LASS kursusprogram for 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LASS kursusprogram for 2015"

Transkript

1 700 Aabenraa, den 16. december 2014 LASS kursusprogram for 2015 Var 2014 det store jubilæumsår for arkiverne i Sønderjylland, så bliver 2015 det helt store kursusår. Arkibas 5 kræver for de fleste en introduktion eller uddannelse i brug af programmet og samtidig udbyder LASS for første gang det nye modul 0 kursus. For at imødekomme behovet for kurser i Arkibas 5 efter opgraderingen fra Arkibas 4 til den nye version i efteråret har vi i år rykket ganske voldsomt om i kursusprogrammet, så vi i 2015 helt undtagelsesvis har fjernet seminartilbuddene for at give plads til undervisning i Arkibas 5 og i modul 0. I løbet af foråret tilbyder vi hele tre kursusforløb i Arkibas 5, hver af to dages varighed, som man kan tilmelde sig til efter behov og ønske. Det nye modul 0 kursus er ikke en del af selve arkivuddannelsen, men er et tilbud til de, som gerne vil vide mere om de lokalhistoriske arkiver, deres arbejde og den lokalhistoriske verden. Der har i flere år været et ønske om et sådant kursus. Vi har derfor en forventning om, at det vil blive brugt, hvad enten det er af bestyrelsesmedlemmer i de lokalhistoriske foreninger, historiske interesserede, der vil vide mere inden de går ind i arkivarbejdet eller embedsmænd og kan man håbe politikere, der har behov for en vidensmæssig opgradering inden for området. Alle er lige velkomne. Styrelsen håber, at de lokalhistoriske arkiver og andre interesserede vil tage godt imod kursusprogrammet 2015, der er udarbejdet i samarbejde med SLA og Museum Sønderjylland, ISL-Lokalhistorie. Sidstnævnte står for den praktiske tilrettelæggelse og gennemførelsen af kurserne. Har man idéer og ønsker til programmet for 2016, er man meget velkommen til at kontakte Museum Sønderjylland, ISL-Lokalhistorie på tlf.: eller pr. mail: isl@museum-sonderjylland.dk. Styrelsen for LASS

2 2 Indhold Side Praktiske oplysninger 2 Arkivuddannelsen Modul 0 Introduktion til arbejdet på et lokalhistorisk arkiv 3 Modul 3 Modtagelse, håndtering og registrering af billeder 3 Modul 0 Introduktion til arbejdet på et lokalhistorisk arkiv 4 Modul 5 Ledelse, samarbejde og arkivlederens opgaver 4 Andre kurser Opgraderingskurser i Arkibas 5 5 Grundkurser i Arkibas 5 5 Grundkurser i billedscanning 7 SLA s arkivuddannelse en oversigt 8 Hurtig-kalender 10 Tilmeldingsblanket 11 Praktiske oplysninger Tilmelding til kurserne i programmet sker inden sidste tilmeldingsfrist pr. mail: jrcl@museumsonderjylland.dk eller på tilmeldingsblanketten, som findes bagest i kursusprogrammet og på vores hjemmeside: Blanketterne sendes til Museum Sønderjylland, ISL- Lokalhistorie, Haderslevvej 45, 6200 Aabenraa. Tilmelding efter sidste frist kan ikke finde sted. Såfremt afmelding til kurset sker mindre end tre dage før kursets afholdelse, vil arkivet/deltageren blive opkrævet deltagergebyr. Hvor intet andet er nævnt, foregår undervisningen på Rigsarkivet i Aabenraa, Haderslevvej 45, 6200 Aabenraa kl Kursisterne medbringer selv mad til kurset, men der kan købes øl og vand på stedet. Eventuelle spørgsmål om kurserne kan ske ved at kontakte lokalhistorisk konsulent Kim Furdal, Haderslevvej 45, 6200 Aabenraa på tlf.: eller pr. mail: kifu@museum-sonderjylland.dk. Kursusgebyret for arkivuddannelsen er for medlemmer af LASS på 300 kr. pr. deltager, som betales ved kursets start. Deltagere uden for Sønderjylland, som er medlemmer af SLA eller ODA betaler 600 kr. for deltagelse i arkivuddannelsen modul 1-5. Modul 0 er gratis for medlemmer af SLA og ODA. Arkibas 5 kurserne koster 750 kr. pr. dag. For de andre kurser er gebyret på 100 kr., der ligeledes opkræves ved kursets start.

3 3 SLA s arkivuddannelse Tirsdag den 5. maj. Modul 0. Introduktion til arbejdet på et lokalhistorisk arkiv Modul 0 er et ikke obligatorisk kursus for bestyrelsesmedlemmer, lokalhistorisk interesserede, politikere og ansatte i den kommunale forvaltning, der ønsker større viden om, hvad der foregår på det lokalhistoriske arkiv. Kurset indgår ikke i kravet til arkivlederen. Indhold: Lokalarkivet som kulturarvsinstitution Arbejdsopgaver Frivillige på lokalarkivet Samlingstyper Registrering og digitalisering Brugerbetjening Formidling Underviser: Museumsinspektør Kim Furdal, Museum Sønderjylland, ISL - Lokalhistorie. Sidste tilmeldingsfrist: 21. april. Maks. deltagerantal: 40 personer. Bemærkninger: Ved tilmelding skal oplyses navn(e), tlf., arkivets navn og evt. mailadresse(r). Onsdag 20. maj og torsdag 21. maj. Modul 3. Modtagelse, håndtering og registrering af billeder Onsdag 20. maj. Billeder I: Indsamling Modtagelse Klausulering Kassation Registrering Torsdag den 21. maj. Billeder II: Fotografiets historie Billedtyper Opbevaring Digitale billeder Anvendelse og ophavsret Underviser: Museumsinspektør Kim Furdal, Museum Sønderjylland, ISL - Lokalhistorie. Sidste tilmeldingsfrist: 6. maj. Maks. deltagerantal: 40 personer. Bemærkninger: Ved tilmelding skal oplyses navn(e), tlf., arkivets navn og evt. mailadresse(r).

4 4 Onsdag den 9. september. Modul 0. Introduktion til arbejdet på et lokalhistorisk arkiv Modul 0 er et ikke obligatorisk kursus for bestyrelsesmedlemmer, lokalhistorisk interesserede, politikere og ansatte i den kommunale forvaltning, der ønsker større viden om, hvad der foregår på det lokalhistoriske arkiv. Kurset indgår ikke i kravet til arkivlederen. Indhold: Lokalarkivet som kulturarvsinstitution Arbejdsopgaver Frivillige på lokalarkivet Samlingstyper Registrering og digitalisering Brugerbetjening Formidling Underviser: Museumsinspektør Kim Furdal, Museum Sønderjylland, ISL - Lokalhistorie. Sidste tilmeldingsfrist: 26. august. Maks. deltagerantal: 40 personer. Bemærkninger: Ved tilmelding skal oplyses navn(e), tlf., arkivets navn og evt. mailadresse(r). Tirsdag den 6. oktober og torsdag den 8. oktober. Modul 5. Ledelse, samarbejde og arkivlederens opgaver 6. oktober kl : Kommunikation Lederrollen Samarbejde Målsætninger og evalueringer Konflikthåndtering 8. oktober kl : Vedtægter og instruks Ansvar og arbejdstilrettelæggelse Arkivsamvirker Drift og økonomi (herunder prispolitik) Projekter Støttemuligheder og sponsorater Undervisere: Den 6. oktober Cert. Coach, NLP-practitioner & proceskonsulent Bjarne Nielsen, VIWA Coaching. Den 8. oktober stadsarkivar Jørgen Thomsen, Odense Stadsarkiv. Tilmelding: Senest 22. september til jrcl@museum-sonderjylland.dk Maks. deltagerantal: 40 personer. Bemærkninger: Ved tilmelding skal oplyses navn(e), tlf., arkivets navn og evt. mailadresse(r).

5 5 Andre kurser Onsdag den 25. februar. Opgraderingskursus i Arkibas 5 første del På kurset vil grundmodulet samt indkomstjournalen og arkivfondsregistreringen i den nye Arkibas 5 blive gennemgået. Kursus er for de, som allerede arbejder med Arkibas 4, og som er fortrolige med programmet. Sidste tilmeldingsfrist: 9. februar. Torsdag den 26. februar. Opgraderingskursus i Arkibas 5 anden del På kurset vil grundmodulet samt indkomstjournalen og billedregistrering (enkeltbilledregistrering, billedserieregistrering og registrering af album) i den nye Arkibas 5 blive gennemgået. Kursus er for de, som allerede arbejder med Arkibas 4 og som er fortrolige med programmet. Sidste tilmeldingsfrist: 11. februar. Onsdag den 25. marts. Grundkursus i Arkibas 5 første del På kurset vil grundmodulet samt indkomstjournalen og arkivfondsregistreringen i den nye Arkibas 5 blive gennemgået. Kurset er for de, som ikke har arbejdet med Arkibas 4 eller har behov for et kursus i Arkibas 5 målrettet begyndere. Sidste tilmeldingsfrist: 11. marts.

6 6 Torsdag den 26. marts. Grundkursus i Arkibas 5 anden del På kurset vil grundmodulet samt indkomstjournalen og billedregistrering (enkeltbilledregistrering, billedserieregistrering og registrering af album) i den nye Arkibas 5 blive gennemgået. Kurset er for de, som ikke har arbejdet med Arkibas 4 eller har behov for et kursus i Arkibas 5 målrettet begyndere. Sidste tilmeldingsfrist: 11. marts. Onsdag den 22. april. Grundkursus i Arkibas 5 første del På kurset vil grundmodulet samt indkomstjournalen og arkivfondsregistreringen i den nye Arkibas 5 blive gennemgået. Kurset er for de, som ikke har arbejdet med Arkibas eller 4 eller har behov for et kursus i Arkibas 5 målrettet begyndere. Sidste tilmeldingsfrist: 8. april. Torsdag den 23. april. Grundkursus i Arkibas 5 anden del På kursus vil grundmodulet samt indkomstjournalen og billedregistrering (enkeltbilledregistrering, billedserieregistrering og registrering af album) i den nye Arkibas 5 blive gennemgået. Kurset er for de, som ikke har arbejdet med Arkibas 4 eller har behov for kursus i Arkibas 5 målrettet begyndere. Sidste tilmeldingsfrist: 8. april.

7 7 Fredag den 23. oktober: Grundkursus i billedscanning Kurset er en teoretisk og praktisk indføring i billedscanning. Her vil man bl.a. stifte bekendtskab med begreber som opløsning, pixels, TIFF og Moire-effekt. Efter den teoretiske del vil kursisterne få lejlighed til at scanne forskellige typer af fotografisk materiale. Underviser: Kim Furdal, Museum Sønderjylland, ISL-Lokalhistorie. Sidste tilmeldingsfrist: 9. oktober. Maks. antal deltagere: 6. Fredag den 20. november: Grundkursus i billedscanning Kurset er en teoretisk og praktisk indføring i billedscanning. Her vil man bl.a. stifte bekendtskab med begreber som opløsning, pixels, TIFF og Moire-effekt. Efter den teoretiske del vil kursisterne få lejlighed til at scanne forskellige typer af fotografisk materiale. Underviser: Kim Furdal, Museum Sønderjylland, ISL-Lokalhistorie. Sidste tilmeldingsfrist: 6. november. Maks. antal deltagere: 6.

8 8 SLA s Arkivuddannelse Modul 0. Introduktion til arbejdet på et lokalhistorisk arkiv Lokalarkivet som kulturarvsinstitution. Arbejdsopgaver. Frivillige på lokalarkivet. Samlingstyper. Registrering og digitalisering. Brugerbetjening. Formidling. Modul 1: Arkivadministration Dag 1 Arkivets ret og pligt Arkivlovgivning. Hvad er lokalarkivernes ret og pligt? Arkivernes historie. Hvordan er lokalarkivernes placering i den danske arkivverden? Kend din gule håndbog lokalarkivernes arbejdsredskab. Dag 2 Materiel arkivpleje Hvordan opbevarer vi vores arkivalier, og hvad kan vi gøre for at forhindre, at de nedbrydes. Magasinindretning, minimumskrav til arkivets installationer. Opbevaring af arkivets forskellige materialetyper (arkivalier, fotos, aviser, film etc.). Forebyggende foranstaltninger mod langsomt nedbrydende skader. Restaureringsopgaver. Forebyggende foranstaltninger mod akutte skader (brand, vand). Modul 2: Modtagelse og registreringsarbejde med de skrevne arkivalier Dag 1 Modtagelse og registrering af arkivalier Modtagelse af arkivalier og klausuleringsregler - principper for modtagelse, indkomstjournalisering. Gennemgang af forskellige typer af arkivalier (hvad indeholder et virksomhedsarkiv typisk, et foreningsarkiv, personarkiv mm.?). Bevaring og kassation. Arkivfondsregistrering. Dag 2 Særsamlinger og indsamlingsprojekter Hvad finder man på arkivet af særsamlinger, hvor bliver de typisk afleveret fra, hvad kan de bruges til, hvem kan bruge dem? Gennemgang og registrering af særsamlinger (udklip, mappearkiver, bøger, tidsskrifter, småtryk). Avisudklipssamlinger. Registrering og opbevaring. Hvad kan de bruges til? Indsamlingsprojekter: hvilke muligheder ligger der, når arkiverne ønsker at indsamle dokumentation af helt bestemte emner i deres lokalområde?

9 9 Modul 3: Billeder I og II Dag 1 Billeder I Indsamling. Modtagelse. Klausulering. Kassation. Registrering. Dag 2 Billeder II Fotografiets historie. Billedtyper. Opbevaring. Digitale billeder. Anvendelse og ophavsret. Modul 4: Synliggørelse og formidling Dag 1 Arkivet og omverdenen Arkivet og dets brugere. Arkivet som en serviceinstitution. Hvem er arkivets kunder, og hvordan modtager vi dem? Arkivindretning, åbningstider, brugerundersøgelser m.v. Synliggørelse af arkivet. Hvorfor er det nødvendigt, og hvilke muligheder findes? (Pr., reklamer, arrangementer, web m.v.). Samarbejdspartnere og lokale muligheder. Hvem arbejder vi sammen med i det daglige, og hvilke andre muligheder kan der være lokalt/regionalt? (Aviser, foreninger, museer, biblioteker m.v.). Dag 2 Formidlingen af arkivets viden Hvordan laver man et godt foredrag? Hvordan laver man en god udstilling? Hvordan skriver man en god artikel, et godt årsskrift etc.? Modul 5: Arkivledelse Dag 1 Ledelse og samarbejde Kommunikation. Lederrollen. Samarbejde. Målsætninger og evalueringer. Konflikthåndtering. Dag 2 Arkivlederens opgaver Vedtægter og instruks. Ansvar og arbejdstilrettelæggelse. Arkivsamvirker. Drift og økonomi (herunder prispolitik). Projekter. Støttemuligheder og sponsorater.

10 10 Hurtig-kalender 25. februar kl , kursus: Opgraderingskursus i Arkibas 5 første del 26. februar kl , kursus: Opgraderingskursus i Arkibas 5 anden del 25. marts kl , kursus: Grundkursus i Arkibas 5 første del 26. marts kl , kursus: Grundkursus i Arkibas 5 anden del. 22. april kl , kursus: Grundkursus i Arkibas 5 første del. 23. april kl , kursus: Grundkursus i Arkibas 5 anden del. 5. maj kl , kurus: Modul 0. Introduktion til arbejdet på et lokalhistorisk arkiv. 20. og 21. maj kl , kursus: Modul 3. Modtagelse, håndtering og registrering af billeder. 9. september kl , kursus: Modul 0. Introduktion til arbejdet på et lokalhistorisk arkiv. 6. og 8. oktober kl , kursus: Modul 5. Ledelse og samarbejde og arkivlederens opgaver. 23. oktober kl , kursus: Grundkursus i billedscanning. 20. november kl , kursus: Grundkursus i billedscanning

11 Tilmeldingsblanket til arkivuddannelsen og andre kurser Sendes til Museum Sønderjylland, ISL-Lokalhistorie, Haderslevvej 45, 6200 Aabenraa. Siden kan printes særskilt ved at sætte flueben i aktuel side når man bestiller udskriften. 11 Til kurset Dato: tilmelder arkiv/forening: Navn Adresse Postnr. og by Tlf. Navn Adresse Postnr. og by Tlf. Navn Adresse Postnr. og by Tlf. Navn Adresse Postnr. og by Tlf.

LASS kursusprogram for 2016

LASS kursusprogram for 2016 700 Aabenraa, oktober 2015 LASS kursusprogram for 2016 2020 bliver det store jubilæumsår i anledning af 100-året for Genforeningen. Mange aktører lige fra staten over regionen til de sønderjyske kommuner

Læs mere

NY UDGAVE. Aabenraa, december 2016

NY UDGAVE. Aabenraa, december 2016 700 Aabenraa, december 2016 NY UDGAVE LASS kursusprogram for 2017 Digital kommunikation er i dag lige så nødvendigt for de lokalhistoriske arkiver, som syrefrit papir, Rigsarkivets standardæsker og japanpapir.

Læs mere

- # - - # - Ad 2: Kurser & møder i LASS: Se nærmere omtale af kurserne samt praktiske oplysninger i programmet eller i kalenderen på

- # - - # - Ad 2: Kurser & møder i LASS: Se nærmere omtale af kurserne samt praktiske oplysninger i programmet eller i kalenderen på LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Referat af Årsmødet er lagt på websitet

Læs mere

LASS Nyhedsbrev februar 2017.

LASS Nyhedsbrev februar 2017. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Konstituering: Formand: Næstformand:

Læs mere

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas?

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas? LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til LASS Årsmøde,

Indkaldelse og dagsorden til LASS Årsmøde, LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Indkaldelse og dagsorden til LASS Årsmøde,

Læs mere

Introduktion til arbejdet på et lokalhistorisk arkiv

Introduktion til arbejdet på et lokalhistorisk arkiv The medium is the message Marshall McLuhan: : Understanding Media. 1964 De kulturbevarende institutioner (ABM) ARKIVE R -Offentlig e - Private Biblioteker - Bibliotekslov en Museer - Museumslov en Private

Læs mere

LASS Nyhedsbrev marts 2017.

LASS Nyhedsbrev marts 2017. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Referat af Årsmødet forventes lagt på

Læs mere

Introduktion til arkivarbejdet. SLA s arkivuddannelse

Introduktion til arkivarbejdet. SLA s arkivuddannelse Modul 0 Introduktion til arkivarbejdet SLA s arkivuddannelse Dagens program: Kaffe Velkomst og præsentation Hvad er et arkiv Frokost Registrering og bevaring Kaffe Formidling Opsamling og afrunding Arkivhistorie

Læs mere

LASS Nyhedsbrev januar 2016.

LASS Nyhedsbrev januar 2016. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

SLA arkivuddannelse. Modul 2, dag 1 Arkivets samlinger: Arkivalier

SLA arkivuddannelse. Modul 2, dag 1 Arkivets samlinger: Arkivalier SLA arkivuddannelse Modul 2, dag 1 Arkivets samlinger: Arkivalier Dagens program Velkomst introduktion Hvad er arkivalier Arbejdsgang på arkivet Indkomst Indsamlingspolitik Modtagelse, journalskrivning,

Læs mere

Gundsøegnens Lokalhistoriske Arkiv

Gundsøegnens Lokalhistoriske Arkiv Gundsøegnens Lokalhistoriske Arkiv Velkommen til Gundsøegnens Lokalhistoriske Arkiv Gundsømagle, Hvedstrup, Jyllinge, Kirkerup og Ågerup Sogne Hvad er et arkiv? Hvad kan jeg se på arkivet? Indsamling:

Læs mere

Samarbejdspartnere og lokale muligheder

Samarbejdspartnere og lokale muligheder SLA Arkivuddannelse modul 4 Samarbejdspartnere og lokale muligheder Hvem arbejder vi sammen med i det daglige? Hvilke andre muligheder kan der være lokalt/regionalt? aviser, foreninger, museer, biblioteker

Læs mere

Synliggørelse af arkivet

Synliggørelse af arkivet SLA Arkivuddannelse modul 4 Arkivet og dets brugere Synliggørelse af arkivet Hvorfor er det nødvendigt, og hvilke muligheder findes? PR, reklamer, arrangement, web m.v. Synliggørelse og formidling Synliggørelse

Læs mere

Genveje til indsamling?

Genveje til indsamling? Genveje til indsamling? Spørgeskema vedr. arkivernes virksomhed - til brug for det fremtidige indsamlingsarbejde i arkiverne og i SLA Om spørgeskemaet (en vejledning) Dette spørgeskema har to formål. Det

Læs mere

Vedtægter for Sønderborg kommunes Arkivsamvirke

Vedtægter for Sønderborg kommunes Arkivsamvirke Vedtægter for Sønderborg kommunes Arkivsamvirke 1. Navn stk. I. Arkivsamvirkets navn er "Sønderborg kommunes Lokalhistoriske Arkivsamvirke" forkortet SKLA. 2. Formål stk. I. At fungere som de lokalhistoriske

Læs mere

KATALOG STATENS ARKIVERS KURSER, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK

KATALOG STATENS ARKIVERS KURSER, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK KATALOG STATENS ARKIVERS KURSER, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK 2015 VÆR MED TIL AT GIVE FREMTIDEN EN FORTID SIDE TITEL MÅLGRUPPE 4 ARKIVLOVEN OG DEN OFFENTLIGE FORVALTNING Alle myndigheder 5 DET DIGITALE

Læs mere

KATALOG RIGSARKIVETS KURSER, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK VÆR MED TIL AT GIVE FREMTIDEN EN FORTID

KATALOG RIGSARKIVETS KURSER, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK VÆR MED TIL AT GIVE FREMTIDEN EN FORTID KATALOG RIGSARKIVETS KURSER, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK 2016 VÆR MED TIL AT GIVE FREMTIDEN EN FORTID SIDE TITEL MÅLGRUPPE INDHOLD 4 ARKIVLOVEN OG DET DIGITALE ARKIV FOR STATSLIGE MYNDIGHEDER Statslige

Læs mere

RIGSARKIVET KURSUSKATALOG 2019

RIGSARKIVET KURSUSKATALOG 2019 Grafisk design: Mette Secher RIGSARKIVET KURSUSKATALOG 2019 VÆR MED TIL AT BYGGE BRO MELLEM FORTID, NUTID OG FREMTID Indsamling og Bevaring Rigsdagsgården 9 1218 København K OM RIGSARKIVETS KURSER, KONFERENCE

Læs mere

Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv

Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv Side 1 af 7 Samlinger Indledning Den store indsamling af institutioner og skolearkiver i hele Frederikshavn kommune i 2012, har givet Stadsarkivet mulighed for

Læs mere

STADSARKIVET FOR FREDERIKSSUND KOMMUNE ÅRSBERETNING 2013

STADSARKIVET FOR FREDERIKSSUND KOMMUNE ÅRSBERETNING 2013 STADSARKIVET FOR FREDERIKSSUND KOMMUNE ÅRSBERETNING 2013 Foto: Arkivar Ann-Sofie Wiil flytter arkivalier på Skibbyhøj I arkiverne treffer vi selve livet i dets usminkede heslighet, dets ubeskrivelige brutalitet

Læs mere

RIGSARKIVET KURSUSKATALOG 2018 KURSER KONFERENCE ARKIVNETVÆRK

RIGSARKIVET KURSUSKATALOG 2018 KURSER KONFERENCE ARKIVNETVÆRK Grafisk design: Mette Secher Indsamling og Bevaring Rigsdagsgården 9 1218 København K www.sa.dk/kurser RIGSARKIVET KURSUSKATALOG 2018 KONFERENCE ARKIVNETVÆRK OM RIGSARKIVETS, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK

Læs mere

Vedtægter for Sønderborg Kommunes Lokalhistoriske Arkivsamvirke

Vedtægter for Sønderborg Kommunes Lokalhistoriske Arkivsamvirke Vedtægter for Sønderborg Kommunes Lokalhistoriske Arkivsamvirke Revideret på generalforsamlingen d. 20. april 2015 1. Navn stk. 1. Arkivsamvirkets navn er "Sønderborg kommunes Lokalhistoriske Arkivsamvirke"

Læs mere

Strategi for det lokalhistoriske område, vers.1 16. april 2015, side 2 af 5

Strategi for det lokalhistoriske område, vers.1 16. april 2015, side 2 af 5 Strategi for det lokalhistoriske område Version 1, vedtaget af Jammerbugt Kommune d. 16. april 2015 Baggrund Via sine vedtægter er Lokalhistorisk Samråd for Jammerbugt Kommune forpligtet til at skabe samarbejde

Læs mere

Resultataftale for Dragør Lokalarkiv

Resultataftale for Dragør Lokalarkiv Resultataftale for Dragør Lokalarkiv 2014-2015 1. Opfyldelse af målene i resultataftalen for 2012-2013 Ressourcer Lokalarkivet har i perioden haft et uændret budget. Fra 1.2.2012 blev personalenormeringen

Læs mere

L o k a L a r k i v e r n e

L o k a L a r k i v e r n e L o k a l a r k i v e r n e - hvem er vi? 3 Forord - hvorfor dette hæfte? De danske lokalhistoriske arkiver har gennem de sidste mange år op levet en stigende interesse for den lokale historie. Dermed

Læs mere

VEDTÆGT FOR RUDERSDAL STADSARKIV

VEDTÆGT FOR RUDERSDAL STADSARKIV VEDTÆGT FOR RUDERSDAL STADSARKIV 1. Organisation Stk. 1. Rudersdal Stadsarkiv er en del af Historisk Arkiv for Rudersdal Kommune, og henhører under Rudersdal Kommunes Kulturområde samt det statsanerkendte

Læs mere

Den lokalhistoriske konsulents årsberetning for 2014

Den lokalhistoriske konsulents årsberetning for 2014 Aabenraa, den 31. januar 2015 Den lokalhistoriske konsulents årsberetning for 2014 Arkibas 5.0 og Arkibas.dk I 2013 kunne formanden for SLA, Jørgen Thomsen, ikke uden en vis glæde i stemmen annoncere,

Læs mere

De næste møder i LASS:

De næste møder i LASS: LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Kurser for frivillige ledere

Kurser for frivillige ledere Holbæk Kommunes foreningskurser Kurser for frivillige ledere Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget, Holbæk Kommune se mere på: holbaek.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Holbæk Kommune Holbæk kommune

Læs mere

Udviklingsplan. Lokalhistorisk Arkiv

Udviklingsplan. Lokalhistorisk Arkiv Udviklingsplan Lokalhistorisk Arkiv 2010-2013 Lokalhistorisk Arkiv er et kulturhistorisk arkiv, der organisatorisk hører under forvaltningen Erhverv, Kultur og Beskæftigelses afdeling Kultur og fritid.

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

KURSUSKATALOG 2017 RIGSARKIVETS KURSER, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK

KURSUSKATALOG 2017 RIGSARKIVETS KURSER, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK KURSUSKATALOG 2017 RIGSARKIVETS KURSER, KONFERENCE OG ARKIVNETVÆRK INDHOLD SIDE 4 ARKIVLOVEN OG DET DIGITALE ARKIV FOR STATSLIGE MYNDIGHEDER STATSLIGE MYNDIGHEDER Få styr på regler og praksis for digital

Læs mere

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar KURSUSPROGRAM www.vordingborgbibliotekerne.dk Efteråret 2009 - foråret 2010 Kurserne afholdes tre steder i henholdsvis Vordingborg, Præstø og på Møn på følgende adresser: Vordingborg Bibliotek Kulturarkaden

Læs mere

NæstvedArkivernes Årsberetning 2015

NæstvedArkivernes Årsberetning 2015 NæstvedArkivernes Årsberetning 2015 Vognmand Rudolf Petersen. Foto: K. Knudsen, 1942 Jette Madsen (th.) ved sin 25. landskamp den 12. dec. under VM i 1973. Foto: Casper Thorsøe Næstved Rådhus under opbygning,

Læs mere

Frederikshavn Stadsarkiv

Frederikshavn Stadsarkiv Frederikshavn Stadsarkiv Årsberetning 2010 Årsberetning, Frederikshavn Stadsarkiv 2010 2010 har været præget af konsolidering og udbredelse af kendskabet til arkivet. Det har været året, hvor kendskabet

Læs mere

Byarkivet i Horsens. Arkiver og deres anvendelse

Byarkivet i Horsens. Arkiver og deres anvendelse Byarkivet i Horsens Arkiver og deres anvendelse Arkiverne Rigsarkivet Valdemar 4. Atterdag (1300-tallet): 1. egentlige regeringsarkiv (Vordingborg slot) Midt 1400-tallet: nyere materiale blev samlet på

Læs mere

Kurser sommer/sensommer 2011

Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser og foredrag Sommeren i Frivilligcenter Aarhus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser og en temaaften at byde på. Skab overskud og trivsel i dit frivillige

Læs mere

De næste møder i LASS:

De næste møder i LASS: LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Vedtægt for Odense Stadsarkiv

Vedtægt for Odense Stadsarkiv Vedtægt for Odense Stadsarkiv 1. Stadsarkivet henhører under. Dets arbejdsområde er Odense Kommune. 2. Stadsarkivets opgave er at indsamle, registrere og bevare kommunale arkivalier fra Odense Kommune

Læs mere

I stadsarkivemes grænseland

I stadsarkivemes grænseland Debat I stadsarkivemes grænseland Kim Furdal Fortid og Nutid december 1994, hefte 4, s. 386-391. I dette indlæg rejser Kim Furdal spørgsmålet om, hvilken status kommunale arkiver og deres samlinger egentlig

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. august 2013 klokken 0900 Sundeved Lokalarkiv.

Bestyrelsesmøde den 19. august 2013 klokken 0900 Sundeved Lokalarkiv. Bestyrelsesmøde den 19. august 2013 klokken 0900 Sundeved Lokalarkiv. Deltagere: Arne Jessen (AJ), Else Egholm (EE), Chr. Frederiksen (CF), Carsten Jacobsen (CJ), Frede V Jensen (FJ), Henrik Delf (HD)

Læs mere

Kursusbeskrivelser Arkibas og IT-kurser

Kursusbeskrivelser Arkibas og IT-kurser Kursusbeskrivelser Arkibas og IT-kurser Arkibas grundkursus Billeder På kurset vil den grundlæggende funktionalitet i Arkibas blive gennemgået. Vi skal på dette kursus arbejde med registrering af indkomstjournaler,

Læs mere

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 8700 Horsens Telefon: 76 29 24 00 bibliotek@horsens.dk Åbningstid med betjening: Mandag torsdag kl. 10 19 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 13 Selvbetjent morgenbibliotek:

Læs mere

Velkommen på kursus i 2011-2012

Velkommen på kursus i 2011-2012 Kursusprogram 2011-2012 Velkommen på kursus i 2011-2012 BO-VESTs kursusudvalg ønsker at alle medlemmer af afdelingsbestyrelserne er klædt godt på til de opgaver der skal løses, og byder hermed velkommen

Læs mere

Oplæg med scenarier for de lokalhistoriske arkiver

Oplæg med scenarier for de lokalhistoriske arkiver Opfølgning på besøg hos de lokalhistoriske arkiver Oplæg med scenarier for de lokalhistoriske arkiver Indledning: Lokalhistoriske arkiver er det lokale samfunds fælles hukommelse arkiverne indsamler og

Læs mere

Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015.

Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015. Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015. Mødt 26 (heraf 8 fra Styrelsen). Referent: Hanne Christensen, webmaster for LASS. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Godkendelse af afholdelse af årsmødet. 3.

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige forår 2013

Kursuskatalog for frivillige forår 2013 Kursuskatalog for frivillige forår 2013 Velkommen til kursusåret 2013! Kære frivillige Som noget nyt er vi i PTU begyndt at udbyde kurser til alle vores frivillige. Det er derfor Husk at os oplyse en glæde

Læs mere

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET

Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET Nemt på Nettet IT-kursuskatalog EFTERÅR 2015 NEMT PÅ NETTET 1 Nemt på Nettet Holbæk Kommunes projekt Nemt på Nettet er et tilbud om hjælp til at bruge de digitale løsninger. I denne sæson tilbyder vi udover

Læs mere

Kurser for frivillige

Kurser for frivillige Kurser for frivillige afholdt i og uden for Mødrehjælpen Forord... 3 Kurser for frivillige i bestyrelser... 3... 3 Ret og pligt for nye bestyrelsesmedlemmer... 3 Introduktion for nye kasserere... 4 Kurser

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts

Læs mere

Generalforsamling onsdag den 24. februar 2016 kl

Generalforsamling onsdag den 24. februar 2016 kl Generalforsamling onsdag den 24. februar 2016 kl. 19.00 Pkt. 2: Aflæggelse af beretning Lokalhistorisk Forening for Nordborgområdet Formandens beretning Generalforsamling 24.2.2016 Pkt. 6. Valg til bestyrelse

Læs mere

Et samlet arkivvæsen i Næstved Kommune NæstvedArkiverne. Seminar om de danske kommune og lokalarkiver 23. november 2010

Et samlet arkivvæsen i Næstved Kommune NæstvedArkiverne. Seminar om de danske kommune og lokalarkiver 23. november 2010 Et samlet arkivvæsen i Næstved Kommune NæstvedArkiverne Seminar om de danske kommune og lokalarkiver 23. november 2010 Working on a dream NæstvedArkivernes vision NæstvedArkiverne vil fremtræde som en

Læs mere

Velkommen på kursus i 2012-2013

Velkommen på kursus i 2012-2013 Kursusprogram 2012-2013 Velkommen på kursus i 2012-2013 BO-VESTs kursusudvalg ønsker at alle medlemmer af afdelingsbestyrelserne er klædt godt på til de opgaver der skal løses, og byder hermed velkommen

Læs mere

Opsamlingsark for besøg hos lokalhistoriske arkiver

Opsamlingsark for besøg hos lokalhistoriske arkiver Opsamlingsark for besøg hos lokalhistoriske arkiver Bredebro og Omegn I det sidste år 198 besøgende. Medlemmer: 180 husstande Aktiviteter: Afholder hvert år genforeningsfest i forsamlingshuset. Deltager

Læs mere

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Historiens Hus står bag en række arrangementer i efteråret 2010. Nærmere oplysninger om de enkelte arrangementer vil løbende blive vist på

Læs mere

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti 2 Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Baggrund Bispebjerg-Brønshøj Provsti ønsker med initiativet

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efterår 2017. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Tirsdag den 5. september 2017, Sønderborg Bibliotek, kl. 19.00-ca. 21.00:

Læs mere

digital københavner Lær at bruge selvbetjening på internettet Gratis kurser

digital københavner Lær at bruge selvbetjening på internettet Gratis kurser digital københavner Lær at bruge selvbetjening på internettet FEBRUAR, MARTS, APRIL, MAJ 2014 Gratis kurser Velkommen til Digital Københavner Københavns Biblioteker udbyder i samarbejde med Københavns

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

IT-KURSER FRA MIDDELFART KOMMUNE

IT-KURSER FRA MIDDELFART KOMMUNE KLIK KLIK IT-KURSER FRA MIDDELFART KOMMUNE FORÅR 2018 MIDDELFART KOMMUNE OG BIBLIOTEKERNE ER KLAR MED EN RÆKKE NYE IT-INTRODUKTIONER Kurserne fordeler sig på følgende emner: Grundlæggende IT Begynder-internet

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Historiker - 2080. April 2014. 2. FAGETS MÅL Formålet med historikerkursus er at bibringe kursisten viden, færdigheder og kompetencer for selvstændigt at kunne varetage enhedens

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2015 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Medlemsbrev & program efterår 2015. Medlemsbrev som mail Slægtshistorisk Forening Sønderjyllands medlemsbrev udsendes denne gang ikke som normalt med post sammen

Læs mere

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Skt. Knuds Kloster (Historiens Hus) fylder rundt. Den 15. november 2019 er det 100 år siden, at klosteret blev genopført efter en næsten altødelæggende

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2011 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 05.12.2013 Tid 16:00 Sted Mødelokale 2, Rådmandshaven Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard Svend C. Dahl Mie

Læs mere

De lokale arkiver og autografmuseet i Vildbjerg

De lokale arkiver og autografmuseet i Vildbjerg Den Gule Bygning De lokale arkiver og autografmuseet i Vildbjerg Oversigt: Autografmuseet og de lokalhistoriske arkiver Timring, Skibbild-Nøvling og Vildbjerg fungerer som selvstændige arkiver med hver

Læs mere

- Ikke rumfysik, men nogle husmandsbetragtninger om, hvordan vi har grebet digitaliseringen an i Odense -

- Ikke rumfysik, men nogle husmandsbetragtninger om, hvordan vi har grebet digitaliseringen an i Odense - - Ikke rumfysik, men nogle husmandsbetragtninger om, hvordan vi har grebet digitaliseringen an i Odense - 1 Vedtaget i efteråret 2009 før kommunevalget delte nogle håndøre ud til vælgere. Sendte brev til

Læs mere

Lær IT. Forår 2016 GRATIS KURSER. -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT. Forår 2016 GRATIS KURSER. -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2016 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle, både for begyndere og øvede. Du kan tilmelde dig ét eller

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

Vordingborg Bibliotek Præstø Bibliotek Møn Bibliotek

Vordingborg Bibliotek Præstø Bibliotek Møn Bibliotek IT - KURSER oktober - januar 2010/2011 2 Vordingborg Bibliotek Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2014 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kurser for efteråret 2013 Kære frivillige Velkommen til PTU s kursuskatalog for efteråret 2013. Vi tilbyder igen en række spændende kurser for alle vores dygtige

Læs mere

Generalforsamling onsdag den 26. februar 2015 kl. 19.00

Generalforsamling onsdag den 26. februar 2015 kl. 19.00 Generalforsamling onsdag den 26. februar 2015 kl. 19.00 Pkt. 2: Aflæggelse af beretning Lokalhistorisk Forening for Nordborgområdet Formandens beretning Generalforsamling 26.2.2015 Bestyrelsen Navn Bestyrelsen

Læs mere

15. april Generalforsamling i Søby Brunkulsleje, ca. 30 personer deltog.

15. april Generalforsamling i Søby Brunkulsleje, ca. 30 personer deltog. Årsberetning for Arkivsamvirket i Herning Kommune 2015 Der har i 2015 været afholdt følgende kurser: 14. februar Arkibas, registreringer af billeder 28. februar Arkibas, registreringer af arkivalier 22.

Læs mere

AKADEMI FAG. merkonom. KURSUSCENTRETS UDBUD -efterår 2011. Organisation. Ledelse i praksis Coaching

AKADEMI FAG. merkonom. KURSUSCENTRETS UDBUD -efterår 2011. Organisation. Ledelse i praksis Coaching KURSUSCENTRETS UDBUD -efterår 2011 AKADEMI FAG Organisation Du bliver Ledelse i praksis Coaching merkonom 4 med fagmoduler Ta et selvstændigt uddannelsesforløb - eller ta faget som en del af din akademiuddannelse

Læs mere

Er arkivets samlinger dækkende? SLA s årsmøde 2015 Jens Åge S. Petersen Odense Stadsarkiv

Er arkivets samlinger dækkende? SLA s årsmøde 2015 Jens Åge S. Petersen Odense Stadsarkiv Er arkivets samlinger dækkende? SLA s årsmøde 2015 Jens Åge S. Petersen Odense Stadsarkiv Hvad er vi? Hvad er et lokalarkiv? Et lokalarkiv indsamler arkivalier, billeder m.m. af ikkestatslig proveniens

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi

Læs mere

Stadsarkivet for Frederikssund Kommune. Årsberetning 2011 NOTAT. Stadsarkivets arbejdsgrundlag og formål

Stadsarkivet for Frederikssund Kommune. Årsberetning 2011 NOTAT. Stadsarkivets arbejdsgrundlag og formål NOTAT Stadsarkivet for Frederikssund Kommune 10. januar 2012 Årsberetning 2011 Stadsarkivets arbejdsgrundlag og formål Stadsarkivet for Frederikssund Kommune (SFK) arbejder for at sikre bevaringen af arkivalier,

Læs mere

Ansøgning til Københavns Kultur- og Fritidsudvalg fra Sammenslutningen af Lokalhistoriske Arkiver i København (SLAK).

Ansøgning til Københavns Kultur- og Fritidsudvalg fra Sammenslutningen af Lokalhistoriske Arkiver i København (SLAK). Ansøgning til Københavns Kultur- og Fritidsudvalg fra Sammenslutningen af Lokalhistoriske Arkiver i København (SLAK). Ansøgning: Sammenslutningen af Lokalarkiver i København fremsender hermed følgende

Læs mere

Generalforsamling torsdag den 22. februar 2018 kl

Generalforsamling torsdag den 22. februar 2018 kl Generalforsamling torsdag den 22. februar 2018 kl. 19.00 Pkt. 2: Aflæggelse af beretning Lokalhistorisk Forening for Nordborgområdet Formandens beretning Generalforsamling 22.2.2018 Pkt. Valg til bestyrelse

Læs mere

Kursusprogram Efterår 2014

Kursusprogram Efterår 2014 Kursusprogram Efterår 2014 Introduktion til bisidderservice Kurset handler om at være bisidder for andre, der har behov for støtte, hjælp og tryghed i mødet med myndigheder, institutioner og organisationer.

Læs mere

Vedtægter for Middelfart Museum

Vedtægter for Middelfart Museum Vedtægter for Middelfart Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status Middelfart Museum er en selvejende institution og et statsanerkendt kulturhistorisk museum med lokalhistorisk arkiv. 2. Museets

Læs mere

Hvilket kursus skal du på? Kursusprogram vinter/forår 2009/2010

Hvilket kursus skal du på? Kursusprogram vinter/forår 2009/2010 Hvilket kursus skal du på? Kursusprogram vinter/forår 2009/2010 Arbejdsmiljølovgivningens obligatoriske SIKKERHEDSKURSUS (37 timer) i Århus & København Ikke bare for en sikkerheds skyld, men fordi det

Læs mere

Fokus på trænere og instruktører. lokale spotkurser

Fokus på trænere og instruktører. lokale spotkurser Fokus på trænere og instruktører lokale spotkurser Idrætsskader & forebyggelse Torsdag den 14. oktober 2010 kl. 18.30-22.00 Snekkerstenhallen, Agnetevej 2, Snekkersten Kursisten vil få et overordnet indblik

Læs mere

IT-kurser. fra Middelfart Kommune

IT-kurser. fra Middelfart Kommune IT-kurser fra Middelfart Kommune Efterår 2016 Middelfart Kommune og bibliotekerne er klar med en række nye IT-introduktioner Kurserne fordeler sig på følgende emner: Grundlæggende IT Begynder-internet

Læs mere

Velkommen til kurser og fyraftensmøder i 2014-2015

Velkommen til kurser og fyraftensmøder i 2014-2015 Kursus- og mødekatalog 2014-2015 Velkommen til kurser og fyraftensmøder i 2014-2015 BO-VESTs kursusudvalg ønsker, at alle medlemmer af afdelingsbestyrelserne er klædt godt på til de opgaver, der skal løses,

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

ART-træner-uddannelse Ungliv 2015

ART-træner-uddannelse Ungliv 2015 A.R.T. - Aggression Replacement Training er bygget på Kognitive Adfærds Terapeutiske principper, hvorfor en grundforståelse af KAT kan være en stor fordel såfremt man ønsker at implementere A.R.T. programmet

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

Diskussion af de kommunale arkivaliers tilgængelighed

Diskussion af de kommunale arkivaliers tilgængelighed Diskussion af de kommunale arkivaliers tilgængelighed - M E D H E N B L I K P Å A T Ø G E B O R G E R N E S M U L I G H E D E R F O R B E N Y T T E L S E A F S A M L I N G E R N E Masterafhandling af Heidi

Læs mere

Kursusprogram. Rudersdal Bibliotekerne. Rudersdal Bibliotekerne. Bibliotekerne. Rudersdal Bibliotekerne. Kursusprogram forår 2009 1

Kursusprogram. Rudersdal Bibliotekerne. Rudersdal Bibliotekerne. Bibliotekerne. Rudersdal Bibliotekerne. Kursusprogram forår 2009 1 Logo Offset farveprøve P: 288/655 CMYK: 100-80-10-20/100-80-10-65 Kursusprogram Efteråret 2009 Kursusprogram forår 2009 1 2 Velkommen til s kursusprogram for efteråret 2009 tilbyder undervisning i internet,

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 20.09.2012 Tid 17:00 Sted Rådmandshaven 20, mødelokale 1, Næstved Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard Svend

Læs mere

- Gennemgang af mål for kurset og kursusprogram. Frokost og gåtur. - Introduktion til modulopgave. -Arbejde med modulopgave om logbog

- Gennemgang af mål for kurset og kursusprogram. Frokost og gåtur. - Introduktion til modulopgave. -Arbejde med modulopgave om logbog Program 15-2 for Praktikvejlederuddannelsen for Social- og sundhedsassistenter - Trin 1. Modul 1, modul 2 og modul 3. Alle dage fra 8.30 til 15.55 Modul 1 Mandag d. 21/9 Underviser Helene Hillersdal -

Læs mere

NYHEDSBREV Send en til: Skriv Tilmeld nyhedsbrev i emnefeltet

NYHEDSBREV Send en  til: Skriv Tilmeld nyhedsbrev i emnefeltet ART SPACE Kunstskole - Kurser efterår 2019 Kontakt: Kunstskolen ART SPACE v. Maria Kollerup Kronborg 16E 3000 Helsingør Mobil 31181022 post@art-space.dk www.art-space.dk Maria Kollerup er uddannet billedkunstner

Læs mere

Beretning 2014. Arkivsamvirket for lokalarkiverne i Vordingborg kommune

Beretning 2014. Arkivsamvirket for lokalarkiverne i Vordingborg kommune Beretning 2014 Arkivsamvirket for lokalarkiverne i Vordingborg kommune Samarbejdsgrundlag Arkivsamvirket i Vordingborg blev grundlagt i 2007 som et samarbejdsforum for kommunens syv lokalarkiver. Samvirket

Læs mere