OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2016 FOR ØKONOMI- OG ERHVERVS- UDVALGETS OMRÅDER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2016 FOR ØKONOMI- OG ERHVERVS- UDVALGETS OMRÅDER"

Transkript

1 DIREKTIONENS STAB OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2016 FOR ØKONOMI- OG ERHVERVS- UDVALGETS OMRÅDER SERVICEOMRÅDE 15: KULTUR SERVICEOMRÅDE 20: ADMINISTRATION - 1 Herning Kommune behandler og gemmer alle dokumenter i alle sager elektronisk. Hvis du vil se de oplysninger, vi har registreret om dig, så kontakt sagsbehandleren af denne sag, som vil hjælpe dig videre. Du kan også læse mere om dine rettigheder på

2 - 2 -

3 Mål for budget 2016 / Opfølgning 2016 Serviceområde 15: Kultur Serviceområde Fokusområde Udfordring Mål Veje til målet 15 Kultur En stærk identitet: "Her er alle muligheder åbne". At udbrede kendskabet til Hernings identitet og kvaliteter og herigennem skabe et positivt omdømme i hele Danmark med henblik på at tiltrække nye borgere, gæster og virksomheder, samt at give nuværende borgere og virksomheder et bredere kendskab til deres kommune. Branding af Herning som en attraktiv kultur-, event-, uddannelses- og bosætningskommune, hvor erhvervsklimaet er i top. Implementering af ny brandingstrategi og herunder særlig indsats/kampagner over for potentielle tilflyttere, bl.a. ansatte ved det nye superhospital i Gødstrup. Ud fra brandingstrategien skal der udarbejdes konkrete handleplaner og kampagner med henblik på at nå specifikke målgrupper på områderne kultur, event, erhverv og uddannelse. Intentionen med kulturmagasinet Det Sker nytænkes på den måde at forskellige kommunikationskanaler og medier tages i brug. De afsatte midler til formålet skal bruges på en målrettet og hensigtsmæssig måde til gavn for Herning og for Hernings kulturliv. Kulturinstitutionerne inddrages.

4 Status for målopfyldelse Brandstrategien er vedtaget på ØKE i februar 2016 Opfølgning på målopfyldelse Kommentar Implementering af brandstrategien er foregået ved en kick-off workshop for repræsentanter for alle forvaltninger og opfølgende møder med de enkelte forvaltninger og afdelinger. For at kvalitetssikre skal al brug af de visuelle elementer godkendes af to udpegede medarbejder i Direktionens stab. Guidelines om brug af platformen og de visuelle elementer findes på intranettet. Den nye platform og visuelle identitet er anvendt i forskellige kampagner rettet mod målgrupper for bosætning, erhverv, kultur, event, grundsalg, borgerservice. Endvidere er øvrige kommunale institutioner begyndt at anvende platformen som en del af deres kommunikation. Der er primo 2016 ansat en bosætningskoordinator som yder håndholdt service til tilflyttere og potentielle tilflytter, arbejder med storytelling og branding af kommunen som et sted at bo, initiativer og kampagner for at tiltrække såvel arbejdskraft som studerende til kommunen. Der er i 2016 udarbejdet en projektbeskrivelse for en online kulturportal, som sammen med artikler og indhold på fx sociale medier og printet materiale der synliggør portalen i det offentlige rum og på fx kultur og uddannelsesinstitutioner, skal opfylde formålet med det tidligere Det Sker. Kulturinstitutionerne har været inddraget. Kulturportalen forventes lanceret i Kalenderindhold trækkes fra Kultunaut. Der arbejdes fortsat på udrulning af brandplatformen via kampagner og initiativer, der fokuserer på specifikke målgrupper. Fx højtuddannet arbejdskraft, faglærte, læger og hospitalsansatte ift bosætning. Den nye kulturportal skal kommunikere levende og brande Hernings alsidige kulturliv.

5 Mål for budget 2016 Serviceområde 15: Kultur Serviceområde Fokusområde Udfordring 15 Kultur Oplevelser, inspiration og puls Herning Kommune skal være et spændende sted at bo og leve hver dag, hele livet. Det skal en bred vifte af aktiviteter i Midtbyen være med til at sikre. Mål Der afholdes minimum 50 arrangementer inden for kulturog fritidsområdet i Midtbyen. Minimum 5 af kommunens kulturinstitutioner deltager i en større event/begivenhed i Midtbyen. Minimum 1 mio. besøgende til messer, kongresser, koncerter og events i 2015 (MCH, kulturinstitutioner, sportevents). Der etableres/udbygges/understøttes 1-2 større events i Midtbyen. Målet er tilbagevendende begivenheder med mange deltagere/gæster/publikum, da disse begivenheder skaber størst omsætning/økonomi i nærområdet. Synligheden af arrangementerne i Midtbyen intensiveres. Veje til målet Opbakning omkring arrangementer i Midtbyen og MCH, bl.a. via netværk og samarbejder. Større fokus på mulighederne inden for digitale medier og platforme. Kultur- og Fritid iværksætter/organiserer/initierer en lokal festival over flere dage. Status for målopfyldelse Der er afholdt over 50 arrangementer i Midtbyen Der har været afholdt et arrangement med deltagelse af mere end 5 kulturinstitutioner i Midtbyen Der har været besøgende i MCH alene, og dertil kommer besøgende på byens øvrige kultursteder og museer, samt til sport events, hvilket til sammen giver over 1 mio. besøgende Der har i 2016 været fokus på sideaktiviteter til sport events, samt forberedelse til de store kultur- og sport events, som løber af stablen i Indfaldsvejsskilte og torveskærmene bruges i stor stil. Facebook, herning.dk og i sær aktørerne, som også er vigtige samarbejdspartnere i forhold til at synliggøre aktiviteterne.

6 Opfølgning på målopfyldelse Kommentar Der er et uforløst potentiale i tilbagevendende kulturbegivenheder, hvilket der bør fokuseres endnu mere på at få iværksat.

7 Mål for budget 2016 / Opfølgning 2016 Serviceområde 20: Administration Serviceområde Fokusområde Udfordring Mål Veje til målet 20 Administration Organisation, ledelse og kompetencer Arbejdspladsen Herning Kommune som organisation skal kunne fastholde og tiltrække kompetente medarbejdere og være en attraktiv arbejdsplads og samarbejdspartner. Herning kommune rekrutterer og fastholder kompetente og motiverede ledere og medarbejdere. Udrulningen af Herning Kommunes Ledelsesgrundlag vil fortsat danne basis for en strategisk udvikling af rette lederkompetencer på rette niveau. Hovedparten af kompetenceudviklingen foregår internt og som læreprocesser tæt knyttet til den daglige lederpraksis. Der satses på systematisk talentudvikling og efterfølgerplanlægning og en øget mobilitet. Der satses på øget brug af projektledelse også som en synlig karrierevej. Med udrulningen af Ledelsesgrundlaget vil der endvidere blive arbejdet med strategisk kompetenceudvikling for medarbejdere og med synlige karriereveje på udvalgte fagområder. I 2016 udvikles og pilottestes en Indikator-model, som er en række målinger af kvaliteten i lederadfærd. Status for målopfyldelse Den strategiske udvikling af rette lederkompetencer er indfriet for 2016 og fulgt op af en samlet tre års plan for udrulning af tværgående ledelse i Herning Kommune: i direktionen, i chefnetværket og i søjleledelserne i de 4 forvaltninger.

8 Opfølgning på målopfyldelse Kommentar Det er besluttet ikke at forfølge målopfyldelsen via en indikator model, men derimod via en systematisk lærings-metode, som er i proces med at blive anvendt og udviklet. Den videre udvikling af talentprogram varetages nu af en tværgående chefgruppe, som i 2017 vil komme med konkret forslag til den fortsatte satsning på talent-udvikling. Herning kommunes rekrutteringskoncept er strammet op via koncept for agil on boarding og dataopsamling ved exit. Såvel HMED som andre MED er påbegyndt en proces med at forholde sig til jobudvikling og karriereveje. Hertil kommer arbejdet med en ny personalepolitik, som har for øje at sætte fokus på den attraktive arbejdsplads/undgå rekrutteringsproblemer af rette kompetencer så de første initiativer til Work Force Planning, som blandt andet vil komme til at trække en mere systematisk efterfølgerplanlægning kombineret med en opstramning på Herning Kommunes rekrutterings-koncept.

9 Mål for budget 2016 / Opfølgning 2016 Serviceområde 20: Administration Serviceområde Fokusområde Udfordring Mål 20 Administration Nye veje til bedre velfærd Herning Kommunes økonomiske råderum for 2016 og frem er faldende. Denne forventelige situation kalder på handling. Effektiviseringer og tilpasninger af serviceniveauet er kendte veje at gå. Men med en politisk ambition om nye veje til bedre velfærd, er der lagt op til at prøve kræfter med helt nye løsninger både lokalt i mødet med borgerne og strategisk. 1a) At etablere et innovativt samarbejde mellem hhv. kommune og det private erhvervsliv om afprøvning af et par ideer, hvor formåls- og afkastøkonomien spiller sammen. Formålet er et finde nye veje til løsning af lokale udfordringer som eksempelvis: ledighed, ensomhed, lavt uddannelsesniveau, stigende sundhedsudgifter, tab af arbejdspladser mv. 2a) At understøtte en social investering på tværs af budgetområder, (ideelt set sektorer) pba af Herning-initiativet: Partnerskaber om sociale investeringer. 3a) At igangsætte et formaliseret samarbejde om borgerdeltagelse i budgettering i mindst 2 lokalområder, hvor borgere oplever større indflydelse end ellers, når det gælder forholdene: 1) demokrati, 2) social sammenhængskraft i det lokale og 3) engagement i relationen mellem borgere og myndighed. 4a) At skabe rammer for årlig opmærksomhed og videndeling om de bedste innovative tiltag i organisationen. Veje til målet 1a) Ved at gennemføre prototypeforløb, der inkluderer 3 nye ideer med en gruppe private virksomheder i Herning Kommune. 2a) Ved at rammesætte et investeringsforløb på tværs af minimum to serviceområder med minimum 1 privat investor som en del af financieringen. 3a) Ved at gennemføre mindst 2 borgerinddragende forløb, som kan lede til den ønskede udvikling. 4a) Ved at gennemføre årlig innovationskonkurrence.

10 Status for målopfyldelse Opfølgning på målopfyldelse Kommentar 1a) Pilotforløb igangsat med produktionsvirksomhed i Vildbjerg. Partnersamarbejde mellem virksomheden Restudy, Herning HF & VUC og Herning Kommune om klogere på arbejde i lokalsamfundet. Adresserer lavt uddannelsesniveau og mangel på arbejdskraft. 1b) Vækstprogram for 4 lokale virksomheder i samarbejde med Den sociale Kapitalfond. Virksomhederne skal arbejde med social rummelighed, der skaber en forretningsmæssig vækst. 1c) Samarbejde med Bikubenfonden om boliger til unge hjemløse, hvor Herning Kommunes ansvar er den unges hele liv. 2a) Den første private investor og 2 fonde har meldt sig som partnere i gennemførelse af en social obligation. 3a) Borgerinddragelse under området DRIFT er etableret som tilbagevendende. Området er på vej med en fase 2, hvor der skal afprøves nye tiltag om at være kommunal i det lokale 3b) Borgerinddragelse i forhold til vedligehold af grønne områder igangsættes (lodsejere). (Chefnetværksopgave) 3c) Virksomhedsinddragelse i forbindelse med udvikling af udvalgt erhvervsserviceområde (Chefnetværksopgave) 4a) Er gennemført med bidrag fra 10 afdelinger. Vinderen blev en sengelift udviklet i et samarbejde mellem pedeller på en række plejecentre og staben SSB. Liften er nu sat i produktion med henblik på salg til andre kommuner. 1a) Videre udbredelse på baggrund af erfaringer i løbet af sommeren a) Forventelig igangsætning i løbet af Q1. Afventer juridisk afklaring. 3a) Der er stigende efterspørgsel i organisationen på at arbejde borgerinddragende (eks. sundhed, spc.socialområde). 4a) Vi gentager innovationskonkurrencen i 2017.

11 Mål for Budget 2016 / Opfølgning 2016 Serviceområde 20: Administration Serviceområde Fokusområde Udfordring Mål Veje til målet 20 Administration Fællesoffentlig og fælles kommunal digitaliseringsstrategi og Herning Kommunes egen digitaliseringsstrategi. Udgangspunktet er en mere borger og virksomhedsrettet digitaliseringsstrategi i relation til udvikling af nye services. Det stiller store krav til Herning Kommune` s organisation og medarbejdere i relation til, om vi har viden og kompetencen til udvikle nye services og samtidigt ændre vores henvendelsesmønter til borger og virksomheder. Værdiskabende digitalisering Herning Kommune` s kommende Digitaliseringsstrategi vil tage udgangspunkt i følgende: Borger- og virksomheds-inddragelse Vi vil inddrage borger og virksomheder i udvikling af nye services og ændre nuværende services, hvor det giver værdi Åbne Data Vi vil åbne vores data, så virksomheder og borger kan anvende data, hvor det giver værdi Digitale kompetencer Vi vil styrke borgernes og medarbejdernes digitale kompetencer Effektiv service Vi vil anvende bl.a. velfærdsteknologi til at give bedre service for borgerne i borgerens eget hjem Det Digitale fundament Vi vil sikre, at vores digitale løsninger understøttes af en bæredygtig infrastruktur Effektivisering Vi vil være mere effektive i vores sagsbehandling med borger og virksomheder

12 Status for målopfyldelse 1) "Vi tager strategisk ansvar og sikrer sammenhæng og videndeling" Opnåelse: Projektoverblik, Governance for bevidst igangsætning, prioritering/omprioritering og stop af projekter. Fokus på at anvende Project Place (projekt styringsværktøj) til IT- og Digitaliseringsprojekter for, at vi kan få overblik og sikrer ledelse/styring. Fokus på Portefølje styring, så vi sikrer, at ressourcer til stede til projekterne. 2) "Vi arbejder for et bredt samarbejde i digitaliseringsprojekter" Opnåelse: IT- og Digitaliseringsafdelingen er i gang med at understøtter projekter (projektstøtte på IT- og Digitalisering) ude i forvaltningerne og i samspil med private IT leverandør. 3) "Vi bygger en organisation, der kan præstere digitalt" Opnåelse: Uddannelse i projektledelse og Project Place (projekt styringsværktøj) er gennemført og fortsætter. Uddannelsesforløb for ledere i, hvad det er digitalisering gør ved deres fagområder i samarbejde med HR og i samspil med ledelsesgrundlaget. Opfølgning på målopfyldelse Kommentarer Direktionen får en ny Digitaliseringsstrategi til beslutning med udgangen af 1 kvartal 2017.

13 Mål for budget 2016 / Opfølgning 2016 Serviceområde 20: Administration Serviceområde Fokusområde Udfordring Mål 20 Administration Erhvervsvækst, morgendagens erhverv samt oplevelser og turisme. For at opretholde og øge beskæftigelsen, bosætning og indtjening er det en forudsætning, at der sker en løbende erhvervsmæssig vækst. Globaliseringen stiller øgede krav til produktivitet, kompetencer og innovation, men giver nye muligheder for eksport. Det er faktorer, som udfordrer vækstpotentialet. Der er etableret nye arbejdspladser inden for erhvervsområderne: a. Produktionserhverv fremtidens industri b. Oplevelser og turisme samt afledt restauration og detailhandel c. Levering til det offentlige herunder til hospitalssektoren d. Erhverv med fokus på bæredygtighed, klima- og miljø. Konkret ønskes der formidlet min. 40 virksomheder til Væksthusprogrammer og 20 til statslige/andre programmer.

14 Veje til målet Der vil i 2016 blive sat generelt fokus på vækstvirksomheder og prioriteret ressourcer til vækstvirksomheder i den lokale erhvervsservice. For at fremme vækst fortsættes såvel som igangsættes følgende aktiviteter: a. Produktionserhverv: - Innovationsprojekter - Vækstvejledning og eksport - Levering til det offentlige / hospital - Morgendagens erhverv, sundhed, bæredygtighed mm. - Industrien som karrierevej - Endnu bedre kommunal service b. Oplevelsesøkonomi og events, blandt andet: - TimeWorld - Erhvervsturisme - Nye erhverv i værdikæder koblet til events - B2B relationer under events - Endnu bedre kommunal service c. IT og forretningsservice: - Vækstvejledning og eksport - Levering til det offentlige/hospital - Kreative erhverv - Endnu bedre kommunal service. Status for målopfyldelse Der er kommet knap 1200 nye jobs til i Herning i 2016, det er en samlet jobvækst på 2,7 % fra 2015 til Hvilket er en høj succesrate. I 2016 blev 38 virksomheder henvist til Væksthus Midtjylland, hvilket er lidt under måltallet, og 17 blev henvist til statslige programmer, og 46 til øvrige brobygninger.

15 Opfølgning på målopfyldelse a. Der er både direkte- og indirekte igangsat projekter og aktiviteter inden for produktionserhverv, her kan nævnes: - Særlig eksportindsats - Nyt fokus på iværksætterindsatsen - Erhvervsspin-off Gødstrup - Projekter inden for den spåntagende og fræsende industri samt et teknologisk DIRA Roadshow - Projekter inden for bolig og beklædning eks. projekter knyttet til Materiale Center på VIA Design og flere projekter i tilknytning til Lifestyle Cluster Innovationsnetværk for Livsstil. Her kan nævnes: Nordic Buzz Herning, Bæredygtige grønne forretningsmodeller, Lokal Hamp produktion til tekstil, Bæredygtige materialer til coating og laminering, tekstiler til fremtidens hospitaler, møbelseminar, future of fashion, Sylab, Ny generation i dansk mode m.m. - Industrien som karrierevej blev afsluttet, men der er fortsat fokus på at sikre kvalificeret arbejdskraft til industrien blandt andet via DM i skills i Studerende ved AU har udført innovationsprojekter i 22 virksomheder og øvrige 33 andre virksomhedsprojekter i Herning. Heraf har 16 af virksomhedsprojekterne haft fokus på energi og cleantech. b.i forhold til Oplevelsesøkonomi og Events kan nævnes. - Flere nye events er trukket til Herning. VM Cykling EM Triatlon - Fortsat stort fokus på erhvervsturisme. Et nyt projekt blev opstartet i samarbejde med Region Midtjylland, Aarhus Kommune og Visitherning om at anvende, styrke og udvikle messer og events, som internationale platforme til at skabe vækst og udvikling indenfor erhvervsstyrkepositioner og turisme. - Der arbejdes med erhvervsspin-off erfaringerne fra VM Kvindehåndbold 2015 i forhold til VM ishockey Der arbejdes med at opgradere området omkring MCH og styrke sammenhængen til byen. - Et projekt om Åturisme og lystfiskeri. c. I forhold til IT og forretningsservice har kommunen via Medtech sat fokus på oprettelse af et Applab, der generere produkter af relevans for sundhedsområdet. Endvidere har der været fokus på oprettelse iværksættermiljø for IT iværksættere.

16 Kommentarer

17 Mål for budget 2016 / Opfølgning 2016 Serviceområde 20: Administration Serviceområde Fokusområde Udfordring 20 Administration Kvalificeret arbejdskraft til vores virksomheder. For at styrke kommunens fortsatte vækst er der behov for, at flere unge vælger uddannelser med beskæftigelsespotentiale, at flere unge finder, at Herning er en attraktiv uddannelsesby at flytte til. Mål a. Fastholdelse af uddannelser og tiltrækning af nye uddannelser til området. b. Markedsføring af Herning som en attraktiv uddannelsesby c. Brobygning mellem virksomheder og de studerende d. Øget fokus på uddannelser, som fører til beskæftigelse e. Min studerende på mellemlang eller lang videregående uddannelse. f. Et øget antal elever på erhvervsuddannelser målrettet industri og byggeri. Veje til målet Endnu mere segmenteret markedsføring - Uddannelsesby Herning - Kommunens egen markedsføring Brobygning mellem virksomheder og de studerende via praktikforløb, projektopgaver og studiejobs. Øget fokus på de uddannelser, som virksomhederne efterspørger: - Industrien som karrierevej - Uddannelse til alle - Nye projekter.

18 Status for målopfyldelse a. SVAR: Fastholdelse af uddannelser og tiltrækning af nye uddannelser til området: a. Der er tre ingeniøruddannelser på vej til AU, men de er ikke klar til at optage elever i år. b. EAMV har senest fået 3 Professionsbacheloruddannelser: International Handel og Markedsføring; Digital Konceptudvikling; Innovation og Entrepreneurskab (1. hold startede i sommers 2016) c. VIA Design og Business bliver dimensioneret med næsten 30 % på grund af høj arbejdsløshed. d. Politiskolen kom desværre ikke til Herning. b. SVAR: Markedsføring af Herning som en attraktiv uddannelsesby: a. Støtte af Tour de BIB, Bibliotekets introduktion til studerende b. Aktualisering af hjemmesiden Uddannelsesby Herning, relevante links, information og inspiration c. Facebook siden bruges som nyhedfeed: f=ts d. Samarbejde med AU studerende, som udvikler studenter talkshow c. SVAR: Brobygning mellem virksomheder og de studerende: a. Indlagt i resultatkontrakten med Erhvervsrådet. Studentervæksthuse. d. SVAR: Øget fokus på uddannelser, som fører til beskæftigelse: a. Fokus på tiltrækning af ingeniøruddannelser, og tekniske erhvervsrettede uddannelser. Arbejder på udbud af automatik uddannelse med robotics linjefag. b. DM i skilles 2018 i Herning hvor erhvervsskolerne dyster om at komme til world skills med de dygtigste håndværkere. Skaber bredt fokus på faguddannelser. e. SVAR: Min studerende på mellemlang eller lang videregående uddannelse. a. Det er nærmest umuligt at trække aktuelle tal på antallet af studerende, fordi statistikken er overgået fra Undervisningsministeriet til Uddannelses og forskningsministeriet. Men der startede næsten 1000 nye studerende i sommer. f. SVAR: Et øget antal elever på erhvervsuddannelser målrettet industri og byggeri. a. Der arbejdes på nye linjer både på AU og EAMV. b. DM i Skills i Herning i 2018 alle 8.,9. og 10. klasser deltager som publikum. c. Folkeskolens Edison konkurrence er blevet kombineret med DM i Skills ved at tilbyde erhvervsskolelever som coach, til efteråret 2016 og igen i 2017

19 Opfølgning på målopfyldelse Kommentarer

Mål for B Drift og Service (Rengøringsenheden) Fokusområde. Socialt ansvar - SmåJobs+ indsatsen

Mål for B Drift og Service (Rengøringsenheden) Fokusområde. Socialt ansvar - SmåJobs+ indsatsen for B2019 Serviceområde 08 Drift og Service (Rengøringsenheden) Socialt ansvar - SmåJobs+ indsatsen Håndtering af personer på kanten af arbejdsmarkedet som en del af kernedriften i Drift og Service. Dette

Læs mere

OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2015 FOR ØKONOMI- OG ERHVERSUDVAL- GETS OMRÅDER

OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2015 FOR ØKONOMI- OG ERHVERSUDVAL- GETS OMRÅDER OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2015 FOR ØKONOMI- OG ERHVERSUDVAL- GETS OMRÅDER SERVICEOMRÅDE 15: KULTUR SERVICEOMRÅDE 20: ADMINISTRATION Mål for Budget 2015 / Opfølgning 2015 Serviceområde 15: Kultur (ØKE)

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

Opfølgning på mål for budget 2018

Opfølgning på mål for budget 2018 Opfølgning på mål for budget 2018 Serviceområde 15 Kultur (ØKE) Fokusområde En stærk identitet: "Her er alle muligheder åbne". Udfordring Mål Veje til målet Status på opfyldelse af mål At udbrede kendskabet

Læs mere

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST Veje til ny viden - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved VÆKST OG UDVIKLING Sammen om fremtiden I Næstved Kommune skal uddannelse være for

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

Erhvervsservicedøgnet den 7. april Den kommunale indsats Herning Kommune. Udviklingschef Mette Højborg

Erhvervsservicedøgnet den 7. april Den kommunale indsats Herning Kommune. Udviklingschef Mette Højborg Erhvervsservicedøgnet den 7. april Den kommunale indsats Herning Kommune Udviklingschef Mette Højborg Erhvervspolitikken Et velfungerende og konkurrencedygtigt erhvervsliv er en forudsætning for vores

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Byrådets Erhvervsuddannelsesstrategi 2019-2022: FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Baggrund Fredericia har en god og stærk tradition for erhvervsuddannelser og er tæt på at opfylde flere af de nationale

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Rammer for erhvervsog videregående uddannelser. Politik for Herning Kommune

Rammer for erhvervsog videregående uddannelser. Politik for Herning Kommune Rammer for erhvervsog videregående uddannelser Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Politik for rammerne for erhvervs- og videregående uddannelser - vision 7 1 - Unikke

Læs mere

FLERE BORGERE. Samlet set vil de fælles indsatser gøre vores kommune mere attraktiv, så flere ønsker at leve og arbejde her.

FLERE BORGERE. Samlet set vil de fælles indsatser gøre vores kommune mere attraktiv, så flere ønsker at leve og arbejde her. ENERGI TIL MERE En af vores store forcer i Esbjerg Kommune er vores evne til at stå sammen om at løse udfordringer og få det optimale ud af de muligheder, der byder sig. Derfor er Vision 2025 en fælles

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014 Eventsekretariatet AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi [UDKAST] Regional Vækst- & Udviklingsstrategi 2019-2022 e mål og indsatsområder Region Sjælland Maj 2018 Styrke virksomhedernes konkurrencekraft Virksomhederne skal omstille sig til fremtidens måde at

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

BYEN TIL VANDET. Politisk målsætning. Langsigtet planlægning og byudvikling er en vigtig forudsætning for klog og målrettet vækst.

BYEN TIL VANDET. Politisk målsætning. Langsigtet planlægning og byudvikling er en vigtig forudsætning for klog og målrettet vækst. VI TØR GÅ NYE VEJE Vi vil muligheder for alle - alle skal med, og alle kan bidrage Vi vil vækst og udvikling - et attraktivt sted at bo, arbejde og drive virksomhed BYEN TIL VANDET Langsigtet planlægning

Læs mere

Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014

Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014 Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014 1. Lovgrundlag Lov nr. 602 af 24. juni 2005 om erhvervsfremme. Formålet med loven er at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv gennem

Læs mere

RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT

RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT Workshop på lederseminar for VEU-Centrene region Midtjylland RKV SOM SKRIDT PÅ VEJEN FRA UFAGLÆRT TIL FAGLÆRT 27. november 2012 Ulla Nistrup 1 Program for workshoppen Introduktion til workshop 30 min.

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

ERHVERVSSTRATEGI 2013-2017

ERHVERVSSTRATEGI 2013-2017 ERHVERVSSTRATEGI 2013-2017 Pixi www.albertslund.dk/erhvervsstrategi FORORD Albertslund er en del af verden. Det betyder, at vi som by og erhvervsliv er i skarp konkurrence med vores naboer i Europa, men

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017 Erhvervsfremmestrategi 2014-2018 Revideret udgave juni 2017 Indledning I foråret 2013 udpegede byrådet Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter (SET) som tovholdere på udarbejdelsen af en ny erhvervsfremmestrategi.

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 6. august 2014 2015, 2016 og 2017 1. Resume Internet Week Denmark er en festival for hele Danmark med centrum i Aarhus og den

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Innovation, iværksætteri og talenter på ungdomsuddannelser Udfordring Den regionale vækst og udviklingsstrategi adresserer

Læs mere

Hvordan understøtter vi bedst erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund

Hvordan understøtter vi bedst erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund Hvordan understøtter vi bedst erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund 2 af sporene fra konference om kvalificeret arbejdskraft Claus Steen Madsen, direktør teknik, miljø og erhverv Fra konferencen

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

Erhvervshandlingsplan. For Syddjurs Kommune

Erhvervshandlingsplan. For Syddjurs Kommune Erhvervshandlingsplan For Syddjurs Kommune 2016-17 Syddjurs Kommunes erhvervspolitik Sammen skaber vi vækst og velfærd. Denne vision for Syddjurs Kommune vedtog Byrådet i 2014. Visionen forudsætter et

Læs mere

Temamøde om erhvervsudvikling

Temamøde om erhvervsudvikling Temamøde om erhvervsudvikling Indledning For at kridte banen op til arbejdet med den nye erhvervs- og vækststrategi inviterede Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget den 07/11/2016 Byrådet til en temadrøftelse

Læs mere

BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet

BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet Anbefalinger til realisering af Strategi -2018, jf. strategiske spor Den politiske styregruppe nedsatte i oktober 2015 tre arbejdsgrupper, der skulle komme med anbefalinger til realiseringen af Business

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi 2016-2020 Godkendt af byrådet den 13.03.2017 Indhold Indledning... 3 Vision... 3 Strategiske fokuspunkter Digital kultur, kompetence

Læs mere

BESKÆFTIGELSES- UDVALG

BESKÆFTIGELSES- UDVALG BESKÆFTIGELSES- UDVALG BES-UDVALG INDLEDNING Ved udvalgsformand Ole K. Larsen Vi skal styrke borgernes mulighed for at mestre egen tilværelse og i samarbejde med borgerne sikre, at alle kan indgå i relevante

Læs mere

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler.

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler. DIREKTIONENS STAB IT og Digitalisering Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Digitaliseringsstrategi 2017 2020 Poul.veno@herning.dk www.herning.dk Kontaktperson: Poul Venø Dato: 10. august 2017

Læs mere

Erhvervsstrategi

Erhvervsstrategi Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg Erhvervsråd 7. Maj 2018 Erhvervsindsatsen i Aalborg Kommune Aalborg Erhvervsråd Bredt sammensat, Rådgivende for byrådet, Erhvervspuljen, Erhvervsstrategi Aalborg Byråd

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Vi forstår os selv som en integreret del af én af Europas

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Rettelser efter Erhvervs- og s møde den 6. februar 2018 er markeret

Læs mere

NATIONAL VÆKSTPOLITIK. Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet

NATIONAL VÆKSTPOLITIK. Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet NATIONAL VÆKSTPOLITIK Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet Danmark som vækstnation Gode rammevilkår Det skal være attraktivt for danske og udenlandske virksomheder at investere i Danmark

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029 Ballerup en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del af

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014 Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling December 2014 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt samarbejde i Nordjylland om vækst og udvikling Etableres af de 11 nordjyske kommuner

Læs mere

STRATEGI CAMPUS KØGE

STRATEGI CAMPUS KØGE STRATEGI CAMPUS KØGE 2016 2018 Udarbejdet af CAMPUS Køges Projektgruppe - til fordel for CAMPUS Køges elever, studerende, kursister, medarbejdere, partnere og det samfund, vi er en del af. INDIVIDET SKABES

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

Strategi for Erhverv. Erhvervsstrategi for Lemvig Kommune

Strategi for Erhverv. Erhvervsstrategi for Lemvig Kommune Strategi for Erhverv Erhvervsstrategi for Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

vækst & attraktivitet

vækst & attraktivitet UDKAST Strategi for vækst & attraktivitet INTRO Et nyt kapitel Trekantområdet træder i disse år som region ind i et nyt kapitel. Historisk er vi et fællesskab skabt af en særlig infrastruktur og med rammebetingelser

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Godkendt i xx den xx.xx.2010 Digitalisering i Viborg Kommune skal understøtte en helhedsorienteret og effektiv service over for borgere og virksomheder effektivisere de kommunale

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

Internationale principper. for Aalborg Kommune

Internationale principper. for Aalborg Kommune Internationale principper for Aalborg Kommune 2018-2021 De internationale principper for Aalborg Kommune sætter dagsordenen for, at vi kan blive bedre og opnå mere ved aktivt at inddrage internationale

Læs mere

Handlingskatalog Erhvervspolitik 2011-2013

Handlingskatalog Erhvervspolitik 2011-2013 Handlingskatalog Erhvervspolitik 2011-2013 Indsatsområde Handling Indhold Samarbejdspartner Et godt erhvervsklima Udvikle samarbejdet med Ringsted Erhvervsforum Videreudvikle netværksformer i regi af Ringsted

Læs mere

1 Videnpolitik

1 Videnpolitik 1 Videnpolitik 2019-2022 Indledning Ringkøbing- Skjern Kommunes vision Naturens rige Visionen konkretiseres gennem Planog Udviklingsstrategien og politikkerne. Herved sikres, at der er en rød tråd fra

Læs mere

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan Den dobbelte ambition Direktionens strategiplan 2013-2015 Godkendt af Byrådet den 20. marts 2013 Direktionens strategiplan 2013-2015 Direktionens strategiplan tager udgangspunktet i Byrådets Vision, Udviklingsstrategi

Læs mere

Action plan til Erhvervsplanen

Action plan til Erhvervsplanen Action plan til Erhvervsplanen Erhvervsservice Servicemål for erhvervsservice Virksomheden i centrum Tættere samarbejde på tværs af forvaltninger Servicemål fra 2011 fortsat gældende Måling af målopfyldelse

Læs mere

Eventstrategi. for Furesø Kommune

Eventstrategi. for Furesø Kommune Eventstrategi for Furesø Kommune 1 INDHOLD BAGGRUND 3 STRATEGI 4 Strategimål 1: Events skal skabe lokal merværdi i Furesø Kommune Strategimål 2: Events i Furesø Kommune skal være af høj standard Strategimål

Læs mere

PERSPEKTIVNOTATER FOR ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGETS OMRÅDER SERVICEOMRÅDE 11 IDRÆT OG FRITID SERVICEOMRÅDE 15 KULTUR

PERSPEKTIVNOTATER FOR ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGETS OMRÅDER SERVICEOMRÅDE 11 IDRÆT OG FRITID SERVICEOMRÅDE 15 KULTUR PERSPEKTIVNOTATER 2017-2020 FOR ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGETS OMRÅDER SERVICEOMRÅDE 11 IDRÆT OG FRITID SERVICEOMRÅDE 15 KULTUR SERVICEOMRÅDE 20 ADMINISTRATION PERSPEKTIVNOTAT BUDGET 2017-2020 SERVICEOMRÅDE

Læs mere

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE 2017 2020 INDLEDNING Esbjerg Kommune vil være Danmarks nye vækstcenter i 2020 og er med sine ca. 10.000 ansatte den største og mest mangfoldige arbejdsplads i

Læs mere

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning Ansøgning Industriens uddannelser Fremtidens uddannelser Ansøgning på vegne af DS Håndværk og Industri Skive-Viborg & Omegn: Kasserer Jørgen Jacobsen, Vestermarken 25, Vester Jølby, 7950 Erslev. Tlf: 2363

Læs mere

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI VIDEN PEJLEMÆRKER POLITISK MODEL Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor opgaveudvalg for digitalisering og teknologi side 3 2. Digitalisering i DIS-modellen (digitalisering,

Læs mere

Bilag 2: Handlingsplan for Uddannelsesstrategien

Bilag 2: Handlingsplan for Uddannelsesstrategien Bilag 2: Handlingsplan for Uddannelsesstrategien 2019-22 1. Samarbejde og gode uddannelser fører til job Etablering af digital platform for kommunikation mellem studerende og virksomheder. Gensidig mentorordning

Læs mere

Erhvervsakademi MidtVest eamv@eamv.dk. Udkast til afslag på godkendelse

Erhvervsakademi MidtVest eamv@eamv.dk. Udkast til afslag på godkendelse Erhvervsakademi MidtVest eamv@eamv.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Erhvervsakademi MidtVests ansøgning om godkendelse

Læs mere

Engholm Søpark. Spændende byggefelter...

Engholm Søpark. Spændende byggefelter... Spændende byggefelter... 3 byggefelter... 3 Omgivelserne... 4 Infrastruktur... 7 Job og erhvervsliv... 8 Uddannelsesby Herning... 9 Folkeskolen i Herning... 10 Fokus på tilflyttere... 11 Befolkningsudvikling...

Læs mere

DIREKTIONENS STRATEGIPLAN

DIREKTIONENS STRATEGIPLAN DIREKTIONENS STRATEGIPLAN INDLEDNING Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2015 og 2016. Direktionen har arbejdet med emnet hen over efteråret for at afklare

Læs mere

KULTURPOLITIK (UDKAST)

KULTURPOLITIK (UDKAST) KULTURPOLITIK (UDKAST) Næstved Kommune 2018 2022 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Kulturpolitikkens fokusområder 3. Næstved som kulturhovedstad 4. Styrkelse af kultur i lokalområderne 5. Kunst

Læs mere

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang!

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang! ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE 2017-2020 ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2017-2020 Mere i gang flere i gang! Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at

Læs mere

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet Furesø Kommune FRITID I FURESØ Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet 1 1. FORORD Furesø Kommune er et godt sted at bo. Det er en attraktiv og naturskøn kommune, hvor borgerne, unge som gamle, engagerer

Læs mere

Fødevarepolitik og handlingsplan

Fødevarepolitik og handlingsplan 1 Fødevarepolitik og handlingsplan 2019-23 Vision Et stærkt vestjysk fødevareerhverv, der gør sig gældende nationalt og internationalt til gavn for vores område. 1. Fødevarefortællingen Vores aktiviteter

Læs mere

Ny strategi for iværksætterindsatsen i Silkeborg Kommune

Ny strategi for iværksætterindsatsen i Silkeborg Kommune Ny strategi for iværksætterindsatsen i Silkeborg Kommune Indledning En ny strategi for iværksætterindsatsen skal sikre en styrket og sammenhængende indsats, der skaber flere nye iværksættere, vækstvirksomheder

Læs mere

Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi Aalborg bygger bro.

Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi Aalborg bygger bro. Punkt 6. Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg bygger bro. 2018-088099 Magistraten fremsender til s drøftelse, høring af Erhvervsstrategi 2019-2022 - "Aalborg bygger bro". kl. 08.30

Læs mere

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Evaluering Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Socialøkonomisk strategi Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje

Læs mere

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 mellem Favrskov Kommune Skovvej 20 8382 Hinnerup og Favrskov Erhvervsråd Bogøvej 15 8382 Hinnerup 1 Indledning Det samlede erhvervsservicetilbud

Læs mere

NOTAT. Projekt WorkLiveInVesthimmerland/Himmerland

NOTAT. Projekt WorkLiveInVesthimmerland/Himmerland NOTAT Dato: Juli 2019 Projekt WorkLiveInVesthimmerland/Himmerland Baggrund For tiden er der økonomisk opsving i Danmark. Der er stigende vækst, ledigheden falder, og eksporten vokser. Udviklingen trues

Læs mere

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden?

Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Har du lederambitioner ser du dig selv som leder i fremtiden? Vil du gerne være blandt fremtidens ledere, der gør en markant forskel og evner at skabe nye og innovative resultater? Vil du øge værdien af

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

MÅLOPFØLGNING 2014 PÅ ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGETS OMRÅDER

MÅLOPFØLGNING 2014 PÅ ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGETS OMRÅDER MÅLOPFØLGNING 2014 PÅ ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGETS OMRÅDER Mål for Budget 2014 Serviceområde 15: Kultur Serviceområde Fokusområde for perioden 2012-2015 Udfordring Mål Veje til målet Status for målopfyldelse

Læs mere

v. Borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast- Brande Kommune www.ikast-brande.dk

v. Borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast- Brande Kommune www.ikast-brande.dk v. Borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast- Brande Kommune Ikast-Brande Kommunes erhvervspolitik Den regionale udviklingsmodel Rammen om det gode liv Vækstvilkår - Menneskelige ressourcer - Innovation, nye

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD AFTALENS PARTER... 2 PRÆAMBEL... 2 AFTALENS INDHOLD... 3 Fremtidens turisme... 3 Innovation, vækst og ny teknologi... 3 Landbrug

Læs mere

Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi

Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi Dato: 22-11-16 Rettet af: AM Version: nov. Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi Projekt: Branding og bosætning Stamdata Projektnavn Projektejer Direktørområde Projektleder

Læs mere

FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark?

FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark? FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark? Vice President, Chemicals, R&D, Martin Skov Skjøth-Rasmussen, Haldor Topsøe A/S 1 Hovedanbefalinger Til universiteterne

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og s ansvarsområde

Læs mere

VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK

VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK 1 1. Indledning Denne visionspolitik er den overordnede ramme for arbejdet med erhverv og beskæftigelse i Varde Kommunes organisation, for kommunens samarbejde

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011. Udarbejdet af: Udviklingsstaben

Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011. Udarbejdet af: Udviklingsstaben Brandingstrategi Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011 Udarbejdet af: Udviklingsstaben Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Strategiplan for Bosætning

Strategiplan for Bosætning Strategiplan for Bosætning 2018-2022 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? 1. Nettotilflytning af antal børnefamilier stiger med 20% pr. år. (Svarende til 30 borgere baseret på tal fra 2014-til

Læs mere

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS INDLEDNING Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, som verden står over for i dag. Derfor har Danmark et nationalt mål om at være uafhængig

Læs mere

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Hvordan går det med IKT-klyngen i Nordjylland? Hvilke forventninger har IKT-virksomheder til 2015? Få svarene

Læs mere

Indhold. Grundfortællingen 3. Bornholm nærhed i centrum 4. Målgrupper 6. Budskaber 8

Indhold. Grundfortællingen 3. Bornholm nærhed i centrum 4. Målgrupper 6. Budskaber 8 1 2 Indhold Grundfortællingen 3 Bornholm nærhed i centrum 4 Målgrupper 6 Budskaber 8 3 Grundfortællingen Hvad er en grundfortælling? Grundfortællingen er det koncentrerede produkt af hovedbudskaberne om

Læs mere

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den

Læs mere

Hvert fokusområde angiver et politisk fokus med tilhørende politiske målsætninger.

Hvert fokusområde angiver et politisk fokus med tilhørende politiske målsætninger. Beskæftigelses og vækstpolitik Forord Beskæftigelses- og vækstpolitikken er en del af Middelfart Kommunes kommunalplan: Middelfartplanen. Med Middelfartplanen ønsker vi at skabe et samlet dokument, spændende

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD 1. AFTALENS PARTER... 2 2. PRÆAMBEL... 2 3. AFTALENS INDHOLD... 2 3.1. Samarbejde om beskæftigelsesmuligheder for kandidater... 3

Læs mere

Skive Kommunes Erhvervspolitik 2013-2016

Skive Kommunes Erhvervspolitik 2013-2016 ENERGI ERHVERV UDVIKLING INNOVATION VÆKST Skive Kommunes Erhvervspolitik 2013-2016 på vej mod mere vækst og udvikling Skive - det er RENT LIV 2013-2016 Skive - det er RENT LIV Indhold Vi vil skabe mere

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitik Udkast

Arbejdsmarkedspolitik Udkast Arbejdsmarkedspolitik Udkast 2018-2021 1 Indledning Formålet med arbejdsmarkedspolitikken er, at sætte en tydelig politisk retning for de næste fire år. Inden for arbejdsmarkedsområdet arbejder vi med

Læs mere