Supplerende MILJØVURDERING. af kommuneplantillæg 14 til Kommuneplan 2013 samt lokalplan 415 for boligkvarter Møllebro i Hillerød

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Supplerende MILJØVURDERING. af kommuneplantillæg 14 til Kommuneplan 2013 samt lokalplan 415 for boligkvarter Møllebro i Hillerød"

Transkript

1 Supplerende MILJØVURDERING af kommuneplantillæg 14 til Kommuneplan 2013 samt lokalplan 415 for boligkvarter Møllebro i Hillerød By og Miljø, Februar 2016

2 Formål Byrådet besluttede den 28. oktober 2015 at sende lokalplan 415 for boligkvarter Møllebro samt kommuneplantillæg 14 i høring, sammen med en miljøvurdering heraf. Planforslagene var fremlagt i 8 uger fra den 3. november til og med den 29. december Et at emnerne i miljøvurderingen var en belysning af de visuelle konsekvenser af planforslagene. Det har senere vist sig, at nogle af de fremsendte visualiseringer ikke var korrekt udformet i forhold til at belyse den reelle højde af byggeriet, og dermed heller ikke de visuelle konsekvenser af at bygge i lokalplanens max. højder. Der er derfor udarbejdet nye visualiseringer. De nye visualiseringer medfører mindre ændringer i vurderinger i miljøvurderingen, hvorfor det er valgt at iværksætte en høring af en supplerende miljøvurdering. Den supplerende miljøvurdering indeholder et revideret afsnit at Kulturarv, arkitektonisk- og arkæologisk arv, samt landskabelige værdier. Den resterende del af miljøvurderingen er stadig gældende. Høringsperiode Høringsperioden er fra den 5. februar til om med den 19. februar Eventuelle høringssvar kan fremsendes til Byplan@hillerod.dk Eller til By og Miljø Hillerød Kommune Trollesmindealle Hillerød Evt. spørgsmål kan rettes til Rikke Jægersdorf eller mail. rija@hillerod.dk

3 KULTURARV, ARKITEKTONISK- OG ARKÆOLOGISK ARV SAMT LANDSKABELIGE VÆRDIER Visuelle forhold Boligbebyggelsen fastsættes i nogle overordnede byggezoner, gennemskåret af de overordnede veje indenfor området. Byggeriet skal opføres i varierende højder, med et max. etageantal på 8 etager (max. 25 meter) ud mod Herredsvejen, der dog skal varieres ned til 6 etager (max. 18 meter). Derudover kan der placeres 5 punkthuse i op til 45 meter (15 etager) og et mindre punkthus ned mod Thorsvang på 31,5 meter. I indblikskilen er max. højden 15 meter. Bebyggelsen skal danne en facadelinje ud mod Herredsvejen og Roskildevej og åbne sig mod den grønne kile i bebyggelsen. Da det forventes, at boligområdet vil blive etableret over en årerække, er der ikke fastsat specifikke materialer i lokalplan, men beskrevet krav om udtryk, stoflighed, og variation i facaderne. Der kan derfor være ændringer i udtrykket fra de visualiseringer, der er udarbejdet i forbindelse med miljøvurderingen, og til det endelige resultat. Visualisering er udarbejdet ud fra de indblikskiler der er fastsat i Kommuneplan 2013, bortset fra indblikspunktet på Herredsvejen hvor indblik til slot ikke længere er muligt grundet en for høj beplantning. Derudover er der suppleret med andre relevante fotopunkter. Visualiseringer viser den max. udnyttelse af lokalplanens højdebestemmelser. Visualiseringer er ikke nødvendigvis et udtryk for det samlede udtryk af byggeriet, da bebyggelsen tillige er omfattet af max. bebyggelsesprocent. Visualiseringer er indsat herunder og vurderet.

4 Set fra Trollesmindesalle ved Handelsskolen. (indblikskile fra kommuneplanen) Frederiksborg Slot ses til højre for det nye boligområde. Punkthusene har en højde på 46,5 meter (15 etager). Max. højde i indblikskilen er 15 meter (5 etager) Afstanden til området er ca. 550 meter. Byggeriet ses fra denne vinkel tydeligt op mod Bøllemosens flade. Byggeriet har en fremtræden rolle som en del af byens profil.. Fra denne vinkel overskygger byggeriet visuelt Frederiksborg Slot, om end af byggeriet ikke direkte skjuler slottet, og dermed er i strid med kommuneplanens indblikskile. På trods af at byggeriet ikke hæmmer indsigt til slot, så ses det at 5 etager i form af en længere bygningskrop på tværs af udsynet mod Frederiksborg Slot, fremstår dominerende og massiv op mod by og slot, og en yderlig nedskalering af byggeriet mod Bøllemosen vil være hensigtsmæssigt.

5 Fra Peder Oxes Alle ind mod slottet (Indblikskilen fra kommuneplan), Afstanden er ca m til det nye boligområde. Punkthusene har en højde på 46,5 m, 15 etager. Byggeriet vil ikke hindre indblikket til Frederiksborg Slot. Men punkthusene vil fra dette standpunkt fremstå tydeligere end Frederiksborg Slot, der fortaber sig blandt lygtepæle.

6 Fra Roskildevej (indblikskilen fra kommuneplan). Afstanden er ca. 2,4 km til det nye boligområde. Punkthusene har en højde på 46,5 meter (15 etager). Bebyggelsen vil fra dette standpunkt være skjult bag træer og eksisterende bygninger, og derfor ikke have nogen effekt på indblikket til Frederiksborg Slot.

7 Dette standpunkt er fra Jægerbakken, hvor der er udsyn ud over slotssøen og til Frederiksborg Slot. Afstanden er ca.1 km til det nye boligområde. Punkthusene har en højde på 46,5 meter (15 etager). Punkthusene vil fra dette standpunkt være visuelt tydelige og adskille sig væsentlig fra den resterende by. Det er vurderingen at punkthusene både i højde og i volumen (antal) vil påvirke byens profil negativt i forhold til balancen mellem Frederiksborg Slot og den omkringliggende by. Den resterende del af byggeriet vil være skjult bag den eksisterende by.

8 Standpunkt set fra Herredsvejen ved krydset ved Frejasvej mod vest. Afstanden til det nye boligområde er ca. 140 m. Punkthusene har en højde på 46,5 meter (15 etager). Visualisering er her tegnet med en max. højde på 8 etager i hele facadens længde ud mod Herredsvej. Visualisering fremstår dermed mere markant end lokalplanes retningslinjer tillader, da lokalplanen kun muliggør 8 etager i 1/3 del af facadelængden ud mod Herredsvej. Den resterende del trappes ned til 6 etager. Byggeriet vil fra dette standpunkt fremstå markant og dominerende i bybilledet. Både de tilbagetrukne punkthuse, men også randbebyggelsen ud mod Herredsvejen fremstår markant og med en væsentlig højere bygningshøjde end de omkringliggende bygninger. Dog er 8 etager, som nævnt, ikke muligt jf. lokalplanen i hele facadens længde.

9 Standpunkt fra boligområdet ved Thorsvang/Frejasvej. Afstanden til det nye boligområde er ca. 110 m. Punkthusene har en højde på 46,5 meter. Punkthus tættest på er illustreret med en højde på 31,5 meter. Byggeriet fremstår i en helt anden skala end det nærved liggende boligområde. Men fra dette standpunkt træder byggeriet i baggrunden i forhold til de nærved liggende boliger. Punkthusene ses bag boligerne på Thorsvang, og det fremstår fra denne vinkel, at byggeriet skaleres ned mod Bøllemosen. Der er udarbejdet et skyggediagram (indsat som bilag) der viser, at ved jævndøgn, dvs. den 21. marts og 21. september, vil byggeriet om morgenen kaste mindre skygger ind på erhvervsområdet mod vest. Ved middagstid vil byggeriet kun kaste skygge på sine egne parkeringsarealer ud mod Herredsvejen. Om eftermiddagen og kl. 18, vil byggeriet skygge på Herredsvejen og Roskildevej, og på området ved Munkeengen, der i dag rummer udvalgsvarebutikker, men som er udlagt til boligområde. Ved solhverv den 21. december, er skyggerne generelt lange, og byggeriet vil om morgenen kaste store skygger over hele området nordvest for området. Ved middagstid vil det fortrinsvis være området nord herfor, der vil lægge i skygge og om eftermiddagen flytter skyggen sig til området nordøst for. Om sommeren er skyggerne generelt korte, og skyggediagrammet viser, at det kun er ved 18 tiden, at området kaster en smule skygge ud på Roskildevej.

10 Afhjælpende foranstaltninger Boligbyggeriet er placeret således, at det højdemæssigt tager hensyn til indblikskilen til Frederiksborg Slot, ved at kræve en max. højde i indblikskilen på max. 15 meter. Visualiseringer påviser dog, at en max. højde på 15 meter måske er for høj, i forhold til et byggeri der fremstår som en massiv bygning på tværs ned mod Bøllemosen. Princippet er at byggeriet er højst op mod Herredsvejen og trapper ned mod Bøllemosen. Midt i området, på hver side af kilen, er punkthusene placeret. De er trukket midt ind i området, for netop ikke at medføre gener for nærområdet i form af skygge. Visualisering viser, at boligbebyggelsen ikke vil hæmme indblikket til Frederiksborg Slot, såfremt at det fastholdes i en højde på maks. 15 i indblikskilen. Dette er pt. krav i lokalplanen. Visualiseringer viser dog også, at på trods af at der er indkig til Slottets tårne, så fremstår 5 etager i en bygningskrop på tværs, dominerende for udsynet til Frederiksborg Slot. Visualiseringer viser generelt, at byggeriet vil fremstå markant og med en helt anden skala end den eksisterende by. Byggeriet, herunder specielt punkthusene vil højdemæssigt måle sig med Frederiksborg Slot. Byggeriet vil dermed ændre byens profil fra flere retninger, da punkthusene vil fremstå som et vartegn på samme måde som Frederiksborg Slot gør det i dag. Både i nærområdet, men også specielt fra f.eks. Jægerbakken i slotshaven, fra Trollesmindealle og naturligvis fra Herredsvejen. Visualiseringer er udarbejdet med en lys transparent fremtoning. Et byggeri i mere mørke og tunge materialer vil fremstå tydeligere mod himlen, og dermed også mere dominerende. Der vil derfor blive stillet krav i lokalplanen om, at punkthuse skal etableres i et lyst og let materiale. Fra Herredsvejen vil en randbebyggelse på op til 8 etager, være et markant byggeri, også selv om byggeriet er trukket lidt væk fra vejen. Lokalplanen har fastsat at max. 1/3 af facaden må være 8 etager. Den resterende del skal trappes ned til 6 etager, der højdemæssigt spiller bedre sammen med højden på byggeriet Munkeengen mod øst. Det er dog konklusionen at 8 etager ud mod Herredsvejen vil fremstå meget dominerende og ude af skala med den resterende by. Kulturarv og arkæologisk arv Der findes ingen fredede fortidsminder eller forslag til fredede områder indenfor projektområdet, og der er heller ikke registreret kulturmiljøer, kulturarvsarealer, sten -eller jorddiger, eller kirkeomgivelseszoner indenfor, eller i nærheden af Møllebroområdet. I projektområdets umiddelbare nærhed, ca. 50 meter sydvest for enden af Thorsvang findes dog et lille fredet område, der grænser op til Tirsdagsskoven. Fredningen stammer fra 1924 og vedrører bevarelsen af et stort solitært elmetræ og et skovgærde (frednings nr ). Der er ikke registreret arkæologiske fund indenfor projektområdet. Folkemuseet i Hillerød har foretaget en arkivalsk kontrol og en besigtigelse af Møllebroområdet og oplyser i brev af 10. juli 2008, at de ikke har konkrete oplysninger om fund på de berørte matrikler. Museet oplyser dog samtidig, at der syd for projektområdet i Bøllemosen tidligere er fundet flere benredskaber fra den ældre stenalder. Da den sydlige del af projektområdet er en del af samme mose, hvor fundene er gjort, vurderer Folkemuseet, at der kan

11 være mulighed for at gøre flere fund i området. På denne baggrund har Folkemuseet gennemført en forundersøgelse på matr. nr. 6an og 6e Hillerødsholm, Hillerød Jorder i oktober 2008 med henblik på at afdække eventuelle spor efter ældre stenalder, samt at afgrænse eventuelle bopladser. Jf. rapport over den arkæologiske forundersøgelse af den 10. november 2008 er der ikke er gjort noget fund, hvorfor området er frigivet til det videre anlægsarbejde. Afhjælpende foranstaltninger I forhold til fredede fortidsminder eller registrerede kulturmiljøer, kulturarvsarealer, sten -eller jorddiger, eller kirkeomgivelseszoner indenfor, eller i umiddelbart nærhed af Møllebroområdet, vurderes det, at der ikke er behov for afværgetiltag som følge af en realisering af lokalplanen for området. Frederiksborg Slot er udpeget som et værdifuldet kulturmiljø. Det er vurderingen, at Frederiksborg Slot vil blive negativt påvirket som værdifuldt kulturmiljø, da punkthusene fra flere steder vil fremstå dominerende og fratage fokus på tårnene fra Frederiksborg Slot som et vartegn for Hillerød by. I forhold til punkthusenes dominans overfor Frederiksborg Slot, er der i lokalplanen stillet krav om et max. fodaftryk på punkthusene, således at de fremstår som slanke højhuse, der fremstår som medspiller mod slottets tårne. På samme måde vil der blive stillet krav om at punkthuse skal opføres i et materiale der fremstår lyst og let og ikke virker reflekterende. LANDSKAB Bøllemosen syd for lokalplanområdet er beliggende i det åbne land (landzone). Området er karakteriseret som et landskabeligt udviklingsområde jf. kommuneplan Det betyder, at ændringer indenfor området skal ske i henhold til anbefalingerne for området jf. Landskabskarakteranalysen, eller såfremt der foreligger en gældende bestemmelse i en fredning eller lokalplan for området. Derudover gælder det, at der som hovedregel ikke må planlægges eller gennemføres byggeri og anlæg ud over det, der er erhvervsmæssigt nødvendigt for driften af landbrug, skovbrug og fiskeri. Landskabelige helheder, herunder kulturhistoriske sammenhænge, landskabstræk osv., skal i videst muligt omfang bevares. Selve Møllebro området er dog en del af byzonen og har været udpeget til byudviklingsområde siden Afhjælpende foranstaltninger I forhold til landskabelige værdier i området, vurderes det, at der ikke er behov for afværgetiltag som følge af en realisering af lokalplanen for området, ud over at der i lokalplanen vil blive stillet krav om at boligområdet fremstår åbent ned mod Bøllemosen. Der må således ikke etableres hegn eller hæk i området ned mod Bøllemosen. Samlet vurdering Det vurderes samlet set, at der ikke vil forekomme nogen påvirkninger af emner, der relaterer sig til kulturarv i form at fund og fortidsminder, sten- og jorddiger, kulturarvsarealer eller kirker og kirkeomgivelser i projektområdet eller dets nærhed. Det fredede område vurderes ligeledes ikke at blive påvirket af boligområdet, grundet afstanden mellem dette område og projektområdet. På samme måde vurderes den landskabelige værdi af Bøllemosen ikke at blive væsentligt forringet af det kommende

12 boligbyggeri. Frederiksborg Slot er udpeget som et værdifuldet kulturmiljø. Det er vurderingen, at Frederiksborg Slot vil blive negativt påvirket som værdifuldt kulturmiljø, da punkthusene fra flere steder vil fremstå dominerende og fratage fokus på tårnene fra Frederiksborg Slot som et vartegn for Hillerød by. I forbindelse med scooping perioden forud for udarbejdelse af miljøvurderingen, fremsendte DN en kommentar hvori de påpegede, at der er en gældende kommuneplanramme der foreskriver en max. højde på 17 meter i området, dog max. 15 meter i indblikskilen. Det er korrekt, og af samme årsag skal der udarbejdes et kommuneplantillæg, der ændrer på denne max. højde udenfor indblikskilen. I indblikskilen fastholdes max. højden på 15 meter. De udarbejdede visualiseringer er udarbejdet for at kunne vurderer eventuelle negative konsekvenser. Det er vurderingen, at punkthusenes placering ikke har en negativ konsekvens for indblikket til Frederiksborg Slot fra de fastsatte indblikskiler i kommuneplanen. Det er samtidig vurderingen, at punkthusene vil fremstå som en del af byens profil, på samme måde som Frederiksborg Slot gør i dag med sine tårne. Dermed fratages Frederiksborg Slot sin dominans som byens vartegn. Det er vigtigt at understrege, at punkthusenes kommende arkitektur vil være altafgørende, da punkthusene bliver meget synlige i byens profil. Det er vurderingen at 5 etager i indblikskilen i form af en bygningskrop på tværs, dominerer udsynet til Frederiksborg Slot, og bygningshøjden med fordel kan nedsættes. I forhold til 0-alternativet, så medfører hovedforslaget en mere tæt boligbebyggelse i varierende højder, og med enkeltstående punkthuse, der med sin markante højde, påvirker byens profil. En anvendelse til boliger i det pågældende området, medfører dog visse miljøkonflikter i forhold til nærhed til trafikstøj og afstandsgrænser til nærliggende erhvervsområde i miljøklasse 3. Her vil en anvendelse som i 0-alternativtet i højre grad stemme overens med områdets placering mellem erhvervsområdet i vest og beliggende op af to indfaldsveje. Omvendt medfører boligprojektet, at der friholdes en større grøn kile gennem området. 0- alternative forventes at medføre større boksbutikker med store terrænparkeringspladser omkring. I forhold til 0-alternativet vurderes det, at miljøkonsekvenserne til en vis grad er negative, fortrinsvis grundet den nye bebyggelses højde og visuelle dominans i hele nærområdet.

13 Volumenstudier, hvor lys og skyggeforhold er undersøgt på forskellige tider af året. Her er forholdene vist ved jævndøgn ( 21. marts/september) KL.09 KL.12 Bilag 8 Lokalplanens Skyggeforhold KL.15 KL.18 Foreløbigt

14 Volumenstudier, hvor lys og skyggeforhold er undersøgt på forskellige tider af året. Her er forholdene vist ved december solhverv. (21. december) KL.09 KL.12 EFTER SOLNEDGANG Bilag 8.1 Lokalplanens Skyggeforhold KL.15 KL.18 Foreløbigt

15 Volumenstudier, hvor lys og skyggeforhold er undersøgt på forskellige tider af året. Her er forholdene vist ved juni solhverv. (21. Juni) KL.09 KL.12 Bilag 8.2 Lokalplanens Skyggeforhold KL.15 KL.18 Foreløbigt

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Tillæg 36 til Kommuneplan Boligområde ved Frejasvej/Gl. Hobrovej

Tillæg 36 til Kommuneplan Boligområde ved Frejasvej/Gl. Hobrovej Tillæg 36 til Kommuneplan 2017 - Boligområde ved Frejasvej/Gl. Hobrovej Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 19. marts 2019 Høringsperiode start: 19. marts 2019 Høringsperiode slut: 16. april

Læs mere

Tillæg 30 til Kommuneplan Landsbyafgrænsning i Tjærby. Status: Vedtaget

Tillæg 30 til Kommuneplan Landsbyafgrænsning i Tjærby. Status: Vedtaget Tillæg 30 til Kommuneplan 2017 - Landsbyafgrænsning i Tjærby Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 1. april 2019 Høringsperiode start: 1. april 2019 Høringsperiode slut: 29. april 2019 Vedtagelsesdato:

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 1

Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplantillæg nr. 1 Boliger i det vestlige Hagested Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Formål Kommuneplantillægget udarbejdes på baggrund

Læs mere

Det er forvaltningens vurdering, at projektet bør tilpasses den omkringliggende bebyggelse og områdets struktur, inden der udarbejdes lokalplan.

Det er forvaltningens vurdering, at projektet bør tilpasses den omkringliggende bebyggelse og områdets struktur, inden der udarbejdes lokalplan. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 12. oktober 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 178. Stillingtagen til planlægning for et boligområde ved Bojesvej i Vorup Sagsnr: 01.00.00-P20-2-10

Læs mere

TILLÆG NR. 14 TIL KOMMUNEPLAN 2013

TILLÆG NR. 14 TIL KOMMUNEPLAN 2013 FORSLAG TIL TILLÆG NR. 14 TIL KOMMUNEPLAN 2013 FOR RAMMEOMRÅDE SB.C.17, SB.E.4, EO.B.2 og EO.E.9 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske

Læs mere

Tillæg 8 til kommuneplan - Erhvervsområde, Fårup Betonindustri a/s på Kærvej 1 i Fårup. Status: Vedtaget

Tillæg 8 til kommuneplan - Erhvervsområde, Fårup Betonindustri a/s på Kærvej 1 i Fårup. Status: Vedtaget Tillæg 8 til kommuneplan - Erhvervsområde, Fårup Betonindustri a/s på Kærvej 1 i Fårup Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 6. september 2017 Høringsperiode start: 6. september 2017 Høringsperiode

Læs mere

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag T I L L Æ G N R. 5 7 Erhvervsområde med offentlige formål ved Soldalen Hører til lokalplan nr. 1245 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag

Læs mere

Tillæg nr. 30 til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 30 til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 30 til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinje og rammebestemmelser for VIBS.B3.02_T30 og VIBS.R1.01_T30, Viborg Syd Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Tillæg nr. 30 2 Tillæg

Læs mere

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej Tillæg 15 til Kommuneplan 2017 - Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej Status: Udkast Offentliggørelse af forslag start: 24.04.2018 Høringsperiode start: 24.04.2018 Høringsperiode slut: 22.05.2018

Læs mere

Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby

Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Baggrund og formål Tillæg nr. 1 til lokalplan nr..2 muliggør etablering af to nye boliger inden for Karlstrup Landsby. Kommuneplanens ramme

Læs mere

Miljørapport. Miljørapport af forslag til lokalplan 433 Markedspladsen i Hillerød

Miljørapport. Miljørapport af forslag til lokalplan 433 Markedspladsen i Hillerød Miljørapport Miljørapport af forslag til lokalplan 433 Markedspladsen i Hillerød HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Indholdsfortegnelse 1. Ikke teknisk resumé...3 2. Indledning...4 2.1. Beskrivelse af planens

Læs mere

Forslag til Ændring 2014.06. Vester Vedsted By, Vadehavscenter i Vester Vedsted. Februar 2015

Forslag til Ændring 2014.06. Vester Vedsted By, Vadehavscenter i Vester Vedsted. Februar 2015 Forslag til Ændring 2014.06 Vester Vedsted By, Vadehavscenter i Vester Vedsted Februar 2015 Forslag til Ændring 2014.06 side 2 Kommuneplan 2014-2026 Forslag til Ændring 2014.06 Baggrund Esbjerg Byråd vedtog

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 Boliger ved Ny Taastrupvej, Holbæk vækst og bæredygtighed plan og strategisk forsyning BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

Tillæg nr. 10 Boligområde ved Oremosevej/ Hjørringvej, Sindal Hjørring Kommuneplan 2016

Tillæg nr. 10 Boligområde ved Oremosevej/ Hjørringvej, Sindal Hjørring Kommuneplan 2016 Tillæg nr. 10 Boligområde ved Oremosevej/ Hjørringvej, Sindal Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 10 - Boligområde ved Oremosevej/Hjørringvej, Sindal

Læs mere

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Vedtaget

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Vedtaget Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 20. juni 2018 Høringsperiode start: 20. juni 2018 Høringsperiode

Læs mere

Nyt erhvervsområde ved Industriområde Nord

Nyt erhvervsområde ved Industriområde Nord Nyt erhvervsområde ved Industriområde Nord Udlæg af nye arealer til byzone, Industriområde Nord redegørelse for forholdet til beskyttelsesinteresser Halsnæs Kommune ønsker i forbindelse med Kommuneplan

Læs mere

HØRINGSNOTAT. LOKALPLANFORSLAG NR. 420 For Centerområde ved Frederiksværksgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19

HØRINGSNOTAT. LOKALPLANFORSLAG NR. 420 For Centerområde ved Frederiksværksgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 HØRINGSNOTAT LOKALPLANFORSLAG NR. 420 For Centerområde ved Frederiksværksgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 1 INDHOLD Samlet indstilling Oversigt over indkomne høringssvar og forslag Resumé af høringssvar

Læs mere

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Forslag

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Forslag Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 20. juni 2018 Høringsperiode start: 20. juni 2018 Høringsperiode

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Boligområde nord for Bregentvedvej i Haslev - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 287 af 16.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nr. 4 - Fjernvarmeværk ved Katkjærvej 3 Redegørelse 4 Retningslinjer 9 Rammer 11 Vedtagelse 12

Indholdsfortegnelse. Nr. 4 - Fjernvarmeværk ved Katkjærvej 3 Redegørelse 4 Retningslinjer 9 Rammer 11 Vedtagelse 12 Indholdsfortegnelse Nr. 4 - Fjernvarmeværk ved Katkjærvej 3 Redegørelse 4 Retningslinjer 9 Rammer 11 Vedtagelse 12 2 Erhvervsområde ved Katkjærvej Forside > Tillæg > Nr. 4 - Fjernvarmeværk ved Katkjærvej

Læs mere

Ændring Vester Vedsted By, Vadehavscenter i Vester Vedsted. Maj 2015

Ændring Vester Vedsted By, Vadehavscenter i Vester Vedsted. Maj 2015 Ændring 2014.06 Vester Vedsted By, Vadehavscenter i Vester Vedsted Maj 2015 Ændring 2014.06 side 2 Kommuneplan 2014-2026 Ændring 2014.06 Baggrund Esbjerg Byråd offentliggjorde den 19-02-2015 Forslag til

Læs mere

Tillæg 7 til kommuneplan - Kærgade i Vorup. Status: Vedtaget

Tillæg 7 til kommuneplan - Kærgade i Vorup. Status: Vedtaget Tillæg 7 til kommuneplan - Kærgade i Vorup Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 29. november 2017 Høringsperiode start: 29. november 2017 Høringsperiode slut: 24. januar 2018 Vedtagelsesdato:

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 35 Boliger ved Ny Taastrupvej, Holbæk vækst og bæredygtighed plan og strategisk forsyning BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

Boliger på Sauntevej i Hornbæk

Boliger på Sauntevej i Hornbæk Startredegørelse for kommende lokalplan Boliger på Sauntevej i Hornbæk Beliggenhed: Sauntevej 104 i Hornbæk Lokalplanområdet omfatter Stenstrupgård, matr.nr.1 a, 4 a og 4b, Stenstrup by, Hornbæk. Desuden

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 010. - for et byomdannelsesområde beliggende ved Kochsvej, Lundebjergvej og Falkenborgvej.

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 010. - for et byomdannelsesområde beliggende ved Kochsvej, Lundebjergvej og Falkenborgvej. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 010 - for et byomdannelsesområde beliggende ved Kochsvej, Lundebjergvej og Falkenborgvej. Offentligt fremlagt i perioden den 11. november 2008 til og med den 6. januar

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej.

Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej. Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej. Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområde BB1.3 Vedtaget af byrådet den 25. marts 2015 Rammeområde

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej.

Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej. Kommuneplantillæg nr. 005 for rammeområde BB1.3 Kocksvej- Falkenborgvej. Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområde BB1.3 Vedtaget af byrådet den 27. august 2014 Rammeområde

Læs mere

LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN

LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 Fredericia Kommune og volumenstudie November 2017 LIFA PLAN Odense T: 6313 6800 Fredericia T: 7591 1200 Kolding T: 7552 0577 Vejle T: 7641 7100

Læs mere

Tillægget skal sikre, at planlovens krav om, at lokalplanlægningen skal være i overensstemmelse med kommuneplanen, er overholdt.

Tillægget skal sikre, at planlovens krav om, at lokalplanlægningen skal være i overensstemmelse med kommuneplanen, er overholdt. Tillæg 2 - Naurbjerg Tillæg 2 - Naurbjerg Baggrund og formål Da afgrænsningen af lokalplan 595.3 for Boliger i Pibefabrikken, Naurbjerg, ikke er i overensstemmelse med kommuneplanens nuværende rammes afgrænsning

Læs mere

Tillæg nr. 5. Nidogaard, Solrød Landsby. til Solrød Kommuneplan 2017 FORSLAG. i høring:

Tillæg nr. 5. Nidogaard, Solrød Landsby. til Solrød Kommuneplan 2017 FORSLAG. i høring: Tillæg nr. 5 Nidogaard, Solrød Landsby til Solrød Kommuneplan 2017 FORSLAG i høring: 13.09.2018-11.10.2018 Tillæg nr. 5 - Nidogaard - Solrød Landsby Tillæg nr. 5 - Nidogaard - Solrød Landsby Baggrund og

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej. Status: Vedtaget

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej. Status: Vedtaget Tillæg 15 til Kommuneplan 2017 - Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 3. oktober 2018 Høringsperiode start: 3. oktober 2018 Høringsperiode slut:

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Du kan indsende dine bemærkninger, kommentarer og indsigelser ved hjælp af funktionen "Høring - hvad mener du?" her på hjemmesiden.

Du kan indsende dine bemærkninger, kommentarer og indsigelser ved hjælp af funktionen Høring - hvad mener du? her på hjemmesiden. Tillæg nr 9 - Boligområde, Skagensvej/Golfparken, Hjørring Hjørring Kommunes Byråd har på møde den 27. september 2017 godkendt forslag til kommuneplantillæg nr. 9. Hjørring Kommune vil gerne høre din mening

Læs mere

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 28 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thomas B. Thriges Gade Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

Tillæg 12 til kommuneplan - Blandet bolig og erhvervsområde ved Dytmærsken. Status: Vedtaget

Tillæg 12 til kommuneplan - Blandet bolig og erhvervsområde ved Dytmærsken. Status: Vedtaget Tillæg 12 til kommuneplan - Blandet bolig og erhvervsområde ved Dytmærsken Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 12. februar 2018 Høringsperiode start: 12. februar 2018 Høringsperiode slut:

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg. Hyldagerkvarteret

Forslag til Kommuneplantillæg. Hyldagerkvarteret Forslag til Kommuneplantillæg 8 Hyldagerkvarteret + Indholdsfortegnelse Redegørelse...3 Forslag til kommuneplantillæg 8...3 Rammebestemmelser...3 Nationale interesser...4 Miljøvurdering...4 Det endelige

Læs mere

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, område til offentligt formål, Vedersø Ortfoto Ringkøbing- o Ringkøbing- 18. december 2014 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Tillæg 28 til Kommuneplan Tradium, Vester Allé. Status: Vedtaget

Tillæg 28 til Kommuneplan Tradium, Vester Allé. Status: Vedtaget Tillæg 28 til Kommuneplan 2017 - Tradium, Vester Allé Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 19. december 2018 Høringsperiode start: 19. december 2018 Høringsperiode slut: 16. januar 2019

Læs mere

Tillæg 35 til Kommuneplan Boliger ved Rugvænget i Mejlby. Status: Vedtaget

Tillæg 35 til Kommuneplan Boliger ved Rugvænget i Mejlby. Status: Vedtaget Tillæg 35 til Kommuneplan 2017 - Boliger ved Rugvænget i Mejlby Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 3. juni 2019 Høringsperiode start: 26. marts 2019 Høringsperiode slut: 23. april 2019

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 43 Boligområde ved Holbæk Have, etape I

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 43 Boligområde ved Holbæk Have, etape I KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 43 Boligområde ved Holbæk Have, etape I 0 20 vækst og bæredygtighed plan og Åben land BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

Kommuneplan 2009 2021 for Langeland Kommune

Kommuneplan 2009 2021 for Langeland Kommune Kommuneplan 2009 2021 for Langeland Kommune 1. Rudkøbing Centerområder 1.C.1 Torvet Østergade Fremtidig anvendelse Butikker til detailhandel, liberalt erhverv, hotel og restaurationsvirksomhed, håndværksmæssige

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Cirkusgrunden med mulig nyt boligområde markeret med stipling Forhøring Ændring af afgrænsning af grønt område ved Cirkuspladsen i Hvissinge Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Erhvervsområde - Udvidelse af rammeområde 2.E.1 Mulighed for tæt lav bebyggelse inden for rammeområde 2.B.2 og 2.C.1

Erhvervsområde - Udvidelse af rammeområde 2.E.1 Mulighed for tæt lav bebyggelse inden for rammeområde 2.B.2 og 2.C.1 Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2017 FORSLAG Erhvervsområde - Udvidelse af rammeområde 2.E.1 Mulighed for tæt lav bebyggelse inden for rammeområde 2.B.2 og 2.C.1 Offentlig høring fra den xx januar 2019 til

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 004

Kommuneplantillæg nr. 004 Kommuneplantillæg nr. 004 Cleantech Erhvervsområde Ny By (etape 1 - syd for Strandvangen) Vedtaget af Frederikssund Byråd den xx. xxxx 2011 Tillæg til Kommuneplan 2009-2021 Redegørelse Kommuneplantillæggets

Læs mere

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Høringsperiode: 30. juni til 8. september 2010 2 Luftfoto forside - Copyright Aiolos Luftfoto

Læs mere

Tillæg 24 til kommuneplan Boligbebyggelse på Bojesvej

Tillæg 24 til kommuneplan Boligbebyggelse på Bojesvej Tillæg 24 til kommuneplan 2017 - Boligbebyggelse på Bojesvej Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 7. november 2018 Høringsperiode start: 7. november 2018 Høringsperiode slut: 5. december

Læs mere

Bygherres præsentation af projektet

Bygherres præsentation af projektet Startredegørelse for nye boliger på Skolegade 5 07. November 2018 Startredegørelsen beskiver i korte træk det konkrete projekt, baggrunden for at udarbejde en ny lokalplan for området, de væsentlige problemstillinger

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 53 Boliger Demantsvej Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013

TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013 FOR RAMMEOMRÅDE GL.E.2 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i kommunen og fastlægger nogle

Læs mere

Lokalplan nr Område til offentligt formål ved Skiveren

Lokalplan nr Område til offentligt formål ved Skiveren Lokalplan nr. 5.41 Område til offentligt formål ved Skiveren Fremlagt fra den 15.03.2006 til den 11.05.2006 Endelig godkendt den 21.06.2006 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan for et mindre område

Læs mere

Tillæg 27 til kommuneplan Stevnstrup Fritids- og Idrætsanlæg

Tillæg 27 til kommuneplan Stevnstrup Fritids- og Idrætsanlæg Tillæg 27 til kommuneplan 2017 - Stevnstrup Fritids- og Idrætsanlæg Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 18. december 2018 Høringsperiode start: 18. december 2018 Høringsperiode slut: 15.

Læs mere

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt TANNISBUGTVEJ KLITROSEVEJ Offentlig fremlagt 28. sept. 2016-22. nov. 2016 Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 21 - Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted TRANEBÆRVEJ ØSTERVEJ MARGUERITEVEJ

Læs mere

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft

Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Tillæg 3 til kommuneplan - Erhvervsområde, DAKA ved Assentoft Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 20. december 2017 Høringsperiode start: 20. december 2017 Høringsperiode slut: 28. februar

Læs mere

(&# )# "#$%&*+##&%&#%&!! #!- %&%##!!#&#%$&!%#$+ &%,111#$%&%!,%&!! 2%& Side 1

(&# )# #$%&*+##&%&#%&!! #!- %&%##!!#&#%$&!%#$+ &%,111#$%&%!,%&!! 2%& Side 1 !"#$%&'"#$%&% (&# )# "#$%&*+##&%&#%&!!,-#&&#&%,&#.#,$+& #!- *+#/%#!&%,&#$#$+& -#%#0##&,#$+#%#!! #0#&&!%-#&-## *+#/%#$!&#%&!!,-%$ %&%##!!#&#%$&!%#$+ &##!-&,#& &%,111#$%&%!,%&!! $$&%#&*&###2,111#$%&%34*&5

Læs mere

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 47 til Rammeområde 11.C28 Centerformål ved Lykkesvej i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 4. Højlager ved Danrice i Ørbæk

Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 4. Højlager ved Danrice i Ørbæk Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 4 Højlager ved Danrice i Ørbæk Planen er vedtaget af Nyborg Byråd 18. september 2018 og offentlig bekendtgjort 25. september 2018. Planen har været i offentlig høring i perioden

Læs mere

Planens navn. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta:

Planens navn. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta: Planens navn Kommuneplantillæg 2013.15 og lokalplan 594 for et boligområde ved Efterskolevej, Rantzausminde Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta: Boligområde med åben lav og tæt lav boligbebyggelse,

Læs mere

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning.

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 13 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra den 16. marts 2010 til den 12. maj 2010. Med kommuneplantillægget

Læs mere

Tillæg 9 til kommuneplan - Etageboliger ved Fjordgade. Status: Vedtaget

Tillæg 9 til kommuneplan - Etageboliger ved Fjordgade. Status: Vedtaget Tillæg 9 til kommuneplan - Etageboliger ved Fjordgade Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 10. november 2017 Høringsperiode start: 10. november 2017 Høringsperiode slut: 22. december 2017

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 54 Område ved Lunden 8 Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 11. januar 2017 Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Dette materiale omhandler et område nær dig. Der planlægges for en boligbebyggelse

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan for Lemvig Kommune

Forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan for Lemvig Kommune Forslag til Tillæg nr. 13 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 Lemvig kommunalbestyrelse har den 25. marts 2015 vedtaget forslag til tillæg nr. 13 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 for Lemvig Varmeværk, Lemvig.

Læs mere

Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget. til Solrød Kommuneplan Revideret forslag i høring:

Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget. til Solrød Kommuneplan Revideret forslag i høring: Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej til Solrød Kommuneplan 2017 Revideret forslag i høring: 13.06.2019-08.08.2019 Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej

Læs mere

ODENSE LETBANE 1. ETAPE

ODENSE LETBANE 1. ETAPE 1 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE ODENSE LETBANE 1. ETAPE 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Tillæg nr. 22 til Kommuneplan Tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2017-2029 Rammebestemmelser for erhvervsområde BBRO.E2.08_T22 og BBRO.E2.03_T22 Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Tillæg nr. 22 2 Tillæg nr. 22 KOMMUNEPLANTILLÆG REDEGØRELSE

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Udvidelse af boligområde Egenappevej. d la d

Tillæg nr til Kommuneplan Udvidelse af boligområde Egenappevej. d la d Tillæg nr. 2017.19 til Kommuneplan 2017-2029 Udvidelse af boligområde Egenappevej K e d la d Udvidelse af boligområde Egenappevej Udvidelse af boligområde Egenappevej Status Plannavn Kladde Udvidelse af

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Tillæg 29 til kommuneplan - Boliger og lettere erhverv ved Landsbygaden i Stevnstrup

Tillæg 29 til kommuneplan - Boliger og lettere erhverv ved Landsbygaden i Stevnstrup Tillæg 29 til kommuneplan - Boliger og lettere erhverv ved Landsbygaden i Stevnstrup Status: Udkast til Forslag Offentliggørelse af forslag start: 6. december 2018 Høringsperiode start: 6. december 2018

Læs mere

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 56 til Rammeområde 31.BL1 Blandet bolig og erhverv ved Ny Gjellerupvej og Hammerum Hovedgade Rammeområde 31.B6 Boligområde nord for K. Møllers Vej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx.

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Tillæg 21 til kommuneplan - Skolebyggeri ved Forberedelsesskolen i Randers. Status: Forslag

Tillæg 21 til kommuneplan - Skolebyggeri ved Forberedelsesskolen i Randers. Status: Forslag Tillæg 21 til kommuneplan - Skolebyggeri ved Forberedelsesskolen i Randers Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 11. oktober 2018 Høringsperiode start: 11. oktober 2018 Høringsperiode slut:

Læs mere

9 (Offentlig) Godkendelse af forslag til lokalplan for et institutions- og boligområde syd for Tværdalsvej i Sejs- Svejbæk

9 (Offentlig) Godkendelse af forslag til lokalplan for et institutions- og boligområde syd for Tværdalsvej i Sejs- Svejbæk 9 (Offentlig) Godkendelse af forslag til lokalplan 36-013 for et institutions- og boligområde syd for Tværdalsvej i Sejs- Svejbæk Sagsbehandler: DR12270 SagsID: EMN-2019-01176 Resume Plan- og Vejudvalget

Læs mere

Novo Nordisk A/S VVM FOR NOVO NORDISK A/S, SITE HILLERØD. November 2013, offentlig høring

Novo Nordisk A/S VVM FOR NOVO NORDISK A/S, SITE HILLERØD. November 2013, offentlig høring - Novo Nordisk A/S VVM FOR NOVO NORDISK A/S, SITE HILLERØD November 2013, offentlig høring 1 af 17 Del 1 Forslag til Kommuneplantillæg med miljøvurdering Del 2 Ikke teknisk resume Del 3 VVM redegørelse

Læs mere

Tillæg nr 9 - Boligområde, Skagensvej/Golfparken, Hjørring

Tillæg nr 9 - Boligområde, Skagensvej/Golfparken, Hjørring Tillæg nr 9 - Boligområde, Skagensvej/Golfparken, Hjørring Indholdsfortegnelse Beskrivelse 3 Rammer 5 Kommuneplanramme 107.1110.09 - Boligområde Skagensvej/ 6 Kommuneplanramme 107.1140.02 - Boligområde

Læs mere

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den xx.xx.xxxx til den xx.xx.xxxx kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker

Læs mere

> Lokalplan 1068 Boliger ved Køge Å. Notat: Belysning af indbliksgener i forbindelse med etablering af boliger ved Køge Å

> Lokalplan 1068 Boliger ved Køge Å. Notat: Belysning af indbliksgener i forbindelse med etablering af boliger ved Køge Å 06_12_2017 Lokalplan 1068 Notat: Belysning af indbliksgener i forbindelse med etablering af boliger ved Køge Å Et projektforslag udarbejdet af Vandkunsten Historik Området beliggende mellem Fændediget

Læs mere

Tillæg 18 til kommuneplan - Etageboliger ved Søren Møllers Gade. Status: Vedtaget

Tillæg 18 til kommuneplan - Etageboliger ved Søren Møllers Gade. Status: Vedtaget Tillæg 18 til kommuneplan - Etageboliger ved Søren Møllers Gade Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 20. juni 2018 Høringsperiode start: 20. juni 2018 Høringsperiode slut: 1. august 2018

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Afgørelse i sagen om Skagen Kommunes tilvejebringelse af en lokalplan for et område til egentligt erhverv på Skagen Havn.

Afgørelse i sagen om Skagen Kommunes tilvejebringelse af en lokalplan for et område til egentligt erhverv på Skagen Havn. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk J.nr.: 97-33/800-0480 MSA Afgørelse i sagen om Skagen Kommunes

Læs mere

Kommuneplantillægget omfatter samme område som lokalplanen.

Kommuneplantillægget omfatter samme område som lokalplanen. Tillæg nr 6 - Område til lettere erhverv ved Frederikshavnsvej, Hjørring Kommuneplantillægget er udarbejdet i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplan nr. 110.3160-L07 for Erhvervsformål ved Frederikshavnsvej,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3

Kommuneplantillæg nr. 3 Kommuneplantillæg nr. 3 Plannavn Kommuneplantillæg nr. 3 Område bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Elementbyen og Kunstnerbyen 24. juni 2010 Høringen starter 1. juli 2010 Høringen

Læs mere

Kommuneplantillæg Erhvervsområde og område til teknisk anlæg ved Tingvejen, Vojens. Nov FORSLAG FORSLAG TIL POLITISK BEHANDLING

Kommuneplantillæg Erhvervsområde og område til teknisk anlæg ved Tingvejen, Vojens. Nov FORSLAG FORSLAG TIL POLITISK BEHANDLING Kommuneplantillæg 8-2009 Erhvervsområde og område til teknisk anlæg ved Tingvejen, Vojens Nov. 2010 FORSLAG FORSLAG TIL POLITISK BEHANDLING Forslag til Kommuneplantillæg 8-2009 for Haderslev Kommune. Udarbejdet

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 40 Boliger ved Langelinie i Stege

Kommuneplantillæg nr. 40 Boliger ved Langelinie i Stege AFDELING FOR PLAN OG BY FORSLAG Januar 2017 vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 40 Boliger ved Langelinie i Stege Kommuneplantillæg Indeværende forslag til kommuneplantillæg nr. 40 er sendt i høring d.

Læs mere

Randers - Neder Hornbæk

Randers - Neder Hornbæk Randers - Neder Hornbæk Opsummering af høringssvar 5) Det foreslås at matr. 5e, Neder Hornbæk ændrer anvendelse til boligområde i kommuneplanen. (se kort) 18) Det foreslås at den vestlige del af matr.

Læs mere

Tillæg nr. 17. til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune

Tillæg nr. 17. til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune AABENRAA KOMMUNE Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2015 er udarbejdet på baggrund af et ønske

Læs mere

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag

Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. november 2015 Lokalplan 1018, Højhusbebyggelse på Randersvej 139, La Tour - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag

Læs mere

T I L L Æ G N R. 1 0 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025. KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R. 1 0 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025. KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune T I L L Æ G N R. 1 0 Vandværksvej, Kellers Park Hører til lokalplan nr. 1177 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Endelig vedtaget den 25.06.2014 Offentliggjort

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 20 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Erhvervs- og boligområde ved Kirkegyden og Strandholtvej i Stige Ændring af kommuneplanområde 11 Stige Søhus Anderup Lumby Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

HØRINGSNOTAT SUPPLERENDE HØRING

HØRINGSNOTAT SUPPLERENDE HØRING HØRINGSNOTAT SUPPLERENDE HØRING Lokalplanforslag 415 For boligkvarter Møllebro i Hillerød Samt kommuneplantillæg 14 By og Miljø, februar 2016 1 INDHOLD Samlet indstilling Oversigt over indkomne høringssvar

Læs mere

T I L L Æ G N R. 5 2 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R. 5 2 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune T I L L Æ G N R. 5 2 Boligområde ved Svinholtvej og Vindingvej, Vinding Hører til lokalplan nr. 1237 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Endelig godkendt

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Forslag. Tillæg nr. 17. til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune

Forslag. Tillæg nr. 17. til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune Forslag Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune KOMMUNEPLAN 2015 AABENRAA KOMMUNE Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2015 for Aabenraa Kommune Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2015 er udarbejdet

Læs mere

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 47 til Rammeområde 11.C28 Centerformål ved Lykkesvej i Herning Fremlægges fra den 19. april 2018 til den 17. maj 2018 Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Light*house Helga Pedersens Gade - Aarhus Ø

Light*house Helga Pedersens Gade - Aarhus Ø Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 6. marts 2018 Light*house 2.0 - Helga Pedersens Gade - Aarhus Ø Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune - Bolig og Projektudvikling - har

Læs mere

SCT. KNUDS PARK NYE LEJLIGHEDER SYD FOR ARDAGH

SCT. KNUDS PARK NYE LEJLIGHEDER SYD FOR ARDAGH SCT. KNUDS PARK NYE LEJLIGHEDER SYD FOR ARDAGH 23.05.2019 OVERSIGTSKORT SCT. KNUDS PARK NYE LEJLIGHEDER 4-6 ETAGER PROJEKTET Baggrund: CALUM A/S ønsker mulighed for at opføre boliger, kontor og liberalt

Læs mere

Ændring Kommuneplan. Ribe Bykerne, Det Gamle Remiseområde. s la. Oktober Vores fremtid i storkommunen

Ændring Kommuneplan. Ribe Bykerne, Det Gamle Remiseområde. s la. Oktober Vores fremtid i storkommunen s la For g Ændring 2018.25 Ribe Bykerne, Det Gamle Remiseområde Oktober 2018 Kommuneplan Vores fremtid i storkommunen 2018-30 Status Forslag Plannavn Ændring 2018.25 Titel Ribe Bykerne, Det Gamle Remiseområde

Læs mere

Forslag. Tillæg til Kommuneplan for et boligområde ved Hørkær

Forslag. Tillæg til Kommuneplan for et boligområde ved Hørkær Forslag Tillæg 14 - til Kommuneplan 2013-2025 for et boligområde ved Hørkær Offentliggørelse Forslaget kan ses på Herlevs kommunens hjemmeside www.herlev.dk Forslaget er i høring fra den 23. oktober 2018

Læs mere