JFK-møde torsdag, den 6. maj Rådhuset i Århus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "JFK-møde torsdag, den 6. maj 2000. Rådhuset i Århus"

Transkript

1 JFK-møde torsdag, den 6. maj 2000 Rådhuset i Århus Deltagere: Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bjarne Pedersen BP Frederikshavn Kommune Flemming Christensen FC Silkeborg Kommune Hanne Spangsborg HSI Vejle Kommune (ref.) Christian Becker CB Esbjerg Kommune Solveig Andersen SA Odense Kommune Per Johannsen PJ Kolding Kommune Søren Dall-Hansen SDH Århus Kommune Afbud fra: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Bente Neerup BN Hjørring Kommune Jørgen Knudsen JK Middelfart Kommune Inge Flensted IF Herning Kommune Hans Ole Iversen HOI Randers Kommune Dagsorden: 1. Godkendelse / fastlæggelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af JFK-seminar 4. Nyt fra medlemmerne 5. DAV status på forhandlinger om samarbejde 6. JFK's rolle 7. Ledningsejeres betaling af tekniske kort 8. Orientering m.v. a) Udveksling af kort med GeoVision b) Plandata: PLF's formidling i en landsløsning c) Landsdækkende adressedb og distribution d) Sagsorienteret ajourføring af matrikelkort vha. udklipsmodel e) Euref 89 (Rådet for Danmarks Referencenet) f) FOSAKO 9. Eventuelt, herunder dato for næste JFK-møde 1. Godkendelse/fastlæggelse af dagsorden Fastlagt som ovenfor 2. Godkendelse af referat af 9. Februar 2000 Ingen bemærkninger 3. JFK-seminar 2000 Seminaret er aftalt til afholdes nordenfjords. Af drøftelsen af emner til seminaret, fremkom følgende idékatalog:

2 Det Digitale Nordjylland Virtual Reality (VC-Center Nord) AUC - resultater indenfor vort fagområde Nordlyllands Amt GeoVision Cowi 4. Nyt fra medlemmerne Odense Kortviewer: Kampsax har udviklet et nyt program - MapInfo Viewer - der trækker på MapInfo databasens kort og data. Ejendoms- & Miljødatabasen vil blive lagt ind så man kan se den enkelte ejendoms oplysninger. Det er ikke en web-løsning, men det er meningen det skal udvikles i den retning. Terrænmodel: Silkeborg Har hos Kamsax en 3D-model under fremstilling over midtbyen og Stige Nord losseplads, på grundlag af laser-scanning af terrænet. Terrænmodel: Er ligeledes ved at få fremstillet en 3D-model på grundlag af laser-scanning af terrænet over midtbyen (ca ha) i 1 meter grid der giver en nøjagtighed i højden på cm. Modellen giver mulighed for en meget simpel stilistisk model af byen, og giver et godt punktgrundlag til fremstilling af "finere" 3D-modeller, fremfor at "bygge etager" via grundkortet. Ejendoms- & Miljødatabase: Ejendoms- & Miljødatabasen kører via Intranetbrowser med Geomedia Webmap på Ejendomsskattekontoret i et projekt med CSC, hvor bl.a. Høje Taastrup deltager omkring byggesager. Parkregistrering: Er i gang med parkregistrering (fladeregistrering) i ht. rapporten "Kvalitetsbeskrivelse for drift af grønne områder" fra Forskningscenter for Skov og Landskab. Overvejer at lave enkeltpunktsregistreringen via GPS-opmåling. Esbjerg DDO 99: Har fået leveret DDO 99. Udover filer i formatet jpeg er leveret i ecw-formatet, der er noget "lettere" end jpeg. Er i øvrigt noget skuffet over at billederne er meget lyse i farverne, sommetider er 96-billederne bedre selvom de har en grovere pixel-størrelse end 99- billederne. Ejendoms- & Miljødatabase: Ejendoms- & Miljødatabasen er installeret, og det er konstateret at det kræver én person, der udelukkende beskæftiger sig med at holde den i luften. Sagsorienteret matrikelajourføring: Kører med sagsorienteret ajourføring af matrikelkortet, med midlertidig indlægning af data fra

3 landinspektørerne, når så KMS har godkendt ændringen, udskiftes med data fra KMS. Der har været en del problemer med at definere udskiftningsområdet, derfor arbejdes der på, at komme på KMS s distributionsserver, så man selv kan hente data ved godkendelsen, fremfor at KMS sender en dsfl-fil med data. GIS på Intranet / Internet: Kolding Er ved at installeres ArcView IMS som web-værktøj til Intranet/Internet. Virksomhedsplaner: Har fastlagt kvalitetsmål på kortområdet og udarbejdet handlingsplaner, som led i en tørre administrativ proces i kommunen. GIS på intranet / internet: Vejle Har ligeledes besluttet at anvende ArcView IMS som web-værktøj, i første omgang som Intranet løsning, derefter som Internet når man har hentet lidt erfaring. Plan for administrationen: Kommunen har gennem nogen tid arbejdet med projekt "Rådhus 2000" der i store træk gå ud på at lave en plan for administrationen, som handler om hvordan ny teknologi, uddelegering af ansvar og nye procedurer samlet kan give en højere service til en lavere pris i administrationen. Der har været nedsat en række analysegrupper der har set på emner som arbejdsgangsanalyser, flex, åbningstider, telefoni, brevpapir, papirforbrug og kopiering, EDI og e-handel og IT-kompetence. Projektets anbefalinger er tiltrådt af økonomiudvalget, hvilket bl.a. betyder at der i år 2000 investeres i et nyt intranet / internet og at man går igang med at undersøge anvendelsesmuligheder, økonomi og gevinst ved elektronisk dokumenthåndtering. IT-strategi: Teknisk Forvaltning har erkendt, at det er nødvendigt endnu engang at se på produktion af data og den teknologiske udvikling i forvaltningen for, at fastlægge en IT-strategi. Der er endnu ikke taget skridt til nedsættelse af arbejdsgrupper eller lignende til opgaven. Ny adresse: Teknisk Forvaltning er flyttet til nye lækre, lyse lokaler ovre på den anden side af gaden, hvor hele forvaltningen efter nogen års adskillelse igen er blevet samlet. Horsens Den nye adresser er Kirketorvet 22, telefonnr. og er uændret. Virksomhedsplaner: Arbejder med GIS-strategi og kvalitetsmål, ligeledes i en tørre administrativ proces i kommunen. Der er gennemført en Registerananlyse i Teknisk Forvaltning for, at afsløre dobbeltregistrering, og gennemført en harmonisering af diverse registre. Begge dele meget lærerigt og udbytterigt GIS på intranet / internet: Har købt ArcView IMS der i første omgang opbygges som Intranet-løsning, vælger derefter de elementer der skal ud til borgerne på Internettet. Dette vil evt. senere erstatte MapView, men brugerne må ikke opleve brugen af en Intranet-løsning som en forringelse.

4 Højdefixpunktnettet: Har startet renovering af højdefixpunktnettet i samarbejde med KMS. GIS-projekter: Århus Arbejder med en række GIS-opgaver - visualisering af FAS-data i ArcView, GIS på vurderinger for Ejendomsskattekontoret, GIS omkring sygdom for Skolelæge/skoletandpleje - som igangsættere på GIS-området, for at brede kendskabet og få de øvrige områder i kommunen i gang. GIS på intranet / internet: Kommunale Værker er absolut en del af GIS-udviklingen. Web-løsning der er MapGuidebaseret med ledningstracéer kan evt. blive en samlet database på ledningsområdet i Århus. Hvor der er indhentet gravetilladelse fra private, tilbyder Kommunale Værker opmåling, eller stiller krav om registrering af ledningsanlæget - disse lægges også på web-løsningen. FLIS - Fælles Ledningsejer Informations Service: Deltager i FLIS-projektet, der handler om forsyningsområder, hvor 8 kommuneområder medvirker. Projektet kører på GeoMedia Webmap. Terrænmodel: Får fremstillet en 3D-model på grundlag af laser-scanning af terrænet over hele Århus by og havnen. DDO 99: Har modtaget DDO 99. PULS-programmet (Dækker over de personalepolitiske projekter, der blev afsat penge til under overenskomstforhandlingerne i 1995 mellem KL og KTO): Deltager i PULS-projekter omkring parkdrift, hvor der er lavet en applikation til MapInfo, omkring lokalplanprocessen med indførelse af et elektronisk værktøj har bl.a. udskiftet Macmaskiner med PC'er, og omkring byomdannelse bl.a. med 3D-modelering i en applikation til MapInfo (Pavel). Arbejder med en ny IT-plan 2000, der indkoporerer GIS i et større omfang end tidligere, der er nedsat en GIS-stategigruppe der ser på datalagring, metadata m.v. Ejendoms- & Miljødatabase: Ejendoms & Miljødatabasen har kørt i ½ år med opdatering pr. uge, med er 10 samtidige licenser. Der er udviklingsarbejder i gang omkring Map E&M fra GeodataCentret i Sorø, omkring Kommuneplan Info og omkring en applikation til byggesagsbehandlere. GIS-projekter: Kører et web-projekt på GIS-området vedr. koordinering af gravearbejder i gader og veje - indberetning af graveplaner, med efterfølgende godkendelse.

5 GPS: Til GPS-måling er etableret og publiceret punkter. Andet: Arbejder derudover med Navision Financial ressourcestyringssystem (et Kommunedata produkt) og Sirius sagsstyringssystem. 5. DAV - status på forhandlinger om samarbejde v/ Per Hammerholt, Århus Kommune DAV-styregruppe Frits Frandsen, Grundkort Fyn Klaus Juul Sørensen, TeleDanmark Ole Urup Mogensen, Kampsax Geoplan Per Andersen, Dansk Total Distribution Vagn Hyldgaard, Naturgas MidtNord Kommunebaggrundsgruppe Kaj Sørensen, Søllerød Kommune Else-Marie Ulvsgaard, Brøndby Kommune John Sau, GIS Danmark (Sønderjyllands kommuner) Ole Perch Nielsen, Allerød Kommune Per Hammerholt, Århus Kommune Thomas Mørk Andersen, Grundkort Øst Kaj Sørensen, Søllerød Kommune I 1998 startede baggrundsgruppen med en række løse møder. I 1999 blev møderne mere konkrete og der blev stillet ønske om at opfylde en række formelle krav vedr. bl.a. : 1. regnskab og budget - der bliver nu lavet budgetter og der er kommet revision på regnskaberne. 2. beskrivelse af ajourføringsprocesser (leverenceformer) - man er i gang med beskrivelser 3. prisberegning - man har ikke været i licitation med genereringsopgaven og har derfor ingen sammenlignelige priser 4. brug af kommunale vejdata - det diskuteres i gruppen at bruge kommunale vejmidtedata som kontrol af deres eget tema 5. stillingtagen til kommunale problemer vedr. overholdelse af ajourføringsaftalerne - en aftale skal alle kommune deltage i også de kommuner der ikke er gearet til ajourføring og leverence af data 6. ny aftale - gruppen mener en ny aftale skal gennem KL for at sikre der ikke er konflikter i forhold til kommunalfuldmagten 7. revision af fordelingsnøglen er endnu ikke drøftet færdig mellem styregruppen og baggrundsgruppen

6 Fordelingsnøgle Nuværende Baggrundsgruppens forslag forslag Styregruppens Salg og markedsføring 25 % 25 % 25 % incl 7 %til udvikling Vejmidter 35 % 10 % 25 % Adresser 30 % 47 % 40 % Kvalitetssikring 10 % 10 % 10 % (Dansk Total Distribution) Udvikling 0 % 3 % 0 % Nye egenskabsdata 0 % 5 % 0 % Inden udgangen af året skal der ligge en ny aftale, der skal ud til kommunerne. DTD laver en markkontrol i ht. de nyeste adresser DAV har modtaget fra kommunerne, på baggrund af budenes færden i marken. Arbejder på et tilbud til kommunerne om at indgå samarbejde om kvalitetskontrol. Konklusion: DTD har genereret 15 GIS-temaer på baggrund af adressedata, bl.a. postdistrikter. JFK anbefaler at baggrundsgruppen går videre efter denne royality-model. Hvis det ikke lykkes at opnå enighed om en model må, der blive tale om at indgå i et almindeligt kontraktforhold om salg af data. Det langsigtede mål er en landsløsning med priser for ikke kommersiel og kommerciel udnyttelse af adressedata. 6. JFK's rolle Genoptages på næste møde 7. Ledningsejernes betaling af tekniske kort Genoptages på næste møde under orienteringspunktet 8. Orientering m.v. Udveksling af kort med GeoVision - intet nyt b) Plandata: PLF's formidling i en landsløsning - intet nyt PJ c) Landsdækkende adressedb og distribution Orientering fra Adressegruppen: Aftalen vedr. ikke kommerciel anvendelse er næsten færdigudarbejdet efter FOSAKOmødet Herefter kommer aftalen igen ud til kortsamarbejderne i FOSAKO. Derefter begynder gruppen at se på hvordan en aftale for kommerciel anvendelse skal se ud. d) Sagsorienteret ajourføring af matrikelkort efter udklipsmodel - intet nyt FC e) Euref 89 (Rådet for Danmarks Referencenet)

