Hvordan man genkender og identificerer en jøde. - Del 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvordan man genkender og identificerer en jøde. - Del 2"

Transkript

1 Hvordan man genkender og identificerer en jøde - Del 2 af John Doe Goi Jøderne er en race inden for alle racer: " Gud har spredt os sit udvalgte Folk over hele Verden og i denne vor tilsyneladende Svaghed vist hele vor Styrke. Den, som nu har ført os til Verdensherredømmets Tærskel. -- JØDISK PROTOKOL NR. 11

2 Jødisk karakter Der findes altid 5% af en race, der ikke er i overensstemmelse med de resterende 95%. Jøderne har brugt disse eksempler til at skille sig ud og repræsentere hele de 95%. De har, med andre ord, kommet med undskyldninger, med formålet om at opløfte hele racen i øjnene på andre racer. Når man bedømmer noget, må man altid se på flertallet, og ikke den lille procentel, der udgør mindretallet, da dette er endnu et trick. Den gennemsnitlige jøde har en IQ på 135. Den gennemsnitlige IQ ligger på omkring er intelligent, er overlegenn, er meget overlegen, er begavet, og 141+ er genialitet. Når man når over 110, bliver procentdelene mindre og mindre, hvor en IQ på 135 udgør 2% af hele verdens befolkning. Dette betyder ikke, at hver eneste jøde har en over gennemsnitlig IQ, men flertallet har, og især dem på toppen. Dette er noget, man bør være opmærksom på, samt deres viden om ting, der bevidst holdes fra ikke-jøder i forhold til smuthuller i loven og andre ting, hvormed de kan snigløbe ikke-jøder. På den anden side, forekommer GENETISK mental retardering blandt den jødiske race ekstremt hyppigt. Jøden har uendelige genetiske lidelser. Man kan se forskel på en genetisk retarderet og én, der kom til skade ved fødslen, da den genetisk retarderede har fysiske anomalier, der er helt åbenlyse, som på billedet nedenfor- de fleste af disse anomalier er åbenlyst jødiske:

3 Personer, der er retarderede som følge af en fødselsskade (ikke genetisk) vil ofte se normal ud, indtil de taler eller gør andet, der afslører deres lidelse. Fra en meget tidlig alder undervises jødiske børn i penge, hvordan man tjener dem, og også hvordan man kan lave penge af penge. Alt imens ikke-jødiske børn indoktrineres med alle mulige emner i skolerne (hvoraf de fleste ingen relevans har i forhold til reelle livstemaer, hvordan man overlever eller lever et anstændigt liv), forberedes den gennemsnitlige jøde på ikke blot at overleve men også at snyde sig gennem livet i denne verden, især de religiøse konservative og ortodokse jøder. Jøderne kalder sig selv "Bogens Folk". Alt imens ikke-jøder bliver indoktrineret med jødiske medier, har jøderne selv travlt med at studere. På yeshiva-skoler lærer jøder at argumentere. Argumentation samt det at fordreje og pervertere de faktiske omstændigheder er et meget stærkt jødisk karaktertræk, herunder det at lyve. Jøden er mester i at fortælle løgne. En jøde vil lyve dig direkte op i ansigtet, selv på trods af dine nedskrevne beviser, og fortælle dig, at det, du ser på papiret, ikke er korrekt. De er evindelige løgnere og bedragere. Jøden er meget intelligent og ekstremt bedragerisk. Ukendt for det meste af verden, er jødens formål og mission at tilintetgøre den hvide race og slavebinde de resterende farvede racer i verden, som de ser ned på som "kvæg". "Gojim" er en nedsættende jødisk betegnelse for "ikkejøder", som betyder "kvæg". Den måde, hvorpå de pakkede de sorte afrikanere sammen på slaveskibene til Amerika, er meget afslørende. Jøderne ejede alle slaveskibene og drev slavehandelen. Jøderne har fjernet omkring 90% af al spirituel viden gennem deres programmer kristendommen og islam, alt imens de har narret verden til at tro, at kristendommen og jødedommen er fjender af hinanden. De fleste falder for dette. Hver eneste af disse tre jødiske opfindelsers formål er at opnå det jødiske mål om verdenskommunisme, hvor al spirituel viden systematisk vil blive fjernet og kun være tilgængelig blandt medlemmerne af den øverste jødiske magtstruktur. Den symbolske slange inden for jødedommen er en kodereference til "kundalini", hvilket er spirituel/okkult kraft, som jøderne har brugt rundhåndet. Denne kraft er blevet systematisk fjernet fra alle ikke-jøder gennem kristendommen og islam. For mere information om dette, jævnfør Der er intet spirituelt over islam eller kristendommen - begge disse religioner er svindelnumre. I Zions Vises Protokoller hævder jøderne, at "slangen" repræsenterer Israel. Kundalinislangen findes i alle mennesker og er sædet for spirituelle evne og kraft. Jøderne på toppen gør frit brug af sindets kræfter, og mere, til at slavebinde masserne. Frimureri var oprindeligt ikke-jødisk, indtil jøderne overtog det gennem infiltration, fik kontrol over det og nu ejer det. Nutidigt frimureri arbejder nu hen imod det jødiske mål om verdensomspændende kommunisme.

4 Ukendt for de fleste mennesker, er jøder og ikke-jøder kosmiske fjender - dvs. - fra det ydre rum. Jøder stammer fra en reptilsk race af væsener, der mangler følelser og er yderst avancerede inden for sindet og sjælens kræfter. Man kan let se de udtalte reptillignende fysiske egenskaber i jøderne i første del af denne bog; "Hvordan man genkender og identificerer en jøde - del 1". Det er det, der kaldes "Cohen-genet", hvilket overleveres fra den jødiske mor. Konservative og ortodokse jøder accepterer udelukkende jøder født af en jødisk mor. Medens en jøde kan synes at være meget liberal og gå ind for "åndsfrihed", er de yderst inflammatoriske over for visse emner, såsom nationalisme, det at være stolt af sin hvide race, og hvad som helst, der er i modstrid med deres mål om verdensherredømme. Børnemishandling, mord, overgreb og lignende er helt fint, hvor den gennemsnitlige jøde er berørt, og den jødiske advokat vil aktivt forsvare personer, der begår sådanne lave forbrydelser, men enhver, der arbejder for den hvide races fremskridt, som jøden arbejder utrætteligt på at tilintetgøre, vil jøden angribe. Jøder, og især de yngre blandt dem, vil omtale fostre som "parasitter" og andre grimme angreb mod børn for at ødelægge den ikke-jødiske familie, hvilket næsten er lykkes for dem på nuværende tidspunkt. Jøder har en stærk fiksering på afføring, ekskrementer, urin og andre stygge ting. Dette kan let ses i den jødiske/kristne bibel: Anden Kongebog 18:27 Men kommandanten sagde til dem:»tror du, at det kun er til din herre og til dig, min herre har sendt mig for at sige dette? Nej, det er til de mænd, der sidder på muren, som snart skal æde deres eget skarn og drikke deres egen urin sammen med jer!«der er uendelige eksempler på dette, og det gentages overalt, både i Bibelens nye og gamle testamente. Der er overhovedet intet spirituelt over dette endeløse volapyk og skidt. Jøder har en stærk fiksering på denne slags ting i deres daglige liv, skrifter, seksualitet, og så videre. Den gennemsnitlige jøde mangler ofte medfølelse og er skånselsløse, især mod ikke-jøder. De viser den samme skånselsløshed med dyr. Jøder driver industrialiserede landbrug, hvalpefarme, laboratorier og andre afskyelige steder, hvor dyr fælt misbruges, eksperimenteres med og mishandles. Det meste af det, som offentligheden ikke ser og ikke er klar over, er nok til at få enhver følende person til at kaste op. Jøden kender ingen grænser for skånselsløs udnyttelse. Etik er et meget fremmed koncept for jøden. Den gennemsnitlige jøde er ligeglad med, hvordan han eller hun tjener penge eller opnår profit. Andres lidelser, navnlig ikke-jøder, betyder intet for dem. De fleste jøder er nedladende og uforskammede, især mod ikke-jøder, dvs. medminre de har travlt med at kysse røv for at infiltrere eller opnå en slags favør.

5 Jøder ser ned på ikke-jøder og er bevidst fornærmende og verbalt grove. "IKKE-JØDER ER DUMME" --Protokol nr. 15 For at opnå favør, og den nødvendige sympati fra intetanende ikke-jøder, spiller jøden et professionelt offer. "Holocaust" - hvilket er endnu et svindelnummer af katastrofalt omfang (for BEVISER på dette, jævnfør - avancerer det jødiske mål hånd i hånd med andre jødiske programmer. Jøden er og har altid været et professionelt offer, der bruger ikke-jøders sympati til at nå deres mål og fremme deres dagsorden. Nedenfor er et uddrag fra "The White Man's Bible" af Ben Klassen: Jøder har profiteret voldsomt Svaret er: jøderne har profiteret klækkeligt fra denne grusomme løgn, hvilket de har en evne til at gøre med de fleste af de løgne, de spreder. 1. Løgnen vakte verdens sympati for jøderne, når verden i virkeligheden skulle have været (og takket være Hitler, delvist blev) advaret om denne verdensomspændende parasits farlige og destruktive natur. 2. Den fungerede som en moralsk kølle og propagandahåndtag, med hvilke de, i form af afpresning, har udvundet 12 milliarder dollar fra det tyske folk som "erstatning" til Israel og som "kompensation" til individuelle jødiske sagsøgere. Det sindssyge ved sådanne krav kan kun indses, når vi overvejer, at mange tyske skatteydere i dag (som ikke engang var født, da de påståede forbrydelser angiveligt blev begået) betaler "erstatninger" til en stat (Israel), der ikke engang eksisterede på daværende tidspunkt. Endevidere er listen over jødiske sagsøgere nu, over 35 år senere, vokset til svimlende , hvor der var mindre end jøder i Tyskland efter Da det har været så nemt for jøderne at røve tyskerne ved hjælp af denne såkaldte "kompensation", er antallet af registrerede sagsøgere mod den vesttyske regering tredoblet inden for de sidste ti år. Intet kunne være et mere gennemtrængende bevis for den uforskammede frækhed ved løgnen om "De Seks Millioner". 3. Løgnen om De Seks Millioner har været et kraftfuldt propagandaværktøj, der gjorde det muligt for jøderne at stjæle Palæstina fra araberne i 1948 og oprette røverstaten Israel. Takket være løgnen om De Seks Millioner, havde jødere en omtåget verdens støtte og velsignelse, især i det jødeinficerede USA. 4. Løgnen om De Seks Millioner har haft en ødelæggende effekt ved at miskreditere og beskæmme det tyske folk. Hvor tyskerne bør hædres for den ædle kamp, de førte for at afsløre og afryste den verdensomspændende jødiske pest, har de magtfulde og effektive jødiske propagandanetværker afbilledet tyskerne som skurkene i øjnene på den godtroende verden.

6 5. Den har mobilliseret og forenet verdens jøder som intet andet i de sidste tusinde år. Selvom de fleste af jøderne ved, at det er en afskyelig løgn, bliver de konstant ved med at gale op om det indbyrdes (såvel som til resten af verden), indtil de er blevet så hypnotiserede af deres egen løgn, at den rent faktisk bliver en del af deres religion. På dette snuskede grundlag er enorme mængder penge blevet rejst blandt jøderne selv, og hundreder af organisationer er blevet dannet. Holocaust Løgnen et jødisk kampråb Denne løgn er nu blevet kampråbet for den moderne jøde - en fortsættelse af den ældste løgn i deres omtumlede historie, nemlig at jøderne er en forfulgt race. Den har virket og har gjort underværker for dem. Den har været sønderlemmende effektiv som et tveægget sværd. Den har ødelagt alle den hvide races forsøg på at bevare deres egen raceintegritet eller nogen form for nationalisme. Derimod har det gjort jøderne fanatisk nationalistiske, når det kommer til Israel, og fanatisk racistiske når det kommer til zionisme eller den jødiske race. Jøderne nu mere magtfulde end nogensinde før Denne fordærvede løgn om De Seks Millioner er blevet så stærkt et værktøj, at ikke blot enkeltpersoner men nationers regeringer kryber før den, mens jøderne tager førerpositionen og lukker munden på enhver og alle modstandere. Dr. Max Nussbaum, den tidligere Chefrabbiner for det jødiske samfund i Berlin, pralede, d. 11. april 1953, åbent: "Stillingen, som det jødiske folk i dag indtager i verden, er, på trods af dets enorme tab, ti gange stærkere, end den var for 20 år siden". Han har ret i halvdelen af sin udtalelse. De led ingen "enorme tab", men de er ti gange stærkere, end de var før det blodige, brodermordiske Holocaust, kendt som Anden Verdenskrig, der blev opildnet og fremprovokeret af jøderne selv. En stor del af denne øgede styrke har de erhvervet takket være denne afskyelige løgn om "De Seks Millioner". Jøder er tvangsprægede og kompulsive af natur. De er utrættelige. De har overlevet i intakt stand i århundreder på trods af gentagne pogromer, angreb og nær decimering, når deres sande karakter og formål stod klart for de ikke-jødiske samfund, som de angreb. De har ikke alene overlevet intakt, men også i karakter. De har ikke udviklet eller ændret sig i tusinder af år. Jødisk besættelse - de kan ikke acceptere et "nej". De er nådesløse og meget vedholdende. Udover deres lange og endeløse række af fysiske sygdomme og lidelser, hvoraf mange er hæslige og sjældne (eksklusivt jødisk sygdomme, såsom Tay-Sachs sygdom), lider en enorm andel af den jødiske befolkning af psykiske lidelser. Obsessive/kompulsive lidelser, som nævnt ovenfor, og psykotiske lidelser, såsom skizofreni, er grasserende blandt jøder, samt mange andre hæslige psykiske lidelser, hvoraf de fleste er genetiske, når det kommer til jøderne. I tillæg til de obsessive/kompulsive lidelser, er de fleste jøder ekstremt drevne af natur og arbejder utrætteligt på at komme til tops, så de kan få magt og kontrol over ikke-jøder. Mange indynder sig hos magtfulde ikke-jøder. Mange, om ikke de fleste, magtfulde ikke-jøder i disse dage er gift med jøder. Jøden arbejder således på at kontrollere alle ikke-jødens penge og påvirker også beslutninger hos dem i magtpositioner.

7 Jødisk levevis Jødiske kvarterer i de fleste byer er de rigeste- dem med de enorme huse og palæer. Man finder som regel en synagoge i området. Dette er noget, mange er uvidende om, og som jøderne tier stille med. Spørg hvem som helst, om de er englændere, russere, japanere osv., og næsten alle vil fortælle, hvad de er. På den anden side har vi jøden, der skammer sig over og forsøger at skjule det faktum, at han eller hun er en jøde eller delvist jøde. De fleste vil lyve og hævde at være italienere, grækere, fra "Middehavsområdet" eller lignende, eller også vil de bare ikke snakke om det. Jødisk humor er næsten altid nedgørende og fornærmende. Jødisk dominans i medierne er også indlysende. Jøden præsenterer normalt en falsk facade med pacifisme, broderskab, tolerance og accept af andre. I lighed med kristendomsprogrammet, kommunisme og andre, er disse faktorer, der får ikke-jøder "med på vognen", låst fast, forvirret og derefter fordømt.

8 Jødiske sygdomme Antallet af jødiske sygdomme er uendeligt. Den gennemsnitlige jøde er på én eller anden måde alvorligt ramt. En hel del af de genetiske sygdomme anført nedenfor er eksklusivt jødiske, såsom "Tay Sachs". Hvis du tvivler, så lav noget research om "jødiske sygdomme" på internettet. Tåber, der tror på den jødiske løgn om, at jøderne skulle være en religion, er nødt til at foretage en smule research om de sygdomme, der er anført herunder. Selvsagt er det, at "religioner" ikke vidergiver genetiske sygdomme. Alfa 1-antitrypsinmangel Amyotrofisk lateral sklerose Optisk neuropati Retinitis pigmentosa Moon-Bardet-Biedl syndrom IgA nefropati (Berger sygdom) Beta-thalassæmi Bloom syndrom Metakromatisk leukodystrofi (Cavanan) Cøliaki Farveblindhed Natteblindhed Medfødt blindhed Medfødt døvhed Cornea Dystrofi Crohns sygdom Cystisk fibrose Dværgvæskt Leddegigt (Reumatoid artritis), ofte opstående i barndommen Elefantmand sygdom /Proteus syndrom Fabrys sygdom Koagulationsfaktor XI-mangel Familiær dysautonomi (Riley-Days sygdom) Familiær hyperkolesterolæmi Familiær hyperinsulinæmi Familiær middelhavsfeber Fanconis anæmi Gauchers sygdom Glukose-6-fosfat-dehydrogenase(G6PD)- mangel Glykogen storage sygdom type I Glykogen storage sygdom type III Arveligt høretab Kaposis sarkom Laktoseintolerans (kan ikke fordøje mælk) Lebers kongenitale amaurose Lipoamid-dehydrogenase-mangel Machado-Joseph sygdom Misdannede lemmer Ahornsirup-urin sygdom Mukolipidose IV Multipel sklerose Muskelsvind Nemalin myopati Niemann-Picks sygdom Ikke-klassisk adrenal hyperplasi Ikkesyndromisk sensorineural hørenedsættelse Næseblødninger, der ikke stopper (især almindeligt blandt sydøsteuropæiske jøder) Progeria Usædvanlig høj forekomst af psykotiske lidelser Skæv/fejlplaceret brystkasse Stargardt sygdom Tay Sachs sygdom Temperaturintolerance Talassæmi Torsionsdystoni Usher syndrom type 1F Vitelliform makulært dystrofi Wilsons sygdom Den endeløse og hæslige liste bliver ved og ved.

9 Jødisk dominerede erhverv De fleste jøder arbejder i magtpositioner. Landbrug og opdræt er nedværdigende og "under" dem. Der er meget, meget få, om nogen, jødiske landmænd. Herunder er en liste over erhverv, der er almindelige for jøder. Hvis man er dum nok til at tvivle på ægtheden af "Zions Vises Protokoller", behøver man blot at åbne en telefonbog - læger og advokater alene udgør en ekstremt uforholdsmæssig liste af jødiske navne. Konsulenter/rådgivere Bankledelse- og ejerskab - jøder opererer og kontrollerer alle banker og finansielle institutioner Universitetsprofessorer (jøder er grasserende på de fleste universiteter) Hollywood skuespillere/skuespillerinder, producenter, manuskriptforfattere osv. Advokater Forvaltning/ejerskab- jo højere op man går i de fleste større virksomheder, desto flere og flere jøder vil man finde med sekscifrede inkomster i toppen. Mediedominans- og kontrol: Hollywood, nyheder, journalistik, fjernsyn, radio Politikere Børsmæglere Private virksomheder Der er mange flere erhverv end anført ovenfor. Jøder arbejder primært som såkaldte "funktionærer", hvor lønnen er langt højere. Jødiske ord Følgende er en liste over jødiske ord, hvoraf de fleste kommer fra jiddisch. Jøder bruger typisk disse ord ofte: Chutzpah betydende frækhed Gimp slang for penis Schmuck slang for penis Mazel tov - tillykke, held og lykke Mitzvah/Mitzvoth en velsignelse eller et bud Oy gevalt eller "Oy Veh" udtryk for klagen, utilfredshed eller irritation Putz slang for penis Shalom betyder fred og er en meget almindelig hilsen blandt jøder Shmaltz, shmaltzy: fedt, sentimentalt, banalt Schmo et godtroende fjols Shtetl: landsby i det gamle land (jødisk ghetto i Europa)

10 Jødisk "religion," symboler mv. Chuppah- jødisk bryllupsbaldakin. Det er en skik for brudgommen at knuse et glas med hælen ved jødiske brylupper. Den jødiske brud og brudgom giftes under en baldakin kaldt en "chuppah". Kosher kostlove- forbudte fødevarer. Ortodokse og konservative jøder må ikke blande kød med mejeriprodukter, for det er ikke "kosher". Svinekød og skaldyr er også forbudt. Menorah mezuzah: Beholder med skrifter monteret på dørkarme i jødiske hjem. Davidsstjernen Dette symbol blev stjålet fra den hinduistiske "Vishnu stjerne", på lige fod med alt andet, jøderne hævder er deres eget. Ortodoks, konservativ og reform er de tre primære grene af jødedommen. Ortodokse og konservative følger jødisk lov, hvor de ortodokse er det strengeste. Reformjødedom er også kendt som "liberal jødedom". Mange reformjøder følger ikke kosherlovene og andre jødiske love. Amerikas KOSHER-fødevareskat Symbolerne nedenfor er alle jødiske. Jøder har afpresset billioner af dollars med en særlig afgift på fødevarer, som ikke-jøder i USA skal betale i supermarkedet. De almindeligste etiketter på sådanne fødevarer ser således ud:

11

12 Indeks over jødiske efternavne Dette er en omfattende liste over jødiske efternave. Selvom denne liste er omfattende, er den ikke fuldstændig. BEMÆRK- DER ER ET PAR NAVNE PÅ DENNE LISTE, SOM OGSÅ BRUGES AF NOGLE IKKE-JØDER. Når nok jøder tager visse ikke-jødiske navne, stopper flere og flere ikke-jøder som regel med at bruge disse navne, men der er tilfælde, hvor gamle familienavne overlever. De oprindelige navne var ikke-jødiske. Der er også eksklusivt jødiske navne som Levi, Cohen, Stein; og præfikser såsom "Eisen", "Lev", "Rabin", "Roth", suffikser såsom "baum", "berg", witz, feld, lieb, thal, stein og mellemnavne (før efternavnet) som "Ben" og "Bar" for at nævne et par eksempler. De fleste af navnene anført herunder er næsten eksklusivt brugt af jøder. Desuden tager mange jøder ikke-jødiske navne for at skjule deres jødiske identitet. Mange jødiske navne har også at gøre med ekstrem rigdom og penge; "Gam" (skatteopkræver), "Goveh" (kasserer", "Gold", "Goldberg" (bjerg af guld), "Silverstein" (sølvsten), Greenberg og så videre. Aaron Aaronin Abramowitz Abrams Adler-Adonoilom Admon Aaronsen Abramsky Adolescenti Aaronson Aaronstein Abramsohn Abramson Africk Afrom variation af Abba Abel Abravanel Abravaneln "Ephraim" Agosi Abelson Abendana Absalom Abudraham Agozi Agranat Aberke Aberl Abulafia Abzug Agron Agronsky Aberlein Aberlieb Achselrad Ackerman/n Ahavah Ahikam Aberzuss Abil Acosta Adele Ahitov Ahl Abrabanel Abraham Adelman Adelman/n Ahuvah Akabiah Abrahm Abrahmsohn Adelson Adelstein "ædelsten Akashia Akiba Abram Abrami Album variation af "Weiss" Abramin Abramov Ader Adler Alcalay Alembik A

13 Alfandari Algus Aliyah Alizah Alkus Alper Alpern Alpert Alpron Alter Alterman Altfeld Altmann Altneu Altschul Altschuler Altshule Amdur Amdursky Amschel Amsel Amsle Amsler Amster Anastasios Anav Ancier Andrussier Anixter Ansbach Anschel Antman/n Anzieher Apel Apelopwitz Apfelbaum Appel Apt Apter Aren- variation af Aaron Arfa Arkin - variation af Aaron Arkules Aron, variation af Aaron Aroni, variation af Aaron Aronin, variation af Aaron Aronoff, variation af Aaron Aronoff, variation af Aaron Aronov, variation af Aaron Aronow, variation af Aaron Aronowitch, variation af Aaron Aronowitz, variation af Aaron Aronson, variation af Aaron Aronstam Aronstein Aronthal, variation af Aaron Aryeh Arzt Asael Asaf Asch Aschenheim Aschenheimer Ascher Aschheim Ash Ashburg Ashendorf Ashkenazi dette navn betød engang "Germaner" (ikke-jøde) Indtil slutningen af det 17. århundrede hvor mange europæiske jøder immigrerede til Lilleasien hvor de blev givet dette navn af tyrkiske jøder for at betegne dem som kommende fra tyske territorier Ashman/n Ashner Askush Asner Aspis Astruc Astruc Atar Atlin Atzmon Auerbach Auslander Auspitz Austern Averik Avigaal Avigad Avigdor Avil Avindam Aviram Avi-Shaul Avraham Avrech Avril Avrom Awerbuch Axeldar Axelrad Axelrod Axelrood Ayalah Ayelet Ayzenschtat Azariah Azria Azzopardi

14 B Bab Babad Baron variation af 'Bar-Aaron" (søn af Behokhmah Behrman Bacharach Aaron) Beifuss Bacher Bacherach Barr Barron Beilin Beilke Bachrach Bachrich Barrstein Barshay Bekher Bekhorath Bad Badanes Barth Baru Belier Belka Bader Badt Baruch Barukh Belkin Bellow Baer Bailin Bar-Yehuda Barza Belmont Belmonte Bak Bakst Bas Basch Belofsky Belzer Balaban Balak Bashe Basheva Ben Bender Balfur Balsam Baskin Baskind Bendit Bendit Balta Balter Bass Bassan Bendor Ben-Gurion Bamberg Bamberger Bassani Bassovsky Ben-Horin Benjamin Banet Bar Basyah Batnick Benowitz Ben-Shahar Barad Baram Batusanschi Batyah Bensheim Bensinger Baratz Barbakoff Baum Bauman/n Ben-Tikvah Bentwich Barch Bard Baumgarten Baxt Benveniste Ben-Zahav Bardach Bardowitz Bayla Bechar Ben-Zvi Ber Barg Bar-Gada Becher Bechor Berakhiah Berg Bar-Ilan Barkan Bechtheim Becker Berger Bergman/n Bar-Kokhba Barlas Beckerman/n Beckman/n Berish Berkal Barmak Barmash Bedwinek Beederman/n Berkman/n Berko Barmat Bar-Nathan Behar variation af "ben-harav" Berkovits Berkowitz

15 Berl Berlin (intet at gøre Bloch Block Boros Borowsky med byen. Navnet betyder "Søn af Bloom Bloomberg Bortnik Boruchschomer Berl') Berliner Bloomfeld Bloomfield Botbol Botnick Berman Bernbaum Bloomingdale Blowitz Botstein Botushansky Bernheim Bernick Blozer Bluestein Botwinnik Boxerman/n Bernstein stammende fra "handel med Blum Bluma Boyer Brach rav" Bertinero Blumenberg Blumenfeld Bradt Brady Beshanim Beshar Blumengarten Blumenheim Braf Bragin Besser Bethel Blumenkrantz Blumenkrohn Brainin Bram Bettelheim Bettsack Blumenreich Blumenstein Bran Brand Betzalel Biback Blumenstock Blumenthal Brandão Brandeis Biber Bibick Blumfeld Blumkin Brandelstein Brander Bickel Biederman/n Blustein Bobroff Brandler Brandwein Biegeleisen Bildhauer Bochner Bodanis Brann Brasch Bilu Binder Bodek Bodenstein Brat Braude Bing Birnbaum Bodner Boerne Braunfeld Braunschild Bistritzky Bitensky Bogatch (polsk- betydende "velhavende") Braunspan Braunstein Blacher Black Bogati Bogolub Braunthal Braverman/n Blaser Blashki Bogoraz Bohm Breger Breindel Blaszka Blau Boim Bokser Breine Bremel Blaustein Blecher Bollag Bolotin Brender Brenner Blechman/n Bleich Bondi Borer Breuer Brewda Bleiweiss Blitstein Bornstein Borodaty Breyer Brickenstein

16 Brik Brill Brilliant Brim Brisch Brock Brockman/n Brod Broder Brodner Brodsky Brodt Brody Brog Broitman/n Bromberg Bronfman/n Bronfn Bronstein Brosch Brostoff Brownstein Bruck Bruckenstein Bruckstein Brüll Buber Buchsbaum Buchwald Bufman/n Bukspan Bulka Bunim Burack Burla Burstein Buschbaum Buxbaum

17 C Cahan- variation af Cohen Charlap Charmatz Cohan- variation af Cohen Cahen- variation af Charness Cohen -(eksklusivt Cohen Cahn- variation af Charnis Charrik jødisk navn) Cohn- variation af Cohen Calish Charry Chasin Cohen Cohnheim- variation Cantarini Cardozo Chasins Chason af Cohen Cohnstein- variation Carlebach Caro Chatan Chavkin af Cohen Cole Casdan Cassirer (jiddisch for Chayes Chayim Colombo Cone variation af penge) Castro Chayyah Chazan Cohen Consolina Casuto Chabas Chazzan Cherkasky Cooper (nogle ikke-jøder bruger Chabin Chabner Cherniak Chernik også dette navn) Cooperman/n Chagall Chai Chernoff Chernoffsky Cornberg Cornblith Chaikin Chaim Chiel Chiger Cornblum Cornfein Chait Chalef Chiya Chodes Cornfeld Cornfield Chalfan Chamedes Chodesh Chodosh Corngreen Corngut Chameides Chamides Chomsky Chorney Cornpracht Cramer Chamudes Chanen Chubin Chubinsky Cresca Csillag Chanin Chudnow Czaczkes Chankin Citron Chapiro variation af Shapiro Cogan- variation af "Cohen"

18 D Da Costa Damrosch Dick Dickenstein Drexler Drexsler Danto- variation af Dickstein Dreyfus "David" Daskal Dienesmann Dieudonné Dreyfuss Druck Daskelowitz Daube Diofatto Dissen Drucker Dubin Dubofsky Dauber David Ditzah Dobe Dubow Dubowsky Davidovitch Davidowitz Dobkin Dobrin Duchan Duchen Davidson Davis Dohm Dolinsky Duchin Duchovny Dayag Dayan Dorfman/n Doron Dukhen Dunkelman/n De Haas Dekovnick Drach Dratwa Durchschlag Dushkin Del Medigo Del Vecchio Drechsler Dreebin Duskin Duvdevani Dembitz Dewoskin Dreifuss Dresner Dvoshke Dym Diamant Dressler

19 E Eberman/n Ebril Eiferman/n Eige Elkan Elkin Eckstein Eiger Ellbogen Edel Edelman/n Eiges Einhorn Ellenbogen Ellman/n Edelsberg Edelstein Einstein Eisbart Elman/n Elnathan Efer Efroike Eise Eiseman/n Elow Elowitz Efroikin Eger Eisen Eisenbach Elya Emale Egers Ehmann Eisenberg Eisengarten Embden Emden Ehren (alle navne med Ehren" er variationer Eisenheim Eisenhower Engel Engeler af Aaron) Ehrenberg Eisenkraft Eisenman/n Enker Entin Ehrenfeld Ehrenfest Eisenstadt Eisenstam Enzil Enzlin Ehrenfreund Ehrenfried Eisenstark Eisenstein Ephraim Ephrat Ehrenfrucht Ehrenhaft Eisinger Eisler Ephron Ephros Ehrenhaus Ehrenkrantz Eisman/n Eisner Eppenstein Eppstein Ehrenpreis Ehrenreich Eisnick Eissig Epsteen Epstein Ehrenstamm Ehrenstein Eizik Elath Erlanger Eshkol Ehrenteil Ehrenthal Elazar Elbaz Espérance Esperanza Ehrentreu Ehrenzweig Elchanan Eleazar Esterine Esterman/n Ehrlich Ehrman/n Elhanan Eliakim Esterson Estrin Eibenschitz Eibenschütz Elias Eliasaph Ettinger Ettlinger Eibeschütz Eichel Eliezer Elijah Evron Ewig Eichhorn Eichler Elimelech Elimelekh Ewigkeit Eybeschitz Eidels Eifer Elishama Elishaphat Ezekiel

20 F Fagan Fagin Feivish Feivus Finkdorf Finke Faibisch Fekete Finkel Fairchild Falk Feld Feldbaum Finkelstein (handler med diamanter) Falkenberg Falkenfeld Feldblum Feldhaus Finkenfeld Finkerfeld Falkenheim Falkenstein Feldheim Feldinger Finkheim Finkhof Falkenthal Falkheim Feldleit Feldman/n Finn Finzi Farber Farkas Feldscher Feldstein Firestone Fisch Fassbinder Fayvel Feller Fellerman/n Fischbein Fischel Feder Federbusch Fellner Felltrager Fischer Fischman/n Federman/n Feibelman/n Felman/n Felsen Fiscl Fishkin Feig Feige Felsenbach Felsenberg Fishkind Fishman/n Feigel Feigelman/n Felsenstein Felsenthal Flacksman/n Flaks Feigelstock Feigenbaum Felsher Feltenberg Flasch Flaschin Feigenblat Feigin Fenichel Fenster Flax Flaxman/n Feigler Feigon Ferber Fertel Fleischer Fleischhaker Feilchenfeld Fein Fetterer Feuchtwanger Fleischhauer Fleischman/n Feinberg Feiner Feuer Feuerstein Flesch Flexner Feinerman/n Feingold Fiedler Figel Florscheim Florsheim Feinman/n Feinsilver Figler Figlin Floss Flosser Feinstein Feis Filehne Filene Fogel Fogelbaum Feischl Feitel Filler Fine Fogelman/n Fogelsang Feivel Feivis Fingerhut Fink Fogelsdorf Fogelson

21 Fogelstein Fonseca Freudenreich Freudenstein Froike Froim Forman Forscheim Freudenthal Freudman/n Fromel Fromer Fortel Forti Fried Friedel Fromkin Fromm Fradkin Fraime Friedenheim Friedenson Frommer Frosch Fram Frank Friedenstein Friedenthal Fruma Fuchs Frankel Frankfurter Frieder Friedheim Fudim Fudm Frayda Freeman Friedjung Friedland Fudym Fuld Freilach Freilich Friedländ Friedlich Funk Furrier Frenkel Freud Friedman/n Friedson Fürth Fürther Freudenberg Freudenfeld Friedwald Frohlich Futorian Futterman/n Freudenfels Freudenheim Froikin Froikin (variation af Ephraim)

22 G Gabbai Gabel Giblichman/n Giesser Goldblitt Goldblum Gabler Gilah Goldbrunn Gad Gaffen Gilden Gilman/n Golde Golden Galinsky Galpern Gimbel Gimpel Goldenbaum Goldenberg Gam Gamliel Gingold Ginsburg Goldenthal Goldfarb Gamoran Gans Ginzberg Giora Goldfeder Goldfish Garfinkel Garfunkel (handel Gittel Gittelmacher Goldfluss Goldhaber med diamander) Garland Gittelman/n Gittelsohn Goldhammer Goldheim Garmaize Gartenhaus Gittelson Gitzok Goldhirsch Goldich Gaster Gedaliah Glass Glassman/n Goldkorn Goldkrantz Geduld Geffen Glatzer Glazer Goldkraut Goldman/n Geffner Geiger Gewirtz Glick Goldmann Goldmark Gelbart Gelber Glickberg Glickin Goldner Goldreich Gelfman/n Geller Glickman/n Glicksberg Goldsand Goldscheider Gellman/n Gendel Glickselig Glicksman/n Goldschild Goldschlag Gerber Gersh Glickstein Glickstern Goldschmidt Goldsmith Gershman/n Gershom Gluck Gluckenspiegel Goldstadt Goldstaub Gershon Gershovitz Gnendel Goetzl Goldstein Goldstern Gerson Gerstein Goiten Golan Goldstrand Goldstrom Gerstner Gertz Gold Goldbart Goldzweig Golomb Getz Getzel Goldbaum Goldberg Goltz Goltzer Getzl Gewirtzman/n Goldberger Goldblatt Goltzman/n Golub

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013

Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013 Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013 Højmesse i Rungsted kirke. 2 da b Salmer: 9; 422; 277; 54; 464; 729; 750; 727. Kollekt: Ordet og Israel Tekst: Matt.22,34-46

Læs mere

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG UGE 3: GUDS FOLK FORBEREDELSE Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Vores identitet som Guds familie. Gud valgte sit folk af ren og

Læs mere

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 Indsamling til FKN Salmer: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 754, Se, nu stiger solen 698, Kain, hvor er din bror 123,7 613, Herre, du vandrer forsoningens vej Prædiken om at misunde og unde: Inde i mit

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

KNUD ERIK ANDERSEN INGER RØGILD PAULUS. og de første kristne HAASE & SØNS FORLAG

KNUD ERIK ANDERSEN INGER RØGILD PAULUS. og de første kristne HAASE & SØNS FORLAG KNUD ERIK ANDERSEN INGER RØGILD PAULUS og de første kristne HAASE & SØNS FORLAG Knud Erik Andersen og Inger Røgild: Paulus og de første kristne Illustreret af Frank Madsen Haase & Søns Forlag 2011 Redaktion:

Læs mere

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r Fadervor B I b e l e n å b n e r b ø n n e n b e l e n å b n e r b ø n n e f o r j u n i o r e r f o r j u n i o r e r Bibelen Nu skal du læse i Bibelen. Har du selv en bibel, så kan du bruge den! Hvis

Læs mere

Guds ret - menneskets ret

Guds ret - menneskets ret Guds ret - menneskets ret Alle dem, som tog imod ham, gav han ret til at blive Guds børn, dem, som tror på hans navn. Joh.1,12. Gennem hele Guds ord - Bibelen - møder vi over alt begreberne ret, retfærd

Læs mere

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015 Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 Tale ved mindehøjtidelighed i Bording kirke d. 4. maj 2015 i anledning af 70 årsdagen for Danmarks befrielse. "Menneske, du har fået at vide, hvad der

Læs mere

9. søndag efter trinitatis I Salmer: 413, 294, 692, 728, 488, 697

9. søndag efter trinitatis I Salmer: 413, 294, 692, 728, 488, 697 9. søndag efter trinitatis I Salmer: 413, 294, 692, 728, 488, 697 I det gamle testamente finder vi den store beretning om de to brødre tvillingerne Jakob og Esau. Allerede tidligt i fortællinger om de

Læs mere

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække Salmer DDS 68: Se, hvilket menneske DDS 649: Skal fri og frelst

Læs mere

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Mandag d. 25. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække Salmer DDS 291: Du, som går ud fra den levende Gud DDS 305: Kom, Gud Helligånd,

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Den Indre mand og kvinde

Den Indre mand og kvinde Den Indre mand og kvinde To selvstændige poler inde i os Forskellige behov De har deres eget liv og ønsker De ser ofte ikke hinanden Anerkender ofte ikke hinanden Den største kraft i det psykiske univers,

Læs mere

Marts 2005 8 A A S E O G P E R

Marts 2005 8 A A S E O G P E R Marts 2005 Netop i disse uger har vi travlt med at arrangere Ordet og Israels sommerstævne, som skal finde sted på Djurslands Efterskole, og tilmeldingerne løber ind i en lind strøm. Sidste år var der

Læs mere

Finanskrisen udløser et magttomrum Panikken i Wall Street ændrer amerikanernes syn på sig selv og omverdenen. De orker ikke at afdrage den rekordhøje

Finanskrisen udløser et magttomrum Panikken i Wall Street ændrer amerikanernes syn på sig selv og omverdenen. De orker ikke at afdrage den rekordhøje Finanskrisen udløser et magttomrum Panikken i Wall Street ændrer amerikanernes syn på sig selv og omverdenen. De orker ikke at afdrage den rekordhøje statsgæld og samtidig betale de enorme udgifter til

Læs mere

KrIstendommens historie fortalt gennem de store trosmøder

KrIstendommens historie fortalt gennem de store trosmøder 1 Knud Erik Andersen: Ateisterne. Kristendommen møder modstand Serie: Tro møder tro Haase & Søns Forlag 2013 Forlagsredaktion: Mette Viking Forside: Bertel Thorvaldsens statue af Jesus Kristus i Vor Frue

Læs mere

Bonusspørgsmål: Hvad hed den discipel der blev nummer 12 da Judas Iskariot havde forrådt Jesus og hængt sig selv?

Bonusspørgsmål: Hvad hed den discipel der blev nummer 12 da Judas Iskariot havde forrådt Jesus og hængt sig selv? Opgave 1 Jesus udvalgte sig 12 disciple som fulgte ham mens han vandrede på jorden og senere rejste de ud i verden for at fortælle evangeliet videre. Find navnene Jesu 12 disciple: Bonusspørgsmål: Hvad

Læs mere

Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12.

Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12. Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12. 1 Man fortæller, at det eneste bygningsværk på, der kan ses fra månen er den kinesiske mur, der som en bugtet sytråd slynger sig rundt på jordens klode. En

Læs mere

Kong Herodes vil slå det lille Jesus-barn ihjel. Derfor flygter hans forældre med ham til 1) Ægypten X) Jordan 2) Nazaret

Kong Herodes vil slå det lille Jesus-barn ihjel. Derfor flygter hans forældre med ham til 1) Ægypten X) Jordan 2) Nazaret Tip rigtige om Menneskesønnen kapitel - Hvad er kristendommens symbol? ) slangen X) lyset ) korset Jesus bliver født i ) Jerusalem X) Betlehem ) Nazaret Kong Herodes vil slå det lille Jesus-barn ihjel.

Læs mere

Globalisering. Arbejdsspørgsmål

Globalisering. Arbejdsspørgsmål Globalisering Når man taler om taler man om en verden, hvor landene bliver stadig tættere forbundne og mere afhængige af hinanden. Verden er i dag knyttet sammen i et tæt netværk for produktion, køb og

Læs mere

fantasiens hersker Forord Udklædningskrav Om sortelveren L'elamshin d'lil Ilythiiri zhah ulu har'luth jal L'alurl gol zhah elghinyrr gol

fantasiens hersker Forord Udklædningskrav Om sortelveren L'elamshin d'lil Ilythiiri zhah ulu har'luth jal L'alurl gol zhah elghinyrr gol fantasiens hersker Sortelver hæftet v. 1,1 Forord En del af det, der bliver beskrevet her i dette hæfte, er information fra Dungeons & Dragons universet og nogle hjemmesider. Husk på at dette kun er en

Læs mere

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA - stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA Hvid stamme MOTTO: Det er Solgudens vilje, at du skal gøre hvad jeg siger STIKORD: Præster, bestemmer, rige Da Solguden straffede menneskerne, troede

Læs mere

HUSK DET! ERAN KATZ DEN SIKRE VEJ TIL EN SUPER HUKOMMELSE. Oversat af Susanne Bernth og Frank Esmann

HUSK DET! ERAN KATZ DEN SIKRE VEJ TIL EN SUPER HUKOMMELSE. Oversat af Susanne Bernth og Frank Esmann HUSK DET! HUSK DET! DEN SIKRE VEJ TIL EN SUPER HUKOMMELSE ERAN KATZ Oversat af Susanne Bernth og Frank Esmann Husk det! Den sikre vej til en super hukommelse Af Eran Katz dansk udgave: Forlaget Goldberg

Læs mere

Seksuelle krænkeres barrierer

Seksuelle krænkeres barrierer Seksuelle krænkeres barrierer - mod at gennemføre et seksuelt overgreb på et barn Af psykolog Kuno Sørensen / Red Barnet Fire forhåndsbetingelser Det er en udbredt misforståelse, at seksuelle overgreb

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

9 s e Trin. 28.juli 2013. Hinge Kirke kl.8.00. Vinderslev Kirke kl.9.30. Vium Kirke kl.11.00. Frederiks kirke kl.19.30.

9 s e Trin. 28.juli 2013. Hinge Kirke kl.8.00. Vinderslev Kirke kl.9.30. Vium Kirke kl.11.00. Frederiks kirke kl.19.30. 9 s e Trin. 28.juli 2013. Hinge Kirke kl.8.00. Vinderslev Kirke kl.9.30. Vium Kirke kl.11.00. Frederiks kirke kl.19.30. Salmer: Hinge kl.8.00: 744-302/ 692-372 Vinderslev kl.9.30: 744-373- 302/ 692-321,v.6-372

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. 09-08-2015 side 1 Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. Teksten giver et billede hvor Jesus er placeret midt i datidens religiøse centrum. Der talte Jesus et Ord. Et ord som nu er gentaget

Læs mere

Tavshedens labyrint - elevark

Tavshedens labyrint - elevark Tavshedens labyrint - elevark Mål I dette materiale skal I: Analysere filmen og tage stilling til vold på film. Diskutere og tage stilling til, hvordan man skal straffe efter krige og konflikter, eller

Læs mere

2/ Skriv om en kort episode i en papirbæreposes liv. Valg af fortællersynsvinkel er frit, men der skal indgå direkte tale.

2/ Skriv om en kort episode i en papirbæreposes liv. Valg af fortællersynsvinkel er frit, men der skal indgå direkte tale. TVM OPTAGELSESPRØVER 2011 Opgave 1: Skriv to historier Løs de følgende opgaver. 1/ Beskriv en konkret detalje fra dagen i dag på en måde, så læseren forstår, hvorfor du trækker lige præcis den frem. Giv

Læs mere

Hvad er ateisme? Hvordan bliver man ateist? Dansk Ateistisk Selskab. Ateisme er kort og godt fraværet af en tro på nogen guddom(me).

Hvad er ateisme? Hvordan bliver man ateist? Dansk Ateistisk Selskab. Ateisme er kort og godt fraværet af en tro på nogen guddom(me). Dansk Ateistisk Selskab Hvad er ateisme? Ateisme er kort og godt fraværet af en tro på nogen guddom(me). Meget mere er der sådan set ikke i det. Der er ingen dogmatisk lære eller mystiske ritualer og netop

Læs mere

Redegør for problematikken om intelektuelle ophavsrettigheder via en diskussion af de strategier de forskellige sociale aktører benytter.

Redegør for problematikken om intelektuelle ophavsrettigheder via en diskussion af de strategier de forskellige sociale aktører benytter. Redegør for problematikken om intelektuelle ophavsrettigheder via en diskussion af de strategier de forskellige sociale aktører benytter. Indholdsfortegnelse: 1. Problemformulering 2 2. Quinuasagen. 2

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00

6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00 6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00 Salmer: Hinge kl.8.30: 422-417/ 488-372 Vinderslev kl.9.30: 422-417- 515/ 488-428- 372 Thorning kl.11: 422-417-

Læs mere

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 12. oktober 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække Salmer DDS 736: Den mørke nat forgangen er Dåb: DDS 448:

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

Forslag til læsninger ved vielse og kirkelig velsignelse af to af samme køn

Forslag til læsninger ved vielse og kirkelig velsignelse af to af samme køn Forslag til læsninger ved vielse og kirkelig velsignelse af to af samme køn Det foreslås, at læsning(er) fra Bibelen vælges i samråd mellem præsten og parret. - Læsningen kan foretages af parrets familie,

Læs mere

Cahaya 4. 7. klasse Land Sprog Censur Original titel Instruktion Varighed Niveau Fag Temaer

Cahaya 4. 7. klasse Land Sprog Censur Original titel Instruktion Varighed Niveau Fag Temaer 4. 7. klasse Land: Indonesien, 2012 Sprog Indonesisk tale, danske undertekster Censur Ej fastsat af Medierådet Original titel Cahaya Instruktion Jean Lee Varighed 10 min Niveau 4. 7. klasse Fag Dansk,

Læs mere

Årsplan Team Vega Danmark i Verden 2014 / 2015

Årsplan Team Vega Danmark i Verden 2014 / 2015 Årsplan Team Vega Danmark i Verden 2014 / 2015 Faget Danmark i Verden skal støtte imødegå børnenes nysgerrighed. Undervisningen skal lede frem mod, at børnene tilegner sig en viden, som sætter dem i stand

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

Er det ok, at rygere, alkoholikere og andre, der har fået benet i grøften, skal betale for egen sygdomsbehandling i fremtiden?

Er det ok, at rygere, alkoholikere og andre, der har fået benet i grøften, skal betale for egen sygdomsbehandling i fremtiden? Er det ok, at rygere, alkoholikere og andre, der har fået benet i grøften, skal betale for egen sygdomsbehandling i fremtiden? 13. søndag efter trinitatis 2013 Salmer: 754,753,500,697,724 Teksten som der

Læs mere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere Studie 1 Guds ord 9 Åbningshistorie Jeg stod bagerst i folkemængden i indkøbscentret og kiggede på trylleshowet. Men min opmærksomhed blev draget endnu mere mod den lille pige ved siden af mig end mod

Læs mere

Forelsket i den forkerte.

Forelsket i den forkerte. Forelsket i den forkerte. Guds gode gave Enhver der har prøvet at være forelsket véd, at det er en følelse og en stemning ud over det almindelige. Triste og grå dage bliver pludselig til dage med solskin.

Læs mere

10. søndag efter trinitatis. Luk 19,41-48. Alene Kristus er mit håb

10. søndag efter trinitatis. Luk 19,41-48. Alene Kristus er mit håb 10. søndag efter trinitatis. Luk 19,41-48. Alene Kristus er mit håb Det er sjældent Jesus græder. Bare to gange hører vi om det. Første gang var, da hans gode ven Lazarus er død. Og anden gang er her,

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne?

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne? Hvor aktiv var du inden du blev syg? Før jeg fik konstateret brystkræft trænede jeg ca. fire gange om ugen. På daværende tidspunkt, bestod min træning af to gange løbetræning, to gange yoga og noget styrketræning

Læs mere

NÅDENS URIMELIGHED. Prædiken af Morten Munch Søndag Septuagesima / 1. feb. 2015 Tekst: Matt 20,1-16

NÅDENS URIMELIGHED. Prædiken af Morten Munch Søndag Septuagesima / 1. feb. 2015 Tekst: Matt 20,1-16 Matt 20,1-16, s.1 Prædiken af Morten Munch Søndag Septuagesima / 1. feb. 2015 Tekst: Matt 20,1-16 NÅDENS URIMELIGHED Først og sidst Vi hører om en vingård, hvor nogle medarbejdere er i gang fra den tidlige

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere

Tekster: Sl 24, Rom 13,11-14, Matt 21,1-9. 84 Gør døren høj (76 Op thi dagen) 69 Du fødtes på jord (438 Hellig 86.5 Kom bange sjæl) 78 Blomstre

Tekster: Sl 24, Rom 13,11-14, Matt 21,1-9. 84 Gør døren høj (76 Op thi dagen) 69 Du fødtes på jord (438 Hellig 86.5 Kom bange sjæl) 78 Blomstre Tekster: Sl 24, Rom 13,11-14, Matt 21,1-9 Salmer: 74 Vær velkommen 84 Gør døren høj (76 Op thi dagen) 69 Du fødtes på jord (438 Hellig 86.5 Kom bange sjæl) 78 Blomstre Det er noget underligt noget med

Læs mere

Af Lars Erslev Andersen, Idehistoriker og forfatter, Thomas Kingo Sogn

Af Lars Erslev Andersen, Idehistoriker og forfatter, Thomas Kingo Sogn Identitet, overvågning og tillid i kontrolsamfundet Af Lars Erslev Andersen, Idehistoriker og forfatter, Thomas Kingo Sogn I gave her my heart, but she wanted my soul, sang Bob Dylan i nummeret Don t Think

Læs mere

Skolelæreren har ingen søster og hedder derfor ikke Hansen. Skolelæreren hedder heller ikke Sørensen, så skolelæreren hedder Jensen.

Skolelæreren har ingen søster og hedder derfor ikke Hansen. Skolelæreren hedder heller ikke Sørensen, så skolelæreren hedder Jensen. 1. Hansen, Jensen og Sørensen er enten læge, advokat eller skolelærer. Skolelæreren, der er enebarn, tjener færrest penge. Sørensen, der er gift Hansen's søster, tjener mere end advokaten. Hvilket arbejde

Læs mere

Ulvevinter. ildbrande raser mod arnens bål høj hede spiller mod himlen s. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter

Ulvevinter. ildbrande raser mod arnens bål høj hede spiller mod himlen s. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter Vagn af edevold Du er født og opvokset på gården edevold. Der var meget arbejde, men I manglede ikke noget. De glade dage sluttede, da det viste sig at din fader havde spillet sig til en stor gæld. I måtte

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder.

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder. R 1 For at kunne kaste ritualer skal man have evnerne Magibruger og Ritual som står beskrevet i Regelsættet. Her er en oversigt over de ritualer man kan lære, efterfulgt af en liste med detaljerede beskrivelser

Læs mere

Mellemøsten før 1400. Persere, arabere og tyrkere. Perserriget. Romerriget. Vidste du, at.. De arabiske storriger. Arabisk kultur og sprog.

Mellemøsten før 1400. Persere, arabere og tyrkere. Perserriget. Romerriget. Vidste du, at.. De arabiske storriger. Arabisk kultur og sprog. Historiefaget.dk: Mellemøsten før 1400 Mellemøsten før 1400 Mellemøstens historie før 1400 var præget af en række store rigers påvirkning. Perserriget, Romerriget, de arabiske storriger og det tyrkiske

Læs mere

dit selvværd Guide Sådan styrker du Guide: Guide: 5 veje til et bedre selvværd Vil du læse mere? sider

dit selvværd Guide Sådan styrker du Guide: Guide: 5 veje til et bedre selvværd Vil du læse mere? sider Foto: Iris Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Guide: Sådan styrker du dit selvværd Guide: 5 veje til et bedre selvværd Vil du læse mere? Styrk dit selvværd INDHOLD I DETTE

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham.

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Det var sådan dengang i Israels land, at det at være konge

Læs mere

EN KONGELIG AFFÆRE - ELEVARK

EN KONGELIG AFFÆRE - ELEVARK EN KONGELIG AFFÆRE - ELEVARK Foto: Jiri Hanzl Hvorfor skal vi se filmen? Formålet med at se filmen er, at I skal: Kunne beskrive genrekendetegn for historiske film og diskutere genrens udtryk Få kendskab

Læs mere

Landets velstand er afhængig af det danske folks Dansk Folkepartis samlede arbejdsindsats. principprogram af oktober 2002 P R I N C I P

Landets velstand er afhængig af det danske folks Dansk Folkepartis samlede arbejdsindsats. principprogram af oktober 2002 P R I N C I P PRINCIP R G R A M Dansk Folkepartis formål er at hævde Danmarks selvstændighed, at sikre det danske folks frihed i eget land samt at bevare og udbygge folkestyre og monarki. Vi er forpligtede af vor danske

Læs mere

At leve i tro. Ugens vers. Menneskefrygt kan sætte fælder, men den, der stoler på Herren, er i sikkerhed (Ordsp 29,25).

At leve i tro. Ugens vers. Menneskefrygt kan sætte fælder, men den, der stoler på Herren, er i sikkerhed (Ordsp 29,25). 11 At leve i tro TIL SABBATTEN 14. MARTS 2015 Ugens vers Introduktion Menneskefrygt kan sætte fælder, men den, der stoler på Herren, er i sikkerhed (Ordsp 29,25). Mange røster kalder på os fra alle mulige

Læs mere

Jesu fristelser udenfor ørkenen - og hvad vi kan lærer af det. v. Iversen Torsdag den 29. november 2012

Jesu fristelser udenfor ørkenen - og hvad vi kan lærer af det. v. Iversen Torsdag den 29. november 2012 Jesu fristelser udenfor ørkenen - og hvad vi kan lærer af det. v. Iversen Torsdag den 29. november 2012 Fristelser Nogle fristelser har vi ingen problemer med og afviser dem let. Vi slår dem ud af parken.

Læs mere

------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------ INDLEDNING Bogen Anonyme Alkoholikere, almindelig kendt som Store Bog, er basisteksten for fællesskabet Anonyme Alkoholikere (AA). Den blev udgivet i 1939 med det formål at vise andre alkoholikere nøjagtigt,

Læs mere

Osmannerriget. Begyndelsen. Storhedstiden. Vidste du, at.. Nederlag og tilbagegang. Fakta. Forsøg på modernisering. Opløsning.

Osmannerriget. Begyndelsen. Storhedstiden. Vidste du, at.. Nederlag og tilbagegang. Fakta. Forsøg på modernisering. Opløsning. Historiefaget.dk: Osmannerriget Osmannerriget Det Osmanniske Rige eksisterede i over 600 år. Det var engang frygtet i Europa, men fra 1600-tallet gik det tilbage. Efter 1. verdenskrig opstod republikken

Læs mere

Hvad gør Klubhus-fællesskaber til sande klubhus-fællesskaber? Robby Vorspan, ICCD. 13. Internationale Konfrence, Plenary Session

Hvad gør Klubhus-fællesskaber til sande klubhus-fællesskaber? Robby Vorspan, ICCD. 13. Internationale Konfrence, Plenary Session Gennem årene har det verdensomspændende klubhusfællesskab lagt mere og mere vægt på "fællesskabs" aspektet i sin definition af, hvad der gør et klubhus til et klubhus. Vi har erkendt, at det faktum at

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

Lignelsen om de betroede talenter

Lignelsen om de betroede talenter Lignelser Tema Nogle gange siger vi ikke direkte, hvad vi mener. Det kan være fordi, der er noget, der er svært at få sagt, eller noget, der er svært at forklare. I sådanne tilfælde kan man benytte sig

Læs mere

Prædiken til 2. søndag efter påske, Joh. 10,11-16. 1. tekstrække. Konfirmationsgudstjeneste.

Prædiken til 2. søndag efter påske, Joh. 10,11-16. 1. tekstrække. Konfirmationsgudstjeneste. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 19. april 2015 kl. 10.00. Egil Hvid-Olsen. Prædiken til 2. søndag efter påske, Joh. 10,11-16. 1. tekstrække. Konfirmationsgudstjeneste. Salmer. DDS 331 Uberørt af byens travlhed.

Læs mere

Kristi liv. Det tror vi

Kristi liv. Det tror vi Studie 1 Guds ord 9 Åbne spørgsmål Har du nogensinde skullet sende en besked til en anden, hvor det ikke er lykkedes pga. en kommunikationsfejl? Hvordan føltes det? Del historien. Forestil dig, at du har

Læs mere

Ideologier som truer demokratiet i 1930 erne. Kommunisme, fascisme, nazisme

Ideologier som truer demokratiet i 1930 erne. Kommunisme, fascisme, nazisme Ideologier som truer demokratiet i 1930 erne. Kommunisme, fascisme, nazisme Hvad er en ideologi? Det er et sammenhængende system af tanker og idéer som angiver hvordan samfundet bør være indrettet. Evt.

Læs mere

Mellemrummets Palæstina studietur

Mellemrummets Palæstina studietur Mellemrummets Palæstina studietur Marts 2015 Café Mellemrummet har i løbet af 2014 givet deres overskud fra cafeen i støtte til AcionAid s globale platform i, hvor unge palæstinensere deltager i kurser,

Læs mere

Du ved måske ikke at jeg har studeret i Oxford, i London, i New York og Paris, jeg foretrækker ørkenen!

Du ved måske ikke at jeg har studeret i Oxford, i London, i New York og Paris, jeg foretrækker ørkenen! Du ved måske ikke at jeg har studeret i Oxford, i London, i New York og Paris, men jeg foretrækker ørkenen! 17 Hmm Hvorfor det? Fordi den er ren! Det bliver ikke let at komme ind i Turban-fortet Det er

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Udvandringen til USA. Fra land til by. Drømmen om Amerika. Fakta. Pull- eller push-effekten. De sorte får. Vidste du, at...

Udvandringen til USA. Fra land til by. Drømmen om Amerika. Fakta. Pull- eller push-effekten. De sorte får. Vidste du, at... Historiefaget.dk: Udvandringen til USA Udvandringen til USA Der har altid været mennesker, som rejser fra hjemlandet, enten på ferie, pga. arbejde nogle få år eller måske for hele livet! Fra 1861 til 1930

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2015.docx 04-01-2015 side 1. Prædiken til Helligtrekongers søndag 2015. Tekst: Matt. 2,1-12.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2015.docx 04-01-2015 side 1. Prædiken til Helligtrekongers søndag 2015. Tekst: Matt. 2,1-12. 04-01-2015 side 1 Prædiken til Helligtrekongers søndag 2015. Tekst: Matt. 2,1-12. Menneskehedens åndehul. Det sted hvor Jesus blev født var et hul i jorden. Et sted uden for den lille by Betlehem, i en

Læs mere

Disse tips hjalp mig til at blive en haj til Fup eller Fakta, både i fjernsynet og i virkelighedens chokolademousse-version.

Disse tips hjalp mig til at blive en haj til Fup eller Fakta, både i fjernsynet og i virkelighedens chokolademousse-version. Studie 1 Guds ord 9 Åbningshistorie Da jeg var barn, var tv-programmet Fup eller Fakta i lige så høj anseelse hos mig som is, fodbold og fyrværkeri. Jeg var vild med det, fordi det var let for mig at udpege

Læs mere

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976)

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Roman: kom 1943 Sat musik til (Anne Linnet) + filmatisering af romanen 1986 Strofer: 7 a 4 vers ialt 28 vers/verslinjer Krydsrim: Jeg er din barndoms

Læs mere

FÆLLES STÅSTED. Danmarks Riges Grundlov af 5. juni 1849 fastslog religionsfrihed i landet. Fotografi: Københavns Bymuseum. Bibliotek.

FÆLLES STÅSTED. Danmarks Riges Grundlov af 5. juni 1849 fastslog religionsfrihed i landet. Fotografi: Københavns Bymuseum. Bibliotek. STÅSTEDER Danske jøder er meget forskellige, og det gør enighed til et sjældent fænomen. De indbyrdes forskelle kan være kulturforskelle, for eksempel mellem de gamle danskjødiske familier og de senere

Læs mere

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11

Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015. Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Prædiken til konfirmation den 10. maj 2015 Over alt. Ned til os. Dig og mig! Salmer: 754 408 (motet) 260 // 192 Yoy raise me up(motet) 369 11 Kære konfirmander. Så er vi omsider nået frem til den store

Læs mere

G UDDRA m ø b e r g s f o r l a g

G UDDRA m ø b e r g s f o r l a g m ø b e r g s f o r l a g UDDRAG Indhold forord 7 INDLEDNING 9 12 Fællestræk 15 Er du også særligt sensitiv? 16 Forskningen bag Overstimulering 17 18 Hvad er stimulering? 18 Tilpas stimulering 21 Kilder

Læs mere

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 DAGENS PROGRAM 08:30 09:30 Opsamling 09:30 09:45 Pause 09:45 10:45 Brik Å Teori:

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26. Bøn. Lad os bede. Kom til os, Gud, og giv os liv fra kilder uden for os selv! (DDS 367, v.1) Amen.

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26. Bøn. Lad os bede. Kom til os, Gud, og giv os liv fra kilder uden for os selv! (DDS 367, v.1) Amen. 2.søndag efter helligtrekonger II. Sct. Pauls kirke 19. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 123/31/138/596//441/439/326/308 Uddelingssalme: se ovenfor: 326 Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Joh 4,5-26

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT Sidan 1 av 12 NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT 0 1 FORÆLDREMØDET 2 Man løser ikke problemerne ved at stikke af. Man må tale om det. 3 Selv om det kan være hårdt. 4 - Gør

Læs mere

Grundbegreber om bæredygtig udvikling

Grundbegreber om bæredygtig udvikling Grundbegreber om bæredygtig udvikling Begreber til forståelse af bæredygtig udvikling Bæredygtig udvikling handler om, hvordan vi gerne ser verden udvikle sig, og hvordan det skal være at leve for os nu

Læs mere

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt.

GPS 27-31. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt. GPS 27-31 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m. fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 27: Moses og Josva Nøglesætning: Gud har en plan for dit liv Bibelvers

Læs mere

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Alle mennesker beder på et eller andet tidspunkt, selv om man måske ikke bekender sig som troende. Når man oplever livskriser, så er det

Læs mere

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde

Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 1 Grindsted Kirke Søndag d. 29. september 2013 kl. 16.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til rytmisk gudstjeneste, Matt 18,23-35. Tema: Guds nåde 2 Liturgi Video Sl 23 PRÆLUDIUM: Amazing Grace på orgel Velkommen

Læs mere

Forhøjet kolesterolindhold i blodet Dyslipidæmi

Forhøjet kolesterolindhold i blodet Dyslipidæmi Forhøjet kolesterolindhold i blodet Dyslipidæmi Hvad er forhøjet kolesterolindhold i blodet? Det er ikke en sygdom i sig selv at have forhøjet kolesterolindhold i blodet. Kolesterol er et livsnødvendigt

Læs mere

KAN TRO FLYTTE BJERGE?

KAN TRO FLYTTE BJERGE? KAN TRO FLYTTE BJERGE? - OM FORVENTNINGER OG FORDOMME SIDE 1/8 HURTIGSKRIV OVER TEMAETS OVERSKRIFT: KAN TRO FLYTTE BJERGE? -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Springeren 18. september 2015

Springeren 18. september 2015 Springeren 18. september 2015 Her følger beretningen om springerens vej gennem skakhistorien. Gennem hele skakhistorien har springeren altid bevæget sig på den samme måde: To felter frem og et felt til

Læs mere

Spilstrategier. 1 Vindermængde og tabermængde

Spilstrategier. 1 Vindermængde og tabermængde Spilstrategier De spiltyper vi skal se på her, er primært spil af følgende type: Spil der spilles af to spillere A og B som skiftes til at trække, A starter, og hvis man ikke kan trække har man tabt. Der

Læs mere

Indhold. Tommy Sørensen 2010 www.lillearden.dk/paed

Indhold. Tommy Sørensen 2010 www.lillearden.dk/paed Tommy Sørensen Indhold Kort fortalt... 3 Forskel rundt i verden... 3 Hoved... 4 Arme... 5 Hænderne... 6 Hænder-ansigt... 6 Håndtryk... 7 Ben & Fødder... 8 Andre signaler... 9 Den lille forskel... 10 2

Læs mere

Dansker hvad nu? Fra vikingerige til velfærdsstat

Dansker hvad nu? Fra vikingerige til velfærdsstat Undervisningsmateriale til Dansker hvad nu? Formål Vi danskere er glade for vores velfærdssamfund uanset politisk orientering. Men hvordan bevarer og udvikler vi det? Hvilke værdier vil vi gerne bygge

Læs mere