21. november 2005 TEM. Referat for landsmøde i Dragt- og tekstpuljen Odense 8. september 2005 Kl Referent: Tove Engelhardt Mathiassen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "21. november 2005 TEM. Referat for landsmøde i Dragt- og tekstpuljen Odense 8. september 2005 Kl. 10-15.45 Referent: Tove Engelhardt Mathiassen"

Transkript

1 21. november 2005 TEM Referat for landsmøde i Dragt- og tekstpuljen Odense 8. september 2005 Kl Referent: Tove Engelhardt Mathiassen Kære alle! Allerførst tak til værter og indlægsholdere, som tilsammen skabte et rigtig spændende møde! Vi mødtes på Bymuseet Møntergården og gik herfra til Fyns Kunstmuseum, hvor kunsthistoriker Nana Kildemoes viste om i udstillingen "Alt dandser, tro mit Ord!". Udstillingens titel er et H.C. Andersen citat, og der var megen god kunst at se. Se for mere information. Udstillingen er arrangeret i samarbejde med kunsthistoriker cand. mag. Ole Nørlyng og Thorvaldsens Museum. Temaet er dans i antikken og guldalderen, hvor borgerskabet fortolkede de antikke idealer og den kropslighed, der fulgte med indenfor det apollinske og det dionysiske princip. Nana Kildemoes kom omkring emnets mange aspekter af kropslighed, hvor borgerskabet i attitudekunsten ønskede at udtrykke følelser med kroppen. Fascinationen af det eksotiske og det folkelige gav sig udslag i genrebilleder med dans og karneval som tema. Der var mange slags dragter at se i de udstillede værker. Dragtpuljemøde: 1) Kirsten Jørgensen fortalte om dragt- og tekstilsamlingens nuværende status i den museale virkelighed i Odense Bys Museer. Der forskes ikke i emner med forbindelse til tekstil og dragt, og genstandene bruges ikke til udstillinger i øjeblikket. I Den fynske Landsby arbejder systuen med dragter, som Kirsten kaldte det muliges kunst. Gode idéer til systuen om perioden

2 omkring 1850 efterlyses hos dragtpuljens medlemmer. Desuden fortalte Kirsten om Odense Bys Museers overgang til Regin, hvor hun deltager aktivt med at indtastning af registreringskort. 2) Charlotte Paludan: Om min forskning i dansk tekstilindustri i 1700tallet med henblik på publicering af en prøvebog fra Charlotte har siden 1970 forsket i og omkring et stykke spændende, fransk industrispionage fra Det drejer sig om en prøvebog med prøver fra 22 større, navngivne danske tekstilmanufakturer og et mindre antal fra mindre virksomheder. Prøvebogen blev til på foranledning af den daværende franske ambassadør og befinder sig i dag på et fransk arkiv. Bogens hovedvægt ligger på de københavnske manufakturer, hvor for eksempel Fabrique Royale er repræsenteret med 33 forskellige prøver. Bogen giver et godt indblik i variationen af produkter på det pågældende tidspunkt, og Charlotte lægger sine forskningsmæssige snit ind i perioden med dens bevidste industripolitik fra 1730erne og udvælger bestemte manufakturer at gå i dybden med. Forskningen har hidtil fokuseret på de mange lykkeriddere, der kom til Danmark i perioden under Christian VI, hvor der var privilegier for udlændinge i form af fri rejse, skattefrihed m.m. Charlotte arbejder med et andet fokus, nemlig de vellykkede fabrikker, som der ikke er mange skriftlige kilder på. Charlotte arbejder frem mod en publicering. 3) Joy Boutrup: Flettede snore på dragter, punge og segl. Joy, der er tekstilingeniør, fortalte om og demonstrerede sin eksperimentelle forskning i løkkeflettede snore. Løkkefletning er en teknik uden redskaber, og den har været anvendt globalt og fra forhistorisk tid. Tidligst kendte fund er fra Israel dateret til ca år f. Kr. Snorene kan være helt enkle eller med stor kompleksitet, som ifølge Joy er nemme at udføre! For eksempel et flerfarvet mønster med flere partier, som skifter plads på en kompakt snor med fire sider. Fra 1400tallets England findes skriftlige kilder, og Victoria & Albert Museum i London har prøver fra 1600tallet udført af adelsdamer. Snorene findes på forskellige genstandsgrupper specielt kan dokumenter med vokssegl være en relevant kilde, fordi seglsnore ofte er løkkeflettede. I Schweiz, Holland og Belgien findes de på relikviepunge, og i Dalarna eksempelvis har tre personer arbejdet sammen om løkkeflettede remme til rygsække. På kan man finde flere oplysninger. Det er en hjemmeside, som Masako Kinoshita bestyrer, og hun samler og publicerer oplysninger om kilder m.v. På denne side har Joy Boutrup og Katia Johansen publiceret possementen på Frederik IIIs polske dragt, og skotske seglsnore fra 1590 er publiceret samme sted. 4) Stella Steengaard: Redskaber og farvenuancer.

3 Stella, som arbejder på frivillig basis på Middelaldercentret på Falster, er erhvervsfaglig væver og kommer fra en farverfamilie. Stella fortalte om sine forsøg på centret med farveredskabernes, grydernes, påvirkning af farven på uldgarn. Farverboden er bygget efter et forlæg fra et hus ved Themsen, og centrets fokus i 2005 er året Stella demonstrerede sine forsøg på uld fra Gotlandsk Pelsfår og Leicester med deres forskellige fibre og naturlige farvenuancer. Til forsøgene blev anvendt rejnfan og brakvand samt henholdsvis jerngryde og bronzegryde med fortinning. Stella arbejdede såvel med for- som efterbejdse og opnåede 64 farvenuancer på én farveplante. Det var tydeligt, at metalsaltene fra gryderne havde sin effekt. 5) Ellen Elisabeth Jensen: Forslag om fyraftensmøde på Værløse Museum i den nye særudstilling: "Nøjsomhedstøj og klinkede skår. Fokus for tekstilerne i udstillingen var det grimme og slidte tøj. Tøjet var lappet, stoppet og omsyet. Ellen inviterede dragtpuljen til et særarrangement. Se bilag 1. 6) Kirsten Schmidt pegede på Søllerød Museums særudstilling om visitkortæsker, som om noget viser kunsten at præsentere sig. Udstillingen havde kun kort tid tilbage 8. september. 7) Tove Engelhardt Mathiassen (meddelelser fra medlemmer) 7a) Lise Skov fra Handelshøjskolen vil på vegne af arrangørgruppen bag konferencen Fashion and dress cultures i København oktober præsentere dragtpuljens medlemmer for et forslag om et nyt forskerforum. Se bilag 2. 7b) Hilsner fra Københavnergruppen: Turen til blev Lund aflyst på grund af for få tilmeldinger. På arrangørgruppens vegne blev mødedeltagerne spurgt, om det var nemmere at tage af sted en lørdag. Svaret var ja. 8) Tove Engelhardt Mathiassen: Ventetøj i 150 år. 10. september åbner Den Gamle By en udstilling om ventetøj. Den er berammet til at vare til 20. november I forbindelse med udstillingen er der et online-katalog på dette link: 9) Nyt fra arbejdsgrupperne og nyt om hjemmesiden. 9a)Terminologi/registrering-gruppen: Joy Boutrup udarbejder struktur på databasen og skabeloner for indtastning. 9b) Forskning:

4 Arbejdsgruppen forbereder sig til modekonferencen oktober ved at læse bøger af key-notes speakers. 10) Aftaler om næste landsmøde. Næste møde bliver et 2-dages møde i Jylland i uge 16. Den Gamle By vil gerne være vært og vise sin nye udstilling af dåbsog småbørnstøj, der åbner 8. april Kvindemuseet vil også gerne vise sin nye udstilling frem. Puljesekretæren beder de øvrige jyske museer melde ind, hvad de kan vise frem af relevante dragt- eller tekstiludstillinger eller genstande fra magasinerne. Sæt kryds i kalenderen allerede nu ved 19. og 20. april Andre forslag til senere møder: Besøg hos virksomheden Hindsgaul. Med venlig hilsen Tove Engelhardt Mathiassen (puljesekretær) Museumsinspektør, cand. phil.

5 Bilag 1 Mail pr. 16. september: Kære alle i dragtpuljen! Værløse Museum inviterer til fyraftensmøde: Onsdag d. 9. november kl Museet vil byde på en "fyraftensbid", og Ellen Elisabeth Jensen vil vise rundt i særudstillingen "Nøjsomhedstøj og klinkede skår". Tilmelding senest den 7. november kl. 12 på eej@vaerloesemuseum.dk Transport: H eller H+ mod Farum. Se mere på Pressemeddelelsen følger herefter. Værløse, d. 25. august 2005 Udstilling om sparsommelighed før og nu Søndag den 4. september åbner Værløse Museum en ny særudstilling med titlen Nøjsomhedstøj og klinkede skår. Det er en udstilling, der i korte træk sætter fokus på sparsommelighed, og på, hvordan begrebet forstås i dag. Med enestående eksempler på omsyet, bemalet, stoppet og lappet hverdagstøj samt fund fra Værløse Genbrugsplads viser udstillingen, hvordan mentalitetsbegrebet nøjsomhed har ændret sig over tid. Findes der nøjsomhed i dag, når man f.eks. kan finde en PH-lampe som genbrug? Privat samling Udstillingen er kommet i stand via en henvendelse fra Esther Sørensen, der er privat samler af repareret tøj. Hun rettede henvendelse til Værløse Museum, idet hun tidligere havde glædet sig over museets egne eksemplarer af brugt hverdagstøj. I udstillingen vises både Esther Sørensens og museets egen samling, ligesom der er bidrag fra Kalundborg Museum, Odsherreds Kulturhistoriske Museum, Give-Egnens Museum og Københavns Bymuseum. Fra sidstnævnte museum er der f.eks. udlånt en barnesok fra ca. 1750, syet sammen af andre strømpedele. Sokken er blandt tusindvis af dragtdele, som blev gravet ud ved fund af en 1700-tals losseplads på A. P. Møllers hovedsæde i København, i Alle samlinger er udtryk for den del af det levede liv, der sjældent havner på et museum; det grimme og slidte tøj, som ejeren/slægtninge ikke er stolte af at vise frem, eller endnu mindre, at skænke til et museum. Som oftest er det slidte hverdagstøj også et udtryk for, at dagligdagen har bestået af hårdt fysisk arbejde. På udstillingen kan man f.eks. se skørter og benklæder, som er lappet netop der, hvor knæene har ligget mod gulvet.

6 Fra skår til glæde Til den såkaldte nøjsomhed hørte før i tiden også det klinkede porcelæn. Gik flødekanden, mælkefadet eller en kongelig musselmalet tallerken i stykker, blev den klinket hos klinkemageren. På udstillingen ses også med hjælp fra Esther Sørensens private samling helt særlige eksempler på, hvordan man, når uheldet var ude, med drilbor og kramper kunne udbedre de såkaldte skår i glæden. Der er med andre ord tale om en udstilling, der sætter vores eget smid ud - samfund i perspektiv. Ellen Elisabeth Jensen

