Namespaces. Vi kan kvalificere elementer på denne måde: <?xml version="1.0" encoding="iso "?>

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Namespaces. Vi kan kvalificere elementer på denne måde: <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?>"

Transkript

1 Namespaces...1 Default namespace:...6 Præfiks:...7 To slags navne i XML:...11 Standard namespaces:...14 RDF Resource Description Framework:...18 Attributter:...19 DTD skemaer og namespaces:...21 Namespaces. Et namespace, navnerum eller navneområde er et super-element eller en super-klasse som nøjere definerer et XML element eller en XML attribut. På adressen kan man finde W3C konsortiets specifikation fra år af XML Namespaces! Den oprindelige specifikation af XML fra 1998 XML indeholdt ikke namespaces! derfor findes stadig parsere som ikke forstår namespaces eller navneområder! DTD skemaer og CSS forstår på denne måde heller ikke hvad et namespace er som vi skal se! En sammenligning kunne være vejnavne. Navnet Sortemosevej kan forekomme i flere kommuner eller postnumre. Vi kan altså ikke nøjes med at skrive Sortemosevej. I stedet kan vi skrive fx 2730.Sortemosevej eller 2860.Sortemosevej. I Objekt Orienteret Programmering angives et namespace ofte på denne måde (namespace + et punktum + navnet). Et namespace kvalificerer et objekt eller element så det er entydigt. På samme måde kan vi skelne mellem to filer der begge hedder fil.txt hvis de ligger i to forskellige mapper! Den ene hedder mappe1/fil.txt, den anden hedder mapp2/fil.txt! Et navne rum svarer til mappen. Namespaces har dog også en langt mere videregående anvendelse de svarer til biblioteker eller libraries eller programmer. Når man importerer et navnerum importerer man samtidigt ofte en række funktioner. Vi kan kvalificere elementer på denne måde: <?xml version="1.0" encoding="iso "?> <data> <forfatterliste xmlns=" <forfatter> <id>f12345</id> </forfatter> <forfatter>

2 <id>f45345</id> </forfatter> <forfatter> <id>f89345</id> </forfatter> </forfatterliste> <bogliste xmlns=" <bog> <id>b12345</id> </bog> <bog> <id>b67345</id> </bog> <bog> <id>b45345</id> </bog> </bogliste> </data> I dette tilfælde indeholder roden data 2 sub-træer nemlig forfatterliste og bogliste. Disse to er kvalificerede med to namespaces. Når et namespace defineres på denne måde gælder det hele det sub træ som ligger neden under elementet. De to namespaces er her erklæret med et standard navneområde - et default namespace dvs at navnerummet gælder default i hele sub træet. Namespace noden er en selvstændig node ikke en attribut! Logisk set kan man forestille sig at namespace noden ligger som et super element oven over elementet som en container:

3 Vi kan på denne måde direkte se at forfatterliste er indeholdt i elementet namespace! Hvis vi analyserer XML dokumentet fås dette resultat:

4

5 Vi kan se at vores namespaces også kommer til at gælder sub elementerne under bogliste og forfatterliste! Grunden til at namespaces anvendes er bl. a. at vi på denne måde kan skelne mellem elementet id i de to helt forskellige sammenhænge. Der er forskel på id i bogliste subtræet og id i forfatterliste subtræet! Dette skrives nogle gange sådan med parenteser eller braces - i forklaringer til namespaces (og af XML processorer fx i fejl meldinger): { eller { Dette svarer til det tidligere eksempel: 2730.Sortemosevej. Man kan også sige at vi ikke behøver at kalde de to id elementer to forskellige ting. Begge kan hedde id. Vi kan alligevel skelne. En namespace erklæring - som f. eks. xmlns= uri:bogliste - er som sagt en slags super node som anbringes oven over det element hvori namespacet bliver erklæret. Det kan også se hvis man analyserer et XML dokument med SAX metoder som vi siden skal se. Navneområdet erklæres godt nok inden i et element det kan aldrig stå alene - men er egentligt overordnet elementet! Når vi læser et XML dokument med SAX metoder bliver namespacenoden kaldt før end selve elementet!

6 Et namespace er et (helst!) unikt ID, men som værdi eller tekst kan anvendes stort set hvad som helst. Men hvis dette namespace skal anvendes af andre fx på Internettet eller et intranet - skal det helst være unikt - ellers virker kvalifikationen ikke. Derfor anvendes ofte sider på nettet (http eller ftp adresser) som ID - fordi der ikke findes to web sider som har det samme navn. Men det betyder ikke nødvendigvis at der findes noget i den anden ende af et namespace - selv om det ligner en http adresse! Dette har givet megen forvirring men sådan fungerer systemet altså. Http adresser f. eks. vælges kun eller primært fordi de er unikke! En adresse ville også kunne anvendes den er altid unik. Et namespace kan fx være: 1. xmlns= 2. xmlns= ftp:// xmlns= mailto:jensjensen@mail.dk 4. xmlns= uri:12345.bogliste.xyz Namespaces bruges ofte sammen med skemaer som skal validere XML dokumentet. Skemaet definerer så det særlige sprog vocabulary - eller den særlige XML applikation. I vores eksempel kan man sige at vi definerer et Data MarkUp Language, DML ligesom XML eller HTML, med en rod som hedder data! Logisk set bør ALLE XML dokumenter have et (default) namespace selv om eksemplerne i dette kursus ikke lever op til dette princip! Der er en vis tradition for at angive et namespace som f. eks. som så svarer til en placering af selve skemaet på - som vi skal se senere i forbindelse med skemaer til XML dokumenter. Men et XML dokument kan have et skema uden at anvende namespaces - og omvendt anvende namespaces uden at have et skema! Men som en grundlæggende regel er det naturligt at ethvert XML dokument har et navneområde som definerer dets karakter eller definerer XML applikationen. Default namespace: Ofte bruges et default namespace i roden (eller i et sub element til roden) til at angive det XML sprog eller den XML applikation som dokumentet (eller sub træet) tilhører. Eksemplet kunne også være skrevet sådan: <?xml version="1.0" encoding="iso "?> <data xmlns=" <forfatterliste> <forfatter> <id>f12345</id> </forfatter>...

7 I dette tilfælde er namespacet i roden så default namespace for HELE dokumentet hvis intet andet er angivet! Dette vil typisk gøres hvis dokumentet kun anvender et namespace altså tilhører et XML sprog eller applikation. Eller hvis stort set alle elementer tilhører det samme namespace. Præfiks: Et namespace eller navne område kan oprettes med eller uden en præfiks. Det er ikke tilladt at bruge en præfiks hvis den ikke er erklæret sammen med et namespace! Følgende XML fil: <data><t:tekst>dette er en tekst.</t:tekst></data> giver en fejlmelding: Men der skal ikke meget til for at gøre t præfikset lovligt: <data xmlns:t="x"><t:tekst>dette er en tekst.</t:tekst></data>

8 Præfikset er en vilkårlig forkortelse for selve namespace-værdien (som jo også kan være helt vilkårlig!). Man kan selv definere dette præfix dog må man ikke anvendes bogstaverne x, m eller l, som er reserverede til w3.org formål! Præfikset kan ellers normalt - være hvad som helst! Hvis man importerer standard navneområder som f. eks. XML skema navneområdet kan man også vilkårligt definere præfikset! Præfikset er normalt altid vilkårligt. (HTML som namespace er dog nogle gange en undtagelse som vi siden skal se). Vi kan f. eks. gøre således for at indføre præfikser: <?xml version="1.0" encoding="iso "?> <data xmlns:forfatter=" xmlns:bog=" > <forfatter:forfatterliste> <forfatter> <id>f12345</id> </forfatter> <forfatter> <id>f45345</id> </forfatter> <forfatter> <id>f89345</id> </forfatter> </forfatter:forfatterliste> <bog:bogliste> <bog> <id>b12345</id> </bog> <bog> <id>b67345</id> </bog> <bog> <id>b45345</id> </bog> </bog:bogliste> </data>

9 Det er vigtigt at forstå at nu er det kun de to elementer bogliste og forfatterliste som er i et namespace. Deres sub elementer er ikke i et bestemt namespace! Som det ses er elementerne bog og forfatter nu pludseligt uden kvalificering!! På denne måde kan man frit blande flere forskellige XML sprog eller applikationer. Vi kan nu kvalificere elementet forfatter på denne måde:

10 <?xml version="1.0" encoding="iso "?> <data xmlns:forfatter=" xmlns:bog=" > <forfatter:forfatterliste> <forfatter:forfatter> <id>f12345</id> </forfatter:forfatter> <forfatter:forfatter> <id>f45345</id> </forfatter:forfatter> <forfatter:forfatter> <id>f89345</id> </forfatter:forfatter> </forfatter:forfatterliste>... Nu er elementet forfatter kvalificeret (men sub elementet id og bog - har IKKE et namespace!):

11 To slags navne i XML: Før XML Namespaces altså i den oprindelige udgave af XML fandtes kun een slags XML navne der skulle overholde visse regler som vi har set. Et XML name må f. eks. ikke starte med et tal og det må ikke indeholde en /! Men den oprindelige definition sagde at navnet godt må indeholde kolon! Følgende var altså fuldt ud gyldigt i følge XML standarden fra 1998: <x:y:z>dette er x:y:z</x:y:z> Hvis vi prøver at opnå dette XML dokument i Internet Explorer fås en fejlmelding: Dette element er ugyldigt fordi Internet Explorer anvender en Namespace XML parser! I følge den nye nu helt almindelige XML standard må et almindeligt XML navn ikke indeholde et kolon! Fordi et kolon nu altid betegner et navneområder og markerer et præfiks! I dag skelnes derfor mellem to slags XML navne: 1. Et localname som aldrig må indeholde et kolon og som simpelthen er navnet efter et eventuelt kolon 2. Et qualifiedname som maksimalt kan indeholde et kolon således at det som står efter dette kolon er lig med localname! I praksis betyder det at selve navnet på et element eller en attribut aldrig må indeholde et kolon! Hvis vi prøver at parse ovennævnte XML dokument med x:y:z i Xerces parseren fås også en fejl:

12 Vi kan se at Xerces opfatter x:y som elementets navn og at den forventer en attribut eller et slut mærke! I Xerces parseren kan vi midlertid slå namespaces til og fra. Vi kan slå namespaces fra ved en parameter N og derved kører vi Xerces parseren som om den var en gammeldags 1998 parser!:

13 Nu er der intet galt med vores XML dokument! I nogle tilfælde med gamle XML dokumenter er det nødvendigt at kunne slå namespaces til og fra for at kunne parse og læse dokumentet! Xerces parseren kan også helt fjerne (ignorere) præfikserne med en parameter NP. De nye parsere som er af typen Namespace Aware parser ved altså hvad de skal gøre når de støder på f. eks.: <p:person> Parseren kan straks se at elementets navn er person og at p er en præfiks. Det næste som parseren gør er så at kontrollere at der i XML dokumentet - hidtil - har været en xmlns med dette præfiks! Parseren finder altid det nærmeste præfiks fordi det samme præfiks kan være koblet til forskellige namespaces! Parseren starter i selve elementet går til parent o.s.v. og leder efter det rette xmlns! Hvis parseren ikke kan finde det korrekte xmlns opgiver den og melder fejl! Præfikser og navneområder kan omdefineres længere nede i træet. Dette er f. eks. fuldt ud gyldigt: Hvis analyserer dette XML dokument fås dette:

14 Standard namespaces: Der findes et meget stort antal forud definerede namespaces som kan anvendes og som forstås af de fleste XML processorer. Eksempler her på er: 1. xmlns:xsd= (som skal anføres i et XML skema) 2. xmlns:xsi= (som skal anføres i en XML fil som er en instantiering af et skema, dvs som anvender et skema) Disse standarder er altså helt nødvendige for at få skemaer og stylesheets osv til at fungere efter hensigten! Vi kan indsætte et standard - forud defineret - namespace på denne måde: <?xml version="1.0" encoding="iso "?> <data xmlns:forfatter=" xmlns:bog=" xmlns:html=" xmlns:s=" xmlns:xlink=" > <HTML:div style="font-size:18pt;background-color:#dedede">xml dokument:</html:div> <HTML:div style="font-size:18pt;background-color:#aaffaa"> Dette er et div element indsat med et namespace xhtml! </HTML:div> <s:svg> <rect x="15" y="15" style="border:1px solid black" fill="#66ff66" width="250" height="30"/> <ellipse fill="#afafaf" style="border:1px solid black" cx="10" cy="100" rx="80" ry="60"></ellipse> </s:svg> <forfatter:forfatterliste xlink:type="simple" xlink:href="information.txt" > <forfatter:forfatter> <id>f12345</id> </forfatter:forfatter> <forfatter:forfatter> <id>f45345</id> </forfatter:forfatter> <forfatter:forfatter> <id>f89345</id> </forfatter:forfatter> </forfatter:forfatterliste> Vi erklærer her nogle standard namespaces og kan så anvende elementer og objekter fra disse namespaces!

15 NB: Det er helt afgørende at et standard namespace staves på den korrekte måde en lille slåfejl og intet virker! Teksten i xmlns er simpelhen et flag eller en kode til XML parseren! Parseren forstår kun een bestemt kode! Vi kan anvende et div element fra html (xhtml) og indsætte en svg-grafik hvis ellers browseren kan klare det! I browseren Amaya som kan downloades fra kan svg-grafik vises: XLinks er en XML teknologi som svarer til <a> elementer i HTML. Hvis XML dokumentet vises i visse browsere kan der klikkes på linket og information.txt vises. Dette eksempel viser browseren Mozilla (tilsvarende i Netscape, men xlink virker ikke i MS Internet Explorer):

16 Det væsentlige er lige her ikke de konkrete eksempler men at man kan importere et namespace og derefter anvende objekter fra dette namespace eller denne XML applikation! Med et XSLT stylesheet kan vi analysere vores XML dokument således: Hvis vi vil finde attributterne i rod elementet data ses følgende billede, hvor vi kan se de forskellige attributter i root og deres værdier. Vi kan også se at elementet data IKKE i sig selv befinder sig i et namespace selv om det erklærer adskillige namespaces! (node type 1 er et element, node type 2 er en attribut):

17 XML navneområde: Alle XML dokumenter har et skjult namespace som ikke er skrevet og heller ikke normalt kan ses i et XML dokument. Hvis kan vi tage et hvilket som helst tilfældigt dokument: <data> <bil> <producent> <navn> </navn> <id> </id> </producent> <bil_id></bil_id> <ind_pris></ind_pris> <datering></datering> </bil> </data> Dette bil dokument har tydeligvis ingen namespaces! Men hvis vi checker namespaces f. eks. med en metode fra XML style sheets som vi vil vende tilbage til opdager vi at dokumentet har et standard skjult navneområde som alle dokumenter har:

18 Dette navneområde lyder altså xmlns:xml= RDF Resource Description Framework: Et eksempel på et standard namespace er RDF som er et skema som kan bruges til at definere data om det aktuelle XML dokument svarende til meta oplysninger i HTML. Som et supplement bruges et andet namespace kaldet Dublin Core. Disse meta data kan lægges ind i en XML fil på denne måde:

19 Disse meta data kan så bruges af søge maskiner og robotter på Internettet. Der findes et stort antal elementer i dc dublin core som f. eks: Title, Creator, Description, Publisher, Contributor, Type, Language og Rights. Disse kan anvendes som i eksemplet. Attributter: Attributter modsat sub elementer - arver ikke fra en default namespace. Attributter er nemlig ikke børn af elementet! Hvis man anvender metoden i DOM getparent() jvf. senere - på en attribut får man værdien null! Vi kan sætte en ny attribut opdateret på vores forfatterliste således: <forfatter:forfatterliste xlink:type="simple" xlink:href="information.txt" opdateret=" "

20 > Hvis vi nu viser hvilke attributter der er definerede i objektet forfatter:forfatterliste ses dette: Vi kan se, at forfatterliste har 3 attributter (0, 1 og 2). De 2 første er i et namespace, men vores egen opdateret attribut er ikke i et namespace (er ikke kvalificeret) selv om elementet er i et namespace! Denne attribut skal altså kvalificeres specifikt for at komme ind under et namespace hvis vi bruger et default namespace! F. eks. på denne måde: <forfatter:forfatterliste xlink:type="simple" xlink:href="information.txt" forfatter:opdateret=" " > Resultatet er nu helt anderledes:

21 Nu ses det, at opdateret - attribut nummer 2 - er kommet ind under et namespace nemlig det samme som elementet! DTD skemaer og namespaces: DTD skemaer som stammer fra SGML og ikke fra XML forstår ikke namespaces modsat XSD skemaer. Vi kan skrive et inline DTD skema (et inline DTD subset) på denne måde: <?xml version="1.0" encoding="iso "?> <!DOCTYPE data [ <!ELEMENT data (forfatter:forfatterliste,bog:bogliste)> <!ELEMENT forfatter:forfatterliste (forfatter:forfatter)*> <!ELEMENT forfatter:forfatter (id)> <!ELEMENT id (#PCDATA)> <!ELEMENT bog:bogliste (bog)*> <!ELEMENT bog (id)> <!ATTLIST data xmlns:forfatter CDATA #REQUIRED xmlns:bog CDATA #REQUIRED> ]> <data xmlns:forfatter=" xmlns:bog=" >...

22 Vi kan se at det er nødvendigt at erklære de fulde kvalificerede navne på elementerne ellers kan XML dokumentet ikke valideres med DTD skemaet. På samme måde er det nødvendigt i et CSS Cascading Style Sheet - dokument at anføre de fulde navne ikke kun selve elementets lokale navn. Vi kan fx skrive et lille CSS dokument således: data {font-size:14pt} forfatter\:forfatter {display:block;background-color:#dedede} bog\:bogliste {display:block;background-color:#669966} Som det ses er det nødvendigt at escape dvs at sætte \ foran kolonnet! Dette stylesheet kaldet boghandel.css sættes på XML filen således: <?xml version="1.0" encoding="iso "?> <?xml-stylesheet href="boghandel.css" type="text/css"?>...

23

Eksempel på transformation: XML -> RTF dokument:

Eksempel på transformation: XML -> RTF dokument: Eksempel på transformation: XML -> RTF dokument: RTF dokumenter er Rich Text dokumenter der kan formateres med farver og forskellige skrifttyper. I nogle tilfælde kan det være interessant at transformere

Læs mere

DTD Document Type Definition:

DTD Document Type Definition: DTD Document Type Definition:...1 Sekvens:...2 Validering:...3 Attributter i DTD:...8 In-line DTD skemaer:...10 Entiteter:...11 Entiteter som værdier i attributter:...13 DTD skemaer kun med entiteter:...14

Læs mere

Encoding:...1 Et tegn sæt (character set):...1 UTF-8 og UTF-16 (Unicode):...2

Encoding:...1 Et tegn sæt (character set):...1 UTF-8 og UTF-16 (Unicode):...2 Encoding:...1 Et tegn sæt (character set):...1 UTF-8 og UTF-16 (Unicode):...2 Encoding: Vi har tidligere set på spørgsmålet om et XML dokuments encoding. Det er generelt altid en god ide at gemme et dokument

Læs mere

DOM Document Object Model:

DOM Document Object Model: DOM Document Object Model:...1 Typer af noder i træet:...3 Reading:...4 document:...6 element:...7 attributter:...12 parser fejl:...13 XPATH:...13 Stier i XPATH:...13 Prædikater:...14 Operatorer:...15

Læs mere

SVG Scalable Vector Graphics.

SVG Scalable Vector Graphics. SVG Scalable Vector Graphics. SVG er en XML applikation, et vektor grafik Markup Language. Det betyder at et SVG dokument ER et XML dokument og skal overholde de samme normer. Et svg dokument skal f. eks.

Læs mere

Denne artikel er til dem der ønsker at vide mere om hvad CSS er og hvad CSS kan bruges til hvad angår WWW.

Denne artikel er til dem der ønsker at vide mere om hvad CSS er og hvad CSS kan bruges til hvad angår WWW. Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk CSS - en gennemgang Denne artikel er til dem der ønsker at vide mere om hvad CSS er og hvad CSS kan bruges til hvad angår WWW. Der er lidt CSS historie

Læs mere

java -classpath.;xercesimpl.jar;xercessamples.jar;c:\java\java\lib\classes.zip sax.counter -v -s -f -t telefonliste.xml

java -classpath.;xercesimpl.jar;xercessamples.jar;c:\java\java\lib\classes.zip sax.counter -v -s -f -t telefonliste.xml Xerces parseren....1 sax.counter:...1 sax.documenttracer:...2 sax.writer:...3 dom.getelementsbytagname:...4 dom.writer:...4 dom.asbuilder:...5 XMLGrammarBuilder:...6 PSVIParser:...7 Xerces parseren. Vi

Læs mere

Projekt i Programmering C Menu til hjemmeside.

Projekt i Programmering C Menu til hjemmeside. Projekt i Programmering C Menu til hjemmeside. 10-12-2004 Holstebro HTX Bent Arnoldsen Synopsis. Projektet her er en menu til hjemmesider, som er lavet så den er let at tilrette, når man tilføjer eller

Læs mere

Afsnittet er temmelig teoretisk. Er du mere til det praktiske, går du blot til det næste afsnit.

Afsnittet er temmelig teoretisk. Er du mere til det praktiske, går du blot til det næste afsnit. Afsnittet er temmelig teoretisk. Er du mere til det praktiske, går du blot til det næste afsnit. XML (eng. extensible Markup Language) XML er en måde at strukturere data på i tekstform. På samme måde som

Læs mere

Nu skal vi især se på <font> og <center> samt centrering af hele siden på skærmen.

Nu skal vi især se på <font> og <center> samt centrering af hele siden på skærmen. Validering 4 Nu skal vi især se på og samt centrering af hele siden på skærmen. Det er i HTML ikke forbudt at bruge koden , men lad nu være alligevel, du får blot en masse valideringsproblemer.

Læs mere

PHP Quick Teknisk Ordbog

PHP Quick Teknisk Ordbog PHP Quick Teknisk Ordbog Af Daniel Pedersen PHP Quick Teknisk Ordbog 1 Indhold De mest brugte tekniske udtryk benyttet inden for web udvikling. Du vil kunne slå de enkelte ord op og læse om hvad de betyder,

Læs mere

Træ struktur: Alle XML dokumenter er grafer og gyldige træ strukturer. Et konkret eksempel herpå kunne være: <data>data.</data>

Træ struktur: Alle XML dokumenter er grafer og gyldige træ strukturer. Et konkret eksempel herpå kunne være: <data>data.</data> XML generelt:...1 XML:...1 Træ struktur:...2 Kinesiske æsker eller russiske dukker:...4 Besøgs eller Visiting algoritmer:...5 XML og HTML:...8 Hvad er en parser?...9 Velformet:...11 Et script program der

Læs mere

Lav dine egne hjemmesider/websider

Lav dine egne hjemmesider/websider Sider, der skal publiceres på World Wide Web, laves i et særligt format, html, som fortæller browseren, hvordan den skal vise tekst og billeder. Html (Hypertext markup language) er meget fleksibelt og

Læs mere

Bootstrap Tutorial LAV EN SIMPEL RESPONSIVE SIDE MED BOOTSTRAP MATHIAS HERSKIND GROTRIAN

Bootstrap Tutorial LAV EN SIMPEL RESPONSIVE SIDE MED BOOTSTRAP MATHIAS HERSKIND GROTRIAN 2015 Bootstrap Tutorial LAV EN SIMPEL RESPONSIVE SIDE MED BOOTSTRAP MATHIAS HERSKIND GROTRIAN I denne tutorial kommer du til at I denne tutorial vil du lære hvad Bootstrap er, hvordan det fungerer og hvordan

Læs mere

Tillykke Med Fødselsdagen

Tillykke Med Fødselsdagen HTML & CSS 1 Tillykke Med Fødselsdagen All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/ccwreg to register

Læs mere

Webside score qiwork.pt

Webside score qiwork.pt Webside score qiwork.pt Genereret December 03 2015 16:54 PM Scoren er 55/100 SEO Indhold Titel QIWORK. Creative Studio Længde : 25 Perfekt, din titel indeholder mellem 10 og 70 bogstaver. Beskrivelse Design

Læs mere

Beginning CSS and Web Development kap. 1 11

Beginning CSS and Web Development kap. 1 11 Beginning CSS and Web Development kap. 1 11 Plan Xhtml opbygning CSS Divs, class, id Baggrunde, farver og billeder Tekst Links Lister Tabeller Stand up programmering Xhtml vs. html i XHTML skal alle elementer

Læs mere

ADMINISTRATIONS MANUAL

ADMINISTRATIONS MANUAL ADMINISTRATIONS MANUAL onmap.dk Administrations Manual Dansk Version 0.1 Side 1 Denne manual beskrive hvordan en race administrator kan opsætte og bruge onmap.dk race protalen til at lave en specialiseret

Læs mere

Web sider. Introduktion: Har du nogensinde spekuleret over, hvordan det verdesomspændende internet virker og hvordan man snakker med det?

Web sider. Introduktion: Har du nogensinde spekuleret over, hvordan det verdesomspændende internet virker og hvordan man snakker med det? Introduktion: Har du nogensinde spekuleret over, hvordan det verdesomspændende internet virker og hvordan man snakker med det? I dag skal du lære at lave hjemmesider, så du også kan bidrage til at opbygge

Læs mere

Internet vs WWW. Internettet er IKKE det samme som www. Internettet Er et netværk af computere Gør det muligt af dele information

Internet vs WWW. Internettet er IKKE det samme som www. Internettet Er et netværk af computere Gør det muligt af dele information web som medie Internet vs WWW Internettet er IKKE det samme som www. Internettet Er et netværk af computere Gør det muligt af dele information Internet protokoller (forskellige måder at udveksle information

Læs mere

ABM standard arbejdsgruppen nedsat af Statens Arkiver, Biblioteksstyrelsen og Kulturarvsstyrelsen

ABM standard arbejdsgruppen nedsat af Statens Arkiver, Biblioteksstyrelsen og Kulturarvsstyrelsen nedsat af Statens Arkiver, Biblioteksstyrelsen og Kulturarvsstyrelsen Titel : Transport af ABM data Dato : 2007-10-15 Status : Gældende ABM-specifikation Sekretariat: Publicering: Kulturarvsstyrelsen ved

Læs mere

I denne artikel vil jeg gennemgå hvordan en side for RSS "Live Bogmærke" kan se ud.

I denne artikel vil jeg gennemgå hvordan en side for RSS Live Bogmærke kan se ud. Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk RSS "Live Bogmærke" I denne artikel vil jeg gennemgå hvordan en side for RSS "Live Bogmærke" kan se ud. Skrevet den 10. Feb 2009 af madsass I kategorien

Læs mere

2 Indledning. Karsten Kynde 2007.8.28. Figur 1

2 Indledning. Karsten Kynde 2007.8.28. Figur 1 2 Indledning Karsten Kynde 2007.8.28 Betragt følgende tekst 1 : Figur 1 Som en hjælp til de læsere der ikke læser gotisk håndskrift og for at få lejlighed til at demonstrere XML vil vi transskribere teksten.

Læs mere

Digitale Videnssystemer: Notater

Digitale Videnssystemer: Notater Digitale Videnssystemer: Notater Sigfred Hyveled Nielsen IVA / Københavns Universitet 3. Semester Denne tekst er skrevet af Sigfred Nielsen, og stillet til rådighed under Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel-DelPåSammeVilkår

Læs mere

Form og dens underlige box model

Form og dens underlige box model Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk Form og dens underlige box model Denne artikel handler om hvilke problemer man som webudvikler kan komme ud for, og hvordan man løser dem. Jeg kommer

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-03-2018. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Mbridge tilmeldingssystem Version 23-07-2017. Vejledning. Indholdsfortegnelse. Indledning...2 Tilmelding til turnering (spillere)...2 Slet tilmelding...4 Opsætning af turneringer (turneringsleder)...5

Læs mere

Om styles / typografier / typografiark / stylesheets

Om styles / typografier / typografiark / stylesheets Om styles / typografier / typografiark / stylesheets (dvs. Cascading StyleSheet ~ CSS) CSS er et sprog til at definere layout på HTML-dokumenter. CSS indeholder flere muligheder for layout end HTML og

Læs mere

Servere har ikke kun noget at gøre med et lokalnet eller med Internettet. Ethvert program som fungerer som en lytter er en server!

Servere har ikke kun noget at gøre med et lokalnet eller med Internettet. Ethvert program som fungerer som en lytter er en server! XML og server klient programmer:...1 Hvad er en server?...1 Fordelene ved en XML server:...2 Eksempel: En telefon XML server:...2 XML server der trækker på en database:...7 Direkte adgang til databasens

Læs mere

World Wide Web Det verdensomspændende spindelvæv Søgemaskinerne Portal eller fritekst Viggo Liebmann Hansen viha@uni.gl

World Wide Web Det verdensomspændende spindelvæv Søgemaskinerne Portal eller fritekst Viggo Liebmann Hansen viha@uni.gl World Wide Web Det verdensomspændende spindelvæv Søgemaskinerne Portal eller fritekst Viggo Liebmann Hansen viha@uni.gl Tim Berners-Lee arbejdede i CERN med informationsudveksling mellem forskere der brugte

Læs mere

Intranet anvendes til klubbens interne forhold, som kun skal kunne ses og betjenes af klubbens egne medlemmer.

Intranet anvendes til klubbens interne forhold, som kun skal kunne ses og betjenes af klubbens egne medlemmer. Y s Men s Club Nordstjernen Manual for anvendelse af Intranet Intranet anvendes til klubbens interne forhold, som kun skal kunne ses og betjenes af klubbens egne medlemmer. Intranet kan indeholde både

Læs mere

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio IT-Brugerkursus Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC Printvenligt format Indholdsfortegnelse Formål og opbygning Opgave Vejledning til intranettet Åbne

Læs mere

Webside score downvid.co

Webside score downvid.co Webside score downvid.co Genereret Oktober 26 2018 16:00 PM Scoren er 65/100 SEO Indhold Titel Facebook Video Downoader Online Længde : 33 Perfekt, din titel indeholder mellem 10 og 70 bogstaver. Beskrivelse

Læs mere

TravelTales; håndtering af konfigurationsfil

TravelTales; håndtering af konfigurationsfil TravelTales; håndtering af konfigurationsfil 1 (7) TravelTales; håndtering af konfigurationsfil Synopsis Dette dokument beskriver indholdet i en TravelTales konfigurationsfil og metoder til hvordan man

Læs mere

Naja Schlüter Roskilde Tekniske Gymnasium 26/ Interessentanalyse

Naja Schlüter Roskilde Tekniske Gymnasium 26/ Interessentanalyse Interessentanalyse Jeg fik til opgave at skulle lave en ny studieweb som er min egen personlige side. Min studieweb skal bruges til lidt information og så vil jeg løbende igennem de to år jeg har igen

Læs mere

Superskolernes kampagne

Superskolernes kampagne Superskolernes kampagne Projekt i Kommunikation/IT Roskilde Tekniske Skole Side 1 af 12 Indhold Indledning... 3 Målgruppeanalyse - Kanylemodel... 4 Begrundelse for valg af medie... 5 Grovskitsering...

Læs mere

Webside score google.com

Webside score google.com Webside score google.com Genereret Januar 14 2019 10:26 AM Scoren er 37/100 SEO Indhold Titel Google Længde : 6 Kan optimeres; Optimalt bør din titel indeholde mellem 10 og 70 karakterer (med mellemrum)

Læs mere

Mini Afsluttende Projekt

Mini Afsluttende Projekt Mini Afsluttende Projekt Tobias Sønderskov Hansen og Lau Lund Leadbetter Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 2.4 - IT 2013 Side 1 af 18 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Mindmap... 3 User Stories... 4

Læs mere

Annonceimport på GulogGratis.dk

Annonceimport på GulogGratis.dk Annonceimport på GulogGratis.dk Indhold Annonceimport på GulogGratis.dk...1 Hvad er det?...2 Hvordan foregår det?...2 Hvad er arbejdsprocessen?...2 Hvor skal feedet ligge?...2 Hvordan skal feedet udformes?...2

Læs mere

Tech College Aalborg. ASP.NET Hjemmeside. Projekt Smart Zenior Home - Guide til ASP.NET hjemmeside med Visual Studio

Tech College Aalborg. ASP.NET Hjemmeside. Projekt Smart Zenior Home - Guide til ASP.NET hjemmeside med Visual Studio Tech College Aalborg ASP.NET Hjemmeside Projekt Smart Zenior Home - Guide til ASP.NET hjemmeside med Visual Studio Isabella Sihm Ziersen Indhold ASP.Net hjemmeside... 2 Visual Studio... 2 Brug af templates

Læs mere

Webside score hurghada.sk

Webside score hurghada.sk Webside score hurghada.sk Genereret Marts 24 2018 21:47 PM Scoren er 48/100 SEO Indhold Titel Hurghada - Egypt - Dovolenka 2018 Hurghada.sk Længde : 47 Perfekt, din titel indeholder mellem 10 og 70 bogstaver.

