mere

Når du er medlem af FOA...

Når du er medlem af FOA... Serviceløft pjece UDS 06/04/05 23:51 Side 28 FOA Nordsjælland - adresser, telefon, e-mail og åbningstider FOA Nordsjælland Frederiksværksgade 10 3400 Hillerød Afdelingens tlf.nr. 46 97 33 90 Afdelingens

Læs mere

Diskussionsoplæg. Mine krav dine krav? Overenskomst 2007 Det private arbejdsmarked

Diskussionsoplæg. Mine krav dine krav? Overenskomst 2007 Det private arbejdsmarked Diskussionsoplæg F O A F A G O G A R B E J D E Mine krav dine krav? Overenskomst 2007 Det private arbejdsmarked Overenskomst 2007 Det private arbejdsmarked Mine krav Dine krav? Diskussionsoplæg ved forbundsformand

Læs mere

DOFT er foreningen for dig, der tror på fællesskab og åbenhed

DOFT er foreningen for dig, der tror på fællesskab og åbenhed 2014 DOFT er foreningen for dig, der tror på fællesskab og åbenhed I DOFT rummer vi alle ansatte tandlæger. Uanset hvilken af de fire sektorer, du arbejder i, hvad enten det er i staten, regionerne, kommunerne

Læs mere

IDA Landerapport 2013 USA. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48

IDA Landerapport 2013 USA. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48 IDA Landerapport 203 USA Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 3-33 mc@ida.dk IDA DK 780 København V ida.dk/global +45 3 8 48 48 Landerapporten Hvert andet år foretager IDA en survey af medlemmer i udlandet

Læs mere

IDA Landerapport 2013. Norge. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48

IDA Landerapport 2013. Norge. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48 IDA Landerapport 013 Norge Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48 Landerapporten Hvert anden år foretager IDA en survey af medlemmer i

Læs mere

Dialog på arbejdspladserne

Dialog på arbejdspladserne August 2010 Dialog på arbejdspladserne Resume De tillidsvalgte har en klar berettigelse i virksomhederne og på arbejdsmarkedet. Opbakningen til systemet med tillidsvalgte på virksomhederne kommer fra både

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Velkommen til 3F - din fagforening

Velkommen til 3F - din fagforening 1 Velkommen til 3F - din fagforening Overenskomst Efteruddannelse Fremtid i fællesskab Arbejdsmarkedspension Tillidsrepræsentant Arbejdsløs Strejke Forsikring Medlemskort med fordele Ulykke Ligestilling

Læs mere

LÆS OM DIN NYE OVERENSKOMST

LÆS OM DIN NYE OVERENSKOMST Rejsehold til dit arbejdsmiljø Minipensionen stiger Større købekraft Nu 7 ugers barsel til far Fortsat fokus på kompetenceudvikling LÆS OM DIN NYE OVERENSKOMST OG DELTAG I URAFSTEMNINGEN [SENEST 9. APRIL]

Læs mere

IDA Landerapport 2013. Australien. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48

IDA Landerapport 2013. Australien. Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 31-33 mc@ida.dk IDA DK 1780 København V ida.dk/global +45 31 18 48 48 IDA Landerapport 03 Australien Ingeniørforeningen, Kalvebod Brygge 3-33 mc@ida.dk IDA DK 780 København V ida.dk/global +45 3 8 48 48 Landerapporten Hvert andet år foretager IDA en survey af medlemmer i

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som medlem af Teknik- og Servicesektoren

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som medlem af Teknik- og Servicesektoren F O A F A G O G A R B E J D E Det gør FOA for dig som medlem af Teknik- og Servicesektoren Derfor skal du være med i fællesskabet I FOAs Teknik- og Servicesektor samler vi en lang række faggrupper, som

Læs mere

August 2010. Løndannelse. Resume

August 2010. Løndannelse. Resume August 2010 Løndannelse Resume N der forhandles løn i den offentlige sektor, sker det med udgangspunkt i et lønsystem, som er aftalt mellem lønmodtagerorganisationer og de statslige, kommunale og regionale

