Skitseforslag til Københavns Metro, stationen ved Fisketorvet Pernille With Madsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skitseforslag til Københavns Metro, stationen ved Fisketorvet Pernille With Madsen"

Transkript

1 Skitseforslag til Københavns Metro, stationen ved Fisketorvet Pernille With Madsen Juni 2016

2 IDÉ Udsmykningen kommer til at befinde sig forskellige steder i Metroen, idet jeg fjerner enkelte af de paneler der udgør væggene i Metroen. I stedet indsætter jeg egne elementer i samme format. Den samlede virkning af udsmykningen vil være hist og her at kigge ind bag væggen (panelerne) og se det, der i givet fald ville være et hul i jorden! De indsatte elementer er lige så høj grad effekter, som de er motiver. En del af dem forestiller kun at være en del af et objekt, der forsætter ud over det, man kan se. De giver indtrykket af at være noget der minder om en blanding af akæologisk fund, geologisk fænomen og science fiction rekvisit (en populær forestilling om fremtiden). De er på den måde syntetiske kostruktioner, der ligner kulturelle aflejringer og derfor giver plads til en forestilling om historisk tid og rum. Jeg arbejder med tre forskellige principper for de tre typer paneler, som jeg fjerner og erstatter med udsmykning. Der er tale om relieffer i formstøbt beton med indstøbte lyslederkabler, dioramaer i beton bag glaspaneler og keramiske relieffer. 1. Relieffer på væggen langs perronen inde i tunnellen Jeg fjerner fem aluminiumspaneler på 2740 x 1190 mm, og erstatter dem med elementer af formstøbt beton med indstøbte lyslederkabler. Mellem panelerne vil man således se objekter der lyser ; store abstrakte betonrelieffer i hvilke, der sidder lyslederkabler, der får dem til at lyse. Enten som helt lysende objekter eller som delvist lysende objekter, hvor teksturen i overfladen opstår ved at en del lyser over på en anden. Jeg har været i kontakt med Teknologisk Institut omkring udformningen og teknikken bag lysledere indstøbt i beton. Bagerst er en side omkring dette. 2. Dioramaer i beton bag glaspaneler på concourse niveau Jeg fjerner et antal glaspaneler og indsætter i stedet egne elementer. Foran vil der fortsat være glaspaneler i samme format men de vil have en dybde ind bag glasset. Princippet er et diorama, det vil sige en tredimensionel billedkonstruktion med dybdevirkning. Ved hjælp af lyssætning på betonrelieffer kan man skabe en illusion om noget faktisk bag væggen; i det hul i jorden, man befinder sig i. Der vil være en lighed med museums display og den form for reklameæstetik, som nok er det, man forventer at møde. Ideen er at balancere mellem disse referencer, de ligner noget velkendt men undslår sig den velkendte betydning/aflæsning. 3. Keramiske paneler Jeg benytter samme paneler som de eksisterende, blot med den forskel at jeg modellere relief-delen (mønsteret der bølger ud og ind) i hånden. Det bliver således en ret lille forskel til de øvrige keramiske paneler, men der opstår en mindre glat overflade, der reflekterer lyset lidt anderledes og ser forkert ud; ligner en fejl eller, i kraft af det håndlavede, minder én om størrelsesforholdet i det øvrige byggeri og om det materiale, panelerne er lavet af (ler hentet i undergrunden). Jeg forstiller mig omkring seks styks af sådanne håndmodellerede keramiske paneler.

3 PLACERINGER Platform level. plan. Platform level. snit. 1. Relieffer på væggen langs perronen inde i tunnellen Indtegning af placeringer for betonrelieffer på bagvæggen i tunnellen. De har samme størrelser som de planlagte aluminiumspaneler 2740 x 1190 mm. Dybden afhænger af, hvad der muligt på det pågældende sted. 2. Dioramaer bag glaspaneler på concourse niveau Indtegning af mulige placeringer af betonrelieffer. Målene følger formatet på de eksisterende folierede glaspaneler. Nogle bruger den fulde højde. Andre vil være delvist folierede og på den måde lave et andet udsnit og et andet format end de øvrige paneler. Man vil kunne variere antal og placering. Der er derfor ikke vist opstalter af hele stationen. 3. Keramiske paneler. Indtegning af mulig placering af modellerede keramiske paneler. De vil være placeret i en højde, hvor man kører forbi dem på rulletrappen. Indtegningerne er for at illustrere princippet. Man vil kunne variere antal og placering. Der er derfor ikke vist opstalter af hele stationen. Concourse level. plan. Concourse and platform level. Snit. Dioramaer i glas paneler. Concourse and platform level. Snit. Modellerede keramiske paneler paneler.

4 1. RELIEFFER PÅ VÆGGEN LANGS PERRONEN INDE I TUNNELLEN Relieffer i beton med indstøbte lyslederkabler Reference. Streger..Luftfoto af en mark i USA. Reference. Nærbillede af beton med indstøbte lyslederkabler. Reference. Streger. Træsnit. Reference. Eksempel på væg med lysledere støbt ind i beton med naturlig lyskilde. Skitse til betonrelief med indstøbte lyslederkabler. Reference. Motiv fræset i beton efter fotografisk forlæg. Skitse til betonrelief. Eksempel på fotografisk forlæg til betonrelief. Jeg har tænkt mig at arbejde med både lys i selve relieffet (lyslederkabler i betonen) og anden belysning, evt. fra spot i tunellen. Lyskilden på bagsiden af betonrelieffet, som lyslederne gengiver på forsiden, kan f.eks. være en skærm, dvs. at den også kan lave et fotografisk billede. Man kan på den måde skabe en interferens mellem reliefmotiv fræset ind i betonen og motiv fra lyskilden bag betonrelieffet.

5 1. RELIEFFER PÅ VÆGGEN LANGS PERRONEN INDE I TUNNELLEN Relieffer i beton med indstøbte lyslederkabler Skitse til relief støbt i beton med lyslederkabler og anden belysning. Skitse til relief støbt i beton med lyslederkabler og anden belysning. Skitse til betonrelief med indstøbte lyslederkabler.

6 2. DIORAMAER I BETON BAG GLASPANELER PÅ CONCOURSE NIVEAU Dioramaer/skulpturelle elementer i beton med indstøbte lyslederkabler, keramik, marmor og forskellige typer belysning Skitse til panel indsat på concourse niveau. Lysledere i beton jævnt fordelt med elementer af glaceret keramik. Skitse til panel indsat på concourse niveau. Lysledere indstøbt i betonrelief hvor betonen har forskellig tekstur og farvetone. Reference. Meteor sten fundet i Århus. Reference. Plakat fra filmen Independence Day. Skitse til dioramaer i beton bag glaspaneler på concourse niveau.

7 2. DIORAMAER I BETON BAG GLASPANELER PÅ CONCOURSE NIVEAU. Dioramaer/skulpturelle elementer i beton med indstøbte lyslederkabler, keramik, marmor og forskellige typer belysning. Skitse. Relief keramik og beton belyst. Skitse. Relieffer i beton, lys og keramik. Reference. Arkæologiske fund i forbindelse med Metro byggeri. Sko. Reference. Arkæologiske fund i forbindelse med Metro byggeri. Sølvskat. Plade af blå onyx-krystal med lys bagved, sat ind i betonplade. Pladen ligner umiddelbart en skærm med signalstøj, men er alligevel helt tydeligt noget andet. (Blå onyx-krystal siges at have en beroligende effekt på mennesker). Skitse. Relieffer i beton, lys og natursten.

8 3. KERAMISKE PANELER Modellering af relief på udvalgte keramiske paneler Skitse, karamisk panel modelleret i hånden. Skitse, karamisk panel modelleret i hånden. Relieffet får samme størrelse og relief-motiv som øvrige keramiske paneler, blot er relieffet modelleret i hånden. Skitse, enkelte karamiske paneler modelleret i hånden, sat ind mellem de øvrige paneler.

9 BUDGET Jeg har anført poster på budgettet uden at sætte beløb på, da oplæget lød på, at budgettet først udarbejdes hvis skitseforslaget vedtages. Jeg har et bilag fra Teknologisk Institut, som jeg tager med til skitsefremlæggelsen d. 29. juni. De vil gerne gå ind i projektet og har den teknologi, der skal til for at udføre projektet. Udvikling og produktion af betonrelieffer med lyslederkabler. Samarbejde med Teknologisk Institut. Bilag tages med til skitsefremlæggelsen d. 29. juni. Keramik og natursten indarbejdet i betonreliefferne. Til indhentning af tilbud kan anbefales Flemming Brian Nielsen Stenhuggeri A/S og Tommerup Keramiske værksted. Professionel lyssætter (lysdesigner). Rådgivning og tilvirkning af lyssætning i forbindelse med relieffer på tunnel-væggen og dioramaer på concourse niveau. Keramiske paneler med relief modelleret i hånden. Jeg forestiller mig at de skal produceres af samme firma som laver de øvrige keramiske paneler. Materialemæssigt ville det være samme omkostning som de øvrige paneler, men jeg ville skulle have adgang til at modellere på dem. Hvis de laves med støbeform, skulle der produceres en special form. Opsætning. Specialproducerede ophæng (med i bilag fra Teknologisk Institut). Transport. Honorar. DRIFT Udskiftning af lyskilder Elektricitet

10 REFERENCEMATERIALE I FORBINDELSE MED LYSLEDERKABLER OG RELIEF I BETON Reference. Lyslederkabler støbt ind i beton. Bagsiden af betonelement med lysende forside. Reference. Lyslederkabler der går lige igennem en beton klods, så lyset transporteres uden kunstig lyskilde. Det er ikke det der er tale om i min udsmykning men er meget illustrativt for princippet. Simpel gengivelsse af betonrelief med lyslederkabler og kunstig lyskilde. Reference. Beton med lyslederkabler sat ind i tilfældig orden. Reference. Betonvæg med lyslederkabler Reference. Beton elementer med lyslederkabler, hvor der for hver lysleder sidder en LED diode som på en LED skærm. I mit skitseforslag indgår ikke levende billede så det er blot for at vise princippet.

Udsmykning til Niels Bohr Bygningen Kunstspot P.S under jagtvej Pernille With Madsen

Udsmykning til Niels Bohr Bygningen Kunstspot P.S under jagtvej Pernille With Madsen Udsmykning til Niels Bohr Bygningen Kunstspot P.S under jagtvej Pernille With Madsen Fremtræden og praktiske omstændigheder Udsmykningen vil koncentrere sig om den væg der går langs med cykel og gangstien

Læs mere

Skitseforslag. Billedkunstnerisk opgave Vollebekk Skole 2015. Claus Egemose

Skitseforslag. Billedkunstnerisk opgave Vollebekk Skole 2015. Claus Egemose Skitseforslag Billedkunstnerisk opgave Vollebekk Skole 2015 Claus Egemose 2 700 3 000 420 1 3 000 420 420 2 700 720 2 3 800 420 3 Indledning Vollebekk skole i bydelen Bjerke, Oslo, er med sin placering

Læs mere

Læskærm Designmanual

Læskærm Designmanual Læskærm Designmanual DOKUMENT 390-2.00 24.06.2019 \ VERSION 0.1 Samlet stationsdesign - i situation 2 Indhold Artikeloversigt Modulet i situation Modulet - Forside og gavlside - Bagside - Detaljer tag

Læs mere

NY K.B. HAL MØDE D. 26. OKTOBER 2015

NY K.B. HAL MØDE D. 26. OKTOBER 2015 NY K.B. HAL MØDE D. 26. OKTOBER 2015 EMNER HUSETS 3 GRUNDPRINCIPPER KANTZONEN FOYER KUNSTNERISK UDSMYKNING HUSETS 3 GRUNDPRINCIPPER BUEN GAVLEN SKIVEN BUEN PROGRAM SAMMENHÆNG MED BAGVED- LIGGENDE HAL-

Læs mere

SPEJLBILLEDER. Identiteter og relationer på Skive Station. Indhold

SPEJLBILLEDER. Identiteter og relationer på Skive Station. Indhold SPEJLBILLEDER Identiteter og relationer på Skive Station Indhold 1. vision 2. visualiseringer 3. interaktion 4. spejlsalen 5. related work 6. økonomisk bæredygtighed 7. involvering 8. nytænkning 9. specifikationer

Læs mere

UDSMYKNING, NYT SYGEHUS SØNDERJYLLAND og PSYKIATRI Ane Mette Ruge, 2014-15

UDSMYKNING, NYT SYGEHUS SØNDERJYLLAND og PSYKIATRI Ane Mette Ruge, 2014-15 UDSMYKNING, NYT SYGEHUS SØNDERJYLLAND og PSYKIATRI Ane Mette Ruge, 2014-15 Udsmykning af gulv og søjler i ankomstområde til somatik. Montage og produktion, eksempler. Teknik: Linoleum intarsia. A: Karyatider.

Læs mere

Metrostation Mozarts Plads

Metrostation Mozarts Plads Metrostation Mozarts Plads værkforslag Ester Fleckner, juni 2016 Manoeuvring Overload, 2015 beton, armeringsjern 65 cm bred x 7,2 m lang x 5,5 cm høj Den kunstneriske idé Mit værkforslag opererer som et

Læs mere

Foliering Udvidet oversigt

Foliering Udvidet oversigt Foliering Udvidet oversigt 7.D Fuldfoliering af Transfertunnel Nørreport Transfertunnellen forbinder de mange passagerer, der skifter mellem metroen og S-tog, regional- og fjerntog fra DSB stationen på

Læs mere

Omsorgscentret Fælledgården

Omsorgscentret Fælledgården På 1. sal på Fælledgården, trænger der til en kærlig hånd. Der er ikke blevet gjort meget de sidste 30 år, for der er ikke penge til de gamle. Både personale og beboere virker meget glade for at være der.

Læs mere

Foliering Udvidet oversigt

Foliering Udvidet oversigt Foliering Udvidet oversigt 7.D Fuldfoliering af Transfertunnel Nørreport Transfertunnellen forbinder de mange passagerer, der skifter mellem metroen og S-tog, regional- og fjerntog fra DSB stationen på

Læs mere

A DREAM OF FLOWERLAND

A DREAM OF FLOWERLAND A DREAM OF FLOWERLAND DANMARKS KERAMIKMUSEUM 2018-2019 ATRIUM DEN LEVENDE KRUKKE ANJA MARGRETHE BACHE A DREAM OF FLOWERLAND 2018-2019 ATRIUM DEN LEVENDE KRUKKE - EN DEL AF 13 KVINDELIGE KERAMIKERES FABULERING

Læs mere

1. Generelt. Et portræt er en gengivelse af en person, typisk ansigtet. Ikke kun som fotografi, men også som maleri.

1. Generelt. Et portræt er en gengivelse af en person, typisk ansigtet. Ikke kun som fotografi, men også som maleri. Udendørs Portrætter Agenda 1. Generelt om portrætter 1.Hvorfor er udendørs portrætter 'bedre' 2.Must-haves 2. Generelt om udendørs portrætter 3. Baggrunde / Lokationer 4. Forgrunde / Subjekt 5. Lys 1.Naturligt

Læs mere

Marianne Hesselbjerg

Marianne Hesselbjerg Marianne Hesselbjerg Projektbeskrivelse, Coffee Spot, Tårn G4 Projektet er udarbejdet med respekt for coffee spottets stramme design. Temaet for projektet er tid. Hvad er tid, kan man måle tid, se tid,

Læs mere

Det andet værk skal installeres i Parolesalen, som til daglig også fungerer som kantine for de ansatte.

Det andet værk skal installeres i Parolesalen, som til daglig også fungerer som kantine for de ansatte. Udsmykningsforslag til Esbjerg Politigård. Under mit besøg på Esbjerg Politigård d.20 oktober, blev jeg sammen med udvalget fra BYGST, vist rundt i det, der endnu var en byggeplads, men dog så langt fremme

Læs mere

Skitsere. Lave en skitse af

Skitsere. Lave en skitse af Skitsere Lave en skitse af Farvelægge Forsyne en konturtegning (eller anden flade) med et lag farve eller maling. Modellere Frembringe en figur eller en bestemt form ud af et materiale. Udhuling af ler

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Værkstedet:

LÆRERVEJLEDNING. Værkstedet: Værkstedet: Formål Værkstedet er den mere interaktive del af Klatværket, hvor eleverne selv kan afprøve billedkunstens virkemidler gennem små opgaver og film. Formålet er at eksperimentere med materialer,

Læs mere

Kunst på Hvalsø Skole

Kunst på Hvalsø Skole Kunst på Hvalsø Skole 1 Hvad skal der til, for at ens tanker begynder at vandre? Det spørgsmål stillede billedkunstner Torgny Wilcke sig selv, da han fik til opgave at skabe kunst til Hvalsø Skole. Wilcke

Læs mere

Forskertorvet: Belægningen foran bygning føres videre ind i bygningens gulv og er som et bånd af rektangulære fliser, der kører udefra og videre ind i huset og ud igen, som en ide om en strøm gennem forskertorvet.

Læs mere

Forord: Vi huggede om det og jeg vandt, så mine billeder kommer først og Bodils følger bagefter (og så får hun hele forsiden for sig selv).

Forord: Vi huggede om det og jeg vandt, så mine billeder kommer først og Bodils følger bagefter (og så får hun hele forsiden for sig selv). BRYCE-BILLEDER: 2007 Forord: Disse billeder er blevet produceret i perioden fra august 2007 frem til slutningen af november samme år i forbindelse med vores selvstudieprojekt som en del af forarbejdet

Læs mere

NYT BADEVÆRELSE MODERNE, LYST OG RUMMELIGT. Rene linjer I Smukke detaljer I Varme materialer

NYT BADEVÆRELSE MODERNE, LYST OG RUMMELIGT. Rene linjer I Smukke detaljer I Varme materialer NYT BADEVÆRELSE Rene linjer I Smukke detaljer I Varme materialer Badeværelset er indrettet efter de eksisterende installationers placering. Til badeværelset foreslåes elementer, som er enkle, smukke og

Læs mere

Lørdag den 6. maj kl

Lørdag den 6. maj kl Lørdag den 6. maj kl. 9.00 12.00 Opgave 1: Foldning i papir Denne opgave handler om at kunne iagttage, gengive, fortælle og eksperimentere gennem tegning. Vi ser på dine evner til at undersøge og registrere,

Læs mere

Metropolzonen - Kulturaksen Projektforslag til The Copenhagen Mile

Metropolzonen - Kulturaksen Projektforslag til The Copenhagen Mile INDHOLD 1. Indledning 2. Oversigtsplan 3. Københavns længste kunstværk 4. Lysspor - forbinder The Copenhagen Mile 5. Nye rekreative muligheder 6. Udstillingsmontrer - små glimt af hvad The Copenhagen Mile

Læs mere

Grundlæggende er det tanken at bringe Frellos kunst ud i bybilledet på en anderledes og oplevelsesrig måde.

Grundlæggende er det tanken at bringe Frellos kunst ud i bybilledet på en anderledes og oplevelsesrig måde. Frello i Varde By I anledning af Otto Frellos 90 års fødselsdag har Udviklingsrådet for Varde By samlet en række af de tanker og ideer som rådet arbejder med i relation til Frellos kunst. Grundlæggende

Læs mere

Northern Light Design Belysning

Northern Light Design Belysning Northern Light Design Belysning Et firma i ThyssenKrupp Elevator ThyssenKrupp Rulletrapper ThyssenKrupp Ny teknologi skaber nye trender. Belysnings koncepter som sokkelbånd-, balustrade-,trinspalteog kamplade

Læs mere

Krystallinske Refleksioner

Krystallinske Refleksioner Krystallinske Refleksioner Viera Collaro Forslag til integreret kunst, Syddansk Universitet, Odense, 2012 Krystallinske Refleksioner Skitseforslag til integreret kunst, marts 2012 Syddansk Universitet,

Læs mere

Lys og belysning Buffeten

Lys og belysning Buffeten Studieområdet del 2 Design rapport om Lys og belysning Buffeten Udarbejdet af: HTX 3. Y Silkeborg tekniske Gymnasium Udarbejdet i tidsperioden: Uge *-* Udarbejdet med udgangspunkt i faget: Design Side

Læs mere

Sølvgade v. SMK : 28 meter x 2 = 56 m / 11 pieces à 20 spray = 240 spray à 50 DKK = 11.000 DKK ex. moms

Sølvgade v. SMK : 28 meter x 2 = 56 m / 11 pieces à 20 spray = 240 spray à 50 DKK = 11.000 DKK ex. moms Graffiti & Kunst i det offentlige rum 5 t u n n e l l e r i K ø b e n h a v n : L a n g e b r o / S ø l v g a d e v e d S M K / S ø l v g a d e v e d K g s H a v e / B l e g d a m s v e j / Ø s t e r b

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Kongens Tisted Kirke, Gislum Herred, Aalborg Amt, d. 21. juli og 5. august 2009.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Kongens Tisted Kirke, Gislum Herred, Aalborg Amt, d. 21. juli og 5. august 2009. Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Kongens Tisted Kirke, Gislum Herred, Aalborg Amt, d. 21. juli og 5. august 2009. J. 549/2009 Stednr. 12.02.08 Rapport ved museumsinspektør Hans Mikkelsen d. 25. november

Læs mere

Bibliotek SDU Udsmykning af Kirstine Vaaben. Projektbeskrivelse: Arkitekturen

Bibliotek SDU Udsmykning af Kirstine Vaaben. Projektbeskrivelse: Arkitekturen Bibliotek SDU 2012 Udsmykning af Kirstine Vaaben Projektbeskrivelse: Arkitekturen De rum, som udsmykningen tager udgangspunkt i, er dels den eksisterende lounge i det nuværende bibliotek på SDU og bygning

Læs mere

Kedelig tur på lokum: Derfor virker dit wi-fi ikke i alle rum

Kedelig tur på lokum: Derfor virker dit wi-fi ikke i alle rum Kedelig tur på lokum: Derfor virker dit wi-fi ikke i alle rum Et stort hus, betonvægge eller mange naboer med trådløst netværk, kan skabe døde zoner hjemme hos dig. Få den videnskabelige på hvorfor det

Læs mere

Nye formmaterialer. Test af nye formmaterialer til udstøbning af beton. Thomas Juul Andersen, Teknologisk Institut,

Nye formmaterialer. Test af nye formmaterialer til udstøbning af beton. Thomas Juul Andersen, Teknologisk Institut, Nye formmaterialer Test af nye formmaterialer til udstøbning af beton Thomas Juul Andersen, Teknologisk Institut, September 2007 Formål Forsøgene er gennemført ud fra 2 overordnede formål; at analysere

Læs mere

Analysemodeller og -metoder

Analysemodeller og -metoder Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 5. juni - 5. juli 2015 Mellem Tangkrogen og Ballehage Analysemodeller og -metoder TIL SKOLER KOM OG VÆR MED! Sculpture by the Sea er her igen. Skulpturudstillingen

Læs mere

BILLEDKUNST/FORMNING 2008-2009. l.klasse - S.klasse

BILLEDKUNST/FORMNING 2008-2009. l.klasse - S.klasse BILLEDKUNST/FORMNING 2008-2009 l.klasse - S.klasse Formil for faget billedkunst Formilet med undervisningen i billedkunster, at eleverne ved at skabe, opleve og analysere billeder bliver i stand til at

Læs mere

NOR SISDEN. Portfolio. AVI Akademiet for Visuel Innovation - Design Illustration

NOR SISDEN. Portfolio. AVI Akademiet for Visuel Innovation - Design Illustration NOR SISDEN Portfolio Hjælpeværktøj til færdiggørelse af kunstneriske arbejder, tegninger og illustration. AVI Akademiet for Visuel Innovation - Design Illustration Kom godt i gang Del 1: Skab overblik

Læs mere

MUR VÆRK STED I Arbejdet med bålstedet, har vi i gruppen baseret os på en række inspirationer og overvejelser om bålstedets taktile og konstruktionsmæssige udtryk. Her prøver vi at give en kort præsentation

Læs mere

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Her får du opskriften på, hvad du skal gøre for at købe det maleri, der er det helt rigtige for lige præcis dig. Rigtig god fornøjelse!

Læs mere

Opgaven Opgaven er at skabe en række visuelle tiltag som kan berige hverdagen for beboerne på ældrecenter Hvissinge.

Opgaven Opgaven er at skabe en række visuelle tiltag som kan berige hverdagen for beboerne på ældrecenter Hvissinge. Ældrecenter Hvissinge / Glostrup Kommune Dementgrupperne. Att. Jette Rasmussen 25. januar 2016 Opgaven Opgaven er at skabe en række visuelle tiltag som kan berige hverdagen for beboerne på ældrecenter

Læs mere

Støbning af reliefvæg i beton

Støbning af reliefvæg i beton Støbning af reliefvæg i beton 117 fig. VI 1 Væg i bindingsværk, der danner grundlag for udformning af reliefvæg i beton og bronze fig. VI 2 Rammer til udstøbning af beton 118 fig. VI 3 Skitseringsarbejde

Læs mere

Fagplan for billedkunst

Fagplan for billedkunst FAABORGEGNENS FRISKOLE PRICES HAVEVEJ 13, 5600 FAABORG TLF.: 6261 1270 FAX: 6261 1271 Fagplan for billedkunst Der undervises i billedkunst på 0. - 3. klassetrin 2 timer. På 3. 4- klassetrin undervises

Læs mere

O R A N G E R I E T 32263

O R A N G E R I E T 32263 ORANGERIET DEL 1 1 Gl.Holtegaard har, udover sin symmetriske pragt, utrolige smukke elementer der tildeler den kontrollede have sin unikke karakter. Haven, har med sin historiske reference fra senbarokken,

Læs mere

Multicenter Præstø. Skitsefremlæggelse Statens Kunstfond d. 13 dec. 2013. Ellen Hyllemose

Multicenter Præstø. Skitsefremlæggelse Statens Kunstfond d. 13 dec. 2013. Ellen Hyllemose Multicenter Præstø Skitsefremlæggelse Statens Kunstfond d. 13 dec. 2013 Ellen Hyllemose Kunstprojekt til Multicenter i Præstø. Med udgangspunkt i oplægget fra indbydelsen til projektet har jeg placeret

Læs mere

Prisliste 2018 PRIJSLIJST LISTA DE PRECIOS PRISLISTA LISTINO PREZZI LLISTA DE PREUS PREISLISTE LISTE DES PRIX

Prisliste 2018 PRIJSLIJST LISTA DE PRECIOS PRISLISTA LISTINO PREZZI LLISTA DE PREUS PREISLISTE LISTE DES PRIX Prisliste 2018 PRIJSLIJST LISTA DE PRECIOS PRISLISTA LISTINO PREZZI LLISTA DE PREUS PREISLISTE LISTE DES PRIX PRICELIST HINNASTONSA PRIJSLIJST LISTA DE PRECIOS PRISLISTA LISTINO PREZZI LLISTA DE PREUS

Læs mere

PAVILION TIL GL. HOLTEGAARDS BAROKHAVE - Dugen, Gl. Holtegaard, 2015

PAVILION TIL GL. HOLTEGAARDS BAROKHAVE - Dugen, Gl. Holtegaard, 2015 Vores forslag til en pavillon til Gl. Holtegaards barokhave er en in situ støbt vægkonstruktion, som ved dens orientering og placering fungerer som orangeri. Den vil danne rum og overfl ade for at planter

Læs mere

INTELLIGENT BELYSNING

INTELLIGENT BELYSNING Alberte Maria Lodahl & Alberte Emma Ahrensbøll Antvorskovskole 7. a Vores projekt indeholder: INTELLIGENT BELYSNING - En rapport - En model af en vej med intelligent belysning - To plakater - En model

Læs mere

I N D H O L D F O R O R D G R Ø N L A N D S K E S T R E G E R A N N E - B I R T H E H O V E S G R A F I S K E V Æ R K V Æ R K F O R T E G N E L S E

I N D H O L D F O R O R D G R Ø N L A N D S K E S T R E G E R A N N E - B I R T H E H O V E S G R A F I S K E V Æ R K V Æ R K F O R T E G N E L S E G R Ø N LA N D S K N 6 Y. R S G P T R A M F B I K R A 2 F 0 A 0 8 N N S T R G R 4. B I J R A T N H U A H R 2 O 0 V 0 9 I N D H O L D 3 4 6 7 8 10 14 18 20 20 20 22 F O R O R D G R Ø N L A N D S K S T R

Læs mere

Modul 1 (døren). Strygning, lakering, liste Dag 1 til 4

Modul 1 (døren). Strygning, lakering, liste Dag 1 til 4 Modul 1 (døren). Strygning, lakering, liste Dag 1 til 4 Indeholder Dør med liste og spejl Påfør et eller to lag(vandbaseret primer grundmaling) som kræves før påføring af den valgte slut emalje. Slib,

Læs mere

Frihed & Bål. To kunstværker til Campus Parken, Aabenraa. af Carina Zunino Zunino Ignestam studio

Frihed & Bål. To kunstværker til Campus Parken, Aabenraa. af Carina Zunino Zunino Ignestam studio Frihed & Bål To kunstværker til Campus Parken, Aabenraa af Carina Zunino Zunino Ignestam studio Inspirationen Fremtidens Aabenraa er de unge studerende i byen og fortidens Aabenraa er bl.a. avantgardekunstneren

Læs mere

Tegning/Todimensionale billeder

Tegning/Todimensionale billeder Tegning/Todimensionale billeder - TEGNETEKNIKKER, REDSKABER OG OPGAVER At tegne er en proces, en måde at skildre på. Hemmeligheden ved en vellykket tegning er en omhyggelig iagttagelse, en forenkling af

Læs mere

Estate Facadedesign. Side 1. Indhold:

Estate Facadedesign. Side 1. Indhold: Side 1 Indhold: Facadedesign generelt.................side 2 Navnetrækket.......................Side 3 Udhængsskilte.......................Side 4 Enkeltsidede skilte....................side 5 Facadevarianter......................Side

Læs mere

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition.

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition. Komposition - om at bygge et billede op Hvis du har prøvet at bygge et korthus, ved du, hvor vigtigt det er, at hvert kort bliver anbragt helt præcist i forhold til de andre. Ellers braser det hele sammen.

Læs mere

Fliseteknik, materialer og natursten

Fliseteknik, materialer og natursten Modul 2 Varighed 2 uger. Inden vi går i gang er det vigtigt, at du har forstået modulets læringsmål, derfor skal vi gennemgå modulets mål og casens omfang i fællesskab. Casens omfang indeholder 13 punkter

Læs mere

Danmarks geomorfologi

Danmarks geomorfologi Danmarks geomorfologi Formål: Forstå hvorfor Danmark ser ud som det gør. Hvilken betydning har de seneste istider haft på udformningen? Forklar de faktorer/istider/klimatiske forandringer, som har haft

Læs mere

8 bud på billedforløb

8 bud på billedforløb 8 bud på billedforløb Center for Undervisningsmidler Slagelse, ved pædagogisk konsulent Mette Rold 1 Collage-billeder Ud fra et tema skal et billede klippes eller stykkes sammen. Der skal lånes fra andres

Læs mere

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer 1. Skulpturen som medie Kunst kan være mange forskellige ting både noget du møder i skolen, hjemme hos dig selv måske, ude i byen eller på et museum. Kender I nogle former for kunst? Kunst kan for eksempel

Læs mere

Afd. 4, Mølleparken fokusgruppemøde d. 06. marts 2013

Afd. 4, Mølleparken fokusgruppemøde d. 06. marts 2013 Der var tilmeldt 18 beboere samt hele afdelingsbestyrelsen med suppleanter. Hanne Pedersen og Steen Andersen bød velkommen og takkede de fremmødte for deres interesse/engagement i det forestående arbejde

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

FZ2011-8 BRUGSANVISNING

FZ2011-8 BRUGSANVISNING Personvægt Digital Body Analysis Model: FZ2011-8 BRUGSANVISNING Tak fordi De valgte denne digitale personvægt. For at sikre korrekt betjening og for at sikre, at vægten holder i mange år, bedes De venligst

Læs mere

Sange. På nedenstående adresse kan man finde sange til mange lejligheder. http://www.festsange.dk/ mel.: Ensom dame...

Sange. På nedenstående adresse kan man finde sange til mange lejligheder. http://www.festsange.dk/ mel.: Ensom dame... Sange På nedenstående adresse kan man finde sange til mange lejligheder. http://www.festsange.dk/ Lørdag d.31. februar 2012 Lørdag d.31. februar 2012 Vennerne side 2 side 3 Vennerne Bagside Forside Lørdag

Læs mere

lunova Visuel komfort til mennesker i bevægelse

lunova Visuel komfort til mennesker i bevægelse lunova Visuel komfort til mennesker i bevægelse Visuel komfort sætter mennesket i centrum Alle udendørs miljøer bør planlægges med mennesket i fokus og med hensyn til, hvordan mennesker reagerer og fungerer.

Læs mere

Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2013/14

Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2013/14 Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2013/14 Formålet med faget billedkunst bliver her beskrevet af undervisningsministeriet: Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere,

Læs mere

Mere om kameraet. Fokus, Lysmåling, Eksponeringskompensation, Hvidbalance, Lysfølsomhed (ISO), Blitz, Selvudløser, Filtre, Modlysblænde

Mere om kameraet. Fokus, Lysmåling, Eksponeringskompensation, Hvidbalance, Lysfølsomhed (ISO), Blitz, Selvudløser, Filtre, Modlysblænde Mere om kameraet Fokus, Lysmåling, Eksponeringskompensation, Hvidbalance, Lysfølsomhed (ISO), Blitz, Selvudløser, Filtre, Modlysblænde Fokus Fokus betyder det, som er skarpt i billedet Fokus har stor betydning

Læs mere

INFRASTRUKTUR. PERRONELEMENTER AUTOVÆRN FUNDAMENTER STØJSKÆRME PADDEHEGN/TUNNEL KANTBJÆLKER TIL BROER TUNNELLER OG BROER - kreative betonløsninger

INFRASTRUKTUR. PERRONELEMENTER AUTOVÆRN FUNDAMENTER STØJSKÆRME PADDEHEGN/TUNNEL KANTBJÆLKER TIL BROER TUNNELLER OG BROER - kreative betonløsninger INFRASTRUKTUR PERRONELEMENTER AUTOVÆRN FUNDAMENTER STØJSKÆRME PADDEHEGN/TUNNEL KANTBJÆLKER TIL BROER TUNNELLER OG BROER - kreative betonløsninger VI STØBER IDÉERNE OG SÆTTER NYE STANDARDER Metroen, Ørestaden

Læs mere

Vejledning vedr. nødudgange i busser

Vejledning vedr. nødudgange i busser Vejledning vedr. nødudgange i busser Version 1.0, den 01.04.2018 Denne vejledning er tænkt og udarbejdet som et værktøj til at forstå og håndtere reglerne om nødudgange i busser generelt og i forbindelse

Læs mere

BETON Produktion & Potentiale Byens Netværk 20.1.2010 Tekst & Foto: Nanna Jardorf

BETON Produktion & Potentiale Byens Netværk 20.1.2010 Tekst & Foto: Nanna Jardorf BETON Produktion & Potentiale Byens Netværk 20.1.2010 Tekst & Foto: Nanna Jardorf Verdens mest anvendte bygningsmateriale Sand, sten, vand og cement. Det er grundingredienserne i en god klassisk beton.

Læs mere

3D-LASERSCANNING - FREMTIDENS OPMÅLING

3D-LASERSCANNING - FREMTIDENS OPMÅLING 3D-LASERSCANNING - FREMTIDENS OPMÅLING Velegnet til: Komplet målfast 3D model til brug for projektering As-built dokumentation Opmåling til facade- og bygningsrenovering Opmåling af broer m.m. i trafikerede

Læs mere

Små rum kan skyde sig ind i større og skabe nye rumlige forbindelser

Små rum kan skyde sig ind i større og skabe nye rumlige forbindelser Små rum kan skyde sig ind i større og skabe nye rumlige forbindelser venstre: Børnekultuhus i Kolding af Dorte Mandrup Arkitekter højre: Børnekulturhus Ama r af Dorte Mandrup Arkitekter Børnekulturhus

Læs mere

Konceptbeskrivelse. Generelt om DokkAArs

Konceptbeskrivelse. Generelt om DokkAArs Konceptbeskrivelse DokkAArs er et koncept, der skaber værdi for Dokk1 gennem hovedsagligt brugergenereret indhold. DokkAArs er derved let at vedligeholde, forudsat at konceptet er teknisk etableret og

Læs mere

Fremtidens skole. Vinderne

Fremtidens skole. Vinderne Fremtidens skole Vinderne Dommerne har lagt vægt på, at jeres bud på fremtidens skole er originalt, og at I kan vise, at I har tænkt over, hvordan undervisningen i skolen foregår i fremtiden. Dommerne

Læs mere

Støbeanvisning og vigtige mål ved etablering

Støbeanvisning og vigtige mål ved etablering Støbeanvisning og vigtige mål ved etablering 1 Skitse set fra oven A: bredden på udsparingen skal være 78,5 cm, dybden skal være 10,5 cm. B: længden på betondækket er afhængig af køretøjets længde, se

Læs mere

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer.

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer. I dyrenes skygge Dyr er fascinerende. Deres levevis og bevægelser kan fange interessen hos både børn og voksne. At fange det fascinerende ved et dyr og overføre det til tegning eller skulptur er til gengæld

Læs mere

Light Slope Bilag 4. Oversigt. Eksempler på lystilstande. Plan snit opstalt. 0.45m 0.45m 0.9m m. 0.9m. 0.9m. 1.8m m

Light Slope Bilag 4. Oversigt. Eksempler på lystilstande. Plan snit opstalt. 0.45m 0.45m 0.9m m. 0.9m. 0.9m. 1.8m m Light Slope Bilag 4 Light Slope er et værk støbt i hvid beton, der fremstår som et pixeleret objekt. Værket består af fire hældninger, der er opløst i forskellige grovheder indenfor et firkantet tre-dimensionelt

Læs mere

BETTER LIVING WITH EFFICIENT ENERGY

BETTER LIVING WITH EFFICIENT ENERGY ELFORSK Besøg udstillingen BETTER LIVING WITH EFFICIENT ENERGY 23. november 18. december i Ørestad SUSTAINABILITY IN 4Dimensions Officiel åbning den 23. november kl. 14.00 hvor vi byder på en forfriskning.

Læs mere

MOAI PULLERTLAMPE KNUD HOLSCHER DESIGN

MOAI PULLERTLAMPE KNUD HOLSCHER DESIGN Side 1/2 Dette er et printvenligt produktblad. Rekvirér katalog på mail@ghform.dk MOAI PULLERTLAMPE KNUD HOLSCHER DESIGN MOAI PULLERTLAMPE ER ÉT UD AF TRE PRODUKTER, SOM ER BYGGET OP OMKRING SAMME PULLERTHUS.

Læs mere

Billedkunst 1. klasse 2016/2017

Billedkunst 1. klasse 2016/2017 Billedkunst 1. klasse 2016/2017 Fagets identitet og rolle I faget billedkunst skal eleverne lære at producere og analysere billeder. Eleverne skal blive i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

INTRODUKTION. Mit skitseforslag tager afsæt i bygningen og dens funktion; arkitekturen og forskningen på fakultetet.

INTRODUKTION. Mit skitseforslag tager afsæt i bygningen og dens funktion; arkitekturen og forskningen på fakultetet. Signe Guttormsen_skitseforslag Signe Guttormsen_skitseforslag til bygningsintegreret til bygningsintegreret kunst_ kunst_juni juni 2011_SDU byggeafsnit 2011_ OU-41_Universitetscampus_Sundhedsvidenskabeligt

Læs mere

Felix, Sebastian og Martin R, 2.q Zealand Business College, HTX, Vordingborg 131115 Tandlægekampagne. Tandlæge Kampagne

Felix, Sebastian og Martin R, 2.q Zealand Business College, HTX, Vordingborg 131115 Tandlægekampagne. Tandlæge Kampagne Tandlæge Kampagne Gruppe: Sebastian, Felix og Martin R 1/10 Indholdsfortegnelse Forside...Side 1 Indholdsfortegnelse...Side 2 Problemformulering...Side 3 Problemtræ...Side 3 Afsender...Side 4 Mål og Målsætning...Side

Læs mere

INTROKURSUS i 8. klasse

INTROKURSUS i 8. klasse INTROKURSUS i 8. klasse Ta' et kig på skolens fysiske miljø Oplev undervisningen og de opgaver eleverne arbejder med Kom tæt på virkeligheden og mærk dagligdagen på skolen Se værksteder Hør om videreuddannelses

Læs mere

TUNGE SKILLEVÆGGE PÅ FLERE LAG TRYKFAST ISOLERING. Input Betondæk Her angives tykkelsen på dækket samt den aktuelle karakteristiske trykstyrke.

TUNGE SKILLEVÆGGE PÅ FLERE LAG TRYKFAST ISOLERING. Input Betondæk Her angives tykkelsen på dækket samt den aktuelle karakteristiske trykstyrke. pdc/jnk/sol TUNGE SKILLEVÆGGE PÅ FLERE LAG TRYKFAST ISOLERING Indledning Teknologisk Institut, byggeri har for Plastindustrien i Danmark udført dette projekt vedrørende bestemmelse af bæreevne for tunge

Læs mere

Naturen, byen og kunsten

Naturen, byen og kunsten Tekst: Katrine Minddal Redigering: Karsten Elmose Vad Layout og grafik: Inger Chamilla Schäffer, Grafikhuset Naturen, byen og kunsten Fag Formål Billedkunst og dansk Træning i billedanalyse. Kendskab til

Læs mere

light guide Belysning i en smykkebutik

light guide Belysning i en smykkebutik light guide Belysning i en smykkebutik Belys hver en detalje Kunder kan have mange følelser og høje forventninger, når de træder ind i en smykkebutik. Det kan være et par, der er på udkig efter en forlovelsesring,

Læs mere

BILLEDANALYSE FAKTA Kunstneren Billedet FORM 1. Billedbeskrivelse Hvilken slags billede er det. Figurativt/Abstrakt Hvad er der på billedet.

BILLEDANALYSE FAKTA Kunstneren Billedet FORM 1. Billedbeskrivelse Hvilken slags billede er det. Figurativt/Abstrakt Hvad er der på billedet. BILLEDANALYSE FAKTA Det allerførste du skal gøre, er finde ud af fakta om billedet. Kunstneren - Hvad hedder kunstneren? - Hvornår levede hun? - Fra hvilket land stammer hun? Billedet - Hvad er billedets

Læs mere

Udsmykningsforslag til Skanderborg Rådhus, administrationscenter og dobbelthal på Fælleden. udsmykningsskitse Anne-Marie Pedersen

Udsmykningsforslag til Skanderborg Rådhus, administrationscenter og dobbelthal på Fælleden. udsmykningsskitse Anne-Marie Pedersen Udsmykningsforslag til Skanderborg Rådhus, administrationscenter og dobbelthal på Fælleden udsmykningsskitse Anne-Marie Pedersen jordfund og jord Dette udsmykningsforslag kredser omkring temaerne jordfund

Læs mere

Notat Status på Kunst, Nyt OUH

Notat Status på Kunst, Nyt OUH RÅDGIVER Notat Status på Kunst, Nyt OUH 1.Formål Notatet skal give en status på Kunst på Nyt OUH herunder kunststrategi, udmøntning og anvendelse af midler til Kunst. 2.Baggrund Regionsrådet, Region Syddanmark

Læs mere

- for trivsel og velvære i virksomheden...

- for trivsel og velvære i virksomheden... - for trivsel og velvære i virksomheden... - EN OPLEVELSE I Få et spændende kreativt indspark i dagligdagen - få nye sjove oplevelser og ryst kollegaerne sammen på en anderledes måde. Hyr én, to eller

Læs mere

EDB -lokaler APV Fase 1 Skema 5 2002 Ja Nej Årsag, vurdering af behov for ændringer og øvrige bemærkninger Lokalet, herunder størrelsesforhold,

EDB -lokaler APV Fase 1 Skema 5 2002 Ja Nej Årsag, vurdering af behov for ændringer og øvrige bemærkninger Lokalet, herunder størrelsesforhold, Lokalet, herunder størrelsesforhold, materialer, installationer og rengøring Er lokalets areal passsende i forhold til antallet af brugere? Er der plads nok til at udføre arbejdet på en hensigtsmæssig

Læs mere

CombeeWorx ProTect. Katalog

CombeeWorx ProTect. Katalog CombeeWorx ProTect Katalog 2017 www.combeeworx.com CombeeWorx ProTect serien Vores kemiske produkter går under navnet CombeeWorx ProTect. Serien består af en række produkter til skridsikring af keramiske

Læs mere

RYOM Vildtkamera. Premium med MMS/data. Manual Nr. 218-328

RYOM Vildtkamera. Premium med MMS/data. Manual Nr. 218-328 RYOM Vildtkamera Premium med MMS/data Manual Nr. 218-328 Vildtkamera Premium - nr. 218-328 ACORN LTL-5310MM KAMERA MENU OG KNAPPER: På bagsiden af kameraet er der et LCD display, 4 retningsknapper, menu

Læs mere

De hvide mænd - af Kenneth Bøgh Andersen

De hvide mænd - af Kenneth Bøgh Andersen Viborg, december 2009 Du er nøjagtig, hvad dette samfund behøver Kenneth Bøgh Andersens De hvide mænd er noget så sjældent som en nyere science-fiction-ungdomsroman. Forfatteren kalder selv bogen for en

Læs mere

Opsætning af MIKE 3 model

Opsætning af MIKE 3 model 11 Kapitel Opsætning af MIKE 3 model I dette kapitel introduceres MIKE 3 modellen for Hjarbæk Fjord, samt data der anvendes i modellen. Desuden præsenteres kalibrering og validering foretaget i bilag G.

Læs mere

Grafisk design. Kommunikation/it Roskilde Tekniske Gymnasium 12/12-08. Klasse 1.2 Tamana og Sesilje

Grafisk design. Kommunikation/it Roskilde Tekniske Gymnasium 12/12-08. Klasse 1.2 Tamana og Sesilje Grafisk design Kommunikation/it Roskilde Tekniske Gymnasium 12/12-08 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Farver... 4 Kompositioner... 7 Typografi... 8 Praktisk arbejde... 10 Vores rapport opbygning...

Læs mere

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR leverer spændende og funktionelt byrumsinventar. ZENZO OUTDOOR har specialiseret sig i holdbare,

Læs mere

Slutmål og undervisningsplan for faget Billedkunst

Slutmål og undervisningsplan for faget Billedkunst Formålet med undervisningen i billedkunst: Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder gennem kreative og skabende fremstillinger. Ved at producere,

Læs mere

Vasily Kandinsky. for Vasily Kandinsky i dag?

Vasily Kandinsky. for Vasily Kandinsky i dag? Vasily Kandinsky Marie Knudsen: Ja, fordi det han står for, for mig er noget der ligger lidt længere tilbage i tiden. Hvor at hvis man så skal lave noget som er nutidigt nu, i forhold til en reklame og

Læs mere

Kurser for ledige med ret til 6 ugers selvvalg i samarbejde med Haslev byggetekniske højskole.

Kurser for ledige med ret til 6 ugers selvvalg i samarbejde med Haslev byggetekniske højskole. Kurser for ledige med ret til 6 ugers selvvalg i samarbejde med Haslev byggetekniske højskole. Revit Architecture: På dette kursus vil du lære de grundlæggende funktioner som gør dig effektiv på den moderne

Læs mere

[Intensitet] [Lyd] stille rum? Er der steder hvor der kunne tilføres lyde? måske af fuglekvidder eller et vandspil?

[Intensitet] [Lyd] stille rum? Er der steder hvor der kunne tilføres lyde? måske af fuglekvidder eller et vandspil? [Lys] Lyset påvirker vores opfattelser af rum og vores psyke. Lyset er en meget vigtig medspiller når arkitekten skaber gode æstetiske rum til mennesker. Lyset kan langt mere end bare at give lys til mørke

Læs mere

Konklusioner fra workshoppen

Konklusioner fra workshoppen Workshop om broer med og uden støbestilladser Teknologisk Institut, 2. november 2016 Konklusioner fra workshoppen Konklusioner fra workshoppen I Danmark er der mange års tradition for in-situ støbte broer.

Læs mere

Projektering af synlige betonoverflader

Projektering af synlige betonoverflader Projektering af synlige betonoverflader Tjekliste til anvendelse i projekteringen af betonkonstruktioner med synlige betonoverflader Thomas Juul Andersen, Teknologisk Institut, Søren F. Johansen, Dalton

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13114

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13114 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13114 Besigtigelsesdato: Den 12.12.2013 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere