Naturcenter Auderød Havn en portal til de helt store naturoplevelser på Arresø.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Naturcenter Auderød Havn en portal til de helt store naturoplevelser på Arresø."

Transkript

1 Naturcenter Auderød Havn en portal til de helt store naturoplevelser på Arresø. Store naturoplevelser I 2013 blev Naturcenter Auderød Havn stiftet, som en paraplyorganisation for 5 foreninger, som alle er tilknyttet Arresø og skaber aktiviteter og oplevelser her. Drømmen var at skabe et helt særligt sted for opdagelsesrejsende i naturen i alle aldre, både dem, som allerede bruger og glæder sig over naturen, men navnlig de mange som har store oplevelser til gode ved at komme tæt på naturen og rejse ind i den store fortælling om naturen og mennesket og det indbyrdes samspil. Alle gode historier handler om mennesket og naturen i samspil med hinanden, de er hinandens indbyrdes forudsætninger men også udfordringer. Naturens landskab som giver muligheder for menneskers liv, men også som også med sine vældige kræfter, sætter sine egne betingelser for menneskers liv med naturen. Det naturens landskab som afspejles i vores eget indre landsskab fordi vi påvirkes af den natur vi lever og skaber i. Det menneskelige fællesskab som udvikler sig i kraft af mennesker med sin viden og færdigheder, fantasi, drømme og tro gør det i naturens landsskab. Ønsket med projektet er at øge tilgængeligheden, og at skabe nye muligheder for at flere kan komme ud i naturen, og i harmoni med naturen bruge og opleve de særlige naturværdier, der er i området. Arresø rummer et sansebombardement af oplevelser med det særlige lys, luften, vandet, dyrene og historien om menneskers liv her, som på flere måder i mange år var en oplevelse ikke alle kunne få. Der er her en helt særegen mulighed for at opleve sammenhængen mellem den unikke og særegne natur og de stærke kulturhistoriske steder, her smelter natur og kulturhistorien fint sammen. En fælles foreningsopgave. I foreningssamarbejdet NAH, ønsker Frederiksværk Ro og Kajakklub, Arrenæs Bådelaug, Arresøfarten(turbåden Frederikke) KFUM spejderne Arresøcenteret, Ølsted- Frederiksværk Sportsfiskerforening i et samarbejde omkring Naturcenter Auderød Havn at skabe en portal til store oplevelser på Danmarks største sø Arresø.

2 De 5 foreninger med deres stærke og traditionsrige foreningsarbejde og store erfaring med de helt særlige ildsjæleprojekter har sammen skabt et fundament, hvor de i fællesskab, hver med deres særlige tilgang til det, kan skabe en palette af nye naturoplevelser på og omkring Arresø. Det foreningsmæssige fællesskab og samarbejde med øvrige ildsjæleprojekter sikrer en stærk folkelig forankring af projektet for hele lokalområdet ikke bare i Halsnæs Kommune, men også i de tilstødende områder. Naturcenter -Auderød Havn Der er skabt en helt særlig klangbund for udviklingen af nye naturoplevelser med den særlige placering i Auderød Havn. I 50 år blev den anvendt af søværnet som træningssted for marinen og var dengang lukket for offentligheden. Nu åbnes området for alle med havn, og det ca. 1.4 ha store areal, som er overdraget Naturcenter Auderød Havn i en lejeaftale med Naturstyrelsen, og håber vi med ombygning og nybygning af faciliteter Ved at skabe en portal med fysiske bygninger med havn, shelters, en hal til robåde og kajakker, værksted til reparationer og lokale til Frederikke samt Kaffestuen, bliver der mulighed for på en helt anden måde at åbne for nye og hidtil uopdagede naturoplevelser, at give en både fysisk, men også åndelig oplevelse på søen og naturen omkring den. Med udgangspunkt i de øgede muligheder nye faciliteter kan give, kan man formidle fortællingen om Arresø Danmarks største sø, et unikt og enestående naturområde, som allerede har en ikonmæssig status som naturområde, og som nu også er en vigtig del af Naturparken Kongernes Nordsjælland. Området tiltrækker allerede turister, men det er ønsket med naturcenteret at skabe mulighed for at borgerne i området og mange nye turister får flere muligheder for nye oplevelser. Der er ingen tvivl om at med udpegningen af området som en del af den nye Nationalpark Kongernes Nordsjælland vil det være muligt at skabe baggrund for at endnu flere kommer til at dele de fantastiske natur- og kultur oplevelser der ligger og venter.

3 Den store fortælling fra istiden til fremtiden. På søen formidles fortællingen om naturens kræfter og forandringer, om sandflugt og oversvømmelser- en fjord der blev til en sø. Derude fortælles den særlige unikke historie der knytter sig til området, fra bronzealder med kig til gravhøje og historiske pletter - til middelalderens klostre, slotsruiner og kirker som kan ses fra vandet. De særlige sømilitære anlæg, knyttet til søen, Dronningholm, Valdemarernes borg, Arresødallejren der rummede først det kongelige Raketkorps og siden starten på det der blev Auderød Lejren, søværnets grundskole Den særlige historie om Arresødal kanalen og skabelsen af betydningsfuldt vandkraftprojektet, der blev fundamentet for at en by blev født- Frederiksværk, Danmarks første industriby, om 250 års stolt industrihistorie, udpeget som Nationalt Industriminde. Det er også fortællingen om de gamle erhverv på søen, skæring af strå og navnlig fiskeriet som stadig kan opleves. Arresø er et EF- fuglebeskyttelsesområde og et EU habitatområde, man kan se den fredede Isfugl, fiskeørne, fiskehejre og nu havørne og er man heldig også bævere som siden 2009 har været udsat i søen. Oplevelserne på søen kan knytte tråde til de øvrige oplevelsesmuligheder som er rundt omkring søen, oplevelses- og vandrestier i Arresødal Skoven, ved Dunke, Sonnerup og ikke mindst den særlige vandresti gennem rørskoven til fugletårnet der ligger ude i vandet. Området omkring Ramløse hvor der kan lægges til i havnen, og de smukke naturområder der op imod Tisvilde og Troldeskoven. Oplevelsen på søen kan inspirere til særlige kulturhistoriske besøg i Frederiksværk og de øvrige byer omkring søen men også til rendyrkede naturoplevelser i naturen på søen og naturen omkring. Nye oplevelsesmuligheder I perioden siden projektets start er der arbejdet med at folde oplevelsessiden ud parallelt med at der er arbejdet med projektets anlægsmæssige side.

4 Mange har allerede fået den helt særlige oplevelse det er i ro eller kajak at sejle midt ud i det spændende og unikke fugleområde, komme helt tæt på naturen og opleve dette sansebombardement som søen rummer. Der er afviklet stævner og sejlsportsmøder af de foreninger i NAH som har en del af deres aktiviteter derude. Lystfiskerne er godt i gang. Navnlig MS Frederikke turbåden som sejler op imod 5000 gæster på ture ud på Arresø fra 1. maj til 30. september har således i de år Naturcenter Auderød Havn har været en realitet allerede indarbejdet Auderød Havn som et særligt oplevelsessted på dens oplevelses- og charterture. Der lægges til i havnen og fortælles om naturcenteret, og ofte deles oplevelsen med mange unge som er i gang med et ro og kajakstævne. Der arrangeres malerture, hvor spirende kunstnere sættes i land i Auderød Havn og så opholder sig der med på malerskole en hel dag under ledelse af en af vores kendte kunstnere Robert Mclean. Der sejles med chartergæster til Auderød som her får yderligere naturoplevelser ved at bruge området til leg, picnic, vandrerture, løb af forskellige karakter. Der sejles den særlige nattergaletur pinsemorgen, løvfaldstur i september, en særlig tur, hvor der lægges til ved siden af fiskeren som så fortæller om fiskeriet i søen og der grilles smagsprøver i Auderød Havn. Mange charterture bruger således det shelter der er etableret i NAH som omdrejningspunktet for en god dag på og omkring søen. MS Frederikkes årlige sponsortur går også til Auderød, hvor naturen kan nyde på en særlig måde. De sidste to er det lykkedes at indarbejde en særlig tradition med Skt. Hans bål på søens bred, deltagerne kommer sejlende eller kører derud fra hele nærområdet. Det første år var der godt 50 gæster, sidste år op imod 150 og forventes i 2018 at endnu flere vil holde en traditionsrig og særlig stemningsfuld Skt. Hans aften i Naturcenter Auderød Havn. Der har via MS Frederikkes eget projekt allerede været et møde med Auderød Havn for skoleklasse fra Halsnæs Kommune og NAH forventer i projektet Kulturgyngen

5 som er et samarbejde mellem skolerne i Halsnæs Kommune og foreninger og ildsjæleprojekter om oplevelser og læring ude i det omgivende samfund. Det forventes således at man ved at kunne stille faciliteterne til rådighed og bidrage med frivillig indsats fra foreningerne at man kan give alle børn og unge i Halsnæs Kommune muligheden for de særlige naturoplevelser der er på Arresø. Der tænkes indledt et særligt samarbejde med Frederiksværk Gymnasium og Efterskolen New Nordic Youth for at give flere unge muligheden for en særlig naturoplevelse. Projektet nu Da projektet startede i 2014 handlede det om at åbne adgangen til havnen og det samlede område, fornyelse af havnen med adgangsbro og fortøjninger ved jollekaj, skabe stævneplads, og bålhytte, renovere eksisterende primitiv lejrplads og renovering af toiletter, samt om- og tilbygning af eksisterende bygning. Her med indgangen af 2018 er store dele af målene i projektet allerede opfyldt, i et fantastisk samarbejde med Halsnæs Kommune og Naturstyrelsen. Det element i projektet som resterer er ombygning og tilbygning til de eksisterende lokaler. De eksisterende bygninger skal renoveres, således at der bliver værkstedslokale og et lokale, der kan huse udstyr fra MS Frederikke, og så en ny tilbygning som rummer hal til de lange robåde(inriggere), og der etableres et lokale Kaffestuen med udsigt over søen, som et forsamlingslokale og formidlingsrum for de mange aktiviteter, som skal afvikles. Det er til denne del af projektet af der er brug for en økonomisk håndsrækning. Der er et samlet budget for den del af projektet på kr Der er allerede nu opnået støtte fra LAG Halsnæs- Gribskov med kr ,00 Beløbet er suppleret med LAG gearingsmidler bevilliget af Halsnæs Kommune ved udgangen af 2017 med kr ,00, og efterfølgende yderligere kr ,00. Det samlede budget udgjorde ved start i 2014 kr ,00.

6 Projektet Naturcenter Auderød Havn er som udgangspunkt et projektet der tager udgangspunkt i den unikke og særegne natur der er i og på Arresø og i landskabet omkring søen. Det trækker derfor naturlige tråde til flere og nye naturmæssige oplevelser, men der er en betydningsfuld samklang med oplevelser af værdifuld kulturhistoriske karakter. Det handler om bevægelse og oplevelse, muligheder for fysiske udfoldelser i naturen uanset ens udgangspunkt og både de fysiske men også sanselige oplevelser, alt det der skal til for at give os mennesker en hel og sammenhængende oplevelse som kan bidrage til at øge den enkeltes livskvalitet, styrke den samhørighed som mange søger og at blive rummet i det fællesskab som er vores alles.

NATURCENTER AUDERØD HAVN Den naturlige indgang til KONGERNES NORDSJÆLLAND

NATURCENTER AUDERØD HAVN Den naturlige indgang til KONGERNES NORDSJÆLLAND Ansøgning om midler til NATURCENTER AUDERØD HAVN Den naturlige indgang til KONGERNES NORDSJÆLLAND UDARBEJDET AF Bestyrelsen for Naturcenter Auderød Havn Nordhusvej 65, 3300 Frederiksværk c/o Hans Garde,

Læs mere

Fuld fart på Naturcenter Auderød Havn

Fuld fart på Naturcenter Auderød Havn Fuld fart på Naturcenter Auderød Havn Der er godt skred i planerne for naturcentret, der vokser og bliver stadig mere populært hos både lokale og udenbys brugere Jens Patrick Thiede Bestyrelsesformand

Læs mere

Grønt Råd Beslutningsreferat

Grønt Råd Beslutningsreferat Grønt Råd Beslutningsreferat af møde den 11. september 2014 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Ebbe Vitt ( ) formand Rune Kargo ( ) næstformand O.A.K. Nielsen ( ) Jørgen Jacobsen ( ) Jens Bjerregaard

Læs mere

Bilag til Fællesnotat om genanvendelse af Auderødlejren

Bilag til Fællesnotat om genanvendelse af Auderødlejren Notits SKOV OG NATURSTYREL- SEN Drift J.nr. SNS-512-00118 Ref. lht Den 15. august 2008 Bilag til Fællesnotat om genanvendelse af Auderødlejren Notat fra Skov- og Naturstyrelsen om de særlige natur- og

Læs mere

NATURCENTER AUDERØD HAVN Den naturlige indgang til KONGERNES NORDSJÆLLAND

NATURCENTER AUDERØD HAVN Den naturlige indgang til KONGERNES NORDSJÆLLAND Ansøgning om midler til NATURCENTER AUDERØD HAVN Den naturlige indgang til KONGERNES NORDSJÆLLAND UDARBEJDET AF Bestyrelsen for Naturcenter Auderød Havn Nordhus vej 65, 3300 Frederiksværk c/o Hans Garde,

Læs mere

Dato: 27. december qweqwe

Dato: 27. december qweqwe Dato: 27. december 2018 qweqwe Både i byerne og i det åbne land er der en righoldig kulturarv, der kan indgå som strategisk element i den kommunale planlægning. Kulturarven er en ressource, der kan medvirke

Læs mere

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION 1 // NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION 1 // NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND 1 // NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND VISION VISION NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND Hillerød, Gribskov, Fredensborg, Halsnæs og Helsingør Kommuner og Naturstyrelsen

Læs mere

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer

NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND. en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND en mulighed for dig som lodsejer NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND Hillerød, Gribskov, Fredensborg, Halsnæs og Helsingør Kommuner og Naturstyrelsen har i de sidste

Læs mere

NATUREN SKAL SÆTTE OS PÅ LANDKORTET

NATUREN SKAL SÆTTE OS PÅ LANDKORTET VISION 4: NATUREN SKAL SÆTTE OS PÅ LANDKORTET Profilering, turisme og bosætning. Kommunen har en fantastisk og smuk natur, som er en værdifuld ressource i forhold til det gode liv, bosætning og turisme.

Læs mere

Krudtslam, slædespor og krigens gru på kirkeloftet

Krudtslam, slædespor og krigens gru på kirkeloftet Krudtslam, slædespor og krigens gru på kirkeloftet Oplev tre nedslag i nordsjællandsk og dansk historie fra første række. Få eksklusive rundvisninger, mød engagerede fortællere og hør fascinerende beretninger

Læs mere

VVM-Myndighed. Basisoplysninger

VVM-Myndighed. Basisoplysninger VVM-Myndighed Basisoplysninger Projektbeskrivelse Søværnets grundskole i Auderødlejren havde en tilhørende mindre havn ved Arresø. I landsplandirektivet for genanvendelse af Auderødlejren fremgår det,

Læs mere

NATURPARK LILLEBÆLT. Møde Grønt Råd Kolding 11. okt. 2018

NATURPARK LILLEBÆLT. Møde Grønt Råd Kolding 11. okt. 2018 NATURPARK LILLEBÆLT Møde Grønt Råd Kolding 11. okt. 2018 VELKOMMEN I NATURPARK LILLEBÆLT Naturpark Lillebælt er Danmarks største naturpark. En marin naturpark med det strømmende bælt som kerne, omkranset

Læs mere

En fortælling om Bornholms Regionskommune af Dennis Gade Kofod

En fortælling om Bornholms Regionskommune af Dennis Gade Kofod Det, der vokser Det var havnen, der i sin tid skabte Hasle. Det siges der, og det er vel en slags sandhed. Den vækst byen har oplevet dengang, kom fra havnen. Kom fra havet. Som med så mange andre byer

Læs mere

I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen

I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen Indledning 3 I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen 4 Brændende platform Vækst 6 Brændende platform Faglighed og uddannelsesniveau 8 Brændende platform Sundhed og

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Dato: 16. februar qweqwe

Dato: 16. februar qweqwe Dato: 16. februar 2017 qweqwe Skov har mange funktioner. Den er vigtigt som en rekreativ ressource. Den giver gode levevilkår for det vilde plante og dyreliv. Den er med til at begrænse drivhusgas og CO2,

Læs mere

Naturensdag. Friluftsfestival. Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter!

Naturensdag. Friluftsfestival. Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter! Naturensdag Friluftsfestival Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter! Festivalen er åben fra 10.00-15.00 Naturstyrelsen, Kronjylland:

Læs mere

Projektbeskrivelse: Jolle- og kajakhus

Projektbeskrivelse: Jolle- og kajakhus NAPPEDAM BÅDELAUG Projektbeskrivelse: Jolle- og kajakhus Side!1 NAPPEDAM BÅDELAUG NAPPEDAM BÅDELAUG BYGGER NYE KLUBFACILITETER FOR JOLLE- OG KAJAKAFDELING Baggrundsinformation en bådehavn for foden af

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Kommuneplan for Lemvig Kommune

Tillæg nr. 7 til Kommuneplan for Lemvig Kommune Tillæg nr. 7 til Kommuneplan 2017-29 Lemvig kommunalbestyrelse har den DATO vedtaget forslag til tillæg nr. 7 til Kommuneplan 2017-29 for Lemvig Kommune for Naturpark Nissum Fjord. Kommuneplantillægget

Læs mere

REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE. Mandag den 17. marts 2014 i Sognegården, Frederiksværk

REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE. Mandag den 17. marts 2014 i Sognegården, Frederiksværk REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE Mandag den 17. marts 2014 i Sognegården, Frederiksværk 1. Velkomst v/formanden, valg af dirigent, referent og stemmetællere Erik Eriksen (EE) bød velkommen og herefter

Læs mere

Referat fra søbrugerrådsmøde for Arresø onsdag den 22. juni Deltagere: Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland

Referat fra søbrugerrådsmøde for Arresø onsdag den 22. juni Deltagere: Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland Referat fra søbrugerrådsmøde for Arresø onsdag den 22. juni 2011 Deltagere: Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland Danmarks Sportsfiskerforbund Fiskeringen Dans Ornitologisk Forening Arresøgruppen

Læs mere

Nationalpark Skjoldungernes Land - betydning og perspektiver. Friluftslivet i Danmark mål, midler og værdier

Nationalpark Skjoldungernes Land - betydning og perspektiver. Friluftslivet i Danmark mål, midler og værdier Nationalpark Skjoldungernes Land - betydning og perspektiver Friluftslivet i Danmark 2018 - mål, midler og værdier Nationalparkchef Anders Bülow 8. maj 2018 Nationalparker i verden Områder med enestående

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

BLÅVAND NATURCENTER. Kvalitetsturisme ved Blåvandshuk

BLÅVAND NATURCENTER. Kvalitetsturisme ved Blåvandshuk BLÅVAND NATURCENTER Kvalitetsturisme ved Blåvandshuk Blåvandshuk, Danmarks vestligste punkt, er kendt for sit karakteristiske fyrtårn, det fantastiske fugletræk, de spændende klit- og hedelandskaber og

Læs mere

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Oplevelsen af Nationalpark Mols Bjerge til fods og på cykel giver den besøgende en helt unik og stærk oplevelse af områdets særegne landskab

Læs mere

De mange tilbud på distriktet kan ses på http://www.friluftskortet.dk/ her er alle de faciliteter, som er omfattet af Friluftskortet, optegnet.

De mange tilbud på distriktet kan ses på http://www.friluftskortet.dk/ her er alle de faciliteter, som er omfattet af Friluftskortet, optegnet. 1.7 Friluftsliv 1.7.1 Rekreativ anvendelse og friluftsfaciliteter Arealerne under Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland rummer mange arealer af stor friluftsmæssig betydning og distriktets arealer er derfor

Læs mere

Formidler- og guidekorps for Nationalpark Skjoldungernes Land

Formidler- og guidekorps for Nationalpark Skjoldungernes Land Velkommen til opstartsmøde Formidler- og guidekorps for Nationalpark Skjoldungernes Land Gershøj Kro og Badehotel den 8. marts Program Opstartsmøde i Nationalparkens formidlerkorps 15.00: Kaffe, kage og

Læs mere

Sag: Kulturarvskommune

Sag: Kulturarvskommune Industrimuseet Frederiks Værk Projektbeskrivelse Projektnavn: Kulturarvskommune Udarbejdet dato: 22. april 2009 Projektleder: Frank Allan Rasmussen Udarbejdet af: Frank Allan Rasmussen Projektejer: Halsnæs

Læs mere

Strategi for natur og friluftsliv. Lemvig Kommune

Strategi for natur og friluftsliv. Lemvig Kommune Strategi for natur og friluftsliv Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Søbrugerrådemøde Arresø

Søbrugerrådemøde Arresø Søbrugerrådemøde Arresø Dagsorden. Godkendelse af referat fra sidste møde Siden sidst: Fugletårne, Søværnets Grundskole, stiprojektet omkring Arresø, Nationalpark Kongernes Nordsjælland, vandstanden, bæverne,

Læs mere

Naturens dag. Friluftsfestival. Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter!

Naturens dag. Friluftsfestival. Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter! Naturens dag Friluftsfestival Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter! Festivalen er åben fra 10.00-15.00 Naturstyrelsen, Kronjylland:

Læs mere

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

Vedersø bymidte. Fremtidens landsby VEDERSØ

Vedersø bymidte. Fremtidens landsby VEDERSØ VEDERSØ Midt i den fantastiske natur ligger Vedersø med den typiske vestjyske købmandsgård og det nu nedlagte Vedersø mejeri placeret vis a vis centralt i byen. Mejeriet er restaurere Vedersø er i dag

Læs mere

Skamlingsbanken. Natur og Stemmer der samler.

Skamlingsbanken. Natur og Stemmer der samler. Skamlingsbanken Natur og Stemmer der samler Da den seneste istids gletsjere forlod området ved Lillebælt syd for Kolding stod en 113 meter høj bakkekam tilbage. Den har siden midten af 1800-tallet været

Læs mere

Handleplan for Brugerrådet 15.10.2015

Handleplan for Brugerrådet 15.10.2015 Handleplan for Brugerrådet 15.10.2015 Udpegning af ét eller flere større støttepunkter Et støttepunkt er defineret som et sted, der har meget at byde på med hensyn til natur og kultur. Stedet har fysiske

Læs mere

Nationalpark Skjoldungernes Land. Lodsejerforeningens generalforsamling 20. marts

Nationalpark Skjoldungernes Land. Lodsejerforeningens generalforsamling 20. marts Nationalpark Skjoldungernes Land Lodsejerforeningens generalforsamling 20. marts Indhold Nationalpark Skjoldungernes Land lidt status Projekteksempler Partnerskabsprogram - hvad tilbydes en partner med

Læs mere

Tømmerby og Lild sogne mangler en præst.

Tømmerby og Lild sogne mangler en præst. Tømmerby og Lild sogne mangler en præst. Måske er det dig 3 kirker og 2 sogne søger 1 præst - der har lyst til at flytte til vores dejlige egn, midt mellem hav og fjord, hvor der er højt til himlen, og

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen.

Skov- og Naturstyrelsen. Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Skov- og Naturstyrelsen Skov- og Naturstyrelsen er en del af Miljøministeriet. Vi sætter naturen og fremtidens Danmarkskort på dagsordenen. Miljøministeriets organisation Ministeren Departementet Miljøstyrelsen

Læs mere

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum.

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum. Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 29. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2018. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 29. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2018. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 29. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2018 Læs inde i bladet: ÅRETS ARRANGEMENTER INVITATION TIL GENERALFORSAMLING VELKOMMEN I DEN NYE NATIONALPARK 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Referat fra søbrugerrådsmøde for Arresø onsdag den 24. april 2012. Deltagere: Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland

Referat fra søbrugerrådsmøde for Arresø onsdag den 24. april 2012. Deltagere: Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland Referat fra søbrugerrådsmøde for Arresø onsdag den 24. april 2012 Deltagere: Danmarks Naturfredningsforening i Nordsjælland Danmarks Sportsfiskerforbund Dansk Ornitologisk Forening Arresøgruppen Friluftsrådet

Læs mere

SAMSØ 1:10.000 VEJEN TIL OMRÅDET ANKOMST OMRÅDET MØGELSKÅR ESPEDAL FREDNINGSLINIE 1:500 SITUATIONSPLAN FRA PARKERINGEN FRA MØGELSKÅR FRA ESPEDAL

SAMSØ 1:10.000 VEJEN TIL OMRÅDET ANKOMST OMRÅDET MØGELSKÅR ESPEDAL FREDNINGSLINIE 1:500 SITUATIONSPLAN FRA PARKERINGEN FRA MØGELSKÅR FRA ESPEDAL N AT U R C E N T E R VEJEN TIL ORÅDET it valg af afgangsprojekt tager udgangspunkt i fascinationen af Samsøs smukke og særlige natur. Naturen spiller en stor rolle for livet på Samsø, og mange turister

Læs mere

Ribe Sejlklub. Kammerslusen; et stykke maritimt kulturhistorie. - det maritime Ribe. ved

Ribe Sejlklub. Kammerslusen; et stykke maritimt kulturhistorie. - det maritime Ribe. ved ved Ribe Sejlklub - det maritime Ribe Kammerslusen; et stykke maritimt kulturhistorie Indledning Området indenfor Ribe Kammersluse har sit eget helt unikke miljø med små hytter på den nordlige kanalvold

Læs mere

Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 25 Offentligt. Naturplan Danmark. Vores fælles natur - Sammendrag. Oktober 2014

Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 25 Offentligt. Naturplan Danmark. Vores fælles natur - Sammendrag. Oktober 2014 Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 25 Offentligt Naturplan Danmark Vores fælles natur - Sammendrag Oktober 2014 1 Vores fælles natur, side 3 Regeringens vision - helt nede på jorden, side 4 Naturpolitik

Læs mere

Samarbejde om udvikling af et vidensgrundlag for balance mellem benyttelse og beskyttelse af Naturpark Lillebælt.

Samarbejde om udvikling af et vidensgrundlag for balance mellem benyttelse og beskyttelse af Naturpark Lillebælt. BILAG 3. PROJEKTBESKRIVELSE Samarbejde om udvikling af et vidensgrundlag for balance mellem benyttelse og beskyttelse af Naturpark Lillebælt. Februar 2015 2 Vidensgrundlag for balance mellem benyttelse

Læs mere

Liv & lys i Søndermarken. Byens Netværk Tekst og foto: Mathilde V. Schjerning

Liv & lys i Søndermarken. Byens Netværk Tekst og foto: Mathilde V. Schjerning Liv & lys i Søndermarken Byens Netværk 31.05.12 Tekst og foto: Mathilde V. Schjerning Søndermarken er ved at gennemgå en spændende udvikling og renovering. Parkens kulturhistoriske landskaber og bygningsværker

Læs mere

Fremtidens Øresund har plads til natur, friluftsliv og erhverv

Fremtidens Øresund har plads til natur, friluftsliv og erhverv Fremtidens Øresund har plads til natur, friluftsliv og erhverv - miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens tale til konferencen Fremtidens Øresund 3. februar 2016 (Det talte ord gælder) Indledning 1.

Læs mere

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat!

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat! TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015 Kursen er sat! LEMVIG 23.-25. MAJ 2015 TEMA: FISK & FISKERI - FØR OG NU Fisk og fiskeri har altid fyldt meget i Lemvig og derfor har vi valgt dette tema for Pinsestævne

Læs mere

Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Nationalpark Kongernes Nordsjælland Nationalpark Kongernes Nordsjælland (Lidt om Esrum Kloster) - Den lange vej; om etableringsprocessen - Hvad er særligt ved NP KN? (i forhold til andre danske nationalparker) - Effekt (erhvervsliv, grundejere

Læs mere

- 3 JUNI 2015. Ansøgning om støtte til kulturelle formål og fra Lokalpuljen. www.dansk-svenskfond.dk

- 3 JUNI 2015. Ansøgning om støtte til kulturelle formål og fra Lokalpuljen. www.dansk-svenskfond.dk Bornholms Regionskommune Ullasvej 17, 2. sal 3700 Rønne skf@brk.dk Sendes til kommunen Skole, Kultur og Fritid Ullasvej 17, 2. sal 3700 Rønne Forbeholdt kommunen Modtaget dato Bornholm* Regionskommune

Læs mere

Her gives en status på projektets resultater indtil videre. Ligeledes præsenteres en plan for det videre arbejde.

Her gives en status på projektets resultater indtil videre. Ligeledes præsenteres en plan for det videre arbejde. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Idrætsudvikling NOTAT Til Folkeoplysningsudvalget 25. oktober 2018 Status på Naturpark for foreningerne 6. juni 2017 bevilgede Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Ansøgningsskema om tilskud under LAG-indsatsen. Projekt: Kaffestue og Bådhal til Naturcenter Auderød Havn

Ansøgningsskema om tilskud under LAG-indsatsen. Projekt: Kaffestue og Bådhal til Naturcenter Auderød Havn Ansøgningsskema om tilskud under LAG-indsatsen Projekt: Kaffestue og Bådhal til Naturcenter Auderød Havn 1.1. Hvilken LAG ansøger du under? LAG Halsnæs Gribskov 1.2. I hvilken eller hvilke kommune(r) finder

Læs mere

Danmarks Fiskeriundersøgelser Københavns Universitet, Ferskvandsbiologisk Laboratorium

Danmarks Fiskeriundersøgelser Københavns Universitet, Ferskvandsbiologisk Laboratorium Referat af Søbrugerrådsmøde for Arresø d. 23. april 2013 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra sidste møde 2. Bordet rundt 3. Orientering fra enheden (bl.a. fugletårn, havnen på Arrenæs) 4. Zonering

Læs mere

Arkitektur til aktivt friluftsliv og naturoplevelser skal åbne Danmarks mest besøgte naturpark op

Arkitektur til aktivt friluftsliv og naturoplevelser skal åbne Danmarks mest besøgte naturpark op Arkitektur til aktivt friluftsliv og naturoplevelser skal åbne Danmarks mest besøgte naturpark op Danmarks mest besøgte naturpark, Naturpark Amager, vil om få år kunne byde sine mere end én million årlige

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013 Naturpark Randers Fjord. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 26

Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013 Naturpark Randers Fjord. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 26 Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013 Naturpark Randers Fjord Randers Kommune BAGGRUND OG REDEGØRELSE Der udarbejdes et tillæg til Kommuneplan 2013 for Randers Kommune, fordi Byrådet ønsker at afgrænse Naturpark

Læs mere

Direktivforslaget er udarbejdet i enighed af en arbejdsgruppe med Forsvaret, Halsnæs Kommune, og BLST som deltagere og med bistand fra SNS.

Direktivforslaget er udarbejdet i enighed af en arbejdsgruppe med Forsvaret, Halsnæs Kommune, og BLST som deltagere og med bistand fra SNS. Notat Byer J.nr. BLS-145-00133 Ref. jofpa, ATL Den 22. oktober 2009 Høringsnotat Vurdering af høringssvar modtaget i den offentlige høring og sammenfattende redegørelse for miljøpåvirkningerne for Forslag

Læs mere

Børn med særlige behov tilgodeses ved at der laves en individuel udviklingsprofil med tilhørende handleplan.

Børn med særlige behov tilgodeses ved at der laves en individuel udviklingsprofil med tilhørende handleplan. Personlig kompetence Børn skal have mulighed for: at udvikle sig som selvstændige, stærke og alsidige personligheder at tilegne sig sociale og kulturelle erfaringer at opleve sig som værdifulde deltagere

Læs mere

Tilsagn Storåens Lystfiskermekka

Tilsagn Storåens Lystfiskermekka Tilsagn 2017 LAG Struer-Holstebro har givet tilsagn til 3 projekter i første ansøgningsrunde i 2017. Herunder kan du læse korte beskrivelser af de støttede projekter, som kan være til inspiration for et

Læs mere

FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE

FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE DET ER HELT NATURLIGT at bidrage til Fjordens Dag Siden 1991 har Fjordens Dag sat fokus på miljøet i de fynske fjordområder. I dag er Fjordens Dag et af Danmarks største

Læs mere

Efterspørgsel Thisted kommune sælger sig selv som en Grøn kommune, og dette fremstød understøtter Vilsund Børnehus i fuld udstrækning.

Efterspørgsel Thisted kommune sælger sig selv som en Grøn kommune, og dette fremstød understøtter Vilsund Børnehus i fuld udstrækning. Høringssvar vedr. udviklingsplanen fra Vilsund Børnehus - Her bliver sanserne stimuleret på en naturlig måde i en veletableret børnehave og vuggestue beliggende som Limfjordens perle i Vilsund. Faglig

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Input til processen frem mod en friluftsstrategi for Silkeborg Kommune

Input til processen frem mod en friluftsstrategi for Silkeborg Kommune Input til processen frem mod en friluftsstrategi for Silkeborg Kommune Søren Præstholm Videncenter for Friluftsliv og Naturformidling Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, KU Mange Muligheder

Læs mere

Hotellet ligger centralt i Frederiksværk og er et godt udgangspunkt for oplevelser i Nordsjælland

Hotellet ligger centralt i Frederiksværk og er et godt udgangspunkt for oplevelser i Nordsjælland Hotel Frederiksværk Hotel Frederiksværk ligger midt i byen, omgivet af kanaler og smukke bygninger. Hotellet har eksisteret i over 200 år og er dermed bogstaveligt talt et pragtfuldt stykke danmarkshistorie.

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen

Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring og livskvalitet. Udeskolerne har aktiv læring i verdensklasse. Erhvervslivet inspireres af naturen i produkter

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

KM KYST KM MULIGHEDER

KM KYST KM MULIGHEDER KM KYST KM MULIGHEDER KØBENHAVNS KOMMUNE Tårnby kommune Dragør kommune M VALBY M AMAGER FÆLLED SYDHAVN M SUNDBY M ØRESTAD KASTRUP M AVEDØRE M TÅRNBY KØBENHAVNS LUFTHAVN KALVEBOD FÆLLED DRAGØR KONGELUNDEN

Læs mere

Rådsmøde 24. okt Middelfartsalen på KulturØen Havnegade Middelfart

Rådsmøde 24. okt Middelfartsalen på KulturØen Havnegade Middelfart Rådsmøde 24. okt. 2016 Middelfartsalen på KulturØen Havnegade 6-10 5500 Middelfart Kl. 16.00 16.30 Nyt siden sidst Velkommen - ved formand Johannes Lundsfryd Jensen Nyt siden sidst og status ved projektleder

Læs mere

Evaluering af Naturvejlderordningen Høring af Friluftsrådets medlemsorganisationer i forbindelse med evaluering af Naturvejlederordning

Evaluering af Naturvejlderordningen Høring af Friluftsrådets medlemsorganisationer i forbindelse med evaluering af Naturvejlederordning Evaluering af Naturvejlderordningen Høring af Friluftsrådets medlemsorganisationer i forbindelse med evaluering af Naturvejlederordning Kære medlem af Friluftsrådet Ineva og Alexandra Instituttet varetager

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013 Naturpark Randers Fjord. Randers Kommune. Forslag til Kommuneplantillæg 26

Forslag til Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013 Naturpark Randers Fjord. Randers Kommune. Forslag til Kommuneplantillæg 26 Forslag til Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013 Naturpark Randers Fjord Randers Kommune Forslag til BAGGRUND OG REDEGØRELSE Der udarbejdes et tillæg til Kommuneplan 2013 for Randers Kommune, fordi Byrådet

Læs mere

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset

Grønt Råd. Referat. Møde den 14. september 2017 kl. 16:00. Udvalgsværelset Grønt Råd Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Jørgen Jacobsen Jørgen Lassen Svend-Erik Jens Bjerregaard Christensen O. A. K. Søren Friis Jensen Poul-Erik Pedersen Knud Bech Lise Vølund

Læs mere

Årsberetning 2009 Jubilæumsåret 2010 Vision 2015. Vi har brug for dig. Silkeborg gruppe visioner 2015 1 af 8. s målsætning 2011

Årsberetning 2009 Jubilæumsåret 2010 Vision 2015. Vi har brug for dig. Silkeborg gruppe visioner 2015 1 af 8. s målsætning 2011 Årsberetning 2009 Jubilæumsåret 2010 Vision 2015 Vi har brug for dig s målsætning 2011 Silkeborg gruppe visioner 2015 1 af 8 Velkommen til jubilæumsåret 2010 Tiderne skifter, samfundet ændres, spejderarbejdet

Læs mere

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land

Bekendtgørelse om Nationalpark Skjoldungernes Land BEK nr 521 af 27/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. maj 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen j.nr. NST-909-00037 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

1.0 Projektbeskrivelse

1.0 Projektbeskrivelse Åben Vand i Rønde Forord Den selvejende institution Åben vand blev stiftet i 1996, med det formål at tilføre kunstværker af høj kvalitet til borgerne i den daværende Rønde kommune (nu Syddjurs Kommune),

Læs mere

Titel: Stjernestunder 2018 Sagsnummer: A Mødet med naturen et middel til at styrke trivsel og netværk blandt småbørnsfamilier

Titel: Stjernestunder 2018 Sagsnummer: A Mødet med naturen et middel til at styrke trivsel og netværk blandt småbørnsfamilier Mødet med naturen et middel til at styrke trivsel og netværk blandt småbørnsfamilier 1.Beskrivelse af Stjernestunder Bagrund: I vores dagligdag kan vi se, at der er et stort behov for, at børnefamilier,

Læs mere

Fest og ferie ved Stevns Klint

Fest og ferie ved Stevns Klint Fest og ferie ved Stevns Klint Velkommen til Konference & Hotel Klinten Konference & Hotel Klinten ligger direkte ud til Østersøen med udsigt til Rødvigs bedste badestrand og Stevns hyggeligste havn, Rødvig

Læs mere

Vinter 2017/ December - Januar - Februar

Vinter 2017/ December - Januar - Februar Vinter 2017/2018 - December - Januar - Februar Nissejagt i Stensbæk Plantage - Grønne Spirer - Spring ud i naturen Så er det blevet den 1. december, en måned som børnene glæder sig til. Fordi der plejer

Læs mere

KLIMAPROJEKT Tinbæksøen

KLIMAPROJEKT Tinbæksøen KLIMAPROJEKT Tinbæksøen Indledning Som led i et klimatilpasningsprojekt i Galten-Skovby har Skanderborg Forsyning og skabt et nyt område ved Tinbækstien. Det overordnede formål blev at klimasikre en tunnel

Læs mere

Aktionsgruppen Halsnæs

Aktionsgruppen Halsnæs 1 Aktionsgruppen Halsnæs Ansøgning til Halsnæs Byråd om medfinansiering af administrationsudgifter og projektstøtte i 2012 Ansøgning og økonomisk oversigt Aktionsgruppeordningen løber i perioden 2007 2013,

Læs mere

FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE:

FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE: FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE: Områder hvor Friluftsrådet har været aktivt med: 1: NATURRASTEPLADSEN VED HALSSKOV: Efter bygning af broen, var der et museum om byggeriet og spændende

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

2. runde Ansøgninger til puljen for Kultur, Idræt og Landsbyer

2. runde Ansøgninger til puljen for Kultur, Idræt og Landsbyer Puljen Kultur, Idræt og Landsbyer 2. runde Ansøgninger til puljen for Kultur, Idræt og Landsbyer Alle beløb er ex. moms Nummerering 1 i anden runde Projektets titel: Friluftskort for Arresø Ansøger: Jens

Læs mere

Unikke rammer for dit kursus helt ude i skoven

Unikke rammer for dit kursus helt ude i skoven Skov, Landskab, Park og Friluftsliv Unikke rammer for dit kursus helt ude i skoven Enestående kursusfaciliteter på Københavns Universitets skovcampus i Nordsjælland det natur- og biovidenskabelige fakultet

Læs mere

Friluftspolitik. Inspiration fra 3 kommuner. Herning kommune. Friluftsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans.

Friluftspolitik. Inspiration fra 3 kommuner. Herning kommune. Friluftsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans. Friluftspolitik Inspiration fra 3 kommuner Herning kommune Friluftsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans. Den nationale friluftspolitik har sat fokus på at styrke vores sundhed og livskvalitet.

Læs mere

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling Grønne spirers konkurrence Dagplejen Beder/Malling Kære Grønne spirer I dagplejen Beder/Malling kan vi i sandhed sige, at vi er vildt begejstrede for udelivet. Vi voksnes glæde ved naturen smitter automatisk

Læs mere

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser UDKAST Strategi for øget adgang til naturoplevelser Baggrund for strategien Adgang til natur og til gode naturoplevelser, har en stor værdi for både bosætning, sundhed, læringsmiljøer og friluftsliv. Det

Læs mere

Projekt - Sundby Mors Havn

Projekt - Sundby Mors Havn Onsdag den 9. Marts Projekt - Sundby Mors Havn Profileringsmøde med Morsø kommune Jesperhus Blomsterpark. Hvad kan vi profilere os på i vores område, og på den måde skabe flere arbejdspladser, og tiltrække

Læs mere

NATIONALPARK FORSLAG TIL KONGERNES NORDSJÆLLAND

NATIONALPARK FORSLAG TIL KONGERNES NORDSJÆLLAND FORSLAG TIL NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND 2 XXXXXX Indhold Forord 3 Forudsætninger og præmisser for parken 4 Dialog-processen 2014 4 Præmisser præsenteret for lodsejere 4 Frivillighed for lodsejere

Læs mere

Ansøgning til Friluftsrådet

Ansøgning til Friluftsrådet t Ansøgning til Friluftsrådet 1. Historisk tilbageblik Thissinghus havn er en 150 år gammel havn som frem til 1974 blev brugt til industri havn i forbindelse med den lokale korn- og foderstofforretning

Læs mere

Kulturarv i planlægningen

Kulturarv i planlægningen Kulturarv i planlægningen Planlovsdage 2009 Lisbeth Øhrgaard Arkitekt Kulturarvsstyrelsen 25. marts 2009 SIDE 1 Kulturarv kan betale sig!!! - Skaber lokal udvikling. - Tiltrækker borgere. - Understøtter

Læs mere

Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver

Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver Nødebo den 8. maj 2018 Nationalpark Thy - Betydning og perspektiver Nationalpark Thy hvor og hvorfor. Nationalparkens betydning for Thyboerne, gæsterne og for investeringslysten. Hvad vi satser på fremadrettet

Læs mere

Indlæg om arbejdet med folderen Arresø til vands og til lands ved Jens Erik Larsen, Foreningen Frie Fugle

Indlæg om arbejdet med folderen Arresø til vands og til lands ved Jens Erik Larsen, Foreningen Frie Fugle Referat af møde i søbrugerrådet for Arresø d. 22. februar 2018 Deltagere: Gudmund Nielsen Ejvind Hartmund Kim Holm Boesen Jørgen Jacobsen Søren Bald Ole L. Santon Boris Damsgaard Jes Hansen Per Krogh Søren

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber

Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber Gotland - Middelalder og eksotiske landskaber Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 8.695,- Højdepunkter Visby - som trukket ud af Middelalderen Lokalguide på Gotland De naturskabte

Læs mere

Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud.

Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud. Pædagogisk læreplan i Beder Dagtilbud. Dagtilbudsloven kræver, at der for dagtilbud skal udarbejdes en samlet pædagogisk læreplan, der giver rum for leg, læring samt relevante aktiviteter og metoder. Loven

Læs mere

Velkommen til kick-off

Velkommen til kick-off Tøndermarsk Initiativet Velkommen til kick-off Marskhallen, Højer Onsdag den 28. september 2016 29-09-2016 www.toender.dk 2 Velkommen 29-09-2016 www.toender.dk 3 Kick-off 19.00-19.10 Velkommen v. borgmester

Læs mere

NATIONALPARK THY NATIONALPARK MOLS BJERGE NATIONALPARK VADEHAVET NATIONALPARK SKJOLDUNGERNES LAND NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND

NATIONALPARK THY NATIONALPARK MOLS BJERGE NATIONALPARK VADEHAVET NATIONALPARK SKJOLDUNGERNES LAND NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND NATIONALPARK THY NATIONALPARK MOLS BJERGE NATIONALPARK VADEHAVET NATIONALPARK SKJOLDUNGERNES LAND NATIONALPARK KONGERNES NORDSJÆLLAND De danske nationalparker Nationalparkerne i Danmark arbejder på at

Læs mere