Læs mere

Hvad kendetegner IDAs/DdLs nye overenskomst på det kommunale område

Hvad kendetegner IDAs/DdLs nye overenskomst på det kommunale område Hvad kendetegner IDAs/DdLs nye overenskomst på det kommunale område IDA/DdL- overenskomsten lægger sig i sit indhold tæt op ad AC-fællesoverenskomsten men har enkelte resultater, der er specifikke for

Læs mere

1/7. Ledere og ledelse. En medlemsundersøgelse fra CA a-kasse

1/7. Ledere og ledelse. En medlemsundersøgelse fra CA a-kasse 1/7 Ledere og ledelse En medlemsundersøgelse fra CA a-kasse Oktober 2008 2/7 Hovedresultater Færre kvinder i toppen flere i bunden 21 % af mandlige ledere arbejder med overordnet virksomhedsledelse eller

Læs mere

HER OG NU s sjette udgave i 2005 er på gaden med højaktuel information om:

HER OG NU s sjette udgave i 2005 er på gaden med højaktuel information om: LTD - HER OG NU December 2005 HER OG NU s sjette udgave i 2005 er på gaden med højaktuel information om: Lederen: Købstilbud på TDC Tryghedsaftalen LederPejling Undersøgelse om ledere og deres netværk

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

TO DANSKE MODELLER Fagforening, overenskomst og tillidsfolk på offentlige og private arbejdspladser

TO DANSKE MODELLER Fagforening, overenskomst og tillidsfolk på offentlige og private arbejdspladser TO DANSKE MODELLER Fagforening, overenskomst og tillidsfolk på offentlige og private arbejdspladser 1. Indledning ASE har i februar 2013 gennemført en undersøgelse i samarbejde med Analyse Danmark omkring

Læs mere

DM dansk magisterforening årsrapport 2013

DM dansk magisterforening årsrapport 2013 DM kort fortalt 2013 1 2 Christian Strøm har været adm. direktør i DM siden 2008. Som øverste administrative chef i DM er han ansvarlig for et budget på 150 millioner kroner og 110 fuldtidsansatte medarbejdere.

Læs mere

Bettina Carlsen April 2011

Bettina Carlsen April 2011 Bettina Carlsen April 2011 FTFs Ungdomsundersøgelsen 2011 De studerendes forventninger til og oplevelse af uddannelsen, SLS og arbejdslivet Nærværende notat vil præsentere de deltagende sygeplejerskestuderendes

Læs mere

- Går du rundt og. skaber dig?

- Går du rundt og. skaber dig? - Går du rundt og skaber dig? 2 Hvis du går rundt og skaber dig, er din organisation Arkitektforbundet er for skabende mennesker. Dvs. for arkitekter, designere og planlæggere. Ja, for alle, der arbejder

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

Lige løn? - om ligelønseftersyn

Lige løn? - om ligelønseftersyn Lige løn? - om ligelønseftersyn Ligestillingsgruppen Oktober 2000 Ligeløn er et lovkrav Kvinder og mænd har krav på samme løn, når de udfører samme arbejde eller arbejde, der har samme værdi for arbejdsgiveren.

Læs mere

Få indflydelse på din fremtid. - gennem Dansk Behandlerforbund

Få indflydelse på din fremtid. - gennem Dansk Behandlerforbund Få indflydelse på din fremtid - gennem Dansk Behandlerforbund 2 3 indhold Side 6: Side 8: Side 12: Side 14: Side 16: Side 18: om os fordelene til dig fra os optagelse ildsjælene kontakt 4 5 DANSK BEHANDLERFORBUND

Læs mere

Frit organisationsvalg på AC-området

Frit organisationsvalg på AC-området Cirkulære af 20. januar 2012 Perst.nr. 005-12 J.nr. 11-321-54 Cirkulære om Frit organisationsvalg på AC-området 2011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 5 Protokollat 1. Medarbejdere

Læs mere

Hovedresultater fra IDA Lønstatistik 2012

Hovedresultater fra IDA Lønstatistik 2012 23. november 2012 Hovedresultater fra IDA Lønstatistik 2012 Hovedresultaterne til IDA Lønstatistik 2012 foreligger nu og offentliggøres hermed fredag den 23. november 2012. Lønudvikling De privatansatte

Læs mere

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver OM DIN overenskomst Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg? sosu-elever Kære Elev Tillykke med din

Læs mere

CBS Danske Erhvervsjurister. Den 14. november 2012

CBS Danske Erhvervsjurister. Den 14. november 2012 CBS Danske Erhvervsjurister Den 14. november 2012 Lønforhandlingen en udfordring. 2 Tag initiativet Vi skal turde forhandlingen vi får ikke noget, med mindre vi tør bede om det! 3 INDHOLD De tre forhandlingsniveauer

Læs mere

Kandidater. Kandidat til formandsposten. Toni Hindsgaul Madsen, 53 år Opstiller til formandspost, nyvalg. 1. Hvad laver du i dit nuværende job?

Kandidater. Kandidat til formandsposten. Toni Hindsgaul Madsen, 53 år Opstiller til formandspost, nyvalg. 1. Hvad laver du i dit nuværende job? Kandidat til formandsposten Toni Hindsgaul Madsen, 53 år Opstiller til formandspost, nyvalg Kort sagt arbejder jeg med og for medlemmerne. Som kredsbestyrelsesmedlem gennem 8 år har jeg beskæftiget mig

Læs mere

KVINDELIGE LEDE BARSEL KVINDER I LEDELSE MYTER OG VIRKELIGHED DFORDRINGER BEJDSLIV OG FAMILIELIV KVINDER SKAL MOTIVERE. De største udfordringer

KVINDELIGE LEDE BARSEL KVINDER I LEDELSE MYTER OG VIRKELIGHED DFORDRINGER BEJDSLIV OG FAMILIELIV KVINDER SKAL MOTIVERE. De største udfordringer 2010 KVINDER I LEDELSE MYTER OG VIRKELIGHED BEJDSLIV OG FAMILIELIV KVINDELIGE LEDE DFORDRINGER KVINDER SKAL MOTIVERE BARSEL SIDE 6 Lederprofilen SIDE 11 Kvinder fravælger lederstillinger til fordel for

Læs mere

LØNSTATISTIK 2014 LØNSTATISTIK 2014. Forbundet Arkitekter og Designere Sekretariatet holder åbent mandag til fredag, kl. 10.00-15.

LØNSTATISTIK 2014 LØNSTATISTIK 2014. Forbundet Arkitekter og Designere Sekretariatet holder åbent mandag til fredag, kl. 10.00-15. LØNSTATISTIK 2014 Forbundet Arkitekter og Designere Sekretariatet holder åbent mandag til fredag, kl. 10.00-15.00 LØNSTATISTIK 2014 København Peter Bangs Vej 30 2000 Frederiksberg Tlf: 32 83 69 90 Århus

Læs mere

GØR DET LETTERE AT VÆRE LEDER

GØR DET LETTERE AT VÆRE LEDER GØR DET LETTERE AT VÆRE LEDER KOMPETENT SPARRING MED LEDERKOLLEGER 2 ERFARING KOMPETENCE SELVSTÆNDIGHED ET TRYGT ARBEJDSLIV Som medlem af FRIE SKOLERS LEDERE får du en forening, der på dine vegne forhandler

Læs mere

GYMNASIESKOLERNES LÆRERFORENING

GYMNASIESKOLERNES LÆRERFORENING VELKOMMEN I GYMNASIESKOLERNES LÆRERFORENING GYMNASIELÆRERNES FAGFORENING FOR STX, HF, HHX, HTX, IB, STUDENTERKURSER, VUC SE MERE PÅ WWW.GL.ORG Gymnasieskolernes Lærerforening er den faglige organisation

Læs mere

EN MINIGUIDE TIL ROSKILDE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK

EN MINIGUIDE TIL ROSKILDE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK EN MINIGUIDE TIL ROSKILDE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK 1 ARBEJDSMILJØ OG TRIVSEL Den sunde arbejdsplads...4 Arbejdsmiljøet arbejder vi hele tiden med!...5 Stress i fokus...5 Du får hjælp, hvis det går galt...7

Læs mere

Danske Bioanalytikere

Danske Bioanalytikere Danske Bioanalytikere DU SKAL DA OGSÅ VÆRE MED... for dig selv, dine kolleger og for faget Danske Bioanalytikere - DU SKAL DA OGSÅ VÆRE MED... Danske Bioanalytikere - DU SKAL DA OGSÅ VÆRE MED... Copyright

Læs mere

Kurser for tillidsvalgte

Kurser for tillidsvalgte Kurser for tillidsvalgte Nyvalgt tillidsrepræsentant En dygtig og aktiv tillidsvalgt er en gevinst for kollegerne, for HK og for arbejdsgiveren. Det er også en fantastisk mulighed for dig for personlig

Læs mere

IDA Medlemsbarometer. IDA Medlemsbarometer, 9. runde, november 2012

IDA Medlemsbarometer. IDA Medlemsbarometer, 9. runde, november 2012 IDA Medlemsbarometer IDA Medlemsbarometer, 9. runde, november 2012 November 2012 Kommentarer fra IDA Medlemsbarometer, november 2012 2 IDA Medlemsbarometer Tabel 1. Kommentarer Kommentarer - Jeg har fra

Læs mere

DMs netværk for højtuddannede. DM Fagforening for højtuddannede

DMs netværk for højtuddannede. DM Fagforening for højtuddannede DMs netværk for højtuddannede DMs netværk for højtuddannede DMs netværk for højtuddannede er din genvej til fagligt fællesskab, inspiration og nye muligheder. Du kan bruge netværkene til at inspirere dig

Læs mere

EN PROFESSION MED HØJ VÆRDI FOR SAMFUNDET

EN PROFESSION MED HØJ VÆRDI FOR SAMFUNDET EN PROFESSION MED HØJ VÆRDI FOR SAMFUNDET DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL SYGEPLEJERSKERS LØN- OG ARBEJDSVILKÅR En profession med høj værdi for samfundet Dansk Sygeplejeråds holdninger til sygeplejerskers

Læs mere

OK 11 Debatoplæg. Redaktion: Sundhedskartellet Layout: Sundhedskartellet Tryk: Color Print. ISBN 978-87-7266-190-2 Grafisk Enhed 10-14

OK 11 Debatoplæg. Redaktion: Sundhedskartellet Layout: Sundhedskartellet Tryk: Color Print. ISBN 978-87-7266-190-2 Grafisk Enhed 10-14 OK11 DEBATOPLÆG 1 OK 11 Debatoplæg Redaktion: Sundhedskartellet Layout: Sundhedskartellet Tryk: Color Print ISBN 978-87-7266-190-2 Grafisk Enhed 10-14 Copyright Sundhedskartellet 2010 Alle rettigheder

Læs mere

k r av k ata l o g : d e t f o r h a n d l e r v i o m

k r av k ata l o g : d e t f o r h a n d l e r v i o m kravkatalog: det forhandler vi om Forord Det handler om tillid og anerkendelse Patient- og borgerinddragelse er en positiv dagsorden i social- og sundhedsvæsenet, som møder bred opbakning og involvering

Læs mere

lønforhandling Spil ikke hasard med din løn! Lønforhandling er et af de kort, du har at spille med!!! Mere i Løn? Brug Løfteparagraffen!

lønforhandling Spil ikke hasard med din løn! Lønforhandling er et af de kort, du har at spille med!!! Mere i Løn? Brug Løfteparagraffen! Lokal lønforhandling DIN TRUMF: Spil ikke hasard med din løn! Lønforhandling er et af de kort, du har at spille med!!! Mere i Løn? Brug Løfteparagraffen! Det er hverken frækt, uartigt eller for den sags

