Til at lære mere om IDAs mange fordele. Viden der styrker ida.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til at lære mere om IDAs mange fordele. Viden der styrker ida.dk"

Transkript

1 Viden der styrker ida.dk Ingeniørforeningen, IDA er en interesseorganisation for tekniske og naturvidenskabelige akademikere Til at lære mere om IDAs mange fordele

2 EN GOD fagforening GÅR ALTID FORREST FOR AT STÅ BAG SINE MEDLEMMER

3 IDA er for ingeniører og cand.scient.er. Derfor bliver du en del af et stærkt netværk, der arbejder for samme sag. Du er netop kommet lidt tættere på over kollegaer. Så mange er vi i IDA, og så mange, står vi sammen for at skabe de bedst mulige rammer for ingeniører og cand.scient.er i Danmark. I IDA møder du en verden af muligheder og tilbud, og vi håber, at du vil bruge os så meget som muligt. IDA spiller en vigtig rolle I IDA vil vi gerne være en naturlig del af din hverdag. Det mener vi helt bogstaveligt, for vi tror på, at vi kan være med til at gøre en forskel i dit liv. Det kan være de mange kontante fordele, der sparer dig og din familie penge, men i lige så høj grad vores høje, faglige fokus, som styrker og opdaterer din viden og giver dig mulighed for at dele din viden med andre. IDA hjælper også med at forhandle overenskomsten på din arbejdsplads, så du får de bedst mulige løn- og arbejdsvilkår og mulighed for at realisere dine professionelle såvel som personlige mål. Fællesskab Selvom vi i IDA alle sammen er forenet i et stærkt netværk, betyder det ikke, at vi ikke kan have forskellige interesser. Derfor tilbyder IDA et hav af professionelle netværk og arrangementer, som giver dig mulighed for at møde ligesindede samt udvide dit netværk og viden indenfor dit interesseområde. Fx støtter IDA organiserede netværk på offentlige arbejdspladser med konsulentstøtte samt med tilskud til faglige arrangementer. Hverdagens problemknusere Som offentligt ansat medlem af IDA, har du mulighed for at blive tillidsrepræsentant på din arbejdsplads. Tillidsrepræsentanten vælges af sine kollegaer og fungerer som talsmand for de ansatte, forhandlingspart i forhold til ledelsen samt IDAs lokale repræsentant. Opgaven som tillidsrepræsentant er udfordrende, hvorfor viden, entusiasme og engagement er vigtige egenskaber. IDA tilbyder en spændende og udviklende tillidsrepræsentantuddannelse og holder hvert år en konference for at sikre, at du er klædt godt på til opgaven. Læs mere på: KORT OG GODT OM IDA Ingeniørforeningen, IDA er en moderne fagforening for tekniske og naturvidenskabelige akademikere. Vi har over medlemmer og varetager både ansattes, lederes og selvstændiges interesser inden for løn og ansættelse, arbejdsmarked, erhvervspolitik, kompetence, karriere og uddannelse, arbejdsmiljø samt teknologi og forskning. VISIONEN IDA har en ambitiøs vision, der løber frem til Målet er at skabe en forening, der driver og udvikler medlemsfordele i dialog med medlemmerne, en forening der tænker og arbejder globalt. Vi vil i endnu højere grad give et klart billede af ingeniører og cand.scient.ers arbejde og deres store betydning for, hvordan fremtidens store udfordringer bliver løst.

