konkurrenceoplæg / hvad er fsc? / praktisk info

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "konkurrenceoplæg / hvad er fsc? / praktisk info"

Transkript

1

2 Vinderproduktet fra FSC Design Award bænken DIAMond - designet under kategorien møbler til udendørs brug.

3 konkurrenceoplæg wood is good - umt og fsc design award 2008 Skaber dine designs andet end glæde f.eks. øgede klimaproblemer og fattigdom? Med FSC kan du have god samvittighed, når du designer i træ eller papir. FSC er en global mærkningsordning til bæredygtigt produceret træ. Wood is Good er en anderledes konkurrence for alle design- og arkitektstuderende i Danmark. Konkurrencen udskrives af FSC Danmark og UMT i samarbejde med en række danske virksomheder og miljøorganisationerne Nepenthes og WWF. Opgaven er at designe et flot og funktionelt produkt i bæredygtigt FSC træ. Du får frie hænder En række store danske virksomheder har meldt sig til konkurrencen, fordi de er på udkig efter nye, spændende designs at sætte i produktion. Som en del af deres deltagelse i konkurrencen har de opstillet to kategorier, som du kan vælge at designe indenfor. De to kategorier er møbler til udendørs brug og gaveartikler. Men du må også designe noget helt tredje. Det vigtigste er, at du har en god ide. Vi har brug for dig Arkitekter og designere har stor indflydelse som trendsettere, og vi har brug for din hjælp til at tænke nyt og til at sætte bæredygtighed på dagsordenen i dine designs. Du kan i fremtiden være med til at sikre, at flere virksomheder tager deres ansvar alvorligt og at flere forbrugere tænker over bæredygtighed ved at stille krav om hvilke materialer dine design produceres af og under hvilke forhold. På den måde kan du gøre dit til at bekæmpe den globale opvarmning og sikre bedre forhold for natur, dyr og mennesker verden over. Hvornår starter konkurrencen? Konkurrencen skydes i gang med et seminar i Århus d. 26. september og i København d. 8. oktober. Her har du muligheden for at høre mere om FSC, om hvad man skal tænke over, når man arbejder med FSC, og hvorfor man som designer overhovedet skal bekymre sig om oprindelsen af det træ, ens produkter produceres i. Herefter har du indtil d. 21. november til at arbejde på dit design, som skal afleveres på din uddannelsesinstitution. D. 27. november afgøres konkurrencen i København. Hvis du vælger at designe udenfor de opstillede kategorier, påvirker dette ikke dine vinderchancer, men det kan have indflydelse på muligheden for at få dit design sat i produktion hos de medvirkende virksomheder.

4 Fotos: Nils Lund

5 PRÆmien Konkurrencens præmie er en rejse til Latinamerika, hvor du i fællesskab med en journalist og en repræsentant fra Nepenthes skal besøge en FSC-certificeret regnskov. Her skal du være med til at udvælge det træ, som du ønsker, at dit design skal udformes i. På kan du finde inspiration i nogle af de mange sorter, der gror i området. Når du har valgt din træsort skal du med på værkstedet og være med til at lave en prototype af dit produkt. Værkstedet, du besøger, har igennem flere år fremstillet møbler til europæiske virksomheder. Møbler, hvis design passer til det smukke regnskovstræ, og samtidig kan udføres indenfor de begrænsninger, værkstedets maskiner giver. Selve håndsværksdelen er på et meget højt niveau. Typisk udføres selv maskinproduktionen af erfarne tømrersvende, der er vant til at lave ét møbel ad gangen. Udstilling af de 10 bedste produkter Udover en vinder udvælger dommerpanellet også de 10 bedste designs. Er du blandt disse 10, vil dit design blive udstillet under den internationale konference Smart Spaces i december Derudover vil dit design også få en plads i containeren om bæredygtigt design under Danmarks Design Centers container-udstilling i Designugen Denne container har efterfølgende mulighed for at blive udvalgt til også at blive udstillet under Klimatopmødet, COP15, til november 2009 samt at indgå i den vandreudstilling, der skal verden rundt. Hele konkurrencen og dens vinder følges på tæt hold af udvalgte danske medier, der er med lige fra bedømmelsen af forslag over udvælgelsen af finalister til rejsen til Honduras.

6

7 hvad er fsc? FSC den lette løsning FSC er en global mærkningsordning til bæredygtigt produceret træ. Det er med andre ord en garanti for træ, du kan bruge med god samvittighed. hvad er bæredygtighed? Hvad betyder bæredygtigt egentlig? Et produkt er bæredygtigt, når det ikke sætter fodspor på vores planet i form af ødelagt natur, social undertrykkelse, udledning af kemikalier og massiv mængde CO 2, etc. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en garanti for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn. FSC er den mest udbredte certificeringsordning til træ på verdensplan og er samtidig også det eneste mærke med bred støtte fra både miljøorganisationer, sociale organisationer og kommercielle virksomheder. Det er denne kombination, der gør FSC unikt og holdbart. Danmark har stolte traditioner indenfor design af møbler i træ. Desværre er der ikke mange af hverken de store klassikere eller de nye designs, der udføres i FSC-træ. Man kan derfor paradoksalt nok risikere, at designmøbler, der er skabt til at sprede glæde og skønhed, skaber uoprettelige ødelæggelser af miljøet i de områder, hvor træet fældes. Ofte vil FSC-certificeringen af træet kun give ubetydelige prisstigninger på under 1% af den samlede pris på det færdige produkt. Træ er som materiale bæredygtigt når: Det fældes på en måde, hvor skovens oprindelige kvaliteter og værdier bevares Det forarbejdes uden unødig brug af energi og kemikalier og med hensyntagen til arbejdsmiljøet Det udnyttes til energifremstilling, når det har tjent sit oprindelige formål Livscyklusvurdering Når man skal vurdere et materiales eller produkts bæredygtighed, er det nødvendigt at se på hele produktets levetid, dvs. lige fra når man henter råvarerne i naturen, til produktet er brugt op - også måden, hvorpå man genanvender det brugte produkt. Først når hele denne kæde er gennemtænkt, kan et produkt kaldes bæredygtigt i ordets strengeste forstand. Et produkts livscyklus dækker over: 1) 2) 3) 4) 5) Fremstilling af råvaren (fældet træ) Videreforarbejdning til færdigt produkt (tømmer, træplader, møbler, etc.) Brugsfasen, hvor produktet anvendes Driftsmidler (energi, vand og lign.) og vedligeholdelse Bortskaffelse eller genanvendes Det er vigtigt at tage stilling til hele denne kæde, når man udvikler et nyt produkt, hvis man vil kalde produktet bæredygtigt. Læs mere i Wood is Good på

8 Fotos: Miklas Njor Vinderen af FSC Design Award 2006: Skamlen Reticula. Skamlen blev sat i produktion hos COOP og udsolgt på 14 dage. Derudover blev der skrevet 22 artikler i aviser og magasiner om skamlen og dens designere, Rafael Cortes-Rudes og Veronica Müller.

9 praktisk info regler, kategorier og deadlines Hvad kan tegnes? Der er opsat to kategorier, som du opfordres til at designe indenfor. Det er ikke et krav, at du holder dig indenfor disse kategorier, men det øger dine chancer for at få dit design sat i produktion. Hvad du vælger, har ingen indflydelse på dine vinderchancer. Der er altså plads til at lade kreativiteten få frit løb. De opstillede kategorier er: Gaveartikler Udendørsmøbler Krav til bæredygtighed Vi forventer, at du som en del af din opgaveløsning har gjort dig tanker omkring bæredygtigheden i dit design, og at du fortæller om dette enten i form af afleveret skriftligt materiale eller under din korte præsentation på afgørelsesdagen. Deadline for aflevering Indleveringen af bidrag til konkurrencen skal ske inden d. 21. november kl. 12. Forslaget afleveres på din uddannelsesinstitution, hvorefter vi fragter dem til afgørelsen. Valg af træsorter Du har frit valg imellem alle verdens træsorter, men vi forventer, at du tager stilling til hvilke sorter, dit design skal udformes i. Det forventes dog ikke, at du afleverer dit forslag i denne sort. Du kan få inspiration til forskellige træsorter på FSC Danmarks hjemmeside under Kontakt den underviser, der arbejder med konkurrencen for at få oplyst nærmere afleveringssted. Fagundervisere På hver skole er der udpeget en fagunderviser, som vil indsamle bestillinger af træ til modeller, ved mere om konkurrencen, som udpeger afleveringsstedet og som vi lægger en række træprøver hos. Disse fagundervisere er: Afleveringsform Det foreslås, at man afleverer en model i forholdet 1:5. Alternativt kan man aflevere i 3D-format. Hvis der afleveres arbejdstegning, anbefales det, at man visualiserer med en skitse. Træ til modeller DHL stiller træ til rådighed til jeres udformning af modeller. Hver skole vil få en vis mængde træ at arbejde med. DLH arbejder i øjeblikket på en liste over træsorter og dimensioner, som vi sender videre til jeres fagunderviser, så snart vi har den. KARCH - Nicolai de Gier Designskolen i Kolding - Lone Dalsgaard Danmarks Designskole - Thomas Alken Arkitektskolen i Århus - Kätte Bønløkke. Gruppeforslag Det er tilladt at arbejde flere sammen omkring et forslag. Dog kan maksimalt to personer deltage i rejsen til Mellemamerika.

10

11 praktisk info Afgørelse, virksomheder og produktion Afgørelse af konkurrencen De indkomne forslag vurderes d. 27. november af et professionelt dommerpanel. Du vil få et par minutter til at præsentere dit design og tankerne bag, hvorefter dommerne afgør konkurrencen. Det vil derfor være en fordel, hvis du har mulighed for at være til stede d. 27. november. Nærmere information om tidspunkt og sted vil fremgå af Udover de deltagende virksomheder og repræsentanter fra FSC Danmark, WWF, UMT og Nepenthes vil også resten af den danske træbranche være inviteret til at deltage i arrangementet denne dag. Du vil derfor få mulighed for at møde et bredt udsnit af branchen og fremvise ét af dine designs. Mulighed for at få dit design i produktion Hvis én af de deltagende virksomheder er interesserede i dit design, sættes det i produktion umiddelbart efter rejsen til Mellemamerika. Du vil få royalty på dit design, som du forhandler på plads med virksomheden. Selv hvis dit design ikke vinder, er der mulighed for, at en af de medvirkende virksomheder køber dit design. Deltagende virksomheder Vi har kontaktet en række danske virksomheder forud for konkurrencen og bedt dem om at være mulige aftagere på de designs, der kommer ind gennem konkurrencen. Følgende virksomheder har meldt sig som interesserede: Just-Business Trip Trap Ikea Jysk Coop Bag konkurrencen Bag konkurrencen står organisationerne FSC Danmark, Udviklingscenter for Møbler og Træ, Miljøorganisationen Nepenthes og WWF. Alle fire foreninger har det formål at sikre, at mere træ bliver brugt bæredygtigt. Se mere på: og Brug for flere oplysninger? Hvis du har spørgsmål eller har brug for flere oplysninger, kan du kontakte koordinator af konkurrencen, Loa Dalgaard Worm fra FSC Danmark på loa@fsc.dk eller tlf:

12 vil du vide mere? kontakt loa dalgaard worm ring mail

Tree Hugger? FSC design award 2009

Tree Hugger? FSC design award 2009 Tree Hugger? FSC design award 2009 Vinder af FSC Design Award 2008 Jonas Pedersen arbejder på sin protype på værkstedet i Nicaragua konkurrenceoplæg FSC design award 2009 Har du tænkt over, at dine designs

Læs mere

for skov og mennesker FSC design award 2007 Designkonkurrence for danske designstuderende

for skov og mennesker FSC design award 2007 Designkonkurrence for danske designstuderende for skov og mennesker FSC design award 2007 Designkonkurrence for danske designstuderende konkurrenceoplæg FSC Design Award 2007 Skaber dine designs andet end glæde f.eks. øgede klimaproblemer og fattigdom?

Læs mere

FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK

FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK 1 KONCEPTET FSC Design Award er en innovativ konkurrence, der udfordrer Danmarks design- og arkitektstuderende til at tænke i nye baner og forene

Læs mere

FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK

FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK 1 KONCEPTET FSC DESIGN AWARD 2012 FSC Design Award er en innovativ konkurrence, der udfordrer Danmarks design- og arkitektstuderende til at tænke

Læs mere

FSC DESIGN 2012 AWARD INSPIRATIONSFOLDER

FSC DESIGN 2012 AWARD INSPIRATIONSFOLDER FSC DESIGN 2012 AWARD INSPIRATIONSFOLDER INSPIRATIONSFOLDER VINDER 2011 Til årets FSC Design Award er der krav til, at du skal kombinere design og kommercielt potentiale med bæredygtighed. Det bæredygtige

Læs mere

19.-20. NOVEMBER 2014 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward

19.-20. NOVEMBER 2014 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward 19.-20. NOVEMBER 2014 ALLER HUSET, KØBENHAVN fsc.dk/designaward INDHOLDSFORTEGNELSE Konceptet 5 Konkurrenceoplæg 7 Hovedpræmien 9 Sidste års vindere 11 Hvad er FSC? 13 Jonas Pedersen vandt FSC Design Award

Læs mere

INSPIRATIONSFOLDER Få inspiration til, hvordan du kombinerer design og kommercielt potentiale med bæredygtighed

INSPIRATIONSFOLDER Få inspiration til, hvordan du kombinerer design og kommercielt potentiale med bæredygtighed INSPIRATIONSFOLDER Få inspiration til, hvordan du kombinerer design og kommercielt potentiale med bæredygtighed TÆNK BÆREDYGTIGHEDEN IND I FSC Design Award gælder det om at kombinere design og kommercielt

Læs mere

20. NOVEMBER 2013 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward

20. NOVEMBER 2013 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward 20. NOVEMBER 2013 ALLER HUSET, KØBENHAVN fsc.dk/designaward Jonas Pedersen vandt FSC Design Award 2008. Præmien var en rejse til Nicaragua, hvor han fik lavet en version af sit design Extrude.»At vinde

Læs mere

Vi sætter pris på brugte møbler!

Vi sætter pris på brugte møbler! Vi sætter pris på brugte møbler! Nemt, hurtigt og miljøvenligt Skal I af med de brugte kontormøbler? 3R Kontor køber og henter alt det, I ikke længere skal bruge Få penge for jeres brugte kontormøbler!

Læs mere

Vi sætter pris på brugte møbler!

Vi sætter pris på brugte møbler! Vi sætter pris på brugte møbler! Skal I af med de brugte kontormøbler? 3R Kontor køber og henter alt det, I ikke længere skal bruge Nemt, hurtigt og miljøvenligt Få penge for jeres brugte kontormøbler!

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN KORTE OG MELLEMLANGE UDDANNELSER SAMT KUNSTNERISKE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende,

Læs mere

Retningslinjer for brugen af FSC varemærker

Retningslinjer for brugen af FSC varemærker Retningslinjer for brugen af FSC varemærker Må vi bruge FSC s navn og logo? FSC-logoet, initialerne FSC og navnet Forest Stewardship Council er registrerede varemærker, hvorfor I ikke må anvende dem uden

Læs mere

Mission mulig Da ordbogen blev udvidet

Mission mulig Da ordbogen blev udvidet Mission mulig Da ordbogen blev udvidet Mission Mulig, værdiagent, værdibeholder og værdiselskab. Renosyd fik sat dagsordenen, da den nye indsamlingsordning skulle træde i kraft i 2012 Noget af det vigtigste

Læs mere

18.-19. NOVEMBER 2015 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward

18.-19. NOVEMBER 2015 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward 18.-19. NOVEMBER 2015 ALLER HUSET, KØBENHAVN fsc.dk/designaward Jonas Pedersen vandt FSC Design Award 2008. Præmien var en rejse til Nicaragua, hvor han fik lavet en version af sit design Extrude.»At vinde

Læs mere

Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet

Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet Som lovet, vil jeg hermed komme med forslag og anbefalinger, som forhåbentlig vil gøre det lidt nemmere, når vi skal vælge hvilken hæk der skal plantes omkring

Læs mere

Terrasse og facade. www.keflico.com

Terrasse og facade. www.keflico.com Terrasse og facade i hårdttræ www.keflico.com Miljø FSC certificeret terrasse og facade Miljøet er vigtigt for os alle og derfor er efterspørgslen på miljøcertificeret træ stigende. Keflico ønsker at tilbyde

Læs mere

Ledreborg 2016. Nyd stemningsbillederne herunder man kan kun blive glad. Så er der pakket. Klar med første læs. og andet læs

Ledreborg 2016. Nyd stemningsbillederne herunder man kan kun blive glad. Så er der pakket. Klar med første læs. og andet læs Ledreborg 2016 Så fik vi klaret livsstilsmessen på Ledreborg slot. Igen fantastiske dage og vi var NÆSTEN heldige med vejret.. Kun søndag var hård med nedbør stort set fra morgen til aften. MEN de andre

Læs mere

AFAs konkurrencebetingelser

AFAs konkurrencebetingelser AFAs konkurrencebetingelser Generelt: 1) Billeder, som deltager i konkurrencer, skal være optaget af den der indleverer billederne. Billeder kan afleveres som enkeltstående billeder eller indgå i en serie.

Læs mere

Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk

Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk Gode råd og guide til sessionsværter 3 Velfærdens Innovationsdag er en arbejdende konference 4 Om stande på Velfærdens Innovationsdag

Læs mere

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding Ilden skal være en oplevelse Aduro forener flot design, brugervenlighed, kvalitet og funktion i en alsidig produktpalette. Med Adurobrændeovnene

Læs mere

Retningslinier for trekkies.dks DM, version 5 oktober 2006

Retningslinier for trekkies.dks DM, version 5 oktober 2006 Retningslinier for trekkies.dks DM, version 5 oktober 2006 Danmarksmesterskab i Star Trek er en konkurrence, der afholdes af foreningen trekkies.dk. Konkurrencen afholdes årligt den sidste lørdag i oktober

Læs mere

www.tropetrae.dk butiksundersøgelse - holder de hvad de lover?

www.tropetrae.dk butiksundersøgelse - holder de hvad de lover? www.tropetrae.dk butiksundersøgelse - holder de hvad de lover? Undersøgelse af udbuddet af FSC-certificerede tropiske havemøbler på det danske marked forår og sommer 2002 NEPENTHES Indholdsfortegnelse

Læs mere

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 NIKOLAJ KOPPEL Kanalredaktør & vært, DR Der er festivaler, og så er der TV Festival. En begivenhed, der står meget højt

Læs mere

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET PÅ SPORET AF KUNSTEN OVERORDNET INTRODUKTION På sporet af Kunsten er et digitalt oplevelses- og undervisningskoncept, hvor eleverne

Læs mere

FREMTIDENS ENERGI Lærervejledning til modul 4. Goddag til fremtiden

FREMTIDENS ENERGI Lærervejledning til modul 4. Goddag til fremtiden FREMTIDENS ENERGI Lærervejledning til modul 4 Goddag til fremtiden Indledning Undervisningsmodul 4 fremtidsperspektiverer og viser fremtidens energiproduktion. I fremtiden er drømmen hos både politikere

Læs mere

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Oktober 2015 5. info Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Hvordan sorterer din nabo? Kære beboer i Lærkeparken Vores pilotprojekt Affald er ressourcer, der skal genanvendes er stadig godt i

Læs mere

JAGT & GAMEFAIR. Jagt - fiskeri - hunde - heste - outdoor

JAGT & GAMEFAIR. Jagt - fiskeri - hunde - heste - outdoor JAGT & GAMEFAIR Jagt - fiskeri - hunde - heste - outdoor 20. & 2 aug. 2 1. 016 kl. 10-17 Målrettet strategi på at øge besøgstal med 40% og forventer op mod 7.000 besøgende. Enestående og imponerende trofæudstilling.

Læs mere

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER.

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. 1 2 EN SKARP HJERNE FIK EN GENIAL IDÉ. Vores historie begyndte i 70 erne, da den første patentansøgning blev indleveret. Året efter var

Læs mere

Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub

Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub Velkommen som ny træner i Aabenraa Boldklub Hermed vil vi gerne byde dig velkommen som træner i Aabenraa Boldklub. Som ny træner har du helt sikkert en lang række spørgsmål, som vi med dette velkomstbrev

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 634 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 634 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 634 Offentligt Notat Ministersekretariatet J.nr. SNS- Ref. CLJ Miljøministerens besvarelse af spørgsmål DF, DG og DH fra Folketingets Miljø- og

Læs mere

SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN

SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN TAG ANSVAR FOR FREMTIDEN Som forbrugere i dagens Danmark er vi så privilegerede at have muligheden for at gøre en stor forskel for miljøet.

Læs mere

Kampagnemanual for Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Forår 2010

Kampagnemanual for Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Forår 2010 Kampagnemanual for Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Forår 2010 Indholdsfortegnelse Indledning I kampagneplanlægningen er der mange forskellige ting, der skal tænkes igennem inden man gennemfører

Læs mere

HERBS. Vi starter med dig. Og så til os

HERBS. Vi starter med dig. Og så til os HERBS HERBS De produkter, vi danskere køber, har sat aftryk på store dele af kloden, allerede før de lægges i indkøbskurven. Vores forbrug har globale konsekvenser og påvirker miljøet i hele produktets

Læs mere

fotografisk kommunikation

fotografisk kommunikation XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve 2016 fotografisk kommunikation 1/2 Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Fotografisk Kommunikation Del 1:

Læs mere

Fabriksvej 4 6973 Ørnhøj Tlf. 97 38 45 00 tilbud@dana-vinduer.dk www.dana-vinduer.dk. Vinduer og døre i Træ/Alu

Fabriksvej 4 6973 Ørnhøj Tlf. 97 38 45 00 tilbud@dana-vinduer.dk www.dana-vinduer.dk. Vinduer og døre i Træ/Alu Fabriksvej 4 6973 Ørnhøj Tlf. 97 38 45 00 tilbud@dana-vinduer.dk www.dana-vinduer.dk Godt dansk håndværk og ansvarlighed Vinduer og døre i Træ/Alu DANSK PRODUCEREde træ/alu vinduer og døre lever op til

Læs mere

Jobsnuseren 2014-2015. - et kursus for 7. klasser i Gladsaxe Kommune. GXU, Ungdomsskolen

Jobsnuseren 2014-2015. - et kursus for 7. klasser i Gladsaxe Kommune. GXU, Ungdomsskolen Jobsnuseren - et kursus for 7. klasser i Gladsaxe Kommune 2014-2015 GXU, Ungdomsskolen Velkommen til Hvad er Jobsnuseren? Som en del af din uddannelsesvejledning kan du, sammen med dine klassekammerater,

Læs mere

INVITATION BLIV SAMARBEJDSPARTNER OG FÅ ALLE FORDELENE!

INVITATION BLIV SAMARBEJDSPARTNER OG FÅ ALLE FORDELENE! INVITATION BLIV SAMARBEJDSPARTNER OG FÅ ALLE FORDELENE! Flere cyklister i din kommune giver sundere borgere og en renere by med mindre trængsel og mere liv. Vi cykler til arbejde 1.- 31. MAJ 2012 Vi cykler

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

DEN MAJ 2017 ALLER HUSET, KØBENHAVN FSC F fsc.dk/designaward

DEN MAJ 2017 ALLER HUSET, KØBENHAVN FSC F fsc.dk/designaward DEN 9. - 10. MAJ 2017 ALLER HUSET, KØBENHAVN FSC F000208 fsc.dk/designaward 2 Indholdsfortegnelse FSC DESIGN AWARD 2016-17 FSC Design Award 5 Konkurrenceoplæg 7 Hvad skal du designe? 9 Hovedpræmien 11

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø AFSLUTTENDE OPGAVE udemiljø 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Planlægning... 2 Kravspecifikation... 2 Design... 3 Formidling... 6 Afprøvning... 7 Refleksion... 8 Side 1 af 8 Indledning I dette projekt

Læs mere

Handmade in Denmark. L o C a

Handmade in Denmark. L o C a 1 Handmade in Denmark BY L o C a 2 3 Det hele startede i en garage Historien om LoCa begynder i Herfølge i 1992. Ingeniør Thorkild Lundsgaard har sat sin ældste datters værelse i stand, og nu skal værket

Læs mere

Det der giver os energi

Det der giver os energi værktøj 1 Det der giver os energi - og det der dræner os for energi værktøj 1 1 Indhold 3 Introduktion 4 Formålet med dette værktøj 4 Arbejdsgruppens forberedelse 5 Processen trin for trin Arbejdsmiljøsekretariatet

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

KAN DU SKABE UNIKT TRÆDESIGN?

KAN DU SKABE UNIKT TRÆDESIGN? KAN DU SKABE UNIKT TRÆDESIGN? FSC Design Award er en innovativ konkurrence, der udfordrer danske design- og arkitektstuderende til at tænke i nye baner og skabe fremtidens trædesign i bæredygtigt træ.

Læs mere

Bambusplader. www.keflico.com

Bambusplader. www.keflico.com 2013 Bambusplader www.keflico.com Spisebord i bambus natur produceret af Getama Danmark A/S - www.getama.dk Case: Bambus altanbord/tørrestativ Projekt: DryUnder Materiale: Bambus Carboniseret (FSC certificeret)

Læs mere

Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder ... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier

Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder ... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier Marketing Manager er certificeret FRANCHISE Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder..... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier 1www.marketing-manager.dk

Læs mere

DONORBARN I SKOLE. Inspiration til forældre. Storkklinik og European Sperm Bank

DONORBARN I SKOLE. Inspiration til forældre. Storkklinik og European Sperm Bank DONORBARN I SKOLE Inspiration til forældre KÆRE FORÆLDER Vi ønsker med dette materiale at give inspiration til dig, som har et donorbarn, der starter i skole. Mangfoldigheden i familier med donorbørn er

Læs mere

Bambusplader I HÅRDTTRÆ. www.keflico.com

Bambusplader I HÅRDTTRÆ. www.keflico.com 2015 Bambusplader I HÅRDTTRÆ www.keflico.com Case Spisebord i bambus natur produceret af Getama Danmark A/S - www.getama.dk Case: Bambus altanbord/ tørrestativ Projekt: DryUnder Materiale: Bambus Carboniseret

Læs mere

smykkets vej til dig Kollektion 2014/15 SØLV 1 // Kollektion 2014/15 ØREHÆNGERE 675,- COLLIER 895,- RING 495,- ARMRING 2475,-

smykkets vej til dig Kollektion 2014/15 SØLV 1 // Kollektion 2014/15 ØREHÆNGERE 675,- COLLIER 895,- RING 495,- ARMRING 2475,- Kollektion 2014/15 smykkets vej til dig SØLV ØREHÆNGERE 675,- COLLIER 895,- RING 495,- ARMRING 2475,- 13212053 / 16212053 / 12212053 / 15212024 1 // Kollektion 2014/15 SØLV/FORGYLDT SØLV SORT RHODINERET

Læs mere

Postillonen og miljøet:

Postillonen og miljøet: Postillonen og miljøet: Postillonen er en virksomhed, som primært beskæftiger sig med kurértransport af stykgods. Vi udfører desuden transporter af levende vilde dyr, og vi udfører fast firmakørsel. Vi

Læs mere

Sandsynligvis Danmarks bedste gavekort

Sandsynligvis Danmarks bedste gavekort Sandsynligvis Danmarks bedste gavekort Vil du have et gavekort hvor modtageren altid bliver tilfreds? Modtageren af et Joyful Giftcard har altid mindst 40 gaver fra et sortiment af forskellige varemærker

Læs mere

Code of Conduct for ESAA talenter i folkeskolen

Code of Conduct for ESAA talenter i folkeskolen 1 Code of Conduct for ESAA talenter i folkeskolen Som ESAA udøver indgår du ikke blot i et program, der understøtter og optimerer din egen sportslige og uddannelsesmæssige udvikling. Ved at blive ESAA

Læs mere

AffaldPlus & CO2-regnskabet

AffaldPlus & CO2-regnskabet AffaldPlus & CO2-regnskabet Oplæg ved DAKOFAs klimanetværksmøde 6. november 2012 v/henrik Wejdling, AffaldPlus CO2-regnskab, baseret på Klimakompasset 1 Frustrationer Hvor blev gevinsterne af? Fra den

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Mere sortering Mindre bøvl

Mere sortering Mindre bøvl Mere sortering Mindre bøvl Ny affaldshåndteringsplan: Det hele bliver hentet ved husstanden TEKNIK OG MILJØ Du får to beholdere I Horsens Kommunes affaldshåndteringsplan lægger vi op til et nyt system,

Læs mere

Gentofte og fjernvarmen

Gentofte og fjernvarmen Gentofte KOMMUNE og fjernvarmen Undervisningsmodul 3 Fra skraldespand til radiator Varmen kommer fra vores affald Nede under jorden i Gentofte Kommune ligger der en masse rør. I de rør løber der varmt

Læs mere

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!!

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! 7.c + klasselærere startede i mandags med et virksomhedsbesøg hos E.L.M, hvor de blev undervist i, hvordan en virksomhed arbejder

Læs mere

Interessetilkendegivelse for en plads i Junioreliten 2014

Interessetilkendegivelse for en plads i Junioreliten 2014 Interessetilkendegivelse for en plads i Junioreliten 2014 Til: Kopi til: TC-Løbere TC-trænere Personlige trænere Forældre. Junioreliten er DOF s brutto-juniorlandshold. Det er et træningstilbud til de

Læs mere

Professionelle tagrendeløsninger

Professionelle tagrendeløsninger Professionelle tagrendeløsninger FAKTA Dansk produceret NG PRO RAIN OM NG ZINK NG ZINK A/S er en dansk salgs- og produktionsvirksomhed, som repræsenterer førende europæiske producenter af tag og facadeprodukter

Læs mere

BLIV GRØN KIRKELIG ORGANISATION

BLIV GRØN KIRKELIG ORGANISATION BLIV GRØN KIRKELIG ORGANISATION TJEKLISTE TIL AT BLIVE EN MERE KLIMA- OG MILJØVENLIG ORGANISATION GODE GRUNDE TIL AT BLIVE EN GRØN KIRKELIG ORGANISATION: - GLÆDE OG RESPEKT FOR HELE GUDS SKABERVÆRK - KLIMA-,

Læs mere

Vejledning til svømmere/forældre

Vejledning til svømmere/forældre Sponsor-event 2016 Vejledning til svømmere/forældre Hvorfor afholdes Sponsor-event: Formålet med Sponsor-event er: - At samle penge ind til klubben, så vi kan fortsætte udviklingen i Horsens Svømmeklub

Læs mere

Stoledesign et undervisningsforløb i håndværk og design 5. klassetrin

Stoledesign et undervisningsforløb i håndværk og design 5. klassetrin Stoledesign et undervisningsforløb i håndværk og design 5. klassetrin Det følgende er en skematisk fremstilling af et undervisningsforløb afviklet på Absalons Skole i efteråret 2014. Forløbet blev til

Læs mere

TÆNKER DU OGSÅ PÅ MILJØET? Vi har samlet en række produkter, der alle er produceret med tanke på miljøet

TÆNKER DU OGSÅ PÅ MILJØET? Vi har samlet en række produkter, der alle er produceret med tanke på miljøet TÆNKER DU OGSÅ PÅ MILJØET? Vi har samlet en række produkter, der alle er produceret med tanke på miljøet A4 CYCLUS OFFICE - 80G 500 ark pr. pakke Varenr. 1160183 A4/A3 4CC - 90-250G 500 ark pr. pakke (90-120g)

Læs mere

Det elektriske lys har i høj grad frigjort os fra at leve efter døgnets rytme. Når solen forsvinder bag horisonten, er vi ikke begrænsede i vore

Det elektriske lys har i høj grad frigjort os fra at leve efter døgnets rytme. Når solen forsvinder bag horisonten, er vi ikke begrænsede i vore Tænd for magien Det elektriske lys har i høj grad frigjort os fra at leve efter døgnets rytme. Når solen forsvinder bag horisonten, er vi ikke begrænsede i vore gøremål, som man var for omkring et århundrede

Læs mere

Kantine take away Sund mad med hjem fra arbejdet

Kantine take away Sund mad med hjem fra arbejdet Kantine take away Sund mad med hjem fra arbejdet Personalegode og sundhedsfremme i ét Forord I en hverdag, hvor der skal være plads til både familie, fritid og arbejde, er en hjælpende hånd fra arbejdspladsen

Læs mere

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM MILJØMENTOR HVAD ER EN MILJØMENTOR? En mentor er en erfaren person, som gennem rådgivning, sparring, vejledning, coaching og feedback deler ud af sin erfaring og sine kompetencer

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Arkitektskolen

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Arkitektskolen Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler Optagelsesprøve 2015 : lørdag den 30.05.2015 kl. 13-17 Opgave 2: Beboerne i Ersilia Optagelsesprøve 2015 : lørdag den 30.05.2015 kl. 13-17 Opgave 2: Beboerne i

Læs mere

Reglement for TeamGym begynder-konkurrence 2012-2013

Reglement for TeamGym begynder-konkurrence 2012-2013 Reglement for TeamGym begynder-konkurrence 2012-2013 Vedtaget og udgivet august 2012 Med virkning til August 2012 Af Udvalget for TeamGym 2 1 Konkurrencebestemmelser 1.1 Hvad er en begynder-konkurrence

Læs mere

Uddannelsen til teknisk designer

Uddannelsen til teknisk designer Uddannelsen til teknisk designer Teknisk designer Du skal være teknisk designer, hvis du har lyst til at skabe banebrydende ideer og produkter gennem kreative løsninger. Måske er det din drøm at være med

Læs mere

I----------------------------- I

I----------------------------- I KONFIRMATION 2016 HA OG VÆ Det er en uendelig smuk og minderig dag, I bliver konfirmeret på Vejret er helt fantastisk.og så er det den 5. maj, Danmarks befrielses dag Efter fem års besættelse, med mørkelægnings-gardiner

Læs mere

NYHEDSBREV HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 PÅ TUR RUNDT I DANMARK VELKOMMEN TIL 12 NYE BYDELSMØDRE I SLAGELSE KOMMUNE

NYHEDSBREV HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 PÅ TUR RUNDT I DANMARK VELKOMMEN TIL 12 NYE BYDELSMØDRE I SLAGELSE KOMMUNE HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 Vi begyndte 2011 med at 20 Bydelsmødre-grupper fra hele landet stiftede Bydelsmødrenes Landsorganisation. Siden da er mange nye Bydelsmødre blevet uddannet, mange nye Bydelsmødre-grupper

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

Velkommen til Struer Kommunes Plejeboliger

Velkommen til Struer Kommunes Plejeboliger Sundhed og Omsorg Østergade 11, 1. 7600 Struer Tlf. 96 84 84 84 www.struer.dk Velkommen til Struer Kommunes Plejeboliger Praktiske oplysninger Marts 2015 12 Indhold Egne notater Dit nye hjem.... 3 Din

Læs mere

Noterne er primært et supplement til oplægsholdernes præsentation samt uddrag af efterfølgende diskussion!

Noterne er primært et supplement til oplægsholdernes præsentation samt uddrag af efterfølgende diskussion! Noterne er primært et supplement til oplægsholdernes præsentation samt uddrag af efterfølgende diskussion! Karl Sperling - Aalborg Universitet Velkomst og kort introduktion til PRINCIP-projektet. Se flere

Læs mere

imo-learn MOVED BY LEARNING

imo-learn MOVED BY LEARNING imo-learn MOVED BY LEARNING Lær inkorporeret læring at kende, lær imo-learn at kende imo-learn MOVED BY LEARNING imo-learn omdefinerer den måde, vi lærer på, og sikrer en revolutionerende ny læringsoplevelse.

Læs mere

FSC Danmark i 2010 Årsberetning og kommende aktiviteter

FSC Danmark i 2010 Årsberetning og kommende aktiviteter Forest Stewardship Council i 2010 Årsberetning og kommende aktiviteter FSC, A.C. All rights reserved FSC-SECR-0104 Presentation August 8, 2012 1 FSC, A.C. All rights reserved FSC-SECR-0104 Presentation

Læs mere

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Velkommen til Skraldetanterne dine nye affaldsbeholdere Brøndby Kommune gør det nu lettere for dig at sortere dit affald, så det kan blive genbrugt. Derfor får alle med

Læs mere

»Jeg havde ikke lyst til at bruge kompetencehjulet

»Jeg havde ikke lyst til at bruge kompetencehjulet SPOT Unge holder fokus med tilværelsespsykologien 28. oktober 2014 Ordene tilhører Anders, en ung på Katrinebjerg. Anders forbehold overfor kompetencehjulet er efterhånden forsvundet, og han bruger i dag

Læs mere

Allerød Genbrugsplads

Allerød Genbrugsplads Allerød Genbrugsplads Miljøberetning 2007 Indledning Siden Allerød Genbrugsplads blev åbnet i 2001, og frem til og med 2007, er mængden af tilført affald steget med 35 procent og antallet af besøgende

Læs mere

Lobbyismen boomer i Danmark

Lobbyismen boomer i Danmark N O V E M B E R 2 0 0 9 : Lobbyismen boomer i Danmark Holm Kommunikations PA-team: Adm. direktør Morten Holm e-mail: mh@holm.dk tlf.: 40 79 23 33 Partner Martin Barlebo e-mail: mb@holm.dk tlf.: 20 64 11

Læs mere

http://www.danskeboligarkitekter.dk/soeg/projekt/vis/orden-i-labyrintisk-hus/

http://www.danskeboligarkitekter.dk/soeg/projekt/vis/orden-i-labyrintisk-hus/ http://www.danskeboligarkitekter.dk/soeg/projekt/vis/orden-i-labyrintisk-hus/ OM ARKITEKTEN PRISER Jeg arbejder med dine ønsker til rumlighed og funktion i kombination med huset og stedets muligheder.

Læs mere

Om Dansk Retursystem

Om Dansk Retursystem Om Dansk Retursystem Dansk Retursystem er en non-profit miljøvirksomhed. Vi driver det danske pantsystem, som hører til blandt verdens bedste. Hvert år afleverer danskerne over 1,1 milliard engangsflasker

Læs mere

CYKELPARKERING PÅ ØSTERBRO

CYKELPARKERING PÅ ØSTERBRO CYKELPARKERING PÅ ØSTERBRO 13 CE 0 N RE TS 2 R KU MAR N 4. KO 1 I R. EN K D 0 0 DE 0 Ø. 3 L SM I N T P IO O T A ND PIR I V NS I TIL M KO Lokaludvalg er lokale forsamlinger, der skal fungere som bindeled

Læs mere

Retningslinjer for studerende fra cphbusiness for praktikperioden på laborantuddannelsen - Laborant AK

Retningslinjer for studerende fra cphbusiness for praktikperioden på laborantuddannelsen - Laborant AK Side 1 af 8 OBS: Nedenstående retningslinjer er tilpasset studerende fra Cphbusiness. Ændringer vil være skrevet med rødt. Retningslinjer for studerende fra cphbusiness for praktikperioden på laborantuddannelsen

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald PAPIR RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD KARTON METAL PLAST GLAS Sådan sorterer du dit affald Fællesløsning TEKNIK OG MILJØ RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD PAPIR KARTON METAL PLAST GLAS

Læs mere

World Wide Views. Det danske borgermøde. Spørgeskema. September 2009

World Wide Views. Det danske borgermøde. Spørgeskema. September 2009 World Wide Views Det danske borgermøde September 2009 Spørgeskema Første tema-debat Klimaforandringerne og deres konsekvenser Det er forskelligt fra person til person, hvordan man ser på klimaforandringer,

Læs mere

Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende.

Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende. Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende. I denne powerpoint finder du som leder eller personaleansvarlig forskellige slides og øvelser, du kan bruge til at sætte spot på sygefraværet

Læs mere

Børn og unge-udvalget

Børn og unge-udvalget Børn og unge-udvalget Her kan du læse om hvilke rettigheder du, som forælder med forældremyndighed, har og hvordan du kan forberede dig bedst muligt til mødet. Når dit barns sag skal for børn og ungeudvalget,

Læs mere

LEGO minifigs byg kolleger/kendte personer

LEGO minifigs byg kolleger/kendte personer 1 LEGO minifigs byg kolleger/kendte personer Idé/kilde: Heine Højrup Olsen 2 6 deltagere pr. hold 6 99 år 10 20 minutter LEGO klodser til at bygge minifigs dvs. ben, torsoer, hoveder, hatte/hår og evt.

Læs mere

Ansøgning om ændring af prækvalifikationskrav i forhold til udbud af kystnære havmøller

Ansøgning om ændring af prækvalifikationskrav i forhold til udbud af kystnære havmøller Wind People Sverriggaardsvej 3, 9520 Skørping. Denmark Tlf. +45.50508153 SE.nr. 32057942 Info@windpeople.org www.windpeople.org 21.5.2015 Til minister Rasmus Helveg Petersen og Energistyrelsen Ansøgning

Læs mere

DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID?

DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? JEG HAR IKKE KUN FÅET PRAKTISKE EVNER MED MIG, MEN OGSÅ EN EVNE TIL AT

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015 Debatoplæg Vindmøller ved Tollestrup Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets to 140 meter høje vindmøller set fra motorvejsbro

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 FUNDRAISING JDE ØKONOMI EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide

Læs mere

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by?

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? DE RØDE LØBERE Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? VINDERBYEN VORDINGBORG Vordingborg er nu en vinderby. Sådan

Læs mere

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af som effektivt redskab SOCIALE MEDIER 2015 3.300.000 DANSKE BRUGERE PÅ FACEBOOK - svarende til 68% af den danske befolkning i aldersgruppen 13 år eller ældre.

Læs mere

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen Uge 3 Uge 15 MANDAG

Nye hold i Fritidsklubben Oliemøllen Uge 3 Uge 15 MANDAG Pigefodbold MANDAG Er du pige og synes du, at det kunne være sjovt at spille fodbold uden at der er drenge med, er dette et hold for dig. Vi vil træne skud, driblinger, afleveringer etc., og spille en

Læs mere

ROSKILDE KONKURRENCEN ER I UGE 19 MESTERSKABER

ROSKILDE KONKURRENCEN ER I UGE 19 MESTERSKABER ROSKILDE MESTERSKABER i medieproduktion 2015 På CMK afvikler vi igen i år Roskildemesterskaberne i syv discipliner, der dækker alle vores hovedområder. Dette er en rigtig, fair og hård konkurrence, hvor

Læs mere

SVANE SKYDEDØRE. EFTER DINE MÅL Vi opmåler, indretter og tegner din personlige skydedørsløsning helt gratis. SKYDEDØRE

SVANE SKYDEDØRE. EFTER DINE MÅL Vi opmåler, indretter og tegner din personlige skydedørsløsning helt gratis. SKYDEDØRE S K Y D E D Ø R E SVANE SKYDEDØRE Livet er ikke så firkantet. Du skal ikke tilpasses skydedørene. Det er skydedørene, der skal tilpasses dig. SKYDEDØRE EFTER DINE MÅL Vi opmåler, indretter og tegner din

Læs mere

BELÆGNINGSSTEN. www.rc-beton.dk

BELÆGNINGSSTEN. www.rc-beton.dk BELÆGNINGSSTEN www.rc-beton.dk RC Beton er en af landets største leverandører af betonbelægninger. Vi værdsætter et stærkt samarbejde, og det er vores mål at levere den bedste service og kvalitet til vores

Læs mere