INSTALLATIONS- MANUAL. TPK24 MK2 Scandpell Side 1. TPK24 MK2 Scandpell

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INSTALLATIONS- MANUAL. TPK24 MK2 Scandpell Side 1. TPK24 MK2 Scandpell"

Transkript

1 Side 1 TPK24 MK2 Scandpell

2 Side 2 Content 1. LEVERING INSTALLATIONER INSTALLATION OG FORBEREDELSE AF KEDLEN INSTALLATION AF KEDLEN MED KOMPAKT MAGASIN INSTALLATION AF KEDEL MED LUX MAGASIN FORBEREDELSE AF MAGASIN FORBEREDELSE AF KOMPAKT MAGASINET FORBEREDELSE AF LUX MAGASIN PLACERING AF KEDEL OG MAGASIN SAMMENKOBLING AF KOMPAKT MAGASIN OG KEDEL SAMLING OG JUSTERING AF FØDESYSTEM SAMLING AF FØDESYSTEM FOR KOMPAKT MAGASIN SAMLING AF FØDESYSTEMET VED LUX MAGASINET SAMLING AF FØDESYSTEM OG BRÆNDER SAMLING AF FØDESYSTEM, BRÆNDER SVINGLÅGE OG BRÆNDER MED KOMPAKT MAGASINET SAMLING AF FØDESYSTEM, BRÆNDER SVINGLÅGE OG BRÆNDER MED LUX MAGASINET ELEKTRISKE FORBINDELSER FORBINDELSESDIAGRAM (STYRINGSBOKS): FORBINDELSESDIAGRAM (FORDELINGSPRINT PÅ BRÆNDEREN) ELEKTRISKE FORBINDELSER MED KOMPAKT MAGASINET ELEKTRISKE FORBINDELSER MED LUX MAGASINET TILKOBLING TIL SKORSTEN TILSLUTNING TIL SKORSTEN MED KOMPAKT MAGASIN TILSLUTNING TIL SKORSTEN MED LUX MAGASINET TEKNISKE DATA OVERBLIK DIMENSIONER OPSTART SETUP Fødesystemets effektivitet Opstartsmængde (tændingsmængde) JUSTERING AF YDELSER INDSTILLING AF BLÆSERYDELSE NOTATER OM INDSTILLINGER UNDER OPSTART Indholdet i denne manual kan ændres uden varsel.

3 Side 3 1. Levering Leveringen af TPK24 MK2 Scandpell indeholder: TPK24 MK2 (kedlen) o Kedlen leveres med styringen installeret med alle kabler. Kabler for fødemotor og brænderen føres ud af kedlen på forskellig vis afhængigt af den valgte magasinløsning. o Det automatiske rensesystem til kedlens varmeveksler er monteret og klart til brug. Scandpell (brænderen) o Pillebrænderen er fuldt samlet og klar til brug. Et multi-stik med kabel er forberedt fra kedlen og skal bare sættes i stikket på brænderen. Fødesystemet o Fødesystemet er monteret med et kabel med stik (inkl. hun-stikket) klar til at forbinde med kablet fra kedlens styring. Brænder svinglåge (tilbehør ikke en del af standardleveringen). Svinglågen er nødvendig ved installation med Kompakt-magasinet Svinglågen gør adgang for rensning osv. nemmere ved LUX magasin.

4 Side 4 2. Installationer TPK24 MK2 Scandpell kan leveres med en af de følgende magasinløsninger: Kompakt magasin o Brænder svinglåge er nødvendig o Kompakt magasinløsningen sparer plads, idet brænderen er monteret inde under magsinvolumet. Se afsnit: 3.1: Installation af kedlen med Kompakt magasinet 4.1: Installation af Kompakt magasinet 5.1: Sammenkobling af kedel og magasin 6.1: Justering og samling af fødesystemet til Kompakt magasinet. 7.1: Montering af fødesystemet og brænderen med Kompakt magasinet. 8.1: Elektriske forbindelser ved Kompakt magasin. 9.1: Tilslutning til skorsten ved Kompakt magasin. LUX magasin o Brænder svinglåge anbefales o Med LUX magasinet er brænderen fri og nemmere at servicere. Se afsnit: 3.2: Installation af kedel med LUX magasin. 4.2: Installation af LUX magasinet. 6.2: Samling af fødesystemet til LUX magasin. 7.2: Montage af fødesystemet med LUX magasinet. 8.2: Elektriske forbindelser med LUX magasinet. 9.2: Tilslutning til skorsten med LUX magasin. Andre magasinløsninger er mulige. For installation med sådanne, skal nødvendig information findes i relevante afsnit i denne manual, eller i manualer, som følger disse magasiner.

5 Side 5 3. Installation og forberedelse af kedlen 3.1 Installation af kedlen med Kompakt magasin. D > 50 mm A > 100 mm C > 300 mm B > 500 mm For at give adgang til service og vedligehold anbefales det at følge overstående afstandskrav. Hvis afstanden C er mindre end 300 mm, vil det blive svært at nå kedlens bagside. Afstandene A og D kan være 0. Adgang til at rense magasinet kan nås gennem bunden.

6 Side 6 Fremgangsmåden er afhængig af hvilken side af kedlen magasinet skal opstilles. Magasinet på venstre side af kedlen (som leveret): Markeringer skal fjernes. (1) Gummilister (leveret med magasinet) skal påsættes langs kedlen kanter. (2) Brug et passende værktøj til at fjerne isoleringen bag de firkantede huller i bundrammen. Dette er en vigtig detalje for at kunne samle kedlen og magasinet.

7 Side 7 Magasin på højre side af kedlen: De to døre på fronten af kedlen skal vendes, så hængslerne er i modsatte side. Løsn de 6 skruer, som fæstner hængslerne til dørene, og tag dørene af. Løsn hængslerne fra kabinettet. Løsn magneterne fra modsatte side. Ombyt positionerne af hængsler og magneter. Dørene monteres igen på hængslerne men nu i modsatte side. Markeringer skal fjernes. (1) Gummilister (leveret med magasinet) skal påsættes langs kedlen kanter. (2) Brug et passende værktøj til at fjerne isoleringen bag de firkantede huller i bundrammen. Dette er en vigtig detalje for at kunne samle kedlen og magasinet.

8 Side Installation af kedel med LUX magasin. D > 50 mm C > 500 mm A > 50 mm B > 500 mm For at give adgang til service og vedligehold anbefales det at følge overstående afstandskrav. Hvis afstanden C er mindre end 300 mm, vil det blive svært at nå kedlens bagside. Hvis monteret, giver brænder svinglågen nem adgang til at rense brænderen. Vær sikker på, at der er plads nok til at svinge låge og brænder fri af kedlen. Hvis der ikke er anvendt en brænder svinglåge, skal hele brænderen tages fri af kedlen i forbindelse med rensninger. Afstandene A og D kan være helt ned til 50 mm, men adgang til at rense bunden af magasinet kan så kun nås ved bagsiden af kedlen.

9 Side 9 Magasin på højre side af kedlen: Her vist med brænder svinglåge, som er et ekstra tilbehør. Svinglågen leveres med 4 skruer for montage på kedlens brænderflange. Monter svinglågen med det store hængsel pegende fremad.

10 Side 10 Magasin på venstre side af kedlen: Her vist med brænder svinglåge, som er et ekstra tilbehør. Svinglågen leveres med 4 skruer for montage på kedlens brænderflange. Monter svinglågen med det store hængsel pegende fremad. Blindflangen flyttes over på den anden side af kedlen.

11 Side Forberedelse af magasin 4.1 Forberedelse af Kompakt magasinet Forberedelserne afhænger af på hvilken side af kedlen magasinet skal stå. Magasin på venstre side af kedlen (som leveret): Markeringer skal fjernes.

12 Side 12 Magasin på højre side af kedlen: For at montere Kompakt magasinet på højre side af kedlen skal magasinets sideplader ombyttes. Døren på fronten af magasinet skal hængsles i modsatte side. Følg denne procedure: A B C D E A: Som leveret (placering på venstre side af kedlen) B: Afmonter frontdøren, magneter og hængsler; Afmonter de to sideplader. C: Ombyt sidepladerne og monter hængslerne i modsatte side. Monter magneter i modsatte side af hængslerne. D: Monter sidepladerne og frontdøren E: Kompakt magasin samlet for montage på kedlens højre side.

13 Side 13 Markeringer skal fjernes.

14 Side Forberedelse af LUX magasin Magasin på højre side af kedlen: Studsen til fødesystemet skal flyttes over på den anden side (venstre side) af magasinet. Dækslet fra venstre side flyttes over på højre side for at lukke hullet efter studsen.

15 Side 15 Magasin på venstre side af kedlen: Studsen til fødesystemet skal være monteret på højre side af magasinet (som ved levering). Dækslet monteres i modsatte side.

16 Side Placering af kedel og magasin 5.1 Sammenkobling af Kompakt magasin og kedel Når forberedelserne af magasinet og kedlen er gennemført, kan den endelige sammenkobling og placering foretages. Husk placeringen af skorstenen især hvis det er en ny skorsten. Afstanden mellem kedlen og skorstenen skal være så kort som mulig (samlet mindre end 1,5 meter). Husk at vandrette rørstrækninger skal være isolerede. Husk at have korrekte afstande til brændbart materiale. Monter de justerbare maskinfødder inden installationen påbegyndes. Alle maskinfødder monteres nedefra. Maskinfødderne på kedlen kan kun justeres nedefra, mens benene på magasinet kan justeres både nede fra og inde fra. For at montere maskinfødderne, vippes både kedel og magasin over kanten på bundrammen. Det anbefales at være mindst 2 personer om at montere maskinfødderne. Placer kedlen og indstil maskinfødderne så kedlen står vandret.

17 Side 17 Magasin på venstre side af kedlen (som leveret): Det sorte plastic vinkelrør stikkes gennem det forberedte hul (i venstre side) i fronten af kedlen (den glatte ende forrest). Røret drejes ud gennem hullet i sidepladen. Dette rør fungerer som kanal for kabler til fødemotor og brænder. Skruerne med de trapez-formede møtrikker skal monteres gennem de firkantede huller i bunden af magasinet og kedlen. De firkantede huller sidder over for hinanden, når fronten af bundrammerne på kedlen og magasinet flugter. Så snart de trapez-formede møtrikker drejes, vil de gribe fat i de firkantede huller i kedlens budramme. (Husk at skabe plads i isoleringen i kedlens bundramme). Spænd kun løseligt til i første omgang. Maskinfødderne på magasinet justeres for at flugte magasinets top med kedlens topplade. Og således at vægten er fordelt jævnt. Til sidst strammes skruerne med trapez-møtrikkerne.

18 Side 18 Magasin på højre side af kedlen: Det sorte plastic vinkelrør stikkes gennem det forberedte hul (i højre side) i fronten af kedlen (den glatte ende forrest). Røret drejes ud gennem hullet i sidepladen. Dette rør fungerer som kanal for kabler til fødemotor og brænder. Skruerne med de trapez-formede møtrikker skal monteres gennem de firkantede huller i bunden af magasinet og kedlen. De firkantede huller sidder over for hinanden, når fronten af bundrammerne på kedlen og magasinet flugter. Så snart de trapez-formede møtrikker drejes, vil de gribe fat i de firkantede huller i kedlens budramme. (Husk at skabe plads i isoleringen i kedlens bundramme). Spænd kun løseligt til i første omgang. Maskinfødderne på magasinet justeres for at flugte magasinets top med kedlens topplade. Og således at vægten er fordelt jævnt. Til sidst strammes skruerne med trapez-møtrikkerne.

19 Side Samling og justering af fødesystem Fødesystemet består af et T-stykke udstyret med en gearmotor, drivaksel og leje, samt af et plastikrør og en snegle (plastikrør og snegle leveres med magasinet, mens T-stykke med udstyr leveres med kedlen). 6.1 Samling af fødesystem for Kompakt magasin Til Kompakt magasinet leveres et kort fødesystem på ca. 800 mm. Samleanvisning nedenfor gælder for både systemet til Kompakt magasinet og til LUX magasinet. 6.2 Samling af fødesystemet ved LUX magasinet. Fødesystemet til LUX magasinet (og til andre fritstående magasiner) består af et 2-delt føderør, en ca mm lang snegl og et T-stykke med gearmotor, drivaksel og leje. De 2 plastikrør samles med muffin i den ene ende af det korte udløbsrør. Samlingen af føderøret med T-stykket skal gøres helt korrekt for at sikre funktionen af systemet. Det skrå snit i udløbsenden skal vende korrekt inde i T-stykket. Både det korte udløbsstykke til LUX magasinet og røret til Kompakt magasinet har et boret hul, som skal placeres i hakket i T-stykkets indløbsstuds. Her fastgøres plastrøret i T-stykket med den medfølgende gevindformede skrue. Det er vigtigt, at denne skrue ikke peger for langt ind i røret ellers vil sneglen køre fast i skruen.

20 Side 20 Vær opmærksom på, at indløbsåbningen skal pege opad i magasinet. Dette er automatisk sikret i løsningen til Kompakt magasinet, mens man i LUX magasin løsningen skal være opmærksom på at få drejet red-dot markeringen på det lange plastrør (med indløbsåbningen) opad.

21 Side Samling af fødesystem og brænder 7.1 Samling af fødesystem, brænder svinglåge og brænder med Kompakt magasinet. Indløbsrøret til brænderen skal afkortes Start med at montere svinglågen (montageskruer er medleveret). VIGTIGT: det store hængsel skal pege fremad (mod døren). Før fødesystemets plastrør gennem clamp-ringen på magasinets skrå bundplade, og videre ned i det ovale hul i bundkassen på magasinet. Stram clamp-ringens skrue-møtrik for at fastgøre fødesystemet. Løsn låsebeslagene i svinglågen og drej brænderflangen fremad mod døren. Tag kabinettet af brænderen. Brænderen fastgøres til svinglågens brænderflange med 2 stk. M8 skruer. Drel svinglågen på plads og spænd låsebeslagene. Monter kabinettet på brænderen. Placer gummimanchetten (medleveret brænderen) på Ø60 udløbet fra fødesystemet. Plastslangen (Ø75) afkortes efter behov og monteres mellem udløb fra fødesystem og indløb i toppen af brænderen. Slangen skal være så lige som muligt, og mindst hælde minimum 45.

22 Side Samling af fødesystem, brænder svinglåge og brænder med LUX magasinet. Magasin til højre for kedlen: Fødesystemets plastikrør føres ind i magasinet gennem studsen på venstre side af magasinet. Vær sikker på, at indløbsåbningen peger opad i magasinet. Drej T-stykket mod brænderen men ikke mere end 20. Tag kabinettet af brænderen, og monter brænderen på kedlens brænderflange med de 2 M8 skruer. Hvis svinglåge anvendes se afsnit 3.2. Monter gummimanchetten (medleveret brænderen) på Ø60 udløbet fra fødesystemet. Tilpas længden af slangen og monter den ene ende på gummimanchetten og den anden ende på indløbstuden på brænderen. Slangen skal være så lige som muligt, og ikke hælde mindre end 45.

23 Side 23 Pellet hopper left hand side of the boiler (as delivered): Fødesystemets plastikrør føres ind i magasinet gennem studsen på højre side af magasinet. Vær sikker på, at indløbsåbningen peger opad i magasinet. Drej T-stykket mod brænderen men ikke mere end 20. Tag kabinettet af brænderen, og monter brænderen på kedlens brænderflange med de 2 M8 skruer. Hvis svinglåge anvendes se afsnit 3.2. Monter gummimanchetten (medleveret brænderen) på Ø60 udløbet fra fødesystemet. Tilpas længden af slangen og monter den ene ende på gummimanchetten og den anden ende på indløbstuden på brænderen. Slangen skal være så lige som muligt, og ikke hælde mindre end 45.

24 Side Elektriske forbindelser 8.1 Forbindelsesdiagram (Styringsboks): 11 A B C D Pos. Beskrivelse Pos. Beskrivelse 1 Net (1x230 VAC, sikring max. 13 A) 11 Ekstern start/stop indgang 2 Kedelpumpe 12 VV temp. føler / lagertankføler *) 3 VV pumpe 13 Kedeltemperaturføler 4 Varmeveksler rensemotor A Ground 5 Fødemotor B Data 6 Blæser C 12 V 7 Brænder sneglemotor D Data 2 8 Tændelement 9 Lyssensor 10 Tilbagebrandstermostat *) føleren kan enten anvendes som VV føler eller lagertanksføler.

25 Side Forbindelsesdiagram (fordelingsprint på brænderen) Pos. Beskrivelse Pos. Beskrivelse 1 Brænder sneglemotor (grøn) 11 Kondensator (blæser 1 µf) (sort) 2 Brænder sneglemotor (hvid) 12 Kondensator (blæser 1 µf) (brun) 3 Brænder sneglemotor (sort og grå) 13 Blæser (jord) 4 Kondensator 14 - (Brænder sneglemotor 0,8 µf) (sort) 5 Kondensator 15 Lyssensor (Brænder sneglemotor 0,8 µf) (sort) 6 Tændelement (hvid) 16 Lyssensor 7 Tændelement (hvid) 17 Tilbagebrandstermostat 8 Blæser (N)(blå) 18 Tilbagebrandstermostat 9 Blæser (F)(sort) 10 Blæser (F)(brun)

26 Side 26 Kedlen leveres med net-kabel, pumpekabel, kabel til fødemotoren og brænderkablet monteret. Net-kabel og pumpekabel er ført ud gennem bagsiden af kedlen. Kablerne til fødemotor og brænder er oprullet op inde ved styringsboksen bag den øverste frontdør. Kablerne til fødemotoren og brænderen skal føres ud af kedlen på forskellig vis afhængig af den magasinløsning, som er valgt. Ved installation med LUX magasinet (eller tilsvarende magasin), skal kablerne til fødemotoren og brænderen føres ud gennem kedlens bagende sammen med de øvrige kabler (se afsnit 8.2). Ved installation med Kompakt magasinet, skal kablerne til fødemotoren og brænderen føres gennem det tidligere monterede sorte Ø80 plastik bøjning (se afsnit 5.1 og 8.1). OBS: uanset hvilken løsning der anvendes, er det ikke nødvendigt at afmontere stik. Alle kabler fra styringen til eksterne tilslutninger skal føres gennem metalkanalen i toppen af kedlen. Fjern kedlens topplade for at få adgang til kanalen. Alle kabler skal føres gennem kabelaflastningerne for enden af kanalen på kedlens bagside. Der er 12 stk. kabelaflastninger til rådighed.

27 Side Elektriske forbindelser med Kompakt magasinet Med Kompakt magasinet føres kablerne til fødemotoren og brænderen gennem den sorte plastik bøjning monteret i den ene eller anden side af kedlen front (se afsnit 5.1).

28 Side Elektriske forbindelser med LUX magasinet Med LUX magasinet føres kablerne til fødemotoren og brænderen gennem kabelkanalen øverst i kedlen. To af kabelaflastningerne kan monteres i udskårne placeringshuller. Disse er beregnet til placering af kablet til fødemotoren og til brænderkablet. Kabelaflastninger er monteret på kablerne. Kabelaflastningerne monteres i hullerne via sporene og fastspændes Tilslutninger af andet udstyr skal altid følge samme vej.

29 Side Tilkobling til skorsten Røggastemperaturen fra TPK24 MK2 Scandpell (ren kedel) ligger i intervallet C. Opstarten af brænderen inkluderer en stabiliseringsfase på minimum 5 minutter på laveste ydelse. I denne periode stabiliseres forbrændingen, men der tilføres ikke ret meget energi til skorstenen. Røggastemperaturen fra TPK24 MK2 Scandpell vil sandsynligvis skabe kondens i skorstenen. Det anbefales derfor at anvende en skorsten, som er beregnet til våd drift (våd røggas). Undgå skorstenssytemer med stor termisk masse, som kræver tilførsel af større mængder energi for at skabe den nødvendig opdrift, der skal sikre en stabil tænding og forbrændingsudvikling. Forbindelsen mellem kedlen og skorstenens lodrette løb skal være så kort som muligt aldrig over 1,5 meter- Hvis andre skorstensløsninger end anbefalet af HS Tarm A/S anvendes brug da aldrig vandret føring af røgrør mellem kedel og skorsten. Lad rørrøret stige minimum 20 mod skorstenens lodrette løb. Kondensat må ikke løbe tilbage i kedlen sørg for tilstrækkelig isolering af forbindelsesrøret mellem kedel og skorsten. Der skal installeres en trækstabilisator. Trækstabilisatoren skal sikre et træk på højest mellem Pa. Nedenfor et eksempel på en korrekt skorstensinstallation.

30 Side Tilslutning til skorsten med Kompakt magasin A: Trækstabilisator skal anvendes. Her vist i optimal placering. Justeret til 10 Pa (0,1 mbar). Indløbsåbning mindst svarende Ø150 også selv om røgvejen er Ø130. B: Isoleret (CE-marked) rør skal anvendes. Her anvendt 25 mm isolering, som giver plads til fremløbsrøret. Den godkendte minimale afstand til brændbare materialer skal højest være 100 mm for den anvendte løsning (afstand mellem overflade på isolering og magasinet).

31 Side Tilslutning til skorsten med LUX magasinet A: Trækstabilisator skal anvendes. Her vist i optimal placering. Justeret til 10 Pa (0,1 mbar). Indløbsåbning mindst svarende Ø150 også selv om røgvejen er Ø130. B: Isoleret (CE-marked) rør skal anvendes. Her anvendt 25 mm isolering, som giver plads til fremløbsrøret. Den godkendte minimale afstand til brændbare materialer skal højest være 100 mm for den anvendte løsning (afstand mellem overflade på isolering og magasinet).

32 Side Tekniske data 10.1 Overblik TPK24 MK2 Scandpell (1) Fremløb " 1 (2) Retur " 1 Net forsyning Volt 230 (3) Varmeveksler rensesystem - Automatic (4) Tømme-/fyldestuds " 1/2 (5) diameter røggas (udvendigt) mm 129 Blæser rotor diameter mm 108 Nominel ydelse kw 21.0 Minimum ydelse kw 6.0 Max arbejdstryk bar 3.0 Testtryk (production) bar 4.5 Testtryk typeprøvning (EN 303-5:2012) bar 6.0 Max kedel temperatur C 100 Vægt - tom kg 275 Vand indhold l 75 Støv emission nominel ydelse mg/m 3 20,6 10 % O2 CO emission nominel ydelse 10 % O2 mg/m 3 50,4 OGC emission nominel ydelse 10 % O2 mg/m 3 < 0,1 Nominel røggastemperatur C 145 Minimum røggastemperatur C 102 Nødvendigt skorstenstræk mm WC Pa Røggas massestrøm g/s 11.4 Trykfald gennem kedel T 20 C mmwc 10 Trykfald gennem kedel T 10 C mmwc 25 Elektrisk forbrug nominel ydelse W 31 Elektrisk forbrug minimal ydelse W 18 Elektrisk forbrug - standby W 3 Virkningsgrad nominel ydelse % 91.3 Virkningsgrad minimal ydelse % 90.4 Boiler class accord. EN Klasse 5 Se dimensionerne i tegningerne på næste side.

33 Side Dimensioner TPK24 MK2 Scandpell her vist i Kompakt version: (5) (1) (2) (4) (3) Scandpell:

34 Side Opstart Opstarten består af 3 step: 1. Setup 2. Justering af kedelydelse og tænding 3. Justering af blæserhastigheder 11.1 Setup Fødesystemets effektivitet Skift fra en pilletype til en anden vil ofte kræve en ny indstilling af styringen efter en fornyet undersøgelse af fødesystemets effektivitet (= hvor mange piller giver det). For at lave undersøgelsen, kræves følgende udstyr: En egnet beholder, fx en spand En vægt fx en køkkenvægt (gram) Følg denne vejledning: 1. Start med at sikre, at fødesystemet er fyldt med piller: a. Løft indløbet af brænderen og placer udløbet i spanden b. Vælg Brugermenu i styringen c. Vælg Fødesnegl fyldning d. Vælg Ja nu kører fødemotoren i 3 minutter. Dette skal gentages nogle gange, før der kommer piller ud af udløbet. e. Når der kommer piller ud af udløbet, kør endnu et par gange med fødemotoren for at sikre, at der virkeligt er piller i hele røret. 2. Måling. a. Kør endnu en Fødesnegl fyldning cyklus men denne gang med en tom spand under udløbet b. Når motoren stopper, placer spanden på vægten. Aflæs vægten (og husk at fratrække spandens vægt). c. Konsulter graf-systemet i figuren i afsnit 11.2 for at indstille de ønskede min og max ydelser.

35 Side Opstartsmængde (tændingsmængde) Tændingsmængden indstilles som et antal sekunder køretid for fødemotoren: Brugermenu/Tænding/Pille mængde. Den korrekte indstilling er afhængig af den aktuelle effektivitet af fødesystemet (som fundet ved at følge vejledningen i afsnit ). Find effektiviteten på den figurens nederste akse. Gå lodret op til kurven. Fra dette punkt gå da vandret ud til den lodrette akse og aflæs sekundværdien for tændingsmængden. Som et eksempel er der tegnet linjer ind for et fødesystem med en effektivitet på 1000 gram. For denne effektivitet findes en sekund-værdi for tændingsmængden på 22 sekunder.

36 INSTALLATIONS 11.2 TPK24MK2 Scandpell Side 36 Justering af ydelser Find effektiviteten på figurens nederste akse. Gå lodret op til den ønskede ydelseskurve (angivet til højre). Herfra gå vandret ud til venstre og find %-værdien, som skal indstilles i styringen for ydelsen. Eksempel vist for 1000 gram og henholdsvis max ydelse på 20 kw og en min ydelse på 6 kw.

37 Side 37 For at ændre indstillingerne: Brugermenu. Vælg Lav ydelse. Indstil værdien for lav ydelse i Pille mængde. Vælg Høj ydelse. Indstil værdien for høj ydelse i Pille mængde Indstilling af blæserydelse Da den korrekte indstilling af blæserhastighederne både afhænger af de justerede ydelser og skorstenskonditioner, er indstillingen af disse altid afhængig af den aktuelle installation. Start brænderen: Tryk på START knappen i mere end 3 sekunder. Indstillingen af blæseren på hver af de indstillede ydelsestrin skal ske samtidig med, at det aktuelle iltindhold i røggasserne måles. Brugermenu. Vælg Lav ydelse. Indstil % -værdi for Blæser niveau. Vælg Høj ydelse. Indstil % -værdi for Blæser niveau. Det anbefales at indstille blæserhastighederne, således at iltprocenten i røggassen kommer til at ligge i området 8 10% Hvis iltindholdet er for højt, risikeres forbrændingstemperaturen at blive så høj, at smeltepunktet for asken overskrides. Dette vil skabe slagge i brænderhovedet. Det vil også sænke levetiden for brænderhoved og brænderplade.

38 Side Notater om indstillinger under opstart Indstillinger og oplysninger ved opstart: Parameter Værdi Kommentarer Fødesystem effektivitet [gram/3minuts] Kapacitet (magasin) [kg] Lav Ydelse [kw] Høj ydelse [kw] Blæser niveau lav ydelse [%] Blæser niveau høj ydelse [%] Yderligere indstillinger: Parameter Værdi Kommentarer

39 Side 39 Notater:

40 Side Rev. 02/180118

TPK24 MK2 Scandpell Røgsuger bag pa kedlen

TPK24 MK2 Scandpell Røgsuger bag pa kedlen Side 1 TPK24 MK2 Scandpell Røgsuger bag pa kedlen Side 2 Content 1. LEVERING... 3 1.1 RØGSUGER MED STOR KAPACITET... 3 1.2 RØGSUGER STANDARD (KUBE)... 4 2. INSTALLATION... 6 2.1 INSTALLATION RØGSUGER MED

Læs mere

ANLÆGSMANUAL. TPK24 MK2 Scandpell Side 1. TPK24 MK2 Scandpell

ANLÆGSMANUAL. TPK24 MK2 Scandpell Side 1. TPK24 MK2 Scandpell Side 1 TPK24 MK2 Scandpell Side 2 Content 1. GENEREL INFORMATION... 3 2. TRADITIONELT DIREKTE INSTALLATION (VV BEHOLDER LANGT FRA KEDLEN)... 4 3. TRADITIONELT DIREKTE INSTALLATION (VV BEHOLDER TÆT PÅ KEDLEN)...

Læs mere

INSTALLATIONS- MANUAL. TPK HS20 17-08-2015 Side 1 TPK HS20

INSTALLATIONS- MANUAL. TPK HS20 17-08-2015 Side 1 TPK HS20 Side 1 TPK HS20 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. LEVERING... 3 2. INSTALLATIONSMULIGHEDER... 4 3. FORBEREDELSE AF KEDLEN... 5 3.1 FORBEREDELSE AF KEDLEN TIL KOMPAKT LØSNINGEN... 5 3.1.1 Specielle forbredelser

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL - ASKEUDTAG

INSTALLATIONSMANUAL - ASKEUDTAG Side 1 TPK HS20/TPK HS35 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. LEVERING... 3 2. INSTALLATION... 4 2.1 AFMONTERING AF NEDERSTE DØR OG NEDERSTE ASKELÅGE... 4 2.2 PÅSÆTNING AF DE 2 SORTE SIDEPANELER... 4 2.3 MONTAGE

Læs mere

INSTALLATIONS- MANUAL. TPK HS Side 1 TPK HS35

INSTALLATIONS- MANUAL. TPK HS Side 1 TPK HS35 Side 1 TPK HS35 Side 2 Indhold 1. LEVERING... 3 2. INSTALLATIONER... 4 3. INSTALLATION AF KEDLEN... 5 3.1 INSTALLATION AF KEDLEN MED KOMPAKT MAGASIN... 5 3.2 FORBEREDELSE AF KEDLEN VED LUKSUS MAGASIN LØSNINGEN...

Læs mere

Compact C+ kedel med P23 Brænder

Compact C+ kedel med P23 Brænder Quick guide Compact C+ kedel med P23 Brænder 1.3 Opstilling Start med at pakke det hele ud og opstille kedel og pilletank på et jævnt og stabilt underlag. Tilslut skorsten til kedlen. Tilslut fremløb og

Læs mere

INSTALLATIONS- MANUAL - LAMBDA. TPK HS20 LAMBDA Side 1. Iltstyring TPK HS20

INSTALLATIONS- MANUAL - LAMBDA. TPK HS20 LAMBDA Side 1. Iltstyring TPK HS20 Side 1 Iltstyring TPK HS20 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. LEVERING... 3 2. INSTALLATION... 4 2.1 MONTAGE AF ILTSONDE... 4 2.2 MONTAGE AF ILTMODULET (ECOLAMBDA)... 4 3. OPKOBLING AF ELFORBINDELSER... 5 4.

Læs mere

Tænd for styringen og sørg for at den er i tilstand STOP, hvis ikke, så hold PIL NED inde i 10 sekunder til brænderen stopper.

Tænd for styringen og sørg for at den er i tilstand STOP, hvis ikke, så hold PIL NED inde i 10 sekunder til brænderen stopper. Opstart og justering af forbrænding på NBE pillebrænder Woody v4.99. Grundforudsætninger: Der er monteret en velfungerende trækstabilisator i skorstenen eller på røgrøret Trækstabilisatoren er indstillet

Læs mere

INSTALLATIONS- MANUAL. TPK HS Side 1 TPK HS20

INSTALLATIONS- MANUAL. TPK HS Side 1 TPK HS20 Side 1 TPK HS20 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. LEVERING... 3 2. INSTALLATIONSMULIGHEDER... 4 3. FORBEREDELSE AF KEDLEN... 5 3.1 FORBEREDELSE AF KEDLEN TIL KOMPAKT LØSNINGEN... 5 3.1.1 Specielle forbredelser

Læs mere

RØGSUGER Top af skorsten TPK HS20/HS35

RØGSUGER Top af skorsten TPK HS20/HS35 Side 1 RØGSUGER Top af skorsten TPK HS20/HS35 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. LEVERING... 3 2. INSTALLATION... 3 2.1 MONTERING AF RØGSUGER... 4 2.2 TRÆKSTABILISATOR... 4 3. OPKOBLING AF ELFORBINDELSER...

Læs mere

PANNEX BIO 18. Trinløs modulerende. VVS-Grossisten ApS - Industrivej 61 DK 7080 Børkop Tlf.: +45 7241 4141 Fax.: +45 7241 4199 www.vvs-grossisten.

PANNEX BIO 18. Trinløs modulerende. VVS-Grossisten ApS - Industrivej 61 DK 7080 Børkop Tlf.: +45 7241 4141 Fax.: +45 7241 4199 www.vvs-grossisten. PANNEX BIO 18 Trinløs modulerende VVS-Grossisten ApS - Industrivej 61 DK 7080 Børkop Tlf.: +45 7241 4141 Fax.: +45 7241 4199 www.vvs-grossisten.dk Tak fordi De valgte PANNEX BIO 18 pillebrænder fra VVS

Læs mere

Stokergården.dk. Tlf: Sæt pris med DB 16 H/V kedel kr.

Stokergården.dk. Tlf: Sæt pris med DB 16 H/V kedel kr. Stokergården.dk Tlf: 4076 5626 Sæt pris med DB 16 H/V kedel 29800 kr. 0-17 kw. Nem at installere kører på 220 volt. 100% modulerende ilt styring. Kan fyre med piller / korn / mini flis. Programmerbar tænding

Læs mere

O2 STYRING. Fra version 7 og version 10.033

O2 STYRING. Fra version 7 og version 10.033 O2 STYRING Fra version 7 og version 10.033 Indholds fortegnelse: Side 3 Advarsel om brug af produktet. Installation af lambda sonde. Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 El diagram. Beskrivelse af

Læs mere

Compact C+ kedel med P23 Brænder

Compact C+ kedel med P23 Brænder Quick guide Compact C+ kedel med P23 Brænder 13 Opstilling Start med at pakke det hele ud og opstille kedel og pilletank på et jævnt og stabilt underlag Tilslut skorsten til kedlen Tilslut fremløb og retur

Læs mere

Bonus 30 STD MK2 Solo Innova 30 STD MK2 Solo Innova 50 STD MK2

Bonus 30 STD MK2 Solo Innova 30 STD MK2 Solo Innova 50 STD MK2 Side 1 Bonus 30 STD MK2 Solo Innova 30 STD MK2 Solo Innova 50 STD MK2 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. LEVERING... 3 2. INSTALLATIONSMULIGHEDER... 4 2.1 STØRRELSE AF LAGERTANKE... 4 3. FORBEREDELSE AF KEDLEN...

Læs mere

EKSTERN PAFYLDNING TPK HS20/HS35

EKSTERN PAFYLDNING TPK HS20/HS35 Side 1 EKSTERN PAFYLDNING TPK HS20/HS35 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. LEVERING... 3 2. INSTALLATION... 4 2.1 MONTAGE AF DEN KAPACITIVE SENSOR... 4 2.2 MONTAGE AF MODULET (ECOMAX B = MODUL B)... 4 3. OPKOBLING

Læs mere

Stokergården.dk. Tlf: Dansk fremstillet stokerfyr. Kvalitet og design Blandt de bedste

Stokergården.dk. Tlf: Dansk fremstillet stokerfyr. Kvalitet og design Blandt de bedste Stokergården.dk Tlf: 4076 5626 Dansk fremstillet stokerfyr Kvalitet og design Blandt de bedste Fås i følgende str. DB 400 LE - DB 700 LE - DB 1150 LE Alle kan leveres med omrører og programmerbar tænding.

Læs mere

Breathe 55 Installationsguide

Breathe 55 Installationsguide Breathe 55 Installationsguide Anbefalinger installation af Breathe Den elektriske installation af Breathe 55 bør kun foretages af en autoriseret el-installatør eller af Sustain Solutions. Den elektriske

Læs mere

- med Scandpell pillebrænder. Drifts- og vedligeholdelsesmanual

- med Scandpell pillebrænder. Drifts- og vedligeholdelsesmanual - med Scandpell pillebrænder Drifts- og vedligeholdelsesmanual 1 Kære kunde. Tillykke med dit nye BAXI produkt. Nærværende manual er én manual ud af et sæt på to. Sættet består af: Installationsmanual

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL BOX modeller

RENGØRINGSMANUAL BOX modeller RENGØRINGSMANUAL BO modeller SARA ERIKA ALESSIA I den følgende manual vil der hovedsagelig kun være illustrationer af SARA, da ERIKA og ALESSIA ikke adskiller sig væsentligt i opbygning af ovn korpus.

Læs mere

Træpille transportsystem fra EKOPO- WER er den nemmeste måde at holde pillemagasinet fyldt op.

Træpille transportsystem fra EKOPO- WER er den nemmeste måde at holde pillemagasinet fyldt op. Træpille transportsystem fra EKOPO- WER er den nemmeste måde at holde pillemagasinet fyldt op. Ekosupply transportsystem, flytter automatisk dine træpiller fra din eksterne beholder og til dit forbrugsmagasin.

Læs mere

ENHED VÆGT: Pos. Varenr. Betegnelse Antal. 1* TPK 35 delivery level 1. 2* ecomax860p1-h 1

ENHED VÆGT: Pos. Varenr. Betegnelse Antal. 1* TPK 35 delivery level 1. 2* ecomax860p1-h 1 Pos. Varenr. Betegnelse Antal * 770-0 TPK delivery level * 88- ecomax80p-h * 080-0 -polet grå PxC klemme,mm * 080-0 -polet blå PxC klemme,mm * 080-0 -polet jord PxC klemme,mm * 08- Endeplade, mm grå 7*

Læs mere

KONTROLPANEL ECO CLIMAX MULTI 22 DIGITAL. Display

KONTROLPANEL ECO CLIMAX MULTI 22 DIGITAL. Display Version A 4.01 Kopiering af denne manual er ikke tilladt KONTROLPANEL ECO CLIMAX MULTI 22 DIGITAL Snegl ON Kedel Temp Blæser Pumpe Display DRIFT Røg temp AUGER - COCLEA VENTOLA - FAN MAINT - MANTEN. POMPA

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL 3 M FØDESYSTEM. 3 M FØDESYSTEM Side 1. 3 meter FØDESYSTEM

INSTALLATIONSMANUAL 3 M FØDESYSTEM. 3 M FØDESYSTEM Side 1. 3 meter FØDESYSTEM Side 1 3 meter FØDESYSTEM Side 2 Indholdsfortegnelse 1. INSTALLATION MED MAFA 300 ELLER MAFA 730... 3 2 INSTALLATION MED ANDET MAGASIN/ANDEN SILO... 5 Indholdet i denne manual kan blive ændret uden forvarsel

Læs mere

BREATHE 55. Installationsguide. Sustain Solutions Rønnegade 1, 2100 KBH Ø CVR Version 1

BREATHE 55. Installationsguide. Sustain Solutions Rønnegade 1, 2100 KBH Ø CVR Version 1 Installationsguide Emballagens indhold Tjek at du har alle delene (1-7) 1 2 4 6 3 5 7 1. Udvendig hætte 2. Strips 4 stk. 3. Ø90 mm rør 4. Ø250 mm rør 5. Vægdæksel 6. Rotorveksler 7. Indvendigt låg 1 Respektafstande

Læs mere

CTC WIRBEX ULTRA 20-75 STØBEJERNSKEDLER

CTC WIRBEX ULTRA 20-75 STØBEJERNSKEDLER Part no 580394002/2 Dk. 2006-05-29 CTC WIRBEX ULTRA 20-75 STØBEJERNSKEDLER Teknisk instruktion Installation, drift og vedligeholdelse 161 103 06 06-01 161 503 06 06-06 1 Tekniske data... 5,6 1.1 Generelt

Læs mere

HPK. Biobrændsel. Stokerkedel til træpiller eller træflis

HPK. Biobrændsel. Stokerkedel til træpiller eller træflis Biobrændsel HPK Stokerkedel til træpiller eller træflis Virkningsgrad > 9 % Opfylder kravene i EN 0.5 - klasse 5 Modulerende drift fra 0-00% Mulighed for brug af fastbrændsel Automatisk rensning af røgrør

Læs mere

SANDBLÆSEKABINE SBC420

SANDBLÆSEKABINE SBC420 SANDBLÆSEKABINE SBC420 BETJENINGSVEJLEDNING SPECIFIKATIONER Udv. dimensioner: L: 132 x B: 88 x H: 170cm Rist dimensioner: L: 122 x B: 60cm Vægt: 1 5 0 k g. L u f t f o r b r u g : 3 5 0-5 2 0 l t r. /

Læs mere

KC Iltstyringstyring PCT 250 ILT

KC Iltstyringstyring PCT 250 ILT KC Iltstyringstyring PCT 250 ILT - Valgbar brændselstype ( Træpiller, Blandet, Flis ). - Programmerbar. - Fast undertemperatur funktion. - Opstartsprogram. - Driftprogram i 3 trin. - Pauseprogram - Forsyningsspænding

Læs mere

ED 100 ED 250. Dobbelt-dørs løsning: Intern kabling VARIO - 3-delt dækkappe ESR - Dør synkronisering. Montagevejledning

ED 100 ED 250. Dobbelt-dørs løsning: Intern kabling VARIO - 3-delt dækkappe ESR - Dør synkronisering. Montagevejledning ED 100 ED 250 Dobbelt-dørs løsning: Intern kabling Montagevejledning Denne montagevejledning skal bruges i kombination med Montagevejledningen ED 100-250 Tilpasning af montageplade og dækkappe mellem dør-automatik.

Læs mere

TM3006 Brugermanual. Tilstand: Drift o. O2 8.0% Opsætning. Tel: +45 96987711 Fax: +45 98661822

TM3006 Brugermanual. Tilstand: Drift o. O2 8.0% Opsætning. Tel: +45 96987711 Fax: +45 98661822 Techno-Matic A/S Granlidevej 22, Hornum DK-9600 Aars Denmark Tel: +45 96987711 Fax: +45 98661822 tm@techno-matic.dk www.techno-matic.dk Tilstand: Drift o >Temperatur 65.0 C O2 8.0% Opsætning START STOP

Læs mere

5" 6" 7" 8" 10" 130 mm 150 mm 180 mm 200 mm 250 mm

5 6 7 8 10 130 mm 150 mm 180 mm 200 mm 250 mm 5" 6" 7" 8" 10" 130 mm 150 mm 180 mm 200 mm 250 mm DS/EN 1856 2:2009 juli 2014 Typisk anvendelse Til fastbrændsels- og oliefyrede kedler med røggastemperaturer større end 120 og mindre end 400 C. Som forbindelsesrør

Læs mere

BIOMAX 16-30. Manual for BIOMAX 16 BIOMAX 30. Trinløs modulerende. Forhandler: www.vvs-eksperten.dk & www.vvs-grossisten.dk

BIOMAX 16-30. Manual for BIOMAX 16 BIOMAX 30. Trinløs modulerende. Forhandler: www.vvs-eksperten.dk & www.vvs-grossisten.dk BIOMAX 16-30 Trinløs modulerende Manual for BIOMAX 16 BIOMAX 30 Forhandler: www.vvs-eksperten.dk & www.vvs-grossisten.dk BIOMAX 16-30 Index: INDLEDNING side 3 Installation og montage KOM GODT IGANG side

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL AMALFI & VENEZIA

RENGØRINGSMANUAL AMALFI & VENEZIA RENGØRINGSMANUAL RENGØRING OG VEDLIGEHOLD Før der foretages nogen form for rengøring og/eller vedligehold på ovnen, kontroller følgende: - sørg for at ovnen er slukket - sørg for at hovedafbryderen bag

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL ELENA ELENA STEEL ELENA AIR PLUS

RENGØRINGSMANUAL ELENA ELENA STEEL ELENA AIR PLUS RENGØRINGSMANUAL ELENA ELENA STEEL ELENA AIR PLUS I den følgende manual vil der hovedsagelig kun være illustrationer af ELENA, da ELENA Steel og ELENA Air plus ikke adskiller sig væsentligt i opbygning

Læs mere

Produktark for SA 16xx - Alcon G16 Stoker - 16 kw. Alcon Stoker G16 - Her vist med 400 ltr. silomagasin. 60 mg/m3 5,2 mg/m3 16,8 mg/m3

Produktark for SA 16xx - Alcon G16 Stoker - 16 kw. Alcon Stoker G16 - Her vist med 400 ltr. silomagasin. 60 mg/m3 5,2 mg/m3 16,8 mg/m3 Alcon Stoker G16: Isenkram til fornuftige priser * Dansk produceret. * Den velkendte Alcon 5-16 kedel indgår i stokeren. * Røgafgang bagud. * Brugervenlig styring med indbygget iltsonde. * Silomagasin

Læs mere

MANUAL FOR DTC 9002 Styringen :

MANUAL FOR DTC 9002 Styringen : MANUAL FOR DTC 9002 Styringen : Styringen er udviklet til styring af træpille brænder med automatisk eltænding. For at kunne regulere ydelsen på fyret til det aktuelle behov måler styringen temperaturen

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL SOFIA

RENGØRINGSMANUAL SOFIA RENGØRINGSMANUAL SOFIA Samling og montering af kakler Sofia pille ovn uden kakler Komplet kakkel sæt Sofia Skru de 2 skruer af som holder låget til magasinet og løft dette af. Pas på data kablet Efter

Læs mere

Hvordan skal Aduro Hybrid-ledningerne indsættes?

Hvordan skal Aduro Hybrid-ledningerne indsættes? Hvordan skal Aduro Hybrid-ledningerne indsættes? 1. Aduro Hybrid 230-volt strømstik Aduro Hybrid ovne leveres fra fabrikken med 2 kabler til strømforsyning: + F and BE 2. Gearmotor ledninger til kort snegl

Læs mere

KC Stokerstyring. PCT 300 Uden ilt

KC Stokerstyring. PCT 300 Uden ilt KC Stokerstyring PCT 300 Uden ilt - Valgbar brændselstype ( Træpiller, Blandet, Flis ). - Opstartsprogram. - Driftsprogram i 3 trin. - Pauseprogram - Forsyningsspænding 3 400V / 50Hz eller 1 230V / 50Hz.

Læs mere

Bonus 30 LC Solo Innova 30 LC MK2 Solo Innova 50 LC MK2

Bonus 30 LC Solo Innova 30 LC MK2 Solo Innova 50 LC MK2 Side 1 Bonus 30 LC Solo Innova 30 LC MK2 Solo Innova 50 LC MK2 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. LEVERING... 3 2. INSTALLATIONSMULIGHEDER... 4 2.1 STØRRELSE AF LAGERTANKE... 4 3. FORBEREDELSE AF KEDLEN...

Læs mere

Betjeningsvejledning til Carnival Camper

Betjeningsvejledning til Carnival Camper Betjeningsvejledning til Carnival Camper Kære kunde Tillykke med Deres nye Kia Carnival Camper. Kia Motors bestræber sig på at leverer et optimalt produkt. Vi vil med dette tillæg skitsere hvordan indretningen

Læs mere

Manual. Grampus Bundsuger, type 33-000900.

Manual. Grampus Bundsuger, type 33-000900. Manual. Grampus Bundsuger, type 33-000900. Lagerføres i farven gul/blå. Der tager forbehold for evt. produktændringer. Copyright: Welldana A/S Udgave 1.0 11 2007. Sprog: Dansk. Tillykke med Deres nye Grampus

Læs mere

Tekniske instruktioner

Tekniske instruktioner T H E R M I Q U E Tekniske instruktioner Kedelmontage for lavtemperaturkedel og Diematic Milton A/S Kornmarksvej 8 10 2605 Brøndby Tlf.: 46 97 00 00 Fax: 46 97 00 01 Albuen 58 6000 Kolding Tlf.: 75 50

Læs mere

Position numbers refer to the BOM list on page 1

Position numbers refer to the BOM list on page 1 Pos Vare Nr Vare betegnelse Enhed Antal 1 01580-09 TPK Compakt grundmodel Stk 1 * 01588-01 ecomax860p1-h 1 5* 500127-02 ADELS G p hun panel m l 1,5m 1 9* 08206-02 -polet jord PxC klemme 1,5mm2 STK * 08205-02

Læs mere

1. Leveringsomfang... 3 2. Produktoverblik... 4. 2.1 Træ pille brænderens hoveddele...4 2.2 Vigtige dele - brænder...5. 3. Installation...

1. Leveringsomfang... 3 2. Produktoverblik... 4. 2.1 Træ pille brænderens hoveddele...4 2.2 Vigtige dele - brænder...5. 3. Installation... 1 Indhold 1. Leveringsomfang... 3 2. Produktoverblik... 4 2.1 Træ pille brænderens hoveddele...4 2.2 Vigtige dele - brænder...5 3. Installation... 6 3.1 Installation af brænderen...6 3.2 Installation med

Læs mere

Til fastbrændsels- og oliefyrede kedler med røggastemperaturer større end 120 og mindre end 400 C.

Til fastbrændsels- og oliefyrede kedler med røggastemperaturer større end 120 og mindre end 400 C. 1 Typísk anvendelse Til fastbrændsels- og oliefyrede kedler med røggastemperaturer større end 120 og mindre end 400 C. Som forbindelsesrør (røgrør) mellem kedel eller brændeovn og skorsten. Sorte røgrør

Læs mere

Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer

Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer Det er vigtigt at Deres nye vinduer og døre monteres korrekt, og ved at gennemgå nedennævnte vejledning har de et godt udgangspunkt herfor. Vi gør opmærksom

Læs mere

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser Tak, fordi du har købt denne stråle detektor, læs venligst denne brugsanvisning omhyggeligt før installation. Forsøg aldrig at adskille eller reparere produktet.

Læs mere

Stokerstyring PCT 258 ILT

Stokerstyring PCT 258 ILT Stokerstyring PCT 258 ILT - Valgbar brændselstype ( Træpiller, Blandet, Flis ). - Ilt styring. - Opstartsprogram. - Driftprogram i 3 trin. - Pauseprogram - Forsyningsspænding 3 400V / 50Hz eller 1 230V

Læs mere

TEKNISK BESKRIVELSE OG INSTALLATIONS VEJLEDNING DOSERINGSANLÆG TIL TØJ VASK VM 2002

TEKNISK BESKRIVELSE OG INSTALLATIONS VEJLEDNING DOSERINGSANLÆG TIL TØJ VASK VM 2002 TEKNISK BESKRIVELSE OG INSTALLATIONS VEJLEDNING DOSERINGSANLÆG TIL TØJ VASK VM 2002 Gårsdalvej 20-8800 Viborg Tel.: 87 26 23 00 - Fax : 87 26 23 01 Doserings anlæg til tøjvask VM2002 Teknisk beskrivelse

Læs mere

ANLÆGSMANUAL. TPK HS20 17-08-2015 Side 1 TPK HS20

ANLÆGSMANUAL. TPK HS20 17-08-2015 Side 1 TPK HS20 Side 1 TPK HS20 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. GENERELLE INFORMATIONER... 3 2. TRADITIONEL DIREKTE INSTALLATION... 4 3. DIREKTE INSTALLATION MED BLANDEKREDSE... 6 4. INSTALLATION AF INDIREKTE KREDS MED

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 VIGTIGT... 2 SAMLING AF ELEMENT... 3 MONTERING AF FOLDEGLAS...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 VIGTIGT... 2 SAMLING AF ELEMENT... 3 MONTERING AF FOLDEGLAS... INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 VIGTIGT... 2 SAMLING AF ELEMENT... 3 MONTERING AF FOLDEGLAS... 4 OPSÆTNING AF GLAS... 4 MONTERING AF FASTE GLAS... 5 MONTERING AF STYREARM... 7 INDJUSTERING

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL FRANCESCA `07

RENGØRINGSMANUAL FRANCESCA `07 RENGØRINGSMANUAL FRANCESCA `07 Klargøring af pilleovn med side afgang Fjern de små sammenhæftninger som vist på illustrationen til venstre Afmonter venstre side panel som vist i afsnit 4.2. og fjern det

Læs mere

SAMLEVEJLEDNING Quatro silo

SAMLEVEJLEDNING Quatro silo SAMLEVEJLEDNING Quatro silo Version 2.0 Nørrevangen 7 DK-9631 Gedsted Tlf. +45 98645222 Fax. +45 98645244 Mail: twinheat@twinheat.dk Web: www.twinheat.dk 1 Denne vejledning henvender sig alene til fagfolk

Læs mere

NBE PELVAC MANUAL. Version 3.000001. RTB - Ready To Burn

NBE PELVAC MANUAL. Version 3.000001. RTB - Ready To Burn DK NBE PELVAC MANUAL Version 3.000001 RTB - Ready To Burn INDHOLD: Kære kunde. Tak fordi du har købt dette NBE-produkt, som er designet og fremstillet efter de højeste standarder i EU. Vi anbefaler, at

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL LISA 07

RENGØRINGSMANUAL LISA 07 RENGØRINGSMANUAL LISA 07 Samling og montering af kakler Løsn de 4 skruer så pille magasin låget kan løftes op. Pas på Data kablet. Skru de 4 skruer af så top hjørnerne i aluminium kan løftes af. Skru de

Læs mere

Installationsvejledning SILVER C RX/CX, størrelse 100/120

Installationsvejledning SILVER C RX/CX, størrelse 100/120 Installationsvejledning SILVER C RX/CX, størrelse 100/120 Dokumentets originalsprog er svensk Der tages forbehold for ændringer. www.swegon.com 1 Indhold 1. Installation...3 1.1 Generelt... 3 1.2 Indtransport...

Læs mere

Vejledning for Installation CPI 12

Vejledning for Installation CPI 12 Vejledning for Installation CPI 12 Udgave 2.3 af Maj 2011 Vejledningen skal gennemgås før installationen påbegyndes Bemærk placering i fyrrum mht. pladskrav! Placering i fyrrummet...side 2 Tilslutning

Læs mere

CENTRALVARMEKEDLER. Landbrugsvej 6 5260 Odense S Tlf.: 66 14 34 00 Fax: 66 14 59 28 www.recent.dk recent@recent.dk

CENTRALVARMEKEDLER. Landbrugsvej 6 5260 Odense S Tlf.: 66 14 34 00 Fax: 66 14 59 28 www.recent.dk recent@recent.dk CENTRALVARMEKEDLER Landbrugsvej 6 52 Odense S Tlf.: 66 14 34 00 Fax: 66 14 59 28 www.recent.dk recent@recent.dk BESKRIVELSE - SIMPLEX(/B) Kedelserien består af en model til varmeproduktion (SIMPLEX) og

Læs mere

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne

ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne ROYAL SCANDINAVIAN DUSCH MONTERINGSVEJLEDNING SERIE 1700 Brusevæg med fast panel og svingdør Med bund- og topskinne M-1700-1 Tillykke med din nye Royal Scandinavian Dusch - Serie 1700 brusedør. Læs venligst

Læs mere

Brugervenlig betjening

Brugervenlig betjening Træpiller er nemt Påfyldning af piller skal kun foretages 2 3 gange om ugen for en familie på fire med et almindeligt forbrug af varmt vand. Ønsker du kun at fylde træpiller på en enkelt gang om ugen,

Læs mere

Manual Smart Trykluft passepartout maskine. Version 1 dk

Manual Smart Trykluft passepartout maskine. Version 1 dk Manual Smart Trykluft passepartout maskine Version 1 dk Oversat af Lista Bella April 2011 Indholds fortegnelse. Klargøring 3 Montering på gulvstativ (Tilkøb) 4 Oversigt Smart mat-cutter 7 Montering væghængt

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT

BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT Side 1 til din LOCKON dørkontakt Introduktion Dørkontakten består af en senderenhed og en magnetenhed. Den fungerer sådan, at senderenheden overfører et signal til centralenheden,

Læs mere

Installationsvejledning I 40/ /

Installationsvejledning I 40/ / Installationsvejledning DK I 40/55 01.06.2019 / 97-9693 www.hwam.com 2 INDHOLDSFORTEGNELSE TEKNISKE DATA...4 Generelt...4 Sikkerhed...4 Krav til rummet...4 Tekniske mål og data...4 Typeskilt og serienummer...5

Læs mere

BRUGERMANUAL. TPK HS20 20-08-2015 Side 1 TPK HS20

BRUGERMANUAL. TPK HS20 20-08-2015 Side 1 TPK HS20 Side 1 TPK HS20 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. OVERENSSTEMMELSEERKLÆRING... 4 2. PRØVNINGSATTEST... 5 3. FÅ ET OVERBLIK OVER KEDLEN OG BRÆNDEREN... 6 3.1 BESKRIVELSE AF TPK HS20... 6 3.2 BESKRIVELSE AF

Læs mere

Fremtidens stokeranlæg

Fremtidens stokeranlæg Fremtidens stokeranlæg Med Woody sætter Nordic Bio Energy nye standarder for træpillefyr. Her fik man idéen at skabe et produkt af højeste kvalitet i en prisklasse, hvor alle kan være med og resultatet

Læs mere

Installationsvejledning SILVER C RX/CX version F, størrelse 100/120

Installationsvejledning SILVER C RX/CX version F, størrelse 100/120 Installationsvejledning SILVER C RX/CX version F, størrelse 100/120 Dokumentets originalsprog er svensk Der tages forbehold for ændringer. www.swegon.com 1 Indhold 1. Installation...3 1.1 Generelt... 3

Læs mere

Installations vejledning AMICO K 20. Knækarms markise. Side 1 ud af 7

Installations vejledning AMICO K 20. Knækarms markise. Side 1 ud af 7 AMICO K 20 Knækarms markise Side 1 ud af 7 Placering og montering af markise 1 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at terrassedøren kan åbnes efter montage. Elektriske

Læs mere

Vejledning til IHC Net Fordelingstavle Udvendig Type UF150-18

Vejledning til IHC Net Fordelingstavle Udvendig Type UF150-18 Vejledning til IHC Net Fordelingstavle Udvendig Type UF150-18 019D8468_01 Lauritz Knudsen A/S 06/2004 Pakken indeholder: Til installatøren: 1) Udvendig fordelingstavle UF150-18. 2) Ark med nummermærkater

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL ILARIA & SERENA

RENGØRINGSMANUAL ILARIA & SERENA RENGØRINGSMANUAL ILARIA & SERENA SERENA ILARIA Samling og montering af side beklædning ILARIA SERENA Uden side beklædning Kakkel /Glas monterings sider SERENA kakler ILARIA glas Skrue de 2 skruer af så

Læs mere

Monteringsvejledning Varmekanon for F-gas

Monteringsvejledning Varmekanon for F-gas Monteringsvejledning Varmekanon for F-gas Kosan Gas varenr.: 28150 Læs monteringsvejledningen før produktet tages i brug Advarsel 1. Følg altid de grundlæggende forholdsregler, når du bruger dette produkt.

Læs mere

Model BABY. WWW.VVS-Eksperten.dk

Model BABY. WWW.VVS-Eksperten.dk PANNEX PILLE BRÆNDEOVN Model BABY WWW.VVS-Eksperten.dk Indholdsfortegnelse: Sikkerheds normer... 2 Tekniske detaljer for model Baby Pille brændeovn... 2 Træpille type... 3 Opstart med pille brændeovn...

Læs mere

Manual NBE Pellets Systems. Bio-comfort

Manual NBE Pellets Systems. Bio-comfort Bio-comfort MONTERINGS VEJLEDNING El tilslutning. Styringen forsynes gennem en Overkog-sikring ( DTO ) monteret på kedlen. Termostat delen bruges ikke. Montering i kedlen: 1. Kontroller at brænderen ikke

Læs mere

Tekniske instruktioner

Tekniske instruktioner T H E R M I Q U E Tekniske instruktioner Kedelmontage for lavtemperaturkedel Milton A/S Kornmarksvej 8 10 2605 Brøndby Tlf.: 46 97 00 00 Fax: 46 97 00 01 K:\framen\instrukt\Die\Gt400\kedel\kedel.fm-f1-151107-ols/lbk

Læs mere

Økologisk Gasogen kedel med røgsuger. Orlan-Wood. 2 Typer: 23 kw og 35 kw WWW.VVS EKSPERTEN.DK

Økologisk Gasogen kedel med røgsuger. Orlan-Wood. 2 Typer: 23 kw og 35 kw WWW.VVS EKSPERTEN.DK Økologisk Gasogen kedel med røgsuger Orlan-Wood 2 Typer: 23 kw og 35 kw WWW.VVS EKSPERTEN.DK VVS Eksperten præsenterer nu denne videreudviklede, økologiske fastbrændselskedel til det danske marked. VVS

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Til installatøren Monteringsvejledning Kaskaderamme Milton TopLine 80/100 Skal læses omhyggeligt før montering Kaskaderamme Milton TopLine 80/100 9 7 1 A2 5 A1 B2 8 B1 6 C2 2 10 3 C1 C1 4 A2 C2 B2 B1 A1

Læs mere

OPSTART OG REGISTRERING AF ADURO HYBRID

OPSTART OG REGISTRERING AF ADURO HYBRID OPSTART OG REGISTRERING AF ADURO HYBRID Følg punkterne nedenunder En korrekt startprocedure sikrer, at ovnen fungerer korrekt. Dette er en obligatorisk del af installationsprocessen. TJEK INSTALLATIONEN:

Læs mere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Manual Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen 3 Kontroller at alle delene er i kassen 4 Passende og upassende brug af centralstøvsugeren 5 Futura 5 Beskrivelse

Læs mere

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Vejledning

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Vejledning BeoLab 7-1 BeoLab 7-2 Vejledning Forholdsregler! Sørg for, at højttaleren placeres og tilsluttes i overensstemmelse med instruktionerne i denne vejledning. Forsøg aldrig at skille højttaleren ad. Alle

Læs mere

Ladcykel. Med kaleche. Samlevejledning

Ladcykel. Med kaleche. Samlevejledning Ladcykel Med kaleche Samlevejledning Side 2 Læs og forstå denne vejledning inden monteringen påbegyndes. Det anbefales, at være 2 personer om at samle ladcyklen. Udpak forsigtigt alle dele og læg dem på

Læs mere

Quahwa.dk. Dansk brugervejledning til Vibiemme Domobar Super

Quahwa.dk. Dansk brugervejledning til Vibiemme Domobar Super Dansk brugervejledning til Vibiemme Domobar Super 1 2 3 4 11 I II 5 6 7 8 9 10 1. Lampe 2. Manometer til tryk i kedel 3. Damp, hane til damp 4. Filterholder/portafilter 5. Termostat lampe 6. Manometer

Læs mere

POWXG8250 DA 1 BESTANDDELE (FIG. A) GENERELLE SIKKERHEDSREGLER MONTERING JUSTERINGER (FIG. 10) KONFORMITETSERKLÆRING...

POWXG8250 DA 1 BESTANDDELE (FIG. A) GENERELLE SIKKERHEDSREGLER MONTERING JUSTERINGER (FIG. 10) KONFORMITETSERKLÆRING... 1 BESTANDDELE (FIG. A)... 2 2 GENERELLE SIKKERHEDSREGLER... 2 3 MONTERING... 2 3.1 Figur 19... 2 3.2 Figur 2... 2 3.3 Figur 3... 2 3.4 Figur 4... 3 3.5 Figur 5... 3 3.6 Figur 6... 3 3.7 Figur 7... 4 3.8

Læs mere

Vejledning for Installation CPI 12

Vejledning for Installation CPI 12 DK Vejledning for Installation CPI 12 Udgave 2.4 af marts 2015 Vejledningen skal gennemgås før installationen påbegyndes Bemærk placering i fyrrum mht. pladskrav! Placering i fyrrummet... side 2 Tilslutning

Læs mere

Brugsanvisning VAL 6

Brugsanvisning VAL 6 Brugsanvisning VAL 6 Betjeningsvejledning Vigtigt! Den Infrarøde oliebrænder VAL 6 må ikke placeres i nærheden af eksplosive eller let antændelige materialer. Ydermere er det ikke tilladt at opstille VAL

Læs mere

Monterings- og brugsvejledning. 3N1 NeoTank. Tank til 3N1 kogende vandhane (98 C)

Monterings- og brugsvejledning. 3N1 NeoTank. Tank til 3N1 kogende vandhane (98 C) Monterings- og brugsvejledning 3N1 NeoTank Tank til 3N1 kogende vandhane (98 C) Hvad du bør vide, inden du begynder For sikker installation og brug af din nye NeoTank til din kogende vandhane (98 C), beder

Læs mere

VAV FUNKTION. Instruktionsmanual 2

VAV FUNKTION. Instruktionsmanual 2 VAV FUNKTION DK Instruktionsmanual 2 DK INDHOLD INDLEDNING... 3 1. MONTAGE AF TRYKTRANSMITTER... 3 2. SLANGE TILSLUTNING PÅ TRYKTRANSMITTER... 3 3. ELEKTRISK TILSLUTNING TIL AGGREGAT... 4 4. INDSTILLING

Læs mere

Frontpanelet: = Start & Enter = Stop, Esc & Afstil alarm

Frontpanelet: = Start & Enter = Stop, Esc & Afstil alarm 1 Frontpanelet: Display: 4x20 tegn som viser status oplysninger og parametre. Pil Op/Ned: Ved status sider: Bladre side op eller ned. Ved parametre: Flytter markøren op eller ned. Hvis der ved en parameter

Læs mere

Varmekanon 55H Diesel

Varmekanon 55H Diesel Brugsanvisning Varenr.: 9044864 Varmekanon 55H Diesel Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Varmekanon Varenummer: 9044864 Beskrivelse: Transportabel, oliefyret

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR Side 1 til vandsensor Introduktion Vandsensoren er designet til at opdage vand, f.eks. ved oversvømmelser i din bolig. Den kan placeres alle steder, hvor der kan være risiko

Læs mere

Trinløs modulerende BIOMAX 16 BIOMAX 30

Trinløs modulerende BIOMAX 16 BIOMAX 30 BIOMAX 16 BIOMAX 30 Index: INDLEDNING side 3 Installation og montage KOM GODT IGANG side 4 brugerindstillinger Start indstillinger tabel 1 montørindstillinger ORIENTERING OM DRIFTSYDELSE side 5 MONTERINGSVEJLEDNING

Læs mere

Sprintomat Brugervejledning

Sprintomat Brugervejledning Sprintomat Brugervejledning Asger Andreasen Kjærgårdsvej 8 Grønbjerg 6971 Spjald 2014125822 info@gebaker.dk Sprintomat Brugervejledning Sprintomaten er anbefalet til at have op til 45 grise pr. Automat,

Læs mere

Brugervejledning DB stokerfyr

Brugervejledning DB stokerfyr Brugervejledning DB stokerfyr Stokergården Rævehøjvej 1 6933 Kibæk Tlf. 97192017 / 40765626 MONTERING AF STOKER PÅ KEDEL Der er to ledninger som skal forbindes mellem kedel og stoker, pt 1000 vand og overkog.

Læs mere

CMT300. Svalehaleaggregat BRUGERMANUAL

CMT300. Svalehaleaggregat BRUGERMANUAL Svalehaleaggregat BRUGERMANUAL Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse....side 2 Hvad indeholder sættet.....side 3 Sikre arbejdsgange....side 4 Samling af....... side 5-6 Indstilling af overfræseren....

Læs mere

Animo 1. GENEREL BESKRIVELSE

Animo 1. GENEREL BESKRIVELSE Animo Denne instruktion er for brugere af Animo vandopvarmningsbeholder, type WKT-Dn. Læs denne instruktion omhyggeligt, da det bevirker bedst og mest sikker brug af maskinen. 1. GENEREL BESKRIVELSE Vandopbevaringsbeholderen

Læs mere

/ MNN MIDLERTIDIG MANUAL!!! Rulleport brugermanual

/ MNN MIDLERTIDIG MANUAL!!! Rulleport brugermanual 2018.1 / MNN MIDLERTIDIG MANUAL!!! Rulleport brugermanual Bango A/S Højgårdsvej 25, Thorning, 8620 Kjellerup 86 82 20 88 INDHOLD Indholdsfortegnelse kommer senere! 1 1 3 3 4 5 7 8 10 13 14 15 16 16 17

Læs mere

Træpillefyr M. www.biovarme.dk

Træpillefyr M. www.biovarme.dk Træpillefyr M www.biovarme.dk Træpillefyr M Gør en forskel for miljøet Nemt at installere og betjene Med en virkningsgrad helt i top er Automatisk optænding og modulerende drift DENVIRO træpillefyr udviklet

Læs mere

CS120i CS150i CS250i

CS120i CS150i CS250i INSTALLATIONSVEJLEDNING CS120i CS150i CS250i Udgave 2.3 af maj 2011 Vejledningen skal gennemgås før installationen påbegyndes Samling af anlæg... side 2 Tilslutning til varmekreds... side 3 Tilslutning

Læs mere

Kære kunde! Teamet fra Tchibo. Sikkerhed

Kære kunde! Teamet fra Tchibo. Sikkerhed Monteringsvejledning Kære kunde! Gem vejledningen til senere brug. Ved videregivelse af produktet til tredjemand skal monteringsvejledningen også følge med. Du ønskes rigtig god fornøjelse med produktet!

Læs mere

BeoLab 1. Brugervejledning. ENTER v/henriksens ELEKTR

BeoLab 1. Brugervejledning. ENTER v/henriksens ELEKTR BeoLab 1 Brugervejledning BeoLab 1 højttaleren leveres i to kasser: Den ene indeholder søjlen, og den anden indeholder bundpladen. Denne betjeningsvejledning beskriver, hvordan du samler BeoLab 1 højttalersøjlen

Læs mere