INSPIRATIONSFOLDER Få inspiration til, hvordan du kombinerer design og kommercielt potentiale med bæredygtighed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INSPIRATIONSFOLDER Få inspiration til, hvordan du kombinerer design og kommercielt potentiale med bæredygtighed"

Transkript

1 INSPIRATIONSFOLDER Få inspiration til, hvordan du kombinerer design og kommercielt potentiale med bæredygtighed

2 TÆNK BÆREDYGTIGHEDEN IND I FSC Design Award gælder det om at kombinere design og kommercielt potentiale med bæredygtighed. Det bæredygtige element vægter 20%, mens design og kommercielt potentiale vægter 80%. Dit design kan blive bæredygtigt på mange måder, men det skal tage udgangspunkt i mindst ét af FSC s principper om bæredygtighed. Det kan du for eksempel gøre ved at indtænke en eller flere af de følgende bæredygtige principper i dit design: VINDER 2013 Hvordan kan de sociale og økonomiske forhold forbedres for de mennesker, der producerer designet? Hvordan kan designet effektivt udnytte skovens mange forskellige ydelser? Hvordan påvirker designet mindst muligt miljøet? Læs mere om FSC s principper på På de næste sider finder du desuden eksempler på principperne i praksis samt eksempler på tidligere års designs. Vinder af FSC Design Award 13 var Adam Holst Hoffbeck med sit kombinerede rumdeler, garderobe og opbevaringsmøbel, udført i egetræ og læder. Dommerne lagde vægt på, at møblet er letforståeligt, æstetisk og funktionelt og fremhævede desuden brugen af meget få materialer og de tydelige træk fra den danske designtradition.

3 VINDER 2013 BÆREDYGTIG ØJENÅBNER For Adam Holst Hoffbeck blev deltagelsen i Design Award en øjenåbner i forhold til FSC og bæredygtighed. Særligt på designrejsen til Indonesien fik han øjnene op for, hvilken betydning det har, at skoven drives som FSC-skov, men også i mødet med de indonesiske møbeldesignere blev det tydeligt, hvor vigtigt det er, at designere tænker FSCtræ ind i deres produkter. Det er super interessant at se hele processen og strukturerne bag FSC og alle de mennesker, som er involveret i FSC-processen. På det lokale værksted fik Adam mulighed for at udarbejde sit design i træsorten rød maranti, som er det værkstedet sælger mest af, og som Vinderdesignet i en Jungle-edition, udført i rød-maranti og bananflet, på vinderrejsen til Indonesien Foto: Morten Bo Johansson Adam tidligere på rejsen så i skoven. I det oprindelige design arbejdede Adam med egetræ og læder, men den Indonesiske version var med reb af bananblade, hvor Adam selv udviklede fletteteknikken. Det blev nærmest en jungle-edition. Det er sjovt, hvordan man kan tage et design som mit, der er så nogenlunde simpelt, og så ved at ændre nogle få materialer forandre det samlede udtryk så fundamentalt. Designet udarbejdet på det lokale værksted var ikke snorlige, men det var 100 % lokalt, og den nyerhvervede indsigt i FSC og erkendelsen af, hvor vigtigt det er at bevare den naturlige skov og dens planter, er viden, Adam fremover vil tænke ind, hver gang han snedkererer eller designer et møbel. Adam skærer sine maranti-rundstokke til med rundsav på det indonesiske værksted i Surabaya. Foto: Morten Bo Johansson

4 VINDER 2010 LESSER KNOWN SPECIES I verdens skove er mange af de oftest brugte træsorter truede på grund af overudnyttelse. Det gælder sorter som Teak, Azobé, Wenge og Mahogni. Der findes dog mange alternativer til de traditionelle sorter også kaldet Lesser Known Species. Ved Design Award 2010 vandt Mette Schelde med sit enkle design SideTable foran 77 andre forslag. Som belønning for sit vinderdesign vandt Mette en rejse til Orsa Florestals FSC-certificerede skove i Amazonas i januar 2011, hvor hun på et lokalt værksted lavede en prototype af sit vinderdesign. Mette var selv med til at udvælge det træ, som designet skulle udformes i, og hun valgte at få udviklet bordet i forskellige mere ukendte, brasilianske træsorter. Selvom vi i Danmark har en meget stærk og eftertragtet designtradition med bøge-, ege- og asketræ, tror jeg faktisk også, at mange skandinavere gerne vil have regnskovstræsorter, hvis de bruges i smukt design. Oftest ser vi de tropiske træsorter i rustikt og tungt formsprog, som ikke appellerer til os. Jeg tror, at hvis man kombiner de tropiske træsorter med et strammere og mere enkelt design, ville skandinaverne tage bedre imod de utraditionelle sorter, siger Mette. Ved at efterspørge mindre kendte træsorter mindsker man presset på efterspørgslen af de mest udbredte. Samtidig giver man skovene en større værdi ved at efterspørge flere sorter. Der findes både træsorter, som minder meget om typisk anvendte træsorter, og træsorter, som er kendetegnet ved varierende eksotiske farver og tekstur, hvilket kan bidrage til designets uniqueness. Læs mere på fsc.dk/lesserknown. Dommerpanelet udpegede SideTable som vinder, fordi designet er nemt at forstå, og et produkt, alle kan få brug for. Desuden faldt dommerne for de simple men gode detaljer. Bordet, som består af meget få dele, og som kan pakkes fladt. FSC-certificeret skov i Amazonas, hvor der er mange forskellige og interessante træsorter, som kan bruges som alternativ til de traditionelle sorter.

5 VINDER 2008 PRODUKTION PÅ LOKALE VÆRKSTEDER Det kan have stor indflydelse på de sociale og økonomiske forhold i et lokalsamfund, hvis en designer vælger at få produceret sine designs på lokale værksteder. På den måde stopper arbejdet nemlig ikke, når træet er fældet, men fortsætter til designet er færdigt, og det betyder flere arbejdspladser til lokalbefolkningen. Jonas Pedersen vandt FSC Design Award 2008, og det bragte ham på en rejse til Nicaragua. I Nicaragua udviklede Jonas en model af sit vinderdesign Extrude hos det lokale værksted Simplemente Madera, som blandt andet producerer designmøbler af FSC-certificeret træ. Her stoppede samarbejdet dog ikke. Jonas fik efterfølgende sat designet i produktion på værkstedet og solgt via virksomheden Just Business. Jonas er efterfølgende vendt tilbage til Simplemente Madera for bl.a. at lave prototyper på en ny møbelserie, Miskito, som efterfølgende blev produceret på værkstedet. Jonas har med sine designs skabt mere arbejde for de lokale på værkstedet. Han har tænkt på bæredygtighed ud over at producere sine designs i FSC-certificeret materiale og i forskellige træsorter han gør en reel forskel for lokalsamfundet samtidig med, at han opnår nogle meget unikke udtryk i sine designs. Dommerne valgte Extrude som vinder, fordi det er en fleksibel og let garderobe-løsning, der kan justeres og formes efter behov. Samtidig blev Extrude udvalgt for at være helstøbt, gennemtænkt og for med fine detaljer at sende hilsner tilbage til danske designklassikere og især Børge Mogensen. Jonas Pedersen på værkstedet Simplemente Madrea i Nicaragua, hvor han er i gang med at lave en model af sit vinderdesign, Extrude. Han er siden vendt tilbage til værkstedet for at producere en møbelserie.

6 VINDER 2012 VINDER 2011 Det kombinerede altanbord og tørrestativ DryUnder vandt FSC Design Award 2012, og det var især det nytænkende og gennemtænkte i designet, der var dommernes begrundelse. Designet kan flatpackes, og det er et helstøbt design, som er super funktionelt. Det indeholder flere funktioner i ét - man kan både tørre tøj og spise aftensmad. Vinder af FSC Design Award 2011, Mette Vestergaard, med opslagstavlen HapsHaps, hvor man kan hænge papir og kort op uden at bruge nåle og magneter. Det var især opslagstavlens originalitet og simple udformning, som dommerne lagde vægt på i deres bedømmelse.

7 VINDER 2009 VINDER 2007 Don t be such a square blev af dommerpanelet udpeget som vinder, fordi designerne på legende vis omsætter et 2-dimensionelt udgangspunkt til 3-dimensionelle produkter. Produktet er desuden designet på en sådan måde, at en kvadrdatisk træplade kan undyttes fuldt ud. DIAmond vandt, fordi dommerne mente, at designet er en nytænkning af den traditionelle bænk. Samtidig er bænken let i designet og kan bruges året rundt såvel ude som inde. Designernes vision var, at alle selv skal kunne sammensætte DIAmonds længde efter ønske og behov.

8 VINDER 2006 MAD OG BOLIGS DESIGNPRIS 2013 Reticula vandt blandt andet, fordi den kan skilles ad i tre ens dele og pakkes sammen til et beskedent bundt, der er let at pakke og transportere. Desuden mente dommerne, at Reticula er et harmonisk og dynamisk møbel. Mad og Boligs Designpris 2013 Not My Chair, designet af Anne Halskov fra Kolding designskole, der kalder stolen for nutidens pindestol.

9 RUNNER-UP 2011 RUNNER-UP 2010 Brødboksen blev runner-up på grund af kombinationen af to forskellige køkkenredskaber i et, nemlig en brødkasse med indbygget skærebræt, der i kraft af sit multifunktionselement skaber pladsbesparelse. Bestikholderen LIANA endte som runner-up, fordi den er nytænkende og viste en ny måde at kombinere træ og magneter på. Der blev også peget på, at betikholderen er pladsbesparende og praktisk, og at den ikke kræver meget plads, når den er emballeret.

10 RUNNER-UP 2010 RUNNER-UP 2010 Lampen Norh blev udvalgt til top 10, fordi den er meget nyskabende, er gennemført i designet og giver et godt lys. Materialekombinationen af træ på den ene side og filt på den anden blev fremhævet. Derudover kan lampen fladpakkes, så den ikke kræver meget plads når den skal sendes, og den er nem for kunden selv at samle. Børnemøblet IndOgUd er pladsbesparende og multifunktionelt på en og samme tid. Det kan fungere som børnemøbel til et legehjørne, men også som et passivt møbel til stuen. Samtidig har IndOgUd et fint, enkelt design og fremstår let. Dét var dommernes begrundelse for, at den blev valgt som runner-up ved FSC Design Award 2010.

11 RUNNER-UP 2010 RUNNER-UP 2010 Legehulen HUS blev kåret som et af de 10 bedste design til FSC Design Award 2010, fordi dommerne mente, at den giver børn et godt legemiljø samtidig med, at den er hurtig at opstille, praktisk anvendelig og let at gå til. Den kræver desuden lidt plads, når den skal pakkes og fragtes. Begrundelsen for, at legetøjet Mood Buddy blev udvalgt til en top 10 placering ved FSC Design Award 2010, var, at designet er nytænkende, har karakter og er humoristisk. Der blev også peget på, at der er flere variationer og anvendelsesmuligheder, og at det er et godt alternativt legetøj for børn.

12 RUNNER-UP 2011 Dommerpanelet valgte uret Watch Me på grund af urets æstetik, hvor træet virkelig kom til sin ret.

13 FSC Design Award udskrives af FSC Danmark i samarbejde med Verdens Skove. Begge har til hensigt at sikre, at flere skove bliver brugt bæredygtigt. Se mere på: og Sponsorer Mediepartner FSC F000208

FSC DESIGN 2012 AWARD INSPIRATIONSFOLDER

FSC DESIGN 2012 AWARD INSPIRATIONSFOLDER FSC DESIGN 2012 AWARD INSPIRATIONSFOLDER INSPIRATIONSFOLDER VINDER 2011 Til årets FSC Design Award er der krav til, at du skal kombinere design og kommercielt potentiale med bæredygtighed. Det bæredygtige

Læs mere

19.-20. NOVEMBER 2014 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward

19.-20. NOVEMBER 2014 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward 19.-20. NOVEMBER 2014 ALLER HUSET, KØBENHAVN fsc.dk/designaward INDHOLDSFORTEGNELSE Konceptet 5 Konkurrenceoplæg 7 Hovedpræmien 9 Sidste års vindere 11 Hvad er FSC? 13 Jonas Pedersen vandt FSC Design Award

Læs mere

INSPIRATIONSFOLDER Få inspiration til, hvordan du kombinerer design og kommercielt potentiale med bæredygtighed

INSPIRATIONSFOLDER Få inspiration til, hvordan du kombinerer design og kommercielt potentiale med bæredygtighed INSPIRATIONSFOLDER Få inspiration til, hvordan du kombinerer design og kommercielt potentiale med bæredygtighed TÆNK BÆREDYGTIGHEDEN IND FSC DESIGN AWARD 2018 I FSC Design Award gælder det om at kombinere

Læs mere

konkurrenceoplæg / hvad er fsc? / praktisk info

konkurrenceoplæg / hvad er fsc? / praktisk info Vinderproduktet fra FSC Design Award 2007 - bænken DIAMond - designet under kategorien møbler til udendørs brug. konkurrenceoplæg wood is good - umt og fsc design award 2008 Skaber dine designs andet end

Læs mere

Tree Hugger? FSC design award 2009

Tree Hugger? FSC design award 2009 Tree Hugger? FSC design award 2009 Vinder af FSC Design Award 2008 Jonas Pedersen arbejder på sin protype på værkstedet i Nicaragua konkurrenceoplæg FSC design award 2009 Har du tænkt over, at dine designs

Læs mere

FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK

FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK 1 KONCEPTET FSC DESIGN AWARD 2012 FSC Design Award er en innovativ konkurrence, der udfordrer Danmarks design- og arkitektstuderende til at tænke

Læs mere

FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK

FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK FSC DESIGN 2012 AWARD 21. NOVEMBER DESIGNMUSEUM DANMARK 1 KONCEPTET FSC Design Award er en innovativ konkurrence, der udfordrer Danmarks design- og arkitektstuderende til at tænke i nye baner og forene

Læs mere

Vi sætter pris på brugte møbler!

Vi sætter pris på brugte møbler! Vi sætter pris på brugte møbler! Nemt, hurtigt og miljøvenligt Skal I af med de brugte kontormøbler? 3R Kontor køber og henter alt det, I ikke længere skal bruge Få penge for jeres brugte kontormøbler!

Læs mere

Vi sætter pris på brugte møbler!

Vi sætter pris på brugte møbler! Vi sætter pris på brugte møbler! Skal I af med de brugte kontormøbler? 3R Kontor køber og henter alt det, I ikke længere skal bruge Nemt, hurtigt og miljøvenligt Få penge for jeres brugte kontormøbler!

Læs mere

REBECCA HANSSON BABYTEGN. Forlaget BabySigning 3

REBECCA HANSSON BABYTEGN. Forlaget BabySigning 3 REBECCA HANSSON BABYTEGN Forlaget BabySigning 3 FORORD Da jeg i 2009 blev mor for første gang, blev jeg introduceret til babytegn. Vi brugte det flittigt med vores datter, og da hun var et 1 år, brugte

Læs mere

REBECCA HANSSON BABYTEGN. Forlaget BabySigning 3

REBECCA HANSSON BABYTEGN. Forlaget BabySigning 3 REBECCA HANSSON BABYTEGN Forlaget BabySigning 3 FORORD Da jeg i 2009 blev mor for første gang, blev jeg introduceret til babytegn. Vi brugte det flittigt med vores datter, og da hun var et 1 år, brugte

Læs mere

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!!

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! 7.c + klasselærere startede i mandags med et virksomhedsbesøg hos E.L.M, hvor de blev undervist i, hvordan en virksomhed arbejder

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Design Generelt. Udformningen. Inden man fremstiller et design skal man finde ud af 4 ting: Målgruppen.

Design Generelt. Udformningen. Inden man fremstiller et design skal man finde ud af 4 ting: Målgruppen. Design Generelt Inden man fremstiller et design skal man finde ud af 4 ting: Målgruppen. Med dette forstås hvem den skal hende vende sig til. Er det 15 årige, unge, teenagere, gamle, pensionister, osv.

Læs mere

Livskvalitet gennem uafhængighed

Livskvalitet gennem uafhængighed Livskvalitet gennem uafhængighed Farstrup og Home Care Møbelhåndværk siden 1910 Farstrup Møbler A/S har sine rødder i landsbyen Farstrup og i en solid dansk savværkstradition. Siden 960 har møbelproduktionen

Læs mere

Peters udfrielse af fængslet

Peters udfrielse af fængslet Drama Peters udfrielse af fængslet Kan bruges som totalteater før eller efter tekstgennemgangen. Tekst: ApG 12,1-17 1. Forslag Roller: Peter (farvet lagen), to soldater (sorte affaldssække, evt. sværd),

Læs mere

Tag bedre billeder af dine. med disse 3 super nemme tricks

Tag bedre billeder af dine. med disse 3 super nemme tricks Tag bedre billeder af dine børn med disse 3 super nemme tricks Kender du det? Mini er simpelthen så charmerende at du slet ikke kan modstå at prøve at fange øjeblikket? Men når du ser billedet tænker du

Læs mere

18.-19. NOVEMBER 2015 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward

18.-19. NOVEMBER 2015 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward 18.-19. NOVEMBER 2015 ALLER HUSET, KØBENHAVN fsc.dk/designaward Jonas Pedersen vandt FSC Design Award 2008. Præmien var en rejse til Nicaragua, hvor han fik lavet en version af sit design Extrude.»At vinde

Læs mere

Portræt af to anerkendte danske glaspustere Der er en lille gruppe af meget talentfulde glaspustere i Danmark, der har potentiale til at udfordrer

Portræt af to anerkendte danske glaspustere Der er en lille gruppe af meget talentfulde glaspustere i Danmark, der har potentiale til at udfordrer Portræt af to anerkendte danske glaspustere Der er en lille gruppe af meget talentfulde glaspustere i Danmark, der har potentiale til at udfordrer markedet for internationalt glaskunst. På de næste sider

Læs mere

Livskvalitet gennem uafhængighed

Livskvalitet gennem uafhængighed Livskvalitet gennem uafhængighed Farstrup og Home Care Møbelhåndværk siden 1910 Farstrup Møbler A/S har sine rødder i landsbyen Farstrup og i en solid dansk savværkstradition. Siden 1960 har møbelproduktionen

Læs mere

Aage, Ejner og Elna. Søren Ryge Petersen og Marlene S. Antonius

Aage, Ejner og Elna. Søren Ryge Petersen og Marlene S. Antonius Aage, Ejner og Elna Søren Ryge Petersen og Marlene S. Antonius 2 3 11 Billederne Aage kan godt huske, da Marlene kom og spurgte, om hun måtte fotografere dem til sit projekt. Sådan noget pjat ville jeg

Læs mere

20. NOVEMBER 2013 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward

20. NOVEMBER 2013 ALLER HUSET, KØBENHAVN. fsc.dk/designaward 20. NOVEMBER 2013 ALLER HUSET, KØBENHAVN fsc.dk/designaward Jonas Pedersen vandt FSC Design Award 2008. Præmien var en rejse til Nicaragua, hvor han fik lavet en version af sit design Extrude.»At vinde

Læs mere

Evaluering Opland Netværkssted

Evaluering Opland Netværkssted Evaluering Opland Netværkssted November 2015 1 Indholdsfortegnelse Indhold Evalueringsrapportens struktur... 3 Intro til spørgeskemaundersøgelsen... 3 Antal brugere gennem Oplands første år... 3 Evaluering

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø AFSLUTTENDE OPGAVE udemiljø 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Planlægning... 2 Kravspecifikation... 2 Design... 3 Formidling... 6 Afprøvning... 7 Refleksion... 8 Side 1 af 8 Indledning I dette projekt

Læs mere

Surroundings Surrounded & Light Extension

Surroundings Surrounded & Light Extension I N S P I R A T I O N S M A T E R I A L E Surroundings Surrounded & Light Extension Olafur Eliasson Esbjerg Kunstmuseum 28.06.-31.12.2003 INTRODUKTION TIL UNDERVISEREN: Esbjerg Kunstmuseum præsenterer

Læs mere

[interviewet begynder der, hvor tegningen i figur 1 dukker op på respondentens pc]

[interviewet begynder der, hvor tegningen i figur 1 dukker op på respondentens pc] Turbo-lampe Gruppen producerer en lampe ud fra forskellige genbrugs-dele, blandt andet er skærmen taget fra turboen i en bil, mens stangen er gamle kobberrør. Billedet nedenfor er tegnet i Sketch-up, som

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

Mission mulig Da ordbogen blev udvidet

Mission mulig Da ordbogen blev udvidet Mission mulig Da ordbogen blev udvidet Mission Mulig, værdiagent, værdibeholder og værdiselskab. Renosyd fik sat dagsordenen, da den nye indsamlingsordning skulle træde i kraft i 2012 Noget af det vigtigste

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014

TIGER NYHEDSBREV MAJ 2014 Kære alle nye, gamle og kommende Tiger Forældre Først vil vi sige tusind tak for en fantastisk familiefest med alle jer nye Tigerfamilier. Det var en stor fornøjelse at møde så mange af jer. Vi kan hver

Læs mere

SQUARE REOLEN. ApS INDUSTRISKELLET 3 3540 LYNGE DANMARK TLF. 44 32 20 11 SQUARE@KIDI.DK WWW.KIDI.DK

SQUARE REOLEN. ApS INDUSTRISKELLET 3 3540 LYNGE DANMARK TLF. 44 32 20 11 SQUARE@KIDI.DK WWW.KIDI.DK 2016 SQUARE REOLEN ApS INDUSTRISKELLET 3 3540 LYNGE DANMARK TLF. 44 32 20 11 SQUARE@KIDI.DK WWW.KIDI.DK SQUARE REOLEN - den alsidige reol, der kan ændre sig i takt med dit liv. Square Reolen er velegnet

Læs mere

Automatisering Af Hverdagen

Automatisering Af Hverdagen Automatisering Af Hverdagen Programmering - Eksamensopgave 10-05-2011 Roskilde Tekniske Gymnasium (Kl. 3,3m) Mads Christiansen & Tobias Hjelholt Svendsen 2 Automatisering Af Hverdagen Indhold Introduktion:...

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

25282 Hæve/Sænke skammel Design synsvinkel: Bruger synsvinkel: Produktion, konstruktion: Andre overvejelser:

25282 Hæve/Sænke skammel Design synsvinkel: Bruger synsvinkel: Produktion, konstruktion: Andre overvejelser: Hæve/Sænke skammel. Vi har valgt at tage fat i den problemstilling, som hedder Faldulykker i hjemmet. Langt de fleste ulykker sker i og omkring hjemmet. Stød og slagskader pga. fald, er på toppen af listen

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

OG FYSISK TRÆNING PÅ SKEMAET

OG FYSISK TRÆNING PÅ SKEMAET Beridereleverne følger med i instruktionerne fra Claus Toftgaard. Indimellem har vi haft elever, der var så usmidige, ukoordinerede og i en så generel dårlig fysisk form, at jeg har måttet ringe til uddannelsesstedet

Læs mere

2012-2018. Sammen om sundhed

2012-2018. Sammen om sundhed 2012-2018 Sammen om sundhed forord Sammen løfter vi sundheden I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden.

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen Fyringsscene Sceneøvelse 2015 af Martin Strange-Hansen Martin Strange-Hansen mobil: 26832666 e-mail: martin.strange@me.com INT. BEBOERFORENINGENS FÆLLESRUM - AFTEN Fællesrummet. Japansk træ på væggene.

Læs mere

9. KONKLUSION... 119

9. KONKLUSION... 119 9. KONKLUSION... 119 9.1 REFLEKSIONER OVER PROJEKTETS FUNDAMENT... 119 9.2 WWW-SØGEVÆRKTØJER... 119 9.3 EGNE ERFARINGER MED MARKEDSFØRING PÅ WWW... 120 9.4 UNDERSØGELSE AF VIRKSOMHEDERNES INTERNATIONALISERING

Læs mere

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Indledning INT: Okay, det er denne her brochure, det handler om. D: Mmm. INT: Og hvad tror du, den handler om? D: Den her brochure? Den handler

Læs mere

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Selve bygningen, som huser handicapcenteret, er formet som en krumtap noget medarbejderne i sin tid selv var med til at beslutte. Krumtappen er et dag- og

Læs mere

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før.

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Kald 3 - The Power of why. I dag skal vi tale om HVORFOR du ønsker det, du ønsker. Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Derfor er det super vigtigt, at du har god

Læs mere

BELÆGNINGSSTEN. www.rc-beton.dk

BELÆGNINGSSTEN. www.rc-beton.dk BELÆGNINGSSTEN www.rc-beton.dk RC Beton er en af landets største leverandører af betonbelægninger. Vi værdsætter et stærkt samarbejde, og det er vores mål at levere den bedste service og kvalitet til vores

Læs mere

VÆRKTØJER TIL KERNEFORTÆLLING

VÆRKTØJER TIL KERNEFORTÆLLING Formål og værdier VÆRKTØJER TIL KERNEFORTÆLLING KERNEFORTÆLLING At have nogenlunde styr på foreningens/aftenskolens formål og værdier er på mange måder helt grundlæggende og en forudsætning for megen anden

Læs mere

Grønne indkøb i det offentlige og private Danmark

Grønne indkøb i det offentlige og private Danmark Grønne indkøb i det offentlige og private Danmark April 2013 En undersøgelse foretaget blandt forhandlere og producenter af FSC- og/eller PEFC-certificerede produkter i Danmark. Tal fra denne rapport må

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Helosan og Kræftens Bekæmpelse

Helosan og Kræftens Bekæmpelse 1 Indledning Corporate Social Responsibility - CSR er en form for corporate selvregulering integreret i en forretningsmodel. CSR politik fungerer som et indbygget, selvregulerende mekanisme, hvorved skærme

Læs mere

Handmade in Denmark. L o C a

Handmade in Denmark. L o C a 1 Handmade in Denmark BY L o C a 2 3 Det hele startede i en garage Historien om LoCa begynder i Herfølge i 1992. Ingeniør Thorkild Lundsgaard har sat sin ældste datters værelse i stand, og nu skal værket

Læs mere

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30.

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Købe/Sælgedag: Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Vi har de tidligere år set en tendens til, at der handles meget med

Læs mere

Vil hunde tage magten?

Vil hunde tage magten? Vil hunde tage magten? Sofaen i dag - verden i morgen! Eller? Der har gennem alt for mange år været en udbredt holdning om, at hunden prøver at tage magten fra os. Hunde er opportunister og gør hvad der

Læs mere

Er du slave af vægten?

Er du slave af vægten? Er du slave af vægten? Få gode råd til at måle din fremgang - og få succes med vægttabet. Med en nede-på-jorden og no bullshit -indstilling får du inspiration til en sundere livsstil Af Krisztina Maria,

Læs mere

Udsigt til billigere mode på nettet

Udsigt til billigere mode på nettet LØRDAG 27. SEPTEMBER NR. 39 / 2014 LØRDAG Udsigt til billigere mode på nettet Onlinegiganten Boozt.com med Hermann Haraldsson i spidsen udfordrer konkurrenterne om det nordiske herredømme. Foreløbig kan

Læs mere

Hjerner og hukommelse, hjerner og motorik

Hjerner og hukommelse, hjerner og motorik Ann-Elisabeth Knudsen cand. mag. i dansk og psykologi, konsulent og foredragsholder. Hjerner og hukommelse, hjerner og motorik De følgende to artikler er skrevet af Ann-Elisabeth Knudsen. Artiklerne indgår

Læs mere

Mine penge. Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE

Mine penge. Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE Mine penge Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Sådan bygges en International One Metre

Sådan bygges en International One Metre Sådan bygges en International One Metre En artikel af Robert Bruun Mariager Oprindelig var jeg Seawindsejler Seawind er et færdigfabrikat fra Modelfirmaet Kyosho. I denne klasse er alle bådene fuldstændig

Læs mere

Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel.

Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel. Information 2 Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel. Man skal på forhånd have modtaget en oplæring omkring nedenstående

Læs mere

Tegn på læring sådan gør I

Tegn på læring sådan gør I Tegn på læring sådan gør I 1 2 3 Tegn på læring sådan bruger I materialet At sætte ord på læring sådan gør I At evaluere læring sådan gør I 4 Redskaber sådan holder I fokus 5 Cases sådan kan det gøres

Læs mere

Årsberetning. Medlemmer: Resultater: 2. Division

Årsberetning. Medlemmer: Resultater: 2. Division Årsberetning Medlemmer: Medlemstal 84 aktive, betalende via klubmodul Derudover har vi haft et dame hyggehold og der er blevet brug 26 spillere på damer serie 2 og 36 spillere på herre serie 3, indtil

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet

Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet Som lovet, vil jeg hermed komme med forslag og anbefalinger, som forhåbentlig vil gøre det lidt nemmere, når vi skal vælge hvilken hæk der skal plantes omkring

Læs mere

Jeg siger det der står på næste side. (Sideskift er angivet ved større linjeafstand og opgaveskift er angivet ved at de første ord er understreget)

Jeg siger det der står på næste side. (Sideskift er angivet ved større linjeafstand og opgaveskift er angivet ved at de første ord er understreget) Kære underviser Når børnene har gået i skole i mellem en og to uger, laver jeg denne test, for at se hvor gode hvert barn er er til at omsætte det de får at vide til en tegning. Den er inspireret af den

Læs mere

Uge opgave 38, Rumlig form og billedmontage/collage

Uge opgave 38, Rumlig form og billedmontage/collage Uge opgave 38, Rumlig form og billedmontage/collage Opgave Appropriation kageskulptur Den store bagedyst! Du skal nu lave et portræt af en person, men på en lidt utraditionel måde, du skal nemlig lave

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Fordyb dig i. Bibelens fortælling. Videoer med. Studiehæfte

Fordyb dig i. Bibelens fortælling. Videoer med. Studiehæfte gdette hæfte giver ad ang til videoerne Fordyb dig i Bibelens fortælling Videoer med Bibelens fortælling Studiehæfte til samtale og fordybelse 50 år med Bibellæser- Ringen Studiemateriale til Bibelens

Læs mere

Agurketid og så meget andet

Agurketid og så meget andet Agurketid og så meget andet Jeg har just siddet og lyttet til webmasterens sommerhilsen, og jeg tror næsten, at naboerne også har fået glæde af den vidunderlige duet. Musik kan om noget fået nakkehårene

Læs mere

prosessen Funktionelt, anderledes og eksklusivt.

prosessen Funktionelt, anderledes og eksklusivt. prosessen Funktionelt, anderledes og eksklusivt. The twisted mind Anders Hermansen Den unikke vandhaneserie fra Damixa forener på forbilledlig vis brugerstyret design med visioner og udsøgt sans for æstetik.

Læs mere

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440 Klasse: 6.x og y Fag: Tysk (Observering af 2. rang) Dato: 24.10.12. Situation: Stafette mit Zahlen Temaer: Igangsætning og mundtlighed Tema Person Beskrivelse: Hvad bliver der sagt? Hvad sker der? Igangsætning

Læs mere

7. forløb Træets forår

7. forløb Træets forår 7. forløb Træets forår Træets forår 1. dag Marts-maj Læringsmål: At kende til tegn på forårets komme, at kende forskellige træsorter fra lokalområdet, at kunne iagttage forandringen fra vinter til forår

Læs mere

IDEKATALOG stue-alrum

IDEKATALOG stue-alrum dit personlige IDEKATALOG stue-alrum for Chris Christoffersen Dit design Jeres alrum er virkelig fantastisk. Der er et skønt lysindfald og har al potentiale til at blive lige nøjagtig det rum i ønsker

Læs mere

studie Frelsens erfaring

studie Frelsens erfaring studie 4 Frelsens erfaring 28 Åbne spørgsmål Hvornår i dit liv har du følt dig længst væk fra Gud? Hvad hjalp dig i de situationer til at komme tættere på ham? Åbningshistorie Sådan er livet. Det var et

Læs mere

værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork

værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork værdier Nomecos Værdierne i Nomeco udtrykker vores holdninger og adfærd, og

Læs mere

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi INDHOLD S 0 2 S 0 4 S 0 6 S 1 0 S 1 2 S 1 6 S 1 8 S 2 2 S 2 4 Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi Husk

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

SCREENS FOR FOCUSING 1

SCREENS FOR FOCUSING 1 SCREENS FOR FOCUSING 1 Design med respekt for miljøet Her er systemet, hvor du kan kombinere fleksibiliteten i en åben planløsning med trivsel for den enkelte medarbejder. Med EFG Rooms lydabsorberende

Læs mere

Eksempler på elevbesvarelser af gådedelen:

Eksempler på elevbesvarelser af gådedelen: Eksempler på elevbesvarelser af gådedelen: Elevbesvarelser svinger ikke overraskende i kvalitet - fra meget ufuldstændige besvarelser, hvor de fx glemmer at forklare hvad gåden går ud på, eller glemmer

Læs mere

Drejebog LO - overenskomstmøder

Drejebog LO - overenskomstmøder Drejebog LO - overenskomstmøder Denne drejebog handler kun om den del af møderne, der involverer dugene og samarbejdet omkring bordene. Dvs. den tager ikke højde for Lizettes forudgående præsentation eller

Læs mere

Professionel ledelse - Lederen som medarbejderudvikler. August 2011

Professionel ledelse - Lederen som medarbejderudvikler. August 2011 Professionel ledelse - Lederen som medarbejderudvikler August 2011 Indhold Kan dine medarbejdere matche udfordringerne nu og i fremtiden? MUS et redskab til systematisk og strategisk kompetenceudvikling

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Beerpongliga.dk præsenterer

Beerpongliga.dk præsenterer Beerpongliga.dk præsenterer College Table regler Beer pong... 2 Flip Cup... 4 Pyramide... 5 Derby... 7 Beer pong 1) Opstilling/udstyr 1.1) Der spilles 2 mod 2. 1.2) Der spilles med 10 kopper i pyramideform.

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO januar 2012

Nyhedsbrev fra SFO januar 2012 Nyhedsbrev fra SFO januar 2012 Kære forældre Vi takker for den fantastiske opbakning til ferniseringen den 14. december 2011. Selvom det var midt i en travl måned, så havde I overskud til at deltage. Jeres

Læs mere

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6 It-inspirator afsluttende opgave Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen Side 1 af 6 Indledning Den digitale medieverden er over os alle steder, om det er i dagtilbud, skoler eller fritidstilbud. Vi

Læs mere

Side 1 af 10. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 13. oktober 2011

Side 1 af 10. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 13. oktober 2011 Resultatudtrækket er foretaget 13. oktober 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning

Læs mere

Af Helle Wachmann og Bolette Balstrup, pædagoger og henhv. leder og souschef i Svanen TEMA: ANERKENDENDE PÆDAGOGIK OG INKLUSION, VERSION 2.

Af Helle Wachmann og Bolette Balstrup, pædagoger og henhv. leder og souschef i Svanen TEMA: ANERKENDENDE PÆDAGOGIK OG INKLUSION, VERSION 2. Om inklusionen og anerkendelsen er lykkedes, kan man først se, når børnene begynder at håndtere den konkret overfor hinanden og når de voksne går forrest. Af Helle Wachmann og Bolette Balstrup, pædagoger

Læs mere

OZ6HR nyt, Oktober 2015. Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Oktober 2015. Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Oktober 2015 1 Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Oktober 2015 OZ6HR nyt Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej

Læs mere

Lisbeth Fruensgaard. Det er nu. eller aldrig! Få mere tid og overskud til familien. Arbejdsbog. Gyldendal

Lisbeth Fruensgaard. Det er nu. eller aldrig! Få mere tid og overskud til familien. Arbejdsbog. Gyldendal Lisbeth Fruensgaard Det er nu eller aldrig Få mere tid og overskud til familien Arbejdsbog Gyldendal Del I Vend tiden på hovedet "#$%&'($)*+,-"#$%#&%'(%#))#&%*)+&,-.%/0%1#&#%$,+%2-%23#&45(+%$,)%6*1,),#'%

Læs mere

Det sammenhængende børne- og ungeliv

Det sammenhængende børne- og ungeliv Det sammenhængende børne- og ungeliv - vejen til ny velfærd for børn, unge og deres familier i Odense 14. februar 2013 Vores udfordring Vi har en dobbelt udfordring i Odense: Vi har høje ambitioner for

Læs mere

Planlægning for indretning af funktions opdelte grupperum.

Planlægning for indretning af funktions opdelte grupperum. Planlægning for indretning af funktions opdelte grupperum. Navn på funktion/grupperum. Aktivitetsborde Hvorfor har vi valgt at indrette denne funktion Vi ønsker at have et område, der appellerer til stillesiddende

Læs mere

Med Jesus i båden -1

Med Jesus i båden -1 Med Jesus i båden -1 Jesus kalder Mål: At give børn en forståelse for, at Jesus kalder på dem og ønsker, at de skal følge ham i deres liv. Tekst: Mark. 1, 14-20 + Luk. 5, 1-11 (Jesus kalder sine disciple).

Læs mere

Personalepolitisk grundlag

Personalepolitisk grundlag Personalepolitisk grundlag Baggrund Køge Kommune er rammen om en mangfoldighed af opgaver og fagligheder, som ledes af ét byråd valgt af kommunens borgere. Vi er én arbejdsplads med meget forskellige arbejdsvilkår

Læs mere

Gode råd til flot og miljøvenlig tekst og grafik.

Gode råd til flot og miljøvenlig tekst og grafik. VIEWNET PYLONER OG SKÆRME Gode råd til flot og miljøvenlig tekst og grafik. ARKITEKTONISKE INFORMATIONS-, MEDIE- & WAYFINDINGSYSTEMER - WWW.VIEWNET.DK - ALL RIGHTS RESERVED Velkommen til en ny og spændende

Læs mere

Collegetable.dk præsenterer. College Table rød

Collegetable.dk præsenterer. College Table rød Collegetable.dk præsenterer College Table rød Beer pong 1) Opstilling/udstyr 1.1) Der spilles 2 mod 2. 1.2) Der spilles med 10 kopper i pyramideform. 4 bagerst. 3 næst bagerst. Så 2 og én cup forrest.

Læs mere

Side 1 af 10. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 3. februar 2012

Side 1 af 10. 1. Simple tabeller. Generel tilfredshed. Resultatudtrækket er foretaget 3. februar 2012 Resultatudtrækket er foretaget 3. februar 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i børnehaven, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning

Læs mere

Erhvervs- og Turismepolitik

Erhvervs- og Turismepolitik Erhvervs- og Turismepolitik Fredensborg Kommune 2013-2016 l Godkendt af Byrådet den 24. juni 2013 1 Forord Det er med stor fornøjelse og glæde, at vi på vegne af Fritids- og Erhvervsudvalget og Kultur-

Læs mere

Er tiden løbet fra samling?

Er tiden løbet fra samling? AF rikke WetteNdorFF Er tiden løbet fra samling? Foto: EiDsvoll museums Fotosamling 6 Danmarks EvaluEringsinstitut SAMLING Siden daginstitutionens spæde barndom har samling spillet en central rolle i den

Læs mere

Guide Sådan skræddersyr du en sund jul Styrk dit liv med Chris MacDonald

Guide Sådan skræddersyr du en sund jul Styrk dit liv med Chris MacDonald Foto: Scanpix Guide December 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan skræddersyr du en sund jul Styrk dit liv med Chris MacDonald Sådan skræddersyr du en sund jul En god jul bør være fuld

Læs mere

2.1. Opgavesæt A. 1. januar - 30. juni 2014. Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2

2.1. Opgavesæt A. 1. januar - 30. juni 2014. Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2 2.1 Opgavesæt A FVU-Læsning Trin 2 Forberedende voksenundervisning 1. januar - 30. juni 2014 Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2 Eksaminandens

Læs mere

Ægtefællesammenføringsspillet version 1.0 Udarbejdet af Leoparddrengen, 2010

Ægtefællesammenføringsspillet version 1.0 Udarbejdet af Leoparddrengen, 2010 Ægtefællesammenføringsspillet version 1.0 Udarbejdet af Leoparddrengen, 010 Der skal bruges: En udprintet spilleplade Sagsmarkører kan være hvad som helst, bare unik for hver spiller En blok og kuglepen

Læs mere