Referat til møde i Det Fælles Udviklingsråd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat til møde i Det Fælles Udviklingsråd"

Transkript

1 Referat til møde i Det Fælles Udviklingsråd Tirsdag den kl ca på Skovlund Kro, Nygårdsvej 13, 6823 Ansager Mødedeltagere: Ole Diget Jensen, Blåvandshuk Bjarne Buhl, Blåbjerg Martha Herold Voss, Skovlund- Ansager - Lars Bo, Helle Øst - Jens Nielsen, Varde By Walther Bech Sørensen, Varde Opland Carl Holst, Ølgod Finn Ladegaard, Helle Vest - Karl Christian Jensen, HHST planchef Tove Wolff, Varde Kommune - formand for Udvalget for Plan og Teknik Preben Friis-Hauge (deltager i punkt 2) - AC medarbejder Lisbeth Lynge Kjær, Varde Kommune (deltager i punkt 3) lokalsamfundskonsulent Lisbeth Højvang Linding, Varde Kommune Afbud fra: Finn Ladegaard Dagsorden 1. Bordet rundt To minutters status fra hvert Udviklingsråd. Kort status fra planchef Tove Wolff. Til orientering Referat UR Blåbjerg: Der har været byfest i Outrup og Henne Stationsby. Fremdriften for strategiplanen for UR Blåbjerg sikres, ved at hvert bestyrelsesmedlem har fået tildelt en gruppe/projekt at følge op på og holde fast i. Der planlægges et stormøde med titlen: Vi vil lokalt! Mødet holdes på Nymindegab kro med spisning og deltagelse af lokale politikere og borgmesteren. Preben Nielsen vil fortælle om Naturpark Vesterhavet. I Outrup arbejder lokale med mælkevejsprojektet. UR Ølgod: Der arbejdes med fortovet ved viadukten, hvor der skal skabes bedre adgang for handikappede. Arbejdet med stisystemet bliver færdigt til efteråret, og der arbejdes på at få flere lejligheder og beboelse til pensionister. Der arbejdes på at udvikle en folder, som UR Ølgod har bevilliget penge til, om de mange skulpturer i byen. UR Blåvandshuk: Siden sidst er der uddelt borgerinddragende midler til lokale initiativer. Der arbejdes med områdeplanen for Oksbøl, og der er en høring er på vej omkring denne. UR Varde By: UR Varde By havde inviteret Byrådet på byvandring, hvor rundturen vekslede mellem oplevelsesloops, natur og kultur. Ca. halvdelen af Byrådet deltog, og det var et godt arrangement.

2 Der har været rejsegilde for Varde Garten - et godt projekt for hele midtbyen. Der er møde om midtbyen den 15. august, og udviklingsrådet er involveret i et projekt om mere liv, bosætning og turisme i midtbyen. Ophalerpladsen ved Varde Å kunne evt. bruges til autocampere (apropos skriverier i medierne), og Provarde er inde i denne proces. Kommende opgaver for UR Varde By er middelalderfestival i 2019 og projekt Hovedbyer på forkant med Realdania. Udvalget for Plan og Teknik er blevet gjort opmærksom på, at Mindelunden trængte til opgradering, hvilket efterfølgende er blevet gjort. PR er med som et fast punkt på udviklingsrådets dagsorden. UR Helle Øst: Det er på tale, at fartgrænsen på Tingvejen skal øges til 90 km/time, hvilket har givet bestyrtelse lokalt og affødt et ønske om, at bløde trafikanter skal sikres bedre. Forberedelserne til årets Mælkefestival er i gang. Omdannelseslandsbyer, næste punkt på dagsorden, er vigtig for Helle Øst. UR Varde Opland: Der arbejdes lokalt med Varde Å Dag (søndag den 19. august), bl.a. skal der ved Ladepladsen gøres reklame for projektet ang. etableringen af en bro over Varde Å. Alslev, Billum og Janderup arbejder sammen om projektet. I Billum er en ny Rema 1000 er på vej, og byen har overtaget den lokale børnehave fra kommunen. I efteråret skal tildelte penge fra Landsbyforskønnelsespuljen bruges, bl.a. til beplantning med træer og buske. Der mangler byggegrunde i Janderup og Billum - hvad kan man gøre lokalt for at fremme dette? UR HHST: Horne, som i forsommeren fik sin 3. blomst i Blomstrende Landsbyer, påbegynder i efteråret arbejdet med en udviklingsplan. Byen regner med at afslutte processen i 2018 og håber på at få 4. og 5. blomst sideløbende. Sig giver p.t. ikke så meget input, da de har Sig Vækst, som arbejder meget selvstændigt, bl.a. med udsmykning af Vardevej, de har gode processer i gang med lejeboliger, og de arbejder intenst med planerne omkring Byparken. I Hodde har de travlt med forberedelserne til Varde Å Dag. Byen kæmper med faldefærdige boliger i byen, bl.a. en bygning der huser et bordel. Tistrup: Har fejret titlen som Årets Landsby. Byen har godt gang i salg af byggegrunde. Den sidste grund er reserveret, hvorfor der mangler flere.

3 Thorstrup har arbejdet med et frivillighedsprojekt på skolen, hvor der bl.a. blev lavet en film. Samme projekt er nu på skemaet i Horne-Tistrup skole. UR Skovlund-Ansager: Udviklingsrådet havde en flok på kursus for bestyrelsesmedlemmer. Som følge heraf lavede deltagerne efterfølgende en forretningsorden, der skal præsenteres for resten af bestyrelsen på det kommende møde. Der arbejdes sammen med Krusbjerg omkring en mulig cykelsti ml. Krusbjerg og Skovlund. Der er kontakt til ejeren af Skovlund Gl. Brugs for mulig nedrivning af bygningen. En efterskole i Tippens tidligere lokaler er godt på vej. Kvie Sø vil gerne have nye borde og bænke, og der laves en plan for dette. Udviklingsrådet arbejder på at afholde et foreningsmøde for alle de lokale foreninger. Tove Wolff, Plan og Vækst: Den 28. september er der indvielse for områdefornyelsen i Varde by, og alle udviklingsråd skal have invitationen. Tove udtrykte stor ros til UR Varde By for deres involvering i projektet. Stedet Tæller, Henne Strand, blev indviet før sommerferien. I Blåvand arbejdes der med en plan til forbedring af midtbyen, og i Agerbæk skal der laves en områdeplan (a la den, der er lavet i Oksbøl). Udviklingsplanen for Horne er i gang, ligesom afdelingen yder hjælp til Vrøgums udviklingsplan. Ang. Puljen til realisering af udviklingsplaner, så er fristen er udsat, og der er netop udsendt invitationer til deltagelse i workshops. Der blev spurgt til, hvorfor udviklingsrådet ikke var involveret i projektet i Henne Strand. Tove Wolff kender ikke den nøjagtige baggrund, men forklarede at det lokalt er meget forskelligt, hvorledes byerne involverer det lokale foreningsliv. Jens Nielsen efterlyste en opfølgning fra Bjarne Fly ang. et projekt om forskønnelse af indfaldsvejen i Varde Syd. Ligeledes mangler han en status fra Charlotte Horn til den gruppe, der arbejder med beskæring af træer ved Pyt Ege. Der blev spurgt til en status for revision af udviklingsplaner, og hvorledes det kommer til at foregå. Der er ikke truffet beslutning om, hvorledes det kommer til at foregå, men evt. tillæg til en eksisterende udviklingsplan kan laves lokalt og sendes til Plan og Vækst for opdatering.

4 2. Udpegning af omdannelseslandsbyer Omdannelseslandsbyer er landsbyer, hvor kommunen har mulighed for at anlægge en lempeligere praksis for landzonetilladelser, herunder i forhold til bebyggelsens placering, med henblik på at skabe attraktive bosætningsmuligheder og etableringen af småerhverv. Afgrænsningen af omdannelseslandsbyer samt retningslinjer herfor skal fremgå af kommuneplanen. Der kan i hver planperiode udpeges to omdannelseslandsbyer. I Varde Kommune er der relativt store landområder med befolkningstilbagegang, og en lang række landsbyer opfylder derfor kravene til udpegning til omdannelseslandsby. Formand for Plan og Teknik Preben Friis-Hauge indledte punktet om omdannelseslandsbyer og redegjorde for udvalgets ønske om at tage Det fælles udviklingsråd med på råd omkring udpegningen af 2 landsbyer til den kommende planperiode. Planchef Tove Wolff redegjorde for kriterierne for at begrænse bruttomængden af landsbyer (22 stk.) til 7 byer (Gårde, Hodde, Krusbjerg, Lindbjerg, Lydum, Stausø og Strellev). FUR valgte Stausø, Lydum, Hodde og Gårde som mulige omdannelseslandsbyer, og det blev besluttet, at byerne via borgerforeninger eller lign. skal spørges, om de har interesse i at blive udpeget som omdannelseslandsby i den kommende kommuneplanperiode. Der skal nu udpeges to, og så får relevante byer mulighed for at byde ind i forhold til næste planperiode. Plan og Vækst tager kontakt til byerne. Bruttolisten, hvor der alene er taget hensyn til eksisterende lokalplaner og udpegede kulturmiljøer i og omkring de pågældende landsbyer, er: Asp, Bjerremose, Grønfelt, Gårde, Harkes, Hjortkær, Hodde, Houstrup, Karlsgårde, Krusbjerg, Kærbæk, Kærup, Lindbjerg, Lydum, Stausø, Strellev, Thorstrup, Vester Starup, Vesterlund, Vittarp, Vrenderup og Øse. Udvalget for Plan og Teknik har på udvalgsmøde den besluttet, at udviklingsrådene inddrages i processen omkring udpegningen af omdannelseslandsbyer til Kommuneplan Formand for Plan og Teknik Preben Friis-Hauge deltager i

5 punktet. Sagsfremstillingen er vedlagt sammen med dagsorden. Til drøftelse og beslutning 3. Projekt Vores Stemmer Varde Kommune er sammen med Tænketanken Mandag Morgen gået ind i projektet Vores Stemmer, der skal afprøve nye deltagelsesformer med henblik på at styrke borgernes involvering i det lokale demokrati. Der skal fastsættes et tema for et stort borgermøde den 17. november. Frist for indsendelse af tema er den 17. august. Projektleder Lisbeth Lynge Kjær deltager på mødet og redegør for projektet. Til orientering og drøftelse 4. Status fra arbejdsgruppen for Udviklingsrådenes fremtidige model Arbejdsgruppen har holdt det første møde, et heldagsmøde i Næsbjerghus. Dagens arbejde mundede ud i det første oplæg for udviklingsrådenes fremtidige model, og dette oplæg skal bearbejdes og videreudvikles på næste møde den 15. august. Lisbeth Kjær redegjorde for projektet Vores Stemmer og Varde Kommunes bevæggrunde for at gå ind i projektet. Samtidig opfordrede Lisbeth Kjær til at dele opslag om projektet på lokale facebook-sider og generelt hjælpe med at sprede budskabet om projektet i lokalområderne. Som udgangspunkt rekrutteres deltagerne til borgermødet tilfældigt, men man kan melde sig som frivillig på dagen, ligesom man kan vælge at afholde sit eget borgermøde. Lisbeth Kjær blev bedt om at undersøge om medlemmerne af FUR kan blive sikret en invitation til borgermødet. Projektet blev drøftet, og der blev udtrykt en bekymring for, om et stort møde ender ud i floskler fremfor at munde ud i noget konkret, hvilket kan tale for mindre, lokale møder i stedet. Der blev opfordret til, at mødet gøres relevant og vedkommende for borgerne, og at det gøres klart, hvad der skal ske efterfølgende, og at der kommer noget ud af mødet. Medlemmerne af FUR bød ind med følgende temaer: - En kommune i balance - geografisk, økonomisk og socialt - Fra klynk til klynge - at opnå noget sammen og finde fælles identitet - Fokus på borgerinddragelse - Hvordan gør vi det attraktivt at være frivillig? - Lokale folkeafstemninger (fx skolelukninger, metoden benyttes i Schweiz) - Hvordan skabes ejerskab? - Vi vil lokalt! Jens Nielsen redegjorde for arbejdsgruppens arbejde, bl.a. i forhold til den uændrede geografiske sammensætning. Ligeledes orienterede han om gruppens gennemgang af de forskellige interessenters rolle i udviklingsrådsmodellen. FUR drøftede, om der fast skal være en byrådspolitiker med på møderne, og beslutningen var, at det kun skal være efter behov. Det blev aftalt, at der skal være et møde i FUR (inkl. Ole Andreasen) inden efterårsmødet den 1. november. Der er statusmøde mellem Udvalget for Økonomi og Erhverv

6 Jens Nielsen, UR Varde By og deltager i arbejdsgruppen, giver en orientering om arbejdsgruppens arbejde. Under dette punkt skal rundtur/dialogmøder mellem udviklingsråd og Thomas Jaap og Bjarne Fly drøftes efter ønske fra Walther B. Sørensen, UR Varde Opland. Til orientering og drøftelse 5. Status fra arbejdsgruppen vedr. mælkefestivalen i Helle Hallen den september Arbejdsgruppen, som består af Claus Vestland Jeppesen, UR Helle Øst, Karl Christian Jensen, UR HHST, Martha Herold Voss, UR Skovlund-Ansager og Lisbeth Linding, Varde Kommune, har haft deres første møde. Martha Herold Voss orienterer om arbejdsgruppens forslag til FUR s stand på Mælkefestivalen den september. Bemandingsplan m.m. skal drøftes under punktet. Til orientering og drøftelse og FUR den 29. august kl på Varde Rådhus. Hvorvidt der skal indkaldes til et yderligere møde, aftales efter statusmødet den 29. august. Walther B. Sørensens ønske om at bibeholde de årlige dialogmøder med forvaltningen er i oplægget foreslået ændret til et møde på Rådhuset med Udvalget for Plan og Teknik hvert andet år. Dette forslag blev ikke godtaget, hvorfor oplægget efterfølgende er ændret til et lokalt møde hvert andet år med Udvalget for Plan og Teknik. Martha Herold Voss, UR Skovlund-Ansager, redegjorde for arbejdsgruppens ideer for standen, som i høj grad skal appellere til børnefamilier. Standen består af et stort kort over kommunen, som placeres på bord midt på standen, samt en sektion for hvert udviklingsråd på standens vægge. Hvert udviklingsråd får til opgave at definere og producere sit fyrtårn til at placere på kortet. Fyrtårnet skal være maksimalt 30 cm højt, tredimensionelt og skal kunne placeres på kortet ved hjælp af gaffatape eller lignende. Der vil være forskellige materialer på standen, som de besøgende kan bygge med - således at det bliver et interaktivt bord, hvor gæsterne bygger det, de ønsker sig i deres kommune. Det centrale er legen og den samtale, man får omkring det, gæsterne ønsker/former. Der vil blive et område på standen til trykte materialer, som de enkelte udviklingsråd ønsker at medbringe, fx kopier af udviklingsplaner, brochurer o.l. Der arbejdes med at lave en roll up, med et fælles udtryk, for hvert udviklingsråd. Walther B. Sørensen deltager i arbejdsgruppemøderne fremad rettet med henblik på sparring omkring standens opbygning. Ang. bemanding lægger arbejdsgruppen op til, at hvert udviklingsråd har en person på standen begge dage. Der sendes en mail med de nærmere detaljer for

7 Mælkefestivalen efter arbejdsmødet den 20. august. 6. Høringer / høringssvar Punktet skydes til mødet den 15. november. Jens Nielsen, UR Varde By, har ønsket et punkt på dagsorden vedr. høringer, og hvorvidt høringsretten kan krydse udviklingsrådenes grænser. Jens Nielsen indleder punktet. Til drøftelse 7. Korte orienteringspunkter a) Kursus for bestyrelsesmedlemmer den 14. juni Den 14. juni afholdt udviklingsrådene et aftenkursus for bestyrelsesmedlemmer. Foredragsholderen var Anders Kristensen fra DGI, og der var 29 deltagere. Der er kommet mange positive tilbagemeldinger på kurset, og det er indtrykket, at kursusdeltagerne, nye som erfarne, fik noget brugbart med hjem. Til orientering b) Landdistriktskonferencen 2018 Den årlige landdistriktskonference, bl.a. med overrækkelse af Landdistriktsprisen, foregår mandag den 17. september 2018 på Hotel Faaborg Fjord. Frist for indstilling af emner til Landdistriktsprisen 2018 var 17. august Link til program og tilmelding: /erhvervsministeren-inviterer- landdistriktskonference-mandag- 17-september-2018 Til orientering 8. Eventuelt Mødekalender for 2019 fastsættes på FUR møde den 15. november. 9. Næste møde: Varde Garten blev foreslået. Jens Nielsen undersøger, om det kan lade sig gøre.

8 Torsdag den 15. november kl ca Sted: Forslag? Efterårsmødet, som er udvidet til at et møde for hele byrådet og alle medlemmer af udviklingsrådene, afholdes torsdag den 1. november kl , sags.nr. 18/272 lisl

Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet Mandag den 11.12.2017 kl. 17.00 ca. 21.00 på Ansager Musik Hotel, Søndergade 2, 6823 Ansager Mødedeltagere: Lissa Skjellerup, Blåvandshuk Bjarne Buhl, Blaabjerg

Læs mere

Dagsorden til møde i Det Fælles Udviklingsråd

Dagsorden til møde i Det Fælles Udviklingsråd Dagsorden til møde i Det Fælles Udviklingsråd Torsdag den 24.05.2018 kl. 17.00 ca. 21.00 på Nymindegab Kro, Vesterhavsvej 327, 6830 Nørre Nebel Mødedeltagere: Anne Marie Slaikjær, Blåvandshuk Bjarne Buhl,

Læs mere

Referat fra møde i Det fælles udviklingsråd

Referat fra møde i Det fælles udviklingsråd Referat fra møde i Det fælles udviklingsråd Torsdag den 15.11.2018 kl. 17.00 ca. 21.00 på Varde Garten, Kræmmerpassagen, 6800 Varde Mødet indledtes kl. 16.30 med en rundvisning i Varde Garten Mødedeltagere:

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Mandag den 7.8.2017 kl. 16.00 ca. 21.00 på Tirpitz, Tane Hedevej, 6857 Oksbøl Mødedeltagere: Lissa Skjellerup, Blåvandshuk Bjarne Buhl, Blaabjerg Karin Nielsen,

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Torsdag den 12.06.2014 kl. 17.00 20.45 på Ansager Hotel, Søndergade 2, 6823 Ansager Direktør for Plan, Kultur og Teknik Bent Peter Larsen deltog i mødet fra kl.

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Mandag den 23.10.2017 kl. 17.00 ca. 21.00 på Lindvig Ferie- og kursuscenter / Danhostel Nymindegab, Vesterhavsvej 150, Nymindegab Mødedeltagere: Lissa Skjellerup,

Læs mere

Efterårsmødet mellem Udvalget for Økonomi og Erhverv og udviklingsrådene

Efterårsmødet mellem Udvalget for Økonomi og Erhverv og udviklingsrådene Mælkefestival Ølgod BY Night Land og BY Branding af Ølgod -TV Syd og medier Arbejdet med udviklingsplaner Struktur eks. Helle Øst og Helle Vest Udviklingsplaner Iværksætterhus Kulturhus Hallen Byskovcenter

Læs mere

Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet Referat til møde i Fælles Udviklingsrådet Tirsdag den 06.02.2018 kl. 17.00 ca. 21.00 på Agerbæk Hotel, Storegade 2, 6753 Agerbæk Mødedeltagere: Lissa Skjellerup, Blåvandshuk Bjarne Buhl, Blaabjerg Claus

Læs mere

Redegørelsen skal danne grundlag for forvaltningens videre arbejde med omdannelseslandsbyer i den kommende kommuneplanrevision.

Redegørelsen skal danne grundlag for forvaltningens videre arbejde med omdannelseslandsbyer i den kommende kommuneplanrevision. Redegørelse LE34 Aalborg Strandvejen 18 9100 Aalborg André Hundahl Esbersen +45 8140 8338 ahe@le34.dk Projekt: 1800421 Dokument: D18-174852 Omdannelseslandsbyer Varde Kommune har bedt LE34 om at udarbejde

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Tirsdag den 2.5.2017 kl. 17.00 ca. 21.00 på Hodde Kro, Vejlevej 4, Hodde, 6862 Tistrup. Mødedeltagere: Lissa Skjellerup, Blåvandshuk Bjarne Buhl, Blaabjerg Karin

Læs mere

Indkaldelse til Bestyrelsesmøde

Indkaldelse til Bestyrelsesmøde Indkaldelse til Bestyrelsesmøde Tid: Den 27-6-2017 Sted.: Bjarne Tarp Bredmosevej 18, Øse 6800 Varde Kl.: 19.00 Status.: Indkaldelse Til møderne er indkaldt (Funktion). Formand Finn Ladegaard På valg 2019

Læs mere

Borgerinddragende aktivitet

Borgerinddragende aktivitet Borgerinddragende aktiviteter Status pr. 10. november 2016 på baggrund af tilbagemeldinger fra de ni Udviklingsråd i Varde Kommune Hvert udviklingsråd samt Fælles Udviklingsrådet (FUR) har modtaget 30.000

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde

Referat fra Bestyrelsesmøde Referat fra Bestyrelsesmøde Tid: Den 20-10-2015 Sted.: Christian Kl.: 19.00 Status.: Referat Til møderne er indkaldt (Funktion). 05-05-2015 16-6-2015 Gert 12-08-2015 Kim 20-10-2015 Christian 22-01-2015

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 15.09.2015 kl. 17.00 ca. 21.00 på Hotel Hjedding, Ølgod Bemærk: Der er aftalt rundtur til Skulpturudstillingen. Mødetid kl. 16.00. Mødested: Kulturhuset,

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 14. september 2011, kl. 19.00 Sted: Årre, Årre Kro Deltagere: Fraværende: Troels Sandager, Lene Conradsen, Jesper Christiansen, Hans Peter Nielsen Birthe Skovbjerg Ingrid Sand Jens

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 23.11.2016 kl. 17.00 21.00 på Hotel Arnbjerg, Arnbjerg Allé 2, 6800 Varde Mødedeltagere: Bjarne Buhl, Blaabjerg Ole Diget Jensen, Blåvandshuk Gert Lindberg,

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Tirsdag den 23.2.2016 kl. 17.00 ca. 21.00 på Restaurant Stausø, Klintingvej 204, Stausø, 6854 Henne Mødedeltagere: Ole Diget Jensen, Blåvandshuk UR Benny Eskildsen,

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 8.10.2014 kl. 17.00 ca. 21.00 på Lunde Kro, Skolegade 8, Lunde, 6830 Nr. Nebel Mødedeltagere: Jan Lillebæk, Blaabjerg Peter Nielsen, Blåvandshuk Finn

Læs mere

27 Ruban hjemmesider

27 Ruban hjemmesider 10 Byer + Agerbæk 27 Ruban hjemmesider Nymindegab Vejers Lydum Nr. Nebel Stausø Henne Vrøgum Oksbøl Outrup 1 FUR Blåvand 6 sråd + Ølgod Ho 2 Foreningsråd 4 Foreninger 1 Firma 3 Ruban Lunde Billum Kvong

Læs mere

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 På Næsbjerghus Dagsorden: 1. Valg af dirigent: Kim Andersen valgt 2. Valg af referent Bjarne Tarp valgt 3. Aflæggelse af beretning om udviklingsrådets virke i det forløbne

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 22.2.2017 kl. 17.00 ca. 21.00 på Blåvandshuk Idrætscenter, Strandvejen 2, 6840 Oksbøl Mødedeltagere: Kommunaldirektør Mogens Pedersen (deltog i punkt 1-2);

Læs mere

Bestyrelsesmøde Tid: Torsdag den 7/ kl Sted: Hos Gert Lindberg, Møllebakken 19, Næsbjerg

Bestyrelsesmøde Tid: Torsdag den 7/ kl Sted: Hos Gert Lindberg, Møllebakken 19, Næsbjerg Bestyrelsesmøde Tid: Torsdag den 7/6-2012 kl. 19.00 Sted: Hos Gert Lindberg, Møllebakken 19, Næsbjerg Til møderne er indkaldt:(funktion). 03-04-2012 07-06-2012 Formand Peder Foldager På valg 20124 Næstformand

Læs mere

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest

Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest Generalforsamling i Udviklingsrådet Hellevest Onsdag den 29. marts 2017 kl. 19.30 På Næsbjerghus Dagsorden: 1. Valg af dirigent: Kim Andersen valgt 2. Valg af referent Gert Lindberg valgt 3. Aflæggelse

Læs mere

Binder bånd imellem Land & By

Binder bånd imellem Land & By Binder bånd imellem Land & By Forårsmøde med Byråd Projekt Udvikling Konsolidering Daglig drift Rubans tilstand Forårsmøde med Byråd Hjemmesider i drift Forårsmøde med Byråd 20 kørende Ruban hjemmesider!

Læs mere

Borgerinddragende aktivitet

Borgerinddragende aktivitet Borgerinddragende aktiviteter Status pr. 7. december 2016 på baggrund af tilbagemeldinger fra de ni Udviklingsråd i Varde Kommune Hvert udviklingsråd samt Fælles Udviklingsrådet (FUR) har modtaget 30.000

Læs mere

Arkiv nr. STEDKODER LOKALE STEDKODER Stedkode Nr. 573-01 Lokale Stedkoder. Varde Lokalhistoriske Arkiv

Arkiv nr. STEDKODER LOKALE STEDKODER Stedkode Nr. 573-01 Lokale Stedkoder. Varde Lokalhistoriske Arkiv Arkiv nr. STEDKODER LOKALE STEDKODER Stedkode Nr. 573-01 Varde Lokalhistoriske Arkiv 573-02 573-03 573-04 Varde Købstad Kongsgård, Varde Jorder Varde Bygrunde Varde Markjorde Varde Landsogn, Hyllerslev

Læs mere

Bestyrelsens beretning Årsmøde 2017 Udviklingsrådet Helle Øst

Bestyrelsens beretning Årsmøde 2017 Udviklingsrådet Helle Øst Bestyrelsens beretning Årsmøde 2017 Udviklingsrådet Helle Øst Indledning Det har været et travlt år for Udviklingsrådet Helle Øst. Der har været mange emner på dagsordenen. Vi har selv afholdt mange møder

Læs mere

Torsdag den kl ca på Bryghuset, Tværgade 7, Ølgod (spisning ca. kl )

Torsdag den kl ca på Bryghuset, Tværgade 7, Ølgod (spisning ca. kl ) Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Torsdag den 21.08.2014 kl. 17.00 ca. 21.00 på Bryghuset, Tværgade 7, Ølgod (spisning ca. kl. 18.30) Bemærk for de interesserede er der rundvisning til Ølgods skulpturer

Læs mere

Område Organisationsnavn Titel Navn Adresse Sted Post By Telefon 1. Blaabjerg. Rep. Jens Nielsen

Område Organisationsnavn Titel Navn Adresse Sted Post By  Telefon 1. Blaabjerg. Rep. Jens Nielsen Rubanforum Repræsentantskab: UDVIKLINGSRÅD 1. Blaabjerg Rep. Claus Larsen Kvongvej 449 Kvong 6800 Varde clauslarsen@bbsyd.dk 40870531 Udv.råd Udviklingsråd 2. Blaavand Rep. Ikke valgt pt. 3. Helle Vest

Læs mere

Generalforsamlingen for Udviklingsråd Helle-Vest torsdag den 29. marts 2012 kl I Helle-Hallen

Generalforsamlingen for Udviklingsråd Helle-Vest torsdag den 29. marts 2012 kl I Helle-Hallen Generalforsamlingen for Udviklingsråd Helle-Vest torsdag den 29. marts 2012 kl. 20.00 I Helle-Hallen Inden generalforsamlingen fra kl 19-20 var der foredrag og debat med Landdistrikskonsulent Carsten Blomberg

Læs mere

Dagsorden til Naturparkrådsmøde den 19. januar 2017

Dagsorden til Naturparkrådsmøde den 19. januar 2017 Side 1 af 5 Dagsorden til Naturparkrådsmøde den 19. januar 2017 Vi vil gerne invitere jer til det årets første naturparkrådsmøde. Vi mødes ved Varde Rådhus, Bytoften 2, 6800 Varde i den lille kantine kl.

Læs mere

Præciseres mere tydelig i teksten. Handle om? Forenkles Kursus/uddannelse vil være godt Betydning af netværk Projektledelse.

Præciseres mere tydelig i teksten. Handle om? Forenkles Kursus/uddannelse vil være godt Betydning af netværk Projektledelse. WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 2 ØVRIGE TEMAER Uddannelse og uddannelse og Varde Kommune bør tilbyde kursus for nye Bord 1 bestyrelsesmedlemmer Synlighed kommunikation Fundraising Præciseres mere

Læs mere

Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene

Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene Program forårsmøde 2017 Velkomst v/ borgmester Erik Buhl - Vi begynder med en sang Dagsorden for mødet Rigets tilstand v/ borgmester Erik Buhl Hovedtema:

Læs mere

Ønskede cykelstier. Opdateret september 2014

Ønskede cykelstier. Opdateret september 2014 Ønskede cykelstier. Opdateret september 2014 Generelt Info Projekt nr. Sags id Lokalitet Stedfæstelse Igangværende projekter Tilskud fra cykelpuljen 2015 Strækning med dødsuheld med bløde trafikanter Trafikfarlig

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 4. Februar 2010 kl. 19.30 Sted: Årre, Årre kro Deltagere: Fraværende: Bruno Hansen, Jesper Christiansen, Jens Christian Sørensen Connie Ibsen, Niels Jacob Jensen Jens Peter Christensen,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Tid: Torsdag den 1/3-2012 kl. 17.00-18.30 Sted: Peder Foldager, Grønmosevej 13, 6823 Ansager Til møderne er indkaldt:(funktion). Formand Peder Foldager På valg 2012 Næstformand

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 27.5.2015 kl. 17.00 ca. 21.00 i Mødelokale, Blåvandshuk Idrætscenter Mødedeltagere: Anne Marie Slaikjær, UR Blåvandshuk Inga Andersen og Carl Holst,

Læs mere

KØRSEL FOR SPECIALKLASSER 2014/15

KØRSEL FOR SPECIALKLASSER 2014/15 KØRSEL FOR SPECIALKLASSER 2014/15 VARDE KOMMUNE HAR FIRE SPECIALAFDELINGER Lykkesgårdskolen i Varde - elever med generelle indlæringsvanskeligheder Tistrup Skole elever med specifikke indlæringsvanskeligheder

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 17.8.2016 kl. 17.00 21.00 på Nymindegab Kro, Vesterhavsvej, Nymindegab. Mødedeltagere: Anne-Lis Brodersen, HHST Carl Holst, Ølgod Karin Nielsen, Skovlund-Ansager

Læs mere

Forårsmøde 2018 Udviklingsrådene & Byrådet

Forårsmøde 2018 Udviklingsrådene & Byrådet Forårsmøde 2018 Udviklingsrådene & Byrådet Forårsmøde 2018 Velkomst v/ borgmester Erik Buhl - Vi begynder med en sang Det er i dag et vejr Det er i dag et vejr et solskinsvejr Oh søde vår, så er du atter

Læs mere

28/9-16 Bestyrelsesmøde Helle Øst Udviklingsråd

28/9-16 Bestyrelsesmøde Helle Øst Udviklingsråd 28/9-16 Bestyrelsesmøde Helle Øst Udviklingsråd Referat af bestyrelsesmødet Mødet er afholdt sammen med Udviklingsrådet Helle Vest. Næsbjerghus kl. 19.00, onsdag den 28. september 2016 Har du bemærkninger

Læs mere

Udviklingsrådet Helle Øst

Udviklingsrådet Helle Øst Udviklingsrådet Helle Øst Referat fra udviklingsrådets årsmøde d. 19. april 2017 i Helle Hallen. 15 personer deltog i mødet. Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Aflæggelse af beretning om rådets

Læs mere

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget

Referat fra mødet i Demokrati- og Borgerudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 29. august 2018 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 16:00-19:00 Medlemmer: Formand: Christian Jørgensen (V) Bente Ankersen

Læs mere

I forbindelse med den offentlige høring af Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene har Varde Kommune modtaget bemærkninger fra følgende:

I forbindelse med den offentlige høring af Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene har Varde Kommune modtaget bemærkninger fra følgende: Dato 17-01-2019 Dok.nr. 4203/19 Sagsnr. 17/12228 Ref. Lisl Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene samt udkast til vurdering af disse. Inkl. arbejdsgruppens

Læs mere

Afbud: Gert Jensen, Brian Holmberg, Søren H. Kristensen, Susanne Sander, Knud Rødbro

Afbud: Gert Jensen, Brian Holmberg, Søren H. Kristensen, Susanne Sander, Knud Rødbro Referat af møde i Landsbyforum den 14/9 2009 Deltagere: Ingrid Andreasen (Vrensted, gl. Løkken-Vrå) Ivan Leth (Tolne-Mosbjerg) Kjeld Larsen (Tversted, Uggerby, Tuen) Tove Marquardsen (Lønstrup, Skallerup,

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk Billedkunst 4. klasse

Vardes Kulturelle Rygsæk Billedkunst 4. klasse Et blomstrende hegn Workshop i Janus Bygningen med Kate Skjerning Arrangementet starter med en lille rundvisning i Janusbygningens aktuelle udstilling Vestjyllands udstillingen, hvor der især skal kigges

Læs mere

2.3 Meddelelser fra forvaltningen. Mette Olander orienterer om sundhedscentre og sammenlægning af områder.

2.3 Meddelelser fra forvaltningen. Mette Olander orienterer om sundhedscentre og sammenlægning af områder. Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. april 2016 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

Møde i chefgruppen, Plan, Kultur og Teknik mandag den 9. marts 2015 kl. 09.00 i mødelokale 3. Årre

Møde i chefgruppen, Plan, Kultur og Teknik mandag den 9. marts 2015 kl. 09.00 i mødelokale 3. Årre Dato 9. marts 2015 Dok.nr. 16375/15 Sagsnr. 14/13483 Ref. 37164 Møde i chefgruppen, Plan, Kultur og Teknik mandag den 9. marts 2015 kl. 09.00 i mødelokale 3. Årre Tilstede: Bent Peter Larsen, Pia Koch

Læs mere

Prioritering af cykelstier 2015 Dok.nr.: 6513 Sagsid.: 14/13359 Initialer: haba Åben sag

Prioritering af cykelstier 2015 Dok.nr.: 6513 Sagsid.: 14/13359 Initialer: haba Åben sag Prioritering af cykelstier 2015 Dok.nr.: 6513 Sagsid.: 14/13359 Initialer: haba Åben sag Sagsfremstilling Der er på nuværende tidspunkt 53 ønsker til nye cykelstier i Varde Kommune (bilag1). I forskellige

Læs mere

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerinddragelse Tirsdag den 28. marts 2017 Kl. 12:00 Ebeltoft Vandrerhjem Egedalsvej 5, 8400 Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

Igangsættelse af Udviklingsplan for Ho samt planer om hotel-lejligheder, hytter & autocamperpladser i Ho

Igangsættelse af Udviklingsplan for Ho samt planer om hotel-lejligheder, hytter & autocamperpladser i Ho Igangsættelse af Udviklingsplan for Ho samt planer om hotel-lejligheder, hytter & autocamperpladser i Ho Januar 2018: Blåvandshuk Golfcenter indsender ansøgning til Varde kommune ang. byggeplaner for Skallingvej

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene samt udkast til vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene samt udkast til vurdering af disse Dato 17-01-2019 Dok.nr. 4203/19 Sagsnr. 17/12228 Ref. Lisl Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene samt udkast til vurdering af disse Høringen om den fremtidige

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Torsdag den 10.12.2015 kl. 17.00 ca. 21.00 på Billum Kro, Vesterhavsvej 25, 6852 Billum Bemærk: Første del af mødet er fælles møde med RUBANs bestyrelse. I dette

Læs mere

FAKTA-ARK om Sydtrafiks kørsel i Varde Kommune

FAKTA-ARK om Sydtrafiks kørsel i Varde Kommune FAKTA-ARK om Sydtrafiks kørsel i Varde Kommune Udbuddet af kollektiv bustrafik i kommunen En målestok, for hvor stort udbuddet af kollektiv trafik er, er antallet af køreplantimer pr. år altså hvor mange

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene samt udkast til vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene samt udkast til vurdering af disse Dato 17-01-2019 Dok.nr. 4203/19 Sagsnr. 17/12228 Ref. Lisl Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til fremtidig model for udviklingsrådene samt udkast til vurdering af disse Høringen om den fremtidige

Læs mere

Ønskede cykelstier. Opdateret december 2015

Ønskede cykelstier. Opdateret december 2015 Ønskede cykelstier. Opdateret december 2015 Generelt Overslag Projekt nr. Sags id Lokalitet Stedfæstelse Ansøger Cykelsti Længde km Overslagspris mio. Indkommende ønsker af Cykelstier Beskyttet områder

Læs mere

www.arkivsamvirket-varde.dk

www.arkivsamvirket-varde.dk ARKIVSAMVIRKET I VARDE KOMMUNE Redigeret marts 2013 Arkivsamvirket i Varde Kommune 2009 Bestyrelsen: Formand: Knud Andreasen, (valgt 2011) Skovduevej 6, 6800 Varde. Tlf.: 75221748 Mail: skovduevej@post.tele.dk

Læs mere

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet

Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Referat fra møde i Fælles Udviklingsrådet Onsdag den 20. marts 2013 kl. 17.00 ca. 21.00 i Mødelokale 2, Fritidscentret, Lerpøtvej 55, Varde. Mødedeltagere: Ole Diget Jensen deltager i stedet for Anne Marie

Læs mere

www.arkivsamvirket-varde.dk

www.arkivsamvirket-varde.dk ARKIVSAMVIRKET I VARDE KOMMUNE Redigeret okt. 2013 Arkivsamvirket i Varde Kommune 2009 Bestyrelsen: Formand: Knud Andreasen, (valgt 2011) Skovduevej 6, 6800 Varde. Tlf.: 75221748 Mail: skovduevej@post.tele.dk

Læs mere

www.arkivsamvirket-varde.dk

www.arkivsamvirket-varde.dk ARKIVSAMVIRKET I VARDE KOMMUNE Redigeret april 2014 Arkivsamvirket i Varde Kommune 2009 Bestyrelsen: Formand: Knud Andreasen, (valgt 2011) Skovduevej 6, 6800 Varde. Tlf.: 75221748 Mail: skovduevej@post.tele.dk

Læs mere

Skole Oplæg 1 Oplæg 2 Oplæg 3

Skole Oplæg 1 Oplæg 2 Oplæg 3 Oversigt over maksimal transporttid for eleverne i de 3 oplæg For hvert strukturoplæg er der taget udgangspunkt i den elev, der får den længste transporttid. Der er ikke kigget på taxaturene, men kun på

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 7. september 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen Kirsten

Læs mere

Ønskede cykelstier. Opdateret september 2014

Ønskede cykelstier. Opdateret september 2014 Ønskede cykelstier. Opdateret september 2014 Generelt Uheld Overslag Projekt nr. Sags id Lokalitet Stedfæstelse Ansøger Skadesgrad 2009- sommer 2014 (samtlige trafikanter) Skadesgrad 2009- sommer 2014

Læs mere

Budgetønsker Udvalget for Plan og Teknik Samlede beskrivelser

Budgetønsker Udvalget for Plan og Teknik Samlede beskrivelser Dato 10-06-2016 Dok.nr. 86751/16 Sagsnr. 16/813 Ref. Finl Budgetønsker 2017-2020 Udvalget for Plan og Teknik Samlede beskrivelser sfortegnelse Vejers Strand Strandbyen i klitterne...2 Pulje til udvikling

Læs mere

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer 19. Skovlund 19.01 Skovlund By 19.10 Åbent land Skovlund Rammer 19.01 Skovlund By Status Skovlund er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og erhverv. Byen ligger i det nordøstlige hjørne

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Helle Øst Udviklingsråd Dagsorden FORSLAG Årsmøde. Dato: 29. april 2015 kl. XX.00 Sted: Helle Hallen Referent: Mødedeltagere (udsendt til): Anders Schmidt, Peter Fornitz, Jens Peter Christensen, Lars Bo,

Læs mere

WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 1 - ROLLER

WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 1 - ROLLER WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 1 - ROLLER Udviklingsrådenes Byrådets Byrådets Koordinering synlighed ( Erfa. gruppe for Sogneforeninger Udvikler lokalsamfundet sogneråd på lokalplan I forhold til

Læs mere

Udvalget for Plan og Teknik

Udvalget for Plan og Teknik Udvalget for Plan og Teknik Tilpasning af Teknik og Miljø Teknik og Miljø blev i foråret 2015 organiseret efter kommunens tre fokusområder på det tekniske område: Visionen Vi i Naturen, et stærkt erhvervsliv

Læs mere

DAGSORDEN. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

DAGSORDEN. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 DAGSORDEN Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 14. august 2018 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand) (orlov), Joan Jensen

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Østmøn Lokalråd d. 20. november 2012 hos Torben Nielsen.

Bestyrelsesmøde i Østmøn Lokalråd d. 20. november 2012 hos Torben Nielsen. 1 jsc Nørreby, d. 21. november 2012 Bestyrelsesmøde i Østmøn Lokalråd d. 20. november 2012 hos Torben Nielsen. Deltagere: Torben Nielsen, Jens Haubroe, Martha Torgard Joensen, Ole Jon Ørnum, Anne Gejl

Læs mere

Bårse-Beldringe Lokalråd

Bårse-Beldringe Lokalråd Bårse-Beldringe Lokalråd Bestyrelsesmøde torsdag d. 13. december 2012 kl. 19.00 Hos Helle Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Godkendelse (underskrift) af referat Referatet blev underskrevet

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/ Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 25. august 2016 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Erik Klindt Andersen. Afbud fra Kirsten Grove i stedet deltog Ingemann Jensen. Afbud fra Rie Nielsen.

Læs mere

Tirsdag den 27. marts 2019 kl

Tirsdag den 27. marts 2019 kl Tirsdag den 27. marts 2019 kl. 19.00 på Øse Efterskole Sønderskovvej 130 Øse, 6800 Varde Dagsorden: / Referat 10 personer fremmødt. 1. Valg af dirigent: Finn Hansen valgt 2. Valg af referent: Bjarne Tarp

Læs mere

Fælles beretning Udviklingsrådet HHST for året

Fælles beretning Udviklingsrådet HHST for året Fælles beretning Udviklingsrådet HHST for året 2016-17 v/formand Heino Mølholm Som tidligere år har vi i år delt beretningen. Jeg prøver at tage det lidt overordnede, men der vil komme et lille indlæg

Læs mere

Referat af møde i. Integrationsrådet. Tirsdag den 6. juni Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af møde i. Integrationsrådet. Tirsdag den 6. juni Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Integrationsrådet Tirsdag den 6. juni 2017 17.30-19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer Flemming Holst (MB) Kristine

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

VARDES KULTURELLE RYGSÆK 6. klasse 2019/2020 Animation

VARDES KULTURELLE RYGSÆK 6. klasse 2019/2020 Animation I kan glæde jer til en forrygende dag med The Workshop, hvor 3 inspirerende konsulenter kommer ud på værtsskolerne og arbejder med eleverne en hel skoledag fra kl. 9.00 15.00. Eleverne kommer til at gennemgå

Læs mere

-1- VARDE BOLIG ADMINISTRATION DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 14. august 2012, kl. 16.30 på Ortenvej 53, 6800 Varde.

-1- VARDE BOLIG ADMINISTRATION DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 14. august 2012, kl. 16.30 på Ortenvej 53, 6800 Varde. -1- VARDE BOLIG ADMINISTRATION DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde, som afholdes Tirsdag, den 14. august 2012, kl. 16.30 på Ortenvej 53, 6800 Varde. Varde, den 19. juli

Læs mere

FÆLLESVIRKE. Andy Østergaard, Morten Bergsøe, Jens Rode Petersen, Sanne Flyvbjerg

FÆLLESVIRKE. Andy Østergaard, Morten Bergsøe, Jens Rode Petersen, Sanne Flyvbjerg Nordenskov den 28. oktober 2012 Referat af : Regeringsmøde nr. 3 i Fællesvirke Sted: Nordenskov Skole NUIF lokalet Dato: 22. oktober 2012, kl.19.00 21.30 Deltagere: Tonni Lander, Leif Arnbjerg, Kim Andersen

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Helle Øst Udviklingsråd Referat Udviklingsrådets Årsmøde Dato: 29. marts 2012, kl. 19.00 Sted: Helle Hallen Dagsorden ifg. Vedtægter: Beslutning: 1. Valg af dirigent og referent 2. Aflæggelse af årsberetning

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk Billedkunst 4. klasse. En glad installation Workshop i Janus Bygningen med Kate Skjerning

Vardes Kulturelle Rygsæk Billedkunst 4. klasse. En glad installation Workshop i Janus Bygningen med Kate Skjerning En glad installation Workshop i Janus Bygningen med Kate Skjerning På workshoppen skal eleverne kigge lidt på Janus Bygningens tre aktuelle udstillinger, men især lade sig inspirere af Vibeke Nørgaard

Læs mere

Afbud fra: Torben Haahr. Søren Vinding og Gorm Sigaard var fraværende under punktet Godkendt

Afbud fra: Torben Haahr. Søren Vinding og Gorm Sigaard var fraværende under punktet Godkendt Referat til bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde torsdag den 3. marts 2016 kl. 17.00 ca. 20.00 på Fanø Rådhus, Skolevej 5-7, Nordby, Fanø (Færge fra Esbjerg kl. 16.30) Afbud fra: Torben Haahr Dagsorden: Pkt.

Læs mere

Åben Tillægsdagsorden. til. Udvalget for Økonomi og Erhverv

Åben Tillægsdagsorden. til. Udvalget for Økonomi og Erhverv Åben Tillægsdagsorden til Udvalget for Økonomi og Erhverv Mødedato: Onsdag den 6. januar 2016 Mødetidspunkt: 12:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 3, Bytoften Erik Buhl Nielsen, Peder

Læs mere

DAGSORDEN. Bestyrelsesmøde. Dato: 10. oktober Tidspunkt: Kl Sted: Administrationsbygningen, Terndrup

DAGSORDEN. Bestyrelsesmøde. Dato: 10. oktober Tidspunkt: Kl Sted: Administrationsbygningen, Terndrup DAGSORDEN Bestyrelsesmøde Dato: 10. oktober 2017 Tidspunkt: Kl. 17.00 20.00 Sted: Administrationsbygningen, Terndrup Til stede: Birgit Christensen Carsten Bojesen Jørgen Nielsen Lene Nygaard Lilli Brunø

Læs mere

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog:

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog: 1 Referat fra møde i torsdag den 22. marts 2012 kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog: David Rehling, formand Birgitte Rinhart Hanne Stockbridge Kenneth Gøtterup Axel Bendtsen Martin

Læs mere

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S.

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S. Referat Lokaludvalget 's møde Onsdag den 13-03-2019 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen,

Læs mere

Møde i Grønt Råd. Torsdag den 31. januar 2019 Kl Mødesalen, Rådhuset. Dagsorden 1. Velkomst og orientering ved formanden

Møde i Grønt Råd. Torsdag den 31. januar 2019 Kl Mødesalen, Rådhuset. Dagsorden 1. Velkomst og orientering ved formanden Møde i Grønt Råd Torsdag den 31. januar 2019 Kl. 13.30 16.00 Mødesalen, Rådhuset Deltagere: Keld Nørremark, Jan Pedersen, Jan Porsgaard, Merete Vigen Hansen, Søren Rask Jessen, Preben Friis-Hauge, Klaus

Læs mere

Antal elever og klasser i skoleåret 2016/17 samt skøn for skoleåret 2018/19 og 2021/22

Antal elever og klasser i skoleåret 2016/17 samt skøn for skoleåret 2018/19 og 2021/22 Antal elever og klasser i skoleåret 2016/17 samt skøn for skoleåret 2018/19 og 2021/22 Forudsætninger for beregning af nedenstående tal: Tallene i skoleåret 2016/17 er de faktiske elevtal pr. 5/9-2016

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra møde i Landsbyforum d. 3. november 2009

1. Godkendelse af referat fra møde i Landsbyforum d. 3. november 2009 Referat af møde i Landsbyforum d. 10. februar 2010 Deltagere: Søren Hjelm Kristensen (Bjergby/Mygdal) Helle Jakobsen (Horne/Åbyen/Asdal) Kjeld Larsen (Tversted/Uggerby/Tuen) Gert Jensen (Løkken/Vrå) Niels

Læs mere

Beretninger fra HHST generalforsamling : Beretning ved formand Henry Koch

Beretninger fra HHST generalforsamling : Beretning ved formand Henry Koch Beretninger fra HHST generalforsamling 2015-03-12: Beretning fra Henry Koch. Beretning ved formand Henry Koch Udviklingsrådene har eksisteret siden 2007 med det formål at være talerør, at være netværksdanner

Læs mere

Center Kultur & Fritid Skørpingvej Terndrup REFERAT KULTURRÅDET

Center Kultur & Fritid Skørpingvej Terndrup REFERAT KULTURRÅDET REFERAT KULTURRÅDET Mødedato: Tirsdag den 26. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 19.00 Sted: Lille Stue, KulturStationen, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping Deltagere: Helle Jørgensen Charlotte M. B. Nielsen

Læs mere

1. at udvalget godkender referat fra udvalgsmødet den 14. august 2018.

1. at udvalget godkender referat fra udvalgsmødet den 14. august 2018. DAGSORDEN Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 11. september 2018 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand) (orlov), Joan Jensen

Læs mere

REFERAT. Bestyrelsesmøde. Dato: 9. juni Tidspunkt: Kl Terndrup Rådhus Sted: Skørpingvej Terndrup

REFERAT. Bestyrelsesmøde. Dato: 9. juni Tidspunkt: Kl Terndrup Rådhus Sted: Skørpingvej Terndrup REFERAT Bestyrelsesmøde Dato: 9. juni 2016 Tidspunkt: Kl. 17.00 19.00 Terndrup Rådhus Sted: Skørpingvej 7 9575 Terndrup Til stede: Birgit Christensen Carsten Bojesen Jørgen Nielsen Lene Nygaard Lilli Brunø

Læs mere

Den selvejende institutions navn er ProVarde. Institutionen har hjemsted i Varde Kommune.

Den selvejende institutions navn er ProVarde. Institutionen har hjemsted i Varde Kommune. Vedtægter for den selvejende institution ProVarde 1 Navn og hjemsted Den selvejende institutions navn er ProVarde. Institutionen har hjemsted i Varde Kommune. 2 Formål Institutionens formål er at fremme

Læs mere

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle.

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. REFERAT FRA MØDE 03-15 I SCHWEISSUDVALGET Tid: Mandag den 14. september 2015 kl. 13.00 17.00 Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. Deltagere: Claus Lind Christensen Danmarks Jægerforbund

Læs mere

strategi for nærdemokrati

strategi for nærdemokrati strategi for nærdemokrati i Slagelse Kommune 2009 Slagelse Kommune Ledelsessekretariatet Rådhuspladsen 11, 4200 Slagelse Tlf. 58 57 36 00 slagelse@slagelse.dk Visionen brandmen.dk Slagelse Kommune vil

Læs mere

Referat for: Varde Provstiudvalg. PU møde 11. juni 2014. Kl. 15.00-18.00 Mødested: Lundvej 12, 1. sal, Varde. Fraværende Kjeld Pedersen

Referat for: Varde Provstiudvalg. PU møde 11. juni 2014. Kl. 15.00-18.00 Mødested: Lundvej 12, 1. sal, Varde. Fraværende Kjeld Pedersen Referat for: Varde Provstiudvalg PU møde 11. juni 2014. Kl. 15.00-18.00 Mødested: Lundvej 12, 1. sal, Varde Fraværende Kjeld Pedersen Mødepunkt 1 Sag: Synsudskrifter (945) - Fåborg Sogn Fåborg kirke Fåborg

Læs mere

Frivilligrådet DAGSORDEN

Frivilligrådet DAGSORDEN Frivilligrådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 11, Glesborg Glesborg Bygade 1 Glesborg Dato: Mandag den 27. februar 2017 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen Kristian

Læs mere

Udviklingsrådet for Horne, Hodde, Sig og Tistrup. HHST.

Udviklingsrådet for Horne, Hodde, Sig og Tistrup. HHST. Beretning om udviklingsrådets virke i 2012. a. FUR v/henry ÅR 2012 har været et år præget af indsatser som ligner de forrige år. Temaer, som struktur, synlighed, kontakt til bagland, VIVA Varde og udviklingskatalog

Læs mere

Referat. Gentænk borgerindragelse. Torsdag den 19. januar 2017 Kl. 16:00 Konferencerummet Ebeltoft Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft.

Referat. Gentænk borgerindragelse. Torsdag den 19. januar 2017 Kl. 16:00 Konferencerummet Ebeltoft Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft. Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerindragelse Torsdag den 19. januar 2017 Kl. 16:00 Konferencerummet Ebeltoft Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A)

Læs mere