Efter mennesket. Af Mathias Kryger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Efter mennesket. Af Mathias Kryger"

Transkript

1 Efter mennesket Af Mathias Kryger Afgang 2015 Det Kgl. Danske Kunstakademi Billedkunstskolerne, Kunsthal Charlottenborg, København 5. juni - 2. august 2015 Lea Guldditte Hestelund, Körper 2.0, Thassos Show White & Cararra marmor, PU-gummifliser, fotografi. Afgang 2015, Kunsthal Charlottenborg. Foto: Anders Sune Berg. D en begynder allerede i Kunsthal Charlottenborgs gård, årets afgangsudstilling med 29 nye dimittender fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Her har de to kunstnere Vebjørn Guttormsgaard Møllberg og Owen Griffiths bygget en pavillon, der elegant hægter sig på kunstakademiets murværk og som er bygget op omkring slyngplanter og et vindue som en lille knopskydning eller en udposning på den del af akademiets bygningskrop, som rummer Skolen for Mur og Rum. Det er den afdeling, Møllberg og Griffith har studeret på og deres ritualprægede og bløde film a space, vises inde i pavillonen. Man ser næsten ingen ansigter i filmen, der kredser om et træ, der til slut bæres ud i lyset og som i sin helhed kan ses som en hyldest til de metoder, der arbejdes med på netop denne afdeling: kollektivet, eksperimentet og det skrøbelige sted; «Togetherness as liquid architecture» som det hedder i filmens voice over. Måske som en kommentar til den store lidt truende og mere muskuløse kunsthalsarkitektur på den anden side af gården.

2 Felia Gram-Hanssen, JUXtransmission, Performance, akryl på væg. Afgang 2015, Kunsthal Charlottenborg. Foto: Rine Rodin Flyckt Det kollektive fremstår også som en præmis eller en poetik i Sidsel Carrés afgangsprojekt, der tager form som tre forskellige samarbejder med hver sin partner. Skulpturer og videoer er installeret samlet i ét rum. Nu er vi inde i kunsthallen, men også her findes en direkte kobling til den institutionelle relation mellem kunsthal og kunstakademi, idet et skulpturelement, som er lavet i samarbejde med Sofie Holten (der tog afgang i 2013), er placeret nedenfor vinduet, i billedhuggerhaven. Herfra nærmest stirrer det, som et kuglerundt øje, tilbage på den, der kigger ned i haven. I Margarite del Carmens installation Aerotopo er udenfor inviteret helt ind i kunsthallen via et langt rør der transporterer kølende luft fra jorden i haven bag bygningen ind i kunsthallens om sommeren alt for varme lokaler. Overfor står Michael Christensens pergolakonstruktion af stålrør med små kasser beplantet med kravlende uzbekisk snerle, hentet hjem fra en studietur. Omkring stålrørene sidder små højttalere, der udsender en dyb hjertelyd, som kun akkurat fornemmes når man berører konstruktionen. De to værker det ene, der bæredygtigt løser et praktisk problem, det andet mere poetisk illustrerende inviterer begge «naturen» indenfor i bygningskroppen. Måske som en art institutionskritik gennem konstruktiv og poetisk intervention? Mathias Sæderups værker er passende placeret i begge ender af kunsthallen som en organisme (Swamp city approaching hedder projektet), der kan angribe fra begge sider. Her er institutionstematikken tydeliggjort: «Institutionerne absorberer udefrakommende forstyrrelser: dette vil styrke institutionernes grundlæggende identitet: miljøet implementeres; forskelle opløses i gensidig identifikation; institution og miljø er ét», som det hedder i en collage.

3 Silent Spring, performance på åbningen 4.juni. Afgang 2015, Kunsthal Charlottenborg, Foto: Rine Rodin Flyckt. Helt konkret hvilke institutioner der, for Sæderup, er tale om henstår uafgjort, men at han og de øvrige nævnte kunstnere i det hele taget formulerer en institutionsbevidsthed og måske endda en kritik fremstår forfriskende og som et af de helt tydelige temaer på årets afgang; institutionerne bliver til ruiner, svampesporer, snerler og kollektivets samværsformer mødes i natur-kulturen. Men lad os da lige zoome lidt ud og se på, hvilket institutionelt miljø det egentlig er, vi befinder os i. Akademiet på Kongens Nytorv nr. 1 har i dimittendernes studietid været præget af flere omgange med besparende omlægninger af det administrative apparat og med afskedigelser af lektorer samt lukning af en enkelt professorskole. Hertil kommer fusionen af kunsthallen og billedkunstskolerne i 2012, der også har ført forandringer med sig og som har medført, at institutionen i dag måske nærmere er at opfatte som en større virksomhed, der på en og samme tid uddanner kunstnerne, producerer udstillinger og for at hente lidt finansiering ind til drift og udstillingsproduktion i kunsthallen lejer lokalerne ud til blandt andet modeshows og de sidste par år til kunstmessen Chart. Uddannelse, formidling og marked er med andre ord uvægerligt masseret sammen i denne institution. Måske er det netop disse forhold der gør, at flere af kunstnerne forholder sig til det institutionelle og til indgreb i den institutionelle arkitektur-krop? En kritik anedes under alle omstændigheder i en performance under ferniseringen i form af et modeshow med en kollektion af oversize viskestykkedragter af det feministiske modekollektiv Silent Spring som afgænger Lea Guldditte Hestlund er med i. Det var en performance, som klart kunne opfattes som en kommentar til kunsthallens status som en af modebranchens foretrukne oplevelsesøkonomiske legepladser under de københavnske modeuger. Claus Spangsberg, Uden titel, Syntetisk DNA. Afgang 2015, Kunsthal Charlottenborg. Foto: Anders Sune Berg.

4 Er det ikke institutionens korpus som sådan, der undersøges og formuleres i udstillingen, så er det menneskekroppens status i verden. Dette fokus kan spores flere steder: fra det konkrete og virkelig cool eksperiment på egen krop med hard core body building i forsøget på at forme kroppen efter et klassisk ideal i Lea Guldditte Hestelunds eget værk Körper til det mikroskopiske men svimlende pixel-dnaeksperiment af Claus Spangsberg, der har indkodet den digitale information fra et billede i kunstigt DNAmateriale. Og fra Malene Mathiassons helt analoge kød-vævs-tegninger på landkort, der vækker mindelser om Michel Houellebecqs roman La Carte et le Territoire til Amalie Smiths video Eyes Touching Fingers Seeing, som er et lækkert kunstteoretisk billedforedrag om relationen mellem kroppens og billedets dimensioner. Dette eksemplificerer Smith ved den seneste teknologiske udvikling indenfor touch user interface. Og kroppen er i den grad til stede i Felia Gram-Hanssens ambitiøse undersøgelse af notations- og oversættelses-principperne i en performance for tre trommeslagere og tre dansere, ligesom den er det i Viktoria Wendel Skousens stærke bearbejdning af pornografi, voldtægt, internet og botanik i en præsentation bestående af så forskellige materialer som klassisk radering, print på aluminium og et banner af udklippede og sammensyede lagner. Julie Riis Andersen, Måske er man om tusinder år, noget kraftigere og mere uforstyrret, UV print på tapet. Afgang 2015, Kunsthal Charlottenborg. Foto: Anders Sune Berg. Skærm og verden mødes også i Julie Riis Andersens enkle men effektive tapet af sort-hvide mønstre som skaber optiske illusioner, som flimrer som om netop en skærm havde placeret sig mellem øjnene og verden. En flimren, der næsten bliver til animation, når man faktisk ser værket på en skærm i det cool afgangskatalog, der udelukkende findes online. Det er egentlig ikke i forbindelse med denne opremsning af gode værker fra udstillingen (hvis nogen steder overhovedet) synderligt interessant at tale om det analoge overfor det digitale. Det hele er smeltet sammen for længst og både kroppens og skærmens overflader reagerer nu på fingres berøringer: «The skin has eyes like a peacocks tail», som det hedder om skærmteknologiens overflader i Amalie Smiths video. Det som for mig er interessant her er, at bevidne hvad man kunne betegne som en posthuman position. Værkerne inviterer os nemlig til at overveje hvilke kroppe som konstrueres her og nu og til at erkende menneskekroppens væren og relationer til andre arter og livsformer, krydsninger med institutioner, i universet og med en digitalitet der findes ned på celleniveau og sågar, som i Claus Spangsberg værk, på DNA-niveau. I den sammenhæng er det måske også interessant at se nærmere på hvad billedets og formens status kan være i dette posthumane perspektiv?

5 Fredrik Tydén, Science Fiction, Afgang 2015, Kunsthal Charlottenborg. Bronze, kemisk træ. Foto: Anders Sune Berg. Et bud kunne være Fredrik Tydéns skulptur, som passende er betitlet Science Fiction og som folder sig ind i en hyper-samtidig formgivningspraksis: udgangspunktet for værket er et barokt skulpturelt fragment fra en bygningsudsmykning, som står i Billedhuggerhaven. Tydén har foretaget en 3D-scanning og - udskæring af formen, men har beholdt den digitale fragmentering som objektet i den proces er gennemgået. Herefter er formen støbt i bronze og præsenteret på et podie af kemisk træ. Tydéns værk folder sig på den ene side omkring kunstens historie og traditionelle materialer: den udhuggede sten, den støbte bronze. Og samtidigt foldes der omkring relationen mellem billedets flade og skulpturens volumen. Og i den fold ligger det klare digitale spor, som en akse igennem formen. Med dette værk folder vi os også helt tilbage til begyndelsen af denne tekst til institutionen idet den oprindelige form som sagt er at finde i akademiets såkaldte Billedhuggerhave. Det er væsentligt afslutningsvis at påpege, at en posthuman indgang til kunsten som jeg her sporer på udstillingen ikke er lig med en a- eller post-politisk position og ikke placerer objektet, billedet og undersøgelsen udenfor historie, tid eller sted. Miriam Haile minder os om dette med sin komplekse og engagerende installation af video, animation og lyd, som undersøger den historiske mediering af Eritreas selvstændighedsproces. Selvom dette værk nok stod lidt alene med sit udprægede politiske perspektiv, så peger udstillingen som helhed i nye politiske retninger. Afgang 2015 er en overbevisende manifestation af eller i det mindste en fejring af det postindividuelle og post-institutionelle i en verden efter mennesket, som vi hidtil har kendt det.

6 Amalie Smith, Eyes Touching, Fingers Seeing, HD video-projektion på buet skærm. Afgang 2015, Kunsthal Charlottborg. Foto: David Stjernholm.

Så sejler Cph Art Week!

Så sejler Cph Art Week! Publiceret på KUNSTEN.NU d. 24. august 2015. http://www.kunsten.nu/artikler/artikel.php? cph+art+week+2015+billeder+chart+smk+friday+canal+tours+fest Jenny Graf Sheppard under hendes performance på kanalbåden,

Læs mere

04.05.2012 INTERVIEW MED MICHAEL WÜRTZ OVERBECK_MODTAGER AF PUBLIKUMSPRISEN 2012

04.05.2012 INTERVIEW MED MICHAEL WÜRTZ OVERBECK_MODTAGER AF PUBLIKUMSPRISEN 2012 04.05.2012 INTERVIEW MED MICHAEL WÜRTZ OVERBECK_MODTAGER AF PUBLIKUMSPRISEN 2012 Michael Würtz Overbeck VINDEREN AF PUBLIKUMSPRISEN 2012 PÅ ÅRHUS Michael Würtz Overbeck modtog onsdag d. 25. april Publikumsprisen

Læs mere

Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa

Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa Anbefales af Statens Kunstfond ved Udvalget for Kunst i det Offentlige Rum Generelt: De tre kunstnere udvalget har valgt at pege

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

SPRING UDSTILLINGEN FYLDER 10 ÅR

SPRING UDSTILLINGEN FYLDER 10 ÅR Pressemeddelelse / februar 2013 SPRING UDSTILLINGEN FYLDER 10 ÅR Sideløbende med Kunstnernes Påskeudstilling kan besøgende i Kunsthal Aarhus opleve den årlige SPRING udstilling på 10 ende år. KPs bestyrelse

Læs mere

ER DU SERIØST INTERESSERET I AT ARBEJDE MED BILLEDKUNST- NERISKE UDTRYKSFORMER?

ER DU SERIØST INTERESSERET I AT ARBEJDE MED BILLEDKUNST- NERISKE UDTRYKSFORMER? ER DU SERIØST INTERESSERET I AT ARBEJDE MED BILLEDKUNST- NERISKE UDTRYKSFORMER? Er du mellem 15 og 25 år, og tænker du på at søge en videregående uddannelse indenfor billedkunst eller andre relaterede

Læs mere

BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST

BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST & Kulturregion Midt- og Vestsjælland ER DU SERIØST INTERESSERET I AT ARBEJDE MED VISUELLE UDTRYKSFORMER? Kulturregion Midt- og Vestsjælland, som består af 8 kommuner,

Læs mere

Type udstilling: Der søges midler til: Vi folder drømmenes faner ud. Michael Strunge (1986) Projektbeskrivelse

Type udstilling: Der søges midler til: Vi folder drømmenes faner ud. Michael Strunge (1986) Projektbeskrivelse Projektbeskrivelse Titel på projekt: At folde rummets flader ud - med hilsen til Andre og Michael Udstillingssted: Udstillingsperiode: Galleri North 03/11/16-26/11/16 Nørregade 7C, kælderen 1165 København

Læs mere

Afgang Jun 2 Aug. ( MFA Degree Show 2015) Guide

Afgang Jun 2 Aug. ( MFA Degree Show 2015) Guide Afgang 2015 5 Jun 2 Aug ( MFA Degree Show 2015) Guide Introduktion Do, or do not. There is no try Yoda, The Empire Strikes Back Det er nu præcis 100 år siden en gruppe på 29 studerende fra Det Kongelige

Læs mere

GALLERI SLUGEN NR. 2 2010

GALLERI SLUGEN NR. 2 2010 GALLERI SLUGEN NR. 2 2010 HvisJegVarDig Sarah Rathje - Sanne Lautrup - Eva Roel - Mette Boel - Lea Guldditte Hestelund Metamorfoser METAMORFOSER Velkommen til en gennemført gruppeud stil - ling, der er

Læs mere

S u RS u DK un ves & ERISK tn S un BILLEDK mid

S u RS u DK un ves & ERISK tn S un BILLEDK mid billedkunstnerisk grundkursus midt vest & Er du seriøst interesseret i at arbejde med billedkunstneriske udtryksformer? Er du mellem 15 og 25 år, og tænker du på at søge en videregående uddannelse indenfor

Læs mere

*!+,-!,./0'12'3/.4./0567./*'

*!+,-!,./0'12'3/.4./0567./*' !"#$%"&"%'()' *!+,-!,./0'12'3/.4./0567./*'! "#$%&'(! 3(89'(%':;

Læs mere

BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST

BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST & Kulturregion Midt- og Vestsjælland ER DU SERIØST INTERESSERET I AT ARBEJDE MED BILLEDKUNSTNERISKE UDTRYKSFORMER? Er du mellem 15 og 25 år, og tæn ker du på at

Læs mere

Hvis vi bare står stille, eksploderer alting

Hvis vi bare står stille, eksploderer alting Interview Hellerup november 2016 Hvis vi bare står stille, eksploderer alting I udstillingen Brick & Mortar på Tranen zoomer Jesper Carlsen ind på det digitale som materiale. Han skræller det ned, lag

Læs mere

SÅDAN TEGNER DU DIT BUDSKAB - Skil dig ud og få flere kunder WORKBOOK TIL MIT TEGNETRÆNING VIDEO KURSUS

SÅDAN TEGNER DU DIT BUDSKAB - Skil dig ud og få flere kunder WORKBOOK TIL MIT TEGNETRÆNING VIDEO KURSUS WORKBOOK TIL MIT TEGNETRÆNING VIDEO KURSUS VELKOMMEN ER DU KLAR TIL AT LÆRE AT TEGNE DIT BUDSKAB? HUSK mine 5 gode råd START I DET SMÅ SNYD NU LIDT TRO PÅ DINE EVNER SÆT EKSTRA TID AF FIND 3 FAVORITTER

Læs mere

INSPIRATIONSMATERIALE

INSPIRATIONSMATERIALE INSPIRATIONSMATERIALE BANG - Thomas Bang i Esbjerg Kunstmuseums samling INSPIRATION TIL UNDERVISERE I FOLKESKOLEN - Hans værker er overvældende og svære at finde mening i, men et eller andet inviterer

Læs mere

Individ og fælleskab. Strategi for Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg

Individ og fælleskab. Strategi for Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg Individ og fælleskab Strategi for Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg 2015 2018 1. MISSION OG VISION MISSION Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler

Læs mere

FOTODOKUMENTATION AF SKITSE på væg

FOTODOKUMENTATION AF SKITSE på væg PROJEKTBESKRIVELSE Gavlmaleriet Papirfly (se vedlagt billeddokumentation side 3 og 4) er et poetisk forsøg på at bruge maleri til at skabe sammenhæng mellem bygningens forside og det omkringliggende miljø.

Læs mere

THE REFRAMING INIATIVE

THE REFRAMING INIATIVE Budget Emne: Installation Sted: Kgs. Nytorv metro, KBH Dato: Uge 33 - August 2010 Skabt af: The Reframing Initiative er iværksat af Cecilie W. Falkenstrøm og Patrick Coard Kontakt: The Reframing Initiative

Læs mere

NOR SISDEN. Portfolio. AVI Akademiet for Visuel Innovation - Design Illustration

NOR SISDEN. Portfolio. AVI Akademiet for Visuel Innovation - Design Illustration NOR SISDEN Portfolio Hjælpeværktøj til færdiggørelse af kunstneriske arbejder, tegninger og illustration. AVI Akademiet for Visuel Innovation - Design Illustration Kom godt i gang Del 1: Skab overblik

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden februar 2018

Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden februar 2018 Til Københavns Kommunes Billedkunstudvalg Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden 9.-25. februar 2018 Jeg arbejder med grafik, skulptur og fundne objekter. I mine linoleumssnit

Læs mere

Udsmykningsopgave til Roskilde Universitet(RUC) i forbindelse med opførelsen af en ny laboratoriebygning

Udsmykningsopgave til Roskilde Universitet(RUC) i forbindelse med opførelsen af en ny laboratoriebygning Udsmykningsopgave til Roskilde Universitet(RUC) i forbindelse med opførelsen af en ny laboratoriebygning Skitse 1:20 i træ Den endelige skulptur måler ca. h. 6 x br. 7 x dyb. 2 meter. Materialer: 32 mm

Læs mere

WORKSHOP 2WORKSHOP 2 CONTAINERS BALLERUP BIBLIOTEK

WORKSHOP 2WORKSHOP 2 CONTAINERS BALLERUP BIBLIOTEK CONTAINERS 1 BEYONCÉ 2 artikler lydoptagelser billeder BEYONCÉ podcasts tweets interaktiv artikel YouTube video infographics 3 facebookside artikler lydoptagelser billeder podcasts tweets interaktiv artikel

Læs mere

White Words Peter Callesen

White Words Peter Callesen White Words Peter Callesen White Words Et udsmykningsprojekt til KUA 2 Tårnet set fra stueetagen i Læringsgaden White Words - Detaljebilleder fra model Toppen af tårnet set fra 3. sal White Window, 2010

Læs mere

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Afgangsprojekt - Kroppen udtrykt i kunsten Mira & Andreas Art & performance Flakkebjerg Efterskole Problemstilling og indledning Eksperimentere med at flyve. Kunsten

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling

en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling 13 okt 25 nov 2012 INTRODUKTION I perioden 13. oktober til 25. november 2012 kan du og din klasse opleve udstillingen KE12 - Kunstnernes Efterårsudstilling.

Læs mere

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf Sorø Kunstmuseum Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf På en flot sommerdag i juni drager Byens Netværk af sted til Sorø for at besøge Sorø Kunstmuseum, der for nylig har

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3

Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 3/201 3 Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Forårsudstillingen lørdag den 6. april fra

Læs mere

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab

Billedkunst. Formål for faget billedkunst. Slutmål for faget billedkunst efter 5. klassetrin. Billedfremstilling. Billedkundskab Formål for faget billedkunst Billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå

Læs mere

DET PÆDAGOGISKE LABORATORIUM

DET PÆDAGOGISKE LABORATORIUM DET PÆDAGOGISKE LABORATORIUM Børn, kultur, teknologi, pædagogik v. Klaus Thestrup, ph.d.-stipendiat v. Institut for Informations- og Medievidenskab og Ole Caprani, lektor v. Datalogisk Institut, Århus

Læs mere

Jeg håber I, finder udstillingen støtteværdig. Tak, Johan Rosenmunthe

Jeg håber I, finder udstillingen støtteværdig. Tak, Johan Rosenmunthe Overgaden udstilling 20. Januar 11. Marts 2018 Jeg ansøger hermed om støtte til min separatudstilling i Overgadens underetage. Udstillingen udspringer af min tese om, at artefakter og materialer lagrer

Læs mere

ANNE ELLEKJÆR. leder i Dome of Visions og står for at skabe den kuratoriske ramme i bygningen på Søren Kierke-

ANNE ELLEKJÆR. leder i Dome of Visions og står for at skabe den kuratoriske ramme i bygningen på Søren Kierke- 76 ET TREDJE STED 77 ANNE ELLEKJÆR Dome of Visions er mange ting: Et opdateret forsamlingshus, et byudviklingsprojekt, et arkitektonisk og et bæredygtigt projekt klimatisk såvel leder i Dome of Visions

Læs mere

Det giver ikke meget mening at lave performances og samtidig tage afstand til kroppen som kunstnerisk medie.

Det giver ikke meget mening at lave performances og samtidig tage afstand til kroppen som kunstnerisk medie. Publiceret på KUNSTEN.NU d. 12. marts 2011. http://www.kunsten.nu/artikler/artikel.php?samtalekokkenet+4+liveart Robin Deacon (UK) gav sin krop kamp til stregen ved Samtalekøkkenet. (Foto: Samtalekøkkenet)

Læs mere

Det Jyske kunstakademi i u.n k J D

Det Jyske kunstakademi i u.n k J D Det Jyske Kunstakademi i djk.nu ? Søger du et kunstakademi med : et internationalt netværk af kunstnere, undervisere og institutioner? en åben studiestruktur med individuel specialisering? de studerende

Læs mere

Designguide. Her i designguiden kan du læse om CM Networks visuelle identitet, og hvordan du arbejder med CM Network brandet.

Designguide. Her i designguiden kan du læse om CM Networks visuelle identitet, og hvordan du arbejder med CM Network brandet. Designguide Her i designguiden kan du læse om CM Networks visuelle identitet, og hvordan du arbejder med CM Network brandet. Al kommunikation med CM Network som afsender, skal udarbejdes ud fra retningslinjerne

Læs mere

Udstillingsprogram 2017/2018

Udstillingsprogram 2017/2018 KVADRAT16 ønsker at udstille etablerede kunstnere - men vil også have fokus på det marginale, og ikke kun det eksponerede. Målet med udstillingsprogrammerne for 2017 og 2018 er at byde på bredde og variation

Læs mere

Forslag til skulptur for Inger Christensen Creator Projects 2018

Forslag til skulptur for Inger Christensen Creator Projects 2018 Forslag til skulptur for Inger Christensen Creator Projects 2018 Placering Indhold Introduktion 001 002 side 03 Inger Christensen en af vor tids største forfattere side 04 Kaare Golles 003 004 side 06

Læs mere

Prøv at gå på opdagelse i hendes værker og udpeg, i hvilke værker hun har brugt sin egen krop.

Prøv at gå på opdagelse i hendes værker og udpeg, i hvilke værker hun har brugt sin egen krop. Kirsten Justesen MY BODY IS MY TOOL Målgruppe: Folkeskolen 7-10. kl. Kroppen i kunsten Som forberedelse til et besøg på Rønnebæksholm og udstillingen MY BODY IS MY TOOL kan man se portrætfilmen om kunstneren

Læs mere

Louisiana DET ARABISKE NU

Louisiana DET ARABISKE NU Louisiana DET ARABISKE NU Tekst: Dorthe Bendtsen, arkitekt MAA og journalist DJ Foto: Mathilde Schjerning Byens Netværk har været en tur i Arabien. Eller i hvert fald noget der ligner! D. 6. marts var

Læs mere

KONSTRUKTIONER ANITA JØRGENSEN & LISBETH EUGENIE CHRISTENSEN

KONSTRUKTIONER ANITA JØRGENSEN & LISBETH EUGENIE CHRISTENSEN KONSTRUKTIONER ANITA JØRGENSEN & LISBETH EUGENIE CHRISTENSEN SAMMENSTØDETS KONSTRUKTION Af Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal NORD KONSTRUKTIONER er en ny kunstnerisk dialog mellem billedhuggeren Anita

Læs mere

Konceptbeskrivelse. Generelt om DokkAArs

Konceptbeskrivelse. Generelt om DokkAArs Konceptbeskrivelse DokkAArs er et koncept, der skaber værdi for Dokk1 gennem hovedsagligt brugergenereret indhold. DokkAArs er derved let at vedligeholde, forudsat at konceptet er teknisk etableret og

Læs mere

Side 1 af 7 FÅ NYHEDER, FERNISERINGER OG EVENTS HVER UGE I DIN MAILBOX. TILMELD DIG KOPENHAGENS UGENTLIGE NYHEDSMAIL MAGASIN 04.01.2016 INTERVIEW NEWS ARTGUIDE KOPENHAGENSHOP NY DANSK KUNST NYHEDSMAIL

Læs mere

Ansøgning om støtte til kunstudstilling i Holstebro

Ansøgning om støtte til kunstudstilling i Holstebro Ansøgning om støtte til kunstudstilling i Holstebro 30. december 2014 Jeg ansøger hermed om støtte til mine udgifter i forbindelse med et udstillingsprojekt i Holstebro fra den 20. marts til den 17. april

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2016-2017 maj-juni Institution Horsens HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Billedkunst C Eva

Læs mere

Kunst på Hvalsø Skole

Kunst på Hvalsø Skole Kunst på Hvalsø Skole 1 Hvad skal der til, for at ens tanker begynder at vandre? Det spørgsmål stillede billedkunstner Torgny Wilcke sig selv, da han fik til opgave at skabe kunst til Hvalsø Skole. Wilcke

Læs mere

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål Billedkunst Status Eleverne i 5.klasse skal have billedkunst i 60 min. Ugentligt. Det er første år, de skal have mig til faget. Via spørgeskema har jeg forsøgt at evaluere sidste skoleår samt danne mig

Læs mere

UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM

UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM EFTERBILLEDER UNDERVISNINGSPORTAL FOR FOTOGRAFI I FOLKESKOLEN UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM Lærervejledning Familiealbum. Indhold og formål: Familiealbum behandler spændingsfeltet mellem fotografiet i det

Læs mere

Arbejdstitel: 168 Sorterede Variationer. Et forslag til Bygningsintegreret Kunst Niels Bohr Bygningen Kunstspot J. I. Af Tommy Støckel September 2013

Arbejdstitel: 168 Sorterede Variationer. Et forslag til Bygningsintegreret Kunst Niels Bohr Bygningen Kunstspot J. I. Af Tommy Støckel September 2013 Arbejdstitel: 168 Sorterede Variationer Et forslag til Bygningsintegreret Kunst Niels Bohr Bygningen Kunstspot J. I Af Tommy Støckel September 2013 Tommy Støckel Forslag til bygningsintegreret kunstværk

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium og HF Ung dansk fotografi 14 Fotografisk Center, 15. november 14. december 2014 Udstillingen vises i Slottet, Carlsberg Byen, Bryggerens Plads 11, 6 sal. 1799

Læs mere

8 bud på billedforløb

8 bud på billedforløb 8 bud på billedforløb Center for Undervisningsmidler Slagelse, ved pædagogisk konsulent Mette Rold 1 Collage-billeder Her kan der leges med forholdet mellem real virkelighed og imaginær virkelighed. Dette

Læs mere

De unge kunstnere gider ikke politik - UgebrevetA4.dk 28-10-2015 22:00:45

De unge kunstnere gider ikke politik - UgebrevetA4.dk 28-10-2015 22:00:45 POLITISK KUNST De unge kunstnere gider ikke politik Af Mette Trudsø Susanne Sayers Torsdag den 29. oktober 2015, 05:00 Del: Den samfundskritiske kunst står svagt blandt yngre billedkunstnere, siger en

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

03-10-2012 side 1. Billeddannelsen. Anne Sofie Nielsen. UDDANNELSER I UDVIKLING www.ucl.dk

03-10-2012 side 1. Billeddannelsen. Anne Sofie Nielsen. UDDANNELSER I UDVIKLING www.ucl.dk 03-10-2012 side 1 Billeddannelsen Anne Sofie Nielsen 03-10-2012 side 2 Dataopsamling (Data acquisition) Slice by sice (sekventiel) Volumen (Helical eller spiral) 03-10-2012 side 3 Seeram 03-10-2012 side

Læs mere

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2018-2019 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk VARDES KULTURELLE RYGSÆK 1 Vardes Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk,

Læs mere

FORSIDE KONCEPTBESKRIVELSE LOGO DON TS RESPEKTAFSTAND FARVEVALG TYPOGRAFI FOTOSTIL DESIGNMANUAL

FORSIDE KONCEPTBESKRIVELSE LOGO DON TS RESPEKTAFSTAND FARVEVALG TYPOGRAFI FOTOSTIL DESIGNMANUAL DESIGNMANUAL KONCEPTBESKRIVELSE MODERNE TRADITIONALITET Vi har valgt en festival som kører på nogle mere traditionelle værdier i forholdet til mange andre festivaler. Øllet har i mange år været en stor

Læs mere

LØRDAG DEN 15. AUGUST - SØNDAG DEN 20. SEPTEMBER

LØRDAG DEN 15. AUGUST - SØNDAG DEN 20. SEPTEMBER STAY LØRDAG DEN 15. AUGUST - SØNDAG DEN 20. SEPTEMBER STAY er titlen på en udstilling skabt af 11 studerende fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedhuggerskole i forbindelse med Display Festival

Læs mere

www.pernillewithmadsen.dk

www.pernillewithmadsen.dk CV Pernille With Madsen f.1972 www.pernillewithmadsen.dk Uddannet fra Det Jyske Kunstkakademi, 1998 2003 Medlem af UKK Unge kunstnere og kunstformidlere Medlem af Kunstner Samfundet Bor og arbejder i København

Læs mere

FÅ NYHEDER, FERNISERINGER OG EVENTS HVER UGE I DIN MAILBOX. TILMELD DIG KOPENHAGENS UGENTLIGE NYHEDSMAIL MAGASIN NEWS ARTGUIDE NYHEDSMAIL

FÅ NYHEDER, FERNISERINGER OG EVENTS HVER UGE I DIN MAILBOX. TILMELD DIG KOPENHAGENS UGENTLIGE NYHEDSMAIL MAGASIN NEWS ARTGUIDE NYHEDSMAIL FÅ NYHEDER, FERNISERINGER OG EVENTS HVER UGE I DIN MAILBOX. TILMELD DIG KOPENHAGENS UGENTLIGE NYHEDSMAIL MAGASIN 20.08.2015 SHOWPICS NEWS ARTGUIDE NYHEDSMAIL SØG OM KOPENHAGEN KONTAKT Anna Moderato: To

Læs mere

Digitalt TV og Digital modtager

Digitalt TV og Digital modtager Digitalt TV og Digital modtager Digitalt TV er en betegnelse for det TV signal, du modtager. Når man taler Digitalt TV taler man også tit om DVB, henholdsvis DVB T, DVB C eller DVB S. DVB står for Digital

Læs mere

Til Københavns Billedkunstudvalg Læsø, 22/6/2015

Til Københavns Billedkunstudvalg Læsø, 22/6/2015 Til Københavns Billedkunstudvalg Læsø, 22/6/2015 Baggrund og idé Sommeren 2015 viser den tyske kunstner, Till Verclas, et udendørs installationsværk, Den Anden Havn, i Bouet på Læsø. Værket består af syv

Læs mere

At have en have parker og havearkitektur i et kunsthistorisk perspektiv

At have en have parker og havearkitektur i et kunsthistorisk perspektiv At have en have parker og havearkitektur i et kunsthistorisk perspektiv Et undervisningsforløb af Sophie Holm Strøm Arkitektur TITEL PÅ FORLØB Indhold/tekster/materiale At have en have (intro til billedkunst)

Læs mere

mogens ulderup portfolio # 1 # 2 # 3 # 4 fotografi installation hybrid sider ses i 100% eller derunder

mogens ulderup portfolio # 1 # 2 # 3 # 4 fotografi installation hybrid sider ses i 100% eller derunder mogens ulderup portfolio # 1 # 2 # 3 # 4 fotografi installation hybrid sider ses i 100% eller derunder CV mogens ulderup eskildsgade 33 4. th 1657 København V 21 64 03 68 mail@mogensulderup.dk 2011 Brygger

Læs mere

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Et enkeltkunstnermuseum som J. F. Willumsens Museum er særdeles velegnet i kunstformidling til børn og unge. Tilegnelsen af værkerne bliver mere overskuelig,

Læs mere

VÆREN > < VÆRKET > < VERDEN Holstebro Kunstmuseum - Færch Fløjen RUM

VÆREN > < VÆRKET > < VERDEN Holstebro Kunstmuseum - Færch Fløjen RUM En udstilling af billedkunster Sophie Hjerl og historiefortæller Ingrid Hvass Holstebro Kunstmuseum 24. september - 1. december 2016 VÆREN > < VÆRKET > < VERDEN Holstebro Kunstmuseum - Færch Fløjen RUM

Læs mere

Fotos: Lissy Boesen, Heine Pedersen

Fotos: Lissy Boesen, Heine Pedersen Fotos: Lene K LISSY BOESEN Lissy Boesens værker står overalt i det offentlige rum, i ind- og udland, på torve og gågader, i skolegårde, boligområder og parker. Men hvem er kvinden bag de kendte og populære

Læs mere

UDDYBENDE PROJEKTBESKRIVELSE

UDDYBENDE PROJEKTBESKRIVELSE UDDYBENDE PROJEKTBESKRIVELSE Jeg fik tilsagn om underskudsgaranti fra jer til udstillingen SOLEFFEKTEN III tidligere på året, men da jeg har måttet udskyde udstillingen fra oktober 2016 til januar 2017

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Målgruppe: mellemtrinnet (eller 2-5. kl.) Undervisningsforløbet er tilrettelagt af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og HEART/ undervisning. Booking af undervisningsforløbet

Læs mere

Jeppe Hein: In is the only way out

Jeppe Hein: In is the only way out Jeppe Hein: In is the only way out 18 / 04 / 2017 Af Katrine Nør Jeppe Hein åbner tiden. Og har et håb om at kunne inspirere folk til at åbne deres hjerter. Han iscenesætter Københavns gamle vandforsyning,

Læs mere

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013 En lærerguide 5xSOLO 2. marts-31. marts 2013 Introduktion I perioden 2. til 31. marts 2013 kan du og dine elever opleve udstillingen 5 X SOLO, der består af fem soloudstillinger med værker af fem forskellige

Læs mere

Metropolzonen - Kulturaksen Projektforslag til The Copenhagen Mile

Metropolzonen - Kulturaksen Projektforslag til The Copenhagen Mile INDHOLD 1. Indledning 2. Oversigtsplan 3. Københavns længste kunstværk 4. Lysspor - forbinder The Copenhagen Mile 5. Nye rekreative muligheder 6. Udstillingsmontrer - små glimt af hvad The Copenhagen Mile

Læs mere

(f. 1960) Lenticula 2010 11 To skulpturer i sort diabas Højde 15 cm, diameter 170 cm Skibelund Krat 6600 Vejen

(f. 1960) Lenticula 2010 11 To skulpturer i sort diabas Højde 15 cm, diameter 170 cm Skibelund Krat 6600 Vejen 21 Sophia Kalkau (f. 1960) Lenticula 2010 11 To skulpturer i sort diabas Højde 15 cm, diameter 170 cm Skibelund Krat 6600 Vejen 239 240 Et par store sorte hvælvede sten, dybsorte, så de kan blive hurtigt

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 3/201 4

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 3/201 4 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 3/201 4 Jacoob Mathias Knud Verner Knudsen Udstiller i Kunstforeningen i perioden 29. marts - 4. maj 201 4 Næstved Kunstforening inviterer

Læs mere

L Æ R E R V E J L E D N I N G

L Æ R E R V E J L E D N I N G L Æ R E R V E J L E D N I N G F O R B E R E D E L S E S M A T E R I A L E T I L B I L L E D K U N S T E N S D A G 2 0 1 8 I dette materiale og på Billedkunstens Dag tager vi udgangspunkt i den aktuelle

Læs mere

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD

KULTURMILJØER I HOLBÆK BY HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD KULTURMILJØER I HOLBÆK BY HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD BESKRIVELSE AF KULTURMILJØ: HOLBÆK SLOTS LADEGÅRD Historie Holbæk Slots Ladegård er en tidligere avlsgård tilhørende Holbæk Slot. Ladegårdens historie rækker

Læs mere

8 bud på billedforløb

8 bud på billedforløb 8 bud på billedforløb Center for Undervisningsmidler Slagelse, ved pædagogisk konsulent Mette Rold 1 Collage-billeder Ud fra et tema skal et billede klippes eller stykkes sammen. Der skal lånes fra andres

Læs mere

POMELO DYRKERENS TERRASSE RIKKE RAVN SØRENSEN

POMELO DYRKERENS TERRASSE RIKKE RAVN SØRENSEN POMELO DYRKERENS TERRASSE RIKKE RAVN SØRENSEN EN LÆNGSEL EFTER LANDSKAB Rikke Ravn Sørensen er oprindeligt fra Aalborg, men har ikke tidligere udstillet i Nordjylland. Hun tog afgang fra det Det Kongelige

Læs mere

Lokalbanken fylder 90 år

Lokalbanken fylder 90 år Lokalbanken fylder 90 år og forærer kunst til borgerne tid til nærvær Forord Lokalbanken har fornøjelsen af at præsentere 11 kunstværker, der er blevet indkøbt i anledning af bankens 90-års fødselsdag.

Læs mere

BEDRE BRUGEROPLEVELSER VED HJÆLP AF NYE TEKNOLOGIER erfaringer fra ARoS MARIANNE GRYMER BARGEMAN, FORMIDLINGSCHEF AROS DDB S STRATEGIDAG, MAJ 2018

BEDRE BRUGEROPLEVELSER VED HJÆLP AF NYE TEKNOLOGIER erfaringer fra ARoS MARIANNE GRYMER BARGEMAN, FORMIDLINGSCHEF AROS DDB S STRATEGIDAG, MAJ 2018 BEDRE BRUGEROPLEVELSER VED HJÆLP AF NYE TEKNOLOGIER erfaringer fra ARoS MARIANNE GRYMER BARGEMAN, FORMIDLINGSCHEF AROS DDB S STRATEGIDAG, MAJ 2018 CHILDREN, ART AND CULTURE VI KAN IKKE SKABE NOGET UDEN

Læs mere

Opgaven. Væsentlighed. Problemstillinger. Browserkompabilitet. Layout. Kvalitetsvurdering. Format. Processer. Komposition og modulopbygning

Opgaven. Væsentlighed. Problemstillinger. Browserkompabilitet. Layout. Kvalitetsvurdering. Format. Processer. Komposition og modulopbygning Opgaven Opgaven var fiktiv, og gik ud på at lave en side med titlen Husk Hjelmen - hvilket skulle være en underside, til rådet for sikker trafik. I sidens layout skulle vi vise at der var plads til at

Læs mere

Grønsted kommune. Frederik & Mathias Friis 15-05-2015

Grønsted kommune. Frederik & Mathias Friis 15-05-2015 2015 Grønsted kommune Frederik & Mathias Friis 15-05-2015 Indhold Indledning... 2 Metode... 2 Kommunikation... 3 Hvem er målgruppen?... 3 Hvad er mediet?... 3 Hvilken effekt skal produktet have hos afsenderen?...

Læs mere

NUDES. Andreas Schulenburg, Camilla Thorup, Katja Bjørn. Gudrun Hasle, Birgitte Støvring, Louise Hindsgavl. HuskMitNavn og Lars Tygesen 6/3 11/4 2015

NUDES. Andreas Schulenburg, Camilla Thorup, Katja Bjørn. Gudrun Hasle, Birgitte Støvring, Louise Hindsgavl. HuskMitNavn og Lars Tygesen 6/3 11/4 2015 NUDES Andreas Schulenburg, Camilla Thorup, Katja Bjørn Gudrun Hasle, Birgitte Støvring, Louise Hindsgavl HuskMitNavn og Lars Tygesen 6/3 11/4 2015 Til årets første gruppeudstilling Nudes inviterer Charlotte

Læs mere

AKUART Love art kill noise SMARTWALL

AKUART Love art kill noise SMARTWALL AKUART Love art kill noise SMARTWALL 1 AKUART SmartWall AKUART A/S AKUART blev grundlagt i 2006 med ambitionen om at skabe markedets flotteste akustikløsninger. Ambitionen manifesterede sig i form af akustikbilledet,

Læs mere

Skitseforslag til Københavns Metro, stationen ved Fisketorvet Pernille With Madsen

Skitseforslag til Københavns Metro, stationen ved Fisketorvet Pernille With Madsen Skitseforslag til Københavns Metro, stationen ved Fisketorvet Pernille With Madsen Juni 2016 IDÉ Udsmykningen kommer til at befinde sig forskellige steder i Metroen, idet jeg fjerner enkelte af de paneler

Læs mere

PAUL SMULDERS Serendipity Yours galleri NB Viborg

PAUL SMULDERS Serendipity Yours galleri NB Viborg Serendipity Yours 28.09-26.10.2013 galleri NB Viborg Paul Smulders har vi kendt og udstillet siden 1998. Og vi glæder os hver gang til at opleve, hvad han har arbejdet med i atelieret. Denne gang er ingen

Læs mere

Genstandsanalyse - Flowerpot lampe

Genstandsanalyse - Flowerpot lampe Genstandsanalyse - Flowerpot lampe Hvem har designet produktet? - Flowerpot er designet af Verner Panton i 1968 Hvordan fungerer produktet? - Flowerpot er en lampe. Der findes både spisebordslamper, gulvlamper

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd.

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd. Formål med faget kunst/kunstnerisk udfoldelse Formålet med faget Kunst er at eleverne bliver i stand til at genkende og bruge skaberkraften i sig selv. At de ved hjælp af viden om forskellige kunstarter

Læs mere

KUNSTMUSEET REVISITED

KUNSTMUSEET REVISITED REVISITED Til efteråret 2017 er Kunstmuseet transformeret til et åbent, levende og digitalt funderet kunstmuseum med en skarp formidlings-, samlings- og udstillingsprofil. Kunstmuseet Revisited ligger

Læs mere

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition.

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition. Komposition - om at bygge et billede op Hvis du har prøvet at bygge et korthus, ved du, hvor vigtigt det er, at hvert kort bliver anbragt helt præcist i forhold til de andre. Ellers braser det hele sammen.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2018 Institution Horsens HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/hfe Billedkunst C-niveau

Læs mere

INTERAKTIV UDSTILLING I NØRREBROHALLEN

INTERAKTIV UDSTILLING I NØRREBROHALLEN INTERAKTIV UDSTILLING I NØRREBROHALLEN Motivation for at ansøge KØBENHAVNS KOMMUNE Hvordan kan vi tale om de store spørgsmål igennem kunsten? Det er et spørgsmål som har skabt grobund for mit arbejde som

Læs mere

HUMANISTISK INGENIØRARBEJDE 3 SPØRGSMÅL TIL FREMTIDENS DIGITALE HUMANISTER

HUMANISTISK INGENIØRARBEJDE 3 SPØRGSMÅL TIL FREMTIDENS DIGITALE HUMANISTER HUMANISTISK INGENIØRARBEJDE 3 SPØRGSMÅL TIL FREMTIDENS DIGITALE HUMANISTER Anders Kristian Munk og Anders Koed Madsen Tekno-Antropologisk Laboratorium www.tantlab.aau.dk / twitter: @ tantlab FREMTIDENS

Læs mere

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. marts 8. april 2012 kan du og din klasse opleve sammenslutningen Den Frie Udstillings Forårsudstilling 2012, der viser

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2017 Institution Horsens HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf/hfe Billedkunst C-niveau

Læs mere