Er der en hospitalsklovn gemt i dig?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Er der en hospitalsklovn gemt i dig?"

Transkript

1 Er der en hospitalsklovn gemt i dig? Hospitalsklovneuddannelsen Danske hospitalsklovne tilbyder nu 6 pladser på vores professionelle hospitalsklovneuddannelse, der denne gang afvikles som et mesterlæreforløb. Uddannelsen indeholder en grundtræning på fem internatmoduler samt et praktikforløb på 10 måneder. Som deltager på vores uddannelse skal du være villig til at gå ind i en længere selvudviklingsproces, have tålmodighed til at lade denne proces virke og en åbenhed og villighed til at udvikle dig både kunstnerisk og personligt. Der er en klar forventning om, at de nye hospitalsklovne, efter endt uddannelsen, vil arbejde som hospitalsklovn, på freelance basis, for Danske Hospitalsklovne. Jobbet som hospitalsklovn er ikke en fuldtidsbeskæftigelse. Vi arbejder tre til fire timer om dagen, max tre dage om ugen. Det giver plads til andre projekter eller deltidsarbejde. Ud over det normale arbejde på hospitalerne er der tit brug for hospitalsklovne til andre opgaver som at hente donationer, holde foredrag samt at deltage i events. Foreningen videreformidler også en del optrædejobs.

2 Side 2 af 5 Hvem leder vi efter? Vi leder efter artister med stærke empatiske evner, der kan observere og evaluere nye situationer med modenhed og tålmodighed. Primært leder vi efter personer, der har en klovn/figur/karakter, som de allerede bruger og har arbejdet med i nogle år. Du skal være vant til at bruge improvisation og humor i din hverdag. Måske er du skuespiller, cirkus-klovn eller -kunstner, tryllekunstner, komiker eller lignende. Vi er dog også åbne for de usædvanlige, unikke og overraskende personer, som ikke nødvendigvis arbejder inden for det artistiske fag, men som på andre måde har udviklet autenticitet. Vi har hospitalsklovne over hele landet og søger derfor også at udvide vores klovnetrup i alle egne af Danmark. Du skal dog være indstillet på, at der er meget transporttid forbundet med arbejdet som hospitalsklovn. Hvad indeholder uddannelsen? 22 dages træning på 5 internatmoduler Ca. 60 dages praktik (praktikken er lønnet) 3 individuelle supervisionsmøder 2 evalueringsmøder 4-6 gruppesupervisionsmøder 2 efteruddannelseskurser med de erfarne hospitalsklovne Den specifikke uddannelsesplan for finder du i slutningen af dette dokument. Betaling Prisen for at deltage på uddannelsen er kr , der går til undervisning og ophold på uddannelsesmodulerne, samt transport til og fra uddannelsesstederne. Indbetaling skal finde sted før modul 1 starter. Praktikken er lønnet. Hvordan ansøger du? For at komme i betragtning til en plads på hospitalsklovneuddannelsen skal du først inviteres til optagelsesprøve. Du skal derfor senest 23. februar 2014 sende os en skriftlig ansøgning. Til brug for vurderingen skal følgende dokumentation indsendes: En skriftlig motivation for at søge ind på uddannelsen (max. 1 A4-side) En kort personlig præsentation af dig selv Dokumentation af relevant erhvervserfaring (ex. CV) Evt. anden relevant dokumentation Fulde navn, adresse og cpr.nr., da der indhentes børneattest på alle nye hospitalsklovne før uddannelsesstart. Send din ansøgning som en samlet PDF til senest den 23. februar Hvis du inviteres til optagelsesprøve får du besked senest den 28. februar 2014.

3 Side 3 af 5 Har du spørgsmål? Send en mail til vores artistiske leder Ewan Mackinnon på I januar 2014 har du mulighed for at møde Ewan og en af de nuværende hospitalsklovnelærlinge og høre meget mere om uddannelsen og få svar på alle dine spørgsmål. Her kan du se, hvor du kan møde os: København Søndag d. 26. januar 2014 kl DHKs kontor Ellebjergvej 50, baghuset 2450 København SV Vordingborg Mandag d. 27. januar 2014 kl Big Wheel Studios Færgegaardsvej 15, bygn. 30 Oringe, Vordingborg Odense Tirsdag d. 28. januar 2014 kl Teater Momentum Ny Vestergade Odense C Kolding Onsdag d. 29. januar 2014 kl Kolding Sygehus, Mødelokale Storebælt Skovvangen Kolding Aalborg Torsdag d. 30. januar 2014 kl Aalborg Sygehus, Højhuset 2.sal, lokale 1 Mølleparkvej 4 Aalborg Aarhus Fredag d. 31. januar 2014 kl Godsbanen, Kedlen Skovgaardsgade Aarhus C Tidsplan for optagelsesprøver 2014 Optagelsesprøve 1 Mandag 10. marts 2014 (Aarhus) Tirsdag 11. marts 2014 (Odense) Onsdag 12. marts 2014 (København) Til optagelsesprøven vil du møde et panel bestående af tre personer: Vores artistiske leder, en hospitalsklovn med baggrund inden for sygepleje samt en krops- og psykoterapeut MPF. Til prøven skal du have forberedt et 3-4 minutters nummer. Det kan være oplæsning af en tekst, synge en sang, vise en rutine, tryllekunst eller lignende, der skal vise din klovn/figur/karakter frem. Efter din optræden vil der være en minutters samtale med panelet. Efter de tre dages prøver vælger panelet de deltagere, som inviteres til at deltage i optagelsesprøve 2. Hvis du inviteres til prøve 2, får du tilsendt en invitation på mail senest 10. marts Optagelsesprøve 2 Fredag 28. marts 2014 kl. 15 til lørdag 29. marts 2014 kl. 15 (Rødegaard Kursuscenter, Knebel) Er du blevet inviteret til optagelsesprøve 2, skal du inden prøven følge erfarne hospitalsklovne på arbejde 2-3 gange, inden du kommer til prøve 2. Du vil som civilperson være flue-på-væggen på hospitalet for at opleve de erfarne hospitalsklovne arbejde med indlagte børn på sygehusene. Du skal præsentere dine oplevelser på hospitalerne ved et mundtligt oplæg som en del af prøve 2. Prøve 2 varer 2 dage, hvor du indlogeres på et lille kursussted, sammen de øvrige deltagere. Den første dag vil du mødes med panelet til en samtale, der tager udgangspunkt i dine overvejelser om observationerne på hospitalet. Dagen efter vil alle deltagere samles til en fælles prøve, der vil bestå af en række improvisationsøvelser både alene, i par og i grupper. 31. marts 2014 inviteres 6 af deltagerne til optagelse på uddannelsen til hospitalsklovn.

4 Side 4 af 5 Hospitalsklovneuddannelsen Modul 1: Interkulturel hospitalsklovn maj 2014 ved La Luna nel Pozzo i Italien (læs mere om stedet her Ved Paul McDonald og Robert McNeer En intensiv og grundig klovnetræning i samarbejde med både nye og erfarne hospitalsklovne fra hele Europa. Fem dages internatkursus med fokus på at undersøge hvem du er, og hvilke dele af dig selv, du kan bruge i din klovn. Egenbetaling for uddannelsen dækker både ophold og transport til La Luna nel Pozzo. Modul 2: Hospitalsklovn maj 2014 på Rødegaard Kursuscenter, Knebel Ved Rodrigo Morganti (Artistisk leder hos Theodora Milano) og Ewan Mackinnon (Artistisk leder hos Danske Hospitalsklovne) Fem dages internatkursus med fokus på grundtræning i hospitalsklovnens metoder og virkemidler. Der vil blive arbejdet med klovnefiguren, kostume, håndtering af følelser, ærlighed, klovnespeeddating, at lytte og at lege. Mellem modul 2 og 3 vil I få nogle hjemmeopgaver, hvor I blandt andet skal være flue på væggen på sygehuset, og hvor I får forskellige klovnefigursudviklingsopgaver i det offentlige rum. Modul 3: Supervision, hospitaler og hygiejne juni 2014 på Rødegaard Kursuscenter, Knebel Ved Pia Cisko (Hospitalsklovn og sygeplejerske), Eva Just (Sygeplejerske og supervisor) og Rikke Bjørn- Henriksen (Krops- og psykoterapeut MPF) Fem dages internatkursus om supervision, mestring, børn, tværfagligt samarbejde på sygehusene, hygiejne, tavshedspligt, og hvordan man som hospitalsklovn passer på sig selv. Mellem modul 3 og 4 vil I også få udvalgte hjemmeopgaver. Modul 4: Hospitalsklovn juni 2014 på Rødegaard Kursuscenter, Knebel Ved Thierry Jacques (Artistic Director ved Theodora Foundation) og Ewan Mackinnon (Artistisk leder hos Danske Hospitalsklovne) Fem dages internatkursus der fortsætter arbejdet fra modul 2 og derfor dykker dybere ned i hospitalsklovnens arbejde, bl.a. med teknikker, metoder og aktuelle situationer samt en forberedelse til praktikperioden. Praktik 1 Uge (10 praktikdage) En ugentlig praktikdag på et eller flere hospitaler med erfarne hospitalsklovnemestre. Modul 5: Evaluering oktober 2014 på Rødegaard Kursuscenter, Knebel Ved Ewan Mackinnon (Artistisk leder hos Danske Hospitalsklovne), Pia Cisko (Hospitalsklovn og sygeplejerske), Eva Just (Sygeplejerske og supervisor) og Rikke Bjørn-Henriksen (Krops- og psykoterapeut MPF) En opsamling på de fire træningsmoduler og den første praktikperiode.

5 Side 5 af 5 Praktik 2 Uge 43-4 (24 praktikdage) To ugentlige praktikdage med erfarne hospitalsklovnemestre. Praktik 3 Uge 5-24 (40 praktikdage) To ugentlige praktikdage med flere forskellige hospitalsklovne. Fredag den 12. juni: Graduation Hospitalsklovne Desuden om uddannelsen til hospitalsklovn Under praktikforløbet deltager alle hospitalsklovnelærlinge i gruppesupervision, evalueringsmøder og efteruddannelseskurser med de erfarne hospitalsklovne samt har mulighed for at få individuel supervision. Til første modul vil du få udleveret en detaljeret uddannelsesplan med en uddybet uddannelsesbeskrivelse. Vi forventer, at du har mulighed for at deltage i alle moduler, praktikker og opgaver. Alle uddannelsens elementer er vigtige og det samlede uddannelsesforløb er designet til at give den bedst mulige forberedelse til arbejdet som professionel hospitalsklovn.

Godt i gang med Tegn på læring

Godt i gang med Tegn på læring Godt i gang med Tegn på læring Fem gode råd DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Fem gode råd I guiden her finder I fem gode råd om hvordan I kommer godt i gang med at bruge redskabet Tegn på læring. De fem råd

Læs mere

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER _ INDHOLDSFORTEGNELSE Målgrupper... 3 Døvblindekonsulentordningen... 4 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse...

Læs mere

Lederakademi 2006-2008 i Gentofte Kommune

Lederakademi 2006-2008 i Gentofte Kommune Lederakademi 2006-2008 i Gentofte Kommune Lederudviklingsproces i samarbejde med Kirsten Meldgaard & Gunvor Hallas Side 1 Om Lederakademiet! Gentofte Kommune har over tre år gennemført et individuelt tilpasset

Læs mere

Alkoholbehandling. Velkommen til Center for Alkoholbehandling

Alkoholbehandling. Velkommen til Center for Alkoholbehandling Alkoholbehandling Velkommen til Center for Alkoholbehandling Alkoholbehandling i Aarhus Center for Alkoholbehandling er Aarhus Kommunes behandlingstilbud til borgere, som ønsker hjælp til at ændre alkoholvaner.