Læs mere

Webside score mp3list.pro

Webside score mp3list.pro Webside score mp3list.pro Genereret Juni 06 2019 13:16 PM Scoren er 52/100 SEO Indhold Titel Download free music - mp3 songs and Længde : 42 Perfekt, din titel indeholder mellem 10 og 70 bogstaver. Beskrivelse

Læs mere

Extension udvikling i Mozilla Firefox. Henrik Gemal

Extension udvikling i Mozilla Firefox. Henrik Gemal Extension udvikling i Mozilla Firefox Henrik Gemal Side 1 Hvem er jeg? Web udvikler hos TDC Laver TDC.dk og TDCOnline.dk Laver HTML, CSS, PHP Med i Mozilla projektet i mange år Udviklet et par extensions

Læs mere

KOM GODT I GANG MED. Desktop Mendeley Menuen er simpel og intuitiv. I Menuen Tools finder du web importer og MS Word plugin

KOM GODT I GANG MED. Desktop Mendeley Menuen er simpel og intuitiv. I Menuen Tools finder du web importer og MS Word plugin Mendeley er et program til håndtering af PDF er og referencer, som frit kan downloades fra internettet. Der er fri lagringskapacitet for en enkeltbruger op til en vis mængde data. Du kan hente programmet

Læs mere

SAX Simple API for XML.

SAX Simple API for XML. SAX Simple API for XML....1 Funktioner:...2 Skrive XML dokumenter med SAX writer:...4 SAX metoder i Visual Basic:...5 error handler:...6 En content handler:...7 At validere et XML dokument med SAX:...13

Læs mere

Hvordan bruger jeg WebMail?

Hvordan bruger jeg WebMail? AluData: Hvordan bruger jeg WebMail? Til Elisabeth 2014 AluData::Vanløse 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Vi kobler os på WebMail...3 3. Vi ser nærmere på postkassens opbygning...5 4. Vi skriver

Læs mere

IKT og Videnrepræsentationer

IKT og Videnrepræsentationer IKT og Videnrepræsentationer CSTBI-2 2010 5. kursusgang Introduktion til html Kjeld Svidt ks@civil.aau.dk Personlige hjemmesider De enkelte gruppemedlemmer kan lave egne hjemmesider i mappen public_html

Læs mere

SAX Simple API for XML.

SAX Simple API for XML. SAX Simple API for XML. En API (Application Programming Interface) et bibliotek eller et sæt af funktioner eller metoder. SAX er et sådant bibliotek af abstrakte metoder som f. eks. startdocument() eller

Læs mere

Fra Informationsmodel til en DTD

Fra Informationsmodel til en DTD OpenStax-CNX module: m19608 1 Fra Informationsmodel til en DTD Steen Leo Hansen This work is produced by OpenStax-CNX and licensed under the Creative Commons Attribution License 3.0 Abstract En praf opbygning

Læs mere

Byg web sider. Introduktion:

Byg web sider. Introduktion: Introduktion: Du kender nu nogle enkle HTML tags, så nu er det på tide, at du kommer i gang med at lave din første side! Når du har nogle HTML-sider klar skal du have dem lagt op, så dine venner kan se

Læs mere

Webside score unlockdealers.com

Webside score unlockdealers.com Webside score unlockdealers.com Genereret Januar 10 2017 13:35 PM Scoren er 57/100 SEO Indhold Titel Unlock Dealers - Unlock codes start from $1 Dealers and Customers Wanted Længde : 72 Kan optimeres;

Læs mere

DanDasGraf og XML. v. Jesper Stahl Madsen Orbicon Informatik 12-11-2010. 2010 Orbicon Leif Hansen A/S

DanDasGraf og XML. v. Jesper Stahl Madsen Orbicon Informatik 12-11-2010. 2010 Orbicon Leif Hansen A/S DanDasGraf og XML v. Jesper Stahl Madsen Orbicon Informatik Standardiserede formater - afløb Afløb har altid være styret af standarder Nemt dataflow Fra dataleverandør til ledningsejer Fra ledningsejer

Læs mere

HVAD ER WORDPRESS 2 HVORDAN LOGGES IND 3 HVORDAN NAVIGERES DER 4 HVORDAN SKRIVES EN SIMPEL NYHED 5 AVANCEREDE NYHEDER 6 HVORDAN RETTES EN NYHED 7

HVAD ER WORDPRESS 2 HVORDAN LOGGES IND 3 HVORDAN NAVIGERES DER 4 HVORDAN SKRIVES EN SIMPEL NYHED 5 AVANCEREDE NYHEDER 6 HVORDAN RETTES EN NYHED 7 JonLitle.dk HVAD ER WORDPRESS 2 HVORDAN LOGGES IND 3 HVORDAN NAVIGERES DER 4 HVORDAN SKRIVES EN SIMPEL NYHED 5 AVANCEREDE NYHEDER 6 HVORDAN RETTES EN NYHED 7 PROFIL 7 KOMMENTARER 7 Hvad er Wordpress Wordpress

Læs mere

Webside score khtsb.com

Webside score khtsb.com Webside score khtsb.com Genereret April 04 2019 09:19 AM Scoren er 50/100 SEO Indhold Titel Welcome to XAMPP Længde : 16 Perfekt, din titel indeholder mellem 10 og 70 bogstaver. Beskrivelse XAMPP is an

Læs mere

Sonofon Erhverv. Kom godt i gang. med SMS fra Outlook Brugervejledning. 1107V01-93.010.014 gældende fra 29. oktober

Sonofon Erhverv. Kom godt i gang. med SMS fra Outlook Brugervejledning. 1107V01-93.010.014 gældende fra 29. oktober Sonofon Erhverv Kom godt i gang med SMS fra Outlook Brugervejledning 1107V01-93.010.014 gældende fra 29. oktober Grundlæggende funktionalitet Med SMS fra Outlook kan du enkelt sende både SMS, MMS og fax

Læs mere

Webside score simmi.it

Webside score simmi.it Webside score simmi.it Genereret August 01 2015 12:13 PM Scoren er 45/100 SEO Indhold Titel SIMMI - TORINO - Bomboniere, Sacchettini, Tipografia, Accessori, Confettate, Fardamè, per le Nozze, Længde :

Læs mere

Lav din egen forside i webtrees

Lav din egen forside i webtrees Lav din egen forside i webtrees Du behøver ikke at kunne kode eller gøre noget advanceret for at designe din helt egen forside i webtrees. Alt du skal gøre er bare at gøre brug af den indbygget editor.

Læs mere

Datoformater i XIr2 for Web Intelligence. Dokument ID: Dato: Dec. 2009. dokumenter. Side 1 af 8. dokumenter. Issue: Version 1

Datoformater i XIr2 for Web Intelligence. Dokument ID: Dato: Dec. 2009. dokumenter. Side 1 af 8. dokumenter. Issue: Version 1 Side 1 af 8 Datoformater i XIr2 Dato: Dec. 2009 Issue: Version 1 Dette dokument er udarbejdet af: J. Schultz-Pedersen Affecto Denmark A/S Lyngbyvej 28 DK-2100 København Ø CVR: 21 59 61 83 Tlf.: 39 25 00

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site.

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. 1 Opstart af et site Opret hovedmappen Opret grafikmappen Opret dit site Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. Opret en mappe indeni den første og kald den grafik. Heri lægges alle dine grafikfiler.

Læs mere

Webside score vulkan-russkiy.ru

Webside score vulkan-russkiy.ru Webside score vulkan-russkiy.ru Genereret Maj 09 2019 12:15 PM Scoren er 65/100 SEO Indhold Titel Вулкан Русский официальный сайт казино Вулкан Россия Længde : 52 Perfekt, din titel indeholder mellem 10

Læs mere

Tilføj observation Trin for trin

Tilføj observation Trin for trin FakeBase dokumentation Tilføj observation Trin for trin Rev. 1.03 25. januar 2006 / MA Tilføj observation Trin for trin Før du går i gang Denne vejledning vil vise dig, hvordan du tilføjer et objekt til

Læs mere

Byg et website med Dreamweaver

Byg et website med Dreamweaver Byg et website med Dreamweaver I denne øvelse skal vi opbygge et website for Hotel Holiday i Dreamweaver. Det færdige site kan ses her: http://www.itu.dk/people/khhp/hotel_holidays/velkommen.html Øvelsen

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 www.t3cms.dk TYPO3 Manual Version 6.2 Side 1 af 20 T3CMS Tlf: 70 25 00 22 Indholdsfortegnelse Generel info om TYPO3 3 Rediger din side 4-6 Indsættelse af links 7 Indsæt

Læs mere

MBridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

MBridge tilmeldingssystem Version Vejledning. MBridge tilmeldingssystem Version 01-11-2018. Vejledning. Indledning... 2 Tilmelding til turnering (spillere)... 2 Slet tilmelding... 5 Opsætning af turneringer (turneringsleder)... 6 Oprettelse af turnering/liste....

Læs mere

Lundtofte skole 2007/08. Åbn FrontPageExpress og Explorer begge programmer skal være åbne når du laver hjemmesiden.

Lundtofte skole 2007/08. Åbn FrontPageExpress og Explorer begge programmer skal være åbne når du laver hjemmesiden. Det vigtigste Hjemmeside i FrontPageExpress Åbn FrontPageExpress og Explorer begge programmer skal være åbne når du laver hjemmesiden. Lav en mappe til din hjemmeside. Find først din mappe på skolens netværk,

Læs mere

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Indholdsfortegnelse

Mbridge tilmeldingssystem Version Vejledning. Indholdsfortegnelse Mbridge tilmeldingssystem Version 15-03-2018. Vejledning. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indledning...2 Backup...2 Tilmelding til turnering (spillere)...3 Rette tilmelding...5 Slet tilmelding...5

Læs mere

It og informationssøgning Forelæsning november 2006 Jakob Grue Simonsen. Hypertekst og Python. Andersen & Simonsen: kap. 12

It og informationssøgning Forelæsning november 2006 Jakob Grue Simonsen. Hypertekst og Python. Andersen & Simonsen: kap. 12 It og informationssøgning Forelæsning 11 29. november 2006 Jakob Grue Simonsen Hypertekst og Python Andersen & Simonsen: kap. 12 I dag gennemgås materiale af uhyre praktisk (og kun i lidet omfang generel)

Læs mere

Webside score printersupportnu mbercare.blogspot.com

Webside score printersupportnu mbercare.blogspot.com Webside score printersupportnu mbercare.blogspot.com Genereret Juli 22 2019 17:31 PM Scoren er 53/100 SEO Indhold Titel HP Printer Support Phone Number +1-855-924-8222 Længde : 47 Perfekt, din titel indeholder

Læs mere

XML Difftool brugervejledning

XML Difftool brugervejledning XML Difftool brugervejledning UNI C maj 2007 XML Difftool brugervejledning UNI C Maj 2007 Af UNI C Indhold 1 Kort om XML Difftool og Import... 1 1.1 XML Difftool... 1 1.2 Opbygning af XML import fil...

Læs mere

Artikel om... Digital signatur. OpenOffice.org

Artikel om... Digital signatur. OpenOffice.org Artikel om... Digital signatur OpenOffice.org Rettigheder Dette dokument er beskyttet af Copyright 2005 til bidragsyderne, som er oplistet i afsnittet Forfattere. Du kan distribuere og/eller ændre det

Læs mere

Dokumentering af umbraco artikeleksport:

Dokumentering af umbraco artikeleksport: Dokumentering af umbraco artikeleksport: Lav en artikel side 2-3. Installationsguide side 3-5. Opsættelse af databasen og web.config side 5-8. Umbraco: templates side 8. Umbraco: borger.dk tab side 8.

Læs mere

Procesbeskrivelse - Webprogrammering

Procesbeskrivelse - Webprogrammering Procesbeskrivelse - Webprogrammering Indholdsfortegnelse Forudsætninger... 1 Konceptet... 2 Hjemmesiden... 2 Server-side... 3 Filstrukturen... 3 Databasehåndtering og serverforbindelse... 4 Client-side...

Læs mere

Webudvikleruddannelsen

Webudvikleruddannelsen En Introduktion til, HTML og CSS Indhold Webudvikler uddannelsen Techcollege Aalborg Internettet, Short story. Hvad er HTML? Basic HTML? Om HTML Tags Tekster i HTML Mere om tekster i HTML STYLING FONTS

Læs mere

Webside score serdem.tn

Webside score serdem.tn Webside score serdem.tn Genereret Marts 30 2017 15:51 PM Scoren er 65/100 SEO Indhold Titel Længde : 42 Perfekt, din titel indeholder mellem 10 og 70 bogstaver. Beskrivelse Mouelhi spécial déménagement

Læs mere

MBridge tilmeldingssystem Version Vejledning.

MBridge tilmeldingssystem Version Vejledning. MBridge tilmeldingssystem Version 01-11-2018. Vejledning. Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Backup... 2 Tilmelding til turnering (spillere)... 3 Rette tilmelding... 5 Slet tilmelding... 5 Grundopsætning

Læs mere

Webside score ming-hotels.com

Webside score ming-hotels.com Webside score ming-hotels.com Genereret Maj 21 2019 14:35 PM Scoren er 54/100 SEO Indhold Titel Home Ming Hotels Længde : 18 Perfekt, din titel indeholder mellem 10 og 70 bogstaver. Beskrivelse Længde

Læs mere

Indhold... 2 Installation af bannermodulet... 3 Opsætning af bannermodul... 5 Opsætning af bannere... 7 Indsætning af bannermodul på side...

Indhold... 2 Installation af bannermodulet... 3 Opsætning af bannermodul... 5 Opsætning af bannere... 7 Indsætning af bannermodul på side... Banner Side 1 af 8 Indhold Indhold... 2 Installation af bannermodulet... 3 Opsætning af bannermodul... 5 Opsætning af bannere... 7 Indsætning af bannermodul på side... 8 Side 2 af 8 Installation af bannermodulet

Læs mere

Vejledning i brug af hjemmeside og intranet

Vejledning i brug af hjemmeside og intranet Vejledning i brug af hjemmeside og intranet Side 1 Vejledning i brug af hjemmeside og intranet 1 Indledning... 2 2 Hjemmesiden... 3 2.1 Kolonnen i venstre side... 3 2.1.1 Øverst... 3 2.1.2 I midten...

Læs mere

Webside score networthfacts.com

Webside score networthfacts.com Webside score networthfacts.com Genereret Maj 09 2019 18:56 PM Scoren er 69/100 SEO Indhold Titel NET WORTH FACTS Længde : 15 Perfekt, din titel indeholder mellem 10 og 70 bogstaver. Beskrivelse Net Worth,

Læs mere

Webside score akcpdistributor.de.cutestatvalue.com

Webside score akcpdistributor.de.cutestatvalue.com Webside score akcpdistributor.de.cutestatvalue.com Genereret Juli 19 2019 10:28 AM Scoren er 47/100 SEO Indhold Titel akcp-distributor.de is worth $ 8.95 - Website Worth, Calculator Længde : 64 Perfekt,

Læs mere

Kenn Römer-Bruhn. WordPress. - gør dig synlig på nettet

Kenn Römer-Bruhn. WordPress. - gør dig synlig på nettet Kenn Römer-Bruhn WordPress - gør dig synlig på nettet version 1.3 2. september 2013 Lidt om hvem Kenn er Arbejdsområder i dag: Forfatter, skribent, redaktør, forlægger, fotojournalist, blogger, grafisk

Læs mere

Flash Logic Free CMS. Manual og brugervejledning

Flash Logic Free CMS. Manual og brugervejledning Flash Logic Free CMS Manual og brugervejledning Indhold: 1. Funktionalitet 2. Fil-oversigt 3. Baggrundsbillede 4. Banner-billede 5. Redigering af tekst 6. Brug af html-tags 7. Web site navn 8. Upload til

Læs mere

YouYonder. så husker du det du lærer

YouYonder. så husker du det du lærer YouYonder så husker du det du lærer Lidt om kunsten at tage effektive noter Hvis du læser en artikel på internettet, ser en video, læser en bog eller hører et foredrag, så vil du kunne øge dit udbytte

Læs mere

Efterlyst! Introduktion HTML & CSS. I dette projekt skal du lære, hvordan du laver din egen plakat. Arbejdsliste. Test dit Projekt.

Efterlyst! Introduktion HTML & CSS. I dette projekt skal du lære, hvordan du laver din egen plakat. Arbejdsliste. Test dit Projekt. HTML & CSS 1 Efterlyst! All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/ccwreg to register your club. Introduktion

Læs mere

Kom godt i gang med SMS fra Outlook

Kom godt i gang med SMS fra Outlook Grundlæggende funktionalitet Med SMS fra Outlook kan du enkelt sende både SMS, MMS og fax fra Outlook. Programmet er integreret med din personlige Outlook-kontaktliste, og gør afsendelse af meddelelser

Læs mere

Webside score starwarsgalaxyof heroeshack.website

Webside score starwarsgalaxyof heroeshack.website Webside score starwarsgalaxyof heroeshack.website Genereret December 11 2016 16:00 PM Scoren er 73/100 SEO Indhold Titel Star Wars Galaxy Of Heroes Hack - Unlimited Credits & Crystals - Star Wars Galaxy

Læs mere

Grundlæggende HTML. Hjemmesider, kommunikation og kode. mandag den 13. august 12

Grundlæggende HTML. Hjemmesider, kommunikation og kode. mandag den 13. august 12 Grundlæggende HTML Hjemmesider, kommunikation og kode Hvad er HTML? Hyper Text Markup Language Beskrivelsen siger at det er et tekst sprog bestående af markører Bruges til at vise hjemmesider i en browser,

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW REDESIGN AF HJEMMESIDE

GRAFISK WORKFLOW REDESIGN AF HJEMMESIDE GRAFISK WORKFLOW REDESIGN AF HJEMMESIDE 2 REDESIGN AF FUTURECOM BUSINESS SOLUTIONS HJEMMESIDE OPGAVEN Den gamle hjemmeside skulles redesignes da den daværende hjemmeside var forældet (indhold og udseende)

Læs mere

Webside score pre-r.com

Webside score pre-r.com Webside score pre-r.com Genereret Januar 08 2016 17:33 PM Scoren er 67/100 SEO Indhold Titel Pre-R Mobile Urgent Care in San Luis Obispo, CA Længde : 49 Perfekt, din titel indeholder mellem 10 og 70 bogstaver.

Læs mere

Uniq.Survey-Xact.DK. Vejledning. Rambøll Management Olof Palmes Allé 20 DK-8200 Århus N Denmark. Tlf: 8944 7800 www.ramboll-management.

Uniq.Survey-Xact.DK. Vejledning. Rambøll Management Olof Palmes Allé 20 DK-8200 Århus N Denmark. Tlf: 8944 7800 www.ramboll-management. Uniq.Survey-Xact.DK Vejledning Rambøll Management Olof Palmes Allé 20 DK-8200 Århus N Denmark Tlf: 8944 7800 www.ramboll-management.dk TU1.UT TUIndledningUT TU2.UT TUKlargøring TU3.UT TUOprettelse TU4.UT

Læs mere

Website review groweasy.dk

Website review groweasy.dk Website review groweasy.dk Generated on September 01 2016 10:32 AM The score is 56/100 SEO Content Title Webbureau Odense GrowEasy hjælper dig med digital markedsføring! Length : 66 Perfect, your title

Læs mere

Vejledning i brug af hjemmeside og intranet

Vejledning i brug af hjemmeside og intranet Vejledning i brug af hjemmeside og intranet Side 1 Vejledning i brug af hjemmeside og intranet 1 Indledning... 2 2 Hjemmesiden... 3 2.1 Kolonnen i venstre side... 3 2.1.1 Øverst... 3 2.1.2 I midten...

Læs mere

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS)

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) 24. august 2007 Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 2 2. Se indholdet i dit Content Management System... 3 3. Tilgå dokumenterne i My Content

Læs mere

Kapitel 6 Events i C#

Kapitel 6 Events i C# Kapitel 6 i C# Når vi snakker programmering er en Event når der aktiveres specielt indbygget kode. Der sker en hændelse (event). Man siger at eventet bliver udført. De events vi skal gennemgå i dette kapitel

Læs mere

Webside score resellercredit1.ru

Webside score resellercredit1.ru Webside score resellercredit1.ru Genereret November 03 2016 02:11 AM Scoren er 45/100 SEO Indhold Titel ResellerCredit - Социальная платежная система Længde : 45 Perfekt, din titel indeholder mellem 10

Læs mere

Brugervejledning til databrowseren

Brugervejledning til databrowseren Brugervejledning til databrowseren Indholdsfortegnelse Indledning...2 Hvordan tilgås browseren og api et...2 Databrowseren...2 Søgning...2 Visning...4 Features i listevisningen...4 Detaljeret visning...5

Læs mere