Læs mere

CSR-rapport 2013/14. Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a

CSR-rapport 2013/14. Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a CSR-rapport 2013/14 Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a 2 PwC s årsrapport 2013/14: CSR-rapport En ansvarlig forretning Et væsentligt led i at drive en ansvarlig forretning

Læs mere

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Herunder kan du læse de spørgsmål, som stilles i forbindelse med undersøgelsen. Både medarbejdere og ledere bliver stillet 88 spørgsmål. Herudover vil ledergruppen blive

Læs mere

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft en undersøgelse af akademikeres præferencer Undersøgelsens hovedkonklusioner Moments undersøgelse viser, at den offentlige sektor generelt

Læs mere

Vejledning. til. ansættelseskontrakt

Vejledning. til. ansættelseskontrakt Vejledning til ansættelseskontrakt 1 Vejledning til ansættelseskontrakt Det fremgår af lov om arbejdsgiverens pligt til at underrette lønmodtageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbevisloven),

Læs mere

Nyvalgt tillidsrepræsentant

Nyvalgt tillidsrepræsentant Nyvalgt tillidsrepræsentant Velkommen Tillykke! Fagligt Fælles Forbund (3F) byder dig velkommen som tillidsrepræsentant. Den største anerkendelse og klap på skulderen, du kan få, er at nyde dine kollegers

Læs mere

KS JOB over 100 ledige stillinger og praktikpladser til studerende. Velkommen til KS lønstatistik for studerende 2015

KS JOB over 100 ledige stillinger og praktikpladser til studerende. Velkommen til KS lønstatistik for studerende 2015 Lønstatistik for studerende 2015 Velkommen til KS lønstatistik for studerende 2015 Lønstatistikken giver dig svar på, hvad de gennemsnitlige timelønninger er, opgjort på baggrund af en række faktorer:

Læs mere

Lønudvikling gennem hele arbejdslivet

Lønudvikling gennem hele arbejdslivet Lønudvikling gennem hele arbejdslivet - DM s lønpolitik DM s lønpolitik efterstræber at vise vejen for en offensiv lønpolitik tilpasset fremtidens arbejdsmarked. DM s lønpolitiske principper er, at: Livslønnen

Læs mere

Kursusoversigt 2014/15. Kurser for tillidsvalgte og medlemmer af Dansk Metal

Kursusoversigt 2014/15. Kurser for tillidsvalgte og medlemmer af Dansk Metal Kursusoversigt 2014/15 Kurser for tillidsvalgte og medlemmer af Dansk Metal Keld Brødsgaard Afdelingsleder/ Simon Palm Lene Boholm Bibliotekar/ Per Andersen Ulrik Rasmussen Faglig sekretær/ Metals kursus-

Læs mere

Om medlemskab. Dyrlægeforening

Om medlemskab. Dyrlægeforening Om medlemskab af Den Danske Dyrlægeforening Fællesskab, faglighed og fagforening Den Danske Dyrlægeforening (DDD) er den danske dyrlægestands faglige organisation de ansatte dyrlægers fagforening og praksisejernes

Læs mere

Personalepolitiske holdninger og værdier

Personalepolitiske holdninger og værdier Personalepolitiske holdninger og værdier Århus Købmandsskole Aarhus Business College På Århus Købmandsskole lever vi af uddannelse og kompetenceudvikling af unge og voksne. Det er derfor vores mission

Læs mere

Lige løn? - om ligelønseftersyn

Lige løn? - om ligelønseftersyn Lige løn? - om ligelønseftersyn Dansk Journalistforbund Faglig afdeling Februar 2015 Ligeløn er et lovkrav Kvinder og mænd har krav på samme løn, når de udfører samme arbejde eller arbejde, der har samme

Læs mere

VIL du VÆRE vores NYE student?

VIL du VÆRE vores NYE student? VIL du VÆRE vores NYE student? Løft blikket TM 3 ET studenterjob MED ansvar OG udfordringer Som student hos os kommer du til at prøve kræfter med udfordrende arbejde inden for flere forskellige sagsområder.

Læs mere