Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (20)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (20)"

Transkript

1 Marts 2014 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (20) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag, som vi arbejder med. Invitation Midt i januar dumpede kuverten ind ad brevsprækken. Dronningen og Prinsen inviterede undertegnede og hustru til hofbal. Påklædning: herrer: kjole og hvidt, damer: lang kjole. Ordner må bæres i henhold til udleveret ordensplacerings-reglement. Godt man ikke var i tvivl. Sagt med andre ord. Dronningen havde inviteret folketingsmedlemmerne med ægtefæller til det hofbal, der afholdes hvert fjerde år for tingets medlemmer. Så der var ingen vej udenom. For første gang skulle jeg iklædes kjole og hvidt. Jeg ringede til et par forretninger med henblik på leje, men det begreb hører åbenbart fortiden til.

2 Ind til Vagn Larsen og fluks var jeg udstyret med kjole med dertil hørende rekvisitter, knapper og dingenoter. Men ingen ordner. Et par dage senere kom der ny henvendelse fra Hoffet. Kunne man danse lancier? For mit vedkommende nåede jeg desværre kun 2 tirsdage hos Aase Alholt på Folkets Hus i Nørresundby, og de indbefattede ikke lige lancier, hvorimod appelsin- og ballondans var pænt prioriteret. Hofballet Hofballet fandt sted i de kongelige repræsentationslokaler på Christiansborg Slot. Man ankommer og prøver så at skridte fronten af pressefotografer af. Satte tempoet lidt ned i håb om blot et enkelt blitzlys, men nej pressen er elendig - ingen havde interesse for, hvor min kjole var købt endsige hvem, der havde sat håret. Men imponerende var det med gardere opstillet på trapper og gange. Efter en times velkomstdrink i de flotte repræsentationslokaler går døren op til det lokale, hvor den kongelige familie havde taget opstilling. Hver og en af gæsterne går herefter ind i lokalet, hilser på alle de kongelige og fortrækker videre til spisesalen. Mange danskere har hilst på de kongelige. Det har jeg imidlertid aldrig prøvet før. Kald mig en gammel forstokket nostalgiker, men det var for mig en enestående oplevelse i disse omgivelser. Man finder sin plads ved de runde borde i riddersalen (den med gobelinerne). Lyset dæmpes. Lur-fanfare lyder fra balkonen, og kongefamilien kommer ind som de sidste. Grillet tun, oksemørbrad og æblefromage. Dertil Prinsens i øvrigt udmærkede Cahors-vin, alt sammen serveret efter gammel tradition af de københavnske frimurere.

3 Middagen er ikke nogen lang forestilling, og snart var man klar til lancien, som halvdelen af gæsterne tog aktivt del i. Dronningens faste partner er Bertel Haarder. Han kan dansen og passer i højden. Bagefter var der fri dans på helt sædvanlig maner. Dronningen sidder ved et rundt bord, og forskellige gæster er udpeget til at komme over for en samtale af et kvarters varighed. Prinsen underholder i baren, og bortset fra de pragtfulde omgivelser, gobelinerne og lysekronerne kunne man efter et par glas forledes til at tro, at man var kommet til en helt almindelig fest hos familien Danmark. Det må da forhåbentlig have været i den vildfarelse, at Martin Lidegaard fra det halvrepublikanske parti De Radikale bød dronningen op til dans til et eller andet vildt rocknummer. Til de, der ikke lige ved, hvem Lidegaard er, så var det ham, der tidligere var solcelle-konge, hvorefter han overtog udenrigsministeriet efter Holger (49 dage), der igen havde overtaget det fra Villy. Ministeren, der danser værre end jeg, udsatte herefter Majestæten for en dans, der ville få enhver centralafrikansk republik til at afsige sig Danida-støtte for tid og evighed. Til sidst gik butterflyen heldigvis i stykker, så Dronningen kunne bruge resten af dansetiden på forgæves reparation. Kl. 24 marcherede de fløjtespillende, pelshuebeklædte gardere over dansegulvet efterfulgt af dagens værter festen var slut, en fantastisk oplevelse! Er jeg synsk? Dansk Tipstjeneste (Danske Spil) har meddelt mig, at jeg for fremtiden er udelukket fra at deltage i tips og lotto. Det lyder voldsomt, og det er det også. Jeg er nemlig synsk. I nyhedsbrev nr. 15 fra august 2013 kunne jeg således forudse vedrørende den tårnrestaurant, som Folketingets Præsidie er i færd med at etablere i tårnet på Christiansborg Slot, at det nok var klogest at gange budgettet med 2.

4 Og tænk sig. Det ser ud til, at jeg får ret! Nu, hvor der kun mangler et par måneders arbejde, udtaler Mogens Lykketoft således med stoisk ro til Jyllands Posten : Budgettet bliver overskredet, fordi der har været nogle meget barske myndighedskrav - og tilføjer, at han ikke tør gætte på det endelige beløb. Hvor skulle Folketingets Præsidie og dertil hørende arkitektkontor da i øvrigt også kende myndighedernes krav fra? Det spændende er nu, hvor meget dyrere, det bliver. Ved et nyt kik i glaskuglen, kan jeg se, at man modsat ved et privat byggeri inden længe vil konkludere, at på lang sigt vil overskridelsen jo kun være et mindre årligt beløb. En så voldsom budgetoverskridelse i et privat byggeri ville betyde omprojektering, besparelseskrav, standsning eller fallit. Mere herom når endeligt byggeregnskab foreligger. EU sådan er det bare -? EU fylder meget for øjeblikket og af god grund. Ikke så meget fordi vi snart skal til EU-valg, men snarere fordi vi på det allerseneste har fået øjnene (helt) op for den mulige rækkevidde af medlemskabet. Børnecheck og dagpenge til udenlandske arbejdere, der kun har været ganske kort tid på det danske arbejdsmarked. Hånden på hjertet. Mon vi alle havde forestillet os en så vidtgående fortolkning af EU-traktaten? Opfattelsen i befolkningen kan der ikke være tvivl om, og samlet set kan det derfor undre, at regeringen dybest set intet har foretaget sig overfor den særdeles vidtgående fortolkning af EU-reglerne.

5 Sådan er det bare, synes reaktionen at være. Det gælder uanset om det er EU, eller om det er terrormistænkte indfødsretsansøgere, der beskyttes af FNkonventioner. I stedet for Sådan er det bare kunne man måske smøge ærmerne op og kontakte andre lande for at få reglerne ændret. Vel at mærke inden den danske befolkning melder helt fra overfor det mellemnationale regel-tyranni. Også internt i Venstre er det vigtigt, at vi løbende lodder befolkningens opfattelse, før vi bedrevidende erklærer os for glødende europæere, glødende internationalister o.s.v. Det er en af grundende til, at vi i Folketinget har bedt regeringen om at foranstalte en nærmere undersøgelse af mulighederne for en fornuftig og retfærdig praktiseren af reglerne, så de, der betaler, også får adgang til at nyde. Alpe-reglen Selv om mark-erosion (jorden blæser væk) er et alpe-fænomen, så har EU udstedt et direktiv herom, der gælder for alle medlemslande. I Tyskland har man fundet en smidig måde at implementere reglen på, hvilket skyldes, at man i Tyskland ikke ser det som bureaukratiets hovedopgave at lægge flest mulige hindringer for fornuftig landbrugsdrift. Men i Danmark, hvor vi i lighed med statsministeren er ved at segne af ærefrygt, når vi ser skyggen af EU-regler, har embedsmændene med vanlig bureaukratisk opfindsomhed udformet reglen som et forbud mod at efterårspløje og harve marker, der hælder mere end 12 grader. (I Sverige er grænsen 20 grader). Det betyder, at der ikke kan sås vintersæd på godt ha. I skyndingen fik man så forvekslet grader med procent, men det er en bagatel. Vigtigst er det, at regler er regler, og regler skal holdes. Om der så efter randzoner, alpe-regler etc. er jord tilbage at dyrke det er en mindre sag.

6 Vækstpakke 2 I foråret gennemførte et stort flertal i Folketinget en (lille) vækstpakke. Regeringen vil nu gennemføre yderligere én af slagsen. Det er godt, for vi skal i enhver henseende fastholde det spirende opsving. Venstres krav hertil vil være - Energiafgifterne skal væsentligt ned. De tynger erhvervslivets konkurrenceevne i forhold til de andre lande, der ikke har opfundet PSO-afgifter o.s.v. - Mere udbud af offentligt arbejde - Nabotjek. Inden ny erhvervslovgivning vedtages, skal der tjekkes for ditto i vore nabolande, så erhvervslivet i Danmark ikke belastes ekstra - Bolig-job-ordningen forlænges - Attraktiv lovgivning så det bliver mere attraktivt at arbejde mennesker i dette land får mindre end kr. ud af at tage et job. Mange ville nok forvente mere ambitiøse mål, skattesænkninger etc. Men det er nu engang også et spørgsmål om det politisk muliges kunst. Udflytning af statslige arbejdspladser Det er desværre nødvendigt, at vi løbende har fokus på dette emne. Bl.a. derfor har jeg fremsat forslag i Folketinget om, at statsinstitutioner forud for omstruktureringer skal fortage et pligtmæssigt omkostningstjek, så man får synliggjort driftsomkostningerne i København med ditto i provinsen. Herved vil staten spare penge og samtidig vil udkantsdanmark få flere arbejdspladser. Provinsen vil være konkurrencedygtig på alle parametre (herunder husleje, løn, sygdom etc.) Forslaget var til afstemning i forgangne uge. S, SF, R og EL stemte med deres flertal forslaget ned. Blå partier stemte for. Det er mig ubegribeligt, hvordan de nordjyske folketingsmedlemmer der dagligt turnerer med deres lokale sindelag når det kommer til de praktiske og konkrete

7 forslag, hverken stemmer for eller undlader at stemme, men derimod stemmer IMOD! Civilretsordfører Venstre har omrokeret lidt i ordførerskaberne. Jeg har fået titel af civilretsordfører dvs. Venstres ordfører, når det kommer til lovgivningen indenfor civilretten (retssager mellem borgere, fogedret, konkursret, skifteret, tinglysning osv.). Det er områder, jeg i mange år har beskæftiget mig med fra den praktiske bruger-side. Min gode og dygtige kollega, Karsten Lauritzen har den anden del af det store retspolitiske område, nemlig straffesager. Tilsvarende er andre områder fordelt. Holdet er sat, og Venstre er klar til folketingsvalget, der skal afholdes senest 14. september Med venlig hilsen Preben Bang Henriksen

6. møde. Torsdag den 27. oktober 2011 (D) 1

6. møde. Torsdag den 27. oktober 2011 (D) 1 Torsdag den 27. oktober 2011 (D) 1 6. møde Torsdag den 27. oktober 2011 kl. 13.00 Dagsorden 1) Spørgsmål om meddelelse af orlov til og indkaldelse af stedfortrædere for medlemmer af Folketinget Karen J.

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (16)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (16) Oktober 2013 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (16) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

84. møde. Tirsdag den 6. maj 2014 (D) 1. Af Martin Henriksen (DF) m.fl. (Fremsættelse 14.01.2014. 1. behandling 14.03.2014. Betænkning 10.04.2014).

84. møde. Tirsdag den 6. maj 2014 (D) 1. Af Martin Henriksen (DF) m.fl. (Fremsættelse 14.01.2014. 1. behandling 14.03.2014. Betænkning 10.04.2014). Tirsdag den 6. maj 2014 (D) 1 84. møde Tirsdag den 6. maj 2014 kl. 13.00 Dagsorden 1) Spørgetime med statsministeren. 2) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 35: Forespørgsel til statsministeren om

Læs mere

Socialdemokraterne. S-nyt 2015.1. Region Sjælland. Redaktør: Knud Henning Nielsen, post@s-nyt.dk 6. januar 2015. 5 Manglende mobildækning kan koste

Socialdemokraterne. S-nyt 2015.1. Region Sjælland. Redaktør: Knud Henning Nielsen, post@s-nyt.dk 6. januar 2015. 5 Manglende mobildækning kan koste Socialdemokraterne S-nyt 2015.1 Region Sjælland s Redaktør: Knud Henning Nielsen, post@s-nyt.dk 6. januar 2015 2015 2 Året der gik og det nye der kommer Der er er sket meget i regionsrådet i 2014, og der

Læs mere

41. møde. Tirsdag den 31. januar 2012 (D) 1

41. møde. Tirsdag den 31. januar 2012 (D) 1 Tirsdag den 31. januar 2012 (D) 1 41. møde Tirsdag den 31. januar 2012 kl. 13.00 Dagsorden 1) Spørgsmål om meddelelse af orlov til og indkaldelse af stedfortræder for medlem af Folketinget Julie Skovsby

Læs mere

REFERAT FRA EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING I H/F BRANDHØJ FREDAG DEN 8. JANUAR 2010 KL. 18.00

REFERAT FRA EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING I H/F BRANDHØJ FREDAG DEN 8. JANUAR 2010 KL. 18.00 1 REFERAT FRA EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING I H/F BRANDHØJ FREDAG DEN 8. JANUAR 2010 KL. 18.00 Formanden bød velkommen. 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslog formanden for Kreds 2, Jens Krumholt,

Læs mere

85. møde. Torsdag den 30. april 2015 (D) 1

85. møde. Torsdag den 30. april 2015 (D) 1 Torsdag den 30. april 2015 (D) 1 85. møde Torsdag den 30. april 2015 kl. 10.00 Dagsorden 1) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 40: Forespørgsel til fødevareministeren og ministeren for børn, ligestilling,

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 19 Juni/Juli 2015

Nyhedsbrev nr. 19 Juni/Juli 2015 Nyhedsbrev nr. 19 Juni/Juli 2015 Nyt fra Den Konservative Vælgerforening i Egedal Valgudtalelse Valget er udskrevet det er nu det gælder! I den kommende tid skal vi gøre det helt klart for alle danske

Læs mere

10. møde. Tirsdag den 3. november 2009 (D) 1. Af økonomi- og erhvervsministeren (Lene Espersen). (Fremsættelse 07.10.2009).

10. møde. Tirsdag den 3. november 2009 (D) 1. Af økonomi- og erhvervsministeren (Lene Espersen). (Fremsættelse 07.10.2009). Tirsdag den 3. november 2009 (D) 1 10. møde Tirsdag den 3. november 2009 kl. 13.00 Dagsorden 1) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 10: Forespørgsel til videnskabsministeren om hævdelse og udvikling

Læs mere

33. møde. Onsdag den 16. december 2009 (D) 1

33. møde. Onsdag den 16. december 2009 (D) 1 Onsdag den 16. december 2009 (D) 1 33. møde Onsdag den 16. december 2009 kl. 9.00 Dagsorden 1) 1. del af 3. behandling af lovforslag nr. L 1: Forslag til finanslov for finansåret 2010. Af finansministeren

Læs mere

18. møde. Torsdag den 13. november 2014 (D) 1

18. møde. Torsdag den 13. november 2014 (D) 1 Torsdag den 13. november 2014 (D) 1 18. møde Torsdag den 13. november 2014 kl. 10.00 Dagsorden 1) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 8: Forespørgsel til klima-, energi- og bygningsministeren om

Læs mere

83. møde. Onsdag den 27. april 2011 (D) 1

83. møde. Onsdag den 27. april 2011 (D) 1 Onsdag den 27. april 2011 (D) 1 83. møde Onsdag den 27. april 2011 kl. 13.00 Dagsorden 1) Spørgsmål til ministrene til umiddelbar besvarelse (spørgetime). 2) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

83. møde. Fredag den 2. maj 2014 (D) 1. Af justitsministeren (Karen Hækkerup). (Fremsættelse 29.01.2014). Fredag den 2. maj 2014 kl. 10.00.

83. møde. Fredag den 2. maj 2014 (D) 1. Af justitsministeren (Karen Hækkerup). (Fremsættelse 29.01.2014). Fredag den 2. maj 2014 kl. 10.00. Fredag den 2. maj 2014 (D) 1 83. møde Fredag den 2. maj 2014 kl. 10.00 Af justitsministeren (Karen Hækkerup). (Fremsættelse 29.01.2014). Kl. 10:00 Dagsorden 1) 1. behandling af lovforslag nr. L 178: Forslag

Læs mere

Marxismens gode sider og kapitalismens værste

Marxismens gode sider og kapitalismens værste Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 204 Offentligt Fra: Niels Jørn Krog Organisation: Adresse: Svalerodsvej 5 Postnr: 9800 Hjørring EMail: svalerodsvej5@stofanet.dk Telefon: midl. 82432782-98902345 mob.61713146

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (27)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (27) Marts 2015 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (27) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

15. møde. Torsdag den 7. november 2013 (D) 1. Miljøministeren (Ida Auken):

15. møde. Torsdag den 7. november 2013 (D) 1. Miljøministeren (Ida Auken): Torsdag den 7. november 2013 (D) 1 Miljøministeren (Ida Auken): 15. møde Torsdag den 7. november 2013 kl. 10.00 Dagsorden 1) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 8: Forespørgsel til statsministeren,

Læs mere

101. møde. Torsdag den 23. maj 2013 (D) 1

101. møde. Torsdag den 23. maj 2013 (D) 1 Torsdag den 23. maj 2013 (D) 1 101. møde Torsdag den 23. maj 2013 kl. 10.00 Dagsorden 1) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 41: Forespørgsel til justitsministeren om sagsbehandlingstiderne på indfødsretsområdet.

Læs mere

59. møde. Onsdag den 21. marts 2012 (D) 1. (Spm. nr. S 2627).

59. møde. Onsdag den 21. marts 2012 (D) 1. (Spm. nr. S 2627). Onsdag den 21. marts 2012 (D) 1 (Spm. nr. S 2627). 59. møde Onsdag den 21. marts 2012 kl. 13.00 Dagsorden 1) Spørgsmål til ministrene til umiddelbar besvarelse (spørgetime). 2) Besvarelse af oversendte

Læs mere

3. møde. Torsdag den 7. oktober 2010 (D) 1. Forespørgsel nr. F 1 (Om ældres betaling for ydelser på plejehjem).

3. møde. Torsdag den 7. oktober 2010 (D) 1. Forespørgsel nr. F 1 (Om ældres betaling for ydelser på plejehjem). Torsdag den 7. oktober 2010 (D) 1 Forespørgsel nr. F 1 (Om ældres betaling for ydelser på plejehjem). 3. møde Torsdag den 7. oktober 2010 kl. 10.00 Dagsorden 1) Indstilling fra Udvalget til Valgs Prøvelse:

Læs mere

Kan foreningens bestyrelse gå af midt i valgperioden?

Kan foreningens bestyrelse gå af midt i valgperioden? OM Foreninger: Kan foreningens bestyrelse gå af midt i valgperioden? Hvordan er reglerne for en forenings bestyrelse, som ønsker at gå af midt i en periode? Kan man overhovedet det? Hvad skal der til for

Læs mere

36. møde. Fredag den 14. december 2012 (D) 1

36. møde. Fredag den 14. december 2012 (D) 1 Fredag den 14. december 2012 (D) 1 36. møde Fredag den 14. december 2012 kl. 10.00 Dagsorden 1) 3. behandling af lovforslag nr. L 60: Forslag til lov om ændring af lov om frikommuner og lov om naturbeskyttelse.

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

S-Posten Medlemsblad for socialdemokraternes partiforening i Slagelse 31. årgang Nr. 1, 2011

S-Posten Medlemsblad for socialdemokraternes partiforening i Slagelse 31. årgang Nr. 1, 2011 S-Posten Medlemsblad for socialdemokraternes partiforening i Slagelse 31. årgang Nr. 1, 2011 Valgkampen 2011 blev blæst i gang den 13. november i Slagelse med besøg af Helle Thorning Schmidt og Villy Søvndal.

Læs mere

57. møde. Onsdag den 14. marts 2012 (D) 1

57. møde. Onsdag den 14. marts 2012 (D) 1 Onsdag den 14. marts 2012 (D) 1 57. møde Onsdag den 14. marts 2012 kl. 13.00 Dagsorden 1) Spørgsmål til ministrene til umiddelbar besvarelse (spørgetime). 2) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene

Læs mere

Kære medlem af Bæredygtigt Landbrug

Kære medlem af Bæredygtigt Landbrug Kære medlem af Bæredygtigt Landbrug Landmandens fagforening Af formand Flemming Fuglede Jørgensen Da Bæredygtigt Landbrug startede sin virksomhed op for snart fire år siden, var det for os initiativtagere

Læs mere

Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 12. januar 2013

Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 12. januar 2013 Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 12. januar 2013 Bestyrelsens beretning for året 2012 til generalforsamlingen den 12. januar 2013. Så er der gået et år igen, og vi er samlet for at prøve at lave status

Læs mere

47. møde. Torsdag den 27. januar 2011 (D) 1. 1 af 25.01.2011 til 3. behandling af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen)).

47. møde. Torsdag den 27. januar 2011 (D) 1. 1 af 25.01.2011 til 3. behandling af økonomi- og erhvervsministeren (Brian Mikkelsen)). Torsdag den 27. januar 2011 (D) 1 47. møde Torsdag den 27. januar 2011 kl. 10.00 Dagsorden 1) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 16: Forespørgsel til beskæftigelsesministeren og skatteministeren

Læs mere

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge DFUNK Ung-til-Ung Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge INDHOLD Om Ung-til-ung arbejdet // side 2 Hvem er de unge flygtninge? // Side 4 Unge flygtninges muligheder, behov og udfordringer

Læs mere