4 Over 80 netværk giver dig muligheder, du ikke finder andre steder. TRE TYPER NETVÆRK IDAs netværk er inddelt i tre forskellige typer. Fagtekniske netværk er inddelt efter branche, regionale netværk er inddelt efter geografi og andre netværk er en god blanding af netværk, der henvender sig til specielle grupper. Se mere om de forskellige muligheder på ida.dk. SÅDAN BLIVER DU MEDLEM Når du er medlem af IDA, kan du tilmelde dig alle de netværk, du har lyst til. Du kan læse mere om de forskellige netværk på ida.dk og nemt tilmelde dig på Mit IDA under Mine netværk og abonnementer. I IDA er vi drevet af viden. Derfor har du mange muligheder for at dyrke dine faglige interesser med andre. Det er også vigtigt, at du hele tiden er opdateret og følger med udviklingen, og det kan du bl.a. gøre ved at melde dig ind i vores forskellige spændende netværk. Netværk for alle IDA er en fagforening med mange stærke netværk. De er bl.a. delt op i faglige og regionale netværk, og der er helt sikkert et eller flere af de netværk, som fanger din interesse. Hvis du brænder for en idé eller et fagligt område, der endnu ikke har et netværk, så har du endda mulighed for selv at starte et. I IDA bakker vi nemlig op om alle gode initiativer, der styrker og deler viden. Over arrangementer Du har også mulighed for at deltage i flere end faglige og sociale arrangementer om året. Der er alt fra specialiserede møder på særlige fagområder til alment inspirerende møder, der giver nye perspektiver og værdifulde værktøjer. Værd at vide for offentligt ansatte Som offentligt ansat er det vigtigt at stå sammen i en stærk forening for at sikre de bedst mulige løn- og arbejdsvilkår samt skabe muligheder for at styrke og udvikle sin viden og kompetencer. IDA Offentlig har til formål at styrke medlemmer af IDA, som er ansat i staten, regioner og kommuner samt i fælleskommunale virksomheder. IDA Offentlig styrker tillidsrepræsentantarbejdet og medvirker til erfaringsudveksling, videndeling og netværksdannelse inden for relevante fagområder.... og for ledere Det er et stort ansvar at være leder, og det kræver gode værktøjer at blive en dygtig leder. I IDA har vi et stort fokus på lederkarriere og flere initiativer, der gør dig bedre til at motivere, tage beslutninger, håndtere problemstillinger og gå forrest. Du kan også få juridisk rådgivning om løn og ansættelsesvilkår, så du er godt rustet til at tage det ansvar, som et lederjob kræver. Hvad enten du er projektleder, mellemleder, chef med personaleansvar, topleder eller har ambitioner om at blive leder, har du mulighed for at udvikle dig og styrke dine faglige kompetencer. IDA Lederforum tilbyder bl.a.: Mentorordning Karrieresparring Juridisk rådgivning Faglige konferencer Muligheder for at engagere sig

5 ET NETVÆRK DER SKABER VÆRDI ER EN RIGTIG GOD INVESTERING

6 IDA er en fagforening, som hele tiden arbejder for dig. IDA står bag dig. IDA rådgiver dig. IDA hjælper dig med at udvide og dele din viden. IDA sikrer og udvikler dine rammer. IDA giver dig kontante fordele. IDA giver dig overskud til hverdagen. IDA kan styrke dig på rigtig mange områder, og vi håber, at du vil gøre brug af os. IDA er for hele familien IDA gør en forskel for hele familien. Glæde og succes på jobbet giver energi og glæde i hjemmet. IDAs dygtige rådgivere står klar til at hjælpe dig, når du har mest brug for det. Om det gælder spørgsmål og vejledning vedrørende orlov, lønforhandling, eller muligheder for at blive selvstændig, så står vi klar til at imødekomme alle dine behov. IDA er til for at hjælpe dig, og vi håber, at du vil bruge os. IDA giver også mange kontante fordele, så du og din familie kan opleve overskud i hverdagen. Du kan som IDA-medlem bl.a. tegne Danmarks nok billigste og bedst dækkende forsikringer hos IDA Forsikring, spare penge med Forbrugsforeningen og få særlige bankfordele hos Lån & Spar.

7 DINE FORDELE JURIDISK RÅDGIVNING Med IDAs jurister i ryggen får du den arbejdslivsmæssige tryghed, og derfor kan du fokusere på dig selv og din karriere. På ida.dk er der rådgivning døgnet rundt og hvis du fx sender din ansættelseskontrakt til IDAs jurister, får du senest svar dagen efter. Du kan også få hjælp af vores jurister til spørgsmål om alt fra fyringer og forfremmelser til barsel og ferie. RÅDGIVNING OG SPARRING Få svar på, hvad din viden er værd. IDA står klar til at give dig den vejledning, du har brug for. Det kan bl.a. gælde de konkrete tal i den årlige lønstatistik eller praktisk vejledning til at blive selvstændig. IDAs rådgivere står også klar til fx at hjælpe dig med at komme videre i karrieren, vejlede dig om stress eller andre situationer, som kan påvirke din dagligdag. KARRIEREUDVIKLING Bliv kaptajn i dit eget liv og få styr på karrieren med karriererådgivning, karriereplankurser og inspirationsaftener. Vi kan hjælpe dig godt på vej, uanset hvor du befinder dig i karrieren. LEDERE OG SELVSTÆNDIGE Er du leder eller selvstændig giver det særlige karrieremæssige udfordringer og muligheder. IDA tilbyder skræddersyet rådgivning, så du kan komme godt i gang, udvikle dig og forme karrieren, som du ønsker. IDA = IT, TEKNIK OG NATUR VIDENSKAB IDAs viden og juridiske kompetencer inden for rådgivning og udvikling er 100 % fokuseret på vores medlemmers situation. Det giver en specialiseret viden omkring ansættelses- og karriereforhold på områderne it, teknik og naturvidenskab. NETVÆRK OG ARRANGEMENTER Hvis du vil dele viden og selv blive klogere, så kan du blive en del af en lang række forskellige netværk. Du kan også deltage i over faglige og sociale arrangementer. INGENIØREN Hold dig opdateret om bl.a. karrieremuligheder og højaktuelle emner inden for it, teknik og naturvidenskab. Du kan også følge med på ing.dk og jobsiden jobfinder.dk. IDA LEDERFORUM IDA er Danmarks største organisation for ledere med teknisk og naturvidenskabelig baggrund. Der er cirka medlemmer i IDA Lederforum, der er et af IDAs mange tilbud om rådgivning og kompetenceudvikling for ledere. IDA FORSIKRING Få Danmarks nok billigste og bedst dækkende forsikringer. IDA Forsikring har lave omkostninger, medlemmerne har få skader, og så er der ingen aktionærer, der skal have et overskud, eller forsikringsrådgivere, som sælger for at få bonus. Det er seriøs rådgivning og besparelser, du selv kan regne ud på idaforsikring.dk.

8 Hos IDA oplever mange medlemmer at alene de kontante fordele gør deres medlemskab til en god forretning. Overskud i hverdagen Hos IDA kan du til hver en tid gøre brug af vores mange kontante fordele som fx billige forsikringer, rabat på indkøb og hoteller og bankfordele. Eksklusive tilbud Medlemskab hos IDA giver dig også mulighed for at benytte de eksklusive tilbud fra IDA Forsikring, som udbyder Danmarks nok billigste og bedst dækkende forsikringer. Hos IDA Forsikring får du en række unikke tilbud tilpasset IDAs medlemmer. På den online forsikringsberegner på idaforsikring.dk kan du nemt og hurtigt tjekke, hvad du kan spare. Derudover kan du som IDA-kunde hos Lån & Spar opleve fordelagtige renter på lån og opsparing, og gennem samarbejder med bl.a. Forbrugsforeningen og Hotel Express kan du købe ind og booke ferier til fordelagtige priser. Derfor oplever mange IDA-medlemmer, at de kontante fordele alene gør IDA-medlemskabet til en god forretning.

9 HER KAN DU SPARE IDA FORSIKRING Over halvdelen af IDAs medlemmer bruger allerede IDA Forsikring af den simple årsag, at de ikke får det billigere andre steder. Hos IDA Forsikring kan du ofte spare op til 30 % på dine forsikringer. Med IDA Forsikrings online forsikringsberegner kan du nemt finde ud af, hvor mange penge du kan spare. Find forsikringsberegneren på idaforsikring.dk og se straks dine priser og dækninger. FORBRUGSFORENINGEN Som medlem af IDA kan du få et betalingskort til Forbrugsforeningen. Med kortet kan du købe ind og spare penge. Den gennemsnitlige årlige besparelse for IDA-medlemmer er 1.032,- kroner i Hver eneste gang, du benytter Forbrugsforeningens betalingskort i en af de ca forretninger, som foreningen samarbejder med, optjener du en bonus. IDA BANK IDA Bank er et samarbejde med Lån & Spar, hvor du blandt andet får en fordelagtig høj rente på din lønkonto og ekstra bonusrente på din opsparing, gratis IDA Master- Card samt Visa/Dankort ved at samle dine bankforretninger. NYHEDSMAGASINET INGENIØREN Alle IDA-medlemmer kan få gratis viden og nyheder fra Danmarks førende avis til ingeniører og cand.scient.er. Hold dig opdateret om bl.a. karrieremuligheder og højaktuelle emner inden for it, teknik og naturvidenskab. Se også nyheder på ing.dk. ANDRE KONTANTE FORDELE Tjek løbende på ida.dk/benefits for flere besparelser og aftaler, du som medlem kan benytte dig af. Det gælder fx samarbejdet med Hotel Express Online om hotelbooking over hele verden.

10 FORANDRINGER OG UDFORDRINGER KAN OGSÅ BETYDE NYE MULIGHEDER

11 Med IDA bliver du godt klædt på til at klare kriserne og komme godt fra start, når du trænger til nye udfordringer. Arbejdslivet kan byde på op- og nedture, men du er ikke alene. IDA står altid klar til at hjælpe dig. Vi har et stort team af jurister, specialister, og andre dygtige rådgivere, der er stærke på hver deres felt. IDA har også et stærkt team af forhandlere, der repræsenterer medlemmerne ved møder, voldgifter og retssager. Vi er til for dig, så brug os når du har brug for hjælp eller søger inspiration og viden. Karriere, løn og ledighed Uanset hvor du er i dit arbejdsliv, så kan IDA give dig tryghed og ro til at se fremad og pleje karriere og netværk. IDA kæmper for at sikre dig den bedst mulige overenskomst; bl.a. har IDA været med til at sikre offentligt ansatte en ekstra uges ferie, løn under barsel og andre vilkår, der rækker længere end det lovgivningsmæssige. IDAs tillidsrepræsentanter forhandler lokal løn og lokale løsninger på arbejdspladsen. Hvis der ikke er valgt en IDA-tillidsrepræsentant på den respektive arbejdsplads, forhandler IDA på de ansattes vegne. IDA hjælper dig, hvis du skulle blive ledig. Vi hjælper dig med at behandle din afskedigelsessag, hvis ikke alt er gået efter bogen. IDA hjælper dig også med jobsøgningen, og når du er godt på vej igen med at gennemgå din nye ansættelseskontrakt. Stress, sygdom og trivsel Stress er efterhånden blevet en folkesygdom, og vi ved, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du undgår at blive stresset. Det handler bl.a. om trivsel på arbejdspladsen, værktøjer til at planlægge din hverdag og åbenhed og ærlighed om, hvordan du har det. Hvis du er i tvivl, om du har stress, så læs mere om symptomerne på ida.dk/stress. Tag med IDA til udlandet Med ca medlemmer møder vi mange forskellige karrieremål, ambitioner og planer. IDA er med dig, uanset hvordan du prioriterer, og vi følger fx automatisk med, hvis du får job i udlandet. Før afgang kan vi gennemgå din ansættelseskontrakt, og under dit ophold er vi ikke længere væk end en opringning eller en mail. Men start på ida.dk/global. Her har vi samlet rådgivning og information til dig på det globale arbejdsmarked. HVAD NU HVIS? IDA har sikret rammerne for mange medlemmerne gennem årene, og det er vi også klar til for dig. Du skal bare huske at bruge os og stille spørgsmål, når du mangler svar. Den bedste start er de mange selvbetjeningsværktøjer, der ligger på ida.dk. Dem har du adgang til døgnet rundt og derved, når det bedst passer dig. IDA SKABER TRYGHED OG GIVER DIG KLAR BESKED Du er en vigtig del af IDA, og du betyder meget for os. Vi går rigtig langt for at sikre dig de bedste vilkår og værktøjer til at svare på spørgsmål eller håndtere udfordringer i dit arbejdsliv. Det gælder bl.a.: Løn Barsel Udlandsophold Stress Jobsøgning Egen virksomhed Personlig udvikling Karriere Sygdom og arbejdsskader

12 Basisløn er fastsat i overenskomsten efter anciennitet Tillidsrepræsentanten har krav på en årlig lønforhandling for de kolleger, han repræsenterer Kandidater når højeste trin efter 4 år Løndannelse Du har selv ansvar for at klæde tillidsrepræsentanten på til forhandlinger Særlige løntillæg kan være aftalt i overenskomsten Forhandlinger af lokale løntillæg foregår mellem IDAs tillidsrepræsentant og ansættelsesstedet

