Støttede projekter. i perioden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Støttede projekter. i perioden"

Transkript

1 Støttede projekter i perioden

2 Resumé af strategien. Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor vigtigt, at udviklingen og væksten også sker i områderne udenfor hovedbyerne. Der vil derfor være fokus på: - At fastholde og udvikle eksisterende arbejdspladser. - At udvikle eksisterende byer, således at det fortsat er attraktivt at bo i de små bysamfund. - At projekterne skal resultere i, at den fælles kage bliver større. Værktøjerne til dette kan sammenfattes i 2 ord: fællesskaber og samarbejde. Det er for aktionsgruppen således af afgørende betydning, at dens ressourcer bruges til at løfte områder frem for enkelte aktører. Derfor vil aktionsgruppens fremtidige samarbejdspartnere blive mødt med en klar forventning om, at deres projekter også har en helhedsbetragtning for det område, som de agerer i. Projekter, der skaber nye aktiviteter, vil blive fortrukket frem for projekter, der kopierer eksisterende aktiviteter i Aktionsgruppens område.

3 Forord: I LAG Nord har vi valgt at lave en midtvejs status nu hvor der er gået 4 år af de 6 år som perioden er på. Uddeling af midler Vi har i de 4 år modtaget 125 ansøgninger, hvor - 34 projekter (27%) er færdige og fået udbetalt bevillingen - 31 projekter (25%) er godkendt og i gang med projektet projekter (22%) har trukket sig eller aflyst projektet, - 33 projekter (26%) har fået afslag. - Det samlede beløb der er bevilliget i tilskud er på 12,9 mio. kr. og forudsætter investeringer på over 100 mio. kr. Det ydet tilskud pr. projekt ligger i intervallet fra kr. til kr. Af vores udviklingsstrategi fremgår at 40% af vores midler skal gå til basale serviceydelser og landsby fornyelse, og 60% til erhvervsprojekter. I de første 4 år er vi meget tæt på dette mål, idet fordelinger er 39% og 61%.

4 Ud over uddelingen af tilskud har LAG Nord afholdt 3 LAG Messer, hvor fokus har været vidensdeling. Vi har i samarbejde med de 3 kommuners landsbyråd afholdt forskellige arrangementer målrettet vækst og udvikling i landsbyerne. Forretningsudvalget har hvert år holdt et møde med de 3 borgmester/udvalgsformænd, for at sikre en god overensstemmelse mellem LAG Nords politiske prioriteringer, og de prioriteringer der sker i kommunerne. Vores koordinator har i hele perioden haft arbejdsplads på skift mellem de 3 kommuners forvaltning og Regionen. Dette for sikre størst muligt samarbejde mellem LAG Nord og de 3 kommuner. Samtidigt har der løbende været en dialog med de 3 kommuner erhvervsråd, for på denne måde at sikre ansøgninger fra erhvervslivet. I hele perioden har der været afholdt fællesmøder mellem region Nordjyllands koordinator. Det er således med tilfredshed, at LAG på de følgende sider viser en oversigt over de støttede projekt. God læselyst.

5 RASI Maskinfabrik Hørby RASI Maskinfabrik der er beliggende i Hørby. RASI er en ordre producerende maskinfabrik, der som den eneste i det nordjyske, kan levere små serier og prototyper med kort leveringstid, og hvor man satser på kvalitet og udseende. En lille familievirksomhed, med potentialer og beliggende i landdistriktet. Eksisterende tomme landbrugsbygninger udnytte i projektet. Projektholder: Rasi Maskinfabrik V/Lars Jacobsen Remisevej 9, Hørby Sæby lj@rasi.dk Kommune: Frederikshavn Totale budget: kr. Budget med LAG bevilling: kr. Tilsagn LAG NORD : kr.

6 Sikrer de nuværende arbejdspladser (8,3 fuldtidsstillinger) og giver mulighed for at oprette en ny elevplads. Finansierings løses delvis via borgerlån. Borgerlånene er ØB s svar på crowdfunding. Alle interesserede kan skyde et valgfrit beløb ind i projektet og vælge fx at få pengene tilbagebetalt i varer. I skrivende stund er der tilsagn om ca kr. i borgerlån og der kommer løbende nye henvendelser. Udvidelse af SPAR i Øster Brønderslev Totale budget: kr. Budget med LAG bevilling: kr. Tilsagn LAG NORD : kr.

7 Totale budget: kr. Budget med LAG bevilling: kr. Tilsagn LAG NORD: kr. Produktion af bæredygtig pakkefyld i tom fabriksbygning i Tolne Greenway Denmark er et nyt firma der beskæftiger sig med salg af bæredygtige produkter. De vil etablere innovativ produktion af bæredygtigt pakkefyld i Tolne. Vores ide er at skabe Tolnes grimmeste grund med en tom forfalden bygning og en grund med affald, om til et aktiv for landsbyen med en bygning hvor der er fremgang med arbejdspladser til følge. Det er vores ambition at skabe 5 lokale arbejdspladser i løbet af 2 år.

8 Byens ny samlingssted - fornyelse af fritids- og kulturtilbud i Tornby Til og ombygning af Tornby Hallen Et bedre fritids- og kulturtilbud til borgerne og turisterne i området, med helt nye aktivitetsmuligheder, f.eks. fitness, dans og afholdelse af private og erhvervsmæssige arrangementer. Et stærkere samlingssted for byens sportslige, sociale og kulturelle aktiviteter, med tættere kobling til f.eks. aktiviteterne i Tornby plantage og et godt aktivitets tilbud til turisterne i området. Projektholder: Tornbyhallen Kontakt: Jens Otto Størup Mail: jos@ntmail.dk

9 NNNorth Shore Surf tilbyder kurser i surfing ved Løkken Læmole, som er et af Danmarks allerbedste og begyndervenligste områder for Surf & SUP undervisning. Der vil udover kurserne blive skabt en lille Surf butik som vil sprede gode vibrationer, der flugter med surfkulturens image, hvor man kan nyde en vand, kaffe eller is i rolige og afslappede lounge omgivelser direkte ved stranden.

10 Produktion og salg af rene, rå og ubehandlede fødevarer Idéen bag Living Superfood ApS er at gøre en sund livsstil nem for den travle forbruger, hvor vi har fokus på de såkaldte superfoods (dvs. de sundeste råvarer på markedet). Vi vil lave 100% økologiske, rene, rå og ubehandlet produkter, koldpresset og uden pasteurisering for at bevare alle vitaminer, mineraler, antioxidanter, enzymer mm..

11 Pixlart - en verdensnyhed i Vendsyssel Vi skaber verdens første Digitale/Elektroniske kunsthal. Det er banebrydende i sig selv, men vi har fokus på at det kun er vores rammer, og derfor har vi lavet en række unikke aftaler med stærke kompetencer indenfor fotografibranchen, som bidrager med deres viden og har investeret deres faglige integritet i projektet. Vi vil bidrage med at øge bevidstheden om billeders kraft på godt og ondt, vi har et særligt fokus på at unge undgår de største misforståelser på de sociale medier. i Projektholder: Foreningen Pixlart Liljevej 2 - Østervrå info@pixlart.dk

12 Fremtidens Camping - Mobilhomes Tanken bag projektet er at udvikling af et nyt produkt til de danske campingpladser, et mobilhome der aldrig tidligere har været tilladt på dansk campingpladser. Projektet skal være med til at sikre vækst i det samlede antal overnatninger, fremtidssikre campinglivet i kommunerne og tilbyde nyt innovativt produkt indenfor camping segmentet.

13 At opbygge en virksomhed/ hundecenter, der på sigt vil udvikle sig til et samlingspunkt både for lokalbefolkningen samt folk udefra, der har interesse for hunde og deres sundhed, udvikling og træning. Det er vores intention at vi på sigt kan få skabt et bredt samarbejde med forskellige specialister, der vil blive tilknyttet centeret, så som lokale dyrlæger, foredrags- og kursusholdere, forskellige behandlere, hundetrænere osv. Desuden vil vi gerne gøre turister, der medbringer hunde, opmærksomme på hvilke muligheder de har for at gøre brug af stedet. Hundesvømmehallen vil være omdrejningspunktet Projektholder: Heidi Karlsson Mobil:

14 Strandby Badehotel Projektholder: Strandby Badehotel ApS Havnevej 11 Strandby Mobil: Mail: Strandby Badehotel er åbnet i foråret 2015 efter at have været lukket i mange år. Den nye ejer ser muligheder og behov for at åben et Bed & Breakfast / hotel i Strandby, da der ikke er andre overnatningsmuligheder i byen. Strandby Badehotel er et lille hotel med 13 værelser.

15 Insektproduktion Totale budget: kr. Budget med LAG bevilling: kr. Tilsagn LAG NORD: kr. Fra hobby til virksomhed kræver flytning fra kælder til tomme bygninger på landbrugsejendom. En hobbyvirksomhed i vækst, hvis forretningsområde er import og egenproduktion af insekter til dyrefoder. Martin Dahl ser et stort potentiale i den fremtidige brug af insekter ikke kun som dyrefoder, men på sigt også som vitamin og proteinkilde i fødevarer. Der samarbejdes med DTI vedr. brug af insekter til omdannelse af biomasse, samt andre projekter omkring potentialerne i insekter.

16 Multisamlingsareal i Horne I Horne ønsker de at udvikle lokalområdet, styrke fællesskaber og derved skabe interesse for at flytte til området og opretholde og udvikle aktiviteter. Med etableringen af et nyt og mere tidssvarende samlingssted vil de udvikle de nuværende rammer mærkbart og skabe en positiv profilering af livet i deres lokalområde. Totale budget: kr. Budget med LAG bevilling: kr. Tilsagn LAG NORD : kr.

17 Hvilshøj Auto - udvidelse og nye aktiviteter Projektholder: Hvilshøj Auto Brønderslev Mobil: Mail: kontakt@hvilshøjauto.dk Totale budget: kr. Budget med LAG bevilling: kr. Tilsagn LAG NORD : kr. Hvilshøj Auto - er en lille enkeltmandsvirksomhed der påtænker at tage det store skridt hen mod ansættelse af ekstra arbejdskraft, samt effektivisering af virksomheden. Projektet indeholder et gør-det- selv-værksted for egnes unge, der på bestemte tidspunkter kan brug lokalerne og få råd og vejledning. Formål er at skabe socialt relationer, markedsføring af firmaet og danne basis for den nye generation af gode håndværkere

18 Udvikling af den mobile grisestald Projektholder: Purple Farm Brønderslev Mobil: Mail: Totale budget: kr. Budget med LAG bevilling: kr. Tilsagn LAG NORD : kr. Virksomheden Purple Farm er startet, for at udvikle nye måder/systemer til at holde husdyr på skal bruges til at teste en mobil grisevogn, for at finde det produkt, som passer til det danske marked. Normalt har udstyr til udendørs grisehold været meget lavteknologisk. Her ønskes at tænke nye hjælpemidler ind, for at reducere ammoniak fordampningen, foderforbruget og give medarbejderne nogle bedre arbejdsforhold.

19 Hestene i Lysets Land Fælles markedsføring via APP og trykt materiale, for at synliggøre alle de hesterelateret aktører som eksisterer i området. Etablering af netværker og samarbejde omkring heste, med henblik på øget indtjening og bosætning Projektholder: LAG NORD Mail: tf@lagnord.dk Mobil:

20 "Gittehus" - Hestecenter i Lysets Land

21 Opland i bevægelse I projektet etableres et aktivitetsområde med et samlingssted og et motionsområde, der kommer til at indeholde: skaterramper, Infinty Playzone, Play Alive sports wall, sanselarve, multibane med lys, træningsområde, petanque, samlingssted m.v. Foreninger, borgere og institutioner fra lokalområdet der dækker de fire oplandsbyer Kvissel, Ravnshøj, Skærum og Åsted, arbejder sammen om etablering af dette aktivitetsområde, som bliver et omdrejningspunkt for hele området. Allerede i projektfasen har vi oplevet, hvordan der er skabt et samarbejde på tværs af lokalområder, som vi ikke tidligere har set.

22 Projektholder: Ørum Kultur- & Forsamlingshus Mail: Mobil: Etablering af handicap faciliteter. Ørum Forsamlingshus

23 Projektholder: ISAGER ApS Mail: : Mobil :

24 Wintersports & transportable wellnessoplevelser med havudsigt! North Shore Surf - tidligere støttet af LAG Nord- har haft stor succes med konceptet og ønsker nu at udvidede forretningsområde, således at der også kan skabes aktiviteter i vinterhalvåret. Udvidelsen omfatter følgende nye aktiviteter: 1) Nyt wellness-område 2) Tiltrækning af turister/surfere til Løkken Strand i vinterhalvåret 3) De transportable saunaer og vildmarksbade kan udlejes og give nyt liv i udviklingen af vinter- og tematurisme i kystbyer i hele Vendsyssel. Som noget nyt vil man forsøger at sælge folkeaktiver der giver adgang til at bruge faciliteterne.

25 Østervrå Idræts- og Kulturcenter er på mange måder et omdrejningspunkt og en vigtig del af livsnerven i Østervrå som en levedygtig landsby. Samling af aktiviteter i et kraftcenter med stort fællesskab og et bredt samarbejde vil løfte området og medvirke til, at det fortsat er attraktivt at bo i små bysamfund som Østervrå. Der arbejdes derfor på at udvide centret med følgende 3 delelementer: (fremhævet støttet af LAG) 1) Etablering af sognehus. 2) Etablering af ungdomslokaler, samlingssted, bibliotek 3) Etablering af spejderlokaler. Tanken om at samle kræfter i stedet for at sprede vil frigøre tid til ildsjæle, der i stedet vil kunne bruge tiden på aktiviteter frem for drift og vedligeholdelse af bygninger.

26 Projektet handler i sit udgangspunkt om at bygge bro mellem gammelt og nyt ved at gøre historien den kulturelle, fysiske og sociale historie for Raabjerg Sogn i Vendsyssel tilgængelig for nutiden. Realisering af projektet, som hovedsageligt består i at tilføje en ny udstillings- og aktivitetsbygning til de nuværende historisk enestående rammer omkring egnsmuseet Simons Raaling i Aalbæk, vil styrke byens identitet som et aktivt og levende lokalsamfund.

27 ZENAS - Pedersholt Tilskud til etablering af faciliteter til forarbejdning af frugt og grøntsager, på mindre landsbrugsejendom. Ansøger har gennem længere tid udviklet forskellige produkter, f.eks. sennep, marmelade, geleer, urtesalt.og der arbejdes i øjeblikket med udvikling af Jordbærlædder (alternativ til slik), eddike, birkesaftprodukter m.v. alts sammen med udgangspunkt i økologiske råvarer. Der er afsætning både til Coop, lokale restauranter, på råvaremarkeder m.v. men gennem det sidste år har der været så stor en efterspørgsel af man nu er nødsaget til at udvide produktionslokalerne, samt foretage investering i nye maskiner og inventar Projektholder: ZENAS-Pedersholt IVS Mail: frank@zenas.dk Mobil:

28 COLD Anti Flooding Cold A/S vil på basis af et patenteret system etablere en ny produktion af oversvømmeles barriere (Floodprevention) i en nedlagt og tom møbelfabrik i landsbyen Skibsby. Oversvømmelsesbarrierne har et meget stort eksport potentiale og kunde/projekterne er spredt fra Vestjylland til Vietnam og Indonesien - alle steder, der oplever problemer med periodiske oversvømmelser. Produktionen er relativt mandskabs-intensiv og vi forventer jobs skabt på basis af produktionen i Skibsby. Projektholder: Cold A/S Mail: michael@cold-sejl.dk Mobil:

29 Projektholder: DX Auto A/S Mail: Mobil: Etablering af Danmarks første uafhængige autoværksted for el-biler nord for Århus. Der er særlig fokus på norske elbiler. Projektet indeholder opbygning af et speciel værksted til at håndtere elbiler. Elbiler har højvolt system og er derfor livsfarlige at bearbejde uden det rigtige værktøj og dette gælder også almindelige reparationer, som dæk og bremsere.

30 Happy Horse Spa & Rehab, er en service/behandlings virksomhed som henvender sig til alle heste ejere, professionelle som amatører. Det kan være et genoptræningsforløb i forbindelse med at hesten er skadet, men det kan også være et forløb der er basseret på kondition, muskel opbygning, samt velvære for den enkelte hest. Konceptet tager bl.a. udgangspunkt i 3 maskiner: et vandbånd, en spa og en vibrator. Virksomheden vil blive etableret på en mindre landbrugsejendom tæt på landsbyen Thorup. Projektholder: Maria Stryn-Hajslund Mail: mariastrynhajslund@live.dk Mobil:

31 Bjesk- og Urtehave, Gjølstrup Projektholder: Rubjerg - Gølstrup Borgerforening Mail: smsn@nordfiber.dk Mobil: Ideen om "Bjesk-og urtehaven, Gølstrup" opstod i forbindelse med Hjørring Kommunes projekt for Løkkensvejens forskønnelse. En del ældre huse langs vejen var blevet nedrevet de sidste år, og nu lå de tomme grunde tillbage. Der er i lokalområdet en interessere for fremstilling af kryddersnaps (bjesk) og et ønske om at lave en udstillingshave med bl.a. bjeskplanter. Hensigten er at skabe et attraktivt udendørs samlingssted i Gjølstrup, et udgangspunkt for gode oplevelser i naturen og en attraktion der får de mange forbipasserende turister til at gøre et ophold.

32 Voersaa Ferie og Kajak Projektet omfatter udvidelse at eksisterende restaurations og kiosk- faciliteter i Voerså ved å-bredden. Hensigten er at kunne tilbyde: Weekend ophold og events for private, firmaer og institutioner. Søndagsunderholdning for familier og koncerter i samarbejde med lokale foreninger. Udleje lokaler som selskabslokaler udenfor sæson. Vil forsøge at drive minimarked i kiosk med de meste nødvendige dagligvarer. Projektholder: Voersaa Ferie og Voersaa Vandcykler Mail: post@voersaaferie.com Mobil:

33 Solhjem Bjergby-Mygdal Fra plejehjem til aktivitetshus Hensigten er at bevare og skabe nye aktiviteter i det tidligere plejehjem Solhjem i Bjergby. Andre har forgæves søgt at anvende bygningen i forskellige sammenhænge, så bygningen trænger nu til en kærlig hånd. Med støtte fra Lokale- og Anlægsfonden, ENV-Fonden og 74 sponsorer (private, foreninger og erhvervsdrivende) har foreningen købt ejendommen pr. 15. november Projektet vedr. ombygning og indretning af stueetagen i vest fløjen, bestående af et serveringskøkken, opholdsrum. De 9 tidligere beboelsesværelser indrettes/ombygges og de eksisterende bade- og toiletfaciliteter moderniseres, således at det kan bruges til møder, overnatning m.v. der kan bidrage til husets fremtidige aktiviteter og drift.

34 Jerslev Multipark Jerslev Multipark delprojekt Parkourbane: Det er et stort ønske for forældre og borgere i 9740 (Jerslev og oplandsbyer med samme postnr.), at der arbejdes for i fællesskab at styrke og udbygge aktiviteterne ved Toftegårdsskolen, som sammen med hallerne er egnes vigtigste samlingssted. På kommunale areal der støder op til skole, børnehave og idrætshaller, ønskes etableret en multipark, opdelt i følgende etaper: 1) Multibane og parkourbane, 2) Skaterbane 3) Leg og Lærings område 5) Atletik og Pannabane. Projektholder: Jerslev Sterup Idrætsforening Mail: pilegaardsmoelle@bbnpost.dk Mobil :

35 Indendørs Hundetræningscenter Projektet omhandler opførsel af en stålhal, med kunstgræs, der skal bruges til indendørs hundetræning, på en mindre ejendom i nærheden af Lendum. Ansøger har i 2016 startet egne virksomhed med salg af aquality udstyr til hunde. Projektholder: Paradis BC Mail: paradisagility@gmail.com Mobil:

36 Den socialøkonomisk virksomhed Vrå Bryghus Etablering af en socialøkonomisk virksomhed i den gamle stationsbygning i Vrå Midtby. Dette for at udvikle nye arbejdspladser og praktiktilbud til mennesker der af den ene eller anden grund står uden for arbejdsmarkedet. Projektets primære produkt vil være håndbrygget kvalitets øl der er bæredygtigt, gerne økologisk, og produceret af lokale råvarer. Det er et mål er at fremme medborgerskabet gennem deltagelse i de aktiviteter der tilbydes som frivilligt arbejde i bryghuset, både i forbindelse med produktion og distribution af øl.

37 Gærum Form og Trivsel Etablering af motionscenter i en tidligere fabrikshal i Gærum. Gærum by har i udarbejdet sin egen landsbyplan med lokale borgere, ildsjæle og foreningen i samarbejde med Frederikshavn Kommune v. Distriktsudvalget. Et af de konkrete forslag i landsbyplanen er "Fitness for alle". Idéen om at skabe fitness for alle i Gærum understøtter visionen om et sundt fællesskab til fulde. Det handler om at videreudvikle på de traditionelle fitnesscentre og skabe muligheder for alle generationer: unge, ældre og gamle. Der skal være plads til det uformelle fællesskab som dannes omkring faciliteterne

38 Etablering af Hotel Løkken Strand - nyt liv i den gamle skole Målet med projektet er at omdanne Løkken Gamle Skole til et hotel/hostel. Bygningen er beliggende i Løkken by og har, indtil forrige år, huset Løkken Bibliotek og Løkken Billedsamling. Bygningerne er skønne solide bygninger, med masser af sjæl og muligheder. Det anderledes og attraktive ved Hotel Løkken Strand er den bredde målgruppe ved både at have et hotel til dem der ønsker komfort og privatliv samt har den meget sociale del som et hostel er. Ydermere tilbydes mulighed for at købe hele pakker med fest/aktivitet, overnatning og mad med alt samlet på et sted.

39 Insekt-proteinmel produktion til husdyr foder baseret på nye insektarter Vi har tidligere støtte MD ApS fra Hobby til Håndværk og nu skal skridtet i retning af Industri tages. Projektet omhandler etablering af produktionslokaler, hvorved der kan produceres nye insektarter, til anvendelse i fremstilling af insektmel til husdyr foder - i første omgang til mink. Der er et kæmpepotentiale i at produktionen kan konceptualiseres således at det kan kopieres/ være skalerbar og sættes op overalt i forbindelse med f.eks. biogasanlæg, hvis afgassede affald/biprodukt er perfekt som insektfoder.

40 Renovering/ombygning af Glassalen ved Tolne Skovpavillon Projektet omhandler ombygning af den nuværende Glassal til den nye Staklade, der vil give nye muligheder f.eks. udstillinger og konferencer. Det vil desuden skabe nye muligheder for at kunne afholde større arrangementer. Projektet vil være med til, at Foreningen Tolne Skovpavillon kan drive og bevare stedet som et kulturelt og folkeligt samlingssted, under skyldig hensyntagen til stedets historie og enestående natur

41 Trivselsløft - Havneterrasse og oplevelsesbassin Målsætningen med havneterrassen er at skabe et godt samlingssted for alle der besøger havnen. Kajak- og jollesejlere kan lægge til her for et lille hvil eller for at få en forfriskning. Større sejl- eller motorbåde, som ankommer i aften- eller nattetimerne, kan lægge til her, indtil de får anvist en plads af havnefogeden, den efterfølgende morgen. Mange turister kigger forbi havnen og havneterrassen vil kunne blive et hyggeligt sted for et hvil, hvor man kan nyde det medbragte, en is eller take away fra havnene spisesteder. Et samlingssted - og endnu et udviklingsskridt.

42 Lille storby Livlige landsbyer Projektet "Lille storby - livlige landsbyer" er udviklet i de tre landsbyer, Nielstrup, Elling og Strandby. Ideen opstod da Frederikshavn i markedsføring regi kaldte sig den lille storby. Det inspirerede landsbyerne til at samarbejde om et projekt, der i endnu højere grad løfter byerne. I landsbyerne har vi på nuværende tidspunkt et godt samarbejde omkring aktiviteter for børn, unge, voksne og ældre i og omkring Bannerslundhallen. Idrætsforeningen er projektholder for et landsbyprojekt for alle borgerne, da vi ønsker at udvide mulighederne for at mødes, lave aktiviteter eller bare nyde omgivelserne eller hinandens selskab i en fælles udendørs park. En park der indbyder alle områdets borgere til aktivitet og samvær.

43 Købmandsgården - nu og i fremtiden - lokalt og naturligt Krise- borgemøde i Serritslev købmanden går på pension og lukke butikken. Men heldigvis er der et lokalt ungt par der har en drøm- om at drive selvstændig virksomhed. 80 borgeren i Serritslev har lavet garanti købsaftaler og indsætte hver måned ca kr. forud, som de ønsker at handle for. Lokale ildsjæle har tilbud hjælp i forbindelse med ombygning og til dette arbejde er der ydet kr. i borgerlån. Lidt hjælp til opgradering af de fysiske forhold, så arbejdspladserne og bosætning kan bevares. Projektholder: Købmandsgaarden Mail: peterbalzer007@gmail.com Telefon:

44 Serritslev familiefitness og samlingssted PSI ønsker at indrette 1. sal på klubhuset til et fitnesscenter og som et Samlingssted for børn og unge i byen. I den ene ende af rummet indrettes til et fitnesscenter, mens den anden ende af rummet indrette til hyggeområde og børneaktivitets område. I midten af lokalet opføres et rum til spinning cykler. Denne kombination af fitnesscenter og børneområde gør at PSI s fitnesscenter bliver meget attraktivt for børnefamilier, som har et ønske om at være mere sammen når forældrene dyrker deres fitness.

45 Markedsføringsvideoer med droner" -

46 Sundhedshuset Tårs Målet med dette projekt er at etablere et sundhedshus i Tårs. Hermed sikres det at der også i fremtiden, vil være et lokalt sundhedstilbud til vores medborgere. De fysiske rammer for det nuværende lægehus i Tårs er stærkt nedslidt og utidssvarende, og står overfor en gennemgribende renovering. Vi vil derfor etablere Sundhedshuset Tårs i den tidligere Spar Nord bygning i Tårs. Sundhedshuset Tårs skal fremadrettet danne de fysiske rammer for lokal praktiserende læge, laboratoriefunktioner og andre sundhedstilbud. Dette projekt angår specifikt ombygningen af den tidligere sparekasse til sundhedshus.

47 Projektholder: Vidstrup Borgerforening Mail: Mobil: Æblelund og mosteri

48 Vinterbaderhus i Hirtshals Vinterbaderhus i Hirtshals

49 PixlBOX

50 Multihus Taarshallen Formålet med projektet er at omdanne den eksisterende idrætshal i Tårs til et multihus. Der skal gennemføres en større tilbygning, svarende til ½ hal, som giver de kvadratmeter der er behov for. Der skal laves et større fællesområde som skal indrettes med multifunktionelle muligheder som skal forbinde den oprindelige idrætshal med den tilbyggede del. Mulithuset skal kunne rumme alle de grupperinger i Tårs som har lyst og behov for at bruge det, det gælder både idræt, kulturelle og sociale grupperinger, både organiserede og uorganiserede. Dette projekt angår specifikt den planlagte tilbygning.

51 Hundelev Ungdoms- Idrætsforening Motion og Fitness ønsker at øge andelen af borgere i vores område der dyrker motion. Vi ser store muligheder med blandt andet børnefamilier hvor børnene kan afleveres til holdidræt og forældrene er i motion og fitnesscentret. Den store gruppe af unge mennesker der dropper ud af foreningsidrætten, ønsker vi også at fange i vores center, og endelig tror vi på en øget aktivitet blandt vore seniorer, er realistisk når centret ligger i Kultur- og Idrætscentret, hvor alt andet fælles aktivitet foregår. Projektet forventes at skabe øget sammenhold og et øget incitament til bosætning i området. Totale budget: kr. Tilsagn LAG NORD: kr.

52 Vi ønsker at skab rum til at etablere byens fælles kontor til brug for borgere, de mange gæster og turister i området. Rummet skabes ved ombygning og indretning på Klitgården af et velegnet lokale på ca. 40 m². Vi ser en mulighed for at forlænge sommerhusbesøget med ekstra dage eller uger, når der stilles et rum tilrådighed med skarp netforbindelse og andre nutidige kontorfaciliteter. Byens borgere, iværksættere o.l. får desuden et sted, hvor man næsten hjemmefra kan tilgå sin arbejdsplads elektronisk uden at blive forstyrret af dagligdagens trivialiteter. Der skabes rum, hvor synergieffekten får nye muligheder på tværs af turister, lokaler og generationer til at blomstre.

53 Udendørs Aktivitetsområde Det Udendørs Aktivitetsområde er et intelligent og aktivt område med en helt unik og nyskabende digital læring og bevægelse tilpasset den nye undervisningsreform. Projektet er udviklet i samarbejde med UNIQA og Ålborg Universitet. I undervisningstiden og i fritiden, 24/7, skal alle kunne bruge I- pads, mobiltelefoner og sensorer og løse opgaver via aktiviteter. Skolens og institutionernes personale og elever får i skoletiden fantastiske nye mulighed for aktiv IT læring og leg, og alle borgere i byen, fjern og nær kan frit og gratis benytte det 24/7.

54 Fremtidssikring af Galleri Mygdalhus Mygdal Gruppen ønsker at fremtidssikre Galleri Mygdalhus. Når renoveringen er gennemført vil huset være fremtidssikret, og stå som en attraktivt galleri for turister, besøgende og kunstnere, og dette vil øge interessen for landsbyen og gøre Mygdal endnu mere kendt ud over kommunegrænsen. Ligeledes har vi mulighed for at øge vores marketings- og kommunikationsplan, og et samarbejde med kommunens skoler En hel kunstner til halv pris og outdoorkunst. Projektholder: Mygdal Gruppen Mail: Mobil:

55 Nordjylland, mekka for den islandske hest Projektet handler om, at skabe et samlingssted for alle med interesse for den islandske hest. Vi har i løbet af de seneste 2 år fået etableret et professionelt baneanlæg med opvarmningsbane, som blandt andet udgør den ene af bare 5 godkendte baner i Danmark, til en konkurrence art som hedder gæðingakeppni 300 m. bane, hvor den nærmeste er placeret i Skive. Det der mangler er nogle klub- og toilet faciliteter. Endnu en hesteaktivitet i nærheden af Hjallerup forventes at fremme bosætningen. Projektholder: HEKLA Mail: fritte-grunk@hotmail.com Mobil:

56 Godt brød og fællesspisning i Tversted Projektholder: VASTARDIS Mail: stavros@vastardis.dk Mobil: Madturisme, kunst og lokale råvarer er ingredienserne i Stavros og Mikala's nystartede bageri/butik. På et nedlagte landbrug på Skagensvej - lige udenfor Tversted, har de i løbet af sommeren 2017 indrettet spisesal, galleri og kunstværksted. Køkken faciliteterne har de tidligere lejet, men ønsker nu at etablere et professionelt køkken på ejendommen, så produktionen kan øges og blive helårsforretning og logistikken forbedres. Denne ansøgning vedr. etablering af et godkendt industrikøkken, samt toiletforhold

57 PIXLacademy FREMKALDER unge fotodrømme PIXLacademy FREMKALDER unge fotodrømme Vrå Højskole og PIXLart lancerer et nyt projekt. De unge får med PIXLacademy en unik mulighed for at arbejde tæt sammen med professionelle fotografer. De bliver introduceret for teknik og genrer og bliver vigtigst af alt klædt på til at tage en uddannelse eller lave en karriere indenfor fotografiet. Et forløb hos PIXLacademy følger højskolens semestre og er målrettet videregående uddannelser på medieskolen, medie- og journalisthøjskolen, kunstakademiet eller en lærerplads indenfor fotografiet. Projektholder: PixlArt Mail: Mobil:

58 Projektholder: Multivikaren v/michael Nielsen Mail: Mobil: Gang i Den Gamle Materielgård

59 Blomsterbutik

60 Samarbejde og synlighed for lokale fødevareproducenter

61 Etablering af faciliteter til udviklingen af kajak- og vandsport ved åen og havet ved Voersaa. Projektet har til formål at øge byens attraktion for lokale og besøgende/turister gennem etablering af faciliteter, som kan danne grundlag for udøvelse af kajaksport på Voer Å og Kattegatkysten ud for Voersaa, Nordjylland. Projektet omfatter etablering af anløbsbro, ophalingssted samt bygninger, der dels kan rumme klublokaler for en nystartet kajak-roklub og dels stille anløbspladser, offentligt toilet mv. til brug for gæstende roer, herunder organiserede fra andre kajakklubber og øvrige udefrakommende kajakroere.

62 Modtagelses- og oplevelsesscenter, turistinfo og åbent slot Projektholder: DEN GREVELIGE OBERBECH- CLAUSEN-PEANSKE FAMILIEFOND Mail: Mobil:

63 Turistudvikling og udvidelse af sæson på havnen i Strandby Projektholder: Fællesvirke Strandby Mail: PL@JLSKIB.DK Mobil:

64 Udendørs Event rooms ved Thorup Aktivitetshus

65 . Keramoda er et smukt keramikværksted beliggende den gamle sognefogedgård i hovedgaden i Lønstrup. Værkstedet, der har eksisteret i 40 år. For at skabe en bedre helårs turisme og åbenhed/samarbejde ønskes følgende etableret: Forbedre vores udendørsareal, så bevægelsen imellem butikkerne her i området bliver bedre Få bygget tre mindre hytter til helårs udlejning, så kursister kan følge leret fra dag til dag. Til sidst indrette en mindre cafe.

66 Ideen bag projektet er at skabe en international platform, hvor man kan få 3D printet stor skala produkter/prototyper i 1:1 str. dog max (1x1x1m) emner. Det er pt ikke muligt at få et automatisk tilbud på stor skala 3D print( 1x1x1m). En kombination mellem en BIG Rep ONE 3D printer og et produkt fra Digifabster, som er en cloudbaseret web platform, kan denne platform skabes. Det unikke i projektet er at få koblet printeren sammen med platformen så selve bestilling og fremstilling af emnerne sker automatisk. Stor skala 3D print er pt. kun muligt gennem korrespondancer med underleverandører fra forskellige lande i verden. Totale budget: kr. Tilsagn LAG NORD: kr.

67 Formålet med at etablere Danmarks nordligste og hyggeligste julestemning er, at holde liv i en lille landsby også om vinteren. Derfor er byen med Ålbæk Handels- og håndværkerforening i spidsen sat sig for at gøre noget selv. Projekt har flere formål - at få byen til at stå endnu mere sammen - at gøre noget helt særligt i den kolde tid - at sikre omsætning og dermed holde liv i byens erhvervsliv - og at tiltrække gæster udefra til overnatningssteder..

68 Projekt Nyt Gulv i Borgernes Hus, Uggerby Uggerby Borgerforening er initiativtager til at få renoveret gulvet i Borgernes Hus i Uggerby. Huset er rammen om mange forskellige aktiviteter i område, så som art, fastelavnsfest, voksenfest (80'er fest), foredrag, aftenhøjskole, kortklub aftener, loppemarked, badminton m.v.. Derudover er huset udlejet til begravelseskaffe, fester m.v. Der er et stort opland der er engageret i huset, der udelukket drives ved frivillig arbejde. Projektholder: UGGERBY-BORGERFORENING Mail: jespersup66@gmail.com Mobil:

69 Nordic Symposium on Non-Urban Development Projektets overordnede idé er, ved at afholde Symposiet, at samle interesserede fagfolk, ildsjæle, iværksættere, politikere og praktikere til dialog, ideudvikling, og gerne igangsættelse, af nye og innovative aktiviteter der fremmer udvikling af attraktive landsbyer og landdistrikter med fokus på erhverv, kultur, kunsthåndværk og livskvalitet for borgere. Derudover er det, ved at afholde arrangementet med udgangspunkt i Vendsyssel og Tolne, intentionen at styrke samarbejdet omkring udviklingen af kommende initiativer i landsbyer og landdistrikterne i Vendsyssel eksplicit.

70 Tversted Stadion - Hotspot for outdooraktiviteter Bindslev-Tversted Idrætsforening og Tversted Borger- og Turistforening samarbejder om udviklingen af faciliteter og aktiviteter i Tværsted, for borgere og områdets mange gæster og turister. I nærværende projekt etableres fleksible servicefaciliteter til flere af idrætsforeningens og borgerforeningens aktiviteter. Faciliteterne kan også anvendes af andre foreninger, erhvervsdrivende samt til uorganiserede aktiviteter. Der er fokus på friluftsliv, idræt og bevægelse for alle aldre, men faciliteterne giver også rum til helt andre aktiviteter. Konkret etableres en multifunktionel kajakgarage og to strandhåndboldbaner på stadion.

71 KONTAKTINFO: Formand: Frode Thule Jensen Mobil : Mail: fjeldgaardsodde@post.tele.dk Koordinator: Tove Fønss Mobil: Mail: tf@lagnord.dk

Støttede projekter 2018

Støttede projekter 2018 Støttede projekter 2018 Flere friluftsaktiviteter i Vendsyssel, både til lokale og turister. I denne folder kan du se hvilket projekter som LAG Nord har støtte på deres bevillingsmøder i løbet af 2018.

Læs mere

Støttede projekter 1. runde 2015

Støttede projekter 1. runde 2015 Støttede projekter 1. runde 2015 Vinterbaderhus i Hirtshals Vinterbaderhus i Hirtshals Kornets Hus Kornets Hus er et sanse- og oplevelsesbaseret videns- og inspirationscenter i Nordjylland. Fokus er på

Læs mere

Udvalget for Landdistrikter og Øer 2015-16 ULØ Alm.del Bilag 68 Offentligt. Støttet projekter 2015

Udvalget for Landdistrikter og Øer 2015-16 ULØ Alm.del Bilag 68 Offentligt. Støttet projekter 2015 Udvalget for Landdistrikter og Øer 2015-16 ULØ Alm.del Bilag 68 Offentligt Støttet projekter 2015 RASI Maskinfabrik ekspanderer i Hørby RASI Maskinfabrik der er beliggende i Hørby er en ordre producerende

Læs mere

Støttede projekter 2017

Støttede projekter 2017 Støttede projekter 2017 Det er med både glæde og stolthed at LAG NORD endnu en gang præsentere en oversigt over de støttede projekter. I 2017 støttede LAG NORD i alt 16 projekter med samlet beløb på 2.808.500

Læs mere

Støttede projekter og andre aktiviteter

Støttede projekter og andre aktiviteter Støttede projekter og andre aktiviteter 2016 Resumé af strategien Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor vigtigt, at

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Bestyrelsesmøde LAG NORD

Bestyrelsesmøde LAG NORD Bestyrelsesmøde LAG NORD 8/2016 Onsdag d. 6. april 2016 kl 19.00 Rakkeby Skovhus, Rakkebyvej 256, 9800 Hjørring www.rakkeby-skovhus.dk REFERAT Afbud: Peter H. Kristensen, Henrik Buchave, Lars Mellemkjær,

Læs mere

Lokaldrevet udvikling

Lokaldrevet udvikling Lokaldrevet udvikling Strategi Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor vigtigt, at udviklingen og væksten også sker i

Læs mere

Bestyrelsesmøde LAG NORD

Bestyrelsesmøde LAG NORD Bestyrelsesmøde LAG NORD 7/2015 Onsdag d. 2. december 2015 kl 19.00 Knivholt Hovedgaard - Hjørringvej 180-9900 Frederikshavn. REFERAT Afbud: Ivan Leth, Jette Løgsted, Kathrine Jensen, Lars Mellemkjær,

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

Bestyrelsesmøde LAG NORD

Bestyrelsesmøde LAG NORD Bestyrelsesmøde LAG NORD 11/2016 D. 12. december 2016 kl 19.00 RASI Maskinfabrik - Remisevej 9 - Hørby - 9300 Sæby REFERAT Liste Navn Status Underskrift FM Frode Thule Jensen Deltog B Ivan Leth Afbud B

Læs mere

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER 1 of 7 F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER F.1. UDVIKLINGSSTRATEGIENS VISION LAG Djurslands vision er at videreudvikle og synliggøre Djursland som et områdefyldt

Læs mere

Bestyrelsesmøde LAG NORD

Bestyrelsesmøde LAG NORD Bestyrelsesmøde LAG NORD 17/2018 Onsdag d. 4. april 2018 Aftenens program: 18.30 Projektbesøg Gærum Form og Fitness Mosevej 28 Gærum - 9900 Frh. 19.00 Ekstraordinær generalforsamling LAG NORD Gærum Skole

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020. februar 2015

Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020. februar 2015 Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020 februar 2015 1 Indhold Kort resumé af strategien... 2 Formalia... 2 Strategiens vision og handlingsplan, mål,

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Tversted Stadion. Hotspot for outdooraktiviteter

Tversted Stadion. Hotspot for outdooraktiviteter Tversted Stadion Hotspot for outdooraktiviteter Vision Tversted Stadion skal være knudepunkt for Bindslev- Tversted Idrætsforening og et spændende mødested for foreningens medlemmer, borgerne i Tversted

Læs mere

Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020

Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020 Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020 Visionen for LAG Randers-Favrskov er at støtte og udvikle tiltag, der forbedrer mulighederne for erhvervsliv og attraktive levevilkår i området. Vi vil

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014 Lokalområde der søger Rødkærsbro Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Rødkærsbro Borger- og Handelsstandsforening Fmd. Kurt Madsen Bjerrevej 77 8840 Rødkærsbro Tlf. 20 33

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT. Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter. Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller

AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT. Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter. Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT KLUBBER Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter VIRKSOM- HEDER Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller BORGERE INSTITU- TIONER 22-01-2013

Læs mere

Bestyrelsesmøde LAG NORD

Bestyrelsesmøde LAG NORD Bestyrelsesmøde LAG NORD 12/2017 Torsdag d. 6. april 2017 kl 19.00 Aktivitetshuset Solhjem Bjergby-Mygdal, Præstevænget 1, 9800 Hjørring REFERAT Liste Navn Status Underskrift FM Frode Thule Jensen Deltog

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

Udviklingsstrategi. for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden November 2017

Udviklingsstrategi. for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden November 2017 Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020 November 2017 Indhold Kort resumé af strategien... 2 Formalia... 2 Strategiens vision og handlingsplan, mål,

Læs mere

Hvordan skaber vi et fællesskab på tværs af foreninger og institutioner?

Hvordan skaber vi et fællesskab på tværs af foreninger og institutioner? Hvordan skaber vi et fællesskab på tværs af foreninger og institutioner? Peter Würtz Madsen, Greve fodbold Helle Jørgensen, Grundejerforeningen Eriksminde Agenda 1 Om Greve Fodbold og Grundejerforeningen

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

Udviklingsstrategi. for landdistrikter

Udviklingsstrategi. for landdistrikter Udviklingsstrategi for landdistrikter Indhold Indledning 2 Landdistrikterne under forandring 3 Prioriterede udfordringer i kommunens landdistrikter 4 Initiativer idéer til tværgående projekter 5 Idéer

Læs mere

Sjællands Odde Aktivitetshus

Sjællands Odde Aktivitetshus Plejehjemmet Oddenvej 296, omkring 1950 Projektbeskrivelse: Udnyttelse af ejendommen Oddenvej 296 til Sjællands Odde Aktivitetshus Fremsendt af: Foreningen Kontaktperson: Telefon: Email: 1 Titel - er tænkt

Læs mere

AKTIVITETSHUSET SOLHJEM AKTIVITETSHUS / MEDBORGERHUS FOR BJERGBY-MYGDAL OMRÅDET. Peterspladsen, dyrefigurer af Peter Jensen

AKTIVITETSHUSET SOLHJEM AKTIVITETSHUS / MEDBORGERHUS FOR BJERGBY-MYGDAL OMRÅDET. Peterspladsen, dyrefigurer af Peter Jensen AKTIVITETSHUSET SOLHJEM AKTIVITETSHUS / MEDBORGERHUS FOR BJERGBY-MYGDAL OMRÅDET Peterspladsen, dyrefigurer af Peter Jensen Projektgruppe Birgitte Tolnov Kresten Andersen Elisabeth Nørkjær Jørgen Holt Arne

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Renoveringsprojekt. for Auning Idræts- og Kulturcenter

Renoveringsprojekt. for Auning Idræts- og Kulturcenter Renoveringsprojekt for Auning Idræts- og Kulturcenter Ansøgning til fase 1 i en samlet udviklingsplan for et moderne idrætscenter til gavn for kommunens borgere og til profilering af Norddjurs Kommune

Læs mere

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 LAG Middelfart og projektet Hvem er LAG Middelfart? Forening under Landdistriktsprogrammet 2007-2013 Landdistriktsprogrammets overordnede formål er at skabe attraktive

Læs mere

FORSAMLINGSHUSENES AFTEN Støtte til ud-og ombygning af. Forsamlingshusenes aften Middelfart september 2010

FORSAMLINGSHUSENES AFTEN Støtte til ud-og ombygning af. Forsamlingshusenes aften Middelfart september 2010 FORSAMLINGSHUSENES AFTEN Støtte til ud-og ombygning af forsamlingshuse? LOKALE-OG ANLÆGSFONDEN: Hvem, hvad og hvordan? FORSAMLINGSHUSET I FREMTIDEN: Modernisere og udvikle, i stedet for at afvikle? LOKALE-

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2 INDHOLD 4 6 8 12 14 15 1. FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2. INDSATSOMRÅDER 3. FREMTIDIGE MULIGHEDER 4. SAMARBEJDE MED FAVRSKOV KOMMUNE 5. ORGANISERING 6. KONTAKTOPLYSNINGER

Læs mere

DET FLYDENDE FORENINGSHUS GEISLER & NØRGAARD

DET FLYDENDE FORENINGSHUS GEISLER & NØRGAARD DET FLYDENDE FORENINGSHUS FORENINGSHUSET AK KLUBBEN RUMLIG PLANDISPONERING SKABER ÅBENHED & PRIVATHED BÅDE MOD VAND OG FLADEN FORBINDER FUNKTIONERNE TIL ET LOKALT FÆLLESAREAL BEVÆGELSE SKER PÅ RAMPER OG

Læs mere

Eksempelprojekter. Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012

Eksempelprojekter. Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012 Eksempelprojekter Bilag til Horsens Kommunes idrætspolitik Idræt i bevægelse. 23.10.2012 1 Udendørs mødested for ældre X X X I dag er tanken om et udendørs samlingssted med motion i fokus, hvor specielt

Læs mere

LAG Randers-Favrskov. Projektoversigt Kun få projekter har gennemført endnu, de fleste har 2 års projektperioder

LAG Randers-Favrskov. Projektoversigt Kun få projekter har gennemført endnu, de fleste har 2 års projektperioder LAG Randers-Favrskov Projektoversigt 2017 Kun få projekter har gennemført endnu, de fleste har 2 års projektperioder Færgestedet i Mellerup, afholdelse af GF 10. april 2018 To nye halbunde baner vejen

Læs mere

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projekt Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projektbeskrivelse maj 2006 Springflod en kulturfestival i Vadehavsregionen Kortfattet beskrivelse af projektet Målet er at skabe en kulturfestival,

Læs mere

Lejre Bevægelsesanlæg. Projektoplæg til styrkelse af idrætsfaciliteter i Lejre. Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc.

Lejre Bevægelsesanlæg. Projektoplæg til styrkelse af idrætsfaciliteter i Lejre. Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc. Lejre Bevægelsesanlæg Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc. Inde- og udendørs Cafe Styrketræning/ spinning Fitness Motorikbane/Crossfit Ankomstplads Projektoplæg til styrkelse

Læs mere

Radikal Politik i Skive Kommune

Radikal Politik i Skive Kommune Radikal Politik i Skive Kommune En gevinst for landskaberne i Salling, for fjordmiljøet ved vore kyster, for forebyggelse og sundhed for den enkelte, for et aktivt kultur og fritidsliv og for uddannelsesniveauet

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

Handlingsplan. Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand

Handlingsplan. Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Handlingsplan Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Projekt Vækstgrupper for landdistriktsudvikling Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Indledning Denne handlingsplan er kommet i stand på 2 møder med Borgerforeningens

Læs mere

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Indledning I Hedensted Kommune ønsker vi, at alle har mulighed for at være fysisk aktive og dyrke fælleskabet i de lokale idrætsfaciliteter.

Læs mere

AKTIVITETSHUSET SOLHJEM AKTIVITETSHUS / MEDBORGERHUS FOR BJERGBY-MYGDAL OMRÅDET. Peterspladsen, dyrefigurer af Peter Jensen

AKTIVITETSHUSET SOLHJEM AKTIVITETSHUS / MEDBORGERHUS FOR BJERGBY-MYGDAL OMRÅDET. Peterspladsen, dyrefigurer af Peter Jensen AKTIVITETSHUSET SOLHJEM AKTIVITETSHUS / MEDBORGERHUS FOR BJERGBY-MYGDAL OMRÅDET Peterspladsen, dyrefigurer af Peter Jensen Foreningen Aktivitethuset Solhjem Stiftet 19. marts 2015 Formand: Kresten Andersen

Læs mere

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet Fysiske rammer Hvordan udvikler vi bygninger og offentlige rum, så de understøtter og bidrager til fritids- og

Læs mere

Dette skema benyttes til fremsendelse af ansøgning til puljen Helhedsplanpuljen. Forbeholdt sekretariat / bestyrelsen Side 1 af 2

Dette skema benyttes til fremsendelse af ansøgning til puljen Helhedsplanpuljen. Forbeholdt sekretariat / bestyrelsen Side 1 af 2 Ansøgningsskema Dette skema benyttes til fremsendelse af ansøgning til puljen Helhedsplanpuljen. Forbeholdt sekretariat / bestyrelsen Side 1 af 2 Projektnummer Modtaget den Behandlet den Afsluttet den

Læs mere

Successtrategier for moderne idrætsanlæg

Successtrategier for moderne idrætsanlæg Successtrategier for moderne idrætsanlæg Idrættens rum og rammer Frederikshavn, onsdag den 25. februar 2009 Indhold 1. Konkurrencesituationen 2. Behov for strategier 3. Metode i strategiarbejdet 4. Case

Læs mere

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision og mål

Læs mere

Dagsorden Distriktsudvalget

Dagsorden Distriktsudvalget Dagsorden Distriktsudvalget 2018-2021 Ordinært møde Mødetidspunkt: 23-08-2018 19:00 Mødeafholdelse: Information: Medlemmer: Elling Bannerslundhallen Grundtvigsvej 73 9900 Frederikshavn Brian Kjær(A), Formand

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2016 2 Indhold Forord af Lars Ejby Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget Bedre fysiske faciliteter Det attraktive byliv Talentudvikling og kreative vækstmiljøer

Læs mere

Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune

Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune Eller: Ildsjæle sætter lys på lokale herligheder! Oplæg til Boligdag 2011 Torsdag den 5. maj 2011 på Esbjerg Højskole Lokalsamfundskonsulent

Læs mere

AKTIVITETSHUSET SOLHJEM AKTIVITETSHUS / MEDBORGERHUS FOR BJERGBY-MYGDAL OMRÅDET. Peterspladsen, dyrefigurer af Peter Jensen

AKTIVITETSHUSET SOLHJEM AKTIVITETSHUS / MEDBORGERHUS FOR BJERGBY-MYGDAL OMRÅDET. Peterspladsen, dyrefigurer af Peter Jensen AKTIVITETSHUSET SOLHJEM AKTIVITETSHUS / MEDBORGERHUS FOR BJERGBY-MYGDAL OMRÅDET Peterspladsen, dyrefigurer af Peter Jensen Projektgruppe Birgitte Tolnov Kresten Andersen Elisabeth Nørkjær Jørgen Holt Arne

Læs mere

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Frederikshavn Kommune skal være kendt som et sted, hvor nye ideer tages imod med åbne arme. Hvor kommunen er medspiller for borgere, erhvervsliv og civilsamfund.

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: FOKUSOMRÅDER FOR FRITIDS- OG IDRÆTSOMRÅDET FRITID OG IDRÆT KOLDING KOMMUNE POLITISKE FOKUSOMRÅDER

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: FOKUSOMRÅDER FOR FRITIDS- OG IDRÆTSOMRÅDET FRITID OG IDRÆT KOLDING KOMMUNE POLITISKE FOKUSOMRÅDER POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: FOKUSOMRÅDER FOR FRITIDS- OG IDRÆTSOMRÅDET FRITID OG IDRÆT 1 FYSISKE RAMMER Hvordan udvikler vi bygninger og offentlige rum, så de understøtter og bidrager til fritids-

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

Rapport. Fem koncepter for danske forsamlingshuse. Landsforeningen Danske Forsamlingshuse

Rapport. Fem koncepter for danske forsamlingshuse. Landsforeningen Danske Forsamlingshuse Rapport Fem koncepter for danske forsamlingshuse Landsforeningen Danske Forsamlingshuse 5 koncepter for danske forsamlingshuse Der findes i Danmark cirka 1250 forsamlingshuse, hvoraf ca. 800 er medlemmer

Læs mere

Referat Distriktsudvalget

Referat Distriktsudvalget Referat Distriktsudvalget 2018-2021 Ordinært møde Mødetidspunkt: 21-06-2018 19:00 Mødeafholdelse: Information: Medlemmer: Ravnshøj Ravnshøj Skole Ravnshøjvej 155 9900 Frederikshavn Brian Kjær(A), Formand

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR Kulturpolitik Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytte vores fantastiske

Læs mere

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans Friluftslivsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans Kolofon: Udarbejdet af: Herning Kommune, Teknik og Miljø, 2015 Illustrationer: Ole Jørgensen Indhold Forord 5 Vision for friluftslivet 7 Friluftslivet

Læs mere

Idrætspuljen Ansøgning. Oversigt

Idrætspuljen Ansøgning. Oversigt Ansøger Aktiviteter i 2017 Ansøgt max 50 % 1 Rønde Rønde Bordtennisklub (RBTK) spiller i dag i 1. division (den næstbedste række i Danmark). Denne placering har betydet en øget tilgang af medlemmer til

Læs mere

Åben dagsorden Landsbyforum

Åben dagsorden Landsbyforum Åben dagsorden Landsbyforum Side 1. Plan & Udvikling Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 19:00 Mødet afsluttet: kl. 22:00 Mødested: Rådhuset lokale 222 Fraværende: Niels Munkbak Andersen,Svenning Christensen,

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FOR HIRTSHALS RIDEKLUB

UDVIKLINGSPLAN FOR HIRTSHALS RIDEKLUB Kære Sponsor Hirtshals den 28. januar 2015 Hirtshals Rideklub har brug for en håndsrækning I Hirtshals Rideklub er vi 130 medlemmer, heraf 65 unge mennesker mellem x og y år. Klubben blev grundlagt i 1971,

Læs mere

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt via hjemmesiden under Din mening og pr. e-mail til teknikogmiljoe@silkeborg.dk Kirsten Kruckow Sorringvej 77, Voel 8600 Silkeborg

Læs mere

Idræts- og fritidspolitik

Idræts- og fritidspolitik T S A K D U Idræts- og fritidspolitik INDHOLD FORORD... 5 INDLEDNING... 6 INDSATSOMRÅDER... 8 Udvikling af idræts- og fritidslivet så alle har mulighed for at deltage i aktiviteter, foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune

Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune LAG Nyborg Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune LAG Nyborg - kort fortalt Denne folder informerer om LAG Nyborg og vilkårene for at søge projektstøtte herfra. (LAG står iøvrigt for: Lokal AktionsGruppe).

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

KULTURPOLITIK (UDKAST)

KULTURPOLITIK (UDKAST) KULTURPOLITIK (UDKAST) Næstved Kommune 2018 2022 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Kulturpolitikkens fokusområder 3. Næstved som kulturhovedstad 4. Styrkelse af kultur i lokalområderne 5. Kunst

Læs mere

Bestyrelsen for LAG / kommune uden LAG: Herning Kommune. indstiller: Feldborg til landsbyprisen 2016

Bestyrelsen for LAG / kommune uden LAG: Herning Kommune. indstiller: Feldborg til landsbyprisen 2016 Dette skema bedes udfyldt af LAG koordinator eller kommune (der ikke har en LAG) og indsendt til Region Midtjylland sammen med ansøgningen fra den landsby eller gruppe af landsbyer, som indstilles til

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Landbyrådsrepræsentanten fra Vellev inviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser Sorø Kommune Strategi for Sorø Bibliotek 2016-2019 2019 Sorø Bibliotek er et traditionelt folkebibliotek med to afdelinger beliggende i historiske bygninger i henholdsvis Sorø Bymidte og Dianalund. Begge

Læs mere

Lokal udviklingsstrategi for. LAG Billund. under landdistriktsprogrammet for perioden 2007-2013. 2. udgave - november 2008.

Lokal udviklingsstrategi for. LAG Billund. under landdistriktsprogrammet for perioden 2007-2013. 2. udgave - november 2008. Lokal udviklingsstrategi for LAG Billund under landdistriktsprogrammet for perioden 2007-2013. 2. udgave - november 2008 Pixiudgave Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Formalia... 3 Strategi...

Læs mere

Tildelinger i puljen til mindre projekter marts 2015

Tildelinger i puljen til mindre projekter marts 2015 Tildelinger i puljen til mindre projekter marts 2015 Region Hovedstaden Møderum til Valby Kino Valby Kinos Venner i Københavns Kommune modtager 180.000 kr. til ombygning af et uudnyttet loftsrum i foreningens

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 2016-2019 Folkeoplysningspolitik 2016-2019 1 Indhold Folkeoplysningspolitik...3 Folkeoplysningsudvalget...3 Indsatsområder 2016-2019...4 Årlige handleplaner...4 Frivillighed og aktivt

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Idrætsstrategi

Idrætsstrategi Idrætsstrategi 2016-2018 Kultur- og Idrætsudvalget i Valby Lokaludvalg har vedtaget at udarbejde en idrætsstrategi for Valby, for at afdække, hvordan vi bedst kan støtte udviklingen af idrætslivet. Udvalget

Læs mere

Fra Idrætslegeplads til Tuse Idræts- og kultur center

Fra Idrætslegeplads til Tuse Idræts- og kultur center Udbygningsplan for Idrætsfaciliteterne i Tuse-området. Fra Idrætslegeplads til Tuse Idræts- og kultur center Planens fokus: Denne plan ønsker primært at sætte fokus på at etablere nogle motions- og bevægelsesspor

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

FRA IDRÆTSUDØVERE TIL GÆSTER

FRA IDRÆTSUDØVERE TIL GÆSTER FRA IDRÆTSUDØVERE TIL GÆSTER Tendenser og fremtiden Ledelse, organisering og målgrupper Fleksibilitet, åbenhed og fremtiden Sundhed og tilfredshedsanalyse Specialister & specialfaciliteter Vejen april

Læs mere

Evalueringsskema til Landdistriktspuljen

Evalueringsskema til Landdistriktspuljen Evalueringsskema til Landdistriktspuljen Du skal udfylde evalueringsskemaet elektronisk og sende til sil@billund.dk senest tre måneder efter projekts afslutning, sammen med regnskab mv. Bemærk, at en del

Læs mere

UDVIKLINGSRETNINGER FOR BØRKOP

UDVIKLINGSRETNINGER FOR BØRKOP UDVIKLINGSRETNINGER FOR BØRKOP NATURBYEN Vi bor her pga. naturen og det landlige her er luft og god plads og man kan dyrke alle udgaver af udelivet. Skulle vi måske have fælles køkkenhaver eller endda

Læs mere

LANDDISTRIKTSPOLITIK FOR BRØNDERSLEV KOMMUNE

LANDDISTRIKTSPOLITIK FOR BRØNDERSLEV KOMMUNE LANDDISTRIKTSPOLITIK FOR BRØNDERSLEV KOMMUNE Januar 2015 Indledning Regeringens overordnede målsætning er, at det også i fremtiden skal være muligt at bo og virke i alle dele af landet. Dette kræver nytænkning

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

Favrskov Kommunes Landsbyråd er etableret af Favrskov Kommune og har følgende formålsparagraffer:

Favrskov Kommunes Landsbyråd er etableret af Favrskov Kommune og har følgende formålsparagraffer: Projektbeskrivelse Projekttitel Virtuelt netværk til landsbyerne i Favrskov Kommune Oplysninger om ansøger Favrskov Kommunes Landsbyråd er etableret af Favrskov Kommune og har følgende formålsparagraffer:

Læs mere

FÆLLESSKABEREN - Byens Hus i Skibby

FÆLLESSKABEREN - Byens Hus i Skibby FÆLLESSKABEREN - Byens Hus i Skibby 2018 BYENS HUS SKIBBY Juni 2018 Opdragsgiver: Styregruppen for helhedsplan i Skibby Udarbejdet af: INDHOLD Intro 04 Helhedsplanen 04 Det fjerede scenarie 05 Brugerne

Læs mere

LAG Varde. LAG Vardes arbejde med mål og effekter.

LAG Varde. LAG Vardes arbejde med mål og effekter. LAG Varde LAG Vardes arbejde med mål og effekter. Lokalsamfundskonsulent/LAG-koordinator List historik: Ansat 1. august 2006 til etablering af Udviklingsråd i Varde Kommune. Varde Kommune er med sine 1.256

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere