Opfølgning på mål for budget 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opfølgning på mål for budget 2018"

Transkript

1 Opfølgning på mål for budget 2018 Serviceområde 15 Kultur (ØKE) Fokusområde En stærk identitet: "Her er alle muligheder åbne". Udfordring Mål Veje til målet Status på opfyldelse af mål At udbrede kendskabet til Hernings identitet og kvaliteter og herigennem skabe et positivt omdømme i hele Danmark med henblik på at tiltrække nye borgere, gæster og virksomheder, samt at give nuværende borgere og virksomheder et bredere kendskab til deres kommune. Gennem fokus på sammenhold, mod og handlekraft at brande Herning som en attraktiv kultur-, event-, uddannelses- og bosætningskommune, hvor erhvervsklimaet er i top, med det formål at øge tiltrækningen af borgere, turister og studerende. Gennemføre kampagner baseret på vores brandingplatform over for potentielle tilflyttere, herunder direkte blandt personalet på store virksomheder. Øge fokus på at Herning er en attraktiv by på flere fronter. Der lanceredes i 2017 en ny kulturportal: Denne kulturportal skal fortsat brandes, og kendskabet hertil skal udbredes markant, så den bliver Herningensernes foretrukne kulturoverblik og dermed leder til større kendskab til alle de spændende kulturevents i Herning. Der laves konkrete markedsføringsaktiviteter både lokalt og nationalt for at brande Herning som et attraktivt sted. Markedsføringen spænder over mange medier. Herunder følgende: Traditionel annoncering, online annoncering, bus- og outdoor annoncering, TV-dokumentar om Herning. Herningerkultur.dk lanceredes i 2017 og i 2018 er kendskabet til kulturportalen øget markant. Herningerkulturs facebookside har nu over 8700 følgere og hjemmesiden er flittigt besøgt. Herningerkultur.dk omtales nu som værende det bedste sted at sikre overblik over og viden om kulturelle begivenheder i Herning. Gennem 2018 er der arbejdet med en mere målrettet markedsføring. Målgruppen er segmenteret i tre grupper med tre undergrupper, som der bevidst rettes markedsføringsmaterialer mod. Herboende (borgere, virksomheder og studerende), Potentielle (borgere, virksomheder og studerende) og Gæster (erhvervsgæster, eventgæster og øvrige)

2 Serviceområde 15 Kultur (ØKE) Fokusområde Oplevelser, inspiration og puls Udfordring Mål Veje til målet Herning Kommune skal være et spændende sted at bo og leve hver dag, hele livet. Det skal en bred vifte af aktivitet i Midtbyen være med til at sikre. Der afholdes minimum 50 arrangementer inden for kultur- og fritidsområdet i Midtbyen. Minimum 10 af kommunens kulturinstitutioner deltager i en større event/begivenhed i Midtbyen. Minimum 1 mio. besøgende til messer, kongresser, koncerter og events i 2018 (MCH, kulturinstitutioner, sportevents). Der etableres/udbygges/understøttes 2-3 større events i Midtbyen. Målet er tilbagevendende begivenheder med mange deltagere/gæster/publikum, da disse begivenheder skaber størst omsætning/økonomi i nærområdet. Synligheden af arrangementerne i Midtbyen intensiveres. Større fokus på mulighederne inden for digitale medier og platforme. Herunder den nye kulturportal og udbredelsen af kendskabet til den. Kultur- og Fritid understøtter fortsat lokale initiativtagere.

3 Status på opfyldelse af mål Der er afholdt 40 arrangementer inden for kultur, fritidsog sportsområdet i Midtbyen. De har skabt aktivitet ca. 110 dage (Ishockey tæller f.eks. kun som et arrangement, men indeholdt mange aktiviteter over mange dage) Over 10 af kommunens kulturinstitutioner deltog i Kulturfest Herning i juni, herudover deltog over 20 foreninger og skoler i samme event. I forbindelse med ishockey deltog flere kulturinstitutioner og en lang række foreninger og skoler i eventen. Cirka 10 kulturinstitutioner deltog i Kultur i Mørket i november. MCH havde alene over 1,14 mio. gæster i 2018, mens også både HEART og CHPEA (over ) havde rekordantal besøgende (fordoblet og tredoblet). Ud over ovennævnte havde Fermaten over gæster. Biblioteket havde i 2018 over personer gennem dørene. Kulturfest Herning er ved at slå rod og få fodfæste som en tilbagevendende begivenhed i midtbyen. Formatet udvikles fortsat og blandt andet afsøges nye venues i midtbyen. Kultur i Mørket har fundet sted flere år i træk, og udvikles stadig mhp nye publikummer. Gadeløbet har været afholdt mange år, men i 2018 knyttedes flere sideevents til, herunder børneløb og expo-område. Challenge Herning har været afviklet nogle år efterhånden, men der knyttes også flere sideevents og partnerskaber, bl.a. med fokus på bæredygtighed. Med HerningErKultur som base er der fokus på formidling af de mange kultur- og fritidsevents i midtbyen. Der er produceret tre videofilm / reklamespots, som fortæller om de mange kulturelle tilbud i Herning Kommune. Målgruppen har primært været borgere i Herning og omkringliggende kommuner. Der har været fokus på samarbejde med byens aktører for derved at nå et større potentielt publikum / gæsteantal (f.eks. Cityforeningen, kulturinstitutioner, HerningCentret mv.)

4 Opfølgning på mål for budget 2018 Serviceområde 20 Administration Fokusområde Udfordring Fællesoffentlig og fælles kommunal digitaliseringsstrategi og Herning Kommunes egen digitaliseringsstrategi. Digitalisering bidrager til at levere en effektiv opgaveløsning og samtidig løfte kvaliteten af de services, som borgerne modtager. Med den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi er der igangsat en række initiativer, der skal bidrage til, at den offentlige sektor udnytter mulighederne i den løbende teknologiske udvikling. Det skal blandt andet ske gennem øget brug, deling og genbrug af data, automatisering af sagsgange, effektiv service gennem bedre brugervenlighed og større sammenhæng samt bedre organisering. Regeringen og KL er enige om, at der i de kommende år bl.a. vil være fokus på følgende tiltag: Mere sammenhængende løsninger Udbredelse af digitale velfærdsløsninger Deling og genbrug af data Udgangspunktet er en mere borger og virksomhedsrettet digitaliseringsstrategi i relation til udvikling af nye services. Det stiller store krav til Herning Kommune` s organisation og medarbejdere i relation til, om vi har viden og kompetencen til udvikle nye services og samtidigt ændre vores henvendelsesmønter til borger og virksomheder. Ligesom det stiller krav til den digitale infrastruktur. Mål Veje til målet Målet er at øge den digitale kommunikation mellem borgere og virksomheder og Herning Kommune gennem en værdiskabende digitalisering. Borger- og virksomhedsinddragelse Vi vil inddrage borger og virksomheder i udvikling af nye services og ændre nuværende services, hvor det giver værdi. Åbne Data Vi vil kontrolleret åbne vores data, så virksomheder og borger kan anvende data, hvor det giver værdi. Digitale kompetencer Vi vil styrke borgernes og medarbejdernes digitale kompetencer. Effektiv service Vi vil inddrage velfærdsteknologi ift. at møde borgeren der, hvor de er - og dermed tilføre nye redskaber og muligheder til paletten af understøttelsen af, at man kan klare sig selv mest muligt. Det Digitale fundament Vi vil sikre, at vores digitale løsninger understøttes af en bæredygtig infrastruktur. Effektivisering Vi vil være mere effektive i vores sagsbehandling med borger og virksomheder. Medbetjening skal anvendes til at flytte henvendelser fra fremmøde, telefoni og skriftlig henvendelse til de digitale kanaler.

5 På baggrund af store forsinkelser hos KOMBIT vedrørende de borgere og virksomhedsrettede løsninger, så er Herning Kommune ikke kommet i gang med at inddrage borgere og virksomheder i relation til udvikle nye services og ændrer på eksisterende service, hvor det giver mening og værdi. Status på opfyldelse af mål Herning Kommune har i lighed med de øvrige kommuner ikke kommet i gang med implementering af bl.a. hele Monopol bruddets systemer som f.eks. SAPA (afløser for KMD Sag). SAPA er tiltænkt til at kunne blive designet i samarbejde med borgerne og give den enkelte borger adgang til sine egne data. I relation til at udbrede grundlag for bedre mobil og mobil bredbånd har Herning Kommune etableret en mast i Vind med tilhørende tele udstyr fra Telenor. Desuden så er der udpeget 3 nye områder, hvor det er hensigten i 2019 at installere yderligere 3 master det drejer sig om Karstoft, Vejvad (Hallundbæk) og Abildå. Alt sammen i samarbejde med lokal befolkningen.

6 Serviceområde 20 Administration Fokusområde Erhvervsvækst, fremtidige erhverv samt oplevelser og turisme. Udfordring Mål For at opretholde og øge beskæftigelsen, bosætning og indtjening er det en forudsætning, at der sker en løbende erhvervsmæssig vækst. Globaliseringen stiller øgede krav til produktivitet, kompetencer og innovation, men giver nye muligheder for eksport. Det er faktorer, som udfordrer vækstpotentialet. Derudover påvirkes vores lokale vækstmuligheder af den stigende urbanisering. Der er etableret nye arbejdspladser inden for erhvervsområderne: a. Produktionserhverv fremtidens industri b. Oplevelser og turisme samt afledt restauration og detailhandel c. Levering til det offentlige herunder til hospitalssektoren d. Erhverv med fokus på bæredygtighed, klima- og miljø. Konkret ønskes der formidlet min. 40 virksomheder til væksthusprogrammer og 20 til statslige/andre programmer.

7 Veje til målet Der vil i 2018 blive sat generelt fokus på vækstvirksomheder og prioriteret ressourcer til vækstvirksomheder i den lokale erhvervsservice. For at fremme vækst fortsættes såvel som igangsættes følgende aktiviteter: a. Produktionserhverv: - Innovationsprojekter - Vækstvejledning og eksport - Levering til det offentlige / hospital - Morgendagens erhverv, sundhed, bæredygtighed mm. - Aeroespace and defenceklynge b. Oplevelsesøkonomi og events, blandt andet: - Vision TimeWorld - Erhvervsspin off Ishockey Realisering af projekt Fremtidens MCH - Erhvervsturismesatsning sammen med nøgleaktører - Tiltrækning af events - Å-turisme c. IT og forretningsservice: - Vækstvejledning og eksport - Levering til det offentlige/hospital - Kreative erhverv og iværksætteri - Endnu bedre kommunal service. Der er gennem Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande gennemført over 100 brobygninger til Væksthusprogrammer og andre relevante aktører i erhvervsfremmesystemet. (Samlet set 185 vejledninger og brobygninger.) Måltallene er således flot opfyldt. Fordelingen af væksthushenvisninger har været besværliggjort af, at der i en lang periode af 2018 ikke var konkrete programmer at henvise til. Status på opfyldelse af mål Erhvervsspin off på Ishockey har været imponerende, og vi har med denne event set, hvad afvikling af store events kan gøre for vores by. Både på erhvervsspin off for virksomheder i hele regionen, men også økonomisk for detail og restaurationer. Derudover viste VM i Ishockey, hvad store events gør for sammenhold i - og branding af - Herning. Projekt Riverfisher har øget kendskabet til vores gode fiskeåer markant og forespørgslerne ind i 2019 er imponerende i forhold til tidligere år. De samlede mål ses således som værende fuldt ud opfyldt.

8 Serviceområde 20 Administration Fokusområde Kvalificeret arbejdskraft til vores virksomheder. Udfordring For at styrke kommunens fortsatte vækst er der behov for, at flere unge vælger uddannelser med beskæftigelsespotentiale og at flere unge finder, at Herning er en attraktiv uddannelsesby at flytte til. Aktuelt er optaget på de faglige uddannelser alarmerende lavt, og der risikerer således at opstå stor mangel på faglært arbejdskraft indenfor en kort periode. Derudover skal der i 2018 arbejdes aktivt med at øge brandet Herning som bosætningskommune. Mål Veje til målet a. Fastholdelse af uddannelser og tiltrækning af nye uddannelser til området. b. Markedsføring af Herning som en attraktiv uddannelsesby og et godt sted at bo og leve c. Brobygning mellem virksomheder og de studerende d. Øget fokus på uddannelser, som fører til beskæftigelse e. Min studerende på mellemlang eller lang videregående uddannelse. f. Et øget antal elever på erhvervsuddannelser målrettet industri og byggeri. Endnu mere segmenteret markedsføring - Uddannelsesby Herning - Kommunens egen markedsføring Brobygning mellem virksomheder og de studerende via praktikforløb, projektopgaver og studiejobs. Øget fokus på de uddannelser, som virksomhederne efterspørger. Forberedelse til og afvikling af DM i Skills 2018 for at øge fokus på de faglige uddannelser. Fokus på at sikre praktikpladser på områder, som erhvervslivet efterspørger Fokus på at brande Herning som et attraktivt og alsidigt bosætningstilbud uanset livsfase.

9 Det er lykkedes at tiltrække 2 nye uddannelser indenfor ingeniørområdet og 2 indenfor skatteområdet i Således byder Herning aktuelt på over 70 uddannelsesmuligheder. Fokus på Herning som uddannelseby er øget og øges markant ind i 2019 også. Status på opfyldelse af mål I tiltrækning af uddannelser er der i 2018 blevet ansat en medarbejder, som har uddannelsesområdet som sit eneste fokus. Herunder intelligent tiltrækning af uddannelser der matcher virksomhedernes nutidige og fremtidige behov. DM i Skills 2018 blev afviklet med stor succes og bevirkede et markant øget optag på Erhvervsskolerne i BRMV efterfølgende. 23 % stigning mod 5% på landsplan. Målet om flere på erhvervsuddannelserne er således opfyldt. Målene ses således som opfyldt.

10 Serviceområde 20 Administration Fokusområde Innovation og sociale investeringer - nye veje til bedre velfærd. Med en politisk ambition om nye veje til bedre velfærd, er der lagt op til at prøve kræfter med helt nye løsninger. Både lokalt i mødet med borgerne og strategisk. I årene fremover vil den kommunale rolle gennemgå nye forandringer. Fra myndighed og klassisk leverandør af ydelser til også at være rammeskaber for løsninger på tværs af private virksomheder, videninstitutioner, civilsamfundet (borgere og foreninger) samt os selv. Innovative pilotprojekter kan bane vejen for at lande det muligt nye, inden vi tager det til os i driften. En af tidens udfordringer i forhold til at finde på ny velfærd inden for rammerne er organisatorisk, og knytter sig til enten manglende sammenhæng mellem systemer eller potentiale for sammenhæng mellem systemer. Udfordring I de seneste par år har vi set en række tværaktør-initiativer i vores kommune, der tager fat i at finde nye løsninger på samfundsudfordringer, der ikke alene beror på et kommunalpolitisk ansvar eller beslutning, eksempelvis: Vækst med social bundlinje (Den Sociale Kapitalfond) Co-creation Gullestrup (Rigspolitiet, foretagsomhed og tryghed) Partnerskaber om sociale investeringer (Privat investor og national frivillig organisation i strategisk samarbejde med Herning Kommune) Klogere på arbejde i lokalsamfundet (Restudy og VUC) Unges mindset i Brændgaardområdet (A.P. Møller financierer og privat formidler underviser lokale voksne på tværs af offentlige, private og frivillige aktører) Eco village (Studsgaard, bæredygtig udvikling) Forebyggelse af frafald på erhvervsuddannelser (Rockwool-fonden via Business Region Midt Vest) Disse initiativer er pioner-eksempler på nye mulige veje til bedre velfærd og har alle rod i en bred forståelse af socialøkonomien og dens mange muligheder. Ikke alle eksempler i kommunen er nævnt her, og flere er helt sikkert på vej.

11 At udvikle kommunale rammer for styrkelse af nuværende og nye socialøkonomiske tiltag på tværs af hhv. private virksomheder, foreninger og civilsamfund og den kommunale økonomi. Mål Formålet er fortsat et finde nye veje til løsning af lokale udfordringer som eksempelvis: ledighed, tryghed, ensomhed lavt uddannelsesniveau, stigende sundhedsudgifter, tab af arbejdspladser mv. At videreudvikle ambitionen om partnerbaserede sociale investeringer på tværs af budgetområder. At nytænke den årlige innovationskonkurrence som er en måde at anerkende de bedste lokale innovationstiltag på. Veje til målet Igangværende initiativer: Ansøgning om midler til gennemførelse af de mere eksperimenterende initiativer, herunder aktuelt klogere på arbejde i lokalsamfundet (øget uddannelsesniveau, bevarelse af arbejdspladser, lokal involvering af borgere) Co-creation Gullestrup (jobskabelse og foretagsomhed i lokalområde til fremme af tryghed og social sammenhængskraft i et lokalområde) Ved at gentænke innovationskonkurrencen for 2018.

12 Kommunale rammer for styrkelse af nuværende og nye social-økonomiske tiltag Status på opfyldelse af mål - Payment-by-result-kontrakt. Pilot gennemført. Der er opnået erfaring med kommunal deltagelse i en såkaldt payment-by-result-kontrakt. En privat investor, Herning Kommune og 4 erhvervsvirksomheder har afprøvet forretningsmodel, hvor vækst og social ansvarlighed tænkes sammen. - Co-creation Gullestrup. Igangsat. EU-bevilling er opnået til igangsætning af initiativet Co-Creation Gullestrup, hvor lokale beboere, virksomheder og andre organisationer sammen med Herning Kommune støtter lokale match mellem borgere, virksomheder og foreninger. Ambitionen er, at rykke 50 udsatte borgere tættere på et rigtigt arbejde. Projektets bevilling løber til og med december Partnerskaber om sociale investeringer med privat investor. Afventer investeringsfokus. Partnerskaber om sociale investeringer er fortsat et relevant kommunaløkonomisk greb. Det specifikke valg af, hvad der skal investeres i, afventer. - Klogere på arbejde. Indstillet indtil videre. Om videobaseret kompetenceudvikling af arbejdskraft i lokalsamfund. Er på stand by, da forretningsmodellen er vurderet til ikke at være moden endnu. Herunder, hvor investeringsmidler skal komme fra. - Unges mindset. Gennemført og afsluttet. Unge Mindset i Brændgaardområdet. A.P, Møller donation har finansieret projektet, som er gennemført og afsluttet. Især frivillige fra lokalområdet har nydt godt af initiativet. - Eco Village om bæredygtig udvikling. En inspirationscase - om bæredygtighed drevet af lokalsamfund. Temaet forventes at få øget fokus i de kommende år. - Forebyggelse af frafald på erhvervsuddannelserne. Ej implementeret. Opstået som mulig investeringscase i 2017) for en social investering i Herning Kommune alternativt Business Region Midt Vest. - Innovationskonkurrencen. Afviklet som workshop om et digitalt mindset i Konkurrencen genindføres i 2019.

13 Serviceområde Fokusområde 20 Administration Organisation, ledelse og kompetencer Arbejdspladsen Herning Kommune som organisation skal kunne fastholde og tiltrække kompetente medarbejdere og være en attraktiv arbejdsplads og samarbejdspartner. Arbejdspladsen er myndighedsudøver og skal levere sikker og effektiv drift, men også være innovativ og omstillingsparat for at respondere så dygtigt som muligt på nye krav, forventninger og muligheder. Udfordring Det kræver løbende tilpasning af organisationen og strategisk fokus på læring og læringsmiljøer, som katalysator for rette ledelse på rette niveau, rette projektledelse og rette kompetencer i tværgående og grænsekrydsende ledelse samt strategisk kompetenceudvikling af medarbejdere og vedvarende fokus på nødvendigheden af proaktive råderum i leverancen, mødet og samarbejdet med borgerne. Endvidere et vedvarende fokus på omstillingsvilje, motivation og lavt sygefravær. 1. Tiltrækning og fastholdelse: Herning Kommune ønsker at rekruttere og fastholde kompetente og motiverede ledere og medarbejdere. Mål 2. Tværfagligt og grænsekrydsende samarbejde: Når opgaven kalder på det arbejdes tværfagligt og der indhøstes synergier ved at etablere samarbejder på tværs i organisationen og med relevante eksterne aktører. Der arbejdes systematisk med tværorganisatorisk og grænsekrydsende ledelse. 3. Fremtidsberedskab: Arbejdspladsen Herning Kommune geares til at omstille sig til nye krav og dermed nye kompetencer og roller i kraft af nødvendige tilpasninger til et hurtigt omskifteligt arbejdsmarked. 4. Sygefravær, sundhed og forebyggelse: Målet er lavere sygefraværsprocent og en øget robusthed, som offentlig ansat medarbejder. Et øget fokus på forebyggelse og sundhed og en opmærksomhed på skiftet fra sygdom til forebyggelse som generel megatrend i udviklingen indenfor hele sundhedsområdet.

14 Ad 1 Herning Kommunes rekrutteringskoncept forstærkes med en bredere vifte af redskaber og en øget indsats for professionalisering af både medarbejder- og leder rekrutteringen. Målrettet indsats for kompetenceudvikling af ledere, der rekrutterer ofte. Øget brug af sociale medier som både branding og kanal. Lokale specifikke handleplaner for særligt udsatte områder. Veje til målet Ad 2 Fortsat arbejde med Herning Kommunes Ledelsesgrundlag som basis for en strategisk udvikling af rette lederkompetencer på rette niveau og i 2018 sættes der særlig fokus på mestring af tværgående og grænsekrydsende ledelse. På tværs på den fede måde fortsætter i 2018 med en række relevante leder træf for alle ledere i kommunen. Der satses på systematisk ledertalentudvikling og efterfølgerplanlægning og en øget mobilitet qua horisontale karriereveje. Ad 3 For at have et optimalt beredskab arbejdes der med en særlig struktureret tilgang, nemlig Work Force Planning. En tilgang, som tilpasses de enkelte områders særlige udfordringer. Samtidig arbejdes der med WFP i MED organisationen for også ad denne vej at præge viljen til omstillingsparathed blandt medarbejderne: nye kompetencer, nye roller osv. Ad 4 Implementeringen af det ensartede koncept for håndtering af sygefravær i Herning Kommune, nemlig Holdningsmarkørerne er evalueret og fundet tilfredsstillende effektfuld. Der arbejdes derfor fortsat med dette koncept samt en lang række målrettede decentrale og lokale aktiviteter. Udmøntningen af Herning Kommunes sundhedsstrategi foregår i en række aktivitets-spor, som adresserer forebyggelseselementerne og som komplementerer arbejdsmiljø- og trivselsrettede tiltag.

15 Ad 1 Herning Kommunes rekrutteringskoncept er blevet forstærket med en bredere test palette og øget fokus på systematisk on boarding og kører i stabil drift med indbyggede veje til løbende at driftsoptimere. Status på opfyldelse af mål Ad 2 Opgavedreven ledelse af tværorganisatorisk tilsnit i og ud af kommunen er nu indarbejdet som en integreret del af kommunens ledelsesgrundlag og vil fremover blive anvendt i fornødent omfang. Disciplinen tværgående ledelse er indarbejdet i de interne ledelsesudviklings tiltag, som driftes fra Direktionens stab og er indarbejdet i forvaltningernes repertoire. Ad 3 Fremtidsberedskab er nu indarbejdet som en del af Herning kommunes ledelsesgrundlag. Samtidig er Work Force Planning en vedvarende tilgang, som skal sikre bevågenheden på rette kompetencer og alt efter udfordringerne, arbejdes der systematisk med denne tilgang i relevante lokale områder. Ad 4 Arbejdet med sygefravær, sundhed og forebyggelse er blevet en del af driftsopgaverne i Herning kommune. Værktøjer og metoder justeres løbende og fokus på forebyggelse antager mange forskellige former alt efter de lokale behov og udfordringer.

Mål for B Drift og Service (Rengøringsenheden) Fokusområde. Socialt ansvar - SmåJobs+ indsatsen

Mål for B Drift og Service (Rengøringsenheden) Fokusområde. Socialt ansvar - SmåJobs+ indsatsen for B2019 Serviceområde 08 Drift og Service (Rengøringsenheden) Socialt ansvar - SmåJobs+ indsatsen Håndtering af personer på kanten af arbejdsmarkedet som en del af kernedriften i Drift og Service. Dette

Læs mere

OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2015 FOR ØKONOMI- OG ERHVERSUDVAL- GETS OMRÅDER

OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2015 FOR ØKONOMI- OG ERHVERSUDVAL- GETS OMRÅDER OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2015 FOR ØKONOMI- OG ERHVERSUDVAL- GETS OMRÅDER SERVICEOMRÅDE 15: KULTUR SERVICEOMRÅDE 20: ADMINISTRATION Mål for Budget 2015 / Opfølgning 2015 Serviceområde 15: Kultur (ØKE)

Læs mere

OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2016 FOR ØKONOMI- OG ERHVERVS- UDVALGETS OMRÅDER

OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2016 FOR ØKONOMI- OG ERHVERVS- UDVALGETS OMRÅDER DIREKTIONENS STAB OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2016 FOR ØKONOMI- OG ERHVERVS- UDVALGETS OMRÅDER SERVICEOMRÅDE 15: KULTUR SERVICEOMRÅDE 20: ADMINISTRATION - 1 Herning Kommune behandler og gemmer alle dokumenter

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST Veje til ny viden - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved VÆKST OG UDVIKLING Sammen om fremtiden I Næstved Kommune skal uddannelse være for

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi 2016-2020 Godkendt af byrådet den 13.03.2017 Indhold Indledning... 3 Vision... 3 Strategiske fokuspunkter Digital kultur, kompetence

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi [UDKAST] Regional Vækst- & Udviklingsstrategi 2019-2022 e mål og indsatsområder Region Sjælland Maj 2018 Styrke virksomhedernes konkurrencekraft Virksomhederne skal omstille sig til fremtidens måde at

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Godkendt i xx den xx.xx.2010 Digitalisering i Viborg Kommune skal understøtte en helhedsorienteret og effektiv service over for borgere og virksomheder effektivisere de kommunale

Læs mere

BYEN TIL VANDET. Politisk målsætning. Langsigtet planlægning og byudvikling er en vigtig forudsætning for klog og målrettet vækst.

BYEN TIL VANDET. Politisk målsætning. Langsigtet planlægning og byudvikling er en vigtig forudsætning for klog og målrettet vækst. VI TØR GÅ NYE VEJE Vi vil muligheder for alle - alle skal med, og alle kan bidrage Vi vil vækst og udvikling - et attraktivt sted at bo, arbejde og drive virksomhed BYEN TIL VANDET Langsigtet planlægning

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

Rammer for erhvervsog videregående uddannelser. Politik for Herning Kommune

Rammer for erhvervsog videregående uddannelser. Politik for Herning Kommune Rammer for erhvervsog videregående uddannelser Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Politik for rammerne for erhvervs- og videregående uddannelser - vision 7 1 - Unikke

Læs mere

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang!

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang! ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE 2017-2020 ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2017-2020 Mere i gang flere i gang! Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst i arbejdspladser, service,

Læs mere

Uddannelses- strategi

Uddannelses- strategi Uddannelsesstrategi 2 I hænderne holder du et vigtigt redskab til at bygge Næstveds fremtid Fremtiden skal bygges med teknologi, med værktøj, med fingerfærdighed og med kloge hoveder. Fremtiden skal bygges

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2014

Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Indholdsfortegnelse: Hørsholm Kommune vil være en digital kommune...3 Hvor skal vi hen...3 Mål for digitalisering...5 Strategiske spor...6 A. Alle ledere og medarbejdere

Læs mere

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Indhold side 4 Forord side 6 Fremtidens udfordringer side 8 Udviklingsområder side 10 Etablerede virksomheder side 12 Turisme side 14 Iværksættere og iværksætterkultur

Læs mere

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 NOTAT Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 (version 4 2.1.2015) Dette er Esnords nye vision, mission og værdier, godkendt af bestyrelsen den 3. december 2014. Kapitlet vil indgå i

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Oplæg til strategi for erhvervsudvikling

Oplæg til strategi for erhvervsudvikling Oplæg til strategi for erhvervsudvikling Minimumsmål: Jobskabelse (antal arbejdstimer) Produktivitetsudvikling (værdiskabelse pr. arbejdstime) Skal også bidrage til EU 2020 mål: Intelligent, bæredygtig

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan Den dobbelte ambition Direktionens strategiplan 2013-2015 Godkendt af Byrådet den 20. marts 2013 Direktionens strategiplan 2013-2015 Direktionens strategiplan tager udgangspunktet i Byrådets Vision, Udviklingsstrategi

Læs mere

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2019-2021 STATUS Produktet Denne digitaliseringsstrategi skal ses i forlængelse af IBA s overordnede strategi, Tændt af at lære, og skal således mål-

Læs mere

Mål for budget Proces for ny tværgående idræts- og fritidspolitik dialog og borgerinddragelse. Fokusområde

Mål for budget Proces for ny tværgående idræts- og fritidspolitik dialog og borgerinddragelse. Fokusområde for budget 2019 Serviceområde Proces for ny tværgående idræts- og fritidspolitik dialog og borgerinddragelse Herning Kommunes aktuelle politik på idræts- og fritidsområdet blev udarbejdet i 2007 i forbindelse

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi Aalborg bygger bro.

Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi Aalborg bygger bro. Punkt 6. Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg bygger bro. 2018-088099 Magistraten fremsender til s drøftelse, høring af Erhvervsstrategi 2019-2022 - "Aalborg bygger bro". kl. 08.30

Læs mere

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Udkast til temaer og formål samt arbejdsform

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Udkast til temaer og formål samt arbejdsform Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid Udkast til temaer og formål samt arbejdsform Overordnede temaer til drøftelse i partnerskabet Nye teknologier og forretningsmodeller Fremtidens kompetencer

Læs mere

VERSION 2.0 KOLDING VI DESIGNER LIVET

VERSION 2.0 KOLDING VI DESIGNER LIVET VERSION 2.0 KOLDING VI DESIGNER LIVET I KOLDING UDVIDER VI DEN ALMINDELIGE OPFATTELSE AF DESIGN. ET DESIGN I KOLDING FORSTÅR VI DESIGN SOM BÅDE ET DESIGN (PRODUKTET) OG AT DESIGNE (PROCESSEN) KOLDING DESIGN

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

Smart Greater Copenhagen

Smart Greater Copenhagen Smart Greater Copenhagen Vision for fremtidens "Smart Greater Copenhagen" Greater Copenhagen er en grøn og innovativ metropol, hvor ny teknologi og data anvendes i partnerskaber på en sikker og etisk måde

Læs mere

Overblik over programmet Faglært til vækst UNGE mellem 15 og 30 år er hverken i job eller har en erhvervskompetencegivende

Overblik over programmet Faglært til vækst UNGE mellem 15 og 30 år er hverken i job eller har en erhvervskompetencegivende Overblik over programmet Faglært til vækst Programmet Faglært til vækst er en del af den regionale vækst- og udviklingsstrategi, som regionsrådet og Vækstforum Hovedstaden vedtog i 2015. Visionen for strategien

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune Strategi for Bosætning Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Godkendelse af erhvervsstrategi 'Aalborg bygger bro'

Godkendelse af erhvervsstrategi 'Aalborg bygger bro' Punkt 3. Godkendelse af erhvervsstrategi 2019-2022 - 'Aalborg bygger bro' 2018-085541 Magistraten indstiller, at byrådet godkender Erhvervsstrategi 2019-2022. Lasse P. N. Olsen kan ikke anbefale indstillingen

Læs mere

Odder Kommunes vision

Odder Kommunes vision Odder Kommunes vision 2014-2018 Dokumentnummer: 727-2014-95229 side 1 Odder Kommune skaber rammerne for det gode liv gennem fællesskab, nærhed og åbenhed I Odder Kommune har borgerne mulighederne for et

Læs mere

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune HR-Strategi for Gladsaxe Kommune Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats, for dermed at sikre, at de HR-indsatser der gennemføres i dag og fremover understøtter den strategiske

Læs mere

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune 2017-2020 1 Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at fastholde og udvikle Jammerbugt

Læs mere

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI VIDEN PEJLEMÆRKER POLITISK MODEL Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor opgaveudvalg for digitalisering og teknologi side 3 2. Digitalisering i DIS-modellen (digitalisering,

Læs mere

VIA Sundheds strategiske initiativer og indsatsområder er blevet til på baggrund af VIAs koncernstrategi med de fire udfordringer:

VIA Sundheds strategiske initiativer og indsatsområder er blevet til på baggrund af VIAs koncernstrategi med de fire udfordringer: Gør tanke til handling VIA University College Dato: 30.04.2015 U0200-7-02-1-14 Aftryk på verden Sådan arbejder vi med strategien VIA Sundheds strategiske initiativer og indsatsområder er blevet til på

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Lokal og digital et sammenhængende Danmark

Lokal og digital et sammenhængende Danmark 1 of 15 Lokal og digital et sammenhængende Danmark Oplæg til høringssvar på Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi 2016-2020 2 of 15 Proces Forslag til den fælleskommunale digitaliseringsstrategi

Læs mere

Den uddannelsespolitiske strategi

Den uddannelsespolitiske strategi Den uddannelsespolitiske strategi 20.02 2017 Uddannelsesudvalget Et stående udvalg, der er nedsat den 1. januar 2016 Fredericia Byråd ønsker at bygger bro mellem uddannelser og erhvervsliv og understøtter

Læs mere

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Politik handler om at ville noget, og som byråd er det vores ansvar at formulere, hvad vi vil. Med denne vision giver vi borgere,

Læs mere

Hvordan understøtter vi bedst erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund

Hvordan understøtter vi bedst erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund Hvordan understøtter vi bedst erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund 2 af sporene fra konference om kvalificeret arbejdskraft Claus Steen Madsen, direktør teknik, miljø og erhverv Fra konferencen

Læs mere

LOKAL OG DIGITAL - ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK

LOKAL OG DIGITAL - ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK V. PIA FÆRCH (PAH@KL.DK) KONTORCHEF, KL 1 FÆLLESKOMMUNAL DIGITALISERINGSSTRATEGI 2016-2020 UDGANGSPUNKT FOR DEN NYE STRATEGI Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi 2011-2015 Fælles beslutnings- og

Læs mere

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN

Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 14. marts 2018 Kommissorium for HORSENS ALLIANCEN 2018-2021 Med HORSENS ALLIANCEN blev der i 2013 skabt en helt ny samarbejdsplatform i Horsens kommune en platform, hvor erhvervslivet, de faglige organisationer

Læs mere

Værdi for mennesker, virksomheder og samfund

Værdi for mennesker, virksomheder og samfund Socialøkonomi er totaløkonomi Værdi for mennesker, virksomheder og samfund Januar 2019 Socialøkonomi er totaløkonomi Vision Vi frisætter skjulte talenter hos mennesker og hjælper virksomheder med at skabe

Læs mere

Version 2.0. Kolding Vi designer livet

Version 2.0. Kolding Vi designer livet version 2.0. Kolding Vi Designer Livet forord Kolding har en vision, der skaber retning for al udvikling og vækst i Kolding. Den hedder Kolding Vi designer livet. Visionen blev vedtaget 1. gang af et enigt

Læs mere

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Byrådets Erhvervsuddannelsesstrategi 2019-2022: FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Baggrund Fredericia har en god og stærk tradition for erhvervsuddannelser og er tæt på at opfylde flere af de nationale

Læs mere

Digitaliseringsstrategi i Vejle Kommune

Digitaliseringsstrategi i Vejle Kommune Digitaliseringsstrategi i Vejle Kommune 2017-2021 2 KOMMUNIKATIONS DIGITALISERINGS Digitaliseringsstrategi Forord Digitalisering er et vilkår i dagens samfund. Nye digitale teknologier har præget samfundets

Læs mere

Et integrerende sundhedsvæsen

Et integrerende sundhedsvæsen Et integrerende sundhedsvæsen Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 www.regionmidtjylland.dk Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 Udarbejdet af Koncernledelsen Fælles afsæt for strategisk arbejde

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

FLERE BORGERE. Samlet set vil de fælles indsatser gøre vores kommune mere attraktiv, så flere ønsker at leve og arbejde her.

FLERE BORGERE. Samlet set vil de fælles indsatser gøre vores kommune mere attraktiv, så flere ønsker at leve og arbejde her. ENERGI TIL MERE En af vores store forcer i Esbjerg Kommune er vores evne til at stå sammen om at løse udfordringer og få det optimale ud af de muligheder, der byder sig. Derfor er Vision 2025 en fælles

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Mød din kommune på nettet

Digitaliseringsstrategi Mød din kommune på nettet Digitaliseringsstrategi 2016-2020 Mød din kommune på nettet BORGER OG ERHVERV KØGE KOMMUNE Baggrund og indledning Køge kommunes Digitaliseringsstrategi 2016-2020 afløser den tidligere digitaliseringsstrategi

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

STRATEGI CAMPUS KØGE

STRATEGI CAMPUS KØGE STRATEGI CAMPUS KØGE 2016 2018 Udarbejdet af CAMPUS Køges Projektgruppe - til fordel for CAMPUS Køges elever, studerende, kursister, medarbejdere, partnere og det samfund, vi er en del af. INDIVIDET SKABES

Læs mere

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013 Strategi 2014-2016 Udfordringerne i perioden 2014 2016 Nye uddannelser I den kommende strategiperiode skal skolen implementere en ny erhvervsskolereform og dermed være med til at højne erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015

Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015 Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015 Udarbejdet pba af Forretningsudvalgets anbefaling til Regionsrådets møde 28/4-15 En ny regional vækst- og udviklingsstrategi

Læs mere

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Evaluering Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Socialøkonomisk strategi Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Forord Denne strategi er gældende for hele det specialiserede socialområde for voksne. Strategien er blevet til i forlængelse af, at der er gennemført

Læs mere

Der skal nu fokus på implementering i den daglige drift, samt udvikling af udvalgte temaer og områder.

Der skal nu fokus på implementering i den daglige drift, samt udvikling af udvalgte temaer og områder. UDKAST Handlingsplan 2012-2013 - Videregående uddannelser Indledning Kompetenceparat 2020 er en langsigtet satsning med det formål at hæve kompetenceniveauet markant i regionen frem mod 2020, gennem en

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRATION OG PERSONALE

POLITIK FOR ADMINISTRATION OG PERSONALE POLITIK POLITIK FOR ADMINISTRATION OG PERSONALE indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler og prioriterer,

Læs mere

LOKAL OG DIGITAL ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK

LOKAL OG DIGITAL ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK LOKAL OG DIGITAL ET SAMMENHÆNGENDE DANMARK Henriette Günther Sørensen, KL Fagligt forum for 7-arkivernes medarbejdere 14. september 2016 Fælles vision for digitalisering Det fælleskommunale arbejde med

Læs mere

FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark?

FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark? FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark? Vice President, Chemicals, R&D, Martin Skov Skjøth-Rasmussen, Haldor Topsøe A/S 1 Hovedanbefalinger Til universiteterne

Læs mere

Erhvervsservicedøgnet den 7. april Den kommunale indsats Herning Kommune. Udviklingschef Mette Højborg

Erhvervsservicedøgnet den 7. april Den kommunale indsats Herning Kommune. Udviklingschef Mette Højborg Erhvervsservicedøgnet den 7. april Den kommunale indsats Herning Kommune Udviklingschef Mette Højborg Erhvervspolitikken Et velfungerende og konkurrencedygtigt erhvervsliv er en forudsætning for vores

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Byrådets vision: Vejle med Vilje

Byrådets vision: Vejle med Vilje Byrådets vision: Vejle med Vilje Intro En vision er et billede af den ønskede fremtid : Inden for synsvidde, men uden for umiddelbar rækkevidde. Med Vejle med Vilje ønsker Vejle Kommunes Byråd, at borgere,

Læs mere

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler.

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler. DIREKTIONENS STAB IT og Digitalisering Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Digitaliseringsstrategi 2017 2020 Poul.veno@herning.dk www.herning.dk Kontaktperson: Poul Venø Dato: 10. august 2017

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Innovation, iværksætteri og talenter på ungdomsuddannelser Udfordring Den regionale vækst og udviklingsstrategi adresserer

Læs mere

Internationale principper. for Aalborg Kommune

Internationale principper. for Aalborg Kommune Internationale principper for Aalborg Kommune 2018-2021 De internationale principper for Aalborg Kommune sætter dagsordenen for, at vi kan blive bedre og opnå mere ved aktivt at inddrage internationale

Læs mere

Strategi for Erhverv. Erhvervsstrategi for Lemvig Kommune

Strategi for Erhverv. Erhvervsstrategi for Lemvig Kommune Strategi for Erhverv Erhvervsstrategi for Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje blev vedtaget af Byrådet den 30. januar

Læs mere

UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Februar 2013 UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Baggrund En attraktiv og aktiv by med aktive medborgere Frederiksberg Kommune og byen Frederiksberg har i udgangspunktet en stærk tradition for

Læs mere

BESKÆFTIGELSES- UDVALG

BESKÆFTIGELSES- UDVALG BESKÆFTIGELSES- UDVALG BES-UDVALG INDLEDNING Ved udvalgsformand Ole K. Larsen Vi skal styrke borgernes mulighed for at mestre egen tilværelse og i samarbejde med borgerne sikre, at alle kan indgå i relevante

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Ringsted hjertet ligger i midten

Ringsted hjertet ligger i midten VISION Ringsted hjertet ligger i midten Ringsted er en attraktiv bosætningskommune. Vi udnytter den centrale placering, de mange muligheder og de trygge rammer til at være det foretrukne sted at bo og

Læs mere

Byrådets vision: Vejle med Vilje

Byrådets vision: Vejle med Vilje Byrådets vision: Vejle med Vilje Intro En vision er et billede af den ønskede fremtid : Inden for synsvidde, men uden for umiddelbar rækkevidde. Med Vejle med Vilje ønsker Vejle Kommunes Byråd, at borgere,

Læs mere

Turisme og event. Politik for Herning Kommune

Turisme og event. Politik for Herning Kommune Turisme og event Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Turisme- og eventpolitik - vision 7 1 - Erhvervsturisme 9 2 - Events 11 3 - Ferieturisme 13 4 - Attraktionsudvikling

Læs mere

Region Sjællands Vækst- & Udviklingsstrategi

Region Sjællands Vækst- & Udviklingsstrategi Region Sjællands Vækst- & Udviklingsstrategi 2019-2022 VIRKSOMHEDER ARBEJDSMARKED VÆKSTOMRÅDER SAMMENHÆNG Oktober 2018 Forord sammen skaber vi en attraktiv region I går det godt. De fleste virksomheder

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

Folketingets Erhvervs-,Vækst- og Eksportudvalgshøring Hvordan styrker vi ProduktionsDanmark

Folketingets Erhvervs-,Vækst- og Eksportudvalgshøring Hvordan styrker vi ProduktionsDanmark Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del Bilag 370 Offentligt Folketingets Erhvervs-,Vækst- og Eksportudvalgshøring Hvordan styrker vi ProduktionsDanmark 7. september, 2016 Niels B. Christiansen,

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Handlingsplan til kulturpolitik

Handlingsplan til kulturpolitik Handlingsplan til kulturpolitik 2018-2023 Handlingsplanen består af indsatsområder, som er knyttet til politikkens fire overordnede fokusområder. Under hvert indsatsområde findes en række initiativer.

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Fordeling af globaliseringsreserven til innovation og iværksætteri mv.

Læs mere

Masterplan Horisont 2018

Masterplan Horisont 2018 Service Kvalitet Styring Trivsel Masterplan Horisont 2018 Vores fælles grundlag på Arbejdsmarkedsområdet i Haderslev Kommune Arbejdsmarked betjener borgerne, så de får mulighed for et aktivt liv på arbejdsmarkedet

Læs mere

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER KØBENHAVNS KOMMUNE SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER - ET ERHVERVSVENLIGT KØBENHAVN FORSLAG TIL KØBENHAVNS KOMMUNES ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITIK FORORD Københavns Erhvervsråd består af repræsentanter fra

Læs mere

Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014

Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014 Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014 1. Lovgrundlag Lov nr. 602 af 24. juni 2005 om erhvervsfremme. Formålet med loven er at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv gennem

Læs mere