Læs mere

MØDET MED DAGPENGESYSTEMET. En undersøgelse blandt medlemmer af Dansk Skuespillerforbund

MØDET MED DAGPENGESYSTEMET. En undersøgelse blandt medlemmer af Dansk Skuespillerforbund MØDET MED DAGPENGESYSTEMET En undersøgelse blandt medlemmer af Dansk Skuespillerforbund Marts 2012 Indhold Om undersøgelsen...3 Hovedkonklusioner..4 Baggrundsoplysninger 6 Ledighed og dagpengeperioder.7

Læs mere

Værd at vide når du er ledig

Værd at vide når du er ledig Værd at vide når du er ledig Værd at vide når du er ledig Hvem møder du? Hvilke lovkrav skal du opfylde? Hvilke muligheder har du? Og meget andet. For de fleste er mødet med a-kassen og dagpengesystemet

Læs mere

Informationsaftener: Torsdag d. 8. januar Mandag d. 19. januar Begge aftener kl. 19.00

Informationsaftener: Torsdag d. 8. januar Mandag d. 19. januar Begge aftener kl. 19.00 Ølstykke 10. klasse Center Ølstykke 10. klasse Center blev indrettet i 2001 i den gamle Jørlunde Sogneskole. Her har der siden været en skole udelukkende for elever på 10. årgang. Den ligger ved hovedvejen

Læs mere

FTF s fagpolitiske talentuddannelse 2014 / 2015 FTF s fagpolitiske talentuddannelse

FTF s fagpolitiske talentuddannelse 2014 / 2015 FTF s fagpolitiske talentuddannelse FTF s fagpolitiske talentuddannelse 2014 / 2015 FTF s fagpolitiske talentuddannelse En ny generation af faglige politikere, der kan og vil vise lederskab, skabe værdi for medlemmerne, udvikle fagbevægelsen

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv.

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

Vejledning til nyledige

Vejledning til nyledige Vejledning til nyledige 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Tilmelding som ledig hos jobcentret... 3 Selvbetjening... 3 Afmelding på jobcentret... 3 CV skal på jobnet.dk... 4 Kundenummer og password...

Læs mere

REJSEKATALOG SKOLEÅRET 2015/2016

REJSEKATALOG SKOLEÅRET 2015/2016 REJSEKATALOG SKOLEÅRET 2015/2016 FIND DIT KOMMENDE STUDIEOPHOLD HER VIL DU OPLEVE VERDEN OG SAMTIDIG LÆRE EN NY KULTUR AT KENDE? KÆRE 1. ÅRSELEV Tietgen Business tilbyder i 2015 en række spændende internationale

Læs mere

Datamatiker & Pba i Softwareudvikling. Praktikophold 2010. Til den studerende

Datamatiker & Pba i Softwareudvikling. Praktikophold 2010. Til den studerende Datamatiker & Pba i Softwareudvikling Praktikophold 2010 Til den studerende Erhvervsakademiet Lillebælt, Boulevarden 48, 7100 Vejle 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Formål med praktikophold... 1 2. Hvem finder

Læs mere

en del af Vejledning til nyledige

en del af Vejledning til nyledige en del af Vejledning til nyledige 2 Indholdsfortegnelse side 3 Forord side 4 Tilmelding som ledig hos jobcentret side 4 Selvbetjening side 4 Afmelding på jobcentret side 4 CV skal på jobnet.dk side 5 Kundenummer

Læs mere

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk!

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset formandsuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Fælles Pædagogisk Grundlag

Fælles Pædagogisk Grundlag Fælles Pædagogisk Grundlag Information til forældre Dagtilbud 0-6 år Forord Det er med glæde, at Børne-, Unge- og Familieudvalget i oktober måned godkendte et fællespædagogisk grundlag for det samlede

Læs mere

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn. Til kommunale chefer, ledere og medarbejdere, der beskæftiger sig med anbragte børn

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn. Til kommunale chefer, ledere og medarbejdere, der beskæftiger sig med anbragte børn LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn Til kommunale chefer, ledere og medarbejdere, der beskæftiger sig med anbragte børn 1 INDHOLD ANBRAGTE BØRNS LÆRING 4 LÆR FOR LIVETS TRE BEN 5 ALLE BØRN

Læs mere

Du kan kontakte os personligt, telefonisk eller på e-mail.

Du kan kontakte os personligt, telefonisk eller på e-mail. Forord Denne orientering handler om de regler, der gælder for ledige medlemmer af en a-kasse. Her omtaler vi kort de muligheder, der findes for ledige samt de rettigheder og pligter, der følger med at

Læs mere

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #1 Januar 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #1 Januar 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Vejen tilbage til arbejdsmarkedet Nyhedsbrev #1 Januar 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Januar Kære bruger af Jobbanken i Århus Vi er trådt ind i et nyt år, og

Læs mere

Vejledning om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet

Vejledning om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet 1 Vejledning om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet For at modtage dagpenge mens du er ledig, skal du stå til rådighed for det danske arbejdsmarked. Det gør du ved blandt andet at opfylde disse betingelser:

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad du vil efter skolen:

Læs mere

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER

KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER KURSUSKATALOG 2015 DØVBLINDEKONSULENTER _ 2 _ Indholdsfortegnelse Målgrupper... 4 Døvblindekonsulentordningen... 5 Visitatorer og forebyggende medarbejdere: Ældre med en alvorlig syns- og hørenedsættelse...

Læs mere

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af.

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af. Ansøgning gode råd Din ansøgning skal i bund og grund være et argument for, hvorfor netop du skal inviteres ind til en samtale. I ansøgningen har du mulighed for at give et indtryk af din personlighed

Læs mere

Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2

Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 Til ægtefællesammenførte i Danmark Hvad indeholder informationspakken? Informationspakken om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 er udarbejdet til ægtefællesammenførte

Læs mere

Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning

Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning Denne vejledning er en hjælp til dig, som skal skrive en motiveret ansøgning i forbindelse med ansøgning om optagelse på IT-Universitetets kandidat- master

Læs mere

Invitation til samarbejde

Invitation til samarbejde Invitation til samarbejde 4 4 4 Obligatoriske emner Timeløse fag Den åbne skole Faglig fordybelse 4 44 Undervisning i et Ungemiljø Forpligtende samarbejder Tilbud om samarbejde Kurserne foregår i ungemiljøet

Læs mere

Indhold. side 2 Praktiske oplysninger

Indhold. side 2 Praktiske oplysninger Ergoterapeutforeningens TR-kursuskatalog 2014 I 2014 kan Etf s tillidsrepræsentanter, TR, fællestillidsrepræsentanter, FTR, og arbejdsmiljørepræsentanter, AMiR, vælge mellem uddannelse, kurser og workshops

Læs mere

Lærdansk. Velkommen til Lærdansk

Lærdansk. Velkommen til Lærdansk Lærdansk Velkommen til Lærdansk 2 Kære kursist Vi er glade for at byde dig velkommen hos Lærdansk, og vil gøre vores til, at du får et godt forløb hos os. Pjecen her indeholder en række informationer,

Læs mere

Efterår 2015. Forår 2016. Kurser på Synscenter Refsnæs

Efterår 2015. Forår 2016. Kurser på Synscenter Refsnæs Efterår 2015. Forår 2016 Kurser på Forord afholder kurser for synshandicappede børn, deres forældre og professionelle, der arbejder med børnene. Du sidder nu med kursusplan i hånden. Planen indeholder

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere