D O M V.L. S Retten i Herning har den 12. maj 2016 afsagt dom i 1. instans (rettens nr /2015). Påstande

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "D O M V.L. S Retten i Herning har den 12. maj 2016 afsagt dom i 1. instans (rettens nr /2015). Påstande"

Transkript

1 D O M afsagt den 23. november 2017 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Helle Korsgaard Lund-Andersen, Annette Dellgren og Søren Rune Schrøder (kst.)) i ankesag V.L. S Anklagemyndigheden mod Leo Rasmussen født den 19. april 1942 (advokat Uffe Baller, Aarhus) og Niels Christian Rasmussen født den 19. april 1975 (advokat Uffe Baller, Aarhus) Retten i Herning har den 12. maj 2016 afsagt dom i 1. instans (rettens nr /2015). Påstande De tiltalte har påstået frifindelse, subsidiært formildelse. Anklagemyndigheden har påstået stadfæstelse.

2 - 2 - Supplerende oplysninger Der er for landsretten fremlagt bl.a. yderligere fotos fra området optaget af henholdsvis Leo Rasmussen og Jette Kith Skovgaard. Forklaringer De tiltalte og vidnerne Bent Rasmussen og Jette Kith Skovgaard har for landsretten i det væsentlige forklaret som i 1. instans. Leo Rasmussen har supplerende forklaret, at der lå alt muligt affald i den vestlige del af mergelgraven, herunder pigtråd og glasskår. For at kreaturerne, der gik i området, ikke skulle komme til skade, gravede de affaldet op og kørte det væk. Det skete vist omkring 2008 eller De lagde jorden op i en vold. Det var ikke grøfterne, de gravede op. De gravede ikke noget op der, hvor den midterste sø er. Han har renset grøften på den østlige del af den midterste sø med en rendegraver. Når de graver med rendegraveren, fjerner de plantedele, herunder blade, rødder og siv. Han fjerner ikke mere end højst nødvendigt. Han har ikke gjort grøfterne bredere, end de var i Da kommunen kom på tilsyn i februar 2014, havde han lige renset grøfterne op. Kanterne var derfor meget markante. Da han var barn, var grøften 3-4 m bred. Nu er den knapt så bred. Det var ham, der satte broerne op i 2008 og 2009, og han har også plantet 120 rhododendron, men han har efter pålæg fra kommunen fjernet to broer og mange rhododendron. Den store sø er også en gammel mergelgrav. Den har han renset op. Forevist foto, ekstrakten side 42, har tiltalte forklaret, at der også i 1992 var en sø, men den var groet til. Vedrørende søen i midten med tuen har han forklaret, at søen er kommet, fordi der i sin tid har været gravet mergel. Søen gror jævnligt til, og så renser han den op. Han renser op efter behov. Der går nok 4-6 år mellem oprensningerne. Det, han renser op, lægger han op på tuen. Det er begrænset, hvad de tager, når de renser op, og det fylder ikke så meget. Det bliver til muld med tiden. Han tror ikke, at tuen er blevet større. Forevist fotoet fra 2012 i tillægsekstrakt nr. 1 side 18 har han forklaret, at han mener, at man kan se tuen. Forevist fotoet i samme ekstrakt side 19 har han forklaret, at der kan man

3 - 3 - se søen mere tydeligt, fordi han havde renset den op. Han havde også fældet nogle træer, idet det var nødvendigt for at rense op. Træerne vokser omkring 1½ m pr. år. Søen skifter form, bl.a. hvis det har regnet meget. Oprensningen i 2012 eller 2013 skete på samme måde som han altid gør med en rendegraver. I starten brugte de dog en håndskovl, men senere fik han en rendegraver, som han herefter har brugt. Det er rigtigt, at han fortsat ikke har tilkastet den midterste sø. Hvis han gør det, tilkaster han den grøft, der leder vand væk for andre lodsejere. De renser grøften op med jævne mellemrum for at sikre, at der fortsat er afløb. Han har taget nogle fotos for få dage siden. Det ene er taget fra den østlige sø med broen for enden. På fotoet kan man i venstre side se noget af den midterste sø. Han har på grund af denne sag ikke turdet røre ved området de senere år, og det vand, man kan se på fotoene, er fra omkringliggende gårde, fordi han ikke har renset grøften op. Hvis han rensede grøften op, ville vandet kunne passere. Man kan se på de fotos, han har taget, at grøften har brug for at blive renset op, da området er oversvømmet. Den skitse, han har lavet vedrørende rørføring, viser alt det vand, som grøften tager. Vandet kommer fra 6 gårde og løber på en strækning på ca. 2½ km. Hvis han skal efterkomme påbuddet, har fagfolk fra en maskinstation fortalt ham, at de ikke ved, hvad de skal gøre, fordi kortet i påbuddet ikke er målfast. Han kunne godt rørlægge, men det kræver en tilladelse fra kommunen. Jordvolden er brugt til at udjævne den vestlige sø. Tuen kan overhovedet ikke fylde den midterste sø ud. Søen er nok 1-1½ m dyb. Hvis tuen fordeles, vil den formentlig dække cm i højden, men så vil der fortsat være en sø, der er omkring 1 m dyb. Al bevoksning i og omkring søen er selvsået. Niels Christian Rasmussen har supplerende forklaret, at han kun bruger området ved, at hans drænvand kommer derned, og det er han afhængig af. Han har ikke hjulpet med at rense grøften op. Det har hans far gjort. Han har set sin far rense den midterste sø. Han har sejlet på søen sidst i 70 erne eller først i 80 erne. Da var der var en tue i midten, som de gik i land på.

4 - 4 - Bent Rasmussen har supplerende forklaret, at han havde set området, inden han afgav forklaring i byretten. Han er født i 1948, og han kan i hvert fald huske tilbage fra slutningen af 50 erne. Der var en mergelgrav i området. De lagde brædder, så de kunne køre over vandet på cykel. Der var en tue i midten. Det kan godt være, at den er blevet lidt mindre med årene. Tuen kom i forbindelse med mergelgravningen. Han har ikke prøvet at sejle på søen. I givet fald skulle det have været en lille jolle. Forevist fotoet ekstrakten side 79 har vidnet forklaret, at man kan se Leo Rasmussens hus. Man ser søen med tuen på fotoet. De kørte fra vest mod øst over et bræt, de lagde fra bredden og over på tuen. Han flyttede fra området i 1970, og han stoppede med at komme der omkring Han kan ikke udtale sig om en eventuel oprensning. Da han så området i 2016, konstaterede han, at der ikke var den store forskel, fra dengang han var barn. Jette Kith Skovgaard har supplerende forklaret, at man af høje målebordsbladet fra , tillægsekstrakten side 1, kan se, at der har været foretaget mergelgravning. Det viser de små blå runde markeringer, og det har Leo Rasmussen også oplyst. De hvide felter markerer opdyrkede agre. Afgrænsningen af arealet viser, at det ikke er en del af 3 området. På lave målebordsbladet fra , tillægsekstrakten side 2, kan man fortsat se mergelgrav, og agerjorden er udvidet. Mergelgraven er fortsat ikke opdyrket. På luftfotoet fra 1954, tillægsekstrakten side 3, er der markeret en mose. Man kan se på luftfotoet, at der fortsat er spor efter mergelgravning, hvilket ses som små sorte huller, som er vandspejl. På luftfotoet fra 1965, tillægsekstrakten side 4, ses fortsat en gammel mergelgrav, der ikke er dyrket. Det er vidnet, der har sat teksterne på. På luftfotoet fra 1987, tillægsekstrakten side 7, er det første gang, man kan se, at der er gravet grøfter i den østlige del af mergelgraven. Luftfotoet viser de grøfter, der er lavet, og det lidt lyse, man kan se, er den jord, der er lagt op i den forbindelse. Grøfterne skal tilbageføres, som de så ud i Ud fra hendes opmålinger var grøfterne i meter brede. På luftfotoet fra 1992, tillægsekstrakten side 10, hvor arealet vejledende blev registreret som mose, viser de sorte pile de gamle mergelhuller. Fotoet viser, at der ikke er dyrket. I den østlige side kan man se nogle konturer, der viser grøfterne fra fotoet i 1987, men som er groet til med formentlig pil. Det skraverede er 3 registrering, som hun har lagt ned på alle kortene. Der, hvor de hvide pile er sat, er der tegn på høj vegetation. Der er stort set ikke vegetation i den vestlige del. Luftfotoet fra 1999, tillægsekstrakten side 11, viser stadig spor efter mergelhuller. På luftfotoet fra 2002, tillægsekstrakten side 12, tyder de mørke partier i cirklerne på, at vegetationen står vådt.

5 - 5 - Det kan skyldes årstiden. På luftfotoet fra 2007, tillægsekstrakten side 14, ses den store sydøstlige sø. Den gik lidt ind over mosen, men kommunen accepterede at lovliggøre den del af søen, der lå inde i mosen. Hun tolker fotoet sådan, at der er en grøft ved broen i den nordlige del af søen. Grøften ved broen var i 2014 ca. 7 meter bred. Luftfotoet fra 2013, tillægsekstrakten side 19, viser, at der nu er vandspejl, og det tolker hun således, at der har været påbegyndt gravearbejde. Hun tror, at den røde pil peger på en del af den sø, der endnu ikke er dækket til. Hun tror, at de mørke felter er skygger. Det var først i 2014, at de fik at vide, at der var blevet gravet. På luftfotoet fra 2014, tillægsekstrakten side 20, ses den tildækning af den vestlige sø, som jordvolden blev brugt til. Jorden fra volden skulle i følge påbuddet have været spredt ud over begge søer og ikke kun være brugt til den ene sø. Den sorte cirkel er den sø i midten, der mangler at blive dækket til. Den nederste røde pil går hen til den gravning, der formentlig har fundet sted i De grøfter, hun har markeret, var der ikke i De gravninger, der fremgår af fotoet fra 1987, lå i den gule del af skitsen ekstrakten side 55. Det er grøften nord for den grønne skravering, der skal føres tilbage. De andre grøfter skal væk, for de er nygravede. Der er ikke luftfoto før 2013, der viser, at der har været en sø med en tue. En mose er et vådt område, og mosen kan gro til, hvis forholdene er til det. Man kan på alle luftfotos se spor af mergelhuller. Mergelhullerne har varierende størrelse, men de er slet ikke på størrelse med søen. Det kan godt være, at man har kunnet sejle med en lille båd i de lidt større mergelhuller. Søen kan godt være etableret ved, at der er fjernet affald og sket oprensning. Det kræver dispensation at fjerne affald. Spørgsmålet om, hvorvidt en dispensation skal imødekommes, beror på en konkret vurdering. Leo Rasmussen sagde, at han havde gravet for at fjerne affald. Ifølge påbuddet skal tilkastning af søer ske ved brug af den mosejord, der er gravet væk i forbindelse med etablering af søerne, og ikke ved brug af jord udefra. Den jord, der lå i jordvolden, skulle være kørt ud over begge søer og ikke kun den ene. Ved tilkastning af den vestlige sø har man gjort den for tør, for den skulle have været en mose. Tuen i den midterste sø er en del af søen, og den kan også bruges til at tilkaste søen. Der går en grøft fra nord mod syd. Den har nok fungeret som tilløb for vand, som herefter har løbet gennem hele moseområdet. Der er også en grøft væk fra mosen, men der har ikke

6 - 6 - været en grøft gennem hele mosen. En retablering af mosen vil ikke give mere vand i området end før indgrebet. Hun var på ny på tilsyn den 15. november 2017, og hun konstaterede, at påbuddet fortsat ikke er efterkommet. Søen i midten ligger der således endnu, hvilket kan ses på luftfotos fra 2017, tillægsekstrakten siden 22. På foto 1 kan man se grøften op til søen, der er ved at gro til af dunhammere. Foto 2 er taget der, hvor grøften breder sig ud. Der er dunhammere og vandspejl. Man kan på foto 3 se, at søen flyder over, og man kan se det areal, hvor den vestlige sø er kastet til. Foto 4 er et foto af søen med øen i midten. Der er rigtig meget vand i området, fordi det har regnet meget. Tidligere kunne man gå på stien, men den er oversvømmet nu. Der er fortsat behov for at få efterkommet påbuddet for at retablere mosen. Nu er der en eng og en sø, men ikke en mose. Engen er for tør til at være en mose. De tiltalte kan sprede noget af jorden fra den tildækkede sø ud på den midterste sø. Der er jord nok til, at der kan etableres mose. Øen er en del af den midterste sø, og den skal jævnes ud. Landsrettens begrundelse og resultat Efter naturbeskyttelseslovens 3, stk. 2, nr. 2, må der ikke foretages ændringer i tilstanden af moser og lignende, når sådanne naturtyper enkeltvis, tilsammen eller i forbindelse med de søer, der er nævnt i stk. 1, er større end kvadratmeter i sammenhængende areal. I forarbejderne til bestemmelsen (LFF ) er der side 30 f. anført følgende: 3.4. Moser og lignende I den hidtidige 43, stk. 2, er fastsat, at»moser«er omfattet af beskyttelsen. Der har imidlertid været tvivl om afgrænsningen af mosebegrebet. Traditionelt er begrebet defineret udfra områdernes plantevækst, fugtighedsforhold og jordbund, men det har været usikkert, hvorvidt alle disse tre kriterier skulle opfyldes i det enkelte tilfælde, eller om det var tilstrækkeligt, at kun en eller to af forudsætningerne var til stede. Specielt har tvivlen angået, om det er en nødvendig forudsætning, at der foreligger et tørvelag. Hensigten med bestemmelsen er navnlig at beskytte det vilde dyre- og planteliv. Det vil derfor være uhensigtsmæssigt at gøre beskyttelsen afhængig af, om der i det konkrete tilfælde foreligger et tørvelag. For at tydeliggøre, at bestemmelsen også finder anvendelse, selv om ikke alle de ovennævnte kriterier samtidigt er opfyldt, herunder specielt selv om

7 - 7 - der ikke foreligger noget tørvelag, er ordet»moser«derfor erstattet af»moser og lignende«. Det bemærkes, at tørvedannelsen i visse mosetyper naturligt er meget begrænset og undertiden næsten fraværende. Dette gælder f.eks. nogle kalkkær og vældmoser. Der lægges derfor primært vægt på botaniske forhold i definitionen, hvorimod hydrologiske og/eller geologiske kriterier kun forudsættes anvendt, hvis der foreligger tegn på kulturbetingede indgreb, som hindrer en botanisk bedømmelse. Her tænkes f.eks. på nylig oppløjning, opfyldning eller anden intensiv jordbearbejdning, hvorved terrænforhold er ændret, eller naturlig vegetation er fjernet. Også afgrænsningen mellem moser og andre naturtyper foretages først og fremmest ud fra botaniske kriterier. Arealer betegnes således som mose, når de naturligt forekommende moseplanter dominerer i forhold til plantearter fra andre naturtyper. Endvidere karakteriseres moser ofte ved et ujævnt overfladerelief. En landbrugsmæssig udnyttelse, der er så begrænset, at den ikke påvirker den naturlige vegetationssammensætning væsentligt, udelukker ikke, at området kan betegnes som mose i henhold til naturfredningsloven. Ekstensiv græsning vil således kunne forekomme i moser, som er omfattet af 3, og en fortsat græsning af denne art kræver derfor ikke dispensation. Træbevoksede moseområder, hvor vegetationen er opstået naturligt, er omfattet af lovforslagets 3. Dette gælder også birkekær og pilekrat samt elleog askesumpe, såfremt den forekommende urtevegetation iøvrigt medfører, at området må betegnes som mose. I sådanne moser må normal forstlig udnyttelse finde sted, mens f.eks. tilplantning kræver dispensation. Begrebet»moser og lignende«i lovforslagets forstand omfatter således udyrkede eller ekstensivt udnyttede områder præget af en ferskvandspåvirket naturlig eller overvejende naturlig vegetation, som er knyttet til gennemsnitlig høj vandstand, og som ofte har en dannet tørv eller anden organisk aflejring. Begrebet er således en fællesbetegnelse for en række vådbundsområder med plantesamfund, der har betegnelsen efter vegetationens sammensætning, f.eks. rørsump, starsump, ellesump, birkekær, pilekrat, eller efter vandtilførslen (højmose, kærmose, vældmose), eller efter andre forhold (f.eks. dyndeng, fugteng). Om et område kaldes mose eller kær har ingen betydning. Ofte vil det være vanskeligt at trække en præcis grænse mellem moser og andre typer af relativt uforstyrrede og naturligt forekommende plantesamfund som heder, overdrev, strandsump m.v. Derimod vil der som regel være markant synlige vegetations- eller terrænforskelle i forhold til dyrkede arealer, tilplantede skovarealer og terrænskel i form af veje, hegn, diger, grøfter m.v. I mange tilfælde vil mosegrænsen derfor kunne trækkes i forhold til arealer, der er i omdrift (under plov), eller vejspor, hegn, diger, ejendomsskel m.v. En nærmere afgrænsning er imidlertid i de fleste tilfælde uden praktisk betydning, dels fordi de omtalte naturtyper som oftest er omfattet af 3 med det samme arealmæssige krav, dels fordi en flerhed af de pågældende naturtyper, der sammenlagt udgør 2500 m2, vil være omfattet af 3-beskyttelsen..

8 - 8 - Efter oplysningerne i de høje og lave målebordsblade, de fremlagte fotos og luftfotos samt den forklaring, der er afgivet af Jette Kith Skovgaard, er der heller ikke efter bevisførelsen for landsretten grundlag for at tilsidesætte Herning Kommunes vurdering, hvorefter de arealer, som påbuddet angår, var omfattet af naturbeskyttelseslovens 3, stk. 2, nr. 2. Efter de fremlagte luftfotos samt fotos og efter Jette Kith Skovgaards forklaring er det bevist, at der er foretaget ændringer på de arealer, der er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3, herunder arealet med søen i midten. Det fremgår af påbuddet, at Herning Kommune gav dispensation for så vidt angik den del af søen fra 2007, der lå inden for moseafgrænsningen, og den bro, der var anlagt nord for søen. Det må efter indholdet af påbuddet lægges til grund, at Herning Kommune - bl.a. efter besigtigelse af området - efter en konkret vurdering ikke har fundet, at betingelserne for at meddele yderligere dispensationer har været opfyldt. Betingelserne for at meddele Leo Rasmussen og Niels Christian Rasmussen påbud den 23. maj 2014 om retablering af knap 0,5 ha mose efter gravning af søer og oprensning af grøfter/kanaler m.v. var derfor opfyldt. Det er i påbuddet anført, at der skal ske tilkastning af de søer, der er anlagt i mosen, bortset fra den del af søen fra 2007, der ligger indenfor mosens registrerede afgrænsning, ved udjævning af mosejord, der er gravet væk for at etablere søerne, og at grøfter/kanaler skal indsnævres, så de svarer til den oprindelige bredde fra flyfoto fra På den baggrund fremgår det med den fornødne klarhed, hvad de tiltalte skal gøre for at efterleve påbuddet, ligesom det er muligt at efterkomme det. Tiltalte Leo Rasmussens forklaring om, at man risikerer oversvømmelse i området, hvis de påbudte foranstaltninger gennemføres, kan ikke føre til, at påbuddet ikke er gyldigt, idet det, der påbydes, blot er en retablering af mosen. Da påbuddet herefter er gyldigt, og da de tiltalte ikke har efterkommet påbuddet, tiltrædes det, at de er fundet skyldige som sket. Det tiltrædes, at bøderne er fastsat til kr. for hver af de tiltalte. Efter sagens karakter er der ikke grundlag for at nedsætte bøderne som følge af sagsbehandlingstiden.

9 - 9 - Det tiltrædes endvidere, at de tiltalte er pålagt tvangsbøder, dog fastsættes fristen for lovliggørelse til den 1. marts 2018 som anført nedenfor. Landsretten stadfæster derfor dommen. De tiltalte skal betale salæret til den beskikkede forsvarer som anført nedenfor, dog skal statskassen som følge af aflysningen af hovedforhandlingen den 4. april 2017 betale kr. + moms af salæret. T h i k e n d e s f o r r e t: Byrettens dom stadfæstes med den ændring, at fristen for efterkommelse af påbuddet, inden der påløber tvangsbøder på kr. pr. uge, indtil påbuddet er opfyldt, fastsættes til den 1. marts De tiltalte skal solidarisk betale sagens omkostninger for landsretten. Statskassen skal betale kr. + moms af salæret til den beskikkede forsvarer. Resten af salæret skal de tiltalte betale hver især med halvdelen. Helle Korsgaard Lund-Andersen Annette Dellgren Søren Rune Schrøder (kst.) Udskriften udstedes uden betaling. Udskriftens rigtighed bekræftes. Vestre Landsret, Viborg den 23. november 2017 Nadia Pedersen Elev

D O M. afsagt den 19. februar 2018 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Annette Dellgren, Stig Glent-Madsen og Tine Fomsgaard (kst.

D O M. afsagt den 19. februar 2018 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Annette Dellgren, Stig Glent-Madsen og Tine Fomsgaard (kst. D O M afsagt den 19. februar 2018 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Annette Dellgren, Stig Glent-Madsen og Tine Fomsgaard (kst.)) i ankesag V.L. S 1397 17 Anklagemyndigheden mod Peter Christensen

Læs mere

D O M. Retten i Herning har den 11. oktober 2016 afsagt dom i 1. instans (rettens nr /2015).

D O M. Retten i Herning har den 11. oktober 2016 afsagt dom i 1. instans (rettens nr /2015). D O M afsagt den 16. november 2017 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Vogter, Hanne Aagaard og Lisbeth Kjærgaard (kst.) med domsmænd) i ankesag V.L. S 2048 16 Anklagemyndigheden mod SP INVEST ApS

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 16. november 2018 Sag 98/2018 Anklagemyndigheden mod T1 og T2 (for begge advokat Morten Knoth Knudsen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Odense den

Læs mere

Begrebet»moser og lignende«i naturbeskyttelseslovens 3, stk. 2, nr. 2, omfattede ikke moseområder med plantede træer.

Begrebet»moser og lignende«i naturbeskyttelseslovens 3, stk. 2, nr. 2, omfattede ikke moseområder med plantede træer. U.2001.1278H TfL 2001, s. 111 Begrebet»moser og lignende«i naturbeskyttelseslovens 3, stk. 2, nr. 2, omfattede ikke moseområder med plantede træer. Ifølge naturbeskyttelseslovens 3, stk. 2, må der ikke

Læs mere

Naturbeskyttelseslovens 3

Naturbeskyttelseslovens 3 Naturbeskyttelseslovens 3 Heder Overdrev Enge Moser Søer Vandløb Naturbeskyttelseslovens 3 3. Stk. 2. Der må ikke foretages ændringer i tilstanden af 1) heder, 2) moser og lignende, 3) strandenge og strandsumpe

Læs mere

Vestre Landsrets dom afsagt den 14. november 2016 af Vestre Landsrets 11. afdeling i ankesag nr. S

Vestre Landsrets dom afsagt den 14. november 2016 af Vestre Landsrets 11. afdeling i ankesag nr. S Vestre Landsrets dom afsagt den 14. november 2016 af Vestre Landsrets 11. afdeling i ankesag nr. S-0999-16 Udskrift af dombogen for retten i Viborg Dom afsagt den 3. maj 2016 Anklagemyndigheden mod T Kommune

Læs mere

D O M. afsagt den 10. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Stig Glent-Madsen og Mette Vinding (kst.

D O M. afsagt den 10. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Stig Glent-Madsen og Mette Vinding (kst. D O M afsagt den 10. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Stig Glent-Madsen og Mette Vinding (kst.)) i ankesag V.L. B 0209 13 Grundejerforeningen Helmklit v/formand Kenn

Læs mere

D O M. afsagt den 6. maj 2015 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Thomas Jønler, Lisbeth Parbo og Camilla Dalgaard (kst.

D O M. afsagt den 6. maj 2015 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Thomas Jønler, Lisbeth Parbo og Camilla Dalgaard (kst. D O M afsagt den 6. maj 2015 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Thomas Jønler, Lisbeth Parbo og Camilla Dalgaard (kst.)) i ankesag V.L. B 1893 13 Jens Erik Jørgensen (advokat Anders Tourlin Kolte,

Læs mere

D O M. afsagt den 21. november 2012 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Olav D. Larsen, Michael Thuesen og Dorthe Laursen (kst.

D O M. afsagt den 21. november 2012 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Olav D. Larsen, Michael Thuesen og Dorthe Laursen (kst. D O M afsagt den 21. november 2012 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Olav D. Larsen, Michael Thuesen og Dorthe Laursen (kst.)) i ankesag V.L. B 2760 11 Sigrid Christensen (advokat Brian Jacobsen,

Læs mere

Med venlig hilsen. Lotte Henning Langberg Overassistent

Med venlig hilsen. Lotte Henning Langberg Overassistent From: SAV FP Sikkermail Sent: 14 Nov 2017 13:45:24 +0100 To: Jørgen Borregaard Sørensen Subject: Att.: Jørgen Borregaard Sørensen - Dom - SAV-1400801-270 Attachments: image001.png, Fremsendes til Statsadvokaten

Læs mere

D O M. afsagt den 31. oktober 2017 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Ida Skouvig, Kirsten Thorup og Joy Winter (kst.) med domsmænd) i ankesag

D O M. afsagt den 31. oktober 2017 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Ida Skouvig, Kirsten Thorup og Joy Winter (kst.) med domsmænd) i ankesag D O M afsagt den 31. oktober 2017 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Ida Skouvig, Kirsten Thorup og Joy Winter (kst.) med domsmænd) i ankesag V.L. S 1076 17 Anklagemyndigheden mod T født den 30.

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET Den 4. maj 2016 blev af Grønlands Landsret i sagen sagl.nr. K 056/16 (Sermersooq Kredsrets sagl.nr. SER-AMM-KS-0015-2009) Anklagemyndigheden (J.nr. 5516-98791-00001-07)

Læs mere

D O M. Retten i Herning har den 5. april 2017 under medvirken af nævninger afsagt dom i 1. instans ( /2016).

D O M. Retten i Herning har den 5. april 2017 under medvirken af nævninger afsagt dom i 1. instans ( /2016). D O M afsagt den 21. november 2017 af Vestre Landsrets 13. afdeling (dommerne Elisabeth Mejnertz, Henrik Bjørnager Nielsen og Marianne Hornbjerg (kst.)) i nævningesag V.L. S 0753 17 Anklagemyndigheden

Læs mere

D O M. afsagt den 7. juli 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Karen Foldager, Michael Ellehauge og Lisbeth Kjærgaard (kst.

D O M. afsagt den 7. juli 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Karen Foldager, Michael Ellehauge og Lisbeth Kjærgaard (kst. D O M afsagt den 7. juli 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Karen Foldager, Michael Ellehauge og Lisbeth Kjærgaard (kst.)) i ankesag V.L. B 1688 16 Vejdirektoratet (advokat Louise Solvang

Læs mere

D O M. afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.

D O M. afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst. D O M afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.)) i ankesag V.L. B 1213 13 Ligebehandlingsnævnet som mandatar for M (Kammeradvokaten

Læs mere

D O M. Sagen er i landsretten behandlet sammen med sagerne S , S og S

D O M. Sagen er i landsretten behandlet sammen med sagerne S , S og S D O M Afsagt den 16. januar 2018 af Østre Landsrets 8. afdeling (landsdommerne Julie Skat Rørdam, Søren Schou Frandsen (kst.) og Christian Schrøder (kst.) med domsmænd). 8. afd. nr. S-2438-17: Anklagemyndigheden

Læs mere

Der er under sagen afgivet forklaring af direktør Vidne 1 og tilsynsførende Vidne 2.

Der er under sagen afgivet forklaring af direktør Vidne 1 og tilsynsførende Vidne 2. Vestre Landsrets dom afsagt den 9. oktober 2017 af 5. afdeling i V.L. S-0813-17 Udskrift af retsbogen og dombogen for retten i Sønderborg Dom afsagt den 11. april 2017. Anklagemyndigheden mod T ApS T ApS

Læs mere

AM V Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Trykt: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM V Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Trykt: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2015.04.16V Kilde: Retspraksis, Landsretterne Emner: vold mod ældre, børn og unge; Stikord: Vold mod børn, simpel vold, tildelt 3-årig ét slag i bagdelen, F i s varetægt, ej tidl. straffet, 20 dg. bet,

Læs mere

Vestre Landsrets dom afsagt den 26. april 2017 af 11. afdeling i ankesag V.L. S

Vestre Landsrets dom afsagt den 26. april 2017 af 11. afdeling i ankesag V.L. S Vestre Landsrets dom afsagt den 26. april 2017 af 11. afdeling i ankesag V.L. S 2186 16 Udskrift af rets- og dombogen for retten i Esbjerg Anklagemyndigheden mod T ApS T ApS er tiltalt for overtrædelse

Læs mere

Vestre Landsrets dom afsagt den 30. september 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling i ankesag nr. S

Vestre Landsrets dom afsagt den 30. september 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling i ankesag nr. S Vestre Landsrets dom afsagt den 30. september 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling i ankesag nr. S-0418-16 Udskrift af dombogen for retten i Aarhus DOM Afsagt den 12. februar 2016 Anklagemyndigheden mod

Læs mere

Vestre Landsrets dom afsagt den 6. april 2016 af 12. afdeling i ankesag V.L. S

Vestre Landsrets dom afsagt den 6. april 2016 af 12. afdeling i ankesag V.L. S Vestre Landsrets dom afsagt den 6. april 2016 af 12. afdeling i ankesag V.L. S- 1090-15 Udskrift af dombogen for retten i Hjørring Dom afsagt den 5. maj 2015 Anklagemyndigheden mod tiltalte Tiltalte er

Læs mere

Østre Landsrets dom afsagt den 12. december 2016 af 14. afdeling i ankesag nr. S

Østre Landsrets dom afsagt den 12. december 2016 af 14. afdeling i ankesag nr. S Østre Landsrets dom afsagt den 12. december 2016 af 14. afdeling i ankesag nr. S-2085-16 Udskrift af dombogen for retten i København Dom afsagt den 7. juni 2016 Anklagemyndigheden mod T T er tiltalt for

Læs mere

D O M. afsagt den 4. november 2015 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Michael Ellehauge og Anette Fogh (kst.

D O M. afsagt den 4. november 2015 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Michael Ellehauge og Anette Fogh (kst. D O M afsagt den 4. november 2015 af Vestre Landsrets 4. afdeling (dommerne Kirsten Thorup, Michael Ellehauge og Anette Fogh (kst.)) i ankesag V.L. B 2395 14 Esbjerg Kommune (advokat Christian Norup Hostrup,

Læs mere

Vestre Landsrets dom afsagt den 19. maj 2016 af 11. afdeling i ankesag nr. V.L. S

Vestre Landsrets dom afsagt den 19. maj 2016 af 11. afdeling i ankesag nr. V.L. S Vestre Landsrets dom afsagt den 19. maj 2016 af 11. afdeling i ankesag nr. V.L. S-2301-15 Dombog fra retten i Holstebro Dom afsagt den 4. november 2015 Anklagemyndigheden mod T A/S T A/S er tiltalt for

Læs mere

DOM. Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg (advokat Whitney Maria Bjerrum, København) mod A (advokat Erik Gram, Haderslev)

DOM. Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg (advokat Whitney Maria Bjerrum, København) mod A (advokat Erik Gram, Haderslev) DOM afsagt den 6. april201 8 af Vestre Landsrets Il.afdeling (dommerne Henrik Bjørnager Nielsen, Lisbeth Kjærgaard og Teresa Lund Tøgern (kst.)) i ankesag V.L. B-1397-1 7 Ankestyrelsens Beskæftigelsesudvalg

Læs mere

D O M. afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag

D O M. afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag D O M afsagt den 15. maj 2018 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Poul Hansen og Elisabeth Mejnertz) i ankesag V.L. B 0336 16 (advokat Niels Lomborg, mod Planklagenævnet (tidligere

Læs mere

1 K S S f 2 3 fl 6 FEB.2014

1 K S S f 2 3 fl 6 FEB.2014 o 1 K S S f 2 3 fl 6 FEB.2014 J. nr. 750222-A Z- 0 ^ UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET OS-02-2014- KFM 1 VJ23 : i>es S- 1 - ZO-^^O DOM afsagt den 5. februar 2014 af Vestre Landsrets 4. afdeling

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. april 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. april 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. april 2016 Sag 41/2016 Anklagemyndigheden mod T (advokat Ole Schmidt) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 10. afdeling den 16. december

Læs mere

D O M. afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst.

D O M. afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst. D O M afsagt den 1. juli 2016 af Vestre Landsrets 12. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Torben Geneser og Tine Ginnerup (kst.)) i ankesag V.L. B 1985 15 3F Fagligt Fælles Forbund som mandatar for A

Læs mere

D O M. afsagt den 30. juni 2016 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lars Christensen og Anne-Mette Schjerning (kst.

D O M. afsagt den 30. juni 2016 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lars Christensen og Anne-Mette Schjerning (kst. D O M afsagt den 30. juni 2016 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Dorte Jensen, Lars Christensen og Anne-Mette Schjerning (kst.)) i ankesag V.L. B 1166 15 Anna Kirstine Hangaard (advokat Berit Holmstrøm,

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. Selskab A under konkurs v/kurator advokat Boris K. Frederiksen (advokat Mathias Juul Holter) mod

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG. Selskab A under konkurs v/kurator advokat Boris K. Frederiksen (advokat Mathias Juul Holter) mod UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS RETSBOG Den satte Østre Landsret retten i retsbygningen, Bredgade 59, København. Som dommere fungerede landsdommerne Jan Uffe Rasmussen, Thomas Lohse og Birgitte Grønborg Juul,

Læs mere

D O M. afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag

D O M. afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag D O M afsagt den 20. februar 2018 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Henrik Estrup, Poul Hansen og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag V.L. B 0193 17 A (advokat Søren Kjær Jensen, København)

Læs mere

D O M. afsagt den 25. februar 2016 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Lars E. Andersen, Hanne Kildal og Anne-Mette Schjerning (kst.

D O M. afsagt den 25. februar 2016 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Lars E. Andersen, Hanne Kildal og Anne-Mette Schjerning (kst. D O M afsagt den 25. februar 2016 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Lars E. Andersen, Hanne Kildal og Anne-Mette Schjerning (kst.)) i ankesag V.L. S 1749 15 Anklagemyndigheden mod T født den xx

Læs mere

D O M. Retten i Sønderborg har den 3. september 2015 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. K /2015).

D O M. Retten i Sønderborg har den 3. september 2015 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. K /2015). D O M afsagt den 12. februar 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Michael Klejs Pedersen (kst.) med domsmænd) i ankesag V.L. S 1750 15 Anklagemyndigheden mod E2

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. februar 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. februar 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. februar 2018 Sag 209/2017 Anklagemyndigheden mod A (advokat Karoly Németh) I tidligere instans er truffet beslutning af Vestre Landsrets 7. afdeling den 14. juni

Læs mere

Afsagt den 28. August 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, John Mosegaard og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd).

Afsagt den 28. August 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, John Mosegaard og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd). D O M Afsagt den 28. August 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, John Mosegaard og Peter Mortensen (kst.) med domsmænd). 10. afd. nr. S-592-17: Anklagemyndigheden mod T (cpr.nr.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 22. februar 2019 Sag 101/2018 Anklagemyndigheden mod X-Bank A/S (advokat Lotte Eskesen) og T (advokat Jakob Lund Poulsen) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten

Læs mere

D O M. afsagt den 3. maj 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Peter Buhl i ankesag

D O M. afsagt den 3. maj 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Peter Buhl i ankesag D O M afsagt den 3. maj 2016 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lisbeth Parbo, Thomas Jønler og Peter Buhl i ankesag V.L. B 2350 14 C.F.P. Ejendomme A/S (advokat Grit Andersen, København) mod Natur-

Læs mere

D O M. afsagt den 7. november 2017 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lars Christensen, Poul Hansen og Teresa Lund Tøgern (kst.

D O M. afsagt den 7. november 2017 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lars Christensen, Poul Hansen og Teresa Lund Tøgern (kst. D O M afsagt den 7. november 2017 af Vestre Landsrets 3. afdeling (dommerne Lars Christensen, Poul Hansen og Teresa Lund Tøgern (kst.)) i ankesag V.L. B 0849 17 Tørring Ridecenter ved Torben Frandsen (advokat

Læs mere

3 beskyttede naturarealer. Temadag: Natur og miljøudfordringer i planteavl, Koldkærgaard d. 19.8. 2010 Heidi Buur Holbeck Videncentret for Landbrug

3 beskyttede naturarealer. Temadag: Natur og miljøudfordringer i planteavl, Koldkærgaard d. 19.8. 2010 Heidi Buur Holbeck Videncentret for Landbrug 3 beskyttede naturarealer Temadag: Natur og miljøudfordringer i planteavl, Koldkærgaard d. 19.8. 2010 Heidi Buur Holbeck Videncentret for Landbrug Meget fokus på 3 arealer hvorfor nu det? Visse 3 arealer

Læs mere

D O M. afsagt den 17. november 2014 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Annette Dellgren, Astrid Bøgh og Sine Nascou (kst.

D O M. afsagt den 17. november 2014 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Annette Dellgren, Astrid Bøgh og Sine Nascou (kst. D O M afsagt den 17. november 2014 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Annette Dellgren, Astrid Bøgh og Sine Nascou (kst.)) i ankesag V.L. B 1323 13 Konrad Krogh Stigsen (advokat Kim Stensgård, Ringkøbing)

Læs mere

Vestre Landsrets 14. afdeling holdt den 16. januar 2017 kl møde på tingstedet i Viborg.

Vestre Landsrets 14. afdeling holdt den 16. januar 2017 kl møde på tingstedet i Viborg. Vestre Landsrets 14. afdeling holdt den 16. januar 2017 kl. 10.00 møde på tingstedet i Viborg. Som dommer fungerede landsdommer John Lundum. V.L. B 1565 16 A mod B Sagens dokumenter var til stede. Retten

Læs mere

afsagt den 5. november 2018

afsagt den 5. november 2018 VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 5. november 2018 Sag BS-861/2017-VLR (4. afdeling) Aakær Gods v/johan Koed-Jørgensen (advokat Anker Laden-Andersen) mod Ib Salomon Hansen (advokat Peter Lambert) Retten i

Læs mere

D O M. afsagt den 9. juni 2015 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Ida Skouvig og Susanne Madsen (kst.

D O M. afsagt den 9. juni 2015 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Ida Skouvig og Susanne Madsen (kst. D O M afsagt den 9. juni 2015 af Vestre Landsrets 14. afdeling (dommerne John Lundum, Ida Skouvig og Susanne Madsen (kst.)) i ankesag V.L. B 1253 14 Jysk Miljørens A/S (advokat Arne Paabøl Andersen, Esbjerg)

Læs mere

Frederikshavn Kommune besigtigede en del af området sammen med 4 medlemmer af grundejerforeningen den 6. februar 2017.

Frederikshavn Kommune besigtigede en del af området sammen med 4 medlemmer af grundejerforeningen den 6. februar 2017. Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Grundejerforeningen Lodskovvadvej Tlf. +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Dato: 10. februar 2017 Angående

Læs mere

Påbud om at lovliggøre forholdet med fjernet sø på matr. nr. 9a Sondrup, Ulstrup efter naturbeskyttelseslovens 73 stk. 5.

Påbud om at lovliggøre forholdet med fjernet sø på matr. nr. 9a Sondrup, Ulstrup efter naturbeskyttelseslovens 73 stk. 5. Gunner Krogh Sørensen Bjørnstrupvej 50 Sondrup 9600 Aars Sendt til din e-mail og via digital post Dato: 19. juni 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.08-K08-172-18

Læs mere

Notat fra besigtigelse af naturarealer ved Høje Kejlstrup og vurdering af arealernes beskyttelses-status jf. naturbeskyttelsesloven

Notat fra besigtigelse af naturarealer ved Høje Kejlstrup og vurdering af arealernes beskyttelses-status jf. naturbeskyttelsesloven Notat fra besigtigelse af naturarealer ved Høje Kejlstrup og vurdering af arealernes beskyttelses-status jf. naturbeskyttelsesloven Områderne er besigtiget af Peter Lange og Bente Sørensen d. 30. oktober

Læs mere

UDSKRIFf ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFf ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM S2901001- CSN UDSKRIFf AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 20. april 2016 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Ulla Langholz, Karsten Bo Knudsen og Klaus Rugaard (kst.)). 5. afd. nr. S-2901-15:

Læs mere

D O M. Afsagt den 27. januar 2016 af Østre Landsrets 2. afdeling (landsdommerne Kaspar Linkis, Frosell og Annette Dam Ryt-Hansen (kst.) med domsmænd).

D O M. Afsagt den 27. januar 2016 af Østre Landsrets 2. afdeling (landsdommerne Kaspar Linkis, Frosell og Annette Dam Ryt-Hansen (kst.) med domsmænd). D O M Afsagt den 27. januar 2016 af Østre Landsrets 2. afdeling (landsdommerne Kaspar Linkis, Frosell og Annette Dam Ryt-Hansen (kst.) med domsmænd). 2. afd. nr. S-995-13: Anklagemyndigheden mod T (cpr.nr.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 6. august 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 6. august 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 6. august 2015 Sag 139/2015 Advokat Mogens Olesen kærer Vestre Landsrets kendelse i sagen: A (advokat Mogens Olesen) mod B (advokat Hanne Louise Mikkelsen) I tidligere

Læs mere

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag.

Der har medvirket domsmænd ved behandlingen af denne sag. RETTEN I HERNING Udskrift af dombogen D O M afsagt den 11. januar 2018 Rettens nr. 99-3668/2017 Politiets nr. 4100-84149-00008-16 Anklagemyndigheden mod Sharvin Shojaei født den 03. juni 1984 Der har medvirket

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET Den 24. oktober 2018 blev af Grønlands Landsret i sagen Retten behandlede sagl.nr. K 191/17 (Retten i Grønland sagl.nr. RIG-29-2017) Anklagemyndigheden (J.nr.55PM-98684-00002-12)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. december 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. december 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 20. december 2016 Sag 190/2016 Ankenævnet for Patienterstatningen (Kammeradvokaten ved advokat Flemming Orth) mod A (advokat Søren Kroer) I tidligere instans er

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven til bibeholdelse af gravet sø i en mose.

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven til bibeholdelse af gravet sø i en mose. Paw Skovgaard Rosendalsvej 5 3140 Ålsgårde Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282504 amo55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 24.03.2015 Sagsbeh. Anne-Marie

Læs mere

DOM. Frederiksberg Rets dom af 19. marts 2015 (1199/2015) er anket af T med påstand om formildelse.

DOM. Frederiksberg Rets dom af 19. marts 2015 (1199/2015) er anket af T med påstand om formildelse. DOM Afsagt den 27. oktober 2015 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne John Mosegaard, Birgitte Grønborg Juul og Jacob Schall Holberg (kst.) med domsmænd). 13. afd. nr. S-994-15: Anklagemyndigheden

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM B2385001 - USC UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 9. maj 2018 af Østre Landsrets 14. afdeling (landsdommerne Benedikte Holberg, Peter Mørk Thomsen og Søren Schou Frandsen (kst.)). 14. afd.

Læs mere

Besigtigelse hedeareal på 3l Bøgelund By, Karup og nærtliggende opdyrket areal

Besigtigelse hedeareal på 3l Bøgelund By, Karup og nærtliggende opdyrket areal Notat Dato: 29. juni 2012 Kopi til: - Teknik og miljø Dato: 16. august 2012 Sagsnr.: 12/35627 Sagsbehandler: dhb Emne: Besigtigelse af 3v Bøgelund By, Karup Besigtigelse hedeareal på 3l Bøgelund By, Karup

Læs mere

UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET D O M afsagt den 18. august 1998 af Vestre Landsrets 5. afdeling i ankesag S-1897-98 Anklagemyndigheden mod T (Advokat Sv. E. Albrechtsen, Skive). Den indankede

Læs mere

BESKYTTET NATUR I ODENSE EN GUIDE TIL GRUNDEJERE

BESKYTTET NATUR I ODENSE EN GUIDE TIL GRUNDEJERE BESKYTTET NATUR I ODENSE EN GUIDE TIL GRUNDEJERE BESKYTTET NATUR I ODENSE EN GUIDE TIL GRUNDEJERE I denne guide kan du læse om forskellige typer beskyttet natur, såsom søer, enge, overdrev, fortidsminder

Læs mere

Morten Hyltoft Andersen Nørbækvej Tjele

Morten Hyltoft Andersen Nørbækvej Tjele Morten Hyltoft Andersen Nørbæk 8830 Tele morten@hyltoftandersen.dk Teknik & Milø Natur og Vand Prinsens Alle 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Fax.: 87 87 90 00 naturogvand@viborg.dk www.viborg.dk Påbud

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til at anlægge en sti igennem en beskyttet mose på matr. nr. 1a Mosbæk By, Giver.

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til at anlægge en sti igennem en beskyttet mose på matr. nr. 1a Mosbæk By, Giver. Hans Christian Andersen Mosbækvej 75 9600 Aars Dato: 27. marts 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.08-P25-1-19 Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klager var interesseret i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klager var interesseret i at købe. 1 København, den 8. juni 2009 KENDELSE Klager ctr. Husbørsen ApS v/advokat Rikke Kampp Adelgade 89 5400 Bogense Sagen angår spørgsmålet, om indklagede er erstatningsansvarlig over for klager, som følge

Læs mere

Vestre Landsrets dom afsagt den 30. august 2016 af 12. afdeling i ankesag nr. V.L. S

Vestre Landsrets dom afsagt den 30. august 2016 af 12. afdeling i ankesag nr. V.L. S Vestre Landsrets dom afsagt den 30. august 2016 af 12. afdeling i ankesag nr. V.L. S-2233-15 Udskrift af dombogen for retten i Aalborg afsagt den 30. oktober 2015 Anklagemyndigheden mod T A/S T A/S er

Læs mere

Mose omfattet af Naturbeskyttelseslovens 3 på Stamholmen 156.

Mose omfattet af Naturbeskyttelseslovens 3 på Stamholmen 156. NOTAT Mose omfattet af Naturbeskyttelseslovens 3 på Stamholmen 156. Mosevegetation fra den centrale, vestlige del af matrikel 245 med Tagrør, Kær-Tidsel, Dun-Birk og Grå-Pil. Indhold Registreringer i 2018

Læs mere

Vandhuller. - Anlæg og oprensning. Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune

Vandhuller. - Anlæg og oprensning. Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune 1 Vandhuller - Anlæg og oprensning Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune 2 Invitér naturen ind på din ejendom Et godt vandhul indgår som et naturligt og smukt element i landskabet og er fyldt med

Læs mere

GHITA OG ALEX THOMBO-LUTHON Folehaven 4 4652 Hårlev UDVIDELSE AF EKSISTERENDE SØ OG ETABLERING AF NY SØ PÅ EJENDOMMEN FOLEHAVEN 4, 4652 HÅRLEV

GHITA OG ALEX THOMBO-LUTHON Folehaven 4 4652 Hårlev UDVIDELSE AF EKSISTERENDE SØ OG ETABLERING AF NY SØ PÅ EJENDOMMEN FOLEHAVEN 4, 4652 HÅRLEV GHITA OG ALEX THOMBO-LUTHON Folehaven 4 4652 Hårlev 5. NOVEMBER 2015 JOURNALNUMMER 15/1992 KS:STEROE UDVIDELSE AF EKSISTERENDE SØ OG ETABLERING AF NY SØ PÅ EJENDOMMEN FOLEHAVEN 4, 4652 HÅRLEV Stevns Kommune,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. august 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. august 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 18. august 2015 Sag 183/2014 A (advokat Stine Gry Johannesen) mod Den Uafhængige Politiklagemyndighed I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Aarhus

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. København, den 10. december 2012 Sagsnr. 2012-2470/HCH/JML 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X, der ved dom af 16. september 2011 afsagt

Læs mere

D O M. afsagt den 11. oktober 2017 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Vogter, Hanne Aagaard og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag

D O M. afsagt den 11. oktober 2017 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Vogter, Hanne Aagaard og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag D O M afsagt den 11. oktober 2017 af Vestre Landsrets 11. afdeling (dommerne Vogter, Hanne Aagaard og Helle Korsgaard Lund-Andersen) i ankesag V.L. B 0536 17 Siemens Wind Power A/S (advokat Søren Vagner

Læs mere

AM Ø Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM Ø Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2016.09.28Ø Kilde: Retspraksis, Landsretterne Emner: vold mod ældre, børn og unge;anke kære og genoptagelse; Stikord: Vold mod børn, slag i bagdelen, anke af indenretlig advarsel, 10 dg bet, pt 1 år,

Læs mere

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Supplerende notat vedr bundkoter i Skårebækken

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Supplerende notat vedr bundkoter i Skårebækken Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Næstved 4700 5588 5588 www.naestved.dk Dato 5-12-2017 Sagsnr. 06.02.11-G01-12-17 CPR-nr. Supplerende notat vedr bundkoter i

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. september 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. september 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. september 2016 Sag 144/2016 A og B (advokat Jakob Fastrup) mod Ringkøbing-Skjern Kommune (advokat Jens Erik Pedersen) I tidligere instanser er truffet afgørelse

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 13. februar 2018 Sag 205/2017 Anklagemyndigheden mod T (advokat Henrik Hougaard) I tidligere instans er afsagt kendelse af Vestre Landsrets 13. afdeling den 20.

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 30. januar 2019 af Østre Landsrets 5. afdeling (landsdommerne Olaf Tingleff, Ulla Langholz og Lisbeth Walthersdorf Katafai (kst.) med domsmænd). 5. afd.

Læs mere

Glostrup Rets dom af 31. maj 2017 ( /2017) er anket af tiltalte med påstand om frifindelse, subsidiært formildelse.

Glostrup Rets dom af 31. maj 2017 ( /2017) er anket af tiltalte med påstand om frifindelse, subsidiært formildelse. Afsagt den 9. oktober 2018 af Østre Landsrets 22. afdeling (landsdommerne Lene Jensen, Michael Kistrup og Imke Christine Thilkjær (kst.) med domsmænd). 22. afd. nr. S-1730-17: Anklagemyndigheden mod T

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. april 2012 Sag 238/2011 Anklagemyndigheden mod A A/S (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser er truffet afgørelse af Retten i Helsingør den 13. oktober

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 6. oktober 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 6. oktober 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 6. oktober 2015 Sag 56/2015 Advokat A kærer Østre Landsrets kendelse om rejseforbehold i sagen: Anklagemyndigheden mod T (advokat A) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. februar 2019 Sag 113/2018 A (advokat Henrik Ehlers) mod Ringsted Kommune (selv) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 21. afdeling den 21.

Læs mere

Lovliggørende dispensation til opdyrkning af 3 eng

Lovliggørende dispensation til opdyrkning af 3 eng Kim Linnemann Christiansen Øster Ørbækvej 40 9670 Løgstør Dato: 15. november 2018 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.08-K08-176-18 Per E. Rasmussen Telefon: 99

Læs mere

D O M. af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Peter Buhl, Esben Hvam og Jeanette Bro Fejring (kst.)) i ankesagerne

D O M. af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Peter Buhl, Esben Hvam og Jeanette Bro Fejring (kst.)) i ankesagerne D O M afsagt den af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Peter Buhl, Esben Hvam Jeanette Bro Fejring (kst.)) i ankesagerne (advokat Henrik Christian Strand, Aarhus) mod under konkurs (kammeradvokaten

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 12. juni 2019 Sag 5/2019 Anklagemyndigheden mod T (advokat Jakob Lund Poulsen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byret den 4. oktober 2018 og

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015 Sag 197/2014 Advokat Anne Almose Røpke kærer Vestre Landsrets afgørelse om acontosalær i sagen: Jens Nielsen mod Finansiel Stabilitet A/S. I tidligere

Læs mere

AM V Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Trykt: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

AM V Kilde: Emner: Stikord: Afgørelsestype: Trykt: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: AM2017.10.25V Kilde: Retspraksis, Landsretterne Emner: vold mod ældre, børn og unge; Stikord: Vold mod børn, (mor) slog F1 (8-10 år) med flad hånd i hovedet, rev i håret, skubbede, samt i periode på ca.

Læs mere

afsagt den 29. marts 2017

afsagt den 29. marts 2017 VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 29. marts 2017 Sag BS-176/2016-VLR (3. afdeling) Peder Michael Bæk (advokat Trine Høgedal) mod Skive Kommune (advokat Jørgen Vinding) Retten i Viborg har den 10. februar

Læs mere

D O M. Skifteretten i Viborg har den 2. november 2015 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS SKSæ- 1297/2014).

D O M. Skifteretten i Viborg har den 2. november 2015 afsagt dom i 1. instans (rettens nr. BS SKSæ- 1297/2014). D O M afsagt den 9. september 2016 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Linda Hangaard, Poul Hansen og Christian Ditlev Hindkjær (kst.)) i ankesag V.L. B 1848 15 B (advokat Marie Rud Hansen, Silkeborg)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 15. november 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 15. november 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 15. november 2012 Sag 188/2012 Anklagemyndigheden mod T1 (advokat Casper Andreasen, beskikket) og T2 (advokat Hanne Rahbæk, beskikket) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

B HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

B HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B3023007 - HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 4. december 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Helga Lund Laursen (kst.)). 10. afd. nr.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. marts 2017

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. marts 2017 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 28. marts 2017 Sag 116/2016 (2. afdeling) Landbrug & Fødevarer og Sydvestjysk Landboforening som mandatarer for I/S Sommersgård (advokat Håkun Djurhuus) mod Miljø- og

Læs mere

D O M. afsagt den 21. april 2017 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Hanne Kildal og Chris Olesen) i ankesag

D O M. afsagt den 21. april 2017 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Hanne Kildal og Chris Olesen) i ankesag D O M afsagt den 21. april 2017 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Michael Ellehauge, Hanne Kildal og Chris Olesen) i ankesag V.L. B 1220 16 HK Danmark som mandatar for A (advokat Mie Andersen,

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af vedplanter i en 3-beskyttet mose ved Stenløkken

Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af vedplanter i en 3-beskyttet mose ved Stenløkken Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af vedplanter i en 3-beskyttet mose ved Stenløkken Hermed ansøges om tilladelse til at gennemføre en rydning af op til 5 kiler ind i

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 20. januar 2014

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 20. januar 2014 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 20. januar 2014 Sag 245/2013 (1. afdeling) Rigsadvokaten mod T1 (advokat Bjarne Frøberg, beskikket), T2 (advokat Hans Kjellund, beskikket), T3 (advokat Bjarne Frøberg,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. juni 2019

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. juni 2019 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. juni 2019 Sag 23/2019 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Harms, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 31. maj

Læs mere

D O M. afsagt den 23. maj 2018 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars Christensen og Anne Knie Andresen (kst.

D O M. afsagt den 23. maj 2018 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars Christensen og Anne Knie Andresen (kst. D O M afsagt den 23. maj 2018 af Vestre Landsrets 5. afdeling (dommerne Hanne Aagaard, Lars Christensen og Anne Knie Andresen (kst.)) i ankesag V.L. B 1287 17 Tryg Forsikring A/S som mandatar for (advokat

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0099 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

VESTRE LANDSRET DOM. afsagt den 9. november Retten i Horsens har den 14. november 2017 afsagt dom i 1. instans (sag BS- -HRS).

VESTRE LANDSRET DOM. afsagt den 9. november Retten i Horsens har den 14. november 2017 afsagt dom i 1. instans (sag BS- -HRS). VESTRE LNDSRET DOM afsagt den 9. november 2018 Sag BS- (12. afdeling) -VLR (advokat Mads Michael Brandt) mod Miljø- og Fødevareklagenævnet (advokat Peter Hedegaard Madsen ved advokatfuldmægtig Ditte Hyldgaard)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 20. april 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 20. april 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 20. april 2016 Sag 260/2015 Anklagemyndigheden mod T1 (advokat Arvid Andersen, beskikket) T2 (advokat Andro Vrlic, beskikket) T3 (advokat John Korsø Jensen, beskikket)

Læs mere

D O M. Retten i Herning har den 17. oktober 2014 afsagt dom i 1. instans (rettens nr /2014).

D O M. Retten i Herning har den 17. oktober 2014 afsagt dom i 1. instans (rettens nr /2014). D O M afsagt den 13. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Lars Christensen, Hanne Aagaard og Katrine Wittrup-Jensen (kst.) med domsmænd) i ankesag V.L. S 2132 14 Anklagemyndigheden mod T1

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. februar 2014 Sag 275/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Peter Ølholm, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Glostrup den 16. maj

Læs mere

D O M. afsagt den 11. juni 2014 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Vogter og Stig Glent-Madsen) i ankesag

D O M. afsagt den 11. juni 2014 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Vogter og Stig Glent-Madsen) i ankesag D O M afsagt den 11. juni 2014 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Vogter og Stig Glent-Madsen) i ankesag V.L. B 0005 13 Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat David Auken,

Læs mere

Ejendommen matr.nr. 65b Helsingør Overdrev, adresse. Gurrevej 166 3000 Helsingør.

Ejendommen matr.nr. 65b Helsingør Overdrev, adresse. Gurrevej 166 3000 Helsingør. Fra den 1. november sender Helsingør Kommune posten digitalt! Gå ikke glip af vigtig post, husk derfor at tjekke din postkasse jævnligt på www.borger.dk. For at få adgang til din digitale postkasse skal

Læs mere