Hvordan man genkender og identificerer en jøde. - Del 2

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvordan man genkender og identificerer en jøde. - Del 2"

Transkript

1 Hvordan man genkender og identificerer en jøde - Del 2 af John Doe Goi Jøderne er en race inden for alle racer: " Gud har spredt os sit udvalgte Folk over hele Verden og i denne vor tilsyneladende Svaghed vist hele vor Styrke. Den, som nu har ført os til Verdensherredømmets Tærskel. -- JØDISK PROTOKOL NR. 11

2 Jødisk karakter Der findes altid 5% af en race, der ikke er i overensstemmelse med de resterende 95%. Jøderne har brugt disse eksempler til at skille sig ud og repræsentere hele de 95%. De har, med andre ord, kommet med undskyldninger, med formålet om at opløfte hele racen i øjnene på andre racer. Når man bedømmer noget, må man altid se på flertallet, og ikke den lille procentel, der udgør mindretallet, da dette er endnu et trick. Den gennemsnitlige jøde har en IQ på 135. Den gennemsnitlige IQ ligger på omkring er intelligent, er overlegenn, er meget overlegen, er begavet, og 141+ er genialitet. Når man når over 110, bliver procentdelene mindre og mindre, hvor en IQ på 135 udgør 2% af hele verdens befolkning. Dette betyder ikke, at hver eneste jøde har en over gennemsnitlig IQ, men flertallet har, og især dem på toppen. Dette er noget, man bør være opmærksom på, samt deres viden om ting, der bevidst holdes fra ikke-jøder i forhold til smuthuller i loven og andre ting, hvormed de kan snigløbe ikke-jøder. På den anden side, forekommer GENETISK mental retardering blandt den jødiske race ekstremt hyppigt. Jøden har uendelige genetiske lidelser. Man kan se forskel på en genetisk retarderet og én, der kom til skade ved fødslen, da den genetisk retarderede har fysiske anomalier, der er helt åbenlyse, som på billedet nedenfor- de fleste af disse anomalier er åbenlyst jødiske:

3 Personer, der er retarderede som følge af en fødselsskade (ikke genetisk) vil ofte se normal ud, indtil de taler eller gør andet, der afslører deres lidelse. Fra en meget tidlig alder undervises jødiske børn i penge, hvordan man tjener dem, og også hvordan man kan lave penge af penge. Alt imens ikke-jødiske børn indoktrineres med alle mulige emner i skolerne (hvoraf de fleste ingen relevans har i forhold til reelle livstemaer, hvordan man overlever eller lever et anstændigt liv), forberedes den gennemsnitlige jøde på ikke blot at overleve men også at snyde sig gennem livet i denne verden, især de religiøse konservative og ortodokse jøder. Jøderne kalder sig selv "Bogens Folk". Alt imens ikke-jøder bliver indoktrineret med jødiske medier, har jøderne selv travlt med at studere. På yeshiva-skoler lærer jøder at argumentere. Argumentation samt det at fordreje og pervertere de faktiske omstændigheder er et meget stærkt jødisk karaktertræk, herunder det at lyve. Jøden er mester i at fortælle løgne. En jøde vil lyve dig direkte op i ansigtet, selv på trods af dine nedskrevne beviser, og fortælle dig, at det, du ser på papiret, ikke er korrekt. De er evindelige løgnere og bedragere. Jøden er meget intelligent og ekstremt bedragerisk. Ukendt for det meste af verden, er jødens formål og mission at tilintetgøre den hvide race og slavebinde de resterende farvede racer i verden, som de ser ned på som "kvæg". "Gojim" er en nedsættende jødisk betegnelse for "ikkejøder", som betyder "kvæg". Den måde, hvorpå de pakkede de sorte afrikanere sammen på slaveskibene til Amerika, er meget afslørende. Jøderne ejede alle slaveskibene og drev slavehandelen. Jøderne har fjernet omkring 90% af al spirituel viden gennem deres programmer kristendommen og islam, alt imens de har narret verden til at tro, at kristendommen og jødedommen er fjender af hinanden. De fleste falder for dette. Hver eneste af disse tre jødiske opfindelsers formål er at opnå det jødiske mål om verdenskommunisme, hvor al spirituel viden systematisk vil blive fjernet og kun være tilgængelig blandt medlemmerne af den øverste jødiske magtstruktur. Den symbolske slange inden for jødedommen er en kodereference til "kundalini", hvilket er spirituel/okkult kraft, som jøderne har brugt rundhåndet. Denne kraft er blevet systematisk fjernet fra alle ikke-jøder gennem kristendommen og islam. For mere information om dette, jævnfør Der er intet spirituelt over islam eller kristendommen - begge disse religioner er svindelnumre. I Zions Vises Protokoller hævder jøderne, at "slangen" repræsenterer Israel. Kundalinislangen findes i alle mennesker og er sædet for spirituelle evne og kraft. Jøderne på toppen gør frit brug af sindets kræfter, og mere, til at slavebinde masserne. Frimureri var oprindeligt ikke-jødisk, indtil jøderne overtog det gennem infiltration, fik kontrol over det og nu ejer det. Nutidigt frimureri arbejder nu hen imod det jødiske mål om verdensomspændende kommunisme.

4 Ukendt for de fleste mennesker, er jøder og ikke-jøder kosmiske fjender - dvs. - fra det ydre rum. Jøder stammer fra en reptilsk race af væsener, der mangler følelser og er yderst avancerede inden for sindet og sjælens kræfter. Man kan let se de udtalte reptillignende fysiske egenskaber i jøderne i første del af denne bog; "Hvordan man genkender og identificerer en jøde - del 1". Det er det, der kaldes "Cohen-genet", hvilket overleveres fra den jødiske mor. Konservative og ortodokse jøder accepterer udelukkende jøder født af en jødisk mor. Medens en jøde kan synes at være meget liberal og gå ind for "åndsfrihed", er de yderst inflammatoriske over for visse emner, såsom nationalisme, det at være stolt af sin hvide race, og hvad som helst, der er i modstrid med deres mål om verdensherredømme. Børnemishandling, mord, overgreb og lignende er helt fint, hvor den gennemsnitlige jøde er berørt, og den jødiske advokat vil aktivt forsvare personer, der begår sådanne lave forbrydelser, men enhver, der arbejder for den hvide races fremskridt, som jøden arbejder utrætteligt på at tilintetgøre, vil jøden angribe. Jøder, og især de yngre blandt dem, vil omtale fostre som "parasitter" og andre grimme angreb mod børn for at ødelægge den ikke-jødiske familie, hvilket næsten er lykkes for dem på nuværende tidspunkt. Jøder har en stærk fiksering på afføring, ekskrementer, urin og andre stygge ting. Dette kan let ses i den jødiske/kristne bibel: Anden Kongebog 18:27 Men kommandanten sagde til dem:»tror du, at det kun er til din herre og til dig, min herre har sendt mig for at sige dette? Nej, det er til de mænd, der sidder på muren, som snart skal æde deres eget skarn og drikke deres egen urin sammen med jer!«der er uendelige eksempler på dette, og det gentages overalt, både i Bibelens nye og gamle testamente. Der er overhovedet intet spirituelt over dette endeløse volapyk og skidt. Jøder har en stærk fiksering på denne slags ting i deres daglige liv, skrifter, seksualitet, og så videre. Den gennemsnitlige jøde mangler ofte medfølelse og er skånselsløse, især mod ikke-jøder. De viser den samme skånselsløshed med dyr. Jøder driver industrialiserede landbrug, hvalpefarme, laboratorier og andre afskyelige steder, hvor dyr fælt misbruges, eksperimenteres med og mishandles. Det meste af det, som offentligheden ikke ser og ikke er klar over, er nok til at få enhver følende person til at kaste op. Jøden kender ingen grænser for skånselsløs udnyttelse. Etik er et meget fremmed koncept for jøden. Den gennemsnitlige jøde er ligeglad med, hvordan han eller hun tjener penge eller opnår profit. Andres lidelser, navnlig ikke-jøder, betyder intet for dem. De fleste jøder er nedladende og uforskammede, især mod ikke-jøder, dvs. medminre de har travlt med at kysse røv for at infiltrere eller opnå en slags favør.

5 Jøder ser ned på ikke-jøder og er bevidst fornærmende og verbalt grove. "IKKE-JØDER ER DUMME" --Protokol nr. 15 For at opnå favør, og den nødvendige sympati fra intetanende ikke-jøder, spiller jøden et professionelt offer. "Holocaust" - hvilket er endnu et svindelnummer af katastrofalt omfang (for BEVISER på dette, jævnfør - avancerer det jødiske mål hånd i hånd med andre jødiske programmer. Jøden er og har altid været et professionelt offer, der bruger ikke-jøders sympati til at nå deres mål og fremme deres dagsorden. Nedenfor er et uddrag fra "The White Man's Bible" af Ben Klassen: Jøder har profiteret voldsomt Svaret er: jøderne har profiteret klækkeligt fra denne grusomme løgn, hvilket de har en evne til at gøre med de fleste af de løgne, de spreder. 1. Løgnen vakte verdens sympati for jøderne, når verden i virkeligheden skulle have været (og takket være Hitler, delvist blev) advaret om denne verdensomspændende parasits farlige og destruktive natur. 2. Den fungerede som en moralsk kølle og propagandahåndtag, med hvilke de, i form af afpresning, har udvundet 12 milliarder dollar fra det tyske folk som "erstatning" til Israel og som "kompensation" til individuelle jødiske sagsøgere. Det sindssyge ved sådanne krav kan kun indses, når vi overvejer, at mange tyske skatteydere i dag (som ikke engang var født, da de påståede forbrydelser angiveligt blev begået) betaler "erstatninger" til en stat (Israel), der ikke engang eksisterede på daværende tidspunkt. Endevidere er listen over jødiske sagsøgere nu, over 35 år senere, vokset til svimlende , hvor der var mindre end jøder i Tyskland efter Da det har været så nemt for jøderne at røve tyskerne ved hjælp af denne såkaldte "kompensation", er antallet af registrerede sagsøgere mod den vesttyske regering tredoblet inden for de sidste ti år. Intet kunne være et mere gennemtrængende bevis for den uforskammede frækhed ved løgnen om "De Seks Millioner". 3. Løgnen om De Seks Millioner har været et kraftfuldt propagandaværktøj, der gjorde det muligt for jøderne at stjæle Palæstina fra araberne i 1948 og oprette røverstaten Israel. Takket være løgnen om De Seks Millioner, havde jødere en omtåget verdens støtte og velsignelse, især i det jødeinficerede USA. 4. Løgnen om De Seks Millioner har haft en ødelæggende effekt ved at miskreditere og beskæmme det tyske folk. Hvor tyskerne bør hædres for den ædle kamp, de førte for at afsløre og afryste den verdensomspændende jødiske pest, har de magtfulde og effektive jødiske propagandanetværker afbilledet tyskerne som skurkene i øjnene på den godtroende verden.

6 5. Den har mobilliseret og forenet verdens jøder som intet andet i de sidste tusinde år. Selvom de fleste af jøderne ved, at det er en afskyelig løgn, bliver de konstant ved med at gale op om det indbyrdes (såvel som til resten af verden), indtil de er blevet så hypnotiserede af deres egen løgn, at den rent faktisk bliver en del af deres religion. På dette snuskede grundlag er enorme mængder penge blevet rejst blandt jøderne selv, og hundreder af organisationer er blevet dannet. Holocaust Løgnen et jødisk kampråb Denne løgn er nu blevet kampråbet for den moderne jøde - en fortsættelse af den ældste løgn i deres omtumlede historie, nemlig at jøderne er en forfulgt race. Den har virket og har gjort underværker for dem. Den har været sønderlemmende effektiv som et tveægget sværd. Den har ødelagt alle den hvide races forsøg på at bevare deres egen raceintegritet eller nogen form for nationalisme. Derimod har det gjort jøderne fanatisk nationalistiske, når det kommer til Israel, og fanatisk racistiske når det kommer til zionisme eller den jødiske race. Jøderne nu mere magtfulde end nogensinde før Denne fordærvede løgn om De Seks Millioner er blevet så stærkt et værktøj, at ikke blot enkeltpersoner men nationers regeringer kryber før den, mens jøderne tager førerpositionen og lukker munden på enhver og alle modstandere. Dr. Max Nussbaum, den tidligere Chefrabbiner for det jødiske samfund i Berlin, pralede, d. 11. april 1953, åbent: "Stillingen, som det jødiske folk i dag indtager i verden, er, på trods af dets enorme tab, ti gange stærkere, end den var for 20 år siden". Han har ret i halvdelen af sin udtalelse. De led ingen "enorme tab", men de er ti gange stærkere, end de var før det blodige, brodermordiske Holocaust, kendt som Anden Verdenskrig, der blev opildnet og fremprovokeret af jøderne selv. En stor del af denne øgede styrke har de erhvervet takket være denne afskyelige løgn om "De Seks Millioner". Jøder er tvangsprægede og kompulsive af natur. De er utrættelige. De har overlevet i intakt stand i århundreder på trods af gentagne pogromer, angreb og nær decimering, når deres sande karakter og formål stod klart for de ikke-jødiske samfund, som de angreb. De har ikke alene overlevet intakt, men også i karakter. De har ikke udviklet eller ændret sig i tusinder af år. Jødisk besættelse - de kan ikke acceptere et "nej". De er nådesløse og meget vedholdende. Udover deres lange og endeløse række af fysiske sygdomme og lidelser, hvoraf mange er hæslige og sjældne (eksklusivt jødisk sygdomme, såsom Tay-Sachs sygdom), lider en enorm andel af den jødiske befolkning af psykiske lidelser. Obsessive/kompulsive lidelser, som nævnt ovenfor, og psykotiske lidelser, såsom skizofreni, er grasserende blandt jøder, samt mange andre hæslige psykiske lidelser, hvoraf de fleste er genetiske, når det kommer til jøderne. I tillæg til de obsessive/kompulsive lidelser, er de fleste jøder ekstremt drevne af natur og arbejder utrætteligt på at komme til tops, så de kan få magt og kontrol over ikke-jøder. Mange indynder sig hos magtfulde ikke-jøder. Mange, om ikke de fleste, magtfulde ikke-jøder i disse dage er gift med jøder. Jøden arbejder således på at kontrollere alle ikke-jødens penge og påvirker også beslutninger hos dem i magtpositioner.

7 Jødisk levevis Jødiske kvarterer i de fleste byer er de rigeste- dem med de enorme huse og palæer. Man finder som regel en synagoge i området. Dette er noget, mange er uvidende om, og som jøderne tier stille med. Spørg hvem som helst, om de er englændere, russere, japanere osv., og næsten alle vil fortælle, hvad de er. På den anden side har vi jøden, der skammer sig over og forsøger at skjule det faktum, at han eller hun er en jøde eller delvist jøde. De fleste vil lyve og hævde at være italienere, grækere, fra "Middehavsområdet" eller lignende, eller også vil de bare ikke snakke om det. Jødisk humor er næsten altid nedgørende og fornærmende. Jødisk dominans i medierne er også indlysende. Jøden præsenterer normalt en falsk facade med pacifisme, broderskab, tolerance og accept af andre. I lighed med kristendomsprogrammet, kommunisme og andre, er disse faktorer, der får ikke-jøder "med på vognen", låst fast, forvirret og derefter fordømt.

8 Jødiske sygdomme Antallet af jødiske sygdomme er uendeligt. Den gennemsnitlige jøde er på én eller anden måde alvorligt ramt. En hel del af de genetiske sygdomme anført nedenfor er eksklusivt jødiske, såsom "Tay Sachs". Hvis du tvivler, så lav noget research om "jødiske sygdomme" på internettet. Tåber, der tror på den jødiske løgn om, at jøderne skulle være en religion, er nødt til at foretage en smule research om de sygdomme, der er anført herunder. Selvsagt er det, at "religioner" ikke vidergiver genetiske sygdomme. Alfa 1-antitrypsinmangel Amyotrofisk lateral sklerose Optisk neuropati Retinitis pigmentosa Moon-Bardet-Biedl syndrom IgA nefropati (Berger sygdom) Beta-thalassæmi Bloom syndrom Metakromatisk leukodystrofi (Cavanan) Cøliaki Farveblindhed Natteblindhed Medfødt blindhed Medfødt døvhed Cornea Dystrofi Crohns sygdom Cystisk fibrose Dværgvæskt Leddegigt (Reumatoid artritis), ofte opstående i barndommen Elefantmand sygdom /Proteus syndrom Fabrys sygdom Koagulationsfaktor XI-mangel Familiær dysautonomi (Riley-Days sygdom) Familiær hyperkolesterolæmi Familiær hyperinsulinæmi Familiær middelhavsfeber Fanconis anæmi Gauchers sygdom Glukose-6-fosfat-dehydrogenase(G6PD)- mangel Glykogen storage sygdom type I Glykogen storage sygdom type III Arveligt høretab Kaposis sarkom Laktoseintolerans (kan ikke fordøje mælk) Lebers kongenitale amaurose Lipoamid-dehydrogenase-mangel Machado-Joseph sygdom Misdannede lemmer Ahornsirup-urin sygdom Mukolipidose IV Multipel sklerose Muskelsvind Nemalin myopati Niemann-Picks sygdom Ikke-klassisk adrenal hyperplasi Ikkesyndromisk sensorineural hørenedsættelse Næseblødninger, der ikke stopper (især almindeligt blandt sydøsteuropæiske jøder) Progeria Usædvanlig høj forekomst af psykotiske lidelser Skæv/fejlplaceret brystkasse Stargardt sygdom Tay Sachs sygdom Temperaturintolerance Talassæmi Torsionsdystoni Usher syndrom type 1F Vitelliform makulært dystrofi Wilsons sygdom Den endeløse og hæslige liste bliver ved og ved.

9 Jødisk dominerede erhverv De fleste jøder arbejder i magtpositioner. Landbrug og opdræt er nedværdigende og "under" dem. Der er meget, meget få, om nogen, jødiske landmænd. Herunder er en liste over erhverv, der er almindelige for jøder. Hvis man er dum nok til at tvivle på ægtheden af "Zions Vises Protokoller", behøver man blot at åbne en telefonbog - læger og advokater alene udgør en ekstremt uforholdsmæssig liste af jødiske navne. Konsulenter/rådgivere Bankledelse- og ejerskab - jøder opererer og kontrollerer alle banker og finansielle institutioner Universitetsprofessorer (jøder er grasserende på de fleste universiteter) Hollywood skuespillere/skuespillerinder, producenter, manuskriptforfattere osv. Advokater Forvaltning/ejerskab- jo højere op man går i de fleste større virksomheder, desto flere og flere jøder vil man finde med sekscifrede inkomster i toppen. Mediedominans- og kontrol: Hollywood, nyheder, journalistik, fjernsyn, radio Politikere Børsmæglere Private virksomheder Der er mange flere erhverv end anført ovenfor. Jøder arbejder primært som såkaldte "funktionærer", hvor lønnen er langt højere. Jødiske ord Følgende er en liste over jødiske ord, hvoraf de fleste kommer fra jiddisch. Jøder bruger typisk disse ord ofte: Chutzpah betydende frækhed Gimp slang for penis Schmuck slang for penis Mazel tov - tillykke, held og lykke Mitzvah/Mitzvoth en velsignelse eller et bud Oy gevalt eller "Oy Veh" udtryk for klagen, utilfredshed eller irritation Putz slang for penis Shalom betyder fred og er en meget almindelig hilsen blandt jøder Shmaltz, shmaltzy: fedt, sentimentalt, banalt Schmo et godtroende fjols Shtetl: landsby i det gamle land (jødisk ghetto i Europa)

10 Jødisk "religion," symboler mv. Chuppah- jødisk bryllupsbaldakin. Det er en skik for brudgommen at knuse et glas med hælen ved jødiske brylupper. Den jødiske brud og brudgom giftes under en baldakin kaldt en "chuppah". Kosher kostlove- forbudte fødevarer. Ortodokse og konservative jøder må ikke blande kød med mejeriprodukter, for det er ikke "kosher". Svinekød og skaldyr er også forbudt. Menorah mezuzah: Beholder med skrifter monteret på dørkarme i jødiske hjem. Davidsstjernen Dette symbol blev stjålet fra den hinduistiske "Vishnu stjerne", på lige fod med alt andet, jøderne hævder er deres eget. Ortodoks, konservativ og reform er de tre primære grene af jødedommen. Ortodokse og konservative følger jødisk lov, hvor de ortodokse er det strengeste. Reformjødedom er også kendt som "liberal jødedom". Mange reformjøder følger ikke kosherlovene og andre jødiske love. Amerikas KOSHER-fødevareskat Symbolerne nedenfor er alle jødiske. Jøder har afpresset billioner af dollars med en særlig afgift på fødevarer, som ikke-jøder i USA skal betale i supermarkedet. De almindeligste etiketter på sådanne fødevarer ser således ud:

11

12 Indeks over jødiske efternavne Dette er en omfattende liste over jødiske efternave. Selvom denne liste er omfattende, er den ikke fuldstændig. BEMÆRK- DER ER ET PAR NAVNE PÅ DENNE LISTE, SOM OGSÅ BRUGES AF NOGLE IKKE-JØDER. Når nok jøder tager visse ikke-jødiske navne, stopper flere og flere ikke-jøder som regel med at bruge disse navne, men der er tilfælde, hvor gamle familienavne overlever. De oprindelige navne var ikke-jødiske. Der er også eksklusivt jødiske navne som Levi, Cohen, Stein; og præfikser såsom "Eisen", "Lev", "Rabin", "Roth", suffikser såsom "baum", "berg", witz, feld, lieb, thal, stein og mellemnavne (før efternavnet) som "Ben" og "Bar" for at nævne et par eksempler. De fleste af navnene anført herunder er næsten eksklusivt brugt af jøder. Desuden tager mange jøder ikke-jødiske navne for at skjule deres jødiske identitet. Mange jødiske navne har også at gøre med ekstrem rigdom og penge; "Gam" (skatteopkræver), "Goveh" (kasserer", "Gold", "Goldberg" (bjerg af guld), "Silverstein" (sølvsten), Greenberg og så videre. Aaron Aaronin Abramowitz Abrams Adler-Adonoilom Admon Aaronsen Abramsky Adolescenti Aaronson Aaronstein Abramsohn Abramson Africk Afrom variation af Abba Abel Abravanel Abravaneln "Ephraim" Agosi Abelson Abendana Absalom Abudraham Agozi Agranat Aberke Aberl Abulafia Abzug Agron Agronsky Aberlein Aberlieb Achselrad Ackerman/n Ahavah Ahikam Aberzuss Abil Acosta Adele Ahitov Ahl Abrabanel Abraham Adelman Adelman/n Ahuvah Akabiah Abrahm Abrahmsohn Adelson Adelstein "ædelsten Akashia Akiba Abram Abrami Album variation af "Weiss" Abramin Abramov Ader Adler Alcalay Alembik A

13 Alfandari Algus Aliyah Alizah Alkus Alper Alpern Alpert Alpron Alter Alterman Altfeld Altmann Altneu Altschul Altschuler Altshule Amdur Amdursky Amschel Amsel Amsle Amsler Amster Anastasios Anav Ancier Andrussier Anixter Ansbach Anschel Antman/n Anzieher Apel Apelopwitz Apfelbaum Appel Apt Apter Aren- variation af Aaron Arfa Arkin - variation af Aaron Arkules Aron, variation af Aaron Aroni, variation af Aaron Aronin, variation af Aaron Aronoff, variation af Aaron Aronoff, variation af Aaron Aronov, variation af Aaron Aronow, variation af Aaron Aronowitch, variation af Aaron Aronowitz, variation af Aaron Aronson, variation af Aaron Aronstam Aronstein Aronthal, variation af Aaron Aryeh Arzt Asael Asaf Asch Aschenheim Aschenheimer Ascher Aschheim Ash Ashburg Ashendorf Ashkenazi dette navn betød engang "Germaner" (ikke-jøde) Indtil slutningen af det 17. århundrede hvor mange europæiske jøder immigrerede til Lilleasien hvor de blev givet dette navn af tyrkiske jøder for at betegne dem som kommende fra tyske territorier Ashman/n Ashner Askush Asner Aspis Astruc Astruc Atar Atlin Atzmon Auerbach Auslander Auspitz Austern Averik Avigaal Avigad Avigdor Avil Avindam Aviram Avi-Shaul Avraham Avrech Avril Avrom Awerbuch Axeldar Axelrad Axelrod Axelrood Ayalah Ayelet Ayzenschtat Azariah Azria Azzopardi

14 B Bab Babad Baron variation af 'Bar-Aaron" (søn af Behokhmah Behrman Bacharach Aaron) Beifuss Bacher Bacherach Barr Barron Beilin Beilke Bachrach Bachrich Barrstein Barshay Bekher Bekhorath Bad Badanes Barth Baru Belier Belka Bader Badt Baruch Barukh Belkin Bellow Baer Bailin Bar-Yehuda Barza Belmont Belmonte Bak Bakst Bas Basch Belofsky Belzer Balaban Balak Bashe Basheva Ben Bender Balfur Balsam Baskin Baskind Bendit Bendit Balta Balter Bass Bassan Bendor Ben-Gurion Bamberg Bamberger Bassani Bassovsky Ben-Horin Benjamin Banet Bar Basyah Batnick Benowitz Ben-Shahar Barad Baram Batusanschi Batyah Bensheim Bensinger Baratz Barbakoff Baum Bauman/n Ben-Tikvah Bentwich Barch Bard Baumgarten Baxt Benveniste Ben-Zahav Bardach Bardowitz Bayla Bechar Ben-Zvi Ber Barg Bar-Gada Becher Bechor Berakhiah Berg Bar-Ilan Barkan Bechtheim Becker Berger Bergman/n Bar-Kokhba Barlas Beckerman/n Beckman/n Berish Berkal Barmak Barmash Bedwinek Beederman/n Berkman/n Berko Barmat Bar-Nathan Behar variation af "ben-harav" Berkovits Berkowitz

15 Berl Berlin (intet at gøre Bloch Block Boros Borowsky med byen. Navnet betyder "Søn af Bloom Bloomberg Bortnik Boruchschomer Berl') Berliner Bloomfeld Bloomfield Botbol Botnick Berman Bernbaum Bloomingdale Blowitz Botstein Botushansky Bernheim Bernick Blozer Bluestein Botwinnik Boxerman/n Bernstein stammende fra "handel med Blum Bluma Boyer Brach rav" Bertinero Blumenberg Blumenfeld Bradt Brady Beshanim Beshar Blumengarten Blumenheim Braf Bragin Besser Bethel Blumenkrantz Blumenkrohn Brainin Bram Bettelheim Bettsack Blumenreich Blumenstein Bran Brand Betzalel Biback Blumenstock Blumenthal Brandão Brandeis Biber Bibick Blumfeld Blumkin Brandelstein Brander Bickel Biederman/n Blustein Bobroff Brandler Brandwein Biegeleisen Bildhauer Bochner Bodanis Brann Brasch Bilu Binder Bodek Bodenstein Brat Braude Bing Birnbaum Bodner Boerne Braunfeld Braunschild Bistritzky Bitensky Bogatch (polsk- betydende "velhavende") Braunspan Braunstein Blacher Black Bogati Bogolub Braunthal Braverman/n Blaser Blashki Bogoraz Bohm Breger Breindel Blaszka Blau Boim Bokser Breine Bremel Blaustein Blecher Bollag Bolotin Brender Brenner Blechman/n Bleich Bondi Borer Breuer Brewda Bleiweiss Blitstein Bornstein Borodaty Breyer Brickenstein

16 Brik Brill Brilliant Brim Brisch Brock Brockman/n Brod Broder Brodner Brodsky Brodt Brody Brog Broitman/n Bromberg Bronfman/n Bronfn Bronstein Brosch Brostoff Brownstein Bruck Bruckenstein Bruckstein Brüll Buber Buchsbaum Buchwald Bufman/n Bukspan Bulka Bunim Burack Burla Burstein Buschbaum Buxbaum

17 C Cahan- variation af Cohen Charlap Charmatz Cohan- variation af Cohen Cahen- variation af Charness Cohen -(eksklusivt Cohen Cahn- variation af Charnis Charrik jødisk navn) Cohn- variation af Cohen Calish Charry Chasin Cohen Cohnheim- variation Cantarini Cardozo Chasins Chason af Cohen Cohnstein- variation Carlebach Caro Chatan Chavkin af Cohen Cole Casdan Cassirer (jiddisch for Chayes Chayim Colombo Cone variation af penge) Castro Chayyah Chazan Cohen Consolina Casuto Chabas Chazzan Cherkasky Cooper (nogle ikke-jøder bruger Chabin Chabner Cherniak Chernik også dette navn) Cooperman/n Chagall Chai Chernoff Chernoffsky Cornberg Cornblith Chaikin Chaim Chiel Chiger Cornblum Cornfein Chait Chalef Chiya Chodes Cornfeld Cornfield Chalfan Chamedes Chodesh Chodosh Corngreen Corngut Chameides Chamides Chomsky Chorney Cornpracht Cramer Chamudes Chanen Chubin Chubinsky Cresca Csillag Chanin Chudnow Czaczkes Chankin Citron Chapiro variation af Shapiro Cogan- variation af "Cohen"

18 D Da Costa Damrosch Dick Dickenstein Drexler Drexsler Danto- variation af Dickstein Dreyfus "David" Daskal Dienesmann Dieudonné Dreyfuss Druck Daskelowitz Daube Diofatto Dissen Drucker Dubin Dubofsky Dauber David Ditzah Dobe Dubow Dubowsky Davidovitch Davidowitz Dobkin Dobrin Duchan Duchen Davidson Davis Dohm Dolinsky Duchin Duchovny Dayag Dayan Dorfman/n Doron Dukhen Dunkelman/n De Haas Dekovnick Drach Dratwa Durchschlag Dushkin Del Medigo Del Vecchio Drechsler Dreebin Duskin Duvdevani Dembitz Dewoskin Dreifuss Dresner Dvoshke Dym Diamant Dressler

19 E Eberman/n Ebril Eiferman/n Eige Elkan Elkin Eckstein Eiger Ellbogen Edel Edelman/n Eiges Einhorn Ellenbogen Ellman/n Edelsberg Edelstein Einstein Eisbart Elman/n Elnathan Efer Efroike Eise Eiseman/n Elow Elowitz Efroikin Eger Eisen Eisenbach Elya Emale Egers Ehmann Eisenberg Eisengarten Embden Emden Ehren (alle navne med Ehren" er variationer Eisenheim Eisenhower Engel Engeler af Aaron) Ehrenberg Eisenkraft Eisenman/n Enker Entin Ehrenfeld Ehrenfest Eisenstadt Eisenstam Enzil Enzlin Ehrenfreund Ehrenfried Eisenstark Eisenstein Ephraim Ephrat Ehrenfrucht Ehrenhaft Eisinger Eisler Ephron Ephros Ehrenhaus Ehrenkrantz Eisman/n Eisner Eppenstein Eppstein Ehrenpreis Ehrenreich Eisnick Eissig Epsteen Epstein Ehrenstamm Ehrenstein Eizik Elath Erlanger Eshkol Ehrenteil Ehrenthal Elazar Elbaz Espérance Esperanza Ehrentreu Ehrenzweig Elchanan Eleazar Esterine Esterman/n Ehrlich Ehrman/n Elhanan Eliakim Esterson Estrin Eibenschitz Eibenschütz Elias Eliasaph Ettinger Ettlinger Eibeschütz Eichel Eliezer Elijah Evron Ewig Eichhorn Eichler Elimelech Elimelekh Ewigkeit Eybeschitz Eidels Eifer Elishama Elishaphat Ezekiel

20 F Fagan Fagin Feivish Feivus Finkdorf Finke Faibisch Fekete Finkel Fairchild Falk Feld Feldbaum Finkelstein (handler med diamanter) Falkenberg Falkenfeld Feldblum Feldhaus Finkenfeld Finkerfeld Falkenheim Falkenstein Feldheim Feldinger Finkheim Finkhof Falkenthal Falkheim Feldleit Feldman/n Finn Finzi Farber Farkas Feldscher Feldstein Firestone Fisch Fassbinder Fayvel Feller Fellerman/n Fischbein Fischel Feder Federbusch Fellner Felltrager Fischer Fischman/n Federman/n Feibelman/n Felman/n Felsen Fiscl Fishkin Feig Feige Felsenbach Felsenberg Fishkind Fishman/n Feigel Feigelman/n Felsenstein Felsenthal Flacksman/n Flaks Feigelstock Feigenbaum Felsher Feltenberg Flasch Flaschin Feigenblat Feigin Fenichel Fenster Flax Flaxman/n Feigler Feigon Ferber Fertel Fleischer Fleischhaker Feilchenfeld Fein Fetterer Feuchtwanger Fleischhauer Fleischman/n Feinberg Feiner Feuer Feuerstein Flesch Flexner Feinerman/n Feingold Fiedler Figel Florscheim Florsheim Feinman/n Feinsilver Figler Figlin Floss Flosser Feinstein Feis Filehne Filene Fogel Fogelbaum Feischl Feitel Filler Fine Fogelman/n Fogelsang Feivel Feivis Fingerhut Fink Fogelsdorf Fogelson

21 Fogelstein Fonseca Freudenreich Freudenstein Froike Froim Forman Forscheim Freudenthal Freudman/n Fromel Fromer Fortel Forti Fried Friedel Fromkin Fromm Fradkin Fraime Friedenheim Friedenson Frommer Frosch Fram Frank Friedenstein Friedenthal Fruma Fuchs Frankel Frankfurter Frieder Friedheim Fudim Fudm Frayda Freeman Friedjung Friedland Fudym Fuld Freilach Freilich Friedländ Friedlich Funk Furrier Frenkel Freud Friedman/n Friedson Fürth Fürther Freudenberg Freudenfeld Friedwald Frohlich Futorian Futterman/n Freudenfels Freudenheim Froikin Froikin (variation af Ephraim)

22 G Gabbai Gabel Giblichman/n Giesser Goldblitt Goldblum Gabler Gilah Goldbrunn Gad Gaffen Gilden Gilman/n Golde Golden Galinsky Galpern Gimbel Gimpel Goldenbaum Goldenberg Gam Gamliel Gingold Ginsburg Goldenthal Goldfarb Gamoran Gans Ginzberg Giora Goldfeder Goldfish Garfinkel Garfunkel (handel Gittel Gittelmacher Goldfluss Goldhaber med diamander) Garland Gittelman/n Gittelsohn Goldhammer Goldheim Garmaize Gartenhaus Gittelson Gitzok Goldhirsch Goldich Gaster Gedaliah Glass Glassman/n Goldkorn Goldkrantz Geduld Geffen Glatzer Glazer Goldkraut Goldman/n Geffner Geiger Gewirtz Glick Goldmann Goldmark Gelbart Gelber Glickberg Glickin Goldner Goldreich Gelfman/n Geller Glickman/n Glicksberg Goldsand Goldscheider Gellman/n Gendel Glickselig Glicksman/n Goldschild Goldschlag Gerber Gersh Glickstein Glickstern Goldschmidt Goldsmith Gershman/n Gershom Gluck Gluckenspiegel Goldstadt Goldstaub Gershon Gershovitz Gnendel Goetzl Goldstein Goldstern Gerson Gerstein Goiten Golan Goldstrand Goldstrom Gerstner Gertz Gold Goldbart Goldzweig Golomb Getz Getzel Goldbaum Goldberg Goltz Goltzer Getzl Gewirtzman/n Goldberger Goldblatt Goltzman/n Golub

Hvordan man genkender og identificerer en jøde Del 1 fysiske egenskaber

Hvordan man genkender og identificerer en jøde Del 1 fysiske egenskaber Hvordan man genkender og identificerer en jøde Del 1 fysiske egenskaber af John Doe Goi "Engang, da jeg gik gennem den indre by, stødte jeg pludselig på et væsen i en lang kaftan med sorte sidelokker.

Læs mere

Djævelens taktik JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING

Djævelens taktik JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING Djævelens taktik JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING! 1. Petersbrev 5:8-9! Vær årvågne og på vagt! Jeres modstander, Djævelen, går omkring som en! brølende løve og leder!efter nogen at sluge; tå ham

Læs mere

Overordnede spørgsmål. Konkrete spørgsmål til teksten

Overordnede spørgsmål. Konkrete spørgsmål til teksten Drengen Friedrich af Hans Peter Richter Høst & Søn Forlag, 8. oplag, 1980. Originaludgivet 1963 Overordnede spørgsmål 1) Lav en liste over personerne i bogen. Giv en karakteristik af de vigtigste personer.

Læs mere

Tale af Bruno Gröning, Rosenheim, 31. august 1949

Tale af Bruno Gröning, Rosenheim, 31. august 1949 Henvisning: Dette er en oversættelse af den stenografisk protokollerede tale af Bruno Gröning den 31. august 1949 om aftenen på Traberhof ved Rosenheim. For at sikre kildens ægthed, blev der bevidst givet

Læs mere

Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013

Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013 Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013 Højmesse i Rungsted kirke. 2 da b Salmer: 9; 422; 277; 54; 464; 729; 750; 727. Kollekt: Ordet og Israel Tekst: Matt.22,34-46

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 29. maj 2016

1. søndag efter trinitatis 29. maj 2016 Kl. 9.00 Ravsted Kirke 745, 616; 680, 672 Kl. 10.00 Burkal 745, 680, 616; 534, 672 Tema: Rigdom Evangelium: Luk. 12,13-21 Rembrandt: Lignelsen om den rige mand (1627) "Spis, drik og vær glad!" Det var

Læs mere

Vikar-Guide. 1. Fælles gennemgang: Opgaven kræver farver.

Vikar-Guide. 1. Fælles gennemgang: Opgaven kræver farver. Vikar-Guide Fag: Klasse: OpgaveSæt: Kristendom 4. - 5. klasse Religiøse symboler 1. Fælles gennemgang: Opgaven kræver farver. Udlever opgaverne og lad eleverne kigge på de forskellige symboler. Spørg dem

Læs mere

Prædiken til 2.søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 14,25-35.

Prædiken til 2.søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 14,25-35. 05-06-2016 side 1 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2016. Tekst. Lukas 14,25-35. Det er en dårlig reklame tekst for kristendommen vi lige har læst. Ingen ville skrive sådan i en annonce eller i en

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe.

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker eller folk Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker: - parenteserne betyder, at ordet mennesker kan droppes. Mennesker

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Interview med LCK s videpræsident

Interview med LCK s videpræsident Interview med LCK s videpræsident 0.09-0.12 Interviewer 1: Kan du starte med at fortælle om hvad din rolle i LEO er? 0.15-0.44 Brødreskift: Altså jeg har jo været med at starte det op med Zenia. Og jeg

Læs mere

Studie. Ægteskab & familie

Studie. Ægteskab & familie Studie 19 Ægteskab & familie 104 Åbent spørgsmål Lav en rangordning af de elementer, du tror, er nødvendige i et godt ægteskab, hvor 1 er det vigtigste og 5 det mindst vigtige. Kommunikation Personlig

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 7.s.e.trinitatis Prædiken til 7. søndag efter trinitatis Tekst. Luk. 19,1-10.

Bruger Side Prædiken til 7.s.e.trinitatis Prædiken til 7. søndag efter trinitatis Tekst. Luk. 19,1-10. Bruger Side 1 30-07-2017 Prædiken til 7. søndag efter trinitatis 2017. Tekst. Luk. 19,1-10. Små historier kan rejse store spørgsmål. Det er sommetider sådan at i en lille hverdagshandling sker der store

Læs mere

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder,

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, 726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, når Jesus siger: Når du derfor bringer din gave til alteret

Læs mere

#13 Hvordan ondskaben blev til

#13 Hvordan ondskaben blev til #13 Hvordan ondskaben blev til Ordet Satan bliver nævnt 53 gange i Bibelen. På hebræisk betyder ordet modstander eller fjende. Ordet djævel bliver nævnt 60 gange i Det Nye Testamente. Ordet betyder bogstaveligt

Læs mere

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG UGE 3: GUDS FOLK FORBEREDELSE Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Vores identitet som Guds familie. Gud valgte sit folk af ren og

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Åbenbaringen af Gud i Israels trosbekendelse

Åbenbaringen af Gud i Israels trosbekendelse Åbenbaringen af Gud i Israels trosbekendelse Israels trosbekendelse: "Hør Israel, Herren vor Gud, Herren er én, 5. Mos. 6:4. Israels trosbekendelse: Israels trosbekendelse: I daglig tale forkortet til:

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

GLÜCKSTADT OG ALTONA

GLÜCKSTADT OG ALTONA ANKOMSTER At være parat til at flytte ligger ikke jøder fjernt, for den fælles hukommelse i det jødiske samfund er i høj grad historien om vandring. Den bibelske beretning om Moses, der ledte israelitterne

Læs mere

Søndag 4. oktober også kaldet 18.søndag efter trinitatis. Da farisæerne hørte, at Jesus havde lukket munden på saddukæerne, samledes

Søndag 4. oktober også kaldet 18.søndag efter trinitatis. Da farisæerne hørte, at Jesus havde lukket munden på saddukæerne, samledes NU er næsten her Prædiken af Kristine S. Hestbech Søndag 4. oktober også kaldet 18.søndag efter trinitatis. Jeg prædiker over Matthæus kap.22, 34 46: Da farisæerne hørte, at Jesus havde lukket munden på

Læs mere

ÅBENBARINGEN KAPITEL 3. Skelgårdskirken, den 12. marts 2012

ÅBENBARINGEN KAPITEL 3. Skelgårdskirken, den 12. marts 2012 ÅBENBARINGEN KAPITEL 3 Skelgårdskirken, den 12. marts 2012 MENIGHEDEN Den synlige kirke sådan som den fremtræder for os Den usynlige kirke de troendes åndelige virkelighed Kapitel 1: Menigheden i dens

Læs mere

17. søndag efter trinitatis 8. oktober 2017

17. søndag efter trinitatis 8. oktober 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Ydmyghed Salmer: 747, 392, 334; 601, 260 Evangelium: Luk. 14,1-11 "Enhver som ophøjer sig selv skal ydmyges". Sådan er det i vores forhold til hinanden og endnu mere i vores

Læs mere

7.s.e.trin.A. 2015 Luk 19,1-10 Salmer: 753-494-385 260-476-7 Det er en pudsig lille historie om Zakæus i træet. Den rige mand, -overtolderen, -den

7.s.e.trin.A. 2015 Luk 19,1-10 Salmer: 753-494-385 260-476-7 Det er en pudsig lille historie om Zakæus i træet. Den rige mand, -overtolderen, -den 7.s.e.trin.A. 2015 Luk 19,1-10 Salmer: 753-494-385 260-476-7 Det er en pudsig lille historie om Zakæus i træet. Den rige mand, -overtolderen, -den store, magtfulde mand, -han er lille af vækst, og da han

Læs mere

17. søndag efter trinitatis 18. september 2016

17. søndag efter trinitatis 18. september 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Synderes ven Salmer: 385, 32, 266; 511, 375 Evangelium: Mark. 2,14-22 Hvis ikke vi havde hørt den historie så tit, ville vi have hoppet i stolene af forbløffelse. Har man da

Læs mere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere Studie 1 Guds ord 9 Åbningshistorie Jeg stod bagerst i folkemængden i indkøbscentret og kiggede på trylleshowet. Men min opmærksomhed blev draget endnu mere mod den lille pige ved siden af mig end mod

Læs mere

I Allahs Navn, den Nådige, den Barmhjertige

I Allahs Navn, den Nådige, den Barmhjertige Islamisk Overbevisning og Rationalitet I Allahs Navn, den Nådige, den Barmhjertige At tro på en skaber betragtes af mange som værende lig med at følge noget blindt. Og videnskabens og teknologiens stigende

Læs mere

Religionernes spiseregler

Religionernes spiseregler Religionernes spiseregler Stinna Ahrenst Omtalen af, hvad der er rent og urent, og hvad man må spise og ikke må spise, findes i alle fem hovedreligioner Inden for alle religioner spiller begreberne renhed

Læs mere

Impossibilium nihil obligatio

Impossibilium nihil obligatio Impossibilium nihil obligatio Advent Advent betyder bekendtgørelsen af at noget skal komme. Advent er med andre ord forberedelsestid, hvor man gør sig parat til det og den, der skal komme: Jesus og julen.

Læs mere

Kampen om landet og byen

Kampen om landet og byen Mellemøstenhar gennem tiderne påkaldt sig stor opmærksomhed, og regionen er i dag mere end nogensinde genstand for stor international bevågenhed. På mange måder er Palæstina, og i særdeleshed Jerusalem

Læs mere

4.s.i adv.b Johs 3,25-36 Salmer: Den amerikanske forfatter og komiker Mark Twain har sagt følgende: Jeg har i livet haft

4.s.i adv.b Johs 3,25-36 Salmer: Den amerikanske forfatter og komiker Mark Twain har sagt følgende: Jeg har i livet haft 4.s.i adv.b. 2015 Johs 3,25-36 Salmer: 86-90-108 325-87-80 Den amerikanske forfatter og komiker Mark Twain har sagt følgende: Jeg har i livet haft tusinder af bekymringer, kun enkelte af dem er blevet

Læs mere

#2 Hvorfor du behøver en frelser

#2 Hvorfor du behøver en frelser #2 Hvorfor du behøver en frelser I vores sidste lektie så vi, at Gud tilbyder os fred gennem Jesus Kristus. Men hvordan fungerer det helt præcist? Hvorfor måtte Jesus dø for os? Og hvad betød det for hele

Læs mere

Foredrag af Bruno Gröning, München, 29. september 1950

Foredrag af Bruno Gröning, München, 29. september 1950 Henvisning: Dette er en afskrift af det stenografisk optagne foredrag af Bruno Gröning, som han har holdt den 29. september 1950 hos heilpraktiker Eugen Enderlin i München. Foredrag af Bruno Gröning, München,

Læs mere

19. søndag efter trinitatis, den 26. oktober 2014 Vor Frue kirke kl. 10

19. søndag efter trinitatis, den 26. oktober 2014 Vor Frue kirke kl. 10 1 19. søndag efter trinitatis, den 26. oktober 2014 Vor Frue kirke kl. 10 Jesper Stange Tekst: Johs 1,35-51 Salmer: 753, 434, 444, 449 v.1-3, 315, 164, 459, 729 v.9-10, 425. Gud, lad os leve af dit ord

Læs mere

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel Juledag 2014 Af sognepræst Kristine S. Hestbech Livet har en begyndelse og en ende. Sådan er det, når man ikke tror på reinkarnation hvor alt går i ring, men tror på at livet er så ukrænkeligt og værdigt

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1. søndag i Advent Bording side 1. Prædiken til 1.søndag i advent Tekst. Lukas 4,

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1. søndag i Advent Bording side 1. Prædiken til 1.søndag i advent Tekst. Lukas 4, 06-12-2015 side 1 Prædiken til 1.søndag i advent 2015. Tekst. Lukas 4, 16-30. Revolution eller indre forandring. Det er ofte vanskeligt at høre evangeliet. Det kommer så enkelt og stærkt til os, klædt

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Indledning. Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation.

Indledning. Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation. Indledning Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation. John Stott Det var en dejlig søndag morgen lige efter gudstjenesten.

Læs mere

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø 21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø Der var en gang og det er så længe siden, at vi måske er hen ved 800 år før Jesus blev født. Så blandt gamle fortællinger, så har jeg besluttet at tage

Læs mere

20. seftr Matt 22,1-14.Vigtigere end det vigtige

20. seftr Matt 22,1-14.Vigtigere end det vigtige 20. seftr Matt 22,1-14.Vigtigere end det vigtige Tonen er skarp i dag. Konflikten mellem Jødernes ledere og Jesus stiger i intensitet. Det er den sidste hektiske uge i Jerusalem. Jesus ved, hvordan det

Læs mere

RG Grindsted Kirke 5/ kl

RG Grindsted Kirke 5/ kl 1 RG Grindsted Kirke 5/11-2017 kl. 16.00 Emne: God s Kingdom - FOREVER Præludium: Vi er ét folk Velkomst v. Steen En gudstjeneste om Guds rige og om håb. Jeg har tænkt noget over temaet håb, fordi der

Læs mere

Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard

Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard 1 Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard 2 Dan Sagnet fortæller, at en konge ved navn Dan, jog sine fjender mod syd. Han var en stærk konge, og folk gav hans land navn efter ham. På den måde fik Danmark

Læs mere

I dag kan jeg ikke tage til Betlehem og komme tilbage igen. Problemet ligger på det politiske plan og ikke blandt almindelige mennesker.

I dag kan jeg ikke tage til Betlehem og komme tilbage igen. Problemet ligger på det politiske plan og ikke blandt almindelige mennesker. Orit I dag kan jeg ikke tage til Betlehem og komme tilbage igen. Problemet ligger på det politiske plan og ikke blandt almindelige mennesker. Orit er syvende generation af jøder, som bor i Israel. Hun

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter trinitatis, Luk 16,19-31. 1. tekstrække.

Prædiken til 1. søndag efter trinitatis, Luk 16,19-31. 1. tekstrække. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 2. juni 2013 kl. 9.30 Bodil Raakjær Jensen Prædiken til 1. søndag efter trinitatis, Luk 16,19-31. 1. tekstrække. Salmer. DDS 722 Nu blomstertiden komme2 DDS 447 Herren strækker

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

APOKRYFE SKRIFTER Bel og den Dragon af KING JAMES bibel Bel og dragen

APOKRYFE SKRIFTER Bel og den Dragon af KING JAMES bibel Bel og dragen APOKRYFE SKRIFTER Bel og den Dragon af KING JAMES bibel 1611 www.scriptural-truth.com Bel og dragen Bogen af Bel og dragen [i Daniel] Historien om ødelæggelsen af Bel og dragen, Afskåret fra slutningen

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2015.docx 25-01-2015 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2015.docx 25-01-2015 side 1 25-01-2015 side 1 Prædiken til sidste s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Matt. 17,1-9 Hvem skal vi tro på? Moses, Muhammed eller Jesus? I 1968 holdt Kirkernes Verdensråd konference i Uppsala i Sverige,

Læs mere

Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse !!!!!! Hilsen. Kasper & Tobias. Side! 1 of! 9

Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse !!!!!! Hilsen. Kasper & Tobias. Side! 1 of! 9 Det du skal til at læse nu, er det første kapitel i vores bog. Rigtig god oplevelse Hilsen Kasper & Tobias Side 1 of 9 1 -" DIN BESLUTNING Det er altså ikke så svært. Livet handler om at træffe én beslutning.

Læs mere

DEN STORE FEST. Tales of Glory

DEN STORE FEST. Tales of Glory Jesus indbyder til fest i Himlen. De, der siger ja tak til indbydelsen; får lov til at være med 1 DEN STORE FEST Tales of Glory Til brug i dit hjem Målgruppe: 2 9 år Bibeltekst: Lukas 14, 15-24 Rekvisitter:

Læs mere

Den Indre mand og kvinde

Den Indre mand og kvinde Den Indre mand og kvinde To selvstændige poler inde i os Forskellige behov De har deres eget liv og ønsker De ser ofte ikke hinanden Anerkender ofte ikke hinanden Den største kraft i det psykiske univers,

Læs mere

Tyskland i krisen: Euroen er skyld i de største spændinger i Vesteuropa siden anden verdenskrig

Tyskland i krisen: Euroen er skyld i de største spændinger i Vesteuropa siden anden verdenskrig 9. oktober, 2012 Tyskland i krisen: Euroen er skyld i de største spændinger i Vesteuropa siden anden verdenskrig?aldrig siden anden verdenskrig har der været så store spændinger mellem Vesteuropas folk

Læs mere

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r Fadervor B I b e l e n å b n e r b ø n n e n b e l e n å b n e r b ø n n e f o r j u n i o r e r f o r j u n i o r e r Bibelen Nu skal du læse i Bibelen. Har du selv en bibel, så kan du bruge den! Hvis

Læs mere

1 Afskedsgudstjeneste Haderslev Domkirke 24. april 2016 kl søndag efter påske - Joh 8, / Dette hellige

1 Afskedsgudstjeneste Haderslev Domkirke 24. april 2016 kl søndag efter påske - Joh 8, / Dette hellige 1 Afskedsgudstjeneste Haderslev Domkirke 24. april 2016 kl. 10 4. søndag efter påske - Joh 8,28-36 15-338 - 679 / 492-476 - 426 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Jesus sagde da til

Læs mere

23. søndag efter trinitatis 19. november 2017

23. søndag efter trinitatis 19. november 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Hvad Guds er Evangelium: Matt. 22,15-22 Salmer: 745, 367, 448; 728, 266 Her er en 20'er. [Vis en 20 krone-mønt frem!] I ved hvordan den ser ud, selv om I ikke kan se den ordentligt

Læs mere

Så vælg da livet og elsk din Gud, af hele dit hjerte - og din næste som dig selv!

Så vælg da livet og elsk din Gud, af hele dit hjerte - og din næste som dig selv! Så vælg da livet og elsk din Gud, af hele dit hjerte - og din næste som dig selv! Prædiken i TV nytårsnat 2002-03 1. læsning (5 Mos 30,11-15.19-20) Nytårsnats første læsning er fra Det gamle Testamente.

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Ved Martin Abildgaards bisættelse d. 2/ (DDS: Jeg ser de bøgelyse øer )

Ved Martin Abildgaards bisættelse d. 2/ (DDS: Jeg ser de bøgelyse øer ) Ved Martin Abildgaards bisættelse d. 2/7 2009 (DDS: Jeg ser de bøgelyse øer 754 29 747) Til sidst skal det ske, at Herrens tempelbjerg står urokkeligt højt over bjergene, knejsende over højene. Folkene

Læs mere

9. søndag efter trinitatis I Salmer: 413, 294, 692, 728, 488, 697

9. søndag efter trinitatis I Salmer: 413, 294, 692, 728, 488, 697 9. søndag efter trinitatis I Salmer: 413, 294, 692, 728, 488, 697 I det gamle testamente finder vi den store beretning om de to brødre tvillingerne Jakob og Esau. Allerede tidligt i fortællinger om de

Læs mere

GUDSBEGREBET.I.ISLAM

GUDSBEGREBET.I.ISLAM GUDSBEGREBET.I.ISLAM I Allahs Navn, den Nådige, den Barmhjertige. Det er et kendt faktum, at ethvert sprog har et eller flere udtryk, som bruges i forbindelse med Gud og undertiden i forbindelse med mindre

Læs mere

6. s. e. Trin juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken / Christian de Fine Licht Dette hellige

6. s. e. Trin juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken / Christian de Fine Licht Dette hellige 6. s. e. Trin. - 27. juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken 10.00 754 691 392 / 385 472 655 Christian de Fine Licht Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (19, 16 26): Og

Læs mere

#27 Guds penge vort ansvar

#27 Guds penge vort ansvar #27 Guds penge vort ansvar Penge, og måden vi bruger dem på, er lige så vigtigt for Gud, som det er for os. I Ordsprogenes bog er der skrevet mere om penge end om noget andet emne. Penge kan vise sig at

Læs mere

Prædiken til 1. søndag i advent, Luk 4,16-30. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 1. december 2013 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 1. søndag i advent, Luk 4,16-30. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 1. december 2013 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 1. december 2013 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag i advent, Luk 4,16-30. 2. tekstrække Salmer DDS 74: Vær velkommen, Herrens år Dåb: DDS 448: Fyldt af glæde

Læs mere

Jeg ser ham, dog ikke nu. kasperbergholt.dk/jesus

Jeg ser ham, dog ikke nu. kasperbergholt.dk/jesus Jeg ser ham, dog ikke nu Jeg ser ham, dog ikke nu Agenda 1. Introduktion 2. Del I: Skabelse og patriarkerne 3. Del II: Udvandring og indvandring 4. Del III: Dommere og konger 5. Del IV: Eksil og tilbagekomst

Læs mere

Valdemarsgudstjeneste. 15/ Johs. 3,16. Jørgen Christensen

Valdemarsgudstjeneste. 15/ Johs. 3,16. Jørgen Christensen 725-10-787 Valdemarsgudstjeneste. 15/6-07. 20.30. Johs. 3,16. Jørgen Christensen Læsning: Johannes 3,16: For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke

Læs mere

Jeg tror, vi er rigtig mange, der har prøvet sådanne reaktionsmønstre på egen krop, enten som offer eller som

Jeg tror, vi er rigtig mange, der har prøvet sådanne reaktionsmønstre på egen krop, enten som offer eller som Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 14. april 2017 Kirkedag: Langfredag/A Tekst: 1 Mos 22,1-18; Es 52,13-53,12; Mk 15,20-39 Salmer: SK: 195 * 189 * 191 * 188,1-2 * 192 LL: samme Nogle gange,

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

At sidde under figentræet og se gedekiddene springe rundt bag huset. At stå ved brønden og se børnene lege på torvet

At sidde under figentræet og se gedekiddene springe rundt bag huset. At stå ved brønden og se børnene lege på torvet Tekster: Zak 9,9-10, Fil 2,5-11, Matt 21,1-9. Salmer: 176: Se, hvor nu Jesus træder (mel.: Min død er mig til gode) 177: Kom, sandhedskonge (mel.: Her ser jeg da et lam at gå) 172: Se, vi går op til Jerusalem

Læs mere

Tekster: Mika 6,6-8, 1 Tim 1,12-17, Matt 20,20-28

Tekster: Mika 6,6-8, 1 Tim 1,12-17, Matt 20,20-28 Salmer: Vejby 9.00 Tillægget 814: Denne morgens mulighed, 493 Gud Herren så til jorden ned, 694 Jesus at du blev min broder, 676 Guds fred er mer end englevagt Lem 10.30 Tillægget 814: Denne morgens mulighed,

Læs mere

30. nov. 2014 1.s. i advent. BK kl. 900. Strellev 1030. Der er dåb begge steder.

30. nov. 2014 1.s. i advent. BK kl. 900. Strellev 1030. Der er dåb begge steder. 30. nov. 2014 1.s. i advent. BK kl. 900. Strellev 1030. Der er dåb begge steder. Da Jesus drog ind i Jerusalem oplevede mange af byens indbyggere, hvad de længe havde længtes efter at opleve. Her var der

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26. Bøn. Lad os bede. Kom til os, Gud, og giv os liv fra kilder uden for os selv! (DDS 367, v.1) Amen.

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26. Bøn. Lad os bede. Kom til os, Gud, og giv os liv fra kilder uden for os selv! (DDS 367, v.1) Amen. 2.søndag efter helligtrekonger II. Sct. Pauls kirke 19. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 123/31/138/596//441/439/326/308 Uddelingssalme: se ovenfor: 326 Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26

Læs mere

Hvis Jesu ord derom er sande, så Ja!

Hvis Jesu ord derom er sande, så Ja! Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 18. oktober 2015 Kirkedag: 20.s.e.Trin/A Tekst: Matt 22,1-14 Salmer: SK: 291 * 416 * 175 * 475,1 * 589 LL: 291 * 612 * 416 * 175 * 475,1 * 589 Har I nogen

Læs mere

Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12.

Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12. Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12. 1 Man fortæller, at det eneste bygningsværk på, der kan ses fra månen er den kinesiske mur, der som en bugtet sytråd slynger sig rundt på jordens klode. En

Læs mere

8.s.e.trin.A. 2015 Matt 7,15-21 Salmer: 402-300-336 390-398-666 Vogt jer for de falske profeter, siger Jesus. Så sidder I måske en forventning om, at

8.s.e.trin.A. 2015 Matt 7,15-21 Salmer: 402-300-336 390-398-666 Vogt jer for de falske profeter, siger Jesus. Så sidder I måske en forventning om, at 8.s.e.trin.A. 2015 Matt 7,15-21 Salmer: 402-300-336 390-398-666 Vogt jer for de falske profeter, siger Jesus. Så sidder I måske en forventning om, at jeg skal udpege den og den som falsk profet. Dér må

Læs mere

2 Mos 20,3-17 DIN NÆSTE ER DINE MEDMENNESKER, DET VIL SIGE ANDRE MENNESKER, SOM DU MØDER.

2 Mos 20,3-17 DIN NÆSTE ER DINE MEDMENNESKER, DET VIL SIGE ANDRE MENNESKER, SOM DU MØDER. 2 Mos 20,3-17 De ti bud blev givet af Gud til hans udvalgte folk, det jødiske folk, mere end 1200 år, før Jesus blev født. Men de er også en rettesnor for kristne. Budene hjælper os ikke til at blive frelst.

Læs mere

Selvkontrol. Annie Besant. www.visdomsnettet.dk

Selvkontrol. Annie Besant. www.visdomsnettet.dk 1 Selvkontrol Annie Besant www.visdomsnettet.dk 2 Selvkontrol Af Annie Besant Fra Theosophy in New Zealand (Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang) Hvad er det i mennesket, som det ene øjeblik

Læs mere

Arbejdsspørgsmål til Det Nationalistiske Ungdomsoprør

Arbejdsspørgsmål til Det Nationalistiske Ungdomsoprør Arbejdsspørgsmål til Det Nationalistiske Ungdomsoprør - De Identitære i Frankrig og Europa SAMFUNDSFAG: Se Vores Europas video med Jean-David: https://vimeo.com/231406586 Se Génération Identitaires krigserklæring,

Læs mere

Tekster: 2 Mos 32, , Åb 2,1-7, Joh 8,42-51

Tekster: 2 Mos 32, , Åb 2,1-7, Joh 8,42-51 Tekster: 2 Mos 32,7-10.30-32, Åb 2,1-7, Joh 8,42-51 Salmer: Lem kl 10.30 330 Du som ud af intet skabte (mel. Peter Møller) 166.1-3 Så skal dog Satans rige (mel. Guds godhed vil) 166.4-7 52 Du Herre Krist

Læs mere

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl

RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl 1 RG Grindsted Kirke 5. marts 2017 kl. 16.00 Emne: Hvorfor tro på en gud? Præludium: Beautiful things Velkomst v. Steen - Vi har sat tre meget grundlæggende spørgsmål som overskrifter for de rytmiske gudstjenester

Læs mere

Studie. Åndelige gaver & tjenester

Studie. Åndelige gaver & tjenester Studie 11 Åndelige gaver & tjenester 61 Åbningshistorie På sommerlejre har jeg ofte arrangeret en aktivitet, hvor lejrdeltagerne skulle bygge en borg men hvert medlem af gruppen havde enten hænderne bundet

Læs mere

Lindvig Osmundsen Prædiken til Skærtorsdag 2016 Bording Side 1. Prædiken til Skærtorsdag Tekst. Johs 13,1-15. Fodvaskningen.

Lindvig Osmundsen Prædiken til Skærtorsdag 2016 Bording Side 1. Prædiken til Skærtorsdag Tekst. Johs 13,1-15. Fodvaskningen. Prædiken til Skærtorsdag 2016 Bording Side 1 Prædiken til Skærtorsdag 2016. Tekst. Johs 13,1-15. Fodvaskningen. Skærtorsdag er en dag hvor der skete meget i Jesu liv. Jesu er i Bethania hvor han har overnattet

Læs mere

RG Grindsted Kirke 20. november 2016 kl

RG Grindsted Kirke 20. november 2016 kl 1 RG Grindsted Kirke 20. november 2016 kl. 16.00 Emne: Kærlighed Præludium: Aldrig går du fra mig Indgangsbøn - FS3 105: Jeg undres over hans kærlighed hilse på hinanden (med musik fra klaver (+ band))

Læs mere

Prædiken tl 3. søndag i fasten, Jægersborg kirke 2015. Salmer: 192 447 674 v. 1,2 & 7 302 // 325 424 697

Prædiken tl 3. søndag i fasten, Jægersborg kirke 2015. Salmer: 192 447 674 v. 1,2 & 7 302 // 325 424 697 Prædiken tl 3. søndag i fasten, Jægersborg kirke 2015 Salmer: 192 447 674 v. 1,2 & 7 302 // 325 424 697 Fører religion tl fanatsme og tl konfrontaton mellem os og de andre - og måske i sidste ende tl udøvelse

Læs mere

Du ved måske ikke at jeg har studeret i Oxford, i London, i New York og Paris, jeg foretrækker ørkenen!

Du ved måske ikke at jeg har studeret i Oxford, i London, i New York og Paris, jeg foretrækker ørkenen! Du ved måske ikke at jeg har studeret i Oxford, i London, i New York og Paris, men jeg foretrækker ørkenen! 17 Hmm Hvorfor det? Fordi den er ren! Det bliver ikke let at komme ind i Turban-fortet Det er

Læs mere

Gl Autoriserede Ef. 1,11. I Ham har VIogså fået vor arvelod, VI, som forud var bestemte dertil efter hans forsæt, der virker alt i

Gl Autoriserede Ef. 1,11. I Ham har VIogså fået vor arvelod, VI, som forud var bestemte dertil efter hans forsæt, der virker alt i FÆLLES MED DEM Gl Autoriserede. 1965 Ef. 1,11. I Ham har VIogså fået vor arvelod, VI, som forud var bestemte dertil efter hans forsæt, der virker alt i overensstemmelse med sin egen viljes beslutning,

Læs mere

Men det er samtidigt Guds svar. Bøn er på én gang at råbe sin glæde og sin fortvivlelse ud til Gud og samtidigt, i det, at høre hvad han har at sige.

Men det er samtidigt Guds svar. Bøn er på én gang at råbe sin glæde og sin fortvivlelse ud til Gud og samtidigt, i det, at høre hvad han har at sige. Søndag d. 10. maj 2015, kl. 10.00, Gottorp Slots Kirke, Slesvig 5. s. e. påske, Johs. 16, 23b-28 I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Jeg vil bede Jer rejse Jer og høre evangeliet til i dag,

Læs mere

Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække

Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække 1 Urup Kirke. Søndag d. 29. september 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække Salmer DDS 2: Lover den Herre, den mægtige konge med ære

Læs mere

Tekster: Sl 103,1-13, Gal 5,[16-21]22-25, Luk 17,11-19

Tekster: Sl 103,1-13, Gal 5,[16-21]22-25, Luk 17,11-19 Tekster: Sl 103,1-13, Gal 5,[16-21]22-25, Luk 17,11-19 Salmer: Lem 9.00 751 Gud ske tak og lov 508 Bryd frem mit hjertes trang 492 Guds igenfødte 404 Lover Herren Vejby 10.30 8 Om alle mine lemmer 12 Min

Læs mere

Prædiken til 1. søndag i fasten

Prædiken til 1. søndag i fasten Prædiken til 1. søndag i fasten Salmer: DDS 432: Det lille litani erstatter indgangsbønnen DDS 336: Vor Gud han er så fast en borg DDS 698: Kain, hvor er din bror DDS 639: Når i den største nød vi stå

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Tekster: Job 5,8-16, 1 Kor 15,1-10a, Luk 18,9-14. 739 Rind nu op 54 Hvad mener I om Kristus 365 Guds kærlighed ej grænse ved 7 Herre Gud

Tekster: Job 5,8-16, 1 Kor 15,1-10a, Luk 18,9-14. 739 Rind nu op 54 Hvad mener I om Kristus 365 Guds kærlighed ej grænse ved 7 Herre Gud Tekster: Job 5,8-16, 1 Kor 15,1-10a, Luk 18,9-14 Salmer: Lem Kirke kl 9.00 739 Rind nu op 54 Hvad mener I om Kristus 365 Guds kærlighed ej grænse ved 7 Herre Gud Rødding Sognehus kl 10.30 739 Rind nu op

Læs mere

Jeg vil godt følge Dronningen deri, at over os alle er Gud Herren.

Jeg vil godt følge Dronningen deri, at over os alle er Gud Herren. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 19. april 2015 Kirkedag: 2.s.e.påske/A Tekst: Joh 10,11-16 Salmer: SK: 403 * 413 * 168 * 218,2 * 51 LL: 403 * 447 * 449 * 413 * 168 * 218,2 * 51 For en

Læs mere

forbindes med Ham og lære den vej, som leder til himmelen, fra Hans egen Hellige Ånd.

forbindes med Ham og lære den vej, som leder til himmelen, fra Hans egen Hellige Ånd. $'9(1786'20,1, En prædiken af Ragnar Boyesen Jeg Jesus, har sendt min engel for at vidne for jer om disse ting i menighederne; jeg er Davids rodskud og ætling, jeg er den strålende morgenstjerne. Og Ånden

Læs mere

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække Salmer DDS 68: Se, hvilket menneske DDS 649: Skal fri og frelst

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 14.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 14. s. efter trinitatis 2016 Tekst. Johs. 5,1-15.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 14.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 14. s. efter trinitatis 2016 Tekst. Johs. 5,1-15. 28-08-2016 side 1 Prædiken til 14. s. efter trinitatis 2016 Tekst. Johs. 5,1-15. Et møde med Gud. Et liv med sygdom, 38 år. Et helt arbejdslivs længde. Hvad han fejlede får vi ikke at vide. Hvad hans personlige

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 11.s.e.trinitatis Prædiken til 11. søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 18,9-14.

Bruger Side Prædiken til 11.s.e.trinitatis Prædiken til 11. søndag efter trinitatis Tekst. Lukas 18,9-14. Bruger Side 1 27-08-2017 Prædiken til 11. søndag efter trinitatis 2017. Tekst. Lukas 18,9-14. Vi sammenligner os med hinanden. Måske går vi ikke ligefrem i Kirken og gør det, vi gå på de sociale medier.

Læs mere

3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217

3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217 3. søndag i fasten Gettrup Hurup 749, 522, 68, 155, 427, 678 736, 522, 341, 155, 217 Den onde djævel havde skabt et spejl, som kunne forvrænge alting, alt skønt blev grimt. De små djævle lo og var fornøjede,

Læs mere