VSM Vammen By, Vammen Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-0007

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VSM Vammen By, Vammen Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-0007"

Transkript

1 VSM Vammen By, Vammen Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM Beretning for udgravning af område syd for Vammen Kirke, Den gamle præstegårdshave, forud for områdefornyelse. Udført af Lotte Bach Christensen for Viborg Museum i juni Indholdsfortegnelse Abstract... 1 Oversigtsplan... 1 Undersøns forhistorie... 3 Øvrige data (faktuelle oplysninger)... 5 Tidl. arkæologiske fund i og nær ved området... 5 Topografi, terræn og undergrund... 7 Målesystem og nivellering... 8 Undersøns forløb og udgravningsmetode... 8 Undersøns resultater gennemgang... 8 Perspektiver Tegningsliste Anlægsliste Fundliste Fotoliste Foto Abstract Forud for områdefornyelse i Vammen By gennemførte Viborg Museum en arkæologisk undersø af et 835 m 2 stort område syd for Vammen kirke. Her blev der fundet spor efter Vammens forgænger i form af et toskibet hus, to treskibede huse og et muligt enskibet hus eller staklade. Ingen huse blev afrømmet i sin fulde udstrækning inden for det berørte område. Endvidere blev fundet et hegn, flere mulige tofteskel, en ildgrube, en ild-/kogegrube, en større grube samt flere løse anlæg, som det ikke var muligt at sætte ind i mere kompleks sammenhæng. På baggrund af hustyper og lerkarskår foreslås lokaliteten dateret til vikingetid og/eller middelalder.

2 Oversigtsplan 2 Figur 1. Udgravningsfeltet ligger lige syd for Vammen Kirke.

3 Undersøns forhistorie Forud for områdefornyelse gennem Vammen By, og umiddelbart syd for Vammen kirke, blev Viborg Museum anmodet om en udtalelse om, hvorvidt der kunne være væsentlige fortidsminder på det berørte areal. Den aktuelle områdefornyelse (del af lokalplan 395) omfatter en grøn kile gennem Vammen, fra Langsøhallen til Hobrovej, der skal være med til at knytte de grønne områder i Vammen sammen (Figur 2). Kilen får karakter af grønt sti- og oplevelsesareal. Syd for kirken mellem Genvej og Nørregade planlægges et rekreativt område, hvilket medfører terrænregulering af den gamle præstegårdshave. Mellem Nørregade og Hobrovej Øst anlægges asfalterede stier, men derudover foretages ikke væsentlige terrænreguleringer. 3 Figur 2. Oversigt over planerne for byfornyelsen i Vammen.

4 Der var museets vurdering, at der var risiko for ukendte fortidsminder på arealet grundet placeringen inden for Vammens formodede middelalderlige placering og kirkens placering i området. På den baggrund blev det aftalt med bygherres rådgiver, at museet skulle gennemføre en forundersø på det berørte areal. Forundersøn blev gennemført den 26. maj til den 3. juni. Under forundersøn blev der registreret væsentlige fortidsminder på arealet umiddelbart syd for Vammen Kirke, som derfor blev indstillet til en egentlig arkæologisk undersø, mens der i det øvrige område blev fundet så få spor af fortidsminder, at dette område kunne frigives umiddelbart (se Figur 3). Budgettet blev godkendt af Kulturstyrelsen den 13. juni og af Bygherre den 17. juni. Herefter kunne den arkæologiske undersø igangsættes. 4 Figur 3. Arealet markeret med grønt blev frigivet umiddelbart efter forundersøn, mens det røde område blev indstillet til en egentlig arkæologisk undersø.

5 Øvrige data (faktuelle oplysninger) Sted: Matr.nr. 1a, 8y, 37k, Vammen By, Vammen. Tidspunkt: 23. juni til den 2. juli. Deltagere: Arkæolog Lotte Bach Christensen (LBC) som daglig leder og beretningsansvarlig, den 23.juni -2. juli. Arkæologistuderende Anders Meander Bjerggaard (AMB), den juni Bygherre/lodsejer: Viborg Kommune, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Bevilling: Finansieres af bygherre. Entreprenør: Tjele Entreprenør Forretning ApS, maskinfører Dennis. 5 Tidl. arkæologiske fund i og nær ved området Der er ikke tidligere registreret fund eller andre fortidsminder på det berørte område, men arealet grænser lige op til kirkegårdsdiget omkring den middelalderlige Vammen Kirke. Tæt på området, ca. 100 m mod sydvest, blev der ved forundersø fundet enkelte gruber, der dateres til sen yngre bronzealder eller tidlig førromersk jernalder (Sb nummer -161, Figur 4) samt mulige spor fra yngre jernalder eller middelalder. Omkring byen er der er der flere detektorfund fra yngre jernalder og middelalder (bl.a. -228, Figur 4), samt registreret flere rundhøje -130, -139, -39, , -53, -54, -187, -188, -198, -204, -206, -207, -209 og Flere af disse ligger i grupperinger. Herudover er der i området fundet flere jordfæstegrave en fra bronzealderen (Figur 4, -154), samt en fra stenalderen (-151).

6 Figur 4. Den arkæologiske udgravning er markeret med Sb-nummeret -230 midt i billedet. 6

7 Topografi, terræn og undergrund Topografisk er området beliggende på let kuperet plateau, umiddelbart syd for en markant nord-syd orienteret slugt, der udmunder i Skals ådal mod nord (se Figur 5). Ca. 2 km vest for området ligger Rødsø og 2 km øst for ligger Tjele Langsø. Undersøsområdet falder svagt mod syd. Undergrunden består hovedsageligt af gult let leret sand, der dog i den sydvestlige del er meget leret og meget våd. 7 På den midterste del af undersøsområdet var der op til 1 m muldtykkelse, mens der mod nord og vest stedvist kun var ca. 30 cm muld. Den sydligste del af området lå ca. 0,5 m lavere end det øvrige, og muldtykkelsen var her cm. Det markante fald i terrænet er umiddelbart nord for den moderne grøft, se figur 6, der er markeret med grå. Den antages at det markante fald i undergrunden skyldes terrænregulering. Figur 5. Udgravningen er markeret med en gul prik. Vammen By ligger syd for en slugt der munder ud i Skals Ådal mod nord.

8 Målesystem og nivellering Grøfter, koter og anlæg blev opmålt med GPS og digitaliseret i ArkDigi i projektionen EUREF89. 8 Undersøns forløb og udgravningsmetode Vi startede den 23. juni med at afrømme området fra kirkegårdsdiget og mod syd, indtil der var et område uden anlæg samt så tæt som muligt på den øst-vestgående række af træer, der skulle bevares. Den 24. juni fortsatte vi syd for trærækken og fulgte grøftforløbet til det terrænregulerede område mod syd. Herefter afrømmede vi det sydligste område så langt mod syd og øst, som det var muligt i forhold til terrænregulering og grænsen af undersøsområdet. Mod vest var søgegrøfterne tomme og området mellem søgegrøfterne blev derfor nedprioriteret. Felter og anlæg blev herefter opmålt med GPS, og anlæggene blev registreret. Alle anlæg er blevet snittet, og langt størstedelen af profilerne er blevet både fotograferet og tegnet 1:20. Enkelte anlæg er ikke blevet hverken tegnet eller fotograferet, men er i stedet blevet beskrevet på oversigtsplanen eller profiltegningen. Gravedagbog og lister findes i gravedagbog -III. Registreringen blev påbegyndt i den nordligste del af feltet, længst op mod kirkegårdsdiget, da der her skulle nedgraves dræn og anlægges vej. Enkelte af stolpehullerne var så dybe, at maskinhjælp var nødvendig for at de ikke skulle tage alt for lang tid at udgrave. Området (langs med kirkegårdsdiget i en bredde på 5-6 m) kunne frigives til videre anlægsarbejde den 26. juni. Grøfterne fra forundersøn havde stået åbne i tre uger og var meget udtørrede. Det medvirkede til, at der var flere anlæg som det ikke var muligt at genfinde, da fladeafrensning i den tørre undergrund var umulig. Anlæg der ikke kunne genfindes er, lige som recente anlæg (der ikke forstyrrede andre anlæg) blevet renset fra tegningerne og lagt i et særligt lag i MapInfo. Der er blevet taget jordprøver af grøfter og tagstolpehuller. Særligt i den nordligste del af feltet blev der taget mange jordprøver. Her var der flere mulige tagstolpehuller, og da det endnu ikke var erkendt hvilken sammenhæng de indgik i, da området blev udgravet, blev der taget af jordprøver af dem alle. Jordprøverne er efterfølgende blevet gennemgået og de relevante er sendt til videre bearbejdning. Fund fra anlæg og enkelte løsfund er hjemtaget. Undersøns resultater gennemgang På udgravningens 835 m 2 store felt blev der registreret dele af et treskibet Ø-V liggende hus i to faser (K1-K2), et muligt enskibet N-S liggende hus (K4), et toskibet N-S liggende hus (K5) samt et hegnsforløb (K3) (se Figur 6). Derudover flere grøfter og grøftsrester fra hegn eller toftegrøfter, to ild- /kogegrube, en større grube samt flere løse anlæg det ikke har været muligt at sætte ind i mere kompleks sammenhæng.

9 Figur 6. Oversigt over udgravningens konstruktioner. Husene K1, K2 og K4 mod feltets nordlige afgrænsning er markeret med hhv. blåt, rødt og gult, mens hus K5 mod øst er markeret med grønt. Hegnet K3 er markeret med pink, mens grøfter er markeret med lys rød. De to ild-/kogegruber er markeret med rød skravering og gruben A33 med orange. Øvrige anlæg er hvide med en blå op stregning. Med lys grå er markeret moderne påfyldninger, terrænreguleringer og stenfundamenter. 9

10 Huse Længst mod nord i udgravningsfeltet ligger husfaserne K1 og K2. Huset, som faserne udgør, er et treskibet hus, orienteret Ø-V. Mod nord skæres det af udgravningsgrænsen. Det var ikke muligt at udvide længere mod nord på grund af kirkegårdsdiget og stien langs hermed. I den østlige ende stod et stort træ hvis rod, efter det blev fjernet, efterlod et stort cirkulært fyldskifte (A22), som sandsynligvis har fjernet sporene efter flere anlæg. Øst for roden var anlæggene meget nedslidte, og længst mod øst var der påkørt et moderne opfyldningslag omkring kirkegårdens affaldsplads. Mod vest er stolpehullerne meget dybe og flotte, med dybder på op mod 1 m. Det har ikke været muligt at udrede hvilken fase der er ældst alene ud fra relation og hustype. Der er taget floteringsprøver af tagstolpehuller og væggrøfter. Hus K1 (blå fase): Treskibet hus med let buet sydvæg, se Figur 6-8. Huset bestod af tagstolpesættene A148-A228, A140-A226 og A137-mangler. Der kunne påvises spor efter tagstolpehullet A137 s makker mod syd. Området her er dog meget nedslidt hvilket kan være grunden til det ikke var muligt at erkende den. Tagstolpen kan eventuelt have stået på syld, ligesom det var tilfældet med tagstolpen A140, hvor vi øverst i stolpehullet fandt en flad sten. 10 Figur 7. Hus K1. Husets vestligste del markeret med blåt.

11 11 Figur 8. Hus K1. Husets østligste del markeret med blåt. Husets vægge og gavle består af stolperne A152, A154, A155 samt muligvis A132, A131 og A81 (igen er østenden lidt problematisk på grund den dårlige bevaring). Husets vestgavl består af den mulig gavlgrøft A150 mens en stor del af husets sydvæg udgøres af væggrøften A133. Mellem stolpehul A155 og væggrøften A133 kan der se ud til at der har været et indgangsparti, da der i vestenden af væggrøften A133 findes et dybere stolpehul. I husets vestende findes et aflangt N-S orienteret anlæg (A146, Figur 7 og Figur 9). Det måler 1x2 m og med en dybde på ca. 10 cm. Det har et let leret sandet fyld, der indeholder nister af trækul og mange pletter af brændt ler. A146 tolkes som husets ildsted, og husets formodes at være et beboelseshus. Dimensioner: længde: 26 m og afdækket bredde: 5-5,5 m (formodet bredde: 6-7 m). Med en indbyrdes afstand i tagstolpesættene på ca. 3 m. Fund/jordprøver: I væggrøften A133 blev der fundet jernslagger (x11). Der er taget jordprøver fra tag- og vægstolper (x13, x17-18, x22-24, x26), ildsted A146 (x21) samt fra væggrøft A133 (x19).

12 Datering: Det treskibede hus med buede langvægge og stor afstand mellem tagstolpesættene antyder en datering til vikingetid eller tidlig middelalder, men en lidt tidligere datering til germansk jernalder kan ikke udelukkes. 12 Figur 9. A146. Ildsted i hus K1 set fra Ø. Foto: 09044E60. Hus K2 (rød fase): Treskibet hus med let buet sydvæg, som ikke blev fuldstændigt afdækket (Figur 6 og Figur 10). Huset består af den sydlige tagstolperække A143, A227, A3 og A73. Stolpehullet A73 er medtaget på trods af sin beskedne dybde på 10 cm, da området som omtalt, er meget nedslidt. Den nordlige række må ligge lige uden for udgravningsfeltet. Husets sydvæg og gavle består af stolehullerne A147, A229, A12, A10, A9, A6, A4, A21, A134, samt muligvis A135, og A136.

13 Der er søgt efter tagstolper (til begge faser af huset) omkring A22 dog uden held. Også vægforløbet er noget mangelfuld, men består af fine stolpehuller mod vest, mens stolpehullerne mod øst er meget nedslidte. Dimensioner: Formodet længde: omkring 20 m og afdækket bredde: ca. 4 m (formodet bredde: 5-6 m). Fund/jordprøver: Der var ingen fund fra stolpehullerne i husfasen. Der er taget floteringsprøver fra tagstolpehuller A227, A3 og A143 (x12, x16 og x25) samt af vægstolpehullet A12 (x27). Datering: Dateringen af huset er usikker. Det foreslås dateret i nær tidsmæssig sammenhæng med Hus K1. 13 Figur 10. Hus K2. Tagstolper og vægforløb er markeret med rødt. Hus K4: Enskibet hus/staklade, se Figur 6 og Figur 11. K4 foreslås beliggende N-S ind under udgravningsgrænsen/kirkegårdsdiget mod nord. Konstruktionen består af kun et sæt tagstolpehuller (A144 og A141), der med deres dybde på hhv. 98 cm og 81 cm adskiller sig væsentligt fra de øvrige

14 stolpehuller. Ud over dybderne er de også i både fyld og form meget ens. Stolpehullerne må indgå i samme konstruktion og med en indbyrdes afstand på 4,5 m må det oplagt være et sæt tagstolpehuller i et N-S liggende enskibet hus, hvor parret er det sydligste sæt, eller evt. et fire-stolpe anlæg/staklade. Dimensioner: længde ukendt, bredde 4,5 m i syd. Fund/jordprøver: I A144 blev der fundet et randskår fra et kuglekar (x6). Der er taget jordprøver af både A144 (x14) og af 141 (x15). Datering: Fundet af lerkarskåret fra et kuglekar tyder på en datering til sen vikingetid eller middelalder. Enskibede huse med jordgravede stolper dukker op i sen vikingetid og benyttes frem til nyere tid. 14 Figur 11. Hus K4. De to tagstolpehuller er markeret med gult.

15 Hus K5: Toskibet hus, se Figur 6 og Figur 12. N-S orienteret langs feltets sydøstligste afgrænsning. Huset består af tre tagstolpehuller i den vestlige række af tagstolpehuller mens den østlige ligger uden for udgravningsgrænsen (A192, A195, A197). Mod nord forstyrres huset af et moderne opfyldningslag omkring kirkegårdens affaldsplads. Vestvægn og sydgavl består af stolpehullerne A186, A223, A225, A33 (i den østlige kant af gruben ligger et stolpehul, dog uden relation til gruben), A207, A202-A205, A222. Husets østvæg ligger uden for udgravningsgrænsen. Mod syd går grøften A200. Det var ikke muligt i snittet at fastslå en relation mellem stolpehullet A222 og grøften. 15 Gennem huset går et hegnsforløb (K3) og enkelte af stolpehullerne i hegnet kunne muligvis i stedet indgå i husets vægforløb. Dimensioner: længde: 14,5 m (formodet længde ukendt). Bredde: mindst 5 m (formodet bredde: omkring 7 m). Fund/jordprøver: Der er ingen fund fra husets stolpehuller. Der er taget floteringsprøver af tagstolpehullerne (x33, x34 og x37). Datering: Dateringen af huset er usikker. Hustypen kendes fra sen vikingetid og anvendes helt frem til 1800-tallet. Figur 12. Hus K5. Husets tagstolpehuller og vægstolpehuller er markeret med grønt.

16 16 Grøfter og hegn: Henover feltet blev der afdækket flere grøfter, rester af grøftsforløb af forskellig slags og et enkelt hegnsforløb. Det gælder for flere af grøfterne på feltet at de ikke er særligt dybe og næsten forsvandt ved en afrensning. Hegn K3: Hegnsforløb, se Figur 6 og 13. Hegnet løber N-S gennem hus K5 i feltets sydøstlige del, over en strækning på 14 m. Det består af stolpehullerne A220, A , A184, A , A40, A224, A38, A36, A34 og A206. Stolpehullerne A , A37, og A35 er mere tvivlsomme (markeret med lidt lysere farve på Figur 13), men på grund af deres placering må de indgå i hegnsforløbet. Hegnet forstyrres mod nord af det påkørte moderne fyldlag. Mod syd kan det ikke følges længere end til husets sydgavl, Anlæg A66, A171, A172 udgør et grøftforløb i feltets nordlige del, se Figur 14. A66 blev afrømmet under forundersøn, men kunne ikke genfindes under udgravningen. A171 og A172 havde kun en ringe dybde på 8-10 cm. Den ringe dybde skal nok ses som grund til at det ikke har været muligt at følge forløbene videre, hvorfor det også er svært at komme en tolkning og en samhørighed med feltets øvrige anlæg nærmere. Intet tyder på at der skulle være tale om væggrøfter i et hus. Anlæg A53: Mulig toftegrøft, se Figur 14. Grøften blev afdækket under forundersøn og undersøgt her. Det er en 17 cm dyb fladbundet grøft med mørk gråsort fyld. Grøften kunne ikke afdækkes yderligere under undersøn da der på begge sider af den står en række træer der skal bevares uændret. I forhold til dimensionerne tolkes den som mulig toftegrøft, men den ses ikke i forundersøns vestlige søgegrøft og dens forløb er derfor ukendt. Figur 13. Hegnsforløbet K3. Hegnstolperne er markeret med pink. Med lysere farve er markeret de stolpehuller der er mere tvivlsomme.

17 Anlæg A217: Toftegrøft, se figur 14. Den brede del af grøft A217 udgør sammen med grøftstumperne A54 og A88 en formodet tofteafgrænsning. Dele af grøften blev afdækket under forundersøn og det var teorien at disse dele måtte hænge sammen. Vi afdækkede grøften både mod nord så langt vi kunne komme for rækken af træer, der skulle bevares, og mod syd, så længe det gav mening i forhold til terrænreguleringen i dette område. Mod nord, vi fik lige akkurat så meget med, at det blev tydeligt at grøften knækkede over i A54, inden vi var nødt til at stoppe på grund af træerne. Træerne var også i vejen for en videre forføl af grøften mod vest, og det synes ikke nødvendigt at åbne op for mere af arealet mod syd, da grøfterne var stort set tomme. 17 I den vestlige søgegrøft fandtes grøft A127, der kunne tolkes som den vestlige afgrænsning af toften. Mod syd i den vestlige kant af grøften fandtes en grube Figur 14. Grøfter i form af toftegrøfter og hegnsgrøfter er markeret med lys rød.

18 indeholdende flere sten. En lignende grube blev registreret lige nord for under forundersøn. 18 Ud fra den brede nord-syd gående toftegrøft A217 løber et smallere forløb mod Ø og NNØ. Det var på trods af flere snit gennem grøften ikke muligt med sikkerhed at afgøre hvilken af de to grøftforløb, der var ældst. Men det var dog indtrykket at den smalle grøft muligvis kunne skære den brede, men det er noget usikkert, specielt fordi den smalle grøft kun var af ringe dybde og sagtens kunne forsvinde ved undersøn. Den smalle udløber kunne måske, sammen med grøften A200 syd for K5, udgøre et hegn tilhørende til hus K5. De har dog et lidt forskelligt forløb, og om der har været en sammenhæng mellem A217 og A200 var det ikke muligt at afgøre, da evt. anlægsspor kan være fjernet ved anlæg af søgegrøft på stedet. Den smalle grøft var, som nævnt, af meget ringe dybde flere steder, og muligheden for at den er gravet bort er stor. Gruber: Anlæg A33: Beliggende lige vest for hus K5 (se Figur 12). En 53 cm dyb grube med et stribet fyld, der tyder på at gruben måske har stået åben i nogen tid. I grubens østlige side er der et muligt stolpehul, som tolkes til at indgår i væggen til hus K5. Det var dog ikke muligt at se en relation mellem det mulige stolpehul og gruben i snittet. Der blev fundet to lerkarskår i grubens fyld (x35 og x36), der dateres til middelalderen/nyere tid. Anlæg A45 og A160: Syd for Hus K1 blev registreret ildgrube A45 og ild-/kogegrube A160 (Figur 15). Gruberne var henholdsvis 10 og 24 cm dybe og begge havde et trækulsholdigt fyld og for A160 s vedkomne tillige ildskørnede sten. Gruberne kan ikke dateres nærmere, der er dog taget en floteringsprøve (x28) af grube A160. Figur 15. Ildgrube A45 og ild-/kogegrube A160, markeret med rødkrydsskravering ligger lige syd for K1.

19 Perspektiver Det er første gang at Viborg Museum har haft mulighed for at foretage en arkæologisk forundersø centralt i den historiske landsbykerne af Vammen. Og så endda i den gamle præstegårdshave, der ikke har været bebygget næsten to århundreder. På sådanne lokaliteter findes ofte spor efter den eksisterende landsbys forgænger fra yngre jernalder og/eller middelalder, og ved undersøn blev da også afdækket spor af bebyg, som formodentlig hører hjemme i vikingetid og/eller middelalder. De ikke fuldstændigt afdækkede huse og det meget sparsomme fundmateriale herfra tillader desværre ikke nogen mere snæver datering af de enkelte konstruktioner. En sådan vil være særdeles ønskværdig, da denne vil kunne bidrage til forståelsen af Vammens overgang fra vandrende til blivende landsby. Forhåbentlig kan en nærmere datering tilvejebringes på baggrund af materiale fra floteringsprøverne. Husenes indbyrdes relation viser sig ikke umiddelbart, da hverken hegn eller toftemarkeringerne ikke synes at høre til de erkendte huse. Tofteafgrænsningerne tegner nordøsthjørnet af en tofte, som må høre til en gård beliggende mod sydvest, og fragmenterede spor af andre grøfter fortæller muligvis om ændringer i toftestrukturen, som ikke lader sig sætte ind i en større sammenhæng. Husenes placering umiddelbart syd for Vammen Kirke er meget interessant, og det kan ikke udelukkes, at huse og den romanske kirke kan være omtrent samtidige. Bebygns huse synes ikke at adskille sig væsentlig fra andre bebygr fra denne tid. Men alligevel er undersøn af bebygn interessant i et bredere perspektiv, da det ikke er klart, hvornår landsbyerne generelt finder sin endelige og blivende form. Og forståelsen af relationen mellem den vandrende og blivende landsbys bebygsstruktur i yngre jernalder og tidlig middelalder er begrænset og under forandring i disse år. Dertil kommer placeringen helt tæt på Vammen Kirke og en tilknytning til denne synes umiddelbar, men ikke påvist. Det giver derfor en lille, men spændende brik til puslespillet over Vammens tidlige historie, og det vil være væsentlig at følge eventuelle fremtidige anlægsarbejder i området, for at finde flere spor efter Vammen og derved komme landsbyens udvikling nærmere. 19

20 Tegningsliste 20 T-nr.: Målestok Type Beskrivelse Dato Initiale r 1 1:20 Snittegning A3-A6, A8-A12, A1519, A21, A45, A53, A55-A60, A71-A73 i snit KV 2 1:20 Snittegning A89-A103, A , A116-A120, A127 i snit KV 3 1:20 Snittegning A105-A106, A9-A10, A128-A130 i snit KV 4 1:100 Oversigtsplan Oversigtsplan over den nordligste del af feltet med kommentarer og snitretninger LBC 5 1:100 Oversigtsplan Oversigtsplan over den sydligste del af feltet med kommentarer og snitretninger LBC 6 1:20 Snittegning A5, A77, A131-A133, A135-A138, A140-A144, A146-A148, A150, A152-A155 i snit LBC 7 1:20 Snittegning A45, A81-A84, A134, A160, A162-A163, A165-A168, A171-A172, A175, A209-A217 i snit LBC 8 1:20 Snittegning A27, A33-A40, A181-A188, A192-A195, A197, A200-A207, A218-A220, A LBC Etape Forundersø Forundersø Forundersø Undersø Undersø Undersø Undersø Undersø

21 Anlægsliste A-nr.: Placering Konstru ktion Anlægstype Beskrivelse T-nr.: X-nr.: Fotonr.: Datering SBnr.: 1 moderne muldlag Gammelt muldlag S1 2 Tagstolpehul Form i flade: omtrent oval. Snit: NNV-SSØ, set fra VSV. Mål: dybde: 94 cm, bredde: 50 cm. Form i snit: let skrå sider med afrundet bund. Fyld: a) heterogent mellem til lys gulbrunt leret sand med trækulsnistre, samt røde nistre. Anlægget er forstyrret af dyr og træ rødder. 4 S1 1 Vægstolpehul Form i flade: oval. Snit: Ø-V, set fra N. Mål: dybde: 12 cm, bredde: 40 cm. Form i snit: lige side mod vest med afrundet skrå bund, der er dybest mod vest. Fyld: b) ret homogent mellem brungult leret sand. 5 S1 1 Fyldskifte I fyldskiftet var der to stolpehuller - snit 1: (fra forundersøn) kaldet A226 og snit 2: (fra udgravningen) kaldet A S1 2 Vægstolpehul Form i flade: oval. Snit: S-N, set fra Ø. Mål: dybde: 24 cm, bredde: 78 cm. Form i snit: skrå sider med afrundet bund. Fyld: a) heterogent mellem til lys gulbrunt leret sand med trækulsnistre, samt røde nistre. Anlægget var forstyrret af dyr. Etape 21 1, Forundersø Forundersø 1, 4, 6 3, 12, 17 10, Forundersø Forundersø 7 S1 Udgår Udgår. 230 Forundersø 8 S1 Stolpehul/Fyldskifte? Forundersø Form i flade: omtrent oval. Snit: VNV-ØSØ, set fra Mål: dybde: 20 cm, bredde: 86 cm. Form i snit: omtrent afrundet bund. Fyld: d) ret homogent mellem til mørkt gråbrunt humøst leret sand, med få pletter af gul leret sand. I øst siden er et diffust afgrænset område med f) heterogent mellem til lys gulgråt leret sand. 9 S1 2 Vægstolpehul Form i flade: oval. Snit: Ø-V, set fra N. Mål: dybde: 16 cm, bredde: 51 cm. Form i snit: let konvekse sider med omtrent flad bund. Fyld: c) heterogent mørk brungråt let humøst leret sand med pletter af gult sandt ler, der var et stykke tegl i fyldet. 10 S1 2 Vægstolpehul Form i flade: oval. Snit: Ø-V, set fra N. Mål: dybde: 40 cm, bredde: 88 cm. Form i snit: uregelmæssig skrå side mod øst og let skrå side mod vest med skrå bund, der er dybest mod øst. Fyld: c) heterogent mørk brungråt let humøst leret sand med pletter af gult sandt ler. Anlægget var forstyrret af rødder. 11 S1 Stolpehul Form i flade: omtrent oval, anlægget er ikke fuld frilagt. Snit: N-S, set fra V. Mål: dybde: 16 cm, bredde: 40 cm Forundersø Forundersø Forundersø

22 Form i snit: let skrå sider med skrå bund, der er dybest mod nord. Fyld: d) ret homogent mellem til mørkt gråbrunt humøst leret sand, med få pletter af gul leret sand. 12 S1 2 Vægstolpehul Form i flade: uregelmæssig, omtrent oval. Snit: Ø-V, set fra N. Mål: dybde: 46 cm, bredde: 56 cm. Form i snit: skrå sider med skrå bund, der er dybest mod vest. Fyld: d) ret homogent mellem til mørkt gråbrunt humøst leret sand, med få pletter af gul og orangegult leret sand Forundersø 13 S1 Udgår Udgår. 230 Forundersø 14 S1 Ikke snittet under forundersøn = A143 i udgravningen Forundersø 15 S1 1 fyldskifte I fyldskiftet var der to stolpehuller - snit 1: (fra forundersøn) kaldet A229 og snit 2: (fra forundersøn) kaldet A S1 Stolpehul Form i flade: omtrent cirkulær. Snit: N-S, set fra V. Mål: dybde: 18 cm, bredde: 46 cm. Form i snit: let konkav side mod nord med afrundet skrå bund, der er dybest mod nord. Syd delen er forstyrret af dyr. Fyld: b) ret homogent mellem brungult leret sand. 17 S1 Stolpehul Form i flade: cirkulær. Snit: ØSØ-VNV, set fra NNØ. Mål: dybde: 13 cm, bredde: 42 cm. Form i snit: skrå sider med let afrundet skrå bund, der er dybest mod vest. Fyld: d) ret homogent mellem til mørkt gråbrunt humøst leret sand, med få pletter af gul og orangegult leret sand. 18 S1 Stolpehul Form i flade: omtrent rektangulær. Snit: N-S, set fra V. Mål: dybde: 10 cm, bredde: 22 cm. Form i snit: skrå side mod syd med afrundet skrå bund, der er dybest mod syd. Fyld: c) heterogent mørk brungråt let humøst leret sand med pletter af gult sandt ler. 19 S1 Stolpehul Form i flade: omtrent spidsoval. Snit: NV-SØ, set fra SV. Mål: dybde: 10 cm, bredde: 38 cm. Form i snit: afrundet bund. Fyld: d) ret homogent mellem til mørkt gråbrunt humøst leret sand, med få pletter af gul og orangegult leret sand. 1 8, Forundersø Forundersø Forundersø Forundersø Forundersø 20 S1 Ikke snittet Forundersø 21 S1 1 Vægstolpehul Form i flade: cirkulær. Snit: NNV-SSØ, set fra VSV. Mål: dybde: 24 cm, bredde: 27 cm. Form i snit: lige sider med let afrundet skrå bund, der er dybest mod syd. Fyld: c) heterogent mørk brungråt let humøst leret sand med pletter af gult sandt ler Forundersø 22 S1 Trærod Udgår. 230 Forundersø 23 S2 Recent Udgår. 230 Forundersø

23 24 S2 Stenspor Udgår. 230 Forundersø 25 S2 Udgår Udgår. 230 Forundersø 26 S2 Udgår Ikke snittet. Kunne ikke genfindes under udgravningen. 230 Forundersø 27 S2 Stolpehul Ikke snittet under forundersøn. Snittet under udgravningen. 6 cm dyb. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt lidt plettet af lyst sand leret sand med nister af brændt ler og trækul. 23 5, Forundersø 28 S2 Recent Udgår. 230 Forundersø 29 S2 Udgår Udgår. 230 Forundersø 30 S2 Stolpehul Ikke snittet under forundersøn. Snittet under udgravningen. 18 cm dyb. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt lidt plettet af lyst sand leret sand med nister af brændt ler og trækul. 5, Forundersø 31 S2 Udgår Udgår. 230 Forundersø 32 S2 Udgår Udgår. 230 Forundersø 33 S2 Grube Ikke snittet under forundersøn. Snittet under udgravningen. 53 cm dyb. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt lidt plettet af lyst sand leret sand med nister af brændt ler og trækul, 5) Heterogent lyst grågult og lyst brungråt leret sand med trækulsnister og lidt brændt ler nister. Bundlaget er meget stribet jf. foto. Lidt diffust afgrænset. 34 S2 3 Hegnsstolpehul Ikke snittet under forundersøn. Snittet under udgravningen. 16 cm dyb. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt lidt plettet af lyst sand leret sand med nister af brændt ler og trækul, 3) Let heterogent lyst gulgråbrunt leret sand med nister af brændt ler og trækul. 35 S2 3 Mulig hegnsstolpehul Ikke snittet under forundersøn. Snittet under udgravningen. 7 cm dyb. Fyld af 3) Let heterogent lyst gulgråbrunt leret sand med nister af brændt ler og trækul. 36 S2 3 Hegnsstolpehul Ikke snittet under forundersøn. Snittet under udgravningen. 14 cm dyb. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt lidt plettet af lyst sand leret sand med nister af brændt ler og trækul. 37 S2 3 Mulig hegnsstolpehul Ikke snittet under forundesøn. Snittet under udgravningen. 7 cm dyb. Fyld af 3) Let heterogent lyst gulgråbrunt leret sand med nister af brændt ler og trækul. 38 S2 3 Hegnsstolpehul Ikke snittet under forundersøn. Snittet under udgravningen. 20 cm dyb. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt lidt plettet af lyst sand leret sand med nister af brændt ler og trækul. 39 S2 Stolpehul Ikke snittet under forundersøn. Snittet under udgravningen. Tre stolpehuller. Hvor det nordlige A223 skærer det sydlige A225, der skærer det østlige A224. Snit 1: Mod syd et stolpehul 20 cm dybt. Fyld af 3) Let heterogent lyst gulgråbrunt leret sand med nister af brændt ler og trækul med en stor flad sten nedlagt som støtte. Stolpehullet skærer et stolpehul mod vest 9 cm dybt. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt lidt plettet af lyst sand leret sand med nister af brændt ler og trækul. Snit 2: Mod nord et stolpehul 12 cm dybt. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt lidt plettet af lyst sand leret sand med nister af brændt ler og trækul, 5, 8 35, Forundersø 5, Forundersø 5, Forundersø 5, Forundersø 5, Forundersø 5, Forundersø 5, Forundersø

24 skærer det sydlige stolpehul. 40 S2 3 Hegnsstolpehul Ikke snittet under forundersøn. Snittet under udgravningen. 9 cm dyb. Fyld af 1) Let heterogent mellem gråbrunt leret sand. 24 5, Forundersø 41 S2 Recent Udgår. 230 Forundersø 42 S2 Udgår Udgår. 230 Forundersø 43 S4 Grøft Ikke snittet under forundersøn = A133 i udgravningen Forundersø 44 S4 Udgår Ikke snittet. Kunne ikke genfindes i udgravningen. 230 Forundersø 45 S4 Bund af stolpehul/ild- /kogegrube Form i flade: omtrent oval, men ikke hele anlægget er frilagt. Snit: Ø-V, set fra N. Mål: dybde: 10 cm, bredde: 46 cm. Form i snit: flad bund. Fyld: øverst et lag med b) ret homogent mellem brungult leret sand, samt trækulsstykker. På bunden er et lag med trækul. Overgangen mellem de to lag er diffus. Snittet oprenset under udgravningen. 1, 4, Forundersø 46 S4 Udgår Ikke snittet. Kunne ikke genfindes i udgravningen. 230 Forundersø 47 S4 Udgår Udgår. 230 Forundersø 48 S4 Udgår Ikke snittet. Kunne ikke genfindes i udgravningen. 230 Forundersø 49 S4 Fyldskifte Ikke snittet. 230 Forundersø 50 S4 Udgår Ikke snittet. Kunne ikke genfindes i udgravningen. 230 Forundersø 51 S4 Udgår Ikke snittet. Kunne ikke genfindes i udgravningen. 230 Forundersø 52 S4 Udgår Udgår. 230 Forundersø 53 S4 Grøft Form i flade: kun lille del er fritlagt. Snit: N-S, set fra V Mål: dybde: 17 cm, bredde: 80 cm, men snittet er ikke ført helt igennem. Form i snit: omtrent flad bund med skrå side mod syd. Fyld: 1) let lagdelt homogent mørkt gråsort humøst leret sand, langs bunden er mindre områder med brunrødt humøst (omsat organisk materiale) leret sand. anlægget er forstyrret af dyr og der er pletter af gult sandet ler. 1, Forundersø 54 S4 Grøft Ikke snittet Forundersø 55 S4 Fyldskifte Form i flade: uregelmæssig. Snit: ikke tegnet. Mål: op til 5 cm dybt, diffust afgrænset. Fyld: lys til mellem gråt leret sand. 1, Forundersø 56 S4 Fyldskifte Form i flade: oval. Snit: ikke tegnet. Mål: op til 5 cm dybt, diffust afgrænset. Fyld: lys til mellem gråt leret sand. 1, Forundersø 57 S4 Stolpehul Form i flade: cirkulær. 1, Forundersø

25 Snit: N-S, set fra V. Mål: dybde: 10 cm, bredde: 30 cm. Form i snit: afrundet bund. Fyld: e) homogent mørkt gråbrunt leret sand. 58 S4 Fyldskifte Form i flade: uregelmæssig. Snit: NNV-SSØ, set fra VSV. Mål: dybde: 16 cm, bredde: 84 cm. Form i snit: afrundet bund i to niveauer, dybest mod nord. Mod syd er anlægget diffust afgrænset. Fyld: 1) ret homogent sortgråt til gråt leret sand. 59 S4 Grube Form i flade: oval. Snit: V-Ø, set fra S. Mål: dybde: 54 cm, bredde: 121 cm. Form i snit: skråsider mod vest og let konveks side mod øst med omtrent flad bund. Fyld: øverst et diffust afgrænset lag med 2) homogent mør brungult humøst leret sand. Herunder er fyldet 1) ret homogent sortgråt til gråt humøst leret sand. 60 S4 Grøft Form i flade: kun en lille del er afrømmet. Snit: V-Ø, set fra S. Mål: dybde: 20 cm, bredde: 276 cm. Form i snit: omtrent flad bund. Fyld: 1) let lagdelt homogent mørkt gråsort humøst leret sand, langs bunden er mindre områder med brunrødt humøst (omsat organisk 25 1, Forundersø 1, Forundersø 1, Forundersø materiale) leret sand. = A217 i udgravningen. 61 S3 Udgår Udgår. 230 Forundersø 62 S3 Recent Udgår. 230 Forundersø 63 S3 Udgår Udgår. 230 Forundersø 64 S3 Grøft/fyldskifte Ikke snittet under forundersøn = A171 i udgravningen Forundersø 65 S3 Udgår Udgår. 230 Forundersø 66 S3 Grøft/fyldskifte Ikke snittet under forundersøn. Kunne ikke genfindes under udgravningen Forundersø 67 S3 Grøft/fyldskifte Ikke snittet under forundersøn = A172 i udgravningen Forundersø 68 S3 Udgår Ikke snittet under forundersøn. Kunne ikke genfindes i udgravningen. 230 Forundersø 69 S3 Udgår Ikke snittet under forundersøn. Kunne ikke genfindes i udgravningen. 230 Forundersø 70 S3 Recent Udgår Forundersø 71 S1 Bund af stolpehul/fyldskifte? Form i flade: omtrent oval. Snit: ikke tegnet. Mål: kun få cm til bag af bund. 1, Forundersø 72 S1 1 Muligt vægstolpehul Fyld: mørk brunstort let leret sand. Form i flade: omtrent oval. Snit: Ø-V, set fra N. 1, Forundersø

26 73 S1 2 Tagstolpehul/Bund af stolpehul Mål: dybde: 6 cm, bredde: 32 cm. Form i snit: flad bund. Fyld: g) ret homogent mellem til mørkt brunorange let leret sand. Form i flade: omtrent oval. Snit: V-Ø, set fra S. Mål: dybde: 10 cm, bredde: 30 cm. Form i snit: uregelmæssig bund, der er dybest mod vest. Fyld: 26 1, Forundersø 74 S1 Udgår Ikke snittet under forundersøn. Kunne ikke genfindes i udgravningen Forundersø 75 S1 Udgår Ikke snittet under forundersøn. Snittet i udgravningen - Udgår Forundersø 76 S1 Udgår Ikke snittet under forundersøn. Kunne ikke genfindes i udgravningen. 230 Forundersø 77 S1 1 Muligt vægstolpehul Ikke snittet under forundersøn. Snittet under udgravningen. 9 cm dyb. Fyld af 2) Heterogent gulgråbrunt let leret sand - diffus afgrænsning. 4, Forundersø 78 S1 Stolpehul Ikke snittet under forundersøn = A132 i undersøn Forundersø 79 S1 Stolpehul Ikke snittet. 230 Forundersø 80 S1 Udgår Ikke snittet under forundersøn. Snittet i udgravningen - Udgår. 230 Forundersø 81 S1 1 Vægstolpehul Ikke snittet under forundersøn. Snittet under udgravningen. 8 cm dyb. Fyld af 2) Heterogent gulgråbrunt let leret sand - diffus afgrænsning. 82 S1 Muligt stolpehul Ikke snittet under forundersøn. Snittet under udgravningen. 10 cm dyb. Fyld af 2) Heterogent gulgråbrunt let leret sand - diffus afgrænsning. 83 S1 Muligt stolpehul Ikke snittet under forundersøn. Snittet under udgravningen. 9 cm dyb. Fyld af 2) Heterogent gulgråbrunt let leret sand - diffus afgrænsning 84 S1 Muligt stolpehul Ikke snittet under forundersøn. Snittet under udgravningen. 11 cm dyb. Fyld af 2) Heterogent gulgråbrunt let leret sand - diffus afgrænsning. 85 S1 Fyldskifte/grube Ikke snittet. Ser ud til at være moderne opfyld - brokker mm. - i forbindelse med kirkens haveaffaldsplads ved siden af. 86 S5 Stolpehul Form i flade: cirkulær. Snit: Ø-V, set fra N. Mål: dybde: 28 cm, bredde: 44 cm. Form i snit: skrå sider med flad bund, diffust afgrænset mod bunden. Fyld: e) homogent mørkt gråbrunt leret sand. 4, Forundersø 4, Forundersø 4, Forundersø 4, Forundersø Forundersø 1, Forundersø 87 S5 Udgår Udgår. 230 Forundersø 88 S5 Grøft Ikke snittet under forundersøn Forundersø 89 S6 Fyldskifte Form i flade: cirkulær. Snit: NNØ-SSV, set fra VNV. Mål: dybde: 18 cm, bredde: 42 cm. Form i snit: omtrent lige sider med flad bund. Fyld: 1)heterogent mellem brungråt til mellem grågult leret sand med lyse gulgrå pletter, samt få trækulsnistre. 90 S6 Fyldskifte Form i flade: cirkulær. Snit: NNV-SSØ, set fra VSV. Mål: dybde: 17 cm, bredde: 32 cm. Form i snit: let skrå sider med let afrundet bund Forundersø Forundersø

27 27 Fyld: 1)heterogent mellem brungråt til mellem grågult leret sand med lyse gulgrå pletter, samt få trækulsnistre 91 S6 Fyldskifte Form i flade: cirkulær. Snit: NNV-SSØ, set fra VSV. Mål: dybde: 16 cm, bredde: 32 cm. Form i snit: let skrå sider med flad bund. Fyld: 1)heterogent mellem brungråt til mellem grågult leret sand med lyse gulgrå pletter, samt få trækulsnistre 92 S6 Grube Form i flade: cirkulær. Snit: NNØ-SSV, set fra VNV. Mål: dybde: 21 cm, bredde: 109 cm. Form i snit: konveks side mod nord og lige side mod syd med let afrundet bund. Fyld: 2) homogent mørk brungråt humøst let leret sand. I snit blev optaget enkelte håndstore sten. 93 S6 Fyldskifte Form i flade: cirkulær. Snit: Ø-V, set fra N. Mål: dybde: 12 cm, bredde: 42 cm. Form i snit: skrå sider med let skrå bund, der er dybest mod vest. Fyld: 3) heterogent mørk brungul og orangegult let humøst let leret sand. 94 S6 Fyldskifte Form i flade: omtrent rektangulær, ikke hele anlægget er frilagt. Snit: ikke tegnet. I snit kun dyregang, men i fladen rødbrændt leret sand med trækul. 95 S6 Fyldskifte Form i flade: cirkulær. Snit: Ø-V, set fra N. Mål: dybde: 13 cm, bredde: 36 cm. Form i snit: skrå sider med flad bund. Fyld: 3) heterogent mørk brungul og orangegult let humøst let leret sand. I øst siden er fyldet 4) mellem brungult let leret sand. 96 S6 Fyldskifte Form i flade: cirkulær. Snit: Ø-V, set fra N. Mål: dybde: 9 cm, bredde: 36 cm. Form i snit: omtrent fald bund. Fyld: 3) heterogent mørk brungul og orangegult let humøst let leret sand. 97 S6 Fyldskifte Form i flade: cirkulær. Snit: Ø-V, set fra N. Mål: dybde: 20 cm, bredde: 24 cm. Form i snit: konkav side mod øst og konveks side mod vest med flad bund. Fyld: 5) homogent lys brunrød let leret sand. 98 S6 Fyldskifte Form i flade: cirkulær. Snit: NNV-SSØ, set fra VSV. Mål: dybde: 16 cm, bredde: 26 cm. Form i snit: skrå sider med let afrundet spids bund. Fyld: 6) homogent mørk sortorange let leret sand. 99 S6 Fyldskifte Form i flade: cirkulær. Snit: V-Ø, set fra S. Mål: dybde: 26 cm, bredde: 30 cm. Form i snit: let skrå sider med let skrå bund, der er dybest mod øst. Fyld: 6) homogent mørk sortorange let leret sand. Anlægget er forstyrret af en dyregang Forundersø Forundersø Forundersø 2 24, Forundersø Forundersø Forundersø Forundersø Forundersø Forundersø