7 Rapporten er kommet ud til høring, derefter er tiltrædelsen af rapporten i Rådet og KMS. Kommuner og ledningsejere kan ikke p.t. se den store benefit i omlægning af kortdata internt, hvorimod KMS, Banestyrelsen og Vejdirektoratet kan se fordele i at omlægge hurtigt. PJ f) FOSAKO På mødet gennemgik Ib Riskjær Hansen KtC-faggruppens oplæg til "kommissorium" for FOSAKO. Den efterfølgende diskussion/rundspørge gav enighed om at FOSAKO skal være et rent kommunalt forum, primært med repræsentanter fra de regionale kortsamarbejder, men også med mulighed for indkaldelse af eksterne repræsentanter når de behandlede emner taler for det rev Hanne Spangsborg

Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune

Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune JFK-møde onsdag, den 9. februar 2000 JFK-møde, den 13.12.2000 Rådhuset i Århus Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bjarne Pedersen BP Frederikshavn Kommune Flemming

Læs mere

JFK møde, torsdag, den 6. oktober 2005. Århus Kommune, Rådhuset

JFK møde, torsdag, den 6. oktober 2005. Århus Kommune, Rådhuset JFK møde, torsdag, den 6. oktober 2005 Århus Kommune, Rådhuset Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Bente Neerup BN Hjørring Kommune Carsten Grønborg CG Horsens Kommune Flemming F. Christensen

Læs mere

Deltagere: Bente Neerup BN Hjørring Kommune Bjarne Pedersen BP Frederikshavn Kommune. Hanne Spangsborg HSI Vejle Kommune (ref.)

Deltagere: Bente Neerup BN Hjørring Kommune Bjarne Pedersen BP Frederikshavn Kommune. Hanne Spangsborg HSI Vejle Kommune (ref.) JFK-møde onsdag, den 9. februar 2000 Rådhuset i Århus Deltagere: Bente Neerup BN Hjørring Kommune Bjarne Pedersen BP Frederikshavn Kommune Hanne Spangsborg HSI Vejle Kommune (ref.) Hans Jacobsen HJ Esbjerg

Læs mere

JFK-seminar, den 12. 14. september 2001. Århus. JFK-seminar:

JFK-seminar, den 12. 14. september 2001. Århus. JFK-seminar: JFK-seminar, den 12. 14. september 2001 Århus Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Axel Stobberup AS Horsens Kommune Flemming Christensen FC Silkeborg Kommune Hanne Spangsborg HSI Vejle Kommune

Læs mere

JFK-seminar onsdag 22. september til fredag den 24. september 1999

JFK-seminar onsdag 22. september til fredag den 24. september 1999 JFK-seminar onsdag 22. september til fredag den 24. september 1999 Herning Vandrehjem, Holingknuden 2. Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bente Neerup BN Hjørring

Læs mere

JFK-møde, den 3. april 2001

JFK-møde, den 3. april 2001 JFK-møde, den 3. april 2001 Rådhuset i Århus Deltagere: Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bente Neerup BN Hjørring Kommune Bjarne Pedersen BP Frederikshavn Kommune Hanne Spangsborg HSI Vejle Kommune (ref.)

Læs mere

At Søren skriver de manglende kommuner I skemaet og sender det til JFK. At Søren sender projektbeskrivelse for ovennævnte undersøgelse til JFK

At Søren skriver de manglende kommuner I skemaet og sender det til JFK. At Søren sender projektbeskrivelse for ovennævnte undersøgelse til JFK JFK møde, torsdag den 30. januar 2003 Århus Rådhus Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bente Neerup BN Hjørring Kommune Hans Jacobsen HJ Esbjerg Kommune Hanne

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009 Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 7. december 2009 Ref: HS Dato: 11. januar 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas

Læs mere

JFK møde, torsdag den 28. august 2003. Århus Rådhus

JFK møde, torsdag den 28. august 2003. Århus Rådhus JFK møde, torsdag den 28. august 2003 Århus Rådhus Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bente Neerup BN Hjørring Kommune Flemming Christensen FC Silkeborg Kommune

Læs mere

19. møde i FOT Specifikationsforum den 16. juni 2011, kl. 10:00-15:00

19. møde i FOT Specifikationsforum den 16. juni 2011, kl. 10:00-15:00 REFERAT 19. møde i FOT Specifikationsforum den 16. juni 2011, kl. 10:00-15:00 Specifikationssekretariatet KMS/LAN Rentemestervej 8 2450 København NV Tlf.: 72 54 51 65 www.fot.dk e mail: krpol@kms.dk ref.:

Læs mere

Torsdag den 3. juni 2010 kl. 10.00 hos DONG Energy, Industriparken 34, Ballerup.

Torsdag den 3. juni 2010 kl. 10.00 hos DONG Energy, Industriparken 34, Ballerup. Kopi til: Mødedeltagerne Orientering: Helle Stisen Dansk Energi Dansk Ledningsejerforum s Fællesudvalg SHY, LEK, HGS/HMN Naturgas I/S 3. marts 2010 Sagsnr.: 2007080271 Tlf. direkte 6225 9226 projekt@naturgas.dk

Læs mere

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015

Referat af møde med pladsformændene og RL 8. januar 2015 Fællesmøde i regionen torsdag den 8. januar. Vejgaard Bibliotek. Møde tidspunkt 18.30 Indkaldte : Mette Urup Jette Søndergaard Jan Jørgensen Hanne Koldkjær Bente Sand Per K. Nielsen Thomas Kaldsen Poul

Læs mere

Fosako møde 19. marts 2009 - Nyt fra Grundkort Fyn

Fosako møde 19. marts 2009 - Nyt fra Grundkort Fyn 18/3-2009 GKF-09-007 Fosako møde 19. marts 2009 - Nyt fra Grundkort Fyn De fynske kommuner forventer i samarbejde med KMS at etablere FOT i 2010. Udbuddet forventes udarbejdet og udsendt ultimo 2009. Fyn

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 21. april 2010 Ref: HS Dato: 6. maj 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra afdelingsbestyrelsesmødet 8. december 2014 Referatet blev godkendt

2. Godkendelse af referat fra afdelingsbestyrelsesmødet 8. december 2014 Referatet blev godkendt Afdelingsbestyrelsesmøde 21. januar 2015, kl. 19:00 Referat Til stede: Bestyrelsen: Suppleanter: Drift/BO-Vest: Dirigent: Referent: Vibeke Hansen (afbud), Maja Reutzer, Anita Wittusen, Tonny Bodal (afbud)

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Til stede: Afbud fra: Dagsorden

Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Til stede: Afbud fra: Dagsorden Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Ref: HS Referat af mødet den 3. maj 2011 Dato: 23. maj 2011 Til stede: Afbud fra: Fmd. Finn Bruus, KE (Dansk Fjernvarme) Næstfmd. Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

v/ Ole Urup, Kampsax/Cowi Pocket PC / GPS og Heine Torsson, Landinspektørfirmaet LE34

v/ Ole Urup, Kampsax/Cowi Pocket PC / GPS og Heine Torsson, Landinspektørfirmaet LE34 JFK 20 års jubilæumsseminar 29og30-08-2002 Schur Conference Center, Søborgvej 20, Glud, 8700 Horsens Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bente Neerup BN Hjørring

Læs mere

Afbud fra Bodil Boesgaard i stedet deltog Lars Søgaard. 1. Godkendelse af dagsorden... 2. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde...

Afbud fra Bodil Boesgaard i stedet deltog Lars Søgaard. 1. Godkendelse af dagsorden... 2. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde... Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 11. juni 2015 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Bodil Boesgaard i stedet deltog Lars Søgaard. Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

Sidste nyt fra gældsfronten

Sidste nyt fra gældsfronten Sidste nyt fra gældsfronten Primo April 2014 De bedste skifteretter for gældssanering 2007-13 De værste skifteretter for gældssanering 2007-13 Ret Antal søgt Antal fået Procent Ret Antal søgt Antal fået

Læs mere

Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 66. Budgetopfølgning pr. 30. april 2006 for de 4 kommuner

Læs mere

Bestyrelsen, www.herfoelgeborger.dk (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Møde/dagsordenspunkt: Beslutning/behandling:

Bestyrelsen, www.herfoelgeborger.dk (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Møde/dagsordenspunkt: Beslutning/behandling: Dato 20. marts 2012 Deltagere Afbud fra Referent Sted Fordeling Næste møde(r) Allan Bjarne Hans Christian Henrik Lissie Niels Sonja Ulrik Anders Kaj Margot Ulrik Åhmansvej 20, Herfølge Bestyrelsen, (efter

Læs mere

Referat fra styregruppemøde hos CSC Scandihealth, den 02.09.04, kl. 10.00-14.00

Referat fra styregruppemøde hos CSC Scandihealth, den 02.09.04, kl. 10.00-14.00 Den 29. september 2004 THC/ld Referat fra styregruppemøde hos CSC Scandihealth, den 02.09.04, kl. 10.00-14.00 Dagsorden 1. Velkomst og baggrund for mødet 2. Præsentation af deltagerne 3. Gennemgang af

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Jørgen Cramer, formand Bente Christoffersen, næstformand Bent Puggaard John Würfel

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Jørgen Cramer, formand Bente Christoffersen, næstformand Bent Puggaard John Würfel Jægerspris Boligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 25. september 2012 kl. 17.00 i fælleshuset, Mølleparken 18, 3630 Jægerspris Dagsorden: 1 Godkendelse af referat... 2 2 Jægerspris

Læs mere

Referat fra Fagligt Forum

Referat fra Fagligt Forum Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 14-11-2014 06.31.00 1-00-3-10 Per Elbæk pel@midttrafik.dk 87 40 83 28 Referat fra Fagligt Forum Mødetids punkt Sted Mødedel tagere Afbud Dagsorden 29. oktober

Læs mere

LOKALFORHANDLINGER 2016

LOKALFORHANDLINGER 2016 LOKALFORHANDLINGER T I P S O G I N S P I R A T I O N 2016 Kontakt din kreds, hvis du og kollegerne ønsker gode råd og inspiration før lønforhandlinger. Måske vil det også være muligt at få firmaets regnskab

Læs mere

Grundkortudvalget principaftale

Grundkortudvalget principaftale Grundkortudvalget principaftale Aftale om principper for samarbejde om den tekniske og topografiske kortlægning mellem Kort & Matrikelstyrelsen og Kommunernes Landsforening Indledning Boligministeriet

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 Deltager fra bestyrelsen: Formand Anja Valhøj (ANV), Næstformand Shaddie Mackeprang (SM), Kasserer Andreas Boye (AB), Best.medlem Sussi S. Hansen (SSH), Best.medlem

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Ledelsesmøde Torsdag d. 10. december 2015, kl. 16.30 18.30 I Studiestræde 24, 2. sal REFERAT Til stede: Anette, Marianne D, David, Stig, Ole, Rasmus, Niels Peter, Marianne F og Mette Afbud: Gunna Dagsorden

Læs mere

Dansk Faldskærms Union

Dansk Faldskærms Union Dansk Faldskærms Union DANISH PARACHUTE ASSOCIATION Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 DK-2605 Brøndby Tlf. +45 43 26 26 26 Fax +45 43 43 03 45 Email: DFU@DFU.dk Brøndby den 26. juni 2008 REFERAT Bestyrelsesmøde,

Læs mere

Kontrakt. Forhandleraftale Videregivelse af KMS data til 3. part

Kontrakt. Forhandleraftale Videregivelse af KMS data til 3. part Kontrakt Forhandleraftale Videregivelse af KMS data til 3. part Forhandleraftale 19. december. 2007 Forhandleraftale Videregivelse af KMS data til 3. part 1. Aftalens formål Landinspektøraftalen giver

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 5. april 2013 cava Mødested: Mødelokalet Social- og Sundhedsskolen Fyn, Odense City Til stede: Rektor Erik Knudsen,

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag d. 6. november 2009, fra kl. 9.00 til 10.30 Mødelokale C, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Jesper Thyrring Møller, Birgit

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT 2016 F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 31-03-2016 13:00 Sted: Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles interesser og er kommunernes

Læs mere

Referat for 11. møde i GeoDanmark Produktionsforum 14. oktober 2015. Tid og Sted. Deltagere

Referat for 11. møde i GeoDanmark Produktionsforum 14. oktober 2015. Tid og Sted. Deltagere GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk mobil: xxxx xxxx e-mail: xx@gst.dk ref: : Referat for 11. møde i GeoDanmark Produktionsforum 14. oktober 2015 Tid og Sted

Læs mere

Kort10. - en del af den geografiske infrastruktur. Produktblad. juni 2006. Kort10 som fælles geografisk reference

Kort10. - en del af den geografiske infrastruktur. Produktblad. juni 2006. Kort10 som fælles geografisk reference Kort10 - en del af den geografiske infrastruktur Produktblad juni 2006 Kort10 som fælles geografisk reference 2 Kort10, produktblad juni 2006 Kort10 en del af den geografiske infrastruktur Kort10 er en

Læs mere

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 REFERAT HB 03 Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig Jeanette Lund Clausen, Bredde-

Læs mere

Vedtægt for Bjerringbro Gymnasium

Vedtægt for Bjerringbro Gymnasium Vedtægt for Bjerringbro Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Bjerringbro Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Viborg Kommune, Region Midtjylland,

Læs mere

Til: Brugerrådet SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Org. for voksne udviklingshæmmede. Referat. Maria Lundahl Assov

Til: Brugerrådet SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Org. for voksne udviklingshæmmede. Referat. Maria Lundahl Assov Til: Brugerrådet SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Org. for voksne udviklingshæmmede Dato: 21. marts 2012 Tlf. dir.: 4477 3832 Fax. dir.: 4477 2771 E-mail: bib@balk.dk Kontakt: Bibi Lund Referat af Brugerrådsmøde

Læs mere

REFERAT HB 04. Lørdag 21. marts 2015 Scandic Odense

REFERAT HB 04. Lørdag 21. marts 2015 Scandic Odense REFERAT HB 04 Lørdag 21. marts 2015 Scandic Odense Deltagere René Toft, formand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig Anders Nielsen, Badminton Sjælland (Vikarierende Økonomiansvarlig), forlod mødet

Læs mere

Referat fra den 6. december 2006

Referat fra den 6. december 2006 Referat fra den 6. december 2006 Mødested: Grindsted sygehus røntgenafdelingen. Engparken 1, 7200 Grindsted den 6. Dec. 2006 kl. 09.00-14.00 Fremmødte: Christian, Lars, Dorthe, Anne-Grethe, Pica, Maria

Læs mere

Anbefaling om sikring og overdragelse af analoge og supplerende digitale data på miljøområdet

Anbefaling om sikring og overdragelse af analoge og supplerende digitale data på miljøområdet Projekt kommunalreformens forvaltningsgrundlag og digital forvaltning på miljøområdet Miljøministeriet CFK j.nr. Ref.: kich/bla/cab Anbefaling om sikring og overdragelse af analoge og supplerende digitale

Læs mere

1. kl. 8.30-9.30 Ansættelsesudvalgsmøde

1. kl. 8.30-9.30 Ansættelsesudvalgsmøde FOKUS-rådsmøde den 08.06.2012 Mødedato 8. juni 2012 Starttidspunkt 8:30 Sluttidspunkt 14:00 Afdeling/enhed Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Dokumentnavn Dagsorden og referat fra FOKUS-rådsmøde den 08.06.2012

Læs mere

Fornyelsesplanlægning. Forundersøgelser Tilstandsvurdering Fornyelsesplan Fornyelse

Fornyelsesplanlægning. Forundersøgelser Tilstandsvurdering Fornyelsesplan Fornyelse Fornyelsesplanlægning Forundersøgelser Tilstandsvurdering Fornyelsesplan Fornyelse Bolig Kommune Industri Fornyelsesplanlægning en sikker investering Kært barn har mange navne Sanering, renovering, reparation,

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 29. april 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 2130 Jour. nr.: 00.01A01 Ref.:

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014 Læs inde i bladet: HVAD SKER DER I ET JUBILÆUMSÅR? INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING RENOVERING AF YDERMOLEN ER I FULD GANG 1 SØRUP HAVNS

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 6. januar 2004 kl. 13:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 6. januar 2004 kl. 13:00. Referat for Side 1 af 10 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet i kælderen Kultur- og Socialudvalg Mødetidspunkt: 6. januar 2004, kl. 13:00 Åben sag: 186. Ansøgning Mærk Vinden Åben sag: 187. Tilsynsrapport

Læs mere

Referat af RSK-mødet 18. - 19. april 2015

Referat af RSK-mødet 18. - 19. april 2015 Formands- og sekretærposterne på t deles op. (pga. mangel på betroede tjenere i RSK) Ordstyrer lørdag: Thomas - Christian Ordstyrer søndag: Brian Mia tager sig af referatet under hele mødet. Referat af

Læs mere

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus Referat Byrådet Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00 Mødelokale Deltagere Afbud Byrådssalen, Slagelse Rådhus Stén Knuth (V), Knud Vincents (V), Ole Drost (V), Anders Koefoed (V), Jens Jørgensen (V), Helle

Læs mere

For møde nr. 4 SKOLEBESTYRELSEN. Torsdag den 18. december 2014. Kl. 17.00 ca. 21.00 Julefrokost fra kl. 19.00

For møde nr. 4 SKOLEBESTYRELSEN. Torsdag den 18. december 2014. Kl. 17.00 ca. 21.00 Julefrokost fra kl. 19.00 Dagsorden For møde nr. 4 SKOLEBESTYRELSEN Torsdag den 18. december 2014 Kl. 17.00 ca. 21.00 Julefrokost fra kl. 19.00 Mødelokale 2 i Grøn Fløj, Mølholm Skole ÅBEN DAGSORDEN:... 17 SAGER TIL EFTERRETNING:...

Læs mere

Mens vi venter på 100 % digitalisering

Mens vi venter på 100 % digitalisering Mens vi venter på 100 % digitalisering - Vil du så frigøre 4 min. 120 gange om dagen? Det handler om fejlfri og fyldestgørende journalisering og sagsdannelse via påført stregkode Arbejdsgangsbanken En

Læs mere

Afdeling 20. Referat fra afdelingsmødet den 04. september 2012, kl. 19,00. I mødet deltog: 54 incl. afdelingsbestyrelsen

Afdeling 20. Referat fra afdelingsmødet den 04. september 2012, kl. 19,00. I mødet deltog: 54 incl. afdelingsbestyrelsen Side 1/6 Afdeling 20. Referat fra afdelingsmødet den 04. september 2012, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere: 54 incl. afdelingsbestyrelsen Fra afdelingsbestyrelsen: Anders Andersen Bodil Sørensen Finn

Læs mere

Protokol 16. Områdegruppebestyrelsesmøde 27. Oktober 2010 på Hotel Næsbylund.

Protokol 16. Områdegruppebestyrelsesmøde 27. Oktober 2010 på Hotel Næsbylund. Protokol 16. Områdegruppebestyrelsesmøde 27. Oktober 2010 på Hotel Næsbylund. Deltagere: Niels H Nielsen, John Kildsgaard, Ole Christoffersen, Peter Ørn, Lis B Larsen Hans Jørgen Worm-Laursen (afbud syg)

Læs mere

Referat for: Viborg Østre Provstiudvalg. PU møde 26. november 2014. Kl. 16.30 Mødested: Vognmagervej 14, 8800 Viborg

Referat for: Viborg Østre Provstiudvalg. PU møde 26. november 2014. Kl. 16.30 Mødested: Vognmagervej 14, 8800 Viborg Referat for: Viborg Østre Provstiudvalg PU møde 26. november 2014. Kl. 16.30 Mødested: Vognmagervej 14, 8800 Viborg Provstiudvalgsformand Svend Aage Pedersen Provstiudvalgsnæstformand Anders Jensen Provstiudvalgsmedlem

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling, den 23. februar 2016 i Bramdrupdam Hallerne

Referat af ordinær generalforsamling, den 23. februar 2016 i Bramdrupdam Hallerne Antenneforeningen Bramdrup Øst. Referat af ordinær generalforsamling, den 23. februar 2016 i Bramdrupdam Hallerne Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning om foreningens virksomhed i år

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

REFERAT. Bestyrelsesmøde. Punkter til beslutning

REFERAT. Bestyrelsesmøde. Punkter til beslutning REFERAT Bestyrelsesmøde Tidspunkt: Onsdag d. 13. marts 2013 kl. 9.00-12.00 Sted: Skive afdelingen lokale 14 Deltagere: Bente Bang, Leif Lund, Birthe Harritz, Ulla Møller Thomsen, Kurt Thinggaard, Ole Christensen,

Læs mere

4. Drøftelse af initiativer på workshoppen 23. februar. Der blev på workshoppen genereret 28 projektideer, som blev samlet i 12 hovedgrupper.

4. Drøftelse af initiativer på workshoppen 23. februar. Der blev på workshoppen genereret 28 projektideer, som blev samlet i 12 hovedgrupper. 21. maj 2014 Bilag 6.2 Mobilitetsprojekter Referat af møde vedr. den nordjyske mobilitetsstrategi 12. maj 2015. Deltagere Christian Bjerg, Aalborg Kommune - chb-teknik@aalborg.dk 9931 2105 Christian Roslev,

Læs mere

1 Navn. 2 Formål. 3 Medlemsforhold

1 Navn. 2 Formål. 3 Medlemsforhold 1 Navn Logens navn er Gentle Adventure (GA) 2 Formål Formålet er at få en oplevelse ud over det sædvanlige og at skabe et kammeratskab som holder på tværs af personlige forhold og hele livet. Hvad skal

Læs mere

Referat Afdelingsmøde afdeling 1

Referat Afdelingsmøde afdeling 1 Referat Afdelingsmøde afdeling 1 Vedrørende: Afdelingsmøde i afdeling 1 Sted: Festsalen, Treschowsgade 2 Dato: Den 19. januar 2015, kl. 19.00 Deltagere: Dagsorden: 48 beboere samt bestyrelsen ved 44 lejemål

Læs mere

Rektor Erik Knudsen, vicerektor Lone Hougaard (Sygeplejerskeuddannelsen

Rektor Erik Knudsen, vicerektor Lone Hougaard (Sygeplejerskeuddannelsen Dagsorden HSI Mødedato: Onsdag den 11. marts 2009 Starttidspunkt: Kl. 12:00 Sluttidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale: L1.22 Journalnummer: HSI Medlemmer: Indkaldte suppleanter: Blangstedgårdsvej 4,

Læs mere

Studentersamfundet - For alle studerende

Studentersamfundet - For alle studerende Bestyrelsen Aalborg, d. 13. juni 2010 Møde i Studentersamfundets bestyrelse Den 9. juni kl. 17.00 -Ridderlokalet, Ordinære medlemmer: Niels Haldrup Jensen, formand Emma Bernt Mogensen, næstformand Martin

Læs mere

Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: Bende Okkerstrøm Mødet hævet kl.: 17.45 Pkt. Tekst Side 1 Kvartalsoversigt vedr. det specialiserede socialområde

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 3. juni 2012 kl. 16:00 18:00 på Torneværksvej 20 Deltagere Bjarne Westerdahl, Cæsar Funch Jensen, Kai Dahl Andersen, Bjarne Kruse, Erik Eriksen,

Læs mere

Referat Indsamling og Bevaring

Referat Indsamling og Bevaring Rigsarkivet Referat Indsamling og Bevaring Møde: K-udvalget Dato og tidspunkt: 20. oktober 2014 kl. 10-13 Sted: Rigsarkivet, Kalvebod Brygge 34 Deltagere fra Rigsarkivet: Kirsten Villadsen Kristmar, Jan

Læs mere

22. april 2015 Rasmus Fuglsang Jensen rfj@vd.dk 1.00

22. april 2015 Rasmus Fuglsang Jensen rfj@vd.dk 1.00 DATO KONTAKTPERSON MAIL VERSION 22. april 2015 Rasmus Fuglsang Jensen rfj@vd.dk 1.00 DET DIGITALE ANLÆG SAMARBEJDE I ANLÆGSBRANCHEN STYRINGSDOKUMENT INDLEDNING Styringsdokumentet er et supplement til handlingsplanen

Læs mere

Fredag den 27. september 2013 kl. 09.30-12.00 med efterfølgende frokost

Fredag den 27. september 2013 kl. 09.30-12.00 med efterfølgende frokost Ø k o n o m i d i r e k t ø r f o r e n i n g e n Hovedbestyrelsen for Økonomidirektørforeningen Mødedato og tid: Fredag den 27. september 2013 kl. 09.30-12.00 med efterfølgende frokost Mødested: Munkebjerg

Læs mere

,, 34 procent har. ,, Danskere står for. ,, I de første fem. Hotellerne går frem. oplevet en omsætningsfremgang. på mindst 6 procent

,, 34 procent har. ,, Danskere står for. ,, I de første fem. Hotellerne går frem. oplevet en omsætningsfremgang. på mindst 6 procent Økonomisk analyse fra HORESTA juli 2006,, 34 procent har oplevet en omsætningsfremgang på mindst 6 procent Hotellerne går frem De danske hoteller har oplevet en positiv udvikling i såvel omsætning som

Læs mere

REFERAT AF MØDE I PÅRØRENDERÅDET

REFERAT AF MØDE I PÅRØRENDERÅDET REFERAT AF MØDE I PÅRØRENDERÅDET Munkehatten 6, mødelokale 1, 1. sal Pårørenderådet Deltagere: Tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 16.00-18.00 Vibeke Jensen, Kirsti Elsborg, Mette Hejesen, Edith Kraglund,

Læs mere

Generalforsamlingsreferat 2015 for Husejerforeningen Humleby (HF)afholdt den 8. marts 2016

Generalforsamlingsreferat 2015 for Husejerforeningen Humleby (HF)afholdt den 8. marts 2016 Generalforsamlingsreferat 2015 for Husejerforeningen Humleby (HF)afholdt den 8. marts 2016 Per Skovgaard (PS)bød velkommen og vi startede traditionen tro med at synge Det er i dag et vejr. Herefter til

Læs mere

Referat af møde i Handicaprådet den 15. maj 2014.

Referat af møde i Handicaprådet den 15. maj 2014. Referat af møde i Handicaprådet den 15. maj 2014. Ældre- og Handicapforvaltningen Virksom Indsigt DA Baglandet Ørbækvej 100 5220 Odense SØ www.odense.dk Tlf. 65513105 Fax E-mail Deltagere: Allan Laursen,

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 08.04. 2014 Skrevet af: Per Til: Afd. bestyrelsen Referat: Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Onsdag den 2. april fra 18.30 21.00, spisning fra 18.00 18.30. Tilstede: Lone Smedegaard,

Læs mere

Referat af FOSAKO forretningsudvalgsmøde den 16. juni 2016

Referat af FOSAKO forretningsudvalgsmøde den 16. juni 2016 16. juni2016 Referat af FOSAKO forretningsudvalgsmøde den 16. juni 2016 Dagsorden 1. FOSAKO lejrskole 2016 2. Projekter i samarbejde med KTC faggruppen for digitalforvaltning (DFO) 3. Opfølgning på FOSAKO

Læs mere

Referat af stiftende bestyrelsesmøde i grundejerforeningen Søgården d. 18. marts 2014

Referat af stiftende bestyrelsesmøde i grundejerforeningen Søgården d. 18. marts 2014 Referat af stiftende bestyrelsesmøde i grundejerforeningen Søgården d. 18. marts 2014 Deltagere: Henrik (100) Henning (114) Børge (116) Per (138) Flemming (128) Afbud: Ingen Sted: Per (138) Dagsorden 1.

Læs mere

1 Gennemgang og drøftelse af tidligere planlagte vedligeholdelsesopgaver og

1 Gennemgang og drøftelse af tidligere planlagte vedligeholdelsesopgaver og Indkaldelse/ referat Mødeart Mødedato/ tidspkt. Mødested Deltagere Menighedsrådsmøde Sct. Hans Kirke Dagsorden Tirsdag d. 26.02.13 Kl. 19.30-22.00 Sven Madsen, John Berwick, Martin Ringsmose, Claus Weber,

Læs mere

Referat fra Fællesarealgruppens møde den 6. september 2015

Referat fra Fællesarealgruppens møde den 6. september 2015 Referat fra Fællesarealgruppens møde den 6. september 2015 Dato, tid og sted: Deltagere: Mål for mødet: Søndag den 6. september 2015 kl. 15-17 hos Pia i nr. 111, 1. tv. Næste møde: onsdag den 7. oktober

Læs mere

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 12. oktober 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden:

Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 12. oktober 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: Vallensbæk Strands Vandforsyning, amba. Mødeindkaldelse. Bestyrelsesmøde, mandag, den 12. oktober 2015 kl. 19:00 hos Børge Ravn, Gaunøvej 14, 2665 Vallensbæk Strand, med følgende dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

Gennemgang af den generelle beredskabsplan

Gennemgang af den generelle beredskabsplan Gennemgang af den generelle beredskabsplan Planens titel: Beredskabsplan 2013 - Plan for fortsat drift for Varde Kommune Dato for gennemgang: 3. april 2013 Planens dato: 1. februar 2013 BRS sagsnr. 2010/015302

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Sundhed og Sammenhæng Den 25. juni 2015 J. nr. 2013-017412 Ref. kba E-mail: kba@rn.dk Tlf. 41181525 Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Mødet blev afholdt onsdag d. 24. juni

Læs mere

Referatet er godkendt i Haderslev d. 2006. skolens daglige leder

Referatet er godkendt i Haderslev d. 2006. skolens daglige leder Referat af møde i Haderslev Katedralskoles midlertidige bestyrelse mandag d.30.10.2006 kl.19.30. Til stede Fra bestyrelsen: Søren Vang Rasmussen, Ella Skjellerup, Per A. Laursen, Georg Lauridsen, Anne

Læs mere

Generalforsamling. Mandag d. 25 marts 2013 kl. 17.00 18.00 i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Dagsorden iflg. vedtægter:

Generalforsamling. Mandag d. 25 marts 2013 kl. 17.00 18.00 i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Dagsorden iflg. vedtægter: Generalforsamling Mandag d. 25 marts 2013 kl. 17.00 18.00 i Skagen Kultur- og Fritidscenter. Dagsorden iflg. vedtægter: 1. Konstatering af fremmødte stemmeberettigede medlemmer. Der mødte 5 medlemmer.

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2005/2006 (ekstern udgave)

Handlingsplan for Vestre Landsret 2005/2006 (ekstern udgave) Vestre Landsret J.nr. 21A-VL-16-04 Den 21/12-2005 Handlingsplan for Vestre Landsret 2005/2006 (ekstern udgave) Dette er en revideret udgave af Vestre Landsrets handlingsplan for 2005 I, som indeholder

Læs mere

Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd.

Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd. Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd. Mødedato 27. november 2006 Starttidspunkt 14:00 Sluttidspunkt: 16:20 Mødested og lokale Rønnede Rådhus - kantinen Afbud: Tom H. Thomsen. Suppleant Søren

Læs mere

Referat af regionsbestyrelsesmøde Onsdag d. 24.8. 2011 kl. 9.30 16.00

Referat af regionsbestyrelsesmøde Onsdag d. 24.8. 2011 kl. 9.30 16.00 Referat Referat af møde: Dato for møde: Referat af regionsbestyrelsesmøde Onsdag d. 24.8. 2011 kl. 9.30 16.00 Deltagere: Helle Bruun, Helene Benfeldt, Kirsten Thoke, Tyge Sigsgaard Larsen, Peter Kromann,

Læs mere

SKÆVT OG DYRT SKATTESTOP

SKÆVT OG DYRT SKATTESTOP 28. februar 2008 af Jonas Schytz Juul direkte tlf. 33557722 Resumé: SKÆVT OG DYRT SKATTESTOP Skattestoppet på ejerboliger koster over ti mia. kr. i 2008. Heraf har Hovedstadsregionen fået over fire mia.

Læs mere

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 U D K A S T Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 Referat fra HMU-mødet den 31. august 2010. Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere

Læs mere

Julemøde i Vest. 6. december 2012 Lars Klindt Mogensen lkm@lifa.dk

Julemøde i Vest. 6. december 2012 Lars Klindt Mogensen lkm@lifa.dk Julemøde i Vest 6. december 2012 Lars Klindt Mogensen lkm@lifa.dk Konsolidering i de autoritative registre Grunde i matriklen incl. ejerlejligheder og bygninger på lejet grund Præmatrikel Bygninger i

Læs mere

Referat fra regionsudvalgsmøde d. 21 januar 2016 ved 3F Servicekontor 3F Tønder

Referat fra regionsudvalgsmøde d. 21 januar 2016 ved 3F Servicekontor 3F Tønder Referat fra regionsudvalgsmøde d. 21 januar 2016 ved 3F Servicekontor 3F Tønder Kommune Navne Mødt / Afbud Sønderborg Kaj Rasmussen afbud Tønder Steen Hansen 3F Aabenraa Tønder Haderslev Hans Gehlert Kolding

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Opfølgning på beslutninger og opgaver 1.1. Vej & Sti. Dion Brun, Georg Rønsch, Kim Sommer & Lisbeth Garder

Referat af bestyrelsesmøde. Dagsorden. 1. Opfølgning på beslutninger og opgaver 1.1. Vej & Sti. Dion Brun, Georg Rønsch, Kim Sommer & Lisbeth Garder Referat af bestyrelsesmøde Deltagere: Afbud: Dato: Dion Brun, Georg Rønsch, Kim Sommer & Lisbeth Garder Linda Kampmann, Kim Reenberg 8. januar 2013 kl. 19.30 på Skibelund Krat Dagsorden 1.1. Vej & sti

Læs mere

Frederiksberg kommune, voksenområdet. Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud

Frederiksberg kommune, voksenområdet. Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud Frederiksberg kommune, voksenområdet Opfølgende tilsyn 2013 107, 108 og 110 tilbud Tilbuddets navn og adresse: Bakkegården Bakkegårdens Allé 18 1804 Frederiksberg - 38 21 39 60 gith01@frederiksberg.dk

Læs mere

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 11. oktober. 2012 Blad nr. 1

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 11. oktober. 2012 Blad nr. 1 Solrød Menighedsråd indkaldes hermed til ordinært menighedsrådsmøde tirsdag den 11. oktober 2012 kl.18.00. Forventes afsluttet senest kl. 22.00. Mødepligt ved regnskabsgodkendelse Den 11. oktober. 2012

Læs mere

Generalforsamling Torsdag d. 15. marts 2012 kl. 19.30 på Gandrup Kro.

Generalforsamling Torsdag d. 15. marts 2012 kl. 19.30 på Gandrup Kro. Referat: VESTERHASSING-ANTENNEFORENING Generalforsamling Torsdag d. 15. marts 2012 kl. 19.30 på Gandrup Kro. Der var fremmødt 58 stemmeberettigede medlemmer. Velkomst ved formand Flemming Madsen. 1: Valg

Læs mere

Låner i et elektronisk spil kegler: Hvad sker der, når bøgerne bliver elektroniske? Heidi Holst Madsen

Låner i et elektronisk spil kegler: Hvad sker der, når bøgerne bliver elektroniske? Heidi Holst Madsen Låner i et elektronisk spil kegler: Hvad sker der, når bøgerne bliver elektroniske? Heidi Holst Madsen Låner i et elektronisk spil kegler: Hvad sker der, når bøgerne bliver elektroniske? Temadag arrangeret

Læs mere

Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 6. september 2011. Kl. 19.30 Mødested: Bøvling præstegård

Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 6. september 2011. Kl. 19.30 Mødested: Bøvling præstegård Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 6. september 2011. Kl. 19.30 Mødested: Bøvling præstegård BUDGETSAMRÅD Mødepunkt 1 Redegørelse for de økonomiske forhold i provstiet. Provsten redegjorde for de

Læs mere

Referat af Kommunal Vejteknisk Forenings generalforsamling den 12.maj 2011, kl. 11.00, hos Rambøll, Hannemanns Allé 53, København S. 24 deltagere.

Referat af Kommunal Vejteknisk Forenings generalforsamling den 12.maj 2011, kl. 11.00, hos Rambøll, Hannemanns Allé 53, København S. 24 deltagere. Referat af s generalforsamling den 12.maj 2011, kl. 11.00, hos Rambøll, Hannemanns Allé 53, København S. 24 deltagere. 18-05 - 2011 Pkt. 1. Valg af dirigent. Pkt. 2. ens beretning. Niels Chr. Mikkelsen,

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 18. september 2008, kl.16.30 på ejendomskontoret i Grönings Have

Bestyrelsesmøde den 18. september 2008, kl.16.30 på ejendomskontoret i Grönings Have Møde den 18. september 2008 Udsendt den 24. september 2008 Referent: Rebecca Forsman Bestyrelsesmøde den 18. september 2008, kl.16.30 på ejendomskontoret i Grönings Have Fra bestyrelsen: Bente Forslund

Læs mere

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 14. marts 2012 Referatet blev godkendt og underskrevet.

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 14. marts 2012 Referatet blev godkendt og underskrevet. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med en tilføjelse om at evalueringen af folkemødet på Bornholm blev varetaget af folkemødeudvalget, og at dette udvalg udarbejdede en kort skriftlig

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Kolding B: Næstved C: Svendborg D: København E: Odense F: Helsingør G: Frederikshavn H: Aarhus I: Herning J: Ålborg K: Silkeborg L: Randers M: Fredericia N: Hillerød O: Køge P: Horsens

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Køge B: Holstebro C: Ålborg D: Frederikshavn E: Vejle F: Horsens G: Viborg H: Aarhus I: Silkeborg J: Hillerød K: Herning L: Sønderborg M: Næstved N: Roskilde O: Kolding P: Helsingør Q:

Læs mere