Tillæg til Lokalplan 253 for manøvrebane. Lokalplan 253 /forslag

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tillæg til Lokalplan 253 for manøvrebane. Lokalplan 253 /forslag"

Transkript

1 Tillæg til Lokalplan 253 for manøvrebane Lokalplan 253 /

2 Indhold FORORD 4 REDEGØRELSE 6 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 9 Statslig planlægning 9 Kommuneplan 13 Gældende lokalplan 14 Servitutter 14 Forsyning 15 Miljøscreening 15 Bæredygtighed 16 Støjforhold 16 Bonusvirkninger 16 Dispensation fra lokalplanen 17 BESTEMMELSER 1 Formål 18 2 Område og zonestatus 18 3 Anvendelse 18 4 Bebyggelsens omfang og placering 19 5 Ubebyggede arealer og terræn 19 6 Ophævelse af eksisterende lokalplan 19 7 Bonusvirkninger 19 8 Lokalplanens retsvirkninger 20 9 Vedtagelsespåtegning 21 Kortbilag 1 - Eksisterende forhold Kortbilag 2 - Matrikelkort og delområder Kortbilag 3 - Fremtidige forhold

3 3 Plan- og Teknikudvalget Offentlig høring Plan- og Teknikudvalget

4 Forord HVAD ER EN LOKALPLAN? I en lokalplan kan Byrådet fastsætte bindende bestemmelser for et områdes fremtidige anvendelse. En lokalplan skal dels indeholde en redegørelse for planens intentioner og forhold til anden planlægning, dels en række bestemmelser, som angiver de præcise retningslinjer for området. Ifølge Planloven skal der udarbejdes en lokalplan, inden et større byggeri, anlægs- eller nedrivningsarbejde sættes i gang. Hensigten er, at Byrådet hermed har mulighed for at skabe en ønsket udvikling af de fysiske omgivelser og høre borgernes mening. HVEM UDARBEJDER LOKALPLANER? Denne lokalplanen er udarbejde af Roskilde Hommunes Erhvervsafdeling.Du kan kontakte Erhvervsafdelingen på Rådhuset, Rådhusbuen 1 i Roskilde, på tlf eller via til Erhvervg@roskilde.dk LOKALPLANFORSLAG Lokalplanen udarbejdes først som, der behandles af Plan- og Teknikudvalget og nogle gange også af Byrådet. Herefter fremlægger kommunen et til offentlig høring. Når lokalplanet er offentliggjort, gælder midlertidige retsvirkninger for det område, som er omfattet af et. I Roskilde Kommune er det politisk besluttet, at der som hovedregel gennemføres 8 ugers offentlig høring for plan, men at der i særlige tilfælde kan træffes beslutning om forkortet høringsfrist. Høringsfrist for nærværende plan fremgår af side 3. Offentlig høring af et lokalplan annonceres i den lokale presse og på kommunens hjemmeside. Lokalplanet findes digitalt på kommunens hjemmeside, men du kan også få en trykt udgave ved henvendelse på rådhuset, på biblioteket og borgerservicecentrene i Jyllinge, Roskilde og Viby. Den offentlige høring varer mindst 8 uger, medmindre andet er politisk besluttet forud for offentliggørelsen. I løbet af denne periode kan andre myndigheder og nationalparkfonde gøre indsigelse, og alle kan komme med be-

5 5 mærkninger eller ideer til ændringer af lokalplanet. Høringssvar sendes til kommunen via roskilde.dk/indflydelse. I forbindelse med vedtagelsen af det enkelte lokalplan beslutter Byrådet, om der skal holdes borgermøde eller anden inddragelse af interessenter. ENDELIG LOKALPLAN Når den offentlige høring er ovre, kan Plan- og Teknikudvalget eller Byrådet vedtage lokalplanet endeligt, eventuelt med ændringer på baggrund af de indsigelser, bemærkninger og ideer, som er kommet i løbet af offentlighedsperioden. Når lokalplanen er vedtaget endeligt efter den offentlige høring, er planen retligt bindende for det pågældende lokalplanområde. KLAGEMULIGHED Kommunens vedtagelse af lokalplanen kan påklages til Planklagenævnet for så vidt angår såkaldt retlige spørgsmål, det vil sige, om retsregler og -principper er fulgt. Der kan ikke klages over planens indhold. Klageberettigede er Erhvervsministeren, enhver med retlig interesse i sagen samt en række organisationer. Klager skal sendes senest 4 uger fra offentliggørelsen af den endelige lokalplan. Klager skal sendes til den digitale Klageportal. Indgangen til Klageportalen findes på www. borger.dk og Nærmere vejledning kan findes på Planklagenævnet vil opkræve et gebyr. Hvis gebyret ikke er betalt til tiden, vil nævnet afvise klagen. Gebyret tilbagebetales, hvis klager får helt eller delvis medhold. Kommunens og Planklagenævnets afgørelser kan indbringes for domstolene inden 6 måneder fra de er meddelt.

6 Redegørelse Sjæ llan dsr inge n Lokalplanområdets beliggenhed SDFE Abil dgå rdsv ej Roskilde Racing Center BAGGRUND Roskilde Kommune har modtaget henvendelse fra virksomheden Amu Juul, som ønsker at udvide deres manøvrebane på nabogrunden. Området er omfattet af delområde 3 i lokalplan 253 go-kartbane i Hedeland. Amu Juul s nuværende aktivitet er omfattet af samme lokalplan, men er placeret i delområde 4, hvor muligheden for manøvrebane er specificeret. Idet der ikke i lokalplan 253 er givet mulighed for etablering af manøvrebane i delområde 3, udarbejdes dette lokalplantillæg. Herudover giver lokalplantillægget mulighed for at fortage mindre justeringer indenfor delområde 3 og 4 der relaterer sig til udvidelsen.

7 7 LOKALPLANOMRÅDET Tillægget til lokalplan 253 omhandler alene delområde 3 og 4 og består således kun af matr. 21b, 21c, samt del af 2m Tjæreby, Vor Frue. Delområde 4 er i dag fuldt udnyttet til manøvrebane og undervisningslokaler. En stor del, er grundet manøvrebanen, asfalteret og der er etableret en sø på grundens nordlige del for at håndtere regnvand. Der er på grunden indrettet mindre arealer til parkering til virksomhedens kursister. Der har tidligere på delområde 3 været etableret et gartneri, men ejendommen og især drivhusene blev skadet under orkanen i Drivhusene blev herefter fjernet og hovedbygningen har siden stået og forfaldet sammen med Lokalplantillægget giver en ekstra anvendelsesmulighed, mulighed for bebyggelse i delområde 4 samt lempelse af krav om jordvold.

8 Redegørelse resten af grunden. Grunden er derfor tilvokset med selvsåede planter og fremstår primært med høje græsarter og brændenælder. På delområde 3 og 4s østlige side er området afgrænset af marker. Lokalplan 253 udlægger et større område til forskellige aktiviteter med motorkøretøjer. Nordvest for delområde 3 og 4 er der blandt andet udlagt arealer til køreteknisk anlæg (glatbane), som også anvendes til blandt andet prøvebane for bilfabrikanter og forskellige køreevents. Indenfor lokalplan 253 er der også givet mulighed for indretning af f.eks. go-kartbane. Lokalplan 253 er som helhed en del af det større rekreative område Hedeland, der er et samarbejde mellem Greve, Høje-Taastrup, og Roskilde kommuner.

9 9 FORMÅL OG INDHOLD Formålet med lokalplantillægget er at sikre at delområde 3 fremadrettet kan anvendes til manøvrebane. I forbindelse med tillægget foretages der mindre ændringer der forholder sig til udvidelsen af den eksisterende manøvrebane. Der lempes således på kravet om etablering af støjvold imellem de to delområder, ligesom byggefeltet på delområde 4 øges, da der allerede nu er behov for flere undervisningslokaler. Der gives ikke tilladelse til byggeri i delområde 3, ligesom de nødvendige anlæg for manøvrebane (asfaltering) vurderes allerede at være i overensstemmelse med den eksisterende lokalplan. Der lægges i lokalplantillægget vægt på at der er tale om aktiviteter der er i overensstemmelse med områdets overordnede anvendelse til aktiviteter med motorkøretøjer og at der med anvendelsen manøvrebane er tale om en meget støjbegrænset aktivitet. Den eksisterende lokalplan 253 sikrer at der etableres støjafskærmning, samt beplantning mod marker, og tillægget følger op på disse intentioner og fastholder dem gennem ændringerne. Dette sker konkret ved at der er krav om støjvold på lokalplanens østlige side. FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING Statslig planlægning Erhvervsstyrelsen har indsigelsesret over for kommunernes planlægning, hvis planlægningen er i strid med overordnede planlægningsinteresser. De statslige interesser, der er aktuelle i forhold til denne lokalplan, er sammenfattet nedenfor.

10 Redegørelse Naturbeskyttelse Internationale naturbeskyttelsesområder og beskyttede arter Den nærmeste Natura2000 plan (Gammel Havdrup mose) er placeret over 3 km. væk og er udpeget på grundlag af Fuglebeskyttelsesområde F103, hvor udpegningsgrundlaget udgøres af Sortterne og Rørhøg. Lokalplanområdet består delvist af tilvokset uplejet grønt areal der tidligere har været planteskole, og delvist af asfalteret areal. Det er vurderet at der indenfor lokalplanen ikke findes arealer der udgør levesteder for udpegningsgrundlaget. Dermed vurderes det at udpegningsgrundlaget ikke vil blive væsentlig påvirket. Den nærmeste EU-habitatudpegning er Roskilde Fjord, der er beliggende i en afstand af ca. 7 km. Der er ved en søgning i Danmarks miljøportals naturdatabase ikke fundet registrerede naturtyper eller registrerede bilag IV-arter indenfor lokalplanområdet. Det vurderes på baggrund af ovenstående at lokalplanet ikke vil beskadige bilag IV-plantearter samt ødelægge yngle og rasteområder for bilag IV-dyrearter. Naturbeskyttelseslovens 3 I den nordlige del af lokalplanområdet findes en sø, der er etableret i forbindelse med afledning af regnvand fra eksisterende manøvrebane. Søen er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Lokalplantillægget ændre ikke bestemmelserne omkring søen og planlægningen påvirker således heller ikke 3 området. Uanset lokalplanens bestemmelser, må der ikke uden særskilt dispensation fra Roskilde Kommune foretages ændringer i søens tilstand.

11 11 Fingerplanen Fingerplan 2017 skal sikre, at byudviklingen i hovedstadsområdet især understøtter den kollektive trafikbetjening, og at byspredning i det åbne land begrænses. Bebyggelse skal derfor fortrinsvis samles i Fingerbyen (håndfladen og byfingrene) langs med trafikårerne mellem København og købstæderne og yderligere intensiveres/ koncentreres i nærhed til stationerne. Da lokalplantillægget er placeret indenfor Hedeland, er det også placeret indenfor Fingerplanens udpegning af den ydre grønne kile. Hedeland er specifikt nævnt i fingerplanens 19 stk. 2 hvor der står, at der skal placeres specifikke fritidsanlæg. Lokalplantillægget udlægger ikke nye arealer eller giver andre muligheder end der i forvejen findes indenfor lokalplantillægges areal. Det vurderes således at lokalplantillægget er i overensstemmelse med fingerplan Støjkonsekvensområdet for lufthavnen Lokalplantillægget er placeret i fingerplanens inderste zone af støjkonsekvensområdet for Roskilde Lufthavn. Støjbelastningen kan i denne zone ligge over 60 db. Idet der ikke er tale om en støjfølsom anvendelse, og lokalplantillæggets anvendelse allerede er placeret indenfor udpegningen, vurderer Roskilde kommune, at der ikke vil være miljømæssige problemer forbundet med lokalplantillægget. Grundvand Lokalplanområdet er udpeget som et område med særlige drikkevandsinteresser og nitratfølsomt indvindingsområde, hvor grundvandet i særlig grad skal beskyttes.

12 Redegørelse Roskilde Kommune har jf. vandplanens retningslinje 40 og 41 foretaget en vurdering af lokalplanens påvirkning af grundvandet. Det er vurderet at indeværende lokalplantillæg ikke foringer vilkårene for grundvandet. Der er ved vurderingen lagt vægt på at der med lokalplanen kun er tale om mindre ændringer i muligheden for anvendelse. Der er på nuværende tidspunkt mulighed for at indrette servicefunktioner til motorsport, hvilket kunne være en asfalteret parkeringsplads eller anden form for rolig kørsel med biler. Med lokalplantillægget præciseres det at der udover ovenstående også er mulighed for manøvrebane (kravlegård). Det vil indebære en asfaltering af hele eller dele af arealet, med løbende igangsætning og opbremsning af enkelte biler og lastbiler - næsten ligesom en parkeringsplads. Denne anvendelse vurderes ikke at forringe vilkåerne for grundvandet ift. de nuværende anvendelsesmuligheder. Råstofplanlægning En mindre del (7500m² af 29000m²) af lokalplantillægget er udpeget til råstofgraveområde. Der må jf. planlovens 13 ikke vedtages lokalplaner der er i strid med regionens råstofplanlægning. Det er, af Roskilde kommune, vurderet at lokalplanen ikke er i strid med råstofplanlægningen. Der er ved vurderingen lagt vægt særligt vægt på at lokalplantillægget ikke tillader etablering af yderligere anlæg end eksisterende plangrundlag. Der er med den nuværende lokalplan mulighed for at etablere service funktioner til motorsport, mens lokalplantillægget præciserer at der udover i delområde 4 også kan være manøvrebane i delområde 3. Lokalplantillægget giver således ikke tilladelse til yderligere fordyrerne anlæg, der kan forhindre råstofgravningen.

13 13 GÆLDENDE LOKALPLAN For området gælder lokalplan 253 Go-kartbane i Hedeland. Dette lokalplantillæg er et supplement til den gældende lokalplan og bygger således videre på intentioner og ideer fra den eksisterende lokalplan. Med denne lokalplan ved Derved er det vurderet at der med lokalplantillægget ikke gives andre muligheder for anvendelse og anlæg der besværliggør eller forhindrer råstofgravningen end i dag. Lokalplanen har forud for den offentlige høring, været i høring ved Region Sjælland, der som angivet i redegørelsen har vurderet at planlægningen er i overensstemmelse med råstofplanlægningen. Jord Ejendommen har været bebygget siden før 1945 og der har på ejendommen været gartneri i en længere årrække. Ejendommen ligger udenfor den områdeklassificerede byzone, men det vurderes at jorden på ejendommen kan være påvirket af aktiviteterne de sidste 70 år. På den baggrund vil der skulle udtages dokumentationsanalyser og vurderes indhold af affald fra fyldjorden i forbindelse med bortkørsel af jord fra ejendommen til en anvendelse som fordrer at jorden er ren KOMMUNEPLAN Lokalplantillægget ligger indenfor kommuneplanramme 3.F.23, Hedeland Tjærebyvej. Kommuneplanen udlægger området til landbrugsformål, råstofindvinding, støjende fritidsaktiviteter samt rekreative og offentlige formål. Lokalplantillægget vurderes at være i overensstemmelse med kommuneplanen.

14 FORSYNING Da store dele af arealerne kan blive befæstet er det af ressourcemæssige hensyn ønskeligt at nedsive regnvand. Miljømyndigheden kan, på nærmere givne vilkår, give til- Redegørelse tages der nye bestemmelser der træder i kraft i stedet for lokalplan 253 s 3.3, byggefeltet der henvises til i 5.1 samt kortbilaget der henvises til i 7.6 vedr. jordvolde indenfor delområde 4. SERVITUTTER Idet der kun sker mindre ændringer er der ingen tilstandsservitutter for matrikler inden for lokalplanområdet, som er uforenelige med lokalplanens formål. På begge matrikler er tinglyst om begrænsning af byggehøjde af 5. september 1978, der gør ejeren pligtig til at sørge for der ikke findes bygninger, indretninger, genstande herunder træer eller bevoksning der rager højere op end henholdsvis 6, 8 og 10m op over terrænet. Et kortbilag præciserer hvor hvilke højder der er gældende. Lokalplantillægget er i overensstemmelse med servitutten. På matrikel 21c er der langs det nordlige skel ligger et elkabel. Det er fastsat i en deklaration at der i 8 meters bredde ikke må foretages noget der kan genere eller skade kablet. Der ændres ikke med lokalplantillægget for mulighederne på arealet. PLANLÆGNING I FORHOLD TIL NABOKOMMUNER Lokalplanen er placeret på grænsen til Greve kommune. Det er Roskilde Kommunes vurdering, at Lokalplantillægget ikke vil have en påvirkning på nabokommuner.

15 15 ladelse til nedsivning af regnvand fra tage og overfladevand fra befæstede arealer. Tilladelsen kan som hovedregel kun gives, hvis nedsivningen kan ske uden risiko for grundvandet, hvis det er geoteknisk muligt og hvis det kan ske uden ulemper for naboer. MILJØ Miljøscreening I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, som trådte i kraft den 10. maj 2017, skal kommunen gennemføre en miljøvurdering, hvis en given plan må antages at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet. Som hovedregel er planer, der fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser til projekter, omfattet af lov om miljøvurdering, og disse planer skal derfor»screenes«, dvs. at der skal gennemføres en kort, indledende vurdering af, om der skal udarbejdes en egentlig miljøvurdering. Ud fra screeningen besluttes det, om en plans påvirkning af miljøet har en karakter og et omfang, der kræver, at der skal gennemføres en egentlig miljøvurdering. Det er vurderet at der på baggrund af»screening«af til lokalplantillæg 1 til lokalplan ikke er behov for at foretage yderligere miljøvurdering af lokalplanet. Der er ved vurdering lagt særlig vægt på at de ændrede muligheder er af meget begrænset karakter, samt at der allerede findes aktiviteter i området af lignende men mere støjende karakter Hvis du ønsker at klage over kommunens afgørelse om miljøscreeningen, kan du klage til Planklagenævnet. Du klager

16 Redegørelse via Klageportalen, som du finder et link til på dk og Du logger på eller www. virk.dk, typisk med NEM-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. Kultur og sundhed Erhverv og økonomi Miljø og klima Bæredygtighed Roskilde kommune har udarbejdet en bæredygtighedsprofil for af til lokalplantillæg til lokalplan 253 go-kartbane i Hedeland, som redegør for i hvilken grad lokalplanen (og kommuneplantillæg) understøtter kommunens politikker og mål af relevans for planlægningen. Resultatet er illustreret med rosetten i figuren i siden. Profilen viser, at planen påvirker erhvervet positivt, mens de øvrige faktorer ikke påvirkes Støjforhold Idet området som helhed indeholder støjende aktiviteter, og lokalplantillægget udelukkende giver mulighed for aktiviteter der allerede findes inde for lokalplantillæggets område, vurderes det at der vil være støjgener forbundet med lokalplantillægget. Der er ved vurderingen desuden lagt vægt på at der på en manøvrebane (kravlegård) ikke køres konkurrencer eller testkørsel ved høje hastigheder. Bonusvirkning Lokalplanen ligger i landzone, og tildeles bonusvirkning efter Planlovens 15 stk. 4, hvormed der ikke skal indhentes landzonetilladelse på de forhold som lokalplanen regulerer. LOKALPLANFORSLAGETS MIDLERTIDIGE RETSVIRK- NINGER Indtil lokalplanet er endelig vedtaget af Byrådet må

17 17 de ejendomme, der er omfattet af et, ikke benyttes på en måde, der kan foregribe den endelige plan. Der gælder efter lov om planlægning 17 et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændring af anvendelse. Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Når fristen for fremsættelse af indsigelser og ændrings er udløbet, kan Byrådet på visse betingelser give tilladelse til anvendelse af en ejendom i overensstemmelse med et. Disse midlertidige retsvirkninger gælder indtil et er endelig vedtaget, dog højest et år efter offentliggørelsen af et. DISPENSATION FRA LOKALPLANEN (PLANLOVENS 19 OG 20) Byrådet kan meddele dispensation fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Videregående afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.

18 Redegørelse BESTEMMELSER I henhold til Lov om Planlægning (nr. 287 af 16. april 2018) fastsættes følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område i Roskilde Kommune. 1 FORMÅL Lokalplantillægget har til formål at muliggøre en udvidelse af den allerede eksisterende manøvrebane indenfor lokalplantillæggets delområde 4. Herudover har lokalplantillægget til formål at sikre at intentionerne bag lokalplan 253 fastholdes. 2 OMRÅDE OG ZONESTATUS 2.1 Lokalplantillægget afgrænses som vist på kortbilag 1 og omfatter følgende matr. nr. 21b og 21c, samt del af matr. 2m, Tjæreby, Vor Frue samt alle parceller, der efter d. 10 juni 2018 udstykkes fra de nævnte ejendomme. Jordvolden skal etableres under hensyn til det eksisterende stenog jorddige der findes langs det østlige skel. 2.2 Lokalplanområdet ligger i landzone og forbliver i landzone efter vedtagelse af lokalplantillægget. 3 ANVENDELSE 3. 1 Lokalplanområdet opdeles i 2 delområder, som vist på kortbilag 1, og i overensstemmelse delområde 3 og 4 i den eksisterende lokalplan Delområde 3 udlægges til rekreative formål, som er forenelige med denne og lokalplan 253s anvendelse, samt

19 19 til servicefunktioner for det samlede motorsportsområde samt manøvrebane. 4 BEBYGGELSENS OMFANG OG PLACERING 4.1 Indenfor delområde 4 må der opføres bebyggelser indenfor det på bilag 2 viste byggefelter. 4.2 Der kan maksimalt bygges i op til 8 meters højde 5 UBEBYGGEDE AREALER OG TERRÆN 5.1 Indenfor delområde 3 og 4 skal den køretekniske manøvrebane omkranses af en beplantet jordvold på lokalplantillæggets østlige side med en bredde på 4m og højde på 2,5m 6 OPHÆVELSE AF EKSISTERENDE LOKALPLAN 6.1 I lokalplan 253 ophæves 3.3 der afstattes af dette tillægs 3.2 I lokalplan 253 ophæves 7.6 der afstattes af dette tillægs 5.1 Byggefelter i lokalplan 253 suplleres af byggefeltet der fremgår af dette tillægs BONUSVIRKNING I henhold til Planlovens 15, stk. 4 tillægges lokalplanen bonusvirkning og erstatter tilladelse efter Planlovens 35 stk. 1.

20 Redegørelse Når der indskrives bonusvirkninger i en lokalplan erstatter lokalplanen de tilladelser der normalt skal indhentes efter planlovens 35 (landzonetilladelse). Bonusvirkninger omfatter kun de anlæg der er beskrevet i lokalplanen. Bonusvirkningen gælder for forhold, der indgår i 3, 4 og 5, for så vidt angår byggeri indenfor byggefelter, anvendelsesændringer og arbejder der er nødvendige i forbindelse hermed som f.eks. etablering af belægning samt regulering af terræn. Således er der bonusvirkninger til ændret arealanvendelse der kan indeholdes i 3, herunder manøvrebane og parkering. Byggeri indenfor byggefeltet i delområde 4 i op til 8 meter i et udseende der tilsvarende og ikke væsentligt adskiller sig fra eksisterende byggeri mht. materialer og farver. Der er ligeledes bonusvirkninger til asfaltering af et areal svarende til 80% af arealet, og den terrænregulering der er nødvendig hermed. Der er ligeledes også bonusvirkninger til flytning, fjernelse og/eller etablering af støjvolde mellem delområde 3 og 4, samt på lokalplanens østlige side. Støjvolden tillades i en højde på mellem 1,5 og 3 meter. 8 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Efter Byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge planlovens 18 kun udnyttes i overensstemmelse med planens bestemmelser. For forhold, som ikke er reguleret i lokalplanen, gælder de almindelige bebyggelsesregulerende bestemmelser i byggeloven og planloven. Lokalplanen indeholder ingen handlepligt, hvilket betyder, at den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil og at lokalplanen ikke medfører krav om etablering af de bygninger og anlæg, som er indeholdt i planen.

21 21 Lokalplanens bestemmelser med tilhørende kortbilag udgør planens juridiske grundlag og indberettes i plansystem.dk. 9 VEDTAGELSESPÅTEGNING Således vedtaget til offentlig fremlæggelse Roskilde Byråd den dato/ måned 200x Joy Mogensen Borgmester Henrik Kolind Kommunaldirektør

22 Kortbilag 1 - Eksisterende forhold Eksisterende forhold Lokalplangrænse Terrænkurver Eksisterende bygninger

23 23 Sjæ llan dsr inge n Reg nva nds sø Abil dgå rdsv ej Roskilde Racing Center SDFE, Roskilde Kommune

24 Kortbilag 2 - Matrikelkort og delområder Matrikelkort Lokalplangrænse Eksisterende bygninger Delområde 3 Delområde 4 Matrikelskel Matrikelnummer Offentlig vej

25 Byggefelt 25 Delområde 4 Delområde 3 SDFE, Roskilde Kommune

26 Kortbilag 3 - Fremtidige forhold Fremtidige forhold Lokalplangrænse Delområdegrænser Eksisterende bygninger Eksisterende (regnvands)sø Vejadgang Støjvold med beplantning Byggefelt Råstof graveområde

27 27 Delområde 4 Delområde 3 SDFE, Roskilde Kommune

28 Plan og Udvikling Postboks 100 Rådhusbuen Roskilde planogudvikling@roskilde.dk Høringssvar sendes til kommunen via roskilde.dk/indflydelse Jyllinge Gundsømagle Herringløse Ågerup/Store Valby Veddelev Svogerslev Roskilde Vindinge Vor Frue Lokalplantilæg 1 til lokalplan 253 Gadstrup Snoldelev Viby/Dåstrup

Tillæg til Lokalplan 132 for Vor-Frue kirke Karreen. Lokalplan 132, tillæg 1 /forslag

Tillæg til Lokalplan 132 for Vor-Frue kirke Karreen. Lokalplan 132, tillæg 1 /forslag Tillæg til Lokalplan 132 for Vor-Frue kirke Karreen Lokalplan 132, tillæg 1 / Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 7 Kommuneplan 7 Byplanvedtægt

Læs mere

Politisk behandling. Lokalplan. Vigen Strandpark og Roskilde Camping. Lokalplan 548, tillæg 1/forslag

Politisk behandling. Lokalplan. Vigen Strandpark og Roskilde Camping. Lokalplan 548, tillæg 1/forslag Lokalplan Vigen Strandpark og Roskilde Camping Lokalplan 548, tillæg 1/ Indhold Baggrund 6 Lokalplanområdet 6 Lokalplantillæggets formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 7 Miljøscreening 8 Lokalplanets

Læs mere

Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte

Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte Lokalplan 67, tillæg 1 / Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning

Læs mere

Parkvænget og Fælledvej. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag

Parkvænget og Fælledvej. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag Parkvænget og Fælledvej Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte

Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte Politisk behandling Tillæg til Lokalplan 67 for Viby bymidte Lokalplan 67, tillæg 1 Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold

Læs mere

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Ændring af rammeområde 3.BS.7 Ved Ringen. Tillæg 3 til Roskilde Kommuneplan 2016

Ændring af rammeområde 3.BS.7 Ved Ringen. Tillæg 3 til Roskilde Kommuneplan 2016 Ændring af rammeområde 3.BS.7 Ved Ringen Tillæg 3 til Roskilde Kommuneplan 2016 Mindretalsudtalelse MIDRETALSUDTALELSE Byrådet den 26. oktober 2017 Enhedslisten kan ikke tiltræde kommuneplantillægget og

Læs mere

Justering af udvalgte rammer

Justering af udvalgte rammer Justering af udvalgte rammer Tillæg 9 til Roskilde Kommuneplan 2016 Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, Geodatastyrelsen, Erhvervsstyrelsen Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske

Læs mere

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Tillæg til Lokalplan 588 for erhvervsområdet ved ydre Københavnsvej. Lokalplan 588, tillæg 1

Tillæg til Lokalplan 588 for erhvervsområdet ved ydre Københavnsvej. Lokalplan 588, tillæg 1 Tillæg til Lokalplan 588 for erhvervsområdet ved ydre Københavnsvej Lokalplan 588, tillæg 1 Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 7 Kommuneplan

Læs mere

Tillæg til erhvervsområdet ved ydre Københavnsvej. Lokalplan 588, /forslag. tillæg 1

Tillæg til erhvervsområdet ved ydre Københavnsvej. Lokalplan 588, /forslag. tillæg 1 Tillæg til Lokalplan 588 for erhvervsområdet ved ydre Københavnsvej Lokalplan 588, / tillæg 1 Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 7 Kommuneplan

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan 224 Gullandsstrædekarréen

Tillæg 1 til lokalplan 224 Gullandsstrædekarréen Tillæg 1 til lokalplan 224 Gullandsstrædekarréen Lokalplan 224, tillæg 1 Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 6 Formål og indhold 7 Forhold til anden planlægning 7 - Statslig planlægning 7 - Kommuneplan

Læs mere

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Ændring af det stationsnære område ved Trekroner og rammeområde 3.EP.3. Tillæg 8 til Roskilde Kommuneplan 2016/forslag

Ændring af det stationsnære område ved Trekroner og rammeområde 3.EP.3. Tillæg 8 til Roskilde Kommuneplan 2016/forslag Ændring af det stationsnære område ved Trekroner og rammeområde 3.EP.3 Tillæg 8 til Roskilde Kommuneplan 2016/forslag Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a.

Læs mere

Parkvænget og Fælledvej. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016

Parkvænget og Fælledvej. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 Parkvænget og Fælledvej Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til tillæg til lokalplan nr. 253 Go-kartbane i Hedeland Planens indhold Lokalplantillæg giver mulighed for at delområde

Læs mere

Rughaven og Sankt Hans Gade. Tillæg 13 til Roskilde Kommuneplan 2013

Rughaven og Sankt Hans Gade. Tillæg 13 til Roskilde Kommuneplan 2013 Rughaven og Sankt Hans Gade Tillæg 13 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15. Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 forslag

Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15. Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 forslag Ringstedgade - Køgevej. Rammeområde 1.CR.15 Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2017 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Erhvervsområde. Gl. Marbjergvej, Københavnsvej samt Langebjergvænget. Tillæg 18 til Roskilde Kommuneplan 2013

Erhvervsområde. Gl. Marbjergvej, Københavnsvej samt Langebjergvænget. Tillæg 18 til Roskilde Kommuneplan 2013 Erhvervsområde Gl. Marbjergvej, Københavnsvej samt Langebjergvænget Tillæg 18 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

Håndværkervænget Gundsømagle

Håndværkervænget Gundsømagle Politisk behandling Håndværkervænget Gundsømagle Tillæg 14 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Nyt rammeområde i Himmelev

Nyt rammeområde i Himmelev Ibsgården Ibsgården Nyt rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2013 Offentliggjort som tillæg 29 til Roskilde Kommuneplan 2009 V Vissenbjergvej 2.BT.8 2.BP.10 2.D.5 2.BT.19 H H Kochs

Læs mere

Bevaring af bebyggelsen Hørhusene. Tillæg 18 til Roskilde Kommuneplan 2016/forslag

Bevaring af bebyggelsen Hørhusene. Tillæg 18 til Roskilde Kommuneplan 2016/forslag Bevaring af bebyggelsen Hørhusene Tillæg 18 til Roskilde Kommuneplan 2016/forslag Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde

Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde Lokalcenter Roskildevænget, Roskilde Tillæg 6 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år

Læs mere

Politisk behandling. Gadstruperhvervspark, Finervej. Tillæg 15 til Roskilde Kommuneplan 2013

Politisk behandling. Gadstruperhvervspark, Finervej. Tillæg 15 til Roskilde Kommuneplan 2013 Gadstruperhvervspark, Finervej Tillæg 15 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal

Læs mere

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Tillæg 5 til Roskilde Kommuneplan 2013 8.B.8 8.CL.1 8.B.13 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

Baldersvej - sociale institutioner m.v.

Baldersvej - sociale institutioner m.v. Baldersvej - sociale institutioner m.v. Tillæg 17 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

036 Centerområde i Lille Blødekvarteret

036 Centerområde i Lille Blødekvarteret 036 i Lille Blødekvarteret Status Forslag PlanID 3244876 Tillæg nr. 036 Plannavn i Lille Blødekvarteret VVM Kommuneplantillæg uden VVM Dato for offentliggørelse af forslag 7. december 2016 Høring start

Læs mere

Roskilde Stadion - ny idrætspark

Roskilde Stadion - ny idrætspark Roskilde Stadion - ny idrætspark Tillæg 5 til Roskilde Kommuneplan 2016 4.F.1 4.BS.3 SDFE, Roskilde Kommune Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

Håndværkervænget Gundsømagle

Håndværkervænget Gundsømagle Politisk behandling Håndværkervænget Gundsømagle Tillæg 14 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Ændring af anvendelsesbestemmelser. Tillæg 19 til Roskilde Kommuneplan 2013

Ændring af anvendelsesbestemmelser. Tillæg 19 til Roskilde Kommuneplan 2013 Ændring af anvendelsesbestemmelser Tillæg 19 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år

Læs mere

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade

Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Butiks- og erhvervsområde ved Himmelev Bygade Tillæg 22 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Ændring af retningslinje og generel ramme

Ændring af retningslinje og generel ramme Ændring af retningslinje og generel ramme Tillæg 12 til Roskilde Kommuneplan 2009 Jyllinge Gundsømagle Herringløse Ågerup/Store Valby Veddelev Svogerslev Roskilde Vindinge Vor Frue Gadstrup Snoldelev Viby/Dåstrup

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Ændring af rammeområde i Himmelev Tillæg 8 til Roskilde Kommuneplan 2009 Haraldskær Himmelev Sognevej Langagervej Herregårdsvej 2.D.8 100 m Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan 570 for boliger i Vindinge Øst

Tillæg 1 til lokalplan 570 for boliger i Vindinge Øst Tillæg 1 til lokalplan 570 for boliger i Vindinge Øst Tillæg 1 til lokalplan 570 / Stærkendevej Nord Moesgården Moesgården Stærkendevej Stærkendevej Merringgårdsvej Toftemarken Toftemarken Merringgårdsvej

Læs mere

Gadstruperhvervspark, Finervej. Tillæg 15 til Roskilde Kommuneplan 2013 forslag

Gadstruperhvervspark, Finervej. Tillæg 15 til Roskilde Kommuneplan 2013 forslag Gadstruperhvervspark, Finervej Tillæg 15 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal

Læs mere

Udvidelse af Jyllingecenter

Udvidelse af Jyllingecenter Udvidelse af Jyllingecenter Tillæg 20 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Ændring af rammeområde vedkøgevej

Ændring af rammeområde vedkøgevej Politisk behandling Ændring af rammeområde vedkøgevej Tillæg 19 til Kommuneplan 2009 3.CL.4 E.8 3.BE.4 3.BP.6 3.F.5 3.CL.3 3.BE.9 3.D.7 3.F.6 3.BE.5 Område, hvor der kan etableres restaurant 3.BS.8 3.E.3

Læs mere

Ændring af rammebestemmelser i Margrethehåbsparken

Ændring af rammebestemmelser i Margrethehåbsparken Ændring af rammebestemmelser i Margrethehåbsparken Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2009 /politisk behandling Margrethehåbsvej 2.EK.1 Holbækvej Forord Politisk HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Politisk behandling Himmelev Kirke Ændring af rammeområde i Himmelev Himmelev Gymnasie Tillæg 8 til Roskilde Kommuneplan 2009/ 200 m Haraldskær Nord Langagervej 2.D.8 Mål 1: 25 100 m Kommuneplantillæg

Læs mere

Ændring af ramme- områder ved Helligkorsvej

Ændring af ramme- områder ved Helligkorsvej Ændring af ramme- områder ved Helligkorsvej og Kildegården Tillæg 16 til Roskilde Kommuneplan 2013 4.BS.4 4.BS.7 4.D.2 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a.

Læs mere

Ændring af rammeområde ved Astersvej

Ændring af rammeområde ved Astersvej rint Preview Ændring af rammeområde ved Astersvej Tillæg 28 til Roskilde Kommuneplan 2009 100 m 1 : 2001 Dette kort er kun til oversigtsformål. Fremstillet af 10.20.3.170 13/03/2013 16:39:32 Forord HVAD

Læs mere

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole Greve Kommune Forslag Lokalplan nr.15.17 Tune Skole Lægehus ved Tune Skole Forslag til lokalplan er udarbejdet af Center for Teknik & Miljø, Greve Kommune. Forslaget er vedtaget af Greve Byråd den 27.

Læs mere

Ændring af rammeområde ved Domsognets plejehjem. Tillæg 32 til Roskilde Kommuneplan 2009 forslag

Ændring af rammeområde ved Domsognets plejehjem. Tillæg 32 til Roskilde Kommuneplan 2009 forslag Ændring af rammeområde ved Domsognets plejehjem Tillæg 32 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Kommuneplantillæg 1 for tæt-lav boliger på Værebrovej 25

Kommuneplantillæg 1 for tæt-lav boliger på Værebrovej 25 Kommuneplantillæg 1 for tæt-lav boliger på Værebrovej 25 Tillæg 1 til Roskilde Kommuneplan 2013 Offentliggjort som tillæg 30 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den

Læs mere

Lokalplan nr. 3.7.1 Butikker på Egelundsvej 5. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune. www.albertslund.dk albertslund@albertslund.

Lokalplan nr. 3.7.1 Butikker på Egelundsvej 5. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune. www.albertslund.dk albertslund@albertslund. Miljø- og Teknikforvaltningen Albertslund Kommune www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Lokalplan nr. 3.7.1 Butikker på Egelundsvej 5 Hvad er en lokalplan En lokalplan

Læs mere

Supplement til Lokalplan nr. 142 - forslag

Supplement til Lokalplan nr. 142 - forslag Supplement til Lokalplan nr. 142 - forslag Bykernen i Nyborg Nørregade 25-37 Lokalplanens redegørelse Om lokalplaner En lokalplan fastlægger, hvordan udviklingen skal være i et bestemt område. Lokalplanen

Læs mere

Mobilantennemast Margrethehåb. Lokalplan 568/forslag

Mobilantennemast Margrethehåb. Lokalplan 568/forslag Mobilantennemast Margrethehåb Lokalplan 568/forslag Indhold Fors Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 6 Formål og indhold 8 Forhold til anden planlægning 8 Statslig planlægning 8 Kommuneplan 10 Gældende

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By Forslag til Kommuneplantillæg nr. 9 Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By august 2019 Offentlig høring Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 er i høring til den 24. oktober 2019.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Lokalplan 5. ROS Tillæg 1 for Schmeltz Plads. Lokalplan 5. ROS /forslag

Lokalplan 5. ROS Tillæg 1 for Schmeltz Plads. Lokalplan 5. ROS /forslag Lokalplan 5. ROS Tillæg 1 for Schmeltz Plads Lokalplan 5. ROS / Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Formål og indhold 8 Forhold til anden planlægning 8 - Statslig planlægning 8 - Kommuneplan

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Kommuneplantillæg nr. 014 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområde LE 6.3 ved Femhøj Vedtaget af Byrådet 24. juni 2015 Rammeområde LE 6.3 ved Femhøj Frederikssund Kommune.

Læs mere

Ændring af rammeområde ved Domsognets plejehjem. Tillæg 32 til Roskilde Kommuneplan 2009

Ændring af rammeområde ved Domsognets plejehjem. Tillæg 32 til Roskilde Kommuneplan 2009 Ændring af rammeområde ved Domsognets plejehjem Tillæg 32 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 6. for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Marts, 2019 FORSLAG

Kommuneplantillæg nr. 6. for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Marts, 2019 FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 6 for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Marts, 2019 FORSLAG Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6 er i høring fra den xx.

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Ændring af rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2009 2.EK.1 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

Lokalplan nr. 13.1.1 Område ved Roskildevej og Linde Allé. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune

Lokalplan nr. 13.1.1 Område ved Roskildevej og Linde Allé. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune Miljø- og Teknikforvaltningen Albertslund Kommune www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Lokalplan nr. 13.1.1 Område ved Roskildevej og Linde Allé Hvad er en lokalplan

Læs mere

Lokalplan nr Albertslund syd - Sportsplads. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune.

Lokalplan nr Albertslund syd - Sportsplads. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune. Miljø- og Teknikforvaltningen Albertslund Kommune www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Lokalplan nr. 4.3.1 Albertslund syd - Sportsplads Hvad er en lokalplan En lokalplan

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Ændring af rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forslag 2.EK.1 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

P-hus på Sortebrødre Plads. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2013

P-hus på Sortebrødre Plads. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2013 P-hus på Sortebrødre Plads Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2013 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Ændring af rammeområde for Roskilde sygehus. Tillæg10 til Roskilde Kommuneplan

Ændring af rammeområde for Roskilde sygehus. Tillæg10 til Roskilde Kommuneplan Ændring af rammeområde for Roskilde sygehus Tillæg10 til Roskilde Kommuneplan Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

041 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken 8 10

041 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken 8 10 041 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken 8 10 PlanID 3633872 Tillæg nr. 041 Plannavn Udvidelse af erhvervsområdet Perdersholmparken VVM Kommuneplantillæg uden VVM Dato for offentliggørelse af

Læs mere

Ændring af rammebestemmelser i Margrethehåbsparken

Ændring af rammebestemmelser i Margrethehåbsparken Ændring af rammebestemmelser i Margrethehåbsparken Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2009 /forslag Margrethehåbsvej 2.EK.1 kvej Holbæ Forord Fors Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning

Læs mere

Ændring af rammeområde ved Roskilde Havn

Ændring af rammeområde ved Roskilde Havn Ændring af rammeområde ved Roskilde Havn Tillæg 18 til Roskilde Kommuneplan 2009 4.D.4 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Lokalplan nr Nye tagboliger ved Kanalgaden og Kanaltorvet. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune

Lokalplan nr Nye tagboliger ved Kanalgaden og Kanaltorvet. Miljø- og Teknikforvaltningen. Albertslund Kommune Miljø- og Teknikforvaltningen Albertslund Kommune www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Lokalplan nr. 7.10.1 Nye tagboliger ved Kanalgaden og Kanaltorvet Hvad er en

Læs mere

Støjvold ved motorvejen i Trekroner Øst. Lokalplan 556

Støjvold ved motorvejen i Trekroner Øst. Lokalplan 556 Støjvold ved motorvejen i Trekroner Øst Lokalplan 556 Indhold Forord 4 Baggrund 6 Lokalplanområdet 7 Støj 8 Formål og indhold 10 Forhold til anden planlægning 11 Kommuneplan 12 Gældende lokalplan 13 Planlægning

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 10 til Rammeområde 89.S5 Fritidshuse ved feldbjergvej øst for Trehøje Golfbane Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Ny bydelscenter på Københavnsvej

Ny bydelscenter på Københavnsvej Forslag Politisk behandling Ny bydelscenter på Københavnsvej Tillæg 17 til Roskilde Kommuneplan 2009 Dagligvarebutik på Københavnsvej 85 Lokalplan 585 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske

Læs mere

Delvis ophævelse af. Lokalplan nr som følge af statslige anlæg FORSLAG

Delvis ophævelse af. Lokalplan nr som følge af statslige anlæg FORSLAG Solrød Kommune byrådet Delvis ophævelse af Lokalplan nr. 405.3 som følge af statslige anlæg Indhold Vejledning og klage Vejledning 3 Hvordan ophæves en lokalplan? 3 Klagevejledning 3 Redegørelse Delvis

Læs mere

Ændring af rammeområde ved Søndre Ringvej

Ændring af rammeområde ved Søndre Ringvej Ændring af rammeområde ved Søndre Ringvej Tillæg 13 til Kommuneplan 2009 /Forslag til høring 3.B.4 4.B S.3 4.B P.1 3.B E.6 3.D.9 3.B S.7 3.F.10 P.5 3.D.10 3.B E.7 3 3.B E.8 3.E P.1 3.C B.1 3.B E.9 3.E

Læs mere

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2 ÆRØ KOMMUNE Forslag til lokalplan nr. 19-9 ejendommen Søby Nørremarksvej 2 Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune Forord til lokalplanen Denne lokalplan omfatter ejendommen Søby

Læs mere

Ændring af rammeområde i Vindinge. Tillæg 3 til Kommuneplan 2009/forslag

Ændring af rammeområde i Vindinge. Tillæg 3 til Kommuneplan 2009/forslag Ændring af rammeområde i Vindinge Tillæg 3 til Kommuneplan 2009/forslag Forord Forslag til høring HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Blandet bolig og erhverv ved Roholte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 1529 af 15. november

Læs mere

030 Boliger ved Byvej

030 Boliger ved Byvej 030 Boliger ved Byvej Status Kladde PlanID 3188562 Tillæg nr. 030 Plannavn VVM Gælder for hele kommunen? Formål Boliger ved Byvej Kommuneplantillæg uden VVM Nej Den eksisterende ramme i kommuneplanen fastsætter,

Læs mere

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den Blandet bolig og erhverv ved Roholte Vedtaget den 11.04.2018 offentligt bekendtgjort den 24.04.2018 Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 50 af 19. januar 2018 som ændret ved L 2018-01-30 nr.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15

Kommuneplantillæg nr. 15 Kommuneplantillæg nr. 15 til Kommuneplan 2013-2025 Castberggård Kommuneplantillæg nr. 15 Baggrund I forbindelse med Lokalplan 1098, udarbejdes kommuneplantillæg nr. 15, for at sikre den fremtidige disponering

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 002

Kommuneplantillæg nr. 002 Kommuneplantillæg nr. 002 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 for Frederikssund Kommune For rammeområderne B 2.4 Vedtaget d. 29. april 2015 Nyt rammeområde B 2.4 Redegørelse Kommuneplantillæggets område Kommuneplantillægget

Læs mere

Forslag til ophævelse af Lokalplan B12-1

Forslag til ophævelse af Lokalplan B12-1 Forslag til ophævelse af Lokalplan B12-1 Blandet bolig- og erhvervsområde ved Kildevej i Haarby December 2018 Indholdsfortegnelse REDEGØRELSE Ophævelse af Lokalplan B12-1... 4 Redegørelse for de faktiske

Læs mere

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar Forslag til lokalplan 1.38.1 Boligbebyggelsen Vejleåparken Korrektur eksemplar Ishøj Kommune LOKALLANFORSLAG Indholdsfortegnelse: Lokalplanområdet...3 Baggrund for lokalplanen...3 Lokalplanens indhold...3

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR 1 TIL LOKALPLAN NR. 2.1

FORSLAG TIL TILLÆG NR 1 TIL LOKALPLAN NR. 2.1 STRUER KOMMUNE Maj 2017 FORSLAG TIL TILLÆG NR 1 TIL LOKALPLAN NR. 2.1 FOR et BoligOMRÅDE VED Søstjernevej og Nørrevænget i Jegind I høring fra den 3. juli til 31. juli 2017 plangrundlag ORdliste Lov om

Læs mere

Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 4

Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 4 Lokalplan for et område ved Hovedgaden, Hårlev BRANDSKILDEGÅRDEN Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 4 Lokalplanens tekst Side

Læs mere

LOKALPLAN S SMÅ SOMMERHUSGRUNDE PÅ ORE FEBRUAR AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk

LOKALPLAN S SMÅ SOMMERHUSGRUNDE PÅ ORE FEBRUAR AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk LOKALPLAN S17.01.01 SMÅ SOMMERHUSGRUNDE PÅ ORE FEBRUAR 2018 AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk Kommune- og lokalplaner Lokalplan Kommunalbestyrelsen har den 22. februar 2018 vedtaget Lokalplan S17.01.01.

Læs mere

Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens

Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens 31 2013 Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 31 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Hulvej Skole, Hulvej 19, Horsens

Læs mere

Offentlig høring af forslag til ophævelse af lokalplan 276 Boliger ved Himmerigskov

Offentlig høring af forslag til ophævelse af lokalplan 276 Boliger ved Himmerigskov 4. maj 2016 Sags id.: 15/6616 Sagsbehandler: Tove Stockmarr Offentlig høring af forslag til ophævelse af lokalplan 276 Boliger ved Himmerigskov Fredericia Kommune har udarbejdet forslag til ophævelse af

Læs mere

Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård

Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård 13 2013 Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Retningslinje for Ørskov Bæk, Hovedgård Status Kladde KOMPLAN_ID 1486324 Tillæg nummer 13 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Retningslinje for

Læs mere

Gribskov Kommunes Byråd har den 19. juni 2017 godkendt forslag til lokalplan og kommuneplantillæg nr. 13 til offentlig fremlæggelse.

Gribskov Kommunes Byråd har den 19. juni 2017 godkendt forslag til lokalplan og kommuneplantillæg nr. 13 til offentlig fremlæggelse. Til berørte parter Sag: 2017/18479 003 Id: 01.02G00 Afdelingsnavn By og Bolig Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. juni 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge tlf: 7249 6000 e-mail:

Læs mere

Orienteringsbrev. Orientering om endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg 03 og lokalplan L06 Bofællesskab ved Rosenvænget i Ølgod.

Orienteringsbrev. Orientering om endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg 03 og lokalplan L06 Bofællesskab ved Rosenvænget i Ølgod. Orienteringsbrev Plan og Vækst Bytoften 2, 6800 Varde 79946557 Orientering om endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg 03 og lokalplan 24.01.L06 Bofællesskab ved Rosenvænget i Ølgod. Udvalget for Plan og

Læs mere

Supplement til Lokalplan nr. 233 - forslag

Supplement til Lokalplan nr. 233 - forslag Supplement til Lokalplan nr. 233 - forslag Skovparken Harevænget 2-6 Lokalplanens redegørelse Om lokalplaner En lokalplan fastlægger, hvordan udviklingen skal være i et bestemt område. Lokalplanen kan

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303

Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Tillæg nr. 1 til lokalplan 303 Erhvervsområde og offentligt område til erhvervsuddannelsescenter i Erritsø ved Snaremosevej Oktober 2017 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan og et tillæg til lokalplan?

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 9

Kommuneplantillæg nr. 9 Kommuneplantillæg nr. 9 til Kommuneplan - Bræd pvej sstru Sikavej o Vib ej rgv rve dy Els j Kommuneplantillæg nr. 9 Baggrund I forbindelse med Lokalplan 88, udarbejdes kommuneplantillæg nr. 9, for at sikre

Læs mere

TILLÆG nr. 1 til Lokalplan 2-05. For Solgården i Strøby Egede

TILLÆG nr. 1 til Lokalplan 2-05. For Solgården i Strøby Egede TILLÆG nr. 1 til Lokalplan 2-05 For Solgården i Strøby Egede FORSLAG Fremlagt i perioden 5. maj 30. juni 2014 Stevns Kommune Tillæg nr. 1 til Lokalplan 2-05 Solgården Strøby Egede Indledning Tillæg nr.

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Boligområde nord for Bregentvedvej i Haslev - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 287 af 16.

Læs mere

Ridecenter i Vestbirk Ridecenter i Vestbirk

Ridecenter i Vestbirk Ridecenter i Vestbirk 2013 18 Ridecenter i Vestbirk Ridecenter i Vestbirk id 1486324 Tillæg nummer 18 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Ridecenter i Vestbirk Nej Formålet med kommuneplantillægget er at give mulighed

Læs mere

Lokalplan nr. 143. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, juli 2006. P-plads ved Hotel Nyborg Strand

Lokalplan nr. 143. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, juli 2006. P-plads ved Hotel Nyborg Strand Lokalplan nr. 143 Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, juli 2006 P-plads ved Hotel Nyborg Strand Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund...4 Forhold til anden planlægning...5 Forsyningsforhold...5

Læs mere

Ændring af rammeområder

Ændring af rammeområder Ændring af rammeområder 4.BE.2, 4.BS.3, 4.BS.2 og 4.CB.2 Tillæg 17 til Roskilde Kommuneplan 2016/ Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

TILLÆG nr. 1 til Lokalplan nr. 114 Håndværkerområde, Store Heddinge Nord for Højerupvej. Forslag Offentligt fremlagt i perioden 9. december

TILLÆG nr. 1 til Lokalplan nr. 114 Håndværkerområde, Store Heddinge Nord for Højerupvej. Forslag Offentligt fremlagt i perioden 9. december TILLÆG nr. 1 til Lokalplan nr. 114 Håndværkerområde, Store Heddinge Nord for Højerupvej. Forslag Offentligt fremlagt i perioden 9. december 2013 3. februar 2014. Stevns Kommune Tillæg nr. 1 til Lokalplan

Læs mere

Lokalplan 48. For et område til opførelse af præstebolig og konfirmandstue

Lokalplan 48. For et område til opførelse af præstebolig og konfirmandstue Lokalplan 48 For et område til opførelse af præstebolig og konfirmandstue i Thorsø Januar 2002 Lokalplanens retsvirkninger Midlertidige retsvirkninger efter planloven Endegyldige retsvirkninger Når et

Læs mere

Lokalplan for Byudviklingsområde ved Selsøvej i Skibby Rammelokalplan. Vedtaget af Byrådet den 23. september Lokalplan nr.

Lokalplan for Byudviklingsområde ved Selsøvej i Skibby Rammelokalplan. Vedtaget af Byrådet den 23. september Lokalplan nr. Lokalplan for Byudviklingsområde ved Selsøvej i Skibby Rammelokalplan Vedtaget af Byrådet den 23. september 2014 Lokalplan nr. 066 2 Indholdsfortegnelse Redegørelse 3 Indledning... 3 Områdets beliggenhed...

Læs mere

Offentlig høring af forslag til lokalplan 342, boliger ved Erritsø Bygade og kommuneplantillæg 14

Offentlig høring af forslag til lokalplan 342, boliger ved Erritsø Bygade og kommuneplantillæg 14 Dato: 21- juni 2016 Sags id.: 15/8177 Sagsbehandler: Helle Neigaard Offentlig høring af forslag til lokalplan 342, boliger ved Erritsø Bygade og kommuneplantillæg 14 Fredericia Kommune har udarbejdet forslag

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE

THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE FREMLAGT FRA DEN 4. DECEMBER 2002 TIL DEN 12. FEBRUAR 2003. OFFENTLIGT BEKENDTGJORT DEN 9. APRIL 2003. Forord til lokalplanforslaget Thyholm Kommunes

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen

Ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen Lokalplan 038-1 Ejendomskontor i Lundebjerg-bebyggelsen Skovlunde Lokalplanen er kladde Indholdsfortegnelse Redegørelse 1 Om lokalplanlægning 2 Lokalplanområdet 4 Lokalplanens baggrund og formål 5 Lokalplanområdets

Læs mere