28 100 S6 Ild-/kogegrube Form i flade: omtrent rektangulær, med afrundede hjørner. Ikke hele anlægget er frilagt. Snit: V-Ø, set fra S. Mål: dybde: 28 cm, bredde: 140 cm. Form i snit: skrå side mod øst med omtrent flad bund. Fyld: øverst et op til 24 cm dybt lag med a) homogent mørk brungult humøst let leret sand med trækul og rød brændt blødt ler. herunder er fyldet b) heterogent grågult og sort trækulsfarvet humøst leret sand, samt mange ildskørnede sten. 101 S6 Fyldskifte Form i flade: cirkulær. Snit: SV-NØ, set fra SØ. Mål: dybde: 10 cm, bredde: 34 cm. Form i snit: skrå sider med flad bund. Fyld: 7) heterogent mellem gråbrunt til grågult let leret sand med gule nistre samt trækulsnistre. 102 S6 Fyldskifte Form i flade: oval. Snit: NNØ-SSV, set fra VNV. Mål: dybde: 54 cm, bredde: 20 cm. Form i snit: skrå sider med flad bund. Fyld: 7) heterogent mellem gråbrunt til grågult let leret sand med gule nistre samt trækulsnistre. 103 S6 Fyldskifte Form i flade: oval. Snit: ØNØ-VSV, set fra NNV. Mål: dybde: 15 cm, bredde: 56 cm. Form i snit: skrå sider med flad bund. Fyld: 7) heterogent mellem gråbrunt til grågult let leret sand med gule nistre samt trækulsnistre , Forundersø Forundersø Forundersø Forundersø 104 Udgår Udgår. 230 Forundersø 105 S4 Fyldskifte Form i flade: cirkulær. Snit: S-N, set fra Ø. Mål: dybde: 19 cm, bredde: 42 cm. Form i snit: skrå sider med omtrent flad bund. Fyld: 2) heterogent gult, lys gulbrunt og brungult leret sand. I midten er et 28 cm bredt og 13 cm dybt lag med 1) heterogent mørk brungult og gulbrunt humøst leret sand, dette er diffust afgrænset Forundersø 106 S4 Recent Udgår Forundersø 107 S4 Stenspor Udgår Forundersø 108 S4 Stenspor Udgår Forundersø 109 S4 Recent Udgår Forundersø 110 S4 Recent Udgår Forundersø 111 S5 Recent rodvælter Udgår. 230 Forundersø 112 S5 Stenspor Udgår. 230 Forundersø 113 S5 Stenspor Udgår. 230 Forundersø

29 114 S5 Stenspor Udgår. 230 Forundersø 115 S5 Recent grøft Udgår. 230 Forundersø 116 S5 Stenspor Udgår Forundersø 117 S5 Stenspor Udgår Forundersø 118 S5 Stenspor Udgår Forundersø 119 S5 Recent Udgår Forundersø 120 S5 Recent grøft Udgår Forundersø 121 S5 Stenspor Udgår. 230 Forundersø 122 S5 Stenspor Udgår. 230 Forundersø 123 S5 Stenspor Udgår. 230 Forundersø 124 S5 Stenspor Udgår. 230 Forundersø 125 S5 Stenspor Udgår. 230 Forundersø 126 S5 Stenspor Udgår. 230 Forundersø 127 S5 Grøft Form i flade: Snit: -, set fra Mål: dybde: max 8 cm, bredde: cm. Form i snit: diffust afgrænset bund. Fyld: Mellem brungult let leret sand med få trækulsnistre. Forstyrret af dyr Forundersø 128 S4 Recent Udgår Forundersø 129 S4 Recent Udgår Forundersø 130 S4 Recent Udgår Forundersø Vægstolpehul 38 cm dyb. Fyld af 2) Heterogent gulgråbrunt let leret sand - diffus afgrænsning Vægstolpehul 24 cm dyb. Fyld af 6) Let heterogent gulgråbrunt let leret sand. = A78 i forundersøn Væggrøft Tre snit. Snit 1: Stolpehul længst mod vest. 27 cm dyb. Fyld af 6) Let heterogent gulgråbrunt let leret sand. Snit 2: 12 cm dyb. Fyld af 6) Let heterogent gulgråbrunt let leret sand. Snit 3: 17 cm dyb. Fyld af 6) Let heterogent gulgråbrunt let leret sand. Bliver muligvis skåret af A139. Også snittet i forbindelse med A134, men ingen relation, og næsten ikke eksisterende i denne ende Vægstolpehul 5 cm dyb. Fyld af 4) Homogent mellem gråbrunt let leret sand. Bund af stolpehul evt., ingen relation med grøft A133, som også nærmest er ikke 4, Udgravning 4, Udgravning 4, 6 11, 19 73, 74, 77, 82, Udgravning 4, Udgravning

30 eksisterende i denne ende Muligt 19 cm dyb. Fyld af 2) Heterogent gulgråbrunt let leret sand - diffus 4, Udgravning vælgstolpehul afgrænsning Muligt 14 cm dyb. Fyld af 6) Let heterogent gulgråbrunt let leret sand. 4, Udgravning vægstolpehul Tagstolpehul 30 cm dyb. Fyld af 6) Let heterogent gulgråbrunt let leret sand. 4, Udgravning 138 Tvivlsomt stolpehul 7 cm dyb. Fyld af 4) Homogent mellem gråbrunt let leret sand. 4, Udgravning 139 Stolpehul 22 cm dyb. Fyld af 6) Let heterogent gulgråbrunt let leret sand. 4, Udgravning Stolpehullet ser ud til at skære grøft A Tagstolpehul 40 cm dyb. Fyld af 1) Heterogent gulgråbrunt let leret sand med nister af 4, 6 10, 69, Udgravning trækul og brændt ler. I toppen lå en stor sten Tagstolpehul 81 cm dyb. Fyld af 3) Homogent mellem gråbrunt let leret sand med 4, , Udgravning trækulsnister og brændt ler nister, 1) Heterogent gulgråbrunt let leret sand med nister af trækul og brændt ler. I toppen en mulig ned gravninge/stolpehul Tagstolpehul 37 cm dyb. Fyld af 3) Homogent mellem gråbrunt let leret sand med 4, Udgravning trækulsnister, 2) Heterogent gulgråbrunt let leret sand - diffus afgrænsning. = A11 i forundersøn Tagstolpehul 32 cm dyb. Fyld af 1) Heterogent gulgråbrunt let leret sand med nister af 4, Udgravning trækul og brændt ler. = A14 i forundersøn Tagstolpehul 98 cm dyb. Fyld af 3) Homogent mellem gråbrunt let leret sand med 4, 6 6, 14 75, Udgravning trækulsnister og brændt ler nister, 1) Heterogent gulgråbrunt let leret sand med nister af trækul og brændt ler. 145 Udgår Udgår. 230 Udgravning Ildsted 10 cm dyb, 2x1 m i fladen. Fyld af 1) Heterogent gulgråbrunt let leret sand 4, , 59, 230 Udgravning med nister af trækul og brændt ler. Mulig bund af ildsted. Mange pletter af brændt ler. 60, 63, Vægstolpehul 11 cm dyb. Fyld af 2) Heterogent gulgråbrunt let leret sand - diffus 4, Udgravning afgrænsning Tagstolpehul 48 cm dyb. Fyld af 3) Homogent mellem gråbrunt let leret sand med 4, Udgravning trækulsnister. 149 Udgår Udgår. 230 Udgravning Grøft/gavl 7 cm dyb. Fyld af 4) Homogent mellem gråbrunt let leret sand. 4, Udgravning 151 Udgår Udgår. 230 Udgravning Vægstolpehul cm dyb. Fyld af 3) Homogent mellem gråbrunt let leret sand med 4, 6 7, Udgravning trækulsnister, 5) Homogent lyst gult næsten hvidt let leret sand = UG? 153 Stolpehul 44 cm dyb. Fyld af 2) Heterogent gulgråbrunt let leret sand - diffus 4, Udgravning afgrænsning Vægstolpehul 29 cm dyb. Fyld af 3) Homogent mellem gråbrunt let leret sand med 4, Udgravning trækulsnister, 2) Heterogent gulgråbrunt let leret sand - diffus afgrænsning Vægstolpehul 16/32 cm dyb. Fyld af 2) Heterogent gulgråbrunt let leret sand - diffus 4, 6 65, Udgravning afgrænsning, 4) Homogent mellem gråbrunt let leret sand. 156 Udgår Udgår. 230 Udgravning 157 Udgår Udgår. 230 Udgravning 158 Udgår Udgår. 230 Udgravning 159 Udgår Udgår. 230 Udgravning 160 Ild-/kogegrube 24 cm dyb. Fyld af 7) Homogent brungråsort let leret sand, ret 4, Udgravning trækulsfyldt. 161 Udgår Udgår. 230 Udgravning 30

31 162 Recent?stolpehul 35 cm dyb. Fyld af 4) Homogent mellem gråbrunt let leret sand, 2) 4, Udgravning Heterogent gulgråbrunt let leret sand - diffus afgrænsning 163 Muligt stolpehul 8 cm dyb. Fyld af 2) Heterogent gulgråbrunt let leret sand - diffus 4, Udgravning afgrænsning. 164 Udgår Udgår. 230 Udgravning 165 Tvivlsomt stolpehul 14 cm dyb. Fyld af 4) Homogent mellem gråbrunt let leret sand. Meget 4, Udgravning skarpt afgrænset. 166 Muligt stolpehul 36 cm dyb. Fyld af 2) Heterogent gulgråbrunt let leret sand - diffus 4, Udgravning afgrænsning 167 Stolpehul 31 cm dyb. Fyld af 6) Let heterogent gulgråbrunt let leret sand, 2) 4, Udgravning Heterogent gulgråbrunt let leret sand - diffus afgrænsning. 168 Muligt stolpehul 55 cm dyb. Fyld af 6) Let heterogent gulgråbrunt let leret sand. 4, Udgravning 169 Udgår Udgår, recent. 230 Udgravning 170 Udgår Udgår. 230 Udgravning 171 Grøft 10 cm dyb. Fyld af 4) Homogent mellem gråbrunt let leret sand. = A64 i Udgravning forundersøn. 172 Grøft 8 cm dyb. Fyld af 4) Homogent mellem gråbrunt let leret sand. Meget 4, Udgravning skrapt afgrænsning. = A67 i forundersøn. 173 Udgår Udgår. 230 Udgravning 174 Udgår Udgår Udgravning 175 Muligt stolpehul 8 cm dyb. Fyld af 2) Heterogent gulgråbrunt let leret sand - diffus 4, Udgravning afgrænsning. 176 Udgår Recent stolpehul Udgravning 177 Udgår Udgår. 230 Udgravning 178 Udgår Udgår, stenspor 230 Udgravning 179 Udgår Udgår. 230 Udgravning 180 Udgår Udgår. 230 Udgravning Hegnsstolpehul 8 cm dyb. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt lidt plettet af lyst 5, Udgravning sand leret sand med nister af brændt ler og trækul Hegnsstolpehul 24 cm dyb. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt lidt plettet af lyst 5, Udgravning sand leret sand med nister af brændt ler og trækul. 183 Udgår Udgår. 230 Udgravning Hegnsstolpehul 4 cm dyb. Fyld af 1) Let heterogent mellem gråbrunt leret sand. 5, Udgravning 185 Udgår Udgår. 230 Udgravning Vægstolpehul 16 cm dyb. Fyld af 1) Let heterogent mellem gråbrunt leret sand. 5, Udgravning Hegnsstolpehul 20 cm dyb. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt lidt plettet af lyst 5, Udgravning sand leret sand med nister af brændt ler og trækul Hegnsstolpehul 10 cm dyb. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt lidt plettet af lyst 5, Udgravning sand leret sand med nister af brændt ler og trækul. 189 Udgår Udgår. 230 Udgravning 190 Udgår Udgår. 230 Udgravning 191 Udgår Udgår. 230 Udgravning Tagstolpehul 37 cm dyb. Fyld af 4) Heterogent mellem brungråt og lyst grågult leret 5, , 230 Udgravning sand med trækulsnister + lidt brændt ler nister, 5) Heterogent lyst grågult og lyst brungråt leret sand med trækulsnister og brændt ler nister Stolpehul 27 cm dyb. Fyld af 5) Heterogent lyst grågult og lyst brungråt leret sand 5, Udgravning med trækulsnister og brændt ler nister, 4) Heterogent mellem brungråt og lyst grågult leret sand med trækulsnister + lidt brændt ler nister. 194 Stolpehul 27 cm dyb. Fyld af 5) Heterogent lyst grågult og lyst brungråt leret sand med trækulsnister og brændt ler nister. 5, Udgravning 31

32 195 5 Tagstolpehul 48 cm dyb. Fyld af 4) Heterogent mellem brungråt og lyst grågult leret sand med trækulsnister + lidt brændt ler nister. Fyldet bliver mørkere mod bunden. 5, , Udgravning 196 Udgår Udgår. 230 Udgravning Tagstolpehul 52 cm dyb. Fyld af 4) Heterogent mellem brungråt og lyst grågult leret sand med trækulsnister + lidt brændt ler nister, 5) Heterogent lyst grågult og lyst brungråt leret sand med trækulsnister og brændt ler nister. 5, , Udgravning 198 Udgår Udgår. 230 Udgravning 199 Udgår Udgår. 230 Udgravning 200 Grøft 15 cm dyb. Fyld af 1) Let heterogent mellem gråbrunt leret sand. 5, Udgravning 201 Recent Udgår. 5, Udgravning Vægstolpehul 11 cm dyb. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt leret sand lidt 5, Udgravning plettet af lyst sand + nister af brændt ler og trækul Vægstolpehul 11 cm dyb. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt leret sand lidt 5, Udgravning plettet af lyst sand + nister af brændt ler og trækul Vægstolpehul 11 cm dyb. Fyld af 1) Let heterogent mellem gråbrunt leret sand. 5, Udgravning Vægstolpehul 18 cm dyb. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt leret sand lidt plettet af lyst sand + nister af brændt ler og trækul, 3) Let heterogent lyst gulgråbrunt leret sand med nister af brændt ler og trækul. 5, Udgravning 206 Stolpehul 18 cm dyb. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt leret sand lidt plettet af lyst sand + nister af brændt ler og trækul, 3) Let heterogent lyst gulgråbrunt leret sand med nister af brændt ler og trækul. 5, Udgravning Vægstolpehul 12 cm dyb. Fyld af 3) Let heterogent lyst gulgråbrunt leret sand med 5, Udgravning nister af brændt ler og trækul. 208 Udgår Udgår. 230 Udgravning 209 Stolpehul 14 cm dyb. Fyld af 6) Let heterogent gulgråbrunt let leret sand. 5, Udgravning 210 Stolpehul 8 cm dyb. Fyld af 4) Homogent mellem gråbrunt let leret sand. 5, Udgravning 211 Stolpehul 8 cm dyb. Fyld af 3) Homogent mellem gråbrunt let leret sand med 5, Udgravning trækulsnister. 212 Stolpehul 20 cm dyb. Fyld af 6) Let heterogent gulgråbrunt let leret sand. Med flad 5, Udgravning sten centralt i nedgravning. 213 Stolpehul 14 cm dyb. Fyld af 3) Homogent mellem gråbrunt let leret sand med 5, Udgravning trækulsnister. 214 Stolpehul 13 cm dyb. Fyld af 3) Homogent mellem gråbrunt let leret sand med 5, Udgravning trækulsnister og brændt ler nister. 215 Muligt stolpehul 9 cm dyb. Fyld af 6) Let heterogent gulgråbrunt let leret sand. Noget 5, Udgravning diffus. 216 Stolpehul 8 cm dyb. Fyld af 4) Homogent mellem gråbrunt let leret sand. 5, Udgravning 217 Grøft Fem snit. Snit 1: 48 cm dyb. Fyld af a) Homogent mørk gråbrunt let leret sand med trækulsnister + lidt ildskørnede sten - svær at afgrænse fra c) mod øst, b) Homogent mellem gulbrunt let leret sand mod V er laget plettet af lyst hvidgult undergrundsmateriale, c) Heterogent stribet gulbrungråt let leret sand. Snit 2: 4 cm dyb. Fyld af d) Homogent mellem gråbrunt let leret sand med lidt trækulsnister. Lille østligste grøft kan se ud til at skærer den store grøft, men meget usikker. Den lille grøft forsvinder hurtigt ved afrensning, og noget af grøften kan være forsvundet ved afrømningen. Snit 3 ikke tegnet. Snit 4: 38 cm dyb. Fyld af d) Homogent mellem gråbrunt let leret sand med lidt trækulsnister, fyldet er lidt stribet mod bunden. Snit 5: 18 cm dyb. Fyld af d) Homogent mellem gråbrunt let leret sand. = A60 i forundersøn. 5, 7 29, 30, 31, 32 44, 45, 48, 49, 50, 91, 92, 93, 94, 95, Udgravning Mulig 8 cm dyb. Fyld af 1) Let heterogent mellem gråbrunt leret sand. 5, Udgravning

33 hegnsstolpehul Mulig 8 cm dyb. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt lidt plettet af lyst 5, Udgravning hegnsstolpehul sand leret sand med nister af brændt ler og trækul Hegnsstolpehul 10 cm dyb. Fyld af 3) Let heterogent lyst gulgråbrunt leret sand med 5, Udgravning nister af brændt ler og trækul. 221 Udgår Moderne grøft, måske vandrør Udgravning Vægstolpehul 36 cm dyb. Fyld af 4) Heterogent mellem brungråt og lyst grågult leret 5, Udgravning sand med trækulsnister og lidt brændt ler nister, 5) Heterogent lyst grågult og lyst brungråt leret sand med trækulsnister og lidt brændt ler nister Mulig vægstolpehul Se også A cm dyb. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt lidt 5, Udgravning plettet af lyst sand leret sand med nister af brændt ler og trækul. 224 Hegnsstolpehul Se også A39. 9 cm dyb. Fyld af 2) Let heterogent mellem gråbrunt lidt 5, Udgravning plettet af lyst sand leret sand med nister af brændt ler og trækul Vægstolpehul Se også A cm dyb. Fyld af 3) Let heterogent lyst gulgråbrunt leret 5, Udgravning sand med nister af brændt ler og trækul Tagstolpehul Udskilt fra A5 (Snit 1): Form i flade: uregelmæssig. Snit: V-Ø, set fra S. Mål: dybde: 50 cm, bredde: 87 cm. Form i snit: let skrå sider med uregelmæssig skrå bund, der her en afrundet fordybning 12 cm fra vest siden. Fyld: i) heterogent lys gulbrunt og mellem gråbrunt leret sand med trækulsnistre og tegl. Snitttet under forundersøn Tagstolpehul Udskilt fra A5 (snit 2): 52 cm dyb. Fyld af 3) Homogent mellem gråbrunt let leret sand med trækulsnister, 4) Homogent mellem gråbrunt let leret sand, 1) Heterogent gulgråbrunt let leret sand med nister af trækul og brændt ler. Med mange sten Tagstolpehul Udskilt fra A15 (Snit 2): Form i flade: ureglmæssig. Snit : N-S, set fra V. Mål: dybde: 28 cm, bredde: 55 cm. Form i snit: let skrå sider med flad bund. Fyld: h) Heterogen lys til mellem grågult leret sand, f) Heterogen mellem til lys gulgråt og grågult leret sand Vægstolpehul Udskilt fra A15 (Snit 1): Form i flade: ureglmæssig. Snit : Ø-V, set fra S. Mål: dybde: 27 cm, bredde: 40 cm. Form i snit: let skrå sider med skå bund dybest mod Ø. Fyld: d) Ret homogent mellem/mørk gråbrunt humøst leret sand med få pletter af gul og orangegul leret sand. 33 1, 4 3, Forundesøg else 4, 6 3, Udgravning 1,4 8, Forundersø 1,4 8, Forundersø

34 Fundliste X-nr Materiale Betegnelse Beskrivelse af genstand Daterin A-nr. Fundoplysninger K-nr. g 1 Ler Lerkarskår Skår af jydepotte, kakkelpotte EXFX 20 Fra fladen 2 Tegl Tegl 1 stykke tegl EXFX 9 Fra fladen 3 Tegl Tegl 3 stykker tegl EXFX 5 Fra fladen af østdelen 4 Botanisk Lagprøve Lagprøve fra lag a Botanisk Floteringsprøve Fra lag b Ler Lerkarskår Randskår fra kuglekar CYVD 144 Fra snit 4 7 Ler Lerkarskår Sideskår HXXX 152 Fra snit 8 Ler Lerkarskår Sideskår HXXX 15 Fra fladen 9 Ler Lerkarskår Sideskår HXXX Løsfund fra fladen 10 Ler Brændt ler To stykker brændt ler HXXX 140 Fra fladen 1 11 Metal Jern Jernslagge HXXX 133 Fra snit 1 12 Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering 227 Fra snit 2, A Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering 3 En lille prøve pga. stolpehul med mange sten, 2 gammelt snit 17 Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering 226 Fra snit 1, A Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering 228 Fra snit 2, A Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering 217 Fra snit 4 30 Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering 217 Fra snit 1, lag c 31 Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering 217 Fra snit 5 32 Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering 217 Fra snit 1, lag a 33 Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering Ler Lerkarskår bundskår/tå EXFX Ler Lerkarskår Sideskår med madskorpe bevaret. HXXX 33 Fra snit 37 Botanisk Botanisk Diverse forkullet materiale fra flotering Ler Lerkarskår Sideskår med madskorpe bevaret. HXXX 217 Fra Overflade 39 Ler Lerkarskår Fire lerkarskår. Et rødbrændt glaseret, tre jydepottegods. To HXXX Løsfund fra fladen randskår, to sideskår. 40 Metal Jern Økse EXFX 174 Fra snit 34

35 35 Fotoliste E-nr.: Negativ nr. Dato Motiv X-nr.: A-nr.: K-nr.: Set fra Initialer E A60 i snit, fra vest mod øst. 60 S KV E A60 i snit, fra vest mod øst. 60 S KV E A60 i snit, fra vest mod øst. 60 S KV E Hele A60 i snit. 60 S KV E A59 i snit. 59 S KV E A72 i snit. 72 N KV E A73 i snit. 73 S KV E A21 i snit. 21 V KV E A3 i snit. 3 V KV E A5 i snit, snit1 = A S KV E A6 i snit. 6 Ø KV E A9 i snit. 9 N KV E A8 i snit. 8 SV KV E A10 i snit. 10 NØ KV E A11 i snit. 11 V KV E A12 i snit. 12 N KV E A15 i snit, snit 1 = A S KV E A15 i snit, snit 2 = A V KV E A16 i snit. 16 V KV E A16 i snit. 16 V KV E A45 i snit. 45 N KV E A45 i snit. 45 N KV E A53 i snit. 53 V KV

36 E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E A94 i snit. 94 S KV A94 i snit. 94 S KV A100 i snit. 100 S KV Søgegrøft 4, set fra syd. S5 S KV A107 i snit. 107 Ø KV A108 i snit. 108 N KV Søgegrøft 5, set fra syd. S5 S KV A116 i snit. 116 KV A117 i snit. 117 KV A119 i snit. 119 KV A118 i snit. 118 KV A120 i snit. 120 KV A5 i snit. 5 KV A6 i snit. 6 KV A9 og A10 i snit. 9, 10 KV A128 i snit. 128 KV A129 i snit. 129 KV A130 i snit. 130 KV Oversigtsbillede af den nordligste del af feltet. SØ AMB Oversigtsbillede af den nordligste del af feltet. SØ AMB Oversigtsbillede og LBC. 217 N AMB Oversigtsbillede og LBC. 217 N AMB Oversigtsbillede af den nordligste del af feltet. SV AMB Oversigtsbillede af den nordligste del af feltet. S AMB Oversigtsbillede og AMB. Dennis i maskinen. 217 N LBC

37 E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E Oversigtsbillede og LBC. Den sydligste del af feltet. 217 V AMB Oversigtsbilelde og LBC. Den sydligste del af feltet. A SV AMB Oversigtsbillede og LBC. Den sydligste del af feltet. NØ AMB A143 i snit. 143 V LBC A147 i snit. 147 V LBC A148 i snit. 148 V LBC A150 i snit. 150 S LBC A152 i snit. 152 SV LBC A153 i snit 153 SV LBC A146 i fladen. 146 N LBC A146 i fladen. 146 S LBC A146 i fladen. 146 V LBC A154 i snit 154 S LBC A142 i snit. 142 N LBC A146 i snit. 146 Ø LBC A146 i snit. 146 S LBC A155 i snit SSV LBC A155 i snit SSØ LBC A141 i snit uden opstregning. 141 NNV LBC A141 i snit med opstregning. 141 NNV LBC A140 i snit uden opstregning. 140 NØ LBC A140 i snit med opstregning. 140 NØ LBC Oversigtsbillede - der graves dræn ned. Ø LBC A5 i snit 2 = A227 - svært at se i solen. 227 NNØ LBC A133 i snit NV LBC

38 E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E E A133 i snit S LBC A144 i snit uden opstregning. 144 NØ LBC A144 i snit med opstregning. 144 NØ LBC A139 + A133 i snit. Og jernslagge. 133, Ø LBC 139 A132 + A131 i snit. 131, S LBC 132 A137 + A138 i snit. 137, NV LBC 138 A135 i snit. 135 Ø LBC A136 i snit. 136 SØ LBC A133 i snit NØ LBC A133 i snit SV LBC A81 i snit. 81 SØ LBC A83 i snit. 83 SØ LBC A82 i snit. 82 N LBC A160 i snit. 160 Ø LBC A172 i snit. 172 V LBC A171 i snit. 171 V LBC A168 i snit (dårligt billede, mangler skyer). 168 Ø LBC A217 i snit S LBC A217 i snit 1, østligeste del. 217 S LBC A217 i snit 1, vestligste del. 217 S LBC A217 i snit 2, relationen mellem hovedgrøft og mindre grøft er svær at se - nok lille grøft der 217 S LBC skærer stor. A217 i snit S LBC A217 i snit V LBC A205 i snit. 205 S LBC A206 i snit. 206 S LBC

39 E E E E E E E A197 i snit uden opstregning. 197 Ø LBC A197 i snit med opstregning. 197 Ø LBC A195 i snit uden opstregning. 195 Ø LBC A195 i snit med opstregning. 195 Ø LBC A192 i snit uden opstregning. 192 Ø LBC A192 i snit med opstregning. 192 Ø LBC A174 i snit (måske moderne). 174 SV LBC

40 Foto 40

41 41

42 42

43 43

VSM10285, Rødding cykelsti, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , -320, 321 Abstract

VSM10285, Rødding cykelsti, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , -320, 321 Abstract VSM10285, Rødding cykelsti, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130812-318, -320, 321 Kulturstyrelsens j.nr.: 2015-7.24.02/VSM-0018 Rapport for prøvegravning forud for cykelsti. Udført af Ida Westh

Læs mere

Abstract. Det under søgte område er markeret med pink streg.

Abstract. Det under søgte område er markeret med pink streg. VSM 10409 Kærvej 3, Viborg sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130815-247 Rapport for prøvegravning forud for etablering af jordvarme på Kærvej 3, Viborg. Udført af Katrine Vestergaard for Viborg Museum i

Læs mere

VSM Romlund Syd, Romlund sogn, Nørlyng herred, Viborg amt

VSM Romlund Syd, Romlund sogn, Nørlyng herred, Viborg amt VSM 10565 Romlund Syd, Romlund sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130811-109 1 Notat for prøvegravning forud for udstykning af 4 grunde og byggeri af et enfamiliehus Udført af Mikkel Kieldsen & Lars Agersnap

Læs mere

VSM Damgård, Daugbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM-0001

VSM Damgård, Daugbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM-0001 VSM 09668 Damgård, Daugbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt 130101-196. KUAS j.nr.: 2009-7.24.04/VSM-0001 1 Rapport for prøvegravning forud for skovrejsning. Udført af Lars Agersnap Larsen for Viborg

Læs mere

VSM 09896 Hjordhøjgård Sydvest, Løvel sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130808-190 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM 0011

VSM 09896 Hjordhøjgård Sydvest, Løvel sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130808-190 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM 0011 VSM 09896 Hjordhøjgård Sydvest, Løvel sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130808-190 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM 0011 1 Rapport for udgravning forud for etablering af elkabel, Skagerrak 4 Udført

Læs mere

VSM Ny Langmosegård Øst, Vester Tostrup sogn, Rinds herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.:

VSM Ny Langmosegård Øst, Vester Tostrup sogn, Rinds herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: VSM 09903 Ny Langmosegård Øst, Vester Tostrup sogn, Rinds herred, Viborg amt 130916-144 Kulturstyrelsens j.nr.: 2011-7.24.02/VSM-0011 1 Beretning for udgravning forud for etablering af elkabelet Skagerrak

Læs mere

VSM 10021, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt

VSM 10021, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt VSM 002, Mønsted sogn, Fjends herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: 203-7.24.02/VSM-0003 300-43(areal) 54 (lok) Rapport for prøvegravning forud for byggemodning Udført af Astrid Skou Hansen og Kamilla

Læs mere

VSM Stanghedevej 13, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt /174 Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-0013

VSM Stanghedevej 13, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt /174 Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-0013 VSM 09196 Stanghedevej 13, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130804-148/174 Kulturstyrelsens j.nr.: 2014-7.24.02/VSM-0013 1 Beretning for udgravning forud for landbrugsbyggeri Udført af Mikkel

Læs mere

Bækgårdsvej II NÆM 2004:130 KUAS FOR Prøvegravningsrapport

Bækgårdsvej II NÆM 2004:130 KUAS FOR Prøvegravningsrapport Bækgårdsvej II NÆM 2004:130 KUAS FOR 2003-2122-0692 Prøvegravningsrapport Næstved Museum 2005 NÆM 2004:130 Bækgårdsvej II Prøvegravningsrapport Kalkerup By, Fensmark Sogn, Tybjerg Herred, Storstrøms Amt

Læs mere

Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR Prøvegravningsrapport

Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR Prøvegravningsrapport Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR 2003-2122-0691 Prøvegravningsrapport Næstved Museum 2005 NÆM 2004:131 Alfehøjvej II Prøvegravningsrapport Kalkerup By, Fensmark Sogn, Tybjerg herred, Storstrøms Amt

Læs mere

Kopi af 4cm kort 1215 IV SV/NV(med grøfter indtegnet med rødt)

Kopi af 4cm kort 1215 IV SV/NV(med grøfter indtegnet med rødt) VSM 09707, Tastum Plantage, Kopperup sogn, Fjends herred, Viborg amt 130107-309 SNS 1071, Tastum Hede, Dommerby sogn, Fjends herred, Viborg amt 130102-99 KUAS j.nr.: 2010-7.24.02/VSM-0004 Rapport for overvågning

Læs mere

VSM 100G, Spangsbjerg, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg Amt KUAS j.nr.: Ingen

VSM 100G, Spangsbjerg, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg Amt KUAS j.nr.: Ingen VSM 100G, Spangsbjerg, Asmild sogn, Nørlyng herred, Viborg Amt KUAS j.nr.: Ingen 130801-104 og -197 (areal) 1 Beretning fra udgravning af bebyggelsesspor fra y. jernalder samt et fyldskifte fra sen y.

Læs mere

VSM Gemmegård, Rødding Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt

VSM Gemmegård, Rødding Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt VSM 09278 Gemmegård, Rødding Sogn, Nørlyng Herred, Viborg Amt 130812-212 Kulturstyrelsens j.nr.: Rapport for prøvegravning forud for byggeri. Udført af Ida Westh Hansen for Viborg Museum i 2015. Indholdsfortegnelse

Læs mere

HOL20641 Nr. Felding Præstegård, Nørre Felding sogn, Ulfborg herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 248.

HOL20641 Nr. Felding Præstegård, Nørre Felding sogn, Ulfborg herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 248. , Ulfborg herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr. 18.08.04. Sb.nr. 48. Kampagne: 13-01-011 KUAS nr. Indholdsfortegnelse Abstract Undersøgelsens forhistorie Administrative data Topografi, terræn og undergrund

Læs mere

Rapport for prøvegravning/overvågning forud for kabelnedlæggelse Udført af Kamilla Fiedler Terkildsen for Viborg Museum i 2013

Rapport for prøvegravning/overvågning forud for kabelnedlæggelse Udført af Kamilla Fiedler Terkildsen for Viborg Museum i 2013 VSM 10028 Fårup Overgård - Tange, Vindum sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130715-282 (adm.), -287, -288, 291, -292 Kulturstyrelsens j.nr.: 2013-7.24.02/VSM-0005 1 Rapport for prøvegravning/overvågning

Læs mere

VSM Snedkerhuset, Vindum sogn, Middelsom herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-001

VSM Snedkerhuset, Vindum sogn, Middelsom herred, Viborg amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-001 VSM 09968 Snedkerhuset, Vindum sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130715-286 Kulturstyrelsens j. 2013-7.24.02/VSM-001 1 Beretning for udgravning af dele af traceet VSM 09917, VSM 10027 og VSM 10028. Skrevet

Læs mere

DKM Barslev - Prøvegravningsrapport. Hvidbjerg sogn, Refs herred, tidl. Thisted amt. Stednr

DKM Barslev - Prøvegravningsrapport. Hvidbjerg sogn, Refs herred, tidl. Thisted amt. Stednr DKM 20.775 Barslev - Prøvegravningsrapport Hvidbjerg sogn, Refs herred, tidl. Thisted amt. Stednr. 110607-177 Abstract Arkæologisk forundersøgelse forud for etablering af minkhaller på ca. 1 ha ved Barslev

Læs mere

VSM G432, Hjorthedevej, Hjorthede sogn, Middelsom herred, Viborg amt KUAS j.nr.: ingen

VSM G432, Hjorthedevej, Hjorthede sogn, Middelsom herred, Viborg amt KUAS j.nr.: ingen VSM G432, Hjorthedevej, Hjorthede sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130706-33 KUAS j.nr.: ingen 1 Rapport for prøvegravning forud for udvidelse af stald Udført af Bente Grundvad for Viborg Stiftsmuseum

Læs mere

VSM 09507, Liseborg Høje, Etape 2, Viborg Sogn, Nørlyng herred, Viborg amt KUAS j. nr.: /VSM-0018

VSM 09507, Liseborg Høje, Etape 2, Viborg Sogn, Nørlyng herred, Viborg amt KUAS j. nr.: /VSM-0018 VSM 09507, Liseborg Høje, Etape 2, Viborg Sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130815-384 KUAS j. nr.: 2008-7.24.02/VSM-0018 1 Beretning for udgravning forud for byggemodning Udført af Kamilla Fiedler Terkildsen

Læs mere

VSM Jegstrupvej Vest 107, Ravnstrup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt Indholdsfortegnelse. Topografi, terræn og undergrund...

VSM Jegstrupvej Vest 107, Ravnstrup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt Indholdsfortegnelse. Topografi, terræn og undergrund... VSM 09819 Jegstrupvej Vest 107, Ravnstrup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130810-209 KUAS j.nr.: 2011-7.24.04/VSM-0001 Rapport for prøvegravning forud for skovrejsning med dybdepløjning Udført af Sanne

Læs mere

VHM Danserhøj. VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd

VHM Danserhøj. VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd VHM 00571 Danserhøj Øster Brønderslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder 100119-137 VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd Arkæologisk

Læs mere

HOL20635 Ausumgaard, Vejrum sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 81.

HOL20635 Ausumgaard, Vejrum sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 81. , Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr. 18.05.15. Sb.nr. 81. Kampagne: 11-01-2012 KUAS nr. 2011-7.24.02/HOL-0012 Indholdsfortegnelse Abstract Undersøgelsens forhistorie Administrative data Topografi,

Læs mere

VHM Borgen. Vendsyssel Historiske Museum. Jerslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder

VHM Borgen. Vendsyssel Historiske Museum. Jerslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder VHM 00437 Borgen Jerslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder 100106-252 VHM00437_F6061. Muldafrømning af den sydlige del af arealet. Arkæologisk tilsyn og overvågning af muldafrømning af areal

Læs mere

HOM 2672 Petersminde, Haldrup by, Vær

HOM 2672 Petersminde, Haldrup by, Vær Arkæologisk udgravning Beretning HOM 2672 Petersminde, Haldrup by, Vær Tidl. Vejle Amt, Voer Herred, Vær Sogn, Haldrup By Ejerlav Sted-SBnr.: 160512-101 KUAS: 2010-7.24.02/HOM-0014 Fig. 1. Kort over det

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse af Gundersted Kirkegårdsdige, Slet Herred, Aalborg Amt, d. 6. og 7. august 2009.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse af Gundersted Kirkegårdsdige, Slet Herred, Aalborg Amt, d. 6. og 7. august 2009. Rapport fra arkæologisk undersøgelse af Gundersted Kirkegårdsdige, Slet Herred, Aalborg Amt, d. 6. og 7. august 2009. J. 879/2009 Stednr. 12.07.02 Rapport ved museumsinspektør Hans Mikkelsen d. 27. november

Læs mere

VSM Naturvidenskabernes Hus, Bjerringbro sogn, Middelsom herred, Viborg amt , -16 KUAS j.nr.:

VSM Naturvidenskabernes Hus, Bjerringbro sogn, Middelsom herred, Viborg amt , -16 KUAS j.nr.: 1 VSM 09260 Naturvidenskabernes Hus, Bjerringbro sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130702-19, -16 KUAS j.nr.: 2003-2122-1606 Rapport for prøvegravning forud for byggemodning Udført af Sidsel Wåhlin for

Læs mere

ÅHM 5731 Fjelsted Vest, Mariager sogn, Onsild herred, Randers amt. Stednr

ÅHM 5731 Fjelsted Vest, Mariager sogn, Onsild herred, Randers amt. Stednr ÅHM 5731 Fjelsted Vest, Mariager sogn, Onsild herred, Randers amt. Stednr. 140706. Beretning for undersøgelsen af betydningsfulde fortidsminder i form af bebyggelsesspor forud for nedlægning af elkabel

Læs mere

VSM09621, Domdalsgård, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , 154 KUAS j.nr.: /VSM-0022

VSM09621, Domdalsgård, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , 154 KUAS j.nr.: /VSM-0022 VSM09621, Domdalsgård, Finderup sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130804-149, 154 KUAS j.nr.: 2009-7.24.02/VSM-0022 1 Rapport for prøvegravning forud for planlagt anlæggelse af stald Udført af Sanne Boddum

Læs mere

Rapport fra prøvegravning forud for boligbyggeri Udført af Martin Mikkelsen for Viborg Stiftsmuseum d. 28. sept. 2009

Rapport fra prøvegravning forud for boligbyggeri Udført af Martin Mikkelsen for Viborg Stiftsmuseum d. 28. sept. 2009 VSM 09664, Klovenhøjvej 11, Sønder Rind sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130711-161-162 KUAS j.nr.: Ingen, da der var tale om museets egen mindre forundersøgelse 1 Rapport fra prøvegravning forud for

Læs mere

VKH7309 Stensgård, Bredsten sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 109.

VKH7309 Stensgård, Bredsten sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 109. , Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr. 17.09.01. Sb.nr. 109. Kampagne: 31-01-01 KUAS nr. 011-7.4.0/VKH-0001 Indholdsfortegnelse Abstract Undersøgelsens forhistorie Administrative data Topografi, terræn

Læs mere

Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE Enghøj 7, etape 3

Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE Enghøj 7, etape 3 Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE 00084 Enghøj 7, etape 3 Af arkæolog Lotte Bach Christensen Museum Østjylland Stemannsgade 2 DK-8900 Randers C Tlf. 8712 2600 www.museumoj.dk Matr. 10ah, Helsted

Læs mere

Oversigtsfoto taget fra nord.

Oversigtsfoto taget fra nord. Beretning for den arkæologiske forundersøgelse KNV00014 Neder Vindinge, Kastrup sogn, Hammer herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.04.03. Sb.nr. 54. Kuas j.nr. 2013-7.24.02/KNV0008 Oversigtsfoto taget

Læs mere

ÅHM 6982 Tingvej 100, Vodskov

ÅHM 6982 Tingvej 100, Vodskov ÅHM 6982 Tingvej 100, Vodskov Hammer sogn, Kær herred, tidl. Ålborg amt. Sted nr. 12.06.05. Sb.nr. 107 Kampagne: 04-04-2018 KUAS nr. 17-0219757 Under forundersøgelse forud for skovrejsning fandtes et bopladsområde

Læs mere

FHM 5804 Solsortevej 26

FHM 5804 Solsortevej 26 FHM 5804 Solsortevej 26 Nordby sogn, Samsø herred, tidl. Holbæk amt, stednr. 03.05.03, SBnr. 47, SLKS nr. Udgravningsberetning Forundersøgelse af 1.218 m2 sommerhusgrund ved Mårup, Samsø. Fig. 1: Undersøgelsesområdet

Læs mere

VSM395G, Spanggård, Fjelsø sogn, Rinds herred, Viborg amt , -149

VSM395G, Spanggård, Fjelsø sogn, Rinds herred, Viborg amt , -149 1 VSM395G, Spanggård, Fjelsø sogn, Rinds herred, Viborg amt 130901-129, -149 Rapport for prøvegravning forud for anlæggelse af stald Udført af Martin Mikkelsen for Viborg Stiftsmuseum i 2002 Rapport skrevet

Læs mere

Prøvegravningsrapport

Prøvegravningsrapport Prøvegravningsrapport NÆM 1999:113 H.C. Andersensvej, Lille Næstved Herlufsholm sogn, Øster Flakkebjerg herred, Sorø amt. sted.nr. 04.05.07 Undersøgelsens forhistorie: Næstved Museum foretog prøvegravning

Læs mere

SBM983 Kildebjerg Etape II Bygherrerapport

SBM983 Kildebjerg Etape II Bygherrerapport SBM983 Kildebjerg Etape II Bygherrerapport Dover sogn, Hjemslev Herred, tidl. Skanderborg Amt. Stednummer: 16.02.03. sb. nr. 263 Ved en arkæologisk undersøgelse af et ca. 400 meter langt vejtracé og en

Læs mere

VKH7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 226.

VKH7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 226. VKH7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr. 17.09.04. Sb.nr. 226. KUAS nr. 2015-7.24.02/VKH-0015 VKH 7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling. Forundesøgelse forud for

Læs mere

FHM 4875 Pannerupvej II Trige. Matr. nr. 14aø, Trige by, Trige Bygherrerapport KUAS jour.nr

FHM 4875 Pannerupvej II Trige. Matr. nr. 14aø, Trige by, Trige Bygherrerapport KUAS jour.nr FHM 4875 Pannerupvej II Trige Matr. nr. 14aø, Trige by, Trige Bygherrerapport KUAS jour.nr. 2123-1467 Prøvegravning af 2 ha stort område i forbindelse ÅK s lp 818 Fig. 1. Det prøvegravede areal ved Trige

Læs mere

OBM8431 C.F. Tietgens Boulevard, Fraugde sogn, Åsum herred, Fyns amt, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 147 (KUAS ).

OBM8431 C.F. Tietgens Boulevard, Fraugde sogn, Åsum herred, Fyns amt, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 147 (KUAS ). OBM8431 C.F. Tietgens Boulevard, Fraugde sogn, Åsum herred, Fyns amt, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.08.03. Sb.nr. 147 (KUAS 2003-2123- 0269). Beretning for forundersøgelse af 100 meter langt vejtracé,

Læs mere

Beretning Udgravning af: Sted: Stensballevej 4, Serridslev Ejerlav: Serridslev by Sogn: Nebel Herred: Voer Gl. Amt: Skanderborg HORSENS MUSEUM

Beretning Udgravning af: Sted: Stensballevej 4, Serridslev Ejerlav: Serridslev by Sogn: Nebel Herred: Voer Gl. Amt: Skanderborg HORSENS MUSEUM Beretning Udgravning af: Sted: Stensballevej 4, Serridslev Ejerlav: Serridslev by Sogn: Nebel Herred: Voer Gl. Amt: Skanderborg HORSENS MUSEUM Journalnr.: HOM 1894 KUAS FOR 2003-2123-0296 År: 2004 Indhold

Læs mere

NÆM 2006:134 Enggården ENGGÅRDEN. Udgravningsrapport fra den arkæologiske forundersøgelse

NÆM 2006:134 Enggården ENGGÅRDEN. Udgravningsrapport fra den arkæologiske forundersøgelse ENGGÅRDEN Udgravningsrapport fra den arkæologiske forundersøgelse NÆM 2006:134 Enggården Herlufsholm sogn, Øster Flakkebjerg Herred, Storstrøms Amt (tidl. Sorø) 1 Baggrund for forundersøgelsen...2 Kulturhistorisk

Læs mere

VHM Ådalen etape 5

VHM Ådalen etape 5 VHM 00286 Ådalen etape 5 Ådalen, Brønderslev sogn, Børglum herred, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder 100101-142 VHM00286_05_F001. Søgegrøft 2 under muldafrømning. Arkæologisk forundersøgelse af

Læs mere

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM 3127 Krondyrvej, Tørring

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM 3127 Krondyrvej, Tørring Arkæologisk forundersøgelse Rapport HOM 3127 Krondyrvej, Tørring Tidl. Skanderborg Amt, Vrads Herred, Tørring Sogn, Tørring By Ejerlav, matrikelnr.: 10dx Sted-SBnr.: 160607-108 KUAS: 2014-7.24.02/HOM-0004

Læs mere

OBM 6148, Heftebjerggård, Flemløse sogn, Båg Herred, tidl. Odense Amt. Af Museumsinspektør Kirsten Prangsgaard

OBM 6148, Heftebjerggård, Flemløse sogn, Båg Herred, tidl. Odense Amt. Af Museumsinspektør Kirsten Prangsgaard OBM 6148, Heftebjerggård, Flemløse sogn, Båg Herred, tidl. Odense Amt. Af Museumsinspektør Kirsten Prangsgaard Arkæologisk Rapport nr. 451, 2014 Indledning 3 Udgravningens forhistorie.. 3 Udgravningens

Læs mere

Beretning for arkæologisk forundersøgelse TAK1548 Skovtofte, Lyngby-Tårbæk sogn, Sokkelund herred, tidl. København amt. Sted nr Sb.nr. 263.

Beretning for arkæologisk forundersøgelse TAK1548 Skovtofte, Lyngby-Tårbæk sogn, Sokkelund herred, tidl. København amt. Sted nr Sb.nr. 263. Beretning for arkæologisk forundersøgelse TAK1548 Skovtofte, Lyngby-Tårbæk sogn, Sokkelund herred, tidl. København amt. Sted nr. 02.03.07. Sb.nr. 263. J.nr. TAK 1548 "Skovtofte" Matr.nr. 1ak og 1ba, Frederiksdal,

Læs mere

KNV206 Næstelsø Præstegård Jordvarme, Næstelsø sogn, Hammer herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.04.07. Sb.nr. 42.

KNV206 Næstelsø Præstegård Jordvarme, Næstelsø sogn, Hammer herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.04.07. Sb.nr. 42. KNV206 Næstelsø Præstegård Jordvarme, Næstelsø sogn, Hammer herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.04.07. Sb.nr. 42. Beretning for forundersøgelse forud for etablering af et stort jordvarmeanlæg beliggende

Læs mere

Nielstrup-Ulse SMV 8194

Nielstrup-Ulse SMV 8194 Forsknings- & formidlingsafdelingen Afdeling for arkæologi Slotsruinen 1 4760 Vordingborg + 45 55 37 25 54 ark@museerne.dk museerne.dk/arkæologi Prøvegravningsrapport Nielstrup-Ulse SMV 8194 Udarbejdet

Læs mere

Læderstræde 4, VUC, Roskilde sogn. Beretning for arkæologisk forundersøgelse af ROSKILDE MUSEUM

Læderstræde 4, VUC, Roskilde sogn. Beretning for arkæologisk forundersøgelse af ROSKILDE MUSEUM Beretning for arkæologisk forundersøgelse af Læderstræde 4, VUC, Roskilde sogn ROM 2982 Stednr. 020410-233 Kulturstyrelsen j.nr. 2015-7.24.02/ROM-0004 LÆDERSTRÆDET 4, VUC Kulturlag, gulvlag, brønd, 1000-1600

Læs mere

VSM Troelstrup, Feldingbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM-0015

VSM Troelstrup, Feldingbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt KUAS j.nr.: /VSM-0015 VSM 09314 Troelstrup, Feldingbjerg sogn, Fjends herred, Viborg amt 130103-132 KUAS j.nr.: 2010-7.24.02/VSM-0015 Beretning for udgravning af bebyggelse fra ældre jernalder Udført af Mikkel Kieldsen m.fl.

Læs mere

HØM591 Ny Lavegård. Forundersøgelsesrapport. Indholdsfortegnelse. Kampagne:

HØM591 Ny Lavegård. Forundersøgelsesrapport. Indholdsfortegnelse. Kampagne: HØM591 Ny Lavegård Humlebæk sogn Lynge Kronborg herred tidl. Frederiksborg amt. Sted nr. 01.04.09 Sb.nr. 86 Forundersøgelsesrapport Kampagne: I forbindelse med planerne om at genopføre Lavegård på matr.nr.

Læs mere

SJM 173 Kragelundvej 16, Hunderup, Kragelund by matr. nr. 4a, Hunderup sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr FF nr

SJM 173 Kragelundvej 16, Hunderup, Kragelund by matr. nr. 4a, Hunderup sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr FF nr SJM 173 Kragelundvej 16, Hunderup, Kragelund by matr. nr. 4a, Hunderup sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr. 190204. FF nr. 208628. Beretning for mindre forundersøgelse forud for anlæggelse af jordvarme.

Læs mere

DKM Gulfælgård Prøvegravning. Sahl sogn, Ginding herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr

DKM Gulfælgård Prøvegravning. Sahl sogn, Ginding herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr DKM 20.713 Gulfælgård Prøvegravning Sahl sogn, Ginding herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr. 180208-232 Abstract Arkæologisk forundersøgelse forud for skovrejsning omkring ejendommen Stokholmvej 1, Sahl.

Læs mere

FORUNDERSØGELSESBERETNING SVM Flakkebjerg SØ Flakkebjerg sogn Sorø d. 12/4-2005

FORUNDERSØGELSESBERETNING SVM Flakkebjerg SØ Flakkebjerg sogn Sorø d. 12/4-2005 Forundersøgelse af udstykningsområde i den sydøstlige del af Flakkebjerg i dagene 21. 23. marts 2005 med fund af spredtliggende bebyggelsesspor i form af gruber, kogestensgruber og stolpehuller fra oldtiden.

Læs mere

HEM 3464 Løvbakkevej Nord

HEM 3464 Løvbakkevej Nord HEM 3464 Løvbakkevej Nord SLKS nr. 17/08071 Stednr. 180306 Sb.nr. 38 UTM Zone 32, Euref89 Koord.: X: 497.950 Y: 6.224.851 Ejerlav: Gullestrup, Herning Jorder Beretning for forundersøgelse Resume Museum

Læs mere

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM2878, Ørridslevvej 1. Tidl. Aarhus Amt, Voer Herred, Ørridslev Sogn, Ørridslev By Ejerlav, matrikelnr.

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM2878, Ørridslevvej 1. Tidl. Aarhus Amt, Voer Herred, Ørridslev Sogn, Ørridslev By Ejerlav, matrikelnr. Arkæologisk forundersøgelse Rapport HOM2878, Ørridslevvej 1 Tidl. Aarhus Amt, Voer Herred, Ørridslev Sogn, Ørridslev By Ejerlav, matrikelnr.: 8t Sted-SBnr.: 160514-83 2 undersøgelsesgrøfter blev anlagt

Læs mere

DKM Bukdal. Borbjerg sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Stednr

DKM Bukdal. Borbjerg sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Stednr DKM 20.695 Bukdal Borbjerg sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Stednr. 180502-743 Abstract Arkæologisk forundersøgelse af matr. nr. 5br og 6a, Den mellemste del, Borbjerg forud for byggemodning.

Læs mere

Staderapport for forundersøgelse ved Askhøjvej 9. etape på motorvejen Hårup Låsby

Staderapport for forundersøgelse ved Askhøjvej 9. etape på motorvejen Hårup Låsby Staderapport for forundersøgelse ved Askhøjvej 9. etape på motorvejen Hårup Låsby Journalnummer: SIM 5/2010 Sted: Motorvejen Hårup-Låsby deletape Askhøjvej SB Stednummer: 160105-270 KUAS j.nr.: 2010-7.24.02/SIM-0007

Læs mere

Beretning for ØHM1246 Torpegård Diernæs sogn, Sallinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr Sb.nr. 146.

Beretning for ØHM1246 Torpegård Diernæs sogn, Sallinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr Sb.nr. 146. Beretning for ØHM1246 Torpegård Diernæs sogn, Sallinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr. 09.04.04. Sb.nr. 146. Abstract Fund af spredte bopladsspor, samt en enkelt brandplet. Disse er uden datering;

Læs mere

Arkæologisk udgravnings Rapport

Arkæologisk udgravnings Rapport Arkæologisk udgravnings Rapport HOM2751, Spildevandsledning Voervadsbro Vestbirk Åstrup. Etape 1.3 Tidl. Skanderborg Amt, Tyrsting Herred, Sønder Vissing Sogn Sted-SBnr.: 160404-252 KUAS: 2011-7.24.2/HOM-0015

Læs mere

ÅHM 6490 Neder Nesgård III Øster Svenstrup sogn, Øster Han herred, tidl. Hjørring amt. Sted nr Sb.nr. 82.

ÅHM 6490 Neder Nesgård III Øster Svenstrup sogn, Øster Han herred, tidl. Hjørring amt. Sted nr Sb.nr. 82. ÅHM 6490 Neder Nesgård III Øster Svenstrup sogn, Øster Han herred, tidl. Hjørring amt. Sted nr. 10.07.10. Sb.nr. 82. Kampagne: 14-04-2015 KUAS nr. 2015-7.24.02/NJM-0013 Beretning for større arkæologisk

Læs mere

Beretning for forundersøgelse af Bjerregård etape 2

Beretning for forundersøgelse af Bjerregård etape 2 Beretning for forundersøgelse af Bjerregård etape 2 Udgravningsleder Frederik Callesen Matr. nr.: 3a Ejerlav: Ring By, Ring Sogn: Ring Herred: Tyrsting Gl. Amt: Skanderborg HORSENS MUSEUM Journalnr.: HOM

Læs mere

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM2354 Forundersøgelse Del 6. Tidl. Vejle Amt, Nørvang Herred, Langskov Sogn, Hauge Ejerlav, matrikelnr.

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM2354 Forundersøgelse Del 6. Tidl. Vejle Amt, Nørvang Herred, Langskov Sogn, Hauge Ejerlav, matrikelnr. Arkæologisk forundersøgelse Rapport HOM2354 Forundersøgelse Del 6 Tidl. Vejle Amt, Nørvang Herred, Langskov Sogn, Hauge Ejerlav, matrikelnr.: 1a, 4 Sted-SBnr.: 170809-32 KUAS: 2009-7.24.02/HOM-0020 Horsens

Læs mere

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse KNV192 Kullegaard, Keldby sogn, Mønbo herred, tidl. Præstø amt. Sted nr Sb.nr. 51.

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse KNV192 Kullegaard, Keldby sogn, Mønbo herred, tidl. Præstø amt. Sted nr Sb.nr. 51. Beretning for den arkæologiske forundersøgelse KNV192 Kullegaard, Keldby sogn, Mønbo herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.05.06. Sb.nr. 51. Arbejdsfoto fra den arkæologiske forundersøgelse. Indhold Abstract...

Læs mere

Beretning For undersøgelse af Journalnr.: SIM 3/2009 Sb nr. 207 KUAS j.nr.: /SIM-0018

Beretning For undersøgelse af Journalnr.: SIM 3/2009 Sb nr. 207 KUAS j.nr.: /SIM-0018 Beretning For undersøgelse af Journalnr.: SIM 3/2009 Sb nr. 207 KUAS j.nr.: 2008-7.24.02/SIM-0018 Sted: Skærskovvej Matr. nr.: 14c Ejerlav: Funder By Sogn: Funder Herred: Hids Gl. Amt: Viborg Fig. 1. Oversigtplan

Læs mere

OBM5494 Ferritslev Savværk, Rolsted sogn, Åsum herred, tidl. Odense amt. Sted nr

OBM5494 Ferritslev Savværk, Rolsted sogn, Åsum herred, tidl. Odense amt. Sted nr , Åsum herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.08.07. KUAS nr. Haundrupvejens gamle forløb fundet i grøft C. Denne sås som en brolægning, i skiftende bevaringsstand. I fylden blev herover blev fundet enkelte

Læs mere

Beretning for arkæologisk undersøgelse af M11 LILLEVANGSVEJ 3, Vindinge

Beretning for arkæologisk undersøgelse af M11 LILLEVANGSVEJ 3, Vindinge Beretning for arkæologisk undersøgelse af M11 LILLEVANGSVEJ 3, Vindinge Felt I set fra SØ. ROM 2744 Stednr. 02.05.12 M11 LILLEVANGSVEJ 3 Hustomt, kogestensgruber Oldtid Matr.nr. del af 3a, Vindinge Lillevang,

Læs mere

UTM EUREF 89 X: ,26 / Y: ,97

UTM EUREF 89 X: ,26 / Y: ,97 Journal nr. Sogn Herred Amt HEM 3450 Birk Centerpark II Gjellerup. Hammerum. Ringkøbing. Sb. Nr. 72. UTM EUREF 89 X: 501541,26 / Y: 6220548,97 Beretning om udgravning af anlæg fra nyere tid. Undersøgt

Læs mere

VHM00320 Store Pleth Vrejlev sogn, Hjørring Kommune, Region Nordjylland Fund og Fortidsminder

VHM00320 Store Pleth Vrejlev sogn, Hjørring Kommune, Region Nordjylland Fund og Fortidsminder VHM00320 Store Pleth Vrejlev sogn, Hjørring Kommune, Region Nordjylland Fund og Fortidsminder 100116-181 Baggrundskort Geodatastyrelsen Luftfoto 2012. Udtræk fra Fund og Fortidsminder. Lokaliteten VHM00320

Læs mere

SOM414 Hellegård II, Svendborg sogn, Sunds herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr

SOM414 Hellegård II, Svendborg sogn, Sunds herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr , Sunds herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr. 09.05.13. Kampagne: 20-06-2011 KUAS nr. Beretning for udgravning af boplads fra neolitikum til ældre jernalder, udført af Søren Jensen m.fl. for Svendborg

Læs mere

Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra yngre romersk jernalder i et vejtracé over en 100meter lang strækning.

Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra yngre romersk jernalder i et vejtracé over en 100meter lang strækning. HEM 3732, Nøvlingholm II HEM 3732, Nøvlingholm II, Nøvling Sogn, Ringkøbing Amt. Beretning om undersøgelse af bopladsspor fra yngre romersk jernalder i et vejtracé over en 100meter lang strækning. Journalnummer:

Læs mere

VSM Rugballegård, Hjorthede Sogn, Middelsom Herred, Viborg Amt Areal

VSM Rugballegård, Hjorthede Sogn, Middelsom Herred, Viborg Amt Areal VSM 09466 Rugballegård, Hjorthede Sogn, Middelsom Herred, Viborg Amt 130706-50 Areal 130706-37 1 Kulturstyrelsens j.nr.: 2014-7.24.02/VSM-0011 Rapport for forundersøgelse forud for anlæggelse af stald

Læs mere

VSM Lyngbakkegård Syd, Høbjerg Sogn, Middelsom Herred, Viborg Amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-001

VSM Lyngbakkegård Syd, Høbjerg Sogn, Middelsom Herred, Viborg Amt Kulturstyrelsens j.nr.: /VSM-001 VSM 09971 Lyngbakkegård Syd, Høbjerg Sogn, Middelsom Herred, Viborg Amt 130606-62 Kulturstyrelsens j.nr.: 2013-7.24.02/VSM-001 1 Beretning for udgravning af dele af traceet VSM 09917 Udført af Sanne Boddum

Læs mere

SJM 568 Jedsted Klostervej 23, Jedsted By, matr. nr. 8a, Vilslev sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr FF nr

SJM 568 Jedsted Klostervej 23, Jedsted By, matr. nr. 8a, Vilslev sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr FF nr Udgravningsberetning SJM 568 Jedsted Klostervej 23, Jedsted By, matr. nr. 8a, Vilslev sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr. 190207-51. FF nr. 222784. SJM 568 K2 Beretning for mindre forundersøgelse forud

Læs mere

SBM1131 Kalbygård grusgrav

SBM1131 Kalbygård grusgrav SBM1131 Kalbygård grusgrav Kulturhistorisk rapport Figur 1; Vue over udgravningsfeltet og grusgraven. Set fra Ø. Foto: MSB Låsby sogn, Gjern herred, tidl. Skanderborg amt. Sted nr. 16.01.06. Sb.nr. 21.

Læs mere

Abstract. KNV Køgevej Næstved Nordlige Omfartsvej Etape 1

Abstract. KNV Køgevej Næstved Nordlige Omfartsvej Etape 1 KNV00011-01 Køgevej, Herlufsholm Sogn, Øster Flakkebjerg Herred, Storstrøms tidl. Sorø Amt. Stednummer 04.05.07-119, Kulturstyrelsens j.nr 2013-7.24.02/KNV-0007. Beretning for prøvegravning af et areal

Læs mere

OBM5958 Linien, Hårby sogn, Båg herred, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 251.

OBM5958 Linien, Hårby sogn, Båg herred, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 251. OBM5958 Linien, Hårby sogn, Båg herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.02.09. Sb.nr. 251. Kampagne: 01-04-2013 KUAS nr. Beretning for forundersøgelse af kloaktracé udført af Kristine Stub Precht og Christian

Læs mere

Vesthimmerlands Museum

Vesthimmerlands Museum Vesthimmerlands Museum Beretning for VMÅ 2623 Markvænget Stednr. 12.08.14 Års sogn, Års herred, Ålborg amt Beretning VMÅ 2623 Markvænget Stednr. 12.08.14 Års sogn, Års herred, Ålborg amt KUAS j.nr. 2009-7.24.02/VMÅ-0008

Læs mere

OBM5513 Fjernvarmen Nyborg-Ullerslev del 3, Ullerslev sogn, Vindinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr Sb. Nr. 57.

OBM5513 Fjernvarmen Nyborg-Ullerslev del 3, Ullerslev sogn, Vindinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr Sb. Nr. 57. OBM5513 Fjernvarmen Nyborg-Ullerslev del 3, Ullerslev sogn, Vindinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr. 09.06.16. Sb. Nr. 57. KUAS nr. 2009-7.24.02/OBM-0038 Beretning for forundersøgelsen af fjernvarme

Læs mere

BYGHERRERAPPORT SMS 916A RØRGÅRDSVEJ

BYGHERRERAPPORT SMS 916A RØRGÅRDSVEJ Skive Museum, Arkæologisk Afdeling BYGHERRERAPPORT RØRGÅRDSVEJ RØRGÅRDSVEJ, SMOLLERUP SOGN, FJENDS HERRED, VIBORG AMT. STEDNR. 13.01.13. KURT GLINTBORG OVERGAARD * SKIVE MUSEUM AUD 2005 Rørgårdsvej 13.01.13

Læs mere

ROM j.nr Børnehøj Matr. nr. 11a Himmelev By, Himmelev Himmelev sogn, Sømme herred, Københavns amt. Stednr Roskilde Museum

ROM j.nr Børnehøj Matr. nr. 11a Himmelev By, Himmelev Himmelev sogn, Sømme herred, Københavns amt. Stednr Roskilde Museum ROM j.nr. 2377 Børnehøj Matr. nr. 11a Himmelev By, Himmelev Himmelev sogn, Sømme herred, Københavns amt. Stednr. 020405- Roskilde Museum Undersøgelsens data Udgravningen af ROM 2377 Børnehøjen blev gennemført

Læs mere

Kulturhistorisk rapport for arkæologisk undersøgelse ved Gludbjerg

Kulturhistorisk rapport for arkæologisk undersøgelse ved Gludbjerg Kulturhistorisk rapport for arkæologisk undersøgelse ved Gludbjerg Journalnr.: SIM 37/2010 Sted og sb. nr.: 130301-157 KUAS j.nr.: 2009-7.24.02/SIM-0009 Sted: Gludbjerg, Øster Bording Matr. nr.: 1av Ejerlav:

Læs mere

FHM 4887 Onsholtgårdsvej II- Viby. Bygherrerapport og beretning KUAS j.nr

FHM 4887 Onsholtgårdsvej II- Viby. Bygherrerapport og beretning KUAS j.nr FHM 4887 Onsholtgårdsvej II- Viby Bygherrerapport og beretning KUAS j.nr. 2123-1539 Prøvegravning af 2,4 ha stort område i forbindelse med Århus Kommunes Lp 813 Fig. 1. Det prøvegravede areal ved Viby

Læs mere

MUSEUM SYDØSTDANMARK

MUSEUM SYDØSTDANMARK MUSEUM SYDØSTDANMARK KNV00395-01 Høvdingegården Hårlev Beretning for forundersøgelse Udarbejdet af Jonas Christensen 20-01-2017 Museum Sydøstdanmark Algade 97 4760 Vordingborg +45 70 70 12 36 ark@museerne.dk

Læs mere

Rapport for arkæologisk prøvegravning ved Udlejregård. Ølstykke sogn, Ølstykke herred, Frederiksborg amt, stednr matr.nr.

Rapport for arkæologisk prøvegravning ved Udlejregård. Ølstykke sogn, Ølstykke herred, Frederiksborg amt, stednr matr.nr. Rapport for arkæologisk prøvegravning ved Udlejregård. Ølstykke sogn, Ølstykke herred, Frederiksborg amt, stednr.01.06.07. matr.nr. MFG 356/05 Af: cand. mag. Mette Palm Hemmingsen og mag. Art Palle Ø.

Læs mere

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse af. MLF00899 Torkilstrupvej 21

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse af. MLF00899 Torkilstrupvej 21 Beretning for den arkæologiske forundersøgelse af MLF00899 Torkilstrupvej 21 Udført af Marie Brinch for Museum Lolland Falster Museets j.nr.: MLF00899 KUAS j.nr.: - Stednavn: Torkilstrupvej 21 Stednr:

Læs mere

ARV 14 Kjelstvej, cykelsti

ARV 14 Kjelstvej, cykelsti ARV 14 Kjelstvej, cykelsti Kjelst By, Billum, matr. 18 g mfl. Vester Horne herred, Varde Kommune, tidligere Ribe Amt. Stednr. 190701, lokalitets nr. 84 Beretning for overvågning i forbindelse med etablering

Læs mere

NÆM 2006:155 Skelby Øst Rapport for forundersøgelse forud for byggemodning

NÆM 2006:155 Skelby Øst Rapport for forundersøgelse forud for byggemodning NÆM 2006:155 Skelby Øst Rapport for forundersøgelse forud for byggemodning 1 J.nr. NÆM 2006:152; KUAS 2003-2123-1563 05.07.10-63 Skelby sogn, Tybjerg herred, tidl. Præstø Amt Forundersøgelse forud for

Læs mere

VSM 09360, Kragsøgård, Hvidevej 46A, Daugbjerg sogn (boplads) og -204 (areal) Indholdsfortegnelse. Topografi, terræn og undergrund...

VSM 09360, Kragsøgård, Hvidevej 46A, Daugbjerg sogn (boplads) og -204 (areal) Indholdsfortegnelse. Topografi, terræn og undergrund... VSM 09360, Kragsøgård, Hvidevej 46A, Daugbjerg sogn. 130101-184 (boplads) og -204 (areal) KUAS j. nr.: 2003-2123-1344 Beretning for udgravning af dele af bronzealderboplads. Udført af Sidsel Wåhlin, Asger

Læs mere

NÆM 20012:105 Brandholt

NÆM 20012:105 Brandholt NÆM :105 Brandholt Rapport for prøvegravning forud for opførelse af solfangeranlæg for Sandved- Tornemark Kraftvarmeværk a.m.b.a. Af arkæolog. NÆM-105 Brandholt, Fyrendal Sogn, Øster Flakkebjerg Herred,

Læs mere

Ørum Sportsplads, Ørum - et aktivitetsområde fra ældre jernalder -

Ørum Sportsplads, Ørum - et aktivitetsområde fra ældre jernalder - 1 Ørum Sportsplads, Ørum - et aktivitetsområde fra ældre jernalder - Mikael Holdgaard Nielsen Udgravningsfelt med gruber og stolpehuller under den afrømmede muld. (Foto: MHN). Viborg Stiftsmuseum Bygherrerapport

Læs mere

HAM 5337, Haderslev Idrætscenter, Haderslev sogn, Haderslev herred, tidl. Haderslev amt. Sted nr Sb.nr. 166.

HAM 5337, Haderslev Idrætscenter, Haderslev sogn, Haderslev herred, tidl. Haderslev amt. Sted nr Sb.nr. 166. HAM 5337, Haderslev Idrætscenter, Haderslev sogn, Haderslev herred, tidl. Haderslev amt. Sted nr. 20.03.04. Sb.nr. 166. Arkæologisk forundersøgelse i forbindelse med etablering af et idrætsanlæg. Indenfor

Læs mere

VKH3844 Hoffmansfeld, Randbøl sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 109.

VKH3844 Hoffmansfeld, Randbøl sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 109. VKH3844 Hoffmansfeld, Randbøl sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr. 17.09.08. Sb.nr. 109. SLKS 15/00295 (gl. nr. 2015-7.24.02/VKH-0018) Forud for råstofudvinding i grusgrav, blev der foretaget

Læs mere

Udgravningsberetning ASR 2423 K1

Udgravningsberetning ASR 2423 K1 Udgravningsberetning ASR 2423 K1 ASR 2423 AVK Plast, tidl. Ripladan, Øster Vedstedvej 26A, matr. 58ø, Øster Vedsted by, Ribe Domkirke Landsogn, Ribe herred, Ribe Amt, Stednr 190407-32, FF nr. 142700. Beretning

Læs mere

KNV KUAS

KNV KUAS Forundersøgelsesberetning for KNV 00184 Algestrup, Sædder sogn, Bjæverskov herred, tidl. Præstø amt. Sted Nr. 050109-19 KUAS j.nr 2014-7.24.02/KNV- 0014 Beretning for arkæologisk forundersøgelse. Forundersøgelsen

Læs mere

BERETNING Skjern-Egvad Museum SKJ 380. Arbejdsfoto, søgegrøfter set fra sydvest. Beretning, udarbejdet af Torben Egeberg.

BERETNING Skjern-Egvad Museum SKJ 380. Arbejdsfoto, søgegrøfter set fra sydvest. Beretning, udarbejdet af Torben Egeberg. BERETNING Skjern-Egvad Museum SKJ 380 Arbejdsfoto, søgegrøfter set fra sydvest. Beretning, udarbejdet af Torben Egeberg. BERETNING Lokalitet Vestermarksvej Objekt Ardspor, bronzealder-jernalder Højryggede

Læs mere

Oversigtskort. Oversigtskort over lokalområdet. Området for undersøgelsen er markeret med gult, mens de blå prikker viser overpløjede gravhøje

Oversigtskort. Oversigtskort over lokalområdet. Området for undersøgelsen er markeret med gult, mens de blå prikker viser overpløjede gravhøje Bygherrerapport Udgravning af gruber fra yngre bronzealder, en hustomt fra tidlig førromersk jernalder samt en udateret højtomt. Sagsinfo SMS 1054 Spøttrup Mark Stednr. 13.10.07 Rødding sogn Rødding herred

Læs mere

VSM Rødding SV II, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt KUAS j.nr.:

VSM Rødding SV II, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt KUAS j.nr.: VSM 09287 Rødding SV II, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130812-201 KUAS j.nr.: 2003-2122-1268 Beretning for udgravning af 5.650m 2 stort areal med aktivitets- og bebyggelsesspor i form af stolpehuller

Læs mere

Kulturhistorisk rapport for SBM1281 Anebjerg I

Kulturhistorisk rapport for SBM1281 Anebjerg I Kulturhistorisk rapport for SBM1281 Anebjerg I Kampagne: 08-08-2011 KUAS nr. 2011-7.24.02/SBM-0008 Figur 1; Anlæggene måles op. Skanderup sogn, Hjelmslev herred, tidl. Skanderborg amt. Sted nr. 16.02.08.

Læs mere

KNV290 Stenskov Syd, Herlufsholm sogn, Øster Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 134.

KNV290 Stenskov Syd, Herlufsholm sogn, Øster Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 134. KNV290 Stenskov Syd, Herlufsholm sogn, Øster Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.05.07. Sb.nr. 134. Beretning for mindre forundersøgelse forud for anlæggelse af to søer i den sydlige kant af

Læs mere