Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""

Transkript

1 Page 1 of 16 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 14. marts :00 Strandgården, Strandvej 65, Strandby Vi mødes på Munkegården, Hejrevej i Strandby kl og kl fortsætter mødet på Strandgården startende med dialogmøde med Ældrerådet Ingen Birgit Hansen (A) Per Nilsson (V) Frode THule Jensen (V) Steen Jørgensen (T) Irene Hjortshøj (A) Steen Jensen (A) Bruno Müller (A)

2 Page 2 of 16 Indholdsfortegnelse 1. Dialogmøde med Ældrerådet Åben sag 2. Anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb for Socialudvalgets budgetområde 2007 til ombygning af køkkenet, Ankermedet, Skagen Åben sag 3. Anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb for Socialudvalgets budgetområde 2007 til dagtilbud for handicappede Åben sag 4. Ændring af vedtægter for den selvejende institution Gigtplejehjemmet Åben sag 5. Frit valg i ældreboliger Åben sag 6. Tværkommunal funktion for godkendelse og tilsyn Åben sag 7. Kriterier for visitation for ledsagelse Åben sag 8. Ankestyrelsens praksisundersøgelse: Anbringelse af børn og unge Åben sag 9. Orientering om varmestuen i Læsøgade Åben sag 10. Socialdirektøren orienterer Lukket sag 11. Eventuelt Lukket sag

3 Page 3 of 16

4 Page 4 of Dialogmøde med Ældrerådet Åben sag Ældrerådet ønsker at drøfte følgende emner: Madservice hvad tanker er der i forhold til den fremtidige madproduktion, nu hvor det har vist sig at kapaciteten i Skagenkøkkenet ikke er tilstrækkelig, til at man kan producere det samlede antal portioner køle-/ vacuummad her. Sagsnr: Sbh: SSF/gkr Besl.komp: SOU Strandgården hvor langt er man i planerne omkring en ombygning af Strandgården. Hospice hvor langt er man nået i planerne i forhold til oprettelse af et hospice i Frederikshavn. Er det stadig Kastaniegården der er på tale. Anvendelse af høringssvar generel drøftelse i forhold til Socialudvalgets anvendelse af Ældrerådets høringssvar. Fra Ældrerådet deltager: Hans Krarup Olesen Hanne Andersen Ove Andersen Lars Bouet Knud Christensen Svend Christensen Oda Kajgaard samt Ældrerådets sekretær Gitte Rævdal Der udarbejdes særskilt referat fra dialogmødet.

5 Page 5 of Anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb for Socialudvalgets budgetområde 2007 til ombygning af køkkenet, Ankermedet, Skagen Åben sag Sagsnr: Sbh: SSF/bih Sammenlægningsudvalget vedtog på møde den 11. oktober 2006 budgettet for Besl.komp: SOU/ØU/BR På investeringsoversigten er et rådighedsbeløb kr , anført under Socialudvalgets budgetområde til udbygning af køkkenet, Ankermedet i Skagen. Dette beløb ønskes frigivet. Projektet vil blive gennemført i år Bevillingen finansieres af det på budgettet afsatte rådighedsbeløb. Indstilling Det indstilles til Byrådets godkendelse, at beløbet på kr til udbygning af køkkenet, Ankermedet i Skagen frigives. Anbefales til Byrådets godkendelse.

6 Page 6 of Anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb for Socialudvalgets budgetområde 2007 til dagtilbud for handicappede Åben sag Sagsnr: Sbh: SSF/bihj Sammenlægningsudvalget vedtog på møde den 11. oktober 2006 budgettet for Besl.komp: SOU/ØU/BR På investeringsoversigten er et rådighedsbeløb kr , anført under Socialudvalgets budgetområde til Dagtilbud til handicappede. Dette beløb ønskes frigivet. Beløbet kr vil blive anvendt til ombygning, indkøb af inventar og flytteudgifter vedrørende lejede lokaler på Baldersvej i Frederikshavn. Bevillingen finansieres af det på budgettet afsatte rådighedsbeløb. Indstilling Det indstilles til Byrådets godkendelse, at beløbet på kr til Dagtilbud til handicappede frigives. Anbefales til byrådets godkendelse.

7 Page 7 of Ændring af vedtægter for den selvejende institution Gigtplejehjemmet Gigtplejehjemmet i Frederikshavn har ved skrivelse af 29. januar 2007 meddelt, at Gigtforeningen af organisatoriske årsager ikke længere ønsker at besætte bestyrelsesposter på plejeinstitutioner. I samme forbindelse oplyses, at Samvirkende Menighedsplejer som er en gren af det folkekirkelige arbejde har givet tilsagn om at ville overtage Gigtforeningens pladser i bestyrelsen for Gigtplejehjemmet. Den nuværende bestyrelse anser Samvirkende Menighedsplejer for at være en erfaren og kompetent aktør på omsorgsområdet. Forvaltningen har konstateret, at Samvirkende Menighedsplejer præsenterer sig således på sin hjemmeside: Åben sag Sagsnr: Sbh: SSF/jn Besl.komp: SOU/BR Menighedspleje er det kirkelige sociale arbejde, der udføres lokalt i sognene. Vort arbejde er baseret på det kristne menneskesyn og respekt for det enkelte menneskes eget værd. Vort formål er at inspirere til og støtte udvikling af netværksarbejde og omsorg for mennesker i alle aldre. Vi står til rådighed for sognene med konsulentbistand, tilrettelæggelse af kurser, uddannelse af frivillige medarbejdere samt praktisk og økonomisk støtte. Desuden bistår vi ved etablering og drift af professionel pleje og omsorg på ældre- og handicapområdet. Vi har i mere end 100 år været pionerer i omsorgsarbejde og har erfaring med langt de fleste opgaver, og nye udfordringer er vi heller ikke bange for. Samvirkende Menighedsplejer har driftsoverenskomst med Københavns Kommune om driften af tre plejecentre to for yngre fysisk handicappede og et ældreplejecenter. Forretningsfører Søren Knudsen, Samvirkende Menighedsplejer har oplyst, at de på opfordring af Gigtforeningen ønsker at gå i bestyrelsesarbejdet for Gigtplejehjemmet, men at foreningen ikke skal forestå driften af ældrecentret. Foreningen vil gå ind med den ekspertise de har for lignende opgaver i Københavns Kommune. Der vil som sådan ikke vare honorering for arbejdet, men man har opfordret til at bestyrelsen melder sig ind i foreningen, hvor årskontingentet er 6000 kr. det er dog ikke noget krav. Der foreligger ligeledes forslag til nye vedtægter for Gigtplejehjemmet samt forslag til navneændring til Caspershus. Forslag til vedtægter følger i al væsentlighed de eksisterende vedtægter fra 2004, hvor Gigtforeningen havde flertal nu Samvirkende Menighedsplejer, der ligeledes besætter formandsposten. Spørgsmålet om modernisering af den eksisterende driftsoverenskomst vil sideløbende blive taget op til forhandling. Indstilling Til drøftelse og indstilling til Byrådets godkendelse. Bilag 1. Forslag til nye vedtægter samt eksisterende vedtægter for Gigtplejehjemmet 2. Dritsoverenskomst mellem den selvejende institution Gigtplejehjemmet og Frederikshavn byråd Fordeling SOU SOU

8 Page 8 of 16 Elektroniske bilag: forslag til nye vedtægter samt eksisterende vedtægter for Gigtplejehjemmet.pdf driftsoverenskomst mellem den selvejende institution gigtplejehjemmet og Frederikshavn byråd.pdf Udsat til næste møde.

9 Page 9 of Frit valg i ældreboliger Åben sag Som led i den overordnede harmonisering af serviceniveauerne mellem de tre kommuner, som i dag udgør Frederikshavn Kommune, foretog Sammenlægningsudvalget 25. oktober 2006 en sondring mellem plejeboliger og ældreboliger. Harmoniseringen indebærer, at en række af de boliger, som tidligere blev betragtet som ældreboliger særligt i den tidligere Skagen Kommune, siden årsskiftet er blevet betragtet som plejeboliger. Som udgangspunkt er kategoriseringen i Område Skagen tilpasset de øvrige fire områder i kommunens Ældreafdeling. Sagsnr: Sbh: SSF/aas Besl.komp: SOU Da borgere i de boliger, som tidligere blev betragtet som ældreboliger, efter harmoniseringen ikke længere er omfattet af det frie leverandørvalg, har dette ført til en række henvendelser, herunder to skriftlige henvendelser, fra borgere i Skagen. Frederikshavn Kommune har hertil modtaget en skriftlig henvendelse fra indehaveren og to skriftlige henvendelse fra medarbejdere ved Blæksprutten Pleje ApS. For at imødekomme de berørte borgernes ønske om ikke at blive frataget retten til frit leverandørvalg i de boliger, som tidligere blev betragtet som ældreboliger, stilles imidlertid fra udvalgsformandens side forslag om, at de berørte borgere bibeholder retten til frit leverandørvalg indtil de fraflytter boligen. Indstilling Til drøftelse. Bilag Fordeling 1. Høringssvar fra Ældrerådet SOU 2. Høringssvar fra Handicaprådet SOU Elektroniske bilag: Handicaprådets høringssvar vedr. frit valg i ældreboliger.pdf høringssvar fra Ældrerådet.pdf Det indstilles til Byrådets godkendelse, at de borgere hvis bolig ændrer status til plejebolig, fastholder retten til frit leverandørvalg, indtil de fraflytter boligen. Frode Thule Jensen og Per Nilsson ønsker at status gældende før fastholdes uændret.

10 Page 10 of Tværkommunal funktion for godkendelse og tilsyn Åben sag Kommunalreformens ikrafttrædelse betyder, at kommunerne pr. 1. januar 2007 har fået ansvaret for: Tilsyn og godkendelse af opholdsteder for børn og unge, samt Tilsyn og godkendelse af private botilbud til voksne, der på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, eller særlige sociale problemer, har behov for en særlig boform. Samtidig har vi i kommunerne i forvejen tilsynsforpligtigelse i forhold til en række institutioner og tilbud. Sagsnr: Sbh: SSF/akl Besl.komp: SOU/BR For at imødekomme denne opgave blev der i oktober 2006 nedsat en tværkommunal styregruppe samt en arbejdsgruppe, der skulle undersøge muligheder og interesser for et tværkommunalt samarbejde om de nye kommunale opgaver vedrørende tilsyn og godkendelse på børne- og voksenområdet. Det tværkommunale samarbejde har bestået af Frederikshavn, Hjørring og Jammerbugt Kommuner. Primo januar 2007 meddeles det fra Jammerbugt Kommune, at de alene deltager for så vidt angår voksenområdet. Med baggrund i følgende begrundelser har arbejds- og styregruppe anbefalet, at der etableres en tværkommunal sekretariatsenhed på opgaveområdet: Der er tale om et særligt opgaveområde, der fordrer ekspertise og brede faglige kompetencer. Opgavetyngden er for den enkelte kommune ikke omfattende nok til at kunne drive en fagligt specialiseret funktion på området. Der kan sikres faglighed og ekspertise på området, idet der etableres og udvikles et specialiseret fagligt miljø med flere medarbejdere omkring opgaveløsningen Sårbarhed ved fravær eller travlhed reduceres i en større afdeling. Der sikres udvikling af en ensartethed i kvalitet og standard på området på tværs af de kommunale grænser, hvilket ses at være særligt relevant i forhold til de private udbydere. Der sikres et uafhængigt tilsyn Styregruppe og arbejdsgruppe anbefaler endvidere, at enheden varetager såvel de nye kommunale opgaver på området, som de eksisterende opgaver med tilsyn med nuværende kommunale dag- og døgntilbud, med det formål at sikre kvalitet og ensartethed i opgaveløsningen. Den tværkommunale sekretariatsfunktions organisering og opgaver er nærmere beskrevet i vedlagte notat. Heraf fremgår også, at den opstillede model medfører en årlig driftsudgift for Frederikshavn Kommune på kr. Konteringsteknisk er der tale om en administrativ udgift, og den vil kunne afholdes indenfor Social- og Sundhedsforvaltningens budget. Indstilling Det indstilles til Byrådets godkendelse, - at Frederikshavn Kommune indgår i et tværkommunalt samarbejde med Hjørring og Jammerbugt Kommuner omkring tilsyns- og

11 Page 11 of 16 godkendelsesopgaven, - at forvaltningen får kompetence til at afklare placeringen af opgaven med Hjørring og Jammerbugt kommuner samt indgå de nødvendige aftaler herom Bilag 1. Notat vedr. tværkommunal funktion for tilsyn og godkendelse indenfor børne- og voksenområdet (inkl. tilhørende bilag 1-4) 2. Bilag 5: Liste over tilbud i kommunerne, og fordeling af andele på kommunerne Fordeling SOU SOU Elektroniske bilag: Styregruppens notat tværkommunal afdeling incl. bilag 1-4.pdf Oversigt over tilbud med tilsynsforpligtigelse bilag 5.pdf Anbefales indstillet til byrådets godkendelse

12 Page 12 of Kriterier for visitation for ledsagelse Åben sag På baggrund af den politiske målgruppeafgrænsning i forhold til ledsagelse efter 97 i Lov om social service, er der med henblik på at sikre ensartede kriterier for visitationen til ordningen, udarbejdet forslag hertil. Sagsnr: Sbh: SSF/aas Besl.komp: SOU Forslaget, der har været til høring i Ældrerådet og fremlægges hermed til politisk behandling. Handicaprådet Indstilling Kriterier indstilles til udvalgets godkendelse. Bilag Fordeling 1. Kriterier for tildeling af ledsagelse SOU 2. Høringssvar fra Ældrerådet SOU 3. Høringssvar fra Handicaprådet SOU Elektroniske bilag: høringssvar fra Ældrerådet.pdf Kriterier for tildeling af ledsagelse.pdf Handicaprådets høringssvar vedr. kriterier for visitation for ledsagelse.pdf Godkendt som indstillet. 8. Ankestyrelsens praksisundersøgelse: Anbringelse af børn og unge Ankestyrelsen udgav i december 2006 den første praksisundersøgelse på anbringelsesområdet. Iværksættelsen af praksisundersøgelsen ligger i forlængelse af Anbringelsesreformen, som stiller krav om flere praksisundersøgelser og andre uddybende undersøgelser af anbringelsesområdet. Åben sag Sagsnr: Sbh: SSF/akl Besl.komp: SOU/BR Denne praksisundersøgelse har haft til formål at vurdere korrektheden af kommunernes afgørelser om anbringelse af børn og unge med særligt fokus på 38 undersøgelsen og 58a handleplanen. Efter retssikkerhedslovens 79 a skal praksisundersøgelsen behandles på et møde i kommunalbestyrelsen i de deltagende kommuner. Baggrunden herfor er, at kommunalbestyrelsen har til ansvar at sikre overholdelsen af

13 Page 13 of 16 gældende lovgivning og derfor skal gøres bekendt med eventuelle uregelmæssigheder i administrationens praksis. I undersøgelsen indgår 101 anbringelsessager fra 20 kommuner. 5 sager fra gamle Frederikshavn Kommune indgår i undersøgelsen. De 5 sager fra gamle Frederikshavn Kommune er alle frivillige anbringelser efter 40, stk. 3, nr. 8. Som det fremgår af vedlagte notat er vurderingerne af sagerne fra Frederikshavn Kommune karakteriseret ved: Alle afgørelserne er samlet set i overensstemmelse med regler og praksis Der mangler ingen oplysninger i sagerne Der er udarbejdet 38 undersøgelser i alle sagerne Kravene til 38 er stort set opfyldt i sagerne Handleplaner er udfærdiget efter gældende krav med én undtagelse, hvor formål med anbringelse mangler. Denne kan dog tolkes udfra øvrigt indhold i planen Alle afgørelser er sket med skriftligt notat i journalen og er vurderet i overensstemmelse med Forvaltningslovens krav om skriftlighed Sagsbehandlergruppen i Familieafdelingen har været samlet til en gennemgang af undersøgelsens resultater samt en drøftelse af sagsgange i Frederikshavn Kommune. Der iværksættes desuden i løbet af foråret 2007 en analyse af anbringelsesområdet, som i sidste ende skal være med til yderligere at kvalificere arbejdet med anbringelser, både før, under og efter anbringelsen. Indstilling Det indstilles til Byrådets godkendelse, at praksisundersøgelsen tages til efterretning Bilag 1. Nota om Ankestyrelsens praksisundersøgelse og Frederikshavn kommunes deltagelse heri 2. Kommissorium for arbejdsgruppe til analyse af anbringelsesområdet i Frederikshavn kommune Fordeling SOU SOU Elektroniske bilag: Notat om Ankestyrelsens praksisundersøgelse.pdf Kommissorium for arbejdsgruppe til analyse af anbringelsesområdet i Frederikshavn Kommune.pdf Anbefales indstillet til Byrådets godkendelse.

14 Page 14 of Orientering om varmestuen i Læsøgade Åben sag Der har på det seneste været en del uro i og omkring Værestedet, idet der verserer vedholdende rygter om at der på stedet handles med narko. Formanden for bestyrelsen, Leif Andersen, har været nævnt som forhandler. Der er af bestyrelsen uddelt flere karantæner til brugere, som har forsøgt at handle narko, indtage narko eller som på anden måde har udvist mistænkeligt adfærd. Senest har formanden truffet beslutning om at gå af som formand, for derved at hindre, at angrebene på hans person har afsmittende effekt på varmestuen. Der er i forbindelse med varmestuen etableret en styregruppe som holder jævnlige, p.t. månedlige, møder. I styregruppen er der repræsentanter fra brugerne, kommunen samt fra politiet. Politiet oplyser, at de er bekendte med rygterne om handel med narko, men har ingen dokumentation for, at der finder salg sted. I henhold til de vedtagne leveregler, må der ikke forefindes eller handles med narko på stedet. Kommunens repræsentanter i styregruppen har på disse møder, klart tilkendegivet, at de aktuelle rygter kun betragtes som netop sådanne, men at der uden tøven vil ske indberetning, såfremt det dokumenteres, at der handles på stedet. Statusrapport udarbejdet af Tema Team, Henry Laursen, der har tilsyn med varmestuen, omdeles på mødet. Sagsnr: Sbh: SSF/kpn Besl.komp: SOU Der vedlægges kopi af sagshistorik herunder sagens behandling i Arbejdsmarkedsudvalget 2005 og Indstilling Til drøftelse Bilag 1. Sagshistorik Varmestuen, Læsøgade 11, Frederikshavn Fordeling SOU Elektroniske bilag: sagshistorik Varmestuen Læsøgade 11, Frederikshavn.pdf Orienteringen taget til efterretning. 10. Socialdirektøren orienterer Lukket sag Sagsnr:

15 Page 15 of 16 Besl.komp: 11. Eventuelt Lukket sag Sagsnr: Besl.komp:

16 Page 16 of 16 Mødet hævet, oplæst kl. 18:50 Til stede: Underskrifter:

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Page 1 of 11 Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 14. juni 2007 17:00 Kattegatsiloen, stueetagen, mødelokale 1 Frode Thule Jensen Paul Rode Andersen

Læs mere

Page 1 of 11 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 14. februar 2007 15:00 Rosengården, Søndergade 35, Sæby Mødet starter på Præstbro Ældrecenter kl. 15.00 - herefter

Læs mere

Page 1 of 16 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 23. august 2007 09:00 Kattegatsiloen, lokale 6, etage 3a Mødet afsluttes med spisning kl. 19.00 på "Franks", Kattekatsiloen

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 31. august Tid 15:00. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 31. august Tid 15:00. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 31. august 2009 Tid 15:00 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit Hansen (A) - Formand Per Nilsson (V)

Læs mere

Ordinært møde. Dato 13. maj Tid 15:00. Sted Koktvedparken, Koktvedparken 1

Ordinært møde. Dato 13. maj Tid 15:00. Sted Koktvedparken, Koktvedparken 1 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato 13. maj 2009 Tid 15:00 Sted Koktvedparken, Koktvedparken 1 NB. Fraværende Fraværende: Steen Jørgensen. Frode Thule Jensen mødte kl. 15.20 og deltog ikke i behandlingen

Læs mere

Ordinært møde. Dato 11. juni Tid 15:00. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Stedfortræder

Ordinært møde. Dato 11. juni Tid 15:00. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato 11. juni 2008 Tid 15:00 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit Hansen (A) - Formand Per Nilsson (V) Steen Jensen

Læs mere

Page 1 of 23 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 13. juni 2007 15:00 Skawklit, Oddevænget 15, 9990 Skagen Herefter bofællesskaberne Spliidsvej 25b, Skovvej 13 og

Læs mere

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder.

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder. Referat Socialudvalget Budgetmøde Dato 21. august 2013 Tid 09:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Jørgen Tousgaard Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V)

Læs mere

Ekstraordinært Møde. Dato 2. juni Tid 16:00. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Hanne Welander, Henrik Ekelund, Vivi Andersen

Ekstraordinært Møde. Dato 2. juni Tid 16:00. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Hanne Welander, Henrik Ekelund, Vivi Andersen Referat Handicaprådet Ekstraordinært Møde Dato 2. juni 2008 Tid 16:00 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Hanne Welander, Henrik Ekelund, Vivi Andersen Stedfortræder Medlemmer Birgit

Læs mere

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 29. januar 2014 Tid 09:00 Sted Frederikshavn Rådhus, mødelokale 0.28 NB. Fraværende Poul-Erik Andersen Stedfortræder Medlemmer Hanne Andersen Oda Kajgaard Ole Kanstrup

Læs mere

1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben sag 2. Forslag til Kommuneplan 2005 Åben sag 3. Fælles omsorgssystem til Ny Frederikshavn Kommune.

1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben sag 2. Forslag til Kommuneplan 2005 Åben sag 3. Fælles omsorgssystem til Ny Frederikshavn Kommune. Page 1 of 9 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 7. juni 2005 17:00 Mødelokale 8 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben sag 2. Forslag til Kommuneplan

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Page 1 of 9 Referat Arbejdsmarkedsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 4. juni 2007 14:00 Kattegatsiloen, lokale 5, etage 3 A. Eventuelle afbud skal ske til Susan Christensen,

Læs mere

Ordinært møde. Dato 3. december 2009. Tid 15:00. Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Stedfortræder

Ordinært møde. Dato 3. december 2009. Tid 15:00. Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Stedfortræder Referat Teknisk Udvalg Ordinært møde Dato 3. december 2009 Tid 15:00 Sted Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Fraværende Hans Rex Christensen Stedfortræder Medlemmer Jens Hedegaard Kristensen (A) - Formand

Læs mere

Indholdsfortegnelse. ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-socialudvalg-2004.06.17.htm. Dato. 17. juni 2004. Tid 09:00. Sted. Sæby Søbad NB.

Indholdsfortegnelse. ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-socialudvalg-2004.06.17.htm. Dato. 17. juni 2004. Tid 09:00. Sted. Sæby Søbad NB. Page 1 of 8 Referat Socialudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. 17. juni 2004 09:00 Sæby Søbad Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Budget 2005 samt overslagsår 2006-2008. Åben sag 2. Kommunalt

Læs mere

Ordinært møde. Dato 29. april Tid 15:30. Sted Rådhuset, mødelokale 0.28 NB. Gurli Nielsen, Steen Møller, Aksel Jensen.

Ordinært møde. Dato 29. april Tid 15:30. Sted Rådhuset, mødelokale 0.28 NB. Gurli Nielsen, Steen Møller, Aksel Jensen. Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 29. april 2010 Tid 15:30 Sted Rådhuset, mødelokale 0.28 NB. Fraværende Gurli Nielsen, Steen Møller, Aksel Jensen Stedfortræder Medlemmer Anders Hind Flemming Klougart

Læs mere

Ordinært møde. Dato 28. januar Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende. Afbud: Hanne Welander.

Ordinært møde. Dato 28. januar Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende. Afbud: Hanne Welander. Referat Klagerådet Ordinært møde Dato 28. januar 2010 Tid 14:00 Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 4 NB. Fraværende Afbud: Hanne Welander Stedfortræder Medlemmer Oda Kajgaard Svend Åge Christensen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Page 1 of 14 Referat Arbejdsmarkedsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 5. maj 2008 15:00 Colosseum, Parallelvej 27, 1. sal ved kantinen Eventuelle afbud skal ske til Susan Christensen,

Læs mere

Page 1 of 13 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 8. november 2007 15:30 Mødelokale v/adm. Baldersvej 11 i Frederikshavn Elsemarie Lauvring, Hanne Welander og Vivi

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ekstraordinært møde. file://p:\sæby\saeby-socialudvalg-2005.06.15.htm. Dato. 15. juni 2005. Tid 16:00. Sted. Mødelokale 8 NB.

Indholdsfortegnelse. Ekstraordinært møde. file://p:\sæby\saeby-socialudvalg-2005.06.15.htm. Dato. 15. juni 2005. Tid 16:00. Sted. Mødelokale 8 NB. Page 1 of 8 Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato Tid Sted NB. 15. juni 2005 16:00 Mødelokale 8 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Indledende drøftelse af budget 2006. Åben sag 2. Tilsyn

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Handicaprådet. Ordinært møde. Dato. 20. december Tid 15:30. Sted. Mødelokale 0.27 NB.

Handicaprådet. Ordinært møde. Dato. 20. december Tid 15:30. Sted. Mødelokale 0.27 NB. Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 20. december 2012 Tid 15:30 Sted NB. Fraværende Mødelokale 0.27 Stedfortræder Irene Hjortshøj deltog i stedet for Bruno Müller. Irene Hjortshøj deltog ikke i behandling

Læs mere

Ordinært møde. Dato 8. februar 2011. Tid 16:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Mogens Brag i punkt 3, 4, 6 og 7.

Ordinært møde. Dato 8. februar 2011. Tid 16:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Mogens Brag i punkt 3, 4, 6 og 7. Referat Sundhedsudvalget Ordinært møde Dato 8. februar 2011 Tid 16:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Mogens Brag i punkt 3, 4, 6 og 7. Stedfortræder Medlemmer Anders Broholm (V) - Formand Carsten

Læs mere

Page 1 of 12 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted 17. januar 2008 15:30 Mødelokale 5 etage 3A, i Kattegatsiloen NB. Fraværende Medlemmer Elsemarie Lauvring, Hanne Welander, Vivi Andersen,

Læs mere

Handicaprådet. Årsberetning 2013

Handicaprådet. Årsberetning 2013 Handicaprådet Årsberetning 2013 Indledning I forbindelse med kommunalreformen og i henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a nedsatte sammenlægningsudvalget for den 22.

Læs mere

Ordinært møde. Dato 12. november Tid 15:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Mogens Brag deltog ikke i behandlingen af punkterne 1-6.

Ordinært møde. Dato 12. november Tid 15:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Mogens Brag deltog ikke i behandlingen af punkterne 1-6. Referat Sundhedsudvalget Ordinært møde Dato 12. november 2013 Tid 15:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Mogens Brag deltog ikke i behandlingen af punkterne 1-6. Stedfortræder Medlemmer Anders Broholm

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 09. oktober 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, mødelokale 111

Åbent møde for Ældreråds møde den 09. oktober 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, mødelokale 111 Åbent møde for Ældreråds møde den 09. oktober 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, mødelokale 111 Indholdsfortegnelse 055. Orientering fra Ældrerådets formand 89 056. Orientering fra Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Page 1 of 19 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted 24. april 2008 15:30 Mødelokale 6, etage 3A, Kattegatsiloen NB. Fraværende Medlemmer Elsemarie Lauvring, Hanne Welander, Jane Olsen, i stedet

Læs mere

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3.

Ældrerådet. Referat fra møde nr. 6. mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Ældrerådet 6. august 2007 Side:15 Ældrerådet Referat fra møde nr. 6 mandag den 6. august 2007, kl. 9.30 på Søndersø Rådhus, mødelokale 3. Deltagere: Andreas Lindstrøm, Hans M. Kappel, Alice Pedersen, Helfred

Læs mere

Ordinært møde. Dato 28. oktober Tid 15:30. Sted Rådhuset, lokale 0.28 NB. Gurli Nielsen, Jane Olesen. Grete Kristensen, Jørgen Anker Simonsen

Ordinært møde. Dato 28. oktober Tid 15:30. Sted Rådhuset, lokale 0.28 NB. Gurli Nielsen, Jane Olesen. Grete Kristensen, Jørgen Anker Simonsen Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 28. oktober 2010 Tid 15:30 Sted Rådhuset, lokale 0.28 NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Gurli Nielsen, Jane Olesen Grete Kristensen, Jørgen Anker Simonsen

Læs mere

Ordinært møde. Dato 14. marts Tid 15:30. Sted ML 0.27 NB.

Ordinært møde. Dato 14. marts Tid 15:30. Sted ML 0.27 NB. Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 14. marts 2013 Tid 15:30 Sted ML 0.27 NB. Fraværende Suppleant Christina Lykke Eriksen var fraværende. For Ulla Verner møder suppleant Torben Pedersen Peter Nielsen,

Læs mere

Ordinært møde. Dato 30. oktober Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 6

Ordinært møde. Dato 30. oktober Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 6 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 30. oktober 2008 Tid 15:30 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 6 NB. Fraværende Fraværende: Hanne Welander, istedet mødte Peter Nielsen Henrik Ekelund, istedet

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 22 TIRSDAG DEN 28. OKTOBER 2008, KL. 15.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Social- og Sundhedsudvalget 28. oktober 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer

Dato Tid Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 31. marts 2014 Tid 14:30 Sted ML 0.27 NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Ulla Verner, Inge-Lise Jakobsen Karsten Kamstrup Aksel Jensen - Formand Helle Madsen

Læs mere

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus)

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. december 2012 Tid 09:00 Sted NB. Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Under pkt. 3 deltager afdelingsleder Birgitte Kvist, Sundhedsfremme og forebyggelse.

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Ordinært møde. Dato 1. oktober Tid 15:00. Rosengården, Søndergade 35, Sæby NB. Stedfortræder

Ordinært møde. Dato 1. oktober Tid 15:00. Rosengården, Søndergade 35, Sæby NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato 1. oktober 2014 Tid 15:00 Sted Rosengården, Søndergade 35, Sæby NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Jørgen Tousgaard (A) - Formand Pia Karlsen (V) Helle

Læs mere

Ordinært møde. Dato 25. november Tid 15:30. Sted Rådhuset, lokale 0.28 NB. Stedfortræder

Ordinært møde. Dato 25. november Tid 15:30. Sted Rådhuset, lokale 0.28 NB. Stedfortræder Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 25. november 2010 Tid 15:30 Sted Rådhuset, lokale 0.28 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Anders Hind Flemming Klougart Gurli Nielsen Kurt Nielsen Steen

Læs mere

Page 1 of 14 Referat Kulturelt Samråd Kulturelt Samråd Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 11. september 2007 16:30 Kattegatsiloen, Silovej 8, Frederikshavn Mødet afholdes i lokale 5, 3. etage. Poul

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 25. november 2010 Tid 16:30 Sted NB. Kl.16.30 - Rundvisning Kappelborg Kl.17.30 - Skagen Stadion, Stadionvej 2 Kl.19.00 - Julefrokost Fraværende

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR EKSTRAORDINÆRT ÅBENT MØDE SUNDHEDSUDVALG TIRSDAG DEN 12. SEPTEMBER 2006 KL. 15.00 I ÆLDREAFDELINGENS MØDELOKA- LE, LØGSTØR RÅDHUS,

Læs mere

Ordinært møde. Dato 26. februar 2013. Tid 09:00. Sted. Rådhuset

Ordinært møde. Dato 26. februar 2013. Tid 09:00. Sted. Rådhuset Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 26. februar 2013 Tid 09:00 Sted Rådhuset NB. Kl. 10 Hanne Engholm deltager under pkt. 7 Kl. 11 John Kristensen deltager under pkt. 8 Kl. 11.45 Jytte Thøgersen deltager

Læs mere

Ekstraordinært møde. Byrådssalen, Frederikshavn Rådhus. Bruno Müller, Jens Porsborg. Steen Jensen, Hanne Lundholm

Ekstraordinært møde. Byrådssalen, Frederikshavn Rådhus. Bruno Müller, Jens Porsborg. Steen Jensen, Hanne Lundholm Referat Frederikshavn Byråd Ekstraordinært møde Dato 4. december 2013 Tid 17:30 Sted Byrådssalen, Frederikshavn Rådhus NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Bruno Müller, Jens Porsborg Steen Jensen, Hanne

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Arbejdsmarkedsudvalget Ordinært møde Dato 3. november 2008 Tid 16:00 Sted Parallelvej 27, 1. sal, mødelokalet ved kantinen NB. Fraværende Brian Pedersen, Bruno Müller, Søren Visti Jensen Stedfortræder

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Page 1 of 20 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 10. januar 2007 15:00 Anholtvej 10 (amtskommunale dagtilbud) herefter Solstrålen og Baldersvej. Forventet mødestart

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-aeldreraad htm. Dato. 30. maj Tid 8:30. Sted. Mødelokale 8 NB.

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-aeldreraad htm. Dato. 30. maj Tid 8:30. Sted. Mødelokale 8 NB. Page 1 of 6 Referat Ældreråd Ordinært møde Dato Tid Sted 30. maj 2006 8:30 Mødelokale 8 NB. Fraværende Til stede Inger Persson med afbud Indholdsfortegnelse 1. Ældrerådet siden sidst Åben sag 2. Klagerådet

Læs mere

Byrådssalen, Frederikshavn Rådhus. Erik Sørensen, Hanne Welander. Brian Kjær, Steen Jensen

Byrådssalen, Frederikshavn Rådhus. Erik Sørensen, Hanne Welander. Brian Kjær, Steen Jensen Referat Frederikshavn Byråd Ordinært møde Dato 9. oktober 2013 Tid 19:00 Sted NB. Fraværende Stedfortræder Byrådssalen, Frederikshavn Rådhus Der er indkommet følgende skriftlige spørgsmål: 1. Vedr. Vindmøller

Læs mere

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder Referat Økonomiudvalget 30-04-2014 Dato 30. april 2014 Tid 16:15 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit S. Hansen (A) - Formand Lars Møller (V) Bjarne Kvist (A)

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE I SOCIALUDVALGET VESTHIMMERLANDS KOMMUNE ONSDAG DEN 7. JUNI 2006 KL. 13.00 MØDET STARTER PÅ RØNBJERG FAMILIECENTER,

Læs mere

Delegationsplan for Social- og Sundhedsudvalgets område

Delegationsplan for Social- og Sundhedsudvalgets område Sort: Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 22.12.2010 Rødt= forslag til ny/ændret delegation. Rød gennemstregning = udgår I = Instiller 0. Generelt Delegationen omfatter nedenstående love og bekendtgørelser.

Læs mere

Ordinært møde. Dato 20. august Tid 15:00. Sted Mødelokale NB. Mogens Brag deltog i behandlingen af pkt. 1. Fraværende.

Ordinært møde. Dato 20. august Tid 15:00. Sted Mødelokale NB. Mogens Brag deltog i behandlingen af pkt. 1. Fraværende. Referat Sundhedsudvalget Ordinært møde Dato 20. august 2013 Tid 15:00 Sted Mødelokale 0.23 NB. Mogens Brag deltog i behandlingen af pkt. 1. Fraværende Jørgen Tousgaard Stedfortræder Medlemmer Anders Broholm

Læs mere

Åben møde for Socialudvalgets møde den 30. januar 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Åben møde for Socialudvalgets møde den 30. januar 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Åben møde for Socialudvalgets møde den 30. januar 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 001. Orientering fra formanden 3 002. Orientering fra administrationen 4 003.

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 29. august Tid 13:00. Sted Mødelokale Fraværende: Mogens Brag. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 29. august Tid 13:00. Sted Mødelokale Fraværende: Mogens Brag. Stedfortræder Referat Sundhedsudvalget Ekstraordinært møde Dato 29. august 2011 Tid 13:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Fraværende: Mogens Brag Ingen Stedfortræder Medlemmer Anders Broholm (V) - Formand Carsten

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Page 1 of 14 Referat Arbejdsmarkedsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 4. februar 2008 15:00 Colosseum, Parallelvej 27, 1. sal ved kantinen Eventuelle afbud skal ske til Susan

Læs mere

Mogens Brag, Jørgen Tousgaard

Mogens Brag, Jørgen Tousgaard Referat Sundhedsudvalget Ordinært møde Dato 12. marts 2013 Tid 15:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Mogens Brag, Jørgen Tousgaard Stedfortræder Medlemmer Anders Broholm (V) - Formand Carsten Sørensen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 8 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 28. februar 2008 16:30 Mødelokale 5, etage 3A, Kattegatsiloen, Silovej 8 Mogens Brag, Ketty Kjær Pedersen,

Læs mere

Ordinært møde. Dato 13. januar Tid 16:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 3 NB. Stedfortræder

Ordinært møde. Dato 13. januar Tid 16:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 3 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato 13. januar 2010 Tid 16:00 Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 3 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit Hansen (A) Peter E. Nielsen (C) John Christensen

Læs mere

Ældrerådet. Ordinært Møde. Dato 26. juni 2012. Tid 09:00. Sted. Ankermedet i Skagen NB.

Ældrerådet. Ordinært Møde. Dato 26. juni 2012. Tid 09:00. Sted. Ankermedet i Skagen NB. Referat Ældrerådet Ordinært Møde Dato 26. juni 2012 Tid 09:00 Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Ankermedet i Skagen NB: Der vil være præsentation af ny pakkemaskine der anvendes til madservice.

Læs mere

Ordinært møde. Dato 29. oktober Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB. Hanne Welander, Henrik Ekelund, Gurli Nielsen

Ordinært møde. Dato 29. oktober Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB. Hanne Welander, Henrik Ekelund, Gurli Nielsen Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 29. oktober 2009 Tid 15:30 Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Hanne Welander, Henrik Ekelund, Gurli Nielsen Grete Kristensen

Læs mere

Page 1 of 6 Referat Handicaprådet Ekstraordinært møde Dato Tid Sted 9. august 2007 14:30 Kattegatsiloen, mødelokale 6, etage 3A NB. Fraværende Medlemmer Hanne Welander, Gurli Nielsen i stedet møder Anker

Læs mere

Ordinært møde. Dato 3. april 2013. Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Demenskoordinator Åse Hyldgård deltager under pkt. 3 fra mødets start.

Ordinært møde. Dato 3. april 2013. Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Demenskoordinator Åse Hyldgård deltager under pkt. 3 fra mødets start. Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 3. april 2013 Tid 09:00 Sted NB. Fraværende ML 0.23 (byrådslounge) Demenskoordinator Åse Hyldgård deltager under pkt. 3 fra mødets start. Oda Kajgaard Stedfortræder

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 22. november 2012 Tid 16:30 Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Østervrå Idræts- og Kulturcenter Ordinært møde Pia Karlsen, Jens Porsborg,

Læs mere

Svend Aage Christensen, Jytte Schaltz

Svend Aage Christensen, Jytte Schaltz Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 26. april 2011 Tid 09:00 Sted Frederikshavn Rådhus NB. Fraværende Svend Aage Christensen, Jytte Schaltz Stedfortræder Medlemmer Hanne Andersen Ove Andersen Lars Bouet

Læs mere

Ordinært møde. Dato 28. maj Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 3 NB. Fraværende

Ordinært møde. Dato 28. maj Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 3 NB. Fraværende A Referat Klagerådet Ordinært møde Dato 28. maj 2009 Tid 14:00 Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 3 NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Afbud fra Svend Åge Christensen, i stedet møder suppleanten

Læs mere

Ordinært møde. Dato 7. april 2010. Tid 14:30. Sted Fr.havn Rådhus, mødelokale 0.27 NB.

Ordinært møde. Dato 7. april 2010. Tid 14:30. Sted Fr.havn Rådhus, mødelokale 0.27 NB. Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato 7. april 2010 Tid 14:30 Sted Fr.havn Rådhus, mødelokale 0.27 NB. Fraværende Birgit S. Hansen mødte kl. 15.40 - deltog fra pkt. 2 Jørgen Tousgaard mødte kl. 15.40

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Arbejdsmarkedsudvalget 05-10-2009 Dato 5. oktober 2009 Tid 16:00 Sted NB. Fraværende Volstrup Skole Mødet starter med en rundvisning på Volstrup skole. Bruno Müller Stedfortræder Medlemmer Jørn

Læs mere

Viborg Kommunalbestyrelse Rødevej Viborg. Viborg Kommunes sagsnr. 2010/44678

Viborg Kommunalbestyrelse Rødevej Viborg. Viborg Kommunes sagsnr. 2010/44678 Viborg Kommunalbestyrelse Rødevej 3 8800 Viborg 08-12- 2010 TILSYNET Viborg Kommunes sagsnr. 2010/44678 Statsforvaltningen Midtjylland, fører i medfør af 47 i lov om kommunernes styrelse (styrelsesloven

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Arbejdsmarkedsudvalget 07-12-2009 Dato 7. december 2009 Tid 16:00 Sted Parallelvej 27, 1. sal, mødelokalet ved kantinen NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Jørn Larsen (A) - Formand Jens

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Det Musiske Hus, Frederikshavn (Lille Sal) Der er i forbindelse med spørgetiden forud for byrådets møde modtaget følgende skriftlige spørgsmål:

Det Musiske Hus, Frederikshavn (Lille Sal) Der er i forbindelse med spørgetiden forud for byrådets møde modtaget følgende skriftlige spørgsmål: Page 1 of 49 Referat Frederikshavn Byråd Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 28. marts 2007 19:00 Det Musiske Hus, Frederikshavn (Lille Sal) Der er i forbindelse med spørgetiden forud

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 26. august Tid 14:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 26. august Tid 14:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 26. august 2011 Tid 14:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S.

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte.

Referat. Handicaprådet. Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Øvrige indkaldte. Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 20. april 2017 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf (A) Uffe Thomsen Arne Gynther

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 9 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 13. oktober 2004 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Opgørelse dagplejen Åben sag 2. Renovering af

Læs mere

Ordinært møde. Dato 21. februar Tid 15:30. Sted ML 0.27 NB.

Ordinært møde. Dato 21. februar Tid 15:30. Sted ML 0.27 NB. Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 21. februar 2013 Tid 15:30 Sted ML 0.27 NB. Fraværende Fraværende: Suppleant Birgit L. Svendsen Jette Bruun Christensen deltog ikke i behandling af punkterne 9-11.

Læs mere

Delegationsplan for Social- og Sundhedsudvalgets område

Delegationsplan for Social- og Sundhedsudvalgets område R/PÅ = ruger- og pårørenderåd = eslutter Sort: Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 22.12.2010 = eslutter Rødt= forslag til ny/ændret delegation. Rød gennemstregning = udgår I = Instiller SAGSOMRÅDE KM

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 16. januar 2012. Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 16. januar 2012. Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 16. januar 2012 Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager...2 3. SSÆ - Kvalitetsstandard for pejling og GPS

Læs mere

Skagen Rådhus, Byrådssalen

Skagen Rådhus, Byrådssalen Page 1 of 8 Referat Direktionsgruppen Ordinært møde Dato Tid Sted 13. januar 2005 09:00 Skagen Rådhus, Byrådssalen NB. Der serveres en let frokost i kantinen kl. 12.00. Sekretariatschef Henriette B. Wandborg

Læs mere

Ordinært møde. Dato 4. maj Tid 14:00. Ankermedet, Skagavej 134, Skagen NB. Stedfortræder

Ordinært møde. Dato 4. maj Tid 14:00. Ankermedet, Skagavej 134, Skagen NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato 4. maj 2011 Tid 14:00 Sted Ankermedet, Skagavej 134, Skagen NB. Fraværende Christina Lykke Eriksen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John

Læs mere

Ordinært møde. Dato 3. februar Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 3

Ordinært møde. Dato 3. februar Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 3 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato 3. februar 2010 Tid 14:00 Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 3 NB. Fraværende Temamøde kl. 14.00 - efterfulgt af ordinært møde kl. 16.00 i Kattegatsiloen Ingen

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 1. Besøg på tandklinikken... 3 2. Orientering fra formanden... 4 3. Sorggrupper for børn og unge i Vesthimmerlands

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Ordinært møde. Dato 11. januar Tid 09:00. Sted Frederikshavn Rådhus lokale 0.28 NB. Fraværende. Ove Andersen. Stedfortræder.

Ordinært møde. Dato 11. januar Tid 09:00. Sted Frederikshavn Rådhus lokale 0.28 NB. Fraværende. Ove Andersen. Stedfortræder. Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. januar 2011 Tid 09:00 Sted Frederikshavn Rådhus lokale 0.28 NB. Fraværende Ove Andersen Stedfortræder Medlemmer Hanne Andersen Ove Andersen Lars Bouet Knud Christensen

Læs mere

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Udvalgsnavn: Handicaprådet Mødedato: Torsdag den 28. juni 2012 Sagsnr.: 12/1460 Sagsansvarl ig: Rikke Gaardsted Nielsen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00

Referat. Ældrerådet. Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Referat Møde nr.: Mødedato: torsdag den 13-03-2008 Mødetidspunkt: 09:00-12:00 Mødested: Andersen Medlemmer Anker Hvidesten Hansen Inge Jørgensen Birgit Thomsen Anne Margrethe Hermansen Ejgil Risager Kirsten

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 16-09-2003

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 16-09-2003 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 16-09-2003 Mødedato: 16-09-2003 Mødetidspunkt: 15.00-17.30 Mødested: Udvalgslokalet Fasanvej Fraværende: #326954/17-09-2003 16-09-2003 Bilags- og indholdsfortegnelse

Læs mere

Rådgivende Handicapforum

Rådgivende Handicapforum Rådgivende Handicapforum Mandag den 14.11.05 kl. 10-12.30 i mødelokale 2 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side RHF1. Godkendelse af referater...2 RHF2. Meddelelser...2 RHF3. Analyse af voksenhandicapområdet...3

Læs mere

Sted Mødelokale 2.62 2.sal Frederikshavn Rådhus. Svend Aage Christensen, Chris Sørensen

Sted Mødelokale 2.62 2.sal Frederikshavn Rådhus. Svend Aage Christensen, Chris Sørensen Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 27. november 2012 Tid 08:30 Sted Mødelokale 2.62 2.sal Frederikshavn Rådhus NB. Fraværende Svend Aage Christensen, Chris Sørensen Stedfortræder Medlemmer Hanne Andersen

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 11. januar 2011. Tid 15:30. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 11. januar 2011. Tid 15:30. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder Referat Handicaprådet Ekstraordinært møde Dato 11. januar 2011 Tid 15:30 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Anders Hind Flemming Klougart Gurli Nielsen Kurt Nielsen Steen

Læs mere

Afbud: Anders Hind - i stedet mødte Dan Hansen, Jørgen Anker Simonsen samt suppleant

Afbud: Anders Hind - i stedet mødte Dan Hansen, Jørgen Anker Simonsen samt suppleant Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 26. maj 2011 Tid 15:30 Sted Mødelokale 0.28 NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Afbud: Anders Hind - i stedet mødte Dan Hansen, Jørgen Anker Simonsen samt Anders

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen Referat Ældrerådet Møde nr.: 4/2014 Dannet den: Mandag den 28-04-2014 Mødedato: Torsdag den 24-04-2014 Mødetidspunkt: 09:00-11:00 Mødested: Grønt mødelokale Amtstue Allé 71 Medlemmer Inger Glerup Jørgen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere