10 tips til dig der skal bygge nyt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "10 tips til dig der skal bygge nyt"

Transkript

1 10 tips til dig der skal bygge nyt

2 10 ting du skal overveje inden du bygger nyt Går du med overvejelser om at bygge en bolig både komfortabel, bæredygtig og med godt indeklima, vil vi gerne hjælpe dig lidt på vej. Denne guide giver dig nogle punkter som kan være værd at overveje inden projektet startes. Både i forhold til samarbejde med arkitekt, materialevalg og styring af budgetter. Vi håber at disse 10 tips vil hjælpe dig i den kommende byggeprocess. 1 Lav en liste over dine ønsker og prioriteter Undersøg markedet og find ud af hvad du gerne vil have i forhold til design, hustype og materialer. Lav en liste med de ting du ikke vil gå på kompromis med og prioriter de ting du gerne vil have. Denne liste kan indeholde ting som størrelse, retning, rumfordeling, indvendig og udvendig design, energieffektivitet, bæredygtighed og meget mere. Få inspiration fra dit lokalområde, boliger du har set, input fra familien og naturligvis websites tilhørende producenter og leverandører samt dit byggefirmas portefølje. 2 Tjek, om der er særlige tilskud i din region Kreditter, rabatter eller tilskud kan bidrage til at reducere prisen på din nye bolig. Der kan være mange forskellige typer af tilskud og hjælp til rådighed. Spørg din kommune, hvad du er berettiget til. Måske netop din kommune kan tilbyde former for incitamenter til energibesparende nybyggeri? 3 Få et godt samarbejde med din arkitekt Hvis du bruger et byggefirma, bør du tjekke, hvor stor fleksibilitet du har med hensyn til det valgte husdesign, og hvor meget af arkitektens tid, du eventuelt kan råde over. Hvis du selv bygger dit nye hus og har brug for en arkitekt, så undersøg mulighederne i dit lokal område og kontakterne i dit netværk. Tjek, hvilke priser de lokale arkitekter forlanger. Det er normalt enten en procentdel af kontraktværdien eller en timesats. Kig på arkitekternes porteføljer online og se, om de passer til dit projekt og afsæt tid til at møde flere arkitekter. Fremlæg derefter en klar redegørelse for kravene til din nye bolig, og hvordan den skal fungere. Uanset om du er selvbygger eller bruger et byggefirma, opstår der ofte kommunikationsproblemer med arkitekten, så det er vigtigt, at I forstår hinanden. Arkitekten skal passe til det projekt, du har i tankerne og lytte til dine synspunkter. Men når I har aftalt en plan, skal I holde fast i den, medmindre du er parat til at betale yderligere honorarer til arkitekten.

3 4 Hold styr på økonomien Hvor meget vil det koste? Det er et spørgsmål, som kun kan besvares, når du har klare og endelige projektplaner for din nye bolig. Start med en online prisberegning for at få en idé om, hvad en gennemsnitsbolig af en vis størrelse, bygget efter givne specifikationer koster. Det vil give dig en idé om, hvor dit budget ligger på en skala fra 'basis' til 'bedst'. En arkitekt kan også ud fra egen erfaring fortælle dig, om dit prisoverslag er realistisk. Når du har fået designet på dit byggeri, skal dit budget være mere præcist. Din entreprenør, hvis du bruger en sådan, har ansvaret for at angive mange af byggeomkostningerne i et detaljeret overslag. Brug det som udgangspunkt for at udarbejde en liste over alle omkostningerne forbundet med byggeprojektet, herunder dem man somme tider glemmer, såsom prisen på en midlertidig bolig, hegn, indretning af bryggers og anlæg af have osv. Saml alt i et endeligt budget, og afsæt en reserve på (min. 10 %) til uforudsete udgifter. Læg alle tallene ind i et budget i Excel, og ajourfør omkostningerne i hvert stadie af byggeprocessen. 5 Afsæt rigelig tid At bygge en ny bolig kan være en stressende oplevelse. Det er derfor, de fleste mennesker ansætter en byggeentreprenør, som har ansvaret for at overholde tidsfristerne og styre processen. Andre mennesker har måske selv den nødvendige tekniske kompetence og har det godt med at tale direkte med planlæggere, håndværkere og materialeleverandører. Uanset hvilken mulighed du vælger, skal du afsætte tilstrækkelig tid til at styre processen, selvom det kun handler om at få fat i entreprenøren for at sikre, at alt bliver færdigt til tiden eller at diskutere problemer, der måtte opstå på byggepladsen. Som et led i planlægningen af din tid bør du også afsætte rigelig tid til at indhente en byggetilladelse (medmindre din arkitekt har fået den opgave) og også sikre, at penge frigives på tidspunkter, der passer ind i byggeplanen, hvis projektet er finansieret fra anden side. 6 Tænk på både husets levetid og gensalgsværdi Det er din mulighed for at styre kvaliteten af byggeriet. Det betyder fokus på byggematerialer, som er holdbare, sikre og bidrager til energibesparelser. Et byggeri af høj kvalitet øger din boligs levetid, så den holder i flere generationer. Her kan det være en idé at overveje alternative løsninger til opførelse af dit hus i stedet for de traditionelle. Løsninger, der samtidig kan have en række andre fordele både hvad angår komfort og energieffektivitet. Undlad blot at føje flere værelser til byggeriet for at få en bedre salgsværdi fremtidige købere ønsker også godt design, bæredygtighed og energibesparelser i deres boliger. Faktisk viser undersøgelser, at størstedelen af boligkøberne er villige til at betale ekstra for en bæredygtig bolig.

4 7 Tænk bæredygtighed ind i byggeriet Et mere bæredygtigt og energibesparende hus kan skabes på mange måder. Selvom vindenergi og solpaneler stadig er en mulighed, er det ofte en udgift, du kan undgå, da et mere effektivt bygningsdesign som udgangspunkt bruger mindre energi. Skab en optimal isolering med vægge, vinduer og et tag, som ikke afgiver varme. Det betyder fravalg af konstruktioner med kuldebroer og i stedet løsninger, der har isoleringsniveauer indbygget i selve væggen kombineret med energiruder og effektiv tagisolering. Under bygeriet skal du altid se efter bæredygtige produkter, som kan bruges så længe som muligt - og genanvendes, når deres levetid udløber. Nutildags kan visse typer af isolering, akustiklofter og udvendige facader genanvendes i uendelighed. 8 Tænk på indeklimaet Temperatur, luftkvalitet og akustik påvirker alle sammen vores trivsel, livskvalitet og produktivitet. Valget af materialer til dit nye hjem har stor indflydelse på komforten i boligen. Isolering spiller en stor rolle, da materialer som stenuld kan give fordele ud over energibesparelser såsom god akustik og brandsikkerhed. I mange moderne nybyggerier anvendes lufttætte materialer, som samtidig er åndbare, for at sikre et godt indeklima. Det gode indeklima kan understøttes i løsninger, der tilgodeser en god ventilation og luftudskiftning. Endelig må du ikke glemme din families sikkerhed. I dag kan man opnå indendørs komfort i hjemmet uden at gå på kompromis med sikkerheden eller trivlslen for de mennesker, der bor der. Dit hjem kan godt være meget brandsikkert og samtidig modstå problemer som fugt, skimmel eller råd. 9 Overvej husets arkitektur og byggematerialer grundigt Uanset hvilken type bolig du bygger - traditionelt eller meget bæredygtigt - behøver det ikke at være kasseformet, indelukket eller kedeligt. Moderne byggematerialer sikrer, at du ikke behøver at gå på kompromis med dine designideer hverken indenfor eller udenfor. Smart design omfatter brug af materialer med lav vedligeholdelse og systemer med høj energieffektivitet til at reducere din boligs energiforbrug. Den gennemtænkte arkitektur og valg af de rigtige løsninger og materialer kan også medvirke til at reducere energiforbruget. I designet af din nye bolig er det værd at overveje konstruktionsmaterialer, varmekilde, ventilation og placering på grunden, da det ikke er så ligetil at ændre, når først byggeriet er påbegyndt. 10 Byg fremtidssikret Den stigende bevidsthed om miljø og bæredygtighed er faktorer, som absolut skal indgå i overvejelserne omkring nybyggeri. Jo mere energieffektivt og jo mindre miljøbelastende dit nye hus er, jo højere efterspørgsel vil der være på det, den dag det skal handles.

5 Prøv Rockzero Hos ROCKWOOL skaber vi banebrydende, nye metoder til at bygge nearly zero energy boliger med løsninger som for eksempel Rockzero vægsystemet. Det former fremtiden for økonomiske, langtidsholdbare og bæredygtige boliger. Få mere at vide om fordelene ved Rockzero i dag. Besøg rockwool.dk/rockzero I ROCKWOOL koncernen arbejder vi på at gøre tilværelsen rigere for alle, der bruger vores løsninger. Vores ekspertise danner et solidt grundlag for at håndtere mange af de største udfordringer, vi i dag ser inden for bæredygtighed og udvikling. Det gælder blandt andet energiforbrug, støjforurening og brandsikkerhed, vandmangel og oversvømmelser. Vores produktprogram afspejler de forskellige behov, der findes i hele verden, og støtter vores interessenter i arbejdet med at reducere deres eget CO 2 -fodaftryk. Stenuld er et materiale med utallige anvendelsesmuligheder, og det er basis for hele vores forretning. Med over engagerede kolleger i 39 lande er vi verdens førende leverandør af stenuldsløsninger, herunder bygningsisolering, akustiske lofter, udvendige beklædningssystemer, løsninger til plantedyrkning, tekniske fibre til industriel brug samt isolering til procesindustri såvel som marine og offshore.

Syv myter om nearly zero energy bygninger

Syv myter om nearly zero energy bygninger Syv myter om nearly zero energy bygninger Myte nr. 1: Der er ikke stor interesse for bæredygtige boliger Myte nr. 2: Lufttætte boliger har dårligt indeklima Syv myter om nearly zero energy bygninger Hos

Læs mere

Bæredygtige boliger hvad er myter og hvad er virkelighed

Bæredygtige boliger hvad er myter og hvad er virkelighed Bæredygtige boliger hvad er myter og hvad er virkelighed Myte nr. 1: Det er kun et begejstret mindretal, der interesserer sig for bæredygtigt byggeri Myte nr. 2: Boliger er ikke det største problem i forbindelse

Læs mere

Byg nyt. Spar på energien. Skån miljøet. Rockzero Vægsystem

Byg nyt. Spar på energien. Skån miljøet. Rockzero Vægsystem Byg nyt. Spar på energien. Skån miljøet. Rockzero Vægsystem BYG VÆGGE DER STÅR FOR NOGET I tusinder af år har vi bygget vægge. For at beskytte os selv og for at skabe boliger for familien. Når vi bygger

Læs mere

Effektivt og sikkert - i sort design. CONLIT brandisolering af ventilationskanaler

Effektivt og sikkert - i sort design. CONLIT brandisolering af ventilationskanaler Effektivt og sikkert - i sort design CONLIT brandisolering af ventilationskanaler Tryghed i hverdagen Vi bruger omkring 90 % af vores tid inden døre i vores bolig, på arbejdet, i skolen, i børnehaven eller

Læs mere

En banebrydende måde at bygge nearly zero-energy bygninger. Rockzero Vægsystem

En banebrydende måde at bygge nearly zero-energy bygninger. Rockzero Vægsystem En banebrydende måde at bygge nearly zero-energy bygninger Rockzero Vægsystem BYG VÆGGE DER STÅR FOR NOGET. I tusinder af år har vi bygget vægge. For at beskytte os selv og for at skabe bygninger til alle

Læs mere

VI VINDER I VORES BRANCHE GENNEM INNOVATION, KOMMERCIEL EKSPERTISE OG EFFEKTIV ANVENDELSE AF ALLE RESSOURCER. Læs Knauf vision og værdier på knauf.

VI VINDER I VORES BRANCHE GENNEM INNOVATION, KOMMERCIEL EKSPERTISE OG EFFEKTIV ANVENDELSE AF ALLE RESSOURCER. Læs Knauf vision og værdier på knauf. HVEM ER KNAUF? VI VINDER I VORES BRANCHE GENNEM INNOVATION, KOMMERCIEL EKSPERTISE OG EFFEKTIV ANVENDELSE AF ALLE RESSOURCER. Læs Knauf vision og værdier på knauf.dk VI SKABER VÆRDI FOR DEN DANSKE BYGGEBRANCHE

Læs mere

5 steps til nybyggeri Dette skal du huske, når du bygger nyt hus

5 steps til nybyggeri Dette skal du huske, når du bygger nyt hus GUIDE 5 steps til nybyggeri Dette skal du huske, når du bygger nyt hus 1 Drømmer du om et nybygget hus, hvor du kan skabe trygge rammer for din familie? Vi giver dig her en række gode råd om nybyggeri

Læs mere

SKAL DIT HUS RENOVERES?

SKAL DIT HUS RENOVERES? SKAL DIT HUS RENOVERES? Mange års erfaring har lært os at sætte kunden i centrum. At lytte og kommunikere er en vigtig faktor, når opgaverne skal løses korrekt og til tiden. Kunden i centrum Casadana A/S

Læs mere

Rockzero : byg stenuldens 7 styrker ind i ethvert hjem

Rockzero : byg stenuldens 7 styrker ind i ethvert hjem Rockzero : byg stenuldens 7 styrker ind i ethvert hjem Sådan kan stenens naturlige styrke berige den moderne livsstil Sten og civilisation er som skabt for hinanden. ROCKWOOL udnytter stenens styrker til

Læs mere

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger Træhuse den sunde og smukke bolig Familieboliger & Sven-Erik Nielsen Arkitekt og ejer af A&W Perspektiva Erfaring og god rådgivning Hos A&W Perspektiva har vi specialiseret os i træ huse. For et træhus

Læs mere

VI BYGGER BÆREDYGTIGT & SUNDT - FOR DIG OG DIN FAMILIE

VI BYGGER BÆREDYGTIGT & SUNDT - FOR DIG OG DIN FAMILIE VI BYGGER BÆREDYGTIGT & SUNDT - FOR DIG OG DIN FAMILIE DRØMMEN 3 UNIKKE LØSNINGER 4 KONCEPTHUSET 5-6 ENERGI & MILJØ 7 BÆREDYGTIGHED 8 INDRETNING & PLANTEGNING 9 DESIGN & STEMNING KONTAKT 10-11 12 www.jakobsenhuse.dk

Læs mere

Bæredygtighed og Facilities Management

Bæredygtighed og Facilities Management Bæredygtighed og Facilities Management Bæredygtighed er tophistorier i mange medier, og mange virksomheder og kommuner bruger mange penge på at blive bæredygtige Men hvad er bæredygtighed er når det omhandler

Læs mere

Fra sund fornuft til god forretning. Realdania ErhvervsForum

Fra sund fornuft til god forretning. Realdania ErhvervsForum Fra sund fornuft til god forretning Realdania ErhvervsForum Den 9. november 2011 Aktivt ejerskab ATP Koncernen arbejder med samfundsansvar på flere niveauer Kunder og samfund Medarbejdere Miljø og klima

Læs mere

Jeres drømmebolig trin for trin

Jeres drømmebolig trin for trin Jeres drømmebolig trin for trin Sådan bliver et artitekttegnet hus til virkelighed hos Arkitekt-Huset Vejle 1 Arkthuset_byggeguide_A5.indd 1 12/06/15 11.32 Et hus i jeres ånd Denne guide er tilegnet jer,

Læs mere

Danmarks største udviklingsprojekt inden for byggeri uden varmeinstallation

Danmarks største udviklingsprojekt inden for byggeri uden varmeinstallation Danmarks største udviklingsprojekt inden for byggeri uden varmeinstallation bliver forbillede for huse med passiv opvarmning i Danmark I løbet af 2007 sættes spaden i jorden til Danmarks hidtil største

Læs mere

Renovering. Hvad skal jeg vide, før jeg går i gang? I tvivl om energien? Hvordan kommer du videre? Her slipper varmen typisk ud.

Renovering. Hvad skal jeg vide, før jeg går i gang? I tvivl om energien? Hvordan kommer du videre? Her slipper varmen typisk ud. Hvordan kommer du videre? I tvivl om energien? 1. Kontakt en rådgiver Brug en energirådgiver, f.eks. en BedreBolig-rådgiver, til at hjælpe dig med at få overblik over, hvad der skal gøres i huset, og hvilke

Læs mere

LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS

LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS Lautrup & Lyngsø opfører gennemarbejdede kvalitetshuse med fokus på form, funktion, fornyelse og fornuftige priser LAUTRUPOGLYNGSOE.DK

Læs mere

Isoler med ROCKWOOL granulat. En sikker investering i besparelse og komfort

Isoler med ROCKWOOL granulat. En sikker investering i besparelse og komfort Isoler med ROCKWOOL granulat En sikker investering i besparelse og komfort Her er der penge at spare Isolering af hule mure og uudnyttede loftsrum er nemt, billigt og effektivt. Efterisolering sikrer en

Læs mere

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Et ud af hver 10 ende hus har problemer med fugt og i de

Læs mere

LØB ende Nyheder juli 2017

LØB ende Nyheder juli 2017 juli 2017 Fornyet Energi økologisk arkitekt- og byggefirma. LØBende nyheders præsentationer af firmaer i LØB har denne gang bedt Fornyet Energi aps om at præsentere sig. Artikel og fotos: Fornyet Energi

Læs mere

Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el!

Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el! Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el! Et energineutralt hus med solenergi og elvarme er en totalløsning for fremtiden bygget med innovative kvalitetskomponenter og den rette viden Intelligent

Læs mere

Træhuse den sunde og smukke bolig. Seniorboliger

Træhuse den sunde og smukke bolig. Seniorboliger Træhuse den sunde og smukke bolig Seniorboliger & Sven-Erik Nielsen Arkitekt og ejer af A&W Perspektiva Erfaring og god rådgivning Hos A&W Perspektiva har vi specialiseret os i træhuse. For et træhus giver

Læs mere

Mere end 80 forskellige

Mere end 80 forskellige FREMTIDENS PARCELHUS Mere end 80 forskellige svanemærkede, sunde, lavenergihuse er på vej til danskerne. Fremtidens Parcelhuse er en udstilling af 86 parcelhuse, dobbelthuse og rækkehuse. Husene skal vise,

Læs mere

BedreBolig-plan. BOLIGEJER Familien Espersen Ved Grænsen 70 2000 Frederiksberg. BEDREBOLIG-RÅDGIVER Thomas Jensen Påskeliljevej 5 4681 Herfølge

BedreBolig-plan. BOLIGEJER Familien Espersen Ved Grænsen 70 2000 Frederiksberg. BEDREBOLIG-RÅDGIVER Thomas Jensen Påskeliljevej 5 4681 Herfølge Rapportnr.: XXXXX Firmanr.: XXXXXX Dato: 00. måned 2014 BedreBolig-plan BEDREBOLIG-RÅDGIVER Thomas Jensen Påskeliljevej 5 4681 Herfølge 56 78 12 34 info@thomasjensen.dk CVR: 12345678 BOLIGEJER Familien

Læs mere

Alt dette er med i prisen:

Alt dette er med i prisen: TYPEHUS KAMPAGNE Alt dette er med i prisen: Et skønt indeklima! Fri indretning uden merpris Altid faste håndværkere 0 kr. i udbetaling! Betal ved indflytning Med et Danfoss ventilationsanlæg med varmegenvinding

Læs mere

Din drømmerenovering. Begynder med ROCKWOOL stenuldsisolering. ROCKWOOL renoveringsguide til boligejere

Din drømmerenovering. Begynder med ROCKWOOL stenuldsisolering. ROCKWOOL renoveringsguide til boligejere Din drømmerenovering Begynder med ROCKWOOL stenuldsisolering ROCKWOOL renoveringsguide til boligejere ROCKWOOL RENOVERINGSGUIDE TIL BOLIGEJERE Gode grunde til at renovere Du ønsker et mere komfortabelt

Læs mere

Historie og nutid mødes

Historie og nutid mødes Ny lancering Endnu et A-vindue Historie og nutid mødes - i moderne og energivenlige rammer! En gennemprøvet energikonstruktion Med Nation Energy tilbyder Idealcombi nu et smukt vindue i en velkendt og

Læs mere

Bæredygtighed Viden til tiden

Bæredygtighed Viden til tiden Bæredygtighed Viden til tiden Det bæredygtige byggeri Uanset hvilket abstraktionsniveau man fokuserer på, så kommer vi ikke uden om bæredygtighed. Hensynet til Moder Jord, til menneskene omkring os, til

Læs mere

God isolering. En investering i godt indeklima og lavere varmeregning.

God isolering. En investering i godt indeklima og lavere varmeregning. God isolering En investering i godt indeklima og lavere varmeregning. Totalrenovering uden kompromisser Henrik Lindes sommerhus har den mest fantastiske beliggenhed i forreste række til vandet ved Gilleleje.

Læs mere

ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER

ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER Overblik og helhedsløsninger for private boligejere Dette projekt har modtaget støtte fra EUs Horizon 2020 forsknings og innovations program No 649865 Forfatterne

Læs mere

Sikkert byggeri med Parocs nye tætprodukter

Sikkert byggeri med Parocs nye tætprodukter Sikkert byggeri med Parocs nye tætprodukter April 2009 Indholdsfortegnelse Energiklogt byggeri Lavere energiomkostninger og mindre risiko for skade... 3 Rette produkt til rette sted......................

Læs mere

4D bæredygtigt byggeri i Ørestad

4D bæredygtigt byggeri i Ørestad 4D står for 4 dimensioner: 3D og bæredygtigheden 4D er navnet på det byggefelt i Ørestad City, hvor projektet er lokaliseret 4D står også for bæredygtighed i 4 dimensioner: miljømæssig, arkitektonisk,

Læs mere

MINI GUIDE TIL ET BÆREDYGTIGT

MINI GUIDE TIL ET BÆREDYGTIGT MINI GUIDE TIL ET BÆREDYGTIGT LÆSEVEJLEDNING Lejerbos bæredygtige boliger er beskrevet i tre dokumenter, som samlet tegner Lejerbos koncept for almene bæredygtige boliger. Visionsdokumentet beskriver den

Læs mere

Den bedste måde at spare energi i vores bygninger, er ved at anvende et design, der mindsker behovet for at bruge energi.

Den bedste måde at spare energi i vores bygninger, er ved at anvende et design, der mindsker behovet for at bruge energi. INTEGRERET ENERGIDESIGN Hos Thorkil Jørgensen Rådgivende Ingeniører vægtes samarbejde og innovation. Vi vil i fællesskab med kunder og brugere skabe merværdi i projekterne. Med merværdi mener vi, at vi

Læs mere

Som altid når man taler om bæredygtighed, er der 3 forskellige hovedparametre, der skal tages i ed, nemlig:

Som altid når man taler om bæredygtighed, er der 3 forskellige hovedparametre, der skal tages i ed, nemlig: Vor ref.: Bæredygtighedsarkitekt Klaus Kellermann, Bæredygtig isolering Det er ikke ligegyldigt, hvilken isolering man vælger til sin bygning, set ud fra et bæredygtighedsperspektiv. I takt med at bygningsreglementets

Læs mere

ETFE-folie. Fremtidens fleksible byggemateriale

ETFE-folie. Fremtidens fleksible byggemateriale ETFE-folie Fremtidens fleksible byggemateriale 2 Inspireret af naturen ETFE - Fremtidens byggemateriale ETFE er fremtidens byggemateriale med et stort potentiale for kreativitet og nytænkning. På rekordtid

Læs mere

1. Vurder hele boligen

1. Vurder hele boligen 1. Vurder hele boligen Hvordan er de forskellige dele af huset isoleret i dag? Hvor lufttæt er huset? Hvor energieffektive er dine vinduer og døre? Er der tilstrækkelig ventilation? Få et professionelt

Læs mere

ET MATERIALE TIL FLERE GENERATIONER. Til tagdækning, facadebeklædning, tagrender, solarløsninger og arkitektoniske detaljer BEDRE BOLIG MED RHEINZINK

ET MATERIALE TIL FLERE GENERATIONER. Til tagdækning, facadebeklædning, tagrender, solarløsninger og arkitektoniske detaljer BEDRE BOLIG MED RHEINZINK ET MATERIALE TIL FLERE GENERATIONER Til tagdækning, facadebeklædning, tagrender, solarløsninger og arkitektoniske detaljer BEDRE BOLIG MED RHEINZINK 2 3 Slappe af, læse, dagdrømme, skrive lange breve,

Læs mere

lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI

lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI lundhilds tegnestue ERHVERVBYGGERI lundhilds tegnestue bygaden 70 8700 horsens tel 44490054 www.lundhild.dk info@lundhild.dk Erhvervsbyggeri - din professionelle samarbejdspartner Hos Lundhilds tegnestue

Læs mere

ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER

ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER Overblik og helhedsløsninger for private boligejere Dette projekt har modtaget støtte fra EUs Horizon 2020 forsknings og innovations program No 649865 Forfatterne

Læs mere

Køling med diffus ventilation

Køling med diffus ventilation Part of the ROCKWOOL Group Køling med diffus ventilation og Rockfon Blanka En loftløsning der giver bedre indeklima 92% af en virksomheds udgifter relateret til medarbejderne. Ved at forbedre indeklimaet

Læs mere

Elements of Vision. PAROC -elementløsninger

Elements of Vision. PAROC -elementløsninger Elements of Vision PAROC -elementløsninger Panel System 2.00 DK August 2012 Erstatter: Januar 2008 PAROC-ELEMENTLØSNINGER GIVER MULIGHED FOR STOR ARKITEKTONISK FRIHED OG INDIVIDUALITET. DE PRAKTISKE, SPECIALDESIGNEDE

Læs mere

Toprock System. En ny generation tagisolering

Toprock System. En ny generation tagisolering System Rockwool DANMARK Toprock System En ny generation tagisolering Nye direktiver betyder mere isolering Stadigt højere energikrav stiller store krav til de bygninger, der bliver opført. For at nå de

Læs mere

Sammen om BedreBolig. Individuel energirenovering i fællesskab. Villy Fink Isaksen, Wikimedia Commons, License cc-by-sa-4.0.

Sammen om BedreBolig. Individuel energirenovering i fællesskab. Villy Fink Isaksen, Wikimedia Commons, License cc-by-sa-4.0. Sammen om BedreBolig Individuel energirenovering i fællesskab Villy Fink Isaksen, Wikimedia Commons, License cc-by-sa-4.0. Sammen om BedreBolig Hos en BedreBoligrådgiver kan man købe kvalificeret rådgivning

Læs mere

Renovering Til- og ombygning Nybyggeri. edre Bolig. for private bygherrer. Inspiration Planlægning Gennemførelse

Renovering Til- og ombygning Nybyggeri. edre Bolig. for private bygherrer. Inspiration Planlægning Gennemførelse Renovering Til- og ombygning Nybyggeri edre Bolig Inspiration Planlægning Gennemførelse for private bygherrer Kom godt i gang I renovering, til- og ombygning samt nybyggeri Boligarkitekten.dk er en tegnestue,

Læs mere

Forslag om udskiftning af vinduer og altandøre i lejlighederne

Forslag om udskiftning af vinduer og altandøre i lejlighederne fsb afd. 1-63 Kronprinsessegade Forslag om udskiftning af vinduer og altandøre i lejlighederne Møde Ordinært afdelingsmøde d.23. september Forslagsstiller Bestyrelsen Dato d. 6. august 2015 Hvorfor stilles

Læs mere

CLIMAWIN DET INTELLIGENTE VENTILATIONSVINDUE

CLIMAWIN DET INTELLIGENTE VENTILATIONSVINDUE CLIMAWIN DET INTELLIGENTE VENTILATIONSVINDUE Climawin bruger varme, normalt tabt gennem et vindue, til at forvarme den friske luft som konstruktionen tillader at passere gennem vinduet. Dette giver en

Læs mere

Kom trygt i hus. Guide til husbyggeriets faser. Rådgivning Styring Økonomi

Kom trygt i hus. Guide til husbyggeriets faser. Rådgivning Styring Økonomi Kom trygt i hus Guide til husbyggeriets faser Rådgivning Styring Økonomi Inspirationsfasen Lad idéerne spire frem Høst inspiration Hvad ønsker I jer? Økonomifasen Hvad må det koste? Få lavet et budget

Læs mere

REDAIR FLEX U-VÆRDIER REDAir FLEX TM. U-værditabeller

REDAIR FLEX U-VÆRDIER REDAir FLEX TM. U-værditabeller 19-05-2016 REDAir FLEX TM U-værditabeller Systemet Udviklet og gennemprøvet af ROCKWOOL A/S FLEX Batts Varme-, brand- og lydisolerende samt fugtafvisende FLEX Friktionsplade Øger friktionen LVL planker

Læs mere

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS Vi er ikke et typehusfirma men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS VELKOMMEN TIL ALBOHUS Hvilken type er du? Der er mange nødvendige valg at træffe, før man påbegynder et

Læs mere

GOD ENERGI ER GOD ØKONOMI ENERGIOPTIMERING TIL VVS INSTALLATIONER

GOD ENERGI ER GOD ØKONOMI ENERGIOPTIMERING TIL VVS INSTALLATIONER GOD ENERGI ER GOD ØKONOMI ENERGIOPTIMERING TIL VVS INSTALLATIONER ENERGIOPTIMERING START MED DE LAVTHÆNGENDE FRUGTER 40% af Danmarks samlede energiforbrug går til opvarmning af varme og varmt brugsvand,

Læs mere

Isolering. Published on MMS Varde - byggeentreprenør (http://mmsvarde.dk) Home > Isolering. By admin Created 07/10/ :48

Isolering. Published on MMS Varde - byggeentreprenør (http://mmsvarde.dk) Home > Isolering. By admin Created 07/10/ :48 Published on MMS Varde - byggeentreprenør (http://mmsvarde.dk) Home > Isolering Isolering By admin Created 07/10/2009-15:48 Byggeprojekter Murer og entreprenør Isolering Tagdækning Nyheder Hulmursisolering

Læs mere

Ressourcebevidst byggeri i Ørestad

Ressourcebevidst byggeri i Ørestad Ressourcebevidst byggeri i Ørestad Arbejdsgruppen vedr. miljø: Klaus Hansen, By og Byg Morten Elle, BYG?DTU Sergio Fox, Energistyrelsen Tove Lading, Lading arkitekter + konsulenter A/S DE FIRE HOVED- PROBLEMSTILLINGER

Læs mere

Energieffektivisering af bygninger. Søren Dyck-Madsen. Det Økologiske Råd

Energieffektivisering af bygninger. Søren Dyck-Madsen. Det Økologiske Råd Energieffektivisering af bygninger Søren Dyck-Madsen Det Økologiske Råd Krav til bygninger nu og fremover Bygningsreglementet blev strammet i 2006 for nye bygninger med omkring 25 % for eksisterende bygninger

Læs mere

tryg i boligen med sparbank byg og byg om

tryg i boligen med sparbank byg og byg om tryg i boligen med sparbank byg og byg om Boligrådgivning Sådan gør vi i SPARBANK Hos SPARBANK bliver du mødt af en kompetent og fleksibel rådgiver, der gør sit bedste for at sætte sig ind i din situation

Læs mere

Active House - AktivHus Danmark. 02.03.2015 Active House - AktivHus Danmark/Brian Møinichen Wendin/VELUX Danmark A/S

Active House - AktivHus Danmark. 02.03.2015 Active House - AktivHus Danmark/Brian Møinichen Wendin/VELUX Danmark A/S Active House - AktivHus Danmark 02.03.2015 Active House - AktivHus Danmark/Brian Møinichen Wendin/VELUX Danmark A/S Active House - en vision Active House er visionen om at skabe sunde og mere komfortable

Læs mere

MIDLERTIDIG AFLUKNING AF BYGGERIET. innovativ systemløsning med fokus på økonomi og miljø

MIDLERTIDIG AFLUKNING AF BYGGERIET. innovativ systemløsning med fokus på økonomi og miljø MIDLERTIDIG AFLUKNING AF BYGGERIET innovativ systemløsning med fokus på økonomi og miljø HVORFOR VÆLGE ALTIFLEX Altiflex interimsaflukning er et innovativt og fleksibelt system til midlertidig aflukning

Læs mere

TØMRER ENERGIRENOVERING

TØMRER ENERGIRENOVERING TØMRER ENERGIRENOVERING VI KAN MERE END AT RENOVERE DIT HUS STB BYGs Tømrerafdeling har ikke bare de rigtige håndværkere, men også et stærkt hold af byggeledere til at styre byggeprocessen for dig, fra

Læs mere

Energy Renovation of Existing Buildings. Søren Dyck-Madsen Det Økologiske Råd

Energy Renovation of Existing Buildings. Søren Dyck-Madsen Det Økologiske Råd Energy Renovation of Existing Buildings Diskussionsoplæg om Klimaløsninger i Workshop Gruppe 2 Søren Dyck-Madsen Det Økologiske Råd Tre drivende faktorer for energibesparelser Klima Det er værre, end vi

Læs mere

Planer og muligheder for energirenovering

Planer og muligheder for energirenovering Planer og muligheder for energirenovering Baggrunden Videncenter for energibesparelser i bygninger er etableret som led i den energipolitiske aftale fra februar 2008. Videncenteret skaber viden om konkrete

Læs mere

Fleksibel strålevarme til fysik og madkundskab

Fleksibel strålevarme til fysik og madkundskab Fleksibel strålevarme til fysik og madkundskab Der er tænkt i utraditionelle varmeløsninger i en ny tilbygning på Brønshøj skole, hvor den rådgivende ingeniør fra Orbicon har anbefalet strålevarme ikke

Læs mere

Lette løsninger for et bedre miljø!

Lette løsninger for et bedre miljø! Lette løsninger for et bedre miljø! Jackon A/S er Nordens ledende producent af isolering og emballage i polystyren. Vi leverer energieffektive og komplette løsninger til fundament og bolig. Der er mange

Læs mere

Reduktion af risiko for overtemperatur i etageboliger i forbindelse med facaderenovering. Toke Rammer Nielsen, DTU Byg

Reduktion af risiko for overtemperatur i etageboliger i forbindelse med facaderenovering. Toke Rammer Nielsen, DTU Byg Reduktion af risiko for overtemperatur i etageboliger i forbindelse med facaderenovering Toke Rammer Nielsen, DTU Byg DTU Byg Institut for Byggeri og Anlæg, Danmarks Tekniske universitet. Videnskabeligt

Læs mere

De første erfaringer med den nye danske standard DGNB

De første erfaringer med den nye danske standard DGNB De første erfaringer med den nye danske standard DGNB En offentlig bygherre investerer i fremtiden Lars Lundsgaard 2 Region Nordjylland som virksomhed Region Nordjylland som KlimaRegion Drift af bygninger

Læs mere

Energirenovering i Albertslund. Søren Dyck-Madsen. Det Økologiske Råd

Energirenovering i Albertslund. Søren Dyck-Madsen. Det Økologiske Råd Energirenovering i Albertslund Søren Dyck-Madsen Det Økologiske Råd Hvorfor renovere energirigtigt? Energiforbedringer af eksisterende bygninger er billigst at gennemføre, når bygningen alligevel skal

Læs mere

lindab vi forenkler byggeriet LindabGarageporte Vælg den optimale løsning

lindab vi forenkler byggeriet LindabGarageporte Vælg den optimale løsning lindab vi forenkler byggeriet LindabGarageporte Vælg den optimale løsning Produceret og udviklet i Danmark. Alle Lindab Garageporte er udviklet og produceret i Danmark. Det betyder, at du får en garageport,

Læs mere

» Beringsvænget Andelsboligforeningen Beringsgaard

» Beringsvænget Andelsboligforeningen Beringsgaard » Beringsvænget Andelsboligforeningen Beringsgaard Inde klima Workshop B Input til energirenovering Indledende screening Pris Design Behov D & V FBBB - Via University College 2. nov. 2011 Total økono mi

Læs mere

BedreBolig-tjekliste til BedreBolig-plan

BedreBolig-tjekliste til BedreBolig-plan BedreBolig-tjekliste til BedreBolig-plan Boligejer: Adresse: Øvrige grunddata om boligen er noteret i markskema eller BedreBolig-program: Vejledning i anvendelse af denne tjekliste a) Brug spørgsmålene

Læs mere

Renovering: Gammel og nyt forenes Med Schöck Isokorb type R

Renovering: Gammel og nyt forenes Med Schöck Isokorb type R Renovering: Gammel og nyt forenes Med Schöck Isokorb type R Bæredygtig renovering Hvad gør man med balkonen? 2 Når du vælger at renovere, så er komfort og energibesparelser med rette højt på dagsordenen.

Læs mere

KLAR TIL NYBYGGERI? En guide til dig der drømmer om at bygge nyt TIPS, RÅDGIVNING OG INSPIRATION

KLAR TIL NYBYGGERI? En guide til dig der drømmer om at bygge nyt TIPS, RÅDGIVNING OG INSPIRATION KLAR TIL NYBYGGERI? En guide til dig der drømmer om at bygge nyt TIPS, RÅDGIVNING OG INSPIRATION ER DU KLAR TIL AT BYGGE NYT? Er drømmen at bygge nyt? Så er der mange muligheder at vælge imellem - og endnu

Læs mere

På vej mod bæredygtighed og CO 2 -neutral hovedstad

På vej mod bæredygtighed og CO 2 -neutral hovedstad På vej mod bæredygtighed og CO 2 -neutral hovedstad 04. september 2014 Niels-Arne Jensen // Københavns Ejendomme 1 Københavns Ejendomme Københavns Kommunes ejendomsenhed 849 ejendomme + lejemål, i alt

Læs mere

JEG SIKRER DIG NEM, BILLIG OG ENERGIEFFEKTIV VAND & VARME

JEG SIKRER DIG NEM, BILLIG OG ENERGIEFFEKTIV VAND & VARME JEG SIKRER DIG NEM, BILLIG OG ENERGIEFFEKTIV VAND & VARME JEG ER CALEFA ÅBN OP OG MØD CALEFA MED CALEFA SPARER DU ENERGI OG FÅR EN MERE KOMFORTABEL HVERDAG HELE ÅRET RUNDT FJERNVARME KORT FORTALT HVAD

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

Svensk atmosfære dansk kvalitet. Fra husdrømme til

Svensk atmosfære dansk kvalitet. Fra husdrømme til Svensk atmosfære dansk kvalitet Fra husdrømme til Et hus fra Dana-bo Træhuse A/S er ikke bare et lavenergi hus, men en ramme om hele familiens liv gennem mange år. Derfor er det vigtigt, at rammerne fungerer

Læs mere

ArkiViva Rådgivende Arkitekter Tlf. 29 70 24 23 E-mail: kontakt@arkiviva.dk www.arkiviva.dk. Vinkelhus 158 + 42

ArkiViva Rådgivende Arkitekter Tlf. 29 70 24 23 E-mail: kontakt@arkiviva.dk www.arkiviva.dk. Vinkelhus 158 + 42 Vinkelhus 158 + 42 Fuldmuret vinkelhus i moderne minimalistisk arkitektur med en optimal udnyttelse af pladsen, opført i vedligeholdelsesfrie trendsættende kvalitetsmaterialer. 1 Alt er muligt Nu tilbyder

Læs mere

KNAUF DANOLINE VENTILATIONSLOFTER. knauf.dk/air

KNAUF DANOLINE VENTILATIONSLOFTER. knauf.dk/air KNAUF DANOLINE VENTILATIONSLOFTER knauf.dk/air 02 AIRCHITECTURE BEHOV FOR BEDRE INDEKLIMA Behovet for frisk luft former arkitekturen overalt. Og gipslofter spiller en afgørende rolle. Vi tilbringer stadig

Læs mere

Individuelt byggeri med personlighed og stil

Individuelt byggeri med personlighed og stil Individuelt byggeri med personlighed og stil MODERNE ENERGI KLASSISK Mere end 25 år med husbyggeri Hos Mester Byg A/S har direktør og indehaver Erik Laursen over 25 års erfaring i byggebranchen og omsætter

Læs mere

[CASE A. FAGOMRÅDET ENERGI]

[CASE A. FAGOMRÅDET ENERGI] Projektsvendeprøver [CASE A. FAGOMRÅDET ENERGI] Intro I denne case skal du arbejde med renovering af laden. Bygherren skal tage stilling til, om laden skal have den helt store tur, med henblik på at optimere

Læs mere

JEG SIKRER DIG NEM, BILLIG OG ENERGIEFFEKTIV VAND & VARME JEG ER OGSÅ CALEFA. Calefa V. Indirekte fjernvarme

JEG SIKRER DIG NEM, BILLIG OG ENERGIEFFEKTIV VAND & VARME JEG ER OGSÅ CALEFA. Calefa V. Indirekte fjernvarme JEG SIKRER DIG NEM, BILLIG OG ENERGIEFFEKTIV VAND & VARME JEG ER OGSÅ CALEFA Calefa V Indirekte fjernvarme MED CALEFA SPARER DU ENERGI OG FÅR EN MERE KOMFORTABEL HVERDAG HELE ÅRET RUNDT FJERNVARME KORT

Læs mere

Målinger, observationer og interviews blev gennemført af Ingeniørhøjskolen i Århus, Alexandra Instituttet, VELFAC og WindowMaster.

Målinger, observationer og interviews blev gennemført af Ingeniørhøjskolen i Århus, Alexandra Instituttet, VELFAC og WindowMaster. 'Bolig for livet' 'Bolig for livet' var det første af seks demohuse i 'Model Home 2020'-serien. Det blev indviet i april 2009, og en testfamilie familien Simonsen flyttede ind i huset 1. juli 2009. Familien

Læs mere

Information. Byggeri og energi. til bygherrer i Egedal Kommune. Stigende energipriser. betyder at der er gode. grunde til, at spare på. energien.

Information. Byggeri og energi. til bygherrer i Egedal Kommune. Stigende energipriser. betyder at der er gode. grunde til, at spare på. energien. Information til bygherrer i Egedal Kommune Stigende energipriser betyder at der er gode grunde til, at spare på energien. Der er bl.a. mulighed for en kontant besparelse på energiregningen i hele husets

Læs mere

Energirenovering kan gøre dit hus 50 år yngre

Energirenovering kan gøre dit hus 50 år yngre Livsstil 20.02.2016 kl. 11:10 Energirenovering kan gøre dit hus 50 år yngre AF Anita Jensenius Hos familien Simonsen i Albertslund har en ambitiøs energirenovering ført til forbedret indeklima, æstetisk

Læs mere

Fugtforhold ved isolering Med træfiber og papiruld

Fugtforhold ved isolering Med træfiber og papiruld Fugtforhold ved isolering Med træfiber og papiruld Agenda - Hvorfor papiruld og træfiber som isolering? - Min interesse! - Hvordan breder vi det glade budskab! Og hvad slår fejl i dag! - Hvorfor fokus

Læs mere

PRODUKT INFORMATION. KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds. Værd at vide om 2008

PRODUKT INFORMATION. KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds. Værd at vide om 2008 PRODUKT INFORMATION Værd at vide om 2008 KEFA Drænpuds-System Multifunktionspuds Oversigt: 1. Generelt om problemer med fugt i bygninger 1.1 Byggematerialer i relation til problemer 1.2 Fugt i kældre et

Læs mere

INDFLYTNINGSKLART HUS UDEN BESVÆR OG BYGGEROD HELÅRSHUS SOMMERHUS FRITIDSHUS HAVEHUS ANNEKS MULIGHEDERNE ER UENDELIGE...

INDFLYTNINGSKLART HUS UDEN BESVÆR OG BYGGEROD HELÅRSHUS SOMMERHUS FRITIDSHUS HAVEHUS ANNEKS MULIGHEDERNE ER UENDELIGE... INDFLYTNINGSKLART HUS UDEN BESVÆR OG BYGGEROD HELÅRSHUS SOMMERHUS FRITIDSHUS HAVEHUS ANNEKS MULIGHEDERNE ER UENDELIGE... Danboxhuset - nemt og sikkert Undgå byggerod og besvær Danboxhuset leveres færdigt

Læs mere

Kondens i moderne byggeri

Kondens i moderne byggeri Kondens i moderne byggeri Kondens er et naturligt fænomen og ikke et produktproblem. Det er tegn på høj luftfugtighed, hvilket betyder, at øget ventilation er nødvendig. En gennemsnitlig familie på fire

Læs mere

idé Murermestervilla 157 + 96

idé Murermestervilla 157 + 96 Murermestervilla 157 + 96 Fuldmuret murermestervilla i høj kvalitet udført i vedligeholdelsesfrie kvalitetsmaterialer. Villaen har en klassisk dansk arkitektur, samt en optimal og moderne indretning. Desuden

Læs mere

Smartere murværk. Mere energieffektivt murværk af tegl, v/ Poul Christiansen

Smartere murværk. Mere energieffektivt murværk af tegl, v/ Poul Christiansen Smartere murværk Mere energieffektivt murværk af tegl, v/ Poul Christiansen Murværksvision 2025 Med tegl kan produceres spændende bygningsarkitektur med æstetisk patinering. Smartere murværk Udvikling

Læs mere

fermacell ACOUSTIC Produktinformation og inspiration Juli 2017

fermacell ACOUSTIC Produktinformation og inspiration Juli 2017 fermacell ACOUSTIC Produktinformation og inspiration Juli 2017 2 3 fermacell ACOUSTIC Designet af Lars Vejen Det skal være ok at lege, tale, hygge og leve i et hjem. Med fermacell ACOUSTIC kan du kombinere

Læs mere

Electrolux Varmepumper 2012/2013

Electrolux Varmepumper 2012/2013 Electrolux Varmepumper 2012/2013 investering electrolux varmepumper 3 En god investering En Electrolux varmepumpe er først og fremmest en god økonomisk investering. Den pålidelige luft-til-luft varmepumpe

Læs mere

BedreBolig-tjekliste til BedreBolig-plan for store bygninger

BedreBolig-tjekliste til BedreBolig-plan for store bygninger BedreBolig-tjekliste til BedreBolig-plan for store bygninger Kunde: Adresse: Øvrige grunddata om boligen er noteret i markskema eller BedreBolig-program: Vejledning i anvendelse af denne tjekliste a) Brug

Læs mere

VisuelHuse. Nøglen til din drømmebolig ligger hos os

VisuelHuse. Nøglen til din drømmebolig ligger hos os VisuelHuse Nøglen til din drømmebolig ligger hos os Fiskerhuse VisuelHus No 13 - Fiskerhus 123 m 2 VisuelHus No 13 Fiskerhus 123 m 2 Indeholder: Stueplan: Entré, bryggers med indgang, et badeværelse, åbent,

Læs mere

Døre i alle afskygninger. Facadedøre, havedøre og specialdøre. Til bolig, erhverv og institution.

Døre i alle afskygninger. Facadedøre, havedøre og specialdøre. Til bolig, erhverv og institution. Døre i alle afskygninger Facadedøre, havedøre og specialdøre. Til bolig, erhverv og institution. Døre i alle afskygninger Indhold Døre for enhver smag... 4 Sortimentet... 6 Facadedøre i plast... 8 Facadedøre

Læs mere

Få overblik over byggeprocessen

Få overblik over byggeprocessen Fra ide til beslutning er den allerførste del af byggeprocessen. Sygehuset eller regionen har konstateret et behov for nybygning eller renovering og går i gang med at undersøge mulighederne. Hvis undersøgelsen

Læs mere

Sundolitt Climate+ House. Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø

Sundolitt Climate+ House. Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø Sundolitt Climate+ House Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø Sundolitt Climate+ House Fremtidens bolig til gavn for mennesker og miljø Klimavenlig bolig til fremtiden Hvis vores samlede CO2

Læs mere

Ullerødhave energibesparelser i rækkehuse

Ullerødhave energibesparelser i rækkehuse Ullerødhave energibesparelser i rækkehuse Hvor tabes varmen fra i Ullerødhave? Ydervægge 17% Tag/loft 25% Vinduer/døre 25% Terrændæk 8% Ventilation 20% Varmt vand 5% Klimaskærm vinduer: U-værdi og g-værdi

Læs mere

Spar op til kr. om året. Spareguide. Få tips til, hvordan du sparer på varme, vand og el - uden at gå på kompromis med komforten.

Spar op til kr. om året. Spareguide. Få tips til, hvordan du sparer på varme, vand og el - uden at gå på kompromis med komforten. Spar op til 5.000 kr. om året Spareguide Få tips til, hvordan du sparer på varme, vand og el - uden at gå på kompromis med komforten. Spar på varmen Sørg for at indstille alle radiatorer ens (f.eks. på

Læs mere

Combihouse. Når valget falder på et Combihouse, er valget samtidigt faldet på friheden til, selv at designe drømmeboligen.

Combihouse. Når valget falder på et Combihouse, er valget samtidigt faldet på friheden til, selv at designe drømmeboligen. www.combihouse.dk Combihouse Når valget falder på et Combihouse, er valget samtidigt faldet på friheden til, selv at designe drømmeboligen. Konceptet hedder Combihouse, da det er meningen at boligkøberen

Læs mere

ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER

ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER Overblik og helhedsløsninger for private boligejere Dette projekt har modtaget støtte fra EUs Horizon 2020 forsknings og innovations program No 649865 Forfatterne

Læs mere

MIDLERTIDIGE PAVILLONER TIL KOMPLET SKOLE

MIDLERTIDIGE PAVILLONER TIL KOMPLET SKOLE ROOM FOR GREAT DAYS MIDLERTIDIGE PAVILLONER TIL KOMPLET SKOLE LEJ DIN SKOLELØSNING HOS CRAMO ADAPTEO - det er nemt og enkelt MIDLERTIDIGE PAVILLONER TIL SKOLER FLERE LØSNINGSMULIGHEDER Cramo Adapteo tilbyder

Læs mere