NYHEDSBREV marts 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV marts 2019"

Transkript

1 NYHEDSBREV marts 2019 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Nyhedsbrevet redigeres af Majken Machon Aabenhus og det udkommer via intranettet så ofte, der er nyhedsstof til det. Hvis du har input eller idéer til indhold i nyhedsbrevet, så er du meget velkommen til at kontakte Anja eller Majken på post@bsik.dk Stor opbakning fra Beredskabskommissionen til den videre udvikling af BSIK Beredskabskommissionen afholdt møde den 20. februar 2019 på den nye station i Hadsten, hvor bl.a. årsresultatet for driften af Beredskab & Sikkerhed blev drøftet. I 2018 kommer Beredskab & Sikkerhed ud med et mindreforbrug (overskud) på kr. 2,6 mio. Beredskabskommissionen har besluttet, at pengene skal blive i beredskabet og anvendes til leasingopsparing og til en række udviklingsformål; bl.a. digitaliseringsprojektet med Fire Service Rota og harmoniseringsprojekter omkring nøgleboks-systemer, vagtcentral m.v. I løbet af de kommende måneder går arbejdet i gang med at etablere ét nøglebokssystem på tværs af alle fire kommuner. Målet er, at der ligger en elektronisk nøgle i hver autosprøjte, som passer ind i alle nøglebokse på tværs af alle fire kommuner. Bliver nøglen væk kan den spærres elektronisk. Vi håber, at projektet kan færdiggøres i løbet af I forbindelse med opgraderingen af software på vores vagtcentral er der behov for at afvikle gamle leasingaftaler på det forældede udstyr. Herved bliver vores vagtcentral-økonomi langt mere gennemskuelig. Der bliver også afsat midler til at sikre nødstrømsanlægget på vores tværkommunale krisestyringsfacilitet, som ligger i Hinnerup. Her skal der være nødstrøm så de kommunale krisestabe kan arbejde, hvis alvorlige hændelser sætter rådhusene ud af spillet. Arbejdsulykke Nedfald på skadested I forbindelse med indsættelse af røgdykkere ved en større tagbrand, bevæger røgdykkerholdet sig frem i område med fare for nedfald fra branden. Ved fremfærd er røgdykkerholdet opmærksomme på nedfaldene, men er enige om at kunne trænge frem under forsigtighed. Ved døråbningen bliver skadelidte ramt af et stykke udhængsbræt. Brættet rammer hjelm og arm på skadelidte. Røgdykkerholdet trækker i første omgang tilbage og tjekker sig selv. Skadelidte har fuld indsatsbeklædning på og uheldet forårsagede blot lidt ømhed, så røgdykkerholdet fortsatte indsatsen. Der blev ikke foretaget nogen behandling. Dagen efter var armen stadig lidt øm, og der var kommet et blåt mærke. Ved enhver indsættelse af mandskab i indsats, skal lederne på skadestedet kritisk forholde sig til formålet for indsatsen og i den forbindelse vurdere faren herved. Mandskabet skal ligeledes selv, løbende vurdere deres sikkerhed i deres fremfærd. RANDERS - FAVRSKOV - DJURSLAND

2 Arbejdsulykke Hoved mod terrasse Skadelidte er ikke opmærksom på en hævet terrasse, da han skal flytte en ventilator og rammer hovedet imod terrassen. Skadelidte vil flytte ventilatoren væk fra skadestedet efter brug, og den trækkes igennem løst ral og er fysisk hård at flytte. Herved overses terrassen, da skadelidte går foroverbøjet og ikke kan se terrassen for hjelmen. Der blev ikke foretaget behandling efter hændelsen, men smerterne i nakken har ikke foretaget sig umiddelbart efter. Skadelidte var iført korrekt indsatsbeklædning, men man bør ikke flytte tungt grej i dårligt føre på egen hånd. Der er iværksat uddannelse af indsatspersonale i ergonomi i foråret Nær-ved-ulykke - Tankvogn mod tankvogn To brandmænd var tæt på at komme i klemme mellem kofangerne på bagenderne af to tankvogne i forbindelse med en manøvre ved vandforsyning under indsats. På skadestedet var der aftalt procedure for kontinuerlig vandforsyning af tankvogne, der blev på stedet og tankvogne der kørte efter vand. Proceduren blev foretaget flere gange, hvor den kørende tankvogn skulle bakke imod den blivende tankvogn, således at betjening af slanger og pumper var lettere at overskue. Nær-ved-hændelsen opstår, da der igen skal hentes vand, og tankvognen er nødsaget til at bakke for at komme fri fra en foran holdende bil. Ved denne manøvre står to brandmænd imellem bilerne og er ikke forberedte på, at tankvognen pludselig bakker. Heldigvis når chaufføren at bringe tankvognen til standsning før ulykken sker. Når der skal bakkes med de store køretøjer, er det vigtigt at orientere sig og ALTID varsko personer i nærheden om den planlagte manøvre, inden denne iværksættes. Der skal så vidt muligt ALTID være en person til at hjælpe med at dirigere og sikre, at personer og trafik bliver holdt væk, når køretøjet bakker. Yderligere giver hændelsen anledning til endnu et opmærksomhedspunkt omkring placering af pumpe på bilerne. En placering af pumpe på siden af bilerne vil medføre en mindre risiko i forbindelse med proceduren beskrevet ovenfor. Dette er viderebragt i arbejdsgrupperne for ny opbygning af biler i BSIK. Der monteres bak-alarm og bak-kamera på alle køretøjer i udrykning i løbet af Håndtering af massetilskadekomst I Beredskab & Sikkerhed ønsker vi at styrke vores frivillige og brandmændenes muligheder for at gøre en forskel, når virkelig alvorlige hændelser rammer. Derfor var vores instruktører og beredskabsdirektøren på uddannelse i håndtering af massetilskadekomst hos DAPUC i Silkeborg. I samarbejde med Brand & Redning MidtVest, Nordvestjyllands Brandvæsen, Midtjysk Brand og Redning og Beredskab & Sikkerhed har Dapuc sammensat et 3-timers undervisningsforløb, som introducerer MARCH-konceptet og som gør brandfolkene i stand til at håndtere voldsomme blødninger, sikre frie luftveje, håndtere åbne læsioner mod brystkassen og forebygge nedkøling.

3 Iltmangel, blodtab og nedkøling er de tre største dræbere ved scenarier med mange tilskadekomne. Det skal vores brandfolk og frivillige blive endnu bedre til at håndtere i fremtiden. Med dette undervisningsforløb og udstyr til blødningskontrol på alle brandkøretøjerne bliver vores folk nu endnu bedre i stand til at gøre en forskel i samarbejde med politi og ambulancetjeneste på de store skadesteder. Konceptet for håndtering af massetilskadekomst og udstyr bliver rullet ud på alle kommunale og Falckbrandstationer i løbet af Tak til DAPUC for særdeles kvalificeret undervisning. Uniformer til kvindelige brandmænd Overskriften er jo selvmodsigende kvindelige brandmænd. Vi kommer til at arbejde med den stillingsbetegnelse i nær fremtid. Nogen har foreslået ordet Brandbekæmpere inspireret fra Sverige, men det skal nok diskuteres i et andet regi end i dette nyhedsbrev. I hvert fald har Beredskabsdirektøren bedt om hjælp til at sikre, at vi får uniformsgenstande til kvinderne i Beredskab & Sikkerhed. Der er taget kontakt til to leverandører af uniformsdele til kvinder. Der indhentes priser på figursyet t-shirts og skjorter. Derudover er der dialog i gang med leverandøren af de pæne uniformer, og leverandøren har rent faktisk mulighed for at levere en paradeuniform til kvindelige brandmænd. Der vil blive indkaldt til møde, når der vides mere. Vi arbejder på sagen. Indretning af rum til frivillige og brandmænd på station Grenaa Der arbejdes på indretning af rum til de frivillige på stationen i Grenaa, og der er tænkt gode tanker omkring brugen af 1. salen samt bevilliget penge til indretning af omklædningsrum og hyggestue/mødelokale. Ideen med en hyggestue er, at både frivillige, deltidsansatte, fuldtidsansatte, junior og B45 kan bruge rummet til socialt samvær, samtale efter indsatser og mødelokale for interne møder. Der skal males i begge rum, lægges vinylgulv og opbygges 28 skabe til omklædning til frivilligenheden. Der skal indkøbes nye lamper, borde og stole til hyggerummet. Køleskab og fryser til drikkevarer og grillpølser er allerede anskaffet. Der bliver også lavet opholdsrum og arbejdsplads til holdlederne i den nuværende frokoststue, så indsatsholdet kan vende turene mens holdlederne laver dokumentation i C3. Samtidig nedlægges den gamle vagtcentral/vagtstue. Arbejdet igangsættes snarest.

4 Ergonomi for brandfolk I forbindelse med APV2018 var der et ønske om mere opmærksomhed på tunge løft. Med hjælp fra Thomas Phillipsen og Life2Save fik vi lørdag den 23. februar uddannet vores arbejdsmiljørepræsentanter på de kommunale brandstationer og Falcks brandstationer i ergonomi og løfteteknik. Train-the-trainer-kurset var designet af Life2Save i samarbejde med miljørepræsentanterne selv, så alt indhold blev helt tilpasset i forholdene som brandmand under indsats. Nu er Arbejdsmiljørepræsentanterne så klædt på, og det er deres tur til at undervise kollegerne, så vi kan få de mange gode input omsat til virkelighed ude på stationerne. Det kan godt være en fordel, at I deltager i denne undervisning på egen station, da kurset netop tager udgangspunkt i jeres egne køretøjer og materiel. Der skal lyde en stor tak til alle både til Life2Save for et meget professionelt og praktisk anvendeligt forløb og til Arbejdsmiljørepræsentanterne for at designe, udvikle og afvikle undervisningen på stationerne. Også tak til Falck for opbakning til kurset. Nye analysearbejder igangsat Som I ved er den nye dimensionering vedtaget i alle fire kommunalbestyrelser. I kølvandet herpå har Beredskabsstyrelsen bedt os om at kigge nærmere på vores muligheder for at foretage redning af personer over 3. sals højde. Dette analysearbejde er nu igangsat og vi forventer at kunne præsentere en anbefaling til Beredskabskommissionen på mødet lige efter sommerferien. Derudover er arbejdet med en vandforsyningsplan igangsat, som vi også planlægger afsluttet umiddelbart efter sommerferien.

5 Gak, gøgl og skiferie i TDC Det er ikke nogen hemmelighed, at brandmændenes tålmodighed har været sat på en hård prøve den sidste måneds tid, hvor garageskærmene har været nede på en række brandstationer. Vores telefoni håndteres af vores administrationskommune, som er Norddjurs og i forbindelse med en opdatering af indkøbsaftalerne blev vores telefonlinjer til brandstationernes skærme opdateret uden at vi vidste det. Opdateringen betød at vores vagtcentralsoftware ikke længere kunne kommunikere med garageskærmene, hvilket resulterede i en rød linje på skærmen og ingen information om adresse på skadestedet eller hvilket personale, der møder op. Vores kontaktperson i TDC var overbevist om, at problemet var løst uden at spørge os og tog afsted på 10 dages skiferie, hvorefter ingen i hele TDC kunne løse vores problem. Mandag efter 27 dages nedbrud kom vi så tilbage på sporet. Forløbet bliver evalueret på et møde mellem beredskabsdirektøren og TDC om få dage. Herfra skal vi endnu engang beklage den helt urimelige lange svartid. Det er dybt beklageligt. Lokalaftaleforhandlinger i gang Lokalaftalen for deltidsbrandfolk er blevet opsagt og forhandling om ny lokalaftale er i gang. Den nuværende aftale gælder indtil en ny bliver underskrevet. Der har foreløbigt været afholdt 1 forhandlingsmøde, som gik rigtig godt. Fællestillidsmanden og Beredskabsdirektøren forhandler videre i den kommende måned. Kommunikationskursus i marts AMR, TR og stationskoordinatorer var i 2016 og 2017 på kommunikationskursus i Kolind sammen med områdekoordinatorer og øvrige fuldtidsansatte. Kurset gentages nu for de AMR/TR/ST.KOOR og fuldtidsansatte, som ikke har deltaget tidligere. Kurset afvikles i Kolind den 23. marts. Tilmelding til Majken. Spildbakker på vej ud på stationerne Logistik er netop nu i gang med at udsende opsamlingsbakker til skum-væske og øvrige kemikalier, som skal stå på de kommunale brandstationer. Der bliver påsat labels på de blå kar, så alle kan se, hvad der skal være placeret i opsamlingsbakkerne.

6 Kontaktoplysninger Hvis du har noget på hjerte, så skriv til Kasper på: eller ring mellem på Ansatte i Beredskab & Sikkerhed med spørgsmål til driften skal primært trække på stationskoordinatorerne. Kan du ikke få svar på dit spørgsmål her, så er du velkommen til at trække på områdekoordinatoren: Område Vest: omrvest@bsik.dk Område Syd: omrsyd@bsik.dk Område Nord: omrnord@bsik.dk Uddannelse: udd@bsik.dk Logistik: log@bsik.dk Falck-ansatte kontakter Bjarne Jørgensen på bjj@falck.dk hvis der er spørgsmål til driften.

NYHEDSBREV DECEMBER 2016

NYHEDSBREV DECEMBER 2016 NYHEDSBREV DECEMBER 2016 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Nyhedsbrevet udkommer via intranettet så ofte, som der er nyhedsstof til det. Hvis du har input eller idéer til indhold

Læs mere

NYHEDSBREV april 2019

NYHEDSBREV april 2019 NYHEDSBREV april 2019 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Nyhedsbrevet redigeres af Majken Machon Aabenhus og det udkommer via intranettet så ofte, der er nyhedsstof til det. Hvis

Læs mere

NYHEDSBREV februar 2019

NYHEDSBREV februar 2019 NYHEDSBREV februar 2019 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Nyhedsbrevet redigeres af Majken Machon Aabenhus og det udkommer via intranettet så ofte, der er nyhedsstof til det. Hvis

Læs mere

NYHEDSBREV APRIL 2017

NYHEDSBREV APRIL 2017 NYHEDSBREV APRIL 2017 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Nyhedsbrevet udkommer via intranettet så ofte, der er nyhedsstof til det. Hvis du har input eller idéer til indhold i nyhedsbrevet,

Læs mere

NYHEDSBREV NOVEMBER 2016

NYHEDSBREV NOVEMBER 2016 NYHEDSBREV NOVEMBER 2016 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Nyhedsbrevet udkommer via intranettet så ofte, som der er nyhedsstof til det. Hvis du har input eller idéer til indhold

Læs mere

NYHEDSBREV oktober 2019

NYHEDSBREV oktober 2019 NYHEDSBREV oktober 2019 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Nyhedsbrevet redigeres af Majken Machon Aabenhus og det udkommer via intranettet så ofte, der er nyhedsstof til det. Hvis

Læs mere

NYHEDSBREV juni Kære Alle. Velkommen til vores nye kollega. Nyt fra Beredskabskommissionen

NYHEDSBREV juni Kære Alle. Velkommen til vores nye kollega. Nyt fra Beredskabskommissionen NYHEDSBREV juni 2018 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Nyhedsbrevet redigeres af Majken Machon Aabenhus og det udkommer via intranettet så ofte, der er nyhedsstof til det. Hvis

Læs mere

NYHEDSBREV november 2018

NYHEDSBREV november 2018 NYHEDSBREV november 2018 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Nyhedsbrevet redigeres af Majken Machon Aabenhus og det udkommer via intranettet så ofte, der er nyhedsstof til det. Hvis

Læs mere

NYHEDSBREV JANUAR 2016

NYHEDSBREV JANUAR 2016 NYHEDSBREV JANUAR 2016 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Husk at du også har adgang til informationer på hjemmesiden www.beredskabogsikkerhed.dk og updates på Facebook-siden. Nyhedsbrevet

Læs mere

NYHEDSBREV MARTS 2016

NYHEDSBREV MARTS 2016 NYHEDSBREV MARTS 2016 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Nyhedsbrevet udkommer på mail så ofte, som der er nyhedsstof til det. Hvis du har input eller idéer til indhold i nyhedsbrevet,

Læs mere

NYHEDSBREV juli Mød Peter, sommerpraktikant ved Beredskab & Sikkerhed

NYHEDSBREV juli Mød Peter, sommerpraktikant ved Beredskab & Sikkerhed NYHEDSBREV juli 2017 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Nyhedsbrevet udkommer via intranettet så ofte, der er nyhedsstof til det. Hvis du har input eller idéer til indhold i nyhedsbrevet,

Læs mere

NYHEDSBREV juni RANDERS - FAVRSKOV - DJURSLAND Vestergrave Randers C. Tlf

NYHEDSBREV juni RANDERS - FAVRSKOV - DJURSLAND Vestergrave Randers C. Tlf NYHEDSBREV juni 2017 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Nyhedsbrevet udkommer via intranettet så ofte, der er nyhedsstof til det. Hvis du har input eller idéer til indhold i nyhedsbrevet,

Læs mere

NYHEDSBREV september 2018

NYHEDSBREV september 2018 NYHEDSBREV september 2018 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Nyhedsbrevet redigeres af Majken Machon Aabenhus og det udkommer via intranettet så ofte, der er nyhedsstof til det.

Læs mere

NYHEDSBREV Marts 2018

NYHEDSBREV Marts 2018 NYHEDSBREV Marts 2018 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Nyhedsbrevet redigeres af Majken Machon Aabenhus og det udkommer via intranettet så ofte, der er nyhedsstof til det. Hvis

Læs mere

NYHEDSBREV august 2018

NYHEDSBREV august 2018 NYHEDSBREV august 2018 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Nyhedsbrevet redigeres af Majken Machon Aabenhus og det udkommer via intranettet så ofte, der er nyhedsstof til det. Hvis

Læs mere

Beredskabskommissionen Dagsorden

Beredskabskommissionen Dagsorden Beredskabskommissionen Dagsorden 25-09-2018 09:00 Brandstationen i Silkeborg, Kejlstrupvej 99C, 8600 Silkeborg, lokale U2 Medlemmer af udvalget: Jens Kaasgaard Lone Gaisie Lars Faarup A Niels Dueholm A

Læs mere

TIL: Det midlertidige medarbejderudvalg FRA: Kasper Sønderdahl DATO: VEDR.: Referat fra midlertidigt medarbejderudvalgsmøde

TIL: Det midlertidige medarbejderudvalg FRA: Kasper Sønderdahl DATO: VEDR.: Referat fra midlertidigt medarbejderudvalgsmøde TIL: Det midlertidige medarbejderudvalg FRA: Kasper Sønderdahl DATO: 13.09.15 VEDR.: Referat fra midlertidigt medarbejderudvalgsmøde REFERAT: Møde 5 DATO: 8. september 2015 på Station Hornslet. TILSTEDE:

Læs mere

Vores tanker om. Ledelse Værdier Vision Mission Omverdenens møde med os & Forventninger til hinanden. Version

Vores tanker om. Ledelse Værdier Vision Mission Omverdenens møde med os & Forventninger til hinanden. Version Vores tanker om Ledelse Værdier Vision Mission Omverdenens møde med os & Forventninger til hinanden Version 4.0 13. december 2017 RANDERS - FAVRSKOV - DJURSLAND Vestergrave 30 8900 Randers C Tlf. 89 152

Læs mere

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen sprotokol 25-09-2018 09:00 Brandstationen i Silkeborg, Kejlstrupvej 99C, 8600 Silkeborg, lokale U2 Afbud fra: Jens Kaasgaard og Harry E. Madsen Stedfortrædere: Medlemmer af udvalget:

Læs mere

påpegede, vil blive indarbejdet i planforslaget, før den endelige forelæggelse af planforslaget for de enkelte kommunalbestyrelser.

påpegede, vil blive indarbejdet i planforslaget, før den endelige forelæggelse af planforslaget for de enkelte kommunalbestyrelser. Beredskab & Sikkerhed Vestergrave 30 8900 Randers C Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for Beredskab & Sikkerhed (dimensioneringsplanen) 01. november 2018 Beredskabsstyrelsen har den

Læs mere

NYHEDSBREV december 2017

NYHEDSBREV december 2017 NYHEDSBREV december 2017 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Nyhedsbrevet redigeres af Majken Machon Aabenhus og det udkommer via intranettet så ofte, der er nyhedsstof til det. Hvis

Læs mere

NOTAT. Beredskabskommissionen. Beredskabsdirektør. Stab & Udvikling

NOTAT. Beredskabskommissionen. Beredskabsdirektør. Stab & Udvikling TIL: Den politiske styregruppe for Beredskab & Sikkerhed FRA: Den administrative styregruppe DATO: 160915 VEDR.: Fysisk etablering af nyt fælleskommunalt beredskab NOTAT Dette notat omhandler den konkrete,

Læs mere

NYHEDSBREV oktober 2017

NYHEDSBREV oktober 2017 NYHEDSBREV oktober 2017 Hermed modtager I nyhedsbrevet fra Beredskab & Sikkerhed. Nyhedsbrevet redigeres af Majken Machon Aabenhus og det udkommer via intranettet så ofte, der er nyhedsstof til det. Hvis

Læs mere

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 24. august 2015kl. 08:30 Mødested: D.3.39 Sekretariat: Sekretariatet

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 24. august 2015kl. 08:30 Mødested: D.3.39 Sekretariat: Sekretariatet Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 24. august 2015kl. 08:30 Mødested: D.3.39 Sekretariat: Sekretariatet Mødedeltagere: Claus Omann Jensen Peder Kristian Pedersen Ole Skiffard Per Aastrup Helle Kyndesen

Læs mere

Implementeringsplan, Risikobaseret dimensionering

Implementeringsplan, Risikobaseret dimensionering Notat Haderslev Kommune Brand og Redning Solsikkevej 2 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 brand@haderslev.dk www.haderslev.dk/brand 18. august 2013 Sagsident: 13/12920 Dir. tlf. 74 34 24 01 esge@haderslev.dk

Læs mere

Stations dimensionering på Djursland anno 2013.

Stations dimensionering på Djursland anno 2013. Stations dimensionering på Djursland anno 2013. Version 1.0 Denne dimensionering bygger på kommentar, henvisninger og anbefalinger fra den dimensionering Anders Enggaard har analyseret sig frem til. Analyse

Læs mere

11. Drøftelse af elementer i kommende forslag vedrørende risikobaseret dimensionering

11. Drøftelse af elementer i kommende forslag vedrørende risikobaseret dimensionering Indkaldelse Henning Jensen Nyhuus Claus Omann Jensen Nils Borring Niels Kallehave Jan Pedersen Jan Fischer Torben Jensen 11. Drøftelse af elementer i kommende forslag vedrørende risikobaseret dimensionering

Læs mere

Midtjysk Brand & Redning

Midtjysk Brand & Redning Midtjysk Brand & Redning 1. december 2016 Nyhedsbrev nr. 29 Personalepolitik MED-udvalget har på sit møde den 23. november behandlet personalepolitikken for sidste gang. Den endelige version er nu ude

Læs mere

Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner BESLUTNINGSPROTOKOL

Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner BESLUTNINGSPROTOKOL BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Ebeltoft Brandstation Kirkegade 30, 8400 Ebeltoft Øvrige deltagere: Jan Lindstrøm (frivillige, observatør), afbud Jan Møller Nielsen (medarbejder repræsentant, observatør) Dato:

Læs mere

Stillings- og personprofil. Direktør. Beredskab & Sikkerhed Randers-Favrskov-Djursland

Stillings- og personprofil. Direktør. Beredskab & Sikkerhed Randers-Favrskov-Djursland Stillings- og personprofil Direktør Beredskab & Sikkerhed Randers-Favrskov-Djursland Maj 2019 Opdragsgiver Beredskab & Sikkerhed Adresse Norddjurs Kommune Stilling Direktør for Beredskab & Sikkerhed Refererer

Læs mere

Besparelses muligheder hos Brand & Redning Herning

Besparelses muligheder hos Brand & Redning Herning Besparelses muligheder hos Brand & Redning Herning Hoved overskrift Beløb Konsekvens 1. Nedlæggelse af hjælpebrandstation i Feldborg Stationen har ca. 8-13 udrykninger om året 6. Længere kørervej til Haderup

Læs mere

Beredskab & Sikkerhed. Spørgsmål og Svar - som opsamling på informationsmøderne i juni 2015

Beredskab & Sikkerhed. Spørgsmål og Svar - som opsamling på informationsmøderne i juni 2015 Beredskab & Sikkerhed Spørgsmål og Svar - som opsamling på informationsmøderne i juni 2015 I forbindelse med stormøderne for medarbejdere og frivillige blev der rejst en række gode spørgsmål. Nedenfor

Læs mere

TIL: Beredskabskommissionen for Beredskab & Sikkerhed

TIL: Beredskabskommissionen for Beredskab & Sikkerhed TIL: Beredskabskommissionen for Beredskab & Sikkerhed Randers Favrskov - Djursland FRA: Beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl DATO: 26.04.19 VEDR.: Dagsorden til Beredskabskommissionens møde Den 6. maj

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 8. december 2011. Kl. 8:30 i Brandstation Nord, Vintapperbuen 2, Kirke Hyllinge

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 8. december 2011. Kl. 8:30 i Brandstation Nord, Vintapperbuen 2, Kirke Hyllinge Referat torsdag den 8. december 2011 Kl. 8:30 i Brandstation Nord, Vintapperbuen 2, Kirke Hyllinge Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden... 1 2. Til orientering... 2 3. Kvartalsrapport 2 og 3

Læs mere

DAGSORDEN. Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner

DAGSORDEN. Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner DAGSORDEN Møde nr. : 02/2008 Sted : Brandstationen, Kirkegade 30, 8400 Ebeltoft Dato : 29. februar 2008 Start kl. : 10.00 Slut kl. : 12.00 Medlemmer

Læs mere

Midtjysk Brand & Redning

Midtjysk Brand & Redning Midtjysk Brand & Redning 12. januar 2016 Nyhedsbrev nr. 16 Så er det tid til det første nyhedsbrev efter at Midtjysk Brand & Redning nu er en kendsgerning. Jeg håber I alle sammen har haft et rigtig godt

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Referat Beredskabskommissionen Møde 22/5 Dato 22. maj 2014 Tid 16:00 Sted Beredskabet NB. Fraværende Pia Karlsen, John Lamp Henriksen Stedfortræder Medlemmer Birgit Hansen (Socialdemokratiet) - Formand

Læs mere

Bliv brandmand på deltid hos Beredskab & Sikkerhed. Vi har brug for dig!

Bliv brandmand på deltid hos Beredskab & Sikkerhed. Vi har brug for dig! Bliv brandmand på deltid hos Beredskab & Sikkerhed i har brug for dig! WWW.BLIBRANDMANDNU.DK idste du det? 4 ud af 5 i de danske beredskaber er deltids- eller frivillige brandfolk. De må lægge hammeren,

Læs mere

Opgaver Operativ afdeling

Opgaver Operativ afdeling Opgaver Operativ afdeling 29 Fuldtidsansatte Personale 2 deltidsansatte Rengørings ass. 2 Flex-jobber 2 Seniorjobbere Fordelt på de 3 store stationer. Ringsted, Næstved og Vordingborg) Samt vagtcentral

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Faxe Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Faxe Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Faxe Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Faxe Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 7. september 2012 Faxe Kommune har den 2. august

Læs mere

Temadrøftelse Fase 2

Temadrøftelse Fase 2 Temadrøftelse Fase 2 Til fremlæggelse på Beredskabskommissionens møde den 2. maj 2016 Beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl Randers - Favrskov - Djursland Agenda Status Fase 1 og implementering af ny dimensionering

Læs mere

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen sprotokol 22-06-2018 10:00 Brandstationen Viborg, Industrivej 3, 8800 Viborg, mødelokalet stueetagen Afbud fra: Stedfortrædere: Medlemmer af udvalget: Jens Kaasgaard Lone Gaisie

Læs mere

Vi havde op til kommunesammenlægningen haft meget fart på og jeg hørte da også bemærkninger fra flere sider om ikke der var for meget fart på.

Vi havde op til kommunesammenlægningen haft meget fart på og jeg hørte da også bemærkninger fra flere sider om ikke der var for meget fart på. Beretning 2008 Tønder Brandvæsen Det er nu 2 år siden, at vi tog hul på både en ny kommunestruktur, og et nyt dimensioneringsgrundlag, hvor det ikke længere var detaljerede centrale regler, men en konkret

Læs mere

Det indstilles: At beredskabskommissionen godkender dagsorden for mødet.

Det indstilles: At beredskabskommissionen godkender dagsorden for mødet. Beslutningsprotokol Mødedato: 27042016 Mødetidspunkt: 16.3018.30 Mødested: Brandstationen Silkeborg, Kejlstrupvej 99 C Lokale U2 6. maj 2016 Midtjysk Brand & Redning Kejlstrupvej 99C 8600 Silkeborg Mail:

Læs mere

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015 Indsats Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015 Den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse har til formål at træne og videreudvikle kompetencerne

Læs mere

Referat fra møde i Beredskabskommissionen

Referat fra møde i Beredskabskommissionen Referat fra møde i Beredskabskommissionen Mødetidspunkt: 08-05-2018, kl. 11:00 Mødeafholdelse: Europaværelset, Gladsaxe Rådhus Mødet hævet kl. 11:30 Tilstede: Trine Græse, Hans Toft, Jesper Würtzen, Sofia

Læs mere

Bjarne Nielsen (V) ønsker ligeledes, at harmoniseringen af taksterne sker på samme tidspunkt som godkendelse af planen.

Bjarne Nielsen (V) ønsker ligeledes, at harmoniseringen af taksterne sker på samme tidspunkt som godkendelse af planen. Østsjællands Beredskab Sagsnr. 300736 Brevid. 2758311 Ref. MLW Dir. tlf. 29127830 mariewaar@oesb.dk NOTAT: Spørgsmål fra Stevns Kommune 28.2.2018 1. marts 2018 Spørgsmål Østsjællands Beredskab Att. Beredskabsdirektør

Læs mere

3. Beredskabsstyrelsens rolle udtale ikke stille krav ikke godkende 4. Beredskabsdirektørens kommentarer til Beredskabsstyrelsens udtalelse

3. Beredskabsstyrelsens rolle udtale ikke stille krav ikke godkende 4. Beredskabsdirektørens kommentarer til Beredskabsstyrelsens udtalelse Til: Beredskabskommissionen Fra: Beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl Dato: 23. december 2015. Opdateret efter møde i Beredskabskommissionen 07012016. Vedr.: Analyse af Beredskabsstyrelsens udtalelse til

Læs mere

Sammenfatning af Risikobaseret Dimensionering

Sammenfatning af Risikobaseret Dimensionering Brand og Redning Sønderjylland Dato: 18-09-2016 Sagsnr.: 16/2569 Sagsbehandler: Jarl Vagn Hansen Direkte tlf.: 7376 6666 E-mail: jvh@brsj.dk Sammenfatning af Risikobaseret Dimensionering Baggrund Efter

Læs mere

Beredskabskommissionen den 4. december 2014 Kl

Beredskabskommissionen den 4. december 2014 Kl Beredskabskommissionen den 4. december 2014 Kl. 15.30 Godkendelse af dagsorden: Godkendt Punkt Side 1. Status på kontrakt med Falcks Redningskorps...2 2. Orientering om status på brandsyn...3 3. Orientering

Læs mere

REFERAT Brandkaptajnsforum

REFERAT Brandkaptajnsforum REFERAT Brandkaptajnsforum Mødedato: Onsdag den 11. september 2013 Mødested: Arnum Brandstation Mejerivej 3 6510 Gram Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 22:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Mål og Midler Beredskabskommissionen

Mål og Midler Beredskabskommissionen Budget Beredskabskommissionen har i 2013 et samlet nettodriftsbudget på 17,3 mio. kr. Budgettet udgør 0,34 % af Viborg Kommune samlede driftsudgifter. Vision Viborg Kommunes vision Viborg Kommune Vilje,

Læs mere

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 17. januar 2007 kl på Frederikssund Brandstation Løgismose 3, Frederikssund

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 17. januar 2007 kl på Frederikssund Brandstation Løgismose 3, Frederikssund REFERAT Onsdag den 17. januar 2007 kl. 16.00 på Frederikssund Brandstation Løgismose 3, Frederikssund Mødedeltagere: Fraværende: Ole Find Jensen, Finn Borch Andersen, Kenneth Jensen, Erik Sejersten, Morten

Læs mere

TIL: Beredskabskommissionen for Beredskab & Sikkerhed

TIL: Beredskabskommissionen for Beredskab & Sikkerhed TIL: Beredskabskommissionen for Beredskab & Sikkerhed Randers Favrskov - Djursland FRA: Beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl DATO: 18. august 2018 VEDR.: Dagsorden til Beredskabskommissionens møde Den

Læs mere

Uddybende notat vedr. risikobaseret dimensionering af beredskabet i Faxe Kommune

Uddybende notat vedr. risikobaseret dimensionering af beredskabet i Faxe Kommune Uddybende notat vedr. risikobaseret dimensionering af beredskabet i Faxe Kommune Økonomiudvalget behandlede på møde d. 30. januar 2018 punkt. 18, sag om risikobaseret dimensionering af beredskabet i Faxe

Læs mere

Høringssvar Plan for risikobaseret redningsberedskab Nordsjællands Brandvæsen. 9. september 2015

Høringssvar Plan for risikobaseret redningsberedskab Nordsjællands Brandvæsen. 9. september 2015 Høringssvar Plan for risikobaseret redningsberedskab Nordsjællands Brandvæsen 9. september 2015 1. Indkomne høringssvar I forbindelse med vedtagelse af oplæg til serviceniveau i Beredskabskommissionen,

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering for Faaborg-Midtfyn Kommune, 2012, supplerende

Risikobaseret Dimensionering for Faaborg-Midtfyn Kommune, 2012, supplerende Til Beredskabsstyrelsen Center for Beredskabstilsyn og Rådgivning Datavej 16 3460 Birkerød Att.: Elsebeth Grinvalds Bent Jørgensen Beredskabsstyrelses sag nr.: 2010/018610 Risikobaseret Dimensionering

Læs mere

Dagsorden Beredskabskommissionen

Dagsorden Beredskabskommissionen Dagsorden Beredskabskommissionen : Tirsdag den 18. august 2015 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Mødested: Nordsjællands Brandvæsen, Kokkedal Industripark 14. Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere:

Læs mere

Beredskabsplan Orø. Dato: 13/ Rev: Initialer: TC/LH

Beredskabsplan Orø. Dato: 13/ Rev: Initialer: TC/LH Dato: 13/4 2018 Rev: Initialer: TC/LH 1. Indledning. 2. Beredskabets opbygning 3. Brandalarm 4. Stormflod 5. Olieforurening på kystnære områder 6. Krisehjælp 7. Uddannelse og øvelser 8. Instruks. INDLEDNING.

Læs mere

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2014

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2014 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse 2014 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse 2014 Den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse har til formål at træne og videreudvikle kompetencerne for indsatspersonalet

Læs mere

God forebyggelsesadfærd november 2013. Undgå kræft i arbejdet som brandmand

God forebyggelsesadfærd november 2013. Undgå kræft i arbejdet som brandmand God forebyggelsesadfærd november 2013 Undgå kræft i arbejdet som brandmand Udgivet af: Københavns Brandvæsen, Beredskabscenter Aalborg, Odense Brandvæsen, Aarhus Brandvæsen, Falck Danmark, Foreningen af

Læs mere

Vedtægter for Beredskab & Sikkerhed Randers Favrskov, Djursland

Vedtægter for Beredskab & Sikkerhed Randers Favrskov, Djursland TIL: FRA: Kasper Sønderdahl DATO: 1. januar 2016 VEDR.: Byrådsgodkendte vedtægter for Beredskab & Sikkerhed Vedtægter for Beredskab & Sikkerhed Randers Favrskov, Djursland 1. Navn og hjemsted 1.1. Fællesskabets

Læs mere

TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ

TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ Life2Save 360 Når vi siger 360 grader betyder det, at vi er med jer hele vejen rundt. Vores 360 cirkel er opbygget af moduler, der kan sammensættes og tilpasses, så det

Læs mere

Beredskabsplan Sejerø

Beredskabsplan Sejerø Dato: 13/4 2018 Rev: Initialer: TC/LH Beredskabsplan Sejerø Side 1 af 6 1. Indledning. 2. Beredskabets opbygning 3. Brandalarm 4. Stormflod 5. Olieforurening på kystnære områder 6. Krisehjælp 7. Uddannelse

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Vordingborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Vordingborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Vordingborg Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Vordingborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 6. august 2013 Vordingborg Kommune

Læs mere

Beredskabsstyrelsen finder, at det fremsendte planforslag lever op til de krav, der stilles efter dimensioneringsbekendtgørelsen.

Beredskabsstyrelsen finder, at det fremsendte planforslag lever op til de krav, der stilles efter dimensioneringsbekendtgørelsen. Greve Kommune Solrød Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Greve og Solrød Kommuners forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 21. august 2012 Greve

Læs mere

Scenarier for effektivisering. katalog

Scenarier for effektivisering. katalog Fremtidens Beredskab katalog Dette katalog er udarbejdet af den administrative styregruppe på baggrund af de i projektgruppen og tilhørende arbejdsgrupper fremstillede sagsforberedende dokumenter. Katalogetkataloget

Læs mere

På gensyn til mange spændende uddannelsestimer i Beredskab og Sikkerhed.

På gensyn til mange spændende uddannelsestimer i Beredskab og Sikkerhed. UDDANNELSPLAN FOR BEREDSKAB OG SIKKERHED 20 Kære Kollegaer Hermed følger vores uddannelsesplan for 20. Vi glæder os til at fortsætte den faglige udvikling af frivillige, brandmænd, holdledere og indsatsledere

Læs mere

Bornholms Regionskommune. 7. oktober 2014

Bornholms Regionskommune. 7. oktober 2014 Bornholms Regionskommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Bornholms Regionskommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 7. oktober 2014 Bornholms

Læs mere

Referat fra møde i Beredskabskommissionen mandag den 27. april 2009

Referat fra møde i Beredskabskommissionen mandag den 27. april 2009 Referat fra møde i mandag den 27. april 2009 Mødet startede kl. 08:00 på Beredskabsstationen, Vintapperbuen 2, 4070 Kirke Hyllinge Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden... 3 2. Orientering...

Læs mere

Referat. Møde: Indkaldelse Henning Jensen Nyhuus Claus Omann Jensen Claus Wistoft Nils Borring Niels Kallehave Jan Pedersen Jan Fischer Torben Jensen

Referat. Møde: Indkaldelse Henning Jensen Nyhuus Claus Omann Jensen Claus Wistoft Nils Borring Niels Kallehave Jan Pedersen Jan Fischer Torben Jensen Møde: Politisk styregruppe for beredskab Mødetid: Mødested: Laksetorvet - lokale D.3.39 - Randers Sekretariat: Sekretariatet Indkaldelse Henning Jensen Nyhuus Claus Omann Jensen Claus Wistoft Nils Borring

Læs mere

Bemærkninger til Beredskabsstyrelsens udtalelse vedr. Faxe Kommunes udkast til plan for risikobaseret redningsberedskab 2012

Bemærkninger til Beredskabsstyrelsens udtalelse vedr. Faxe Kommunes udkast til plan for risikobaseret redningsberedskab 2012 Bemærkninger til Beredskabsstyrelsens udtalelse vedr. Faxe Kommunes udkast til plan for risikobaseret redningsberedskab 2012 Udtalelse fra Beredskabsstyrelsen Kommentarer til udtalelse Generel indledning

Læs mere

Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen

Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen : Tirsdag den 18. august 2015 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Mødested: Nordsjællands Brandvæsen, Kokkedal Industripark 14. Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Beredskabsplan Reersø.

Beredskabsplan Reersø. Dato: 13/4 2018 Rev: Initialer: TC/LH Beredskabsplan Reersø. Side 1 af 5 1. Indledning. 2. Beredskabets opbygning 3. Brandalarm 4. Stormflod 5. Olieforurening på kystnære områder 6. Krisehjælp 7. Uddannelse

Læs mere

Dagsorden til møde i Beredskabskommissionen

Dagsorden til møde i Beredskabskommissionen Dagsorden til møde i Beredskabskommissionen Mødetidspunkt: 27-04-2017, kl. 09:00 Mødeafholdelse: Udvalgsværelse 1, Gentofte Rådhus Mødet hævet kl. 9:30 Tilstede: Hans Toft, Jesper Würtzen, Karin Søjberg

Læs mere

PÅ STATIONEN (1 / 4) 1,8 1,7 1,5 1,5 1,4 1,3. Beredskab & Sikkerhed 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0

PÅ STATIONEN (1 / 4) 1,8 1,7 1,5 1,5 1,4 1,3. Beredskab & Sikkerhed 6,0 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 PÅ STATIONEN (1 / 4) 1,5 1,4 1,3 1,5 1,7 1,8 1. Mangler du hjælp, støtte og information fra stationskoordinatoren? 2. Mangler du hjælp, støtte og information fra Tillidsmanden på stationen? 3. Mangler

Læs mere

DRIFTSRAPPORT 1. Kvartal 2014

DRIFTSRAPPORT 1. Kvartal 2014 Kilde: ODIN, GIS kort, Beredskabsstyrelsen Januar-Marts 70 opgaver kørt af Falck. 8 indsatsledereftersyn og udkald af det frivillige beredskab 1/7 Varde Kommune 1. kvartal. 2014 Opgave- og stationsfordeling:

Læs mere

NOTAT. Status på implementeringen af RBD BM Pkt. 6 bilag 1

NOTAT. Status på implementeringen af RBD BM Pkt. 6 bilag 1 BM04 2017 Pkt. 6 bilag 1 NOTAT Status på implementeringen af RBD 2017+ Styrkelse af stationernes kapacitetsområder Nedenfor følger en status på arbejdet med at styrke og ensarte beredskabet med afsæt i

Læs mere

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen sprotokol 06-12-2017 10:00 Brandstationen Viborg, Industrivej 3 Afbud fra:. Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse af dagsorden...3 2 (Offentlig) Budgetopfølgning per 30.09.2017...4

Læs mere

Hoptrup Frivillige Brandværn

Hoptrup Frivillige Brandværn Beretning fra generalforsamling den 26-01-2018 Velkommen til den årlige generalforsamling. Sang nummer? Jeg vil starte med at ønske Thomas Hansen tillykke med de 5 år og tillykke til Frits Vogensen som

Læs mere

Ny brandoverenskomst med Beredskab Fyn som hovedaktør

Ny brandoverenskomst med Beredskab Fyn som hovedaktør Ny brandoverenskomst med Beredskab Fyn som hovedaktør 1. Jeg vil på Svendborg Brandmandsforenings vegne, takke for at I vil afsætte tid til at lytte til vores bekymring omkring den usikkerhed og utryghed,

Læs mere

Et tilrettet udkast til plan blev fremsendt til Beredskabsstyrelsen med mail af 5. april 2011.

Et tilrettet udkast til plan blev fremsendt til Beredskabsstyrelsen med mail af 5. april 2011. Frederikssund Kommune Halsnæs Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Frederikssund og Halsnæs Kommuners forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Læs mere

Serviceniveau Indhold

Serviceniveau Indhold Indhold Side 12 Nuværende og fremtidigt vagtsystem Side 1 Indholdsfortegnelse Side 13 Vandforsyning Side 2 Forord Side 14 Uddannelse/øvelser Side 3 Risikoprofil Geografisk placering Side 15 Krigsmæssige

Læs mere

Emne Beskrivelse Antal Kommentarer Kontant Leasing

Emne Beskrivelse Antal Kommentarer Kontant Leasing Ombygning af vagtcentral Der skal ombygges på vagtcentralen og den skal fremtidssikres til SINE. Der skal skabes mere plads, ved at sammenlægge 2 lokaler. Der skal indkøbes yderlig et vagtbord. 2013 Ejendomscenteret

Læs mere

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2018

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2018 Indsats Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2018 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2018 Den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse har til formål at træne og videreudvikle kompetencerne

Læs mere

Beredskabsplan Nekselø

Beredskabsplan Nekselø Dato: 13/4 2018 Rev: Initialer: TC/LH Beredskabsplan Nekselø Side 1 af 6 1. Indledning. 2. Beredskabets opbygning 3. Brandalarm 4. Stormflod 5. Olieforurening på kystnære områder 6. Krisehjælp 7. Uddannelse

Læs mere

Oplæg til øvelsesafvikling

Oplæg til øvelsesafvikling Oplæg til øvelsesafvikling Øvelse Kompetencemål Indholdstemaer Sted: Instruktør/kontakt Bemærkning 1 Deltageren kan selvstændigt og i samarbejde med andre virke som røgdykker og på en sikkerhedsmæssig

Læs mere

Beredskabskommissionen for Beredskab & Sikkerhed, Randers - Favrskov - Djursland BESLUTNINGSPROTOKOL

Beredskabskommissionen for Beredskab & Sikkerhed, Randers - Favrskov - Djursland BESLUTNINGSPROTOKOL Randers - Favrskov - BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Randers Dato: Torsdag den 7. januar 2016 Start kl.: 12:00 Slut kl.: 15:00 Medlemmer: Fraværende: Claus Omann Jensen Claus Wistoft Nils Borring Jan Pedersen

Læs mere

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Dato 29. april 2016 Side 1/9 DAGSORDEN DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Mødested: Brandstationen i Kirke Hyllinge, Vintapperbuen 2, 4070 Kirke Hyllinge

Læs mere

Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Dato: 11. september 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:00-17:30 Lene Hansen, Formand (A) Gert Henriksen (A) Knud L. Pedersen (V) Erik Sørensen

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i Århus Kommune

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i Århus Kommune Århus Kommune e-mail: aarhus.kommune@aarhus.dk cc: jva@aabr.aarhus.dk Dato: 29. august 2007 Sagsnr.: 2007/000155 Sagsbeh.: SJS Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering

Læs mere

Forsvarsudvalget FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 52 Offentligt

Forsvarsudvalget FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 52 Offentligt Forsvarsudvalget 2015-16 FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 52 Offentligt Status pr. 17. november 2015 Navn: Hovedstadens Beredskab 1. www.beredskab.albertslund dk. (arbejdstitel)) 2. Areal: 272 km

Læs mere

Åbent Referat for Beredskabskommissionen

Åbent Referat for Beredskabskommissionen Manøvej 25 4700 Næstved Telefon 5578 7800 msbr@msbr.dk Åbent Referat for Beredskabskommissionen Mødedato 24. februar 2017 Tid 07:30 Sted Brandstationen, Manøvej 25, 4700 Næstved Medlemmer Borgmester Knud

Læs mere

Delrapport 0. Lovgivning. August 2016

Delrapport 0. Lovgivning. August 2016 Delrapport 0 Lovgivning August 2016 1. Forord... 3 2. Opbygning af Sydøstjyllands Brandvæsen I/S... 3 3. Proces... 6 4. Lovgrundlaget... 7 5. Definitionsliste... 7 2 1. Forord Risikobaseret dimensionering

Læs mere

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Dato 29. april 2016 Side 1/10 REFERAT DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Mødested: Brandstationen i Kirke Hyllinge, Vintapperbuen 2, 4070 Kirke Hyllinge kl.

Læs mere

( ) Jane Borchersen Hansen - Afs 00.doc Side 1. Risikobaseret Dimensionering. Indholdsfortegnelse

( ) Jane Borchersen Hansen - Afs 00.doc Side 1. Risikobaseret Dimensionering. Indholdsfortegnelse (19-04-2012) Jane Borchersen Hansen - Afs 00.doc Side 1 Indholdsfortegnelse Side : 1 00 Indholdsfortegnelse 00/1 Forord 00/3 00/4 01 Redningsberedskabets opbygning og organisation 01/1 Udrykningsstatistik

Læs mere

Beredskabskommission - overdragelse

Beredskabskommission - overdragelse Vestsjællands Brandvæsen NOTAT SAGSNR. HELLE SØEBERG / HESG 3. januar 2018 Beredskabskommission - overdragelse Indledning...2 Historik...2 Strategiske pejlepunkter...3 Ejerstrategi...3 Plan for Risikobaseret

Læs mere

Placering af vandtankvogne i slukningsområdet.

Placering af vandtankvogne i slukningsområdet. 21. februar 2011 Placering af vandtankvogne i slukningsområdet. På Beredskabskommissionsmødet den 11. februar blev det drøftet om flytningen af den ekstra vandtankvogn fra Allingåbro til Rønde var en beredskabsfaglig

Læs mere

Nordjyllands Beredskab. Status rapport. (Opsummering fra 2018)

Nordjyllands Beredskab. Status rapport. (Opsummering fra 2018) Beredskab Status rapport (Opsummering fra 2018) www.nordjyllandsberedskab.dk Tema: Operativ Ledelsestruktur & harmonisering af serviceniveau Vi er efterhånden langt i implementeringen af en ny og ændret

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering

Risikobaseret Dimensionering Side : 1 s opbygning og organisation er i dag opbygget således, at hver af de 5 kommuner har nedsat en beredskabskommission som via beredskabschefen varetager beredskabets daglige ledelse. I Ryslinge kommune

Læs mere