7 Bilag 2 Forslag til Dragtpuljemøde om nyt forskerforum for mode, dragt og beklædning torsdag d.8.sept Arrangørgruppen af 'Fashion and Dress Cultures' konferencen i København påtænker at starte et forskerforum for mode, dragt og beklædning. Ideen er at skabe et tværfagligt tværinstitutionelt netværk med det formål at styrke og synliggøre forskningen indenfor feltet: mode dragt og beklædning. Synliggørelsen gælder både internt i vores respektive institutioner og eksternt i pressen, hvor forskningen for eksempel helt har været overset i de sidste måneders debat om danske modes internationale succes og ambitionen om, at opgradere modesektoren. Vores oplæg er, at forskerforum skal være åbent, decentralt styret og projektbaseret. Dets opgaver vil blandt andet være at arrangere konferencer og seminarer, at samarbejde om at skrive og publicere bøger og artikler, samt at sørge for at tværinstitutionelt samarbejde for eksempel omkring undervisning bliver lettere. For at kunne indløse dette program ønsker vi ikke, at forskerforum bliver tilknyttet en bestemt institution. Derfor henvender vi os til jer for at høre om Dragtpuljen vil fungere som vært for et sådant forskerforum. Værtskabet vil først og fremmest indebære, at vi opretter et underdomæne på Dragtpuljens hjemmesiden (med links til forskerforums medlemmer og medlemsinstitutioner) og at vi samarbejder omkring visse projekter og arrangementer samt evt. deler mailing-lister til udsendelse af information og lign. Jeg vil gerne understrege, at vi stadig er ved at udarbejde vores forslag til forskerforum. Det betyder dels, at vi er åbne for forslag fra Dragtpuljens medlemmer des at vi ikke kan garantere helt hvilken form forskerforum kommer til at antage og om det overhovedet kan nås at lancere det i forbindelse med oktober-konferencen. Med disse forbehold beder vi dragtpuljens medlemmer om at tage stilling til om dragtpuljen vil være vært for forskerforum for mode, dragt og beklædning. Forslaget er stillet af arbejdsgruppen bag konferencen Fashion and dress cultures Erik Hansen-Hansen, Informationsteknolog og Visuel Producer PhD v. Danmarks Designskole ehh@dkds.dk

8 Helle Leilund, Etnolog, Kurator and PhD v. Nationalmuseet E- mail: Kirsten Toftegaard, Tekstilhistoriker, Kurator ved Kunstindustrimuseet Lise Skov, Sociolog, lektor v. imagine. Creative Industries Research Centre at Copenhagen Business School, Louise Fussing, Kunsthistoriker, Kunstindustrimuseet, Marie Riegels Melchior, Etnolog, PhD v. Danmarks Designskole og Kunstindustrimuseet

Mødet havde flere primære temaer, og referatet er struktureret efter tema.

Mødet havde flere primære temaer, og referatet er struktureret efter tema. 17. juni 2004 TEM Referat af arbejdsgruppemøde i Dragt- og tekstilpuljen vedrørende forskning og undersøgelser under temaet industrialismens tøj (dragt/tekstil) 17. juni 2004 Referent: Tove Engelhardt

Læs mere

Referat dragtpuljen workshop

Referat dragtpuljen workshop Referat dragtpuljen workshop Dag 1 Kort introduktion til workshopforløb ved Marie Mønster Døllner Vi har været fire i en arbejdsgruppe, som har planlagt en lille workshop. Tove stopper til nytår og vi

Læs mere

13. september 2006 TEM. Referat af landsmøde i Dragt- og tekstilpuljen Holbæk Museum, 7. september 2006. Kære alle!

13. september 2006 TEM. Referat af landsmøde i Dragt- og tekstilpuljen Holbæk Museum, 7. september 2006. Kære alle! 13. september 2006 TEM Referat af landsmøde i Dragt- og tekstilpuljen Holbæk Museum, 7. september 2006 Kære alle! Mange tak til værter og indlægsholdere for en spændende dag og til alle for en god mødestemning.

Læs mere

Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk. Tema om vask og efterbehandlinger

Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk. Tema om vask og efterbehandlinger Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk mandag og tirsdag den 19.-20. september 2016 på Museum Amager Tema om vask og efterbehandlinger Glittet ungkonehue (Hjort; Jansen; Møller,

Læs mere

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum 2013 Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer 16.1. ECHO Dialogudstilling Fyns Kunstmuseum 27.2. På rejse med H.C. Andersen H.C. Andersens Hus 21.3. En bid af historien 30.4. En landsby på H.C.

Læs mere

SAMARBEJDE. De danske museers puljer. Udgivet af Organisationen Danske Museer

SAMARBEJDE. De danske museers puljer. Udgivet af Organisationen Danske Museer SAMARBEJDE De danske museers puljer Udgivet af Organisationen Danske Museer SAMARBEJDE De danske museers puljer Redigeret af Jørgen Burchardt og Kirsten Rykind-Eriksen Udgivet af Organisationen Danske

Læs mere

Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk. Tema om vask og efterbehandlinger

Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk. Tema om vask og efterbehandlinger Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk mandag og tirsdag den 19.-20. september 2016 på Museum Amager Tema om vask og efterbehandlinger Glittet ungkonehue (Hjort; Jansen; Møller,

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

24. juni 2010 Fotos: Kirsten Schmidt, Lis Slottved og Ida M. Hansen. Referent: Tove Engelhardt Mathiassen

24. juni 2010 Fotos: Kirsten Schmidt, Lis Slottved og Ida M. Hansen. Referent: Tove Engelhardt Mathiassen 24. juni 2010 Fotos: Kirsten Schmidt, Lis Slottved og Ida M. Hansen. Referent: Tove Engelhardt Mathiassen Referat for landsmøde i De danske Museers dragt- og tekstilpulje 25.-26. maj 2010 Lolland-Falster

Læs mere

Oplæg til Museumskonference den 6. november 2008 på Menstrup Kro for kulturgruppen, kommuner og museernes bestyrelser

Oplæg til Museumskonference den 6. november 2008 på Menstrup Kro for kulturgruppen, kommuner og museernes bestyrelser Oplæg til Museumskonference den 6. november 2008 på Menstrup Kro for kulturgruppen, kommuner og museernes bestyrelser Om kunstmuseer og den igangværende sammenlægning mellem Vestsjællands Kunstmuseum og

Læs mere

eksklusivt for Museumsklubbe IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen Museet

eksklusivt for Museumsklubbe IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen Museet 201a2m Progr eksklusivt for Museumsklubbe ns medlemmer 26.1. h räch Gespräc IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum 8.5. Døden i Landsbyen den Fynske landsby 28.2. Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Foredrag om Fruentimmere og Folkehold

PRESSEMEDDELELSE. Foredrag om Fruentimmere og Folkehold PRESSEMEDDELELSE Foredrag om Fruentimmere og Folkehold Med efterårets foredragsrække stiller Gammel Estrup Herregårdsmuseet skarpt på fortidens Fruentimmere og Folkehold. Foredragsrækken indledes med en

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

Tusinder 9LGHQÃÉÃ)RUPLGOLQJ 3URMHNWHU

Tusinder 9LGHQÃÉÃ)RUPLGOLQJ 3URMHNWHU &9(+)8à()197)) &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Odense Bys Museer er organisatorisk opdelt i tværgående afdelinger: Y Publikum & Kommunikation Y Viden & Formidling Y Samlinger & Teknik Odense Bys Museer

Læs mere

Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra  Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde - Foreningshøjskole nyt tilbud til foreningerne i 2008 - Dokumentation og effektmåling af

Læs mere

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen:

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen: MEDLEMSBLADET BYD VEN/-INDE/GÆST Der er ved begyndelsen af september måned mere end 20.000 mennesker, der fra nær og fjern har taget turen til Tønder for at se Kunstmuseets særudstilling om møbelarkitekten

Læs mere

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis RYLA 2011 i Svendborg 6. - 7. og 8. maj 2011 Lederrollen Teori og praksis Velkommen til Svendborg En kær pligt for en borgmester er at efterkomme en opfordring til at byde velkommen til sin by. Derfor

Læs mere

Referat : Beboerudvalgsmøde hos: Sove - torsdag d. 10. februar, kl 19:30-2011-01

Referat : Beboerudvalgsmøde hos: Sove - torsdag d. 10. februar, kl 19:30-2011-01 Referat : Beboerudvalgsmøde hos: Sove - torsdag d. 10. februar, kl 19:30-2011-01 1. Evt fraværende: Ole Konge 2. Godkendelse af referat fra : Torsdags den 30 sep. 2010 Ok. Vi aftaler referat fremover skal

Læs mere

AFRAPPORTERING: Brugersamarbejde Konklusioner fra brugersamarbejdet

AFRAPPORTERING: Brugersamarbejde Konklusioner fra brugersamarbejdet AFRAPPORTERING: Thorvaldsens Museum har i perioden september 2011 til marts 2012 gennemført projektet Bruger-talks skal lære museet om formidling af Regin, hvor to nye former for digital formidling af

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 16. august 2012

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 16. august 2012 Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 16. august 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Gæst: Rådmand Steen Møller,

Læs mere

Nyhedsbrev November 2011

Nyhedsbrev November 2011 Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev November 2011 VIKINGERNES JELLING Tirsdag den 15. november kl. 19.30 vil ledende arkæolog ved Vejle Museum RASMUS B. IVERSEN samle trådene i de sidste års

Læs mere

INDSPIL NR. 48. April 2015

INDSPIL NR. 48. April 2015 Fredag den 22. maj 2015 arrangeres K U L T U R N A T 2 0 1 5 i Kalundborg. En af de nærmeste dage udsendes mail til jer alle med nærmere oplysninger om arrangementet. Begynd gerne straks at tænke på, hvordan

Læs mere

Bagefter viste Inge rundt i udstillingen, hvor hun blandt havde haft det held at indlåne to privatejede malerier af Brendekilde.

Bagefter viste Inge rundt i udstillingen, hvor hun blandt havde haft det held at indlåne to privatejede malerier af Brendekilde. 29. maj 2013 Puljesekretæren Referat for landsmøde i Dragtpuljen 20. marts 2013 Kære alle. Tusind tak til værterne på Køge Museum og indlægsholderne for et godt landsmøde. Inge Christiansen bød os velkommen

Læs mere

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune

Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyhedsbrev for den 11.02.13. Historisk Arkiv for Haderslev Kommune Nyheder Ny hjemmeside og nyt nyhedsbrev Vi har langt om længe fået vores nye hjemmeside op at køre. På hjemmesiden er det muligt at læse

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik December 2013 Odense Magasinet Nøddebo Præstegård Fynske Årbøger LitNet Teater 95b Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik Jul på gamle postkort 1 Historiefortæller Jens Peter Madsen Månedens Kunstner

Læs mere

HUSK 13. NOVEMBER 2013 FOREDRAG OM MALEREN OLUF HØST MUSEUMSDIREKTØR JENS ERIK SANDBERG

HUSK 13. NOVEMBER 2013 FOREDRAG OM MALEREN OLUF HØST MUSEUMSDIREKTØR JENS ERIK SANDBERG MEDLEMSBLADET 24. SEPTEMBER 2013 HUSK UDEN FOR MYLDRETID MØD KUNSTNERNE BAG UDSTILLINGEN HUSK 6. OKTOBER 2013 EKSKURSION TIL KUNSTHALLE I HAMBURG DANSK KUNST FRA ECKERSBERG TIL HAMMERSHØI 2. NOVEMBER 2013

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling torsdag den 22. marts 2012

Referat af ordinær generalforsamling torsdag den 22. marts 2012 Referat af ordinær generalforsamling torsdag den 22. marts 2012 Dagens program: Formanden bød velkommen til de fremmødte. En særlig velkomst til overlæge Peter Kramp, der holdt dagens foredrag samt til

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

INDSPIL NR. 49. Maj /juni 2015

INDSPIL NR. 49. Maj /juni 2015 Maj /juni 2015 Så er K U L T U R N A T 2 0 1 5 afviklet. Tak til alle jer, der bidrog til arrangementets vellykkede forløb. Vi håber, I har lyst til at være med igen i 2016 og vender tilbage bl.a. her

Læs mere

Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2012 FYN & JYLLAND. Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge!

Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2012 FYN & JYLLAND. Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge! Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2012 FYN & JYLLAND Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge! Foråret 2013 består af 4 obligatoriske og 1 frivilligt seminar. Tilmelding sker på hjemmesiden.

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

Århundredets festival

Århundredets festival Århundredets festival FOR BØRN OG UNGE MELLEMTIDEN MANDAG D. 4. - FREDAG D. 8. MARTS 2019 Mærk historiens vingesus i uge 10, hvor vi sætter fokus på MELLEMTIDEN tiden mellem de to store krige. Her på siderne

Læs mere

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM Kære Børnehaver i Horsens Kommune, Hermed fremsendes et inspirationsmateriale, som henvender sig til børnehavebørn fra 3 års alderen

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

Sidste nyt om landsindsamling

Sidste nyt om landsindsamling Sidste nyt om landsindsamling Forberedelserne til Hjerteforeningens første landsindsamling søndag den 24. april 2016 er i fuld gang På formandsmødet i Middelfart den 5. september lå hovedvægten på 2 emner:

Læs mere

Frivilligcenterets Nyhedsbrev

Frivilligcenterets Nyhedsbrev NYHEDSBREV DECEMBER 2016 Nr. 4/2016 Frivilligcenterets Nyhedsbrev Udsendt til medlemmer og øvrige interessenter af Frivilligcenteret Indholdsfortegnelse Nyt fra Frivilligcenteret... 2 Årsmødet 2016 kickstartede

Læs mere

Undervisningsmaterialet Historien om middelalderen (kan downloades som PDF via hjemmesiden eller fås ved henvendelse til Middelaldercentret)

Undervisningsmaterialet Historien om middelalderen (kan downloades som PDF via hjemmesiden eller fås ved henvendelse til Middelaldercentret) Lærevejledning til forberedelse før besøg på Middelaldercentret. - Daglejren, Byens borgere og Middelalderen på egen hånd Før I kommer til daglejeren og til en dag i middelalderen, er det en god ide at

Læs mere

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Onsdag den 28.oktober kl. 16 er der reception og pressemøde på Vejle Kunstmuseum, Flegborg 18, 7100 Vejle, for vores

Læs mere

Tak for et godt møde i mandags! - Dejligt, at aktive borgere vil fortsætte indsatsen mod de invasive planter. Hermed mødereferat.

Tak for et godt møde i mandags! - Dejligt, at aktive borgere vil fortsætte indsatsen mod de invasive planter. Hermed mødereferat. Dato: torsdag 29. april 2010 16.00 Kære alle på min liste over bjørneklobekæmpere, Tak for et godt møde i mandags! - Dejligt, at aktive borgere vil fortsætte indsatsen mod de invasive planter. Hermed mødereferat.

Læs mere

Johannes larsen museet

Johannes larsen museet Johannes larsen museet om glæden ved kunst og natur Tilbud til skoler Johannes Larsen museet Johannes Larsen Museet er dels et kunstnerhjem, dels et kunstmuseum med egen kunstsamling og skiftende udstillinger.

Læs mere

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal:

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal: Vil du være en del af International Art Festival 2013? Send ind til censurering nu. Vores mål er at arrangerer en årligt tilbagevendende kunstfestival med internationalt tilsnit. I 2011 gennemførte vi

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

Nyhedsbrev fra MidtLab

Nyhedsbrev fra MidtLab Nyhedsbrev fra Oktober 2011 Kultursammenføring i psykiatrien i Silkeborg De kommende medarbejdere i Psykiatriens Hus i Silkeborg tog kreativt tilløb til det kommende samarbejde Innovationstræf Find penge

Læs mere

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Kære Repræsentantskab Først og fremmest skal I have tak for jeres fine bidrag til Rådets arbejdsweekend i februar. Det var meget interessant og vigtigt

Læs mere

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas?

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas? LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

DaFU kalenderen: Bestyrelsen har løbende opfordret repræsentantskabsgrupperne til at fremsende deres årsaktiviteter til for snarlig indl

DaFU kalenderen: Bestyrelsen har løbende opfordret repræsentantskabsgrupperne til at fremsende deres årsaktiviteter til for snarlig indl DaFU BESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2010 Denne årsberetning er oplistet i de nedenstående kategorier, som DaFUbestyrelsen har drøftet og har arbejdet med i det forgangne år 2010: Afholdte møder: Bestyrelsen

Læs mere

Sommeren 2011. Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 eller info@dengamleavlsgaard.dk. Husk tilmelding

Sommeren 2011. Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 eller info@dengamleavlsgaard.dk. Husk tilmelding Se dette nyhedsbrev i en browser Sommeren 2011 Tirsdag 07. juni Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 Lørdag - Søndag 18.-19. juni Meditaionsweekend v/karen Lund Andersen Husk

Læs mere

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN NOTAT 12. DECEMBER 2009 HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER Ved hovedmuseer forstås i museumslovens forstand Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet og Statens Naturhistoriske

Læs mere

Baglandets nyhedsbrev 2019

Baglandets nyhedsbrev 2019 Baglandets nyhedsbrev 2019 Kære medlem af Baglandet, Vadehavscentrets støtteforening. Hermed lidt nyt fra Baglandet og om årets arrangementer. Vadehavscentrets kulturudstilling åbnede i dagene omkring

Læs mere

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev maj 2017

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev maj 2017 Kunstnerhuset KARAVANA Ind i kunsten ud i verden Månedsbrev maj 2017 Rethink dyder fernisering på Fortegården Torsdag d. 18. maj var Fortegårdens kunstforening vært ved en stor fernisering på Fortegården.

Læs mere

Referat træf Wendelboes Veteraner 2. september 2015 på Christianshavn ORLOGSMUSEET - RAVELINEN. første klasse. Vi mødtes kl. 1000 2115 Sanny Hansen 1

Referat træf Wendelboes Veteraner 2. september 2015 på Christianshavn ORLOGSMUSEET - RAVELINEN. første klasse. Vi mødtes kl. 1000 2115 Sanny Hansen 1 Referat træf Wendelboes Veteraner 2. september 2015 på Christianshavn ORLOGSMUSEET - RAVELINEN Kære alle Endnu en gang Medl. Navn Bet. 2015 var Vorherre med os, og 1780 Ib Olsen 1 leverede vejr af første

Læs mere

NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG. Broarbejde

NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG. Broarbejde ODENSE SEJLKLUB KLUBNYT NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG Broarbejde Det store projekt skrider godt frem og de nye flydebroer ligger allerede og flyder i havnen. Ikke på den rigtige plads men vi kan da se

Læs mere

Vi tillader os hermed at indstille følgende 2 kunstbøger til Den fynske Kulturpris 2011:

Vi tillader os hermed at indstille følgende 2 kunstbøger til Den fynske Kulturpris 2011: Faaborg-Midtfyn Kommune Tinghøj Allé 2 5750 Ringe Att. Peter Stenstrup Holm Faaborg d. 15. august 2011 Vi tillader os hermed at indstille følgende 2 kunstbøger til Den fynske Kulturpris 2011: KUNSTBILLEDBOG

Læs mere

Fra: Cykler til Senegal Til: Frivillige i u- landsforeninger

Fra: Cykler til Senegal Til: Frivillige i u- landsforeninger Fra: Cykler til Senegal Til: Frivillige i u- landsforeninger Kære frivillige kollegaer Cykler til Senegal har via Projektpuljens oplysningsmidler fået mulighed for at arrangere et 2-dages kursus i samarbejde

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 7 Maj/Juni 2012

Nyhedsbrev nr. 7 Maj/Juni 2012 Nyhedsbrev nr. 7 Maj/Juni 2012 Tilbageblik! Så kom spejlvæggen nu er der lækkerhed i hele lokalet. Det ser godt ud. Vi har også fået sat solfilm op, så lokalet ikke varmes så meget op, før vi går i gang.

Læs mere

På Generalforsamling 2014 blev det nævnt, at tiden nærmede sig, hvor det akkumulerede beløbstal for indbetaling af kontingent ville passere 1 million

På Generalforsamling 2014 blev det nævnt, at tiden nærmede sig, hvor det akkumulerede beløbstal for indbetaling af kontingent ville passere 1 million MEDLEMSBLADET På Generalforsamling 2014 blev det nævnt, at tiden nærmede sig, hvor det akkumulerede beløbstal for indbetaling af kontingent ville passere 1 million kroner. Derfor var det et ønske fra foreningens

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR

DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR TEXTILFORUM HISTORIEN SKABER VÆRDI Velkommen som sponsor i Det nye Textilforum. Vi inviterer erhvervslivet ind som partnere, og i fællesskab kan vi gøre brug af

Læs mere

MEDLEMSBLADETÅRG. 1 NR. 3 2010

MEDLEMSBLADETÅRG. 1 NR. 3 2010 MEDLEMSBLADETÅRG. 1 NR. 3 2010 Mogens Winther: Foto af Vandtårnets lanterne LEDER Siden udsendelsen af Medlemsbladet nr. 2 har vi alle oplevet de store problemer ustyrlige vulkaner kan forårsage. På det

Læs mere

Hammershøis Æstetik. Sublime is beyond reason and discourse - it is silence

Hammershøis Æstetik. Sublime is beyond reason and discourse - it is silence Hammershøis Æstetik Sublime is beyond reason and discourse - it is silence KunstKritik & Formidling ved Mette-Marie Zacher Sørensen, D. 280915 af Charlotte Holm Mortense, Koncept samt vægtekst til udstilling

Læs mere

BRODERI ASKOV HØJSKOLE

BRODERI ASKOV HØJSKOLE BRODERI 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 7 ~ Nr. 3 Maj 2009 Åbningstider og tlf. nr. Mandag: Viggo Jonasen kl. 9.00-12.00 Tirsdag: Lenette og Nanna kl. 9.00-12.00 Onsdag, torsdag: Socialrådgiver

Læs mere

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Rigtig god fornøjelse! Helle www.cbaf.dk Center for Balance mellem Arbejdsliv

Læs mere

Manual til national. benchmarkingundersøgelse. Udarbejdet af: Louise Broe Sørensen, Rambøll & Sara Svenstrup, Herning Bibliotekerne

Manual til national. benchmarkingundersøgelse. Udarbejdet af: Louise Broe Sørensen, Rambøll & Sara Svenstrup, Herning Bibliotekerne Manual til national 2011 benchmarkingundersøgelse Udarbejdet af: Louise Broe Sørensen, Rambøll & Sara Svenstrup, Herning Bibliotekerne Indholdsfortegnelse Kort om benchmarking Praktisk om undersøgelsen

Læs mere

Nyt om Sølandslejren i 2015 Sø 15

Nyt om Sølandslejren i 2015 Sø 15 Til Søsprøjt redaktionen go 1. maj: Nyt om Sølandslejren i 2015 Sø 15 Kære Søledere Som nogen af jer måske ved, blev der på Søledermødet i Svendborg i marts, valg tre til at stå i spidsen for Sø 15. Det

Læs mere

1 års rapport Høreforeningens Projekt Netværksdannelse

1 års rapport Høreforeningens Projekt Netværksdannelse 0 1 års rapport 1 års rapport - Find vej i hørejunglen, med netværksgruppen som GPS http://www.hoereforeningen.dk/netvaerksgrupper Netværk kan give styrke til at klare de høremæssige udfordringer jobmæssigt

Læs mere

Bliv frivillig chauffør på Fjordklyngens delebus

Bliv frivillig chauffør på Fjordklyngens delebus Bliv frivillig chauffør på Fjordklyngens delebus Måske kommer den nye bus til at se sådan ud. Det afsløres først på tirsdag kl. 1630 ved Kulturcenter Værestedet i Låstrup. Fjordklyngens fælles bus er nu

Læs mere

S 4487 - Offentligt. Folketingets Lovsekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K. 29. maj 2007

S 4487 - Offentligt. Folketingets Lovsekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K. 29. maj 2007 S 4487 - Offentligt Folketingets Lovsekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K Kulturministeren Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf. : 33 92 33 70 Fax : 33 91 33 88 E-mail :

Læs mere

December 2014. Nyhedsbrev. Protektor for BROEN Danmark. Fattigdom i Danmark. Kære alle.

December 2014. Nyhedsbrev. Protektor for BROEN Danmark. Fattigdom i Danmark. Kære alle. December 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Julen og dermed afslutningen på 2014 nærmer sig. Det har været et spændende år med mange forskellige arrangementer i foreningerne. Nye foreninger er kommet til, og rigtig

Læs mere

ApS. På de følgende sider gengives borgmester

ApS. På de følgende sider gengives borgmester ApS Åbning af Øfeldt Centrets Rødovre-afdeling For at nedbringe Øfeldt Centrets venteliste blev det i forbindelse med overenskomst 2000 med Sygesikringens Forhandlingsudvalg aftalt at forøge behandlingskapaciteten

Læs mere

Se dette nyhedsbrev i en browser

Se dette nyhedsbrev i en browser Se dette nyhedsbrev i en browser Medlemsmøde og generalforsamling d. 26. april kl. 16-20 OBS - Tryk på "Se dette nyhedsbrev i en browser" (øverst) eller tryk "Vis billeder" i dit mailprogram. Der indkaldes

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

DEN 2008. KNU Januar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr.306. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN 2008. KNU Januar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr.306. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU Januar DEN 2008 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr.306 Side 1 Henning Christensen Arny Juul Munch Jytte Normann Andersen 8. Januar 13. Januar 18. Januar Redaktionen

Læs mere

ISBN: 978 87 7674 858 6. Et lyst værelse er trykt med støtte fra Landsdommer V. Gieses Legat og Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat

ISBN: 978 87 7674 858 6. Et lyst værelse er trykt med støtte fra Landsdommer V. Gieses Legat og Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ET LYST VÆRELSE ET LYST VÆRELSE Empati, rumopfattelse, kunstnerisk selvspejling og æstetik i kvindelige danske forfatteres og billedkunstneres værker i perioden 1930-90 Forfatteren og Syddansk Universitetsforlag

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV

ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov 17.09.17 23.09.17 ASKOV HØJSKOLE MUSEET PÅ SØNDERSKOV Arkæologi på Askov I sommeren 2016 fandt tre heldige og ihærdige amatørarkæologer den hidtil største guldskat fra Danmarks vikingetid.

Læs mere

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Historiens Hus står bag en række arrangementer i efteråret 2010. Nærmere oplysninger om de enkelte arrangementer vil løbende blive vist på

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget mandag 17. sep 2012. Uge 38, mandag 17. sep 2012 18/09/2012 15:10. 17:30 P1 Debat på DR2 Ny tekst

Side 1. Rettelser foretaget mandag 17. sep 2012. Uge 38, mandag 17. sep 2012 18/09/2012 15:10. 17:30 P1 Debat på DR2 Ny tekst Side 1 Uge 38, mandag 17. sep 2012 17:30 P1 Debat på DR2 Ny tekst Hvis du gerne vil være gravid skal du undgå stress, for meget soja, hvidt sukker og rødt kød. Du bør hverken ryge eller drikke og skal

Læs mere

Afrapportering af samarbejdsprojekt mellem Håndarbejdets Fremme og Designmuseum Danmark Forår 2014 til sommer 2015.

Afrapportering af samarbejdsprojekt mellem Håndarbejdets Fremme og Designmuseum Danmark Forår 2014 til sommer 2015. Afrapportering af samarbejdsprojekt mellem Håndarbejdets Fremme og Designmuseum Danmark Forår 2014 til sommer 2015. I foråret 2014 indledtes et samarbejde mellem Håndarbejdets Fremme og Designmuseum Danmark.

Læs mere

STRATEGI. Digital formidling på Statens Museum for Kunst

STRATEGI. Digital formidling på Statens Museum for Kunst 22. februar 2010 STRATEGI Digital formidling på Statens Museum for Kunst Statens Museum for Kunst satser over en fem-årig periode på at bringe museet helt i front med digital kunstformidling. Satsningen

Læs mere

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Indledning Som Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum indtager Nationalmuseet rollen som central forsknings- og formidlingsinstitution,

Læs mere

25. juni 09 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER.

25. juni 09 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 25. juni 09 VEDTÆGTER FOR Organisationen Danske Museer 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 2 Formål Organisationen er en interesseorganisation og et samarbejdsorgan for danske

Læs mere

Aktivitetsprogram Odder Museum November 2014 april 2015

Aktivitetsprogram Odder Museum November 2014 april 2015 Aktivitetsprogram Odder Museum November 2014 april 2015 Odder Museum Møllevej 3-5 8300 Odder Tlf.: 8654 0175 E-mail: info@oddermuseum.dk NOVEMBER Sagen genåbnet Sagen om morderen og selvmoderen Christian

Læs mere

Hvem besøger udstillingen Have & Landskab er stedet, hvor man mødes for at få information, inspiration og mulighed for at sammenligne maskiner, ud-

Hvem besøger udstillingen Have & Landskab er stedet, hvor man mødes for at få information, inspiration og mulighed for at sammenligne maskiner, ud- Velkommen til Hav Branchens egen udstilling Den grønne fagudstilling Have & Landskab '09 holdes næste gang 26. - 28. august 2009. Det foregår ligesom i 2007 på fagskolen Selandia-CEU i. Besøgende 10.000

Læs mere

Erhvervskvinder Kolding

Erhvervskvinder Kolding Erhvervskvinder Kolding August 2010, nr. 6 Velkommen til augustmødet. Tirsdag, den 17. august kl. 18:00 til virksomhedsbesøg hos Nordisk Skoletavlefabrik, Kolding Kl. 18:00 får vi en rundvisning på virksomheden.

Læs mere

Ordinær generalforsamling. 21. marts 2007

Ordinær generalforsamling. 21. marts 2007 Ordinær generalforsamling 21. marts 2007 William Rentzmann bød velkommen til de fremmødte, specielt bød han velkommen til de to foredragsholdere, Martina Henze og Henning Nørbæk. Han henviste til den udsendte

Læs mere

Horsens Kunstmuseum. Museologi og kuratering Undervisningsmateriale til stx og hf

Horsens Kunstmuseum. Museologi og kuratering Undervisningsmateriale til stx og hf Horsens Kunstmuseum Museologi og kuratering Undervisningsmateriale til stx og hf Introduktion Horsens Kunstmuseum - et museum for nyere kunst Horsens Kunstmuseum fokuserer på den moderne kunst. Udgangspunktet

Læs mere

Vil du være en del af international ArtWeek 2019?

Vil du være en del af international ArtWeek 2019? Vil du være en del af international ArtWeek 2019? På havnen i DOK5000 i Odense 10. august 17. august 2019 Ideen med Art Week er at samle kunstnere fra hele verden. Kunstnere som gerne vil mødes og udstille

Læs mere

Erhvervskvinder Kolding

Erhvervskvinder Kolding Erhvervskvinder Kolding Maj 2010, nr. 4 Velkommen til vores medlemsmøde i maj. Tirsdag, den 18. maj kl. 18:00 På Hotel Comwell, Kolding Emnet for aftenen er: Bruttonational-lykke. Hvad sker der når målet

Læs mere

DEN KNU. November. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 35. Årgang Nr. 354. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN KNU. November. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 35. Årgang Nr. 354. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU November DEN 2012 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 35. Årgang Nr. 354 Side 1 Kaj Normann Andersen Anne-Grete Langaard Annie Andersen Ove Søtofte 10 November 22. November 22.

Læs mere

Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos forskningsinstitutioner

Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos forskningsinstitutioner Bekendtgørelse nr. 1120 af 19. december 2001 Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos forskningsinstitutioner I medfør af 7, stk. 1, i Kulturministeriets bekendtgørelse nr. 554 af 31.

Læs mere

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd Til Assens Kommune II 11'41 1 MUSEUM VESTFYN Assens, d. 12. februar 2016 Vedr. : Ansøgning om tilskud til udstilling Vedhæftet følger ansøgning med bilag om tilskud på 240.000 til realisering og markedsføring

Læs mere

Vores Stemme marts 2010

Vores Stemme marts 2010 Vores Stemme marts 2010 Kære ven Folketingsvalget rykker nu for alvor nærmere. I sidste uge mødtes Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt til en sjælden politisk duel normalt vil Lars Løkke ikke

Læs mere

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER

NYT FRA FORMANDEN KÆRE MEDLEMMER NYHEDSBREV Maj 2017 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Konferencedag Rep.møde i Horsens Kommende arrangementer: Foredrag med Nina Oplæg fra CSV-Esbjerg Sensommerfest Sensommertur Faste aktiviteter

Læs mere

22. maj 17 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER.

22. maj 17 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 22. maj 17 VEDTÆGTER FOR Organisationen Danske Museer 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 2 Formål Organisationen er en interesseorganisation for danske museer og tilsvarende institutioner.

Læs mere

Mange tak for sidst til deltagerne i dragtpuljemødet på Tøjhusmuseet og Nationalmuseet og ikke mindst tusind tak til værter og indlægsholdere.

Mange tak for sidst til deltagerne i dragtpuljemødet på Tøjhusmuseet og Nationalmuseet og ikke mindst tusind tak til værter og indlægsholdere. Referat fra dragtpuljemøde 17.-18. april 2002 Mange tak for sidst til deltagerne i dragtpuljemødet på Tøjhusmuseet og Nationalmuseet og ikke mindst tusind tak til værter og indlægsholdere. Onsdag 17. april:

Læs mere

Kulturhistorisk Rapport

Kulturhistorisk Rapport Kulturhistorisk Rapport RSM j.nr. 10.238 Udarbejdet af Poul Krogh Jørgensen, Ringkøbing-Skjern Museum 2011 Bygherrerapport RESUME: Ringkøbing-Skjern museum foretog i uge 31 2011 en egen betalt forundersøgelse

Læs mere

Dragt- og tekstilnetværksmøde 2018

Dragt- og tekstilnetværksmøde 2018 Dragt- og tekstilnetværksmøde 2018 Under temaet Tøjet i udstillingen: til- og fravalg i arbejdet med museernes dragt- og tekstiludstillinger er Tekstilmuseet i Herning vært for årets møde for medlemmer

Læs mere

Bilag 4: Mailkorrespondance

Bilag 4: Mailkorrespondance Bilag 4: Mailkorrespondance 1. december 2014 kl. 13.12 Kære, Tak for at vil give dig tid til dette. Jeg har fået din mail fra XXXXXX, som jo er hjælper for mig. Jeg vedhæfter vores projektrapport i sin

Læs mere