file:///c:/users/ykinbm/appdata/local/temp/acadremm/dagsordenpunkt_revision...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "file:///c:/users/ykinbm/appdata/local/temp/acadremm/dagsordenpunkt_revision..."

Transkript

1 Side 1 af 9 Revision af vandløbsregulativer - overordnede retningslinjer Sagsid.: 16/7393 Resumé By- og Udviklingsforvaltningen har indledt arbejdet med at revidere regulativerne for de ca. 300 km offentlige vandløb i kommunen. Revisionen af vandløbsregulativerne i Kolding Kommune inddeles i to faser. En indledende fase, hvor rammerne og de overordnede retningslinjer for den kommende regulativrevision beskrives i tæt dialog med foreninger, organisationer og politikere. Derefter påbegyndes arbejdet med revisionen af regulativerne for de enkelte vandløb eller vandløbssystemer i dialog med lodsejere og vandløbslaug. Miljøudvalget har godkendt processen på møde den 6. juni Som en del af den indledende fase har Kolding Kommune udarbejdet forslag til bredejerforhold, forslag til praksis for vedligeholdelse (grødeskæring) samt forslag til bestemmelser om kontrol af vandløbets vandføringsevne og oprensningspraksis, hvis vandføringsevnen ikke er overholdt. I starten af januar 2017 blev der afholdt et dialogmøde med relevante foreninger og organisationer, hvor disse forslag samt andre aspekter vedrørende revision af vandløbsregulativerne blev drøftet. På baggrund af dialogen med foreningerne og organisationerne er der udarbejdet en række overordnede retningslinjer for den videre proces med udarbejdelsen af de enkelte vandløbsregulativer. Sagen behandles i Miljøudvalget. Forslag Den konstituerede by- og udviklingsdirektør foreslår, at de overordnede retningslinjer for udarbejdelsen af nye vandløbsregulativer i Kolding Kommune, der er udarbejdet på baggrund af dialog med relevante foreninger og organisationer, godkendes og anvendes i det videre arbejde med revision af de enkelte regulativer.

2 Side 2 af 9 Beslutning Miljøudvalget den Godkendt. Sagsfremstilling Som vandløbsmyndighed skal Kolding Kommune, jf. vandløbsloven, udarbejde regulativer for alle de vandløb i kommunen, der er klassificeret som værende offentlige. Det er bredejerne, der ejer både de private og de offentlige vandløb. Kolding Kommune er myndighed i forhold til vandløbsloven. Det er kommunens opgave, som vandløbsmyndighed, at sikre, at vandløbene kan bruges til afledning af vand under hensyntagen til de miljømæssige krav til vandløbskvaliteten, der er fastsat i henhold til statens vandområdeplaner, miljømålsloven og naturbeskyttelsesloven. Vandløbsregulativerne er at betragte som en serviceaftale mellem kommunen og bredejerne, som beskriver de rettigheder og pligter hver part har i det offentlige vandløb. Ved de offentlige vandløb er det kommunen, der er pålagt at sørge for vedligeholdelsen af vandløbene. Omfanget af kommunernes vedligeholdelse er beskrevet i de lovpligtige vandløbsregulativer. Regulativerne skal efter vandløbsloven indeholde og beskrive en lang række forhold. Der er mange lovbundne dele i et vandløbsregulativ. Dialogmøde med organisationer og foreninger Som oplæg til dialogmøde med organisationer og foreninger den 5. januar 2017, havde forvaltningen, ud fra erfaring med gældende praksis, udarbejdet forslag til retningslinjer for en række punkter i et vandløbsregulativ indenfor de tre emner: Bredejerforhold, forslag til praksis for vedligeholdelse (grødeskæring) samt forslag til bestemmelser om kontrol af vandløbets vandføringsevne og oprensningspraksis, hvis vandføringsevnen ikke er overholdt. Retningslinjer er vedhæftet som bilag. På dialogmødet blev de forskellige foreninger og organisationers synspunkter til de udarbejdede forslag til retningslinjer indsamlet, sammen med de generelle bemærkninger og ønsker til de kommende vandløbsregulativer. Der var generelt en god dialog mellem de indbudte foreninger og organisationer. Der blev vist forståelse for de modsatrettede interesser, der kan være mellem afvandingsinteresser og miljøinteresser, og der var enighed om, at der kan findes et kompromis i de nye vandløbsregulativer, der tilgodeser begge interesser. Der blev generelt udtrykt tilfredshed med Kolding Kommunes nuværende praksis i forhold til håndtering af lodsejerhenvendelser omhandlende de kommunale vandløb. Bæredygtigt Landbrug stillede spørgsmålstegn ved kommunens nuværende administration af de offentlige vandløb og tilliden til kommunen. Flere landbrugsorganisationer spurgte ind til, hvordan bredejerne kunne sikres en bedre afvanding end den, der er sikret i de gældende regulativer, så de kunne klimasikre markerne. Kolding Kommune forklarede på mødet og i den efterfølgende kommentering af synspunkter,

3 Side 3 af 9 at klimasikring ikke kan håndteres gennem en revision af vandløbsregulativerne, men efter vandløbsloven skal ske gennem reguleringssager, der rejses og betales af den, der har nytte og gavn af den ekstra afvanding/klimasikring. I forbindelse med en ansøgning om regulering af et vandløb, skal der foretages en konsekvensvurdering af om, og i givet fald hvordan, projektet påvirker afvanding og miljø. Bemærkningerne og synspunkterne fra dialogmødet blev opsamlet i et referat, der blev sendt til de berørte parter. Ingen af de berørte parter kom med bemærkninger til referatet indenfor de 14 dages høringsfrist. Bemærkningerne og synspunkterne fra dialogmødet er efterfølgende blevet behandlet administrativt og der er udarbejdet en hvidbog med forvaltningens kommentarer til alle synspunkterne. Hvidbogen blev efter aftale sendt til kommentering hos foreningerne og organisationerne i en uge. Hvidbogen Til hvidbogen er Bæredygtigt Landbrug kommet med et generelt udsagn om, at hele hvidbogen burde skrives om, da kommunens fagmedarbejdere, efter foreningens opfattelse, ikke havde det fornødne vidensgrundlag til at referere korrekt. Bæredygtigt Landbrugs egne udsagn på mødet må anses som værende korrekt refereret, da forvaltningen ikke modtog rettelser i høringsperioden. Med hensyn til forvaltningens kommentarer til udsagnene, så er der fra Bæredygtigt Landbrug ikke henvist til nogle konkrete kommentarer som værende forkerte eller en begrundelse for, hvorfor de er forkerte. Bæredygtigt Landbrug giver udtryk for, at embedsmændene i kommunen mangler kompetencer til at vurdere de indkomne synspunkter og der udtrykkes en generel mistillid til kommunens embedsmænd fra Bæredygtigt Landbrugs repræsentant. Der henvises her til den vedlagte hvidbog for en ordret gengivelse af foreningens bemærkning til hvidbogen. Bæredygtigt Landbrugs bemærkninger har ikke givet anledning til ændringer i den endelige hvidbog, idet der ikke henvises til konkrete kritikpunkter i forhold til hvidbogen. Desuden er der modtaget bemærkninger til hvidbogen fra Sønderjysk Landboforening. Der var bemærkninger til forvaltningens kommentarer til nogle få af foreningens oprindelige synspunkter, hvor foreningen ikke var enig i forvaltningens argumentation. Derudover var der nogle få nye synspunkter fra foreningen. Disse bemærkninger til hvidbogen er taget til efterretning, skrevet sidst i hvidbogen og der er kommenteret på ny fra forvaltningens side. Forvaltningens kommentarer er sendt til Sønderjysk Landboforening. Hvidbogen betragtes derved som værende endelig. De overordnede retningslinjer I forhold til den politisk vedtagne procesplan for revision af vandløbsregulativerne, afsluttes den indledende fase med, at de overordnede retningslinjer for udarbejdelsen af de nye vandløbsregulativer behandles politisk (se rød markering på nedenstående figur).

4 Side 4 af 9 Ud fra dialogen med foreninger og organisationer, gældende lovgivning samt kommunens erfaring med gældende praksis indenfor arbejdet med de offentlige vandløb, foreslås herefter en række forslag til overordnede retningslinjer for det kommende arbejde med regulativerne for de enkelte offentlige vandløb i Kolding kommune. Regulativrevisionsplanen udgøres af nedenstående overordnede retningslinjer samt de underliggende dialogpapirer og den tilhørende hvidbog.

5 Side 5 af 9 I det følgende fremlægger forvaltningen forslag til overordnede retningslinjer som bærende for den kommende revision af vandløbsregulativerne. Forslag til retningslinje nr. 1: Der udarbejdes nye vandløbsregulativer, der både tilgodeser afvanding og miljø Ifølge vandløbslovens formålsparagraf skal afvanding sikres samtidig med, at gennemførelse af foranstaltninger sker under hensyntagen til de miljømæssige krav til vandløbskvaliteten, der er fastsat i Statens Vandområdeplaner. Vandløb kan desuden være beskyttede mod tilstandsændringer efter naturbeskyttelseslovens 3. Størstedelen af de offentlige vandløb i Kolding kommune er enten miljømålsatte, 3-naturbeskyttede eller begge dele (se bilag for kort).

6 Side 6 af 9 På dialogmødet var der generelt god dialog mellem de indbudte foreninger og organisationer. Der blev vist forståelse for de modsatrettede interesser, der kan være mellem afvandingsinteressenterne og miljøinteressenterne, og der var bred enighed om, at der kan findes et kompromis i de nye vandløbsregulativer, der tilgodeser begge parter. I forbindelse med forvaltningens kommentering af de mange indsamlede synspunkter fra dialogen med de forskellige foreninger og organisationer, der har interesser ved de offentlige vandløb, har der været stor fokus på at sikre både afvanding og miljø i de kommende regulativer. I hvidbogen kan forvaltningens afvejning af de forskellige synspunkter i forhold til gældende lovgivning læses. Kolding Kommune kan på grund af de modsatrettede interesser, der kan være i de offentlige vandløb, ikke tilgodese alles ønsker fuldt ud. Indholdet i de overordnede retningslinjer og arbejdet med de konkrete vandløbsregulativer vil afspejle denne afvejning mellem afvanding og miljø. Forslag til retningslinje nr. 2 Den nuværende økonomiske ramme for vandløbsvedligeholdelsen videreføres. Det foreslås, at de nye regulativer tager udgangspunkt i det eksisterende vedligeholdelsesomfang. I Kolding Kommune er der generelt få forespørgsler, svarende til et par forespørgsler om året, til ekstra grødeskæringer og det vurderes, at omfanget af grødeskæringen, som den udføres i dag, dækker behovet. På dialogmødet var der enighed om, at den nuværende vedligeholdelsespraksis fungerer, men at terminen for grødeskæring bør udvides, så grødeskæringen kan udføres på det optimale tidspunkt. Såfremt vedligeholdelsesomfanget ønskes øget, vil det kræve en udvidelse af budgettet, som i dag er på 1,8 mio. kr. årligt. Forvaltningen foreslår, at dette fastholdes. Forslag til retningslinje nr. 3: De nye regulativer beskrives ved regulativtypen teoretisk skikkelse. Ifølge vandløbslovens 12, stk. 1, nr. 1 skal vandløbsregulativet indeholde bestemmelser om vandløbets skikkelse eller vandføringsevne. Hovedparten af vandløbene i Kolding kommune har regulativtypen teoretisk skikkelse, hvilket betyder, at der er plads til fysisk variation i vandløbene under forudsætning af, at afvandingsniveauet opretholdes. Der er en velfungerende praksis i kommunen ved brug af denne regulativtype. Regulativtypen er angivet i Miljøministeriets guide til udarbejdelse af vandløbsregulativer og bliver brugt af størstedelen af kommunerne i Danmark. På dialogmødet havde forvaltningen bedt KV Formidling beskrive de forskellige fordele og ulemper ved brugen af forskellige

7 Side 7 af 9 regulativtyper. Ifølge KV Formidling er teoretisk skikkelse velegnet til at beskrive vandløb med stor fysisk variation og både afvanding og miljø sikres ved brug af denne regulativtype. Størstedelen af foreningerne på dialogmødet accepterede brugen af regulativtypen teoretisk skikkelse mod, at forvaltningen bruger tid på at forklare regulativtypens kontrolpraksis, så lodsejerne kan vide, at kontrollen udføres på et reelt og oplyst grundlag. Bæredygtigt Landbrug ønskede, at de nye regulativer skulle bygge på nogle principper, der i daglig tale kaldes designvandspejlsmetoden. Metoden går kort fortalt ud på, at der fastlægges et designvandspejl, der bygger på antagelsen om, at alle dræn har udløb over middelvandstanden i marts måned. Dette fastlagte vandspejl må kun overskrides i et defineret antal gange for de forskellige perioder på året og overskridelsen må kun have en vis varighed. Hvis der i våde år sker yderligere overskridelser, end hvad der er defineret som tilladt, bliver kommunen automatisk erstatningsansvarlige. I det notat udarbejdet af Københavns Universitet, hvor designvandspejl beskrives er følgende beskrevet: Der sondres mellem vandløb, der har afvandingsformål og vandløb med natur- og miljøformål, hvor denne type regulativ vil være relevant for førstnævnte. Størstedelen af de offentlige vandløb i Kolding kommune er enten miljømålsatte, 3-naturbeskyttede eller begge dele og kan derfor ikke falde ind under vandløb, der kun har afvandingsformål. Samlet set vurderes designvandspejl af forvaltningen ikke at kunne bruges på Kolding kommunes offentlige vandløb. Ved den forestående revision af vandløbsregulativerne anbefaler forvaltningen at videreføre og udbrede regulativtypen teoretisk skikkelse for alle offentlige vandløb i kommunen. Forvaltningen vurderer, at denne regulativtype giver den mest nøjagtige beskrivelse af vandløbene i Kolding kommune. Regulativtypen sikrer afvandingen samtidig med, at den fysiske variation, der kendetegner hovedparten af de offentlige vandløb i Kolding kommune, kan tilgodeses. På denne måde tilgodeses vandløbets miljømål også. Andre typer af regulativer, som f.eks. fast geometrisk skikkelse, giver ikke plads til fysisk variation. Fastholdelse af en bestemt geometrisk skikkelse kræver derfor ofte meget vedligeholdelse og er dermed forbundet med en betydelig vedligeholdelsesomkostning uden egentligt udbytte. Herudover kan det medføre en risiko for at miljøtilstanden forringes. Forslag til retningslinje nr. 4: Der arbejdes med differentieret vedligeholdelse af de enkelte vandløbsstrækninger alt efter afvandingsbehovet.

8 Side 8 af 9 Ud fra ovenstående kriterier og erfaringer med den eksisterende grødeskæringspraksis, vil der blive arbejdet med, hvordan grødeskæringerne udføres og om tidspunktet for hvornår den enkelte grødeskæring kan optimeres. Beskrivelsen af den specifikke grødeskæringspraksis skal rettes til i de nye regulativer, så det, der erfaringsmæssigt er behov for, også er det, der bliver fastsat i regulativet. Derfor foreslås det, at de nye regulativer blive udarbejdet med brede terminer, så grødeskæringstidspunktet løbende kan tilpasses det konkrete behov, på den enkelte vandløbsstrækning uden, at det kræver en ny regulativrevision. Der foreslås nye regulativer med målrettede kontrolintervaller af de enkelte vandløbsstrækningers vandføringsevne efter den enkelte vandløbsstræknings karakter og afvandingsbehovet på strækningen. Forslag til retningslinje nr. 5: Lodsejerne får mulighed for at komme med input til første udkast til det vandløbsregulativ, der berører deres ejendom. Da vandløbsregulativerne kan betragtes som en serviceaftale mellem lodsejere og kommunen, er det centralt at inddrage lodsejerne tidligt i processen. Forvaltningen vil inddrage lodsejerne i en slags forhøring i et første udkast til et nyt regulativ. På denne måde er der mulighed for at få lodsejernes input før de endelige udkast til vandløbsregulativerne sendes i den obligatoriske høringsperiode på 8 uger. Forvaltningen vil indenfor gældende regelsæt forsøge at finde kompromiser i de nye regulativer, der imødekommer lodsejernes input, men det er ikke muligt at føje alle. Forslag til retningslinje nr. 6: Ved henvendelser om vedligehold af de offentlige vandløb benyttes dialog og individuel tilgang. I de nye vandløbsregulativer foreslås en stor del af Kolding Kommunes nuværende administrationsgrundlag og praksis videreført, da der erfaringsmæssigt er god forståelse mellem kommunen og lodsejere/interessenter. Kolding Kommune har i de sidste mange år modtaget relativt få henvendelser, svarende til henvendelser om året, fra lodsejere om vedligeholdelsen af vandløbene. Af disse henvendelser har forvaltningen på årsbasis haft omkring 2-3 formelle klager i de lige under 300 km offentlige vandløb Kolding Kommune administrerer. Det forslås at videreføre forvaltningens gældende praksis, hvor der bliver lyttet til lodsejernes problemer ved henvendelse og der ageres i form af tilsyn med vandløbet og opfølgning på de konkrete problemer. I denne fase bliver lodsejeren inddraget og der fokuseres på at forklare forvaltningens kontrolpraksis, så lodsejerne kan vide, at kontrollen udføres på et reelt og oplyst grundlag.

9 Side 9 af 9 Forslag til retningslinje nr. 7: Der arbejdes på at finde informationsløsninger, der gør adgangen til oplysninger om bestemmelser og aktiviteter i et specifikt vandløb let tilgængelige. I de nye vandløbsregulativer skal det være klart for lodsejere og interessenter, hvilke rettigheder og pligter de har. De nye vandløbsregulativer skal være digitale og brugervenlige. Det skal være nemt for lodsejerne at finde oplysninger om, hvad der gælder på deres konkrete vandløbsstrækning. I de nye vandløbsregulativer arbejdes der med at få beskrevet den gældende vedligeholdelsespraksis, så det er klart for lodsejere og interessenter, hvad de kan forvente i serviceaftalen med kommunen. Der arbejdes på at finde løsninger til at informere om kommunens aktiviteter i forbindelse med vandløbsvedligeholdelsen ved de offentlige vandløb, så lodsejere og interessenter har mulighed for at følge med i, hvad der foregår på deres vandløbsstrækning. Bilag: /17 Åben Kort over offentlige vandløb med miljøinteresser.pdf /17 Åben Dialogpapirer - samlet.pdf /17 Åben Hvidbog_opsamling og kommentering af synspunkter fra dialogmøde.pdf

1. Principper for revision af vandløbsregulativer (B)

1. Principper for revision af vandløbsregulativer (B) 1. Principper for revision af vandløbsregulativer (B) Sagsnr.: 330-2010-108384 Dok.nr.: 330-2015-187176 Åbent Kompetence: Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget Beslutningstema Udvalget skal tage stilling til

Læs mere

Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune

Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune Møde med Det Grønne Råd den 11. april 2012 Miljøtekniker Lene Strøm Pedersen Indhold Vandløbsloven Formål Vandløbsregulativ Vandløbsvedligeholdelse Vedligeholdelse,

Læs mere

Hvidbog Revision af vandløbsregulativer i Kolding Kommune Opsamling og kommentering af input fra dialogmøde afholdt

Hvidbog Revision af vandløbsregulativer i Kolding Kommune Opsamling og kommentering af input fra dialogmøde afholdt Hvidbog Revision af vandløbsregulativer i Kolding Kommune Opsamling og kommentering af input fra dialogmøde afholdt 05-01-2017 Nr. Kommentar Kommentarens indhold Kolding Kommunes (KK) kommentar fra 1 Sønderjysk

Læs mere

På med gummistøvlerne

På med gummistøvlerne På med gummistøvlerne Informationsmøde om vandløb Vejle-Fredericia Landboforening, Familielandbruget LRS - Vejle og Kolding Herreds Landbrugsforening Tirsdag den 16. maj 2017 Aktuelt om vandløb fra Kolding

Læs mere

Generelt om vandløbsregulativer

Generelt om vandløbsregulativer Bilag til dagsordenspunkt den 12. august 2013. Generelt om vandløbsregulativer Ifølge vandløbsloven skal vandløbsmyndigheden udarbejde et regulativ for alle offentlige vandløb. Regulativet skal blandt

Læs mere

Regulativrevision Donnerbæk

Regulativrevision Donnerbæk Regulativrevision Donnerbæk Lodsejermøde d. 9. marts 2016 Sektionsleder: Jesper Madsen 10. marts 2016 1 Regulativrevision af Donnerbæk - indhold Hvad er et regulativ Hvad er formålet med regulativrevision

Læs mere

INDLEDNING OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN...

INDLEDNING OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN... Indholdsfortegnelse RESUMÉ... 2 INDLEDNING... 2 1. OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT... 3 2. GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN... 3 VANDLØBETS TILSTAND... 3 NATURBESKYTTELSE...

Læs mere

Dagsorden. Velkomst Status for foreningens aktiviteter og planer

Dagsorden. Velkomst Status for foreningens aktiviteter og planer Dagsorden Velkomst Status for foreningens aktiviteter og planer v. Knud Erich Thonke Danske Vandløb; v. Lars Palle Kaffepause Ret og pligt som bredejer; v. Erik Blegmand, Gefion Dok. og indberetning af

Læs mere

Terminer for grødeskæring. Lovmæssige rammer for grødeskæring i Gudenåen

Terminer for grødeskæring. Lovmæssige rammer for grødeskæring i Gudenåen Bilag 1. Notat - Nyt regulativ for Gudenåen, forslag til den fremtidige grødeskæring i Gudenåen. Fælles oplæg for de 4 kommuner til den fremtidige grødeskæring i Gudenåen. Baggrund Det gældende regulativ

Læs mere

Værd at vide om omklassificering af vandløb

Værd at vide om omklassificering af vandløb Værd at vide om omklassificering af vandløb Forklaring på begreber samt svar på nogle af de spørgsmål, som kommunerne ofte får stillet, når vandløb omklassificeres Begreber Vandløb Ved et vandløb forstås

Læs mere

Handleplan. Øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune. Teknik og Miljø, 25. november 2013

Handleplan. Øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune. Teknik og Miljø, 25. november 2013 Handleplan Øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune Teknik og Miljø, 25. november 2013 Indledning Formålet med denne handleplan er at igangsætte en proces med henblik på øget

Læs mere

Administrationsgrundlag for vandløbsområdet

Administrationsgrundlag for vandløbsområdet Godkendt i Udvalget for Klima og Miljø 20. december 2011 Administrationsgrundlag for vandløbsområdet 1 INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 2 2 LOVGRUNDLAG... 2 3 MÅL... 2 4 MÅLGRUPPE... 2 5 POLITISK

Læs mere

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing F 2015-30562 Dato: 30-05-2016 Henvendelse vedrørende Guldborgsund Kommune om vedligeholdelse af Tingsted Å (jeres sagsnr.: 11/43378) Statsforvaltningen har

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven til privatisering (nedklassificering) af Afløb fra Skerninge Mose til privat vandløb

Godkendelse efter vandløbsloven til privatisering (nedklassificering) af Afløb fra Skerninge Mose til privat vandløb Til bredejerne langs afløb fra Skerninge Mose Bosætning og Erhverv Nørregade 4, 5600 Faaborg Tlf. 72 530 530 Fax 72 530 531 fmk@fmk.dk www.fmk.dk UDKAST 16-05-2019 Sagsid. 06.02.02-P19-1-17 Godkendelse

Læs mere

Forvaltningsmæssige principper i vandløbsregulativerne - Regulativernes operationalitet og forståelighed

Forvaltningsmæssige principper i vandløbsregulativerne - Regulativernes operationalitet og forståelighed Forvaltningsmæssige principper i vandløbsregulativerne - Regulativernes operationalitet og forståelighed Kristian Vestergaard Civilingeniør, Ph.D. (kvmf@mail.dk) 1985-1993 Aalborg Universitet 1993-2001

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Blå Å, hvor du er bredejer. Kolding kommune har udarbejdet en plan for omklassificering af vandløb i kommunen.

Afgørelse om nedklassificering af Blå Å, hvor du er bredejer. Kolding kommune har udarbejdet en plan for omklassificering af vandløb i kommunen. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310051 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk Afgørelse om nedklassificering af Blå Å, hvor

Læs mere

Regulativrevision. Viborg Kommune

Regulativrevision. Viborg Kommune Regulativrevision Viborg Kommune Dagsorden 1. Velkomst og introduktion v/ Anders Ahrenfeldt, Landboforeningen 2. Introduktion til regulativrevision og følgegruppe i Viborg Kommune v/ Chef for Natur og

Læs mere

VANDRÅDSARBEJDE OG SENESTE NYT OM VANDLØBSADMINISTRATION. Miljø og Natur

VANDRÅDSARBEJDE OG SENESTE NYT OM VANDLØBSADMINISTRATION. Miljø og Natur VANDRÅDSARBEJDE OG SENESTE NYT OM VANDLØBSADMINISTRATION Vandråd 2017 OPGAVER 1. Afgrænsning af vandløb i vandområdeplanerne med et opland under 10 km 2. 2. Udpegning af vandområder til analyse mhp. at

Læs mere

Vandløbsregulativer version 2. Sten W. Laursen

Vandløbsregulativer version 2. Sten W. Laursen Vandløbsregulativer version 2 Sten W. Laursen Lidt præsentation DLBR et branchesamarbejde bestående af 31 rådgivningsvirksomheder Knap 2.500 medarbejdere Flere konsulenthuse end vist på kortet Knap 20

Læs mere

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk Særregulativ for Frøsig-Thorlund Bæk Varde Kommune Frøsig-Thorlund Bæk Indhold 1. Forord... 3 2. Grundlaget for regulativet... 3 2.1. Tidligere kendelser og regulativer... 3 3. Betegnelse af vandløbet...

Læs mere

Notat. Den 30. marts 2015.

Notat. Den 30. marts 2015. Notat. Den 30. marts 2015. Sagsforløb Renovering af Afløb fra Lukkesdam Det rørlagte kommunale vandløb Afløb fra Lukkesdam blev rørlagt i 1960. Den øverste halvdel (1,6 km) blev omlagt i 1983. Efter kommunalreformen

Læs mere

Erhverv- og Bæredygtighed Vand og Natur. Afgørelse efter vandløbsloven til nedklassificering af vandløbet, Allerup- Højby Skel

Erhverv- og Bæredygtighed Vand og Natur. Afgørelse efter vandløbsloven til nedklassificering af vandløbet, Allerup- Højby Skel Odense Kommune, Nørregade 36, 5000 Odense C By- og Kulturforvaltningen Erhverv- og Bæredygtighed Vand og Natur Nørregade 36 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. +4578734260 Afgørelse efter vandløbsloven til

Læs mere

Notat Klassifikation Kriterier for omklassificering

Notat Klassifikation Kriterier for omklassificering Notat Klassifikation Vandløb har altid været ejet af bredejerne, og ejerskabet er uafhængig af klassifikationen. Ifølge vandløbsloven er ejeren af en grund, der støder op til vandløb, bredejer. Hvis vandløbet

Læs mere

Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb. 23. januar 2018

Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb. 23. januar 2018 Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb 23. januar 2018 Dagsorden 1. Velkomst og præsentation (15 min.) 2. Om Sønderjyske Vandløb v/sønderjyske Vandløb (15 min.) 3. Vandløbsvedligeholdelsen

Læs mere

Regulativtyper. Keep it simpel

Regulativtyper. Keep it simpel Regulativtyper Keep it simpel 1 Regulativ typer Hvad skal regulativer bruges til? - Opstille administrative bestemmelser og procedurer for vandløbsforvaltning. Udmøntning af love og regler. - Fastlægge

Læs mere

Dagsorden. Velkomst v. Knud Erich Thonke Generalforsamling dagsorden ifølge vedtægter:

Dagsorden. Velkomst v. Knud Erich Thonke Generalforsamling dagsorden ifølge vedtægter: Dagsorden Velkomst v. Knud Erich Thonke Generalforsamling dagsorden ifølge vedtægter: Valg af dirigent og referent. Valg af stemmetællere. Bestyrelsens beretning. Indkomne forslag samt vedtægtsændringer.

Læs mere

Kommuner og KL. Høringsnotat til Grødeskæringsvejledning. Vejledning om grødeskæring i danske vandløb. NOTAT

Kommuner og KL. Høringsnotat til Grødeskæringsvejledning. Vejledning om grødeskæring i danske vandløb. NOTAT NOTAT Vandplanlægning Ref. KENKN J.nr. 001-18935 Den 5. december 2017 Høringsnotat til Grødeskæringsvejledning. Vejledning om grødeskæring i danske vandløb. Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning (nu

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Vandengsvandløbet nr. 138 fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Vandengsvandløbet nr. 138 fra offentligt til privat vandløb Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 07-09-2016

Læs mere

Afgørelse efter vandløbsloven til nedklassificering af det offentlige vandløb, Skelgrøft i Skanderup

Afgørelse efter vandløbsloven til nedklassificering af det offentlige vandløb, Skelgrøft i Skanderup Hylkedalvej By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310051 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk Afgørelse efter vandløbsloven

Læs mere

Sådan sikrer du den bedste vandløbsvedligeholdelse på din ejendom

Sådan sikrer du den bedste vandløbsvedligeholdelse på din ejendom Sådan sikrer du den bedste vandløbsvedligeholdelse på din ejendom Ved Erik Blegmand Hvordan sikrer du den bedste vandløbsvedligeholdelse på din ejendom? Det korte svar er: Kend regulativet for dit vandløb

Læs mere

Grundlag. Redegørelse til forslag til Fællesregulativ for 10 offentlige vandløb

Grundlag. Redegørelse til forslag til Fællesregulativ for 10 offentlige vandløb Grundlag. Redegørelse til forslag til Fællesregulativ for 10 offentlige vandløb Forslag September 2014 Arrehedegrøften, Arrenakkegrøften, Bokildegrøften, Fladvandsgrøften, Gartnergrøften, Kalvehavegrøften,

Læs mere

TMC - Natur og Miljø

TMC - Natur og Miljø NOTAT TMC - Natur og Miljø 19-11-2015 Administration af vandløbsloven I brev af 4. november 2015 fra Miljø- og Fødevareministeren rettes der en generel henvendelse til alle landets kommuner om, at være

Læs mere

Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune

Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune Fællesmøde 2, mellem vandløbslaugs formænd, næstformænd og Tønder Kommune Mødet blev holdt den 25. marts 2015 i kantinen ved Landbrugsrådgivning Syd. Mødedeltagere i forhold til vedlagte liste. Ole Hansen

Læs mere

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Indledning Bestemmelserne fastlægger, hvordan private vandløb i Silkeborg Kommune skal vedligeholdes på en miljømæssigt forsvarlig måde samtidig med

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Blåenggrøften fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Blåenggrøften fra offentligt til privat vandløb Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 jog@jammerbugt.dk 26-06-2017 Sagsnr.: 06.02.02-P19-4-17

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Skivergrøftens nedre del fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Skivergrøftens nedre del fra offentligt til privat vandløb Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 18-11-2016

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Strøjkær Vandløbet

Afgørelse om nedklassificering af Strøjkær Vandløbet Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 08-05-2017

Læs mere

Program. Velkomst v. Knud Erich Thonke, formand for Øvre Suså Vandløbslaug

Program. Velkomst v. Knud Erich Thonke, formand for Øvre Suså Vandløbslaug Program Velkomst v. Knud Erich Thonke, formand for Øvre Suså Vandløbslaug Genfremsættelsen af vandplaner Historisk gennemgang af forløb Nye vandplaner nye muligheder for indsigelse v. Erik Blegmand Erhvervspolitisk

Læs mere

Bilag 1 til Redegørelse for Tillægsregulativ til Kalvemose Å, 2017

Bilag 1 til Redegørelse for Tillægsregulativ til Kalvemose Å, 2017 Bilag 1 til Redegørelse for Tillægsregulativ til Kalvemose Å, 2017 NOTAT Projekt 3621600143 Projektnummer Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Holbæk Kommune Vandløbsadministration Holbæk

Læs mere

Vedligeholdelse af offentlige vandløb

Vedligeholdelse af offentlige vandløb Vedligeholdelse af offentlige vandløb Lidt baggrund om vandløb Vandløbsloven omfatter alle vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. Bredejer: Ejer af

Læs mere

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet.

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet. Sidenr. 1 Kystsikring Binderup-Grønninghoved-Bjert Sagsid.: 14/19442 Resumé Det er Kystdirektoratet, der er myndighed på kystbeskyttelsesloven, men når et kystsikringsprojekt omfatter mange grundejere,

Læs mere

Redegørelse Grundlag. Fællesregulativ

Redegørelse Grundlag. Fællesregulativ Redegørelse Grundlag. Fællesregulativ Marts 2015 Fællesregulativ for 10 offentlige vandløb i Halsnæs Kommune Arrehedegrøften, Arrenakkegrøften, Bokildegrøften, Fladvandsgrøften, Gartnergrøften, Kalvehavegrøften,

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Regulativgrøften fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Regulativgrøften fra offentligt til privat vandløb Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 jog@jammerbugt.dk 08-06-2017 Sagsnr.: 06.02.02-P19-2-17

Læs mere

Høringssvar. Forslag til Fællesregulativ. For visse offentlige vandløb i Silkeborg Kommune. Vandløbslauget GST. 24. november 2015

Høringssvar. Forslag til Fællesregulativ. For visse offentlige vandløb i Silkeborg Kommune. Vandløbslauget GST. 24. november 2015 Vandløbslauget GST 24. november 2015 Høringssvar Forslag til Fællesregulativ For visse offentlige vandløb i Silkeborg Kommune Vandløbslaug for Gudenå-systemet Silkeborg Tange sø CVR-nr. 32498701 Klostergårdsvej

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 16 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 16 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 16 I GULDBORGSUND KOMMUNE GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR KOMMUNEVANDLØB NUMMER 16 I GULD- BORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG Tillægget til regulativet for

Læs mere

Faglig udredning om grødeskæring i vandløb

Faglig udredning om grødeskæring i vandløb Projektbeskrivelse Faglig udredning om grødeskæring i vandløb Formål Formålet er at udarbejde en faglig udredning om grødeskæring med anbefalinger til, hvordan vandløb inden for gældende lovgivning kan

Læs mere

Næstved Kommune har bedt mig udarbejde et notat i anledning af en forestående udvalgsbehandling af en konkret vandløbssag.

Næstved Kommune har bedt mig udarbejde et notat i anledning af en forestående udvalgsbehandling af en konkret vandløbssag. Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved att.: Niels Hermansen Codex Advokater P/S Damhaven 5 B 7100 Vejle 31. maj 2018 Journalnr.: 213999 Advokat: Mads Kobberø mko@codexlaw.dk Sekretær: Lene Fjord

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR GODSØRENDEN VANDLØB 50 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR GODSØRENDEN VANDLØB 50 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR GODSØRENDEN VANDLØB 50 I GULDBORGSUND KOMMUNE GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR GODSØRENDEN, KOMMUNEVANDLØB NUMMER 50 I GULDBORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG Tillægget

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Strøjkær vandløbet nr. 401 fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Strøjkær vandløbet nr. 401 fra offentligt til privat vandløb Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 28-10-2016

Læs mere

Hvidbog. Gribskov Kommunes vandløbsrestaureringsforslag, vandplan 1.

Hvidbog. Gribskov Kommunes vandløbsrestaureringsforslag, vandplan 1. Hvidbog. Gribskov Kommunes vandløbsrestaureringsforslag, vandplan 1. Dette notat er en gennemgang af høringssvar til vandløbsrestaureringsforslag i forbindelse med vandplan 1 - indsatserne i Gribskov Kommune

Læs mere

Nedklassificering af det offentlige vandløb, Oksenbækken, strækningen opstrøms Krogsagervej

Nedklassificering af det offentlige vandløb, Oksenbækken, strækningen opstrøms Krogsagervej Brev til lodsejere, organisationer og myndigheder Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 04-04-2017 / 06.02.02-P16-6-16

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund Dato 17. oktober 2016 Sagsnr. 06.02.03-P19-2-16 NATUR OG MILJØ Høring om reguleringsprojekt Frederikssund Kommune har den 7. oktober 2016 modtaget en ansøgning

Læs mere

Vandløbsregulativer mv.

Vandløbsregulativer mv. Vandløbsregulativer Kontrol af regulativer Vandløbsregulativer mv. LMO/Viborg Kommune 16. januar 2017 Grødeskæring Kristian Vestergaard Civilingeniør, Ph.D. KV MiljøFormidling (Ingeniørhøjskolen, Aarhus

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Røde Rende. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax:

Afgørelse om nedklassificering af Røde Rende. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax: Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 10-05-2017

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring)

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring) Ribe Sportsfiskerforening Niels. L. Michaelsen Email: nlm@lodberg.org Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Dato 9. juni 2015 Sags id 13/12576 Login tojen Sagsbehandler Tomas Jensen Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Gudenå og Gjern Bakker

Gudenå og Gjern Bakker Vandløbslauget GST 6.april 2011 Høringssvar Natura 2000 plan Gudenå og Gjern Bakker Vandløbslaug for Gudenå-systemet Silkeborg Tange sø CVR-nr. 32498701 Klostergårdsvej 25, Truust 8882 Fårvang Indledning

Læs mere

Pixi-udgave. af Forslag til redegørelse til fællesregulativ for offentlige vandløb i Næstved Kommune. Indhold. Side 1 af 5 ( / )

Pixi-udgave. af Forslag til redegørelse til fællesregulativ for offentlige vandløb i Næstved Kommune. Indhold. Side 1 af 5 ( / ) Pixi-udgave af Forslag til redegørelse til fællesregulativ for offentlige vandløb i Næstved Kommune 2012 Indhold Afsnit Indhold A. Indledning B. Redegørelse for grundlaget for fællesregulativet C. Konsekvenser

Læs mere

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter vandløbslovens 1 80, jf. 37, som nærmere udmøntet i bekendtgørelse om vandløbsregulering

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter vandløbslovens 1 80, jf. 37, som nærmere udmøntet i bekendtgørelse om vandløbsregulering 23. juli 2018 Sagsnr. NMK-43-00723 KlageID: 204026, 204029 RIKNU-CKG AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET OPHÆVELSE OG HJEMVISNING af sag om Lemvig Kommunes tilladelse til restaurering af Kjelder

Læs mere

Vandløb Om at rejse en vandløbssag mod nabo

Vandløb Om at rejse en vandløbssag mod nabo Vandløb Om at rejse en vandløbssag mod nabo Hvad er et vandløb? Vandløb i vandløbsloven omfatter alle vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. Problemer

Læs mere

Udredning om grødeskæring

Udredning om grødeskæring Udredning om grødeskæring fra et agronomisk perspektiv Merete Styczen, PLEN, KU Dato: 18. jan 2017 23/01/2017 2 Kommissorium og involverede på opfordring af Miljø- og Fødevareministeriet ved Naturstyrelsen,

Læs mere

Høringssvar, Nordfyns Kommunes reviderede forslag til nyt fællesregulativ for offentlige vandløb.

Høringssvar, Nordfyns Kommunes reviderede forslag til nyt fællesregulativ for offentlige vandløb. Høringssvar, Nordfyns Kommunes reviderede forslag til nyt fællesregulativ for offentlige vandløb. Nordfyns Vandløbslaug takker hermed for muligheden for endnu en gang at fremsende høringssvar vedr. kommunens

Læs mere

Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder

Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder Punkt 9. Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder 2017-031316 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Miljø- og Energiudvalget

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Bent Madsens vandløb fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Bent Madsens vandløb fra offentligt til privat vandløb Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 jog@jammerbugt.dk 27-11-2017 Sagsnr.: 06.02.02-P19-16-17

Læs mere

Derfor skal vedligeholdelsen ske på en måde, der sikrer begge formål - benyttelse og beskyttelse.

Derfor skal vedligeholdelsen ske på en måde, der sikrer begge formål - benyttelse og beskyttelse. 1 Vedligehold af offentlige vandløb, Randers Kommunes håndtering af forpligtigelser og opgaver. Vandløb Forvaltningen af overfladevand sker i henhold til bestemmelserne i vandløbsloven. Oprindeligt indeholdt

Læs mere

Offentliggørelse af regulering af Smak Mølle Å i forbindelse med revision af vandløbsregulativet.

Offentliggørelse af regulering af Smak Mølle Å i forbindelse med revision af vandløbsregulativet. Natur, Miljø og Byg Vesthimmerlands Kommune Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Att.: Per Frank Madsen Dato: 23. august2018 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX`s Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2018-20984

Læs mere

Til 1. a) Før nr. 1 indsættes som nyt nummer: 01. I 8 og 36, stk.1, ændres de kommunale organisationer til: KL. [Manglende konsekvensændring]

Til 1. a) Før nr. 1 indsættes som nyt nummer: 01. I 8 og 36, stk.1, ændres de kommunale organisationer til: KL. [Manglende konsekvensændring] Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) L 86 - Bilag 14 Offentligt Miljøministerens ændringsforslag til L 86 - forslag lov om ændring af lov om beskyttelse af havmiljøet, lov om vandløb, lov om sommerhuse

Læs mere

Bilag 1. Redegørelse for vandløbsregulativ for. Afløb fra Overby

Bilag 1. Redegørelse for vandløbsregulativ for. Afløb fra Overby Bilag 1 Redegørelse for vandløbsregulativ for Afløb fra Overby Odsherred Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Planmateriale...3 2.1 Vandplan... 3 2.2 Anden regionplanlægning m.m.... 3 3. Oplandets

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR RØGBØLLELØBET VANDLØB 49 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR RØGBØLLELØBET VANDLØB 49 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR RØGBØLLELØBET VANDLØB 49 I GULDBORGSUND KOMMUNE TILLÆGSREGULATIV FOR RØGBØLLELØBET, KOMMUNEVANDLØB NUM- MER 49 I GULDBORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG Tillægget til regulativet

Læs mere

Tillægsregulativ for Ry Å. Jammerbugt Kommune

Tillægsregulativ for Ry Å. Jammerbugt Kommune Tillægsregulativ for Ry Å Jammerbugt Kommune December 2017 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Grundlaget for regulativet... 3 Betegnelse af vandløbet... 4 Vedligeholdelse... 5 4.1. Grødeskæring... 5

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Skivergrøftens nedre del

Afgørelse om nedklassificering af Skivergrøftens nedre del Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 11-05-2017

Læs mere

Udkast. Tillæg til regulativerne for amtsvandløbene i Nordjyllands Amt

Udkast. Tillæg til regulativerne for amtsvandløbene i Nordjyllands Amt Udkast Tillæg til regulativerne for amtsvandløbene i Nordjyllands Amt Teknik og Miljø Naturkontoret december 2003 2 Naturkontoret Indholdsfortegnelse: Side: 1. Grundlag for tillægsregulativet... 5 2. Betegnelse

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Hvolbæk nr. 111

Forslag om nedklassificering af Hvolbæk nr. 111 Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 jog@jammerbugt.dk 221-09-2017 Sagsnr.:

Læs mere

Der er særlig fokus på 2 store dræn: VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

Der er særlig fokus på 2 store dræn: VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT HERNING KOMMUNE Miljømæssig vurdering af forslag til regulering af Hammerum Å ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MILJØVURDERING INDHOLD

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Spanggrøften. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax:

Afgørelse om nedklassificering af Spanggrøften. Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax: Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 08-05-2017

Læs mere

Regulativ for Langstrup Mosevandløb

Regulativ for Langstrup Mosevandløb April 2014 Regulativ for Langstrup Mosevandløb INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Regulativ for Langstrup Mosevandløb 3 1.1 Vandløbet 3 1.2 Klassifikation 3 1.3 Lovgrundlag 3 1.4 Grundlaget for regulativet 4 1.5 Regulativet

Læs mere

Vordingborg Kommune Postboks 200 Valdemarsgade Vordingborg Sendt til mail: og

Vordingborg Kommune Postboks 200 Valdemarsgade Vordingborg Sendt til mail: og Vordingborg Kommune Postboks 200 Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Sendt til mail: vandloeb@vordingborg.dk og roho@vordingborg.dk Sorø d. 21. april 2016 Klage vedr. lovlighed og manglende revision af vandløbsregulativ

Læs mere

Nedklassificering af det offentlige vandløb, Afløb fra Gjerlev Østlige kloakanlæg

Nedklassificering af det offentlige vandløb, Afløb fra Gjerlev Østlige kloakanlæg Nedklassificering af vandløbet Afløb fra Gjerlev Østlige kloakanlæg Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 27-03-2017

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR SØNDRE ENGHAVELØB VANDLØB 28 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR SØNDRE ENGHAVELØB VANDLØB 28 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR SØNDRE ENGHAVELØB VANDLØB 28 I GULDBORGSUND KOMMUNE GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR SØNDRE ENGHAVELØB, KOMMUNEVANDLØB NUMMER 28 I GULDBORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Krinkelenggrøften fra offentligt til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Krinkelenggrøften fra offentligt til privat vandløb Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 jog@jammerbugt.dk 29-09-2017 Sagsnr.: 06.02.02-P19-9-17

Læs mere

Offentlig høring af forslag til regulering af privat vandløb ved Bergs Plads ved Haderslev Dam

Offentlig høring af forslag til regulering af privat vandløb ved Bergs Plads ved Haderslev Dam til lodsejere, berørte parter og øvrige høringsberettigede Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev Fax. 74 34 21 44 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 47 kimh@haderslev.dk

Læs mere

Ekspertudvalget til ændret vandløbsforvaltnings anbefalinger: Fælles bemærkninger fra Danmarks Naturfredningsforening og Landbrug & Fødevarer

Ekspertudvalget til ændret vandløbsforvaltnings anbefalinger: Fælles bemærkninger fra Danmarks Naturfredningsforening og Landbrug & Fødevarer Miljø- og Fødevareudvalget 2017-18 MOF Alm.del Bilag 485 Offentligt Ekspertudvalget til ændret vandløbsforvaltnings anbefalinger: Fælles bemærkninger fra Danmarks Naturfredningsforening og Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Vandløb Om at rejse en vandløbssag mod nabo. Miljø og Natur

Vandløb Om at rejse en vandløbssag mod nabo. Miljø og Natur Vandløb Om at rejse en vandløbssag mod nabo Miljø og Natur Hvad er et vandløb? Vandløb i vandløbsloven omfatter alle vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande.

Læs mere

Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum.

Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum. Forslag til reguleringsprojekt af privat grøft, Mademose Bæk, ved Nørreholmvej 11, 7490 Aulum. Oversigtskort Maj 2015-1 Herning Kommune behandler og gemmer alle dokumenter i alle sager elektronisk. Hvis

Læs mere

Afgørelse om nedklassifikation af Aldershvilevandløbet

Afgørelse om nedklassifikation af Aldershvilevandløbet Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 24-04-2017

Læs mere

UDKAST HALS KOMMUNE TILLÆGSREGULATIV FOR RENDEN I HOU. Vandløb nr St St m

UDKAST HALS KOMMUNE TILLÆGSREGULATIV FOR RENDEN I HOU. Vandløb nr St St m UDKAST HALS KOMMUNE TILLÆGSREGULATIV FOR RENDEN I HOU Vandløb nr. 817 2.0 St. 1835 St. 2049 m Juli 2006 Tillægsregulativ for Renden i Hou, 2006 1 Forord Dette tillægsregulativ og regulativ af 15.9.2006

Læs mere

Redegørelse Nedklassificering af vandløb

Redegørelse Nedklassificering af vandløb Redegørelse Nedklassificering af vandløb Rekvirent Faaborg-Midtfyn Kommune Natur og Landskab Rådgiver 2015-06-01 Skanderborgvej 190 8260 Viby J Danmark Tlf.: +45 88 19 10 00 Fax: +45 88 19 10 01 CVR nr.

Læs mere

Svendborg Kommune godkender hermed, at det offentlige vandløb Dyndrenden nedklassificeres til privat vandløb, jf. nedenstående kort.

Svendborg Kommune godkender hermed, at det offentlige vandløb Dyndrenden nedklassificeres til privat vandløb, jf. nedenstående kort. Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 keu@svendborg.dk www.svendborg.dk Godkendelse til at nedklassificere Dyndrenden Afgørelse Svendborg Kommune

Læs mere

Natur- og Miljøudvalget træffer endelig afgørelse med dato for overdragelse af vedligeholdelsespligten. Samtidig ophæves det gældende regulativ.

Natur- og Miljøudvalget træffer endelig afgørelse med dato for overdragelse af vedligeholdelsespligten. Samtidig ophæves det gældende regulativ. Høring vedr. nedklassificering af: Skelbækken st. 4.470-5.703 Vejle Kommune påtænker, at træffe afgørelse efter vandløbsloven om nedklassificering af en delstrækning af Skelbækken. Vejle kommune har vurderet,

Læs mere

Forslag om nedklassificering af Fællesgrøften i Nørhalne Mose samt afløbet til Svedegrøften til privat vandløb

Forslag om nedklassificering af Fællesgrøften i Nørhalne Mose samt afløbet til Svedegrøften til privat vandløb Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 25-08-2016

Læs mere

Status for Miljø- og Fødevareministeriets behandling af indmeldinger fra kommune og vandråd i 2017

Status for Miljø- og Fødevareministeriets behandling af indmeldinger fra kommune og vandråd i 2017 Status for Miljø- og Fødevareministeriets behandling af indmeldinger fra kommune og vandråd i 2017 16. januar 2019 Kontorchef Peter Kaarup Opgaverne: Bekendtgørelse om vandråd af 2. marts 2017 Med udgangspunkt

Læs mere

Vandløbsregulativ for. Stenstrup-Lumsåsløbet. Odsherred Kommune

Vandløbsregulativ for. Stenstrup-Lumsåsløbet. Odsherred Kommune Vandløbsregulativ for Stenstrup-Lumsåsløbet Odsherred Kommune Indholdsfortegnelse 1. Grundlaget for regulativet... 3 2. Betegnelse af vandløbet... 3 3. Vandløbets skikkelse og dimensioner... 4 4. Tilløb...

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

2. Danmarks Jægerforbund ved RKF (Jægernes Kommunale Fællesråd i Roskilde Kommune) modtaget 7. august 2014

2. Danmarks Jægerforbund ved RKF (Jægernes Kommunale Fællesråd i Roskilde Kommune) modtaget 7. august 2014 BILAG 3 af 12.8.2014 Organisationernes bemærkninger til forslag til indsatsprogram De enkelte organisationer, der er repræsenteret i vandrådet, har haft mulighed for at komme med bemærkninger til forslaget

Læs mere

Kristian Vestergaard, KVMF 1

Kristian Vestergaard, KVMF 1 Disposition: Regulativet Klassifikation af vandløb Vandløbsregulativets indhold Notat om vandløbsregulativer Metoder til fastlæggelse af vandløbets dimensioner Geometrisk skikkelse Arealkote/Dynamisk skikkelse

Læs mere

Vedr. høring af Næstved Kommunes forslag til fællesregulativ for offentlige vandløb

Vedr. høring af Næstved Kommunes forslag til fællesregulativ for offentlige vandløb Til Teknik- og Miljøudvalget, Faxe Kommune Klima- og Miljøudvalget, Ringsted Kommune Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget, Slagelse Kommune Teknik- og Miljøudvalget, Sorø Kommune Sorø d. 05.09.2014 Vedr.

Læs mere

Tilladelse til etablering af overkørsel over vandløbet Ilsig fra matr. nr. 23e til 16h, Hune By, Hune.

Tilladelse til etablering af overkørsel over vandløbet Ilsig fra matr. nr. 23e til 16h, Hune By, Hune. Jan Sten Jensen Vesterhavsvej 90 9492 Blokhus Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Høringsnotat. Vedrørende

Høringsnotat. Vedrørende Miljøudvalget 2013-14 L 72 Bilag 1 Offentligt NOTAT Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4200-00024 Den 24. oktober 2013 Høringsnotat Vedrørende Lov om ændring af lov om vandforsyning m.v., lov om vurdering

Læs mere

Offentliggørelse af regulering af Bygum bæk i forbindelse med revision af vandløbsregulativet

Offentliggørelse af regulering af Bygum bæk i forbindelse med revision af vandløbsregulativet Dato: 14. marts 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 06.02.03-P19-2-19 Jette Ingeborg Jensen Telefon: 99 66 71 47 Mail: jije@vesthimmerland.dk Offentliggørelse af

Læs mere

Nedklassificering af det offentlige vandløb, Fuglsø Bæk, tilløb fra vest og øst

Nedklassificering af det offentlige vandløb, Fuglsø Bæk, tilløb fra vest og øst Nedklassificering af Fuglsø Bæk, tilløb fra vest og øst Orientering af organisationer, myndigheder mv. Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746

Læs mere

Ved overdragelsen er vandløbet vedligeholdt i overensstemmelse med regulativet for vandløbet, jf. vandløbslovens 3, stk. 5.

Ved overdragelsen er vandløbet vedligeholdt i overensstemmelse med regulativet for vandløbet, jf. vandløbslovens 3, stk. 5. Nedklassificering af vandløbet Afløb fra ny renseanlæg Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151746 ehk@randers.dk www.randers.dk 09-03-2017 / 06.02.02-P16-10-16

Læs mere