Nyhedsbrev til læsekredse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev til læsekredse"

Transkript

1 Nyhedsbrev til læsekredse nr. 12 september 2018

2 Kære Læsekredse. Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne er rigtig glade for alle de læsekredse, der er i vores kommune. P.t. har vi kendskab til, at der er 80! Det er flot og vidner om den store læselyst, der er rundt omkring. Det vil vi gerne støtte op om, og tiden er nu kommet til det årlige nyhedsbrev med nyt fra bibliotekerne. Som vi plejer, vil der blive nævnt, hvilke forfattere der kommer på besøg på Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne, men denne gang kun med en kort omtale. Der henvises i stedet for til arrangementsprogrammet, som også kan ses på riskbib.dk, hvor der vil være en nærmere omtale af arrangementerne. Bogcafé: Der bliver afholdt bogcafé på 4 af vore biblioteker i efteråret 2018 med inspiration til nye læseoplevelser i vinterens løb. Temaet i år er Vores yndlingsbøger, hvor bibliotekarer fra Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne kommer med et par håndfulde gode bøger og fortæller om deres yndlingsbøger. Som noget nyt prøver vi at holde det på to af vore biblioteker om formiddagen og to om aftenen. På Ringkøbing og Tarm Biblioteker er det om formiddagen fra kl Ringkøbing Bibliotek mandag 29. oktober Tarm Bibliotek onsdag 7. november. På Skjern og Videbæk Biblioteker er det om aftenen fra kl Skjern Bibliotek tirsdag 25. september Videbæk Bibliotek tirsdag 2. oktober. Der er gratis adgang, hvor vi byder på kaffe/te og lidt sødt. Da der ingen tilmelding er, dukker du bare op, hvis det passer ind i dit program. Det plejer at være en dejlig hyggestund i selskab med andre, der også er vild med at læse og gerne vil have nye idéer til læsning. Besøg ude i sognene: Hvis læsekredse i sognene ønsker, at der kommer bibliotekarer ud for at fortælle om bøger, så ret venligst henvendelse til: Dorthe Rosenkjær, Ringkøbing Bibliotek. Tlf dorthe.rosenkjaer@rksk.dk.

3 Forfatterbesøg: I efteråret 2018 får Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne besøg af Helle Helle, Anna Grue, Thomas Korsgaard, Leonora Christina Skov og Pia Tafdrup, der hver især vil fortælle om deres nyeste bog, og hvordan skriveprocessen er. Derudover er der rigtig mange andre typer foredrag, der kan være af interesse, bl.a. vil Lotte Bliddal fra Videbæk fortælle om sine bedste bøger. Læs mere om arrangementerne i Ringkøbing-Skjern Bibliotekernes arrangementsprogram for efteråret 2018 eller på riskbib.dk, hvor der også er mulighed for at bestille billetter til de forskellige arrangementer. Både i selve arrangementsprogrammet som på riskbib.dk vil du kunne se, på hvilket af bibliotekerne det enkelte foredrag foregår, dato, pris m.m. Det er også muligt at købe billetter på bibliotekerne. Det er et spændende program, der er blevet fastlagt, så tag et kig og se, om der er noget af interesse for jer. Jeres bedste bog: I Nyhedsbrev nr. 11 August 2017 opfordrede vi jer til at skrive om den bedste bog, I har haft i læsekredsen. Det tog Birthe Kobberø imod, og hun har sendt følgende indlæg: I opfordrer os til at skrive om den bedste bog, vi har haft i læsekredsen. Den er svær, så hvorfor ikke bare tage den sidste, vi har læst i vores læsekreds: Knivens æg af Abraham Verghese En gammel mand sidder i fængslet. For at forkorte tiden for medfangerne fortæller han en gammel Etiopisk historie: En gammel mand havde et par gamle tøfler, som han var meget glade for. Omgivelserne synes, de var grimme, og at han skulle skaffe sig af med dem. Han var ikke meget for det; men måtte alligevel gøre det. Først kastede han dem ud af vinduet, hvor de traf en gravid kvinde i hovedet, så hun aborterede, og han kom fængsel. Næste gang kastede han dem i byens kanal, hvor de stoppede risten til, så der blev oversvømmelse, og han kom i fængsel. Han indså, at han var nødt til at beholde dem, for slippe af med dem kunne han ikke. Hvorfor begynde med den. Det er jo slet ikke det, bogen handler om. Og så alligevel

4 Bogen bliver fortalt af Marion, en tvilling, som er et uønsket resultat af en forbindelse mellem en af missionshospitalets kirurger og en nonne. Kirurgen stikker af, og moderen dør. Den store del af bogens handling foregår på hospitalet. Vi er med til operationer, blod og organer til dels i rigelige mængder, men det er vel en lægeroman. Der er Gosh, som er mediciner, men må overtage kirurgien efter den bortløbne. Hema, som er jordemor. Og kokkepigen og hendes datter Genet, som er jævnaldrende med tvillingerne Marion og Shiva. De politiske forhold gør, at de må bevæge sig på - Knivens æg; men alligevel tvinges Marion på flugt og ender i USA. Og der kommer en amerikansk vinkel på historien. Han træffer bl.a. sin far. Tilbage til tøflerne. Ligesom den gamle mand ikke kunne slippe af med sine tøfler, erkender bogens personer, at der er hændelser i deres liv, som de helst havde været foruden; men ikke kan komme af med, at de må tage det på sig. Denne erkendelse gør fri... En stort anlagt bog, som kan anbefales på det varmeste. Vh. Birthe Kobberø Vi siger tusind tak for indlægget. Hvis andre skulle få lyst til at komme med en anbefaling af en god bog, I har læst, er I meget velkomne til at sende den til karin.kinch@rksk.dk. Så tager vi den med i næste nyhedsbrev. Idéer til læsning Her er forslag med kort omtale af bøger, der også vil være gode at snakke om: Helle Helle: De, 2018 Lolland i 1980 erne, med en 16-årig piges blik fortælles om hverdagen på gymnasiet og hjemme i lejligheden sammen med moren. Om alt det de kan dele, men også om morens sygdom og det, der ikke findes ord for. Romanen fortælles i nutid og skildrer et år med forandringer for hovedpersonen og hendes mor. De bor efter megen flytten omkring, oven på en frisørsalon i en lille by; datteren kører i bus til gymnasiet og hendes mor spadserer ned til sin butik. De flytter om, spiser mad, iagttager byens liv, griner og snakker. Bare ikke om morens sygdom, som truer med at trække tæppet væk under dem.

5 Henriette Rostrup: Det år vi gik til begravelser, 2015 Jewel arbejder på et forlag i New York. Samarbejdet med en ikonisk, sky forfatter tvinger hende til at revurdere sin danske familiebaggrund og minderne om en splittet familie. Bogen udspiller sig i 2001, hvor forfatteren selv kort forinden angrebet på World Trade Center, befandt sig i New York. Fremragende persontegning og en kompromisløs handling, med familiesvigt og forældrerrollen i centrum. Jesper Wung-Sung: En anden gren, 2017 Velskrevet og underholdende slægtsroman om danskeren Ingeborg og kineseren San Wung Sung som forelsker sig og skaber et liv sammen trods fordomme. En kærlighedshistorie om mødet, kærligheden og livet mellem sin kinesiske oldefar San Wung Sung og danske Ingeborg. San ankom til København i 1902 for at være en del af en udstilling i Tivoli, hvor gæsterne kan møde en ægte kineser og bl.a. se dem arbejde. Han og danske Ingeborg forelsker sig i hinanden til stor bestyrtelse for hendes familie, som tvinger hende til at vælge imellem dem eller San. Signe Langtved Pallisgaard: Alle de liv, 2018 Emilie og Solveig er taget på bilferie til Californien. De to veninder har altid været sammen om alt, så da Solveig får konstateret ALS rammer sygdommen også Emilie, der som pårørende hjælpeløs kan se til, mens sygdommen forværres. For hver dag, der går bliver kløften mellem det Solveig vil og kan bredere og bredere, til hun står på kanten af afgrunden og ikke kan gøre andet end at falde. Emilie har lovet Solveig at se tingene fra den lyse side, men det er næsten umuligt når ens bedste veninde er ved at dø og man i øvrigt altid har været den forsigtige type. Men én ting kan Emilie gøre for Solveig; hun kan skrive hendes historie, som den kunne have været - alle de liv Solveig kunne have haft. En rigtig fin og rørende historie om et til tider kompliceret, men fremfor alt stærkt og ubrydeligt venskab. Det er en trist og melankolsk, men samtidig livsbekræftende fortælling, der minder os om, hvor skrøbeligt livet er og hvor forskelligt man håndterer en livstruende sygdom.

6 Leonore Christina Skov: Den, der lever stille, 2018 Da moderen dør beslutter den 40-årige forfatter Leonora,at det er på tide at få skrevet den bog om sin opvækst og ungdom, hun lovede sit 21-årige jeg at skrive. Det er beretningen om en mor, der får en fødselsdepression og aldrig direkte viser sin datter kærlighed. En far, der altid vælger sin skrøbelige kone fremfor sin datter. Om en opvækst og opdragelse, hvor det at holde på formerne og endelig ikke skille sig ud og være speciel er vigtigst. Leonora er klog, smuk og har altid forelsket sig i piger, når de andre forelskede sig i drenge. Da hun springer ud overfor sine forældre, vil de hverken se kæresten, høre om hende, eller høre hendes navn. Herefter ser datter og forældre ikke hinanden i mange år. Indtil kort før moderen dør. Velskrevet bog med selvbiografisk islæt om forfatterens egen barndom og mangel på forhold til sine forældre. Agnes Lidbeck: Last, 2018 Provokerende og nøgtern roman om kvindens muligheder og begrænsninger. Roman om Anna, hvis selvopfattelse forandrer sig radikalt, da hun bliver mor. Trods hverdagens og parforholdets tristesse bliver hun sammen med sin mand, men som tiden går og børnene bliver store, søger hun bekræftelse i relationen til den ældre mand og forfatter, Ivan. Da han bliver alvorlig syg, ender Anna med at passe ham frem til hans død. Anna er fanget mellem omverdenens og sine egne forventninger til sig selv i de forskellige roller som kvinde; moren, hustruen, elskeren og plejeren. Bidende skarp og skånselsløs skrivekunst, hvor beskrivelserne af hovedpersonens liv og refleksioner på én gang er oprørende og så absurde, at man ikke ved om man skal græde eller grine. En interessant og tankevækkende undersøgelse af kvinderoller. Bodo Kirchhoff: Vederfarelse, 2018 Eftertænksom og yderst velskrevet roman om den tidligere forlægger Reither, som finder en mystisk bog på biblioteket uden titel og med kun et forfatternavn på forsiden. Senere samme aften ringer det på døren og Reithers liv tager en anderledes drejning. Udenfor Reithers dør, står kvinden Leonie Palm, og hun får en stærk indflydelse på hans liv. Leonie har tidligere mistet sin datter og er tidligere ejer af en hattebutik. Sammen finder de kærligheden på en begivenhedsrig og omvæltende bilrejse til Italien, som varer tre dage, og som forandrer deres liv for evigt. Romanen er skrevet i et poetisk, malerisk og mættet sprog, og teksten har mange lag og meget dybde. Det er en roman som har meget på hjerte og som efterlader et varigt indtryk hos læseren.

7 Andre forslag til gode bøger: Vi har på vores hjemmeside: riskbib.dk forslag til andre gode bøger, der kan være gode at diskutere: Læsekredsposer: Siden sidst har vi købt følgende læsekredsposer: Maria Helleberg: Kvinderne fra Thy Jesper Wung-Sung: En anden gren Naja Marie Aidt: Har døden taget noget fra dig, så giv det tilbage igen Leonora Christina Skov: Den, der lever stille Sara Omar: Dødevaskeren Helle Helle: De I kan se her, hvilke læsekredsposer vi tilbyder: Hvor kan I hente idéer til læsning? I kan finde inspiration til læsning på vores hjemmeside riskbib.dk: På e-reolen.dk er der ligeledes mulighed for at blive inspireret: Opstart af læsekredse: I kender måske en eller flere, der gerne vil være med i en læsekreds, men hvor der ikke er plads i en eksisterende læsekreds? Til disse må I gerne udbrede kendskabet til, at der holdes 2 opstartsmøder. Det ene foregår på Skjern Bibliotek torsdag d. 13. september og det andet på Hvide Sande Bibliotek tirsdag d. 18. september. Begge steder fra kl til kl Hvis der kommer mange, er der måske nok til, at en ny læsekreds kan starte. Der er gratis adgang og ingen tilmelding, så mød blot op. Vi byder på kaffe/te og lidt sødt. På mødet fortæller vi lidt om, hvordan man kan organisere en læsekreds og kommer med forslag til gode titler, man kan læse og diskutere med andre. Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne vil ønske jer en rigtig god læsesæson. God fornøjelse. Hvis I har idéer til indhold i kommende nyhedsbreve eller kommentarer, så kontakt os endelig.

8 Kontaktpersoner på biblioteket: Har I spørgsmål eller forslag må I endelig kontakte os. Videbæk Bibliotek Marianne Merrild Tlf marianne.merrild@rksk.dk Skjern Bibliotek Karin Kinch Tlf karin.kinch@rksk.dk Hvide Sande Bibliotek Marianne Vestergaard Tlf marianne.vestergaard.hansen@rksk.dk Ringkøbing Bibliotek Dorthe Rosenkjær Tlf dorthe.rosenkjaer@rksk.dk Tarm Bibliotek Kirsten Dreier Tlf kirsten.dreier@rksk.dk

Nyhedsbrev til læsekredse

Nyhedsbrev til læsekredse Nyhedsbrev til læsekredse nr. 11 / august 2017 Kære Læsekredse Så er det tid til det årlige nyhedsbrev til læsekredse med information om, hvad der kan have interesse for jer. Ved skift af kontaktperson

Læs mere

NYHEDSBREV til læsekredse Nr. 13 August 2019

NYHEDSBREV til læsekredse Nr. 13 August 2019 NYHEDSBREV til læsekredse Nr. 13 August 2019 Side 1 Kære Læsekredse. Tiden er nu kommet til det årlige nyhedsbrev fra Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne til jer læsekredse, som i skrivende stund er oppe på

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

DR Romanprisen 2016. Drejebog til ordstyreren. Kære ordstyrer,

DR Romanprisen 2016. Drejebog til ordstyreren. Kære ordstyrer, Drejebog til ordstyreren Kære ordstyrer, Tak fordi du vil være med til at støtte op om DR Romanprisen med en romanlæsekreds på biblioteket. Uden læsere ville der nemlig ikke være nogen pris. Måske er det

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen Peter Thrane Indhold: 1. Titlen side 2 2. Sproget side 2 3. Tiden side 2 4. Forholdet til moren side 3 5. Venskabet til Julie side 3 6. Søsteren

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017

Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017 Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017 Du, Mis, har du nogensinde følt dig ensom og håbet på, at der et eller andet sted i verden var en ven, som syntes, at du var god nok, som du var? spurgte

Læs mere

HVORDAN KAN SILKEBORG BIBLIOTEKERNE HJÆLPE MIN LÆSEKREDS?

HVORDAN KAN SILKEBORG BIBLIOTEKERNE HJÆLPE MIN LÆSEKREDS? LÆSEKREDS SÅDAN! BØGER OG ROMANKASSER HVORDAN KAN SILKEBORG BIBLIOTEKERNE HJÆLPE MIN LÆSEKREDS? I Biblioteket hjælper gerne med at skaffe bøger til jeres læsekreds. Som en særlig service har vi en række

Læs mere

Far. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålet: 1. Hvorfor vil Henrik ikke være far?

Far. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålet: 1. Hvorfor vil Henrik ikke være far? Opgaver til Far Navn: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålet: 1. Hvorfor vil Henrik ikke være far? OPGAVE 2 Instruktion: Kig på billedet på forsiden

Læs mere

Nyhedsbrev til læsekredse

Nyhedsbrev til læsekredse Nyhedsbrev til læsekredse nr. 9 / september 2015 Kære Læsekredse Så er det ved at blive efterårstid, hvor sæsonen for at læse og diskutere bøger med hinanden i jeres læsekredse begynder. Igen i år får

Læs mere

Litteraturarrangementer

Litteraturarrangementer Litteraturarrangementer Bibliotekerne i Varde Kommune Januar april 2013 www.vardebib.dk Varde Bibliotek Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va Januar Menneskeliv og muligheder, kærlighed og kunst Ølgod Bibliotek

Læs mere

STANDBY UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE.

STANDBY UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE. UNDERVISNINGSMATERIALE Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL 7.-9. KLASSE LÆRERVEJLEDNING Hvordan er det at leve et almindeligt ungdomsliv med skoleopgaver, venner, fritidsjob og gymnasiefester, når

Læs mere

Tema. 12 Bøger. Om Sorg

Tema. 12 Bøger. Om Sorg Tema 12 Bøger Om Sorg Sorg kan være en meget diffus størrelse, som er svær at snakke om, men som vi alle på et eller andet tidspunkt stifter bekendtskab med i vores liv. Vi har samlet 12 bøger om sorg

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Skriftlig del Læseforståelse 1

Skriftlig del Læseforståelse 1 Skriftlig del Læseforståelse 1 Navn (PR-nummer ato Prøvenummer Prøveafholdende udbyder Prøvegruppenummer Tilsynsførendes underskrift !, Instruktion:. svar. Cykelsmeden Jakob Hansen på 60 år bor i en lille

Læs mere

Så er I her, og i dag er I midtpunkt som I aldrig før har været det, jo måske da I blev født og dagene, der fulgte. Men det kan I jo ikke huske.

Så er I her, og i dag er I midtpunkt som I aldrig før har været det, jo måske da I blev født og dagene, der fulgte. Men det kan I jo ikke huske. 1 Prædiken til konfirmation 4. maj kl. 9.45 & 11.00 751 Gud ske tak og lov 557 Her vil ties udvalgte vers 17 Altmægtige og kære Gud udvalgte vers 439 O, du Gud lam 70 Du kom til vor runde jord 4. maj 11.00

Læs mere

Når børn mister. (Kilde til nedenstående: www.cancer.dk)

Når børn mister. (Kilde til nedenstående: www.cancer.dk) Når børn mister Børn viser sorg på forskellige måder. Nogle reagerer med vrede, andre vender sorgen indad og bliver stille. Børns sorgproces er på flere måder længere og sejere end voksnes. (Kilde til

Læs mere

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24 Arbejds ark 24 Cases Øvelse 1 CASE 1: HVORNÅR ER DER TALE OM PSYKISK SYGDOM? Y K I A T R I F O N D E N 15 S B Ø R N E - Peter på 16 år er for halvanden måned siden blevet forladt af sin kæreste gennem

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

HUL I HOVEDET UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE.

HUL I HOVEDET UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE. UNDERVISNINGSMATERIALE Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL 7.-9. KLASSE LÆRERVEJLEDNING Ungdomsromanen Hul i hovedet handler om, hvordan det er at være ung og ramt af afasi, som betyder, at man

Læs mere

Pia møder James Bond. - Læseforståelsesspørgsmål

Pia møder James Bond. - Læseforståelsesspørgsmål Pia møder mes Bond 1. Hovedpersonen vil gerne have en kæreste 2. Hovedpersonen lægger et billede af sig selv ud på en net-datingside 3. Hovedpersonen har svært ved at skrive om sig selv 4. Hovedpersonen

Læs mere

H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt

H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt H.C. Andersen er Odenses berømte bysbarn. Næsten alle mennesker i hele verden kender H. C. Andersens eventyr. I Odense ligger det hus, hvor han voksede op.

Læs mere

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013 Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg Ansøgt om beløb 0 Lei pr. måned Bevilget beløb 2012 400 Lei i alt Bevilget beløb Apr. 2013 500 Lei Bevilget beløb Sep. 2013 500 Lei

Læs mere

Pårørende til traumatiserede patienter: Konsekvenser for børn, unge og gamle

Pårørende til traumatiserede patienter: Konsekvenser for børn, unge og gamle Pårørende til traumatiserede patienter: Konsekvenser for børn, unge og gamle Dorthe Nielsen Sygeplejerske, Cand.scient.san, PhD Indvandrermedicinsk Klinik, OUH Center for Global Sundhed, SDU Indvandrermedicinsk

Læs mere

2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE

2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE 2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE 5 Onsdage 5 Gode film BIO Huset byder velkommen til en ny filmsæson. Vi har igen udvalgt 5 gode film, som vi viser onsdag formiddage. Fra kl.09.45 serverer vi frisk kaffe/te

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Tema. 12 bøger. Om stærke kvinder

Tema. 12 bøger. Om stærke kvinder Tema 12 bøger Om stærke kvinder Det er ikke altid lige let at være kvinde. Historien har været præget af kampe på mange fronter. Her er 12 gode bøger med kvinder, der kæmper både større og mindre kampe

Læs mere

Bonusforældre af Jesper Juul. Bonusforældre af Jesper Juul. En kærlig bog. Jesper Juul. Bonusforældre. Forlaget Apostrof 1 / 14

Bonusforældre af Jesper Juul. Bonusforældre af Jesper Juul. En kærlig bog. Jesper Juul. Bonusforældre. Forlaget Apostrof 1 / 14 En kærlig bog Jesper Juul Bonusforældre Forlaget Apostrof 1 / 14 129 sider 199 kroner. 2 / 14 En meget dyb og samtidig en meget let læst og meget anvendelig bog. Så kort kan det siges, og så nuanceret

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Hvordan kan I som forældre støtte jeres barns sprogudvikling?

Hvordan kan I som forældre støtte jeres barns sprogudvikling? Hvordan kan I som forældre støtte jeres barns sprogudvikling? Som forældre er I de betydningsfulde voksne, der først og fremmest kan og skal støtte jeres barns sprogudvikling. Derfor er det vigtigt for

Læs mere

Hvorfor Augustenborg?

Hvorfor Augustenborg? Hvorfor Augustenborg? Arrangementer i november 2011 Brovold Nu kan Augustenborgs tidlige historie skrives om v. Susanne Østergaard Susanne Østergaard uddannet arkæolog fra Århus Universitet/Moesgaard kommer

Læs mere

Du færdiggjorde det sidste år af folkeskolen og startede på gymnasiet. Der har du gået i to år nu, og det har langt fra gjort dit liv lettere.

Du færdiggjorde det sidste år af folkeskolen og startede på gymnasiet. Der har du gået i to år nu, og det har langt fra gjort dit liv lettere. Drengen 1 Du blev født. Du voksede op. Du havde en lykkelig barndom i naiv forventning om, at hele verden ville dig det godt, og at livet altid ville forblive trygt og dejligt. Så blev dine forældre skilt,

Læs mere

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 754 Se nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 33 Han som har hjulpet hidindtil - på Et trofast hjerte 245 - Opstandne Herre, du vil gå - på Det dufter

Læs mere

- i forbindelse med pludseligt dødsfald

- i forbindelse med pludseligt dødsfald Pårørendeinformation - i forbindelse med pludseligt dødsfald - Skadestuen Velkommen til Vejle Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling rev. okt. 2005 Information til pårørende i forbindelse med pludseligt dødsfald

Læs mere

PERSONLIGE HISTORIER OM AT VÆRE SIG SELV - FOR 6.-7. KLASSETRIN

PERSONLIGE HISTORIER OM AT VÆRE SIG SELV - FOR 6.-7. KLASSETRIN PERSONLIGE HISTORIER OM AT VÆRE SIG SELV - FOR 6.-7. KLASSETRIN Uge Sex, Temamateriale 6. - 7. klasse 16 AT VÆRE DEN FØRSTE I PUBERTETEN Navn: Anne Beskæftigelse: Studerende på Business College Horsens

Læs mere

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Nyhedsbrev november december Kære forældre. Nyhedsbrev november december 2018 Kære forældre. Det er igen blevet tid til et nyhedsbrev. Denne gang er årets bedsteforældrejuleklippeklisterdag netop blevet afholdt. Endnu engang var det en rigtig god

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Kvinden Med Barnet 1

Kvinden Med Barnet 1 Kvinden Med Barnet 1 Du blev født. Du voksede op. Du blev voksen, flyttede hjemmefra og så dig aldrig tilbage. Du fik dig en god uddannelse. Du blev forelsket, og I blev kærester. I var sammen i flere

Læs mere

Tirsdag den 18. februar 2014 kl. 19.00 Foredragsaften i Toldkammeret, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør, lille sal på 1. sal.

Tirsdag den 18. februar 2014 kl. 19.00 Foredragsaften i Toldkammeret, Havnepladsen 1, 3000 Helsingør, lille sal på 1. sal. E-mail Nyhedsbrev nr. 31 Kære medlemmer af Scleroseafdelingens Lokalafdeling. Hermed fremsender vi invitation til arrangementer i januar, februar og marts 2014 Vi starter det nye år med en Caféaften med

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Ja, sådan starter et rigtigt eventyr. Det der følger er også et eventyr, som man ikke har kendt mage. Lad eventyret begynde: Der var engang

Læs mere

Thomas Ry anbefaler: BogCafé, Vejen 22-01-15. Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s.

Thomas Ry anbefaler: BogCafé, Vejen 22-01-15. Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s. Thomas Ry anbefaler: Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s. Sælsomme og meget anderledes noveller, som forfatteren i 2011 modtog Leipzig-bogmessens pris for, en

Læs mere

Indledning. Hej kære læser. Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog.

Indledning. Hej kære læser. Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog. Indledning Hej kære læser Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog. Jeg hedder Kirsten og er en 24 årig blogger, som interesserer mig for selvkærlighed og personlig udvikling og det at få det bedste

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag OPGAVER TIL. Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. OPGAVER TIL Livet går så hurtigt NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde og sikkerhed på arbejdet. Tal i grupper om jeres egne

Læs mere

IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR KLASSER 28. JANUAR FEBRUAR

IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR KLASSER 28. JANUAR FEBRUAR IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR 1.-6. KLASSER 28. JANUAR - 28. FEBRUAR 2019 Forord: Med Vinterbogen vil vi gerne sætte fokus på oplevelser ved at læse. Vinterbogen er et tilbud fra de danske biblioteker

Læs mere

3. december Jeg skal i skole

3. december Jeg skal i skole 3. december Jeg skal i skole 3. DECEMBER Her er Sallinge Brugs, hvor min bedste kammerat, Per boede. - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke

Læs mere

Carsten Hjorth Pedersen

Carsten Hjorth Pedersen Carsten Hjorth Pedersen LogosMedia Indhold Forord... 8 Grib det evige liv!... 10 Gud har skabt dig... 12 Du er kendt og elsket af Gud... 14 Jesus har været 10 år... 16 Hvem er den rigeste mand?... 18 Gud

Læs mere

0-6 års katalog. Ringsted Biblioteks. tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017

0-6 års katalog. Ringsted Biblioteks. tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017 0-6 års katalog Ringsted Biblioteks tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017 Kære børneinstitution og dagplejer. Ringsted Bibliotek har lavet et 0-6 års katalog over de aktiviteter, I kan benytte

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT OVERSIGT INTRO KARAKTERER... 2 MONA... 3 THOMAS... 4 GITTE... 5 KIMMI... 6 LIVA OG KURT... 7 TOVE, PATRICK, HELLE OG JENS PEDER... 8 Mor glæder sig til sin søns besøg! profil

Læs mere

havde mæslinger og han er meget flink og rar, men det er jo lige meget, når det kommer til at gøre ondt. Niels Kresjans storebror, Knud var i Højrup

havde mæslinger og han er meget flink og rar, men det er jo lige meget, når det kommer til at gøre ondt. Niels Kresjans storebror, Knud var i Højrup 10. december Polio 10. DECEMBER Det bliver en dårlig dag, jeg ved det. Det bliver en rigtig, rigtig dårlig dag. I dag skal vi til Højrup og stikkes. Vaccineres mod børnelammelse, eller polio som nogen

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 1.s.e.hel3konger side 1. Prædiken til 1. s. e. Hellig 3 Konger Tekst: Luk. 2,

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 1.s.e.hel3konger side 1. Prædiken til 1. s. e. Hellig 3 Konger Tekst: Luk. 2, side 1 Prædiken til 1. s. e. Hellig 3 Konger. Tekst: Luk. 2, 41-52. Et glimt ind i Jesu barndomsliv. Et glimt som enhver kan genkende sig i. Lukas gav os Jesu egen historie og i den fortælles også ethvert

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

Mailene. Dit liv B side 14

Mailene. Dit liv B side 14 Dit liv B side 14 Mailene En kort præsentation af hovedpersonen i denne bog, der gerne vil være anonym: Lad os kalde vedkommende Henri, så kan du kære læser selv bestemme, om det er Henrik eller Henriette:

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst. E-mail nyhedsbrev nr. 56 Cafe aften på Café Tower, kl. 18.00-20.00 Stürups Plads 1, dør 230 i Helsingør 3. marts 2016 Hver d. første torsdag i en måned er vi velkomne på restauranten til en cafeáften,

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

nyhedsbrev nr. 45

nyhedsbrev nr. 45 E-mail nyhedsbrev nr. 45 Da vi på årsmødet måtte sige farvel til Mette og Christian har vi brug for et par stykker, som kunne tænke sig at være med i bestyrelsen. Sune er indtrådt som bestyrelsesmedlem,

Læs mere

Du er velkommen til at distribuere nyhedsbrevet ud til dine frivillige.

Du er velkommen til at distribuere nyhedsbrevet ud til dine frivillige. MARTS - 2018 Endelig er der erantis i haven og foråret er på vej. Frivilligcenteret er også ved at nærme sig en slags forårsdag. Om kort tid indkaldes der til generalforsamling, og der skal i år laves

Læs mere

LÆSEKLUB. Vil du være med i en. Sæson 2018/19

LÆSEKLUB. Vil du være med i en. Sæson 2018/19 LÆSEKLUB Vil du være med i en Sæson 2018/19 BRØNDERSLEV LÆSEKLUBBER Kunne du tænke dig at være med i en læseklub? At mødes med andre og diskutere bøger? Så meld dig til én af de syv klubber og kom i gang.

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen.

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAVR TIL Den lukkede bog NAVN: Før du læser bogen OPGAV 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAV 2 Instruktion: Læs her om de vigtigste personer i første del. Personerne: Frederikke Romanens

Læs mere

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de 16-99 årige s brug af og tilfredshed med, de danske folkebiblioteker Er det ikke mere interessant at kigge på

Læs mere

22.s.e.trin.B Matt 18,1-14 Salmer: Hvem er den største i himmeriget? Sådan spørger disciplene Jesus. Man undrer sig.

22.s.e.trin.B Matt 18,1-14 Salmer: Hvem er den største i himmeriget? Sådan spørger disciplene Jesus. Man undrer sig. 22.s.e.trin.B. 2016 Matt 18,1-14 Salmer: 750-289-593 52-423-31 Hvem er den største i himmeriget? Sådan spørger disciplene Jesus. Man undrer sig. Havde de ikke forstået noget som helst. Men det er jo såre

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d.6.april 2018

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d.6.april 2018 Sikkert forårstegn SFO holder samling udenfor ahhhhhh.. Generalforsamlingen d. 18. april = mulighed for at stille op til bestyrelsen Bestyrelsen er en vigtig del af motoren på Århus Friskole. Bestyrelsen

Læs mere

DEBATKORT. om det gode værtskab

DEBATKORT. om det gode værtskab 20 DEBATKORT om det gode værtskab Hvad er debatkort? Debatkortene er et værktøj til at skabe dialog og refleksion. Udfordringerne på kortene er oplæg til samtale om det gode værtskab, der giver forståelse

Læs mere

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Skt. Knuds Kloster (Historiens Hus) fylder rundt. Den 15. november 2019 er det 100 år siden, at klosteret blev genopført efter en næsten altødelæggende

Læs mere

Prædiken søndag d. 6. november Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 6, & Åb 21,3-5.

Prædiken søndag d. 6. november Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 6, & Åb 21,3-5. 1 af 6 Prædiken søndag d. 6. november 2016. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 6, 20-31 & Åb 21,3-5. Alle Helgen Salige er I som græder, Salige er I som er fattige, Salige er

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Sara Skaarup: Sort sommer, Dansklærerforeningen, FFF,

Sara Skaarup: Sort sommer, Dansklærerforeningen, FFF, Sara Skaarup: Sort sommer, Dansklærerforeningen, FFF, Jonas og 27 andre unge ankommer til en sommerlejr, der er noget anderledes end de fleste af den slags lejre. Ingen fælles arrangementer og pligterne

Læs mere

VEJLEDNING TIL LÆSEKREDSE AARHUS KOMMUNES BIBLIOTEKER AAKB.DK

VEJLEDNING TIL LÆSEKREDSE AARHUS KOMMUNES BIBLIOTEKER AAKB.DK VEJLEDNING TIL LÆSEKREDSE AARHUS KOMMUNES BIBLIOTEKER AAKB.DK INDHOLD 4 Introduktion til vejledningshæftet 5 Hvordan starter du en læsekreds? Hvordan finder du medlemmer til en læsekreds? Hvor skal I mødes?

Læs mere

Kunne du tænke dig at være med i en læseklub? At mødes med andre og diskutere bøger? Så meld dig til én af de seks klubber og kom i gang.

Kunne du tænke dig at være med i en læseklub? At mødes med andre og diskutere bøger? Så meld dig til én af de seks klubber og kom i gang. Kunne du tænke dig at være med i en læseklub? At mødes med andre og diskutere bøger? Så meld dig til én af de seks klubber og kom i gang. Vi har på forhånd bestemt mødetidspunkt, emne og bøger, så det

Læs mere

I N D DECORATION A - Z DIY: FRISK DIT HJEM OP! 235 CHIKKE EFTERÅRS NYHEDER GUIDE TIL INDRETNING. Jeg finder indspiration

I N D DECORATION A - Z DIY: FRISK DIT HJEM OP! 235 CHIKKE EFTERÅRS NYHEDER GUIDE TIL INDRETNING. Jeg finder indspiration D A N M A R K S I N T E R N A T I O N A L E I N T E R I Ø R M A G A S I N I N D DECORATION DIY: FRISK DIT HJEM OP! Jeg finder indspiration i udlandet : Pernille Rosedahl VISER SIT HJEM FREM A - Z GUIDE

Læs mere

Når skoven bliver grøn

Når skoven bliver grøn OPGAVER TIL Når skoven bliver grøn NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Kig på billedet på forsiden af bogen. Hvem tror du, de tre personen på billedet er? 1

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

familieliv Coach dig selv til et

familieliv Coach dig selv til et Coach dig selv til et fantastisk familieliv At have børn fylder dit liv med mening og kærlighed men det kan være sin sag at bevare overskuddet og lykkefølelsen midt i en hektisk hverdag med job, alt for

Læs mere

CENTER FOR BØRN UNGE OG FAMILIER UNGEENHEDEN

CENTER FOR BØRN UNGE OG FAMILIER UNGEENHEDEN CENTER FOR BØRN UNGE OG FAMILIER UNGEENHEDEN ORGANISATIONS DIAGRAM CBUF Administration Ungeenheden Christian I Overvad Leder Center for Børn Unge og Familier Mikkel Hastrup Centerleder Integration og Specialteam

Læs mere

Analyse af Eksil - af Jakob Ejersbo

Analyse af Eksil - af Jakob Ejersbo Analyse af Eksil - af Jakob Ejersbo Skrevet af Asta Sofia Resume Eksil er en ungdomsroman der handler om en ung pige, ved navnet Samantha. Man følger hende gennem fire år, fra hun er 15, tii hun er 18

Læs mere

Tue Tjur, april 2012. Personerne.

Tue Tjur, april 2012. Personerne. På billedet her ses de 8 ældste af de mange fotoalbums, som min mor Vibe efterlod sig da hun døde i 2007. Det øverste, som er det ældste, angives at være fra 1914-33. Det er billeder fra dette album, som

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

Ronaldo, som spiller for Manchester United. Med et flot spring op over de store hollandske spillere headede han bolden i mål. Holland presser hårdt

Ronaldo, som spiller for Manchester United. Med et flot spring op over de store hollandske spillere headede han bolden i mål. Holland presser hårdt Min far dør Der er fjernsyn på stue fem. Det er dejligt, for så kan mor og jeg se fodbold. Der er EM, og det plejer jeg at se sammen med min far. Nu ser jeg det sammen med min mor, mens far ligger og sover

Læs mere

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET MENS VI VENTER PÅ FORÅRET Mens vi venter på foråret og lysere tider, er der mange hyggelige tilbud for børn i alle aldre og deres voksne. Fastelavn og påske markeres med maskeværksted og påskeklip med

Læs mere

Undervisningsmateriale fra Arbejdsopgaver til Til døden os skiller

Undervisningsmateriale fra   Arbejdsopgaver til Til døden os skiller Arbejdsopgaver til Til døden os skiller!1 Spørgsmål til bogen - Hvilke temaer er der i bogen? - Beskriv de forskellige personer (Nick, Isabelle, Lasse, Emma, Nicks mor, Alfred) - Beskriv Nicks forhold

Læs mere

Madpolitik i overbygningen.

Madpolitik i overbygningen. Hold Øje uge 41. Lyden af efterårsferie og et bolsje.. Sanne, Sanne, Sanne.. Kære Alle. Så er der efterårsferie. I ønskes alle en dejlig uge vi ses igen om en uge bl.a. til musicalperiode for OB. Hilsen

Læs mere

familieforlaget glade bøger til glade børn

familieforlaget glade bøger til glade børn Vi har været på lageret og har hentet en stor stak bøger hjem. Så nu kan du købe 1 bogpakke med 10 bøger i for kun 239 kroner. Du sparer 359,50 kr. De 10 bøger i pakken er: Strit og Snøfte Dracula Strit

Læs mere

Kig på forsidebilledet og titlen. Hvad tænker du om romanen og hvad tror du fortællingen kan handle om.

Kig på forsidebilledet og titlen. Hvad tænker du om romanen og hvad tror du fortællingen kan handle om. Titel Tema: Fag: Målgruppe: Familierelationer, ensomhed Dansk 4.-5. klasse Data om læremidlet: Forfatter: Bjarne Reuter Forlag: Gyldendal, 2016 Faglig relevans/kompetenceområder Litteraturundervisning

Læs mere

Velkommen i læseklub på Svendborg Bibliotek

Velkommen i læseklub på Svendborg Bibliotek Velkommen i læseklub på Svendborg Bibliotek Er du en nysgerrig læsehest, og er du vild med at snakke med andre, om det du læser? Så er læseklubber helt sikkert noget for dig. På biblioteket er vi glade

Læs mere