Kursusbeskrivelser Arkibas og IT-kurser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kursusbeskrivelser Arkibas og IT-kurser"

Transkript

1 Kursusbeskrivelser Arkibas og IT-kurser Arkibas grundkursus Billeder På kurset vil den grundlæggende funktionalitet i Arkibas blive gennemgået. Vi skal på dette kursus arbejde med registrering af indkomstjournaler, enkelte billeder, billedserier og Albums. Kurset henvender sig primært til personer, som aldrig har arbejdet med programmet før eller personer, som har et grundlæggende kendskab til programmet på begynderniveau. Det vil være en fordel, hvis man først har en grundlæggende kendskab til arkiv- og registreringsprincipperne f.eks. ved at have gennemgået modul 2 og evt. modul 3 i arkivuddannelsen. Arkibas grundkursus Arkivalier På kurset vil den grundlæggende funktionalitet i Arkibas blive gennemgået. Vi skal på dette kursus arbejde med registrering af indkomstjournaler og arkivalier. Kurset henvender sig primært til personer, som aldrig har arbejdet med programmet før eller personer, som har et grundlæggende kendskab til programmet op begynderniveau. Det vil være en fordel, hvis man først har en grundlæggende kendskab til arkiv- og registreringsprincipperne f.eks. ved at have gennemgået modul 2 i arkivuddannelsen. Arkibas administrator På kurset vil vi gennemgå alle funktionaliteterne i administrationsdelen af Arkibas og andre mere avancerede funktionaliteter. Kurset henvender sig til personer, som skal være administrator på programmet. Det er en forudsætning, at man har gennemgået minimum et grundkursus og / eller at man har erfaring med at arbejde med programmet. For alle Arkibaskurserne gælder det, at man arbejder i eget arkiv på demobasen Man skal derfor på forhånd have sikret sig, at man er oprettet som brugere på demobasen, og at man kan logge ind. DETTE ER EN FORUDSÆTNING FOR AT KUNNE DELTAGE I KURSET. Billedscanning Lokalhistoriske billeder er populære blandt historieinteresserede, slægtsforskere og helt almindelige mennesker, som synes, at det er interessant at se, hvordan deres hus og lokalsamfund har set ud engang. På de lokalhistoriske arkiver ligger der rigtig mange billeder, som kan digitaliseres og bruges til arkivets formidling og til præsentation på arkiv.dk. Kurset i billedscanning indeholder en teoretisk del om billedlærer og scanning samt en praktisk del, hvor deltagerne selv får mulighed for at arbejde med scanning af billeder på en scanner af typen Epson Perfection V750 Pro. Vi arbejder både med scanning af

2 positiver og negativer samt avismateriale og postkort, som kan give sine helt egne udfordringer. Den teoretiske del indeholder følgende: Det digitale billedes opbygning Fra analogt til digitalt billede Filformater, dpi og komprimering Lagringsmedier Korrektionsmuligheder Vi har et mindre udvalg af postkort, glasnegativer, dias og avisudklip, men I må også meget gerne selv medbringe egne materialer til brug på kurset. Scanning af kilder 1 Som noget nyt har vi lanceret en kildeviser på arkiv.dk, som kan vise digitaliserede kilder i form af pdf-filer. På dette kursus arbejdes der med hele processen af digitalisering af kilder fra scanning til færdig visning på arkiv.dk. På kurset lærer du at scanne kilder til bevaringsformat i tiff, bearbejde kilderne til den rigtige størrelse til formidling, konvertere kilderne til pdf og lægge dem rigtigt ind i Arkibas til visning på arkiv.dk. Vi skal også lærer at OCR-behandle trykte kilder, og konvertere dem til en søgbar pdf-fil. Alle arbejdsgange vil blive grundigt gennemgået, og der vil også være god tid til, at deltagerne selv kan arbejde med medbragt materiale med hjælp fra underviseren. Vi benytter en scanner af typen Epson Perfection V750 Pro, gratisprogrammet IrFanView til bearbejdning og konvertering til pdf og betalingsprogrammet FineReader til OCR-behandling og konvertering til søgbar pdf. Vi skal også prøve at se nærmere på nogle af de gratis OCR-programmer, der findes, men som desværre har en del begrænsninger. Vi har et mindre udvalg af aviser og bøger, men I må meget gerne selv medbringe egne materialer til brug på kurset, og et usb-stik eller en ekstern harddisk til de filer, som I har arbejdet med i løbet af dagen. Facebook 1 - Sådan kommer arkivet på Facebook På kurset starter vi med at oprette arkivets egen Facebookside og én eller flere grupper. Du lærer, hvordan sider og grupper virker, hvad de kan bruges til, og hvorfor siden er anderledes end traditionelle hjemmesider. Vi arbejder med at lave opslag, oprette begivenheder. Vi kommer også ind på færdselsreglerne på Facebook og hvordan vi kommunikerer med brugerne.

3 Facebook 2 - Hvordan får vi mere ud af arkivets Facebook-side og gruppe? Kurset henvender sig til arkiver der er på Facebook, men gerne vil have mere ud af at være der. Vi arbejder med at skaffe flere brugere, hvordan siden spiller sammen med arkivets almindelige hjemmeside og hvordan vi tilrettelægger f.eks. indsamlingskampagner på Facebook. Vi snakker om, hvordan vi forholder os til andre lokalhistoriske Facebooksider og grupper. Endelig ser vi lidt på nogle af de andre muligheder for formidling på sociale medier, f.eks. på film og fotoportalerne YouTube og Instagram. WordPress 1 - Bliv en haj til indholdsopdatering på 6 timer rollen som forfatter på hjemmesiden, fyld hjemmesiden med spændende indhold For dig der gerne vil bruge hjemmesiden til at formidle gode historier, portrætter, interviews mm. Du har lige fået eller påtaget dig opgaven med at lægge indhold på hjemmesiden. Vi arbejder kun med at lave indlæg og sider Vi øver at sætte tekst, billeder, lyd og video ind på indlæg og sider Vi retter fejl i indlæg og sider Vi laver kategorier Vi tilpasser menu(er) Mål Når du går hjem har du rutine i at lægge indhold på hjemmesiden. Du ved hvordan du udgiver nyt indhold og retter i tidligere udgivet indhold. Forudsætninger: Du skal kunne bruge en computer. Have styr på hvordan man finder filer på computerens filmanager/stifinder/finder. Du skal have brugernavn og kode til jeres hjemmeside med rollen som forfatter eller højere. Vi berører slet ikke hvordan hjemmesiden er opsat mht. layout, vi bruger den som den er. Det kræver at I har en velfungerende hjemmeside lavet med WordPress og at den er sat op til at vise indlæg. En WordPress side kan være mange ting. Udseendet bestemmes af valg af tema, opsætning og hvilke plugins man har tilføjet. På kurset arbejder vi ikke med opsætning af tema eller valg af plugins.

4 Forberedelse: Hav tekst og indhold liggende klar i Word, Docs el. lign. Vi har ikke tid til at skrive lange tekster. Billeder du forventer at benytte skal ligge som filer i jpg eller png, ikke i Word. Billeder bør være navngivet uden æøå og mellemrum. Se videoen som du får tilsendt link til før kurset. Den forbereder dig hvad vi skal lave på kurset. Video og lyd bør være lagt op på YouTube eller Vimeo og så linker vi til det der. (men det ses og høres naturligvis på jeres hjemmeside) WordPress 2 - Forny udseendet på din WordPress hjemmeside For dig der har ansvar for en WordPress hjemmeside, hvor det nuværende tema er forældet eller vanskeligt at tilpasse. På kursusdagen skifter vi temaet til Generatepress og tilpasser det. Vi tilføjer også en pagebuilder og nogle ekstra plugins der hjælper med at lave en flot og indbydende hjemmeside, der løbende kan tilpasses. Header og footer tilpasses og tilføres indhold Menu(er) indhold og placering tilpasses Kategorier tilføjes og gøres tilgængelige Forsiden opsættes så den viser seneste indlæg og andet relevant indhold Widgets tilpasses Brugerprofiler typer gennemgås og tilpasses Plugins som er relevante tilføjes og aktives Målet for kurset En opgradering af udseendet på din hjemmeside hvor nyt indhold bliver serveret på forsiden. Demo2.arkivassistent.dk viser et eksempel på en sådan side. Indhold på sider og indlæg fra den nuværende hjemmeside bliver ikke berørt af det nye tema. Vi arbejder kun med opsætning af layout. Men vi gennemgår også den nye editor (Gutenberg) som er standard i WordPress 5.0 og som anvendes til at skrive indlæg og sider med. Forudsætninger: Du skal have rutine i at lave indlæg og sider i WordPress. Du skal have rollen som administrator.

5 Forberedelse: Se videoen som du får tilsendt link til før kurset. Den forbereder dig hvad vi skal lave på kurset. Billeder du forventer at benytte skal ligge som filer i jpg eller png, ikke i Word. Billeder bør være navngivet uden æøå og mellemrum. Video og lyd bør være lagt op på YouTube eller Vimeo og så linker vi til det der. (men det ses og høres naturligvis på jeres hjemmeside) Hvis du har en hjemmeside som du selv hoster, så er det vigtigt at du sørger for at lave backup inden kurset. Digitalisering lyd Mange arkiver ligger inde med lydbånd, som bl.a. indeholder spændende interviews og lydklip fra lokalområdet. Disse bånd vil med tiden blive nedbrudt og umulige at afspille, hvis man i det hele taget kan opdrive det rigtige hardware til at afspille det på. Det er derfor tid til at få disse bånd digitaliseret inden det er for sent, og få dem gjort tilgængelige for et større publikum. På dette kursus skal vi arbejde med digitalisering af kassettebånd og spolebånd, som er de formater, arkiverne selv relativt let og til en overkommelig sum penge kan kaste sig over at digitalisere. Vi vil gennemgå behovet for udstyr og hvor det kan købes. Vi skal arbejde med selve digitaliseringsprocessen og den efterfølgende redigeringsproces. Og endelig skal vi se på, hvordan disse klip kan gøres tilgængelige på arkiv.dk. Medbring egne bånd til brug på kurset, da vi ikke har mulighed for at stille disse materialer til rådighed. Digitalisering film Mange arkiver ligger inde med film, som indeholder spændende filmklip fra store og små begivenheder i lokalområdet. Disse bånd vil med tiden blive nedbrudt og umulige at afspille, hvis man i det hele taget kan opdrive det rigtige hardware til at afspille det på. Det er derfor tid til at få disse bånd digitaliseret inden det er for sent, og få dem gjort tilgængelige for et større publikum. På dette kursus skal vi arbejde med digitalisering af vhs-bånd, som er det format, arkiverne selv relativt let og til en overkommelig sum penge kan kaste sig over at digitalisere. Vi vil gennemgå behovet for udstyr og hvor det kan købes. Vi skal arbejde med selve digitaliseringsprocessen og den efterfølgende redigeringsproces. Og endelig skal vi se på, hvordan disse klip kan gøres tilgængelige på YouTube, Vimeo og arkiv.dk. Medbring egne bånd til brug på kurset, da vi ikke har mulighed for at stille disse materialer til rådighed.

NY UDGAVE. Aabenraa, december 2016

NY UDGAVE. Aabenraa, december 2016 700 Aabenraa, december 2016 NY UDGAVE LASS kursusprogram for 2017 Digital kommunikation er i dag lige så nødvendigt for de lokalhistoriske arkiver, som syrefrit papir, Rigsarkivets standardæsker og japanpapir.

Læs mere

Digitalisering Få liv i dine gamle billeder

Digitalisering Få liv i dine gamle billeder Digitalisering Få liv i dine gamle billeder Dine minder holder ikke nødvendigvis for evigt. Billeder falmer oftest med tiden, og gamle negativer og dias bliver ligeledes påvirket. Husk derfor at få dem

Læs mere

- Ikke rumfysik, men nogle husmandsbetragtninger om, hvordan vi har grebet digitaliseringen an i Odense -

- Ikke rumfysik, men nogle husmandsbetragtninger om, hvordan vi har grebet digitaliseringen an i Odense - - Ikke rumfysik, men nogle husmandsbetragtninger om, hvordan vi har grebet digitaliseringen an i Odense - 1 Vedtaget i efteråret 2009 før kommunevalget delte nogle håndøre ud til vælgere. Sendte brev til

Læs mere

- # - - # - Ad 2: Kurser & møder i LASS: Se nærmere omtale af kurserne samt praktiske oplysninger i programmet eller i kalenderen på

- # - - # - Ad 2: Kurser & møder i LASS: Se nærmere omtale af kurserne samt praktiske oplysninger i programmet eller i kalenderen på LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Referat af Årsmødet er lagt på websitet

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Nyt system til lokalhjemmesider i Enhedslisten

Nyt system til lokalhjemmesider i Enhedslisten Nyt system til lokalhjemmesider i Enhedslisten FRA NU AF HAR AFDELINGER MULIGHED FOR AT SKIFTE LOKALHJEMMESIDE TIL ET NYT OG MERE TIDSSVARENDE SYSTEM. DET EKSISTERENDE SYSTEM FORTSÆTTER TIL STARTEN AF

Læs mere

Opskrift på brug af scanneren

Opskrift på brug af scanneren Opskrift på brug af scanneren Dette er den grundlæggende vejledning om brug af scanneren. Den beskriver arbejdsgangen når man arbejder med papirfotos. Der findes to supplerende vejledninger. Dels en vejledning

Læs mere

Digitalisering Få liv i dine gamle billeder

Digitalisering Få liv i dine gamle billeder Digitalisering Få liv i dine gamle billeder Dine minder holder ikke nødvendigvis for evigt. Billeder falmer oftest med tiden, og gamle negativer og dias bliver ligeledes påvirket. Husk derfor at få dem

Læs mere

SLA SAMMENSLUTNINGEN AF LOKALARKIVER

SLA SAMMENSLUTNINGEN AF LOKALARKIVER Partnerskabsaftale Velux Fonden og Vejledning til ansøgning Hvem kan ansøge? Alle ordinære medlemmer af kan søge om penge fra Velux Fonden. Der kan søges som enkelt arkiv, arkivsamvirke, kreds eller som

Læs mere

Vejrup Sognearkiv. Vejrup ca vi passer på historien

Vejrup Sognearkiv. Vejrup ca vi passer på historien Vejrup Sognearkiv Vejrup ca. 1967 - vi passer på historien Vi passer på historien. Dit lokalarkiv er lokalsamfundets fælles hukommelse.. Arkivet rummer oplysninger om dit lokale område om de mennesker

Læs mere

Registrering af udklip i Arkibas (U-signatur)

Registrering af udklip i Arkibas (U-signatur) Udklip Afsnit 5.1 Registrering af udklip i Arkibas (U-signatur) Følgende udklip registreres i Arkibas under Enkelte artikler (U-signatur): Udklip fra aviser, blade bøger osv. som arkivet selv ejer. Udklip

Læs mere

Når du har medie filer i dit system vil det blive fremvist i de forskellige medie fremvisere afhængig af hvordan du type bestemmer og beliggenheden

Når du har medie filer i dit system vil det blive fremvist i de forskellige medie fremvisere afhængig af hvordan du type bestemmer og beliggenheden Mediehåndtering Denne funktion kan kun gøres af registrerede brugere! Systemet kan håndtere jpg, jpeg, png, pdf, xls, doc, lyd og video filer osv. Det kan IKKE håndtere TIF filer (nogle af AOs gamle kirkebogsopslag).

Læs mere

Opskrift på brug af scanneren

Opskrift på brug af scanneren Opskrift på brug af scanneren Dette er den grundlæggende vejledning om brug af scanneren. Den beskriver arbejdsgangen når man arbejder med papirfotos. Version 2018-11-19 Der findes to supplerende vejledninger.

Læs mere

Registrering af aviser i Arkibas (E-registrering) Valg af E-signatur. Aviser Afsnit 5.6

Registrering af aviser i Arkibas (E-registrering) Valg af E-signatur. Aviser Afsnit 5.6 Aviser Afsnit 5.6 Registrering af aviser i Arkibas (E-registrering) Her registreres hele aviser, eller serier og årgange af aviser. De enkelte artikler (udklip) registreres under Enkelte artikler Udklip.

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/wp-admin Brugernavn: Password: April, 2015 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

Når du har medie filer i dit system vil det blive fremvist i de forskellige medie fremvisere afhængig af hvordan du type bestemmer og beliggenheden

Når du har medie filer i dit system vil det blive fremvist i de forskellige medie fremvisere afhængig af hvordan du type bestemmer og beliggenheden Mediehåndtering Denne funktion kan kun gøres af registrerede brugere! Systemet kan håndtere jpg, jpeg, png, pdf, xls, doc, lyd og video filer osv. Det kan IKKE håndtere TIF filer (nogle af AOs gamle kirkebogsopslag).

Læs mere

LASS kursusprogram for 2016

LASS kursusprogram for 2016 700 Aabenraa, oktober 2015 LASS kursusprogram for 2016 2020 bliver det store jubilæumsår i anledning af 100-året for Genforeningen. Mange aktører lige fra staten over regionen til de sønderjyske kommuner

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Sønderborg Kommunes Lokalhistoriske Arkivsamarbejde SKLA

Sønderborg Kommunes Lokalhistoriske Arkivsamarbejde SKLA Sønderborg Kommunes Lokalhistoriske Arkivsamarbejde SKLA Grundlæggende brug af Wordprerss Standard. Når man har oprettet wordpress og valgt et Tema startes med at lave et menunavn. 13-11-2018 Sønderborg

Læs mere

Skolens digitale univers

Skolens digitale univers For it- og webansvarlige på friskolerne, bestyrelsesmedlemmer, forældre og andre interesserede Skolens digitale univers September-oktober 2015 Friskolernes Hus Kursusrække: Sådan udvikler du digitale univers

Læs mere

Karens vejledning til WordPress, september 2014 1

Karens vejledning til WordPress, september 2014 1 Karens vejledning til WordPress, september 2014 1 Karens WordPress vejledning september 2014 INDHOLD Hvad er WordPress 1 Generelt om WordPress 2 Frontend og backend 2 Skrive en blog-tekst (indlæg/post)

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71)

Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71) Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71) Indhold Billeder... side 1 Video... side 2 Lyd... side 3 Noter... side 3 SMS... side 4 Søg på internettet... side 5 Overføre filer fra telefonen

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er lavet

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er lavet

Læs mere

Artikler Afsnit 5.2. Artikler registreres under hovedgruppen Enkelte artikler, og herefter vælges registrerings signaturen R:

Artikler Afsnit 5.2. Artikler registreres under hovedgruppen Enkelte artikler, og herefter vælges registrerings signaturen R: Artikler Afsnit 5.2 Registrering af artikel i Arkibas (R-signatur) Følgende artikler registreres i Arkibas under Enkelte artikler (R-signatur): Artikler i bøger, småtryk, tidsskrifter, blade osv. som arkivet

Læs mere

LASS kursusprogram for 2015

LASS kursusprogram for 2015 700 Aabenraa, den 16. december 2014 LASS kursusprogram for 2015 Var 2014 det store jubilæumsår for arkiverne i Sønderjylland, så bliver 2015 det helt store kursusår. Arkibas 5 kræver for de fleste en introduktion

Læs mere

Kort brugervejledning til Vindsiden

Kort brugervejledning til Vindsiden Kort brugervejledning til Vindsiden Vejledningen beskriver kun de mest anvendte funktioner, og er meget kortfattet. Vejledningen udvides efterhånden, som der sker ændringer i sidens opbygning og/eller

Læs mere

Table of Contents. konverter fil til PDF... 3 Konverter Wordfil til PDF... 4 Konvertere Pages fil til PDF (mac)... 8.

Table of Contents. konverter fil til PDF... 3 Konverter Wordfil til PDF... 4 Konvertere Pages fil til PDF (mac)... 8. Table of Contents konverter fil til PDF... 3 Konverter Wordfil til PDF... 4 Konvertere Pages fil til PDF (mac)... 8 Page 2 konverter fil til PDF Page 3 Konverter Wordfil til PDF PDF formatet gør at billeder,

Læs mere

Professionshøjskolen Metropol, NCE. Blog om læreproces. Med WordPress.com

Professionshøjskolen Metropol, NCE. Blog om læreproces. Med WordPress.com Professionshøjskolen Metropol, NCE Blog om læreproces Med WordPress.com For særligt tilrettelagt diplommodul / v. lektor Hanne Søgaard 23-01-2017 Indhold Blog om læreproces... 2 Hvad er en blog... 2 Din

Læs mere

Tillæg til Libris-hæftet: WordPress. Temaredigering og sikkerhed m.m.

Tillæg til Libris-hæftet: WordPress. Temaredigering og sikkerhed m.m. Tillæg til Libris-hæftet: WordPress Temaredigering og sikkerhed m.m. 1. Temaopbygning og -redigering I det trykte hæfte gennemgår jeg, hvordan du installerer temaer i WordPress. Der findes tusindvis af

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/pco-login Brugernavn: Password: Juli, 2019 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

Redigeringsmanual til pholmson.dk Opdateret SYMBIOTISK

Redigeringsmanual til pholmson.dk Opdateret SYMBIOTISK Redigeringsmanual til pholmson.dk Opdateret 03.07.12 Login via pholmson.dk/wp-admin pederholm ejendomme2010 Indlæg Alle ejendomme og lejemål er indlæg der består af følgende komponenter: 1. Titel 2. Kateogori

Læs mere

Lav din egen hjemmeside/blog. Dag 1 22-10-2015. Agenda d. 25. oktober 2015. Pc ere på nettet. Præsentation. Hvad er WordPress? Hvad er WordPress?

Lav din egen hjemmeside/blog. Dag 1 22-10-2015. Agenda d. 25. oktober 2015. Pc ere på nettet. Præsentation. Hvad er WordPress? Hvad er WordPress? Agenda d. 25. oktober 2015 Lav din egen hjemmeside/blog Dag 1 Præsentation af underviser og deltagere Pc erepå nettet Hvad er WordPress? Og hvad er forskellen på en blog og en hjemmeside Hej verden Kvik

Læs mere

De har ikke et tastatur. Nogle funktioner er mere besværlige end på en pc. Kræver lidt tilvænning i ft. specialfunktioner.

De har ikke et tastatur. Nogle funktioner er mere besværlige end på en pc. Kræver lidt tilvænning i ft. specialfunktioner. App Formål/anvendelse Fordele Udfordringer Hvad skal de lære Tip Pages Skrive opgaver og notater Keynotes imovie Splice Lave præsentationer og vise dem for klassen Små videoproduktioner, med film, musik,

Læs mere

LASS Nyhedsbrev marts 2017.

LASS Nyhedsbrev marts 2017. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Referat af Årsmødet forventes lagt på

Læs mere

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0 Dokumenter Dokumenter er stedet, hvor du opretter og vedligeholder dit indhold på hjemmesiden. Der kan uploades filer og billeder til brug på hjemmesiden, samt oprettes sider hvis indhold du redigerer

Læs mere

Udnyt dine dokumenter bedre Simpelt og effektivt Konvertering, arkivering og distribution har aldrig været så enkelt AUTOSTORE

Udnyt dine dokumenter bedre Simpelt og effektivt Konvertering, arkivering og distribution har aldrig været så enkelt AUTOSTORE Udnyt dine dokumenter bedre Simpelt og effektivt Konvertering, arkivering og distribution har aldrig været så enkelt AUTOSTORE Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s Stensmosevej 15 2620 Albertslund

Læs mere

Oprette og distribuere lyd- og videofiler

Oprette og distribuere lyd- og videofiler Skab-Let mediefiler Brugervejledning Oprette og distribuere lyd- og videofiler Indhold Log ind på Skab-Let Lav en html side Indsæt Media dialogen Gemme en side Redigere dit materiale Denne brugervejledning

Læs mere

Introduktion til arkivarbejdet. SLA s arkivuddannelse

Introduktion til arkivarbejdet. SLA s arkivuddannelse Modul 0 Introduktion til arkivarbejdet SLA s arkivuddannelse Dagens program: Kaffe Velkomst og præsentation Hvad er et arkiv Frokost Registrering og bevaring Kaffe Formidling Opsamling og afrunding Arkivhistorie

Læs mere

Elevinstruks vedrørende skriftlige prøver ved Aabenraa Statsskole

Elevinstruks vedrørende skriftlige prøver ved Aabenraa Statsskole Elevinstruks vedrørende skriftlige prøver ved Aabenraa Statsskole Maj 2017 1 Indholdsfortegnelse Mødepligt: 3 Ved sygdom: 3 Inden prøverne: 3 Sted: 3 Mødetid: 3 Mobiltelefon m.v.: 3 Overtøj: 3 Brug af

Læs mere

Inspiration, tips og tricks

Inspiration, tips og tricks Køb et helt bibliotek om WordPress ebogen om WordPress 3 er mere omfattende end nogen anden dansk vejledning om WordPress. Køber du ebogen, får du fri adgang til alle kommende versioner. Du køber altså

Læs mere

Manual til LOF s hjemmeside November 2018

Manual til LOF s hjemmeside November 2018 Manual til LOF s hjemmeside November 2018 Indholdsfortegnelse 1. Login i Umbraco... 4 1.1 Glemt adgangskode... 4 2. Ordbog... 5 2.1 Ordbog Hjemmeside... 5 2.2 Ordbog Umbraco... 6 3. Forhåndsvisning...

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER EFTERÅR 2018

DIGITAL LÆRING - KURSER EFTERÅR 2018 www.taarnbybib.dk Tema HOLD HACKERNE UDE E-BOKS WINDOWS 10 GOOGLE-KONTO SLÆGTSHISTORIE DIGITAL LÆRING - KURSER EFTERÅR 2018 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER Velkommen til Tårnby Kommunebibliotekers kurser Vi

Læs mere

Gundsøegnens Lokalhistoriske Arkiv

Gundsøegnens Lokalhistoriske Arkiv Gundsøegnens Lokalhistoriske Arkiv Velkommen til Gundsøegnens Lokalhistoriske Arkiv Gundsømagle, Hvedstrup, Jyllinge, Kirkerup og Ågerup Sogne Hvad er et arkiv? Hvad kan jeg se på arkivet? Indsamling:

Læs mere

Guide til Danskmadogfestservice.dk (the back end)

Guide til Danskmadogfestservice.dk (the back end) Guide til Danskmadogfestservice.dk (the back end) Indhold Login... 2 Opdateringer... 4 Medier... 5 Sider... 6 Kontakt... 7 Newsletter... 9 Wocommerce... 10 Udseende... 11 Bruger... 13 Super Snow... 13

Læs mere

Spiseliv redesign 2013 Endelig kravspecifikation

Spiseliv redesign 2013 Endelig kravspecifikation Spiseliv redesign 2013 Endelig kravspecifikation Layout Designet skal opgraderes, så det udnytter skærme på 1366 px bredde. Mobil-layout Layoutet skal desuden forberedes på automatisk tilpasning til mobile

Læs mere

LASS Nyhedsbrev februar 2017.

LASS Nyhedsbrev februar 2017. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Konstituering: Formand: Næstformand:

Læs mere

Den lilla hovedmenu 2 Forhåndsvisning 3 Opsætning 4 Indhold 4 Sidehoved 4 Sidefod 5 Kreds 6 Sociale Medier 7 Sporing 8 Egenskaber 9 Forsiden 9

Den lilla hovedmenu 2 Forhåndsvisning 3 Opsætning 4 Indhold 4 Sidehoved 4 Sidefod 5 Kreds 6 Sociale Medier 7 Sporing 8 Egenskaber 9 Forsiden 9 Den lilla hovedmenu 2 Forhåndsvisning 3 Opsætning 4 Indhold 4 Sidehoved 4 Sidefod 5 Kreds 6 Sociale Medier 7 Sporing 8 Egenskaber 9 Forsiden 9 Fotokarrusel 9 Mødetider 10 Adresse 10 Kalender 12 Instagram

Læs mere

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO 1 Indsætte et billede på en side 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. FIND SIDEN DIT BILLEDE SKAL IND PÅ Klik dig

Læs mere

Manual for Synkron hjemmesider

Manual for Synkron hjemmesider Manual for Synkron hjemmesider Denne manual tilhører: Brugernavn: (username) Adgangskode: (password) 1 Start med sitetræet: Sitetræet er centralt. Det er her, dit website er. Det er her, du bygger dine

Læs mere

Vejledning til. LearnSpace

Vejledning til. LearnSpace Vejledning til LearnSpace Version 13. 08. 2015 Indholdsfortegnelse Om LearnSpace... 2 Oprette et nyt kursus i egen afdeling... 3 Aktivere selvtilmelding til et kursus... 5 Tilmelde undervisere der må redigere

Læs mere

Quickguide til kredscms. Login

Quickguide til kredscms. Login Quickguide til kredscms Dette er en quickguide, der vil præsentere dig for de mest basale funktioner i kredscms. Finder du ikke svar her, så prøv at spørge andre webmastere via debatforummet på leder.fdf.dk:

Læs mere

BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012

BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012 BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012 Kort gennemgang af planerne for de kommende versioner V. Ole Windeløv, Produktchef for Videndelingsystemer Hvordan ser vi markedet og udviklingen BørneIntra er i dag

Læs mere

MANUAL TIL ANDST.INFO:

MANUAL TIL ANDST.INFO: MANUAL TIL ANDST.INFO: Sådan kan du få din foreningshjemmeside på Andst.info Eksempel: www.andsthallen.dk domænet peger på hallens side på Andst.info - LOGIN: Gå til http://andst.info/wp-login.php (Man

Læs mere

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden.

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Manualen er delvist hentet fra en manual Ølstykke IF har lavet til brug for deres hjemmeside Upload af billede For at kunne

Læs mere

BørneIntra hjemmesidekursus

BørneIntra hjemmesidekursus BørneIntra hjemmesidekursus hjemmesidekursus Januar 2012 Indhold 1 Introduktion... 5 1.1 Kursets formål... 5 1.2 Hjemmesiden opbygges i PersonaleIntra... 5 2 Hjemmesidens indhold... 6 2.1 Hjemmesidens

Læs mere

Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien

Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien Bliv klogere på 3 timer - Du kan lige nå det inden sommerferien Vi ved, du har travlt, og derfor lancerer vi nu en række af korte kurser, hvor du kan tilegne dig komprimeret viden på kort tid!. Kurserne

Læs mere

Tips til siden Slægtstræ

Tips til siden Slægtstræ Tips til siden Slægtstræ Indholdsfortegnelse Indledning 1 Kom godt i gang 1 Kildecitater og links til online arkivalier: 5 Familier 9 Export, import og backup: 10 Folketællinger: 10 Om noter og rapporter

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2017

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2017 www.taarnbybib.dk WINDOWS 100 NETHANDEL E-BOKS COMPUTERSPROG GMAIL SLÆGTSHISTORIE DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2017 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER Vi tilbyder

Læs mere

Min Landsby Klynge WebSite

Min Landsby Klynge WebSite 1 Min Landsby Klynge WebSite Til Randers Kommune og Landsbyklyngen Kronjylland. Bilag til tilbud udarbejdet d. 11. juli 2016 af Min Landsby I/S Grundskabelonen. Nedenstående omfatter den grundlæggende

Læs mere

Østre Landsret Præsidenten

Østre Landsret Præsidenten Østre Landsret Præsidenten Den 19/2-2018 J.nr. 38A-ØL-5-17 Retningslinjer for arbejde med digitale straffesager i landsretterne med fokus på snitfladerne mellem statsadvokaterne, forsvarerne og landsretterne

Læs mere

Forberedt af: Peter Vistisen September 2010

Forberedt af: Peter Vistisen September 2010 Wordpress - hjemmeside & portfolio Forberedt af: Peter Vistisen September 2010 1 INTRODUKTION #1 OPRET EN BLOG Opfinderen af Internettet, som vi kender det i dag - World Wide Web - hedder Tim Berners Lee.

Læs mere

Wordpress 2.7. Manual for redaktør/blogger Webwoman.dk. Denne version er fra 9. marts 2009. Må frit kopieres og distribueres i original version

Wordpress 2.7. Manual for redaktør/blogger Webwoman.dk. Denne version er fra 9. marts 2009. Må frit kopieres og distribueres i original version Wordpress 2.7 Manual for redaktør/blogger Webwoman.dk Denne version er fra Må frit kopieres og distribueres i original version 2 Indhold Gennemgående udtryk, du bør kende... 4 Log ind på din hjemmeside/blog...

Læs mere

Kursus i Wordpress. Lær at lave indlæg og kalenderbegivenheder. v/ adm. Koordinator Quan Hoang

Kursus i Wordpress. Lær at lave indlæg og kalenderbegivenheder. v/ adm. Koordinator Quan Hoang Kursus i Wordpress Lær at lave indlæg og kalenderbegivenheder v/ adm. Koordinator Quan Hoang Hvad er Wordpress? Hvad forventes af dig som lokal webmaster? Dine nyeste indlæg og kalenderbegivenheder ses

Læs mere

Konverter og rip med FormatFactory

Konverter og rip med FormatFactory Konverter og rip med FormatFactory Side 1 Konverter og rip med FormatFactory http://www.formatoz.com/ FormatFactory er et fremragende lille gratisprogram der kan konvertere lyd og videoformater fra et

Læs mere

Grafisk produktionsforståelse

Grafisk produktionsforståelse Portfolio Hovedforløb 2 Af Siw Lysholt Jørgensen Opgave: Opgaven var at lave en simpel hjemmeside, hvor kunden selv har mulighed for at lægge tekster op på sin blog. Han havde nogen grafiske valg omkring

Læs mere

Afdækning af digitale kompetencer 2013

Afdækning af digitale kompetencer 2013 Afdækning af digitale kompetencer 2013 Sådan kan du bruge nedenstående skema til at vurdere dine digitale kompetencer Når du skal vurdere dine personlige it og digitale kompetence i forhold til kategorien

Læs mere

Kunne bruge tænde/slukke funktionen på maskinen

Kunne bruge tænde/slukke funktionen på maskinen Børnehaveklassen Kunne bruge tænde/slukke funktionen på maskinen Kunne bruge piletasterne Kunne bruge musen enter, shift-, mellemrums- og backspacetasters navn og brug Kunne udføre simple skriveopgaver

Læs mere

Hvad er Input Management?

Hvad er Input Management? XP Input Management 2 Hvad er Input Management? På jævnt dansk betyder Input Management indsamling, håndtering og lagring af papirdokumenter. Det omfatter alle typer dokumenter, som f.eks. breve fra kunder

Læs mere

Susie Christensen Alfa Kommunikation ApS Manual til WordPress 4.2

Susie Christensen Alfa Kommunikation ApS Manual til WordPress 4.2 Susie Christensen Alfa Kommunikation ApS 6-7-2015 Manual til WordPress 4.2 1 Log ind... 2 Administrationsbjælke og Skærmindstillinger... 2 Administrationsbjælke... 2 Log ud... 2 Skærmindstillinger... 2

Læs mere

Arkibas 5 Administratorkursus

Arkibas 5 Administratorkursus Arkibas 5 Administratorkursus Demoversion: http://arkibas5demo.arkibas.dk. Det er her, vi øver os. Visse af opgaverne kan dog løses i den almindelige driftdatabase: arkibas5.arkibas.dk Arkivindstillinger

Læs mere

De næste møder i LASS:

De næste møder i LASS: LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Brugervejledning Brugervejledning Opret et event. 10 Steps. Sådan slår du et event op på. eventplatformen.dk. Eventplatformen.dk

Brugervejledning Brugervejledning Opret et event. 10 Steps. Sådan slår du et event op på. eventplatformen.dk. Eventplatformen.dk Brugervejledning 10 Steps Sådan slår du et event op på eventplatformen.dk 1 Eventplatformen.dk Contents Partnerevents 2 1. Log in på eventplatformen 3 2. Udfyld din brugerprofil 3 3. Opret nyt event 4

Læs mere

Følgende systemer: Mini DV, Video 8, Video Hi 8, Video 8 digital, VHS, VHS-C, Super VHS, Super VHS-C, Betamax, U-Matic og Video 2000.

Følgende systemer: Mini DV, Video 8, Video Hi 8, Video 8 digital, VHS, VHS-C, Super VHS, Super VHS-C, Betamax, U-Matic og Video 2000. Video til DVD Max. spilletid pr. videobånd 120 min. Følgende systemer: Mini DV, Video 8, Video Hi 8, Video 8 digital, VHS, VHS-C, Super VHS, Super VHS-C, Betamax, U-Matic og Video 2000. Enheder: 1-5 Pr.

Læs mere

Guide til hjemmesider for Broen

Guide til hjemmesider for Broen Guide til hjemmesider for Broen Hjemmesiden er opbygget i WordPress. Afdelingens egne sider kan redigeres og opdateres, når der er oprettet en bruger. Kontakt Broen Danmark, hvis I vil have oprettet en

Læs mere

IT undervisning Kursusprogram for forår 2019

IT undervisning Kursusprogram for forår 2019 IT undervisning Kursusprogram for forår 2019 TILMELDING Skal ske ved telefonisk henvendelse til den enkelte underviser (efter 2. jan 2019.) Betaling via Nem Tilmeld. (Se vejledning i bladet) eller Betaling

Læs mere

Adobe Premiere Pro 2.0

Adobe Premiere Pro 2.0 Arbejds oversigt Hvad enten du bruger Adobe Premiere Pro til at redigere video til TV transmission, DVD, eller hjemmesider, vil du sandsynligvis fälge lignende arbejdsmetoder. Premiere Pro s arbejdsmetode

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

Skannerpen Gennemgået Øvelse Scan tekster med C-Pen Windows 1 Scan tekster med C-Pen Mac 2 Scan tekster med IRISPen Windows 3

Skannerpen Gennemgået Øvelse Scan tekster med C-Pen Windows 1 Scan tekster med C-Pen Mac 2 Scan tekster med IRISPen Windows 3 Håndskanner & Skannerpen Tjekliste Skannerpen Gennemgået Øvelse Scan tekster med C-Pen Windows 1 Scan tekster med C-Pen Mac 2 Scan tekster med IRISPen Windows 3 Håndskanner Gennemgået Øvelse Klargøring

Læs mere

Digitale billeder i slægtsforskning

Digitale billeder i slægtsforskning Digitale billeder i slægtsforskning Som slægtsforsker tænker vi ustandselig på at samle informationer fra højre og venstre, sætte det i systemer for derefter at gemme det. Formidlingen af vores forskning,

Læs mere

Vejledning til redigering via iserasuaat.gl/typo3 - både frontend og backend

Vejledning til redigering via iserasuaat.gl/typo3 - både frontend og backend Iserasuaat.gl Vejledning til redigering via iserasuaat.gl/typo3 - både frontend og backend Indhold Om kategorier en central del af Iserasuaat... 2 Frontend redigering... 3 Fanen Generelt... 4 Linke til

Læs mere

VUC IT Niveau G. Drev Mapper Filer

VUC IT Niveau G. Drev Mapper Filer VUC IT Niveau G Drev Mapper Filer Harddiske og andre lagringsmedier ( drev ) Det mest enkle er at tænke på disk-drev som et arkivskab. Drev navngives med et bogstav. Normalt navngives med C:, D:, E: osv.

Læs mere

SLA arkivuddannelse. Modul 2, dag 1 Arkivets samlinger: Arkivalier

SLA arkivuddannelse. Modul 2, dag 1 Arkivets samlinger: Arkivalier SLA arkivuddannelse Modul 2, dag 1 Arkivets samlinger: Arkivalier Dagens program Velkomst introduktion Hvad er arkivalier Arbejdsgang på arkivet Indkomst Indsamlingspolitik Modtagelse, journalskrivning,

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3

Redaktørmanual TYPO3 Redaktørmanual TYPO3 Version: 1.1 Tilpasset TYPO3: 4.2 Sidst opdateret: 15/10-2008 Copyright: IdeFA Gruppen Indholdsfortegnelse 1. Forord... 2 1.1. Quick info... 2 1.2 Om TYPO3 CMS... 2 2. TYPO3 CMS Opbygning...

Læs mere

SkanRead hjælp. SkanRead 1.0. Mikro Værkstedet A/S

SkanRead hjælp. SkanRead 1.0. Mikro Værkstedet A/S SkanRead hjælp SkanRead 1.0 Mikro Værkstedet A/S SkanRead hjælp: SkanRead 1.0 Mikro Værkstedet A/S Ophavsret 2010 Mikro Værkstedet A/S Indholdsfortegnelse Forord... v 1. Sådan gør du!... 1 2. SkanRead

Læs mere

Overfør dine videobånd. til pc'en 42 STÆRKT LÆSERTILBUD! I FORDELSZONEN. Nyt program: Hent dine videobånd til pc en med Debut Video Capture.

Overfør dine videobånd. til pc'en 42 STÆRKT LÆSERTILBUD! I FORDELSZONEN. Nyt program: Hent dine videobånd til pc en med Debut Video Capture. STÆRKT LÆSERTILBUD! KØB EN VIDEO GRABBER TIL SUPERPRIS SE MERE PÅ NÆSTE SIDE Overfør dine videobånd I FORDELSZONEN Nyt program: Hent dine videobånd til pc en med Debut Video Capture. til pc'en Når du har

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

3) Først og fremmest kan du vælge hvilket tema din side skal have.

3) Først og fremmest kan du vælge hvilket tema din side skal have. Wordpress er et open source software du kan bruge til at oprette blogs og hjemmesider i. Du har mulighed for at vælge forskellig temaer og designe din side som du har lyst. Blogs og hjemmesider kan blandt

Læs mere

Jeg har anvendt Chrome måske ser det lidt anderledes ud i andre browsere).

Jeg har anvendt Chrome måske ser det lidt anderledes ud i andre browsere). Panopto første gang Adgang til folder hvor I uploader film Jeg har anvendt Chrome måske ser det lidt anderledes ud i andre browsere). Panopto er det program som vi skal bruge til at I uploader præsentationer.

Læs mere

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker Den digitale Underviser Videoredigering Windows Live Movie Maker Indhold Indhold... 1 Windows Movie Maker... 2 Om at oprette et projekt... 3 Optage og downloade video... 4 A. Optage din egen video:...

Læs mere

IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011. På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag.

IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011. På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag. HILLERSLEV SKOLE IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011 På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag. For at synliggøre dette har vi udarbejdet følgende

Læs mere

Vi glæder os til at arbejde sammen med jer! De bedste hilsner. Sebastian Hansen og Bjarke Nielsen HeltSimpelt.dk

Vi glæder os til at arbejde sammen med jer! De bedste hilsner. Sebastian Hansen og Bjarke Nielsen HeltSimpelt.dk Vi glæder os allerede! Nu går det spændende arbejde i gang og vi skal om lidt levere jeres nye hjemmeside, blog, webshop eller alle tre dele samlet i et. Derfor skal vi bruge en kravsspecifikation, så

Læs mere

Husk altid at overvej grundigt, hvem du giver ekstern adgang til, da denne person vil have mulighed for at eksportere lister ud af systemet.

Husk altid at overvej grundigt, hvem du giver ekstern adgang til, da denne person vil have mulighed for at eksportere lister ud af systemet. Hvad kan jeg under fanen Eksternt Login? Eksternt Login kan bruges med flere forskellige formål for øje, men overordnet set er det en adgang, der giver en ekstern person adgang til visse data i tilmeldingen.

Læs mere

AMU. Efteruddannelseskurser. Efteruddannelseskurser. Medie og Kommunikation Efterår Medie og Kommunikation Roskilde Tekniske Skole

AMU. Efteruddannelseskurser. Efteruddannelseskurser. Medie og Kommunikation Efterår Medie og Kommunikation  Roskilde Tekniske Skole Efteruddannelseskurser Medie og Kommunikation www.rts.dk Efteruddannelseskurser Medie og Kommunikation Efterår 2017 Roskilde Tekniske Skole Center for Medie og Kommunikation Kursusadministration: 46 300

Læs mere

DLK Pro Download key. Avancerede digitale tachograf løsninger

DLK Pro Download key. Avancerede digitale tachograf løsninger DLK PRO DOWNLOAD KEY Avancerede digitale tachograf løsninger DLK Pro Download Key Download tools PC program Med Download Tools programmet, der ligger på din DLK Pro, kan du; Se de generelle data for hver

Læs mere

Vejledning. Indhold. Side 1

Vejledning. Indhold. Side 1 Indhold HTML-faneblade... 2 Sådan tilføjer du et HTML-faneblad til din Facebook side.... 3 Sådan redigerer du et HTML-faneblad på din Facebook side.... 5 Sådan deler du fanebladet... 10 Side 1 HTML-faneblade

Læs mere

Filmmanual for tillidsvalgte. Lav dine egne film til Sociale Medier

Filmmanual for tillidsvalgte. Lav dine egne film til Sociale Medier Filmmanual for tillidsvalgte Lav dine egne film til Sociale Medier Indholdsfortegnelse 1: Levende billeder på sociale medier 2: Vigtige overvejelser før du går i gang 3: Lav en simpel film 4: Lav en mere

Læs mere