OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2015 FOR ØKONOMI- OG ERHVERSUDVAL- GETS OMRÅDER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2015 FOR ØKONOMI- OG ERHVERSUDVAL- GETS OMRÅDER"

Transkript

1 OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2015 FOR ØKONOMI- OG ERHVERSUDVAL- GETS OMRÅDER SERVICEOMRÅDE 15: KULTUR SERVICEOMRÅDE 20: ADMINISTRATION

2

3 Mål for Budget 2015 / Opfølgning 2015 Serviceområde 15: Kultur (ØKE) Serviceområde Fokusområde for perioden Udfordring Mål Veje til målet Status for målopfyldelse Opfølgning på målopfyldelse Kommentar 15 Kultur En stærk identitet: "Her er alle muligheder åbne". At udbrede kendskabet til Hernings identitet og kvaliteter og herigennem skabe et positivt omdømme i hele Danmark med henblik på at tiltrække nye borgere, gæster og virksomheder, samt at give nuværende borgere og virksomheder et bredere kendskab til deres kommune. Branding af Herning som en attraktiv kultur-, event- og uddannelseskommune, hvor erhvervsklimaet er i top. Implementering af ny brandingstrategi og herunder særlig indsats/kampagner over for potentielle tilflyttere, bl.a. ansatte ved det nye superhospital i Gødstrup. Ud fra brandingstrategien skal der udarbejdes konkrete handleplaner og kampagner med henblik på at nå specifikke målgrupper på områderne kultur, event, erhverv og uddannelse Der er udarbejdet en brandingstrategi og platform. Brandingstrategi og platform skal politisk behandles af ØKE i februar En konkret plan for implementering er undervejs, men endnu ikke færdig. Planen skal implementeres via inddragelse af alle forvaltninger, således at det sikres, at alle er med til at udarbejde relevante budskaber og tager ejerskab. Der er ansat en bosætningskoordinator pr. 15. januar 2016, som skal yde en særlig indsats for potentielle tilflyttere.

4

5 Mål for Budget 2015 / Opfølgning 2015 Serviceområde 15: Kultur (ØKE) Serviceområde Fokusområde Udfordring 15 Kultur Oplevelser, inspiration og puls Herning Kommune skal være et spændende sted at bo og leve hver dag, hele livet. Det skal en bred vifte af aktivitet i Midtbyen være med til at sikre. Mål Der afholdes minimum 50 arrangementer inden for kulturog fritidsområdet i Midtbyen. Minimum 5 af kommunens kulturinstitutioner deltager i en større event/begivenhed i Midtbyen. Minimum 1 mio. besøgende til messer, kongresser, koncerter og events i 2015 (MCH, kulturinstitutioner, sportsevents). Der etableres/udbygges/understøttes 2-3 større events i Midtbyen. Målet er tilbagevendende begivenheder med mange deltagere/gæster/publikum, da disse begivenheder skaber størst omsætning/økonomi i nærområdet. Synligheden af arrangementerne i Midtbyen intensiveres. Nye fysiske afgrænsninger af BrugByen konceptet Veje til målet Opbakning omkring arrangementer i Midtbyen og MCH, bl.a. via netværk og samarbejder. Udbredelse af BrugByen konceptet. Større fokus på mulighederne inden for digitale medier og platforme. Kultur- og Fritid iværksætter/organiserer/initierer en lokal festival over flere dage.

6 Status for målopfyldelse Der har været afholdt 69 aktiviteter udendørs i Herning Midtby i 2015 eksklusiv City-foreningens Open By Night arrangementer. Opfølgning på målopfyldelse Kommentar Der blev afholdt Kultur i Natten i Kulturgården i november med deltagelse af 8-10 kulturinstitutioner / foreninger blev året, hvor MCH rundede 1 mio. besøgende på et år. Der har været afholdt beachhåndbold på Torvet for andet år i træk, Zulu Sommerbio også for andet år i træk. Fermaten har afholdt to koncerter i Sdr. Anlæg. Der har været afholdt subkulturfestival i Rådhusgården og ungemusikfestival i midtbyen. Der er opsat storskærm på Torvet, som viser aktiviteter løbende. Der er opsat fem nye indfaldsvejsskilte i Der er ikke etableret nye fysiske afgrænsninger for Brug- Byen, men BrugByen administreres flexibelt. Forvaltningen er primus motor for bl.a. kulturledernetværk, citykontaktudvalg og forskellige fora i forbindelse med events og lignende. Der er løbende dialog med byens mange aktører, og der arbejdes løbende på en forbedring af set up. Herning Kommune som helhed har fået større fokus på de digitale medier og platforme. Området er i en rivende udvikling, og man udvikler hele tiden nye spor. Som forsøg har nogle unge afholdt en amatørmusikfestival for unge i midtbyen. Der skal være en tæt dialog, hvis det skal gentages i en eller anden form.

7 Mål for Budget 2015 / Opfølgning 2015 Serviceområde 20: Administration Serviceområde Fokusområde Udfordring Mål Veje til målet 20 Administration Organisation, ledelse og kompetencer Arbejdspladsen Herning Kommune som organisation skal kunne fastholde og tiltrække kompetente medarbejdere og være en attraktiv arbejdsplads og samarbejdspartner. Det kræver løbende tilpasning af organisationen og strategisk satsning på rette ledelse på rette niveau samt strategisk kompetenceudvikling af medarbejdere. Det kræver endvidere organisatorisk kraft til at høste mulige synergier imellem politikområder som sundhed, forebyggelse, beskæftigelse, innovation. Endvidere et vedvarende fokus på trivsel og lavt sygefravær. Herning kommune rekrutterer og fastholder kompetente og motiverede ledere og medarbejdere. Det er muligt at tiltrække nye medarbejdere og samarbejdspartnere pga kommunens / byens brand. Organisationsudviklingen skaber rammerne for det rette match mellem effektivitet, opgaveløsning og borgerforventninger. Ledelsen arbejder løbende med at balancere de mange hensyn og med at oversætte politikker og strategier, så de udmøntes på en måde som opleves meningsfuld for de involverede. Der arbejdes tværfagligt på alle relevante områder og der indhøstes synergier ved at etablere samarbejder på tværs i organisationen og med relevante eksterne aktører. Udrulningen af Herning Kommunes Ledelsesgrundlag vil fortsat danne basis for en strategisk udvikling af rette lederkompetencer på rette niveau. Hovedparten af kompetenceudviklingen foregår internt og som læreprocesser tæt knyttet til den daglige lederpraksis. Der satses på systematisk talentudvikling og efterfølgerplanlægning og en øget mobilitet. Der oprettes et særligt korps af interimledere, som kan løse kortere varende vigtige ledelsesopgaver. Der satses på øget brug af projektledelse også som en synlig karrierevej. Med udrulningen af Ledelsesgrundlaget vil der endvidere blive arbejde med strategisk kompetenceudvikling for medarbejdere og med synlige karriereveje på udvalgte fagområder. Best practice på sygefravær og trivsel vil være en systematik som effektivt er med til at sikre lavt sygefravær samt motivation og engagement blandt medarbejdere.

8 Status for målopfyldelse På udvalgte områder har 2015 budt på udfordringer med at kunne rekruttere såvel fagpersonale som ledere. Der har været gennemført adskillige organisatoriske udviklingstiltag med det sigte at få borgertilfredshed og effektiv og økonomisk rentabel opgaveløsning til at balancere bedst muligt. Særskilt kan nævnes Herning modellen, som er under implementering. Endvidere skolereformens eksekvering og center struktur samt ny styringsmodel på det socialpsykiatriske område. Strategioversættelse har været et tema i 2015 og er en fortsat løbende bestræbelse fordi denne disciplin foregår på mange niveauer og i mange kontekster som en tilbagevendende dynamisk lederopgave har på mange områder vist behovet for at skrue op for det tværfaglige og det tværorganisatoriske, som svar på udfordringer med at finde de bedste velfærdsløsninger. På samme måde med samarbejde ud af kommunen f.eks eksemplificeret med sundhedsområdet. Opfølgning på målopfyldelse Udfordringer med rekruttering vil i 2016 blive adresseret Takterne i organisationsudviklingen vil fortsætte i 2016 ikke mindst i kraft af etableringen af en ny enhed i Herning Kommune, Direktionens stab. Denne ændring har eks. direkte adresse til behovet for i endnu højere grad at kunne arbejde såvel i de klassiske horisontale linjer i organisationen som i mange forskellige vertikale kæder, som også inkluderer eksterne aktører. Kommentar

9 Mål for Budget 2015 / Opfølgning 2015 Serviceområde 20: Administration Serviceområde Fokusområde Udfordring 20 Administration Innovation af velfærdsydelser Brugerne af de kommunale servicetilbud forventer i stigende omfang, at de offentlige ydelser er tilpasset deres behov, og der er en vis grad af valgfrihed inden for egen kommune. Samtidig er der fokus på, at vi som kommune foretager tilpasninger, rationaliseringer og effektiviseringer af serviceydelserne via nytænkning, utraditionelle løsninger og en øget omkostningsbevidsthed. Mål At nytænke og udvikle kommunale serviceydelser i samspillet mellem fagfolk, borgere og virksomheder på nye måder for derigennem at sikre en dynamisk udvikling i kommunen til gavn for såvel borgere som medarbejdere. At serviceområderne prøver kræfter med at gå fra en rolle, hvor der primært leveres service til en rolle, der sætter eksisterende eller nye ressourcer i spil på tværs af civilsamfund, private og offentlige aktører. At skabe nye og bedre incitamenter for tidlige sociale investeringer. Veje til målet Direktionen udvælger udfordring(er) fra perspektivnotaterne i budget 2015 som i særlig grad kalder på nye løsninger. Disse udfordringer nytænkes med afsæt i innovationsstrategien, som vedtaget i december Den årlige interne innovationskonkurrence fortsætter i 2016, i lighed med 2013, 14 og 15. Videreudvikling og udbredelse af tankesættet bag initiativet Partnerskab om sociale investeringer på tværs af den offentlige sektor og med den private sektor som mulig investor.

10 Status for målopfyldelse Nytænkning af udfordringer i perspektivnotaterne Her fremhæves 1) innovativ omlægning af indsatsen over for ledige unge og inden for sygedagpengeområdet 2) Plejeboligplan er fornyet 3) Ny styringsmodel på handicapområdet Innovationskonkurrencen 8 forslag deltog i Innovationskonkurrencen for Året før deltog 10. Til gengæld er niveauet generelt højere. Følgende initiativer deltog i konkurrencen 2015: 1: Transport-robot på plejecenter (1. plads) 2: Kropsafgrænsende lejring ( 2. plads) 3: Værtensklasse nyt servicekoncept på Herning Bibliotekerne (3. plads) 4: Droner i tilsyns- og formidlingsopgaver (4. plads) 5: Styringsreol (Byggesag) (5. plads) 6: Brandkadetter 7: Byens hus i Lind 8: Teledialog med anbragte børn og unge Herning-initiativet Partnerskaber om sociale investeringer Flere og flere viser interesse for tanken om, at vi kan udvikle bedre velfærd ved at investere på tværs af sektorer og i samarbejde med den private sektor. Der er en forventning om, at vi i 2016 kan begynde at tegne det første pilotforsøg. Opfølgning på målopfyldelse 1: Perspektivnotaterne forventes fortsat at være afsæt for nytænkning af udfordringer 2: Vi gentager konkurrencen i : Emnet indgår i programmet for forårets budgetkonference Kommentar

11 Mål for Budget 2015 / Opfølgning 2015 Serviceområde 20: Administration Serviceområde Fokusområde Udfordring Mål 20 Administration Fællesoffentlig digitalisering og Herning Kommunes egen digitalisering. Kommunerne og Regeringen er blevet enige om, at gøre det obligatorisk for borgerne at betjene sig selv digitalt på alle egnede serviceområder frem mod De obligatoriske områder indføres per lov og vedtages i Folketinget. Med lovgivningen forpligter kommunerne sig på at give borgerne god digital service og have brugervenlige løsninger på de kommunale hjemmesider. Målet er at øge den digitale kommunikation mellem borgere og virksomheder og Herning Kommune Overordnet målsætning for Herning Kommune er, at Antallet af personlige henvendelser skal falde med 20 %. Antallet af skriftlige henvendelser (brev/ ) skal falde med 80 %. Antallet af digitale henvendelser skal stige med 40 %. Antallet af papirbaserede henvendelser fra kommunen skal falde med 80 %. Borgerne, foreningerne og virksomhederne skal fortsat opleve en god service. Veje til målet Der er opsat nogle principper, som skal hjælpe til forankringen i Herning Kommune Forvaltningerne skal prioritere en primær og en sekundær henvendelseskanal Forvaltningerne skal ud over de overordnede målsætninger også opstille egne mål i forhold til, hvilken udvikling der skal til for at opnå forventet mål i relation til kanal- og servicestrategien. Forvaltningerne skal undersøge, om der er barrierer for anvendelse af digitale løsninger på de enkelte henvendelsesområder relateret til borgere, foreninger og virksomheder. Forud for anskaffelse af nye digitale løsninger skal der udarbejdes en business case. Medbetjening skal anvendes til at flytte henvendelser fra fremmøde, telefoni og skriftlig henvendelse til de digitale kanaler.

12 Status for målopfyldelse Opfølgning på målopfyldelse Der er foretaget målinger på baggrund af de implementerede obligatoriske selvbetjeningsløsninger for de såkaldte bølge 1-4 fra Selvbetjeningsgraden har udviklet sig fra 37 % i 2013 til 65 % i (Kilde: KOMHEN). Det indikerer en positiv udvikling i kanalfordelingen og betyder, at antallet af personlige og skriftlige henvendelser er faldet og digitale henvendelser er stigende. For Digital Post har der været yderligere stigning i digitaliseringsgraden, hvor Digital Post ifbm. lukning af projektet i december 2014 lå på 81 % i digitaliseringsgrad. I november 2015 ligger digitaliseringsgraden på 91 %. I alt er 5,8 % af borgerne i Herning Kommune fritaget for Digital Post af forskellige årsager (fx nedsat funktionsevne mfl). Målingerne er foretaget før flere af løsningerne er endeligt implementerede og dermed ikke har opnået den fulde effekt. Derfor forventes tendensen til en højere digitaliseringsgrad at fortsætte for de obligatoriske bølgeløsninger. Kommentar

13 Mål for Budget 2015 / Opfølgning 2015 Serviceområde 20: Administration Serviceområde Fokusområde Udfordring Mål Veje til målet 20 Administration Erhvervsvækst For at opretholde og øge beskæftigelsen, bosætning og indtjening er det en forudsætning, at der sker en løbende erhvervsmæssig vækst. Globaliseringen stiller øgede krav til produktivitet, kompetencer og innovation, men giver nye muligheder for eksport. Det er faktorer, som udfordrer vækstpotentialet. Der er etableret 200 arbejdspladser inden for erhvervsområderne: a. Produktionserhverv fremtidens industri. b. Oplevelsesøkonomi og events. c. Erhvervs-spin off Gødstrup byggeri og sundhedsrelaterede erhverv. d. Erhverv med fokus på bæredygtighed og klima- og miljøprodukter. Konkret ønskes der formidlet 35 virksomheder til Væksthusprogrammer og 20 til statslige/andre programmer. Der i 2015 blive sat generelt fokus på vækstvirksomheder og prioriteret ressourcer til vækstvirksomheder i den lokale erhvervsservice. Som en del af implementeringen af kommunens nye erhvervsudviklingsstrategi fortsættes såvel som igangsættes følgende aktiviteter: a. Produktionserhverv, blandt andet: - Testcenter hos DAMRC - Industrien som karrierevej - Deltagelse i regionens satsning fremtidens industri herunder i projekt om industriinkubatorer. b. Oplevelsesøkonomi og events, blandt andet: - TimeWorld - Erhvervsturisme - Erhvervsservice målrettet turismeerhvervet. c. Erhvervs-spin off Gødstrup byggeri og sundhedsrelaterede erhverv, blandt andet: - Fokus på byggeri og beskæftigelse - Fokus på levering til sygehuse. d. Erhverv med fokus på klima- og miljøprodukter m.m., blandt andet: - Vindklyngesamarbejde - Cirkulære forretningsmodeller

14 Status for målopfyldelse Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering angiver i sin fremskrivning, at antallet af arbejdspladser i Herning kommune stiger i alt med 485 arbejdspladser fra arbejdspladser ultimo 2014 til arbejdspladser i I november måned 2014 var der ledige i Herning dette tal var faldet til i november måned Det vil sige et fald i ledigheden med 36 personer ikke længere er ledige. Erhvervsrådet opgør ikke længere antal henvisninger til statslige programmer, hvorfor målopfølgning på dette punkt ikke har været mulig. Der er blevet videreformidlet 9 iværksættere (0-3år) og 18 etablerede virksomheder fra Erhvervsrådet Herning & Ikast- Brande til Væksthus Midtjylland. I alt 27 mod de 35 i resultatkontrakten. Erhvervsrådet begrunder dette med, at der i en periode ikke har været midler til særlige pakker fra Væksthuset. Det har dog hele tiden været muligt at henvise til specialiseret vejledning hos Væksthuset. Der er blevet arbejdet med at implementere Erhvervsudviklingsstrategi og de herunder hørende aktiviteter. Opfølgning på målopfyldelse Kommentar Der vil blive arbejdet videre med implementering af Erhvervsudviklingsstrategi Erhvervsrådet vil blive tilskyndet til at være opmærksom på at henvise virksomheder til specialiseret vejledning hos Væksthuset.

15 Serviceområde Fokusområde Udfordring Mål 20 Administration Kvalificeret arbejdskraft til vores virksomheder. For at styrke kommunens fortsatte vækst er der behov for at flere unge vælger de uddannelser med beskæftigelsespotentiale, at flere unge finder, at Herning er en attraktiv uddannelsesby at flytte til. a. Markedsføring af Herning som en attraktiv uddannelsesby b. Brobygning mellem virksomheder og de studerende c. Øget fokus på uddannelser, som fører til beskæftigelse d. Min studerende på mellemlang eller lang videregående uddannelse. e. Et øget antal elever på erhvervsuddannelser målrettet industri og byggeri. Veje til målet Uddannelsesnetværk Herning, aktører fra handels- og fritidslivet med flere initierer aktiviteter målrettet studerende. Markedsføring og deltagelse på messen Uddannelse uden grænser, annoncering, artikler og via sociale medie. Brobygning mellem virksomheder og de studerende via praktikforløb, projektopgaver og studiejobs. Øget fokus på erhvervsuddannelser blandt andet via projektet Industrien som karrierevej. Implementering af ny bosætningsstrategi

16 Status for målopfyldelse Opfølgning på målopfyldelse Kommentar Der er min studerende på mellemlang og lang videregående uddannelse i Herning. Herningsholm Erhvervsuddannelse har status quo på optaget, hvor resten af Danmark generelt har faldende optag. Herning bliver fortsat markedsført som uddannelsesby. Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande har varetaget brobygningsaktiviteterne. Der har været en koordineret indsats som har skabt flere praktikpladser og dermed virket positivt ind på uddannelser som fører til beskæftigelse og optag på erhvervsuddannelser. Der bliver arbejdet henimod at afholde DM i Skills i Et tiltag, der skal medvirke til at øge interessen blandt unge for erhvervsuddannelserne - bl.a. inden for industri og byggeri. Endelig har man via Uddannelse Herning skabt et tættere samarbejde mellem Herning Kommune og uddannelserne i kommunen, herunder også de erhvervsrettede. Der vil fremadrettet blive arbejdet videre med indsatserne. Endvidere vil arbejdet med at tiltrække nye uddannelser og med at styrke samarbejdet mellem Herning Kommune og uddannelsesinstitutionerne blive intensiveret.

Mål for B Drift og Service (Rengøringsenheden) Fokusområde. Socialt ansvar - SmåJobs+ indsatsen

Mål for B Drift og Service (Rengøringsenheden) Fokusområde. Socialt ansvar - SmåJobs+ indsatsen for B2019 Serviceområde 08 Drift og Service (Rengøringsenheden) Socialt ansvar - SmåJobs+ indsatsen Håndtering af personer på kanten af arbejdsmarkedet som en del af kernedriften i Drift og Service. Dette

Læs mere

MÅLOPFØLGNING 2014 PÅ ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGETS OMRÅDER

MÅLOPFØLGNING 2014 PÅ ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGETS OMRÅDER MÅLOPFØLGNING 2014 PÅ ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGETS OMRÅDER Mål for Budget 2014 Serviceområde 15: Kultur Serviceområde Fokusområde for perioden 2012-2015 Udfordring Mål Veje til målet Status for målopfyldelse

Læs mere

OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2016 FOR ØKONOMI- OG ERHVERVS- UDVALGETS OMRÅDER

OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2016 FOR ØKONOMI- OG ERHVERVS- UDVALGETS OMRÅDER DIREKTIONENS STAB OPFØLGNING PÅ MÅLENE FOR 2016 FOR ØKONOMI- OG ERHVERVS- UDVALGETS OMRÅDER SERVICEOMRÅDE 15: KULTUR SERVICEOMRÅDE 20: ADMINISTRATION - 1 Herning Kommune behandler og gemmer alle dokumenter

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan Den dobbelte ambition Direktionens strategiplan 2013-2015 Godkendt af Byrådet den 20. marts 2013 Direktionens strategiplan 2013-2015 Direktionens strategiplan tager udgangspunktet i Byrådets Vision, Udviklingsstrategi

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

Erhvervsservicedøgnet den 7. april Den kommunale indsats Herning Kommune. Udviklingschef Mette Højborg

Erhvervsservicedøgnet den 7. april Den kommunale indsats Herning Kommune. Udviklingschef Mette Højborg Erhvervsservicedøgnet den 7. april Den kommunale indsats Herning Kommune Udviklingschef Mette Højborg Erhvervspolitikken Et velfungerende og konkurrencedygtigt erhvervsliv er en forudsætning for vores

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan

Den dobbelte ambition. Direktionens strategiplan Den dobbelte ambition Direktionens strategiplan 2016-2018 Godkendt af Byrådet den 27. januar 2016 Direktionens strategiplan 2016-2018 Direktionens strategiplan tager udgangspunktet i Byrådets Vision, Udviklingsstrategien,

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Kanal Strategien Herning Kommune 2013-2015

Kanal Strategien Herning Kommune 2013-2015 Kanal Strategien Herning Kommune 2013-2015 INDHOLD FORORD 3 BAGGRUND 4 OVERORDNEDE MÅL 5 TVÆRGÅENDE INDSATSER OG DELMÅL 6 SERVICEUNDERSTØTTELSE 8 KANALER 9 PRINCIPPER 10 IMPLEMENTERING 11 FORORD Herning

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

Rammer for erhvervsog videregående uddannelser. Politik for Herning Kommune

Rammer for erhvervsog videregående uddannelser. Politik for Herning Kommune Rammer for erhvervsog videregående uddannelser Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Politik for rammerne for erhvervs- og videregående uddannelser - vision 7 1 - Unikke

Læs mere

Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014. Layout ITK Design, Jan Thomassen

Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014. Layout ITK Design, Jan Thomassen KANALSTRATEGI 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 1 Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014 Layout ITK Design, Jan Thomassen Tryk og oplag LaserTryk.dk A/S 1.000

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Godkendt i xx den xx.xx.2010 Digitalisering i Viborg Kommune skal understøtte en helhedsorienteret og effektiv service over for borgere og virksomheder effektivisere de kommunale

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

Opfølgning på mål for budget 2018

Opfølgning på mål for budget 2018 Opfølgning på mål for budget 2018 Serviceområde 15 Kultur (ØKE) Fokusområde En stærk identitet: "Her er alle muligheder åbne". Udfordring Mål Veje til målet Status på opfyldelse af mål At udbrede kendskabet

Læs mere

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST Veje til ny viden - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved VÆKST OG UDVIKLING Sammen om fremtiden I Næstved Kommune skal uddannelse være for

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Definition og afgrænsning 3 3. Borgere og virksomheders brug af kommunikationskanaler 4 4. Hvad er strategien, og hvad betyder det for borgere og virksomheder? 5

Læs mere

Serviceområde 20 Administration

Serviceområde 20 Administration Serviceområde 20 Administration Faktabeskrivelse Serviceområde 20 omfatter udgifter og indtægter vedrørende: Den politiske virksomhed med 31 byrådsmedlemmer og 7 fagudvalg foruden Økonomi- og Erhvervsudvalget.

Læs mere

Mål for budget Proces for ny tværgående idræts- og fritidspolitik dialog og borgerinddragelse. Fokusområde

Mål for budget Proces for ny tværgående idræts- og fritidspolitik dialog og borgerinddragelse. Fokusområde for budget 2019 Serviceområde Proces for ny tværgående idræts- og fritidspolitik dialog og borgerinddragelse Herning Kommunes aktuelle politik på idræts- og fritidsområdet blev udarbejdet i 2007 i forbindelse

Læs mere

Odsherred Kommune. Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016

Odsherred Kommune. Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016 Odsherred Kommune Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016 Godkendt i Byrådet 30. oktober 2012 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 4 3 VISION 5 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 7 4.1

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Innovationsforum. Baggrund og beskrivelse af rammer

Innovationsforum. Baggrund og beskrivelse af rammer Innovationsforum Baggrund og beskrivelse af rammer Indhold 1.Strategierne 2.Den lokale udfordring 3.Innovationsforum 4. Innovationsprojekterne 1.1. Strategierne - overordnede Centrale udfordringer : Stigende

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

Resultatkontrakt. mellem. Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd. (udarbejdet december 2013)

Resultatkontrakt. mellem. Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd. (udarbejdet december 2013) Resultatkontrakt mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2014 (udarbejdet december 2013) 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 2 Parterne 3 3 Vilkår 4 4 Indsatsområder 4 5 Mål 5 6 Økonomi 7 7 Kontrakt

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune HR-Strategi for Gladsaxe Kommune Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats, for dermed at sikre, at de HR-indsatser der gennemføres i dag og fremover understøtter den strategiske

Læs mere

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017 Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2013-2017 Aarhus Kommune November 2013 Indhold Formål...3 Visionen...3 Tværgående mål...3 A. Digitalisering... 3 B. Organisering... 4 C. Dokumentation og ledelsesinformation...

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune v. 1.0 22032017 Godkendt i Økonomiudvalget Dette dokument beskriver Brønderslev kommunes 5 overordnede digitaliseringsprincipper: 1.

Læs mere

ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI

ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI UD KA ST ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI MANGFOLDIGHED BRINGER VÆKST TIL ODENSE Mangfoldighed handler om forskellighed. Mangfoldighed kan bidrage til virksomheder og organisationers udvikling, succes

Læs mere

1 Videnpolitik

1 Videnpolitik 1 Videnpolitik 2019-2022 Indledning Ringkøbing- Skjern Kommunes vision Naturens rige Visionen konkretiseres gennem Planog Udviklingsstrategien og politikkerne. Herved sikres, at der er en rød tråd fra

Læs mere

Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011. Udarbejdet af: Udviklingsstaben

Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011. Udarbejdet af: Udviklingsstaben Brandingstrategi Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011 Udarbejdet af: Udviklingsstaben Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

God arbejdslyst! Med venlig hilsen Direktionen

God arbejdslyst! Med venlig hilsen Direktionen LEDELSES- GRUNDLAG KÆRE LEDER I Frederiksberg Kommune har vi høje ambitioner. Borgerne skal have service af høj faglig kvalitet, og samtidig skal vi være i front med effektive og innovative løsninger.

Læs mere

PERSPEKTIVNOTATER FOR ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGETS OMRÅDER SERVICEOMRÅDE 11 IDRÆT OG FRITID SERVICEOMRÅDE 15 KULTUR

PERSPEKTIVNOTATER FOR ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGETS OMRÅDER SERVICEOMRÅDE 11 IDRÆT OG FRITID SERVICEOMRÅDE 15 KULTUR PERSPEKTIVNOTATER 2017-2020 FOR ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGETS OMRÅDER SERVICEOMRÅDE 11 IDRÆT OG FRITID SERVICEOMRÅDE 15 KULTUR SERVICEOMRÅDE 20 ADMINISTRATION PERSPEKTIVNOTAT BUDGET 2017-2020 SERVICEOMRÅDE

Læs mere

Overblik over handleplaner i Social Strategi

Overblik over handleplaner i Social Strategi Overblik over handleplaner i Social Strategi Indsatsområde Handleplaner Bemærkninger Der skal udarbejdes en overordnet rekrutterings- og kompetenceudviklingsstrategi på tværs af specialområderne. Kompetenceudvikling

Læs mere

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012

Effektiv digitalisering. - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015. April 2012 April 2012 Effektiv digitalisering - Digitaliseringsstyrelsens strategi 2012-2015 Baggrund Danmark står med væsentlige økonomiske udfordringer og en demografi, der betyder færre på arbejdsmarkedet til

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

Kanalstrategi for Aarhus Kommune Kanalstrategi for Aarhus Kommune

Kanalstrategi for Aarhus Kommune Kanalstrategi for Aarhus Kommune Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 1 Indhold Forord... 3 Vision... 4 Principper... 5 Tværgående mål.... 6 Kanaler... 8 Effektivisering... 10 Implementering...

Læs mere

Målbillede for socialområdet

Målbillede for socialområdet Målbillede for socialområdet En ramme for en flerårig planlægning af det regionale socialområde Et socialområde med borgeren som aktiv medborger Faglig indsats af høj kvalitet, målrettet den enkelte borger

Læs mere

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler.

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler. DIREKTIONENS STAB IT og Digitalisering Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Digitaliseringsstrategi 2017 2020 Poul.veno@herning.dk www.herning.dk Kontaktperson: Poul Venø Dato: 10. august 2017

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Byrådets Erhvervsuddannelsesstrategi 2019-2022: FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Baggrund Fredericia har en god og stærk tradition for erhvervsuddannelser og er tæt på at opfylde flere af de nationale

Læs mere

God ledelse i Solrød Kommune

God ledelse i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN God ledelse i Solrød Kommune Sådan leder vi i Solrød Kommune Marts 2014 Indledning God ledelse er en forudsætning for at skabe attraktive og effektive arbejdspladser - og god

Læs mere

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Service og kvalitet Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Indledning Service og kvalitet er nøgleordene i Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune.

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI 2014 2020 FORORD 3 VISION FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014-2020 4 MÅL FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014 2020 4 PULS ÅRET RUNDT UDFORDRINGER

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi 2010-2014 Indledning Staten, regionerne og kommunerne udarbejdede i 2007 en fællesoffentlig digitaliseringsstrategi, der på væsentlige områder indeholder forpligtende initiativer

Læs mere

Internationale principper. for Aalborg Kommune

Internationale principper. for Aalborg Kommune Internationale principper for Aalborg Kommune 2018-2021 De internationale principper for Aalborg Kommune sætter dagsordenen for, at vi kan blive bedre og opnå mere ved aktivt at inddrage internationale

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. 2 Politisk betjening - Lede opad

Læs mere

Erhvervshandlingsplan. For Syddjurs Kommune

Erhvervshandlingsplan. For Syddjurs Kommune Erhvervshandlingsplan For Syddjurs Kommune 2016-17 Syddjurs Kommunes erhvervspolitik Sammen skaber vi vækst og velfærd. Denne vision for Syddjurs Kommune vedtog Byrådet i 2014. Visionen forudsætter et

Læs mere

Vi møder borgerne med anerkendelse

Vi møder borgerne med anerkendelse Vi møder borgerne med anerkendelse Strategi for ledere og medarbejdere Center for Politik og Strategi september 2015 Forord Fredensborg Kommune er en organisation i udvikling, hvor kravene til service,

Læs mere

Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012. Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 1

Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012. Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 1 Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 1 Indhold Forord... 3 Vision... 4 Principper... 5 Tværgående mål.... 6 Kanaler... 8 Effektivisering... 10 Implementering...

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2014

Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Indholdsfortegnelse: Hørsholm Kommune vil være en digital kommune...3 Hvor skal vi hen...3 Mål for digitalisering...5 Strategiske spor...6 A. Alle ledere og medarbejdere

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.1: Obligatorisk digital service KL, September 2011 Baggrund Hvert år håndterer kommunerne mange millioner ind- og udgående henvendelser. Håndtering

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

Erhvervsstrategi

Erhvervsstrategi Erhvervsstrategi 2019-2022 Vision Lyngby-Taarbæk Kommune har et stærkt erhvervsliv. Iværksættere og smv er går hånd i hånd med et af Danmarks mest innovative videns miljøer - og et af de aller bedste handelsmiljøer.

Læs mere

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet Koncern HR, Stab 21.05.13/PG Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet God ledelse er en forudsætning for et effektivt og velfungerende sundhedsvæsen, som er karakteriseret ved høj

Læs mere

ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI

ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI ODENSE KOMMUNES MANGFOLDIGHEDSSTRATEGI MANGFOLDIGHED BRINGER VÆKST TIL ODENSE Mangfoldighed handler om forskellighed. Mangfoldighed kan bidrage til virksomheder og organisationers udvikling, succes og

Læs mere

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion.

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion. Sendes pr. e-mail: vusmidt@ru.rm.dk Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Side 1 af 5 Vækst- og udviklingsstrategi Aarhus Kommunes høringssvar Aarhus Kommune har modtaget forslag

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune Økonomiudvalget 18.01.2011 Punkt 14, bilag 1 Gladsaxe en kommunikerende kommune Kommunikationsstrategi for Gladsaxe Kommune 11.01.2011 Baggrund Gladsaxe Kommune ønsker en fælles kommunikationsstrategi,

Læs mere

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER KØBENHAVNS KOMMUNE SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER - ET ERHVERVSVENLIGT KØBENHAVN FORSLAG TIL KØBENHAVNS KOMMUNES ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITIK FORORD Københavns Erhvervsråd består af repræsentanter fra

Læs mere

Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer. Oplæg på ErhvervsCamp 2015

Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer. Oplæg på ErhvervsCamp 2015 Det nordjyske erhvervsfremmesystem styrker og udfordringer Oplæg på ErhvervsCamp 2015 Hvordan afdækker man kvaliteten af et regionalt erhvervsfremmesystem?? Fem centrale spørgsmål: 1. Effekt: Hvad får

Læs mere

Digitaliseringsstrategi i Vejle Kommune

Digitaliseringsstrategi i Vejle Kommune Digitaliseringsstrategi i Vejle Kommune 2017-2021 2 KOMMUNIKATIONS DIGITALISERINGS Digitaliseringsstrategi Forord Digitalisering er et vilkår i dagens samfund. Nye digitale teknologier har præget samfundets

Læs mere

gladsaxe.dk HR-strategi

gladsaxe.dk HR-strategi gladsaxe.dk HR-strategi HR-strategi Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats og har derfor formuleret en HR-strategi. Strategien skal understøtte udviklingen af organisationen,

Læs mere

Hvordan understøtter vi bedst erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund

Hvordan understøtter vi bedst erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund Hvordan understøtter vi bedst erhvervsuddannelserne på Campus Frederikssund 2 af sporene fra konference om kvalificeret arbejdskraft Claus Steen Madsen, direktør teknik, miljø og erhverv Fra konferencen

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Innovation, iværksætteri og talenter på ungdomsuddannelser Udfordring Den regionale vækst og udviklingsstrategi adresserer

Læs mere

Opfølgning på workshop om bedre sammenhæng i det maritime uddannelsessystem den 25. september 2013

Opfølgning på workshop om bedre sammenhæng i det maritime uddannelsessystem den 25. september 2013 Opfølgning på workshop om bedre sammenhæng i det maritime uddannelsessystem den 25. september 2013 Projekt Danmarks Maritime Klynge og Transportens Innovationsnetværk inviterede den 25. september 2013

Læs mere

Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014

Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014 Udkast til aftale mellem Horsens Kommune og Business Horsens 21.maj 2014 1. Lovgrundlag Lov nr. 602 af 24. juni 2005 om erhvervsfremme. Formålet med loven er at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv gennem

Læs mere

Strategi for rekruttering og udvikling af elever og praktikanter 2015-2018

Strategi for rekruttering og udvikling af elever og praktikanter 2015-2018 Strategi for rekruttering og udvikling af elever og praktikanter 2015-2018 10 1 Strategiens 5 indsatsområder I de kommende år vil store årgange forlade det kommunale arbejdsmarked, og kommunen vil på en

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik for Langeland Kommune Januar 2017 Baggrund Som offentlig arbejdsplads er vi forpligtet til at forholde os til, hvordan vi kommunikerer, når det gælder den service, vi yder, og den

Læs mere

Hvert fokusområde angiver et politisk fokus med tilhørende politiske målsætninger.

Hvert fokusområde angiver et politisk fokus med tilhørende politiske målsætninger. Beskæftigelses og vækstpolitik Forord Beskæftigelses- og vækstpolitikken er en del af Middelfart Kommunes kommunalplan: Middelfartplanen. Med Middelfartplanen ønsker vi at skabe et samlet dokument, spændende

Læs mere

Det midtjyske Vækstunivers resultat af eftersyn og forslag til justeringer. Maj 2016

Det midtjyske Vækstunivers resultat af eftersyn og forslag til justeringer. Maj 2016 Det midtjyske Vækstunivers resultat af eftersyn og forslag til justeringer Maj 2016 1. KORT OM ELEMENTERNE I DET MIDTJYSKE VÆKSTUNIVERS 2 Det midtjyske vækstunivers - overblikket Styrende principper: Målet

Læs mere

DIGITALISERINGS- OG IT-STRATEGI

DIGITALISERINGS- OG IT-STRATEGI DIGITALISERINGS- OG IT-STRATEGI SKANDERBORG KOMMUNE 2017-2020 Strategiens formål og baggrund Med Digitaliserings- og IT-strategien skal borgere, virksomheder og medarbejdere i Skanderborg Kommune opleve

Læs mere

Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi består af projekter på følgende fire fagområder:

Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi består af projekter på følgende fire fagområder: Webstrategi Rammen Dette er Faaborg-Midtfyn Kommunes første udgave af en webstrategi, version 1.0, der gælder for 2013 og har fokus på den umiddelbare opgave at understøtte kerneydelser på nettet. Webstrategien

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted...

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted... POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE Vi sætter os i borgerens sted... Målsætninger for administration og service i Randers Kommune Helhed og Sammenhæng Mødet med borgeren

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den

Læs mere

Temaplan for psykisk sundhed

Temaplan for psykisk sundhed Temaplan for psykisk sundhed Den overordnede vision er, at Vejen Kommune vil være en attraktiv erhvervs- og bosætningskommune, der skaber rammer og muligheder for trivsel, kvalitet og vækst. Derfor laver

Læs mere

Ikast-Brande Kommunes digitaliseringsstrategi 2012-2015

Ikast-Brande Kommunes digitaliseringsstrategi 2012-2015 Ikast-Brande Kommunes digitaliseringsstrategi 2012-2015 Økonomi- og planudvalget d. 19. Juni 2012 Byrådet d. 26. Juni 2012 Indhold Indledning... 4 Digitalisering med fokus på innovation, kreativitet og

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Vi forstår os selv som en integreret del af én af Europas

Læs mere

Hillerød Nordsjællands Vækstcentrum 2020

Hillerød Nordsjællands Vækstcentrum 2020 Handlingsplan 2014-15 Hillerød Nordsjællands Vækstcentrum 2020 1. Indledning Økonomiudvalget og Byrådet godkendte i januar 2013 erhvervsstrategien Hillerød Nordsjællands vækstcentrum 2020. Det blev herunder

Læs mere

AALBORG HANDELSSKOLE STRATEGI

AALBORG HANDELSSKOLE STRATEGI AALBORG HANDELSSKOLE Strategi 2019-2024 fastlægger retningen for de kommende fem år. Udviklingen går imidlertid stærkt, og meget kan ske i løbet af en femårsperiode. Skolens bestyrelse vil derfor i samarbejde

Læs mere

Fokuseret indsats for udvikling af produktionsrelaterede mikrovirksomheder

Fokuseret indsats for udvikling af produktionsrelaterede mikrovirksomheder Fokuseret indsats for udvikling af produktionsrelaterede mikrovirksomheder 1. Motivering Midtjylland er Danmarks vigtigste eksport- og produktionsområde og har en historisk tradition for produktionskompetencer

Læs mere

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 mellem Favrskov Kommune Skovvej 20 8382 Hinnerup og Favrskov Erhvervsråd Bogøvej 15 8382 Hinnerup 1 Indledning Det samlede erhvervsservicetilbud

Læs mere

Odder Kommunes vision

Odder Kommunes vision Odder Kommunes vision 2014-2018 Dokumentnummer: 727-2014-95229 side 1 Odder Kommune skaber rammerne for det gode liv gennem fællesskab, nærhed og åbenhed I Odder Kommune har borgerne mulighederne for et

Læs mere