Projektet er beskrevet i VVM-redegørelsen Motorvej Herning-Holstebro og vejforbindelse til Gødstrup (4 rapporter).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektet er beskrevet i VVM-redegørelsen Motorvej Herning-Holstebro og vejforbindelse til Gødstrup (4 rapporter)."

Transkript

1 Side 1/9 Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11, 8660 Skanderborg Att. Niels Krogh Kristensen Dato: Sagsnr.: P Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: Afdeling tlf.: Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til anlæg af første delstrækning af motorvejsforløbet fra station 25.0 til kommunegrænsen mod Herning i station 27.8 Denne afgørelse vedrører alene Naturbeskyttelseslovens 3. Sagens anledning Folketinget har den 17. december 2013 vedtaget anlægslov nr. 1608, Lov om anlæg af Holstebromotorvejen vedr. anlæggelse af en 39 km lang motorvej fra Holstebro N til Snejbjerg samt en ca. 3 km forlængelse ad Nordre Ringvej i Holstebro. Projektet er beskrevet i VVM-redegørelsen Motorvej Herning-Holstebro og vejforbindelse til Gødstrup (4 rapporter). Holstebro Kommune har den 28. marts 2014 modtaget ansøgning fra Vejdirektoratet om dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til anlæg af første delstrækning af motorvejsforløbet fra station 25.0 til kommunegrænsen mod Herning i station Den pågældende strækning er vist herunder.

2 Side 2/9 Beskrivelse af sagen Det hedder i ansøgningen blandt andet: Projektet omfatter anlæg af en 4-sporet motorvej i en 29 meter bred profil i henhold til Vejdirektoratets standardtværsnit med to kørespor, nødspor, indre kantbane og yderrabat i begge kørselsretninger samt en midterrabat... Der eksproprieres midlertidigt et areal langs de nye vejarealer. Arealet bruges til arbejdsareal og har normalt en bredde på 10 meter. Desuden skal der flere steder på projektstrækningen etableres midlertidige arbejdspladser, hvor der kan opstilles velfærdsfaciliteter og foretages oplag af materialer mv. Placeringen af disse midlertidige arbejdspladser kendes endnu ikke. I de 3 beskyttede områder, der grænser op til vejprojektet, vil der ikke blive anlagt midlertidige arbejdspladser, og ej heller blive anvendt midlertidigt arbejdsareal Regnvandsbassiner placeres udenfor 3 beskyttede områder... Ved faunapassager opsættes vildthegn. Hegning vil følge retningslinierne i vejledningen Hegning langs veje (Vejdirektoratet, 2011). Det etableres lede-beplantning i forbindelse med faunapassager, såfremt der ikke er eksisterende ledelinjer. Hvor det er nødvendigt at etablere lede-beplantninger til faunapassager, vil denne blive udformet i henhold til anbefalingerne i Fauna- og menneskepassager en vejledning (Vejdirektoratet 2011). For arealer der nedlægges permanent vil der blive anlagt erstatningsnatur i forholdet 1:2. Efter aftale med Holstebro Kommune er det besluttet, at det er kommunen, der foretager den endelige udpegning af lokaliteterne, hvor der skal anlægges erstatningsnatur. Det er ligeledes kommunen der beslutter, hvilken naturtype der skal anlægges på den pågældende lokalitet. Nedlæggelse af 3-beskyttet område I station 25.7 (lige nord for Herningvej) vil motorvejen gå lige igennem et 3-beskyttet mose/overdrevsområde. Området er vist med brun indramning herunder.

3 Side 3/9 Vejdirektoratet har opgjort det beskyttede areal, der vil gå tabt, til 4333 m 2, men er indstillet på at undgå at anvende arbejdsareal langs motorvejens vestlige side, hvor der vil være ca. 20 x 40 m tilbage af det beskyttede område. Det samlede mose/overdrevsområdet er i dag 5235 m 2. Området er gennemgået af kommunen den 17. september 2014, og beskrives som en blanding af mose, krat og græsdomineret overdrev uden store naturmæssige kvaliteter. Kommunen registrerede følgende arter: Smalbladet og bredbladet mangeløv. Bjergfyr. Blåtop, bølget bunke (begge stedvis dominerende), tagrør, mose-bunke, alm. og sand-star, lyse-siv samt majblomst. Alm. røn, glansbladet hæg, alm. eg, øret og grå-pil, hindbær, ribes sp., mose-pors (stedvis dom.), hedelyng, krybende baldrian, engkarse, stor nælde, kær- og lyngsnerre, alm. syre, kær-tidsel, eng-viol samt alm. hanekro. I forbindelse med VVM-arbejdet blev der også fundet skov-hundegræs, fløjlsgræs, sitkagran, ager-tidsel, lav ranunkel, alm. hyld og alm. rajgræs på lokaliteten. Rørledning igennem 3-beskyttet eng Vejvand fra regnvandsbassin i station udledes til Morre Bæk via nedgravet rørledning. Det forventes, at der generelt udledes i Ø200 mm rør, men det kan dog variere. Området genetableres med de afgravede jordmaterialer og tørv. På

4 Side 4/9 nedenstående luftfoto er rørledningen vist med blåt, mens den 3-beskyttede eng er indrammet med grønt. Holstebro Kommune har den 23. april besigtiget engen. Ved den blå streg er der tale om en ret artsfattig mose-bunkedomineret eng med indslag af lyse-siv, tandet sødgræs el. lign., kær-tidsel, mælkebøtte sp., alm. syre, kruset skræppe, lav ranunkel og dueurt sp. Den øvre (vestlige) del af engen her er kulturpræget med kløver, kulturgræsser, ager- og horse-tidsel mv. Det blå linieforløb er aftalt mellem kommunen og Vejdirektoratet, idet der oprindelig var projekteret et forløb igennem et betydeligt mere artsrigt engområde lidt længere mod nord. Forlægning af vandløbet Morrebæk øvre del. Morre Bæk er et lille 3 beskyttet vandløb, der er reguleret på stort set hele forløbet i et dybt nedskåret profil og opstrøms herfor rørlagt. Bækken blev besigtiget den 21 maj Bækken planlægges aht. motorvejen omlagt til et nordligere forløb på en ca. 120 m lang strækning. Morre Bæk er hydraulisk belastet. Se nedenstående luftfoto (rød streg)

5 Side 5/9 Kommunens vurdering af 3-områder og erstatningsnatur Det registrerede mose/overdrevsområde, som gennembrydes af motorvejen, er i kommunens naturplan C-målsat (lav målsætning). Der er tale om et naturområde, som er meget varieret men som har en ret lav naturkvalitet. Engområdet, som rørledningen graves igennem, er forholdsvis højt målsat (B), og rummer meget fine, vældprægede partier, men som nævnt sker nedgravningen i et område med en artsfattig vegetation, og der er gode muligheder for en fuldstændig genskabelse af vegetationen. For mose/overdrevsområdet vil der blive anlagt erstatningsnatur i størrelsesforholdet 1: 2, jf. nedenstående vilkår. Holstebro Kommune finder, at der skal udlægges erstatningsnatur for hele det registrede mose/overdrevsområde, der gennembrydes af motorvejen, idet den lille rest, der bliver tilbage, vil være under størrelseskriteriet for 3 områder. Spørgsmålet vedr. den konkrete placering af erstatningsnatur er ikke endeligt afklaret, men forventes afklaret inden sagsbehandlingen for hovedstrækket frem til Holstebro Nord afsluttes. Der arbejdes frem mod en løsning, hvor der anlægges et samlet naturområde med potentiale for høj naturkvalitet frem for små, spredte områder.

6 Side 6/9 Det bemærkes i den forbindelse, at de største og naturmæssigt vigtigste naturområder, der berøres af motorvejen, ikke ligger på det delstræk, der er omfattet af denne godkendelse. Vandløbet Morre Bæk har på den pågældende strækning ingen god naturtilstand og det vurderes derfor at forlægningen ikke har negativ betydning ift. den nuværende situation. Faunapassager mv. Spørgsmålet om faunapassager og vildthegn er behandlet i VVM en, og er omfattet af Miljøministeriets godkendelser af motorvejen i henhold til Naturbeskyttelseslovens 20. Natura 2000-områder, bilag IV arter mv. I forbindelse med VVM en er der gennemført en screening af nødvendigheden af at udføre en Natura 2000-konsekvensvurdering for alle de undersøgte motorvejsalternativer. Screeningen viste, at væsentlige påvirkninger af udpegningsgrundlaget for et habitat- eller fuglebeskyttelsesområde kan udelukkes. For den motorvejsstrækning, der er omfattet af nærværende godkendelse, er afstanden til nærmeste Natura 2000-område over 10 kilometer. Følgende arter og grupper fra habitatdirektivets bilag IV (strengt beskyttede arter) kunne tænkes at forekomme i Holstebro Kommune: Småflagermus: I forbindelse med VVM undersøgelserne blev forekomster af syd-, vand- og brunflagermus registreret ved søer og ådale i området øst for Holstebro, men der blev ikke fundet egnede yngle- eller rasteområder for flagermus på strækningen Holstebro N Aulum. Holstebro Kommune er enig i denne vurdering. Birkemus: Arten forekommer i Storåsystemet vest for Holstebro men er ikke fundet øst for byen, hvilket dog kan hænge sammen med manglende registreringer. Der er således ingen fund ved Morre Bæk. Det område, der er omfattet af denne godkendelse, vurderes dog ikke at være en egnet lokalitet for arten, idet engen ved Morre Bæk er tæt nedgræsset og det mose/overdrevsområde, der nedlægges, er stærkt tilgroet i træer. Odder: Lever udbredt i Vestjylland, og kan tænkes lejlighedsvis at forekomme i den aktuelle strækning af Morre Bæk, men vil ikke blive negativt påvirket af projektet. Markfirben: Holstebro Kommune har ikke kendskab til forekomster i den østlige del af kommunen, og det aktuelle delstræk rummer ikke sandsynlige lokaliteter for arten.

7 Side 7/9 Stor vandsalamander, løgfrø og strandtudse: I forbindelse med VVM en blev der udført et intensivt kortlægningsprogram for padder. De tre arter blev ikke registreret i det aktuelle delstræk. Spidssnudet frø: Er registreret i to vandhuller nær Morre Bæk i en afstand af meter fra motorvejsforløbet. Der anlægges i forbindelse med motorvejsprojektet et antal kompenserende vandhuller både øst og vest for motorvejen, men den nøjagtige placering er ikke fastlagt endnu (7-11 vandhuller, notat fra Amphi Consult 27. januar 2014). Desuden anlægges der to paddepassager under motorvejen nær de pågældende vandhuller ved Morre bæk. Med disse afværgeforanstaltninger venter Holstebro Kommune ingen negativ effekt på spidssnudet frø. Det meget tilgroede moseområde, som nedlægges, ventes kun at have en ringe betydning som fourageringsområde for arten. Grøn kølleguldsmed: Forekommer udbredt i Storåen, men vil ikke blive negativt påvirket af projektet. Vandranke: Forekommer ved Nissum Fjord og Husby Sø og kan derfor ikke blive negativt påvirket af projektet. Afgørelse Der meddeles hermed dispensation efter Lov om naturbeskyttelse 65, stk. 1 og 3 jævnfør 3 til det ansøgte. Dispensationen gives på grundlag af oplysninger fra Vejdirektoratet som Holstebro Kommune har modtaget den Dispensationen meddeles på vilkår af, at det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet i ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3, ved gravning i 3 engområdet i forbindelse med udledning af vand fra regnvandbassinet til Morre Bæk, skal området genetableres med de afgravede jordmaterialer og tørv, der anlægges erstatningsnatur med et areal på det dobbelte af den 3- beskyttede mose/overdrev, der gennembrydes ved anlæggelsen af motorvejsstrækningen, dvs. i forhold 1:2, anlæggelsen af erstatningsnatur skal godkendes af Holstebro Kommune, erstatningsnaturen tinglyses på ejendommen; Vejdirektoratet står for udgifterne i forbindelse med tinglysningen, og vandløbet omlægges, så det fremstår med et for området naturlige faldforhold og dimensioner.

8 Side 8/9 Begrundelse for tilladelsen Motorvejen er fastlagt i anlægsloven nr. 1608, Lov om anlæg af Holstebromotorvejen som er vedtaget den 17. december 2013 vedr. anlæggelse af en 39 km lang motorvej fra Holstebro N til Snejbjerg samt en ca. 3 km forlængelse ad Nordre Ringvej i Holstebro. Det er væsentlige samfundsmæssige hensyn forbundet med anlæg af motorvejen. Offentliggørelse m.v. Tilladelsen vil blive offentliggjort på Holstebro Kommunes hjemmeside under Bekendtgørelser. Der gøres opmærksom på, at Holstebro Museum skal kontaktes på telefon , inden arbejdet igangsættes. Klagevejledning - Naturbeskyttelsesloven Du kan klage til Natur- og Miljøklagenævnet over afgørelsen. Eventuel klage sendes til Holstebro Kommune, Natur og Miljø, Kirkestræde 11, 7500 Holstebro, teknikogmiljoe@holstebro.dk, og skal være Kommunen i hænde senest 4 uger fra offentliggørelsen. Klageberettigede efter denne lov er endvidere andre offentlige myndigheder, Danmarks Naturfredningsforening samt lokale foreninger og lignende, som har en væsentlig interesse i afgørelsen. Klagen vil blive sendt videre til Natur- og Miljøklagenævnet med de bemærkninger, klagen giver anledning til, og vedlagt sagens akter. Natur- og Miljøklagenævnet sender en opkrævning, når nævnet har modtaget klagen. For behandling af klager, der indbringes for nævnet, herunder anmodninger om genoptagelse, betaler klager et gebyr på 500 kr. (2012-niveau). Natur- og Miljøklagenævnet vil ikke begynde behandlingen af klagen, før gebyret er modtaget. Vejledning om gebyrordningen kan findes på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside Gebyret tilbagebetales, hvis du får helt eller delvis medhold i din klage. Søgsmål Ifølge naturbeskyttelseslovens 88 kan afgørelsen prøves ved domstolene. Sagen skal anlægges inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt. Udnyttelse og bortfald Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år.

9 Side 9/9 Med venlig hilsen Payman Hassan Sidiq Biolog Natur og miljø Kirkestræde 11, 7500 Holstebro Kopi sendt til Naturstyrelsen, Haraldsgade 53, 2100 København Ø - nst@nst.dk Dansk Ornitologisk Forening, Vesterbrogade 140, 1620 København V - natur@dof.dk DOF Vestjylland v/ Lars Holm Hansen, Sandbækvej 26, 6971 Spjald - holstebro@dof.dk Danmarks Naturfredningsforening, dnholstebro-sager@dn.dk ; dn@dn.dk Holstebro Museum Mette.klingenberg@holstebro-museum.dk Danmarks Sportsfiskerforbund, post@sportsfiskerforbundet.dk Danmarks Sportsfiskerforbund, v/ Erik Schou Nielsen, Rosenvej 18, 8240 Risskov - enie@eaaa.dk Dansk Botanisk Forening, Jyllandskredsen, dbf.oestjylland@gmail.com Energinet.DK BMI@energinet.dk Carl Ulrich Nørgaard, Morrevej 2, 7500 Holstebro, cun@danbauer.de Jens Peter Bak, Herningvej 111, Tvis, 7500 Holstebro. Preben Garde Jensen, Søjborgvej 1, 7500 Holstebro. Niels Friis Hvam, Niels Steensens Vej 3, 7500 Holstebro

Holstebro Kommune har modtaget din ansøgning om tilladelse til at etablere en sø på op til 500 m 2 på ejendommen matr. nr. 11a Vemb By, Vemb.

Holstebro Kommune har modtaget din ansøgning om tilladelse til at etablere en sø på op til 500 m 2 på ejendommen matr. nr. 11a Vemb By, Vemb. Side 1/5 Gert Ørskov Jensen Sdr Hedegårdsvej 9 7570 Vemb Dato: 06-08-2014 Sagsnr.: 01.03.03-P19-82-14 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.:9611 7500 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Denne afgørelse vedrører alene Naturbeskyttelseslovens 18 i Holstebro Kommune.

Denne afgørelse vedrører alene Naturbeskyttelseslovens 18 i Holstebro Kommune. Side 1/10 Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Att. Niels Krogh Kristensen nkk@vd.dk Dato: 23-05-2014 Sagsnr.: 01.05.02-P19-7-14 Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.:

Læs mere

Planlovstilladelse og dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 16 til etablering af en ny sø, Rørsgårdsvej 25, 7570 Vemb

Planlovstilladelse og dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 16 til etablering af en ny sø, Rørsgårdsvej 25, 7570 Vemb Side 1/5 Flemming Helgesen Rørsgårdsvej 25 7570 Vemb Dato: 22-11-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-508-16 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.: 9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til oprensning/pleje af et vandhul ved Vester Nørlundvej, 7500 Holstebro

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til oprensning/pleje af et vandhul ved Vester Nørlundvej, 7500 Holstebro Side 1/6 Ole Gade Sirvej 18 7500Holstebro Dato: 18-10-2016 Sagsnr.: 01.05.08-P19-17-16 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.: 9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Etablering af nye vandhuller ved Morrevej, Holstebro

Etablering af nye vandhuller ved Morrevej, Holstebro Side 1/8 Amphi Consult Per Klit Christensen Vistelhøjvej 5 6933Kibæk Per.klit@mail.tele.dk Dato: 11-11-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-93-16 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611

Læs mere

Etablering af nye vandhuller ved Morrevej, Holstebro

Etablering af nye vandhuller ved Morrevej, Holstebro Side 1/6 Amphi Consult v/ Per Klit Christensen Vistelhøjvej 5, Skarrild 6933 Kibæk Dato: 28-09-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-117-15 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling

Læs mere

Tillæg 5 til dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til Holstebromotorvejen

Tillæg 5 til dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til Holstebromotorvejen Side 1/5 Vejdirektoratet v/ Niels Krogh Kristensen Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Dato: 27.05.2016 Sagsnr.: 01.05.09-P17-1-11 Henv. til: Bo Boysen Larsen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7803

Læs mere

Etablering af ny sø ved Kalbjergvej 3, 7500 Holstebro

Etablering af ny sø ved Kalbjergvej 3, 7500 Holstebro Side 1/5 Kelvin Høj Øgendahl Kalbjergvej 3 7500 Holstebro Dato: 27-10-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-26-12 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.:9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Etablering af ny sø på matr. nr. 12d Den mellemste Del, Idom med adressen Høgsbjergvej 17, 7500 Holstebro

Etablering af ny sø på matr. nr. 12d Den mellemste Del, Idom med adressen Høgsbjergvej 17, 7500 Holstebro Side 1/5 Skovdyrkerforeningen Vestjylland Nupark 47F 7500 Holstebro Att. Bo T. Simonsen Dato: 03-11-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-148-15 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805

Læs mere

Planlovstilladelse til etablering af ny sø ved Kragbækvej 4, 7500 Holstebro

Planlovstilladelse til etablering af ny sø ved Kragbækvej 4, 7500 Holstebro Side 1/5 Else-Marie Kannegaard Olsen Kragbækvej 4 7500 Holstebro Dato: 15-06-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-75-16 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.:9611 7557

Læs mere

Holstebro Kommune har modtaget din ansøgning om tilladelse til at etablere en sø på op til 2500 m 2 på ejendommen matr. nr. 1a Lindholt Gde, Tvis.

Holstebro Kommune har modtaget din ansøgning om tilladelse til at etablere en sø på op til 2500 m 2 på ejendommen matr. nr. 1a Lindholt Gde, Tvis. Side 1/5 Kristian Harald Halgaard Lindholtvej 2 7500 Holstebro Dato: 24-06-2014 Sagsnr.: 01.03.03-P19-65-14 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.:9611 7500

Læs mere

Arealet, hvor de 3 nye søer ønskes etableret er mark. Det er i ansøgningen oplyst, at

Arealet, hvor de 3 nye søer ønskes etableret er mark. Det er i ansøgningen oplyst, at Side 1/7 Amphi Consult v/per Klit Christensen Vistelhøjvej 5 6933 Kibæk Per.klit@mail.tele.dk Dato:11-03-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-4-16 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611

Læs mere

Planlovstilladelse til etablering af en ny sø ved Sevelvej 74, 7830 Vinderup

Planlovstilladelse til etablering af en ny sø ved Sevelvej 74, 7830 Vinderup Side 1/6 Knud Dyrby Andersen Sevelvej 74 7830 Vinderup Ve.skovlund@mail.tele.dk Dato: 01-12-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-520-16 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling

Læs mere

Planlovstilladelse til etablering af 2 nye søer, Nr. Feldingvej 100, 7500 Holstebro

Planlovstilladelse til etablering af 2 nye søer, Nr. Feldingvej 100, 7500 Holstebro Side 1/6 Bertel Hestbjerg Nr Feldingvej 100 7500 Holstebro hestbjerg@bertels.dk Dato: 05-12-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-521-16 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling

Læs mere

Tillæg 3 til dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til Holstebromotorvejen ved passagen af Storå.

Tillæg 3 til dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til Holstebromotorvejen ved passagen af Storå. Side 1/6 Vejdirektoratet v/ Niels Krogh Kristensen - Thomas Helsteds Vej 11, 8660 Skanderborg 8660 Skanderborg Dato: 07-09-2015 Sagsnr.: 01.05.09-P17-1-11 Henv. til: Payman Hassan Sidiq/Bo Boysen Natur

Læs mere

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til kabelanlæg Idomlund-Hogager

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til kabelanlæg Idomlund-Hogager Side 1/8 VESTJYSKE NET SERVICE A/S Ydunsvej 35 7400 Herning Att. Finn Møller xfm@vestjyskenet.dk Dato: 21-06-2016 Sagsnr.: 01.05.08-P19-12-16 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.:

Læs mere

Holstebro Kommune Kirkestræde Holstebro Att. Mette Valentiner Nielsen

Holstebro Kommune Kirkestræde Holstebro Att. Mette Valentiner Nielsen Side 1/6 Holstebro Kommune Kirkestræde 11 7500 Holstebro Att. Mette Valentiner Nielsen Dato: 04-04-2016 Sagsnr.: 01.05.08-P19-21-15 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805

Læs mere

Opførsel af transformerstation

Opførsel af transformerstation POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK att. Lars Hansen Thy Mors Energi Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors Opførsel af transformerstation Struer

Læs mere

Planlovstilladelse til etablering af en ny sø ved Ormstrupvej 9, 7500 Holstebro

Planlovstilladelse til etablering af en ny sø ved Ormstrupvej 9, 7500 Holstebro Side 1/7 Anders Hedegaard Gransgårdvej 19 7620Lemvig Dato: 22-11-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-76-16 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.: 9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af en lille toiletbygning ved Græm Strand

Landzonetilladelse til opførelse af en lille toiletbygning ved Græm Strand Side 1/5 Naturstyrelsen, Vestjylland csh@nst.dk Gammel Landevej 35 7620 Lemvig Dato: 18-04-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-15-16 Henv. til: Karen Marie Nielsen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7730 Afdeling

Læs mere

Tillæg 4 til dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til Holstebromotorvejen

Tillæg 4 til dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til Holstebromotorvejen Side 1/6 Vejdirektoratet v/ Niels Krogh Kristensen Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Dato: 18-09-2015 Sagsnr.: 01.05.09-P17-1-11 Henv. til: Bo Boysen Larsen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7803

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven 3 og 16 til udvidelse af en del af E20

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven 3 og 16 til udvidelse af en del af E20 Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Att. Agnete Jørgensen By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk

Læs mere

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af nye søer, samt pleje af eksisterede søer, Holstebro Øvelsesplads.

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af nye søer, samt pleje af eksisterede søer, Holstebro Øvelsesplads. Side 1/9 Forsvaret og Forsvarsministeriets styrelser Danneskiold-Samsøes Allé 1 1434 København K Dato: 08-05-2015 Sagsnr.: 01.05.08-P19-37-14 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.:

Læs mere

Dispensation og tilladelse til Placering af skulptur i Gudenåen

Dispensation og tilladelse til Placering af skulptur i Gudenåen Randers Kommune Att. Helga Hjerrild Helga.hjerrild@randers.dk Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 8915 1657 soren.karmark.obel@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

1 - Varsel af Påbud Slots- og Kulturstyrelsen. Hører til journalnummer: P Udskrevet den

1 - Varsel af Påbud Slots- og Kulturstyrelsen. Hører til journalnummer: P Udskrevet den 1 - Varsel af Påbud Slots- og Kulturstyrelsen Hører til journalnummer: 01.05.25-P19-5-15 1 2 3 4 2 - Ansøgning om dispensation - Holstebrovej 19 Hører til journalnummer: 01.05.25-P19-5-15 Til Kulturstyrelsen

Læs mere

Der gøres opmærksom på, at Holstebro Museum skal kontaktes på telefon , inden arbejdet igangsættes.

Der gøres opmærksom på, at Holstebro Museum skal kontaktes på telefon , inden arbejdet igangsættes. Side 1/5 VESTFORSYNING A/S bd@vestforsyning.dk Nupark 51 7500 Holstebro Dato: 16-03-2015 Sagsnr.: 01.05.02-P19-2-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose Silkeborg Kommune Natur- og Miljøsektionen Sendt med mail til: natur@silkeborg.dk 17. juni 2015 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose Silkeborg Kommune, Natur

Læs mere

Lovliggørende dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og 35 i Planloven til fjernelse af del af overdrev og etablering af dige - Stausholmvej 27.

Lovliggørende dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og 35 i Planloven til fjernelse af del af overdrev og etablering af dige - Stausholmvej 27. Gunnar Krarup Andersen Stausholmvej 27 7673 Harboøre 16. juni 2015 Lovliggørende dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og 35 i Planloven til fjernelse af del af overdrev og etablering af dige - Stausholmvej

Læs mere

Afgørelse til rørlægning af privat grøft ved Hasselholtvej 2, Vinderup efter lov om vandløb

Afgørelse til rørlægning af privat grøft ved Hasselholtvej 2, Vinderup efter lov om vandløb Side 1/5 Gunnar Bøje Kristensen Hasselholtvej 2 7830 Vinderup Dato: 25-01-2017 Sagsnr.: 06.02.03-P19-19-16 Henv. til: Mads Nedergaard Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7822 Afdeling tlf.: 9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Sø ved hul nr hØnskes oprenset. 9e

Sø ved hul nr hØnskes oprenset. 9e 5,00m Markvej TANGE SØ GOLF A/S Att.: John Mikkelsen Tange Søvej 68 8840 Rødkærsbro Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Fax: 87 87 90 00 naturogvand@viborg.dk www.viborg.dk

Læs mere

Landzonetilladelse: Sognefogedvej 17, 6990 Ulfborg Anvendelsesændring

Landzonetilladelse: Sognefogedvej 17, 6990 Ulfborg Anvendelsesændring Side 1/5 Nikolaj Winther Jacobsen Sognefogedvej 17 6990 Ulfborg Dato: 31-01-2017 Sagsnr.: 01.03.03-P19-530-16 Henv. til: Linda Jørgensen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7729 Afdeling tlf.: 9611

Læs mere

Nærværende projekt omhandler etablering af rørbro over Hvidmose Bæk, der er nødvendig for etablering og servicering af vindmølleudstykning.

Nærværende projekt omhandler etablering af rørbro over Hvidmose Bæk, der er nødvendig for etablering og servicering af vindmølleudstykning. Side 1/5 HOGAGER VINDPARK K/S Vestergade 25 7620 Lemvig glk@lisby-kjaer.dk Dato: 08-12-2015 Sagsnr.: 06.02.16-P19-7-15 Henv. til: Jakob Larsen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7798 Afdeling tlf.:9611

Læs mere

Det beskyttede vandhuls placering er markeret med gul stjerne på nedenstående

Det beskyttede vandhuls placering er markeret med gul stjerne på nedenstående POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Holstebro Struer Landboforening Nupark 47 7500 Holstebro Att. Peter Frøjk Oprensning af vandhul ved

Læs mere

Vejdirektoratet Thomas Helstedsvej 11 8660 Skanderborg Att. Agnete Jørgensen. Den21. december 2015. Dispensation til indgreb i beskyttet eng

Vejdirektoratet Thomas Helstedsvej 11 8660 Skanderborg Att. Agnete Jørgensen. Den21. december 2015. Dispensation til indgreb i beskyttet eng Vejdirektoratet Thomas Helstedsvej 11 8660 Skanderborg Att. Agnete Jørgensen Den21. december 2015 Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning af 12. november 2015 om dispensation fra naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Placeringen af ansøgte projekt er markeret med gul stjerne på kortet nedenfor.

Placeringen af ansøgte projekt er markeret med gul stjerne på kortet nedenfor. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Harry Gade Tambohusvej 16 7790 Thyholm Etablering af jordvarmeanlæg i beskyttet natur Struer Kommune

Læs mere

Høring af forslag til reguleringsprojekt, rørlægning af 25 m privat vejgrøft langs Makholmvej

Høring af forslag til reguleringsprojekt, rørlægning af 25 m privat vejgrøft langs Makholmvej POSTBOKS 19 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER T: 96 84 84 84 F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK DATO: 29-06-2018 Struer Kommune Østergade 13 7600 Struer JOURNALNUMMER 06.02.03-P19-1-18 RÅDHUSET,

Læs mere

Keld Arne Nielsen Ejstrupvej Hampen. 7. november Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov

Keld Arne Nielsen Ejstrupvej Hampen. 7. november Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Keld Arne Nielsen Ejstrupvej 18 7362 Hampen 7. november 2018 Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Ikast-Brande Kommune har den 11. oktober 2018 modtaget en henvendelse om, at du ønsker at rydde

Læs mere

1 - Vasling af påbud og partshøring - Slots- og Kultur. Hører til journalnummer: P Udskrevet den

1 - Vasling af påbud og partshøring - Slots- og Kultur. Hører til journalnummer: P Udskrevet den 1 - Vasling af påbud og partshøring - Slots- og Kultur Hører til journalnummer: 01.05.25-P19-7-15 1 2 3 4 2 - Ansøgning om lovliggørelse - Høgsbjergvej 4 9629 6666. www. hflc.dk Hører til journalnummer:

Læs mere

Ringsted Kommune. Vej og Park Att.: Nikolai Høck Isaksen Sendt på mail:

Ringsted Kommune. Vej og Park Att.: Nikolai Høck Isaksen Sendt på mail: Ringsted Kommune Vej og Park Att.: Nikolai Høck Isaksen Sendt på mail: nis@ringsted.dk Dato: 20. august 2019 Ringsted Kommune Teknik- og Miljøcenter Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til opførelse

Læs mere

Tilladelse til anlæggelse af vandhul i beskyttet eng - Blæsbjergvej 12.

Tilladelse til anlæggelse af vandhul i beskyttet eng - Blæsbjergvej 12. Carsten Dahl Godballe Blæsbjergvej 12 Bøvling 7650 Bøvlingbjerg 7. november 2014 Tilladelse til anlæggelse af vandhul i beskyttet eng - Blæsbjergvej 12. Med ansøgning af den 10. oktober 2014, har du ansøgt

Læs mere

Dato Sagsbehandler J.nr. 29. januar 2014 klars BYGGERI OG NATUR

Dato Sagsbehandler J.nr. 29. januar 2014 klars BYGGERI OG NATUR Berit Boserup Nakkedamsvej 83 4070 Kirke Hyllinge Dato Sagsbehandler J.nr. 29. januar 2014 klars 019370-2013 BYGGERI OG NATUR Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til oprensning af 2 mindre vandingsvandhuller

Læs mere

Kabeltraceet er angivet med rød streg på kortet nedenfor. Gul stiplet linje angiver kommunegrænsen mellem Lemvig og Struer Kommune

Kabeltraceet er angivet med rød streg på kortet nedenfor. Gul stiplet linje angiver kommunegrænsen mellem Lemvig og Struer Kommune POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Jysk Energi Teknik A/S Skivevej 120 7500 Holstebro Att. Anders Offersen Nedgravning af kabel i beskyttet

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af 24. februar 2016.

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af 24. februar 2016. Naturstyrelsen, Kronjylland Vasevej 7 8920 Randers NV Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 11-04-2016 / 01.03.03-P16-34-16 Landzonetilladelse

Læs mere

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres

Projektet udføres som beskrevet i reguleringsprojektet Funktionen af eventuelle dræn, der berøres af arbejdet, skal sikres og må ikke ændres Lars Sommer Hansen Lyngvejen 6 4330 Hvalsø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Byg & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Tilladelse til etablering af vandhul/bassin - Solhøjvej 6.

Tilladelse til etablering af vandhul/bassin - Solhøjvej 6. Afsender: Lemvig Kommune Rådhusgade 2, 7620 Lemvig Regnar Boel Solhøjvej 6 Ramme 7620 Lemvig 13. marts 2019 Tilladelse til etablering af vandhul/bassin - Solhøjvej 6. Med ansøgning af den 31. januar 2019,

Læs mere

Det er markeret med rødt på kortet nedenfor, hvor midlertidigt oplag af slam/sediment placeres.

Det er markeret med rødt på kortet nedenfor, hvor midlertidigt oplag af slam/sediment placeres. POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Torben Nielsen AquaSearch ova ApS Siljeager 1 7300 Jelling Midlertidigt oplag af slam og sediment

Læs mere

Dispensation fra 3 til oprensning og udvidelse af vandhul - Bækmarksbrovej 95.

Dispensation fra 3 til oprensning og udvidelse af vandhul - Bækmarksbrovej 95. Kristian Villensgård Bækmarksbrovej 95 7660 Bækmarksbro 10. februar 2015 Dispensation fra 3 til oprensning og udvidelse af vandhul - Bækmarksbrovej 95. Med ansøgning af den 30. januar 2015, har du ansøgt

Læs mere

Dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter 35 i Planloven til anlæggelse af to fugleøer i Harboøre Fjord.

Dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter 35 i Planloven til anlæggelse af to fugleøer i Harboøre Fjord. Uffe Strandby Naturstyrelsen Vestjylland Forstfuldmægtig Gl. Landevej 35 7620 Lemvig 15. marts 2016 Dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter 35 i Planloven til anlæggelse af to fugleøer

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 og planlovens 35 til etablering af vandhul på matr. nr. 16d Gjerrild By, Gjerrild

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 og planlovens 35 til etablering af vandhul på matr. nr. 16d Gjerrild By, Gjerrild Jens Mark Arnung Annavej 19 8500 Grenå TEKNIK OG MILJØ Dato: 7. november 2013 Reference: Peter Clausager Rasmussen Direkte telefon: 89591180 E-mail: pec@norddjurs.dk Journalnr.: 13/18758 Dispensation fra

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven Strandvejen 6, 7830 Vinderup Ny bolig samt garage

Landzonetilladelse og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven Strandvejen 6, 7830 Vinderup Ny bolig samt garage Side 1/5 KOMFORT-HUSE ApS Jkc.komfort@gmail.com Højrisvej 1 6971 Spjald Dato: 09-03-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-153-14 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611

Læs mere

Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej Hurup Thy Att. Tobias Geertsen

Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej Hurup Thy Att. Tobias Geertsen Thisted kommune Teknisk forvaltning Drift & Anlæg Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Att. Tobias Geertsen Teknisk forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Tilladelse efter vandløbsloven til forlængelse af eksisterende

Læs mere

Sendt pr. mail til: peter@venoe.dk

Sendt pr. mail til: peter@venoe.dk POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Venø Efterskole Nørskovvej 8, Venø 7600 Struer Att. Peter Petersen Sendt pr. mail til: peter@venoe.dk

Læs mere

3-dispensation til oprensning af regnvandsbassin ved Vestervang 28b i Videbæk

3-dispensation til oprensning af regnvandsbassin ved Vestervang 28b i Videbæk Returadresse Land, By og Kultur Land og Vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Ringkøbing Skjern Forsyning Ånumvej 28 6900 Skjern Sagsbehandler Anders Peter Hjort-Hansen Direkte telefon 99741780 E-post

Læs mere

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning Ole Erik Lauridsen Trættevejen 16, Tingsted 4800 Nykøbing F Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning 09-06-2015 Kommunen har behandlet ansøgningen om skydning med sortkrudtvåben på den eksisterende skydebane

Læs mere

Du har søgt om dispensation til at etablere en vej og en affalds-ø på matr Kirkeby, Rømø.

Du har søgt om dispensation til at etablere en vej og en affalds-ø på matr Kirkeby, Rømø. Miljø og Natur Pau Schramm Vestervej 35 6792 Rømø Direkte tlf.: +4574929295 Mail: cb1@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-30-18 Ks: LSJ 24. juli 2018 Dispensation til etablering af vej og affalds-ø i hede

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted. Thomas Lund Brogårdsvej 3 7755 Bedsted Thy Plan- og Miljøafdelingen 7. august 2017 BrevID.: 2623148 Medarbejder: KKN Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Læs mere

Dispensation til udvidelse af græsningsfold på beskyttet hede med Enebær på ejendommen matr.nr. 1-c, Ulkerup Skov, Egebjerg sydøst for Hov Vig.

Dispensation til udvidelse af græsningsfold på beskyttet hede med Enebær på ejendommen matr.nr. 1-c, Ulkerup Skov, Egebjerg sydøst for Hov Vig. Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø Den 1. september 2014 Dispensation efter naturbeskyttelseslovens 3 Dispensation til udvidelse af græsningsfold på beskyttet hede med Enebær på ejendommen

Læs mere

Tilladelse til etablering af vandhul - Juelsgårdvej 25.

Tilladelse til etablering af vandhul - Juelsgårdvej 25. Afsender: Lemvig Kommune Rådhusgade 2, 7620 Lemvig Søren Riis Lindevej 12 7620 Lemvig Tilladelse til etablering af vandhul - Juelsgårdvej 25. Med ansøgning af den 7. maj 2019, har du ansøgt Lemvig Kommune

Læs mere

Etablering og udvidelse af søer og regnvandsbassiner i landzone kræver en tilladelse efter planloven.

Etablering og udvidelse af søer og regnvandsbassiner i landzone kræver en tilladelse efter planloven. Viborgvej 303 Korsbakken 7840 Højslev 20. december 2018 Landzonetilladelse til etablering af sø Skive Kommune har modtaget ansøgning fra ejer af ejendommen Viborgvej 303, 7840 Højslev, om tilladelse til

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT

KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 19. marts 2019 Bilag 3 - Dispensation fra naturbeskyttelsesloven 3 til oprensning af regnvandsbassin Københavns Kommune meddeler

Læs mere

Rebild Kommune skal underrettes, når arbejdet er udført.

Rebild Kommune skal underrettes, når arbejdet er udført. Center Natur og Miljø Støvring Svømmehal af 2006 Kr. Østergaardsvej 4 9530 Støvring Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.05.08-P25-4-19 Ref.: Joanna

Læs mere

Kortet angiver søens placering og udstrækning på arealet (ca. 40m x 25m). Roslevvej 38 Gamstrup 7870 Roslev. 12. oktober 2016

Kortet angiver søens placering og udstrækning på arealet (ca. 40m x 25m). Roslevvej 38 Gamstrup 7870 Roslev. 12. oktober 2016 Roslevvej 38 Gamstrup 7870 Roslev 12. oktober 2016 Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af sø Skive Kommune har d. 4. oktober 2016 modtaget ansøgning fra Bent

Læs mere

Tove Clausen og Bjarne Elgaard V. Breumvej 9 V. Breum 7870 Roslev. 8. september V. Breumvej 9 - Landzonetilladelse til sø

Tove Clausen og Bjarne Elgaard V. Breumvej 9 V. Breum 7870 Roslev. 8. september V. Breumvej 9 - Landzonetilladelse til sø Tove Clausen og Bjarne Elgaard V. Breumvej 9 V. Breum 7870 Roslev 8. september 2017 V. Breumvej 9 - Landzonetilladelse til sø Skive Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse til at etablere en ny sø

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til at anlægge en sti igennem en beskyttet mose på matr. nr. 1a Mosbæk By, Giver.

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til at anlægge en sti igennem en beskyttet mose på matr. nr. 1a Mosbæk By, Giver. Hans Christian Andersen Mosbækvej 75 9600 Aars Dato: 27. marts 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.08-P25-1-19 Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3

Læs mere

Skive Kommune har modtaget ansøgning om etablering af en sø med overfladeareal på 600 m2, beliggende på matrikel nr. 8e, Grinderslev By, Grinderslev.

Skive Kommune har modtaget ansøgning om etablering af en sø med overfladeareal på 600 m2, beliggende på matrikel nr. 8e, Grinderslev By, Grinderslev. Vihøjvej 2 Grinderslev 7870 Roslev 20. juli 2017 Vihøjvej 2 - Landzonetilladelse til etablering af sø Skive Kommune har modtaget ansøgning om etablering af en sø med overfladeareal på 600 m2, beliggende

Læs mere

Miljø og Natur. Assens Forsyning A/S Skovvej 2B, 5610 Assens. Att. Jørgen Andersen & Hanne Helbech

Miljø og Natur. Assens Forsyning A/S Skovvej 2B, 5610 Assens. Att. Jørgen Andersen & Hanne Helbech Assens Forsyning A/S Skovvej 2B, 5610 Assens Att. Jørgen Andersen [jan@assensforsyning.dk] & Hanne Helbech [hh@lifa.dk] 3-dispensation og landzonetilladelse til udvidelse af eksisterende bassin til forsinkelse

Læs mere

GODKENDELSE TIL RØRLÆGNING AF 25 M PRIVAT VEJGRØFT LANGS MAK- HOLMVEJ

GODKENDELSE TIL RØRLÆGNING AF 25 M PRIVAT VEJGRØFT LANGS MAK- HOLMVEJ POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 09-08-2018 Struer Kommune Østergade 13 7600 Struer JOURNALNUMMER 06.02.03-P19-1-18 RÅDHUSET,

Læs mere

GÅRDEJER VAGN RASMUSSEN Hørningvej Randers SØ / P

GÅRDEJER VAGN RASMUSSEN Hørningvej Randers SØ / P 1 - Afgørelse om etablering af fodersilo Hører til journalnummer: 09.17.24-P19-6-16 GÅRDEJER VAGN RASMUSSEN Hørningvej 18 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon

Læs mere

Dispensationen vedrører alene naturbeskyttelsesloven 3. Tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendig.

Dispensationen vedrører alene naturbeskyttelsesloven 3. Tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendig. POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Struer Kommune Rådhuset Østergade 11 7600 Struer Att. Flemming Jørgensen v. Teknisk Drift og Anlæg

Læs mere

Landzonetilladelse til opstilling af en husstandsmølle på Vester Trabjergvej 7, 7500 Holstebro

Landzonetilladelse til opstilling af en husstandsmølle på Vester Trabjergvej 7, 7500 Holstebro Side 1/6 SOLENERGI DANMARK A/S mette@solenergidanmark.dk Søkærvej 11 8970 Havndal Dato: 12-05-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-102-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling

Læs mere

Ove Munch Thomsen Projektkoordinator NOE Service Skivevej Holstebro. Projekt 1 DATO JOURNALNUMMER

Ove Munch Thomsen Projektkoordinator NOE Service Skivevej Holstebro. Projekt 1 DATO JOURNALNUMMER POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Ove Munch Thomsen Projektkoordinator NOE Service Skivevej 120 7500 Holstebro DATO 14-10-2011 JOURNALNUMMER

Læs mere

SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post. 4. april Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov

SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post. 4. april Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post 4. april 2019 Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Ikast-Brande Kommune har den 20. marts 2019 modtaget en henvendelse om, at du ønsker

Læs mere

VVM screening af skovetablering på matr. 2E, Nøragergård Hgd., Durup, Rebild Kommune.

VVM screening af skovetablering på matr. 2E, Nøragergård Hgd., Durup, Rebild Kommune. Center Natur og Miljø Naturstyrelsen Møldrupvej 26 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.13.23-P19-4-18 Ref.: Joanna Birch Olsen Telefon:

Læs mere

Forsvarets bygnings- og etablissementstjeneste Arsenalvej 55 9800 Hjørring

Forsvarets bygnings- og etablissementstjeneste Arsenalvej 55 9800 Hjørring Forsvarets bygnings- og etablissementstjeneste Arsenalvej 55 9800 Hjørring fbe@mil.dk FBE-MMS23@mil.dk Dato Sagsbehandler J.nr. tkoee 002794-2013 Rådhuset Torvet 2 3600 Frederikssund Udkast til dispensation

Læs mere

Landzonetilladelse: Torpvej 6, 7500 Holstebro - Husstandsmølle

Landzonetilladelse: Torpvej 6, 7500 Holstebro - Husstandsmølle Side 1/6 Benny Olsen torpvej@hotmail.com Torpvej 6 7500 Holstebro Dato: 04-11-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-101-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611 7557

Læs mere

Dispensation til anlæg af sø inden for åbeskyttelseslinjen på ejendommen Gl. Skovvej 128, Sdr. Jernløse.

Dispensation til anlæg af sø inden for åbeskyttelseslinjen på ejendommen Gl. Skovvej 128, Sdr. Jernløse. AMPHI CONSULT V. MARTIN HESSELSØE ApS Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst HOLBÆK KOMMUNE Dato: 10. juni 2016 Sagsb.: Morten Holme Sagsnr.: 16 / 13020 Dir.tlf.: 72366291 E-mail: moho@holb.dk Dispensation

Læs mere

Jette Thelin Ravnebakkevej 4A 3490 Tikøb. Mail: Dispensation til etablering af sø i mose.

Jette Thelin Ravnebakkevej 4A 3490 Tikøb. Mail: Dispensation til etablering af sø i mose. Jette Thelin Ravnebakkevej 4A 3490 Tikøb Mail: jet@bibbo.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 15.01.2016

Læs mere

At projektet gennemføres som beskrevet i ansøgningsmaterialet. Etableringen af vandingsstedet må ikke påvirke Odder Ås vandføringsevne.

At projektet gennemføres som beskrevet i ansøgningsmaterialet. Etableringen af vandingsstedet må ikke påvirke Odder Ås vandføringsevne. Johan Friis Pedersen Bondesvadvej 30 Tvenstrup 8300 Odder Sendt via e-mail: michaelfriisp@gmail.com Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse til etablering af vandingssted i Odder Å - matr. 8c

Læs mere

Henrik Sønderris Sønderrisvej Græsted. Dispensation til at fjerne træer og opvækst i 3 beskyttet mose

Henrik Sønderris Sønderrisvej Græsted. Dispensation til at fjerne træer og opvækst i 3 beskyttet mose Henrik Sønderris Sønderrisvej 4 3230 Græsted Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282504 amo55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 08.01.2016 Sagsnr. 15/25592

Læs mere

Holstebro Kommune har behandlet din ansøgning om opførelse af garage på ejendommen matr.nr. 1L Sebstrup, Sevel.

Holstebro Kommune har behandlet din ansøgning om opførelse af garage på ejendommen matr.nr. 1L Sebstrup, Sevel. Side 1/7 Svend Herluf Viggo Pedersen Stærevej 8 9270 Klarup Dato: 31-01-2017 Sagsnr.: 01.03.03-P19-513-16 Henv. til: Dorte Krabbe Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7734 Afdeling tlf.: 9611 7550 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Assens Kommune har hermed behandlet ansøgning om tilladelse til etablering af et vandhul på ca m² på matrikel nr. 4a, Saltofte By, Kærum.

Assens Kommune har hermed behandlet ansøgning om tilladelse til etablering af et vandhul på ca m² på matrikel nr. 4a, Saltofte By, Kærum. Poul Bertelsen Præstevænget 21, 5610 Assens 04. januar 2018 Sags id: 18/409 3-dispensation og landzonetilladelse til etablering af vandhul Assens Kommune har hermed behandlet ansøgning om tilladelse til

Læs mere

Dispensation og landzonetilladelse til etablering af sø på matr. nr. 352 Skovby,

Dispensation og landzonetilladelse til etablering af sø på matr. nr. 352 Skovby, Skovskifte Grundejerforening Skovskifte 5 6200 Aabenraa Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 18-12-2015 Sagsnr.: 13/37210 Dok.løbenr.: 351583/15 Kontakt: Torben Hansen Direkte tlf.: 73767358

Læs mere

Jens Bjerregaard Filskovvej Brande. 11. juli Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Filskovvej 66, 7330 Brande

Jens Bjerregaard Filskovvej Brande. 11. juli Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Filskovvej 66, 7330 Brande Jens Bjerregaard Filskovvej 66 7330 Brande 11. juli 2019 Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Filskovvej 66, 7330 Brande Du har den 27. maj 2019 anmeldt skovrejsning på matrikel nr. 1af, Hallundbæk

Læs mere

Brattingsborg Gods Brattingsborg 1 b 8305 Samsø. CVR-nummer:

Brattingsborg Gods Brattingsborg 1 b 8305 Samsø. CVR-nummer: Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J Brattingsborg Gods Brattingsborg 1 b 8305 Samsø CVR-nummer: 88680928 Side 1 af 7 Dispensation til udvidelse af markvandingsreservoir på matr. nr. 6d, Kolby

Læs mere

Dispensation til etablering af udsigtstårn. Ejendommen matr.nr. 1h Gurrevang, Tikøb, Gurrevej 502. Kære Ole Andersen

Dispensation til etablering af udsigtstårn. Ejendommen matr.nr. 1h Gurrevang, Tikøb, Gurrevej 502. Kære Ole Andersen Naturstyrelsen Nordsjælland Att.: Jens Ole Andersen joa@nst.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/14856 Sagsbeh. Andreas Jarløv

Læs mere

Udkast til afgørelse vedr. dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til ændring af sø ved Bispebjerg Hospital

Udkast til afgørelse vedr. dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til ændring af sø ved Bispebjerg Hospital KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 30. august 2018 Sagsnr. 2018-0077827 Udkast til afgørelse vedr. dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til ændring af sø ved Bispebjerg

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Sendt med mail til: ma@silkeborg.dk 19. juni 2017 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø Silkeborg Kommune, Natur og Miljø har

Læs mere

Dispensation til opfyldning af vandfyldt udgravning

Dispensation til opfyldning af vandfyldt udgravning Henrik Tange Flintehøjen 14 3600 Frederikssund Sendt til: tange.henrik@gmail.com Dato: 14. december 2017 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2017-21336 Dokumentnr.:

Læs mere

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr. 7a og 1a Hvidsteen by, Gassum

/ G Endelig tilladelse til rørlægning af grøft ml. matr. 7a og 1a Hvidsteen by, Gassum John Andersen Asfergvej 9 8981 Spentrup Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 29-06-2018 / 06.02.03-G00-6-18 Endelig tilladelse

Læs mere

Landzonetilladelse: Holstebrovej 17, 6990 Ulfborg Tilbygning til ridehal

Landzonetilladelse: Holstebrovej 17, 6990 Ulfborg Tilbygning til ridehal Side 1/5 Hans Laurits Roesgaard Trabjerggårdvej 20 7620 Lemvig Dato: 16-02-2017 Sagsnr.: 01.03.03-P19-512-16 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.: 9611

Læs mere

3. Ved gentableringen af diget, skal jordarbejdet ske fra vestsiden, således at der ikke køres unødvendigt i den østfor liggende strandeng.

3. Ved gentableringen af diget, skal jordarbejdet ske fra vestsiden, således at der ikke køres unødvendigt i den østfor liggende strandeng. Anders Holm Lilliensborgvej 40 Gylling 8300 Odder Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Henrik Søgaard Larsen Mail: hsl@niras.dk Landzonetilladelse til etablering af jordvold matr. nr. 36, Gylling By, Gylling

Læs mere

Dispensationen vedrører alene naturbeskyttelsesloven 3. Tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendig.

Dispensationen vedrører alene naturbeskyttelsesloven 3. Tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendig. POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Struer Kommune Rådhuset Østergade 11 7600 Struer Att. Flemming Jørgensen v. Teknisk Drift og Anlæg

Læs mere

Roslev Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Møllebuen Roslev. Att.: Erik Pedersen, 19. december 2017

Roslev Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Møllebuen Roslev. Att.: Erik Pedersen, 19. december 2017 Roslev Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Møllebuen 1 7870 Roslev Att.: Erik Pedersen, info@roslev-fjernvarme.dk 19. december 2017 Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af solvarmeanlæg Skive Kommune

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 samt landzonetilladelse til udvidelse af regnvandsbassin

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 samt landzonetilladelse til udvidelse af regnvandsbassin Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Att. Malene Søndergaard Frederikshavn Spildevand A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Sendt til: forsyningen@forsyningen.dk og masd@forsyningen.dk

Læs mere

Brande Fjernvarme A.m.b.a. Præstevænget Brande. 13. februar 2019

Brande Fjernvarme A.m.b.a. Præstevænget Brande. 13. februar 2019 Brande Fjernvarme A.m.b.a. Præstevænget 11 7330 Brande 13. februar 2019 Tilladelse til krydsning af Goldbækken st. 1535 m med fjernvarmeog kølevandsledning Brande Fjernvarme A.m.b.a har ansøgt Ikast-Brande

Læs mere

Afgørelse om at genåbning af en ca. 180 meter rørlagt strækning af Hedeli bæk ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at genåbning af en ca. 180 meter rørlagt strækning af Hedeli bæk ikke er VVM-pligtig Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.02.10-P19-5-16 Ref.: Søren Bek Direkte tlf. 97113631 sobek@mariagerfjord.dk

Læs mere

Ansøgning om skovrejsning Borbjerg Byvej 1, 7500 Holstebro

Ansøgning om skovrejsning Borbjerg Byvej 1, 7500 Holstebro Side 1/6 Erik Dalby Korreborgvej 29 8850 Bjerringbro Dato: 24-11-2016 Sagsnr.: 01.13.25-P19-6-16 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.: 9611 7550 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Vedr. Smedebakken 1, 8400 Ebeltoft - Landzonetilladelse til at opføre en m² stor kold hal

Vedr. Smedebakken 1, 8400 Ebeltoft - Landzonetilladelse til at opføre en m² stor kold hal Arkitekt m.a.a. Kurt Birk Lindhøjvej 10, Begtrup 8420 Knebel Vedr. Smedebakken 1, 8400 Ebeltoft - Landzonetilladelse til at opføre en 1.100 m² stor kold hal 06-01-2011 Sagsnr. 10/24917 Kontaktperson: Der

Læs mere

Tilladelse til regulering af privat grøft/vandløb i forbindelse med etablering af cykelsti langs Oddesundvej mellem Humlum og Oddesund syd

Tilladelse til regulering af privat grøft/vandløb i forbindelse med etablering af cykelsti langs Oddesundvej mellem Humlum og Oddesund syd POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 07-08-2015 Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg JOURNALNUMMER 06.02.03-P19-11-14

Læs mere