Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (63)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (63)"

Transkript

1 Oktober 2018 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (63) Sund fornuft på nordjysk Folketingets åbning Folketinget åbner den første tirsdag i oktober. Det står i grundloven. I år var da heller ingen undtagelse. Slotskirken danner rammen om gudstjeneste kl. 10, medens Folketinget er omdannet til en hundegård. Der sweepes for bomber og andet stads - specielt i år, hvor folketingssalen over sommeren er blevet grundigt renoveret. Blomsterhandleren har haft kronede dage med en fantastisk blomsterudsmykning overalt på Christiansborg. Folketingets åbning er en festdag. Nøjagtig kl træder Dronningen ind i Kongelogen. Alle rejser sig undtagen Enhedslisten, et par forvirrede SF ere og en enkelt radikal. Til deres ros skal dog siges, at de straks efter lusker ind og sætter sig rimeligt diskret, så det ikke bliver mere pinligt end højst nødvendigt.

2 Det medlem med længst anciennitet, Bertel Haarder, forestår herefter valget af formand for Folketinget. Pia Kjærsgaard overtager sædet og giver ordet til statsministeren for åbningstalen - en disciplin, Løkke kan til fingerspidserne. Intet nyt under solen. Åbningsdebatten To dage efter statsministerens åbningstale debatterede Folketinget talen samt andre relevante emner i regeringens politik. Det skete fra 9 morgen til 23 aften. Debatten og debatformen er regulært tidsspilde og havde medført øjeblikkelig afskedigelse, hvis en lønmodtager havde præsteret tilsvarende uproduktiv indsats i en privat virksomhed. Det går desværre i det væsentligste ud på at finde emner, der kan kompromittere modstanderne mest. Ikke emner, hvor man evt. kunne finde fælles fodslag. Der kommer INTET konstruktivt ud af disse timer - hvilket da også i løbet af dagen stille og roligt går op for de fleste medlemmer. Langsomt tyndes der ud i Folketingssalen, og mange foretrækker at arbejde på kontorerne. Undtagen statsministeren. Da det er hans redegørelse, der formelt debatteres, er han forpligtet til at være til stede. Når sidste taler har været på talerstolen, og sidste svar er afviklet, stemmes der om tillid til regeringen. Med mindre der er medlemmer, der er faldet i søvn, vinder regeringen denne afstemning. Sådan gik det også i år. Til hofbal Hvert 4. år inviterer Majestæten alle folketingsmedlemmer med ægtefæller til hofbal. Vi har prøvet det en enkelt gang før, men både for Anna Marie og jeg var det også denne gang en fantastisk oplevelse - nærmest hentet fra et eventyr.

3 Festen foregår i Riddersalen på Christiansborg Slot - der hvor gobelinerne hænger. Op ad trappen, forbi garderne og med et kort stop foran de mange pressefolk. Mit forhold til pressen har imidlertid altid været lidt anspændt og denne aften var ingen undtagelse: Pressefotograferne syntes åbenbart, at Inger Støjberg var mere interessant, hvorefter kun een, - ja sølle een! - råbte os an for at få et billede. Problemet er så lige, at jeg ikke fandt ud af, hvilken avis han repræsenterede. Jeg mener at have været igennem alle blade, mangler kun Østhimmerlands Folkeblad og Vejgaard Avis, men hvis nogen ser et billede af os, så må man gerne sige til. Tøjet har faktisk ikke været helt billigt. Efter en velkomstdrink i Tronsalen bliver man bedt om at stille op til indtog, regeringen først og herefter folketingsmedlemmerne med ægtefæller. Problem nummer 1: Går et mandligt folketingsmedlem frem til Dronningen først, eller er det damen først? En lakaj, der har studeret Emma Gad, kunne heldigvis give svaret: I kan gøre begge dele! Ved indgangen til modtagelsessalen afleveres invitationen, navnene råbes op, og vi går frem til det kongelige håndtryk. Problem nr. 2: Hvad siger man så lige? Det blev til et: Deres Majestæt, tak for invitationen. Måske alligevel ikke helt tosset for Dronningen smilede, hvorefter man kunne gå videre og hilse på resten af kongefamilien. Inde i Riddersalen (hvor de kongelige gobeliner pryder væggene) var der dækket op ved runde borde. Ægtefæller sidder ikke sammen. Man venter bag sin stol endnu en rum tid, indtil fanfaren lyder fra balkonen og Dronningen kommer ind. En fantastisk oplevelse for en simpel nordjyde! Kongefamilien sad spredt rundt i forsamlingen, og Dronningen havde fået udenrigsministeren til bords. Noget kunne tyde på, at hun selv havde foretaget valget af den eksterne underholdning, idet vi både fik besøg af en operasangerinde og af Dronningens favorit i skikkelse af selveste Smadremanden (sidste gang var det Bager Jørgen ). Smadremanden var sur - meget sur - over, at Kongeskibet ikke i år var kommet til Otterup (!), ligesom han fandt det underligt, at festens værtsfamilie havde hængt alle gulvtæpperne op på væggen.

4 Klipfisk, gråand, svampetærte og succeskage samt dertil hørende god vin fra Château de Cayx, Cahors 2015, glimrende serveret af frivillige fra de københavnske frimurerlaug og akkompagneret af Den Kongelige Livgardes Musikkorps. Fint skal det være - og fint var det! Som altid var det Bertel Haarder, der bød Dronningen op til dans. Han har højden og kan dansetrin fra før verden gik af lave. Selv holdt jeg mig tilbage i erkendelse af, at de to tirsdage hos fru Åse Alholdts Danseskole på Folkets Hus i Nørresundby ikke strakte til meget længere end balondansen. Og den blev der desværre ikke spillet op til. Det blev der derimod til lancieren, og jeg skal da love for, at Majestæten her fik sin motion under særdeles højt humør. Kl. 24 gik to fløjtespillende gardere gennem lokalerne efterfulgt af den kongelige familie. Det var en fin diskret antydning af, at festen var slut. Og det var den. Men vi deltager gerne næste gang. Uden mad og drikke Folketingets restaurant hedder Snapstinget. Den gamle spisesal er fra 1918 og smukt indrettet med stuklofter, søjler og karnapper. I dag er der selvbetjening og interiøret er desværre blevet lidt high tech. Til Snapstinget hører selskabslokalerne Kabinetterne og Restauranten, hvor gæste-grupper ofte henvises til. Dansk Folkeparti ses sjældent i Snapsen, for her serverer Claus Meyers kantiner ikke sovs, ligesom der er risiko for kødfri dag. Og et eller andet sted, kan jeg godt forstå DF erne. Lad os kaste et kort blik på frokostmenuen torsdag den 23. oktober: Varm: Vegetar-Moussaka - aubergine - tomat - basilikum - bechamel Suppe: Græskarsuppe - sprødt grønkål - spicy kerner Vegetar: Bagte jordskokker - hummus - granatæble - urteolie Den dag var altså en af de ugentlige kødfrie dage. Det er sikkert noget, Alternativet har fået indført, hvorefter vi alle skal straffes.

5 Personlig spiser jeg frokost i Brydesens Kantine opkaldt efter en tidligere forpagter - et mindre spisested med (rimelig sundt) Meyer-smørrebrød og beliggende på 2. sal i hovedbygningen. Skriverier Gennem den seneste måned er udkommet flere bøger om livet på Christiansborg. Qvortrup har åbenbart haft god tid til (hjemme) at skrive en bog om Løkke ( For enhver pris ). Jakob Ellemann og et par medkompaner har skrevet Sandheden kort, og min gode ven Bertel Haarder har udgivet sine tidligere sange med dertil hørende historier ( Bertels bedste Sange og fortællinger fra Borgen ). Mest hype har der dog været omkring min kollega Jan E. Jørgensens bog En ægte liberal. Jan blev valgt til Folketinget i 2011 og bor på Frederiksberg, hvor han i øvrigt tillige fungerer som Venstres eneste byrådsmedlem. Ud over at være sympatisk er han blandt de allerdygtigste politikere i Folketinget med en fantastisk viden om alle samfundets forhold, veltalende og humoristisk. I bogen har han valgt at udtrykke sin utilfredshed med en lang række af Venstres beslutninger på udlændingeområdet, beslutninger, som bestemt kan diskuteres. Problemet er bare, at han selv har stemt for hvert eneste forslag i folketingssalen. Herefter virker det på mig lidt underligt, når man så efterfølgende tager afstand fra de pågældende forslag. Ny straffelov, tak. For en uge siden afsagde Vestre Landsret dom i en straffesag fra Sønderborg. 4 mænd fanger en sagesløs mand efter forudgående overvågning. De er godt forberedte og har medbragt både kniv og handsker. De går herefter i gang med det lægerne kalder et forsøg på penis-amputering.

6 Det lykkes kun delvist, idet huden dog opskæres helt nede ved penisroden med den følge, at offeret i dag er invalideret, går med ble og naturligvis har rejsningsproblemer foruden ufattelige psykiske problemer. Den bizarre opskæring sker sammen med anden mishandling, alt mens offeret bliver fastholdt. Ydmygende, krænkende, bizar vold med stor signalværdi, lyder dommernes beskrivelse. Med en straframme (altså mulig maximumstraf) på 9 års fængsel for den ene person og 6 års fængsel for de andre, kunne man forvente, at denne voldsomme mishandling ville åbne for straf i toppen af straframmen. Men sådan gik det ikke. Helt i overensstemmelse med udviklingen i retspraksis ender man med straffe til de 4 mænd på mellem 2 og 3 års fængsel for denne sindssyge invalidering af et uskyldigt menneske. Alt sammen med mulighed for prøveløsladelse. Man spørger sig selv, hvad der skal til hvilke lemmer der skal afklippes for blot at nå op i den øverste halvdel af straframmen. Som nævnt er dommen desværre helt i overensstemmelse med retspraksis. Det er så vor opgave på Christiansborg at lovgive, så det bliver klart, at straframmer ikke bare er noget, man har, men noget man bruger, når volden er så grov. Bl.a. derfor nedsætter regeringen en straffelovskommission mhp. en generel revidering af straffelovens bestemmelser, og ikke mindst den måde de udnyttes på. Venstre ønsker i den forbindelse at få slået fast, at straframmer skal udnyttes, så de groveste forbrydelser straffes i toppen af straf-intervallet, og de mindre forbrydelser i bunden. Det savner vi i dag. På mit bord Jeg er i al beskedenhed Venstres retsordfører. Det betyder, at det er mig, der forventes at holde øje med de problemer, der er på retsområdet, gennemgå nye lovforslag og orientere folketingsgruppen herom. Herudover er jeg i sagens natur ordfører på disse forslag, når de skal behandles i Folketinget.

7 Retsområdet er i år det største emne-område med 34 nye lovforslag. Hermed overgår vi selveste skatteområdet, som ellers plejer at føre an. Aktuelt ligger flg. forslag på mit bord: Dobbelt straf for forbrydelser i særlige strafzoner. Bekæmpelse af ungdomskriminalitet. Lovliggørelse af peberspray til selvforsvar. Gennemførelse af initiativer mod fodbolduroligheder. Tilfældighedsfund som bevis i sager om opløsning af en forening. Udvidelse af offentlige myndigheders adgang til at møde i retssager. Valgret til personer under værgemål. Forvaltning af erstatning tilkendt personer under værgemål. Ændring af indsamlingsloven. Registrering af oplysninger om flypassagerer (PNR). Skærpelse af straffen for trusler og chikane mod offentligt ansatte. Femdobling af bøderne og tredobling af erstatningerne, når pressen bringer urigtige historier. For hvert forslag forventes i sagens natur, at man læser forslagets lovtekst, lovforslagets bemærkninger, de høringssvar, som forskellige organisationer har indsendt, tidligere folketingsdebatter samt evt. domme og presseomtale af emnet. Til eksempel kan nævnes, at det ovennævnte forslag vedrørende ungdomskriminalitet indeholder 63 paragraffer, 116 siders lovbemærkninger samt 202 siders høringssvar fra organisationer. Så helt arbejdsløs bliver man da ikke i hvert fald på denne side af valget! Nordjysk handling Flere nordjyske virksomheder har været udelukket fra at byde ind på opgaver til det danske forsvar. Det gælder bl.a. vore skibsværfter, men også andre virksomheder, eksempelvis Bilcon A/S i Aalborg. En (blandt flere) årsager til udelukkelse har bl.a. været, at virksomheden tidligere skulle have haft erfaring fra leverance af tilsvarende produkter indenfor de seneste 5 år. Havde virksomheden derfor leveret et fejlfrit produkt til forsvarets fulde

8 tilfredsstillelse for 6 år siden, var man naturligvis udelukket fra at byde på en ny tilsvarende opgave!!! Adskillige andre besynderlige udbudsvilkår udelukker ofte danske virksomheder fra at byde ind på ordrer til det danske forsvar. Efter at min nordjyske kollega Bjarne Laustsen og jeg sammen tog problemet op med Forsvarsministeren, er der på vor foranledning den 8. oktober afholdt et stormøde hos Forsvarets Indkøbsstyrelse med deltagelse af Forsvarsministeren og over 100 utilfredse leverandører, heraf flere nordjyske firmaer. Det blev et særdeles positivt møde, der resulterede i, at forsvaret nu på væsentlige punkter reviderer deres indkøbsbestemmelser, så de mest vanvittige vilkår nu kan forventes at udgå, og så flere danske virksomheder - herunder ikke mindst nordjyske værfter - kan byde ind på opgaverne i fremtiden. Et resultat af et godt tværpolitisk samarbejde. Med venlig hilsen Preben Bang Henriksen

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (62)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (62) September 2018 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (62) Sund fornuft på nordjysk Så kom den: Kuverten fra Hofmarskallatet Nok havde vi fået et forvarsel, men nu kom indbydelsen: Hendes Majestæt

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (55)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (55) Januar 2018 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (55) Sund fornuft på nordjysk Så kom den! Så kom den: Invitationen fra H.M. Dronningen. Hvert 4. år inviterer Dronningen folketingsmedlemmerne

Læs mere

51 Houborgere drog forventningsfulde med bus til København, den 6.5. kl. 7.00 præcis fra Askelunden.

51 Houborgere drog forventningsfulde med bus til København, den 6.5. kl. 7.00 præcis fra Askelunden. Bag borgen Tirsdag den 6. maj havde vores lokale folketingsmand Finn Thranum, inviteret Grundejerforeningen Askelunden/Fyrrevænget med ind bag borgen for at få et indblik i hans arbejde som folketingsmand,

Læs mere

Kapløbsspil. Elementer: informationssøgning, samarbejde

Kapløbsspil. Elementer: informationssøgning, samarbejde Kapløbsspil Elementer: informationssøgning, samarbejde Kursisterne inddeles i grupper. Spørgsmålene udleveres. Grupperne søger på internettet og finder svarene på de spørgsmål, de ikke umiddelbart kan

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (2)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (2) Januar 2012 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (2) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (20)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (20) Marts 2014 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (20) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Program Statsborgerskabsdag 2019

Program Statsborgerskabsdag 2019 Program Statsborgerskabsdag 2019 Praktiske oplysninger Vi byder på sandwich, sodavand, kaffe og te i de lokaler, hvor du kan møde partierne. Vi henstiller, at mad og drikkevarer ikke tages med ud af lokalerne.

Læs mere

Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have.

Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have. Odense Rådhus ligger på Flakhaven. Flak betyder faktisk flad = den flade have. Rådhuset er bygget i 1881-1883. Men der har været rådhus på pladsen i 400 år. Bag facaden er den nye tilbygning fra 1950 erne

Læs mere

På vores bestyrelsesmøde den 16. januar 2010 blev stedet og tidspunktet for årets generalforsamling

På vores bestyrelsesmøde den 16. januar 2010 blev stedet og tidspunktet for årets generalforsamling Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Hjemmeside: www.trans-danmark.dk Kære medlemmer, NEWSLETTER NO. 18 Jeg håber at I alle er kommet godt ind i det nye årti. 31. januar 2010 På vores bestyrelsesmøde

Læs mere

Det nye folketingsår blev skudt i gang

Det nye folketingsår blev skudt i gang ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 24/10/18 Det nye folketingsår blev skudt i gang Oktober er traditionen tro måneden, hvor det nye folketingsår bliver skudt i gang og i år fandt denne festlige dag sted tirsdag

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (53)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (53) November 2017 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (53) Sund fornuft på nordjysk Bertels julesang 2017 Mange har allerede rykket for dette november-nyhedsbrev og antydet, at december åbenbart

Læs mere

Tættere på stueren end nogensinde

Tættere på stueren end nogensinde Tættere på stueren end nogensinde Hver femte vælger, som stemte på V eller K ved seneste valg, mener nu, at Dansk Folkeparti (DF) skal have ministerposter. Kristian Thulesen Dahl er favorit og slår Pia

Læs mere

Læs mere. Folketingets åbning var også dagen for afslutningen af partiets store Tag ansvarkampagne.

Læs mere. Folketingets åbning var også dagen for afslutningen af partiets store Tag ansvarkampagne. 1. november 2010 Folketingets traditionsrige åbning fandt sted tirsdag den 5. oktober. Hele Christiansborg emmede af højtidelig stemning, nysgerrighed og en altoverskyggende forventningsglæde. Omdrejningspunktet

Læs mere

Folketinget og Christiansborg

Folketinget og Christiansborg Folketinget og Christiansborg Velkommen til Folketinget Christiansborg er centrum for folkestyret i Danmark. Her ligger landets parlament, Folketinget, hvor de 179 folkevalgte medlemmer diskuterer og vedtager

Læs mere

Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre!

Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre! 1. december 2010 Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre! Tak fordi I vil være med til at tage ansvar. Fordi I stoler. Også på udlændinge.

Læs mere

2019 LÆS I DENNE UDGAVE:

2019 LÆS I DENNE UDGAVE: V-Mail juli 209 LÆS I DENNE UDGAVE: NYT FRA: KF-formanden NYT FRA KOMMUNEFORENINGEN Karsten Schøn formand Folketingsvalget et godt valg for Venstre og vores kandidat Folketingsvalget den 5. juni blev et

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (15)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (15) August 2013 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (15) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (14)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (14) Juni 2013 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (14) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (24)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (24) Oktober 2014 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (24) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

KO RT O M CHRISTIANSBORG OG FOLKETINGET VELKOMMEN TIL FOLKETINGET

KO RT O M CHRISTIANSBORG OG FOLKETINGET VELKOMMEN TIL FOLKETINGET KO RT O M CHRISTIANSBORG OG FOLKETINGET VELKOMMEN TIL FOLKETINGET VELKOMMEN TIL FOLKETINGET Christiansborg er centrum for folkestyret i Danmark. Her ligger landets parlament, Folketinget, hvor de 179 folkevalgte

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 08/05/19. Folketingsvalget er officielt skudt i gang

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 08/05/19. Folketingsvalget er officielt skudt i gang ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 08/05/19 Folketingsvalget er officielt skudt i gang Månedsbrev i et lidt anderledes format Statsminister Lars Løkke Rasmussen har udskrevet folketingsvalg. Det gjorde han fra

Læs mere

Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt

Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt Retsudvalget 2015-16 L 107 Bilag 4 Offentligt Viborg d. 20 januar 2016 Til Folketingets Restudvalg Vedr. Høringssvar om den ændrede Knivlov Kære medlemmer af Retsudvalget Jeg er helt klar over at denne

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 6. juni 2014 Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på, særligt i Italien, startede renæssancen

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Forsvarsudvalget B 123 Bilag 6 Offentligt

Forsvarsudvalget B 123 Bilag 6 Offentligt Forsvarsudvalget 2013-14 B 123 Bilag 6 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Sagsnr.: Dok.: Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af

Læs mere

En dag i Maries liv. Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Morgen på sengestuen: Formiddagens beskæftigelse

En dag i Maries liv. Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Morgen på sengestuen: Formiddagens beskæftigelse En dag i Maries liv Undervisningsmateriale 5.-7. klasse Morgen på sengestuen: Klokken er 6, og Marie vækkes af en sygeplejerske, der banker på døren, stikker hovedet ind og siger godmorgen. Marie strækker

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om arbejdstid for mobile lønmodtagere inden for vejtransportsektoren

Betænkning. Forslag til lov om arbejdstid for mobile lønmodtagere inden for vejtransportsektoren Arbejdsmarkedsudvalget L 19 - Bilag 12 O Til lovforslag nr. L 19 Folketinget 2004-05 (2. samling) Betænkning afgivet af Arbejdsmarkedsudvalget den 0. april 2005 1. udkast Betænkning over Forslag til lov

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (21)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (21) Maj 2014 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (21) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER

DET TALTE ORD GÆLDER DET TALTE ORD GÆLDER 1. Indledning Kristeligt Dagblad bragte d. 26. januar 2009 en artikel, hvor i der blev efterspurgt en national indsats mod skoleskyderier. Uddannelsesudvalget har i den forbindelse

Læs mere

L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love.

L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love. Page 1 of 5 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love. (Midlertidig

Læs mere

VELKOMMEN TIL RETTEN I HOLBÆK. Indhold:

VELKOMMEN TIL RETTEN I HOLBÆK. Indhold: Vi har lavet denne folder for at give vores brugere et bedre indblik i, hvad vi laver, hvem vi er, og hvordan vores nye retsbygning er indrettet. Folderen indeholder desuden også en del praktiske informationer,

Læs mere

L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven).

L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven). Page 1 of 5 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven). Af Skatteministeren

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (5)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (5) Juni 2012 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (5) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Folkehøring. Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg. Christiansborg februar 2017

Folkehøring. Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg. Christiansborg februar 2017 Folkehøring Christiansborg 25.-26. februar 2017 Folketinget samler mini-danmark til Folkehøring om EU på Christiansborg Derfor holder Folketinget Folkehøringen Hvad er en folkehøring? Hvordan er deltagerne

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 15/05/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 15/05/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 15/05/19 Frit skolevalg også i landdistrikterne Jeg er stor fortaler for varierede skoletilbud i hele landet. Derfor er jeg også stor fortaler for vores frie skoler. Børn er

Læs mere

INDBYDELSE TIL VENSTRES LANDSMØDE

INDBYDELSE TIL VENSTRES LANDSMØDE INDBYDELSE TIL VENSTRES LANDSMØDE 21.-22. NOVEMBER 2015 I HERNING TIL DELEGEREDE OG ØVRIGE LANDSMØDEDELTAGERE INDBYDELSE KÆRE DELEGEREDE OG ØVRIGE DELTAGERE I LANDSMØDET Du indbydes hermed til Venstres

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 350 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 20. februar 2009 Kontor: Administrationsafdelingen Sagsnr.: 2009-0091-0223 Dok.:

Læs mere

Lyngallup. Villy Søvndals afgang som formand for SF 7. september Lyngallup. TNS Dato: 7. september 2012 Projekt: 58766

Lyngallup. Villy Søvndals afgang som formand for SF 7. september Lyngallup. TNS Dato: 7. september 2012 Projekt: 58766 Villy Søvndals afgang som formand for SF 7. september 2012 Feltperiode: Den 7. september 2012 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Hertil kommer et ekstra boost med

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (72)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (72) Juni 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (72) Sund fornuft på nordjysk TAK! Hermed en stor tak til alle, der på den ene eller anden måde har hjulpet mig i forbindelse med folketingsvalget

Læs mere

Gallup til BT om de kongelige

Gallup til BT om de kongelige TNS Dato: 9. juli 2014 Projekt: 61288 Feltperiode: Den 7. 9. juli 2014 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (8)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (8) Oktober 2012 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (8) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

2012/1 TBL 53 (Gældende) Udskriftsdato: 13. januar Tillægsbetænkning afgivet af Beskæftigelsesudvalget den 14. december 2012.

2012/1 TBL 53 (Gældende) Udskriftsdato: 13. januar Tillægsbetænkning afgivet af Beskæftigelsesudvalget den 14. december 2012. 2012/1 TBL 53 (Gældende) Udskriftsdato: 13. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Tillægsbetænkning afgivet af Beskæftigelsesudvalget den 14. december 2012 Tillægsbetænkning over Forslag

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 7. maj 2008 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2007-730-0596 Dok.: JEE40994 Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 2 vedrørende

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om Dansk Institut for Internationale Studier

Betænkning. Forslag til lov om Dansk Institut for Internationale Studier 2011/1 BTL 155 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Udenrigsudvalget den 16. maj 2012 Betænkning over Forslag til lov om Dansk Institut

Læs mere

Betænkning afgivet af Sundhedsudvalget den 0. maj 2010. 1. udkast. Betænkning. over

Betænkning afgivet af Sundhedsudvalget den 0. maj 2010. 1. udkast. Betænkning. over Sundhedsudvalget 2009-10 L 197 Bilag 6 Offentligt Til lovforslag nr. L 197 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Sundhedsudvalget den 0. maj 2010 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (4)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (4) Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (4) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag, som vi

Læs mere

TNS Gallup til Berlingske. Ministrenes karakterbog TNS Gallup til Berlingske. TNS Dato: 21. august 2015 Projekt: 62112

TNS Gallup til Berlingske. Ministrenes karakterbog TNS Gallup til Berlingske. TNS Dato: 21. august 2015 Projekt: 62112 Feltperiode: Den 18. - 21. august 2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1.114 personer Stikprøven er vejet

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring Til lovforslag nr. L 111 Folketinget 2011-12 Betænkning afgivet af Beskæftigelsesudvalget den 2. maj 2012 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring (Forældelse af krav på

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om skærpede straffe for seksuelle overgreb mod børn

Forslag til folketingsbeslutning om skærpede straffe for seksuelle overgreb mod børn 2011/1 BSF 32 (Gældende) Udskriftsdato: 9. februar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 25. januar 2012 af Peter Skaarup (DF), Pia Adelsteen (DF), Kim Christiansen (DF), Kristian Thulesen

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (54) Her på Christiansborg bor der en frisør. I København hedder en frisør typisk en

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (54) Her på Christiansborg bor der en frisør. I København hedder en frisør typisk en December 2017 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (54) Sund fornuft på nordjysk En make-up til julefrokosten Her på Christiansborg bor der en frisør. I København hedder en frisør typisk en make

Læs mere

2018/1 BTL 172 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli Betænkning afgivet af Retsudvalget den 9. april Betænkning. over

2018/1 BTL 172 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli Betænkning afgivet af Retsudvalget den 9. april Betænkning. over 2018/1 BTL 172 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Retsudvalget den 9. april 2019 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om erstatning

Læs mere

Gallup om DF som regeringsparti

Gallup om DF som regeringsparti TNS Dato: 22. april 2013 Projekt: 59252 Feltperiode: Den 17/4-22/4 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (65)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (65) December 2018 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (65) Sund fornuft på nordjysk Fæstning Christiansborg Det sidste års tid har Slotspladsen foran Christiansborg været én stor byggeplads. Det

Læs mere

Lyngallup om ministrenes karakterbog 2010 Dato: 16. december 2010

Lyngallup om ministrenes karakterbog 2010 Dato: 16. december 2010 Lyngallup om ministrenes karakterbog 2010 Dato: 16. december 2010 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om ministrenes karakterbog 2010 Dato: 16. december 2010 TNS Gallup A/S

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

De røde apparater - eller De røde lejesvende

De røde apparater - eller De røde lejesvende De røde apparater - eller De røde lejesvende Grundloven af 1849 på Christiansborg. Vestres frontløbere. Husmændenes vilkår. Kvindernes stemmeret i 1915. 88 Torben Olsen Kapitel 27 De røde apparater Typografer

Læs mere

Krone 1 s evaluering af Københavns Kommunes pejlemærker 2015

Krone 1 s evaluering af Københavns Kommunes pejlemærker 2015 Krone 1 s evaluering af Københavns Kommunes pejlemærker 2015 Sprogindsatsen muligheder gennem sprog Sammenhæng også i overgange Krav om refleksion og metodisk systematik i den pædagogiske praksis Sprogindsatsen

Læs mere

Filtmåtter med de 120 hyppige ord

Filtmåtter med de 120 hyppige ord VEJLEDNING TIL Fodspor Filtmåtter med de 120 hyppige ord Med bogen På sporet af ordet fang tyven, opgaveæsken og app en På sporet af ordet, Turbo-ord, sækkekort, Læs Lydret bøgerne, gulvtæppet og filtmåtterne

Læs mere

Overvågning. Overvågning Kort fortalt. Af Jakob Husted, Rune Jensen, Mark Johannsen og Henrik Petersen

Overvågning. Overvågning Kort fortalt. Af Jakob Husted, Rune Jensen, Mark Johannsen og Henrik Petersen Overvågning Overvågning Kort fortalt Af Jakob Husted, Rune Jensen, Mark Johannsen og Henrik Petersen Indholdsfortegnelse Love omkring overvågning... 3 Forskellige typer overvågning... 3 Privat og offentlig

Læs mere

NICOLE BOYLE RØDTNES. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

NICOLE BOYLE RØDTNES. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier NICOLE BOYLE RØDTNES Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Dæmonerne har eksisteret siden tidernes morgen. Det samme har vi kongelige. I gamle dage ledte vi landene og bekæmpede dæmonerne. I dag er vi

Læs mere

Til aftenselskab hos H.M. Dronningen

Til aftenselskab hos H.M. Dronningen ANNI MATTHIESEN Til aftenselskab hos H.M. Dronningen Det er en fast tradition, at H.M. Dronningen én gang i hver valgperiode er vært ved et aftenselskab for blandt andet Regeringen, Folketinget og Europa-Parlamentets

Læs mere

Regeringens årskarakterer i frit fald Villy er Danmarks bedste partileder Lene værst

Regeringens årskarakterer i frit fald Villy er Danmarks bedste partileder Lene værst Regeringens årskarakterer i frit fald Villy er Danmarks bedste partileder Lene værst Løkke-regeringens ministre scorer i snit 3, på den nye syv-trinsskala. Lene Espersen (K) er på et år røget fra en femte

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (67)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (67) Februar 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (67) Sund fornuft på nordjysk Rejsebureauet Folketinget har flere forskellige butikker. Vi har bl.a. en stylist (det, vi i Nordjylland vil kalde

Læs mere

Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 256 Offentligt

Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 256 Offentligt Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 256 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg Politi- og Strafferetsafdelingen 1240 København K Dato: 12. januar 2016 Kontor: Strafferetskontoret

Læs mere

[Det talte ord gælder]

[Det talte ord gælder] Ligestillingsudvalget 2014-15 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 25 Offentligt T A L E 20. november 2014 Tale ved samråd om sexchikane i Ligestillingsudvalget den 4. december 2014 J.nr. 20140092112

Læs mere

September-Oktober 2009

September-Oktober 2009 September-Oktober 2009 Så er sommerlejr og sommerferie overstået, og vi er startet op på den nye sæson med en fantastisk opstart. Foran os ligger en masse onsdage med eventyr for store og små. Se alle

Læs mere

Højesteretspræsident Børge Dahls tale ved middagen i anledning af Højesterets 350 årsdag den 14. februar 2011

Højesteretspræsident Børge Dahls tale ved middagen i anledning af Højesterets 350 årsdag den 14. februar 2011 Højesteretspræsident Børge Dahls tale ved middagen i anledning af Højesterets 350 årsdag den 14. februar 2011 Deres Majestæt, Deres Kongelige Højheder, Justitsminister, Folketingsmedlemmer, Repræsentanter

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: Lene Espersen om mailsagen op til C-landsråd. Public 57359

TNS Gallup - Public Tema: Lene Espersen om mailsagen op til C-landsråd. Public 57359 TNS Gallup - Public Tema: Lene Espersen om mailsagen op til C-landsråd 30. september-1. oktober 2010 Public 57359 Metode Feltperiode: 29. september til 1. oktober 2010 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (73) Hvert år sender Folketinget en 8 personers delegation til FN s generalforsamling i New York.

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (73) Hvert år sender Folketinget en 8 personers delegation til FN s generalforsamling i New York. Juli 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (73) Sund fornuft på nordjysk Verdensfreden sikret! Hvert år sender Folketinget en 8 personers delegation til FN s generalforsamling i New York.

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2014-15 (1. samling) REU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 114 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 27. november 2014

Læs mere

Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring juletræerne og synger med på julens kendte og fine salmer. Jo, det er sandelig jul.

Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring juletræerne og synger med på julens kendte og fine salmer. Jo, det er sandelig jul. 1 af 6 Prædiken juleaften d. 24. december 2016. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 2, 1-20. For alle - for dig. Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring

Læs mere

I badminton. Turneringen, som startede med singlerne, blev kyndigt styret af Alice ved dommerbordet.

I badminton. Turneringen, som startede med singlerne, blev kyndigt styret af Alice ved dommerbordet. I badminton 21. april 2018 i Gl. Valbyhal Stævnet startede kl. 13.00 i Gl. Valbyhallen. Formanden for HI s badmintonafdeling bød de fremmødte velkommen og udtrykte sit håb om, at alle 32 deltagere som

Læs mere

Lyngallup. Pia Kjærsgaards fratrædelse. Lyngallup. TNS 8. august 2012 Projekt: 58715

Lyngallup. Pia Kjærsgaards fratrædelse. Lyngallup. TNS 8. august 2012 Projekt: 58715 Pia Kjærsgaards fratrædelse TNS 8. august 2012 Projekt: 58715 Feltperiode: Den 8. august 2012 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

November 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz. Pattegris spisning 12.10

November 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz. Pattegris spisning 12.10 November 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz Det er nu ved at blive efterår, især i Danmark ses det tydeligt på alle træernes flotte efterårsfarver og det kølige vejr, i Spanien er der stadig rimelig

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Prinsessen vil gifte sig med mig. Prinsessen vil vælge mig til mand.

Prinsessen vil gifte sig med mig. Prinsessen vil vælge mig til mand. LÆSETEATER 4 Klods-Hans af H.C. Andersen - et kunsteventyr Roller: Fortæller 1, Fortæller 2, Broder 1, Broder 2, Klods-Hans, Faderen, Prinsessen Ude på landet lå en gammel gård. Bonden havde to sønner,

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Lyngallup om værdipolitik II. Dato: 3. november 2010

Lyngallup om værdipolitik II. Dato: 3. november 2010 Lyngallup om værdipolitik II Dato: 3. november 2010 Indhold 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om værdipolitik II Dato: 3. november 2010 TNS Gallup A/S Kontaktperson Camilla Kann

Læs mere

Dato: 7. juni 2013, kl. 13.00. Hjælpemidler: Ingen. Tid: 45 minutter. Prøvenummer

Dato: 7. juni 2013, kl. 13.00. Hjælpemidler: Ingen. Tid: 45 minutter. Prøvenummer Dato: 7. juni 2013, kl. 13.00 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift Spørgsmål til Indfødsretsprøven er en prøve, der skal bestås

Læs mere

Danmark på rette kurs. grundloven og kongeriget. frihed og tryghed. vi står vagt om de svage. verdens bedste sundhedsvæsen. dansk skik og brug

Danmark på rette kurs. grundloven og kongeriget. frihed og tryghed. vi står vagt om de svage. verdens bedste sundhedsvæsen. dansk skik og brug grundloven og kongeriget frihed og tryghed vi står vagt om de svage verdens bedste sundhedsvæsen dansk skik og brug et trygt land uden terrorisme Danmark på rette kurs et troværdigt og stærkt forsvar danmark

Læs mere

Mailene. Dit liv B side 14

Mailene. Dit liv B side 14 Dit liv B side 14 Mailene En kort præsentation af hovedpersonen i denne bog, der gerne vil være anonym: Lad os kalde vedkommende Henri, så kan du kære læser selv bestemme, om det er Henrik eller Henriette:

Læs mere

Dansk Folkeparti kræver ny metode for mandatfordeling ved regional- og kommunalvalg

Dansk Folkeparti kræver ny metode for mandatfordeling ved regional- og kommunalvalg Dansk Folkeparti kræver ny metode for mandatfordeling ved regional- og kommunalvalg Christiansborg, den 2. marts 2005/kk Dansk Folkepartis kommunalordfører, Poul Nødgaard, formand for Folketingets Kommunalvalg

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Hvem kan stille op til valg? Alle medarbejdere i selskabet kan stille op til valg.

Hvem kan stille op til valg? Alle medarbejdere i selskabet kan stille op til valg. Information om medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer Hvem kan vælges til bestyrelse, og hvad er formålet med medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer? Hvad går arbejdet som bestyrelsesmedlem ud på? Hvad

Læs mere

Retsudvalget L 204 endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt

Retsudvalget L 204 endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt Retsudvalget 2017-18 L 204 endeligt svar på spørgsmål 3 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K DK Danmark Dato: 14. maj 2018 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Ketilbjørn

Læs mere

Krone 1 s evaluering af pejlemærket SPROGINDSATSEN muligheder gennem sprog

Krone 1 s evaluering af pejlemærket SPROGINDSATSEN muligheder gennem sprog Krone 1 s evaluering af pejlemærket SPROGINDSATSEN muligheder gennem sprog Hver morgen holder vi morgensamling på stuen. Ved morgensamlingen taler vi om, hvem der er kommet i dag, hvem der kommer senere,

Læs mere

Betænkning. I. Forslag til lov om tjenesteydelser i det indre marked

Betænkning. I. Forslag til lov om tjenesteydelser i det indre marked 2008/1 BTL 122 og L 123 (Gældende) Udskriftsdato: 19. december 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Erhvervsudvalget den 16. april 2009 Betænkning over I. Forslag til lov

Læs mere

Socialudvalget 2008-09 L 117 Bilag 10 Offentligt

Socialudvalget 2008-09 L 117 Bilag 10 Offentligt Socialudvalget 2008-09 L 117 Bilag 10 Offentligt Til lovforslag nr. L 117 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Socialudvalget den 17. marts 2009 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af straffeloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af straffeloven Til lovforslag nr. L 98 Folketinget 2015-16 Betænkning afgivet af Retsudvalget den 19. maj 2016 Betænkning over Forslag til lov om ændring af straffeloven (Skærpelse af straffen for voldtægt, for samleje

Læs mere

Gallup til Berlingske. om Venstre og Søren Gade. Gallup til Berlingske. TNS Dato: 8. maj 2015 Projekt: 61927

Gallup til Berlingske. om Venstre og Søren Gade. Gallup til Berlingske. TNS Dato: 8. maj 2015 Projekt: 61927 om Venstre og Søren Gade Feltperiode: Den 7. 8 maj. 2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte venstre vælgere ved Folketingsvalget 2011 Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1.008 personer

Læs mere

Processpil i jura og sociale medier. SAGEN OM ANNE ANN Domstolsprøve nr. 2

Processpil i jura og sociale medier. SAGEN OM ANNE ANN Domstolsprøve nr. 2 SAGEN OM ANNE ANN Domstolsprøve nr. 2 1 Domstolsprøve 2 RETSMØDET To grupper får mulighed for at prøve sagen i retten som anklager og forsvarer, med vidneførsel og procedure. Sag nr. 2: Anklagemyndigheden

Læs mere

Socialdemokratiet i Rudersdal

Socialdemokratiet i Rudersdal Socialdemokratiet i Rudersdal A -Nyt 19. maj 2019 Valg Hvor mange mandater får Socialdemokratiet ved valget d. 5. juni? Morten Østergaard (R) en sand Lars Løkke ven 2 Stem personligt på Miki Dam Larsen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Tillægsbetænkning. Til lovforslag nr. L 58 Folketinget Tillægsbetænkning afgivet af Retsudvalget den 22. marts over

Tillægsbetænkning. Til lovforslag nr. L 58 Folketinget Tillægsbetænkning afgivet af Retsudvalget den 22. marts over Til lovforslag nr. L 58 Folketinget 2011-12 Tillægsbetænkning afgivet af Retsudvalget den 22. marts 2012 Tillægsbetænkning over Forslag til lov om ændring af retsplejeloven, lov om erstatning fra staten

Læs mere