13. september 2006 TEM. Referat af landsmøde i Dragt- og tekstilpuljen Holbæk Museum, 7. september Kære alle!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "13. september 2006 TEM. Referat af landsmøde i Dragt- og tekstilpuljen Holbæk Museum, 7. september 2006. Kære alle!"

Transkript

1 13. september 2006 TEM Referat af landsmøde i Dragt- og tekstilpuljen Holbæk Museum, 7. september 2006 Kære alle! Mange tak til værter og indlægsholdere for en spændende dag og til alle for en god mødestemning. 1. Kaffe og velkomst: Holbæk Museum gav alle deltagere en gave bestående af museets årsskrift 2005, Udstillingskatalog 2006: Nutidige inspirationer fra den tekstile skattekiste samt en DVD om samme projekt. På alles vegne: Mange tak for et oplysende materiale. 2. Introduktion til Holbæk Museum, herunder om museets tekstile profil. v. Lene Floris: Holbæk Museum er et foreningsejet & statsanerkendt lokalmuseum, hvis emneområde er lokalhistorie i de fem kommuner, der kommer til at udgøre Ny Holbæk Kommune. Samlingerne er på genstande, herunder 13 historiske bygninger. Bygningshistorie er et fokusområde for Holbæk Museum af genstandene er nu i database. Holbæk Museum bliver aldrig et dragt- og tekstilmuseum; men museet har en bevidst, tekstil profil ikke mindst på grund af sine formidlingsmæssige aktiviteter på feltet. Holbæk Museum lægger stor vægt på dialogbaseret formidling, hvor publikum er aktive, og hvor de lokale foreninger samt seminarier og Folkeskolen deltager på mange forskellige niveauer. Vedr. forskning i feltet har museet et (i øjeblikket hvilende) samarbejde med Minna Kragelund DPU

2 Hvidt i hvidt om de hvide broderier på Heden, desuden er der på museet et ønske om et forsknings/formidlingsprojekt vedr. den lokale farvefamilie Goldschmidt, hvorfra museet har en fin samling af blåtryk og trykklodser m.v. Museets permanente dragtudstilling blev fornyet for 4-5 år siden. Endvidere er det en målsætning for én af de 13 historiske bygninger, nemlig Borch Haandgjerningsskole, som ligger på sin rod, at gøre bygningen til et aktivitetsog undervisningshus for dragt- og tekstil. 3. Den tekstile Skatkiste, strikkecafeer og andre formidlingsaktiviteter v. Janne Christensen & Lene Floris: Den tekstile skattekiste, særudstilling 1. april-6. august Med udstillingen skete en revitalisering af samlingerne: Håndværkere tekstilformgivere, sølvsmede, pileflettere fra de fem kommuner blev inviteret til at deltage, til at lade sig inspirere til et nutidigt produkt af genstande fra samlingerne. Der var 22 deltagere, som arbejdede i en gråskala med maksimalt én grundfarve, inkl. grønt. Det kom der en række spændende og varierede produkter ud af. Håndværkerne lod deres procesmapper være tilgængelige som en del af udstillingen. I løbet af året deltager Holbæk Museum i de landsdækkende Håndarbejdets Dag og Kniplingens Dag. Desuden har museet siden 2003 afholdt strikkecafé seks gange pr. år. Hver café-eftermiddag (kl ) har et tema, hvor der bliver taget genstande frem fra magasin. Deltagerne, cirka 30 pr. gang, tager også selv historiske tekstiler med til gensidig inspiration og viden. I foråret 2007 vil Holbæk Museum introducere tematisk arbejde med broderi på samme måde: Temaer: Navneklude, blå broderier. 4. Rundvisning, med hovedvægt på museets tekstiler: Holbæk Museum har interiørudstillinger, hvor tekstiler indgår som et naturligt led blandt andet et stort dobbeltvævet gulvtæppe fra midten af 1800tallet. Desuden har museet en dragtudstilling, hvor dragter og tilbehør fra landbefolkning, herskabet på Eriksholm og byen formidles. Ved renovering af udstillingen for cirka 5 år siden er der brugt spejle fra forskellige epoker til at give et kig på dragternes bagside og flere typer af genstande er lagt ind i udstillingen herunder modeblade. Holbæk Museum ejer to fragmenter af alterforhæng dateret til 1520erne altså før-reformatoriske - fra Ganløse Kirke.

3 kl : Puljemøde med dragtnyt og nyt fra sekretariatet. 5. Anne Hedeager Krag, Næstved rapporterede fra verdenskongres i byzantinske studier i London, august Kongressen afholdes hvert 5. år, og i London var der 1200 deltagere og 700 indlæg på tre niveauer: såkaldte kommunikationer (mindre indlæg), panel (lidt større) og endelig indlæg, som skal udgives som egentlige artikler. Anne havde følgende bøger med: Proceedings of the 21st International Congress of Byzantine Studies, London, August, Volume I-III. (ed.): F.K. Haarer et.al. United Kingdom. The Road to Byzantium: Luxury Arts of Antiquity. Udstillingskatalog til udstilling holdt på Courtaluld Institute of Art, Somerset House, 30. marts til 6. september 2006, London. Tekstiler udgør et væsentligt felt i de byzantinske studier om silkens rige, og Anne havde præsenteret de 10 knapper af sølvtråd fra Ladbyskibet på Fyn. Af særligt spændende indlæg fremhævede hun en engelsk rekonstruktion af en byzantinsk dragt af en forsker fra Leeds On the catwalk, et paper om det tyske Bamberg-fund, hvori der findes bevaret silke fra 1000årene, og anbefalede i samme omgang Museet ved domkirken i Bamberg. Endelig oplyste Anne puljen om verdensspecialisten i silkehandel i Middelhavsområdet David Jacobi ved Jerusalems Universitet. I forbindelse med kongressen var der en udstilling på Somerset House med tekstile skatte fra Eremitagen, Skt. Petersborg. Her var blandt andet kaftaner med patchwork af silke og koptiske tekstiler. 6. Inge-Margrethe Davidsen, Gilleleje Museum: Erfaringsdeling om magasinflytning. På Holbo Herreds museer har man i år slået seks mindre magasiner sammen til et stort, hvilket har givet en del planlægning og praktisk arbejde. De nye magasin er indrettet i nybyggede lagerhaller lige ved en vagtcentral. Museet skulle selv indrette magasinet og valgte palle-reoler, der kan bruges til genstande af varierende størrelse. Flytningen gjaldt alle typer af genstande ikke kun dragt- og tekstil. Tidsmæssigt var der afsat trekvart år til indretning og flytning. Selve flytningen blev foretaget af et flyttefirma, som gav et tilbud på opgaven. Firmaet flyttede 23 flyttelæs på en uge, hvor 6-7 mand var på fuldtidsarbejde. Inge- Margrethes væsentligste råd er planlægning i mindste detalje af en sådant projekt. Reol-firmaet forurenede de nye magasinhaller med mugsporer ved at placere inficerede hylder på palle-reolerne. Det gav naturligvis en ekstra rengøringsopgave.

4 7. Maj Ringgaard, Nationalmuseet: Om tekstilmærkepenne. Maj havde gjort en dårlig opdagelse om den mærkepen, hun anbefalede på landsmødet i Århus, april 2006, nemlig Blå pilot-pennen. Den er ikke lysbestandig!! I stedet er det Artist Sketching Pen, Alcohol based permanent ink, der består alle prøver. Maj regner med at have sit indlæg om tekstilmærkning klar til publicering på dragt.dk inden næste landsmøde. 8. Ane Majken Snerup-Rud, Flynderupgårdmuseet: Om udstilling af gravtekstiler. I var der et stort restaureringsarbejde i Helsingør Domkirke, der muliggjorde en undersøgelse af gravtekstiler. Kirsten Aagaard har fortalt om projektet ved et tidligere landsmøde. Nyheden er, at Flynderupgårdmuseet fra 6. september til 26. november 2006 viser gravtekstilerne på en særudstilling med fokus på enkeltdele og ikke på de hele begravelser. 9. Aftaler om næste landsmøde på plads: Det er et to-dages møde til foråret. Mødet bliver i uge 10. Puljesekretæren vil forsøge at få en aftale i stand med Hindsgaul, desuden skal puljen besøge Værløse Museum. Nærmere information følger senere. 10. Ingeborg Cock-Clausen bragte en problemstilling vedr. brand og evakuering af særlige perler i museernes samlinger frem. Bør tages op på et senere møde. 11. Nyt fra arbejdsgrupperne: I øjeblikket fungerer fire arbejdsgrupper i puljens regi. Gruppe 1: Orddatabasegruppe: Målsætning er oprettelse af en orddatabase over dragt- og tekstilord til brug for registratorer, forskere og andre interesserede. Joy Boutrup har udarbejdet en struktur på orddatabasen, og gruppen er ved at være klar til at søge fondsmidler til selve indtastningen. Gruppen har kontakt med Dansk Sprognævn. Gruppe 2: Industrialismens Tøj. Forskernetværk i puljens regi, som arbejder hen mod en bog med forventet publicering i slutningen af maj oktober 2006 er der deadline på abstracts. Call-for-abstracts lægges på dragt.dk samt vedhæftes dette referat som bilag. Forlaget Klim er evt. interesseret i at udgive bogen. Gruppen skal søge fondsmidler. Gruppe 3: E-tidsskrift. Arbejdsgruppen er kommet frem til retningslinier, som blev uddelt på mødet. Forfattervejledningen følger på særskilt .

5 Gruppe 4: Københavner-gruppen fungerer fortrinsvis øst for Storebælt og arrangerer uformelle fyraftensmøder, hvor puljens medlemmer samlet kan se udstillinger. Sidste gang var det i august, hvor Kirsten Toftegaard viste rundt i Tekstil Funktionalisme om væveren Hanne Vedels fornemme produktion. Næste gang bliver på Flynderrupgårdmuseet 9. november Nyt om hjemmesiden. Karen og Per Jacobi forlod arbejdet med hjemmesiden i det tidligere forår. De har ydet en fantastisk indsats og fik tilsendt en lille gave fra puljen som tak. Nu arbejder Tina Forsingdal og webmaster Jesper Laugesen sammen med puljesekretæren om siden. Der er oprettet en ekstra pind til konferencer, seminarer m.v., fordi trafikken på det område efterhånden er betragtelig. Alle medlemmer, som fortsat ønsker disse oplysninger direkte i deres mailboks, bedes give puljesekretæren besked, så oprettes en mailingliste til den slags. 13. Nyt fra sekretariatet. Efterhånden er der flere medlemmer i arbejdsgrupperne, som ikke har en institution i ryggen. Puljen betaler frokost/kaffe til disse møder for den ekstra arbejdsindsats; men såfremt der er plads i budgettet var der enighed på landsmødet om også at gå ind i finansiering af rejserne til medlemmer uden institution. Mødevirksomheden bliver dermed en del dyrere for puljens sekretariat. 14. Oplæg fra Holbæk: Kjoler fra Eriksholm en gave til diskussion. Holbæk Museum har fået en samling på 50 kjoler og 30 hatte fra to kvinder af Ahlefeldt-Laurvigslægten på Eriksholm. De er endnu ikke registrerede, og en debat udspandt sig om målsætning, indsamling og ressourcer. Kl Afslutning Farvel og på gensyn Med venlig hilsen Tove Engelhardt Mathiassen

6 13. September 2006 TEM Deltagerliste til landsmødet i dragt- og tekstilpuljen 7. september 2006, Holbæk Museum Anne Hedeager Krag, Næstved Anne Majken Snerup Rud, Flynderupgårdmuseet Annet Laursen Skjelsager, Farum Bente Larsen, Kvindemuseet Bodil Wieth Knudsen, København Charlotte Paludan, København Ellen Elisabeth Jensen, Værløse Museum Esther Grølsted, Nationalmuseet Helina, Kvindemuseet Helle Leilund, Nationalmuseet Ingeborg Cock-Clausen, Virum Inge-Margrethe Davidsen, Gilleleje Museum Ingrid Mortensen, Viborg Stiftsmuseum Janne Christensen, Holbæk Museum Karen Woer, Den Gamle By Kirsten Schmidt, Søllerød Museum Kirsten Toftegaard, Kunstindustrimuseet Kirsten Aagaard, Flynderupgårdmuseet Lene Floris, Holbæk Museum Lita Rosing-Schow, Gilleleje Museum Lone D. Hansen, Holbæk Museum Maj Ringgaard, Nationalmuseet Mette Havsteen-Mikkelsen, Ærø Monika Janfelt, Syddansk Universitet Rikke Ruff, Hillerød Stella Steengaard Tove Engelhardt Mathiassen, Den Gamle By og puljesekretær

Mange tak for sidst til deltagerne i dragtpuljemødet på Tøjhusmuseet og Nationalmuseet og ikke mindst tusind tak til værter og indlægsholdere.

Mange tak for sidst til deltagerne i dragtpuljemødet på Tøjhusmuseet og Nationalmuseet og ikke mindst tusind tak til værter og indlægsholdere. Referat fra dragtpuljemøde 17.-18. april 2002 Mange tak for sidst til deltagerne i dragtpuljemødet på Tøjhusmuseet og Nationalmuseet og ikke mindst tusind tak til værter og indlægsholdere. Onsdag 17. april:

Læs mere

24. juni 2010 Fotos: Kirsten Schmidt, Lis Slottved og Ida M. Hansen. Referent: Tove Engelhardt Mathiassen

24. juni 2010 Fotos: Kirsten Schmidt, Lis Slottved og Ida M. Hansen. Referent: Tove Engelhardt Mathiassen 24. juni 2010 Fotos: Kirsten Schmidt, Lis Slottved og Ida M. Hansen. Referent: Tove Engelhardt Mathiassen Referat for landsmøde i De danske Museers dragt- og tekstilpulje 25.-26. maj 2010 Lolland-Falster

Læs mere

21. november 2005 TEM. Referat for landsmøde i Dragt- og tekstpuljen Odense 8. september 2005 Kl. 10-15.45 Referent: Tove Engelhardt Mathiassen

21. november 2005 TEM. Referat for landsmøde i Dragt- og tekstpuljen Odense 8. september 2005 Kl. 10-15.45 Referent: Tove Engelhardt Mathiassen 21. november 2005 TEM Referat for landsmøde i Dragt- og tekstpuljen Odense 8. september 2005 Kl. 10-15.45 Referent: Tove Engelhardt Mathiassen Kære alle! Allerførst tak til værter og indlægsholdere, som

Læs mere

SAMARBEJDE. De danske museers puljer. Udgivet af Organisationen Danske Museer

SAMARBEJDE. De danske museers puljer. Udgivet af Organisationen Danske Museer SAMARBEJDE De danske museers puljer Udgivet af Organisationen Danske Museer SAMARBEJDE De danske museers puljer Redigeret af Jørgen Burchardt og Kirsten Rykind-Eriksen Udgivet af Organisationen Danske

Læs mere

Mødet havde flere primære temaer, og referatet er struktureret efter tema.

Mødet havde flere primære temaer, og referatet er struktureret efter tema. 17. juni 2004 TEM Referat af arbejdsgruppemøde i Dragt- og tekstilpuljen vedrørende forskning og undersøgelser under temaet industrialismens tøj (dragt/tekstil) 17. juni 2004 Referent: Tove Engelhardt

Læs mere

Referat dragtpuljen workshop

Referat dragtpuljen workshop Referat dragtpuljen workshop Dag 1 Kort introduktion til workshopforløb ved Marie Mønster Døllner Vi har været fire i en arbejdsgruppe, som har planlagt en lille workshop. Tove stopper til nytår og vi

Læs mere

Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk. Tema om vask og efterbehandlinger

Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk. Tema om vask og efterbehandlinger Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk mandag og tirsdag den 19.-20. september 2016 på Museum Amager Tema om vask og efterbehandlinger Glittet ungkonehue (Hjort; Jansen; Møller,

Læs mere

Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk. Tema om vask og efterbehandlinger

Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk. Tema om vask og efterbehandlinger Indkaldelse til landsmøde og seminar i Dragt- og tekstilnetværk mandag og tirsdag den 19.-20. september 2016 på Museum Amager Tema om vask og efterbehandlinger Glittet ungkonehue (Hjort; Jansen; Møller,

Læs mere

OBS: Næste møde vil forme sig som en studierejse til Stockholm i foråret Nærmere besked om dato og program følger senere.

OBS: Næste møde vil forme sig som en studierejse til Stockholm i foråret Nærmere besked om dato og program følger senere. 30. september 2002 TEM Referat fra dragtpuljemøde 25.-26. september 2002 OBS: Næste møde vil forme sig som en studierejse til Stockholm i foråret 2003. Nærmere besked om dato og program følger senere.

Læs mere

Bagefter viste Inge rundt i udstillingen, hvor hun blandt havde haft det held at indlåne to privatejede malerier af Brendekilde.

Bagefter viste Inge rundt i udstillingen, hvor hun blandt havde haft det held at indlåne to privatejede malerier af Brendekilde. 29. maj 2013 Puljesekretæren Referat for landsmøde i Dragtpuljen 20. marts 2013 Kære alle. Tusind tak til værterne på Køge Museum og indlægsholderne for et godt landsmøde. Inge Christiansen bød os velkommen

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

NORDISK LIGESTILLINGSKONFERENCE ÅRHUS 2008

NORDISK LIGESTILLINGSKONFERENCE ÅRHUS 2008 NORDISK LIGESTILLINGSKONFERENCE ÅRHUS 2008 Program Onsdag, den 21. maj 2008 Ankomst og indkvartering på Hotel Scandic Plaza, Banegårdspladsen. Hotellet ligger i centrum af Århus 200 meter fra Banegården

Læs mere

6. oktober 2009 TEM. Tak til indlægsholdere og værter for et godt landsmøde.

6. oktober 2009 TEM. Tak til indlægsholdere og værter for et godt landsmøde. 6. oktober 2009 TEM Referat for landsmøde i dragtpuljen 23. 24. september 2009 Værtsmuseer: Kvindemuseet og Den Gamle By Referent Tove Engelhardt Mathiassen Fotografer: Ida E. Hansen, Kvindemuseet, Lis

Læs mere

Undervisningsmateriale til udskolingen med digitalt værktøj: Adobe Voice

Undervisningsmateriale til udskolingen med digitalt værktøj: Adobe Voice Undervisningsmateriale til udskolingen med digitalt værktøj: Adobe Voice Samfundsfag: Færdighedsmål: Eleven kan tage stilling til og handle i forhold sociale og kulturelle sammenhænge og problemstillinger.

Læs mere

KØN I HISTORIEN. Agnes S. Arnórsdóttir og Jens A. Krasilnikoff. Redigeret af. Aar h u s Uni v e r sit e t s forl a g

KØN I HISTORIEN. Agnes S. Arnórsdóttir og Jens A. Krasilnikoff. Redigeret af. Aar h u s Uni v e r sit e t s forl a g KØN I HISTORIEN Redigeret af Agnes S. Arnórsdóttir og Jens A. Krasilnikoff Aar h u s Uni v e r sit e t s forl a g Køn i historien Køn i historien Redigeret af Agnes S. Arnórsdóttir & Jens A. Krasilnikoff

Læs mere

29. maj 2009 TEM. Kære alle!

29. maj 2009 TEM. Kære alle! 29. maj 2009 TEM Referat af landsmøde i De danske museers dragt- og tekstilpulje På Vejle Museum og Konserveringscentret i Vejle 27. maj 2009 Referent: Tove Engelhardt Mathiassen Fotograf: Mette Havsteen-Eriksen

Læs mere

Meget mere end Aarhus Fortæller 65

Meget mere end Aarhus Fortæller 65 Meget mere end Aarhus Fortæller Anneken Appel Laursen Museum Aarhus er overskriften, når vi taler om Den Gamle Bys virke som lokalmuseum for Aarhus. Etableringen af den permanente udstilling Aarhus Fortæller

Læs mere

Nyhedsbrev November 2011

Nyhedsbrev November 2011 Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev November 2011 VIKINGERNES JELLING Tirsdag den 15. november kl. 19.30 vil ledende arkæolog ved Vejle Museum RASMUS B. IVERSEN samle trådene i de sidste års

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Museum og KSE

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Museum og KSE Dialogbaseret aftale mellem Viborg Museum og KSE 2014 1 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der indgås mellem forvaltningen og den enkelte budgetansvarlige enhed.

Læs mere

Onsdag, den 15. marts 2006 kl. 18.00 i Pavillionen, Lystanlægget 1, Holstebro

Onsdag, den 15. marts 2006 kl. 18.00 i Pavillionen, Lystanlægget 1, Holstebro Nyhedsbrev for Foreningen af Erhvervskvinder Herning marts 2006 Kære alle! Vi skal hermed have fornøjelsen at indkalde alle medlemmer til ordinær generalforsamling Onsdag, den 15. marts 2006 kl. 18.00

Læs mere

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Indledning Som Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum indtager Nationalmuseet rollen som central forsknings- og formidlingsinstitution,

Læs mere

Kulturhuset, Bredgade Langå. Postadresse: Poul Pedersen, Parkvej 11, 8870, Langå. Museets hjemmeside --

Kulturhuset, Bredgade Langå. Postadresse: Poul Pedersen, Parkvej 11, 8870, Langå. Museets hjemmeside -- Kulturhuset, Bredgade Langå Postadresse: Poul Pedersen, Parkvej 11, 8870, Langå Museets hjemmeside --http://museumilangaa.dk Mail til: pouloglilli@gmail.com eller milskov@outlook.dk Kontakt: Poul Pedersen

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

Notat om museumsprojekt på Hundested havn. Stærk folkelig opbakning

Notat om museumsprojekt på Hundested havn. Stærk folkelig opbakning Notat om museumsprojekt på Hundested havn Stærk folkelig opbakning Det har længe været ønsket i Hundested, at kunne etablere et museum for Knud Rasmussen. I 1990erne arbejdede stærke, lokale kræfter for

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 20.09.2011 Tid 17:00 Sted NæstvedArkiverne, Amtmandsstien 1, 4700 Næstved Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Bertel Hansen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard

Læs mere

FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 29.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE ODENSE 2. - 3. APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE OPLÆG, WORKSHOPS, KEYNOTE SPEAKERS, MESSE OG VÆRKSTEDER BIG BANG er Danmarks største naturfagskonference og -messe. Den er for

Læs mere

Oplevelser for hele familien i vinterferien

Oplevelser for hele familien i vinterferien Find alle oplevelser på oplev.odense.dk Oplevelser for hele familien i vinterferien Side 2 Besøg Vandkongens Dukkeværksted Side 3 Eventyrligt mange tog Side 4 Kamelen kom til sidst Side 5 Voksenfri Zone

Læs mere

Ansøgning om tilskud til etablering og drift af Studiecentrum for Sønderjyllands Historie

Ansøgning om tilskud til etablering og drift af Studiecentrum for Sønderjyllands Historie Studiecentrum for Sønderjyllands Historie i Aabenraa * Landsarkivet * Haderslevvej 45 * 6200 Aabenraa Aabenraa, den 6. februar 2013 Aabenraa Kommune Kultur- og Fritidsudvalget Skelbækvej 2 6200 Aabenraa

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

DRAGTERNES FARVER. Louise Schelde Jensen, Ringkøbing-Skjern Museum/Bork Vikingehavn

DRAGTERNES FARVER. Louise Schelde Jensen, Ringkøbing-Skjern Museum/Bork Vikingehavn DRAGTERNES FARVER Louise Schelde Jensen, Ringkøbing-Skjern Museum/Bork Vikingehavn Et evigt ønske om at skille sig ud! Oldtidens og nutidens mennesker ønskede via dragt og udstyr at skille sig ud. Både

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Peter på tlf. 35 11 04 15 Brugerbladet

Læs mere

Lederforeningen Lokalafdelingen

Lederforeningen Lokalafdelingen Lederforeningen Lokalafdelingen Vends Herreds Lærerkreds Nyhedsbrev 4 8. August 2005 Velkommen tilbage. Indbydelse konference Ansvarshavende: Jørgen Troelsen HUSK Tilmelding til konference senest 15. august

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sekretariatet orienterer 3. Bestyrelsens arbejde i 2015 4. Årsrapport 5. Symposium 2015 6. Kendskab

Læs mere

Nyborg før & nu årgang 2018

Nyborg før & nu årgang 2018 Nyborg før & nu 2017 20. årgang 2018 Nyborg før & nu 2017 Årsskrift for Østfyns Museer, Nyborg Nyborg Museumsforening Nyborg Lokalhistoriske Arkiv i samarbejde med Nyborg Bibliotek. 20. årgang 2018 Oplag:

Læs mere

Dagsorden. Indhold Mål (ansvar) Referat. Mødeleder: Dennis Referent: Kristine. Bestyrelsesmøde i Falihos 29/11-14 Højstrupvej 4, 7120 Vejle Ø

Dagsorden. Indhold Mål (ansvar) Referat. Mødeleder: Dennis Referent: Kristine. Bestyrelsesmøde i Falihos 29/11-14 Højstrupvej 4, 7120 Vejle Ø Dagsorden Bestyrelsesmøde i Falihos 29/11-14 Højstrupvej 4, 7120 Vejle Ø Mødeleder: Dennis Referent: Kristine Indhold Mål (ansvar) Referat 1. Orientering Bordet rundt, hvor alle er klar til at fortælle,

Læs mere

Tusinder 9LGHQÃÉÃ)RUPLGOLQJ 3URMHNWHU

Tusinder 9LGHQÃÉÃ)RUPLGOLQJ 3URMHNWHU &9(+)8à()197)) &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Odense Bys Museer er organisatorisk opdelt i tværgående afdelinger: Y Publikum & Kommunikation Y Viden & Formidling Y Samlinger & Teknik Odense Bys Museer

Læs mere

Rudersdal Museer. Udstillings- og aktivitetsplan medio 2013 2014. Mothsgården

Rudersdal Museer. Udstillings- og aktivitetsplan medio 2013 2014. Mothsgården Rudersdal Museer Udstillings- og aktivitetsplan medio 2013 2014 Mothsgården 23. april 2013 januar 2014 Efterår 2013 9. juni 2013 samt efterår 2013, forår 2014 og efterår 2014 To før sommer 2013, tre efter

Læs mere

26. 10 2012 kl. 9.00 til 27. 10 2012 kl. 12.00. Marie Trads Studentermedarbejder

26. 10 2012 kl. 9.00 til 27. 10 2012 kl. 12.00. Marie Trads Studentermedarbejder Dagsorden Dagsorden for møde i: Regionsbestyrelsen i Region Midtjylland Dato for møde: 26. 10 2012 kl. 9.00 til 27. 10 2012 kl. 12.00 Sted Viborg Vandrehjem (Danhostel) Vinkelvej 36 8800 Viborg Ordstyrer:

Læs mere

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd Til Assens Kommune II 11'41 1 MUSEUM VESTFYN Assens, d. 12. februar 2016 Vedr. : Ansøgning om tilskud til udstilling Vedhæftet følger ansøgning med bilag om tilskud på 240.000 til realisering og markedsføring

Læs mere

En af tæppeklubbens stiftere fortæller om sin interesse for tæppekunsten

En af tæppeklubbens stiftere fortæller om sin interesse for tæppekunsten Tæpper: en videnskab og en lidenskab En af tæppeklubbens stiftere fortæller om sin interesse for tæppekunsten Tekst & foto: JAN ANDERSEN Det er en videnskab og en lidenskab. Så kort kan kærligheden til

Læs mere

Herregården før, nu og i fremtiden

Herregården før, nu og i fremtiden Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 4 Offentlig Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab og Nationalmuseet Indbyder til FÆLLESSEMINAR Herregården før, nu og i fremtiden Indlæg ved: Museumschef Per

Læs mere

Definitioner på publikationstyper i PURE

Definitioner på publikationstyper i PURE Definitioner på publikationsr i PURE Definition Bidrag til tidsskrift/avis Artikel, peer reviewed Artikel Letter Kommentar / debat Review Videnskabelig anmeldelse Editorial Tidsskriftsartikel Anmeldelse

Læs mere

Genveje til indsamling?

Genveje til indsamling? Genveje til indsamling? Spørgeskema vedr. arkivernes virksomhed - til brug for det fremtidige indsamlingsarbejde i arkiverne og i SLA Om spørgeskemaet (en vejledning) Dette spørgeskema har to formål. Det

Læs mere

Tak for sidst og speciel tak for værtskab til Kvindemuseet og til indlægsholderne, der berørte mange forskelligartede aspekter af vort arbejdsfelt.

Tak for sidst og speciel tak for værtskab til Kvindemuseet og til indlægsholderne, der berørte mange forskelligartede aspekter af vort arbejdsfelt. 21. april 2006 TEM Referat for landsmøde i Dragt- og tekstilpuljen 19.-20. april 2006, Århus Kære alle! Tak for sidst og speciel tak for værtskab til Kvindemuseet og til indlægsholderne, der berørte mange

Læs mere

Restaurant Petit. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvor er Jacob og Lone henne? 2. Hvad laver de?

Restaurant Petit. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvor er Jacob og Lone henne? 2. Hvad laver de? OPGAVER TIL Restaurant Petit NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvor er Jacob og Lone henne? 2. Hvad laver de? 3. Hvorfor tænker Lone på at rejse hjem?

Læs mere

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeren Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf.

Læs mere

Nyhedsbrev - JANUAR 2019

Nyhedsbrev - JANUAR 2019 Nyhedsbrev - JANUAR 2019 DEN FAGLITTERÆRE GRUPPE KÆRE FAGBOGSKOLLEGA Godt nytår. Tak for et godt og frugtbart samarbejde i det gamle. Vi har fået sat en masse gode aktiviteter i scene og har fået etableret

Læs mere

REFERAT AF Landsklubben for Forskning og Formidling bestyrelsesmøde lørdag den 26. januar 2019 Kl. 09:00 18:00

REFERAT AF Landsklubben for Forskning og Formidling bestyrelsesmøde lørdag den 26. januar 2019 Kl. 09:00 18:00 1. februar 2019 REFERAT AF Landsklubben for Forskning og Formidling bestyrelsesmøde lørdag den 26. januar 2019 Kl. 09:00 18:00 Sinatur Sixtus Hotel, Middelart Deltagere: Erik S. Christensen, Kent Laursen,

Læs mere

Slotsbanken blev undersøgt og restaureret i af Nationalmuseet, og arbejdet blev en manifestation af en national interesse og selvbevidsthed i

Slotsbanken blev undersøgt og restaureret i af Nationalmuseet, og arbejdet blev en manifestation af en national interesse og selvbevidsthed i Rejsen til Ribe Danskstudiets klassiker, rejsen til Ribe for 1. årgang, fandt i år sted 13.10-15.10 2005. I Ribe vandrer man rundt imellem forskellige tidsaldres kunst, arkitektur og bylandskab og gør

Læs mere

29. april 2004 TEM. Referat af møde i dragt- og tekstilpuljen. 23.-24. marts 2004. Referenter: Tove E. Mathiassen og Birka R.

29. april 2004 TEM. Referat af møde i dragt- og tekstilpuljen. 23.-24. marts 2004. Referenter: Tove E. Mathiassen og Birka R. 29. april 2004 TEM Referat af møde i dragt- og tekstilpuljen 23.-24. marts 2004 Referenter: Tove E. Mathiassen og Birka R. Bitsch OBS: Første gruppemøde for forskning/undersøgelser under temaet industrialismens

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 1/2013 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 3. januar 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Det samler jeg også på. NB. Hvis

Læs mere

Handel og vandel i 1600-1700-tallet Det danske Vadehav og Holland

Handel og vandel i 1600-1700-tallet Det danske Vadehav og Holland Handel og vandel i 1600-1700-tallet Det danske Vadehav og Holland Mette Guldberg, ph.d. Center for Maritime og Regionale Studier Fiskeri- og Søfartsmuseet/Syddansk Universitet Vadehavsforskning 2015 Syddansk

Læs mere

NaturMedicinsk Museum. Årsberetning 2010

NaturMedicinsk Museum. Årsberetning 2010 NaturMedicinsk Museum Årsberetning 2010 Besøgende I sit første år har NaturMedicinsk Museum haft åbent torsdag eftermiddag med offentlig adgang. Derudover har museet været åbent inden FARMA festen, hvor

Læs mere

Rudersdal Museer Udstillings- og aktivitetsplan

Rudersdal Museer Udstillings- og aktivitetsplan Rudersdal Museer Udstillings- og aktivitetsplan 2016-2017 Mothsgården Marts 2016 April 2016 Maj 2016 Maj 2016 Juni 2016 Andet halvår 2016 August 2016 November 2016 December 2016 Særudstillingen SOUVENIR

Læs mere

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse KRAV OG ANBEFALINGER I det næste gives kort svar på, hvordan Forstadsmuseet opfylder eller har planer om at opfylde Kulturstyrelsens krav og anbefalinger til de statsanerkendte museer. Arbejdsgrundlag,

Læs mere

RO I KLASSEN FOKUS PÅ URO, STRUKTURERET UNDERVISNING OG REDSKABER TIL KLASSELEDELSE KONFERENCE SCANDIC KOLDING 01.04.2014 KURSER & KONFERENCER

RO I KLASSEN FOKUS PÅ URO, STRUKTURERET UNDERVISNING OG REDSKABER TIL KLASSELEDELSE KONFERENCE SCANDIC KOLDING 01.04.2014 KURSER & KONFERENCER FOKUS PÅ URO, STRUKTURERET UNDERVISNING OG REDSKABER TIL KLASSELEDELSE KONFERENCE SCANDIC KOLDING 01.04.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK Kan vi så få ro! Gad vide, hvor mange gange

Læs mere

Program. Talentudvikling og kreativitet i naturvidenskab i uddannelser i Norden

Program. Talentudvikling og kreativitet i naturvidenskab i uddannelser i Norden Program Talentudvikling og kreativitet i naturvidenskab i uddannelser i Norden Konference med fokus på erfaringsudveksling, videndeling og idéudvikling Den 14. - 16. september 2010 på Mærsk Mc-Kinney Møller

Læs mere

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Til stede: Bjarne Andresen (lokalklub 2), Anders Milhøj (lokalklub 4), Elisabeth Kofod-Hansen (kadk), Peter B. Andersen (lokalklub 1), Thomas Vils Pedersen

Læs mere

Erhvervskvinder Kolding

Erhvervskvinder Kolding Erhvervskvinder Kolding August 2010, nr. 6 Velkommen til augustmødet. Tirsdag, den 17. august kl. 18:00 til virksomhedsbesøg hos Nordisk Skoletavlefabrik, Kolding Kl. 18:00 får vi en rundvisning på virksomheden.

Læs mere

Referat. Ældrerådets møde mandag den 27. januar 2014 kl. 09.00 på Munkebo Rådhus, Mødelokale 2

Referat. Ældrerådets møde mandag den 27. januar 2014 kl. 09.00 på Munkebo Rådhus, Mødelokale 2 1 Deltagere: Ane Sofie Andersen Hjorth (AH) Karen Marie Lorentzen (KL) Jane Margrethe Yde Fonvig (JF) Erik Duerlund (ED) Harry Skjoldemose (HS) Allis Kristiansen (AK) Kurt Meilbye Poulsen (KP) Leif Madsen

Læs mere

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl REFERAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 7. februar 2014 Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie

Læs mere

INDHOLD VELKOMMEN INDHOLD. Fængselsmuseet. Til et "SUPER FEDT museum " VELKOMMEN

INDHOLD VELKOMMEN INDHOLD. Fængselsmuseet. Til et SUPER FEDT museum  VELKOMMEN SOMMER/EFTERÅR 2013 VELKOMMEN INDHOLD Til et "SUPER FEDT museum " Fængselsmuseet VELKOMMEN Den 17. maj i år kunne Fængselsmuseet fejre 1 års fødselsdag. Og hvilket år det har været! Interessen har været

Læs mere

Garn og Tråd Festival November kl og November kl og 13-15

Garn og Tråd Festival November kl og November kl og 13-15 Garn og Tråd Festival 2018 3. November kl. 13-15 og 16-18 4. November kl. 10-12 og 13-15 Strikkefestival på Nakskov Bibliotek 3. - 4. November 2018 Igen i år vil Nakskov Bibliotek lægge hus til en hel

Læs mere

MARTS 2020 ODENSE CONGRESS CENTER DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE

MARTS 2020 ODENSE CONGRESS CENTER DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE 18. 19. MARTS 2020 ODENSE CONGRESS CENTER DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE OPLÆG, WORKSHOPS, KEYNOTE- SPEAKERS, MESSE OG VÆRKSTEDER BIG BANG er Danmarks største naturfagskonference og -messe.

Læs mere

Strategi for Gedser Fuglestation

Strategi for Gedser Fuglestation Et notat fra Gedser Fuglestation af Bo Kayser DOF Ekstern Version 2 Januar 2019 Gedser Fuglestation Dansk Ornitologisk Forening Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. TILBAGEBLIK... 3 3. VISION, MÅL OG MIDLER 2019-24...

Læs mere

Mødereferat. Kolding Uddannelsesråd. Emne. Kolding Uddannelsesråd. Mødedato Mødested Møde start/slut. 6. marts 2012 UU, Staldgården 13.00/15.

Mødereferat. Kolding Uddannelsesråd. Emne. Kolding Uddannelsesråd. Mødedato Mødested Møde start/slut. 6. marts 2012 UU, Staldgården 13.00/15. Børne- og Uddannelsesforvaltningen Dato 15. marts 2012 Mødereferat Referent Ulla Lykke Rasmussen Direkte telefon 79 79 19 21 E-mail ulra@kolding.dk Møde mellem/i Møde nr. Kolding Uddannelsesråd Emne Kolding

Læs mere

Diakonissestiftelsens Hospice KIG Kliniske interessegrupper Revideret af HM/RN: marts 2010 Side 1 af 5

Diakonissestiftelsens Hospice KIG Kliniske interessegrupper Revideret af HM/RN: marts 2010 Side 1 af 5 KIG Kliniske interessegrupper Revideret af HM/RN: marts 2010 Side 1 af 5 Indledning: Med udgangspunkt i kursuspolitikken og tilstrækkelige ressourcer ønsker vi at stimulere det værdifulde udviklingsarbejde,

Læs mere

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg.

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Uddybelse af idéer: Nobelprisen i litteratur - Et seminar om litterær kvalitet De fleste læsere kan fornemme, genkende og identificere litterær

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Medlemsbrev & program efterår 2015. Medlemsbrev som mail Slægtshistorisk Forening Sønderjyllands medlemsbrev udsendes denne gang ikke som normalt med post sammen

Læs mere

BESTEMMELSE FOR FAK FORSKNINGSPUBLIKATION. Revideret maj 2016.

BESTEMMELSE FOR FAK FORSKNINGSPUBLIKATION. Revideret maj 2016. BESTEMMELSE FOR FAK FORSKNINGSPUBLIKATION Revideret maj 2016. Ref.: a. FAKPUB DE.990-1 Forsvarsakademiets forskningsstrategi b. Vejledning vedrørende FAK eksterne digitale magasin, bilag 2 til FAKDIR 340-1

Læs mere

MAJ OG JUNI MÅNED 2015 ANNI FIIL

MAJ OG JUNI MÅNED 2015 ANNI FIIL MAJ OG JUNI MÅNED 2015 ANNI FIIL Anni Fiil - Østerbro 27 - Slagelse - 21624408 - anni@fiil.net - www. annifiil.dk Uddannet billedvæver hun har lavet adskillige billedtæpper til skoler og institutioner,

Læs mere

SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER

SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER 2013 2014 Dialogmøde med Børne-, Fritids- og Kulturudvalget for Dragør Kommune Onsdag den 3. september 2014 i caféen på Amagermuseet DAGSORDEN 1. Mission og vision for Museum

Læs mere

TILBLIVELSER. Aktuelle kulturanalyser

TILBLIVELSER. Aktuelle kulturanalyser TILBLIVELSER Aktuelle kulturanalyser TILBLIVELSER Aktuelle kulturanalyser Redigeret af Erik Granly Jensen og Anne Scott Sørensen SYDDANSK UNIVERSITETSFORLAG 2018 Forfatterne og Syddansk Universitetsforlag

Læs mere

Mødet holdes på Mariagerfjord Kulturskole, Christiansgade 2, Hobro, tirsdag den 7. januar 2014 kl Referat

Mødet holdes på Mariagerfjord Kulturskole, Christiansgade 2, Hobro, tirsdag den 7. januar 2014 kl Referat Møde i arbejdsgruppen Kultur Fritid - Skole. Mødet holdes på Mariagerfjord Kulturskole, Christiansgade 2, Hobro, tirsdag den 7. januar 2014 kl. 14.30 16.30. Referat: Referat Mødetype: Arbejdsgruppen Kultur

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

REFERAT. Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Jakob Tækker, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen.

REFERAT. Gitte Ørskou (formand), Bodil Nielsen, Jakob Tækker, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen. 12.03.2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 3 Mødedato: 19. 21.03.2014 Tidspunkt: 19.03.2014: Kl. 09.00-16.00 20.03.2014: Kl. 08.00 17.00 21.03.2014: Kl. 08.00 19.00 Sted

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

En barndomserindring: Flygardiner til KZ VII. Lis Slottved. særtryk af artikel i tidsskriftet TENEN 27. årgang nr. 3

En barndomserindring: Flygardiner til KZ VII. Lis Slottved. særtryk af artikel i tidsskriftet TENEN 27. årgang nr. 3 En barndomserindring: Flygardiner til KZ VII Lis Slottved særtryk af artikel i tidsskriftet TENEN 27. årgang nr. 3 En barndomserindring: Fly-gardiner En gang imellem bliver man nødt til at foretage en

Læs mere

Referat af ERFA mødet den 8. marts 2012 i Ringkøbing-Skjern Kommune

Referat af ERFA mødet den 8. marts 2012 i Ringkøbing-Skjern Kommune Referat af ERFA mødet den 8. marts 2012 i Ringkøbing-Skjern Kommune Velkomst v/ringkøbing-skjern Kommune Lone Nielsen fra Ringkøbing-Skjern Kommune bød velkommen med præsentation af kommunen. Trafiksikkerhed

Læs mere

Strategi for Gedser Fuglestation

Strategi for Gedser Fuglestation Et notat fra Gedser Fuglestation af Bo Kayser Version 1 April 2018 Gedser Fuglestation Dansk Ornitologisk Forening Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. TILBAGEBLIK... 3 3. VISION, MÅL OG MIDLER 2019-24... 4 3.1

Læs mere

Restaurant Petit. Før du læser bogen

Restaurant Petit. Før du læser bogen OPGAVER TIL Restaurant Petit NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 1. Læs teksten på bagsiden af bogen Hvor er Jacob og Lone henne? Hvad laver de? Hvorfor tænker Lone på at rejse hjem? Snak om, hvad I synes

Læs mere

TENENs påklædningsdukker. samlet ved foreningen TENENs generalforsamling i marts 2017

TENENs påklædningsdukker. samlet ved foreningen TENENs generalforsamling i marts 2017 TENENs påklædningsdukker samlet ved foreningen TENENs generalforsamling i marts 2017 Charmetrolden på forsiden med strikket laksefarvet undertøj er trykt på 1 mm tykt pap, 49 cm høj og udstyret med en

Læs mere

Foto: Museum Vestsjælland

Foto: Museum Vestsjælland Målgruppe: Modtagelsesklasser (mellemtrinnet) Din historie - min historie - vores historie Fagområder: Dansk som andet sprog, historie Kort beskrivelse: Din historie - min historie - vores historie er

Læs mere

Dansk Selskab for Klassisk Homøopati

Dansk Selskab for Klassisk Homøopati Dansk Selskab for Klassisk Homøopati Nyhedsbrev Oktober 2010 Kære kolleger og medlemmer af DSKH, Vigtigt: Hahnegal udkommer ikke mere al kommunikation foregår via mail og den nye dynamiske hjemmeside.husk

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE September 2014 Successen fortsætter - flere Fars køkkenskoler På rekordtid oplevede vi at få 5 fyldte køkkenskoler, som er startet op i august og september. Det er dermed

Læs mere

Dialogmøde Region Øst

Dialogmøde Region Øst Dialogmøde Region Øst Hotel Sørup Herregaard Sørupvej 26, 4100 Ringsted Kære deltager Vi er nu trekvart inde i tilsynsreformens første år, og i LOS er vi glade for muligheden for at kunne følge op på sidste

Læs mere

Information om udviklingsprojektet på Østre skole i Grenaa Norddjurs Kommune

Information om udviklingsprojektet på Østre skole i Grenaa Norddjurs Kommune Information om udviklingsprojektet på Østre skole i Grenaa Norddjurs Kommune Mobil læring i autentiske rum understøttet af mobiler, ipads og andre tablets Projektet sætter fokus på læring i autentiske

Læs mere

Undersøgelse af den elektroniske musik i Danmark. Debatsession 1. Præsentation af de første resultater & stikordsreferat af de 5 gruppediskussioner

Undersøgelse af den elektroniske musik i Danmark. Debatsession 1. Præsentation af de første resultater & stikordsreferat af de 5 gruppediskussioner Undersøgelse af den elektroniske musik i Danmark Debatsession 1 Præsentation af de første resultater & stikordsreferat af de 5 gruppediskussioner Ingeborg Okkels, Oplægsholder og undersøgelsesansvarlig

Læs mere

Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016

Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016 Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016 Ansøgningsskemaet mailes til sine.dam.moeller@hjoerring.dk Der kan max. vedhæftes ét bilag til ansøgningen Titel på projektet Kragetær i kor Beløb,

Læs mere

Erhvervskvinder Kolding

Erhvervskvinder Kolding Erhvervskvinder Kolding Oktober 2010, nr. 8 Velkommen til oktobermødet. Onsdag, den 13. oktober kl. 18:00 til fællesmøde mellem Fyn og Trekantområdet Til foredraget Bliv bedre til forhandling Du er velkommen

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.3/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 6. marts 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Køretøjer af alle slags NB. Hvis

Læs mere

Historie vedr. Anker Wolfgang Duelund slægten

Historie vedr. Anker Wolfgang Duelund slægten Historie vedr. Anker Wolfgang Duelund slægten Forord Dette dokument er udarbejdet af Georg Brandt Christensen, Ørnebakken 47, 2840 Holte. Hjemmeside: www.igbc.dk. På denne web kan man også se en stamtavle

Læs mere

Byens historie og internationalt udblik i Rådhuskarréen i Ebeltoft

Byens historie og internationalt udblik i Rådhuskarréen i Ebeltoft Byens historie og internationalt udblik i Rådhuskarréen i Ebeltoft Ebeltoft er en aktiv by med mange besøgende. Byens dna som turistdestination knytter sig historisk til to elementer: bade- og rekreationsmuligheder

Læs mere

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse I LÆRE PÅ VÆRFTET Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse Helsingør Kommunes Museer 2013 Introduktion Velkommen til Helsingør Værftsmuseum. Museet handler

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling torsdag den 22. marts 2012

Referat af ordinær generalforsamling torsdag den 22. marts 2012 Referat af ordinær generalforsamling torsdag den 22. marts 2012 Dagens program: Formanden bød velkommen til de fremmødte. En særlig velkomst til overlæge Peter Kramp, der holdt dagens foredrag samt til

Læs mere

Bilag: Oversigt over afholdte aktiviteter. Odense

Bilag: Oversigt over afholdte aktiviteter. Odense Odense Dato Arrangement Brugerinvolvering 3. september 2018 Du bestemmer. Den gode bog og det gode bibliotek (signaturdebat) Optakt: Debat på Facebook og Instagram. Under arrangement: Debat med salen,

Læs mere

Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos forskningsinstitutioner

Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos forskningsinstitutioner Bekendtgørelse nr. 1120 af 19. december 2001 Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos forskningsinstitutioner I medfør af 7, stk. 1, i Kulturministeriets bekendtgørelse nr. 554 af 31.

Læs mere

Seminar for gøglere og artister Borgerhuset Stationen, Viborg d. 19 juni 2016 kl. 10.00. gøglerfestivalen.dk/seminar

Seminar for gøglere og artister Borgerhuset Stationen, Viborg d. 19 juni 2016 kl. 10.00. gøglerfestivalen.dk/seminar Seminar for gøglere og artister Borgerhuset Stationen, Viborg d. 19 juni 2016 kl. 10.00 gøglerfestivalen.dk/seminar Det Flyvende Kuffertcirkus - Foto: Ulla Trædmark Jensen Kære gøglere og artister, Arrangørgruppen

Læs mere

Ergoterapeutforeningen

Ergoterapeutforeningen Ergoterapeutforeningen meget mere end en fagforening meget mere end et fagligt fællesskab etf.dk Kontant rabat på studiebøger Praktik- og studieforsikring Rådgivning om arbejde og studier i udlandet Hjælp

Læs mere