13 IDA kæmper for at sikre de bedst mulige løn- og arbejdsvilkår for offentligt ansatte ingeniører og cand.scient.er HVAD KÆMPER VI FOR? På det offentlige arbejdsmarked er en stor del af arbejdsvilkårene aftalt kollektivt. Derfor er det ekstra vigtigt at kæmpe i fællesskab for den bedst mulige overenskomst og derved løn- og ansættelsesvilkår. IDAs medlemmer er Danmarks fremtid og derfor kæmper vi sammen med andre akademikerorganisationer dag ud og dag ind for at sørge for, at lønningerne og arbejdsvilkårene lever op til det faktum. Tillidsrepræsentant Det er tillidsrepræsentanten, som skaber de gode lokale resultater og sikrer det gode samarbejde mellem medarbejdere og ledelse. Tillidsrepræsentanten kan på IDAs vegne forhandle lokale aftaler på arbejdspladsen. Det drejer sig f.eks. om lokale løntillæg og lokale arbejdstidsregler. Kort om løndannelse Som offentligt ansat er lønnen som udgangspunkt sammensat af en basisløn efter anciennitet, og en tillægsdel. Basislønnen er fastsat i overenskomsten og består af et meget kort trinforløb, hvor man som kandidat når sluttrin efter 4 års ansættelse. Ligeledes er der på overenskomstniveau aftalt løntillæg til særlige personalegrupper. Det gælder især for ansatte i uddannelses- og undervisningssektoren. Andre løntillæg aftales lokalt til den enkelte eller til grupper ved forhandlingerne mellem IDAs tillidsrepræsentant og ansættelsesstedet. De offentlige løntabeller finder du her: https://ida.dk/loenskalaer IDA har overenskomster med arbejdsgiverne på det offentlige område. Det betyder, at IDA forhandler grundvilkår om løn, arbejdstid, ferie m.v. for de offentligt ansatte ingeniører. Overenskomsterne er rammen om dine ansættelsesvilkår som offentligt ansat. IDA kæmper sammen med de øvrige akademikerorganisationer for at sikre de bedst mulige vilkår for dig. Herunder er eksempler på overenskomstaftalte vilkår: 37 timers arbejdsuge 6. ferieuge Løn under barsel Omsorgsdage Fri med løn på barns 1. og 2. sygedag Seniorordninger

14 Nu er du forhåbentlig blevet lidt klogere på, hvad IDA står for. Det er ikke så lidt, og det bliver løbende til endnu mere. Vi arbejder nemlig hele tiden på at skabe bedre vilkår og endnu flere fordele. Netværket er styrken IDAs medlemmer er grunden til, at vi kan tilbyde så mange muligheder. En af vores styrker er vores størrelse, for jo flere vi er, des større indflydelse kan vi få. Når vi står sammen, kan vi rykke ved mere og spille en vigtig rolle både for dig, dine kollegaer og Danmarks ingeniører og cand.scient.er som helhed. På den private konto betyder størrelsen også bedre muligheder for at sikre dig endnu flere solide kontante fordele. Plads til flere I IDA har vi altid plads til udvikling, ny viden og flere medlemmer. Vi er fx godt i gang med vores vision om at komme endnu tættere på vores medlemmer, og det kommer både dig og IDA til gode. Du får flere fordele, og vi bliver klogere på, hvordan vi kan give dig den bedste ballast og støtte i dit arbejdsliv og privatliv. Et stort og vigtigt skridt på vejen er et endnu større IDA. Det betyder nemlig, at vi kommer til at stå stærkere og kan give dig endnu bedre vilkår og muligheder. Du kan gøre en forskel Vi er glade for al den gratis reklame, vi kan få, for det sparer penge til markedsføring. Penge som vi i stedet kan bruge på vores medlemmer. Som IDA-medlem eller tillidsrepræsentant er det derfor en stor hjælp, når du fortæller dine kollegaer om, hvordan du bruger IDA, og hvad du får ud af dit medlemskab. Husk også, at alle nye medlemmer kan få 3 måneders gratis medlemskab af IDA.

15 GLÆD EN KOLLEGA MED GRATIS FORDELE I 3 MÅNEDER Dine kollegaer ved måske ikke, at IDA styrker og deler viden gennem professionel rådgivning, udviklende netværk, en lang række sociale og faglige arrangementer samt attraktive forsikringer og andre kontante fordele. Derfor byder vi nye medlemmer velkommen med et 3 måneders gratis medlemskab, så de kan se, hvad vi står for. Vi er stærke sammen, og jo flere vi er des bedre. GLÆD EN KOLLEGA OG FÅ ET GAVEKORT Som medlem i IDA ved du allerede, hvordan du kan bruge os til at få ny viden og professionel rådgivning, styrke din karriere, udvide dine netværk, deltage i faglige og sociale arrangementer, få leveret Ingeniøren og spare mange penge gennem fx IDA Forsikring. Det ved dine kolleger måske ikke, så glæd dem med et 3 måneders gratis medlemskab. Så kan de uden forpligtelser prøve mulighederne, og vi glæder så dig med et gavekort for hver kollega, der fortsætter som medlem efter de 3 måneder. Læs mere om hvordan du kan glæde en kollega på ida.dk/mgm Viden der styrker Ingeniørforeningen, IDA er en moderne interesseorganisation for tekniske og naturvidenskabelige akademikere Glæd din kollega med 3 måneders gratis fordele Glæd dine kollegaer med 3 måneders medlemskab i IDA, så glæder vi dig med et gavekort for hver person, der fortsætter medlemskabet efter de 3 måneder.

16 Få eller giv 3 måneders gratis medlemskab af IDA! I IDA er vi i gavehumør, og derfor kan du lige nu blive medlem af IDA kvit og frit i 3 måneder og samtidig få et gavekort til gavekortet.dk på 200 kr. hvis du hverver en ven eller kollega til IDA. Vi håber selvfølgelig, at den største glæde er dit medlemskab i IDA, og at du vil fortsætte dit medlemskab efter de 3 måneder. Hos IDA bliver du en del af et stort og stærkt netværk, der giver dig en masse muligheder for at styrke dine kompetencer og din karriere GRATIS Ja, så enkelt er det i IDA. For du skal selvfølgelig have mulighed for at prøve et medlemskab ganske gratis, så du kan se, hvordan du kan dele viden, få rådgivning, udvide dine netværk, deltage i faglige og sociale arrangementer og blive opdateret af Ingeniøren hver fredag. Efter de tre måneder bestemmer du selv, om du vil fortsætte medlemskabet og udnytte de mange fordele. Det er helt op til dig, dine ønsker og behov. Vi håber, at vi har fanget din interesse. Klik ind på ida.dk/gavemedlemskab, for at få 3 måneders gratis medlemskab i Danmarks største fagforening for ingeniører og cand.scient.er!

medlem hos Danske Fysioterapeuter Vejledning til tillidsrepræsentanter

medlem hos Danske Fysioterapeuter Vejledning til tillidsrepræsentanter Offentligt ansat medlem hos Danske Fysioterapeuter Vejledning til tillidsrepræsentanter Du mærker forskellen 02 Tillidsrepræsentanten er ambassadør for Danske Fysioterapeuter Mere end 8 ud af 10 offentligt

Læs mere

t i t e l p å a f s n i t

t i t e l p å a f s n i t t i t e l p å a f s n i t 1 Bliv medlem af DM Fordele i dit arbejdsliv dm.dk 2 0 1 0 2 a r b e j d s l i v Kan du se dig selv? DM hører til de mest erfarne og bredeste fagforeninger i Danmark. Det betyder,

Læs mere

DJØF. Karriereguide 2010/11. Vejen til drømmejobbet

DJØF. Karriereguide 2010/11. Vejen til drømmejobbet DJØF Karriereguide 2010/11 Vejen til drømmejobbet DJØF KARRIEREGUIDE 2010/11 Vejen til drømmejobbet er blevet længere Op ad bakke. Det er vilkårene, når du søger job som nyuddannet i krisetider, hvor

Læs mere

Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling

Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling Karriere kompetence forsikring Økonomisk sikkerhed og karriereudvikling CA giver dig meget mere end a-kasse Dit økonomiske sikkerhedsnet A-kassen er først og fremmest din forsikring ved arbejdsløshed,

Læs mere

JA dit naturlige valg. Både som fagligt netværk og fagforening

JA dit naturlige valg. Både som fagligt netværk og fagforening JA dit naturlige valg Både som fagligt netværk og fagforening Et naturligt valg Til lykke med studiestarten og med dit valg af et natur- og biovidenskabeligt studium. JA kan love dig, at der ligger en

Læs mere

Velkommen til Danske Bioanalytikere

Velkommen til Danske Bioanalytikere Velkommen til Danske Bioanalytikere Copyright 2011 Danske Bioanalytikere Sankt Annæ Plads 30 Postboks 74 1003 København K. Tlf.: 4695 3535 dbio@dbio.dk www.dbio.dk Redaktion: Danske Bioanalytikere Foto:

Læs mere

Nyvalgt tillidsrepræsentant

Nyvalgt tillidsrepræsentant Nyvalgt tillidsrepræsentant Velkommen Tillykke! Fagligt Fælles Forbund (3F) byder dig velkommen som tillidsrepræsentant. Den største anerkendelse og klap på skulderen, du kan få, er at nyde dine kollegers

Læs mere

Når du er medlem af FOA...

Når du er medlem af FOA... Serviceløft pjece UDS 06/04/05 23:51 Side 28 FOA Nordsjælland - adresser, telefon, e-mail og åbningstider FOA Nordsjælland Frederiksværksgade 10 3400 Hillerød Afdelingens tlf.nr. 46 97 33 90 Afdelingens

Læs mere

FTF s ungdomsundersøgelse 2011 Særanalyse for Ergoterapeutforeningen

FTF s ungdomsundersøgelse 2011 Særanalyse for Ergoterapeutforeningen s ungdomsundersøgelse 2011 Særanalyse for Ergoterapeutforeningen 15. april 2011 Rådgivende Sociologer ApS Kronprinsessegade 34 st 1306 København K cvr 30209346 bank 5032 120996-2 tlf 33 15 36 26 fax 33

Læs mere

For dig, der vil være leder

For dig, der vil være leder For dig, der vil være leder 1 2 1+1=3 90.000 ledere har allerede set værdien de har valgt Lederne som deres organisation og a-kasse Lederne et medlemskab med værdi Hos Lederne får du en lang række tilbud,

Læs mere

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... I FOA kan vi godt se forskel på de problemer, som brandmanden og pædagogmedhjælperen oplever i hverdagen. Vi ved også, at

Læs mere

KVALITET I MUS SCKK EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER. Statens Kompe

KVALITET I MUS SCKK EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER. Statens Kompe Statens Kompe KVALITET I MUS EN PRAKTISK GUIDE TIL LEDER OG MEDARBEJDER SCKK Kvalitet i MUS en praktisk guide til leder og medarbejder ISBN nr. 87-988053-6-3 Tekst: Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling

Læs mere

K O MmagasinET. magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 56 / juni / 2011 PÅ JOBBET FLEST BA ERE ER LEDERE

K O MmagasinET. magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 56 / juni / 2011 PÅ JOBBET FLEST BA ERE ER LEDERE K O MmagasinET magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 56 / juni / 2011 PÅ JOBBET HVERDAGEN ER FIN, MEN FREMTIDEN KRÆVER MERE UDVIKLING FLEST BA ERE ER LEDERE ALLE HAR FOKUS PÅ FORRETNINGSSTRATEGI

Læs mere

FORSIKRING. Socialt. ansvar. Har selskaberne fokus på social ansvarlighed? Humanistnørd brænder for CSR [Side 10]

FORSIKRING. Socialt. ansvar. Har selskaberne fokus på social ansvarlighed? Humanistnørd brænder for CSR [Side 10] Nr. 1 / 2015 DFL - foreningen for ansatte i forsikring FORSIKRING Humanistnørd brænder for CSR [Side 10] Fleksjob en guds gave eller en fandens plage? [Side 14] Kend faldgruberne på de sociale medier [Side

Læs mere

K O MmagasinET. magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 61 / februar / 2012

K O MmagasinET. magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 61 / februar / 2012 K O MmagasinET magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 61 / februar / 2012 IVÆRKSÆTtER SUCCES KOMMER AF GOD FORBEREDELSE VÆR ÅBEN OVER FOR KOMMUNIKATION MED ANDRE SÅDAN SMADRER DU HELT

Læs mere

Pårørende. fra belastning til ressource SAMARBEJDE, TROVÆRDIGHED OG SYNLIGHED - 20 ÅR - I DE PÅRØRENDES TJENESTE BEDRE PSYKIATRI NR.

Pårørende. fra belastning til ressource SAMARBEJDE, TROVÆRDIGHED OG SYNLIGHED - 20 ÅR - I DE PÅRØRENDES TJENESTE BEDRE PSYKIATRI NR. BEDRE PSYKIATRI landsforeningen for pårørende EFTERÅR/VINTER 2012 2013 NR.2-20 ÅR - I DE PÅRØRENDES TJENESTE SAMARBEJDE, TROVÆRDIGHED OG SYNLIGHED Pårørende fra belastning til ressource Ressource magasinets

Læs mere

FTF s ungdomsundersøgelse 2011 Unges fagforenings- og arbejdslivsorienteringer

FTF s ungdomsundersøgelse 2011 Unges fagforenings- og arbejdslivsorienteringer FTF s ungdomsundersøgelse 2011 Unges fagforenings- og arbejdslivsorienteringer 2. maj 2011 Rådgivende Sociologer ApS Kronprinsessegade 34 st 1306 København K cvr 30209346 bank 5032 120996-2 tlf 33 15 36

Læs mere

Karriereguide 2012 /13

Karriereguide 2012 /13 Karriereguide 2012 /13 Deltag i KarriereTouren Læs mere på side 8 og find din vej til jobbet Drømmen om jobbet. Flere jobs til akademikere Leder side 3 Direkte fra studiet til karrierejob i London Det

Læs mere

CA nyt. Opsigelse eller aftale? 2 Fra løntilskud til drømmejob 4 Fri til at bestemme 7 Videre efter fyring 16

CA nyt. Opsigelse eller aftale? 2 Fra løntilskud til drømmejob 4 Fri til at bestemme 7 Videre efter fyring 16 CA nyt medlemsbladet for ca a-kasse nr. 4 nov. 2010 Thomas Geuken om god Rock'n'Roll ledelse 13 Opsigelse eller aftale? 2 Fra løntilskud til drømmejob 4 Fri til at bestemme 7 Videre efter fyring 16 Opsigelse

Læs mere

K O MmagasinET. magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 48 / juni / 2010. en plus en er tre

K O MmagasinET. magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 48 / juni / 2010. en plus en er tre K O MmagasinET magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 48 / juni / 2010 en plus en er tre SPROG SKABER MERVÆRDI KS SÆTTER IND FOR AT OVERVINDE KULTURELLE OG SPROGLIGE FORHINDRINGER VIRKSOMHEDERNE

Læs mere

Ledelse i fællesskab

Ledelse i fællesskab Ledelse i fællesskab Nye opgaver for ledelse, medarbejdere og tillidsvalgte? Hvordan får vi en god arbejdsplads? Ledelse i fællesskab Hvorfor ledelse i fællesskab? Pjecens titel er valgt for at understrege,

Læs mere

Foreningen for alle tandlæger

Foreningen for alle tandlæger Foreningen for alle tandlæger indhold forord 07 17 08 03 Forord Hvorfor er en foreningen for alle tandlæger? 04 Rådgivning Få indblik i vores rådgivningsydelser. 12 Efteruddannelse Læs om nogle af de efteruddannelsestilbud,

Læs mere

Når lederen løfter medarbejderne /10. Hvor er du om 25 år? Så godt som penge i banken /22

Når lederen løfter medarbejderne /10. Hvor er du om 25 år? Så godt som penge i banken /22 MEDLEMSBLAD FOR kreds nordea / EN FINANSKREDS I FINANSFORBUNDET / Oktober 2013 En god tillidsmand skal blandt andet være interesseret i at tale med andre mennesker og skal kunne respektere forskellige

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid

Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid Version 06 Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid Sæt tillid på dagsordenen - vær med til at gøre din arbejdsplads mere tillidsfuld Indhold Indhold... 2 Du vil komme til at høre om tillid...

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

Jobhop. dm privat. Tema: Jobskifte, løn og arbejdsglæde. Jeg får aldrig en 25-års-nål 3. Parat til arbejdsglæde 4. Mere held end planlægning 5

Jobhop. dm privat. Tema: Jobskifte, løn og arbejdsglæde. Jeg får aldrig en 25-års-nål 3. Parat til arbejdsglæde 4. Mere held end planlægning 5 dm privat NR. 1 11. FEBRUAR 2011 Jeg får aldrig en 25-års-nål 3 Parat til arbejdsglæde 4 Mere held end planlægning 5 Mød et mentorpar 6 Kommunikation forandrer din verden 8 SEKTOREN FOR PRIVATANSATTE Jobhop

Læs mere

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Bliv bedre til arbejdet med børn og unge Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Indhold Muligheder for opkvalificering Muligheder for opkvalificering...

Læs mere

HVIS DU BLIVER AFSKEDIGET. - som offentligt ansat

HVIS DU BLIVER AFSKEDIGET. - som offentligt ansat HVIS DU BLIVER AFSKEDIGET - som offentligt ansat SÅDAN BEHANDLER DM EN AFSKEDIGELSESSAG NÅR DU HENVENDER DIG TIL DM I FORBINDELSE MED EN AFSKEDIGELSE, ARBEJDER DM S KONSULENTER MED EN FAST PROCEDURE FOR,

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere