Find de vigtigste opgaver og giv dem til de rette folk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Find de vigtigste opgaver og giv dem til de rette folk"

Transkript

1 Find de vigtigste opgaver og giv dem til de rette folk

2 Agenda 1. Hvorfor overhovedet beskæftige sig med talent? 2. Hvad er talent potentiale og talentleder potentiale? 3. Hvordan kan vi træne talent?

3 13% af medarbejdere på verdensplan er engageret i deres arbejde 63% er ikke engageret i og oplever ikke deres arbejde som motiverende 24% er direkte dis-engageret og negative i forhold til deres arbejde respondenter i 142 lande Gallup Institutes: State of the Global Workforce Report, 2013

4 Hvordan kunne det se ud? 1. Hvem har vi i virksomheden med talent? 2. Hvad skal vi gøre for at holde på dem og forberede dem på en mulig fremtidig rolle? 3. Hvilket program kan bedst understøtte dette?

5 Hvordan burde det se ud? 1. Hvad fortæller strategien og kunderne os der er vigtigst? 2. Hvilke kapabiliteter er helt afgørende for at realisere dette? 3. Hvordan får vi bragt disse i spil, så vi lykkes med at realisere svaret på spørgsmål 1?

6 Hvad skal talentudvikling? Det skal flytte noget afgørende i forretningen. Det skal kunne mærkes af kunderne og skubbe til virksomheden. Det skal involvere kunderne og love dem noget. Det skal aktivere et samlet system, samtidig med at det flytter det enkelte individ. Det skal udfordre hvad virksomheder og mennesker omkring tror de er i stand til.

7 Hvad er det i strategien der fortæller os at talentudvikling er det helt rigtige svar? Hvilke afgørende problemer bliver ved med at dukke op? Er vi helt sikre på, at det er afgørende problemer og er vi grundlæggende villige og kompetente nok til at opløse dem?

8 If you think competence costs, try incompetence

9 Hvad er talent?

10 den religiøse forklaring den neurologiske forklaring den strategiske forklaring

11 Den religiøse forklaring Det tager mig 3 minutter at spotte om de har hvad der skal til

12 Den neurologiske forklaring Alle handlinger er et resultat af en elektrisk impuls sendt afsted i en kæde af nervefibre. Myelin omkring nerverne er nøglen.

13 Den strategiske forklaring 1. Hvad fortæller strategien og kunderne os der er vigtigst? 3. Talentets afklarethed og vilje 1. Virksomhedens formål og strategi 2. Talentets performance og potentiale 2. Hvilke kapabiliteter er helt afgørende for at realisere dette? 3. Hvordan får vi bragt disse i spil, så vi lykkes med at realisere svaret på spørgsmål 1?

14 høj høj Talentudvikling 1.0 Talentudvikling 2.0 Stop det med det samme.. Hvor tit sker dette? høj lav Nyttighed for organisationen høj

15 Maybe you should spent less time trying to be successful and more time trying to be useful - PETER DRUCKER

16 1. Erfaringer med talentudvikling? 2. Hvornår flytter det noget afgørende? 3. Faktorer der gør det muligt at flytte noget?

17 Talentet høj lav Performance høj

18 71% percent of high performers have limited potential for success at the next level due to shortcomings in ability, aspiration, or engagement ability engagement aspiration Corporate Leadership Counsil (2010)

19 Klar til at skifte retning?

20 Learning agility Evnen og villigheden til at give slip på kompetencer, perspektiver og adfærd, der ikke længere er relevante og lære nye der er. Ansvar & fokus Vælger bevidst sin udvikling til og tager ansvar for den. Forbliver rolig under pres. Evner at håndtere tvetydighed uden at miste sit fokus. Risikovillig & handlende Prøver nye ting af og strækker sig mod opgaver, situationer og relationer, uden garanti for succes. Bringer sig bevidst på kanten af nuværende kompetencer, viden og komfort. Reflekterende & lærende Refleksion før, under og efter at have været i aktion. Opsøgende i forhold til feedback både i relation til sit top- og bundniveau.

21 To grundlæggende mindset Det fastlåste mind-set Man tror på at have en vis fast mængde af evner og talenter. Disser evner og talenter anses for at kunne gøre forskellen, uden væsentlige anstrengelser. Ved at kortlægge sit nuværende niveau, kan man forudsige hvordan man i fremtiden vil klare sig. Potentiale er til at forudse. Succes defineres som at løse opgaven rigtigt. Man viser mere interesse for den feedback der bekræfter ens evner, og mindre interesse for den feedback der kan udvide ens viden og evner. Det udviklende mind-set Evner og talenter er ikke en statisk størrelse. Gennem dedikation og hårdt arbejde kan man udvikle sine evner. Potentiale skal have tid til at folde sig ud og kan ikke fastlås på forhånd. Det vil vise sig når man gør en ekstra indsats. Succes defineres som at overgå det man tidligere har kunnet. Man viser mere interesse for feedback der kan flytte en til et nyt niveau. Carol Dweck: Mindset (2006)

22 Talentet høj lav Performance høj

23 høj Talentets leder Ikke tydelige talentresultater bagudrettet, men talentlederpotentialet er stort Gode talentresultater bagudrettet og stort talentlederpotentiale fremadrettet Business & People results! Ikke tydelige resultater bagudrettet og endnu begrænset tegn på talentlederpotentiale Gode talentresultater bagudrettet, men begrænset tegn på videre talentlederpotentiale lav Performance høj

24 WHY DOES EVERYBODY WANT TO PLAY WITH YOU? Because I make em sound good! (Adam Nussbaum)

25 Talentlederroller Netværkeren Performeren Passion Vilje Ydmyghed Udforskeren Karriererådgiveren

26 Netværkeren Brug dit netværk til at udvikle og udfordre talentet. Performeren Giv talentet et ærligt svar og hjælp vedkommende med at forstå hvordan han/hun skaber værdi. Udforskeren Hvad kan talentet næsten gøre af det der er strategisk vigtigt? Karriererådgiveren Se talentet som et organisatorisk talent, fremfor som dit talent.

27 En hurtig test SPØRGSMÅL I hvilken udstrækning indgår talentledelse som en del af vores nuværende lederudvikling? VURDERING I hvilken udstrækning indgår vores talenters ledere som en aktiv del af talentudviklingen? I hvilken udstrækning vurderes og belønnes vores ledere for udvikling af talent? I hvilken udstrækning har vi evner, vilje og ressourcer til at understøtte lederne i at lykkes med talentledelse? I hvilken udstrækning vurderes lederens evne og vilje til at udvikle talentet, før talentet indgår i et forløb?

28 Passion, kreativitet & initiativ Dette skal I gøre jer fortjent til Passion Kreativitet Initiativ Dette kan I gøre krav på Kompetencer Disciplin Lydighed Gary Hamel:, The Future of Management (2008)

29 I hvilken udstrækning har vi gjort os fortjent til vores talenters passion, initiativ og kreativitet? (1-10) Én konkret handling der kan få os længere op på skalaen?

30 Træning af talenter Elevatoren virker ikke. - Tag trapperne i stedet for

31 Deliberate practice We agree that expert performance is qualitatively different from normal performance and even that expert performers have characteristics and abilities that are qualitatively different from or at least outside the range of those of normal adults. However, we deny that these differences are immutable, that is, due to innate talent. The differences between expert performers and normal adults reflect a long period of deliberate effort to improve performance in a specific domain.

32

33 One real encounter, even for a few seconds, is far more useful than several hundred observations - Robert Bjork chair of psychology, UCLA

34 A B Coyle, 2009 Ocean/breeze Leaf/tree Sweet/sour Movie/actress Gasoline/engine High school/college Turkey/stuffing Fruit/vegetable Computer/chip Chair/couch Bread/b_tter Music/l_rics Sh_e/sock Phone/bo_ok Chi_i/salsa Pen_il/paper River/b_at Be_er/wine Television/rad_o L_nch/dinner

35 Hvad er en styrke? Højt engagement Høj resultatskabelse Styrke

36 Balancér jeres fokus The research shows that people who use their strengths every day are six times more likely to be engaged on the job Gallup Institutes: State of the Global Workforce Report, 2013

37 Opsamling Find de vigtigste opgaver og giv dem til de rette folk. Lad strategien styre hvilken form for talent der er brug for og hvordan I skal bringe det i spil. Stop programmerne talentudvikling skal ikke have en afsluttende workshop. Talenterne skal selv tage redningsvesten på. Arbejd med det absolut kritiske der skal repareres og mindst ligeså meget med det absolutte topniveau.

38 Nysgerrig på mere? 2389

GØR DET BEDRE SOM NY LEDER. Et dialogværktøj til afklaring og udvikling

GØR DET BEDRE SOM NY LEDER. Et dialogværktøj til afklaring og udvikling GØR DET BEDRE SOM NY LEDER Et dialogværktøj til afklaring og udvikling GØR DET BEDRE Som ny leder er et af en række dialogværktøjer udviklet af DufkeResult. Se den komplette liste på www.dufkeresult.dk

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

Performance KULTUR. - alle taler om det, men hvordan gør man og hvad kræver det af aktive til- og fravalg? WHITE PAPER, Juni 2013

Performance KULTUR. - alle taler om det, men hvordan gør man og hvad kræver det af aktive til- og fravalg? WHITE PAPER, Juni 2013 KULTUR - alle taler om det, men hvordan gør man og hvad kræver det af aktive til- og fravalg? WHITE PAPER, Juni 2013 Af Jakob Garde, stifter af Garde Inc jga@gardeinc.com www.gardeinc.com 02 16 INDLEDNING

Læs mere

JO STÆRKERE DIT BRAND ER, JO STÆRKERE MARKEDSPOSITION KAN DU BYGGE

JO STÆRKERE DIT BRAND ER, JO STÆRKERE MARKEDSPOSITION KAN DU BYGGE JO STÆRKERE DIT BRAND ER, JO STÆRKERE MARKEDSPOSITION KAN DU BYGGE DE STÆRKESTE VILJER SKABER DE STÆRKESTE BRANDS MANIPULATION BRAND EXCELLENCE Et brand eksisterer som bekendt kun i forbrugerens bevidsthed.

Læs mere

Den professionelle proceskonsulent

Den professionelle proceskonsulent Den professionelle proceskonsulent Vi oplever det felt, som vi brænder for kendetegnet ved to ting. En enorm kreativitet i de mange forskellige lejre der befolkes af proceskonsulenter. De anerkendende,

Læs mere

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved...

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved... Tid til refleksion - at opdage dét du tror, du ikke ved... Refleksion er en aktiv vedvarende og omhyggelig granskning af den eksisterende viden, og af forholdet mellem det vi tænker og det der sker i virkeligheden

Læs mere

Gode råd om... at undgå mobning på arbejdspladsen

Gode råd om... at undgå mobning på arbejdspladsen Gode råd om... at undgå mobning på arbejdspladsen INDHOLD 1. Indledning 3 2. Hvad er mobning? 4 Tegn på mobning 4 3. Forebyg mobning 5 Gode råd til lederen om at forebygge mobning 5 Løs konflikter 5 Skab

Læs mere

Kunsten at finde hinanden - Løsningsfokuseret konflikthåndtering

Kunsten at finde hinanden - Løsningsfokuseret konflikthåndtering Kunsten at finde hinanden - Løsningsfokuseret konflikthåndtering Af: Cand. psych., Mikkel Ejsing, Resonans A/S Introduktion Konflikter er en del af hverdagen på vores arbejdspladser og i vores privatliv.

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

Få mere ud af dit liv og få mere af hvad du ønsker - Mentorens rolle Af Niels Højer

Få mere ud af dit liv og få mere af hvad du ønsker - Mentorens rolle Af Niels Højer Få mere ud af dit liv og få mere af hvad du ønsker - Mentorens rolle Af Niels Højer Mentoring er et unikt værktøj til: * At træffe flere bevidste valg! * Ressource tænkning og vækstbevisthed * Personlig

Læs mere

A GREAT PLACE TO WORK

A GREAT PLACE TO WORK A GREAT PLACE TO WORK AFFECTO A GREAT PLACE TO WORK Det er en fornøjelse at have muligheden for at arbejde sammen med så professionelle kolleger, og jeg får ganske enkelt et personligt kick ud af at være

Læs mere

Principper for god offentlig service ANSIGT TIL ANSIGT

Principper for god offentlig service ANSIGT TIL ANSIGT Principper for god offentlig service ANSIGT TIL ANSIGT Regeringen, KL og Danske Regioner nedsatte i januar 2007 en arbejdsgruppe, som fik til opgave at formulere principper for god offentlig service. I

Læs mere

De 7 Gode Vaner: Nøglen til High-Performance organisationer

De 7 Gode Vaner: Nøglen til High-Performance organisationer FranklinCovey - White Paper De 7 Gode Vaner: Nøglen til High-Performance organisationer Tidsløse principper er et konsekvent kendetegn for enestående virksomheder. Jim Collins & Jerry Porras, -Built to

Læs mere

Konflikt- håndtering

Konflikt- håndtering Konflikthåndtering Forord 2 Denne pjece er fra BAR Kontor til medarbejdere og ledere i kontorog administrative virksomheder. Pjecen er en del af et større undervisningsmateriale, som du finder på BAR Kontors

Læs mere

Uddannelse i fængslerne Hvad siger de indsatte? En interviewundersøgelse 2. reviderede udgave

Uddannelse i fængslerne Hvad siger de indsatte? En interviewundersøgelse 2. reviderede udgave Uddannelse i fængslerne Hvad siger de indsatte? En interviewundersøgelse 2. reviderede udgave Peter Damlund Koudahl Danmarks Pædagogiske Universitetsskole Århus Universitet Juni 2010 for Direktoratet for

Læs mere

Læring i organisationer

Læring i organisationer DET INFORMATIONSVIDENSKABELIGE AKADEMI Læring i organisationer - En definition ud fra den systemiske og kognitive teori Speciale Kandidatuddannelsen 2010 Vejleder: Trine Schreiber Tue Gunnar Christensen

Læs mere

INTERVIEW: HVAD ER TILLIDENS NUANCER?

INTERVIEW: HVAD ER TILLIDENS NUANCER? INTERVIEW: HVAD ER TILLIDENS NUANCER? Tillid er som at tage hinanden i hånden og gå ud på isen sammen. Skridt for skridt ser man, om isen kan bære. Tina Øllgaard Bentzen skriver ph.d.-afhandling om tillid

Læs mere

Det grænseløse arbejdes grænseløshed

Det grænseløse arbejdes grænseløshed Arbejdsmiljøforskningsfonden Det grænseløse arbejdes grænseløshed - i et gerontologisk perspektiv Slutrapport Projekt nr 20070047986/4 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax

Læs mere

den hemmelige kode En undersøgelse af succesfulde konsulenter i 7N

den hemmelige kode En undersøgelse af succesfulde konsulenter i 7N den hemmelige kode En undersøgelse af succesfulde konsulenter i 7N 1 Indhold The People Factor 3 Sådan er undersøgelsen gennemført 4 Kompetencerne kort fortalt 5 De seks kompetencer 6 Indsigt i egne styrker

Læs mere

Evaluering af D2i -Design to innovate

Evaluering af D2i -Design to innovate Evaluering af D2i -Design to innovate Udarbejdet af LB Analyse og SDU for for D2i - Design to innovate Februar 2015 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Formål og målgruppe... 3 1.2 Aktiviteter i projektet...

Læs mere

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune Det er for børn Trivsel og læring i de vigtigste år Forord Det er for børn trivsel og læring i de vigtigste år er Vejle Kommunes delpolitik for dagtilbudsområdet

Læs mere

workshops konferencer

workshops konferencer seminarer 6 spørgsmål der sikrer processen workshops konferencer en del af Lære- og dialogforum i Norden INDHOLD 04/ Hvad er målet med dit arrangement? 06/ Hvem inviterer du hvem kommer? 08/ Hvordan skaber

Læs mere

Aalborg Universitet. Den Kreative Platform i skolen Hansen, Søren; Sørensen, Christian Malmkjær Byrge. Publication date: 2010

Aalborg Universitet. Den Kreative Platform i skolen Hansen, Søren; Sørensen, Christian Malmkjær Byrge. Publication date: 2010 Aalborg Universitet Den Kreative Platform i skolen Hansen, Søren; Sørensen, Christian Malmkjær Byrge Publication date: 2010 Link to publication from Aalborg University Citation for published version (APA):

Læs mere

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder?

Hvordan skaber vi som ledere engagement? Hvordan anerkender vi, at medarbejderne tager imod forandringen i forskellige hastigheder? 1 Hvilken forandring skal vi gennemføre? 1 Hvordan skaber vi som ledere engagement? 1 Hvordan får vi sat læringen i system? 2 3 Hvilke vilkår er der for forandringen? Hvordan gør vi? 2 3 Hvordan anerkender

Læs mere

Business and Social Sciences, Aarhus Universitet. Bachelorprojekt: Giv Det Væk. Abstract

Business and Social Sciences, Aarhus Universitet. Bachelorprojekt: Giv Det Væk. Abstract Abstract In recent years a radical change in consumer behavior has occurred. Companies no longer decide how the consumer should interpret their commercial messages and brands it is now the consumer who

Læs mere

UNIFIED NETWORK. vækst gennem indsigt

UNIFIED NETWORK. vækst gennem indsigt UNIFIED NETWORK Unified Network Unified Network arbejder med vækstkultur vi klargør og motiverer virksomhedernes vækstfundament, nemlig menneskerne i organisationen. Hvorfor gøre noget? Hvis sygefraværet

Læs mere

Forandringer og det psykiske arbejdsmiljø. Indsigt, redskaber og teknikker til AMO-medlemmerne

Forandringer og det psykiske arbejdsmiljø. Indsigt, redskaber og teknikker til AMO-medlemmerne Forandringer og det psykiske arbejdsmiljø Indsigt, redskaber og teknikker til AMO-medlemmerne Forandringer og deres indvirkning på det psykiske arbejdsmiljø Forandringer på arbejdspladsen I dag er forandringer

Læs mere

Gør tankeboblerne målbare

Gør tankeboblerne målbare Gør tankeboblerne målbare Tal er taknemmelige, og bliver de ikke brugt kritisk, kan de dræne virksomheder for energi og værdi. Kapitel 5 samler op på de begrænsninger, der ligger i de kvantitative måle-

Læs mere

Hvis din hest er død - så stå af

Hvis din hest er død - så stå af Roller Individuel øvelse 1. Hvilke roller har du på arbejdet? Jeg er den: 2. Hvilken rolle er du mest træt af, og hvorfor? 3. Er der roller, du føler, du er blevet påduttet af andre? 4. Hvilke roller sætter

Læs mere

Følgende er sagt af spillere på Ikast Sportstar College ikast-brande. Kasper Bjørn U17 E:

Følgende er sagt af spillere på Ikast Sportstar College ikast-brande. Kasper Bjørn U17 E: Følgende er sagt af spillere på Ikast Sportstar College ikast-brande. Kasper Bjørn U17 E: Man kan få en uddannelse samtidig med at man kan udvikle sig omkring sin sport og få god og seriøs træning. Jeg

Læs mere