Korsika 2011 Særnummer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Korsika 2011 Særnummer"

Transkript

1 Korsika 2011 Særnummer ØSTSJÆLLANDS MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

2 2

3 3 Særnummer om Korsika. Vi fandt ud af, ved årsskiftet, at der var nogle af os, der ville på cykelferie sammen, så Aase og Helle gik så i gang med det samme. Det skulle være Korsika, for det kunne ikke blive hårdt nok, så vi mænd måtte jo bare betale, og følge med. Efter lidt snak frem og tilbage, blev vi enige om, at vi ville spørge de andre rødder i klubben, om de ville med. Det endte så på 8 stk. fra ØMC. Det har været hårdt at træne op til, man skal ikke komme lige fra sofaen, og sætte sig op på cykelen i Korsika. Der blev set på gearinger, kørt nogle lange ture om søndagen, alle var meget spændte. En ting havde vi alle tilfælles, nemlig vores gode humør, og alle var parate, til at angribe bjergene, på Korsika. De kunne da ikke være så store, det var jo også ferie, så hvor hård kunne sådan en tur så være? Dagen, hvor vi skulle mødes med de andre 30, der skulle lide lige så meget som os, var over os, og ja så kom Aase med de kladde hæfter, hvor vi hver fik en dag at skrive om turen på Korsika. Det var den ferie, de eneste der var nervøse, var tur guiderne, med god grund, Mere om alt dette i dette særnummer om turen til Korsika. God, men hård ferie. Formanden. ØMC

4 Lørdag den 1. oktober Fra jobbet er taget en uge fri, så Korsica, nu kommer vi. Vi har glædet os siden februar, Jeg ikke så meget rejse-erfaring har, Ville vi mon mad i flyveren få, eller kunne vi det overhovedet nå? Min frygt blev gjort til skamme, jeg behøvede slet ikke være bange. Stewardesserne serverede som i gamle dage, og jeg kunne for mig af retterne tage. I lufthavnen skulle vi hurtigt skifte tøj, men med få wc-er er det noget møg. På P-pladsen mange stod med numsen bar, fordi de skulle gøre sig cykel-klar.

5 Jans slange eksploderede, inden hjulet kom på, hvordan ville resten af turen mon gå? Til skift af slange Jan er ekspert, og det er på den hårde måde lært. 5 I tre hold vi derefter blev delt op, og så var det med at følge trop. Jeg meldte mig til bagerst i rækken at ligge, og jeg skulle så hånden op stikke. Når Finn så sig ekstra meget tilbage, skulle jeg vinkende hånden op tage. og over stok og sten det gik.

6 6 Ved aftensmaden blev snakket om mangt og meget, og mange ting er blevet vendt og drejet. Buksefedt, vaseline eller ej, mon det er noget for de andre ØMC-er og mig? Mærkelige blikke alle ØMC-er fik, da det op for alle de andre gik, at vi intet i bukserne ville bruge, men så måtte vi ikke pive om en uge. En uges cykling foran os nu lå, ville vi mon siddesår få? Hvor hård en tur mon ventede os? Med glæde vi fremad så, strabadserne til trods. Helle.

7 7 Så var dagen kommet hvor spændingen skulle forløses. Målet med sommerens træning, eller mangel på samme, skulle nu måles og vejes på de små snoede bjergveje på Korsika. Der var en vis spænding og luren hinanden af omkring hvor man ville komme til at ligge i "feltet". Jeg (Henrik) havde en klar fornemmelse af min placering som ankermand, og den holdt også stik, men jeg kunne godt tænke mig en "makker" at følges med, så jeg gik også lidt og lurede på hvem det mon kunne blive. Under morgenbordet kom der så en briefing fra en af guiderne om, hvordan tingene skulle foregå. Bilen, som havde fragtet cyklerne derned, skulle nu fragte bagage fra hotel til hotel. Samtidig skulle de to chauffører handle ind til frokost hver dag, så vi lagde alle 15 euro ind i madpuljen. Bilen kørte så ud på ruten, og vi fik frokost, efterhånden som vi nåede frem. Vi skulle så deles op i tre hold efter formåen. Hvert hold ville få sin guide. De hurtigste kørte med Finn, de næsthurtigste med Bo, og os andre med Sten. 2 km. efter hotellet var der en opkørsel på 6 km, og her skulle der foretages et udskilningsløb, hvor man så kunne vise sin formåen og selv vurdere hvilket hold man tilhørte. Havde man skudt forkert, var der selvfølgelig mulighed for at skifte hold.

8 8 Startskuddet lød, og vi for af sted det bedste vi havde lært. Jeg kom ud ca. midt i feltet, men blev lynhurtigt overhalet. Der gik heller ikke lang tid, før jeg havde fundet min plads, og som forudset bagerst. Foran lå en kvinde med en Årsleff cykeltrøje, og det viste sig på dag 3, at hun blev min ledsager bagerst på resten af turen. Det makkerskab havde vi begge meget glæde af. Jeg kom sidst til toppen af stigningen, og der stod de 30 andre og skuede hinanden på hårene, og diskuterede frem og tilbage hvilket hold de skulle tilhøre. Det dårligste ville de ikke med på, og det bedste var måske for stor en mundfuld, så det midterste endte med at blive det største. Vi endte med en 4- somme, men der kom flere til som dagene satte deres spor i benene. Så var den første stigning overstået, og der var sat nogle hold. Foran os lå så først en lækker nedkørsel til en by hvor der var en kilde, hvor man kunne tanke vand. Man kan jo ikke drikke vandet fra hanen, så man skal enten købe, eller fylde dunkene ved en af de mange kilder, der findes rundt omkring på øen. Dagen skred for mit vedkommende stille og roligt frem som sidstemand, men de andre ventede på mig på toppen af stigningerne. Skønt at cykle gennem landskabet med småbyer med palmer og kaktus i alle afskygninger. Der var også en lækker parfumeret duft af jeg ved ikke hvad. Vi kørte oppe på klipperne langs Middelhavet og bare nød synet over havet og af byerne, som lå nede ved vandet. Efterhånden begyndte sulten at melde sig, og vi snakkede om hvor langt der var til følgebilen. Den kom efter 71 km af de ialt 113, vi skulle køre denne dag. Noget for sent efter manges mening. Det var med glæde og lidt træthed, da den dukkede op rundt om hjørnet.

9 9 De havde købt flutes, som man flækkede og fyldte med div. pålæg, og skyllede det ned med en dejlig cola. Efter en halv time ved depotvognen drog vi videre. Det værste for denne dag var overstået. På de sidste 42 km hjem var der ikke de slemme stigninger, her kunne man bare køre og nyde vejret med sine 25 til 28 grader. Nyde naturen, udsigten osv. Så sidst på eftermiddagen nåede vi hotellet, hvor vi skulle have to overnatninger. Fint stort hotel hvor der var gåafstand ned til Middelhavsstranden. Cyklerne blev stillet indendørs i et stort rum, værelserne blev fundet, og jeg fik et velfortjent bad. Man spiser jo sent sydpå, så vi kunne først få aftensmad lidt over kl. 20, så vi fik tid til at besøge stranden, og nogle var i vandet, mens andre havde socialt samvær over et glas velfortjent øl. Endelig lidt over 20 kunne vi komme til bords og nyde en dejlig buffet, og hovedretten som jeg ikke kan huske, hvad var, efterfulgt af noget isdessert. Da alt dette var overstået, kunne man så gå til køjs og få sig en velfortjent nattesøvn. Henrik.

10 10 Etape 3 fra Algajola - Col de Battaglia Algajola. Det er pragtfuldt at vågne op til endnu en dag med solskin og en varm dag venter. Morgenmaden bliver indtaget, mens tankerne går til ruten, vi skal cykle i dag. Etapen er på ca. 82 km. Vi skal over Col de Battaglia i ca meters højde, og det samlede antal højdemeter for dagen er på 1680 meter. Jeg besluttede at flytte fra gruppe 2 til gruppe 1 i dag, da der på hold 1 var nogle, som holdt en fridag. Holdet skulle være startklar til at køre fra hotellet kl. 08:45. Vi forlod ho- Navnet taler for sig selv, hvis man skulle have spist for meget morgenmad og møder en stigning så tidligt på dagen, kan man godt risikere, at det begynder at rumle en del i maven, nok om det. Jeg tog den første stigning. Det var hårdt, indtil Michael gjorde mig opmærksom på, at jeg skulle holde til at cykle hele dagen. Der blev holdt en pause i en af de små bjergbyer, så vi kunne samle tropperne, inden vi skulle videre til den næste opstigning med stignings % mellem 3 og 11 %, inden det fladede lidt ud efter 4 km.. De næste 10 km var fladteset med korsikanske øjne lidt op og ned inden den store opstigning på 10km, hvor procenterne blev større, jo højere vi kom op, de sidste 6 km var stigningen over 10 %

11 11 Den største var 14 km.inden toppen af Col de Battaglia i godt 1100 meters højde. Så havde vi også været igennem et utroligt landskab med små middelalderagtige bjergbyer hvor forandringerne sker langsomt. Det, der kan forbavse en, er de utrolige mange kilder, der findes på Korsika med noget utroligt godt drikkevand. De godt 30 km nedstigning var en svir. Man skulle lige sikre sig med en vest eller regntrøje for ikke at blive afkølet for meget på nedkørslen. Der blev holdt ind på en strandrestauration, hvor der blev bestilt noget frokost. Herefter kørte vi de sidste 10 km hjem til hotellet. Jeg har bevidst gået uden om vores guide Steen, der kommer fra Jylland. Han har bevist, at han kan finde rundt, for vi kom både ud og hjem uden at køre forkert i dag. Dog har jeg på fornemmelsen, at der vil komme nogle kommentarer til vores ven. Alt i alt har det været en god dag. Henning.

12 12 Mandag den 3. oktober 2011 Hviledag for Helle Mandag morgen et strengt blik fra Steen jeg fik, fordi jeg rundt i civilt tøj gik, Aase og jeg var helt kry, for nu ville vi finde en by, men vi fandt ikke en eneste butik, så Dankortet blev slet ikke slidt. Aase sin højdeskræk overvundet fik, så over klipper og krat det gik. og mange sanseindtryk vi har fået. Om eftermiddagen vi fandt hver en liggestol, og så lå vi i vandkanten og tog sol. Sådan en dag var lige sagen for mig, hold 3 i morgen så kommer jeg. Helle

13 13 4. etape tirsdag fra Algajola til Porto 106 km. og Morgenmad bliver et meget vigtigt punkt, når man cykler så meget! Så vi startede tirsdagen med, at gå til makronerne mht. indtag af letomsættelige kulhydrater, vi kastede os alle hærgende over pandekager, nutella, syltetøj og kaskader af hvidt brød. Vi startede dagen med en stigning på små 18 km. mod Col de Salvi som var på 509 hm, der blev hilst på morgenmaden adskillige gange undervejs op ad bjerget. Men da de fleste af drengene og Annette fra mit hold (hold2) lå bag mig, så kunne jeg koncentrere mig om bekymret at fornemme, hvordan kroppen havde det i dag. Jeg kom fint op ad den lille stigning, og overlevede også nedkørslen. For før Anette lærte mig senere på ugen at køre ned, var nedkørslerne et sandt mareridt, Dumbo på glatis!! Så da det igen gik opad mod Col de Marsolinu, var jeg igen på hjemmebane. Jeg bemærkede, at Michael W var godt kørende, og det var dejligt at have en makker med, som ved noget om at køre på cykel, han for heller ikke i et hæsblæsende tempo de første 2 km op ad en stigning, for at brænde sammen på midten af bjerget, men lagde ud med et solidt stabilt tempo, som så til gengæld kunne holde hele vejen! Det var blevet rigtigt varmt nu, men Michael, jeg og en knight der hed Jens rundede toppen i fin stil. På vej nedad stødte vi på en af Korsikas største udfordringer, deres meget varierede dyreliv af kvæg, geder, svin og får. De går langs vejkanten og leder efter spisekastanjer.

14 14 Denne gang havde en kæmpe tyr taget opstilling midt på vejen, vi havde fået aftvide, at det var smartest at køre bag dem, da tyrer ikke er berømte for deres evne til at gå baglæns, men i dette tilfælde, måtte jeg passere den forfra med horn og det hele. Gudskelov er det en myte, at tyrer reagerer på farven rød, de er farveblinde, - de andre på en dag. For her stod Aase og co. og kræsede om os med flute, pålæg og cola! Det var rart at have en fra ØMC med følgebilen, da der altid lige var mulighed for at få ekstra vand og en opmuntrende bemærkning, ren forkælelse! Der var vanen tro et par af drengene fra hold 2, der lige skulle hen og løfte på min cykel. Den fik i det hele taget meget opmærksomhed hele ugen, jeg blev drillet med min lås, min ringeklokke og mit katteøje. Der var mange der havde en mening om, hvorfor jeg var hurtigere på stig- stet en brøkdel af deres. Men efter nærmere analyse kom de og form og gearing. Men det er hårdt at køre i bjerge og kører man i et meget lavt gear, skal man kunne træde i en høj kadance og leve med at være i konstant iltunderskud. Til gengæld er det sjovt, det at ved, når det gør ondt!

15 15 Dagens sidste stigning var Col de Palmarella 408 hm, et dejligt venligt bjerg, som kunne køres med km/t. Michael og jeg nåede toppen sammen, vi kunne derefter se resten af hold 2 komme pustende. Efter en lille pause kom vi ind i et landskab, der var utroligt smukt og råt. Bjergene havde skiftet karakter, var blevet maleriske røde. Ned af mod Porto kom det azurblå Middelhav til syne. Da vi ankom til Porto kørte vi ned til den smukke havn og fik øl og Cola. Porto skulle vise sig at være den smukkest beliggende by på Korsika, presset ned mellem store røde barske bjerge byen igen, var over bjergene eller via havet.hele ØMC mødtes på hotellet, og vi konstaterede, at vi alle havde overlevet endnu en dag uden buksefedt. Der havde ellers været ved at udbryde panik på holdet, da vi tidligere over vores manglende erfaring på dette område. Personligt blev jeg så nervøs over at høre alle skrækhistorierne, at jeg resten af turen kørte på læbepomaden, en helt ny erfaring! Jan foreslog en blanding af smør og nutella, han mente, at det praktiske var, at man kunne æde resterne, hvis man var i fare for at gå sukkerkold. hele turen, med en pool, der havde den smukkeste udsigt til de bjerge, vi skulle over den følgende dag. Lue.

16 Dag 5. Porto til Corte. 16 Igen i dag 500 meter ned af vejen og til venstre, herefter var der lige 34.5 km opad cykler lige 34.5 km opad. Mellem 6-8% som er ok, men længden FUCK. Pulsen ligger på 150 slag i minuttet. JA, hvis man regner på det, er der ca. 3 timer, til man når toppen. Hvad er det dog, jeg har meldt mig til? På vej op, er der dog nogle nordmænd der råber heja Danmark, og det hjælper, virkelig på de ømme muskler, de er selv i en 4 hjulstrækker. Vi kommer højere og højere op. Det bli- Efter 2½ time er toppen nået, smuk udsigt, og et rabalder. Det er Henning, der har lagt sig ned, det der med at klikke ud af den ene pedal og læne cyklen til den anden side, er ikke helt heldigt. Det resulterede selvfølgelig i, at gearskiftet ikke virker på de inderste klinger, hvor cyklen er lettest at træde, men hvad gør det lige nu, nogle taler om morgenrejsning på 34.5 km hvor Dagmar derefter i klart sprog siger, at så venter hun da lige på Torben (hendes mand), for det vil hun da gerne se. Bemærkningen kom sådan lidt uventet, men grine kunne vi, lige så tårerne trillede. Super, nu venter der så 20 km nedkørsel, fedt :-). I bunden var det så blevet tid til frokost med SUPER flutes til frokost. Det syntes grisene også, så de måtte af og til jages væk, men måske skulle vi hellere have grillet dem til aften. Det var igen nogle utrolige landskaber. Meget barske bjerge, hvor vi cyklede på en smal bjerghylde ca. 12km.

17 17 Smukt og vi måtte selvfølgelig af flere gange for at tage billeder. Både hold1 og 2 kørte her som fanger på flugt, og sådan nogle når selvfølgelig ikke at tage billeder, synd for dem. Vi var åbenbart så FOR lang tid om disse billeder, da vi pludselig så vores vejviser (Steen) på vej op mod os. Han troede, at vi havde en defekt. Derfor skulle vi åbenbart på en km med 2 bjergtoppe mere. Hvis jeg havde haft kræfterne, havde jeg kvalt ham (Steen). Først op, og så ned af gik det, når bremserne slap kørte man 60 km, men der var hårnålesving, så der måtte bremses kraftigt op. Trætheden havde meldt sig, så det var hårdt. Men de 105 blev kørt, og vi var de sidste der kom hjem, da resten havde valgt den korte vej, uden sløjfe. SUK. Efter badet var det nødvendigt med en ½ time på langs for lige at få lidt energi tilbage. Derefter var det på Cafe og få en øl, hvorefter der var rundvisning i den gamle bydel for at se på vasketøj. Jeg så godt nok ikke noget, men det må være trætheden, for man skulle have kigget op. Nå, men hyggeligt var det. Ved aftensmaden var der så den berømte måge, som skulle deles ud, og i dag fik Henning den så i samråd med gruppen, da han havde glemt at klikke ud af pedalen. Nu skulle der så soves, en smule, indtil næste dags etape. Uret var sat til kl.06:30. Dejligt at vide, at i morgen var der så KUN 120 km på dagens etape. Michael L.

18 18 6. etape fra Corte til Tarco kært hold mange navne, startede med at vores guide Steen var punkteret, vel og mærke inden vi startede. Han havde straks vores kære formand for ØMC under mistanke for sabotage, hvorfor mon? Nævnte formand valgte at benytte Nå, vi kom med lettere forsinkelse endelig af sted på endnu en dejlig varm og solrig dag. Et stort bjerg og 3 mindre ventede. På papiret 119,2 km og højdemeter. Formanden for ØMC skriver 121 km og 1590 højdemeter på Face book, hvilket han sikkert har fra sin Garmin. Kan ikke huske hvad min simple cykelcomputer registrerede af kilometer, men min gamle trætte krop registrerede, at det var en lang hård, men som de øvrige dage, dejlig tur :o fleste af turene de mest fantastiske udsigter fra bjergene, hvilket også var tilfældet på denne 6. etape. Nogen prøvede, at fotografere nævnte udsigter med mere eller mindre held. Ja, det lykkedes mig op til flere gange, når jeg prøvede at zoome på kameraet i min smartphone, at ramme en funktion på skærmen,.der vender kameraet om med det resultat, at jeg fik taget et pænt antal billeder af, ja gæt selv??

19 19 Har lagt et af dem på Facebook, hvor en tidligere arbejdskollega man så må sige og hvordan det egentlig skulle have set ud, hvilket jeg jo i øvrigt heller ikke selv ved. Lige så hårdt som det var at køre op, lige så hårdt var det at køre ned igen. Ikke fysisk, men måske mere psykisk pga. koncentrationen, som var påkrævet for at holde sig på vejen, være opmærksom på trafikken, skarpe sving, tyre, køer og svin, nogle faktisk vilde. :o)men en som sædvanlig godt guidet tur af vores - sluttede med en 200 m lang opkørsel med 50 højdemeter op til hotellet, som lå placeret i terrasser. Vi skulle selvfølgelig helt op til den øverste terrasse, med det ene formål, at få at vide hvor vi skulle bo. Nøglen sad nemlig i døren til lejligheden, som i mit tilfælde selvfølgelig lå længere nede, så hvorfor skulle jeg pine mig selv helt op til toppen? Men som rytter på stjerneholdet ekstra fedt. Hvorfor nu det? Jo, for de andre ryttere fra de øvrige to hold stod og klappede og heppede på os, mens vi kæmpede os op til toppen. Det må være sådan de professionelle i Tour de France må have det. Det giver altså lige nogle ekstra kræfter og tanken om, at stå af og trække, er slet ikke en mulighed. Det var så fedt.

20 20 for øre, hvilket resulterede i, at jeg efter middagen om aftenen fik dagen efter. Dette dyr blev hver dag tildelt en rytter, som havde dag. Her var grunden, at hun snakkede sig hele vejen op af et bjerg. :o) det en rigtig god etape og endnu en god dag i fantastisk selskab på 4-. Jan

21 21 Fredag den 7. oktober 2011,7. etape Rundt om Col de Bavella (109 km 1908 højdemeter). Allerede torsdag aften havde vi hørt en masse skrækindjagende historier om fredagens etape. Det ville blive den dag, hvor drengene blev skilt fra mændene, og den dag hvor benene ville skrige af smerte, mens man var tvunget til at køre op, op op, op, op. Der blev også fortalt om gourmet-mad oppe ved en restaurant på toppen og en fantastisk udsigt over hele øen. Der var flere inklusiv undertegnede, som på forhånd takkede nej til dette enestående tilbud. Henrik planlagde en hviledag, og det viste sig, at det var han rigtig god til at gennemføre Michael og Aase ville på tur til to byer, de var blevet anbefalet. De ville tage en taxa sammen med Dagmar, men ak ja. Taxachaufføren var ikke til at lokke ud til vores hotel. Han forlangte ågerpris for kørslen, så det blev ikke til noget. Michael, Aase og Dagmar gik en tur i området i stedet for. Undertegnede kørte min egen tur på ca. 50 km. Det var meningen, at jeg ville cykle til Porto-Vecchio, men jeg fandt aldrig byen. Først havnede jeg på en losseplads da noget med cykling?????: Endelig fandt jeg den rigtige vej, men så stod der arbejde og omkørsel, ak ja)jeg endte med at spise frokost ved Cala Rossa og så køre hjem igen langs med kysten. Det var en flot tur med småstigninger, men lige tilpas for mine trætte ben.

22 22 Fire modige men trætte ØMC-er (Michael, Lue, Jan og Henning) valgte at udfordre sig selv og cykle af sted med guiderne fredag morgen. Det var et forrygende blæsevejr, og sorte skyer hang truende på himlen. Af sted det gik på denne sidste dag, hvor de kunne afprøve sig selv i bjergene på denne forrygende Korsika tur. Vores bjerg-dronning Lue og Michael glædede sig til de stejle stigninger over lange stræk. Jo stejlere, jo bedre for de to bjerggeder Jan og Henning kørte også af sted ved godt mod. Første kørte de gik. Først 12 km med moderat stigning. Allerede ved disse stigninger kom der stærke vindstød, som var ved at kaste de modige og tapre cykelryttere af deres cykler. De fortsatte ihærdigt videre, for det gjorde guiderne jo, så det måtte jo være sikkert nok? Efter den 1. stigning og en kort nedkørsel kom yderligere 9 km med 10-11% stigninger. Det skulle vise sig, at det ikke var spor sikkert at køre denne tur. Lue blev blæst af cyklen og væltede foran en motorcykel. Heldigvis nåede motorcyklen at dreje udenom hvorefter han stoppede og det var noget af et chok for alle. strakt arm, og den svævede i luften. Det fortæller noget om naturens enorme kræfter. Jeg tror nok, at guiderne også fik det at vide med store ord fra Lue, men jeg forstår hende godt.

23 23 En af de andre ryttere blev blæst af sin cykel på vej opad. Cyklen trillede ned af vejen, og rytteren efter. Michael kunne kun køre 5 km/time nedad en stigning på 10%. Desuden var han ved at lette på forhjulet på vej opad. Ja, det var ikke en tur for folk med sarte nerver. Den oprindelige rute blev aldrig gennemført, da guiderne endelig indså, at det vist var for uforsvarligt at fuldføre turen. Man kørte derfor den samme tur ned igen, og gourmet-restauranten blev aldrig fundet. Den oprindelig tur var 109 km og HM. Turen blev 89 km. Jeg var lykkelig for at se dem alle sammen vende tilbage i hel tilstand. Før aftensmaden mødtes vi alle sammen til en uformel afslutning nede på stranden. Vi fik et glas champagne, og der blev sagt bevingede ord fra guiderne. De roste os, og vi roste dem, og så stod vi der og var glade allesammen, mens vi sugede den sydlandske stemning i os. Da guiderne nævnte noget om vores klub ØMC, var det stikordet for Aase og undertegnede. Aase holdt en fantastisk god tale, hvor hun fortalte om sine oplevelser fra følgebilen. Hun fortalte os om alle de ting, som foregik bag kulisserne, for at vi andre kunne koncentrere os om at cykle: indkøb af frokost, servering af samme, transport og af- og pålæsning af al vores bagage. Stor ros til Aase og vores to søde chauffører. Efter Aases tale læste jeg et digt op, som omhandlede hele vores tur.

24 24 Ved aftensmaden var det formandens tur til at underholde. Han holdte med stor succes en sjov tale om bl.a. vores tøjmåge. Denne havnede hos vores kære guide Steen, som sent vil glemme især hold 3, som han var guide for. Jeg tror nok, at ØMC-erne har gjort indtryk på de andre deltagere og vores guider Helle

25 25 Hjemrejsen. Ja så oprendte dagen, hvor vi skulle hjem.,op kl. 8 og så var det den sædvanlige dødsyge morgenmad, men det hjalp lidt på det, at der var Gammel Dansk. Vi var 2, der havde fødselsdag. Annette ville give en lille en, da hun blev et år ældre. Vi var hurtigt nogle stykker der fandt ud af at vi skulle ned til vandet og i de store bølger og ellers have den sidste varme. Sikke nogle store bølger, det var sjovt. Vi skulle op og have ommelet til middag og den var god, det viste sig at være en god beslutning at vores kære over guide Bo havde taget. Det er også første gang, jeg har følt mig som en bananasplit, den seng var ligesom i gamle dage, der var lagt en halmmadras og så ellers et lagen på. Efter frokost kom en bus, og kørte os af sted. På turen fik vi set, hvordan man slukker en skovbrand, med fly, sjovt at se. Da vi nåede frem til luft havnen, med solen i ryggen så mente vi, at vi kun skulle komme til at sidde ca. 2 timer. Men det lille fly, der skulle fragte os hjem, havde lige pludselig en dårlig dag. Da vi havde siddet der et stykke tid, fik vi madkuponer. Vi kom først derfra kl. 21, men vi sad ca. 6 timer mere end planen, og der er bare intet i den lufthavn. Og ikke nok med det så skulle vi også hoppe hele vejen hjem, det vil sige, der var lidt lufthuller, sikke en afslutning, på ellers en så god ferie. Aase.

26 26

27 27 Følgebil. Jeg kunne desværre ikke være med til at cykle, selv om det måske var mig, der var mest ivrig efter at komme til Korsika. Men Bo Lyngby og jeg blev enige om, at der var en siddeplads i bilen, den kunne jeg få. Der var 2 oppassere på denne bil, flinke gutter, i bedste tour de Korsika stil, løber de rundt, ser om cyklerne er som de skal være, pakker bilen med alt det godt sure brugte tøj, uden at blive blå i hovedet, køber mad til frokost, er der et ønske, så kan man få det. Lige så snart den sidste cykel har forladt hotellet, går jagten ind på et supermarked, og det er sjovt, at finde alle de går jagten ind på det sted hvor det er planlagt, at frokosten skal nydes. og det er ikke altid lige nemt. Ikke nok med man skal finde stedet, vi skal også passe på ikke at ramme vildsvin, køer og geder, der bare går rundt på vejen. Så finder man stedet, går i gang med at forberede, den dejlige frokost i bjergene. Flutes, pålæg, tomater, pateer med mere, super lækkert. De kommer allesammen i godt humør, selv om det er nok så varmt, og der måske har været problemer med at komme op af det dumme bjerg. De cykler glad af sted igen, og vi finder hotellet. Man får set en del i bilen, og jeg var meget glad for at sidde der, Kjeld og Thomas er bare nogle gode handy mænd, Uden dem havde der ikke været sådan en god frokost, og service. (TAK) Aase

28 28

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Korsika fra syd til nord. Indkvartering MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD

Korsika fra syd til nord. Indkvartering MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD Oplev selv de flotte landskaber, som fotograferne på Tour de France i 2013 viste på de 3 første dage af jubilæumstouren. Oplev den umiddelbare overraskelse

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

SYLT LAUF 2009 15. Marts

SYLT LAUF 2009 15. Marts SYLT LAUF 2009 15. Marts REKORD LØB!! Ja, så kom tiden til det årlige SYLT LAUF, hvor IAM har været godt repræsenteret de 2 foregående år. I år var der desværre ikke så mange som havde denne tur på ønske

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab.

Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab. MOTIONSCYKELFERIE PÅ KORSIKA KORSIKA NORDØEN RUNDT Tag på en storslået cykeloplevelse rundt om Korsikas nordø med cykelguide og oplev det utroligt smukke og bjergrige landskab. Det kan du glæde dig til

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang.

Tøserunden 2014. Vi var cirka 14 Rimo-tilmeldte - men der var vist et par afbud. 3 toptunede Rimo er klar til afgang. Tøserunden 2014. Mens nogle af ræserne er taget til Rügen Rund, andre til Italien ja, så er vi nogle stykker, der standhaftigt holder fast i at køre Tøserunden. Da jeg stod i startboksen spekulerede jeg

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Telemarksturen 2006.

Telemarksturen 2006. Telemarksturen 2006. Per Skjødt, Johnny Nielsen og Lars Mose havde besluttet sig for at deltage i årets Telemarkstur i Norge. Turen var lavet om fra at være en 2 dags tur til en én dags tur og så korte

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere

Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere Farvelæg PrikkeBjørn PrikkeBjørn stopper mobbere PrikkeBjørn stopper mobbere. Af Charlotte Kamman Det var en solrig dag, dag klokken igen ringede ud til frikvarter i skolen. PrikkeBjørn glædede sig til

Læs mere

Cykel nordøen rundt med guider, og oplev det utroligt smukke Korsika - "Den Gemte Perle".

Cykel nordøen rundt med guider, og oplev det utroligt smukke Korsika - Den Gemte Perle. MOTIONSCYKELFERIE PÅ KORSIKA KORSIKA NORDØEN RUNDT I MAJ Cykel nordøen rundt med guider, og oplev det utroligt smukke Korsika - "Den Gemte Perle". Nordøen rundt på Korsika med guide Du har nu mulighed

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux DEL 3 Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux I dag skulle Qashqai en vise, hvad den duede til. Der havde ikke været megen bjergkørsel indtil nu, så i dag skulle vi besejre Mont Ventoux. Toppen

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Tag på cykelferie til Korsika og oplev Middelhavets mest eventyrlige ø.

Tag på cykelferie til Korsika og oplev Middelhavets mest eventyrlige ø. OPLEVELSESRIG MOTIONSCYKLING PÅ KORSIKA KORSIKA FRA NORD TIL SYD Tag på cykelferie til Korsika og oplev Middelhavets mest eventyrlige ø. Det kan du glæde dig til På denne cykelferie til Korsika kan du

Læs mere

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 34th. udgave. Vores klubtur blev arrangeret af Sune Boelskifte i år og hans forslag lød på Tilff Bastogne Tilff. Et løb som bliver afholdt i Belgien og som har været kørt

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene.

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013 Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. Turfølget var ikke stort, men det var godt: Jan Michalik, Peter Henrik Sørensen, Gorm

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

DRAMA OG UDFORDRING PÅ VASKEÆGTE TOUR DE FRANCE-MANÉR MONT VENTOUX & "TOSSERNES KLUB" - AFLYST I 2018

DRAMA OG UDFORDRING PÅ VASKEÆGTE TOUR DE FRANCE-MANÉR MONT VENTOUX & TOSSERNES KLUB - AFLYST I 2018 DRAMA OG UDFORDRING PÅ VASKEÆGTE TOUR DE FRANCE-MANÉR MONT VENTOUX & "TOSSERNES KLUB" - AFLYST I 2018 Rejsen er det helt rigtige match for livsnydere, som finder glæde i både aktiv udfoldelse på asfalten

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende.

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. INTRO.EXT. SLOTTET UDEFRA. Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. SCENE 1. INT. SLOTSGANG - EFTERMIDDAG En guide fortæller i en gang med mange billeder. En gruppe følger efter

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Vi har haft en rigtig god tur og jeg har fået lidt farve men jeg vil ikke kalde mig brun hi hi, Maria er til gengæld negerbrun.

Vi har haft en rigtig god tur og jeg har fået lidt farve men jeg vil ikke kalde mig brun hi hi, Maria er til gengæld negerbrun. HejMor&Far Så kom vi hjem til Danmark igen... uha her er lidt koldt men også sol med mellemrum så det er ok og her er dejlig grønt over det hele, det har har jeg savnet. Viharhaftenrigtiggodturogjegharfåetlidtfarvemenjegvilikkekaldemig

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ)

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Skrevet af Helle Heidi Jensen Jeg har lige været på lavinehundekursus med min hund Vanilla på 8½ år. Jeg ville helst have deltaget min hund Ginger,

Læs mere

Spøgelsestoget. 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70

Spøgelsestoget. 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70 14. D E C E M B E R Spøgelsestoget 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70 1 Jeg kan snart 7-tabellen, jeg skal bare øve mig lidt mere. Det er bare så flovt

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

CYPERN 2012 Coral Beach

CYPERN 2012 Coral Beach TIRSDAG: Christina. Fripas. Amanda. Vi startede ud med nået morgenmad. Derefter gjorde vi os klar til dagens hårde og eneste program. Vi var godt trætte efter morgenpasset. Vi blev delt op i to grupper.

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Turprogram Mallorca 2017

Turprogram Mallorca 2017 Turprogram Mallorca 2017 Cala Sant Vicenc (24 km.) Prolog, fredag d. 12. maj Starttid 13:00 Den lille by Cala Sant Vicenc på kysten ud for Pollenca er et godt alternativ til turen ud til Formentor, som

Læs mere

Hold fast i drømmene og kæmp for dem

Hold fast i drømmene og kæmp for dem Hold fast i drømmene og kæmp for dem Som den første i sin familie valgte Lise Hansen som 52-årig at forlade Lolland og flytte til København. Det var ikke let, men hun ville til enhver tid gøre det igen.

Læs mere

Race report fra Triple Ironman i Lensahn

Race report fra Triple Ironman i Lensahn Race report fra Triple Ironman i Lensahn Jeg vil her skrive lidt om projektet 3 double ironman - fra ide til handling. Da jeg i 2011 gennemførte Copenhagen Challenge, var det en super fed oplevelse, og

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og 1. Jeg kører sådan rimelig ofte Katrine: Skal du lave noget i weekenden? Birgitte: Ja, jeg skal faktisk til Fyn altså her den 14. Katrine: Ja. Hvordan kommer du derhen? Birgitte: Jeg skal køre i bil. Katrine:

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture.

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture. TRÆNINGSPROGRAMMET CARDIO skal udføres 2 gange/ugen STYRKE skal udføres 3 gange/ugen Konditionstræning er godt for dit blodomløb, det kan udskille endorfiner, så du bliver gladere, give frisk luft og D-vitamin

Læs mere

FINN EKELUNDS 1200 KM. CYKELTUR TIL PARIS UGE

FINN EKELUNDS 1200 KM. CYKELTUR TIL PARIS UGE FINN EKELUNDS 1200 KM. CYKELTUR TIL PARIS UGE 29-2013 Jeg fik den gule trøje til fødselsdagen. Den havde jeg gemt og så taget med til Paris Tekst Finn Ekelund Jeg blev 60 år den 15. april 2012. Til min

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere

Les Trois Ballons d.12-6-2004 (De 3 Balloner)

Les Trois Ballons d.12-6-2004 (De 3 Balloner) Nedenstående beretning er skrevet af Finn Agerbo Nielsen fra Åskov cykelmotion som jeg 2 gange har kørt Paris-Brest-Paris med og som jeg delte værelse med på denne tur, jeg har fået lov til at bruge hans

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Steffan Thordarson beretning fra Ironman, Barcelona 2009.

Steffan Thordarson beretning fra Ironman, Barcelona 2009. Vejen til Ironman Steffan Thordarson beretning fra Ironman, Barcelona 2009. 25.september 2008 besluttede jeg mig for at gennemføre en Ironman, og det skulle være den 4. oktober 2009 i Barcelona. På det

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Angst. Er en følelse

Angst. Er en følelse Angst Er en følelse 350.000 danskere lider af angst Indenfor 12 mdr. Livstid Panikangst 2,6% 4,5% Agorafobi 3,1% 6,1% Enkelfobi 11,1% 14,4% Socialfobi 7,9% 13,7% Generaliseret angst 1,9% 4,5% OCD 0,7%

Læs mere

Allan har skudt en fin seksender og Henrik set 4 bukke, men dog ikke kommet til skud. 4 seksendere i alt.

Allan har skudt en fin seksender og Henrik set 4 bukke, men dog ikke kommet til skud. 4 seksendere i alt. Hej Lotte og Brian Som lovet en fyldig jagthistorie fra vores tur på brunstbukke i starten af august 2011. Den 31. juli kl.. 21 startede turen mod Polen med masser af forventning i bagagen, og jeg siger

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere