TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune"

Transkript

1 Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse Jægergården Værkmestergade 15 B 8000 Aarhus C Side 1 af 7 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra ejendommen Silkeborgvej 939, 939A og 939B Aarhus Kommune, Center for Miljø og Energi har den 1. december 2017, med senere tilføjelser, modtaget ansøgning om tilladelse til nedsivning af overfladevand fra til- og frakørselsvej via græsareal og p-areal via grøfter. Ansøgningen er fremsendt af Prisme arkitekter A/S v/ Mads Tang Kristensen, der søger på vegne af Bygherre Aarhus Kommune, Sociale Forhold og Beskæftigelse. Tilladelse til nedsivning Aarhus Kommune, Center for Miljø og Energi meddeler hermed tilladelse til nedsivning af overfladevand fra til- og frakørselsvej via græsareal og p-areal via grøfter på matr.nr. 3a Snåstrup Gde., Framlev. Tilladelsen er betinget af de vilkår, der er angivet under punkt 4. Tilladelsen meddeles i henhold til miljøbeskyttelseslovens 1 19 samt spildevandsbekendtgørelsens Tilladelse efter 40 i spildevandsbekendtgørelsen kan jfr. 42, stk. 2 i spildevandsbekendtgørelsen påklages når det drejer sig om p-pladser til over 20 biler. Klagevejledningen er bagest i tilladelsen. Eventuelle søgsmål kan prøves ved domstolene inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt jfr. miljøbeskyttelseslovens 101. Eventuelle søgsmål skal således anlægges ved domstolene senest den 6. december TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks Viby J Telefon: Direkte telefon: miljoeogenergi@aarhus.dk Direkte bos@aarhus.dk Sag: 17/ Sagsbehandler: Bodil Sørensen 1. Projektbeskrivelse Ansøgningen omhandler nedsivning af overfladevand fra ny til- og frakørselsvej med asfaltbelægning, 213 m 2 og p-areal til 30 biler, 860 m 2. Til- og frakørselsvejen opbygges med fald mod vejsider, hvor overfladevandet nedsiver på græsarealer. P-areal etableres med betonstensbelægning, og fald på 20 promille fra midt og ud til 2 grøfter langs p-båsene. Hver grøft måler 40x2x0,47 m (længde, bredde, dybde) og med 0,5 m filtermuld. Den hydrauliske ledningsevne er angivet til 1x10-5 m/s Der er med ansøgningen fremsendt plantegninger af projektet. Anlæggets placering fremgår af bilag 1. 1 Bekendtgørelse af lov om miljøbeskyttelse. LBK nr. 966 af 23/06/ Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4. BEK nr. 726 af 01/06/2016

2 2. Planforhold m.m. Ejendommen er beliggende i landzone, og ligger udenfor afgrænset spildevandsområde. Området er i spildevandsplanen udlagt som perspektiv område X014A, men der er endnu ikke lavet lokalplan for området. Side 2 af 7 3. Bemærkninger i forbindelse med godkendelsen Grundvand Nedsivningslokaliteten er beliggende i et område med særlige drikkevandsinteresser. Det ligger inden for indvendingsopland til Harlev Framlev vandforsyning og Tåstrup vandværk, men der er over 300 m til nærmeste drikkevandsboring. Jordforurening Teknik og Miljø, Virksomheder og Jord udtaler i forhold til jordforurening: Ejendommen er delvist kortlagt på vidensniveau 2 jf. jordforureningslovens 3 5, idet der er udlagt slagge i et vejareal på ejendommen. Ejendommen ligger uden for områdeklassificeret område. Det planlagte p-areal ønskes etableret på en del af det kortlagte areal med udlagt slagge. Ifølge landzonetilladelsen af 4. december 2017 fremgår det, at slaggeholdige materialer ikke ønskes genanvendt, og at de skal opgraves. Dokumentation for bortskaffede slaggemængder og et justeret kortbilag over den efterladte slagge skal fremsendes til virksomheder og Jord, Jordgruppen. jord@mtm.aarhus.dk når projektet er afsluttet. Såfremt slaggen ikke opgraves, kræver projektet en tilladelse i medfør af jordforureningslovens 8, og hvis slaggeholdigt materiale ønskes udlagt andre steder på ejendommen, kræves en tilladelse jf. miljøbeskyttelseslovens Såfremt overskudsjord fra den tidligere trix-tank er opgravet inden for det kortlagte areal, skal jordens forureningsgrad dokumenteres forud for bortskaffelse, og slagge bortkøres til godkendt modtager. Analyseresultater fra filtermuld Det formodes at filtermuldens kapacitet til tilbageholdelse af forurenende stoffer mindskes med årene. Aarhus Kommune vurderer det derfor nødven- 3 Lovbekendtgørelse nr. 282 af 27. marts 2017 om forurenet jord 4 Lovbekendtgørelse nr. 966 af 23. juni 2017 om miljøbeskyttelse

3 digt, at der udtages prøver til analyse, både inden filtermulden lægges ud, samt efterfølgende hvert 10. år for at undersøge kapaciteten. Aarhus Kommune vil på baggrund af resultaterne af prøverne vurderer, om filtermulden skal udskiftes. Kapaciteten vil blive bedømt på forureningsgraden af filtermulden på baggrund af de højeste gennemsnitskoncentrationer, der er angivet for kategori 2 jord iht. Aarhus Kommunes retningslinier. Såfremt filtermulden skal udskiftes, skal dette gøres iht. Aarhus Kommunes retningslinier for jordflytning. Side 3 af 7 Natur Da afstanden til nærmeste naturområder (herunder sø, vandløb, dræn, hav) er mere end 25 m vurderes det, at nedsivningen ikke er til hinder for, at de i vandplanen fastlagte mål for vandløb, søer og havet kan opfyldes. Teknik og Miljø, Natur udtaler i forhold til sten- og jorddige: Umiddelbart øst for den projekterede parkeringsplads er der registreret et beskyttet dige (jf. Museumslovens 29a). Det betyder, at digets tilstand ikke må ændres. Diget berøres tydeligvis ikke af udstrækningen af parkeringspladsen, men det skal oplyses, at diget ikke må berøres af arbejdskørsel eller anvendes til oplag af jord og materialer m.v. Dimensionering Da nedsivningsanlægget er dimensioneret til en 10 års regnhændelse, vurderes det, at nedsivningen under normale nedbørsforhold kan ske uden at der opstår overfladiske gener. Ved normale nedbørsforhold forstås her nedbør, der statistisk set forekommer op til hvert 10. år, jf. Spildevandskomiteens rekommendation i vejledningen til Dimensionering af LAR-anlæg. 4. Vilkår 4.1. Der må kun afledes overfladevand til nedsivningsanlægget Brug af pesticider, mosbekæmpelsesmidler og lignende må ikke anvendes arealerne, der afvander til nedsivningsanlægget Overfladevandet fra p-pladserne skal nedsive i grøfter beklædt med 0,5 m filtermuld. Fra ind- og udkørslen skal der nedsives på græsarealer Før filtermulden lægges ud i grøfterne, skal der udtages prøver til undersøgelse af nedsivningsmaterialets forureningsgrad. Undersøgelsen skal bestå af 2 stikprøver (1 pr. grøft) der udtages som blandingsprøver sammenstukket af 5 enkeltprøver fordelt over hele grøftens længde.

4 Blandingsprøverne skal som minimum analyseres for nedenstående stoffer, og resultatet skal sendes til Teknik og Miljø, Vandmiljø og Landbrug til accept. Side 4 af 7 Total kulbrinter i fraktionerne: - C6-C10 - C10-C15 - C15-C20 - C20-C35 PAH, indhold af følgende enkeltkomponenter: - bens(a)pyren - dibenz(a,h)anthracen - SUM PAH Tungmetallerne: - cadmium - kobber - bly - zink - nikkel - krom (undtaget krom VI) ph 4.5. Hvert 10. år efter anlæggelsen af p-pladen skal der udtages jordprøver, der analyseres for de samme stoffer som angivet i vilkår 4.4. Prøverne skal tages i tre forskellige dybder. Øverste 0-5 cm uden rødder, de mellemste cm og de nederste cm. Der skal laves en 1 prøve pr. grøft. Sammenstikningen skal bestå af 5 enkeltprøver i hver af de tre dybder jævnt fordelt i grøfterne. Stikkende skal tages i grøftens bund/midterlinje. Analyseresultaterne sendes til Teknik og Miljø, Vand og Natur Nedsivningsanlægget skal dimensioneres, placeres og udføres således, at der ikke under normale nedbørsforhold opstår overfladisk afstrømning, overfladegener, eller gener i øvrigt på grunden eller nabogrunde. Ved normale nedbørsforhold forstås nedbør, der statistisk set forekommer op til hvert 10. år.

5 4.7. Nedsivning fra grøfterne og vejen skal placeres på egen grund, minimum 5 meter fra beboelsesbygninger og bygninger med kælder, og minimum 2 meter fra øvrige bygninger og vej/skel. Side 5 af Nedsivningsanlægget skal placeres mindst 25 fra vandindvindingsboringer, samt vandløb, grøfter, drænrør, søer og havet Vejvand må ikke tilkobles et evt. drænsystem i området Der må ikke etableres dræn under nedsivningsanlægget Tilstanden af diget øst for p-arealet må ikke ændres eller berøres af arbejdskørsel eller anvendes til oplag af jord og materialer m.v Opgravet slaggeholdigt materiale skal bortskaffes og bortskaffelsen skal dokumenteres Nærværende tilladelse skal være udnyttet senest den 6. juni I mod sat fald bortfalder denne Henstillinger og anbefalinger Det henstilles, at overløb ved regnhændelser ud over en 10-års hændelse holdes på egen grund, således at der ikke sker overløb til naboejendomme. 5. Øvrige forhold I henhold til Miljøbeskyttelseslovens 20 kan denne tilladelse til enhver tid og uden erstatning ændres eller tilbagekaldes af hensyn til: 1. fare for forurening af vandforsyningsanlæg 2. gennemførelsen af en ændret spildevandsafledning i overensstemmelse med en spildevandsplan efter 32 eller 3. miljøbeskyttelsen i øvrigt. I forbindelse med gravearbejder henledes opmærksomheden på Museumslovens 25-27, som vedlægges. Eventuelle spørgsmål kan rettes til Moesgård Museum på tlf Klagevejledning Denne afgørelse kan i henhold til miljøbeskyttelseslovens 91 påklages til Natur- og Miljøklagenævnet af: Ansøger, Sundhedsstyrelsen samt enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald, jf. miljøbeskyttelseslovens 98. Afgørelsen kan endvidere påklages af landsdækkende foreninger og organisationer, jf. miljøbeskyttelseslovens 99 og 100, samt lokale foreninger og organisationer, der har beskyttelse af natur og miljø eller rekreative interesser som formål, og som har meddelt, at de ønsker underretning om afgørelsen, jf. lovens 100.

6 En eventuel klage skal sendes elektronisk til Teknik og Miljø, Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J, via Klageportalen på eller senest den 4. juli 2018 jf. miljøbeskyttelseslovens 93. Ved indgivelse af klagen skal der indbetales et gebyr på 900 kr. (2017-niveau) til Natur- og Miljøklagenævnet. Side 6 af 7 Oplysning om Klageportalen kan findes på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside ( herunder undtagelsesreglerne for ikke at benytte Klageportalen. Såfremt der modtages klager inden for klagefristen, får ansøger straks besked, hvorefter Center for Miljø og Energi vurderer, om afgørelsen skal fastholdes, eller om sagen skal genoptages. Såfremt sagen genoptages, informeres sagens parter herom. Hvis afgørelsen fastholdes, fremsender Teknik og Miljø klagen til Natur- og Miljøklagenævnet senest 3 uger efter klagefristens udløb, sammen med en udtalelse til sagen og de anførte klagepunkter. Udtalelsen sendes samtidig i kopi til de involverede parter, der har mulighed for at afgive yderligere bemærkninger til Natur- og Miljøklagenævnet senest 3 uger efter at de har modtaget udtalelsen fra myndigheden, jf. miljøbeskyttelseslovens 94. En klage over tilladelsen har ikke opsættende virkning på retten til at udnytte tilladelsen, medmindre Natur- og Miljøklagenævnet bestemmer andet, jf. miljøbeskyttelseslovens 96. Dette giver dog ingen begrænsninger i Naturog Miljøklagenævnets adgang til at ændre eller ophæve den påklagede tilladelse. Et eventuelt søgsmål i forhold til tilladelsen skal anlægges ved domstolene senest den 6. december 2018 jf. miljøbeskyttelseslovens 101. Med venlig hilsen Bodil Sørensen Sagsbehandler Kit Dyhr Laursen Biolog

7 Bilag: 1. Kort over placering af anlægget 2. Museumslovens Side 7 af 7 Kopi sendt til: Prisme arkitekter A/S, Fredens Torv 1, 8000 Aarhus C, (mtk@prisme.dk) Naturstyrelsen, Haraldsgade 53, 2100 København Ø, (nst@nst.dk), CVR-nr.: Sundhedsstyrelsen, Embedslægeinstitutionen Nord, Langelandsgade 8, 8940 Randers, (senord@sst.dk), CVR-nr Danmarks Naturfredningsforening, Masnedøgade 20, 2100 København Ø, (dn@dn.dk) CVR-nr Friluftsrådet, Scandiagade 13, 2450 København SV, (fr@friluftsraadet.dk), CVR-nr.:

8 Silkeborgvej 939 Bilag 1

Byggefirmaet Regnbueparken I/S Skovbakken Viborg. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

Byggefirmaet Regnbueparken I/S Skovbakken Viborg. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Byggefirmaet Regnbueparken I/S Skovbakken 52 8800 Viborg Side 1 af 5 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra ejendommen Nordre Strandvej

Læs mere

Byggefirmaet Regnbueparken I/S Skovbakken Viborg. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

Byggefirmaet Regnbueparken I/S Skovbakken Viborg. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej C, Postboks 4049, 8260 Viby J Byggefirmaet Regnbueparken I/S Skovbakken 52 8800 Viborg 3. december 205 Side af 6 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra beboelses

Læs mere

Adresseoplysninger udfyldes ved afsendelsen. Se modtagerlisten nedenfor.

Adresseoplysninger udfyldes ved afsendelsen. Se modtagerlisten nedenfor. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Adresseoplysninger udfyldes ved afsendelsen. Se modtagerlisten nedenfor. Lovliggørelse, efter miljøbeskyttelseslovens 19, af nedsivning af overfladevand

Læs mere

14A-C, 16A-D, 18A-D, 20A-C,

14A-C, 16A-D, 18A-D, 20A-C, Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J DUAS Bolig A/S Horsensvej 29 A 8722 Hedensted Side 1 af 6 Lovliggørende tilladelse til nedsivning af overfladevand fra ejendommen Vintervej

Læs mere

Grenåvej 425 ApS Sindalsvej Risskov. Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra ejendommen Grenåvej

Grenåvej 425 ApS Sindalsvej Risskov. Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra ejendommen Grenåvej Grundvand og Spildevand Karen Blixens Boulevard 7, 8220 Brabrand Grenåvej 425 ApS Sindalsvej 41 8240 Risskov Side 1 af 5 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra ejendommen Grenåvej 425 Aarhus Kommune,

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af overfladevand fra vandhul ved Kirkebakken 72, Beder i forbindelse med oprensning vha.

Midlertidig tilladelse til udledning af overfladevand fra vandhul ved Kirkebakken 72, Beder i forbindelse med oprensning vha. Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Ole Mouritsen Kirkebakken 72 8330 Beder Side 1 af 5 Midlertidig tilladelse til udledning af overfladevand fra vandhul ved Kirkebakken 72,

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Kommune Center for Byens Anvendelse Att.: Jens Ole Madsen, jeom@aarhus.dk Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C Cvr.nr. 55133018 Side 1 af

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune Vand og Natur Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Boligforeningen Ringgården Dybedalen 1A 8210 Aarhus V Cvr.nr. 41905018 Side 1 af 5 Midlertidig tilslutning af vand fra køkkenkværnsforsøg til Aarhus

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af oppumpet grundvand ved Strandbovej, Norsminde i forbindelse med udskiftning af pumpestation

Tilladelse til midlertidig udledning af oppumpet grundvand ved Strandbovej, Norsminde i forbindelse med udskiftning af pumpestation Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Vand A/S Bautavej 1 8210 Aarhus V. CVRnr. 32562361 Kopi til orientering Side 1 af 5 Tilladelse til midlertidig udledning af oppumpet

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af vejvand langs Birkvej, 6800 Skjern

Tilladelse til nedsivning af vejvand langs Birkvej, 6800 Skjern Returadresse Land, By og Kultur Land og Vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Ringkøbing-Skjern Kommune Trafik og Vej Smed Sørensens Vej 1 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Lone Sørensen Direkte telefon

Læs mere

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår:

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår: Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Låstrupgård ApS Vievej 24 8832 Skals Sendt til: viegaard@viegaard.dk viborg@viborg.dk www.viborg.dk Tilladelse til nedsivning

Læs mere

Tilladelser på strækning Helsinge - Tisvilde

Tilladelser på strækning Helsinge - Tisvilde Lokaltog A S Jættevej 50 4100 Ringsted Sag: 06.00.00-G01-100-18 10. april 2019 Tilladelser på strækning Helsinge - Tisvilde Rambøll har på Lokaltog A/S vegne ansøgt om tilladelse til afvanding af 4 delstrækninger

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af tagvand, samt udledningstilladelse fra regnbetinget udløb.

Tilladelse til nedsivning af tagvand, samt udledningstilladelse fra regnbetinget udløb. Tilladelse til nedsivning af tagvand, samt udledningstilladelse fra regnbetinget udløb. Tilladelse i medfør af: Miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4 meddelt til: Belica A/S Fur Bryghus Knudevej 3 7884

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning og nedsivning af overfladevand fra 2 søer ved Stadion og 2 søer i Dyrehaven, oprensning vha.

Midlertidig tilladelse til udledning og nedsivning af overfladevand fra 2 søer ved Stadion og 2 søer i Dyrehaven, oprensning vha. Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 820 Viby J Aarhus Kommune Center for Byens Anvendelse Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C Att: Andy Tomes Cvrnr. 551018 Side 1 af 8 Midlertidig tilladelse

Læs mere

Tilladelse til udsprøjtning af spildevand uden jordbrugsmæssig værdi på jordoverfladen

Tilladelse til udsprøjtning af spildevand uden jordbrugsmæssig værdi på jordoverfladen ERIK ANDERSEN Pederstrupvej 38 Pederstrup 8620 Kjellerup 26. januar 2018 Tilladelse til udsprøjtning af spildevand uden jordbrugsmæssig værdi på jordoverfladen Der meddeles i medfør af miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

Afgørelse om vilkårsændringer til udledningstilladelse af 19/6-2015

Afgørelse om vilkårsændringer til udledningstilladelse af 19/6-2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Den nye bane Kbh-Ringsted, BANEDANMARK Relevante underentreprenører Afgørelse om vilkårsændringer til udledningstilladelse af 19/6-2015

Læs mere

1. Nedsivningsanlægget skal placeres på egen grund og mindst 5 m fra beboelsesbygninger og mindst 2 m fra skel mod andre ejendomme og vejarealer.

1. Nedsivningsanlægget skal placeres på egen grund og mindst 5 m fra beboelsesbygninger og mindst 2 m fra skel mod andre ejendomme og vejarealer. Ejner Hessel A/S, att. Christian Jensen Københavnsvej 275 4000 Roskilde Mail: c.jensen@hessel.dk Miljø og Byggesag Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk

Læs mere

Tilladelse til etablering af Sive sø til nedsivning af tagvand og vejvand

Tilladelse til etablering af Sive sø til nedsivning af tagvand og vejvand Tilladelse til etablering af Sive sø til nedsivning af tagvand og vejvand Tilladelse i medfør af: Miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4 meddelt til: Ejendomsselskabet Skyttevej 15 ApS Skyttevej 15 7800

Læs mere

Sweco A/S Granskoven Glostrup Att. Jacob Birch Wolff 24. oktober Sagsnr

Sweco A/S Granskoven Glostrup Att. Jacob Birch Wolff 24. oktober Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Sweco A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Att. Jacob Birch Wolff jacobbirch.wolff@sweco.dk 24. oktober 2017 Sagsnr. 2017-0331876 Dokumentnr.

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune Vand og Natur Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Vand A/S Gunnar Clausens Vej 34 8260 Viby J. Cvr.nr. 38139037 Elstedvej, matr.nr. 6kh, Elsted By, Elsted. Midlertidig tilladelse til udledning

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra kunstgræsbane

Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra kunstgræsbane Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra kunstgræsbane efter 19i Lov om miljøbeskyttelse (lovbekendtgørelse nr. 1189 af 27. september 2016) Tilladelsen meddeles den 22. juni 2017 til: Nr. Søby Skole

Læs mere

4. Jorden, som lægges op i miler, skal analyseres med 1 prøve pr. 30 ton. Milerne må være max. 5 meter brede og 2,5 meter høje.

4. Jorden, som lægges op i miler, skal analyseres med 1 prøve pr. 30 ton. Milerne må være max. 5 meter brede og 2,5 meter høje. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Jord og affald A. Enggaard A/S Egsagervej 16 8230 Åbyhøj Sendt til: Nicolaj.b@enggaard.dk 22-11-2016 Sagsnr. 2016-0389198 Dokumentnr. 2016-0389198-3 Tilladelse

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Side 1 af 8 Høring af ansøgning om godkendelse af etablering af dræn på matr.nr. 38 Edslev By, Kolt Hermed sendes udkast til godkendelse

Læs mere

ENERGI VIBORG VAND A/S Industrivej Viborg. Tilladelse til nedsivning af separat regnvand

ENERGI VIBORG VAND A/S Industrivej Viborg. Tilladelse til nedsivning af separat regnvand Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg ENERGI VIBORG VAND A/S Industrivej 15 8800 Viborg Tilladelse til nedsivning af separat regnvand Viborg Kommune meddeler tilladelse til nedsivning

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Mette Schneevoigt Qvist Lergravvej 8 8380 Trige Side 1 af 6 TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Godkendelse af etablering

Læs mere

Nedsivningstilladelse Viborg Kommune meddeler tilladelse til nedsivning af tag- og overfladevand i nyt nedsivningsbassin ved Nybovænget i Møldrup.

Nedsivningstilladelse Viborg Kommune meddeler tilladelse til nedsivning af tag- og overfladevand i nyt nedsivningsbassin ved Nybovænget i Møldrup. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Energi Viborg Vand A/S Industrivej 15 8800 Viborg Sendt til: spildevand@energiviborg.dk viborg@viborg.dk www.viborg.dk Nedsivningstilladelse

Læs mere

Tilladelse til etablering af nedsivningsbassin for spildevand fra vask af grøntsager Gl. Estrup Gartneri, Randersvej 7, 8963 Auning

Tilladelse til etablering af nedsivningsbassin for spildevand fra vask af grøntsager Gl. Estrup Gartneri, Randersvej 7, 8963 Auning Gl. Estrup Gartneri l Randersvej 7 8963 Auning E-mail: gleg@gl-estrupgartneri.dk BYG OG MILJØ Dato: 26. september 2014 Reference: Flemming H. Nielsen Direkte telefon: 89594002 E-mail: fhn@norddjurs.dk

Læs mere

19 tilladelse til mellemdepot af jord på matrikel 138an, Usserød By, Hørsholm.

19 tilladelse til mellemdepot af jord på matrikel 138an, Usserød By, Hørsholm. Center for Teknik Ådalsparkvej 2, Hørsholm 2970 I/S Norfors Savsvinget 2 2970 Hørsholm Dato: 27.07.2015 Center for Teknik Team Miljø horsholm.dk 19 tilladelse til mellemdepot af jord på matrikel 138an,

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R.

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via rørbassin til

Læs mere

Tilladelse til midlertidigt mellemdepot samt genindbygning af slagge på matr. Nr Valby, København, Julius Andersens Vej 3

Tilladelse til midlertidigt mellemdepot samt genindbygning af slagge på matr. Nr Valby, København, Julius Andersens Vej 3 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse DGE Miljø og Ingeniørfirma A/S Jelshøjvænget 11 DK8270 Højbjerg Att.: Lars Storkholm Tilladelse til midlertidigt mellemdepot samt genindbygning

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via regnvandsbassin til Byrenden i Nr.

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af vand fra parkeringsareal og tagflade på ejendommen Lundbergsvej 10 matrikel nr. 19b Ebeltoft Markjorder

Tilladelse til nedsivning af vand fra parkeringsareal og tagflade på ejendommen Lundbergsvej 10 matrikel nr. 19b Ebeltoft Markjorder KVADRAT A/S 13-09-2016 Lundbergsvej 10 Sagsnummer.: 16/16284 8400 Ebeltoft Sagstype: KLE: 06.01.05 Sagsbehandler: Vibe Bertelsen Tlf.: 87 53 54 10 Tilladelse til nedsivning af vand fra parkeringsareal

Læs mere

Tilladelse til genindbygning af knust asfalt

Tilladelse til genindbygning af knust asfalt ELF DEVELOPMENT A/S Strandvejen 70 2 2900 Hellerup 25. januar 2016 Tilladelse til genindbygning af knust asfalt Firmaet DGE har på jeres vegne med brev af den 25. september 2015 søgt om tilladelse til

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Skive Å Udløb 111017U Kloakoplande 1112a, 1112b, 1112c

Læs mere

Rådgiver Dines Jørgensen & co. A/S har ansøgt på vegne af ejer FO EJEN- DOMME A/S.

Rådgiver Dines Jørgensen & co. A/S har ansøgt på vegne af ejer FO EJEN- DOMME A/S. FO EJENDOMME A/S Ryesgade 3 F, 2. 2200 København N Tilladelse til nedsivning af regnvand via nedsivningsgrøfter på matrikel nr. 69i Hillerød overdrev. By og Miljø Hillerød Kommune har 14. juni 2017 modtaget

Læs mere

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår:

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår: Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Cantiva ApS Løgstørvej 80 8832 Skals viborg@viborg.dk www.viborg.dk Tilladelse til nedsivning af tag- og overfladevand Viborg

Læs mere

TILLADELSE TIL OPPUMPNING AF OVERFLADEVAND

TILLADELSE TIL OPPUMPNING AF OVERFLADEVAND Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej, 8260 Viby J Jens Erik Lihom Stadionvej 24 8305 Samsø Side 1 af 7 MARKVANDING Tilladelse til oppumpning af overfladevand fra nyt reservoir TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø

Læs mere

Tilladelse til etablering af nedsivningsbassin for tag- og overfladevand Constantiaparken 1

Tilladelse til etablering af nedsivningsbassin for tag- og overfladevand Constantiaparken 1 Østjysk Boligselskab af 1976 Torvet 2, 2. sal 8700 Horsens Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Ann Britt Gassner Dir: +4579755627 Mob: e-mail: Ann.Gassner@Hedensted.dk Sagsnr. 06.01.05-P19-1049709-18 07.02.2019

Læs mere

Tilladelse til renovering af boring, DGU nr , Sydsamsø Vandværk

Tilladelse til renovering af boring, DGU nr , Sydsamsø Vandværk Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1D, Postboks 4049, 8260 Viby J Sydsamsø Vandværk Att: Driftleder Per Simonsen Museumsvej 2 8305 Samsø Side 1 af 5 Tilladelse til renovering af boring, DGU nr. 109.244,

Læs mere

3. Tilledningen til nedsivnings skal afspærres ved uheld, hvor der er risiko for afledning af forurenende stoffer til nedsivningsfaskinerne.

3. Tilledningen til nedsivnings skal afspærres ved uheld, hvor der er risiko for afledning af forurenende stoffer til nedsivningsfaskinerne. Ikast-Brande Kommune 4. december 2014 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra parkeringsareal Isenvad Multihus, Bygaden 37-41, Ikast Ikast-Brande Kommune meddeler denne tilladelse til nedsivning

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Kommune v/jorder og Landbrugsarealer Grøndalsvej 2 8260 Viby J. Cvrnr. 55133018 Side 1 af 7 Midlertidig tilladelse til udledning

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til nedsivning

Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til nedsivning Odsherred Spildevand Hovedgaden 39 4571 Grevinge Den 8. april 2016 Natur, Miljø og Trafik Tilladelse til nedsivning Odsherred Kommune meddeler hermed tilladelse til etablering af regnvandsbassin uden fast

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse

Tilladelse til udledning af tagvand fra nybyggeri på ejendommen Værftskaj 2, 9970 Strandby til Strandby Havn. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Jobi Værft A/S Værftskaj 2 9970 Strandby Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail: jfj@jobigroup.dk

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af drænvand fra kunstgræsbane

Tilladelse til nedsivning af drænvand fra kunstgræsbane Tilladelse til nedsivning af drænvand fra kunstgræsbane efter 19 i Lov om miljøbeskyttelse (lovbekendtgørelse nr. 966 af 23. juni 2017) Tilladelsen meddeles den 16. marts 2018 til: Skive Kommune Torvegade

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade København V sendes elektronisk til 29. november 2016 Side 1 af 6

NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade København V sendes elektronisk til 29. november 2016 Side 1 af 6 Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V sendes elektronisk til (mail@naturerhverv.dk) Side 1 af 6 Anmeldelse af skovrejsning

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Bangsbo Å fra ejendommen Søndergade 206, 9900 Frederikshavn. Indholdsfortegnelse

Midlertidig tilladelse til udledning af grundvand til Bangsbo Å fra ejendommen Søndergade 206, 9900 Frederikshavn. Indholdsfortegnelse Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Torstein Fjordbak Vestbanegade 5 9800 Hjørring Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Via mail: tf@bundgaard-ark.dk

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra parkeringsplads ved Fredrik Bajers vej, Aalborg Øst

Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra parkeringsplads ved Fredrik Bajers vej, Aalborg Øst #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, ByMiljø, MEF Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Aalborg Universitet Myrdalsstræde 268 9220 Aalborg Ø Att.: Tommy Kragballe,

Læs mere

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk Randers Spildevand A/S E-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 11-05-2016

Læs mere

Miljø og Natur. VESTFYNS EFTERSKOLE Nørremarksvej Tommerup

Miljø og Natur. VESTFYNS EFTERSKOLE Nørremarksvej Tommerup VESTFYNS EFTERSKOLE Nørremarksvej 21 5690 Tommerup 19. maj 2017 Sags id: 16/19474 Afslag på ansøgning om tilladelse til etablering af nedsivningsanlæg Vestfyns Efterskole har den 26. september 2016 søgt

Læs mere

4. Der må i øvrigt ikke opbevares andre affaldsfraktioner på oplagspladsen.

4. Der må i øvrigt ikke opbevares andre affaldsfraktioner på oplagspladsen. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 HD Jordpark A/S Klostermarken 12 8800 Viborg Sendt til: heiv@hededanmark.dk viborg@viborg.dk www.viborg.dk Midlertidig tilladelse

Læs mere

Aarhus Kommune Socialforvaltningen Værkmestergade Aarhus C. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

Aarhus Kommune Socialforvaltningen Værkmestergade Aarhus C. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Aarhus Kommune Socialforvaltningen Værkmestergade 15 8100 Aarhus C Side 1 af 9 Tilladelse udledning af overfladevand til Ballebæk fra udløb

Læs mere

Tilladelse til etablering af miljøtekniske A-boringer på div. ejendomme i Ballerup Kommune

Tilladelse til etablering af miljøtekniske A-boringer på div. ejendomme i Ballerup Kommune BY, ERHVERV OG MILJØ Orbicon A/S Linnés Allé 2 2630 Taastrup Att.: Pernille Rasmussen Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 24. maj 2018 Tlf. dir.: 4175 0123 Fax. dir.: 4477

Læs mere

2. Vejbedene skal have et samlet opstuvningsvolumen på mindst 71 m 3.

2. Vejbedene skal have et samlet opstuvningsvolumen på mindst 71 m 3. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljøbeskyttelse GF Øresund Kongedybs Allé 19 2300 København S Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19 til nedsivning af vejvand via vejbede

Læs mere

Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen Roskilde. Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen

Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen Roskilde. Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen Veje og Grønne Områder Roskilde Kommune Rådhusbuen 1 4000 Roskilde Att: Bjørn Viinblad Mikkelsen By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af vejvand ved ny udstykning Landlystvej i Svinninge- Matr.nr. 41a Hjembæk By, Svinninge

Tilladelse til nedsivning af vejvand ved ny udstykning Landlystvej i Svinninge- Matr.nr. 41a Hjembæk By, Svinninge 2T Arkitekter & Ingeniør Att. Trine Thye Molter Andersen e-mail: trine@2-t.dk VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 24-01-2018 Sagsb.: Anne Sofie Olsen Sagsnr.: 17/9117 Dir.tlf.: 72 36 80 59 E-mail: ASO@holb.dk Tilladelse

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune. Afgørelse om revurdering af miljøgodkendelsen for A.A. Service & Transport A/S.

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune. Afgørelse om revurdering af miljøgodkendelsen for A.A. Service & Transport A/S. Virksomheder og Jord Grøndalsvej 1 C, Postboks 4049, 8260 Viby J A.A. Service & Transport A/S Grenåvej 631 B 8541 Skødstrup Side 1 af 5 Afgørelse om revurdering af miljøgodkendelsen for A.A. Service &

Læs mere

LANDZONETILLADELSE og DISPENSATION

LANDZONETILLADELSE og DISPENSATION Kullegaard Dato: 22-10-2015 Kanalstræde 10, 2.sal Sagsb.: Lov 4300 Holbæk Sagsnr.: 33842 Dir.tlf.: 72 36 41 50 Att. Lotte Petersen E-mail: landzone@holb.dk LANDZONETILLADELSE og DISPENSATION Du har søgt

Læs mere

Midlertidig tilslutningstilladelse til offentlig spildevandsledning i forbindelse med afledning af oppumpet grundvand Hadsundvej 32, 9575 Terndrup

Midlertidig tilslutningstilladelse til offentlig spildevandsledning i forbindelse med afledning af oppumpet grundvand Hadsundvej 32, 9575 Terndrup Center Natur og Miljø IF Nedbrydning A/S Savannevej 2 9220 Aalborg Ø Mail: hri@ifgroup.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.00.00-P19-5-14 Ref.:

Læs mere

3. Det midlertidige oplag må kun tilføres jord fra projektet for separatkloakering i Ryslinge.

3. Det midlertidige oplag må kun tilføres jord fra projektet for separatkloakering i Ryslinge. Arkil A/S - Anlæg Jernet 4E 6000 Kolding Teknik Nørregade 4, 5600 Faaborg Tlf. 72 530 530 Fax 72 530 531 fmk@fmk.dk www.fmk.dk 19-tilladelse til midlertidigt oplag af jord Afgørelse Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Side 1 af 5 Afgørelse om ikke godkendelsespligtig ændring på ejendommen Hjalmarsgaard 4, 8305 Samsø Brattingsborg Gods har d. 2. august

Læs mere

Tilladelse til indvinding af overfladevand fra grundvandsfødt sø til vask af råstoffer samt nedsivningstilladelse

Tilladelse til indvinding af overfladevand fra grundvandsfødt sø til vask af råstoffer samt nedsivningstilladelse Side 1/4 Sanggaard I/S Bartholinsvej 1 7500 Holstebro Dato: 30-06-2016 Sagsnr.: 13.02.01-P19-10-16 Henv. til: Jakob Larsen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7798 Afdeling tlf.:9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Anpartsselskabet Kilden & Mortensen. Aarhus Kommune, Adm. af Ejendomme, Jorde og Landbrugsarealer

Anpartsselskabet Kilden & Mortensen. Aarhus Kommune, Adm. af Ejendomme, Jorde og Landbrugsarealer Vandmiljø og landbrug Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Anpartsselskabet Kilden & Mortensen Aarhus Kommune, Adm. af Ejendomme, Jorde og Landbrugsarealer Side 1 af 6 Tilladelse til udledning af

Læs mere

CONDOR ISLANDS BRYGGE P/S Langelinie Allé København Ø. Sagsnr Dokumentnr

CONDOR ISLANDS BRYGGE P/S Langelinie Allé København Ø. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse CONDOR ISLANDS BRYGGE P/S Langelinie Allé 43 2100 København Ø Att.: Thomas Jacobsen, (tja@pension.dk) 04-05-2017 Sagsnr. 2017-0201655 Dokumentnr.

Læs mere

19-tilladelse for anvendelse af cementprodukter ved udførelse af jordankre i forbindelse med etablering to bygværk på Østerbrotunnel

19-tilladelse for anvendelse af cementprodukter ved udførelse af jordankre i forbindelse med etablering to bygværk på Østerbrotunnel KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Center for Miljøbeskyttelse NCC/SMET Østerbro Tunnel Konsortiet I/S Tobaksvejen 2 A 2860 Søborg Relevante underentreprenører 15-09-2015

Læs mere

19-tilladelse til udstøbning med skumbeton DIWA-MIX ved opførelse af OPP kontorbyggeri på Kalvebod Brygge, Carsten Niebuhrsgade, København

19-tilladelse til udstøbning med skumbeton DIWA-MIX ved opførelse af OPP kontorbyggeri på Kalvebod Brygge, Carsten Niebuhrsgade, København KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Per Aarsleff A/S Industriholmen 2 2650 Glostrup 19-tilladelse til udstøbning med skumbeton DIWA-MIX ved opførelse af OPP kontorbyggeri

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse (jordhåndtering)

Tillæg til Miljøgodkendelse (jordhåndtering) November 2013 Tillæg til Miljøgodkendelse (jordhåndtering) Tornved Genbrugsplads Holbækvej 167-167a, 4450 Jyderup Matrikelnumre: 7000-a Bennebo by, Skamstrup og 7000-c Tornved by CVR nr. 33033192 P. nr.

Læs mere

Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19 til genanvendelse af nedknust byggeaffald til kørevej på Njalsgade 101, 2300 København S

Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19 til genanvendelse af nedknust byggeaffald til kørevej på Njalsgade 101, 2300 København S KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Dansk Miljørådgivning A/S Karolinevej 17 4200 Slagelse Att.: Jesper Arffmann 12-09-2017 Sagsnr. 2017-0279941 Dokumentnr. 2017-0279941-1

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø

Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Jacob Bjerre Balling Glyngørevej 36 Trustrup 7800 Skive

Læs mere

1. Nedsivningsbassin skal dimensioneres for en gentagelsesperiode på 5 år 3.

1. Nedsivningsbassin skal dimensioneres for en gentagelsesperiode på 5 år 3. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Jan Munkholm Nielsen Sandstræde 40 9500 Hobro Sendt til: bc40196125@gmail.com viborg@viborg.dk www.viborg.dk Spildevandstilladelse

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune Afgørelse om ikke godkendelsespligtig ændring på ejendommen Nyvangs allé 1, 8380 Trige 25. april 2017 Side 1 af 10 Niels Grand Pedersen har d. 24. februar, 2017 på vegne af Anders Gran Pedersen, Nyvangs

Læs mere

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å.

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Vindinge Å. Tilladelsen er et tillæg til udledningstilladelsen

Læs mere

2. Boringerne må etableres til 10 m. u. t. og med filterinterval mellem 8-10 m. u. t. som angivet i ansøgningen.

2. Boringerne må etableres til 10 m. u. t. og med filterinterval mellem 8-10 m. u. t. som angivet i ansøgningen. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse KAB Vester Voldgade 17 1552 København V E-mail: Pen@KAB-bolig.dk Tilladelse til 4 miljøtekniske boringer på Enghavevej 81, København SV

Læs mere

Züblin A/S Gyngemose Parkvej Søborg. Sagsnr Dokumentnr Relevante underentreprenører

Züblin A/S Gyngemose Parkvej Søborg. Sagsnr Dokumentnr Relevante underentreprenører KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Center for Miljøbeskyttelse Züblin A/S Gyngemose Parkvej 50 2860 Søborg Relevante underentreprenører 15-09-2015 Sagsnr. 2015-0202353 Dokumentnr.

Læs mere

19-tilladelse for nedgravning af jordankre i forbindelse med opførelse af hotel Firkanten, Skelbækgade 3, 1717 København V

19-tilladelse for nedgravning af jordankre i forbindelse med opførelse af hotel Firkanten, Skelbækgade 3, 1717 København V KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Per Aarsleff A/S Industriholmen 2 2650 Hvidovre 19-tilladelse for nedgravning af jordankre i forbindelse med opførelse af hotel Firkanten,

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Skive, Skive Fjord Udløb 072019U Kloakopland 07213 (Numre

Læs mere

Eksempler på paradigme for nedsivning tanker fra Gladsaxe Kommune

Eksempler på paradigme for nedsivning tanker fra Gladsaxe Kommune VAND I BYER Odense 5. april 2013 Eksempler på paradigme for nedsivning tanker fra Gladsaxe Kommune Claus Frydenlund Gladsaxe Kommune Arbejder på følgende retningslinier: Nedsivning af tagvand Nedsivning

Læs mere

Glen Poulsen Boldingvej 5 7250 Hejnsvig. Landzonetilladelse til etablering af hoppepude samt lovliggørelse af BMXcykelbane.

Glen Poulsen Boldingvej 5 7250 Hejnsvig. Landzonetilladelse til etablering af hoppepude samt lovliggørelse af BMXcykelbane. Glen Poulsen Boldingvej 5 7250 Hejnsvig Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Landzonetilladelse til etablering

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand til Aarhus Bugten via udløb LU24a. TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune

Tilladelse til udledning af overfladevand til Aarhus Bugten via udløb LU24a. TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune Grundvand og Spildevand Karen Blixens Boulevard 7, 8220 Brabrand Side 1 af 7 Tilladelse til udledning af overfladevand til Aarhus Bugten via udløb LU24a Der meddeles jf. miljøbeskyttelsesloven 1 28 stk.

Læs mere

Saint-Gobain Weber A/S Randersvej 75, Hinge 8940 Randers Att.: Anne-Mette Nielsen

Saint-Gobain Weber A/S Randersvej 75, Hinge 8940 Randers Att.: Anne-Mette Nielsen Saint-Gobain Weber A/S Randersvej 75, Hinge 8940 Randers Att.: Anne-Mette Nielsen Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk

Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk Frederikssund Kommune Tovet 2 3600 Frederikssund Att.: Team Natur, Berit Louise Mogensen Mail: blmog@frederikssund.dk Dato Sagsbehandler J.nr. 1. oktober 2012 saril 014991-2012 Tilladelse efter Miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

Jord og Grundvand Sagsbehandler: Gitte Bjørnholdt Brok Direkte: SlothMøller Nørrekobbel 7B st.th Sønderborg.

Jord og Grundvand Sagsbehandler: Gitte Bjørnholdt Brok Direkte: SlothMøller Nørrekobbel 7B st.th Sønderborg. Horsens Kommune Rådhustorvet 4, 8700 Horsens Jord og Grundvand Sagsbehandler: Gitte Bjørnholdt Brok Direkte: 76292507 SlothMøller Nørrekobbel 7B st.th. 6400 Sønderborg www.horsens.dk Sagsnr. 09.08.26-G00-2-17

Læs mere

Tilladelsen er givet på betingelse af, udhuset ikke opføres i større afstand en 20 m fra ejendommens bestående bygninger.

Tilladelsen er givet på betingelse af, udhuset ikke opføres i større afstand en 20 m fra ejendommens bestående bygninger. #BREVFLE Henrik Jensen Aalborgvej 88 9370 Hals 17. november 2014 Landzonetilladelse Aalborgvej 88, 9370 Hals - Opførelse af nyt udhus på 160 m 2, til erstatning for 60 m 2 udhus der nedrives. Aalborg Kommune

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V sendes elektronisk til (planter@naturerhverv.dk) TEKNIK OG MILJØ Natur og Miljø Aarhus Kommune

NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V sendes elektronisk til (planter@naturerhverv.dk) TEKNIK OG MILJØ Natur og Miljø Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1, Postboks 4049, 8260 Viby J NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V sendes elektronisk til (planter@naturerhverv.dk) Side 1 af 5 Anmeldelse af skovrejsning

Læs mere

Lars Lund Petersen Skanderborgvej Hinnerup. Landzonetilladelse

Lars Lund Petersen Skanderborgvej Hinnerup. Landzonetilladelse Lars Lund Petersen Skanderborgvej 143 8382 Hinnerup Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Landzonetilladelse Dato.

Læs mere

19-tilladelse til forboring og udstøbning med skumbeton i forbindelse med opførelse af kontorbyggeri på Kalvebod Brygge, Carsten Niebuhrsgade

19-tilladelse til forboring og udstøbning med skumbeton i forbindelse med opførelse af kontorbyggeri på Kalvebod Brygge, Carsten Niebuhrsgade KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Per Aarsleff A/S Industriholmen 2 2650 Glostrup 19-tilladelse til forboring og udstøbning med skumbeton i forbindelse med opførelse af

Læs mere

Forudsætningerne for tilladelsen ses i afsnittet Grundlaget for tilladelsen på side 4.

Forudsætningerne for tilladelsen ses i afsnittet Grundlaget for tilladelsen på side 4. Hedensted Spildevand Ørumvej 48 8721 Daugård Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Ann Britt Gassner Dir: +4579755627 Mob: e-mail: Ann.Gassner @Hedensted.dk Sagsnr. 06.01.35-K08-1049689-18 04.10.2018 Tilladelse

Læs mere

19 tilladelse til mellemdepot af jord på matrikel 7br, Lyndby By, Lyndby.

19 tilladelse til mellemdepot af jord på matrikel 7br, Lyndby By, Lyndby. Lejre Forsyning Højbyvej 19 4320 Lejre Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4599 H www.lejre.dk Steffen Bomholt Rasmussen Center for Byg & Miljø D 4646 4941 E sbra@lejre.dk Dato:

Læs mere

Nakskovvej 15, 7400 Herning. 19 tilladelse efter Miljøbeskyttelsesloven

Nakskovvej 15, 7400 Herning. 19 tilladelse efter Miljøbeskyttelsesloven TEKNIK OG MILJØ DCH - Herning Nakskovvej 15 7400 Herning Att.: Anita Fyrstman E-mail: anita@tjekket.dk Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8029 bjgjp@herning.dk

Læs mere

TARNBY KOMMUNE Teknisk Forvaltning

TARNBY KOMMUNE Teknisk Forvaltning TARNBY KOMMUNE Teknisk Forvaltning Parcelforeningen Kongevang Kongelundsvej 367 2770 Kastrup Dato 29.11.2012 Deres ref. Vores ref. 8ag.2816214 Dok.2904770 Direkte nr. 32471522 Iso/hoa Tilladelse i henhold

Læs mere

1. Vej- og overfladevandet skal håndteres som beskrevet i pkt. 2. Projektbeskrivelsen.

1. Vej- og overfladevandet skal håndteres som beskrevet i pkt. 2. Projektbeskrivelsen. Odense Kommune, Nørregade 36, 5000 Odense C VandCenter Syd a/s Att.: Martin Westerboe By- og Kulturforvaltningen Erhverv og Bæredygtighed Industri og Klima Nørregade 36 5000 Odense C www.odense.dk Tlf.

Læs mere

KLAR FORSYNING A/S Revlen Køge

KLAR FORSYNING A/S Revlen Køge KLAR FORSYNING A/S Revlen 2 4600 Køge 26. AUGUST 2016 JOURNALNUMMER 09.08.26-G01--16 KS SANNEPET TILLADELSE TIL MIDLERTIDIGT JORDDEPOT UD FOR HAUBJERGVEJ 13-15/ STEVNHØJVEJ 13, MATR. NR. 129A, ST. HEDDINGE

Læs mere

Peter Nygaard Blæsberg Guldbjerghøjvej Ulstrup. Landzonetilladelse til etablering af ridebane

Peter Nygaard Blæsberg Guldbjerghøjvej Ulstrup. Landzonetilladelse til etablering af ridebane Peter Nygaard Blæsberg Guldbjerghøjvej 1 8860 Ulstrup Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Landzonetilladelse til etablering af ridebane Afgørelse

Læs mere

Afgørelserne bortfalder helt eller delvist, hvis de ikke er udnyttet senest 2 år efter at de er meddelt.

Afgørelserne bortfalder helt eller delvist, hvis de ikke er udnyttet senest 2 år efter at de er meddelt. GÅRDEJER JENS JØRGEN JENSEN Volstrupvej 11 8920 Randers NV Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151507 kristian.arnborg.nielsen@randers.dk

Læs mere

Afgørelse om, at etablering af skovrejsning på Matr. nr. 11b, Brændekilde By, Brændekilde ikke er omfattet af krav om miljøvurdering

Afgørelse om, at etablering af skovrejsning på Matr. nr. 11b, Brændekilde By, Brændekilde ikke er omfattet af krav om miljøvurdering Odense Kommune, Nørregade 36, 5000 Odense C DET DANSKE HEDESELSKAB Klostermarken 12 8800 Viborg By- og Kulturforvaltningen Vand og Natur Landbrug og Natur Nørregade 36 5000 Odense C www.odense.dk Tlf.

Læs mere

Tilladelse til nedsivningsgrøft for overfladevand fra ny rundkørsel, ombygning af vejkryds ved Lemvigvej/Oddesundvej

Tilladelse til nedsivningsgrøft for overfladevand fra ny rundkørsel, ombygning af vejkryds ved Lemvigvej/Oddesundvej POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Att. Ditte Holst Nielsen Tilladelse til nedsivningsgrøft

Læs mere

I forbindelse med ombygning af spildevandsledning, har HOFOR A/S søgt om tilladelse til mellemdeponering og genanvendelse af forurenet jord.

I forbindelse med ombygning af spildevandsledning, har HOFOR A/S søgt om tilladelse til mellemdeponering og genanvendelse af forurenet jord. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Ørestads Boulevard 35 2300 København S Kasper Mirsbach Henkel (kmhe@hofor.dk) Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19 til mellemdeponering

Læs mere

2. Nedsivningsbassin skal udformes og dimensioneres således, at der ikke opstår overfladegener eller andre gener i øvrigt omkring anlægget.

2. Nedsivningsbassin skal udformes og dimensioneres således, at der ikke opstår overfladegener eller andre gener i øvrigt omkring anlægget. Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Viborg kommune Prinsens alle 5 8800 Viborg Att.: Benny Bjerre, Viborg Ingeniørerne A/S, btb@vibing.dk Tilladelse til nedsivning af tag- og overfladevand Viborg

Læs mere

Ellen Margrethe Clausen Skovdalsvej 9 8881 Thorsø

Ellen Margrethe Clausen Skovdalsvej 9 8881 Thorsø Ellen Margrethe Clausen Skovdalsvej 9 8881 Thorsø Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Lovliggørende landzonetilladelse til staklade, læskur, roundpen,

Læs mere

2. Bygherre skal oplyse Center for Miljøbeskyttelse om navnet på den til enhver tid udførende entreprenør.

2. Bygherre skal oplyse Center for Miljøbeskyttelse om navnet på den til enhver tid udførende entreprenør. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse I/S Amager Ressourcecenter Kraftværksvej 31 2300 København S Per Brask (peb@a-r-c.dk) Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19 tilladelse

Læs mere

Landzonetilladelse til udvidelse af reservoir

Landzonetilladelse til udvidelse af reservoir 16. januar 2019 Sagsnr. S2018-5895 Dok.nr. D2019-834 Journalnr. 202 Landzonetilladelse til udvidelse af reservoir Samsø Kommune har behandlet din ansøgning om at udvide et markvandingsreservoir på ejendommen

Læs mere