Referat dragtpuljen workshop

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat dragtpuljen workshop"

Transkript

1 Referat dragtpuljen workshop Dag 1 Kort introduktion til workshopforløb ved Marie Mønster Døllner Vi har været fire i en arbejdsgruppe, som har planlagt en lille workshop. Tove stopper til nytår og vi derfor skal finde ud af hvad der så skal ske med dragtpuljen, hvordan skal vi organiseres og hvilket indhold skal der være. Inden selve workshoppen starter skal vi høre to indlæg af henholdsvis Tove og Vivi, som vil fortælle om henholdsvis den historiske baggrund og de lovmæssige omstændigheder. I morgen skulle vi gerne finde en struktur for det foreløbige samarbejde Tove Engelhardt Mathiassen indleder ved kort at fortælle om dragtpuljens historik 1984 startede det, som et tværfagligt samarbejde imellem museerne. [Tove: Birgitte Kjær var den første sekretær, dernæst Bjarne Kildegaard]. Der har bl.a. været lavet en vandreudstilling med tekstiler fra flere af museerne. [Tove: i samarbejde med søfartspuljen stod Anette Tonn- Pedersen for denne udstilling om matrostøj: Til Lands og til vands]. Der er blevet lavet en hjemmeside med nyttig information. Der er blevet lavet forskellige forskningsgrupper. [Tove: I 2011 udkom bogen SNIT, industrialismens tøj. ] Puljesamarbejdet vil ikke længere blive støttet økonomisk. Alle puljesekretærene er gået sammen for at finde ud af hvad der så skal ske. Dragtpuljen har normalt arbejdet på tre forskellige planer, landsmødet, arbejdsgrupperne og puljesekretariatet. Vivi Lena Andersen: præsentation af de lovmæssige rammer for samarbejde mellem museerne Den barske virkelighed i 2014 Som følge af museumsloven bliver puljerne opløst som vi kenderne dem i dag. Det der sker er at det strategiske panel træder i stedet. Tre museumsudvalg - kunst - kultur - natur For at få penge skal man igennem et af disse udvalg. De vurderer alle indkomne ansøgninger. De vurderer efter en strategi eller et indsatsområde. Vivi tror ikke det bliver særlig nemt at søge penge til et fast holde punkt /netværk som dragtpuljen jo er, da vi jo hvert år skal passes ind i et nyt arbejdsområde. Den nye struktur er meget mere arbejdsgruppe funderet. Så vi ved ikke hvad vi skal arbejde os hen imod. Vi træder lidt vande, fordi vi ikke kender 2014 arbejdsområder. Økonomi Hjemmeside: 1100kr hvert ½ år + hostmaster, senere (om 5 år) kommer der udgifter til textilnet + eventuelle ændringer.

2 Workshop 1 1. Dragtpuljens formål: Hvordan ønsker I at bruge dragtpuljen i fremtiden? Hvilke formål ser I med dragtpuljen? 2. Dragtpuljens indhold: Hvilket indhold/aktiviteter skal dragtpuljen have/lave, før den lever op til jeres ønsker for formål? Skal der fortsat være landsmøder? Hjemmeside? Nyhedsbreve? Foredrag? Museumsbesøg? Dragtjournal? Forskning? Etc. Gruppe 1: Formål: vi var glade for at have dragtpuljen som netværk, det vil vi gerne have det skal fortsætte med at være. Det skal bruges til at finde samarbejdspartnere, derfor skal vi vide hvad hinanden går og laver. På den måde kan flere gå sammen om forskningsprojekter. Det gør det også nemmere at få penge, når man er flere, Samtidig bliver det også mere overskueligt for de enkelte museer når de kun skal lave eksempelvis en tredjedel af arbejdet. Det ville være rart hvis der kom en gruppe som ville arrangerer konferencer eller workshop. Men vi vil også gerne have de almindelige møder fortsætter, hvor vi kommer rundt i landet og ser de forskellige museer. Vi vil gerne have hjemmesiden fortsætter, men vi ved ikke lige hvad der skal ske med økonomien. Der er også en forum på linkedin, folk må meget gerne gøre mere brug af det. Nogle var rigtig glade for de mindre arrangementer som københavnergruppen har afholdt. Hvordan skal mødestrukturen være fermover. Give stafetten videre til et nyt museum. Lidt ligesom det allerede foregår i dag. Gruppe 2: Vi vil gerne gentage hvad gruppe 1 sagde. Vi er meget enige med gruppe 1. Formål: vi snakkede meget om vigtigheden af netværket, kompetenceudvikling, vidensdeling, opkvalificering. Det løfter os i fællesskab op på et højere niveau. Det er rart at få noget feedback fra andre fagpersoner. Vigtigt at det er for alle, det er tværfagligt. Netværksfunktionen er vigtig. Indhold: Måske man skal genoplive det gamle nordisk netværk og på den måde gøre det internationalt. Det gør det også nemmere at søge penge i fællesskab. Specielt internationale ting er nemmere at få penge. Der findes særlige nordiske fonde, som man kan søge. Man bør nøjes med at lave 1 årligt møde, men af to dages varighed. Gerne skiftevis mellem Sjælland og Jylland.. Indhold: Foredrag, udflugter, besøg, workshop (gerne emnebaseret og praktisk orienteret).

3 Cyberspace, det kan vi godt lide (hjemmeside, nyhedsbrev). Men det er vigtigt at ALLE (som netværk) er aktive, det skal ikke kun være den ansvarlige som står med hele ansvaret. Økonomi: selvfinansiering, medlemskab er ok. Man kunne lave en ordning, hvor man skal abonnerer på at være medlem. Hvad skal vi hede? Dragtpulje, tekstilpulje? Er vi overhoved en pulje? Gruppe 3: Formål: Vidensdeling er det helt vigtige. Forskerbidrag, få hjælp til det man ikke liiige ved/kan finde ud af. Her er rigtig meget viden samlet på et sted. Rigtig godt at det er et tværfagligt netværk, konservatorer, kulturhistorikkere, håndarbejdslærere. Godt at der bliver født projekter ud af samarbejdet. Organisering: hvem samler tingene op når det hele er faldet sammen? Hvem skal den nye rygrad? Som Tove har været indtil videre. Måske man kunne organisere sig under. Der var også snak om betalende medlemskab. Et landsmøde er vigtigt. Godt at få ansigter på folk. Tilfældige samtaler kan udvikle sig til projekter. Vigtigt at se forskellige museer. Vi er glade for hjemmesiden og dragtjournalen. Gruppe 4: Alt det vi har skrevet er nærmest blevet sagt. Vi er meget glad for vores netværk. Udfordringen ligger i de puljemidler som holder hjemmesiden i gang. Vil gerne genoplive det nordisk netværk og blive mere internationalt. Dette kan åbne op for nye midler. Gruppe 5: Vigtigt med det museumsfaglige og de fem søjler. Andre kan godt være med, men de fem søjler skal være vigtige. Vidensdeling er vigtigt. Eventuelt skære det ned til ét møde om året. Mere diskussion i mødet. Kan man slå flere af de der webting sammen? Skal der være en styregruppen som kan overtage Toves arbejde. Så kommer arbejdet ikke til at ligge hos én person, men bliver delt ud til flere. Mødetilmeldingen måske foregå via doodle. Det vil gøre det nemt og overskueligt.

4 Eftersnak Kirsten Toftegaard: Skal det være nordisk? Der kan være fordele ved at man kun er dansk, og har en dansk profil. Problemer med sprogbarrierer. Julie Størup: Flere grupper har snakket om medlemskab. Så skal man bare tænke på, at der også skal være en person, som skal administrerer pengene. Birgit Grønnebæk: En styregruppe ville være en rigtig god ide. Det vil gøre det mere mangfoldigt, og det spreder arbejdsbyrden. ODM kunne også være interessant da det står for kvalitet. Kirsten Rykind- Eriksen: Meget godt med en person som har det sidste ansvar, en som sender mailsne ud. Dag 2 1. Hvilke konkrete idéer til projekter/emner/samarbejder kunne I forestille jer inden for dragtpuljens rammer mellem deltagerne i gruppen? Eller mellem deltagere i gruppen og andre institutioner? 2. Hvor kan det næste møde holdes og forslag til et tema samt hvornår det passer at afholde mødet Gruppe 1: Udvikling af hjemmeside så den får et bredere og mere udadvendt perspektiv. Genoplivning ad slumrende projekt om f.eks. dragtsølv. Eksisterende projekt om broderi Forslag om et kommende møde på Nationalmuseet som tager udgangspunkt skind og pels udstillingen. Møde efter efterårsferien? Godt hvis der også kom opdatering fra folk som har været på internationale konferencer Gruppe 2: Vi skal holde fast i at dragtpuljen er for museumsfolk, og tage udgangspunkt i de fem søjler. Mere samarbejde med folk udenfor puljen, sådan at vi hiver ikke- medlemer ind for at holde foredrag/oplæg/workshops osv. De kan nemlig have nogle kompetencer som vi ikke har internt i gruppen. Sted: Falster Middelalder Center med tema om levendegørelse. Gruppe 3: Tema på landsmøder, så der kommer lidt mere struktur. Så det går hen og bliver lidt mere som et seminar. God ide at hive folk ind udefra.

5 Temaet skal vælges et år i forvejen, så der er tid til at planlægge indholdet og komme på idéer. Eventuelt med efterfølgende udgivelse med årets tema. Regin, men der kommer nok noget indspark fra regingruppen. Men kunne vi få en finger indenfor i det nye regin? Diskussion/tema om Indsamlingssamarbejde. Så vi ved hvad de forskellige museer arbejder med og hvad deres indsamlingsområder er. Så kan man også henvise folk med genstande til andre museer, eller ved hvor man kan låne ting fra. Fælles udgivelser med andre puljer. Gruppe 4: Fast punkt på møderne: Hvad er det? Stor interesse for en studietur. Interessante emner: maskinel hørspinding, viden om ny teknologi. Forskningsprojekter som fører til udgivelser som snit, hvor flere går sammen for at bliver mere overskueligt. Afholde næste møde på Nationalmuseet og lade temaet være pels. Nedsættelse af styregruppe Marie Mønster Døllner Maj Ringgaard Inge Christiansen Kirstine Holm- Jensen Styregruppen er foreløbig. Hvis der sidder nogen som ikke var med til mødet, eller som efterfølgende har fundet ud af de gerne vil være med, så sig til. Der er plads til flere folk. Opsamling og afsluttende kommentarer Nu skal vi have konkluderet hvad der er sket i dag. Næste møde skal være på Nationalmuseet og omhandle skind og pels. Vi har valgt at vi gerne vil have en styregruppe til at lede det videre, Maj, Inge, Marie og Kristine. Der er plads til flere, så hvis nogen kommer hjem og får tænkt over det, eller nogle af dem som ikke har deltaget i dag skal være velkomne til at melde sig. Der er blevet snakket lidt om arbejdsgrupper og at der er også nogle gamle projekter som trænger til at blive taget op og afsluttet.

6 Folk skal være mere aktive og hjælpe med at komme med info til nyhedsbrev eller hjemmeside. Marie vil gerne have en eller flere personer til hjemmeside- arbejdsgruppen, nu hvor Tove stopper. (Ellers er hun helt alene) Hvad skal der ske med økonomi til hjemmesiden, Næste betaling er juni. - Midlertidig indsamling til den/de næste to regninger - Betaling for at være med til landsmøde - Sponsor? Men hvis vi skal med i ODM er dette en dårlig ide Pt har dragtpuljen ingen konto. I flere banker koster det penge at have en konto. Vi laver en hensigts erklæring om at vi betaler de næste to regninger, som så bliver med en form for egen betaling (som Marie gerne vil stå for indsamlingen) 100kr er et rigtig godt udgangspunkt. Det er et overskueligt beløb, for selv privatpersoner. Med alle de medlemmer (168) kan vi komme rigtig langt for 100kr, også selvom nogle melder sig ud pga betaling. Studieturs- arbejdsgruppe: nogen som vil starte sådan en op: Der er ikke nogen som melder sig. Hvis man får en ide, kan man melde den til næste møde. Julie Størup (enkelte tilføjelser Tove Engelhardt Mathiassen)

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Håndbog for DFUNKs regionsforeninger Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Indhold: 1. Formålet med håndbogen 2. Regionsforeningens placering i organisationen 3. Arbejdet i bestyrelsen

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Sådan opstarter du et ungdomsråd

Sådan opstarter du et ungdomsråd Sådan opstarter du et ungdomsråd Unge, sociale aktiviteter, indflydelse, fester og mulighed for at blive hørt af kommunen er essens af et ungdomsråd. Mangler I et sted at være, vil I gerne have flere penge

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde 11. marts

Referat af bestyrelsesmøde 11. marts Referat af bestyrelsesmøde 11. marts Dagsorden: 1. Velkommen og TJEK-IN 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer 3. Kommentarer til og opfølgning på referat fra bestyrelsesmødet d. 10.02.12 4.

Læs mere

Håndbog i FORENINGSARBEJDE

Håndbog i FORENINGSARBEJDE 1 Håndbog i FORENINGSARBEJDE Kulturelle Samråd i Danmark 2 Håndbog i foreningsarbejde er udgivet af Kulturelle Samråd i Danmark Farvergade 27D, 3., 1463 København K Tlf.: +45 33 93 13 26 www.kulturellesamraad.dk

Læs mere

Håndbog i. Kulturelle Samråd i Danmark

Håndbog i. Kulturelle Samråd i Danmark Håndbog i FORENINGSARBEJDE Kulturelle Samråd i Danmark 2 Håndbog i foreningsarbejde er udgivet af Kulturelle Samråd i Danmark Farvergade 27D, 3., 1463 København K Tlf.: +45 33 93 13 26 www.kulturellesamraad.dk

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

Styrk jeres indsats gennem samarbejde. En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder

Styrk jeres indsats gennem samarbejde. En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder Header Styrk jeres indsats gennem samarbejde Rubrik Header (0) En guide til en styrket integrationsindsats i kommunerne sammen med civilsamfundet og lokale virksomheder Rubrik Citat Reference Sideheader

Læs mere

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ hver dag Inspiration til en systematisk indsats DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ Arbejdstilsynet Indhold Et godt psykisk arbejdsmiljø hver dag. Inspiration til

Læs mere

Referat af LØS Bestyrelsesmøde 11/5 2015

Referat af LØS Bestyrelsesmøde 11/5 2015 Referat af LØS Bestyrelsesmøde 11/5 2015 Indholdsfortegnelse 1. Velkommen til bestyrelsesmødet... 2 2. Siden sidst... 2 3. Valg af mødeleder og referent... 2 4. Godkendelse af dagsorden og referat af sidste

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 STIFTENDE GENERALFORSAMLING 3 FUNDRAISING JDE PR ØKONOMI 4 INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide er lavet for at gøre det let at lave

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 8/1 2008

Referat af bestyrelsesmøde d. 8/1 2008 Referat af bestyrelsesmøde d. 8/1 2008 Deltagere: Torben Høecke, Johnna Erichsen, Leif El, Torben Christiansen, Jørgen Jensen, Niels Elbrønd, Ega, Kristian Geisler, René Holmgren, Hanne Ramsbøl, Niels

Læs mere

Det er svært at bestemme selv, når man aldrig har lært det

Det er svært at bestemme selv, når man aldrig har lært det Denne artikel er den første i en række om forskellige brugerorganisationers arbejde med brugerindflydelse. Artiklen er blevet til på baggrund af et interview med repræsentanter fra ULF. Artiklen handler

Læs mere

Det vi skal gøre, og det vi kan gøre

Det vi skal gøre, og det vi kan gøre TEMA Stress Værktøj 2 Det vi skal gøre, og det vi kan gøre Hvis der er tid og overskud 1 Indhold Introduktion Formålet med dette værktøj Prioritering af tiden Kerneydelserne og det ekstra Kerneydelserne

Læs mere

Det vi gør godt og gerne vil kendes på

Det vi gør godt og gerne vil kendes på TEMA Stress Værktøj 5 Det vi gør godt og gerne vil kendes på Sådan finder I sammenhængen mellem hverdag og vision 1 Indhold Introduktion Processen Lav et oplæg til at indlede processen Mening og sammenhæng

Læs mere

Evaluering af projekt Pitstop

Evaluering af projekt Pitstop Evaluering af projekt Pitstop Et toårigt, tværfagligt samarbejdsprojekt mellem Charlotteskolen og Fritids- og Ungdomsklubben 5 eren, med det formål at undgå eksklusion af elever fra skolen ved hjælp af

Læs mere

Bkf - generalforsamling 2005 Punkt 3 på dagsordenen BESTYRELSENS BERETNING 2005

Bkf - generalforsamling 2005 Punkt 3 på dagsordenen BESTYRELSENS BERETNING 2005 BESTYRELSENS BERETNING 2005 Professionalisering af forbundet var et af hovedpunkterne i den tre-årige handlingsplan, som bestyrelsen lagde frem i 2002. Vi skulle skærpe den politiske profil og øge respekten

Læs mere

At være to om det - også når det gælder abort

At være to om det - også når det gælder abort At være to om det - også når det gælder abort Arbejdsopgave Tidsforbrug Cirka 1-2 timer Forberedelse Kopiering af artiklen At være to om det også når det gælder abort eller deling af denne pdf. Eleverne

Læs mere

MEDARBEJDERVALGTE BESTYRELSESMEDLEMMER I ERHVERVSBESTYRELSER

MEDARBEJDERVALGTE BESTYRELSESMEDLEMMER I ERHVERVSBESTYRELSER MEDARBEJDERVALGTE BESTYRELSESMEDLEMMER I ERHVERVSBESTYRELSER En kvalitativ undersøgelse af medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmers kompetencer og virke i industrisektoren. Undersøgelsen er udført i samarbejde

Læs mere

Hurtigt i gang. det betaler sig

Hurtigt i gang. det betaler sig Hurtigt i gang det betaler sig Arbejdsmarkedsstyrelsen Maj 2008 Sikker viden Denne pjece indeholder en klar opfordring til landets jobcentre: Tag hurtigt kontakt til nye ledige og fasthold en intensiv

Læs mere

SPOT PÅ SPILLERAGENTER

SPOT PÅ SPILLERAGENTER SPOT PÅ SPILLERAGENTER Af Martin Bager & Lean Bach - bragt i Spillernyt, marts 2011 Agenter fylder mere og mere på den danske håndboldscene på godt og ondt. Martin Bager og Lean Bach er suppleanter i Håndbold

Læs mere

Vidensgrundlag. Ensomhed blandt ældre: Myter og fakta. September 2012. En del af projekt Ensomt eller aktivt ældreliv et frivilligt valg

Vidensgrundlag. Ensomhed blandt ældre: Myter og fakta. September 2012. En del af projekt Ensomt eller aktivt ældreliv et frivilligt valg Vidensgrundlag September 2012 Ensomhed blandt ældre: Myter og fakta En del af projekt Ensomt eller aktivt ældreliv et frivilligt valg Udgiver: Udarbejdet af: Grafisk kommunikation & design: Forlag: Tryk:

Læs mere

Evaluering af projekt Forebyggelse af genindlæggelser en fælles indsats

Evaluering af projekt Forebyggelse af genindlæggelser en fælles indsats Januar 2015 Region Hovedstaden Evaluering af projekt Forebyggelse af genindlæggelser en fælles indsats Udarbejdet af Enhed for Evaluering og Brugerinddragelse Evaluering af projekt Forebyggelse af genindlæggelser

Læs mere

Brug hinanden 11 historier om frivillighed

Brug hinanden 11 historier om frivillighed Brug hinanden 11 historier om frivillighed Redaktion: Frivilligafdelingen Tekst: Gitte Roe Eriksen Foto: Stefan Kai Nielsen, EKKO Pressefoto Grafisk design: Lotte Rask Tryk: KLS Grafisk Hus A/S Oplag:

Læs mere

Slip kontrollen lad brugerne styre

Slip kontrollen lad brugerne styre selvbyg Slip kontrollen lad brugerne styre I MotivationsHuset i Esbjerg er det brugerne, som styrer deres egen behandling. Det gør de ved at anvende Byggeklodsmodellen, der er en enkel måde at sikre brugerindflydelse

Læs mere

Unges motivation for politisk deltagelse

Unges motivation for politisk deltagelse Unges motivation for politisk deltagelse Syv former for politisk engagement Niels-Henrik M. Hansen & Niels Ulrik Sørensen 2014 Unges motivation for politisk deltagelse Syv former for politisk engagement

Læs mere

(0) Udret mere bliv ikke kun flere. Header. Sideheader. En guide til et styrket og mere mangfoldigt foreningsliv. Header. Rubrik. Rubrik.

(0) Udret mere bliv ikke kun flere. Header. Sideheader. En guide til et styrket og mere mangfoldigt foreningsliv. Header. Rubrik. Rubrik. Header Udret mere bliv ikke kun flere En guide til et styrket og mere mangfoldigt foreningsliv Rubrik Header (0) Rubrik Citat Reference Sideheader Udret mere - bliv ikke kun flere En guide til et styrket

Læs mere

Søren og Jeff vælges som dirigenter. Nanna og Bjarke vælges som referenter.

Søren og Jeff vælges som dirigenter. Nanna og Bjarke vælges som referenter. 1. Velkomst ved Rebekka Deltagere: Florian Bawey (region Hovedstaden), Jeff Lyhne (region Midt), Ibrahim Hansen (Transport), Søren Grøn (politisk næstformand), Rebekka Abildtrup (formand), Anders Larsen

Læs mere

Facilitering af Fremtidens DS på University College Sjælland Campus Roskilde den 11.2.14 på socialrådgiveruddannelsens 1. modul. Den indledende fase

Facilitering af Fremtidens DS på University College Sjælland Campus Roskilde den 11.2.14 på socialrådgiveruddannelsens 1. modul. Den indledende fase Facilitering af Fremtidens DS på University College Sjælland Campus Roskilde den 11.2.14 på socialrådgiveruddannelsens 1. modul. De tre DS ambassadører på dagen var Pernille Westensøe, Jeanett Michelsen

Læs mere