Fælles mål. God fornøjelse og god arbejdslyst med de fælles mål som DBwF, inklusiv klubberne, har forpligtet sig til. Vi glæder os til samarbejdet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fælles mål. God fornøjelse og god arbejdslyst med de fælles mål som DBwF, inklusiv klubberne, har forpligtet sig til. Vi glæder os til samarbejdet."

Transkript

1

2 Fælles mål Med virkning pr. 1. januar 2018 modtager DBwF, og alle øvrige specialforbund, ikke længere tilskud fra DIF på baggrund af indberetninger om sportslige aktiviteter, uddannelse, m.m. som HAR fundet sted. Med undtagelse af grundtilskud (baseret på antal medlemmer og antal foreninger), er tilskud for perioden 2018 til 2021, udelukkende baseret på det arbejde, vi har forpligtet os til at ville levere på. Således som det fremgår af strategiaftalen. Det bevilgede tilskud ligger fast i alle fire år. En anden særdeles væsentlig ændring er, at tilskud udelukkende må anvendes til medfinansiering af de pågældende strategiske spor. I modsætning til tidligere, hvor DIF tilskud kunne indgå til finansiering af DBwF-budgettet, uden at være øremærket. I denne folder har vi forsøgt at trække de væsentligste punkter ud af den omfattende strategiaftale og gøre de fire kommende års bowling-bibel, lidt mere nærværende. God fornøjelse og god arbejdslyst med de fælles mål som DBwF, inklusiv klubberne, har forpligtet sig til. Vi glæder os til samarbejdet. Danmarks Bowling Forbund Bestyrelsen

3 De fire hovedområder som DBwF, inklusiv klubberne, har forpligtet sig til at have fokus på er: Organisationsstruktur og ledelse, samt klubudvikling Få den nye politiske struktur, der blev vedtaget i 2015/2016, til at virke i de lokale miljøer. Rekruttere de bedste frivillige og ansatte til respektive opgaver. Hjælpe klubberne med at formulere målsætninger og blive bedre til at fastholde og få flere medlemmer. Hvordan: Vi skal skabe større kendskab til Øst og Vest strukturen i klubberne. Det er klubbernes nærmeste samarbejdspartnere og det er derfor vigtigt med et indgående kendskab til såvel struktur som specifikke ledere.

4 Organisationsstruktur og ledelse, samt klubudvikling Vi skal, i samarbejde med Øst og Vest ledelserne, sørge for at de lokale aktivitetsteams/kontaktpersoner bliver bevidst om deres rolle i organisationen. Herunder motivere disse til at tage sportslige initiativer i lokalområdet og i samarbejde med andre lokalområder. Vi skal hele tiden sikre, vi har de bedste og mest kompetente frivillige og ansatte. Bl.a. ved hjælp af tydelig beskrivelse af de opgaver der skal løses, samt tilbud om dygtiggørelse i form af kurser m.v. Vi skal arbejde meget målrettet med klubudvikling. Sørge for, at klubberne får den hjælp og assistance de ønsker for at kunne fastholde og rekruttere medlemmer.

5 Organisationsstruktur og ledelse, samt klubudvikling Vi skal skabe et godt bowling-brand, således vi såvel internt i bowlingmiljøet som i miljøet udenfor, opnår størst mulig goodwill. Vi vil skabe en landsdækkende rekrutteringsaktivitet, Danmark bowler. Aktiviteten skal få familien Danmark op af sofaen og ud i landets bowlingcentre. Aktiviteten kan kun skabes i stærkt samarbejde med DBwF, klubberne og centrene.

6 Organisationsstruktur og ledelse, samt klubudvikling Ikke alle klubber har et udbredt ønske om at få flere medlemmer. Men hele organisationen har samlet set en interesse i at vækste. Jo færre medlemmer vi er, jo færre er der til at betale for drift og udvikling i forbundet. Turnering, stævner og mesterskaber svinder ind og er ikke lige så attraktive, som hvis vi var flere medlemmer. Vi vil, ved hjælp af IT udvikling og teknologi, lette brugernes adgang og indkøb af DBwF aktiviteter. Samt forenkle udvalg og aktivitetsteam arbejde.

7 Reaktivering af tidligere medlemmer fra voksengruppen Resultatmålet er at klubberne ved udgangen af 2021, i alt har hentet 700 tidligere medlemmer tilbage til klubberne. Med 160 klubber skal hver klub i gennemsnit rekrutterer godt og vel 4 medlemmer over 4 år, eller 1 medlem pr. klub pr. år (på bundlinjen) Skaf tidligere medlemmer tilbage i klubberne. Hvordan: Vi skal skabe os viden om årsagen til, at medlemmerne er stoppet og samtidig søge information om, hvad der skal til for, at få dem tilbage i folden igen. Der er derfor iværksat en spørgeskemaundersøgelse som alle klubber er opfordret til, at videresende til alle medlemmer, der er stoppet indenfor det seneste års tid. Når resultatet af undersøgelsen er analyseret skal konklusionerne sammenholdes med de tiltag der allerede er iværksat. Såfremt undersøgelsens konklusioner peger på flere/andre indsatsområder, skal vi forholde os til disse og, om muligt, handle på dem.

8 Reaktivering af tidligere medlemmer fra voksengruppen Resultatmålet er at klubberne ved udgangen af 2021, i alt har hentet 700 tidligere medlemmer tilbage til klubberne. Med 160 klubber skal hver klub i gennemsnit rekrutterer godt og vel 4 medlemmer over 4 år, eller 1 medlem pr. klub pr. år (på bundlinjen) Vi har under alle omstændigheder fokus rettet på: * Dygtiggørelse af trænere og ledere * Nye typer af medlemskab * Ny træningskultur * Nye konkurrenceformer * Større synlighed på de sociale medier * Mere kvalitet i centrene

9 Fastholdelse og rekruttering af børn og unge Resultatmålet er, at klubberne ved udgangen af 2021, i alt har 300 flere medlemmer i aldersgruppen 0 18 år. Med de nuværende 35 klubber, der har unge medlemmer under 18 år, betyder det at hver klub i gennemsnit om året skal rekrutterer godt og vel 2 nye medlemmer (på bundlinjen) Hold godt fast på de unge der er i klubberne i dag, og arbejd målrettet på at få flere unge ind. Hvordan: Klubudvikling: Skabe optimale rammer i det daglige klubmiljø for fastholdelse af nuværende medlemmer og rekruttering af flere medlemmer. Kompetenceudvikling: Hjælpe nuværende og nye ledere og trænere med at blive endnu dygtigere. Bl.a. ved hjælp af tilbud om træner/lederuddannelse og løbende spotkurser med udvalgte temaer.

10 Fastholdelse og rekruttering af børn og unge Resultatmålet er, at klubberne ved udgangen af 2021, i alt har 300 flere medlemmer i aldersgruppen 0 18 år. Med de nuværende 35 klubber, der har unge medlemmer under 18 år, betyder det at hver klub i gennemsnit om året skal rekrutterer godt og vel 2 nye medlemmer (på bundlinjen) Deltagelse i Skole OL DBwF er optaget i det attraktive Skole OL selskab. Foreløbig i 2018 og Skole OL skal dels bruges som en målrettet rekrutteringsplatform for klubber med ungdomsafdeling, og dels som en almen appetitvækker og kig ind i bowlingsporten. Ungdomsbowlingens aktører Vi vil samle alle med interesse for dansk ungdomsbowling i et fora, hvor der skal/ kan skabes ideudvikling, deles viden og igangsættes initiativer. Alt med sigte på at skabe basis for fastholdelse og rekruttering af børn og unge. Aktørerne kan være: klubledere, trænere, aktive ungdomsatleter, bowlingcentre, proshopper, kommuner, skoler, ungdomsinstitutioner, osv., osv.

11 Fastholdelse og rekruttering af børn og unge Resultatmålet er, at klubberne ved udgangen af 2021, i alt har 300 flere medlemmer i aldersgruppen 0 18 år. Med de nuværende 35 klubber, der har unge medlemmer under 18 år, betyder det at hver klub i gennemsnit om året skal rekrutterer godt og vel 2 nye medlemmer (på bundlinjen) Ny træningskultur For at understøtte klubudviklingen skal det overvejes, hvilke initiativer der bør tages i klubberne for, at gøre træningsmiljøet mere attraktivt for unge på alle resultatmæssige niveauer. Ny konkurrencestruktur Vi skal overveje om de tilbud (propositioner), der er på konkurrenceniveau (stævner, turneringer, mesterskaber), er tidssvarende. Vi skal have modet og viljen til at udfordre de traditionelle konkurrencemønstre. Gøre dem mere målrettet til de forskellige aldersklasser og de unges forudsætninger.

12 Fastholdelse og rekruttering af børn og unge Resultatmålet er, at klubberne ved udgangen af 2021, i alt har 300 flere medlemmer i aldersgruppen 0 18 år. Med de nuværende 35 klubber, der har unge medlemmer under 18 år, betyder det at hver klub i gennemsnit om året skal rekrutterer godt og vel 2 nye medlemmer (på bundlinjen) Ny puslinge camp aktivitet Vi arbejder på udvikling af en ny aktivitet for børn mellem 6 og 12 år. En camp, hvor der også skal indgå f.eks. to andre idrætter. Fokus skal være positive oplevelser og kendskab til 2-3 idrætter. Suppleret med spændende siteevents. Målgruppen er nuværende medlemmer og nye potentielle medlemmer i de tre idrætter. Ny organisering af arbejdet med børn og unge For at samle såvel økonomi som arbejdsressourcer vedrørende børn og unge et sted, organiseres arbejdet nu i en børn og unge gruppe. Det betyder at det nuværende ungdomsudvalg i DBwF neutraliseres i perioden

13 Fastholdelse og rekruttering af børn og unge Resultatmålet er, at klubberne ved udgangen af 2021, i alt har 300 flere medlemmer i aldersgruppen 0 18 år. Med de nuværende 35 klubber, der har unge medlemmer under 18 år, betyder det at hver klub i gennemsnit om året skal rekrutterer godt og vel 2 nye medlemmer (på bundlinjen) Budgettet til arbejdet med børn og unge i DBwF er derfor nu sammensat af budgetrammen fra DBwF s driftsbudget + DIF tilskud til børn og unge strategisporet. Børn og unge gruppen ledes af en deltidsansat projektleder samt en række stærkt dedikerede frivillige ledere med meget forskellige kompetencer. Fælles for alle er, at de brænder for børn og unge. Ift. fastholdelse og ift. rekruttering af flere medlemmer. Børn og unge gruppen har etableret en række ad-hoc drifts arbejdsgrupper til løsning af specifikke opgaver. Alle driftsgrupperne refererer til børn og unge gruppen.

14 Talent og elitearbejde (TD Masterplan) Målrettet arbejde for at skabe gode internationale resultater nu og fremover. Hvordan: Kulturudvikling Alle i den elitære afdeling skal arbejde ud fra det kulturudviklings dokument der blev udarbejdet i Vi ønsker at Vinde med vilje, så vi skal være nysgerrige på hvordan vores atleter bliver så gode bowlere som muligt og vi skal turde udfordre os selv og hinanden. Forbundet skal hjælpe til med at sikre så optimale rammer som muligt og atleterne skal sikre data via træningsrapporter. Træningskultur i dagligdagen det skal være lettere at træne så optimalt som muligt i hverdagene, så der skal udvikles fysiske træningsprogrammer samt test, som kan udføres af alle i eller i nærheden af et bowlingcenter.

15 Talent og elitearbejde (TD Masterplan) Coaching trænere der er tilknyttet DBwF s trænerstab skal have mulighed for at udvikle sig der skal kigges på den enkelte træner for at guide og optimere den enkelte træner. Teknologi Vi skal turde udfordre og anvende de teknologiske redskaber, så som Specto, FocusBand og videoanalyser. Forskning Vi skal i samarbejde med fx Aalborg Universitet blive klogere på enkelte områder indenfor bowling fx: have belyst samspillet mellem kinematik af bowler og kuglens adfærd ned ad banen.

16 VORES FÆLLES SPOR Organisationsstruktur og ledelse, samt klubudvikling Reaktivering af tidligere medlemmer fra voksengruppen Fastholdelse og rekruttering af børn og unge Talent og elitearbejde Har du spørgsmål til vores fælles mål er du altid velkommen til at kontakte bestyrelsen eller administrationen.

Resultater/effekt af sporet. Processen og indsatser

Resultater/effekt af sporet. Processen og indsatser Hvilket strategisk spor vedrører disse mål og indsatser: SPOR 3 - Vi vil sikre foreningerne mulighed for at tiltrække og fastholde flere medlemmer og rekruttere og fastholde flere unge aktive skytter af

Læs mere

Jan Donde JD Administrationen / referent

Jan Donde JD Administrationen / referent Torben V. Andersen TVA Afbud Hans Græsvig HG Mødeleder Ole Kristensen OK Afbud Leif Hansen LH Martin Guldager MG Kurt Gaundorf KG Afbud Brøndby, 22.02.2018 Jan Donde JD Administrationen / referent Dagsorden

Læs mere

DBU Lolland-Falster. på vej mod 2015. Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde

DBU Lolland-Falster. på vej mod 2015. Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde DBU Lolland-Falster på vej mod 2015 Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde 1 Hvorfor projekt Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde 2 DBU Lolland-Falster ønsker at udarbejde og

Læs mere

Indbydelse. til projekt SYDDANSK IDRÆTSLEDER AKADEMI - DIF UDDANNELSESCENTER SYD

Indbydelse. til projekt SYDDANSK IDRÆTSLEDER AKADEMI - DIF UDDANNELSESCENTER SYD Indbydelse til projekt SYDDANSK IDRÆTSLEDER AKADEMI - DIF UDDANNELSESCENTER SYD April 2011 Kære kommune Danmarks Idræts-Forbund har den glæde at indbyde kommunerne i Syddanmark til at medvirke i projektet

Læs mere

DANMARK SOM RUGBYNATION

DANMARK SOM RUGBYNATION DANMARK SOM RUGBYNATION DAGSORDEN Kort omkring strategiprocessen med DIF Den strategiske plan i detaljer Hvordan sikrer vi bedst muligt samarbejdet og ejerskab med klubberne Dialog PASSION SAMMENHOLD RESPEKT

Læs mere

DBU Fyns visionsplan 2015. DBU Fyn

DBU Fyns visionsplan 2015. DBU Fyn s visionsplan 2015 Baggrund Med baggrund i 1. DBU og s værdi- og idegrundlag 2. s spørgeskemaundersøgelse efterår 2009 3. Møde med tillidsfolk i maj 2009 4. Bestyrelsens holdninger... skal kursen for s

Læs mere

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 Wilke, September 2017 2017 Side 1 OPSAMLING Retningsanvisninger for Team Danmarks fremtidige Brand DNA 1.FOKUS PÅ PROCESSEN, HVOR TEAM

Læs mere

Virum-Sorgenfri Håndboldklub Vision 2020

Virum-Sorgenfri Håndboldklub Vision 2020 Virum, September 2014 Vision 2020 Forord I VSH er vi fokuserede på vores mål. Vi vil levere tophåndbold og talentudvikling på højt plan. Målet er topplaceringer og hold i de bedste rækker for såvel vores

Læs mere

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring.

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring. Foreningsudvikling Foreningstesten Et værktøj til dialog og afklaring Foreningstesten Indholdsfortegnelse Testen. Ledelse og organisation. Frivillige. Medlemmer og målgrupper. Aktiviteter og tilbud 9.

Læs mere

HØRING OM STRATEGISPOR Ballerup Vildbjerg Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION

HØRING OM STRATEGISPOR Ballerup Vildbjerg Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION HØRING OM STRATEGISPOR 21.11 Ballerup 28.11 Vildbjerg 29.11 - Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION Baggrund for strategiaftale med DIF Historien om Alice i Eventyrland: Søde lille filur-kat, sagde hun

Læs mere

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Talent 2016-20 - strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Baggrund Talentstrategi 2016-20 beskriver målene for udvikling af talentarbejdet i dansk sejlsport og de områder, som talentarbejdet har særlig

Læs mere

Elite 2650 Ansøgningsvejledning

Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 er en økonomisk pulje, hvis formål er at støtte og udvikle idrætten på eliteplan. Puljen kan søges af kommunale idrætsklubber og -foreninger, og sigter mod at

Læs mere

Resultater/effekt af sporet

Resultater/effekt af sporet INDSTILLING AF STRATEGIAFTALE FOR DANSK STYRKELØFT FORBUND Den strategiske aftale er baseret på forbundsanalyse, SUMO analyse og de godkendte strategiske spor. For hvert strategisk spor skal felterne udfyldes.

Læs mere

FBUs visionsplan 2015

FBUs visionsplan 2015 FBUs visionsplan 2015 1 Baggrund Med baggrund i 1. DBU og FBUs værdi- og idegrundlag 2. FBUs spørgeskemaundersøgelse efterår 2009 3. Møde med tillidsfolk i maj 2009 4. Bestyrelsens holdninger... skal kursen

Læs mere

Der sker udvikling og formidling af sportsvidenskab om talentrekruttering, talentidentifikation

Der sker udvikling og formidling af sportsvidenskab om talentrekruttering, talentidentifikation 1. juli 2013 Notat om rolle- og ansvarsfordeling mellem Danmarks Idrætsforbund, specialforbund og Team Danmark vedr. talentrekruttering, -identifikation og - udvikling. 1. Indledning og baggrund International

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 06.06.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

KVINDEKONFERENCE P a s s i o n S a m m e n h o l d R e s p e k t D i s c i p l i n F a i r p l a y

KVINDEKONFERENCE P a s s i o n S a m m e n h o l d R e s p e k t D i s c i p l i n F a i r p l a y KVINDEKONFERENCE 2018 DAGSORDEN 11.00 VELKOMST & PROGRAM 11.15 DANMARK SOM RUGBYNATION Præsentation af DRUs udviklingsplan 2018-2021 12.00 SYNLIGHED (Sociale Medier) 12.30 FROKOST 13.00 DM SEVENS SERIE

Læs mere

BUESKYDNING DANMARK STRATEGI

BUESKYDNING DANMARK STRATEGI BUESKYDNING DANMARK STRATEGI 2018-2021 1 Indhold Forord... 03 Hvorfor strategi... 05 De 4 strategispor... 06 Økonomi... 10 DIF indstilling... 12 Foto: Dam-Hansen, Lars Møller, Bueskydning Danmark. 2 Forord

Læs mere

Frivillighedsstrategi - DGI Midtjylland

Frivillighedsstrategi - DGI Midtjylland Frivillighedsstrategi - DGI Midtjylland DGI Midtjylland søger med denne strategi, at anvise en vej i hele organisationen i forhold til rekruttering og fastholdelse af frivillige. Strategien giver bud på,

Læs mere

Eliteidrætssamrådet møde med Kultur & Fritidsudvalget d. 12. august 2014

Eliteidrætssamrådet møde med Kultur & Fritidsudvalget d. 12. august 2014 Eliteidrætssamrådet møde med Kultur & Fritidsudvalget d. 12. august 2014 Tip en 7 er Hjemmeside http://b.socrative.com/login/student/ Indtast følgende Room Name: 147b2230 Højdepunkter fra året der gik

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 11. december februar Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 11. december februar Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 11. december 2017 5. februar 2018 Ledelsesresumé Forskning Til ansøgningsrunden 18. december 2017 modtog forskningsudvalget 14 ansøgninger af høj kvalitet, og det samlede

Læs mere

Strategi Organisation

Strategi Organisation Dansk Softball Forbund 2018-2022 Strategi Organisation 31. oktober 2017 Strategisk Spor 2 - Organisationsudvikling Side 1 Indholdsfortegnelse Om dette dokument... 3 1. Spor 2: Organisationsudvikling...

Læs mere

Tør vi gøre det? Tør vi lade være?

Tør vi gøre det? Tør vi lade være? Tør vi gøre det? Tør vi lade være? Competition review and restructuring Forandring er altid svær og det føles ofte som om, at det jo går meget godt, så hvorfor skal vi gøre noget anderledes? Hvis alting

Læs mere

Hovedlinjer. i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016

Hovedlinjer. i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 Hovedlinjer i Team Danmarks støttekoncept 2013-2016 indholdsfortegnelse 1. Beslutningsproces og høring...3 2. Sammenhængen mellem lovgrundlaget og støttekonceptet...4 3. Tendenser i international eliteidræt...6

Læs mere

Styrk foreningen i Gribskov. Styrk foreningen, Gribskov Kommune 2014

Styrk foreningen i Gribskov. Styrk foreningen, Gribskov Kommune 2014 Styrk foreningen, Gribskov Kommune 2014 Styrk foreningen i Gribskov Til idræts- og kulturelle foreninger udbyder Gribskov Kommune en kursusrække der gør jeres forening mere attraktiv. Online tilmelding

Læs mere

Strategi Dansk Volleyball Forbund

Strategi Dansk Volleyball Forbund Strategi Dansk Volleyball Forbund DVBF s strategier vedtages på repræsentantskabsmødet i overensstemmelse med DVBF s loves 12. I DVBF s loves 1 er Dansk Volleyball Forbund defineret som en sammenslutning

Læs mere

Bestemmelser for forbundets hædersbevisninger

Bestemmelser for forbundets hædersbevisninger Bestemmelser for forbundets hædersbevisninger 05/2019 Indhold Indhold... 1 1. Formål og ændringer af bestemmelserne for forbundets hædersbevisning... 2 1 Formål... 2 2 Ændring af bestemmelserne for forbundets

Læs mere

DBU Fyns visionsplan 2015. DBU Fyn

DBU Fyns visionsplan 2015. DBU Fyn s visionsplan 2015 Baggrund Med baggrund i 1. DBU og s værdi- og idegrundlag 2. s spørgeskemaundersøgelse efterår 2009 3. Møde med tillidsfolk i maj 2009 4. Bestyrelsens holdninger... skal kursen for s

Læs mere

Spor 1 : Dansk Taekwondo Forbund vil understøtte og udvikle aktiviteter, der fremmer fastholdelse af unge samt bredden

Spor 1 : Dansk Taekwondo Forbund vil understøtte og udvikle aktiviteter, der fremmer fastholdelse af unge samt bredden Spor 1 : Dansk Taekwondo Forbund vil understøtte og udvikle aktiviteter, der fremmer fastholdelse af unge samt bredden Samlet frafald i aldersgruppen må ikke overstige 150 medlemmer. [Indskriv 2. resultatmål

Læs mere

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD SLAGELSE KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Slagelse Kommune. SLAGELSE

Læs mere

DSQF Virksomhedsplan

DSQF Virksomhedsplan DSQF Virksomhedsplan Hvilken rolle skal DSQF spille Med de begrænsede økonomiske og menneskelige ressourcer DSQF har er det vigtigt at vi prioriterer knivskarpt, hvilke opgaver der skal fokuseres på kvalitet

Læs mere

Elite 2650 Ansøgningsvejledning

Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 er en økonomisk pulje, hvis formål er at støtte og udvikle idrætten på eliteplan. Puljen kan søges af kommunale idrætsklubber og -foreninger, og sigter mod at

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 27. februar 19. april 2017 Ledelsesresumé NEC Team Danmark har været i dialog med Danmarks Idrætsforbund om forberedelsen af det fælles bestyrelsesmøde vedr. NEC 19. april

Læs mere

Billardklubbernes arbejde med rekruttering og fastholdelse af medlemmer.

Billardklubbernes arbejde med rekruttering og fastholdelse af medlemmer. Billardklubbernes arbejde med rekruttering og fastholdelse af medlemmer. Dansk billard står med en kæmpe udfordring i sit virke og i sine mange klubber. Hvordan rekruttere vi nye medlemmer, og hvordan

Læs mere

Temaaften - Hvad gør Dansk Sejlunion

Temaaften - Hvad gør Dansk Sejlunion Temaaften - Hvad gør Dansk Sejlunion for sejlere og klubber? Sejlklubben Ulvsund Tirsdag d. 26. marts. 2019 Henrik Tang Kristensen Klubkonsulent Regionerne Syd- og Vestsjælland samt Køge Bugt Hvad laver

Læs mere

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark

Dansk Svømmeunion. - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Dansk Svømmeunion - Vi skaber de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for vandaktiviteter i Danmark Vores fokus er på udviklingen, værdierne, glæden, motivationen og drivkraften i DIN svømmeklub.

Læs mere

FORENINGSLEDER- AKADEMI. Oktober 2013 marts 2014

FORENINGSLEDER- AKADEMI. Oktober 2013 marts 2014 FORENINGSLEDER- AKADEMI Oktober 2013 marts 2014 FORORD Udfordringerne for det frivillige foreningsliv, dets ledere og trænere er mange. Der stilles mange forventninger og krav bl.a. til at kunne organisere,

Læs mere

Sponsor koncept. Terndrup IF Fodbold 19 46 IDRÆTS FORENING

Sponsor koncept. Terndrup IF Fodbold 19 46 IDRÆTS FORENING Sponsor koncept TERNDRUP 19 46 IDRÆTS FORENING Sponsorstruktur Som sponsor i tilbydes De mulighed for eksponering indenfor fodbold. Denne eksponering vil primært være i de lokale medier. Bande-/måltavlesponsor

Læs mere

Beslutningsreferat fra ordinært repræsentantskabsmøde lørdag den 20. maj 2017, kl. 13:30 i Tårnby

Beslutningsreferat fra ordinært repræsentantskabsmøde lørdag den 20. maj 2017, kl. 13:30 i Tårnby Beslutningsreferat fra ordinært repræsentantskabsmøde lørdag den 20. maj 2017, kl. 13:30 i Tårnby 1. Repræsentanternes prøvelse Bestyrelsesmedlem Martin Guldager redegjorde for antal deltagere. Der var

Læs mere

Dansk Ride Forbunds Frivillighedsstrategi

Dansk Ride Forbunds Frivillighedsstrategi Dansk Ride Forbunds Frivillighedsstrategi 1 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010 2013 Uden frivillige går det ikke Dansk ridesport bygger, som så mange andre sportsgrene, på frivillig arbejdskraft.

Læs mere

UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017. Formål:

UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017. Formål: UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017 Formål: Klatresporten udvikler sig hurtigt I følge IFSC (International Federation of Sport Climbing) kommer der 3.000 nye klatrere til hver dag. Ses på sammenlignelige lande

Læs mere

SLAGELSE HÅNDBOLDKLUB SPONSOR KONCEPT

SLAGELSE HÅNDBOLDKLUB SPONSOR KONCEPT Vision Det er Slagelse Håndboldklubs vision at være den mest attraktive håndboldklub i lokalområdet for såvel ledere, spillere og forældre. Sportslig målsætning Damer: Avancement til 2. division i 19/20

Læs mere

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS

KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS KLUBUDVIKLINGSPROJEKTER OG WORKSHOPS Alle taekwondoklubber under DTaF har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt i samarbejde med forbundets konsulenter. Et klubudviklingsprojekt kan f.eks. bestå

Læs mere

Foreningsudvikling. Styrk foreningen. En kursusrække der gør din forening mere attraktiv

Foreningsudvikling. Styrk foreningen. En kursusrække der gør din forening mere attraktiv Foreningsudvikling Styrk foreningen En kursusrække der gør din forening mere attraktiv En styrket bestyrelse giver en styrket forening Styrk foreningen består af 6 kurser, der kan vælges enkeltvis eller

Læs mere

ESAA Talent Guide. Del 1

ESAA Talent Guide. Del 1 ESAA Talent Guide Del 1 Juni 2016 Indholdsfortegnelse ESAA Talent Guide 1. Intro 2. Talenthuset værdisættet for talentudviklingen i Danmark 3. Fra Værdier til handling: ESAA-talentudviklingsmodellen 4.

Læs mere

Talenttræning Piger Sydvestjylland

Talenttræning Piger Sydvestjylland Baggrunden for Talenttræning Piger Sydvestjylland Varde If er initativtager og medlem af VPF, Vestjysk Pige Fodbold som har til formål at samarbejde omkring pigefodbolden i Sydvestjylland. Grundstenen

Læs mere

Udkast til ny Folkeoplysningspolitik

Udkast til ny Folkeoplysningspolitik Udkast til ny Folkeoplysningspolitik 1 Vision Alle borgere i Frederikshavn Kommune skal have lige adgang til folkeoplysende aktiviteter og fællesskaber, der er inkluderende, øger den mentale og fysiske

Læs mere

Resultater/effekt af sporet november 2017

Resultater/effekt af sporet november 2017 STRATEGIAFTALE FOR DEN DANSKE BILLARD UNION 27. NOVEMBER 2017 Den strategiske aftale er baseret på forbundsanalyse, SUMO analyse og de godkendte strategiske spor. Strategiaftale 1-2017 Hvilket strategisk

Læs mere

KLUBPROFIL ESG. Esbjerg-Sædding Guldager Badmintonklub (ESG) blev dannet ved en fusion af SGI-Badminton og Esbjerg Badminton Klub i 1991.

KLUBPROFIL ESG. Esbjerg-Sædding Guldager Badmintonklub (ESG) blev dannet ved en fusion af SGI-Badminton og Esbjerg Badminton Klub i 1991. KLUBPROFIL ESG Esbjerg-Sædding Guldager Badmintonklub (ESG) blev dannet ved en fusion af SGI-Badminton og Esbjerg Badminton Klub i 1991. Mission: ESG skal være Danmarks bedste badmintonklub. ESG skal udbrede

Læs mere

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Indledning I Hedensted Kommune ønsker vi, at alle har mulighed for at være fysisk aktive og dyrke fælleskabet i de lokale idrætsfaciliteter.

Læs mere

FORBUNDSANALYSE DSKYU

FORBUNDSANALYSE DSKYU DIF UDVIKLING HCA 28.JULI 2016 FORBUNDSANALYSE DSKYU Kære DSKyU! På de følgende sider vil I blive præsenteret for en række data, grafer og tabeller mm. Denne viden er delt ind i forskellige kategorier.

Læs mere

VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift

VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift INSPIRATION TIL UDVIKLING BEST PRACTICE INDEN FOR KLUBUDVIKLING OG -DRIFT I denne folder kan du læse et sammenkog af de bedste erfaringer,

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Idræt for alle Idræt og bevægelse er glæde, udfordring og fællesskab. Vi ønsker i Høje-Taastrup Kommune at skabe de bedst mulige rammer for et

Læs mere

RESUMÉ. Uddannelses- og medlemsanalyse. (Forkortet udgave af den fulde analyserapport)

RESUMÉ. Uddannelses- og medlemsanalyse. (Forkortet udgave af den fulde analyserapport) 2015 Uddannelses- og medlemsanalyse RESUMÉ (Forkortet udgave af den fulde analyserapport) Af projektkonsulent Dorthe Hansen Danmarks Taekwondo Forbund 28-05-2015 Antal udøvere Analysens baggrund Medlemssammensætning:

Læs mere

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose!

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Vores udvalg, der organiserer idrætterne, har fortsat det hårde, men flotte arbejde med at være omkostningsbeviste

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE. Opdateret

ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE. Opdateret ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE Opdateret September 2014 Baggrund Nærværende eliteidrætsstrategi er udarbejdet af Eliteidræt Odense i tæt samarbejde med Odense Kommunes Eliteidrætsråd. Strategien er

Læs mere

Elitestrategi for TTC 2014-2015

Elitestrategi for TTC 2014-2015 Elitestrategi for TTC 2014-2015 Vision TTC ønsker at være det foretrukne træningsfællesskab for københavnske elitetriatleter baseret på et stærkt fællesskab, der løfter det enkelte individs niveau og sikrer

Læs mere

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE FRITIDSCENTER 1 JOB OG Ung i Aarhus SYD LÆS MERE PÅ HJEMMESIDEN TIL FRITIDSCENTER Er du en visionær og engageret leder? Har du lyst til at være med til at skabe et unikt ungdomsliv

Læs mere

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund

DET VIL VI. Strategi 2015-2020. dansk kano & kajak forbund Strategi 2015-2020 dansk kano & kajak forbund DET VIL VI DKF vil være den nationale organisation, der samler alle kano- og kajakaktiviteter under én hat for derigennem at skabe synergi, vidensdeling og

Læs mere

IDRÆTSLEDER- AKADEMI

IDRÆTSLEDER- AKADEMI IDRÆTSLEDER- AKADEMI Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i idrætsforeninger i Herning Kommune. Organisation

Læs mere

Talentudvikling i Sønderjylland

Talentudvikling i Sønderjylland Talentudvikling i Sønderjylland tirsdag den 26. april 2011 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk Tlf: 43 26 25 00 51 26 60 62 Team Danmarks mission Team Danmark har til formål at udvikle dansk

Læs mere

Dansk Softball Forbund. Frivillighedsstrategi 2015-2017

Dansk Softball Forbund. Frivillighedsstrategi 2015-2017 Dansk Softball Forbund Frivillighedsstrategi 2015-2017 Dansk Softball Forbund har en lang tradition for at engagerede frivillige kræfter yder en utrolig stor indsats. De frivillige ildsjæle spiller en

Læs mere

STRATEGI FOR VÆRESTEDER Alle skal have et håb

STRATEGI FOR VÆRESTEDER Alle skal have et håb STRATEGI FOR VÆRESTEDER 2017-2021 Alle skal have et håb Hovedvejen til 2021 målet Blå Kors Danmark har formuleret en række fælles mål for det, vi ønsker at nå inden 2021. Strategi for væresteder i Blå

Læs mere

Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020

Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020 Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020 Opsummering af samlet strategidokument HILLERØD SVØMMEKLUB December 1, 2012 HDP Vision Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Visionen for

Læs mere

IDRÆTSLEDER- AKADEMI. Januar maj 2015

IDRÆTSLEDER- AKADEMI. Januar maj 2015 IDRÆTSLEDER- AKADEMI Januar maj 2015 FORORD Aarhus Idrætslederakademi 2015 er et sammenhængende uddannelsesforløb med en indlagt proces, som underbygger deltagernes personlige og faglige udvikling som

Læs mere

IDRÆTSLEDER- AKADEMI. Januar maj 2015

IDRÆTSLEDER- AKADEMI. Januar maj 2015 IDRÆTSLEDER- AKADEMI Januar maj 2015 FORORD Aarhus Idrætslederakademi 2015 er et sammenhængende uddannelsesforløb med en indlagt proces, som underbygger deltagernes personlige og faglige udvikling som

Læs mere

ELITE SPORT GREENLAND STRATEGI 2020

ELITE SPORT GREENLAND STRATEGI 2020 STRATEGI 2020 2 ELITE SPORT GREENLAND STRATEGI 2020 3 INDLEDNING Elite Sport Greenland (ESG) er en selvejende institution til fremme af grønlandsk eliteidræt og har til formål at fremme internationaliseringen

Læs mere

Velkommen til Badmintonforum 2019 i Vejle VORES SPORT VORES DAG

Velkommen til Badmintonforum 2019 i Vejle VORES SPORT VORES DAG Velkommen til Badmintonforum 2019 i Vejle VORES SPORT VORES DAG Program for netværksmøde for store klubber Hvad går godt i din klub - succeshistorier blandt deltagerne. Hvem er vi? Har din klub en tydelig

Læs mere

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps 1 indhold Den nye træner 3 Få styr på din klub 4 Unglederuddannelse 5 Effektive møder 6 Medlemssucces

Læs mere

Spor 2: Bedre talentmiljøer og udvikling af sportsligt setup Talent og elitearbejde

Spor 2: Bedre talentmiljøer og udvikling af sportsligt setup Talent og elitearbejde Hvilket strategisk spor vedrører disse mål og indsatser: Spor 2: Bedre talentmiljøer og udvikling af sportsligt setup Talent og elitearbejde Uddybning: - Med bedre talentmiljøer menes, at klubberne i højere

Læs mere

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv talentudvikling Fra at værne talenter mod eliteidræt, til at guide talenterne ind i eliteidrætten

Læs mere

Parasport Danmarks elitekoncept

Parasport Danmarks elitekoncept Parasport Danmarks elitekoncept 2017-2020 Udarbejdet af Parasport Danmarks Eliteidrætsudvalg Parasportens elitekoncept 2017-2020 Nærværende elitekoncept er udarbejdet af Eliteudvalget og er gældende frem

Læs mere

Handleplan 2018/2019 Idræts- og fritidspolitik Kultur & Borgerservice Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik

Handleplan 2018/2019 Idræts- og fritidspolitik Kultur & Borgerservice Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik Handleplan 2018/2019 Idræts- og fritidspolitik Kultur & Borgerservice Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2017-2024 Indhold Handleplan 2018/2019... 3 Spor 1: Et idræts- og fritidsliv i udvikling...

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse DAGSORDEN Møde: Bestyrelsesmøde 06-2016 Dato: Mandag den 19. september 2016 kl. 15.00 21.15 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Jesper Andersen, Peter Bjerremand, Christian Hangel,

Læs mere

Målbillede for socialområdet

Målbillede for socialområdet Målbillede for socialområdet En ramme for en flerårig planlægning af det regionale socialområde Et socialområde med borgeren som aktiv medborger Faglig indsats af høj kvalitet, målrettet den enkelte borger

Læs mere

KLIK FOR AT SKRIVE EN TITEL KLIK FOR EVT AT SKRIVE EN UNDERTITEL

KLIK FOR AT SKRIVE EN TITEL KLIK FOR EVT AT SKRIVE EN UNDERTITEL KLIK FOR AT SKRIVE EN TITEL KLIK FOR EVT AT SKRIVE EN UNDERTITEL Team Danmarks hovedopgave Team Danmark har til formål at udvikle dansk eliteidræt på en socialt og samfundsmæssig forsvarlig måde. Team

Læs mere

Bestemmelser for forbundets hædersbevisninger

Bestemmelser for forbundets hædersbevisninger Bestemmelser for forbundets hædersbevisninger 03/2018 Indhold Indhold... 1 1. Formål og ændringer af bestemmelserne for forbundets hædersbevisning... 2 1 Formål... 2 2 Ændring af bestemmelserne for forbundets

Læs mere

TORSDAG DEN 5. MARTS 2015 KL. 18.30 21.30

TORSDAG DEN 5. MARTS 2015 KL. 18.30 21.30 GØR IDÉ TIL VIRKELIGHED TORSDAG DEN 5. MARTS KL. Hvilke idéer er gode, og hvilke skal vi bare glemme? Hvordan bliver en god idé til et projekt, og hvordan finder vi penge til at gøre den til? Hvordan beskriver

Læs mere

Når skabelonen er udfyldt skal den uploades i forbundets grupperum med følgende navn: Specialforbundets navn Indstilling af strategiaftale.

Når skabelonen er udfyldt skal den uploades i forbundets grupperum med følgende navn: Specialforbundets navn Indstilling af strategiaftale. INDSTILLING AF STRATEGIAFTALE FOR DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND (DAFF) Den strategiske aftale er baseret på forbundsanalyse, SUMO analyse og de godkendte strategiske spor. For hvert strategiske spor

Læs mere

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS

DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS DIF IDRÆTSMILJØ FOR UNGE - ET FORENINGSPROJEKT MED DE 13-19 ÅRIGE I FOKUS Ingen selvfølge at unge dyrker sport Det første store dyk på frafaldsbarometret ses i de tidlige teenageår. Her mærker foreningerne

Læs mere

Vi søger 3 område formænd til Dansk Orienteringsforbund. Stillingerne som formand for:

Vi søger 3 område formænd til Dansk Orienteringsforbund. Stillingerne som formand for: Område formænd m/k Vi søger 3 område formænd til Dansk Orienteringsforbund. Stillingerne som formand for: Børne- og Ungeområdet, Motions- og Foreningsliv samt DOF Akademiet er ledige idet formændene efter

Læs mere

Slagelse Kommune og Folkeoplysningsudvalget præsenterer FORENINGSLEDER- OG TRÆNERKURSER 2013-14

Slagelse Kommune og Folkeoplysningsudvalget præsenterer FORENINGSLEDER- OG TRÆNERKURSER 2013-14 Kommune og Folkeoplysningsudvalget præsenterer FORENINGSLEDER- OG TRÆNERKURSER 2013-14 FORORD Udfordringerne for det frivillige foreningsliv, dets ledere og trænere er mange. Der stilles mange forventninger

Læs mere

INDGÅELSE AF AFTALE OM SPORTSKLUB

INDGÅELSE AF AFTALE OM SPORTSKLUB INDGÅELSE AF AFTALE OM SPORTSKLUB Kolding Sejlklub er med nærværende aftale godkendt af Dansk Sejlunion som sportsklub Aftalen imellem Kolding Sejlklub og Dansk Sejlunion gælder for perioden ddmm-2017

Læs mere

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE 2017 2020 INDLEDNING Esbjerg Kommune vil være Danmarks nye vækstcenter i 2020 og er med sine ca. 10.000 ansatte den største og mest mangfoldige arbejdsplads i

Læs mere

Aldersgruppe: år DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE

Aldersgruppe: år DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE 2018 Aldersgruppe: 15-25 år DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE EVENT- PROJEKTLEDER UDDANNELSE Vil du lære at lave events, og har du lyst til at gøre en forskel for sporten og din klub?

Læs mere

DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: år. Danmarks Idrætsforbund Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby

DANMARKS IDRÆTSFORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: år. Danmarks Idrætsforbund Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby 2018 Danmarks Idrætsforbund Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby www.dif.dk Aldersgruppe: 15-25 år Uddannelsen udbydes i regi af Danmarks Idrætsforbund til alle idrætsgrene under DIF. Den praktiske gennemførelse

Læs mere

VÆRDISÆT FOR TALENTUDVIKLING I DANSK IDRÆT TALENTHUSET

VÆRDISÆT FOR TALENTUDVIKLING I DANSK IDRÆT TALENTHUSET VÆRDISÆT FOR TALENTUDVIKLING I DANSK IDRÆT TALENTHUSET 1 HELHED UDVIKLING ENGAGEMENT 2 SAMARBEJDE TRIVSEL 3 INDLEDNING OG BAGGRUND Dette værdisæt indeholder værdier for talentudviklingen i Danmark med

Læs mere

Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt talenthuset

Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt talenthuset Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt talenthuset Indledning og baggrund Dette værdisæt indeholder værdier for talentudviklingen i Danmark med en række tilknyttede handlingsanvisninger, samt definitioner

Læs mere

Vision og Strategi frem mod 2014

Vision og Strategi frem mod 2014 2. juli 2004 Vision og Strategi frem mod 2014 Ved Danmarks Motor Unions klublederseminar med titlen "Vision og Strategi frem mod 2014" - afholdt den 6. marts 2004 på Scandic Bygholm Park Hotel i Horsens

Læs mere

Vision at stå stærkere sammen

Vision at stå stærkere sammen AaB Talentcenter udvikling via samarbejde Gældende fra og med maj 2015 Vision at stå stærkere sammen Vi vil styrke elitepigefodbolden i Nordjylland ved at samle og give de mest ambitiøse og talentfulde

Læs mere

Danmarks Basketball forbund

Danmarks Basketball forbund Miniseminar Danmarks Basketball forbund Strategiproces med DIF DANMARKS IDRÆTSFORBUND DAGSORDEN 1. Kort præsentation af deltagerne 2. Mødets formål og kort præsentation af strategiprocessen 3. Præsentation,

Læs mere

Foreningsledelse - med henblik på rekruttering og fastholdelse af frivillige

Foreningsledelse - med henblik på rekruttering og fastholdelse af frivillige Foreningsledelse - med henblik på rekruttering og fastholdelse af frivillige Oplæg ved Idans konference den 31. maj 2012 i Vejen Idrætscenter v/, ph.d. stipendiat Center for forskning i Idræt, Sundhed

Læs mere

DANSK ATLETIK FORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: 15-25 år

DANSK ATLETIK FORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: 15-25 år 2016 Dansk Atletik Forbund Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby daf@dansk-atletik.dk - Tlf: +45 4326 2626 Aldersgruppe: 15-25 år Dansk Atletik Forbund er det nationale forbund for atletik, gang

Læs mere

Struktur oplæg kamp Struktur oplæg 2009

Struktur oplæg kamp Struktur oplæg 2009 Struktur oplæg kamp ca.6.000 medlemmer ca. 500 kamp udøvere ca. 75 Talenter ca. 15 på landshold ca. 5 i International klasse Struktur Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Talent center Talent center

Læs mere

Idrætsstrategi

Idrætsstrategi Idrætsstrategi 2016-2018 Kultur- og Idrætsudvalget i Valby Lokaludvalg har vedtaget at udarbejde en idrætsstrategi for Valby, for at afdække, hvordan vi bedst kan støtte udviklingen af idrætslivet. Udvalget

Læs mere

Klubhåndbog. Erritsø GIF Rugby Venskab uden kendskab. Indhold

Klubhåndbog. Erritsø GIF Rugby Venskab uden kendskab. Indhold Klubhåndbog Indhold Vision:... 2 Mission:... 3 Værdigrundlag:... 4 Funktionsbeskrivelser:... 5 Formand... 5 Bane & Rekvisit udvalg... 6 Holdleder... 7 Klubhus udvalg... 8 Kvinde/Ungdoms formand... 9 Kvinde/Ungdomsudvalg...

Læs mere

ELITE- TALENTARBEJDE Vers. 3 INDSATSOMRÅDER

ELITE- TALENTARBEJDE Vers. 3 INDSATSOMRÅDER DANMARKS IDRÆTSFORBUND TEAM DANMARK ELITE- TALENTARBEJDE 2016-2020 Vers. 3 INDSATSOMRÅDER INDLEDNING ET FÆLLES GRUNDLAG FOR EN STRUKTURERET INDSATS DIF og Team Danmark har fokus på samarbejde med henblik

Læs mere

Resultater/effekt af spor 1

Resultater/effekt af spor 1 INDSTILLING AF STRATEGIAFTALE FOR DANSK BORDTENNIS UNION Den strategiske aftale er baseret på forbundsanalyse, SUMO analyse og de godkendte strategiske spor. For hvert strategisk spor skal felterne udfyldes

Læs mere

Skriftlig orientering til idrætsrådet. DIF Get2Sport Get2Sport i Albertslund kommune Status og fokusområder

Skriftlig orientering til idrætsrådet. DIF Get2Sport Get2Sport i Albertslund kommune Status og fokusområder Skriftlig orientering til idrætsrådet DIF Get2Sport Get2Sport i Albertslund kommune Status og fokusområder DIF Get2Sport https://www.dif.dk/da/politik/vi-goer/social-ansvarlighed DIF Get2Sport er en indsats,

Læs mere